10 LETTE OPSKRIFTER UMAHRO CADOGAN DER GIVER MERE ENERGI OG MINDRE TRÆTHED I SAMARBEJDE MED. PFA Viden og Værktøjer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10 LETTE OPSKRIFTER UMAHRO CADOGAN DER GIVER MERE ENERGI OG MINDRE TRÆTHED I SAMARBEJDE MED. PFA Viden og Værktøjer"

Transkript

1 10 LETTE OPSKRIFTER DER GIVER MERE ENERGI OG MINDRE TRÆTHED PFA Viden og Værktøjer I SAMARBEJDE MED UMAHRO CADOGAN

2 Din mund er et af de allermest fintfølende sanseorganer i menneskekroppen, derfor skal mad selvfølgelig ikke blot være sund og give energi, men også smage himmelsk.

3 Få det bedste ud af dagen med mere energi og bedre mad morgen, middag og aften Din kost spiller en stor rolle for dit energiniveau. Et af de mest tydelige tegn på, at din kost ikke giver dig det, du har mest behov for, er træthed i løbet af arbejdsdagen. Træthed der melder sig lang tid før sengetid, og som både ødelægger din koncentration og dit overskud. Hvis årsagen er alt for lidt søvn, handler det selvfølgelig om at sove mere, men udover en god nats søvn, kan du også spise dig til mere energi og mindre træthed. at udvikle hjertesygdomme og diabetes og afværge visse former for kræft, forhøjet blodtryk og knogleskørhed. Der er evidens for, at selv mild dehydrering påvirker din præstationsevne både mentalt og fysisk. Koncentrationen og evnen til fx at huske kan falde med op til 10%, før du mærker, at du er tørstig, og jo mere dehydreret du bliver, des mere falder præstationsevnen. På trods af den eksisterende viden om sund mad spiser vi for meget, for fedt og for sødt. Vores daglige energiindtag (mad og drikke) er øget, samtidig med at energiforbruget (motion og bevægelse) er faldet, hvilket påvirker vores energiniveau og modstandskraft negativt. Flertallet af voksne danskere har et generelt ønske om at spise sundt, men der er en markant kontrast mellem den viden, vi selv mener, vi har om sund kost, og vores reelle viden. Videnskabelig dokumentation har vist, at du ved at spise rigtigt kan reducere din risiko for Det er dokumenteret, at den måde vi sammensætter vores måltider på, er afgørende for vores mentale sundhed og energiniveau. Kort fortalt handler det om at sammensætte måltidet af mad, der består af komplekse kulhydrater, essentielle fedtsyrer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og vand, som sikrer, at hjernens processer fungerer optimalt. Der er yderligere evidens for, at fødevareallergi og intolerance kan medføre voldsom træthed og psykiske reaktioner.

4 UMAHROS SYN PÅ MAD OG SUNDHED PFA samarbejder med Umahro Cadogan, som er ekspert i sund mad, der optimerer energi niveauet, forbedrer koncentrationen og humøret, stabiliserer blodsukkeret og samtidig smager fortryllende. Vi har samlet 10 af Umahros bedste opskrifter, der giver god energi fra morgen til aften. Prøv dem, og oplev på egen krop, hvordan sund mad booster dit energiniveau. Det er samtidig opskrifter på mad, der kan tilfredsstille lækkersulten helt uden dårlig samvittighed. Mad er meget mere end blot nogle kalorier, fibre, mikro- og makronæringsstoffer. Grundlæggende kan du tænke på mad som en slags information. Så hver gang du spiser eller drikker noget, er du i gang med at tale til din krop. Du siger noget, med den mad du spiser, og kroppen giver svar på tiltale alt efter, hvad du siger, og hvordan du siger det. Derfor giver det selvfølgelig god mening, at det du siger med maden, kun er de allerkærligste hilsener med høj energi og masser af glæde. For så vil din krop kvittere med tilsvarende. mad selvfølgelig ikke blot være sund og give energi, men også smage himmelsk. Ellers går du jo glip af en masse frydefulde smags- og sanseoplevelser. Faktisk kan du få i pose og sæk samtidig. Få velsmag, energi og sundhed på en gang og endda uden at du skal bruge hele og halve dage i køkkenet. Du har fået 10 af mine favoritopskrifter, der giver dig al den sundhed, vitalitet og velsmag, som du fortjener. Bon appetit, Umahro Din mund er et af de allermest fintfølende sanseorganer i menneskekroppen, derfor skal

5 OPSKRIFTER MORGENMAD 1. Røræg med spinat og gurkemeje 2. Yoghurt eller skyr med 3 forskellige toppings 3. Powergrød MELLEMMÅLTID 4. Original juice 5. Broccoli-mandel-banan-greenie SNACKS 6. Mandler og rosiner i kakao og kanel 7. Frugt med salmiaklakridspulver AFTENSMAD 8. Kylling i karry med rosiner, karry, æbler og andre godter 9. Tomatbagt laks DESSERT OG SØDT 10. Ovnbagte bananer med mørk chokolade

6 MORGENMAD RØRÆG MED SPINAT OG GURKEMEJE Et af Umahro s favorit morgenmåltider, når han skal have noget grønt og mættende helt fra morgenstunden af. Mængde: Til 1 person Tilberedningstid: minutter Det skal du bruge: 2 æg 1 tsk. karrypulver g. renset frisk spinat eller babyspinat hav- eller stensalt friskkværnet sort peber 2-3 tsk. kokosolie Steg i 1-2 minutter, mens du rører æggemassen på panden. Spinaten skal lige nå at falde sammen. Server og enjoy! Holdbarhed: Teknisk set kan røræggene godt holde sig til næste dag, men de smager jo klart bedst varme. Køkkengear: En slip let pande. Sådan gør du: Pisk æggene med karrypulveret i en skål og vend spinaten i med en spatel. Tænd for panden på mellemhøj varme, kom kokosolien på panden og tilsæt de piskede æg med spinat.

7

8 MORGENMAD YOGHURT ELLER SKYR MED 3 FORSKELLIGE TOPPINGS Tre forskellige slags toppings til én og samme morgenmad lyder måske lidt vildt, men du kan forberede det meste aftenen før, og så har du den vildeste luksusmorgenmad! Topping 3: ½ dl hasselnødder 100 g. jordbær, friske eller frosne ½-1 banan Mængde: til 2 sultne personer 3 toppings til hver eller til 6 små portioner som led i en brunch. Tilberedningstid: ½ time. Du skal bruge: 6 dl yoghurt naturel eller skyr med laveste fedt procent mulig Topping 1: 1 dl byg-, havre- eller rugflager Fintrevet skræl og friskpresset saft af ½ økologisk appelsin ¾ dl mørke rosiner Kornene af 1/8 stang vanilje eller 1 meget lille knivspids vaniljepulver ¼ tsk. stødt kardemomme Topping 2: 1 dl mandler 1 dl rosiner 1-2 spsk. rent kakaopulver 1-2 spsk. stødt kanel Sådan gør du: Topping 1: Bland flager, appelsinsaft og -skræl, rosiner, vanilje og kardemomme i en lille skål. Vend det hele grundigt sammen, og lad myslien trække mindst et par minutter, men helst natten over. Topping 2: Bland mandler, rosiner, kakao og kanel i en lille skål. Topping 3: Rist hasselnødderne i minutter på bagepapir i en 150 grader varm ovn. Lad dem køle af. Blend hindbær, hasselnødder og banan til en tyk creme. Fordel yoghurten/skyren i 6 glas eller skåle, og pynt to portioner med topping 1, to portioner med topping 2 og to portioner med topping 3. Holdbarhed: Topping 1 og Topping 2 kan godt holde sig 1 uges tid, Topping 3 skal spises med det samme. Køkkengrej: En blender, ovn og bradepande.

9

10 MORGENMAD POWERGRØD Morgenmad er det vigtigste måltid, især hvis du skal have energi til hele dagen. Powergrøden er rig på kostfibre, langsomme kulhydrater og sundt fedt. Mængde: 1 stor portion til 1 person. Tilberedningstid: 3 minutter om morgenen og 5-10 minutter aftenen før. Sådan gør du: Bland alle ingredienser, undtagen olie, direkte i gryden og lad det stå i blød natten over. Næste morgen stiller du gryden på en mellemvarm kogeplade i et par minutter mens du rører, så får du den mest fløjlsbløde delikate grød. Rør olie ud i grøden, efter den er taget af varmen, og nyd. Smag til med lidt rørsukker eller honning, hvis det er nødvendigt. Det skal du bruge: 1-1½ dl grovvalsede havregryn 4 dl vand ½ dl blandede mandler, nødder, frø eller kerner ½ dl rosiner e.l. anden tørret frugt ½ æble eller pære, skåret i tynde både lidt stødt kanel en smule vaniljepulver en knivspids hav- eller stensalt en knivspids friskkværnet sort peber fintreven skræl og friskpresset saft af ½ økologisk citron eller ¼ økologisk appelsin 1-2 spsk. hørfrø- eller jomfrukokosolie evt. mørk rørsukker eller honning til at søde med Holdbarhed: Skal spises mens den er varm. Køkkengear: En gryde. Køkkentip: Iblødsætningen med citrussaft natten over mørner grynene, så de nemmere fordøjes, og ligger som fløjl i din mave.

11

12 MELLEMMÅLTID ORIGINAL JUICE Opskriften på en god juice der ikke er alt for sød, men ej heller for bitter, som ren grøntsagsjuice har tendens til at blive. Citrusfrugten med skræl og hele molevitten bidrager med både syrlighed og friskhed fra alle de æteriske olier i citrusskrællen. Ved at købe økologiske grøntsager og frugter undgår du de giftige sprøjtemidler. Mængde: 2 store glas Tilberedningstid: 5-10 minutter Det skal du bruge: g. frugt (æble, pære, melon, vindrue) 1/2-1 økologisk citrusfrugt (citron, appelsin, grapefrugt, lime) g. grøn grøntsag (fx agurk, broccoli, spinat, persille, grønkål, salat) g. hvid, gul, orange, rød eller lilla grøntsag (fx gulerod, rød peberfrugt, pastinak, persillerod, rødbede, græskar, sød kartoffel, kålrabi) Evt. en lille stump frisk ingefær Sådan gør du: Pres saften af alle grøntsagerne, frugten og evt. krydderier i din saftpresser. Bon appetit og velbekomme på forhånd. Holdbarhed: Juicen kan godt holde sig op til et døgn i køleskabet, men smager bedst friskpresset. Køkkentip: Du kan evt. shake juicen med 1 tsk. koldpresset vegetabilsk olie med nøddesmag, f.eks. hørfrøolie, rapsolie, valnøddeolie eller mandelolie, hvis juicen skal mætte mere. Køkkengear: En god juicemaskine, eller til nøds en kraftig blender og en køkkenkniv.

13

14 MELLEMMÅLTID BROCCOLI-MANDEL-BANAN-GREENIE Når (nogen) mænd stereotypt siger argh jeg skal ikke have broccoli og grønt, for det smager forfærdeligt, serverer jeg denne drik for dem. Først gør de modstand, men når de smager den, bliver de salige og tilfredse. Den er lækker, cremet, sød og fløjlsblød og det er blendet broccoli! Mængde: 2 store glas Tilberedningstid: 5-10 minutter Det skal du bruge: ½-1 banan ½-1 dl mandler 3 dl rå frossen broccoli ½ usprøjtet/økologisk citron 4-5 dl vand en smule vanilje ¼-½ tsk. stødt kanel Sådan gør du: Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend dem sønder og sammen, indtil du har en fin, jævn, fløjlsblød grøn greenie. Holdbarhed: Den skal helst drikkes med det samme, men greenien kan godt holde sig et par timer på køl. Køkkengear: Din (kraftige) blender. Hvis din blender ikke har mange hestekræfter, så start med at blende banan, mandler og 1-2 dl vand, så du får blendet mandlerne ordentligt til fin fløjlsblød banan-mandelmælk. Tilsæt så broccoli og blend igen, og tilsæt resten af vandet lidt efter lidt som det sidste. Så får blenderen fat i alle de hårde og faste ingredienser, så de bliver blendet helt fint.

15

16 SNACKS MANDLER OG ROSINER I KAKAO OG KANEL Det her er så enkelt og så godt. Den her opskrift får dig til at glemme alt om de der mandler og rosiner, der er dækket med chokolade. Mængde: Nok til mange gange sliksult. Tilberedningstid: 2-3 minutter. Det skal du bruge: 3 dl mørke rosiner 3 dl mandler 3-4 spsk. ren kakaopulver 3-4 spsk. stødt kanel Sådan gør du: Bland mandler, rosiner, kakao og kanel godt og grundigt sammen med en ske. Bon appetit! Holdbarhed: Mange måneder i en ren beholder i dit køkkenskab. Køkkengear: Intet.

17

18 SNACKS FRUGT MED SALMIAKLAKRIDSPULVER Nu kan du få din trang til slik eller salmiaklakrids stillet, uden at skulle spise sukker, gelatine, modificeret stivelse og andre usunde tilsætningsstoffer. Og det er endda sundt, så du kan spise løs, som det passer dig. Mængde: Det kommer jo helt an på, hvor meget frugt du skærer, og hvor meget ingefær og lakridsrodspulver du blander sammen. Hver gang du vil have et stykke frugt og en lakridsbombe, så tag et stykke frugt fx på en tandstik og dyp det ned i blandingen af lakridspulver og stødt ingefær. Holdbarhed: Salmiaklakridspulveret holder nærmest uendeligt, hvis du opbevarer det i en beholder med låg, f.eks. en lille glaskrukke med skrue- eller patentlåg. Tilberedningstid: 2 minutter til at blande salmiaklakridspulveret. Derudover kommer det an på, hvor stor en portion du tilbereder. Køkkentip: Lav helst en meget større portion, end du kan spise lige her og nu. Så har du nemlig salmiaklakridsen klar til senere. Det skal du bruge: 2 dele engelsk lakridspulver 1 del stødt ingefær frisk frugt efter lyst skåret i mundbidder Sådan gør du: Bland lakridspulver og stødt ingefær grundigt i et glas. Der findes to slags lakridspulver: Stødt lakridsrod og engelsk lakridspulver. Sidstnævnte er stærkere men også renere i smagen. Køkkengear: Køkkenkniv og krukke til pulver.

19

20 AFTENSMAD KYLLING I KARRY MED ROSINER, ÆBLER OG ANDRE GODTER Boller i karry smager godt. Sådan er det. Her er en pendant med kylling i karry med æbler i tern, æblemos, rosiner og masser af grøntsager. Den samme sødme, den samme tykke cremede sovs og den samme skarpe karrysmag. Nydes med brune ris. Mængde: 2 personer Tilberedningstid: minutter. Det skal du bruge: 400 g. kyllingebryst uden skind og ben, skåret i grove tern 2 tsk. karrypulver 5 dråber fishsauce hav- eller stensalt friskkværnet sort peber 2-3 spsk. kokosolie 2 fed hvidløg, hakkede 5 g. ingefær, hakket 1 knivspids vaniljepulver 2 rødløg, skåret i skiver 1 æble, skåret i tern ½ dl mørke rosiner ½ dl græskarkerner 1 gulerod skåret i tern 1 persillerod skåret i tern ½ knoldselleri skåret i tern 3-4 dl vand 5-6 spsk. æblemos uden tilsat sukker 1 spsk. tahin (købes i alle større supermarkeder) evt. 1 stor håndfuld frisk koriander, grofthakket Sådan gør du: Vend kyllingestykkerne i karry, fishsauce, salt og peber. Brun dem 2-3 minutter ved høj varme i kokosolie i en gryde. Husk at røre, så kyllingestykkerne ikke brænder på. Tilsæt vand og æblemos og lad godterne simre i 4-5 minutter ved lidt lavere varme. Tilsæt tahin og lad det simre i yderligere 2-3 minutter, til tahinen er helt opløst, og der har dannet sig en tyk cremet sauce, der dækker kyllingen og alle grøntsagerne. Rør koriander ud i gryden, hvis det skal med, og server retten rygende varm. Holdbarhed: 2 dage på køl. Køkkentip: Kylling kan erstattes af kalkun. Æbler kan erstattes af pære eller blommer. Køkkengear: En stor gryde og en skarp køkkenkniv.

21

22 AFTENSMAD TOMATBAGT LAKS Lækker laks der bogstavelig talt bliver oversvømmet med tomaters sødme, syrlighed og en tand af umami smag. Mængde: 2-3 personer. Tilberedningstid: minutter samt lidt tid til at forvarme ovnen og snitte grøntsagerne Det skal du bruge: 4 gulerødder skåret i tynde stave 1 squash skåret i grove tern 1 løg eller rødløg skåret i meget tynde både 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 1 spsk. karrypulver 1 fed hvidløg, finthakket 300 g. laksefilet uden skind og ben skåret i store bidder 3 dl mosede tomater hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber Sådan gør du: Vend grøntsagerne med olivenolie, karry, hvidløg samt lidt salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Læg laksestykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir og hæld godt med mosede tomater henover hvert stykke laks. Drys salt og peber på. Bag laksestykkerne 8 minutter i en 175 C varm ovn ved varmluft. Tjek om laksen er færdig. Den er færdig, når den ikke er rå i midten, kødet deler sig i flager og der er kommet væske på overfladen, der ligner mælkehvide bobler. Hvis laksen ikke er færdig, så giv den et par minutter mere. Lad grøntsagerne blive 10 minutter længere end laksen, da de tager lidt længere tid om at blive færdige og møre. Holdbarhed: Laksen smager også glimrende kold og holder sig i op til 2 dage i køleskabet. Køkkentip: Det er ret vigtigt, at du bruger mosede tomater, også kaldet passata di pomodori. Hakkede og flåede tomater er ikke helt det samme, da de er mere vandige. Du kan dog godt bruge disse. Så skal du bare dræne dem i en fintmasket sigte, så vandet løber fra, og du har den mere koncentrerede tomatmasse. Mutti -dåsetomater kan anbefales. Du kan også bruge alle mulige andre slags fisk udover laks. Og tænk på alle de krydderier, du kan eksperimentere med. Køkkengear: Varmluftsovn, en bradepande, et ildfast fad og en skarp kniv.

23

24 DESSERT OG SØDT OVNBAGTE BANANER MED MØRK CHOKOLADE Aztekerne regnede kakaobønner for en guddommelig fødevare. Sammen med de søde, varme bananer har vi en himmerigsmundfuld af næsten overjordisk kaliber. Holdbarhed: Skal spises med det samme. Køkkengear: Varmluftsovn, en bradepande og en skarp kniv. Mængde: Det kommer an på, hvor mange bananer og hvor meget chokolade du har i huset. Tilberedningstid: 25 minutter. Du skal bruge: Bananer Mørk, fintrevet chokolade (mindst 70 % kakao) Sådan gør du: Bag bananerne i cirka 15 minutter i en 200 C varm ovn, til skrællen er helt mørk, og de måske er sprækket en smule. Lad bananerne køle af i 5 minutter, så du lige kan klare at håndtere dem med fingrene. Skær skrællen af på den side af bananen, der vender opad, og drys mørk chokolade hen over. Server øjeblikkeligt bananerne, mens chokoladen smelter.

25

26

27 VIL DU HAVE ENDNU MERE INSPIRATION? Hvis du gerne vil have endnu flere opskrifter og madlavningstips, har vi lavet et online sundhedsunivers med flere af Umahros yndlingsopskrifter, madlavningsfif og madlavningsvideoer fra Umahros køkken. Der finder du også Umahros 10 kostbud, som er 10 gode råd til, hvordan du, får masser af sundhed og velsmag samtidig. Brug QR-koden eller linket nedenfor for at komme videre til sundhedsuniverset, som du kan tilmelde dig ganske gratis.

28 BN6303 Opskrifter I denne serie af pixibøger med viden og værktøjer findes også: Din søvn er kernen til god energi Mindfulness - gode råd til at finde ro og styrke i dig selv Forstyrrelser i arbejdsdagen Nudging & inspiration - lidt sundere vaner på jobbet Bevægelse i arbejdsdagen Metode & effekt - hvordan man arbejder strategisk med sundhed på arbejdspladsen PFA evidenskatalog 2016, fakta og & anbefalinger PFA Pension Sundkrogsgade København Ø Telefon CVR:

Morgenmad til alle uger

Morgenmad til alle uger Skyr med æblemost, kanel og nødder 1,5 dl skyr 1 tsk. honning 1 tsk. kanel 20 g hasselnødder 2 spsk. æblemost Morgenmad til alle uger - vælg ét måltid hver dag 1. Pisk skyr med honning, kanel og æblemost.

Læs mere

Tips og gode råd til opskrifterne

Tips og gode råd til opskrifterne Tips og gode råd til opskrifterne Som i de tidligere udgivelser i Maveglad mad-serien, har vi forsøgt at holde os til opskrifter med lettilgængelige fødevarer. Vi vælger så vidt muligt råvarer, der kan

Læs mere

Smagens Dag 2009. Smag det sure med det søde

Smagens Dag 2009. Smag det sure med det søde Smagens Dag 2009 Smag det sure med det søde Navn: Klasse: Intro På Smagens Dag skal du opleve, udfordre og træne din smagssans. Du kan smage 5 grundsmage:, surt, salt, bittert og umami. Du smager med tungen

Læs mere

Karens fem bedste opskrifter!

Karens fem bedste opskrifter! Karens fem bedste opskrifter! Her får du opskrifter på mad, som jeg tilbereder rigtig mange gange på et år. Det er mad, som jeg har lyst til at sætte tænderne i gang på gang. Og mine børn og min mand guffer

Læs mere

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Økologisk Brunch HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Brunch er alle tiders anledning til at samle familie og venner på en nem og hyggelig måde. Og brunchen kan varieres i det uendelige alt efter årstiden, hvem der

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

MORGENMADSFORSLAG fase 2

MORGENMADSFORSLAG fase 2 MORGENMADSFORSLAG fase 2 På de næste sider finder du flere morgenmadsforslag. Spis en proteinrig morgenmad og spise gerne en del om formiddagen. Det giver dig energi til senere på dagen og mindsker risikoen

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 13 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt forårsløg rødløg gulerod semisoltørrede tomater Frugt og grønt: Fennike Rosenkål

Læs mere

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges Chili con carne: 800 g hakket dansk oksekød, magert og af god kvalitet 2 løg, pillet og finthakket 1 chili, meget finthakket 2 fed hvidløg,

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

FARSBRØD MED ITALIENSK SMAG

FARSBRØD MED ITALIENSK SMAG 600 g hakket oksekød 6 skiver toastbrød, fint 2 æg 1 dl tomatjuice, konserves 2 spsk. persille, frisk 2 tsk. oregano, tørret 80 g parmaskinke, tynde skiver 150 g revet ost 7 laurbærblade 1 ds. tomater

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Firma-, Sundheds- og HjerneRevolution

Firma-, Sundheds- og HjerneRevolution Firma-, Sundheds- og HjerneRevolution Umahro Cadogan Adjunct Professor, Nutrition and Functional Medicine, University of Western States Ambassadør og lektor, Functional Sports Nutrition Academy 1 Slagplanen

Læs mere

Dampet Tsing Tao courgette

Dampet Tsing Tao courgette Dampet Tsing Tao courgette 1 Tsing Tao øl ( eller anden lys asian øl 2 små courgetter 3 spsk mizka eddike 1 alm løg 1 stor knold ingefær 1 kvist rosmarin 2 spsk honning Lidt oliven olie Vask dine grøntsager.

Læs mere

Madværksted. Mine noter. Diabetesmad; slankemad. v/sundhedscenter Viborg

Madværksted. Mine noter. Diabetesmad; slankemad. v/sundhedscenter Viborg Mine noter Madværksted Diabetesmad; slankemad v/sundhedscenter Viborg Opskrifter Hjemmelavet mysli 3 Hønsesalat 4 Blomkålshummus 5 Boller i karry 6 Sojalaks med ingefærbønne-gulerodssalat 8 Broccolisuppe

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 26 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokus grønt: Gulerødder Forårsløg Hvidløg Frugt og grønt: Squash Champignon Hvidkålshoved

Læs mere

Opskrifter fra Byens Køkken

Opskrifter fra Byens Køkken Opskrifter fra Byens Køkken Alle opskrifterne er udviklet i kreativt samarbejde mellem medarbejderne i Byens Køkken og kokken Claus Holm, som siden har arbejdet videre med opskrifterne. Hans forslag kan

Læs mere

Kostplan - uge 13. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 13. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 13 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e Müsli 2 dl grofthakkede nødder ½ dl solsikkekerner 1 dl blåbær/hindbær 1 æble i små tern 1 dl tørrede figner i små tern kokosmel Bland ingredienserne sammen i en skål og drys med kokosmel. Serveres sammen

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 65-71 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 MÜSLIBARER AF FITNESS MED NØDDER Ingredienser 2,4 dl stenløse dadler 2,4 dl FITNESS 2,4 dl hasselnødder, groft hakket 1 dl saltede macadamianødder, groft hakket

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs

Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs Mandag Fynsk æggekage med kartofler, porrer og svampe fra skov eller Brugs 8 stk. æg 1½ dl mælk 4 skiver rugbrød i trekanter 8 skiver skinke eller Parma skinke 10 gram smør 300 gram svampe 3 stk. porrer

Læs mere

Uge 5. Indkøb. Basis. Rema1000. Fra sidste uge Hvidkål

Uge 5. Indkøb. Basis. Rema1000. Fra sidste uge Hvidkål Denne uge består madplanen af: Gulerodssuppe Kylling med kartoffelfad og hvidkålssalat Clubsandwich med parmaskinke Indkøb Rema1000 1 kg gulerødder 4,00 kr. 50 g feta eller salatost ca. 14,00 kr. 1 medisterpølse

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 10 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Gulerod Æble Løg Hvidkål Øvrig frugt og grønt Lime Courgette rødbeder skalotteløg

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 25-32 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 25. MUFFINS MED FITNESS MÜSLI 2,5 dl hvedemel 1,5 dl fuldkornsmel 2 tsk bagepulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 store æg 1,5 dl brun farin 1,25 dl yoghurt naturel 2

Læs mere

Madplan for uge 25. Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter

Madplan for uge 25. Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Madplan for uge 25 Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Carbonara - Det skal du bruge: 1 ps fuldkornsspaghetti ca. 500 gram, koges 1 minut mindre end angivet på pakke 5 skiver bacon

Læs mere

PARISERBURGER NOTER UGEPAKKEN OPSKRIFTER UGE 36

PARISERBURGER NOTER UGEPAKKEN OPSKRIFTER UGE 36 600 g hakket oksekød 3 spsk. kapers 1 dl finthakkede syltede rødbeder 1 tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 pasteuriseret æggeblomme 25 g smør 4 store burgerboller 1 dl grov sennepspickles 1 bakke babyspinatblade

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 35 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Rucolasalat Blomkål Peberfrugt Grønt: Tomater Gul, rød, grøn peberfrugt Courgette

Læs mere

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: Bolig & Brocante og privateje Uhm, Madpakker til aften pak maden ind Hvad har butterdej, filodej, serranoskinke, bacon og en stegeso til fælles? De egner

Læs mere

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen 5x GRØN HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen MERE GRØN HVERDAGSMAD I den her e-bog finder du fem hverdagsopskrifter med mere grønt, der passer perfekt til efteråret. Ikke alle opskrifterne er vegetariske, men det

Læs mere

Go mad fra Bitz og Holm. - opskrifter

Go mad fra Bitz og Holm. - opskrifter Go mad fra Bitz og Holm - opskrifter Mandag: Fynsk æggekage med kartofler og små tomater 8 stk. æg 1,5 dl mælk 4 stk. rugbrød 10 g smør 12 stk. kogte kartofler i små skiver 10 stk. tomater delt i halve

Læs mere

Vibeke Lund NØGNE SANDHEDER. om smagen af grøntsager - nu med dressing

Vibeke Lund NØGNE SANDHEDER. om smagen af grøntsager - nu med dressing Vibeke Lund Sukkersherif & Sundhedscoach prof.bachelor i human ernæring Slotsgade 65, B2 3400 Hillerød Telefon: 70 28 10 38 mail@thesweetcompany.dk www.thesweetcompany.dk www.facebook.com/ thesweetcompany.

Læs mere

Opskrifter. Opskrifter. Unge & elitesport. Unge & elitesport. Guacamole. Knækbrød. Smoothie. www.ernaeringsenheden.dk - fordi sund mad gør en forskel!

Opskrifter. Opskrifter. Unge & elitesport. Unge & elitesport. Guacamole. Knækbrød. Smoothie. www.ernaeringsenheden.dk - fordi sund mad gør en forskel! Sportsbolle Sportsdrik Smoothie Nøddemix Knækbrød Sportsbolle Snack fad Guacamole Ernæringsenheden Holstebro Elitesport 2011 Opskrifter Unge & elitesport Opskrifter Unge & elitesport Smoothie ½ liter Supergod

Læs mere

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto Menu 29/4 Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild Blåmuslinger dampet i øl Ovnbagt laks med ramsløgpesto Bygotto m grønt Grønkålssalat m salturt. Stegte bananer m honning, kanel

Læs mere

Lad dejen hæve lunt i 45 minutter. Lav 25 boller og udrul dem tyndt til 25 små pizzaer, der for-bages 5 min ved 225 grader C.

Lad dejen hæve lunt i 45 minutter. Lav 25 boller og udrul dem tyndt til 25 små pizzaer, der for-bages 5 min ved 225 grader C. MINIPIZZA 1 GRUPPE: 50 g gær ½ L lunkent vand 2 tsk salt 2 spsk majs- eller vindruekerneolie 700 g mel 1 glas færdig tomatblanding eller 1 løg 2 spsk olie 1 ds. flåede tomater 1-2 fed hvidløg salt og peber

Læs mere

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010 Af Jette Jensen Program for 1. gang praktisk madlavning Kostændringer og ernæringsforbedringer Gennemgang af menu Opdeling af grupper Praktisk

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Madplan for uge 42, ferie eller hvad? En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen Omelet med bagte

Læs mere

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 39 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd PANDEKAGER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd PANDEKAGER PANDEKAGER Rug Pandekager Ca. 15 stk. 2 dl rugmel 2 dl hvedemel 4 æg 6 dl mælk Kokosolie til stegning Kom rugmel, hvedemel og salt i en skål, Slå æggene i og pisk det sammen. Tilsæt mælk mens du pisker.

Læs mere

GO' kur 2013: Opskrifter uge 3

GO' kur 2013: Opskrifter uge 3 UGE 3 - Mandag BEMÆRK: Ingredienserne til "Dyp" indgår ikke i indkøbslisten. Det er derfor nødvendigt at se ingredienserne igennem for den ønskede dyp og selv tilføje dem til indkøbslisten. Morgen: Pink

Læs mere

Meget mere smag til din hverdag

Meget mere smag til din hverdag lynhurtig stegefolie TIBON grillfolie kan også med stor fordel anvendes på grillen Meget mere smag til din hverdag Opskriftshæfte lynhurtig stegefolie enkle trin Ovn-i-ovn princippet Placer fødevaren.

Læs mere

Madværksted. Mine noter. Slankemad. v/sundhedscenter Viborg

Madværksted. Mine noter. Slankemad. v/sundhedscenter Viborg Mine noter Madværksted Slankemad v/sundhedscenter Viborg Opskrifter Müsli 3 Æggewraps m. fyld 4 Skinkesalat 5 Dhal 6 Kornsalat 8 Grøntsagsfrikadeller m. hokaidofritter 10 Torsk med blomkål 11 Chicken curry

Læs mere

OPSKRIFTSHÆFTE. 10 sunde opskrifter til inspiration

OPSKRIFTSHÆFTE. 10 sunde opskrifter til inspiration OPSKRIFTSHÆFTE 10 sunde opskrifter til inspiration Fiskesuppe m. laks og rejer Ingredienser 1 løg 4 mellemstore gulerødder 1 fennikel 3 porrer 1spsk olivenolie 1½l grønsagsbouillon 1tsk gurkemeje salt

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 8 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Spinat (frossent, blade og frisk) Gulerod Rød peberfrugt Tomater Desuden frugt

Læs mere

Kom kyllingen, samt løg, citroner og laurbærblade i en gryde. Dæk kyllingen med vand.

Kom kyllingen, samt løg, citroner og laurbærblade i en gryde. Dæk kyllingen med vand. Madplan for uge 7 Mandag: Kylling i karry med brune ris 1 løg 1 citron 1 hel kylling af god kvalitet Kog gerne ekstra kylling, så du har til madpakke og mellemmåltider dagen efter 3 laurbærblade Salt og

Læs mere

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA 2 COTÉ DE BOUEF PENSL GODT MED OLIE OG KRYDR MED SALT OG PEBER. KOM DEM PÅ EN VARM GRILL OG VEND ET PAR GANGE. LAD DEM STEGE I CA. 12-14 MIN.

Læs mere

Tortellini med krebs. 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat. 170 g krebsehaler i lage. 2 friske figner. 100 g grønne friske bønner

Tortellini med krebs. 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat. 170 g krebsehaler i lage. 2 friske figner. 100 g grønne friske bønner Tortellini med krebs 250 g friske tortellini m/ricotta og spinat 170 g krebsehaler i lage 2 friske figner 100 g grønne friske bønner 1 stor tsk røget paprika Lidt tørret salvie Peber Salt Oliven olie Sørg

Læs mere

Sara Dahl og Pia Brixved. Maveglad brunch OBS! Uden gluten, laktose og raffineret sukker. muusmann forlag

Sara Dahl og Pia Brixved. Maveglad brunch OBS! Uden gluten, laktose og raffineret sukker. muusmann forlag Sara Dahl og Pia Brixved Maveglad brunch OBS! Uden gluten, laktose og raffineret sukker x muusmann forlag Hvordan laver man en brunch med alle de velkendte retter uden at bruge hvede, sukker og traditionelle

Læs mere

Lammefrikadeller. Æggesalat med 5 x grønt 4 personer

Lammefrikadeller. Æggesalat med 5 x grønt 4 personer Lammefrikadeller 8 personer 1 kg hakket lammekød 100 g soltørrede tomater 1 mellem løg, skællet og finthakket ½ rød peberfrugt, finthakket 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie 2 spsk. tomatpure 2 fed hvidløg,

Læs mere

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling Opskrifter Jamabalaya med kylling og skaldyr Til 8 personer. 2 chorizopølser (krydret spansk pølse) 1 kg nordsørejer med skal 1 kylling parteret i 8 stykker 5-6 tomater 1 fennikel 2-3 stængler bladselleri

Læs mere

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson KOSTPLAN - UGE 44 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Citroner Dijonsennep Flåede

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer Laks bagt med soltørrede tomater og skalotteløg 800 g laksefilet Fyld: 7 stk. soltørrede tomater skåret i strimler 150 g hakkede skalotteløg lidt olie 2 cl hvid balsamicoeddike 4 dl

Læs mere

Blomkålssuppe med brød (1 portion)

Blomkålssuppe med brød (1 portion) Blomkålssuppe med brød 200 g blomkål 4 dl grønsags- eller hønsebouillon ¼ dl minimælk 10 g hvedemel ½ dl fløde 9% Salt og peber 70 g kødboller Persille Rens og del blomkålen i små buketter. Stokken skæres

Læs mere

MAD OG MADSPILD OPSKRIFTER

MAD OG MADSPILD OPSKRIFTER MAD OG MADSPILD ER ER Aktivitet 1 Brændende kærlighed med et twist Aktivitet 3 Farsbrød med spidskålssalat Kylling i tomat med kartoffelfritter Karrygryde med nudler Aktivitet 5 Grøntsagssuppe Grøntsagsbiks

Læs mere

Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse?

Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse? Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse? Når man har små børn og dyr, er fordøjelsen noget af det første, der fokuseres på, hvis der opstår sygdom. Hvis lille Emil ikke har leveret i bleen

Læs mere

Vinter i det Nordiske Køkken. Let, lødigt og lækkert

Vinter i det Nordiske Køkken. Let, lødigt og lækkert Vinter i det Nordiske Køkken Let, lødigt og lækkert 1 Vinter i det Nordiske Køkken Let, lødigt og lækkert Vegetar retter Grønkåls salat med korn, syltede rødløg, æble og ristet rugbrød Salat af mynte,

Læs mere

http://www.lf.dk/~/media/lf/tal%20og%20analyser/forbrug%20og%20detail/markedsanalyse%20om%20frugt%20og%20gr%c3%b8nt.ashx

http://www.lf.dk/~/media/lf/tal%20og%20analyser/forbrug%20og%20detail/markedsanalyse%20om%20frugt%20og%20gr%c3%b8nt.ashx Mad fra æbletræet DANMARK HAR VERDENS BEDSTE ÆBLER Danmark har et godt klima til æbler, og det giver saftige æbler, der er kendt for deres tynde skræl og gode kombination af sødme og syrlighed. Desuden

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 27 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Æbler Peberrod Cherrytomater Frugt og grønt: Rødbede Courgette Rød peberfrugt

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 49-56 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 HJEMMELAVET FITNESS MÜSLI Ingredienser 3 dl havregryn 0,5 dl knuste hørfrø 2 dl FITNESS 1 dl hakkede mandler 0,5 dl rosiner 0,5 dl solsikkefrø 1 dl tørrede blåbær

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

Anita inspirerer Furesø til sund mad

Anita inspirerer Furesø til sund mad - lille kogebog fra vinder af Sundhedsprisen 2011 ille kogebog fra vinder af Sundhedsprisen 2011 Sundhedsrådet - lille opskriftsbog med mellemmåltider fra vinderen af Sundhedsprisen 2011 Furesø Kommune

Læs mere

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 16 opskrifter i alt. Maj 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 16 opskrifter i alt. Maj 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Christian Liliendahl Guide Maj 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Lene Hansson opskrifter 8 36 sider Alle i sund og slank version 16 opskrifter i alt INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sund: Kåldolmere...

Læs mere

Sådan tilbereder du julemad på nye måder

Sådan tilbereder du julemad på nye måder Sådan tilbereder du julemad på nye måder Sund og slank med Lene Hansson: Her får du tips og tricks til den lækre juleand, risengrød og karrysild. Velbekomme Af Lene Hansson, 14. december 2012 03 Andebryst

Læs mere

Japansk oksekarry. Japansk oksegryde. 700 gram Oksefilet. Raps olie. 2 store løg. 4 mellemstore gulerødder. 4 mellemstore Kartofler

Japansk oksekarry. Japansk oksegryde. 700 gram Oksefilet. Raps olie. 2 store løg. 4 mellemstore gulerødder. 4 mellemstore Kartofler Japansk oksekarry Japansk oksegryde 700 gram Oksefilet Raps olie 2 store løg 4 mellemstore gulerødder 4 mellemstore Kartofler 1,5 spsk. Karry mellem stærk 2 spsk. Japansk soja Evt. 1 spsk. Rørsukker (kan

Læs mere

Inspirations katalog. Vilsund Blue muslinger. Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen

Inspirations katalog. Vilsund Blue muslinger. Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen Inspirations katalog Vilsund Blue muslinger Gastro Consulting Denmark V/ Jimmi Petersen Muslinger Inspirations katalog til servering. Dette inspirations katalog er udarbejdet af Gastro Consulting Denmark

Læs mere

Karrysuppe. Karrysuppe med fromage frais. 1. Skræl æblet og hak det. 1. Løgene skæres i tern og svitses i margarinen i en gryde. 2. Hak løget.

Karrysuppe. Karrysuppe med fromage frais. 1. Skræl æblet og hak det. 1. Løgene skæres i tern og svitses i margarinen i en gryde. 2. Hak løget. -141 Karrysuppe 1. Løgene skæres i tern og svitses i margarinen i en gryde. 2. Tilsæt presset hvidløg og karry, svits et par minutter. Karrysuppe med fromage frais 1. Skræl æblet og hak det. 2. Hak løget.

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær basiskøkkenet Vel hjemme fra sit havtorntogt og med skåle, gryde og poser fyldt med rensede bær går det op for én, at man da vist slet ikke har plads til alle de bær i fryseren. Og det er her, at basiskøkkenet

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

Madværksted uge 51. Tema: Hjertesund julemad. Rødkålssalat. Sildesalat med karry, bønner og kartoffel. Æbler med jordskokker

Madværksted uge 51. Tema: Hjertesund julemad. Rødkålssalat. Sildesalat med karry, bønner og kartoffel. Æbler med jordskokker Madværksted uge 51 Tema: Hjertesund julemad Rødkålssalat Sildesalat med karry, bønner og kartoffel Æbler med jordskokker Rødkålssalat med rugkerner Rejesalat med grapefrugt Andebryst med grøn rødkålssalat

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med Lad indeholde spor af nødder Salat og grøntsager kan både være det sunde, det sjove og det farverige indslag på middagsbordet.

Læs mere

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Let & Lækkert 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Nyd den rene søde smag i Hermesetas SteviaSweet. Steviol Glykosid som er et udtræk fra Steviaplanten produceres for Hermesetas

Læs mere

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Opskrifter SØFF september 2014

Opskrifter SØFF september 2014 Opskrifter SØFF september 2014 Grøntsager markeret med FED i opskrifterne er i poserne med jævne mellemrum, alt efter årstiden. Husk også at kigge på opskrifterne fra tidligere på året med same grøntsager,

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 43 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokus grønt: Hvidkål Champignon Rødløg Fjerkræ: Kyllingebryst Hakket kalkunkød Andebryst

Læs mere

Marias Køkken 25. februar 2015

Marias Køkken 25. februar 2015 Aubergine hvid karry (Tamilsk) (4 personer) 1 stor aubergine ½ løg ½ grøn chili 1 fed hvidløg 1/8 ds kokosmælk eller ½ glas sødmælk 1 tsk. madolie ½ hakket tomat ¼ tsk. gurkemeje Lidt salt efter behov

Læs mere

gyldendal.dk - twitter.com/gyldendal - forlagetgyldendal youtube.com - facebook forlagetgyldendal

gyldendal.dk - twitter.com/gyldendal - forlagetgyldendal youtube.com - facebook forlagetgyldendal Frøken Jensen var husholderske hos en rig københavnerfamilie. Hun blev født i Jylland i 1858 og døbt Kristine Marie Jensen. Hendes job var at holde styr på hele den fine familie og sørge for, at de fik

Læs mere

Madplan for mænd til hele ugen

Madplan for mænd til hele ugen Sundhedsfremme Sundhedsfremme Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Madplan for mænd til hele ugen Tlf. 7235 5657 sundhed@furesoe.dk www.sund.furesoe.dk Furesø Kommune Rådhustorvet 2 3520 Farum www.furesoe.dk

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

BØRNEHUSET CIRKLENS INSPIRATIONSHÆFTE TIL SUNDERE FØDSELSDAGS LÆKKERIER

BØRNEHUSET CIRKLENS INSPIRATIONSHÆFTE TIL SUNDERE FØDSELSDAGS LÆKKERIER BØRNEHUSET CIRKLENS INSPIRATIONSHÆFTE TIL SUNDERE FØDSELSDAGS LÆKKERIER Kronesalat (10 stk) Det skal du bruge til vanille-yoghurt 1 liter yoghurt naturel 3 spsk flormelis 1 vanillestang Det skal du bruge

Læs mere

Cane Syrup. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker.

Cane Syrup. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker. Cane Syrup En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. Værsgo! Ta en folder med inspiration. Lad dig inspirere Ovnbagte rødbeder

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Carpaccio af røget lammekølle 600 g røget lammekølle Dressing: 1 dl olivenolie 3 spsk. citronsaft 1 stk. soltørret tomat 1 fed hvidløg salt og peber ½ potte grøn basilikum ½ potte

Læs mere

Chokoladebradepandekage. Chokoladekage. 1. Smør, sukker og marcipan piskes blødt og hvidt. 1. Rør smør og sukker godt.

Chokoladebradepandekage. Chokoladekage. 1. Smør, sukker og marcipan piskes blødt og hvidt. 1. Rør smør og sukker godt. Chokoladebradepandekage Chokoladekage 250 g smør 300 g sukker 5 ss kakao Revet skal og saft af 1 appelsin 400 g mel 2 ts bagepulver 25 g hasselnøddeflager 1. Rør smør og sukker godt. 2. Tilsæt æggene et

Læs mere

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Oksekødsboller 800 g økologisk hakket oksekød 2 skalotteløg fint hakket 1 stykker frisk chili frisk

Læs mere

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter Madværksted, uge 45 Mine noter TEMA: Bag med sødemidler Dagens opskrifter Kransekage Squash-æblemarmelade Hjemmebagt kanelknækbrød Citronmåne Lagkagebunde Citronroulade med flødeost Stegte æbler med nødder

Læs mere

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær.

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Johnny B Tinas opskriftsbog - supplement til Tinas kogebog version 1.0, januar 2016 Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Jordbær-agurkesalat 6-8 jordbær 1/2 agurk 1 dl hvidvinseddike 2 dl vand 1dl

Læs mere

Sundere snacks - Inspiration

Sundere snacks - Inspiration Sundere snacks - Inspiration Dette inspirationskatalog med sunde snacks har til formål at inspirere børn og voksne til et sundere alternativ, når der skal hygges på skolens område. Inspirationen er hentet

Læs mere

Kold farsbrød med groft brød

Kold farsbrød med groft brød Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærerens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lame kotelet Farsbrød med Skaldyrs wok Blomkålsgratin Orange stegt med

Læs mere

Opskrifter til menuskemaet

Opskrifter til menuskemaet Opskrifter til menuskemaet Müsligrød med æbletern 1 dl müsligryn (havregryn, hvedeflager, boghvede, rugflager, bygflager, mandelstykker, rosiner og tørrede æblestykker) 2 dl koldt vand 1 dl sød- eller

Læs mere

Sunde alternativer til fødselsdagsuddeling.

Sunde alternativer til fødselsdagsuddeling. Sunde alternativer til fødselsdagsuddeling. Når man har fødselsdag skal man fejres med maner, og man skal selvfølgelig have lov til at dele noget ud til sine stuekammerater. Det handler om at opleve glæden

Læs mere

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet Marineret svinefilet med perlebygsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Stoganoff på klassisk facon 1 stk. marineret svinefilet 250 g perlebyg 150 g grønne bønner 150 g blomkål 200 g cherrytomater Dressing 2 spsk.

Læs mere

NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER...

NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER... NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER... God SMAG og sunde vaner det er Hattings ØKOLOGIK! Vi bakker op om den sunde livsstil og hylder god smag. Resultatet er to nye, lækre boller,

Læs mere

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis Søde pandekager kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis af rød 3 tsk kanelsukker 1 dl letmælk 2 æg 1 tsk frisk vanilje Rapsolie til stegning Brombær, ahornsirup

Læs mere

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende.

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende. Kogning af torskerogn Eriks Mad og Musik 0. 0. 0 Tema: Fisk Hel torskerogn bukser Godt med salt Lidt eddike Stanniol eller bagepapir Pak rognen ind i bagepapir eller stanniol og kog den i vand tilsat salt

Læs mere

Fiskepate med krydderurtesauce (1 portion)

Fiskepate med krydderurtesauce (1 portion) Fiskepate med krydderurtesauce Fiskepate og ris 50 g fiskefars (Pernille- eller Thorfisk) 30 g laksefilet uden skind salt 20 g hvide og vilde ris 40 g vand salt Skær laksefileten i ca. ½ cm tynde strimler

Læs mere