Otte gyldne år for kaproningen i Aarhus Roklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Otte gyldne år for kaproningen i Aarhus Roklub"

Transkript

1 Otte gyldne år for kaproningen i Aarhus Roklub 1.Indledning. Kaproningen i Aarhus Roklub havde sin storhedstid fra 1949 til og med 1957 hvor roerne bragte Roklubben adskillige Danmarksmesterskaber, Nordiske mesterskaber, guld- og sølvmedaljer ved Europamesterskaberne (de uofficielle Verdensmesterskaber) samt deltagelse ved Olympiske lege. For 70 år siden i 1950, ved senior europamesterskaberne i roning, - de uofficielle verdensmesterskaber -blev Aarhus Roklub europamestre i senior firer med styrmand. Formanden for Aarhus Roklub Arne Svanhede hilste vores 5 europamestre med disse ord. Kære europamestre. Vi har i vor klub mange datoer, vi mindes med glæde, og nu har I ved den strålende bedrift i Milano indføjet datoen, 3. september 1950, som den hidtil mest uforglemmelige i vor klubs historie. I har gennem ihærdig og målbevidst træning nået det mål I stadig har haft for øje, og lønnen blev det første senior europamesterskab til Aarhus Roklub. Før vi ser os om, er historierne gået i glemmebogen. Jeg vil gerne med denne artikel hædre Aarhus Roklub, og de roere, trænere og ledere som i perioden 1949 til og med 1957 bragte nationale mesterskaber, Nordiske mesterskaber, europamesterskaber og andre medaljer ved EM og deltagelse ved OL i 1952, til klubben. Artiklen vil samtidig blive lagt hos Aarhus Stadsarkiv, så eftertiden kan læse om denne periode i Aarhus Roklub. 12 af disse roere fik Dansk Forening for Rosports guldnål, som gives ved deltagelse i EM eller OL. Perioden er Aarhus Roklubs absolutte glansperiode og klubben var i en periode landets stærkeste. Men der hører naturligvis en historie bagved alt dette. I artiklen vil jeg især følge Paul Locht, nu 91 år som var med fra 1948 til 1956 og som havde en stor del af æren for pokaler og trofæer i stort tal. Han er en af de roere, som har vundet mest i vores klub. En stor tak vil jeg gerne rette til Paul Locht 91 år, Harry Lund Nielsen 90 år og Arne Jensen 79 år, som i gode samtaler har fortalt om deres tid i Aarhus Roklub og alle har stillet deres scrap bøger til min rådighed. Én ligeså stor tak til Morten Malm, Aarhus Roklub, som har stillet sin Bedstefars, Erik Thorsens, Scrapbog til min rådighed. Endelig en stor tak til Fritze og Aase fra Roklubben, som har hjulpet med klubbens materiale dels på Søsporten dels på Stadsarkivet. Mine rokammerater Poul Soelberg, journalist, har hjulpet med teksten og Sven Vedel har hjulpet med billeder, redigering o.l.

2 Denne artikel resumeer sejrene. Rigtig mange andre roere sled samtidig i årerne på Brabrand og de var i høj grad medvirkende til at skabe det konkurrencemiljø, der var på Brabrand Ro stadion i disse år. Uden dem havde hele miljøet været anderledes og sejrene formentlig færre. Det har været en meget spændende rejse for mig, og denne artikel er med til at sikre, at vi husker klubbens gyldne år og de roere, trænere og ledere der skabte så fornemme resultater disse år. Måske er der en dag en anden roer, som vil skrive om klubbens kaproningsresultater i 60erne og fremefter. Måske er der et medlem af den tidligere Aarhus Dame Roklub, som vil skrive om de flotte resultater Aarhus Dame Roklub opnåede i 50erne og 60erne. Jeppe Mark Meinert 50 års jubilar i Aarhus Roklub i 2020 Én gang roer, altid roer 2. Fra havn til sø. I slutningen af 1930erne begynder Aarhus Roklub at lede efter alternative steder at træne i outrigger. Hidtil havde træningen foregået i Aarhus havns bassin eller ude på bugten, når vejret var til de smalle både. Der har været afholdt mange kaproninger i Aarhus Havn med mange sejre til Aarhus Roklub. Vi har danske mestre i 1909, 1911, 1923

3 I København trænede roerne på Bagsværd Sø, og klubbens øjne faldt på Brabrand Sø, hvor roklubben ARA allerede havde fået lov til at stille et bådskur op. Aarhus Roklub fik også lov til i 1939 at stille et skur op, i samme område som ARA nemlig der hvor bådhallen ligger i dag. En læge stillede en træpavillon til klubbens rådighed. Den havde deltaget i 1. Verdenskrig på tysk side. Med en knopskydning på pavillonen til otteren, fik klubben nu mulighed for at få de kostbare både under tag. Det var roerne, som lagde hele arbejdet til. Bygningen blev placeret på pæle. Først og fremmest var der plads til klubbens outriggere, men også til omklædning, bad og toilet af den tids standard. Dvs. koldt brusevand og lokum. Klubbens både blev transporteret til Brabrand sø i foråret og tilbage til havnen om efteråret. Båd skuret stod færdig til indvielse 7.maj Det kom til at hedde Annekset og senere Hotel Svejryg. 3. Rostadion ved Brabrand sø I 1941 får klubben øje på Brabrand sø, som kaproningsbane, og første regatta afholdes i 1942.

4 Brabrand søs nye internationale Ro stadion indvies 14.august 1949 ifm. afholdelse af Danmarksmesterskaber på søen. Her møder vi første gang, i denne artikel, Carl Johan Petersen. Hold godt øje med ham. På dette tidspunkt fortsat aktiv roer og træner for roerne. Carl Johan får stor ære for det arbejde, der er lagt i, at få en moderne ro bane op og stå. Mange udover Carl Johan kunne nævnes omkring arbejdet med anlægget. Jeg vælger at nævne Ingeniør Melballe, som i 1939 fik ideen til et Internationalt anlæg. I foråret 1949 blev 5000 kubikmeter fyld lagt ved tilskuerpladserne. Man ville senere asfaltere, men det endte med græs. Der blev af træ bygget tilskuerpladser i etager til 6000 mennesker. Der var stativer til 80 både. Banens længde var blevet målt manuelt op, da der var is på søen. Anlægget stod i kr og blev sikret ved støtte fra Aarhus Kommune, Brabrand Kommune, Viby Kommune, frivillige tilskud, indsamling af roerne og Brabrand banen. Brabrand banens formand A. Bach var koordinator. Roerne og ledere udførte et kæmpe arbejde med banen, tilskuerpladser m.v. De uden bys roere blev indkvarteret i Brabrand Kommuneskole i sovesale med rigtige senge. Skolens pedel forvandlede skolekøkkenet til marketenderi. Det forplejningsmæssige hovedkvarter blev Brabrand Kro. På søen lægges ved start en 60 meter lang bro af tømmerflåder. Drenge holder bådene, så alle starter på linje. Der er bøjer på de yderste rækker, markeringer for hver 500 meter og markering af den enkelte bane for hver 500 meter i form af en luftwire med nummer på den enkelte bane. Publikum holdes underrettet om stillingen fra 5 poster langs banen, via en kortbølgesender i følgebåden. Fra klokken en søndag i 1952, var der direkte transmission i radioen af otter løbet, og det var Gunnar Nu Hansen, der speakede. Vejret var værst tænkeligt, men der var udlagt flydetømmer, som kunne holde bølgerne i ave, så forholdene på vandet var nogenlunde. Til selve regattaen var der ca betalende tilskuere. Det var tilskuerrekord til en regatta i Danmark. En billet kostede kr. 3,00 for en siddeplads, Kr. 2,00 for en ståplads, men så var der også 5 speakers på banen, så tilskuerne fik noget for pengene.

5 Der var roerfest i Friheden om aftenen. Banen bestod med glans ved DM i 1949 og med godkendelse fra DFfR havde Brabrand sø nu et Internationalt rostadion. 4. Båd hal Ved et lykkeligt samarbejde mellem byens 5 roklubber, arkitekt og murermester, kunne der i forbindelse med DM 1952 ske indvielse af den nye bådehal, som jo fortsat står. Byggetilladelse blev givet Brabrand udvalget, som skulle sikre den rette brug af anlægget, bestod af 3 medlemmer fra Aarhus Roklub og 2 medlemmer fra hver af de øvrige klubber, Aarhus Dameroklub, ARA, ASR, Risskov Roklub og Risskov Dameklub. Ved indvielsen rettede Aarhus Roklubs formand en særlig tak til konsul Kai Blicher, Axel Spotoft, Carl Johan Petersen og Ejner Christensen samt bygmestrene Blach Petersen og Ole Mikkelsen. Der var tale om et beskæftigelsesarbejde, og de samlede udgifter var kr fordelt mellem Aarhus kommune, Aaby sogneråd og Brabrand sogneråd og fl.

6 Senere på året fik ingeniør Melballe, som havde undfanget ideen om et Ro stadion, overrakt Dansk Idrætsforbunds ærestegn. Carl Johan og A. Bach, de drivende kræfter for Ro stadion, fik Dansk forening for rosports ærestegn. 5. Træneren. Carl Johan Pedersen, eller som københavnerne kaldte ham, troldmanden fra Aarhus. Han har som roer og træner været med til DM og NM siden 1940 og EM siden Et utal af sejre kronet med en sølvmedalje i firer uden styrmand ved EM i Carl Johan fejrede triumf nummer 25 (DM, NM og EM) som træner, da Erik Thorsen vandt DM i 1955 i singlesculler. Han var en af rosportens helt store navne, både som træner og roer i Danmark. En historie går igen på Rostadion og nu fortæller Arne Jensen den. Arne var roer på en otter som var i gang med træning under Carl Johans styring fra sin motorbåd. Da sidste træning var slut, med en 1000 meter, fik roerne så mange højlydte skæld ud da de lå efter mål, lige nedenfor Brabrand kirke. Roerne roede ind og Arne hørte telefonen i opholdsrummet ringe. Det var sognepræsten, som meget myndigt gjorde opmærksom på, at når der var begravelse måtte denne højtråbende træner altså styre sig. Historien siger noget om Carl Johans temperament, men alle 3 roere, som jeg har talt med, var glade for Carl. Han skaffede resultater og kunne også være en rar mand, 6. Træningen. Der var samling klokken 18 i krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade. Så blev der kørt cykelvæddeløb ud til Ro stadion. Var vejret for dårligt til roning, var det op i bakkerne og derefter fodbold. Så gik det igen hjemad på cyklen. 1.marts var absolut sidste dato for tilmelding til træning for roerne, hvis de ville på et hold.

7 Om vinteren var der træning tirsdag og torsdag aften samt lørdag eftermiddag. Klubben rådede over en indendørs romaskine. Den var konstrueret af tidligere toproer ingeniør TH. Melballe. Der var plads til 4 roere, og her kunne træner Carl Johan få den rigtige roning frem hos hver enkelt roer. Man kan ro med stor kraft og alligevel bevare kræfterne banen over i høj takt, hvis man evner at koble fra lige så lynhurtigt, som man spænder. Hvis vejret var rigtig godt en lørdag eftermiddag, skete det, at roerne tog en ro tur på bugten i outrigger. Outriggerne havde jo deres plads på Søsporten frem til og med Ellers stod træningen om vinteren på løb i Risskov, vægttræning, teknik roning i romaskine, gymnastik og endelig deltagelse i roernes håndboldturnering. Endelig deltog flere af roerne i Skøjte sø løbet i Aarhus. Fra 1. maj var der vandtræning 6 dage om ugen, ved dårligt vejr bakkeløb og fodbold i parken. Carl Johan havde sin trænermotorbåd og fulgte roerne under banetræning. 7. Styrmanden.

8 Ejvind Christensen er uden tvivl den styrmand, som har samlet allerflest sejre hjem til klubben. Mange århusianere, som købte tøj i EBM Engelsk Beklædnings Magasin på hjørnet af Østergade og Frederiksgade, har fået rettet det nye tøj til af butikkens skrædder som var Ejvind. Derfor blev han altid kaldt skrædderen. Første DM vandt han i 1948, Guld ved NM og EM og det sidste DM vandt han i Det sidste sammen med denne artikels forfatter og Geert Olsen. Skrædderen var en institution på Brabrand. 8. Nye medlemmer. Aarhus Roklub annoncerede om vinteren efter nye kaproere. Fra et møde på Søsporten efterlyste Carl Johan, at man først og fremmest havde brug for meget store og stærke folk og for små og spinkle. Alle, der vil gå ind for kaproning, kunne regne med at komme på hold. Roerne skulle helst være 185cm 190cm. 26 roere havde allerede trænet 2 gange om ugen. Det gik nu op på 3 dage om ugen og fra april var det træning 6 dage om ugen. 9. Sæson På et billede fra 1948, med ca. 30 kaniner, ventende på, at blive døbt, har vi Paul Locht som den forreste. Det skulle senere vise sig, at han blev en af Aarhus Roklubs mest vindende roer.

9 Til kanindåben var der mødt ca. 600 sommerklædte tilskuere. Kanindåben fulgte de stolte traditioner. Kong Neptun kom roende til lystbådehavnen med sine folk. Alt foregik med smil på, indtil en roer greb en spand med farvestof i. Han fejlede sit greb og uden varsel fik ca. 20 personer ødelagt deres tøj. Aarhus Roklubs formand meddelte de ramte tilskuere, at roklubben selv måtte bære den økonomiske smerte for det tøj, som var ødelagt. 10.Sæson Klubbens træner havde det luksusproblem, at der var 25 trænende kaproere til rådighed. De trænede i firer med styrmans. og firer uden styrmand. samt toer m/stm. og i otter. Inden Danmarksmesterskaberne blev der afholdt udtagelsesløb i klubben, og de bedste hold stillede op ved de efterfølgende regattaer. I juni var klubben deltager i Gøteborg regattaen. De stærkeste svenskere var kaldt til for at give Århusianerne stærk modstand, men al modstand blev fejet til side. Fem sejre i fem løb og et stort spring frem mod verdenseliten. Ved årets regatta på Bagsværd var der ikke én sejr til Københavnerne. Provinsen og især Aarhus Roklub tog sejrene. Aarhus Roklub deltog med sin junior otter og senior otter, som begge vandt deres løb.

10 Vores senior firer med styrmand. Garder fireren med Niels Christensen, Ove Nielsen, Peter Hansen, Bent Blach Petersen og styrmand Ejvind Christensen. De havde fået navnet Garder fireren fordi alle 4 roere havde været gardere. Junior 4 m/stm. Knud Jensen, Carl Nielsen, Harry Nielsen og Paul Locht kaldet Locht fireren vinder også. Endelig vinder Letvægt Firer u/stm. Einar Kristensen, Erik Thorsen, Richard Littrup og Carl Johan Petersen kaldet Carl Johan fireren. De to firere Garder og Locht- blev sat sammen i en otter med Carl Johan som styrmand og vandt senior otter. Aarhus Roklub vandt tre Danmarksmesterskaber ved regattaen på Brabrand sø. Garder fireren, Firer u.stm. Carl Johan fireren med Ejnar Christensen, Erik Thorsen, Richard Littrup og Carl Johan Petersen.

11 Samt Junior firer med Knud Jensen, Carl Nielsen, Harry Nielsen, Paul Locht og Carl Johan. Efter regattaen på Brabrand sø, blev Garderfireren, samt letv.firer Carl Johan båden) og otter Garder og Locht båden udtaget til Nordiske mesterskaber. Alle hold sejrede ved NM og Garder fireren og Carl Johan båden blev nu udtaget til EM i Amsterdam senere på året EM Amsterdam 1949 Sølv og bronze

12 Ved EM i Amsterdam fik klubbens firer u/stm. sølv. Besætningen var Ejnar Christensen, Erik Thorsen, Richart Littrup og Carl Johan Petersen. (Carl Johan båden) Holdet opløstes efter sæsonen, og Carl Johan Petersen skulle være fuldtidstræner i klubben. Garderfireren vandt bronze ved Europamesterskaberne. Roerne kom hjem til Aarhus med færgen Hans Broge. Klubbens formand og byens borgmester tog imod på kajen og hyldede de to hold for sølv og bronze ved EM Sæson Vores juniorfirer med Knud Jensen, Carl Nielsen, Harry Nielsen, Paul Locht og cox Ejvind Christensen var på tur til Finland, men klubben havde haft så store udgifter til kaproning i året, at man ikke kunne give tilskud. En flok af ældre kaproere trådte til og betalte udgiften på kr De kom hjem med 4 sejre var et stort år for Aarhus Roklub. Der blev hentet 39 pokaler hjem til klubben. 3 DM, 2 NM, 1 sølv ved EM og 1 bronze ved EM. Det var dansk rekord i en klub.

13 Vores juniorfirer (Paul Locht båden) stod for de 16 sejre og kunne alle fire rykke op som senior i næste sæson. Der blev nu i ro kredse talt åbent om, at Aarhus Roklub var på vej til at blive stærkere end københavnerklubberne. Det internationale Roforbund placerer Danmark som nr. 2 ud af 34 nationer. 11. Sæson 1950 Igen havde klubbens træner ca. 25 roere til rådighed. Carl Johan var nu fuldtidsansat træner i Aarhus Roklub og fik kr årligt, samt et resultattillæg pr. sejr. Garder fireren er med samt firer u/stm (Paul Locht båden) og en begynder firer. Paul Locht havde spillet på AGFs 1. division håndboldhold i vinteren og vist, at han også i denne sport kunne nå noget stort, og at det var muligt at kombinere håndbold om vinteren med roning om sommeren.

14 Brabrandregattaen bliver i 1950 det største rostævne i landet. Roerne havde slidt og slidt for at få anlægget op og stå. Det kunne ses på resultaterne. Ingen sejre, men roerne sagde blot de andre var bedre. Roerne tog til Sandefjord i Norge, hvor Firer u/stm. vandt. (Paul Locht båden). I juli beslutter Carl Johan fireren at lægge op, så Carl Johan kunne koncentrere sig om trænergerningen. Ved Viborgregattaen fortsatte firer u/stm med at sejre.(paul Locht båden) Ved regattaen i Bagsværd vinder begynder fireren. Ved DM vinder klubbens letvægtsfirer m/stm. Preben Jensen, Preben Haldkjær, Preben Simonsen, John Jensen Guld og styrmand Ejvind Christensen, og blev udtaget til NM sammen med Garderfireren, der vinder DM i opvisningsstil. Klubbens firer uden må sætte en reserve på båden, idet stroken Paul Locht har feber. De bliver to efter Skjold. Letvægtsfireren og Garder fireren bliver nordisk mester EM Milano Guld Garderfireren bliver udtaget til EM i Milano. Garderfireren slår Italien i finalen med ¾ længde og vinder guld ved EM. Med 36 tag i minuttet, perfekt rytme og teknik, overlegen rolig fremtræk og lange tag. Første og indtil videre eneste Guld medalje ved Senior EM- uofficielt VM- til Senior firer med/stm Garder fireren. 12. Sæson Sæsonen starter med, at Garder fireren vil stoppe efter sæson Roerne havde nået en gennemsnitsalder på 30 år, men ville forsøge at få OL med i 1952 i Helsingfors.

15 Heldigvis har klubben firer u/stm Paul Locht båden som i sidste sæson var ramt af uheld gang på gang. Letvægtsfireren startede ikke på grund af militærtjeneste. Sæsonen startede på Sorø hvor klubben vandt firer u/stm med Einer Christensen 30 år, Karl Nielsen 20 år, Harry Nielsen20 år, Paul Locht 20 år Paul Locht båden og deres båd Ingeborg, opkaldt efter Dir. Th. Chr. Nielsens frue. I Viborg var der også sejr til Firer u/stm. Paul Locht båden samt i otter ved Niels Jensen, Preben Holkjær, Niels Christensen, Bent Blach Petersen, Ejner Christensen, Karl Nielsen Harry Nielsen, Paul Locht cox Bent Madsen. Ved Brabrand regattaen fik ovennævnte hold igen sejre. Ved Bagsværd regattaen vinder vores firer u/stm. Paul Locht båden foran Bagsværd med 1,2 sekund og blev udtaget til NM.

16 Firer u/stm. med Einer Christensen, Karl Nielsen, Harry Nielsen og Paul Locht vinder NM i Stockholm. Holdet hyldes af klubkammerater og ro ledere, da de ankommer med Københavner færgen efter at have vundet NM i Sverige. Holdet Paul Locht båden vandt DM på Bagsværd Sø foran rivalerne fra Skjold. Skjold kom bedst fra start, men ved 1000m førte Aarhus Roklub med en længde. Skjold satte en sidste spurt ind, men Aarhus Roklub holdt dem og vandt med en en kvart bådlængde. Holdet havde sat sig det mål, at det i 1952 ville med til OL i Finland. Tre af roerne skulle aftjene værnepligt i Aarhus, så træningen kunne fortsat passes EM Macon Sølv Firer uden styrmand Paul Locht båden) blev udtaget til EM i Macon. Tre 20 årige og veteranen Einer Christensen på 30 år og Ingeborg De skal møde bla. frygtindgydende Moto Guzzi fra Italien. Det fantastiske skete, at Aarhus Roklub gav Italienerne et knæk og pludselig regnes blandt favoritterne. Italienerne var knækket i opsamling og kom hen med deres rotrøjer og gav dem til Aarhus drengene med bemærkningen I er de kommende vindere.

17 De vandt indledende og semifinalen. I finalen, omkring 250 meter efter start, knækkede en af de bolte, som holder spændholdet. Det gav lige lidt uro i båden, men spændholdet holdt sig på plads hele løbet. Lige da det skete turde roeren ikke trække taget igennem, og båden kom næsten på tværs. Der blev ikke blæst til nyt løb, så roerne tog fat og fik sig roet op på en andenplads og fik sølv i finalen. Ejnar Christensen bemærkede vi spurtede 1750 meter i kadence 44. Holdet blev modtaget på banegården og hyldet af roleder, rokammerater og mange andre interesserede. De blev kørt til Søsporten, hvor festen for alvor kom i gang. Aarhus Roklub rangerede nr. 2 på årets eliteliste i DK og nr. 1 på breddelisten OL, Helsingfors var årets mål. 33 roere var klar ved sæsonstart. DM skulle afholdes på Brabrand sø. Roerne er Aarhus bys sikreste aspiranter til OL. Europamestrene fra 1950 Garder fireren er klar. Holdet, som fik sølv ved EM i Macon Paul Locht båden, fik Knud Jensen med i stedet for Einar Christensen, der måtte holde med rygproblemer. Aarhus Roklubs helt store OL-sats var således firer uden/stm. Paul Locht båden Knud Jensen, sad i båden, da den var et junior hold. Tre af dem, Carl Nielsen, Harry Nielsen og Paul Locht, var soldater i Aarhus og kunne træne sammen. I april 1952 sendte klubben en ansøgning til Forsvarsministeriet om, at Harry Nielsen fritages for sergentskole. Det blev et afslag, og alle OL udsigter var pludselig væk. Nu gik DFfRs formand til allerøverste militær myndighed. Aldrig før var der givet afslag fra militærets side til en OL-atlet, og sandelig om ikke Forsvaret ændrede sin afgørelse. Så blev det juni. En dejlig rolig aften på Brabrand Sø med blankt vand. Firer uden styrmand Paul Locht båden trænede og kom i meget høj fart op ad banen. En mindre forkert styring gjorde, at båden Ingeborg gik direkte på 1000 meter afmærkningen. Afmærkningen var af træ, og det kunne båden ikke holde til. Hele stævnen splintredes. Båden kunne ikke repareres. Gode råd var dyre. Holdet stod over for at skulle ro udtagelsesløb til OL i Sorø og rådede ikke over en reservebåd. ARA lånte Aarhus Roklub en firer med styrmand, som holdet kunne træne i. I al stilhed trådte Sorø Roklub til, og ingen af modstanderne var vidende om, at Aarhus Roklub stillede i lånt båd. Båden blev stillet til rådighed på selve dagen for udtagelsesløbet.

18 Starten gik. Aarhus roklub lagde sig fra start i spidsen foran Skjold, Fredericia og KR, og der blev de. De følte sig godt tilpas i båden. Aarhus Roklub fik for første gang en båd med til OL. Garder fireren vandt også sit udtagelsesløb. Aarhus Roklub havde nu to både med til OL senere på året, og det var dansk OL-historie med to både fra samme klub. Aarhus Roklub fik lov til at låne Sorøs båd, en 20 år gammel båd, men som i sin tid hentede meget flotte resultater hjem til Sorø. Der var virkelig blevet passet på båden. Den kom til Aarhus i juli og holdet kunne tage den i brug OL Helsingfors 1952 Roning foregik på Mejlands robane. Banen er udlagt i skærgården, men så frit, at der let blev for kraftig bølgegang. Der var kraftig kritik af anlægget, ikke mindst fra USA og Norge. Efter OL kom det frem, at roning var tæt på aflysning på grund af for store forskelle i baneforholdene. I firer uden stm. Paul Locht båden Var konkurrenterne Belgien, Sydafrika, Holland, England, Italien, Østrig, Jugoslavien, Rusland, Polen, Frankrig, Saar, Finland, Schweiz, Ungarn, New Zealand, USA, Canada og Norge. I firer med stm. Garder fireren Var konkurrenterne Argentina, Ægypten, Spanien, Holland, England, Italien, Japan, Østrig, Rusland, Norge, Frankrig, Tyskland, Finland, Svejst, Tjekkoslovakiet, New Zealand og USA.

19 De danske roere havde cykler med og cyklede 24 km dagligt frem og tilbage til robanen, og så træning i båd. Garderfireren måtte i opsamling efter indledende heat. I opsamling roede holdet mod Spanien og Tyskland og hjemførte en smuk sejr foran Tyskland. og kommer i semifinalen. Desværre blev de slået ud og når ikke finalen. Garderne udtalte, at de blev blæstens ofre. Firer u/stm blev slået ud efter indledende løb og opsamling. Holdet lagde godt ud og førte de første 500 m foran Østrig og USA. Ved 1000 m var de en bådspids foran Østrig. Da der manglede 300 m. råbte Knud Jensen nervøst, at de skulle tage den med ro. Det gav uro i båden og en bølge slog åren ud af Knud Jensens hånd. Holdet var startet træning med to nye roere i båden i år. Ejner Christensen må skiftes kort før OL af helbredsmæssige årsager. Knud Jensen kom på båden, og endelig havde de smadret deres båd og lånt en af Sorø Roklub. De fandt aldrig den rytme de havde i båden hjemme i Brabrand. Garderfireren besluttede efter OL at indstille karrieren efter denne sæson. De havde roet sammen i 5 år og deres gennemsnitsalder var 30. Danmark var med i 6 ud af 7 ro discipliner. Frederiksværk Roklub gik hele vejen og fik Bronze. Ingen andre danske både kom i finalen. Det var en skuffet landstræner, Carl Johan Petersen, som måtte konstatere, at den stærkeste ro nation i 1951 var Danmark, men her ved OL i 1952 fik vi regulære klø. Jeg selv har lært meget udtalte Carl Johan, som nu skulle omsættes i Danmark under træning Garderfireren roede om DM, på Brabrand Sø, mod ærkerivalerne fra Bagsværd. Garderne kom bedst fra start og ved 1500 m førte de med en halv længde. Så satte Bagsværd en spurt ind, og

20 250 m før mål førte Bagsværd med en halv længde. Tilskuerne var ved at miste modet, men så viste garderne hvorfor de er europamestre. For hvert tag kunne det ses at garderne trak ind på Bagsværd, og de vandt med en bådspids. Det skulle senere vise sig at blive gardernes sidste løb på Brabrand sø. Firer u/stm Paul Locht båden kunne ikke stille op til DM, i deres bådtype.ingen båd og Harry Nielsen er soldat og vil nu prioritere dette. Harry Nielsen holdt med at ro efter OL. DM blev afsluttet med et spændende otter løb, hvor Aarhus Roklub skulle op mod Bagsværd. Holdet var garder fireren og firer uden stm. Et meget spændende løb op til 1500 m, hvor Bagsværd spurtede og kom foran med en halv bådlængde. Forspringet blev holdt og Bagsværd vandt DM i otter Året blev et fri år for nogle af roerne efter OL. Garder fireren var stoppet. Harry Nielsen fra Paul Locht båden var stoppet. Klubben rådede ikke over en firer u/stm. båd. Ingen regattadeltagelse. Nogle af roerne roede en del i inrigger ud fra havnen og muntrede sig med, at så snart de så en båd forude, så skulle den indhentes Sølv Det lykkedes ikke klubben at få valgt bestyrelse på generalforsamling. Nu trådte Einar Christensen, og Erik Thorsen til. Begge sad på Carl Johan fireren og vandt Sølv ved EM i endvidere Peter Hansen fra Garder fireren. Paul Locht blev valgt som kaproningschef. Garder fireren var stoppet. En ny firer med styrmand er dannet Paul Locht båden, som har udtagelse til EM som mål for sæsonen. Aarhus Roklub har flere begynderhold, som sammen med senior fireren vandt forårets regattaer.

21 Klubben tager DM hjem i firer m/stm. Paul Locht båden Med Knud Jensen, Paul Locht, Eigil Krogh, Børge Krogh og cox Ejvind Christensen (Skrædderen) fra Garderfireren. Holdet er letvægtere, men stiller op i Senior klassen tung. Der er ikke letvægtsløb ved EM. Efter at have vundet DM blev Fireren og Singlesculler Erik Thorsen udtaget til EM i Amsterdam. Carl Johan skulle nu sikre, at roernes form kulminerede i Amsterdam. Helst i finalen. Stemningen på landjorden i Brabrand var præget af sjov med hinanden, lidt bordtennisspil, græsslåning m.m., men tonen var en helt anden når de skal gennem 8 km vandtræning. Erik Thorsen træner for det meste for sig selv med sin singlesculler. Som lokomotivfyrbøder havde han skiftende arbejdstider. Indledende for fireren ved EM mod Belgien, Frankrig og Tyrkiet. Indledende blev vundet og holdet var videre til semifinalen. I semifinalen mødte Aarhus Roklub, Sverige og England og vandt og var dermed i finalen. I finalen mødte Aarhus roklub Tjekkoslovakiet, Sovjet og Sverige. Alle fire både kom godt fra start, men kort før 500 meter fangede Aarhus roklubs stroke en ugle. Den satte Aarhus båden en længde tilbage. Ved 1000 m spurtede Aarhus og nåede på linie med Tjekkoslovakiet. Ved 1250 m spurter Aarhus fortsat og kom en længde foran Tjekkerne, men en længde efter Sovjet. Ved 1500m er Aarhus en og en halv længde foran tjekkerne. Sovjet øger sit forspring. Fra 1750 m gik sovjet yderligere fra de tre andre finale deltagere. Aarhus har kræfter til en spurt og slår tjekkerne. Sverige kom ind på 4. plads. Sølv til Danmark.

22 Formanden for klubben, Ejnar Christensen, tog imod fireren og singlesculleren og sagde, at andenpladsen var et smukt resultat, ikke mindst i betragtning af, at de fire roere og deres styrmand kun har siddet i samme båd et år. I 1954 har Erik Thorsen fået en ny singlesculler. Erik var med på Carl Johan båden, som i 1949 vandt sølv ved EM. Erik startede i Nyborg Roklub som 12-årig og snusede lidt til kaproning. Han kom til Aarhus i 1946 og meldte sig i Aarhus Roklub. Klubbens bedste bud på mesterskaber var Carl Johans letvægtsfirer og de stod og manglede en mand, og det blev så Erik. I 1946 vandt han DM og NM på fireren. Året efter havde han ikke meget tid til træning, og først i 1949 kom han igen på båden. Mandskabet blev udtaget til EM i Amsterdam 1949 og de vandt sølv. Erik var togfører og forskellige arbejdstider gjorde det lettere for ham at passe træningen i en sculler. Erik viste stor styrke ved DM, som han vandt. Han udtages til EM. Men bliver slået ud i indledende.

23 Den nye sculler trak tråde til EM i Netop ved den lejlighed udnyttede et undertøjsfirma muligheden ved at lave en tegning med én af de fire roere fra firer uden, som vandt sølv ved EM i 1949, iklædt smart undertøj. Var holdet professionelt? Denne sag endte med at virksomheden forærede Aarhus Roklub, en helt ny cravel bygget sculler. Som navnet på undertøjet kom båden til at hedde Sporty. Den var bygget i lyst træ og derfor lagde alle mærke til båden. Da jeg selv startede kaproning i 1969, var de første to år i Sporty. Klubben havde kun én singlesculler, så Jeg delte båden med to andre kammerater Lilian Bruun og Jørgen Louring. Vi trænede så på 3 forskellige tidspunkter. Det var en hurtig båd. Den lå opmagasineret sine sidste år på Søsporten. Efter sæsonen 1954 så det ikke ud til, at fireren ville fortsætter. To af roerne ønskede af private årsager at slutte. I efteråret kan man læse i Aarhus Stiftstidende og klubblad, at Paul Locht havde fået én måneds karantæne fra alle aktiviteter i klubben. Samtidig skulle han nedlægge sin post som kaproningschef. Overskriften i avisen var Hård straf til sølvroer for ukammeratlig optræden. Paul Locht var udeblevet fra kaproning i Silkeborg. Paul Locht har lavet en redegørelse. Han kom ganske rigtigt for sent til klubbens busafgang, men forsøgte herefter bus/tog forbindelse, men desværre kunne han ikke nå frem til tiden. Han oplyste til samme avis, at han anerkendte karantænen, men ikke, at han var ansvarsløs og ukammeratlig. Formanden, Ejnar Christensen, udtalte til avisen, at Paul Locht havde taget karantænen som et mandfolk. Der havde aldrig været det mindste at udsætte på hans opførsel, og han havde egenskaber der betød meget for hans hold. Karantænen udløb tidsnok til, at Paul Locht kunne deltage i Klubmesterskaberne og naturligt nok vinde. De fire roere, Ejgil Krogh, Børge Krogh, Knud Jensen og Paul Locht, som i sæsonen havde vundet EM sølv, gav håndslag på at ville holde sammen i næste sæson Kort før jul 1954 debuterede Paul Locht på håndboldlandsholdet. De sidste år havde han spillet på AGFs 1. division håndboldhold. Håndbold om vinteren kunne godt kombineres med vintertræning i roning. Der var ikke meget fritid, men hans kæreste Erna, var heldigvis også roer i Aarhus Dame Roklub. Den dag, de skulle giftes, havde de aftalt, at den ene af Pauls sportsgrene måtte vige. Lige omkring årsskiftet kom der invitation til regatta i Sovjet. Den ville de gerne med til, men det skulle vise sig ikke at være muligt. Ved standerhejsning var holdet fortsat intakt. Dog var Ejgil Krogh holdt pga ryggener. Harry Mortensen er sat på båden. Harry roede sidste år toer m/stm.

24 Til Bagsværdregattaen med udtagelse til NM, sendes fireren m/stm ikke. Paul Locht båden Holdet skulle gøres helt klar til DM senere på året. Erik Thorsen deltager i singlesculler. DM afholdes på Brabrand sø med udtagelse til EM i Gent. Der var fuldt hus til regattaen i Brabrand 6000 tilskuere. Fireren med Børge Krogh, Harry Mortensen, Knud Jensen, Paul Locht og cox Ejvind Christensen. startede rigtig flot og førte fra start til mål foran KR, Roskilde, DSR og Ålborg. DM hjemmesejr. Erik Thorsen vinder igen DM i singlesculler. Erik Thorsen udtages til NM hvor han opnår sølv. Han fangede en ugle da han førte 10 meter før mål. Han vandt revanchematch dagen efter.

25 Paul Locht båden og Erik Thorsen i singlesculler blev udtaget til EM i Gent, og der er chance for revanche over Rusland i fireren, som slog holdet ved EM i Amsterdam 1954, da det selvsamme russiske hold er tilmeldt. Roerne blev transporteret til Gent i sovevogn. Hjemturen var også med tog, men uden sovevogn. Der skulle spares. Bådene blev samlet i Fredericia og kørt til Gent på en specielt indrettet lastbil. Med var også træner Carl Johan og klubbens formand, Ejnar Christensen. Ejnar er direktør for Bagernes Rugbrødsfabrik i Aarhus og har medbragt rigeligt rugbrød til roerne. Erik Thorsen var i indledende mod Rusland (Guld OL 1952) og Østrig. Rusland Tukalov vandt med Erik på andenpladsen og Erik gik til opsamling. Erik møder i opsamling en Tjekkoslovak. Efter 700 meter var han 3 bådlængder bagud. Han udtalte efter løbet Det var som om jeg havde bly i armene. Vores firer blev nr. 3 i indledende og skulle i opsamling mod Finland, England og Polen. Aarhus vinder opsamling og var i semifinalen. Semifinalen vindes og holdet var finaleklar. Holdet blev nr. 4 i finalen. Ved 1000m lå båden på 2. pladsen, men der kom aldrig det rigtige glid i båden, så kræfterne kunne ikke holde til mål. Der var en hjertelig modtagelse på banegården i Aarhus og roernes konklusion var, at de havde gjort deres bedste, og at de andre lande var blevet bedre Året starter med at Paul Locht modtager årets Boye pokal. En komite på 7 idrætsledere vælger den bedste idrætspræstation i Aarhus i Locht blev valgt foran AGFs fodboldhold. Komiteen pegede på, at Paul Locht blev Danmarksmester, Nordisk mester samt deltog i EM med en fjerdeplads i sommers i roning og satte kronen på en fin håndboldsæson med 7 mål mod Sverige Fireren m/stm (Paul Locht båden) får Erik Thorsen i båden. Han erstatter Børge Krogh som ikke får tid til træning på grund af uddannelse. Erik er en erfaren roer på 30 år, som har vundet flere DM og NM og sad på båden der vandt sølv i Erik har også stor erfaring fra singlesculler med to DM. De øvrige i båden er Harry Mortensen, Knud Jensen og Paul Locht. Det er klubbens mål, at båden skal med til OL i Melbourne Erik Thorsen regner med også at stille op til DM i singlesculler og forsvare sit mesterskab.

26 De har i øvrigt fået lov til at spille fodbold hver aften efter bådtræning. 60 minutter og to spillere på hvert hold. Holdet deltager i Berliner regatta midt i juni måned, men vejret er slet ikke til roning. Det ender med en 3. plads. 23. Ulykken. En aften efter træning var Paul Locht og to andre roere på vej ind ad Silkeborgvej på cykel. I krydset Silkeborgvej og Vestre Ringgade blev Paul Locht påkørt af en motorcykel. Han blev kørt bevidstløs til hospital og fik konstateret en kraftig hjernerystelse. Han var indlagt i 3 uger. Børge Krogh blev hentet ind, som afløser for Paul Locht. Da Paul Locht startede i en robåd igen. havde han stærke smerter i hånden. 3 uger efter ulykken blev det konstateret, at Paul Locht havde brækket et håndrodsben ved ulykken. Han fik hånden i gips og efter én måned fik han grønt lys fra idrætslæge Sehested til, at kunne ro igen. Nu gjaldt det udtagelse til OL Ved Brabrand regattaen bliver det til to sejre for firer med stm., i letvægt. Fireren m/stm (Paul Locht båden, men uden Paul) satsede på Senior tung herre med stm., men det blev til en 3 plads og dermed ikke udtagelse til EM i Bled. Fireren var handicappet af ikke at have fået nok sammenroning. Erik Thorsen kunne kun træne med 3 gange om ugen pga. sit job. Vi fandt aldrig rytmen og uden rytme var det omsonst, hvor meget man så slider og slæber udtalte Erik Thorsen. En letvægtsfirer med/stm. slår igennem i 1956 og vinder DM også i Holdet består af John Nørbøge, Helge Nielsen, Emil Jønsson, Mogens Harbo og cox Flemming Christensen. Holdet vinder også NM i 1957.

27 25. Afslutning af en rokarriere. Den i dag 91-årige Paul Locht var startet i Aarhus Roklub i 1948, opfordret til at blive roer af sin storebror. Allerede som dreng var Paul idrætsaktiv. Han spillede fodbold på 1. holdet i AIA. Ambitionerne var til mere, så i 1949 startede han håndboldkarriere i AGF. 3 gange Danmarksmester, landskampe, 4 ved VM m.m. Det kunne således dengang lade sig gøre at have en eliteidræt om vinteren og en anden om sommeren.

28 I roning var han en af de mest vindende roere i klubbens historie. I perioden 1949 til og med 1956, 4 gange dansk mester, 1 gange Nordisk mester, to gange sølv ved Europamesterskaberne, deltager i OL, Helsingfors og modtager af Boye pokalen i Medlemskabet af Aarhus roklub fik en kedelig afslutning. Da Paul meldte sig klar, havde han en klar forventning om, at han skulle tilbage på fireren og ro udtagelse til OL, men træneren Carl Johan Petersen, mente noget andet. Nu var Børge Krogh fast mand og det ville træneren ikke lave om på. Her meldte Paul Locht sig ud af klubben. Såvel træner som formand for klubben Ejnar Christensen, beklagede det skete. Paul Locht udtaler i dag, at det var forkert af ham at melde sig ud, og at han skulle have accepteret en tid til genoptræning. Nu blev det så håndboldkarrieren der tog over Et lille kig ind i de efterfølgende år. En uoverensstemmelse mellem træner Carl Johan Petersen og klubbens bestyrelse førte til, at Carl Johan blev træner i Randers Roklub i fire år. I avisen udtalte Carl Johan, at han fandt for lidt forståelse hos bestyrelsen i Aarhus Roklub her i Randers kan jeg arbejde så dejligt ugenert uden bestyrelsen blander sig i mine dispositioner. Ejgil Krogh fik overdraget hvervet at skulle skabe en ny stab af kaproere efter bruddet med den gamle stjernetræner Carl Johan Petersen. Aarhus roklub har mistet sit sidste store kort, som i 1956 blev Danskmester og Nordisk mester i firer m/stm. Letvægt. To af roerne skal være soldater. Erik Thorsen har også valgt at stoppe.

29 Aarhus Roklub har holdt hvervemøde i 1960, og 15 nye roere var i gang med træningen. I 1960 har klubben en begynder letvægtsfirer m/stm., som leverer flotte resultater. Det er Arne Jensen, Allan Sørensen, Ole Jørgensen og Gudmund Bay. DM holdes på Brabrand sø, men Aarhus Roklub har alene tilmeldt en dobbeltsculler, hvilket skyldes at klubben helt er startet på en frisk efter at have ligget stille længe. Klubbens træner Børge Krogh har opnået underværker med nye roere de sidste par år Klubbens formand Ejnar Christensen havde fået klubbens tidligere træner Carl Johan Petersen til at vende tilbage efter nogle år i Randers Roklub. Der var store forventninger til firer m/stm Arne Jensen, Erik Pedersen, Per Bøhme, Erik Nygaard Petersen og styrmand Poul Erik Petersen. Holdet roede begynder firer sidste år, men var nu rykket op i junior klassen.

30 I juni 1961 afholdt Aarhus Roklubs 75-års jubilæums-kaproning. Junior fireren med Arne Jensen, Erik Pedersen, Per Bøhme, Erik Nygaard Petersen og styrmand Poul Erik Petersen vandt. På anden dagen var det rigtigt Brabrand vejr med vindstyrke 9 og 3 kæntrede både. Ved slutningen af sæsonen 1961 havde klubben roere i træning. Formanden, Ejnar Christensen og træner Carl Johan Petersen udtaler, at det er målet med Rostadion, at skabe noget i retning af et jysk Henley. Aarhus Roklubs junior firer m/stm Arne Jensen, Erik Pedersen, Per Bøhme, Erik Nygaard Petersen og styrmand Poul Erik Petersen vinder DM i 1962 og udtages til de første officielle Verdensmesterskaber i Luzern. Arne Jensen, i dag 79 år fortæller, at de var et junior hold i De roede stærkt og Carl Johan ville prøve dem til DM i senior klassen. Det var noget af en bedrift de gjorde ved at vinde DM og de var helt oppe og køre over udtagelsen til VM. Ved VM i Luzern var holdet efter indledende i opsamling og bliver her nr. 5 og dermed ude af konkurrencen. Holdet ophører efter VM, da de fire roere skal aftjene værnepligt.

31 Klubbens formand Ejnar Christensen har om nogen arbejdet for at gøre Brabrand regattaen til en regatta på lige fod med Bagsværd regattaen. Det ender i 1962 ud i, at Ejnar Christensen ikke længere vil stå, som arrangør af Brabrand regattaen. Årsager: Aarhus regattaens termin falder sammen med Simlång Regattaen i Sverige, hvor de Københavnske klubber foretrækker at ro. Dansk Forening for rosport ikke indfrier sine løfter. Bagsværd begunstiges og Brabrand saboteres. Ejnar Christensen slutter med, at han ikke længere vil være med til at arrangere regattaer i Brabrand. Dette berører ikke min stilling i Aarhus Roklub. Jeg har givet op i Brabrand banens bestyrelse over for det samme problem som min forgænger. Måtte næste mand kunne løse det udtaler Ejnar Christensen til pressen. Klubbens træner Carl Johan Petersen, vil ikke fortsætte uden Ejnar Christensen i Brabrand banens bestyrelse. Det er i forvejen uhyre vanskeligt at arbejde med kaproning i Danmark og jeg er ved at være kørt træt. Kun med Ejnars hjælp, indflydelse og inspirerende arbejde på formandsposten kunne jeg bevare troen på, at vi igen kunne få et kaproningshold, der kan gøre sig gældende blandt de allerbedste i kamp ved Verdensmesterskaber, Olympiske lege og Europamesterskaber udtaler Carl Johan til pressen. Dansk idrætsforbund gik ind i sagen og Ejnar Christensen, Carl Johan Petersen og Eigil Krogh var inviteret til møde hos DIF sammen med repræsentanter for DFfR. Mødet sluttede med et tilsagn fra DFfR om, at der ikke i fremtiden vil blive givet tilladelse til at danske roere kan starte i kaproninger på udenlandske baner, når der samtidig afholdes kaproninger her i landet. Én 8-årig strid mellem DFfR og Brabrand banen, var endelig løst. Eigil Krogh blev valgt som ny formand for Brabrand banen. Nu skulle der arbejdes frem mod kaproning på søen den 6 og 7 juli 1963 og forhåbentlig deltagelse i EM på Bagsværd sø senere på året.

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

Odense langdistance (lørdag)

Odense langdistance (lørdag) Odense langdistance (lørdag) Odense landistance sidst i april mødes den samlede danske elite for at teste om vinterens træning har båret frugt, om bådeholdene er sammensat rigtigt eller der skal ske ændringer.

Læs mere

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014

World Archery Indoor Championships. Nimes, Frankrig 25. feb. 2. marts 2014 REJSEBREV 4 Dette års indendørs Verdensmesterskab for junior/senior afholdes i og Danmark stiller med følgende Lørdag den 1. marts 2014. Igen stod Danmark overfor USA i en holdfinale og igen var det guldet

Læs mere

Jyske Mesterskaber og Nordic Open

Jyske Mesterskaber og Nordic Open Jyske Mesterskaber og Nordic Open Godt 20 roere fra Odder Roklub deltog i Jyske mesterskaber i lørdags. Junior C drenge: I junior C 13 og 14 år roede Rasmus Blæsbjerg sig ind på en sikker 2. plads efterfulgt

Læs mere

Gift/ samlevende /familie Single

Gift/ samlevende /familie Single Navn: Steffen Bonde Alder: 24, født 5. december 1989 Adresse: Havneholmen 38, 2. tv Mail: sbj@citius-remex.com Telefon: +45 31 12 30 33 Facebookside: CitiusRemex og Steffen Bonde Evt webside: www.citius-remex.com

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

BEGYNDERTRÆNING. Det gode eksempel

BEGYNDERTRÆNING. Det gode eksempel BEGYNDERTRÆNING Det gode eksempel 01-12-2017 Indledning Færdig med ro-skole og hvad så? Hvordan var din egen oplevelse? Var det nemt at blive en del af klubben, og tænk over, hvorfor du er blevet hængende?

Læs mere

DRC Testregatta den oktober 2016 og testinformation angående ergometer test den 15. oktober 2016

DRC Testregatta den oktober 2016 og testinformation angående ergometer test den 15. oktober 2016 DRC Testregatta den 1. - 2. oktober 2016 og testinformation angående ergometer test den 15. oktober 2016 Rammer for afholdelse af testregatta på Bagsværd Sø Sidste frist for ordinær tilmelding: onsdag

Læs mere

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub,

Michael Hartvig. Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 3. april 2013 11:17 Emne: Nyhedsbrev april 2013 Kære medlemmer i Risskov Taekwondoklub, Foråret ser langsomt ud til også at være

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014.

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Indstilling til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. 1 Da Finn i 1974, for første gang satte sig i en

Læs mere

Europæiske politimesterskaber i. fodbold for kvinder

Europæiske politimesterskaber i. fodbold for kvinder Europæiske politimesterskaber i fodbold for kvinder 30 Politiidræt nr. 5 2016 Tekst og fotos Magnus Buhl Hansen, PI-København, træner for kvindelandsholdet INTRO Mandag den 20 juni var der afgang for det

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Inde EM i Spanien 2011.

Inde EM i Spanien 2011. Så blev det lørdag den 26. marts og det danske landshold skal skyde hele fire guldfinaler! Første finale var dame junior compound med Sarah, Ida og Michalina. Pigerne blev nr. 1 indledende og skulle op

Læs mere

Dag 4 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen

Dag 4 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Dag 4 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Ingen dag uden undtagelse, nu er temperaturen faldet en lille smule 2-3 grader, hvilket gør morgenstunden lidt mere behagelig. De første hold

Læs mere

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager:

Rejsebrev nr. 6. Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Rejsebrev nr. 6 Deltagere på turen: Compound: Langbue: Barbue: Instinktiv: Gæster Team Manager: Jozsef Csikos, Jacob Steffensen, Stig Andersen Tanja Dinesen Skudstrup, Josefine de Roepstorff, Sabina Holstein,

Læs mere

Beretning for spilleudvalget 2011

Beretning for spilleudvalget 2011 Beretning for spilleudvalget 2011 S.K.U.'s Pokalturnering Årets pokalfinale blev spillet i Tømmerup og HKK vandt for 4. år i træk. H.K.K. 12 point 3392 kegler L.F.K. 5 point 3323 kegler R.K.K. 4 point

Læs mere

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter Hermed en færdig redigeret resultatliste Af: Benny Lykke Så er tiden kommet til at det Danske Mesterskab for senior skal løbe af stablen, skytter

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen Rudkøbing. December 2015

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen Rudkøbing. December 2015 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing December 2015 1 Turen til Venedig Solen står højt på himlen og der blæser en svag vind. Jørgen, Karin, Henni og jeg mødes ved søen

Læs mere

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre

Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Ungdomsarbejde i Aalestrup IF gav 2 Danske mestre Mikkel Høgh og Søren Mortensen blev Jysk og Dansk mester.. med en Aalestrup træner ved roret. Stregspilleren Mikkel Høgh og bagspilleren Søren Mortensen

Læs mere

Standerstrygningstale 2016

Standerstrygningstale 2016 Standerstrygningstale 2016 Velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde til denne standerstrygning i vores 80 års jubilæumsår. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør

Læs mere

Erling Kristensen t.h. efter et løb sammen med Olaf B. Nielsen, Horsens

Erling Kristensen t.h. efter et løb sammen med Olaf B. Nielsen, Horsens 1960 1964 Den 7. januar 1960 var der indkaldt til ryttermøde på Vandrerhjemmet i Rebslagergade (hvor SCK havde holdt til i flere omgange). 22 ryttere var mødt op, blandt dem nye ansigter som Finn Zanchetta,

Læs mere

Referat af strategimøde i Aarhus Roklub, lørdag den 30. januar 2016, Aarhus Rostadion.

Referat af strategimøde i Aarhus Roklub, lørdag den 30. januar 2016, Aarhus Rostadion. Referat af strategimøde i Aarhus Roklub, lørdag den 30. januar 2016, Aarhus Rostadion. Deltagere: Jørgen Aaes Torben Sollyst Mikkelsen Sven Vedel Anders Thor Peter Greve Anette Fredy Niels Iversen Poul

Læs mere

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker Talentprisen - Næstved Idræts Union De nominerede til Talentprisen 2014 er: Anne Frimann, Næstved Roklub Josephine Bøgh, Næstved Sportsrideklub Viktor Anker, Næstved IF Fodbold Årets Talent er ubestrideligt

Læs mere

Resume. Kim Lykke Sørensen og Ole Mikkelsen i Bikubentrøjer.

Resume. Kim Lykke Sørensen og Ole Mikkelsen i Bikubentrøjer. Resume Kim Lykke Sørensen og Ole Mikkelsen i Bikubentrøjer. Perioden begynder godt med at Sønderborg Cykle Klub får nye sponsorer til cykeltøjet. De gamle gule Bikuben-trøjer bliver udskiftet med blå/hvide

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 19 dage til OL i Rio. Et helt specielt OL for Gentofte Svømmeklub. Danmark stiller med 15 svømmere til OL. Heraf 2 fra Gentofte. Det er fedt, det

Læs mere

DANSKE MESTERSKABER 2019 INVITATION OPEN AARHUS REGATTA & DANSK FORENING FOR ROSPORT BRABRAND ROSTADION. Vandværksvej 14, 8220 Brabrand

DANSKE MESTERSKABER 2019 INVITATION OPEN AARHUS REGATTA & DANSK FORENING FOR ROSPORT BRABRAND ROSTADION. Vandværksvej 14, 8220 Brabrand DANSKE MESTERSKABER 2019 INVITATION OPEN AARHUS REGATTA & BRABRAND ROSTADION Vandværksvej 14, 8220 Brabrand afholder sammen med Århus Regattaforening Danmarksmesterskaber Forbundsmesterskaber Juniormesterskaber

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

NYHEDSARKIV 2010. Omkring 1. november vil der komme nogle dage hvor hjemmesiden er nede p.g.a. at vi skifter udbyder. 201026.okt

NYHEDSARKIV 2010. Omkring 1. november vil der komme nogle dage hvor hjemmesiden er nede p.g.a. at vi skifter udbyder. 201026.okt Nedbrud NYHEDSARKIV 2010 Omkring 1. november vil der komme nogle dage hvor hjemmesiden er nede p.g.a. at vi skifter udbyder. 201026.okt Standerstrygning Søndag d. 31. oktober kl. 14.00 er der standerstrygning.

Læs mere

Holdleder: Dan Hansen. Rejsebrev 1

Holdleder: Dan Hansen. Rejsebrev 1 Deltagere: Dame junior compound: Natacha Stütz Herre junior compound: Simon Olsen, Tore Bjarnason, Mathias Fullerton Herre senior compound: Martin Damsbo Holdleder: Dan Hansen Rejsebrev 1 Mandag den 25.

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien

Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Det flotte vejr fra dag 1 her i Plovdiv fortsætter, og det samme gør roerne, hvor er i dag var 11 løb med dansk deltagelse. De første 6 var indledende løb

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

Danske mesterskaber 2016

Danske mesterskaber 2016 Dansk Forening for Rosport afholder sammen med Holstebro Roklub Danske mesterskaber 2016 Danmarksmesterskaber Forbundsmesterskaber Juniormesterskaber TU - Cup Finale Invitation På Vandkraftsøen i Holstebro

Læs mere

Formøde den 22. september 2009

Formøde den 22. september 2009 Formøde den 22. september 2009 Deltagere fra bestyrelsen: Tine Christensen, Sven Lyster, Dan R. Petersen, Peter Steffensen, Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Dagsorden: 1) Kommentarer til referatet fra seneste

Læs mere

Vandpolo årsberetning 2014.

Vandpolo årsberetning 2014. Vandpolo årsberetning 2014. 2014 begyndte med et trænerskifte for Vandpoloafdelingen. Vores spanske træner, Eduard Tardio Capdevila fra Barcelona, afsluttede sit studie på Aalborg Universitet og skulle

Læs mere

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge.

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Kære Roer, 2015 har været et spændende år for Aarhus Roklub. Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Langtur i Sognefjorden Årets Naturfoto af Torben

Læs mere

Formøde den 7. maj 2013

Formøde den 7. maj 2013 Formøde den 7. maj 2013 Deltagere fra bestyrelsen: Ove Pedersen, Joan Lindholdt, Sven Lyster, Per S. Christensen, Marie S. Rasmussen og Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Dagsorden: 1. Deltagelse i Maritime

Læs mere

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Dagens kamp: 09/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Femte gang med succes

Femte gang med succes Femte gang med succes Det kan man sige om de Sjællandske mesterskaber i Kalundborg Hallerne. Samtidigt kan vi også allerede nu love at det ikke bliver sidste gang, og at stævnet vil ligge nogenlunde samtidigt

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

BLÅ NEGL FEB 2017 FELTAVIS

BLÅ NEGL FEB 2017 FELTAVIS BLÅ NEGL 24 26 FEB 2017 FELTAVIS Nr. 01 Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland Klar parat start Blå Negl 2017 Den 24/02-17 kl. 1956 var det 19. gang at Blå Negl blev iværksat. I år med rekord stor deltagelse

Læs mere

BØLGEN. Renoveringen af Søsporten er en realitet. I dette nummer: Renovering af Søsporten er en realitet

BØLGEN. Renoveringen af Søsporten er en realitet. I dette nummer: Renovering af Søsporten er en realitet BØLGEN Nyhedsbrev Aarhus Roklub no. 11 Oktober 2019 I dette nummer: Renovering af Søsporten er en realitet DM 21. september 2019 en beretning fra Hother om afviklingen af DM DM 21. september 2019 Aarhus

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

NYHEDSARKIV 2012. http://middelfartroklub.dk/billeder/ergorum1small.jpg GODT NYTÅR TIL ALLE MEDLEMMER OG STØTTER AF ROKLUBBEN. 201227.

NYHEDSARKIV 2012. http://middelfartroklub.dk/billeder/ergorum1small.jpg GODT NYTÅR TIL ALLE MEDLEMMER OG STØTTER AF ROKLUBBEN. 201227. NYHEDSARKIV 2012 31.december 2012 - NYTÅRSKUR Indvielse af nyrenoveret ergometerrum kl. 9.30 Derefter nytårstur til Kulturø, hvis vejret tillader el. måske en gåtur i vor flotte natur. Kl. ca. 12 er der

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

TEAM WOOD WORK World Skills São Paulo 2015

TEAM WOOD WORK World Skills São Paulo 2015 TEAM WOOD WORK World Skills São Paulo 2015 Nyheder 20. August 2015 De to danske snedkerdeltagere ved World Skills 2015 i São Paulo opnåede de højeste placeringer nogen snedkere har opnået ved et World

Læs mere

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016.

Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Beretning fra EM Master i pilzen juli 2016. Dag 1 Så kom de Danske Masters løftere godt fra start, da første mand på podiet tirsdag eftermiddag, Steen Wissing vandt sølv i totalen i masters 4 med 4 mand

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

Danske mesterskaber 2012

Danske mesterskaber 2012 Dansk Forening for Rosport afholder sammen med Københavns Regattaforening Danske mesterskaber 2012 Danmarksmesterskaber Forbundsmesterskaber Juniormesterskaber TU - Cup Finale Invitation På Bagsværd Sø

Læs mere

NYHEDSARKIV 2004. Resultater fra Vinterkaproningen. Vinterkaproning. Generalforsamling GENERALFORSAMLING. 8 grand prix. Billeder fra Klubmesterskabet

NYHEDSARKIV 2004. Resultater fra Vinterkaproningen. Vinterkaproning. Generalforsamling GENERALFORSAMLING. 8 grand prix. Billeder fra Klubmesterskabet NYHEDSARKIV 2004 Resultater fra Vinterkaproningen Nu er de første billeder fra weekenden kommet, desuden kan tiderne studeres. Der kan også indtastes en kommentar angående arrangementet 200424.nov Vinterkaproning

Læs mere

Formanden har ordet. Fjordfræseren juni 2015

Formanden har ordet. Fjordfræseren juni 2015 Formanden har ordet Så er det atter forår, og sæsonen er typisk startet med broisætning og standerhejsning. Men opstart af begynderhold fylder også meget. Det er skønt at se så mange nye ivrige ansigter,

Læs mere

NYHEDSARKIV 2009. Fredag d. 20. november skal broen tages op. Vognmanden kommer kl. 14.30. 200926.okt

NYHEDSARKIV 2009. Fredag d. 20. november skal broen tages op. Vognmanden kommer kl. 14.30. 200926.okt Glædelig jul og godt nytår NYHEDSARKIV 2009 Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en glædelig jul samt et godt nytår. Vi syntes der er sket meget i det forløbne år og ser forventningsfuld

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007 BAGSVÆRD ROKLUB Foræ Forældremø ldremøde Fremlægning af sæson 2007 Dagsorden Evaluering af sæson 2006 Præsentation af trænere Præsentation af projekter 2007 Krav til deltagelse i projekterne / kraftcenteret

Læs mere

Formøde, Roskilde Roklub Den 26. september 2007

Formøde, Roskilde Roklub Den 26. september 2007 Formøde, Roskilde Roklub Den 26. september 2007 Deltagere fra bestyrelsen: Bent Jørgensen, Uffe Rasmussen, Sven Lyster, Peter Steffensen, Mads-Peter K. Engelhardt (referent). MTU: Udvalget er i gang med

Læs mere

Coastalbåde ansøgning DANFOSS - FABRIKANT MADS CLAUSENS FOND

Coastalbåde ansøgning DANFOSS - FABRIKANT MADS CLAUSENS FOND Coastalbåde ansøgning DANFOSS - FABRIKANT MADS CLAUSENS FOND DANSKE STUDENTERS ROKLUB DSR er Danmarks største roklub med omtrent 1.000 medlemmer. Klubhuset ligger ved Svanemøllen i København. DSR kan datere

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Formøde, Roskilde Roklub Den 28. juni 2006

Formøde, Roskilde Roklub Den 28. juni 2006 Formøde, Roskilde Roklub Den 28. juni 2006 Deltagere bestyrelse: BJ, JA, JE, RR, SH, TC, UR Referent: JA Udvalg: Festudvalg: Intet at berette Instruktionsudvalg: Fin aften skt. Hans aften, en god kanindåb

Læs mere

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14

Nyhedsarkiv 2009. Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Nyhedsarkiv 2009 Struer Svømmeklub har sluttet året af med 21 medaljer ved MidtVest Cup 2 og med 11 medaljer ved Ålborg Cup 2009 2009-12-14 Ved weekendens 2. runde af Midtvest Cup, der blev afholdt i Vildbjerg

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året.

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. #1, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. I dette

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Sjællandsmesterskab 2007

Sjællandsmesterskab 2007 Sjællandsmesterskab 2007 Oldboys Køge Roskilde Total 1 Søren Johansen R.K.K. 863 864 1727 2 Jan Nielsen Hellas 866 856 1722 3 Mogens Christensen KK 88 848 862 1710 4 Mogens Andersen Hellas 862 845 1707

Læs mere

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv.

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Kære alle, Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Vintertræningen er startet. 21 tilmeldte. Det er bare alle

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Efter at have været til GØTEBORG CUP i Sverige eet par gange havde pigerne ønsket en større udlandstur til de sydlige himmelstrøg og det har vi arbejdet

Læs mere

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved.

Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Reportage sponsorer. DM3 i Næstved. Årets to første afdelinger af DM for nitro og large scale var vejret ikke med kørere. Det var regnfuldt, men denne weekend sidst i juni måned var vejret varmt og solrigt.

Læs mere

DM I Marathon 2011. Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub

DM I Marathon 2011. Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub DM I Marathon 2011 Regatta DANMARKS Gladsaxe ROSTADION Bagsværd Sø 3.& 4. September Dansk Kano- og Kajak Forbund og Regatta Gladsaxe indbyder til Regatta Gladsaxe og Dansk Kano og Kajak Forbund inviterer

Læs mere

Golf i Brønderslev En tur ned ad Memory Lane" en golffamilies 40 års tilbageblik.

Golf i Brønderslev En tur ned ad Memory Lane en golffamilies 40 års tilbageblik. Golf i Brønderslev En tur ned ad Memory Lane" en golffamilies 40 års tilbageblik. I 1972 kom der en golfbane til byen, og så med den en ENGLÆNDER!!! som træner - Det var noget underligt noget! Men efter

Læs mere

Danske mesterskaber 2018

Danske mesterskaber 2018 Danske mesterskaber 2018 Dansk Forening for Rosport afholder sammen med Sjællands og Københavns Regattaforening Danmarksmesterskaber Forbundsmesterskaber Juniormesterskaber TU - Cup Finale Invitation På

Læs mere

Danmarks rekord på 24 timer

Danmarks rekord på 24 timer Danmarks rekord på 24 timer Bagsværd Roklub gentager succes en op på Teatertorvet i Lyngby Storcenter Fredag d. 9. januar kl. 13:00 til Lørdag d. 9. januar kl. 13:00 Projektet Bagsværd Roklub vil, i samarbejde

Læs mere

TEAM GOKART SÆSON 2006

TEAM GOKART SÆSON 2006 GOKART SÆSON 2006 Forud for sæsonen 2006, var vore forventninger ret store. Godt nok havde vore konkurrenter meget mere erfaring, men afslutningen på 2005 sæsonen gav løfter om et godt år i 2006. Vores

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008

ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 ROTAX EURO CHALLENGE WACKERSDORF / D 31 maj - 1 juni 2008 Så blev det tid til anden afdeling af dette års EM for Rotax Klasserne Junior Senior og DD2. For andet år i træk skulle afdelingen køres på Wackersdorf

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02

Nyhedsarkiv 2013. Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Nyhedsarkiv 2013 Michael Terp Olesen 5 dobbelt Vest Dansk Mester 2013-12-02 Struer svømmeklub holdte i weekenden Vest Danske årgangsmesterskaber for gruppe 1 i Struer Svømmehal. Struer svømmeklub deltog

Læs mere

Informations & Debatmøde

Informations & Debatmøde Informations & Debatmøde HØRUPHAV BROLAUG 15. november 2017 1 Agenda: kl. 18.30 Velkomst Vin og ost. kl. 19.00 Informationer fra Bestyrelsen. Vin & ost. kl. 19.30 Debat, indlæg fra Bestyrelsen. Vin & ost.

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

UDTAGELSESKRITERIER FOR SÆSON 2019

UDTAGELSESKRITERIER FOR SÆSON 2019 UDTAGELSESKRITERIER FOR SÆSON 2019 Forudsætninger: I 2019 afholdes to oversøiske regattaer (U23VM i Sarasota og U19VM i Tokyo). Der forventes at være betydelige økonomiske omkostninger for DFfR i forbindelse

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 14 dage til OL i Rio. Rio bliver mit tredje OL. Danmark stiller med 15 svømmere til OL. Vi er 2 fra Gentofte min klub. Jeg føler jeg har forberedt mig så optimalt som

Læs mere

EKIF'S historie - de første 50 år - indtil Efterfølgende alene klip fra Jubilæumsbogen fra 1988.

EKIF'S historie - de første 50 år - indtil Efterfølgende alene klip fra Jubilæumsbogen fra 1988. EKIF'S historie - de første 50 år - indtil 1988. Efterfølgende alene klip fra Jubilæumsbogen fra 1988. Det hele startede med brydning - men for at komme i gang - skulle man have anskaffet en madras. Man

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

ØSTERLARS FRISKOLE. Oprindelse og start.

ØSTERLARS FRISKOLE. Oprindelse og start. ØSTERLARS FRISKOLE Oprindelse og start. Men før det kom så vidt, at man kunne starte i egne bygninger på Fredbo, gik mange bryderier, tanker og positive planer forud. Sindene er blusset op i skoleaffæren

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere