Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og Omegn marts - maj 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og Omegn marts - maj 2016"

Transkript

1 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og Omegn marts - maj 2016

2 Foråret er på vej! Foråret står på spring. Mens disse linjer skrives, skinner solen uden for vinduet, og de første vintergækker nikker i vinden. Vi kan se tilbage på 2015 med glæde, for der er for 3. år i træk vækst i kirkelivet. Siden 2013 er antallet af gudstjenester og kirkelige handlinger pr. år vokset fra 47 til 65, og antallet af kirkegængere fra 578 til Det er meget tilfredstillende, og præst og menighedsråd vil gerne takke for den store opbakning. Vi agter at fortsætte på samme måde fremover og vil 2 derudover efter sommerferien tage hul på en ny række af sogneaftener. Her vil vi diskutere livet i almindelighed, herunder de store spørgsmål om bl.a. etik, moral, liv og død, som vi af og til stilles over for. Det vil du kunne læse mere om i kommende numre af kirkebladet. De ting der allerede er planlagt for de kommende måneder, kan du læse mere om her i bladet. Bemærk at gudstjenestetider KAN afvige fra det der er offentliggjort her i bladet, da der kan opstå situationer der gør det nødvendigt at ændre tidspunkter. Det er en god idé at tjekke kirkens hjemmeside eller Flensborg Avis gudstjenesteliste i torsdagsudgaven. Du kan også følge med i de seneste nyheder i LyMu-Nyt hvor nyt fra kirken om arrangementer, tidspunkter o.l. vil blive offentliggjort. Ruben Fønsbo Husk kirkebidraget! Kirkebidraget er 5 % af løn- hhv. indkomstskatten. Mindstebeløbet er 25,- pr. år. Beløbet indbetales via menighedens bankforbindelse som er: Kontonummer i Union Bank (BLZ ). Modtager: Menigheden i Lyksborg og omegn. Bliv medlem af menigheden! Vil du være medlem af menigheden? Så kontakt Ruben Fønsbo, menighedsrådsformand Roland von Oettingen eller kasserer Brigitte Günther. Se kontaktoplysninger på bagsiden af kirkebladet.

3 Fastelavn i Lyksborg Søndag den 7. februar var der fastelavn i den danske kirke. Desværre var vi ikke så mange som sidste år, men blandt de fremmødte var der godt humør, festlig udklædning og stemning. Vi indledte med gudstjeneste, og efter at vi havde sunget fasten ind, var der kaffe og fastelavnsboller mens fastelavnstønden blev gjort klar. ørerne, og efter 10 minutter gav de første tøndestaver efter. Herefter stillede børn og voksne i alle aldre op og tog del i tøndeslagningen, og selvom tønden var af en glimrende kvalitet, holdt den kun stand i lidt over 20 minutter. Der var mange, især de konfirmander der deltog i arrangementet, som lagde energi i arbejdet med at slå tønden ned. Det varede ikke længe før træsplinterne føg os om 3 Muligvis opildnet ved synet af slikposerne i tønden lagde deltagerne endnu flere kræfter i arbejdet, og efter yderligere nogle minutter røg det første tøndebånd. Herefter tog det ikke lang tid før Lara Mühlhausen med et velrettet slag slog bunden ud af tønden, og efter at slikposerne var blevet fordelt, blev Lara kåret som kattekonge.

4 Bibelens tilblivelse Gennem hundreder af år har Bibelens tekster udgjort fundamentet for kristendommen, men kun de færreste tænker over hvor teksterne kommer fra, og hvorfor Bibelen rummer netop de tekster som den gør. Hvem har skrevet teksterne, og hvordan er de blevet udvalgt? Det ser vi på i dette og følgende kirkeblade. Efter at Johann Gutenberg havde udviklet en brugbar trykteknik, var han i 1452 klar til at begynde en masseproduktion af bøger. Den første bog han trykte, var Bibelen, og den blev leveret i et oplag på 180 stk. Af dem eksisterer stadig 48 eksemplarer i forskellige former. Bibelen er nu det værk i verden som er trykt i flest eksemplarer, og den er oversat til mere end sprog. Fra jødedom til kristendom Bibelen består af det Gamle Testamente (GT) og det Nye Testamente (NT), og alle danske bibeloversættelser har siden 1960 også indeholdt De Apokryfe Skrifter. Apokryferne er tekster af samme type som de anerkendte bibeltekster, men er ikke 4 en del af den autoriserede bibel. GT udgør den samlede jødiske bibel, og navnet Gammel Testamente bruges første gang af biskop Meliton af Sardes omkr. 170 e.kr. Det gamle testamente GT opdeles i tre hoveddele, nemlig Loven, Profeterne og Skrifterne. Loven er de fem Mosebøger, og Profeterne er bl.a. Josvabogen, Dommerbogen, Samuelsbøgerne, Kongebøgerne, Esajas og Jeremias. Skrifterne er bl.a. Højsangen, Salmerne, Job & Ordsprogenes Bog. Strukturen har været kendt fra 2. årh. f.kr., og mange af teksterne i GT er fra ca f.kr. De yngste skrifter i GT er Profeterne, som er fra før 165 f.kr., og alle skrifter i GT baserer sig på en langt ældre mundtlig tradition. I øvrigt eksisterer der ikke ret meget originalt tekstmateriale på hebraisk, da de fleste kendte tekster er håndskrifter fra det 9. århundrede. Med fundet af Dødehavsrullerne i 1947 fik man dog adgang til ca. 800 tekster eller tekstfragmenter fra de sidste to århundreder før Kristi fødsel.

5 Skrifternes rækkefølge og det samlede indhold af GT lå først fast efter at en gruppe jødiske lærde i 90 e.kr. enedes om en bibel-kanon, men allerede i det 2. årh. f.kr. havde man et bud på en samlet tekst i den såkaldte Septuaginta. Den er en græsk oversættelse af de hebraiske tekster og var beregnet på jøder som boede i græsktalende områder. fast, og Jesus henviser da også hyppigt til Skriften som en tydeligt defineret enhed. Jesus betvivler heller ikke dens autoritet, og når han omtaler Gud som sin fader, er der er ikke tvivl om at det er den jødiske Gud han henviser til. Jesus betragter også sig selv som den der opfylder de gammeltestamentlige profetier, og kristendommen er på den måde en blandingsreligion, der gør op med en række af de menneskeskabte lag der er føjet til den oprindelige jødedom, samtidig med at det grundlæggende i troen videreføres. Septuaginta indeholdt flere tekster som ikke var en del af den jødiske bibel; de såkaldte Apokryfer, og teksternes rækkefølge var en anden end i den jødiske tradition. Apokryferne er i dag anerkendt som en del af den katolske kirkes kanon, men regnes ikke med til den protestantiske eller den jødiske tekstkanon. Mellem 385 og 405 udarbejdede kirkefaderen Hieronymus en oversættelse af Septuaginta til latin; den såkaldte Vulgata. Vulgata undergik flere ændringer, og først i 1592 fandt den sin endelige form. Fra det 4. århundrede kendes også Codex Vaticanus og Codex Sinaiticus; to næsten komplette græske bibelhåndskrifter med både GT og NT. Omkring Jesu tid har sammensætningen af GT ligget nogenlunde 5 Den tidligste kristendom Jesus skrev ikke selv noget om sit liv eller sit virke, og først en del år efter hans død findes de tidligste skriftlige kilder. En af de ældste er Paulus, og den tidligste del af hans brevlitteratur, Tessalonikerbrevene og 1. Korinterbrev, stammer fra omkr. 51 e.kr. I 1. Kor. beretter Paulus bl.a. om Jesu død og opstandelse og om hvordan han så Jesus efter opstandelsen. Fortsættes i næste nr.

6 Generalforsamling. 22. maj Søndag d. 22. maj kl. 15 er der generalforsamling i Den Danske Kirke i Lyksborg og Omegn. Dagsorden udsendes senere i overensstemmelse med vedtægterne, men når vi er ude i god tid, er det fordi der i år er valg. Vi har fået lov at arbejde med en forsøgsordning så nye kandidater til menighedsrådet vælges for to år i stedet for fire. Det betyder at du nu kan få medbestemmelse på kirken og kirkelivet uden at binde dig for de 4 år som er den sædvanlige periode. Vi vil gerne opfordre så mange som muligt til at overveje at stille op. Arbejdet (som er ulønnet) er både spændende og givende, det begrænser sig til 2 3 timer pr. møde, ca 10 gange om året, og det er en god lejlighed til at være med til at sikre at der også i fremtiden er dansk kirke i Lyksborg og omegn. Vil du vide mere inden du stiller op, er du velkommen til at kontakte Ruben Fønsbo eller formand Roland von Oettingen. Nye gudstjenestetider i Lyksborg Gennem det seneste års tid har vi som udgangspunkt holdt gudstjeneste i Lyksborg kl hver søndag. Fra palmesøndag i år, d. 20. marts, bliver det nye faste tidspunkt rykket en halv time, så fra den dato begynder gudstjenesten kl. 10. Der er tale om en forsøgsordning som skal køre i et år, og vi glæde os til at se hvordan forsøget falder ud. 6 Nye tider og nye salmer I de senere år er der skrevet et væld af nye, gode salmer. Forfatterne er både kendte og ukendte, forstået på den måde at flere af dem allerede har fået salmer optaget i salmebogen, mens en række andre endnu ikke er nået så vidt. Mange af salmerne er skrevet ud fra de tekster der prædikes over, mens andre handler om livets tider, troen, kristenlivet osv., og det er hensigten at vi i de kommende måneder skal stifte bekendtskab med nogle af disse salmer. Er du stødt på en ny ellere nyere salme som du kunne tænke dig at synge i kirken, er du meget velkommen til at kontakte Ruben.

7 Kirkens istandsættelse Har du lyst til at bidrage til kirkens istandsættelse, kan bidrag indbetales ved hjælp af følgende oplysninger: Bank: Union Bank Flensburg BlZ: Konto: 2514 IBAN: DE BIC: UNBNDE21XXX Loppemarked i Rudehalle Der bliver løbende arbejdet på at rejse penge til kirkens istandsættelse. Tidligere er der bl.a. blevet solgt æbleskiver, postkort og kakao ved det årlige julemarked i Rudehalle, og nu prøver vi noget nyt. I år står den på lopper! Vi arrangerer nemlig loppemarked på Lyksborg Danske Skole, og det løber af stabelen lørdag d. 5. marts kl. 11. Her har du mulighed for at gøre et kup og finde tøj, køkkengrej, bøger, DVD-film, spil, pynteting, nips, strikkede sokker og meget andet. Det vil også være muligt at købe en kop kaffe. Hele arrangementet er baseret på frivilligt arbejde, og det er privatpersoner fra Lyksborg og omegn, der står i de forskellige boder på loppemarkedet. Har du været i gang med forårsoprydning på loft og i kælder, og står du nu med en masse ting ting du gerne vil sælge, har du chancen her. Du kan nemlig leje en bod for bare 5,- Er du interesseret, bedes du kontakte Lis Bewernick på tlf Find kirken her: 7

8 Kalenderen Marts Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstjeneste v. Finn Egeris Lyksborg Kirke On Senioreftermiddag Menighedslok. Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke On Påskegudstj. for Lyksborg Danske Skole Lyksborg Kirke Sø Påskegudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Ti Kristendom for let øvede Menighedslok. To Familiegudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke April Sø 3 10 Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke On Senioreftermiddag Menighedslok. Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Ti Kristendom for let øvede Menighedslok. To Familiegudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Maj Sø 1 10 Konfirmation v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø 8 10 Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke On Senioreftermiddag Menighedslok. Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstj. og generalforsamling Lyksborg Kirke To Familiegudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Sø Gudstjeneste v. Ruben Fønsbo Lyksborg Kirke Præst: Ruben Fønsbo Schwennaustr Lyksborg Tlf. (0) ruf@kirken.de Fmd. menighedsrådet: Roland von Oettingen Zum Dorfteich 7 D Husby Tlf. (0) roland.von@t-online.de Kasserer: Brigitte Günther Flensburger Str Lyksborg Tlf. (0) dybboel@web.de

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep. - nov. 2015 Dybt hælder året i sin gang... Den sommer, som vi ikke så ret meget til i år, er ved at være til ende. Mens disse linjer skrives, er himlen

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec feb. 2016

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec feb. 2016 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2015 - feb. 2016 Tanker ved årsskiftet Mens disse linjer skrives, har vi netop taget hul på det nye kirkeår, og dermed også på et helt år fuldt af

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Vær velkommen, Herrens år... 1. søndag i advent begynder det nye kirkeår, og årets epistelog evangelier vil blive læst fra 1. tekstrække.

Læs mere

Kirkebladet. Kalenderen. juni - august Den danske kirke i Lyksborg og Omegn. Juni

Kirkebladet. Kalenderen. juni - august Den danske kirke i Lyksborg og Omegn. Juni Kalenderen Juni Sø 5 Sø 12 9 Udendørs andagt, Ruben Fønsbo Sø 19 Ti 21 Wees forsamlingshus 19.30 Menighedsrådsmøde Sø 26 Ti 28 19.30 Sogneaften, Livets store Spørgsmål Menighedslokalet Menighedslok. On

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn sep.- nov. 2014 Sommeren går på hæld Sommeren har ikke bare budt på sommer i år. Den seneste måneds tid har budt på vejr der kunne få én og anden til at

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn juni - august 2014. tema: kirken i krise

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn juni - august 2014. tema: kirken i krise Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn juni - august 2014 tema: kirken i krise Sommer på spring Efter nogle dage med heftig regn og masser af torden ser det i skrivende stund omsider ud til at

Læs mere

I kirken. Salmetest Hvilke salmer har du sunget?

I kirken. Salmetest Hvilke salmer har du sunget? I kirken I Danmark kan man mødes i kirkerne, når man vil. Sådan er det ikke i alle lande i nogle lande er det forbudt for kristne at mødes i kirker. Hvad tror du, der ville ske med kirkerne i Danmark,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 18,31-43 Åbningshilsen

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

#29 Profeti sandt eller falsk?

#29 Profeti sandt eller falsk? #29 Profeti sandt eller falsk? I mange år har de fleste kristne kirker troet, at den profetiske gave ikke blev givet mere efter Jesu tolv apostles død. De tænker, at det Nye Testamente er Guds sidste åbenbaringer

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Det er 2. påskedag og vi har foran os en af de mest nærværende beretninger. Jeg holder meget af den for Maria Magdalene og hendes møde med havemanden

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Bibelmaraton 20, 3. december 2013 Salme: Fælleslæsning: Tilbageblik og intro til ny læsning. Spørgsmål Fadervor. Velsignelse.

Bibelmaraton 20, 3. december 2013 Salme: Fælleslæsning: Tilbageblik og intro til ny læsning. Spørgsmål Fadervor. Velsignelse. Bibelmaraton 20, 3. december 2013 ved Bodil Raakjær Jensen Salme: DDS 74 Vær velkommen Fælleslæsning: Markusevangeliet 14,53-16,20 Tilbageblik og intro til ny læsning. Lukasevangeliet og Johannesevangeliet

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Høsten er overstået - men den fornuftige landmand hviler ikke bare på laurbærrene. Han er allerede gået i gang med at forberede næste års høst!

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17

Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17 Hvordan skal vi opstå fra de døde? Ordet og Israel, 2013 nr3, s.13-17 I en tidligere artikel i dette blad var jeg det inde på døden, og hvad der sker efter døden. De ikketroende kommer i dødsriget, der

Læs mere

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012.

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. Salmer: 26 - (Musik) - 571 / 277-192, 7-787. Læsninger: Esajas Bog 49:8-11. Johannes Åbenbaring 21:1-7. Matthæusevangeliet 5:13-16

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. 6 s e På ske. 1.juni 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: 281- (299)- 512/ 263- (251)- 321 Kære Gud, vi beder dig om at tale til os nu. Lad din hellige Ånd virke, så vi må være ét

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

4. søndag efter påske 3. maj 2015

4. søndag efter påske 3. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Talsmandens gerning i verden Salmer: 724, 303, 302; 292, 235 Evangelium: Joh. 16,5-15 Skærtorsdag aften tog Jesus afsked med sine disciple. Han var ved at være færdig med det

Læs mere

DE GAMMELTESTAMENTLIGE LÆSNINGER

DE GAMMELTESTAMENTLIGE LÆSNINGER DE GAMMELTESTAMENTLIGE LÆSNINGER I DEN DANSKE ALTERBOG 1992 Holger Villadsen, november 2015 Efterfølgende er en oversigt over, hvor de gammeltestamentlige læsninger i alterbogen 1992 først forekommer i

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Jeg være vil, O Jesus mild, Hvor du mig helst vil have; Jeg lukker ind I sjæl og sind Dig, Herre min, Med al din nådegave

Jeg være vil, O Jesus mild, Hvor du mig helst vil have; Jeg lukker ind I sjæl og sind Dig, Herre min, Med al din nådegave PRÆDIKEN SØNDAG DEN 11.AUGUST 2013 11.SETRIN AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 BRAHETROLLEBORG KL. 14 Tekster: Job.5,8-16; 1.Kor.15,1-10a; Luk.18,9-14 Salmer: 14,356,444,655,518 Jeg være vil, O Jesus

Læs mere

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Salmer: 754 Se nu stiger solen, 549 Vi takker dig for livet, 571 Den store hvide, 565 Med sorgen og klagen, 438 Hellig, hellig, 477 Som korn, 732 Dybt hælder

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. KONFIRMAND-ORD 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

GUNDERSTED BORGERFORENING

GUNDERSTED BORGERFORENING GUNDERSTED BORGERFORENING PROGRAM 2016 Velkommen til en ny sæson for nye og gamle medlemmer Vi søger frivillige.. Hjemmeside Har du lyst til at være med til at holde hjemmesiden opdateret så kontakt Åse

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed.

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MARTS 2015 2.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 42,2-6; 1.Thess.4,1-7; Matth.15,21-28 Salmer: 737,410,38,158,217 Helligånd, Guds åndedræt, Lær du mig at bede ret,

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle et godt forår Nyhedsbrev April 2016 Aktivitetskalender 2. kvartal 2016 Torsdagscafé hver torsdag fra kl. 14.00 til i Sorø Torsdagscafeen

Læs mere

Ritual for velsignelse af forlovede

Ritual for velsignelse af forlovede Ritual for velsignelse af forlovede Indledning 195. Det kan være en vigtig apostolisk opgave for kristne ægtepar at hjælpe unge mennesker, som forbereder sig til ægteskab. Da kristne menneskers forlovelse

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Foråret er på vej men er vore redskaber klar til at gå i aktion eller skal vi først have banket rusten af? Vi er utroligt glade over den aftale,

Læs mere

8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29. Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den!

8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29. Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den! 8. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 7, 22-29 Vis os da din vej, du Himmelens Herre, og giv os mod til at gå den! AMEN De tre første evangelister fortæller om Jesus, hans undere, helbredelser,

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Dåb i vand Det er et emne som mere end noget andet emne skaber strid blandt kristne her i vesten, og det er emnet dåb. Det er ikke fordi Bibelen er uklar på dette området, men fordi dåben har blevet en

Læs mere

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 1 Næste hjemmeopgave Eventuelt vinduer igen Mapper og filer på USB-stik Vi skal hertil grundet opgave 2 Internet Pause (og det bliver nok

Læs mere

6. søndag efter trinitatis, 2016

6. søndag efter trinitatis, 2016 6. søndag efter trinitatis, 2016 Læsninger: 2. Mos 20, 1-17 Rom 3, 23-28 Matt 19,16-26 Salmer: 724: Solen stråler over vang 392: Himlene, Herre 365: Guds kærlighed ej grænse ved 696: Kærlighed er livets

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU alm. del Bilag 6 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Samråd tirsdag den 25. september 2012 Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent

Læs mere

Menighedsbladet Marts / April 2016 At elske

Menighedsbladet Marts / April 2016 At elske Menighedsbladet Marts / April 2016 At elske Store bededag kl. 10-12 Besøg af Peter Tinggaard, Aalborg, som vil lede os i bøn og lovsang VIBORG FRIKIRKE - er en del af Apostolsk Kirke i Danmark, som har

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Institutionens brugeradministrator på Optagelse.dk kan oprette medarbejdere med forskellige roller og rettigheder. Når du opretter en

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Bibelen. Kendte fra Bibelen Hvilke bibelske personer kender du?

Bibelen. Kendte fra Bibelen Hvilke bibelske personer kender du? Bibelen Hvilket af disse bibelvers synes du bedst om? Hvorfor? Jesus siger: Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende! (Matt 28,20) Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre

Læs mere

Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække

Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til pinsedag, Joh 14,15-21. 2. tekstrække Salmer DDS 290: I al sin glans nu stråler solen Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde DDS

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30.

Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30. SKÆRTORSDAG (1. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 28.3.2013, kl. 19.30. Salmer: 367-473 - 476 / 456-208 - 671. Læsninger: 2. Mosebog 12:1-11. 1. Korinterbrev 10:15-17. Matthæusevangeliet 26:17-30.

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Menighedsbladet Maj / Juni 2016 Fornyelse

Menighedsbladet Maj / Juni 2016 Fornyelse Menighedsbladet Maj / Juni 2016 Fornyelse Nyt for de unge! Navnet er: NEW GENERATION "Life full of energy" NEW GENERATION indbyder alle unge til fællesskab. Et fællesskab, hvor der er frihed til at være

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

LEADER GUIDE FORSYN FORBRUGEREN

LEADER GUIDE FORSYN FORBRUGEREN FORSYN FORBRUGEREN Se efter dette symbol for at få tips om facilitering! Denne Go Guide gennemføres bedst i butikken (forsøg at undgå tidspunkter med spidsbelastning). Hvis Go Guiden ikke gennemføres i

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Regn med tallene. 1 Spil Væddeløbet. Du skal bruge Kuber. To terninger. Arbejdsark

Regn med tallene. 1 Spil Væddeløbet. Du skal bruge Kuber. To terninger. Arbejdsark Regn med tallene 1 Spil Væddeløbet Du skal bruge Kuber To terninger Arbejdsark 47 48 KG 2 Regn med lommeregner Du skal bruge Lommeregner Målebånd Stopur Vægt Arbejdsark 49 50 51 KG Værksted : Leg butik.

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Kære læser. Alt det finder du i Bibelen. Derfor denne lille guide til Bibelens verden.

Kære læser. Alt det finder du i Bibelen. Derfor denne lille guide til Bibelens verden. Kære læser - Kan du lide smukke digte, eller vil du hellere have en spændende historie? - Er du til eftertanke og dybe spekulationer, eller søger du praktisk levekunst? - Kan du lide at læse, hvordan store

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvilken slags forandring

Læs mere

I dette forløb arbejder eleverne med de forskellige led, der kan være i en sætning. De faglige mål med forløbet er, at eleverne skal:

I dette forløb arbejder eleverne med de forskellige led, der kan være i en sætning. De faglige mål med forløbet er, at eleverne skal: Om Sprogkassen Sprogkassen indeholder en samling af forskelligartede sprogforløb. Hvert forløb gennemgår et sprogligt område, som er nødvendigt at beherske for at kunne udtrykke sig nuanceret, entydigt

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse

#17 Hvorfor Gud tillader lidelse #17 Hvorfor Gud tillader lidelse Lidelse! Det er alle vegne rundt omkring os i form af vold, voldtægt, skilsmisse, krig, naturkatastrofer og sygdom. Folk vil gerne vide hvorfor. Vi gisper efter vejret,

Læs mere

Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Du kan leve i sejer JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Mange kristne har en nederlags holdning til livet, men det er ikke Guds vilje for dig. Hans planer for dig er gode og Hans ønske er at du skal

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

BOG 7. Indholdsfortegnelse. Nr. 7 ud af 10. Oversigt over de 10 bøger: Forord

BOG 7. Indholdsfortegnelse. Nr. 7 ud af 10. Oversigt over de 10 bøger: Forord Indholdsfortegnelse Forord 5 Præsentation af hjælpemidler 6 Brug af tekstvejledningerne 8 Oversigt over vejledningerne: 9 - At leve med Gud i dag (4 timer) 10 - Mission før og nu (3 timer) 22 - Diakoni

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52

1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52 1. søndag efter påske II Salmer: 234, 730, 787, 292, 241, 247, 52 Hvis et menneske bliver svigtet, såret eller skuffet, må tilliden langsomt bygges op igen. De parter der har været involveret, må samme

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere