landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat"

Transkript

1 Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014

2 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har vi udarbejdet denne mini-udgave af din overenskomst. Mini en gennemgår de vigtigste forhold omkring din ansættelse, men har du yderligere spørgsmål eller er i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at henvende dig til HK på tlf Her er dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig. Venlig hilsen René Knudsen formand for HK Service Hovedstaden Når du er ansat under kontor/lager-overenskomsten med Dansk Erhverv gælder følgende: Ansættelsesbevis Når du bliver ansat, skal du have et ansættelsesbevis. Beviset skal som minimum indeholde navn og adresse på din arbejdsgiver, dit navn og adresse, din stilling, ansættelsesdato, regler for opsigelse, din løn inklusiv tillæg og pension, tidspunkt for lønudbetaling, din arbejdstid og hvilke aftaler og overenskomst, der dækker dit job. Arbejdstid Din ugentlige arbejdstid er 37 timer, hvis du er ansat på fuld tid. Din virksomhed kan tilrettelægge arbejdstiden, således at du i nogle uger arbejder flere timer og i andre færre, men i gennemsnit har 37 timer om ugen. Varierende arbejdstider kan planlægges i op til 26 uger ad gangen.

3 Ønsker virksomheden varierende arbejdstider udover 26 uger, skal regler for betaling og vagtplaner aftales lokalt. Arbejder du mere end 45 timer om ugen, skal du have overarbejdsbetaling. Det gælder også, selv om din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer. Din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid må ikke overstige 48 timer inklusive overarbejde udregnet på en 26 ugers periode. Der kan lokalt være aftalt flekstid. Deltid Er du ansat på deltid, skal din løn svare forholdsvis til lønnen for en fuldtidsansat. Bliver du bedt om at arbejde ekstra, får du kun overarbejdsbetaling for timer udover 37 timer ugentligt, eller hvis arbejdet foregår uden for arbejdspladsens normale arbejdstid. Seniorordning Hvis der er en lokalaftale, kan du fem år før folkepensionsalderen aftale med din arbejdsgiver, at du går på seniorordning med nedsat arbejdstid. Du kan finansiere den nedsatte arbejdstid med dit pensionsbidrag minus administrationsomkostninger og feriefridagene. Løn Din løn aftales mellem dig og din arbejdsgiver. Lønnen skal afspejle din indsats, kvalifikationer, dygtighed, fleksibilitet, dine arbejdsopgaver, dit ansvar og din uddannelse. Du har ret til en årlig lønforhandling, også hvis du er på funktionsløn. Du har desuden ret til at kræve forhandling med virksomheden, hvis din løn afviger væsentligt fra begyndelseslønnen for kolleger med samme jobfunktioner på virksomheden eller inden for branchen. Du og virksomheden kan indgå en aftale om funktionsløn, hvor din løn er fast og omfatter betaling for overarbejde og andre ulemper. Her skal du være opmærksom på, at din løn også svarer til den arbejdsindsats, du yder.

4 Overarbejde Overarbejde skal være aftalt med din arbejdsgiver. På hverdage har du ret til overarbejdsbetaling svarende til timeløn plus 50 procents overarbejdstillæg pr. time de første tre timer. Herefter 100 procentstillæg. Bliver du kaldt på arbejde uden for din normale arbejdstid og uden forudgående varsel, er betalingen timeløn plus 100 procent. Overarbejde mellem kl og kl betales med timeløn plus 100 procent. På søn- og helligdage er betalingen timeløn plus 100 procent pr. time. Timeløn svarer til din månedsløn divideret med 160,33, hvis du er fuldtidsansat. Vælger du at afspadsere overarbejde, skal det ske inden for to måneder, efter at du har udført overarbejdet. Du skal som hovedregel aftale afspadsering med en uges varsel og afvikle afspadseringen som halve eller hele dage. Aftaler du at afspadsere overarbejde, kan du enten holde fri det antal timer, du har arbejdet over, og få udbetalt overarbejdstillæg, eller afspadsere både overarbejdstimer og overarbejdstillæg. 50 procentstillægget svarer til ½ time, og 100 procentstillægget til 1 time. I din overenskomst er det understreget, at overarbejde skal begrænses mest muligt og, så vidt det er muligt, afspadseres. Pension Er du over 18 år og endnu ikke fyldt 67 år, vil du være omfattet af en pensionsordning. Kravet er dog, at du har 3 måneders anciennitet inden for overenskomstens område. Har du en arbejdsmarkedspension i forvejen, er der ingen krav om anciennitet. Bidraget til pensionsordningen beregnes af din faste månedsløn inklusive faste tillæg. Bidraget udgør som minimum: Arbejdsgivers bidrag Dit bidrag I alt 8,0 procent 4,0 procent 12,0 procent Du har ret til pension af merarbejde og overarbejde.

5 Fritvalgskonto Din arbejdsgiver indbetaler til en fritvalgskonto, som du kan få udbetalt i forbindelse med ferie, feriefridage eller højere indbetaling på din pensionsordning. Indbetalingen til fritvalgskontoen udgør 1,0 procent af den ferieberettigede løn. Ønsker du at indbetale til din pensionsordning, skal din arbejdsgiver have besked senest 31. marts hvert år. Ferie & feriefridage Du optjener ret til 25 dages ferie med fuld løn pr. kalenderår. Derudover har du ret til 5 feriefridage, når du har 9 måneders anciennitet på arbejdspladsen. Ferien holdes i ferieåret, som går fra 1. maj til 30. april. Hvert år udbetales ferietillæg svarende til minimum 1 procent af din ferieberettigede løn som hovedregel med majlønnen. Du har mulighed for at aftale med din arbejdsgiver, at ubrugte feriedage overføres til næste ferieår. Feriefridage, der ikke holdes, skal du inden tre uger efter 1. maj bede om at få udbetalt. Ved fratræden skal virksomheden skriftligt oplyse dig om, hvor mange fridage/feriefridagstimer du har til gode. Men du skal selv huske at bede om at få dem udbetalt, og det skal du gøre tidligst ved udløbet af ferieåret, 1. maj, og senest 30. september. Feriefridage kan ikke varsles til afholdelse i en opsigelsesperiode, hvis det er virksomheden, der opsiger medarbejderen. Fridage Du har som minimum ret til en fridag med løn enten juleaftensdag eller nytårsaftensdag efter virksomhedens valg. Du og din virksomhed kan aftale, at du får fri en anden dag. Desuden har du ret til en fridag med fuld løn på grundlovsdag. Barsel Er du kvinde og har 9 måneders anciennitet på arbejdspladsen, har du ret til fuld løn i 4 uger før fødslen og 14 uger efter. Er du mand og har 9 måneders anciennitet, har du ret til 2 ugers orlov med fuld løn i forbindelse med fødslen. Adopterer du, har du ret til fuld løn 4 uger før og 14 uger fra modtagelsen af dit barn.

6 Forældreorlov I har ret til 11 ugers forældreorlov med fuld løn, dog maksimum 140 kr. pr. time, inden for 52 uger efter fødslen. 4 uger er øremærket til kvinden, og 4 uger til manden. 3 uger kan fordeles frit. Udnyttes de øremærkede uger ikke, falder de bort. ekstra pension under barsel Under de 14 ugers barselsorlov indbetales et ekstra pensionsbidrag til medarbejdere, der har mindst 9 måneders anciennitet ved det forventede fødselstidspunkt. Bidraget udgør kr. pr. måned for en fuldtidsansat. For forældreorlov, der påbegyndes efter 1. juli 2012, stiger bidraget til kr. pr. måned for en fuldtidsansat Barns sygdom Når du har 6 måneders anciennitet, har du ret til frihed på dit barns første sygedag. Bliver du indlagt med dit barn på hospital, har du ret til frihed med løn i 5 dage inden for en 12 måneders periode. Rettigheden gælder, indtil barnet fylder 14 år. Efteruddannelse Når du har været ansat 6 måneder, har du ret til 2 uger frihed pr. år uden løn til brancheeller virksomhedsrelevant efteruddannelse. Når du har været ansat i 1 år, har du ret til 14 dages efteruddannelse med fuld løn hvert år. Efteruddannelse bruges til at opdatere eller udvide din viden, så du kan løse dine arbejdsopgaver på den mest hensigtsmæssige måde. Selvvalgt uddannelse Du har ret til 10 dages uddannelse efter eget valg. I denne overenskomstperiode får du 100 procents løndækning ved selvvalgt uddannelse. Pr. 1. januar 2013 har du mulighed for at overføre ubrugte uddannelsesdage og spare indtil til 6 ugers uddannelse op til længerevarende forløb. Du kan læse mere om på Tillidsrepræsentant Er I flere end fem ansatte under overenskomsten på arbejdspladsen, har I ret til at vælge en tillidsrepræsentant. Tillidsrepræsentanten er bindeleddet mellem ansatte og ledelse og er med til at sikre, at dine overenskomstmæssige rettigheder overholdes. I virksomheder, hvor der er flere geografiske enheder, kan man aftale at vælge en regionaltillidsrepræsentant.

7 Lokalaftaler På nogle arbejdspladser har ledelse og medarbejdere aftalt særlige lokale ordninger. Spørg din TR eller arbejdsgiver, om der findes lokalaftaler på din arbejdsplads. Opsigelse Opsigelsesvarsler følger reglerne i funktionærloven. Ønsker din arbejdsgiver at afskedige dig, har du som minimum ret til: Indtil 6 måneders ansættelse har du 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Mellem 6 måneder og 3 års ansættelse har du 3 måneders varsel til udgangen af en måned. Mellem 3 og 6 års ansættelse har du 4 måneders varsel til udgangen af en måned. Mellem 6 og 9 års ansættelse har du 5 måneders varsel til udgangen af en måned. Efter 9 års ansættelse har du 6 måneders varsel til udgangen af en måned. Obs: Opsigelsesperioden tæller med i din ansættelse. Er du eksempelvis ansat i 2 år og 9 måneder, har du 3 måneders varsel. Bliver du opsagt efter 2 år og 10 måneders ansættelse, har du 4 måneders varsel, fordi din almindelige ansættelse plus opsigelsesperiode overstiger 3 år. Siger du selv din stilling op, skal du give din arbejdsgiver et varsel på 1 måned til udgangen af en måned. Elever Minimallønninger 1. marts marts år kr kr. 2. år kr kr. 3. år kr kr. 4. år kr kr. Tillæg for gymnasial uddannelse 770 kr. pr. måned. Er eleven over 21 år, når den praktiske uddannelse begynder, aftales lønnes udfra tidligere erfaringer. Elever over 25 år skal som minimum aflønnes som en ufaglært fuldtidsansat og har ret til en årlig lønforhandling.

8 HK/Privat Weidekampsgade 8 Postboks 470 Telfon hkprivat@hk.dk Du kan finde overenskomsten i sin fulde længde på mithk.dk eller ringe til din lokale hk-afdeling og bede om at få den tilsendt. Har du spørgsmål til din overenskomst, er du altid velkommen til at ringe til HK på tlf OBS! I tilfælde af uenighed, er det overenskomstens fulde tekst, der er gældende.

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår 1. Indledning En del af HORESTA Arbejdsgivers medlemsvirksomheder holder lukket i en periode i forbindelse med jul og nytår. I det følgende

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 23. februar 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale Strategiske om fornyelse overvejelser:

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Seniorordning. Kommunalt og regionalt ansatte

Seniorordning. Kommunalt og regionalt ansatte Seniorordning Kommunalt og regionalt ansatte Om seniordage Fra 1. januar 2009 blev der indført en seniorordning i kommuner og regioner for ansatte, der er fyldt - 60 (2 seniordage) - 61 (3 seniordage)

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE AFTALE mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie frihed 6 Barsel 7 Børns sygdom 8 Opsigelse 9 Tillidsmandsregler 10 Ret

Læs mere

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode.

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Transportoverenskomsten med 3F Indgåelse af aftale på Transportområdet Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Strategiske fornyelse af

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE Velkommen til KS første lønstatistik for studerende Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Pjece vedr. barselsorlov

Pjece vedr. barselsorlov Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A E-mail: 122@dlf.org 6950 Ringkøbing www.dlf122.dk April 2016 Pjece vedr. barselsorlov (Gælder for fødsler, der finder sted fra og med 1. april 2015)

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S CVR 20199830 OVERENSKOMST MELLEM FOA Fag Og Arbejde og PBH A/S - 2-1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmeserviceassistenter, samt personer, der udfører tilsvarende

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010 Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Pædagogisk assistentelev Gældende frem til 1. oktober 2015 Må jeg arbejde hver weekend? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionærer

Ansættelseskontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer 1. Undertegnede virksomhed (navn, adresse): Ansætter herved (navn, adresse): 2. Arbejdsstedets beliggenhed: Adresse: Se pkt. 1, første afsnit. 3. Som (stillingsbetegnelse/jobbeskrivelse):

Læs mere

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte Overenskomst Indgået mellem Water and Wellness Holding ApS ("WWH") og FOA - Fag og Arbejde og HK Privat 2015-2017 Overenskomstens område 1 Område Stk. 1. Overenskomsten gælder for: Tekniske servicemedarbejdere,

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal Danske Malermestre cirkulære Gældende fra 1. januar 2011 Malerfagets nøgletal Malerfagets nøgletal - gældende fra 1. januar 2011 Udgivet af Danske Malermestre Tekst: Heinrich Søndengaard Nielsen Redaktion:

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr.

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr. Sammenligning på hotel- og restaurationsområdet mellem de to overenskomster pr. 1 marts 2012: KAF-KRIFA og Horesta-3F (juni 2012) De 46 punkter er gennemgået med Kristelig Arbejdsgiverforening (KAF) og

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS)

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS) OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 28. februar 2010 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Vejledning til skemalæggere

Vejledning til skemalæggere Vejledning til skemalæggere 2 Yngre Læger får tit henvendelser fra medlemmer, som oplever, at arbejdsplanerne ikke lever op til Yngre Lægers overenskomst. Der kan være mange grunde til, at arbejdsplanerne

Læs mere

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80 G-dage Når en virksomhed bringer et ansættelsesforhold til ophør, er der under visse betingelser pligt til at betale dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag også kaldet G-dage. Derefter modtager

Læs mere

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening )

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) Som medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HORESTA Arbejdsgiver er der en række forhold, man skal være opmærksom på,

Læs mere

Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT Ansættelseskontrakten er udarbejdet af Danske Skov- og Landskabsingeniører til dig, som står overfor dit første eller et nyt ansættelsesforhold. Du kan medbringe

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gældende for de i Dansk Sygeplejeråd Fyns Amt beskæftigede husassistenter/servicemedarbejdere, der har ansættelsesbrev,

Læs mere

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Graduate School, Arts 25.5.2016 Aarhus Universitet bha FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Barsel... 1 4+4-ordningens del A... 1 Barsel ved overgang mellem 4+4-studiets del A og B...

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven)

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Ansættelseskontrakt for medarbejdere i landbruget (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug

Læs mere

Ferieloven og efterløn...

Ferieloven og efterløn... Ferieloven og efterløn... FAGLIG FÆLLES AKASSE 2 Samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn Indhold 1. Fradrag for ferie - din oplysningspligt 2. Ferie med løn 3. Ferie med feriegodtgørelse

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T O V E R E N S K O M S T om ansættelses-, løn- og arbejdsforhold for chefoptikere/forretningsbestyrere mellem F. A. Thiele A/S og Serviceforbundet / Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne 1. april 2014-1.

Læs mere

Vejledning til skemalæggere

Vejledning til skemalæggere Vejledning til skemalæggere Yngre Læger får tit henvendelser fra medlemmer, som oplever, at arbejdsplanerne ikke lever op til Yngre Lægers overenskomst. Der kan være mange grunde til, at arbejdsplanerne

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? pau-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger. Afsnit I.

Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger. Afsnit I. Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger Afsnit I. 1. Overenskomstens område Stk. 1. Overenskomsten omfatter personer,

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Hold da helt ferie - i ferieåret 2004-2005

Hold da helt ferie - i ferieåret 2004-2005 Hold da helt ferie - i ferieåret 2004-2005 INDHOLD 1. HVEM HAR RET TIL FERIE OG FERIEPENGE?... 3 2. HVOR MEGET FERIE OPTJENER DU?... 3 2.1. HVOR MANGE FERIEPENGE OPTJENER DU?... 3 2.2. HAR DU SKIFTET ARBEJDSTID

Læs mere

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV MÅ JEG ARBEJDE HVER WEEKEND? KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TRANSPORT? HVOR MANGE FRIDAGE HAR JEG RET TIL PÅ EN UGE? HVAD GØR JEG, HVIS JEG BLIVER SYG? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde:

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde: Orientering nr. 14/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Overenskomst med Dansk Metalarbejderforbund/Dansk El-Forbund Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i

Læs mere

OVERENSKOMST. urmagerfaget 2012-2014

OVERENSKOMST. urmagerfaget 2012-2014 OVERENSKOMST om løn- og arbejdsforhold i urmagerfaget 2012-2014 mellem Urmagernes Arbejdsgiverforening og Serviceforbundet Urmagerne og Optikerne 2 3 Indholdsfortegnelse Ansættelsesforhold:...6 Arbejdstid:...6

Læs mere

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Nuværende regel - side 1 kr.pr. time timeløn 112,33 aften (alle dage 17-23) 31,45 nat (alle dage 23-06) 35,39 lørdagstillæg

Læs mere

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Denne vejledning beskriver de forhold, som skal fremgå af ansættelseskontrakten og de forhold, som

Læs mere

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Juni 2012 F O A s A K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold.....................................................................Side Betingelserne for ret til supplerende dagpenge........................................3

Læs mere

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder.

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder. Orientering Landsoverenskomsten for kontor og lager Kontor og lageroverenskomstens fornyelse Den 26. marts 2010 er der fremsat mæglingsforslag, hvor kontor og lageroverenskomsten optages med et særskilt

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Seniorordning. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: 46 97 33 90, E-mail: nordsj@foa.dk. www.foanordsjaelland.

Seniorordning. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: 46 97 33 90, E-mail: nordsj@foa.dk. www.foanordsjaelland. Seniorordning Om seniordage Fra 1. januar 2009 blev der indført en seniorordning i kommuner og regioner for ansatte, der er fyldt - 60 år (2 seniordage) - 61 år (3 seniordage) - 62 år (4 seniordage) Reglerne

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012

Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012 1 Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012 I de følgende gennemgås de væsentligste punkter i overenskomsterne inden for hotel- og restaurationsområdet omhandlende HORESTA/3F, KA/KF,

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

AFTALE OM INTRODUKTIONSSTILLINGER

AFTALE OM INTRODUKTIONSSTILLINGER Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AKADEMIKERNE AFTALE OM INTRODUKTIONSSTILLINGER **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling.

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling. Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. For fastansatte gælder funktionærlovens bestemmelser. Til brug for lønberegningen

Læs mere

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Satserne udgør pr. 01.03.2011 Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Arbejdstid Arbejde på ubekvemme arbejdstider Forskydes arbejdstiden således,

Læs mere

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE?

HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? HVORNÅR MÅ ARBEJDSGIVER KONTAKTE MEDARBEJDERE? UNDER FERIE Som udgangspunkt NEJ. Uanset årsag kan arbejdsgiver ikke kræve, at arbejdstager afbryder en allerede pbegyndt ferie ifølge ferieloven. Ferie begynder

Læs mere

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014

Arbejdet i skolen. Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Arbejdet i skolen Medlemsmøde Roskilde 26. november 2014 Nye regler Skolereformen Så ens som muligt med lærer og pædagoger Sikre mulighed for arbejde i skolen 2. Hvor kan man ansættes Hvad står der i overenskomsten

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere