Notat. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker og Næstved Varmeværk. Oplæg om struktur for sammenlægning. Introduktion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker og Næstved Varmeværk. Oplæg om struktur for sammenlægning. Introduktion"

Transkript

1 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr Weidekampsgade 6 Postboks København C Notat g Telefon Telefax Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker og Næstved Varmeværk Oplæg om struktur for sammenlægning Introduktion Baggrund Vi har efter aftale beskrevet de skattemæssige konsekvenser ved en sammenlægning af Hyllinge- Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Næstved Varmeværk A.m.b.a. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. er skattepligtig efter selskabsskattelovens 1, stk. 1, nr. 2e (selskabsbeskatning) mens Næstved Varmeværk A.m.b.a. er fritaget for beskatning efter selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4. På grund af de forskellige skattemæssige registreringer og SKATs aktuelle praksis vil en decideret fusion af de to amba er føre til nogle uhensigtsmæssige skattemæssige risici og konsekvenser. Det er hensigten, at amba erne skal fusioneres på en måde, hvor uhensigtsmæssige skattemæssige konsekvenser undgås og som samtidig holdes indenfor varmeforsyningslovens regler. Vores oplæg En fusion af de to amba er vil være den mest enkle metode at gennemføre sammenlægningen på. En fusion vil dog medføre, at Næstved Varmeværk A.m.b.a. bliver skattepligtig, hvilket fører til, at der skal opgøres en skattemæssig værdi på Næstved Varmeværk A.m.b.a. s aktiver. Der er en betydelig risiko for, at de skattemæssige værdier vil blive fastsat på et lavt niveau og dermed føre til skattebetalinger efter en fusion. Derfor beskriver notatet en alternativ løsningsmodel i forhold til en fusion af Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Næstved Varmeværk A.m.b.a. Den alternative løsningsmodel er mere kompliceret at gennemføre, men er nødvendig for at undgå uhensigtsmæssige skattemæssige konsekvenser. Notatet omhandler udelukkende skattemæssige forhold og indeholder således ikke selskabsretlige-, regnskabsmæssige- eller reguleringsmæssige vurderinger. Vi har ikke vurderet de skattemæssige konsekvenser for andelshaverne, idet andelshaverne ingen økonomiske beføjelser har, hvorfor en sammenlægning forudsætningsvist ikke vil have konsekvenser for andelshaverne. Notatet er baseret på nugældende regler og praksis. Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu Limited

2 Deloitte 2 Nuværende situation Baggrund Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Næstved Varmeværk A.m.b.a. ønsker at sammenlægge deres aktiviteter for derved at få en mere effektiv drift af en samlet enhed. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. driver kraftvarmeværker med kombineret el- og varmeproduktion og er på grund af elproduktionen skattepligtig efter bestemmelsen i selskabsskattelovens 1, stk. 1, nr. 2e som helt almindelige aktieselskaber. Næstved Varmeværk A.m.b.a. er en traditionel varmeforsyningsvirksomhed og er skattefritaget efter bestemmelsen i selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4. Udfordringen Som udgangspunkt vil det være oplagt at gennemføre en fusion ved en simpel sammenlægning af de to amba er. Selve fusionen vil være enkel at gennemføre og strukturen er ligeledes enkel at forstå for andelshaverne. I forhold til administrative og tekniske ressourcer vil en fusioneret enhed også være effektiv at drive. På grund af de forskellige skattemæssige registreringer vil en fusion af de to amba er føre til, at det fortsættende amba vil være skattepligtig på grund af elproduktionen på kraftværkerne. Ved en fusion, hvor Næstved Varmeværk A.m.b.a. s aktivitet bliver skattepligtig, skal der fastsættes skattemæssige indgangsværdier for alle Næstved Varmeværk A.m.b.a. s aktiver og passiver. Aktiverne og passivernes skattemæssige indgangsværdier skal fastsættes til aktivernes og passivernes handelsværdier på det tidspunkt, hvor skattepligten indtræder. SKAT har tidligere godkendt, at de skattemæssige indgangsværdier på aktiverne kunne fastsættes til de levetidsnedskrevne genanskaffelsesværdier. Vi har dog for nyligt anmodet SKAT om at få bindende svar på at få lov til at benytte dette princip i tilfælde, hvor varmeforsyninger bliver skattepligtige. SKAT har afvist at svare herpå. Samtidig kan vi konstatere, at SKAT er ved at anlægge en anden værdiansættelsespraksis for landets vand- og spildevandsselskaber, som med vandreformen i 2010 blev gjort skattepligtige. SKAT mener, at vand- og spildevandsselskaberne skal opgøre de skattemæssige indgangsværdier ved at kapitalisere alle de fremtidige pengestrømme til en samlet værdi på tidspunktet for overgangen til skattepligt. Disse sager behandles pt. i Landsskatteretten, og det forventes, at sagerne indbringes for domstolene efterfølgende. SKATs fremgangsmåde fører til meget lave skattemæssige indgangsværdier. Vi mener, at der er en meget væsentlig risiko for, at SKAT vil overføre denne praksis til varmeselskaber. I denne konkrete situation vil konsekvensen være, at en fusion med stor sandsynlighed vil føre til væsentlige skattebetalinger efter en fusion på grund af lave skattemæssige indgangsværdier.

