Afskrevet efter originaler af afdøde Ejnar Bjerre, Thyregod. Afskrift udstedt ved Hans Kr. Østergård Jensen, Lindet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afskrevet efter originaler af afdøde Ejnar Bjerre, Thyregod. Afskrift udstedt ved Hans Kr. Østergård Jensen, Lindet."

Transkript

1

2 2 Om Østergård i Sejrup Afskrevet efter originaler af afdøde Ejnar Bjerre, Thyregod. Afskrift udstedt ved Hans Kr. Østergård Jensen, Lindet. Matr. Nr. 6 Seirup. Østergård Man hører første gang om fæsteren på Østergård den 3. februar 1649, da Marie Below på Hastrup pantsatte gården sammen med 2 andre. Fæsteren angives at hedde Niels Thomsen. Et par år efter, da Marie Below solgte Hastrup til oberst Jørgen Kaas kaldes fæsteren i skødet for Jens Thomsen, om det ene af navnene er forkert, eller der har været to fæstere, måske brødre, er ikke til at afgøre da begge navne også bruges senere, men ikke samtidigt. I Hastrups Jordebog fra 1661 står der igen Jens Thomsen. Gårdens hartkorn var 5 tdr. 2 skp. 2 fkr. Den årlige landgilde opgives til 1 td. rug, 1 fd. smør. 1 svin, 1 fødenød, 1 lam, 1 gås, 1 skp. havre og 2 høns. Gården tilhørte Karen Grubbe på Hastrup. I øvrigt hørte gården i Seirup til stadighed under Hastrup. Med hensyn til Østergård er der ikke større vanskelighed ved at følge den i de snart 350 år fra 1649 til dato. I matriklen 1662 er det igen Niels Thomsen, der står som fæster. Hartkornet var ændret til 5 tdr. 3 skp. 2 alb. Landgilden var den samme, blot er der tilføjet 1 rigsdaler gæsteri. Udsæden på gården var 1½ td. rug og ½ td. byg. Der avles 6 læs hø. I matriklen er der indføjet navne på 2 nye fæstere efter Niels Thomsen, det var Anders Andersen og Peder Andersen, åbenbart et brødrepar. Endnu kan man ikke få noget at vide om dem i kirkebogen, da denne først begynder i I et pantebrev fra Hans Kaas, på Hastrup, til forvalter Peder Hansen på Palsgård, dateret den 3. april 1672, kaldes fæsteren for Anders Tornvig. Han må være den samme som Anders Andersen, da navnet viser, at han til godset er hentet udfra. For øvrigt kaldes ejerlavet Øster Seirup, da Vester Seirup stadig var brugt om Dørken. Jørgen Grubbe Kaas på Hastrup må have haft part i gården, da den også nævnes i hans pantebreve. I 1683, da den nye matrikel blev forberedt, var Anders Andersen stadig fæster.

3 3 Hartkornet blev omvurderet til 3 tdr. 6 skp. 1 alb. 1 penning. Jorden kaldes skarp, og der avledes 6 mosefoder (dårligt hø). Der var græsning til 2 høveder. I den endelige matrikel, der blev færdig i 1688, blev hartkornet fastsat til 4 tdr., så det var den gård der havde den største hartkorn i Seirup. Anders Andersen står stadig som fæster i matriklen, men i skattelisten for 1687 er Christian Pedersen fæster, og han er nok den rigtige. Han opgav sin besætning til 1 fole under 3 år. På en af de andre gårde var der også en fæster der hed Christian Pedersen, men brugte tilnavnet Naldal. Da amtmand Knud Gedde havde købt Hastrup på auktion i 1697, udstedtes et pantebrev, dateret den 18 marts 1697, og der er Anders Tornvig og Christen Nielsen fæstere på Østergård. Det må være forældet, for i en jordebog dateret 15 marts 1697, er det stadig Chr. Pedersen. Christen Nielsen har altså været fæster sammen med Anders Tornvig. På en af de andre gårde var der også en Christen Nielsen, han blev kaldt for Lille Christen Nielsen, for at skelne dem fra hinanden. Omkring 1700 var der en fæster der hed Rasmus Sørensen, men han var der kun i få år. I 1705, eller måske et par år før, kom Peder Jensen, som også kaldtes for Peder Skærhoved. Og han var en kendt mand. Han har nok været født omkring 1650, da han allerede i 1687 var birkefoged på Hastrup. Den stilling beholdt han, efter han var blevet fæster på Østergård. Han optrådte også som stokkemand ved herredstinget i Givskud, og som vidne ved handler og andre forretninger. Hans medarbejder på Hastrup, birkeskriveren Christen Graversen var også bleven gårdfæster i Seirup, så hele retsvæsenet i Hastrup birk var samlet der. Peder Jensen var gift med Karen Madsdatter som var født i Hun var muligvis fra Seirup, siden præsten vidste så god besked med hendes alder. Da Peder Jensen døde i 1722, stod der ikke noget om hans alder og for resten heller ikke om hans navn. Det skal findes i andre kilder. Karen Madsdatter overtog fæstet og var som sådan til Hun havde en søn Mads Pedersen, kaldet Mads Østergård, han var født i Han overtog fæstet i Antagelig samme år bleven gift med Maren Lassdatter. Det kan tænkes at hun var datter af gårdfæster Lass Andersen i Hedegård, Ejstrup sogn. Men i det sogn findes der ingen kirkebøger hvor deres bryllup kan søges. De fik 7 børn. Men i 1751 døde Maren Lassdatter, og Mads Pedersen gifter sig med enke Anne Mortensdatter, født i Hesselbjerge i 1707.

4 4 Hun var datter af Morten Christensen, og hun havde været gift med Peder Madsen i Brande, som døde omkring Med sig til Seirup havde hun en lille søn Morten Pedersen, som derved blev stavnsbundet til Hastrup gods. Da han blev voksen uddannede han sig som snedker, og ønskede at videreuddanne sig i en købstad. Han søgte derfor fripas for Hastrup og fik det også bevilget af Anders Bagger. Ordlyden er bevaret fordi Mads Pedersen lod det tinglyse for en sikkerheds skyld. Han boede senere hos en svoger Troels Jørgensen i St. Sandfeld. Anne Mortensdatter havde en søster Mette som var gift med Jens Hansen Borup i Thyregodlund. Hendes datter Zidsel blev gift med Jens Christensen på Haurballegård i Lindet. Peder Jensens enke Karen Madsdatter, døde i Mads Pedersen havde en søn Peder Madsen, født i I 1761 gifter han sig med Lene Mathiasdatter fra Dørken. Hun var herfra datter af Mathias Frandsen. Samme år blev han fæster sammen med faderen. Anne Mortensdatter døde i 1770, og Mads Pedersen døde i Mads Pedersens datter Anne døde hos familien i Hedegård, i I kirkebogen er hun indført som datter af Peder Madsen, men det var hans søster. En anden datter Anne Marie var død året før, så deres alder i kirkebogen passer ikke. Lene eller Malene Mathiasdatter døde i 1773, og samme år skulle Peder Madsen have været gift Kirsten Pedersdatter Fuglsang, de blev trolovet, men Peder Madsen døde inden vielsen. Trolovelsen var retsgyldig og Kirsten Pedersdatter blev på gården, og det blev senere hendes søn Peder, som hun havde før ægteskabet der kom til at overtage Østergård. Kirsten Pedersdatter havde tjent i Hastrup mølle ved Johan Raun Bering, da hun blev trolovet. Hun var datter af Lille Peder Pedersen Hole i Kokborg, der senere var flyttet til Fuglsang. Allerede den 30 juni 1773 blev hun trolovet med Peder Sørensen fra Ålbæk, han var søn af Søren Pedersen og født i Samme år blev de gift og Peder Sørensen overtog fæstet. Kirsten var født i Gårdene i Seirup var blevet egaliseret omkring 1750, d. v. s. at de var gjort lige store i hartkorn som gjorde mange ting lettere for både herremænd og fæstebønder. Gårdene blev alle på 3 tdr. 4 skp. hartkorn. Det gør det lidt mere besværligt at se på hvilken gård de forskellige fæstere hørte til. Men jordebøger, skattelister, hoveriprotokoller og fattigprotokol gør det muligt. I 1762 boede der også en husmand i Seirup, der hed Peder Madsen. For ikke at forveksle ham med manden på Østergård, blev denne kaldt med gårdens navn.

5 5 Husmanden havde, såvidt det kan ses, en del agre af Søndergårds jord. De 4 gårde i Seirup gjorde halv hoveri og betalte 3 rd. 2 mark i landgilde. På Østergaard gjorde de agt og arbejdede som andre frie bønder, men der står ikke noget om hoveri. Til gengælde betalte de 6 rigsdaler i landgilde. Under Andres Baggers tid på Hastrup blev landgilden for alle 5 gårde i Seirup sat op til 7 rd. 2mark. Indfæstningen eller stedsmål, som det blev kaldt, var 32 rd. For en gård på 3 til 4 tdr. htk. I 1792 fik Seirup sin jord udskiftet. Alle gårde skulle have lige meget i hartkorn, men det betød ikke, at de blev lige store i areal. Jord i alle fald eller Åse blev vurderet i en skala fra 1 til 24. Hvis en gård fik for lidt ager eller eng, fik den et større areal i hede eller krat. Vurderingen blev foretaget af udenbys upartiske bønder. Opmålingen blev foretaget af Hans Christensen fra Fløjstrup. For selve udskiftningen stod stiftlandinspektør Haar fra Aarhus. Udskiftningen blev tilendebragt, men udskiftningsdokumenterne forsvandt, sandsynligvis på Hastrup, og det var meningen der skulle foretages en udskiftning. Alle bønderne i Seirup, også den ene selvejer, der var i byen på det tidspunkt, skrev imidlertid under på en erklæring, hvorved de frabad sig den nye udskiftning, da de var godt nok tilfredse med de losser som de havde fået tildelt. Erklæringen blev tinglyst i 1796 og taget til følge. Østergård fik sin lod fra byen mod øst og sydøst til Øster Nykirke skel. Ved matrikuleringen som blev afsluttet i 1844, fik den matr. nr. 6. Den første parcel der blev frasolgt, fik et selvstændigt matr. nr. 12 Seirup. Den 14. juni 1798, skøde fra Jens Schoutrup, Hastrup, til fæster Peder Sørensen på hans iboende fæstegård i Seirup med hartkorn 3 tdr. 4 skp., som den var udskiftet af fællesskabet. Købesum 370 rigsdaler. Der gik 27 år inden skødet blev tinglæst. Samme dag udstedte Peder Sørensen en obligation på 298 rd. til Justitsråd de Thygesen på Mattrup. Den 26. april 1800, skøde fra Peder Sørensen til Peder Pedersen, som han kaldte sin søn, på sin ejendomsgård i Seirup med hatkorn 3 tdr. 4 skp. Købesum 298 rd. Det blev påtalt, at det tidligere skøde endnu ikke var bleven tinglæst. Peder Pedersen var født i Vester i 1759 hvor han var søn af Kirsten Pedersdatter, men blev altså betragtet som søn af Peder Sørensen, som i 1788 havde giftet sig med Maren Christensdatter fra Vestergaard i

6 6 Thyregod by. Hun var datter af Christen Vorgod Iversen og født i De havde i nogle år været fæstere på den gård i Thyregod by og som senere gik under navnet "Thomas Grynderups gård" - efter en velstående mand der boede på den. Den 25. juni 1806, lånte Peder Pedersen 75 rd. af farver Christian Brandt i Horsens. Da var hans skøde endnu ikke bleven tinglæst. Han havde den 13. juni 1803 købt gårdens tiende af nævnte Thomas Grynderup, som havde købt hele Thyregod sogns tiende af Jens Schoutrup. Peder Pedersen måtte betale 200 rd. for sine tiende. Peder Sørensen døde som aftægtsmand i 1808, og Kirsten Pedersdatter døde i Peder Pedersen døde den 21. marts 1819, og Maren Christensdatter overtog gården ved skiftet. Den 3. maj 1823 fik hun rentekammerets bevilling til at udstykke gården. Den 6. juli 1825 solgte hun parcel nr. 2 af gården, til sin søn Peder Pedersen. Hartkornet var 1 td. Købesum var 50 rigsbankdaler sedler. Der var endda bygninger på parcellen. Det blev til det senere matr. nr. 12 Sejrup. Der mangledes attest fra skifterretten, så det kunne ses hun havde ret til at sælge stedet. Den 11. juli 1825, skøde fra Maren Christensdatter til søn Johan Pedersen på hovedparcellen med hartkorn 2 tdr. 4 skp. Købesum 175 rd. sedler. Aftægtskontrakt blev oprettet samtidigt. Begge skøder blev skrevet med hendes lavværge pastor Rabeks samtykke. Anders Nielsen Katborg i Thyregod skrev skøderne. Han var far til forfatteren C.A. Thyregod. Hendes bror Morten Christensen i Kokborghuse og naboen Mads Madsen var vidner. Johan Pedersen var gift med Ane Marie, datter af Thomas Laursen og Ane Nielsdatter på Anesminde. Johan var født i 1793, og Ane Marie i 1802, og de blev gift i Den 9. juli 1823 kvitterede Johan Pedersen for en arv på 205 rbd., som var tilfaldet hans kone efter hendes forældre på Anesminde og hendes bedstefar Niels Pedersen sammesteds. Aftægtskonen Maren Christensdatter døde den 24. september 1845, men først den 23. juli 1853 var der skifte efter hende. Da ville Johan Pedersen giftes igen. De umyndige børn Marius Christian og Laurs Ingo fik hver tillagt 300 rbd. i arv. Ane Maries bror Niels Peter Thomsen i Hornborg blev beskikket som værge for dem. Den 23. december 1853 skødede Johan Pedersen hovedparcellen af Østergård matr. nr. 6a til sin søn Peder Johansen. Hartkorn 2 tdr. 1 fkr. 2½ alb. Købesum 1200 rbd.

7 7 Peder Johansen lånte 600 rbd. i overformynderiet til købet. Obligationen var dateret den 5. Januar Johan Pedersen havde frataget parcellen matr. nr. 6b, hvorved han byggede. I 1853 blev han gift med Mette Marie Pedersdatter fra Lønå, som var datter Peder Andersen Riis på matr. nr. 3 i Lønå. Hun var født den 21. marts Peder Johansen var født den 2. marts Han gifter sig den 18. september 1852 med Ane Marie Jensen, datter af gmd. Jens Peter Thomsen i Lindet, født 13 februar Der var 8 børn i ægteskabet. Thomas Peder, som senere fik gården, var den 6. af søskendeflokken og født den 31. december Ane Marie Jensen døde den 1. november De 4 yngste børn var hjemme i 1880, ellers klarede Peder Johansen sig med den næstældste søn Cecilius og en tjenestepige. Den 30. august 1889, skødede han hovedparcellen af Østergård til Thomas Pedersen. Han gifter sig i 1892 med Anne Jensen, født den 28. juli 1866 i Grædstrup, i Ring sogn. Foruden deres egne børn havde de plejebarnet Jens jensen Veng, der var født i Silkeborg. Han blev uddannet som snedker og arbejdede bl.a. for Rørby i Vester. Deres eneste søn Peder Johannes Pedersen, født i 1904, døde som ung. Den 17. april 1929, skøde fra Thomas Peder Pedersen til sin svigersøn Hans Larsen Hansen, gift med Kathrine Marie Pedersen, født 20. januar Tilbage

Barn af Niels Christensen Nørgaard og Maren Christensdatter: 1. Kirsten Nielsdatter, døbt

Barn af Niels Christensen Nørgaard og Maren Christensdatter: 1. Kirsten Nielsdatter, døbt Oplysninger vedr. Matr. 8.a. I matriklen 1688 nævnes, at gården var delt i to halvgårde, hvoraf Just Christensen skulle være fæster af gård matr. 8a. Han blev senere nævnt som fæster af matr. 11a, så om

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Vester Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Vester Sogns Gårdhistorie} Katballe 1 af 5 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Vester Sogns Gårdhistorie} Katballe Matr. nr. 2 Rørbæk. Katballe, der tidligere hed Lille Lindet, er en meget gammel fæstegård under Rørbæk. Det er først d. 18.

Læs mere

Aner til Maren Madsen

Aner til Maren Madsen 1. generation 1. Maren Madsen, datter af Gårdmand Mads Christensen og Mette Christensdatter, blev født den 1 Mar. 1851 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 13 Mar. 1851 i Hjemmet, døde den

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Folketælling Grene 1834

Folketælling Grene 1834 Billund Bye, 1. familie en gård Hans Jessen, 64, g, gårdmand Mette Christensdatter, 56, g, hans kone Hans Nielsen, 24, u, stedsøn, står for gårdens drift Maren Nielsdatter, 31, u, steddatter, forældrene

Læs mere

Ahnentafel for Anders Christiansen

Ahnentafel for Anders Christiansen Ahnentafel for Anders Christiansen First Generation 1. Anders Christiansen was born on 29 Jan 1801 in Mildahl, Jerslev Sogn. He was christened on 19 Mar 1801 in Jerslev, Hjorring, Denmark. He died on 28

Læs mere

Oplysninger vedr. Matr. 2a. (Anneksgaard til Rødding præstegård).

Oplysninger vedr. Matr. 2a. (Anneksgaard til Rødding præstegård). Oplysninger vedr. Matr. 2a. (Anneksgaard til Rødding præstegård). Laurs Sørensen iflg. matriklen 1688. Iflg. en jordebog fra 1706 var gården delt i to halvgårde: Lars Sørensen af herligheden. Hartkorn:

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Sejrup 1 af 39 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Sejrup Matr. nr. 1 Sejrup, Søndergård. (Grøndal) I de ældste lister over gårdene i Sejrup er gården opført som nr. 5. Den blev d. 3.

Læs mere

Gaard nr. 1. Matr. 5a. Arvefæstegaarden Katholm:

Gaard nr. 1. Matr. 5a. Arvefæstegaarden Katholm: 05 EP-F Gårdejere i Veksø by og sogn Gårdejere i Veksø by og sogn, Frederiksborg Amt 1611 - ca. 1835 Gaard nr. 1. Matr. 5a. Arvefæstegaarden Katholm: 1630. Peder Jensen nævnes på gaarden. 1644. Den 5/2.

Læs mere

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130 Ejerlav. Side. Jerslev 11-60 Klæstrup 61-110 Svennum 111-128 Klæstrup 129-130 Ejerlav Svennum Folio nr. 111 Løbenr. 84 "Bundgaard" Matr. nr. 1. Lars Mikkelsen, skøde fra Mikkel Christensens enke Karen

Læs mere

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42.

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42. Ane 4 og 5 Niels Hansen og Johanne Elisabeth Pedersen Niels Hansen var født 12 feb 1849 på Pileagergård i Årslev, Sorø amt, som ældst i en søskendeflok på 6, han var søn af gårdmand Hans Hansen (1819-1896)

Læs mere

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard, under Brahesborg, skifteprotokol I-2, 1751-1777 Uddrag - Drejø skifter Peder Nielsen, gdm, Drejø, 984, 16.12.1763 ~ Maren Hansdatter,

Læs mere

Folketælling 1. Februar Hejnsvig sogn.

Folketælling 1. Februar Hejnsvig sogn. Trøllund bye 1. gård. Christen Hansen, 33, G, Gårdmand Karen Jensdatter, 26, G, Hans kone Anne Margrethe Christensen, 3, U, Datter Caroline Marie Christensen, 1, U, Datter Jens Hansen, 31, U, Tjenestekarl

Læs mere

No. 79. : Anne Christensdatter.

No. 79. : Anne Christensdatter. No. 79 Anne Christensdatter Anne Christensdatter Forældre Børn : nr. 158 Christen Mortensen og nr. 159 Anna Christensdatter : Mette Kirstine Christensen (39), Ane Cathrine Christensen, Maren Christensen

Læs mere

FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL

FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL 1733-1738 Karen Rasmusdatter, Hundstrup, 08.10.1733, I-1 ~ Hans Rasmussen Arving er hendes Søster Mette Rasmusdatter ~ Niels Marqvardsen i Hundstrup Maren

Læs mere

Forstadsmuseet - Stamtræ

Forstadsmuseet - Stamtræ Page 1 of 24 Søren Nielsen Jydes Stamtræ Christopher 1682-??, Anne Sørensdatter 1683-??, ~Rasmus Olsen, Smørumovre Hans 1689-??, Lars 1690-??, Niels Madsen 1717-1789 Gift med Kirsten Christensdatter Ellen

Læs mere

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen.

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen. 15. februar 2014 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter & Peter Mortensen I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter

Læs mere

Løjtved skifteprotokol 1744-1753

Løjtved skifteprotokol 1744-1753 1 Løjtved skifteprotokol 1744-1753 Anders Nielsen Møller, Stenstrup, 2, 31-08-1744 ~ Dorthe Jørgensdatter, lavværge broder Jens Jørgensen, Rødme Arvingerne er hans moder og søskende: Johanne Hansdatter

Læs mere

Fæste / ejerskab med interessante relationer:

Fæste / ejerskab med interessante relationer: Gårdmandsfamilier på Svinø: Grd. nr.: Mtr. nr.: Gårdens navn: Ved udskiftningen 1802 3: Efter Svinøbogens oversigt over mænd på Svinø: Fæste / ejerskab med interessante relationer: På tidspunktet for Rasmus

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum. Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside:

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum. Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: BK 88, HP 52 og HP 56-1697 Lars Pedersen, Søsum Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: 1724 - Lars Pedersen fæster sin gamle svage fader Peder Jørgensens gaard Hartkorn 7 td. 5 skp. 4o fag husrum, temmelig

Læs mere

Generation X Ane nr. 1528/1529

Generation X Ane nr. 1528/1529 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jens Laursen Skou og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurs Hansen Skou & Bodil -datter Ane nr. 3056/3057 Jens Laursen Skou

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Niels Pedersen Skou og Bodild Nielsdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Jensen Skouf & Maren Lauridsdatter Niels Pedersen

Læs mere

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868 Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e 1946 1946 Magnus Kristensen, husmand 1967 Henning Kristensen, maskinarbejder Asta M. Kristensen 1981 Henning Kristensen (2009) Denne ejendom blev oprettet i 1946, da Magnus

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Svindbæk 1 af 6 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Svindbæk. Matr. nr. 4 Hesselbjerge Navnet staves Suinbech i 1638, og da var der kun een gård ligesom i 1651, da Thøger Christensen

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 1 Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 Knud Jeppesen, Snestrup, Pårup, 13-09-1782, I-2 (5) i far Jeppe Olesens gård ~ Dorthe Andersdatter, lavværge skoleholder Christian Seidler, Snestrup Jeppe Knudsen

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Dørken 1 af 46 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Dørken Matr. nr. 1, Thisgård. Gården nævnes første gang i matriklen 1662. Hartkornet var da 5 tdr. 2 alb., og landgilden var 1½ ørte

Læs mere

Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740

Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740 1 Hvedholm skifteprotokol I, 1719-1740 Knud Jørgensen, Horne, 06-06-1719, I-1 ~ Anne Pedersdatter Niels Knudsen, myndig Peder Knudsen, myndig Karen Knudsdatter ~ Knud Jørgensen Anne Knudsdatter ~ Rasmus

Læs mere

Generation X Ane nr. 1510/1511

Generation X Ane nr. 1510/1511 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Anders Hansen Tuesen og Mette Andersdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Tuesen & Maren -datter Anders Madsen & Anna Christensdatter

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Hindskov 1 af 17 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Hindskov Matr. nr. 1. Både matr. nr. 1 og 2 i Hindskov stammer fra den samme helgård, så tiden før de blev adskilt behandles under

Læs mere

115. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel f. død

115. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel f. død 24 5. Claus Ernst Belkin var på Drabæks mølle ved barnets fødsel (][) Cathrine Pedersdatter barn: Maria Sophia Belkin 29.5.1803 6. Andreas Jørgensen i Lunderskov Skovhus (][) Kirsten Pedersdatter børn:

Læs mere

File: C:\Documents and Settings\ebbe\Lokale indstillinger\temporary Internet. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt.

File: C:\Documents and Settings\ebbe\Lokale indstillinger\temporary Internet. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt. Overskriften til hver folketælling vedrører den person, der er søgt. CHRISTEN JOHANSEN Husstand: Svendborg, Vindinge, Skellerup, 1834, 17, Skjellerup Bye, En gaard Kildenavn : Hans Hintzesen Alder : 37

Læs mere

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Viet den 2. aug. 1754. Christen Petersen * 1725, søn af Peter Hansen og Anna Christensdatter Margrethe Hansdatter. 1. Jørgen Christensen * dec. 1754, død nov. 1755.

Læs mere

Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150

Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150 Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150 Gårdens navn Matr.nr. Krinkelkær 2-b m.fl., Frenderup By Selvstændig ejendom fra 1866. Areal - 1866 Matr.nr. 2-b blev udskilt fra matr.nr. 2-a i 1866. Ejeren af

Læs mere

Helga Poulsens aner. HP Lars Moensen, Søsum. Lars Moensen født: ca KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1

Helga Poulsens aner. HP Lars Moensen, Søsum. Lars Moensen født: ca KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1 HP 126-1700 Lars Moensen, Søsum Lars Moensen født: ca 1700 KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1 Fest: Epiph (6/1) Lars Moens: Boemand i Søesum. Æt: 63 an Side 1 af 12 Lars Moensen og

Læs mere

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk.

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. Møllegade 82 boel 58 1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. 1590 Står der i opgørelse over Nordborg præstegårds jorde

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Gårdhistorie} Ejstrup By, Harrild, Gludsted etc, Ejstrup sogn 1 af 9 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Gårdhistorie} Ejstrup by, Hallundbæk, Harild, Hedegaard, Hygild, Krejbjerg, Nybygge, Nygaard, Gludsted, S. Hvilum Ejstrup

Læs mere

Optegnelse på. Antal fam. Navn Husstandsrelation Alder Ægtestand Erhverv I alt

Optegnelse på. Antal fam. Navn Husstandsrelation Alder Ægtestand Erhverv I alt Optegnelse på Folketallet i Thurø sogn under Nyborg Amt, således som det var den 1. juli 1787, tilligemed forklaring om enhver persons stand, embede og næringsvej m.v. Thurø by Antal fam. Navn Husstandsrelation

Læs mere

Generation VII Ane nr. 140/141. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4

Generation VII Ane nr. 140/141. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Knud Pedersen og Maren Rasmusdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Ane nr. Knud Pedersen & Maren Rasmusdatter Saaderup 140/141

Læs mere

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834.

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. Optegnelse på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. By eller sted med anførsel Næringsvej, af gårde, huse o. s. v. Navn Alder Ægtestand stilling

Læs mere

Folketælling 1. Februar Hejnsvig sogn.

Folketælling 1. Februar Hejnsvig sogn. Hejnsvig 1. Skole. Morten Christensen, 34, G, Konst. kirkesanger og skolelærer Maren Nielsdatter, 31, G, hans kone Niels Peter Mortensen, 4, U, deres børn Christen Mortensen, 2, U, deres børn Hejnsvig

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Thyregodlund 1 af 29 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Thyregodlund. Matr. nr. 1 Thyregodlund, præstegården. Præsten skulle have den største og bedste gård i sognet. Den regel passer

Læs mere

Grønholtvej 92. Lergården, arvefæstegård. Matrikelnummer:

Grønholtvej 92. Lergården, arvefæstegård. Matrikelnummer: Grønholtvej 92 Lergården, arvefæstegård Matrikelnummer: Matrikel nr. 3, nu 3a, 3k, 3l, 3m og 18 m Lønholt by, Grønholt, Oprindeligt nummer var 10, ved udskiftningen 3a og tre parceller matr.nr. 3b, 3d

Læs mere

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL Peder Nielsen, Gaardmand, Drejø, 16.12.1763, 984 ~ Maren Hansdatter, Laugværge Fæstemand Henning Ibsen Niels Pedersen 6 Aar, Værge Morbroder Christopher Hansen Johanne Margrethe Pedersdatter 9 Aar, Værge

Læs mere

Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. Folketælling 1. Februar 1801, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt

Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. Folketælling 1. Februar 1801, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt Matr. 14a Varbrogaard Skagen Landevej 41 Folketælling 1787-1930 Folketælling 1. Julii 1787, Bierbÿe Sogn, Horns Herred, Hjørring Amt. 5. familie: Alder Ægtestand Stilling Peder Nielsen 60 Aar gift gmd

Læs mere

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt 1743 2a Døbt Laurids Sørensen Messing? Hyrde og Anne Hansdatter i Tyrsting - Sidsel nr 1 1743 2a Døbt Christen Nielsen og Birgitte Pedersdatter i Heftholm nu til huse hos Peder Sørensen Snedker i Tyrsting

Læs mere

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt 1723 2 Døbt Jens Jensen gårdmand og Anne Christensdatter i Tyrsting - Maren 1723 2 Døbt Niels Sørensen Frandsen husmand og Karen Sørensdatter i Tyrsting - Søren 1723 2 Begravet Rasmus Rasmussen soldat

Læs mere

EGNSHISTORISK FORENING for Thyholm og Jegindø Årsskriftet for 1998 (25. årgang ). Siderne 25-39. Nørskov på Jegindø. Af Flemming Rasmussen, Greve

EGNSHISTORISK FORENING for Thyholm og Jegindø Årsskriftet for 1998 (25. årgang ). Siderne 25-39. Nørskov på Jegindø. Af Flemming Rasmussen, Greve EGNSHISTORISK FORENING for Thyholm og Jegindø Årsskriftet for 1998 (25. årgang ). Siderne 25-39. Nørskov på Jegindø Af Flemming Rasmussen, Greve Flemming Rasmussen, født 1950 på Amager. Bankuddannet og

Læs mere

Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie. Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen

Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie. Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen Layout og billedredaktion v. Finn Thybæk Børkop Lokalhistoriske 2005 Arkiv GARDnr.3, "Enghavegård", Nebbegårdsvej

Læs mere

Aner til Anders Peter Andersen

Aner til Anders Peter Andersen 1. generation 1. Anders Peter Andersen, søn af Arbejdsmand Karl Peter Andersson og Karen Marie Larsen, blev født den 29 Jul. 1876 i Gjerning sogn, Houlberg Herred, 1 blev døbt den 30 Jul. 1876 i Hjemmet,

Læs mere

Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn. Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt.

Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn. Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt. Folketælling 1787 for Handbjerg Sogn Vinderup Kommune, Hjerm Herred, Ringkøbing Amt. Indtastet under KIP-projektet af Ejnar Buhrkal, Vindelevgard 79,. 7830 Vinderup, efter kopi af folketællingen i Vinderup

Læs mere

Møllegade 99 boel 59. På præstekort hus 87

Møllegade 99 boel 59. På præstekort hus 87 Møllegade 99 boel 59 På præstekort hus 87 Viet den 13. apr.1634. Peder Bundesen. Engel Hansen Bonde. 1. barn * 1634 2. barn * 1635 3. Frederik Petersen Fink * 1638 4. Anne Petersdatter * 1640 5. Maren

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside:

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: BK 88, HP 52 og HP 56-1697 Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: 1724 - Lars Pedersen fæster sin gamle svage fader Peder Jørgensens gaard Hartkorn 7 td. 5 skp. 4o fag husrum,

Læs mere

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Andersen Nordbo og Marie Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Anders Andersen Nordbo & Dorte Pedersdatter Ane nr. 1472/1473

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Møllegade 76 Boel 55. Viet den 29. okt Enkemand Laurits (Vester) Jensen. Med pigen. Kirsten Nielsdatter * ca

Møllegade 76 Boel 55. Viet den 29. okt Enkemand Laurits (Vester) Jensen. Med pigen. Kirsten Nielsdatter * ca Møllegade 76 Boel 55 Viet den 24. jan. 1706. Jens Rasmussen * 1679 i Holm Botil Christens * ca. 1677 Deres børn Jens døde feb. 1760. 1. Rasmus Jensen * maj. 1706, gift den 3. nov. 1740 med Ellen Thomasdatter

Læs mere

Ejendomsbesiddere i Foldby Sogn 1860

Ejendomsbesiddere i Foldby Sogn 1860 Ejendomsbesiddere i Foldby Sogn 1860 Foldby 1860 Hartkorn Navn på ejer Tdr. Skp. Fdk. Alb. Ole Andersen 3 3 3 1 ¼ Niels Jensens Enke 4 1 ¼ Andreas Jensen 2 Niels Andersen 4 1 1 ¾ Jens Knudsen 5 1 2 ¾ Jens

Læs mere

Viet den 29. okt

Viet den 29. okt Damgade 18 Boel ½ 45 Matr. nr. 43 1596 1607 findes Peder Bugge Peter Bugge 1595 rester han en del af sin tiende. 1600 er hans gæld sat til 5 mark og 10 skilling, som han skal give renter af. 1605 kaldes

Læs mere

Horsbøl. Folketælling 1787 Sønder Omme sogn

Horsbøl. Folketælling 1787 Sønder Omme sogn Kirkeby. 1. fam. Hans Jørgen Bang, 60, E1, Husbonde, sognepræst Else Marie Helt, 26, U, Husholderske Jens Pedersen, 28, U, Tjenestekarl Lauge Christensen, 35, U, Tjenestekarl Hans Christensen, 19, U, Tjenestekarl

Læs mere

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Matrikelnumre: Matrikel nr. 10 Lønholt by, Grønholt sogn, Nu 10a Lønholt By, Grønholt sogn, Det oprindelige nummer: 13. Matr.nr. 10a er

Læs mere

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b.

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Kongevejen 79 eksisterer ej længere Matrikel nummer Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Er i dag lagt under Kildegården, Kongevejen 79, 3480 Fredensborg Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Landmand

Læs mere

Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje

Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje Kommentarer til Ole Jørgen Hansens aner i mandlig linje (start med Ole Jørgen Hansen og baglæns i tid ). Forkortelsen AO står for ArkivalierOnline, som november

Læs mere

Helga Poulsens aner. Udskiftning i Stenløse 1782 i alt 25 gårde + præstegården heraf udflyttet 17 gårde

Helga Poulsens aner. Udskiftning i Stenløse 1782 i alt 25 gårde + præstegården heraf udflyttet 17 gårde HP 124-1703 Hans Jensen, Svestrup / Stenløse 1741. Hans Jensen husmand fra Svestrup fæster Hans Madsens ved dom frasadte gaard. no. 7. Hartkorn 5 td. 4 skp, 3 fj. 1 al. 25 fag husrum. 1763. 22/2. Jens

Læs mere

Grønholtvej 49, Vågemosegård

Grønholtvej 49, Vågemosegård Grønholtvej 49, Vågemosegård Matrikelnumre: Matr.nr. 6, nu 6 a og 8 Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 19.6222 m2. Der er tale om en firlænget gård, hvor dele af bygningerne til landbrugsproduktion er

Læs mere

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Anders Jørgensen og Inger Nielsdatter Mand Anders Jørgensen 1 Mand Anders Jørgensen 1 Født Omkr 1716 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Død Før 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Begravet 3 Jun. 1793 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 2 Far Jørgen Andersen

Læs mere

36 Aar sammesteds, og hans Fader Husmand Hans Poulsen april 6. april Peder Pedersen Husmand og Bødker Peder Poulsens Søn i 4 Aar 161-1

36 Aar sammesteds, og hans Fader Husmand Hans Poulsen april 6. april Peder Pedersen Husmand og Bødker Peder Poulsens Søn i 4 Aar 161-1 1855 1855 1. 9. januar 1855 15. januar Knud Jensen Husmand og Urmager i Lakkendrup 72 Aar 48-9 2. 24. januar 30. januar Rasmus Christoffersen Boelsmand Christoffer Rasmussens Søn paa 7 Uger 176-19, er

Læs mere

Dybemark, Damgårdvej 12, ejerlav: Den Østlige Del, Dybe, matr. nr. 30a, - folketællinger.

Dybemark, Damgårdvej 12, ejerlav: Den Østlige Del, Dybe, matr. nr. 30a, - folketællinger. , Damgårdvej 12, ejerlav: Den Østlige Del, Dybe, matr. nr. 30a, - folketællinger. Ft. 1834 Dybbemark Ephraim, Nielsen, 53 år, gift, husmand og smed. Mette Kirstine Jensdatter, 48 år, gift, hans kone. Johanne

Læs mere

Personrapport for Jeppe Christensen HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1

Personrapport for Jeppe Christensen HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1 Personrapport for Jeppe Christensen - 1388 - HA12 Side 1 Jeppe Christensen 1 Navn: Køn: M Også kendt som: Født dato: 1781 Sted: Udby, Tuse, Holbæk 2 Adresse: Udby, landsby i Udby sogn Dåbsdato: 23 dec.

Læs mere

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone)

No. 67. : Else Jensdatter. Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Else Jensdatter Carl Blochs radering - Konen med Spurvene (Her En smuk gammel aftægtskone) Forældre Børn : nr. 134 Jens Christensen og nr. 135 Anna Nielsdatter. : Anna Andersdatter, Kjiersten Andersdatter,

Læs mere

Generation X Ane nr. 1496/1497

Generation X Ane nr. 1496/1497 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jeppe Jespersen og Karen -datter Bruun 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Jesper Nielsen & Anna -datter Ane nr. 2992/2993 Jeppe Jespersen

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1 Mand Jens Jørgensen 1 Født Før 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Dåb 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Død 27 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Begravet 30 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Far Jørgen

Læs mere

Generation IX Ane nr. 738/739. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 738/739. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jens Pedersen og Karen Pedersdtr. Bilde 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Jensen Seye & Gjertrud Abelsdatter Peder Jensen Bilde

Læs mere

Efterslægt Maren Jensdatter

Efterslægt Maren Jensdatter Efterslægt Maren Jensdatter Indholdsfortegnelse 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation Navneindeks 1 1 2 4 6 7 Udskrift fra Legacy 1. generation 1. Maren Jensdatter [35613], datter af

Læs mere

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek

Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Dette værk er downloadet fra Slægtsforskernes Bibliotek Slægtsforskernes Bibliotek er en del af foreningen DIS-Danmark, Slægt & Data. Det er et special-bibliotek med værker, der er en del af vores fælles

Læs mere

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro er en gammel stedsbetegnelse for overgangen af Skals å, i tidernes

Læs mere

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Født 19 Jun. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Dåb 28 Jul. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Død 25 Sep. 1875 Soderup,

Læs mere

Folketælling 1840 for Sahl Sogn. Vinderup Kommune, Ginding Herred, Ringkøbing Amt.

Folketælling 1840 for Sahl Sogn. Vinderup Kommune, Ginding Herred, Ringkøbing Amt. Folketælling 1840 for Sahl Sogn Vinderup Kommune, Ginding Herred, Ringkøbing Amt. Indtastet under KIP-projektet Hand P. Christensen, Østparken 10, Ejsing pr. 7830 Vinderup, efter mikrofilm af folketællingen

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Familierne i Myrup, Lild Sogn ( )

Familierne i Myrup, Lild Sogn ( ) Familierne i Myrup, Lild Sogn (1650-1950) Myrupfamilien.dk Opdateret den 31.03.2018 / Myrupfamilien.dk Familierne i Myrup (1650-1950) Side 2 Familierne i Myrup, Lild Sogn (1650-1950) Myrup ligger i Vester

Læs mere

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2 Grønholtvej 64 Matrikelnummer Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på 4.3748, heraf vej 1460 m2 Matr.nr. 8d er på 1.2348 m2, heraf vej 595 m2 Fotos

Læs mere

Hedegaard, Rønslunde, Thorlund, Tykskov. Hedegaard.

Hedegaard, Rønslunde, Thorlund, Tykskov. Hedegaard. Hedegaard, Rønslunde, Thorlund, Tykskov, Ejstrup sogn 1 af 6 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Gårdhistorie} Hedegaard, Rønslunde, Thorlund, Tykskov Hedegaard. Der var i ældre tid 7 gårde og 1 eller 2 bol i Hedegård

Læs mere

Folketælling Grene 1850

Folketælling Grene 1850 Elkjær, 1. familie, et aftægtshus Jens Pallesen, 57, g, Hoven, aftægtsmand Karen Sofie Andersdatter, 63, g, sognet, hans kone Elkjær, 2. familie, en gård Christen Nielsen, 33, g, sognet, gårdmand og husfader

Læs mere

Generation X Ane nr. 1322/1323. Indholdsfortegnelse

Generation X Ane nr. 1322/1323. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Rasmus Pedersen og Kirsten -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Ane nr. Rasmus Pedersen & Kirsten -datter Pollerup 1322/1323

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1 Mand Jens Pedersen 1 Født Omkr 1781 2 Dåb 7 Jan. 1781 Søndersted, Merløse, Holbæk 3 Død 7 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Begravet 9 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Ægteskab

Læs mere

Hopsømadevej 7 ½ Boel 72 Matr. nr. 31 På præstekortet er det hus nr. 4

Hopsømadevej 7 ½ Boel 72 Matr. nr. 31 På præstekortet er det hus nr. 4 Hopsømadevej 7 ½ Boel 72 Matr. nr. 31 På præstekortet er det hus nr. 4 Viet den 18. apr. 1630. Hans Callesen * 1593. Maren Christensen * 1604. 1. Thomas Hansen * feb. 1634 2. Barn * apr. 1636, død apr.

Læs mere

Generation XI Ane nr. 2500/2501

Generation XI Ane nr. 2500/2501 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Mads Nielsen og Apelone -datter 4 Oversigt over kildemateriale 8 Kildemateriale 10 Niels Madsen & -datter Ane nr. 5000/5001 Mads Nielsen og Apelone

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Hesselbjerge 1 af 9 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Hesselbjerge. Navnet Hesselbjerge optræder første gang i et dokument, der blev tinglæst på Nørvang herredsting d. 29. nov. 1524.

Læs mere

Generation X Ane nr. 1386/1387

Generation X Ane nr. 1386/1387 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Lauridts Lauridtsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurits Uthersen & Anna Nielsdatter Ane nr. 2772/2773 Lauridts Lauridtsen

Læs mere

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter var alenepige indtil sit 49. år, da hun blev gift. Hun havde indtil da været tjenestepige det meste af sit liv og puklet for andre Forældre : nr. 130

Læs mere

Generation IX Ane nr. 688/689 Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 688/689 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Peder Christensen og Anna Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Rasmussen Krøll & Kirsten Rasmusdatter Ane nr. 1378/1379

Læs mere

Forældre. 2. Jens Peder Lund Pedersen #730, * i Timring, på Herning sygehus. Gift i Rind, Maren Amalie Andersen #713.

Forældre. 2. Jens Peder Lund Pedersen #730, * i Timring, på Herning sygehus. Gift i Rind, Maren Amalie Andersen #713. 1. Anne Mette Lund Pedersen #77, * 04.02.1951 i Torup, Sunds sogn. Gift 20.05.1978 i Sunds kirke, Villy Lymann Pedersen #1, * 09.01.1948 i Middelfart. Forældre 2. Jens Peder Lund Pedersen #730, * 11.08.1919

Læs mere

Familiegrupperapport for Mogens Sørensen og Kirsten Andreasdatter Mand Mogens Sørensen 1

Familiegrupperapport for Mogens Sørensen og Kirsten Andreasdatter Mand Mogens Sørensen 1 Mand Mogens Sørensen 1 Født Før 30 Jan. 1729 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Dåb 30 Jan. 1729 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Død Før 11 Aug. 1777 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 3 Far Søren

Læs mere

No : Lars Adamsen

No : Lars Adamsen No. 106 Lars Adamsen Døbefonden i Storvorde Kirke, hvor Lars Adamsen s og Hansine Kirstine Nicoline Hoff s børn er døbt Forældre Børn : nr. 212 (156) Adam Levin Sørensen og nr. 213 (157) Mette Laursdatter

Læs mere

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen 1. generation 1. Boelsmand Peder Kristian Pedersen, søn af Indsidder Peder Pedersen og Mariane Michelsen, blev født den 5 Jun. 1883 i Gjerlev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 10 Jun. 1883 i Hjemmet,

Læs mere

Generation IX Ane Nr. 686/687. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane Nr. 686/687. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Rasmus Hansen og Karen Pedersdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Clemmingsen & -datter Peder Lauridsen & Ellen Hansdatter

Læs mere

Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred.

Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred. Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred. Om slægtens forfader Hans Hovgaard (født 1645, død 1728) bonde på Hovgaarden i Ring siden 1669. Historier og citater om slægten. I det følgende

Læs mere

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie}

{Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Kokborg 1 af 63 {Ejnar Bjerre Jørgensen: Thyregod Sogns Gårdhistorie} Kokborg Kokborghuse. Lokaliteten går under flere navne, Hønskovhuse, Husene, Østerdam og Kokborghuse, men det sidste er nok det mest

Læs mere

Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård. Matrikelnummer:

Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård. Matrikelnummer: Grønholtvej 74, Parcel af Nydamgård Matrikelnummer: matr.nr. 7b Lønholt by, Grønholt var oprindelig et arvefæste, som udgjorde en parcel fra Nydamgården. I dag hører matrikelnumret sammen med matr.nr.

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 330/331. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 330/331. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Anders Jensen og Karen Hansdatter 4 Jens Andersen og Karen Hansdatter 5 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Jens Andersen Nordbo & Anna

Læs mere