Valgfagshæfte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfagshæfte 2016-17"

Transkript

1 Valgfagshæfte Haderslev Realskole

2 Valgfag i 8. og 9. klasse Valgfag er et tilbud til dig om at lære noget mere eller dygtiggøre dig i fag, du normalt ikke har på skemaet. Du skal have mindst ét valgfag i et halvt år, men du må gerne vælge flere. Herunder kan du se listen over de valgfag, der bliver udbudt. Ved at gå ind på skolens hjemmeside, / om skolen / valgfagshæfte, kan du se en nærmere beskrivelse af de enkelte fag. Når du har orienteret dig godt om fagene og snakket med dine forældre om det, udfylder I tilmeldingssedlen på næste side, og så afleverer du den til din klasselærer senest fredag, den 1. april. (NB: Tilmelding til Real Explorer findes på bagsiden.) Valget er bindende, og kun i helt særlige tilfælde kan man få lov til at melde fra eller skifte hold, for dine ønsker er nemlig med til at afgøre, hvilke fag der bliver oprettet. Der kan både være fag, hvor der er for få til, at det kan oprettes, og fag, hvor der er for mange, så ikke alle kan få det. Der kan også være skematekniske sammenfald, der gør, at man ikke kan få sine ønsker opfyldt. Bl.a. skal 8. kl.-elever, der skal gå til præst her i Haderslev, være opmærksomme på, at konfirmationsforberedelsen kan ligge samtidigt med det ene af valgfagsmodulerne. Derfor er det vigtigt, at alle også vælger et reserveønske. Før sommerferien kan du se på skoleintra, hvilket hold du er kommet på. Du kan også se det på et opslag, der bliver hængt op på 9. klasse-gangen. Du kan henvende dig på skolens kontor, hvis der er noget, du er i tvivl om. Valgfagsudbud Billedkunst Bridge Digital innovation 2 timer, et halvt år 2 timer, et halvt år 2 timer, hele året

3 Ekstra Engelsk 2 timer, et halvt år Engelsk på højt niveau 2 timer, et halvt år Film 2 timer, hele året Fodbold 2 timer, hele året Fransk 2 timer, hele året Inderst til yderst 2 timer, et halvt år eller hele året Madkundskab 3 timer, 22 uger (fri ca. hver 3. uge) Matematik for dig 2 timer, et halvt år Real Band 2 timer, hele året Real Explorer, 1 uge i september (se tilmeldingsseddel på bagsiden) Skak 2 timer, et halvt år Sløjd 2 timer, et halvt år Teatersport 2 timer, et halvt år Volleyball 2 timer, første halvår Tilmeldingsseddel Obligatorisk valgfag: 1. Reserveønske: Ekstra valgfag. Skriv det fag, du helst vil have, øverst: 1. Reserveønske: 2. Reserveønske: 3. Reserveønske: Navn: Nuværende klasse: Forældreunderskrift: HUSK: Afleveres til klasselæreren senest fredag, den 1. april! (Husk: Tilmelding til Real Explorer på bagsiden)

4 Vedr. Real Explorer: Forældreaccept: Med nedenstående tilmeldingsblanket bekræfter jeg som far/mor/værge, at mit barn vælger REAL EXPLORER som valgfag. Jeg er indforstået med, at tilmeldingen er bindende, og at det medfører en udgift på 1.100,- kr., der skal betales til skolen senest den 15. august Ved betaling, brug venligst: Reg.nr Kontonr Husk at påføre: Real Explorer, elevens navn og klasse Tilmelding til Real Explorer Elevens navn: Klasse Forældres underskrift: Kontakttelefon til forældre: Eventuelle særlige hensyn: HUSK!: Afleveres til klasselæreren senest den 1. april

5 Kan du lide at arbejde selvstændigt med farver, sjove materialer og kan du lide at skabe flotte udtryk ud fra eget design, så skal du vælge billedkunst. Vi arbejder individuelt eller i fællesskab i eget tempo med mange forskellige områder og materialer fx: Grafik, ler, gips, maleri på lærred/papir, glas hvor du kan lave figurer eller brugsgenstande, genbrug hvor vi omskaber stole/lamper eller lignende til moderne design. Disse områder er kun et lille udpluk. Du er selv med til at bestemme indholdet i timerne ud fra interesser og egne ideer. Du behøver ikke være god til at tegne eller skabe noget for at vælge billedkunst, bare du har interessen, lysten og glæden ved at arbejde kreativt.

6 Bridge er verdens mest udbredte kortspil. Et spændende spil, der udfordrer din: - Koncentration - Samarbejdsevne - Fantasi - Kreativitet Bridge Valgfag klasse. Du skal sammen med din makker konkurrere på meldinger og spil af kort, så I får det bedst mulige resultat mod jeres modstandere. Der vil hele tiden være nye udfordringer og spil, der stiller krav til dig og din makker. Du kan tilmelde dig valgfaget uanset, om du er ny spiller, eller du har lært spillet som p-fag i klasse. Vi sørger for, at du hele tiden lærer noget nyt, for Bridge er et spil, du aldrig bliver færdig med Valgfaget afvikles i Haderslev Bridgecenter, som ligger tæt på skolen. Vi hygger os og drikker en kop cacao. Det er sjovt men udfordrende. Vælg faget, hvis du vil have en hobby for resten af livet. Vi glæder os til at se dig i Haderslev Bridgecenter.

7 Valgfag Digital innovation I dette valgfag skal du arbejde med programmer der kan styrer mini robotter og elektriske kredsløb. Du kommer også til arbejde med 3D programmer hvor du vil lære at designe dine egne 3D figurer, der naturligvis kan printes ud på skolens egen 3D printer. Så hvis du har lyst til at prøve kræfter med styring af egne produkter, er det her valgfag lige noget for dig. Det kræver ingen særlig kendskab til programmering eller 3d printer teknologi, blot at du har lyst til at udfordre dig

8 Ekstra Engelsk Synes du nogle gange, engelsk er lidt svært? Føler du nogle gange, de andre forstår meget mere end du? Har du brug for et ekstra boost? Trænger du til at få styr på den grundlæggende grammatik? Vil du gerne blive bedre til at snakke og læse engelsk? - Så kom til ekstra engelsk! Du får ikke lektier for, men du bliver skubbet lidt og får forhåbentlig styr på nogle af de grundlæggende ting i engelsk. Vi vil både øve grammatik, små skriftlige opgaver og træne samtaler med andre, der også synes, engelsk kan være lidt svært. Desuden vil selv have indflydelse på noget af undervisningen - hvad trænger lige netop DU til at få trænet?

9 Engelsk på højt niveau Trænger du til flere udfordringer i engelsk? Kunne du tænke dig at: - Udvikle dit sproglige niveau -Udvide dit ordforråd -arbejde med grammatik på højere niveau -læse længere og sværere tekster på engelsk - Holde kortere, spændende foredrag - Se engelsksprogede programmer/film Så skal du vælge dette valgfag.

10 Valgfag Film Er du til film produktion og alt der har at gøre med dette. Så er det lige valgfaget for dig. Vær med til at arbejde med greenscreen, stop motion, slow motion og Meget mere. Du vil også have mulighed for at teste om du har en lille skuespiller inden i dig. Vi ser film der har med filmens historiske udvikling at gøre Og hører om skuespillere fra starten af dansk film. Glæder mig til at se jer. Per

11 FODBOLD I faget fodbold skal vi naturligvis spille spillet. Vi skal lave forskellige træningsøvelser omhandlende spillet også. Derudover skal vi se på og afprøve forskellige opstillinger taktisk set. Vi skal lege med diverse finter og måske også udføre dem. Den tekniske side af spillet vil vi også berøre via forskellige småspilsøvelser. Men det væsentligste vil blive selve spillet, så hvis du brænder for at spille fodbold, eller bare godt kan lide at tonse rundt med en fodbold, få dig rørt og have det sjovt, så er fodbold nok noget for dig.

12 FRANSK Fransk er et begynderfag, hvor du vil stifte bekendtskab med det smukke sprog. Du vil lære at begå dig i hverdagssituationer og blive fortrolig med fransk udtale. Det vil være en stor fordel for dig, der evt. vil fortsætte med faget på ungdomsuddannelsen, eller for dig, der gerne vil være turist eller au-pair i Frankrig. Du skal også lære at læse fransk, lidt om fagets grammatik og lidt om landets kultur og geografi. Der er fransk 1 gang om ugen (to lektioner), og det fortsætter hele året.

13

14 Madkundskab - Gør en forskel i dit og andres liv! Gennem praktisk arbejde skal vi lære om: I vil være med til at be- stemme, hvilke emner vi skal arbejd e med f. eks.: Madlavning Smage og krydderier Måltider Mad fra andre lande Kost Selvkomponerede retter Sundhed Årets højtider Forbrug Kosten gennem tiderne Hygiejne Fra jord til bord Råvarer i sæson Mad, sundhed og sport Vi skal undersøge, hvilken betydning maden har for vores eget liv, det omgivne samfund og hvordan der er sammenhæng mellem sociale, kulturelle og historiske aspekter. Madkundskab har 3 timer om ugen i 22 uger fordelt på hele skoleåret.

15 Hvordan ganger og dividerer man? Spil og kombinatorik Hvor lang tid tager det at skrive det? Verdens største primtal Hvad får jeg i løn har jeg råd? Hvordan bliver jeg bedre til at bruge min computer i matematik Økonomi for dummies Statistik-hvad er det? Matematik er også noget for dig.

16 Marts, 2016 Real Band Real Band er rytmisk sammenspil for musikglade elever, der har lyst at fyre den af i musiklokalet. Sammen med de øvrige bandmedlemmer og din lærer, er du med til at vælge den musik, I skal spille. Det være sig pop, rock, R&B, blues, soul osv. I Real Band har du mulighed for - at øve i musiklokalet en gang ugentlig, samt at være med til ekstra-øvere, når der er behov. - at lære at spille spille på et eller flere instrumenter. - at arbejde med becifringer og akkorder ikke nødvendigvis noder! - at optræde flere gange til diverse arrangementer i løbet af foråret. - at indspille et eller flere numre i lydstudie. I Real Band skal du - være åben overfor andre genrer end din foretrukne. - være indstillet på også at øve derhjemme i det omfang det lader sig gøre. - være indstillet på, i enkelte numre, at prøve andre instrumenter. Bedste hilsner Allan

17 RealExplorer 2016 RealExplorer er et valgfag der afvikles over en uge i efteråret og vil foregå fra sep. omkring naturområdet Karpenhøj på Djursland. Vi kører i bus til lejren, og bor i lækre shelters. Der er et lejrskoleområde lige op af vores shelters hvor vi kan bruge køkkenfaciliteter samt toilet og bad. I området med skov og strand vil vi i fem dage vandre, klatre, rapelle, sejle i havkajak, bruge GPS på natløb, løbe orienteringsløb, konkurrere, og leve et super lejrliv i det danske sensommervejr. Der er mad med i prisen, og da vi skal bruge en masser kræfter på alle de sjove aktiviteter, er der rigeligt med mad morgen, middag og aften. Mad over bål er en udsøgt fornøjelse og hvert år har aftenerne hver deres team: Amerikansk aften med burgere, italiensk aften med pasta carbonara o.s.v. Valgfaget der koster 1100 kr. at deltage i, starter med tre introduktionstimer i Vesterskoven ugen inden mellem kl , hvor pakning af rygsæk og lejrliv gennemgås, og vi laver nogle sjove teamworkøvelser sammen. Du skal være indstillet på at dette valgfag bliver både fysisk og psykisk udfordrende. Du skal b.la. gå nogle km med rygsæk, være klar til at udføre en række krævende opgaver samt kunne leve, lave mad og sove udendørs.

18 Valgfag skak Skak er et spændende og udviklende spil for piger og drenge. Når du spiller skak lærer du at koncentrere dig om konkrete opgaver i længere tid. Skakken træner fordybelse og samtidig styrker dine logisk-analytiske evner. Vi følger fælles mål for skoleskak i valgfag skak, hvor du får muligheden for at lære: skakkens regler, turneringsskak, teori, lynskak, teknikmærker, simultanskak, kykskak, babyskak, internetskak, og de populære læreprogrammer med Fritz und Fertig og meget mere! Til dine skakpartier kan du arbejde med skakprogrammet Chessbase, så du kan gemme dine partier og dermed blive klogere på dine stærke og svage sider i spillet. Vel mødt! Bjarne Light

19 Sløjd et kreativt valgfag. Kan du lide at bruge dine hænder og skabe forskellige produkter? Træ og metal er materialer der traditionelt er forbundet med faget sløjd, men materialer som plast, tråd, grønt træ og genbrugsmaterialer kan sagtens bruges. Sløjd er for dig der vil skabe nye produkter til et bestemt formål, det kan være til dit værelse eller noget helt andet. Kan du lide at tegne og designe dine ting er faget lige noget for dig. Sløjd er et fag, for den der ønsker at skabe.

20 På dette valghold skal vi dramatisere, improvisere, lege og give den gas. Det handler om at spille teater uden et rigtigt teaterstykke, men at arbejde med forskellige roller/typer. Vi skal øve os i, at turde stille os op foran andre; sige noget, fremlægge noget og vise noget hvor vores kropssprog og stemme er i centrum. Det handler IKKE om at udstille sig selv, men at vise hvad man kan, og blive bedre til det der kan være svært, når man eksempelvis skal fremlægge! Vi skal se på hvad professionelle teatersportsfolk, standup ere og skuespillere gør for at spille de roller de skal. Så kom og vær med til at turde lidt mere! Vh. Anne G

21 Volleyball. Lær at spille volleyball. Få dine klassekammerater med og bliv skolens bedste hold i julevolleyballturneringen. Vi træner fingerslag, baggerslag, serv, smash, placering på banen og meget mere, og selvfølgelig spiller vi mod hinanden hver gang. Volleyball foregår i 1. semester fra sommerferien til jul med 2 lektioner om ugen i tennishallen. Meld dig til volleyball spillet der bliver sjovere, jo mere du kan.

Valgfagshæfte 2015-16

Valgfagshæfte 2015-16 Valgfagshæfte 2015-16 Haderslev Realskole Valgfag i 8. og 9. klasse Valgfag er et tilbud til dig om at lære noget mere eller dygtiggøre dig i fag, du normalt ikke har på skemaet. Du skal have mindst ét

Læs mere

Bridge Valgfag klasse.

Bridge Valgfag klasse. BILLEDKUNST Kan du lide at arbejde selvstændigt med farver, sjove materialer og kan du lide at skabe flotte udtryk ud fra eget design, så skal du vælge billedkunst. Vi arbejder individuelt eller i fællesskab

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag DALMOSE SKOLE Valg og profilfag Skoleåret 2015-2016 Tysk er obligatorisk fra 5. klasse til 9. klasse. Det er kun i helt særlige tilfælde, at en elev kan fritages for tysk. Det kan kun ske ved skriftlig

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 3. klasse

Godt at vide, når man skal i 3. klasse Godt at vide, når man skal i 3. klasse Kære forældre. Med denne folder vil vi gerne fortælle jer, om de holdninger, ønsker og tanker vi har, når det drejer sig om dit/jeres barns skolegang. Vi stiller

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2016. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd.

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2016. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2016 Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. af CSU Holbæk Undervisere: 2 CSU - Nykøbing er det, der tidligere hed Grønnehave-

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK

Alle skal have mulighed for at blive en del af. vores fællesskab. En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK Alle skal have mulighed for at blive en del af vores fællesskab En guide til rekruttering KFUM SPEJDERNE I DANMARK EN GUIDE TIL AF NYE SPEJDERE Spejdergrupper over hele landet laver uge efter uge gode

Læs mere

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb GENTOFTE KOMMUNE 2016 PARK OG VEJ Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse. Det er derfor med stor glæde, at vi sender tilbuddet om det femårige gymnasieforløb

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE BØRNENES DESIGN- OG TEGNESKOLE PÅ AKADEMIETS SKOLER OGSÅ FOR TEENAGER I KØBENHAVN INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus med sommerskole på Børnenes Design-

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Personlig Erfarings LOG (PE Log)

Personlig Erfarings LOG (PE Log) Personlig Erfarings LOG (PE Log) PE Log en er dit personlige redskab, som kan hjælpe dig med at udvikle dig som instruktør. PE loggen består af to dele: En planlægningsdel, som er et skema med 6 spørgsmål.

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Indholdsplan 2016-2017 Musik og teater

Indholdsplan 2016-2017 Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016

Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 Dato 300316 Dok.nr. 47245-16 Sagsnr. 15-7239 Ref. siko Opsamling på strukturdrøftelse Ungerådet Den 15. marts 2016 På mødet den 15. marts 2016 blev der gruppevis debatteret følgende emner: trivsel, læring

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener X Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Stjernerholdet Hvad er der på dagsordenen? De er stadig

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

VALGFAGSFOLDER. Uge 33-41

VALGFAGSFOLDER. Uge 33-41 VALGFAGSFOLDER Uge 33-41 Valgfag nr. 1 Friluftsskolen 24 Max. 16 deltagere Mærk blæsten, føl vandet og duft naturen, mens du bruger både krop og hoved i en action packed Friluftsskole. Friluftsskolen 24

Læs mere

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Her på Gymnastikefterskolen Stevns lever vi ud fra nogle helt grundlæggende kerneværdier og søger efter konstant udvikling af den enkelte. - forstander

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2011

Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Skolebestyrelse Skolebestyrelsen består pt. af Folkevalgte: Per Thomsen Erik Kobberøe Morten Korsbo Dorthe Pedersen Preben Jensen (næst formand) Marie Jakobsen (suppleant

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS SKOLERNE I SNEKKERSTEN INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS temalinjer i udskolingen 16/17 VEL KOM MEN UDSKOLINGSAFDELING PÅ SKOLEN VED RØNNEBÆR ALLÉ 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SKOLERNE I SNEKKERSTEN

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Profilfag Indskoling. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Indskoling. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Indskoling valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-9 klasser på December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen trivsel 7 33

Læs mere

Hjemkundskab Eksperimenterende bageforløb

Hjemkundskab Eksperimenterende bageforløb Hjemkundskab Eksperimenterende bageforløb Undervisningens formål; at eleverne gennem praktisk, eksperimenterende og teoretisk arbejde opnår færdigheder og kundskaber, der giver mulighed for at udvikle

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-10 klasser på Højmarkskolen December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen

Læs mere

Aalestrup Realskole. Information for 9.årgang. - et godt sted at være, et godt sted at lære. Lektionsoversigt Valgfagsoversigt

Aalestrup Realskole. Information for 9.årgang. - et godt sted at være, et godt sted at lære. Lektionsoversigt Valgfagsoversigt Aalestrup Realskole - et godt sted at være, et godt sted at lære Information for 9.årgang Aalestrup Realskole Borgergade 32 9620 Aalestrup Tlf.: 96 97 04 00 Web: www.aalestrup-real.dk mail: kontor@aalestrup-real.dk

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK 2014 2015 Velkommen til Skovlyskolens SFO/SFK Her kan dit barn kaste sig ud i spændende, udfordrende og til tider eventyrlige oplevelser og samtidig glæde sig over

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

Alle skal gerne trække i samme retning

Alle skal gerne trække i samme retning Alle skal gerne trække i samme retning - en stor forening som vores, er fyldt af mennesker og heldigvis med hvert deres høje engagement. Med hvad får man i BV og hvad kan man forvente at få i BV? et godt

Læs mere

Forslag til pædagogiske læreplaner

Forslag til pædagogiske læreplaner Forslag til pædagogiske læreplaner Tema 1 Barnets alsidige udvikling Overordnede mål At tilbyde børnene mange forskellige muligheder for at deltage aktivt og få betydningsfulde sociale og kulturelle erfaringer.

Læs mere

Læreplaner for Kernehuset

Læreplaner for Kernehuset Læreplaner for Kernehuset Beskrivelse af de seks temaer Barnets alsidige personlige udvikling - Skabe rammerne for at barnets individuelle personlighed udvikles. - Barnet får en forståelse af eget værd

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Hørgården. Kostpolitikken i Børnehuset Hørgården følger de mål, Roskilde kommune har på kostområdet

Lokal kostpolitik for Børnehuset Hørgården. Kostpolitikken i Børnehuset Hørgården følger de mål, Roskilde kommune har på kostområdet Lokal kostpolitik for Børnehuset Hørgården. Kostpolitikken i Børnehuset Hørgården følger de mål, Roskilde kommune har på kostområdet Det vil vi (vores mål med kostpolitikken) Vi arbejder ud fra Sundhedsstyrelsens

Læs mere

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN INDHOLD S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN ET PROJEKT MED UDGANGSPUNKT I DET ENKELTE BARN BØRN I BARNETS VEN VIL DU VÆRE FRIVILLIG? ER DU FORÆLDER? TIL SAMARBEJDSPARTNERE I BARNETS VEN

Læs mere

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM!

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! Kære kommende elev! Efter sommerferien vil du møde et stort gymnasium, der vil spille en vigtig rolle i dit liv i de kommende 2-3 år. Greve Gymnasium vil gøre indtryk på

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

Udsættelse af skolestart 2016/17. Udsættelse af skolestart 2010/11

Udsættelse af skolestart 2016/17. Udsættelse af skolestart 2010/11 Udsættelse af skolestart 2016/17 Udsættelse af skolestart 2010/11 Dialogredskab til brug for vurdering af skoleudsættelse - til brug for daginstitutionsledere, børnehaveklasseledere og forældre. Ifølge

Læs mere

Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås.

Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommerferien er ved at nærme sig. Det nye skoleår er ved at være planlagt og vi alle er så småt ved at være ferieklar! Men det

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere