Hovedindholdet i de øvrige høringssvar er opdelt efter relevante emner. Færdselsstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedindholdet i de øvrige høringssvar er opdelt efter relevante emner. Færdselsstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv."

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Høringsnotat Notat Sagsnr.: TS Dato: Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen (nu Færdselsstyrelsen) har den 30. november 2015 sendt udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil og om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastene til bekendtgørelserne har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 1. februar Høringsnotatet her omfatter primært kun de bemærkninger, som er givet til bekendtgørelsesudkastet om betingelser for Tempo 100- kørsel, mens bemærkningerne til udkastet om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer vil blive oplyst samtidigt med offentliggørelsen af ændringsbekendtgørelsen. Følgende høringsparter har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Byretterne, Datatilsynet, Den Danske Dommerforening, Erhvervsstyrelsen, Forbrugerombudsmanden, Foreningen for Køretekniske Anlæg i Danmark, Rigsadvokaten, Skatteministeriet herunder også Skat, Vestre og Østre Landsret. Hovedindholdet i de øvrige høringssvar er opdelt efter relevante emner. Færdselsstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Tilslutning til udkastene Camping Branchen er meget positiv overfor høringen og dens indhold. Side 1 (9) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik- og Byggestyrelsen

2 Dansk Bilbrancheråd anfører, at forslagene kan indstilles til vedtagelse, som de er formuleret. Rådet er især glad for kravene om syn og til dæk. Dansk Erhverv henviser til sit høringssvar af 24. november 2015 på Transport- og Bygningsministeriets høring på udkast til lov om ændring af Færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer. Derudover støtter Dansk Erhverv de foreslåede ændringer og foreslår, at de konkrete regler udfærdiges med udgangspunkt i de tyske regler og erfaringer, så køretøjerne kan følge samme fartgrænser i såvel Danmark som Tyskland. Forenede Danske Motorejere (FDM) anfører, at det er positivt, at styrelsen har ladet sig inspirere af kravene i den tyske Tempo 100- ordning. Det er ligeledes positivt, at der med de tyske myndigheder søges en gensidig anerkendelse af landenes regler. Rådet for Sikker Trafik henviser til sit høringssvar af 23. november 2015 til Transport- og Bygningsministeriets høring af udkast til ændring af færdselsloven. Her oplyses, at Rådet kan tilslutte sig ordningen, når kravene til køretøjernes indretning, udstyr, sikkerhed, periodisk syn, mærkning mm. tager afsæt i den tyske Tempo 100-ordning. Høringssvaret til Transport- og Bygningsministeriet henviser i øvrigt også til Rådets svar af 26. september 2014 til Justitsministeriet om Hastighedsgrænsen for biler med campingvogn. Ovenstående bemærkninger fra Camping Branchen, Dansk Bilbrancheråd, Dansk Erhverv, Forende Danske Motorejere (FDM) og Rådet for Sikker Trafik giver ikke anledning til særlige kommentarer fra Færdselsstyrelsen. 3. Vægte, dæk, syn og sammenkobling Falck A/S vurderer, at samlet set vil Falck ikke have fordel af betingelserne for Tempo 100-kørsel, fordi Falck s skadeservicetrailere er 750 kg trailere, og Falck s øvrige trailere bliver trukket af lastbiler. Desuden vil der være betydelige udgifter forbundet med periodisk syn af trailerne og den løbende udskiftning af dækkene, som ifølge Falck max. må være 6 år gamle. Ordningen omfatter påhængskøretøjer med stiv trækstang og samlet tilladt akseltryk på indtil kg og således ikke kun med mere end 750 kg akseltryk. Bestemmelsen om dækkenes alder fastslår, at de til enhver tid skal være yngre end 6 år i fuld overensstemmelse med de tyske krav til dækkenes alder. Derved må de aldersmæssigt ikke være fyldt 6 år. Kravet om periodisk syn omfatter kun de påhængskøretøjer med et registreret samlet tilladt akseltryk på mere end 750 kg, der er registreret i Køretøjsregisteret til Tempo 100. Side 2 (9)

3 4. Tempo 100-køretøjer og Tempo 100-mærket Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) anfører, at kan andre motorkøretøjer end busser og personbiler opfylde de tekniske krav, så skal de også kunne benytte reglerne. Bekendtgørelsen om betingelser for Tempo 100-kørsel udstedes med hjemmel i Transport- og Bygningsministeriets forslag til ændring af færdselsloven, der alene giver mulighed for lette påhængskøretøjer indtil kg, der trækkes af biler med tilladt totalvægt på ikke over kg, kan køre Tempo 100-kørsel, hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt. Trafik- og Bygningsministeriets kommentar i høringsnotatet citeres her: Som anført i lovforslagets pkt. 1 er formålet med lovforslaget bl.a. at øge mobiliteten for campister og erhvervsdrivende og at forbedre fremkommeligheden på vejene ved at hæve hastighedsgrænserne for visse påhængskøretøjer (bl.a. campingvogne og trailere). Det er derimod ikke hensigten med forslaget at ændre bestemmelserne i færdselsloven, som regulerer hastigheden for lastbiler. I forbindelse med folketingets lovforslagsbehandling er det med lovens ikrafttrædelse den 1. juli 2016 muligt for lastbiler at køre med op til den skiltede hastighed i bymæssigt bebyggede områder. Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse anfører, at høringssvaret samtidig omfatter Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser. Udkastet beskriver ikke tilstrækkeligt tydeligt, at lastbiler og personbiler med tilladt totalvægt over kg ikke er omfattet af Tempo 100-ordningen samt, at Tempo 100-mærkningen kan forårsage misforståelse f.eks., når en bus (over kg) sammenkoblet med et påhængskøretøj på indtil kg, hvor begge køretøjer er forsynet med et Tempo 100-mærke, ikke må anvendes til Tempo 100-kørsel. Bekendtgørelsesudkastets 3, stk. 1 fastslår bl.a., at under Tempo 100-kørsel må bilens registrerede, tilladte totalvægt ikke overstige kg. Derved omfatter ordningen ikke lastbil tilkoblet et Tempo 100-registreret påhængskøretøj. Den gældende bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-bus på motorvej fastslår i 2, stk. 1 nr. 4, at under Tempo 100-kørsel må bussen ikke være tilkoblet et påhængskøretøj. Lastbiler og busser over kg må således ikke bruges til Tempo 100-kørsel med påhængskøretøj. For disse vogntog gælder de almindelige hastighedsgrænser med højst 80 km i timen på motorvej og højst 70 km i timen på andre veje, selvom f.eks. både bussen og påhængskøretøjet er registreret med tilladelsen Tempo 100. Justitsministeriet har bedt Rigspolitiet om deres eventuelle bemærkninger til udkastene, og Rigspolitiet henviser i den anledning til høringssvaret til deres bemærkninger af 23. november 2015 til Transport- og Bygningsministeriets udkast til lov om ændring af færdselsloven om forhøjede hastigheder. Endvidere anbefaler Rigspolitiet, at det Side 3 (9)

4 af bekendtgørelsen om betingelser for Tempo 100-kørsel kommer til at fremgå entydigt, at den registrerede ejer eller bruger af påhængskøretøjet har pligt til at fjerne Tempo 100-mærket, hvis campingvognen eller påhængskøretøjet ikke længere opfylder betingelserne. Rigspolitiet anfører desuden, at det er en forudsætning for politiets håndhævelse af Tempo 100-ordningen, at oplysninger om påhængskøretøjets godkendelse fremgår på en let og forståelig måde i Køretøjsregisteret. Endeligt kan Justitsministeriet henvise til drøftelserne mellem Transport- og Bygningsministeriet og Justitsministeriet om de økonomiske konsekvenser for politiet i forbindelse med lovforslaget om Tempo 100-ordningen for påhængskøretøjer. Teksten i bekendtgørelsens 9, stk. 2 og 3 ændres således, at afmelding af påhængskøretøjers Tempo 100-tilladelse i Køretøjsregistreret hos Skat til enhver tid kan foretages af køretøjets registrerede ejer på betingelse af, at Tempo 100-mærket fjernes fra køretøjet. Når afmeldingen foretages af en synsvirksomhed, skal synsvirksomheden kontrollere at mærket er fjernet. Færdselsstyrelsen har i øvrigt bedt Skat om at sørge for, at Køretøjsregisteret indrettes, så registreringsoplysningen Tempo 100 fremgår på samme måde som for busser og ambulancer, der er registreret med tilladelsen Tempo 100. Skat har desuden oplyst, at Køretøjsregisteret kan indrettes, så den registrerede ejer kan få mulighed for at afmelde påhængskøretøjets Tempo 100-tilladelse i registeret men ikke med samme mulighed for den registrerede bruger. 5. Ikrafttrædelsestidspunktet Forenede Danske Motorejere (FDM) anfører, at ikrafttrædelsestidspunktet den 1. juli 2016 virker uhensigtsmæssig på grund af den allerede startede sommerferieperiode, hvor bilister gerne vil gøre brug af ordningen. En stor efterspørgsel på syn og godkendelse i denne periode er heller ikke hensigtsmæssig for hverken bilister eller synshaller. Med virkning fra 1. oktober 2015 har Erhvervs- og Vækstministeriet indført to faste årlige ikrafttrædelsesdatoer i Danmark, således at lovforslag på lovprogrammet og bekendtgørelser, der sendes i høring herefter, som hovedregel skal træde i kraft enten den 1. januar eller 1. juli, såfremt de har direkte konsekvenser for erhvervslivet. Da lovforslaget om ændring af Færdselsloven med forhøjede hastighedsgrænser for disse køretøjer har den 1. juli 2016 som ikrafttrædelsesdato, har Færdselsstyrelsen vurderet, at den tidligst mulige ikrafttrædelse for de to aktuelle bekendtgørelsers vedkommende er den 1. juli Side 4 (9)

5 6. Bemærkninger fra AutoConsult Konsulentfirmaet AutoConsult anfører, at det er generelt uheldigt, at der ikke er foretaget en direkte oversættelse af de tyske regler, men at der på flere områder er sket en komplicering af reglerne. Udkastet til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel indeholder tilsvarende bestemmelser som anført i den tyske 9. Ausnahmeverordnung zur StVO. Der stiller således ikke yderligere tekniske krav. Men bekendtgørelsen indeholder også bestemmelser med krav til syn, godkendelse og registrering af påhængskøretøjerne samt til Tempo 100-mærket foruden muligheder for afmelding og mulighed for Tempo 100-godkemndelse af forsvarets køretøjer, som ikke er anført i den tyske Ausnahmeverordning zur StVO, men som fremgår at anden tysk lovgivning på området. Desuden peger AutoConsult på nogle konkrete formuleringer i bekendtgørelsens tekst, der foreslås ændret, herunder: 2, stk. 1, nr. 2), litra b om andre staters Tempo 100-mærker ønskes stat/staten erstattet med Medlemsstat/Medlemsstaten. Bestemmelsen er formuleret, så det ikke kun er de stater, som er medlem af Den Europæiske Union (EU-landene), der kan opnå anerkendelse af tilsvarende Tempo 100-ordninger. 2, stk. 1, nr. 4) om kugletryk. der er så tæt på det størst mulige tryk... Kunne vi ikke få et %- interval i stedet som for eksempel: som ligger mellem 70 og 100 % af det størst mulige... Er dette en stramning i forhold til de almindelig gældende regler for lignende påhængskøretøjer? Det er ikke hensigtsmæssigt at fastsætte et specifikt krav til kugletrykket under Tempo 100-kørsel. Det foreslåede tryk på mellem 70 og 100 % af det størst mulige vil kun medføre, at man f.eks. aldrig kan køre Tempo 100-kørsel med en helt tom påhængsvogn. Reglen er i øvrigt udformet i overensstemmelse med den tilsvarende tyske bestemmelse. 3, stk. 3 om særlige krav til trækkende bils tilladte vægte. Svært at læse. Kan der indsættes et "som er udstyret" foran "med bremser..." og et "men" foran "som ikke er udstyret med stabilisering..." Teksten i 3, stk. 3 med særlige krav til den trækkende bils tilladte vægt ved Tempo 100-kørsel med andet påhængskøretøj end campingvogn er omformuleret for at tydeliggøre bestemmelserne. 4, stk. 2 om trækkende biler med særligt stabilitetssystem Menes der "stabilitetssystem, der anvendes..." eller menes der "stabilitetssystem der skal anvendes..." Side 5 (9)

6 4, stk. 2 om stabilitetssystem på den trækkende bil vil blive præciseret, så: der anvendes i forbindelse med Tempo 100-kørsel ændres til: der er nødvendig for Tempo 100-kørsel, jf. Bilag Øvrige bemærkninger Færdselsstyrelsen har efterfølgende og på egen foranledning foretaget enkelt ændringer i bekendtgørelsen om betingelser for Tempo 100- kørsel med campingvogn og andet registrerings-pligtigt påhængskøretøj til bil. Disse ændringer omfatter følgende: 1) Definitionen af anmeldt EU-typegodkendelse i 1, nr. 5 udgår, fordi styrelsen efter høringen har besluttet at ophæve muligheden for at registrere tilladelsen Tempo 100 for nye påhængskøretøjer med dansk E-godkendelse og typeattest. Disse EU-typegodkendte køretøjer har i forvejen en EUoverensstemmelseserklæring (CoC-dokument), som kan anvendes i forbindelse med oprettelsen i Køretøjsregisteret og forhandlerens registrering af køretøj med Tempo 100 uden forudgående syn og godkendelse hos en synsvirksomhed, hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt. Færdselsstyrelsen, er i øvrigt holdt op med at udstede nye anmeldte E-godkendelser. 2) I 8, stk. 2 om leverandører af Tempo 100-mærker er muligheden for at tilbagekalde godkendelsen som leverandør af Tempo 100-mærker tilføjet. 3) Ændringen af 9, stk. 2 medfører, at den registrerede ejer men ikke den registrerede bruger af påhængskøretøjet kan afmelde registreringen Tempo 100 i Køretøjsregisteret hos Skat. 4) 9, stk. 3 om fjernelse af Tempo 100-mærket i forbindelse med syn ændres, så synsvirksomheden, der afmelder registreringen til Tempo 100, ikke skal fjerne det danske Tempo 100- mærke, men skal kontrollere, at det fjernes fra påhængskøretøjet. 5) Den sidste sætning om forsvarets påhængskøretøjer i 11, stk. 1: Kravet i 7 om registrering i Køretøjsregisteret finder ikke anvendelse på påhængskøretøjer, som af forsvaret registreres med tilladelse til Tempo 100, er slettet, da bestemmelsen allerede er indeholdt i 7, stk. 1. Side 6 (9)

7 Bilag 1. Høringsparter Østre og Vestre Landsret Samtlige byretter Advokatrådet Autobranchen Danmark Automobilbranchens Handels- og Industriforening Beredskabsstyrelsen Bilbranchen Camping Branchen Danmarks Motor Union Danmarks Tekniske Universitet, Institut for Transport (DTU Transport) Dansk Agroindustri Dansk Bilbrancheråd Dansk Bilforhandler Union Dansk Byggeri Dansk Camping Union Dansk Erhverv Dansk Industri (DI) Dansk Kørelærer-Union Dansk Maskinhandlerforening Dansk Metal Dansk Transport & Logistik (DTL) Danske Advokater Danske Busvognmænd Danske Maskinstationer og Entreprenører Side 7 (9)

8 Danske Regioner Danske Seniorer Datatilsynet De Danske Bilimportører Den Danske Dommerforening Dommerfuldmægtigforeningen Domstolsstyrelsen Erhvervsstyrelsen (TER) ERFAgruppen-bilsyn Fagligt Fælles Forbund (3F) Falck Danmark A/S Forbrugerombudsmanden Forbrugerrådet Forenede Danske Motorejere (FDM) Foreningen af Frie Kørelærere Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark Foreningen af offentlige anklagere Foreningen af Vognimportører i Danmark Foreningen for Trafikofre Foreningen Tekniske Konsulenter for Vejtransport Forsikring og Pension Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) Håndværksrådet Industriens Uddannelser International Transport Danmark (ITD) Side 8 (9)

9 Justitsministeriet Kommunernes Landsforening (KL) Køreprøvesagkyndiges Landsforening Landbrug og Fødevarer Landdistrikternes Fællesråd Landsforeningen Landsbyerne i Danmark Maskinleverandørerne Motorhistorisk Samråd NOAH-Trafik Oliebranchens Fællesrepræsentation Politiforbundet i Danmark Rigsadvokaten Rådet for Sikker Trafik Skatteministeriet Trafikforskningsgruppen ved Aalborg Universitet Transporterhvervets Uddannelsesråd Ældre Sagen Side 9 (9)

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 Udkast Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 I medfør af 43, stk. 12, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej.

Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer: TS20000-00019 Dato 6.08.2013 Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2012/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0009 Fremsat den 13. marts 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler)

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) Skatteministeriet J. nr. 16-0048101 Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven, jf.

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvnings- og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvnings- og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 72218899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Notat Sagsnr.: TS20000-00069 Dato: 26-05-2016 Bekendtgørelser vedrørende godkendelse af prøvningsinstanser og

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017.

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 18. maj 2016 Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Caroline Elmberg Sagsnr.: 2014-801-0022 Dok.: 1350349 Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Justering af adgangen til konfiskation af motordrevet køretøj)

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort

Bekendtgørelse om køreuddannelse til kategorier omfattet af direktiv 2006/126/EF om kørekort BEK nr 1056 af 08/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2011-802-0004 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

2015/1 BTL 84 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2016. Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 25. februar 2016. Betænkning.

2015/1 BTL 84 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2016. Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 25. februar 2016. Betænkning. 2015/1 BTL 84 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 25. februar 2016 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 84 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 6. januar 2016 2015-2773 Høringsnotat vedrørende L 84 udkast til forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mærkning af cykelstel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om mærkning af cykelstel m.v. 2008/1 LSF 7 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-801-0023 Fremsat den 8. oktober 2008 af justitsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Læs mere

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel 25. juni 2009 Bilteknisk Afdeling J. nr.: FS318-000444 Sagsbeh.: Jesper Jukic Deres ref.: Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel Den 27. marts 2009 udsendte Færdselsstyrelsen udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2011-12 L 117 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 26. marts 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsnr.: 2012-801-0004 Dok.: 364396 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.)

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.) Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 80 Bilag 5 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

HØRING herunder økonomisk høring om revision af slæbningsbekendtgørelsen

HØRING herunder økonomisk høring om revision af slæbningsbekendtgørelsen Til Høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@tbst.dk www.tbst.dk Journal TS2060604-8 Dato 09. november 2015 Sagsbehandler. HEWR HØRING herunder økonomisk høring om

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Høringssvarene foreligger ikke i elektronisk form. Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0173 Bilag 1 Offentligt

Høringssvarene foreligger ikke i elektronisk form. Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0173 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0173 Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 9. november 2004 Til underretning for

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 83 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5349 Høringsnotat vedrørende L 83 forslag til lov om ændring af færdselsloven (udøvelse af markedskontrol med

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780246 Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet Trafikstyrelsen

Læs mere

G R U N D N O T A T. Resumé

G R U N D N O T A T. Resumé Civil- og Politiafdelingen Dato: 30. juni 2008 Kontor: Det Internationale Kontor Sagsbeh: Anders Aagaard Sagsnr.: 2008-305-0676 Dok.: ANA41181 G R U N D N O T A T vedrørende forslag til Rådets afgørelse

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Folketinget Transport- og Bygningsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 11 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-801-0001 Dok.: 539389 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til

Læs mere

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«.

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«. Civilafdelingen Dato: 29. oktober 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christian Fuglsang Sagsnr.: 2015-706-0029 Dok.: 1769212 Justitsministeriets bidrag til Erhvervs- og Vækstministeriets forslag

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I P7_TA(2011)0215 Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 11. maj 2011 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst:

Om sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 23. februar 2001 oplyst: Kendelse af 15. august 2001. 01-53.192. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab eftergivet. Årsregnskabslovens 62. Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen Statsautoriseret revisor K

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende:

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 155 - Bilag 1 Offentligt MINISTERIET FOR FAMILIE- OG FORBRUGERANLIGGENDER FAMILIESTYRELSEN Den 23. januar 2006 J.nr.: 05-79-00001 Sagsbehandler: jewa N O T A T Om høringsvar til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Civilafdelingen Dato: 31. januar 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Christian Hesthaven Sagsnr.: 2012-801-0009 Dok.: 625150 Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tempo 100-busser på motorvej

Læs mere

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Notat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om film og bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed Kulturministeriet sendte den 17. juni 2013 et forslag til lov om ændring om

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 16.5.2007 KOM(2007) 257 endelig 2007/0091 (CNB) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 974/98 med henblik på indførelse

Læs mere

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 2. august 2011 EM 2011/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Fra politisk hold er der et ønske om, at det gøres obligatorisk for de offentlige udbydere at tage et generelt

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Udkast 15. januar 2015

Udkast 15. januar 2015 Udkast 15. januar 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Anvendelse af egne chauffører, ophævelse af chaufførudlånsordningen, aflønning af chaufførvikarer, udvidet anvendelse

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på statsveje og kørsel med langsomt kørende motordrevne køretøjer på motorvej over faste forbindelser) 1 I færdselsloven,

Læs mere

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til

2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016. Forslag. til 2010/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Økonomi- og Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0024207 Fremsat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2007/2 LSF 63 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2431 Fremsat den 30. januar 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge. 3. november 2008 EM2008/10 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T

G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 157 Offentligt Dato: 18. januar 2013 Kontor: Procesretskontoret Sagsbeh: Nanna Fischer Sagsnr.: 2012-4001-0009 Dok.: 563846 G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser

Forslag. Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser Lovforslag nr. L 157 Folketinget 2015-16 Fremsat den 30. marts 2016 af justitsministeren (Søren Pind) Forslag til Lov om ændring af lov om forsikringsaftaler og lov om tilsyn med firmapensionskasser (Udvidelse

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsstyrelsen Niels Bülow Mie Skovbæk Mortensen Holmens Kanal 20 1016 København K Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Udbud af service til arven af køretøjer under 3500 kg TED nr. 2015/S211-383059 Spørgsmål og svar nr. 1 af 9. marts Følgende spørgsmål er indkommet og svar blevet givet: ID nr. Spørgsmål Svar 1 2 priser,

Læs mere

2007/2 LSF 33 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016. Forslag. til. (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler)

2007/2 LSF 33 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016. Forslag. til. (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler) 2007/2 LSF 33 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Transport- og Energiministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 400-11 Fremsat den 12. december 2007 af transportministeren (Carina

Læs mere

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej.

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej. Dato 2. juli 2014 Dokument 14/07149 Side Status for B vej 128A-130A I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat

Læs mere

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger EM 2001/27 Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige Almindelige bemærkninger Under Landstingets forårssamling 2001 blev Landstingsforordning nr. 4 af 31. maj 2001 om revalidering

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse

Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Vilkår for elleverandøres betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse 4. september 2014 HSF/MFA Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer UDKAST af 9. november 2015 J.nr.TS2060604-8 Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer I medfør af 70, stk. 4, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.1386 af 11. december 2013, fastsættes

Læs mere

Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence m.v.)

Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence m.v.) 15. januar 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence m.v.) 1 I

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse]

Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Afgørelse. Retsgrundlag. [Navn] [Adresse] [Navn] [Adresse] [Adresse] Afgørelse vedrørende årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på [XXX], GSRN-nr. [XXX] Under henvisning til din anmodning om årsbaseret nettoafregning af 18. april 2013 kan

Læs mere