3 Deloitte 3 Det er vores opfattelse, at en sammenlægning kan gennemføres med en anden struktur, som vil reducere de skattemæssige uhensigtsmæssigheder betragteligt. Vi har beskrevet denne alternative løsningsmodel nedenfor. Alternativ løsningsmodel Baggrund for den alternative løsningsmodel Det er vores vurdering, at det vil være muligt at gennemføre en sammenlægning af Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Næstved Varmeværk A.m.b.a., som imødekommer de væsentligste ønsker og krav i forhold til en struktur, der er hensigtsmæssig i forhold til både skattelovgivningen og varmeforsyningsloven. Den alternative løsningsmodel medfører en mere kompliceret selskabsstruktur på langt sigt. Ulemperne herved er dels de løbende ressourcer til administration af de to enheder og dels vil strukturen være sværere for forbrugerne at forstå. En gennemførelse af strukturen kræver flere steps: Step 1: Aktiviteten i Næstved Varmeværk A.m.b.a skydes ned i et nystiftet aktieselskab (Fjernvarme A/S), mens medarbejderne kortvarigt bliver tilbage i Næstved Varmeværk A.m.b.a. Step 2: Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. fusioneres med Næstved Varmeværk A.m.b.a. ved en skattepligtig fusion, hvor Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. bliver det fortsættende andelsselskab. Step 3: Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. overfører distributionsaktiviteten uden medarbejdere til Fjernvarme A/S. Overdragelsen vil medføre afståelsesbeskatning for Hyllinge- Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. på de overførte aktiver/passiver, men forventes ikke at udløse skat. Andelshaverne i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. indgår aftaler med Fjernvarme A/S om leverance af varme, hvor takststrukturerne tilpasse til de to forsyningsområder. Step 4: Der indgås en serviceaftale og varmesalgsaftale mellem Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Fjernvarme A/S. De enkelte steps er beskrevet mere detaljeret nedenfor.

4 Deloitte 4 Da løsningsmodellen indeholder visse skattemæssige usikkerheder foreslår vi, at omstruktureringen i sin helhed godkendes af SKAT i form af et bindende svar. Derved vil handlingsplanen blive godkendt med bindende virkning for SKAT inden dispositionerne gennemføres. Step 1 Aktiviteten i Næstved Varmeværk A.m.b.a skydes ned i et nystiftet aktieselskab (Fjernvarme A/S), mens medarbejderne kortvarigt bliver tilbage i Næstved Varmeværk A.m.b.a. Skattemæssig vurdering Da Næstved Varmeværk A.m.b.a. er skattefritaget, kan aktiviteten overdrages uden skattemæssige konsekvenser. Overdragelsen kan ske ved, at aktiver og passiver indskydes som apportindskud og vederlægges med aktier i det nystiftede selskab. Det nystiftede selskab vil ligesom amba et opfylde betingelserne for skattefrihed og skal registreres hos SKAT som skattefritaget. Det er vigtigt, at Fjernvarme A/S ikke har sideordnede aktiviteter efter udskillelsen til et aktieselskab. Af den årsag foreslås det, at medarbejderne i første omgang bliver i amba et. Amba et vil efter udskillelsen være tomt, hvis der ses bort fra en kortvarig situation, hvor medarbejderne er i amba et. Amba et vil efter udskillelsen blive skattepligtigt efter selskabsskattelovens 1, stk. 1, nr. 2, men vil ikke have nogen aktivitet og vil derfor heller ikke have nogen skattepligtig indkomst. Væsentlige forudsætninger Det er afgørende for opretholdelsen af den fremadrettede skattefrihed for Fjernvarme A/S, at Fjernvarme A/S ikke udfører aktiviteter for amba et eller på anden måde sælger ydelser (udover varmesalg) til amba et eller andre. Handlinger Selskabsretlige dokumenter skal udarbejdes (advokat). Vurderingsberetning udarbejdes på værdien af nettoaktiverne (revisor). Registrering af Fjernvarme A/S som skattefritaget hos SKAT. Step 2 Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. fusioneres med Næstved Varmeværk A.m.b.a. ved en skattepligtig fusion, hvor Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. bliver det fortsættende andelsselskab. Skattemæssig vurdering Ved en skattepligtig fusion anses aktiver og passiver i den ophørende enhed for at være afstået, og andelshaverne anses for at have afstået deres andelsbeviser.

5 Deloitte 5 Efter udskillelsen af fjernvarmeaktiviteten har Næstved Varmeværk A.m.b.a. to funktioner: 1) medarbejderne og 2) ejerskab af aktierne i Fjernvarme A.m.b.a. Det er vores anbefaling, at Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. bliver den fortsættende enhed efter en fusion, da omfanget af aktiviteterne er meget større i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. end i Næstved Varmeværk A.m.b.a efter udskillelsen af fjernvarmeaktiviteten i Næstved Varmeværk A.m.b.a. og dermed vil de skattemæssige konsekvenser ved at lade Hyllinge- Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. ophøre være store. Ved en skattepligtig fusion, hvor Næstved Varmeværk A.m.b.a. ophører, skal der ske ophørsbeskatning af Næstved Varmeværk A.m.b.a. s aktiver, men det udløser efter vores opfattelse ingen skat. Næstved Varmeværk A.m.b.a. s aktier i Fjernvarme A/S kan afstås skattefrit, og overførslen af medarbejderne repræsenterer efter vores vurdering ikke nogen økonomisk værdi. Det kan ikke udelukkes, at SKAT vil indtage den holdning, at medarbejderne (eller reelt værdien af de aktiviteter medarbejderne udfører) kan have en værdi; det er dog vores vurdering, at risikoen er begrænset. Det er vores vurdering, at der ikke vil være nogen skattemæssige konsekvenser for andelshaverne af en fusion. Der er ikke knyttet nogle økonomiske rettigheder til andelsbeviserne, og derfor mener vi ikke en afståelsesbeskatning af andelshaverne er relevant. I givet fald ville det også være relevant at tage stilling til afståelsesbeskatning, når en forbruger ophører som andelshaver som følge fraflytning, og det er der ikke praksis for. Forhold der skal afklares Juridisk vurdering af muligheden for og konsekvensen af at fusionere to amba er, der ikke er omfattet af selskabslovgivningen. Handlinger Selskabsretlige dokumenter udarbejdes (advokat). Ansættelsesbeviser for medarbejderne i Næstved Varmeværk A.m.b.a. ændres. Step 3 Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. overfører distributionsaktiviteten uden medarbejdere til Fjernvarme A/S. Overdragelsen vil medføre afståelsesbeskatning for Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. på de afståede aktiver/passiver. Skattemæssig vurdering For at opnå en struktur, hvor især forbrugerne bliver undergivet de samme takster er det nødvendigt at udskille distributionsaktiviteten i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. til Fjernvarme A/S. I og med, at aktiviteten i Fjernvarme A/S er skattefritaget og aktiviteten i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. er skattepligtig, har vi ikke under de nugældende regler kunnet finde nogen løsning på, hvordan distributionsaktiviteten i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. kan ud-

6 Deloitte 6 skilles uden skattemæssige konsekvenser. Vi ser ikke andre muligheder end en skattepligtig overdragelse eventuelt ved et tilskud. Derved skal der ske en ophørsbeskatning i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. af distributionsaktiviteten. Aktiverne er optaget til samme værdi regnskabsmæssigt som skattemæssigt i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. s regnskaber og derfor er der ikke umiddelbart noget, der taler for, at en skattepligtig overdragelse vil udløse skat. Dertil kommer at der i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.er et skattemæssigt fremførbart underskud, som kan benyttes til modregning i en evt. avance på de pågældende aktiver. Da Fjernvarme A/S er skattefritaget vurderer vi, at der ikke vil være skattemæssige konsekvenser for Fjernvarme A/S ved at modtage aktiviteten. Det er vores vurdering, at et tilskud i form af distributionsaktiver ikke kompromitterer skattefriheden i Fjernvarme A/S. I forbindelse med overdragelsen af distributionsaktiviteten skal varmekunderne i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. s forsyningsområde indgå aftaler om varmeleverance fra Fjernvarme A/S. I forbindelse med sammenlægningen planlægges en transmissionsledning etableret mellem de to forsyningsområder. Det betyder, at det er tankerne at opkræve et investeringsbidrag på ca. 13,5 mio.kr. fra forbrugerne i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. s forsyningsområde. Det er vores opfattelse, at dette investeringsbidrag kan opkræves over varmetaksterne i Fjernvarme A/S over en periode eller ved engangsbetalinger fra forbrugerne til Fjernvarme A/S. Det er vigtigt for at undgå beskatning af disse investeringsbidrag, at bidragene først opkræves af Fjernvarme A/S, når sammenlægningen er gennemført. Handlinger Selskabsretlige dokumenter udarbejdes (advokat). Vedtægterne for amba et tilpasses så de afspejler, at forbrugerne ikke aftager varme direkte fra amba et men fra et datterselskab. Step 4 Der indgås en serviceaftale og varmesalgsaftale mellem Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Fjernvarme A/S. Skattemæssig vurdering Fordi der efter omstruktureringen ikke længere er ansatte i Fjernvarme A/S, skal der indgås en serviceaftale mellem Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. og Fjernvarme A/S. Det er vores vurdering, at der ikke er skattemæssige udfordringer i at indgå en serviceaftale. Der vil efter vores opfattelse heller ikke være skattemæssige udfordringer i, at varmeproduktionen i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. sælges til Fjernvarme A/S.

7 Deloitte 7 Som tidligere nævnt er det væsentligt for opretholdelsen af skattefriheden i Fjernvarme A/S, at Fjernvarme A/S ikke har sideordnede aktiviteter, og derfor er det afgørende, at Fjernvarme A/S kun køber ydelser fra amba et og ikke omvendt. Salg af serviceydelser og varme fra amba et til Fjernvarme A/S skal ske på markedsvilkår, og vi anbefaler, at der i aftalerne indbygges et skatteforbehold, hvorefter det er muligt at regulere priserne, såfremt SKAT vurderer, at samhandelsvilkårene afspejler markedsvilkår. Skattemyndighederne har i tidligere sager vurderet, at indkøb af hhv. vand og varme med efterfølgende videresalg (uden egen egentlig værksaktivitet) anses for sideordnet aktivitet, og at skattefriheden derfor ikke kan opretholdes. Vi kan ikke udelukke, at SKAT kan finde på at anlægge en sådan betragtning. Handlinger Service- og varmeaftaler skal udarbejdes (advokat). Afsluttende bemærkninger Vi håber, notatet giver et tilstrækkeligt overblik til at kunne træffe en beslutning om det videre forløb. Vi står naturligvis til rådighed for en drøftelse af jeres muligheder. København, den 8. august 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Lynge Skovgaard statsautoriseret revisor René Møller Jensen skattepartner

8 Deloitte 8 Bilag

9 Deloitte 9 Bilag (fortsat)

10 Deloitte 10 Bilag (fortsat)

11 Deloitte 11 Bilag (fortsat)

12 Deloitte 12 Bilag (fortsat) chbe T:\AFD4300\ \2013\ no1301.docx

Næstved Varmeværk Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker Alternative sammenlægningsmodeller. René Møller Jensen og René Lønne Ventzel

Næstved Varmeværk Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker Alternative sammenlægningsmodeller. René Møller Jensen og René Lønne Ventzel Alternative sammenlægningsmodeller René Møller Jensen og René Lønne Ventzel Baggrund Baggrund Som følge af, at Skatterådet har forkastet den sammenlægningsmodel, der har været arbejdet frem mod, har vi

Læs mere

Notat om etablering af fælles brugerstyret vandforsyning i Furesø Kommune

Notat om etablering af fælles brugerstyret vandforsyning i Furesø Kommune 23-10-2008 Page 1 of 1 Gitte Schack Fra: Ulla Merete Riel på vegne af Teknisk Postkasse Sendt: 2. oktober 2008 15:39 Til: Ulla Merete Riel Emne: Selskabsgørelse af vandforsyningen Vedhæftede filer: 000008.doc

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Lempet praksis for beskatning af dødsboer - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: 22. august 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning

Læs mere

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - 1 Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - SKM2015.517.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Kolding fandt ikke grundlag for at anse en avance

Læs mere

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012.

Under Uret Svendborg Holding ApS CVR-nr. 26580137. Årsrapport 2011/2012. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 26.09.2012. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33 96 35 56 Klosterplads 9 Postboks 169 5700 Svendborg Telefon 63 14 69 00 Telefax 62 21 28 01 www.deloitte.dk Under Uret Svendborg Holding ApS

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt J.nr. Dato: 12. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471 Folketingets Skatteudvalg: Udvalgssekretær Tina Grønlund pr. e-mail: tina.gronlund@ft.dk Skatteministeriet: Juraogsamfundsoekonomi@skm.dk Fuldmægtig Sune Fomsgaard Pr. e-mail: sf@skm.dk Chefkonsulent Mogens

Læs mere

Tjekliste til brug ved national sambeskatning

Tjekliste til brug ved national sambeskatning Tjekliste til brug ved national sambeskatning Sådan bruger du tjeklisten: I tjeklisten kan du se, hvilke spørgsmål/forhold du bør være opmærksom på i forbindelse med den obligatorisk nationale sambeskatning.

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven)

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven) LBK nr 961 af 17/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1843710 Senere ændringer til forskriften LOV nr 651 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening)

Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016. Spaltning af: Foreningen Østifterne f.m.b.a. CVR-nr. 25 35 27 34 til Østifterne f.m.b.a. (nydannet forening) Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Spaltningsregnskab pr. 01.01.2016

Læs mere

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke

Udbud af driftsaftalen vedrørende Amager Bakke Deloitte Financial Advisory Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat g Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 28 Bilag 14 Offentligt J.nr. 2011-321-0020 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 28 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven

Læs mere

Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007

Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007 Eksamensopgave, cand.merc.aud./cand.merc., vinter 2007 I foråret 2006 havde brødrene Rasmus og Søren været til en stor IT messe i Hannover, hvor de havde set en dvd-robot, der kunne brænde og printe ca.

Læs mere

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014

Jeudan I A/S. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 13 1250 København K CVR-nr. 15110341 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. april 2015 Morten Aagaard Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Ejeraftaler. - Juridiske faldgruber - Udformning

Ejeraftaler. - Juridiske faldgruber - Udformning Ejeraftaler - Juridiske faldgruber - Udformning Indhold Introduktion til ejeraftaler. Hvad indgår man aftaler om? Hvordan håndhæver man ejeraftaler? Hvad er ejeraftaler? Selskabslovens 5, stk. 1, nr. 6

Læs mere

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014

Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr. 82147713. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Ejendomsselskabet Vejlevej 92-108, Kolding A/S CVR-nr.

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten

Byrådsindstilling. Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner. Til Århus Byråd via Magistraten Byrådsindstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. februar 2006 Styrkelse af Varmeplan Århus fællesskabet i forhold til Hørning og Rosenholm kommuner Resume En arbejdsgruppe, nedsat

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 2. udgave

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 2. udgave Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis 2. udgave Jane K. Bille, Morten Hyldgaard Jensen, René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent

Nye Kommercielle Aktiviteter Holding A/S CVR-nr. 12523394 Strandvejen 100 2900 Hellerup. Årsrapport 2015. Dirigent Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Nye Kommercielle Aktiviteter Holding

Læs mere

INDSTILLING Varmeplan Aarhus, fremtidig organisering, Bilag 3 Udmøntning af Model 2

INDSTILLING Varmeplan Aarhus, fremtidig organisering, Bilag 3 Udmøntning af Model 2 INDSTILLING Varmeplan Aarhus, fremtidig organisering, Bilag 3 Udmøntning af Model 2 Til: Aarhus Byråd Den 14. juni 2012 AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Varmeplan Aarhus - Udmøntning af

Læs mere

Indstilling. Varmeplan Aarhus, fremtidig organisering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Varmeplan Aarhus, fremtidig organisering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Aarhus Byråd besluttede den 29. april 2009 at undersøge forskellige

Læs mere

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE 2. SEPTEMBER 2010 HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE Højesteret har i en ny kendelse endeligt afgjort spørgsmålet om, hvorvidt sagsøger ved allerede i stævningen at angive de medarbejdere

Læs mere

IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr. Årsrapport 2015

IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63146600 Telefax 63146612 www.deloitte.dk IT Fyn Munkebjergvej 130 5230 Odense M CVR-nr.

Læs mere

Hvordan. normalkontrakter og aftaler

Hvordan. normalkontrakter og aftaler Hvordan tilpasses normalkontrakter og aftaler i takt med virksomhedernes udvikling? Vejledning til overenskomsterne mellem DJ og DDFF 2004-2007 Se ordbog bagest. Se også den særskilte vejledning i forståelsen

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR GISTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gistrup Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1 formål Selskabets formål er

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk 1 Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/6 2009, at SKAT ikke kan afgive bindende

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A

GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A GELSTED FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A VEDTÆGTER Side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Gelsted Fjernvarmeselskab A.m.b.a 1.2 Selskabets hjemsted er Gelsted i Middelfart Kommune. 2. FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven m.m.

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven m.m. Skatteudvalget L 56 - Bilag 16 Offentligt Til lovforslag nr. L 56 Folketinget 2005-06 Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 14. december 2005 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Indledning. 1. Grundlag for aftalen

Indledning. 1. Grundlag for aftalen Februar 2015 Aftale mellem Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i Danmark og Tryggingastofnun i Island om administrative retningslinjer for en beskæftigelsesrettet indsats i grænseoverskridende

Læs mere

Betingelser for Alka Tank&Tjen.

Betingelser for Alka Tank&Tjen. Betingelser for Alka Tank&Tjen. Forbrugere Gælder fra 17. maj 2016 Indledning Alka Tank&Tjen er en mobil app fra Alka Forsikring (herefter benævnt Alka), der kan downloades til mobile enheder med ios og

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere

Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere Værdifuld viden om skat og moms Selskabers underskudsfremførsel m.v. Selskabers underskudsfremførsel m.v. Opdateret efter vedtagelsen Regeringen har den 13.

Læs mere

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2011

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Gymnasiefællesskabet mellem

Læs mere

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015

Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5. Årsrapport for 2015 Core Bolig IV Investoraktieselskab nr. 5 Skoubogade 1, 2., 1158 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 36 39 95 62 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a.

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Viborg Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

FJERNVARME VEDTÆGTER for Ørum Varmeværk A.m.b.a

FJERNVARME VEDTÆGTER for Ørum Varmeværk A.m.b.a FJERNVARME VEDTÆGTER for Ørum Varmeværk A.m.b.a 2007 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Ørum Varmeværk A.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Tjele Kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Forslag. Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Brasilien

Forslag. Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Brasilien Lovforslag nr. L 120 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen) Forslag til Lov om indgåelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem

Læs mere

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne.

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne. Bilag til pkt. 3 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Skattepligt

Læs mere

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS

CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS CASA DE LUXE By Naja Munthe ApS København CVR nr. 33035888 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013 Dirigent 1 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Deloitte. Fra O - 100. En gennemgang af praksis for momsfradrag i holdingselskaber

Deloitte. Fra O - 100. En gennemgang af praksis for momsfradrag i holdingselskaber Deloitte. Fra O - 100 En gennemgang af praksis for momsfradrag i holdingselskaber Thomas Svane Jensen og Cliff Kristoftersen, Deloitte Skattevidenskabelig Forening, 21. oktober 2015 J ' - Indhold Praksis

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015.

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. Ref. ANBEFALING FØLG ELLER FORKLAR 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Niels Erik Jespersen Holding ApS

Niels Erik Jespersen Holding ApS Holmevej 2 5683 Haarby (14. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/05 2015 Niels Erik Jespersen Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12

Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 Danish Train Consulting ApS i likvidation Årsrapport for 2011/12 CVR-nr. 30 82 79 02 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/1 2013 Kim Nielsen Hvam Dirigent

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Vedtægter for

INDHOLDSFORTEGNELSE. Vedtægter for Cd > u^ LU < ^ < > U. < >- CQ 00? 111 t>jd INDHOLDSFORTEGNELSE Vedtægter for Side 1 Navn og hjemsted 2 2 Formål og forsyningsområde 2 3 Andelshavere/varmeaftagere 3 4 Andelshavernes hæftelse og økonomiske

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: 10-11- 2010 Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, med anmodning

Læs mere

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsstyrelsen Niels Bülow Mie Skovbæk Mortensen Holmens Kanal 20 1016 København K Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ALM. BRAND FOND. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ALM. BRAND FOND Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/11/2014 Jørgen H. Mikkelsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012

ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ACAIACAI ApS CVR-nr. 34080011

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere