Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016"

Transkript

1 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse i jernbaneinfrastrukturen Hermed sendes udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen (infrastrukturbekendtgørelsen) i høring til vurdering af bekendtgørelsens konsekvenser, herunder økonomiske og administrative konsekvenser. Ændringen omfatter hovedsageligt en ny bestemmelse om tilladelse til test. Det foreslås, at godkendelse af test følger systematikken for den øvrige godkendelse af infrastruktur. Det vil sige, at hvis test af infrastruktur medfører, at infrastrukturen anvendes uden for rammerne af en gældende ibrugtagningstilladelse, skal det før testen vurderes, om testen medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet. Såfremt en test medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet, skal jernbaneinfrastrukturforvalteren ansøge i Trafik- og Byggestyrelsen om tilladelse til test. Testtilladelsen vil alene være fokuseret på jernbanesikkerhed og ikke interoperabilitet. Eventuelle interoperabilitetsfaktorer vil der blive taget højde for, såfremt testen fører til en permanent ændring af jernbaneinfrastrukturen. Formålet med ændringen er at lette og klarificere godkendelsesprocessen for test af infrastruktur. Bestemmelsen om tilladelse til test giver jernbaneinfrastrukturforvaltere mulighed for selv at ansøge om tilladelse til test. Dette har været et ønske udtrykt af branchen. Trafik- og Byggestyrelsen anmoder om, at eventuelle bemærkninger til høringen sendes til Trafik- og Byggestyrelsen senest den 29. april Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) anmodes om høring af bekendtgørelsesudkastets eventuelle økonomiske konsekvenser i forhold til det udvidede totalbalanceprincip (DUT). Side 1 (5)

2 Bekendtgørelsens indhold Udkastet indeholder følgende ændringer: - Udvidelse af bestemmelser om vilkår i afgørelser, således at Trafik- og Byggestyrelsen kan fastsætte vilkår i alle tilladelser efter infrastrukturbekendtgørelsen, herunder testtilladelser. - En definition på begrebet test. - Sproglig præcisering af, hvilket ansøgningsmateriale der skal indsendes til Trafik- og Byggestyrelsen i forbindelse med ansøgning om ibrugtagningstilladelse. - Fastsættelse af bestemmelser om signifikansvurdering i henhold til CSM-RA-forordningen eller infrastrukturbekendtgørelsens bilag forud for test af jernbaneinfrastruktur. - Fastsættelse af bestemmelser om tilladelse til test. - Udvidelse af bestemmelser om assessorer til at omfatte brug af assessorer i forbindelse med test. - Præcisering og fastsættelse af strafbestemmelserne Tilladelse til test af infrastruktur Der er ikke for nærværende særskilte bestemmelser om tilladelse til test i infrastrukturbekendtgørelsen, og Trafik- og Byggestyrelsen ønsker derfor at præcisere, hvornår og hvordan der skal ansøges om tilladelse til test af infrastruktur. Da tilladelse til test af infrastruktur ikke er selvstændigt reguleret i infrastrukturbekendtgørelsen, vil sådanne tilladelser skulle håndteres som ansøgning om ibrugtagningstilladelse til jernbaneinfrastruktur i infrastrukturbekendtgørelsen. I bekendtgørelsesudkastet fastslås det, at såfremt en virksomhed ønsker at udføre test af delsystemer, der medfører, at delsystemerne anvendes uden for rammerne af deres gældende ibrugtagningstilladelser, skal det før testens iværksættelse vurderes, om testen medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet efter CSM-RAforordningen 1 eller bilag i infrastrukturbekendtgørelsen. En virksomhed skal derfor først overveje, om en forestående test vil gå ud over rammerne for en gældende ibrugtagningstilladelse udstedt af Trafik- og Byggestyrelsen. Hvis dette ikke er tilfældet, er der ikke krav om, at der skal ansøges om tilladelse til testen i Trafik- og Byggestyrelsen. Hvis den forestående test vil gå ud over rammerne for 1 Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) Nr. 402/2013 af 30. april 2013 om den fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering og ophævelse af forordning (EF) nr. 352/2009 (ændret ved Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/1136 af 13. juli 2015). Side 2 (5)

3 delsystemernes gældende ibrugtagningstilladelse, skal det dernæst vurderes, hvorvidt den forestående test er en signifikant ændring af jernbanesystemet. Såfremt en test medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet, skal der ansøges om tilladelse til test i Trafik- og Byggestyrelsen. Ved ansøgning om testtilladelse skal der fremsendes en systemdefinition, en sikkerhedsvurderingsrapport udarbejdet af en assessor samt forslagsstillers skriftlige erklæring om, at alle identificerede farer og risici ved disse farer er holdt på et acceptabelt niveau. Trafik- og Byggestyrelsen stiller et ansøgningsskema til rådighed på styrelsens hjemmeside, som skal bruges ved ansøgning. Bestemmelsen vedrører alene tilladelse til test i forbindelse med eksisterende infrastruktur. Det forudsættes, at såfremt en test af infrastruktur involverer brug af køretøjer, at disse køretøjer anvendes indenfor deres gældende ibrugtagningstilladelse. Hvis køretøjet skal anvendes uden for rammerne af sin gældende ibrugtagningstilladelse, skal det undersøges, om også køretøjet skal godkendes til test efter bekendtgørelse nr. 653 af 8. maj 2015 om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet. Brug af assessorer i forbindelse med ansøgning om tilladelse til test Såfremt testen medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet, skal risikostyringsprocessen i forbindelse med ansøgning om tilladelse til test vurderes af en assessor. Denne assessor skal være akkrediteret af et akkrediteringsorgan eller godkendt af Trafik- og Byggestyrelsen som hidtil i den gældende infrastrukturbekendtgørelses 10. En assessor skal godkendes til testens fagområder, men det er ikke et krav, at assessor får godkendt test som et særskilt fagligt område. Infrastrukturbekendtgørelsens anvendelsesområde, fastsættelse af vilkår i tilladelser og straf Trafik- og Byggestyrelsen tilretter med bekendtgørelsesudkastet infrastrukturbekendtgørelsens 1, stk. 1, således at anvendelsesområdet ud over ibrugtagningstilladelser også omfatter tilladelse til test. Samtidig ændres 1, stk. 2, således at styrelsen ligeledes har mulighed for at fastsætte vilkår i alle tilladelser. Derved præciseres styrelsens mulighed for at fastsætte vilkår/betingelser i tilladelser til test. Det betyder, at såfremt disse vilkår ikke overholdes, kan styrelsen tilbagekalde tilladelser, herunder tilladelse til test, og tilsidesættelse af vilkårene både i ibrugtagningstilladelser og testtilladelser kan straffes med bøde. Side 3 (5)

4 Ligeledes præciseres det med ændringerne af 13, at overtrædelse af 9 a, stk. 2 og 3, kan straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter jernbanelovens Ansøgningsmateriale ved ibrugtagningstilladelse Bekendtgørelsesudkastet præciserer, at en ansøger skal bruge Trafikog Byggestyrelsens ansøgningsskema i forbindelse med ansøgning om ibrugtagningstilladelse. Bekendtgørelsesudkastet præciserer ydermere, at den i 6 påkrævede sikkerhedsvurderingsrapport udarbejdet af assessor skal fremsendes til Trafik- og Byggestyrelsen, såfremt ændringen af delsystemet vurderes signifikant. Derved præciseres med ændringen, at denne sikkerhedsvurderingsrapport kun skal vedlægges ansøgningen om ibrugtagningstilladelse, såfremt ændringen er vurderet signifikant. Dette er ligeledes tilfældet ved den i 6 påkrævede forslagsstillers skriftlige erklæring om, at alle identificerede farer og risici ved disse farer er holdt på et acceptabelt niveau. Forslagsstillers skriftlige erklæring skal således også kun vedlægges ansøgningen om ibrugtagningstilladelse, såfremt ændringen er vurderet signifikant. Der er ikke tale om en indholdsmæssig ændring af infrastrukturbekendtgørelsens 6, stk. 2, men derimod blot en sproglig præcisering. Økonomiske og administrative konsekvenser, herunder DUT Trafik- og Byggestyrelsen vurderer, at der ikke er økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet over bagatelgrænserne 2. I bekendtgørelsesudkastet stilles der krav om vurdering af, om testen medfører en signifikant ændring. Dette krav medfører ikke økonomiske eller administrative omkostninger i forhold til, hvad der ellers gælder efter nugældende lovgivning på jernbaneområdet. En vurdering af, om testen medfører en signifikant ændring af jernbanesystemet vil uanset bestemmelsen om testtilladelser skulle foretages i henhold til CSM-RA-forordningen og infrastrukturbekendtgørelsen. I forbindelse med vurdering af økonomiske og administrative konsekvenser ved bekendtgørelsesudkastet skal det holdes for øje, at der er tale om en præcisering af lovgivningen for testtilladelse til infrastruktur. Ifølge den nugældende regulering vil testtilladelser skulle håndteres efter den fulde ibrugtagningstilladelsesproces i henhold til infrastrukturbekendtgørelsen og forvaltningspraksis. Med ændringsbe- 2 Jf. Erhvervsstyrelsens Vejledning om erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af januar 2015 Side 4 (5)

5 kendtgørelsen lempes der på dette krav, idet der i de tilfælde, hvor der ellers skal tilknyttes NoBo (Notified Body) og indsendes EFverifikationserklæring til Trafik- og Byggestyrelsen, ikke stilles krav om dette ved tilladelse til test af infrastruktur. Trafik- og Byggestyrelsen vurderer derfor, at der med ændringsbekendtgørelsen lempes på dokumentationskravet i forhold til nugældende lovgivning. Økonomiske og administrative omkostninger i forhold til brug af assessorer ændrer sig ikke i forhold til nugældende lovgivning. Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) anmodes om høring af bekendtgørelsesudkastets eventuelle økonomiske konsekvenser i forhold til det udvidede totalbalanceprincip (DUT). Det bemærkes, at Trafik- og Byggestyrelsen vurderer, at bekendtgørelsesudkastet ikke vil medføre økonomiske konsekvenser i forhold til DUT. Det foreslås, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli Trafik- og Byggestyrelsen anmoder om, at eventuelle bemærkninger sendes til vores hovedmailadresse info@tbst.dk, cc. til saos@tbst.dk senest den 29. april 2016, mærket j.nr. TS Eventuelle spørgsmål til udkastet kan rettes til Sandra Østergaard på mail saos@tbst.dk eller til info@tbst.dk. Der vedlægges en liste over høringsparterne. Høringsmaterialet kan også ses på Høringsportalen på Det bemærkes, at Trafik- og Byggestyrelsen normalt ikke orienterer hørte parter, når en bekendtgørelse, BJ eller BL er blevet udstedt. De udstedte bekendtgørelser, BJ er og BL er kan ses på Trafik- og Byggestyrelsens hjemmeside under Lovstof. Vores nyhedsbrev indeholder også information om de udstedte regler. Tilmelding til nyhedsbrevet kan ske på vores hjemmeside Med venlig hilsen Sandra Østergaard Fuldmægtig Side 5 (5)

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

HØRING herunder økonomisk høring om revision af slæbningsbekendtgørelsen

HØRING herunder økonomisk høring om revision af slæbningsbekendtgørelsen Til Høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@tbst.dk www.tbst.dk Journal TS2060604-8 Dato 09. november 2015 Sagsbehandler. HEWR HØRING herunder økonomisk høring om

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ 5-2-2010

Bestemmelser for Jernbane BJ 5-2-2010 Bestemmelser for Jernbane BJ 5-2-2010 Bestemmelser om gennemførelse af tekniske specifikationer for interoperabilitet (TSI) for delsystemer i de transeuropæiske jernbanesystemer for konventionelle tog

Læs mere

CSM Risikoledelse Giver CSM værdi?

CSM Risikoledelse Giver CSM værdi? CSM Risikoledelse Giver CSM værdi? Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference 2015 Onsdag den 28. oktober 2015 kl. 13.45-15.00 Oplægsholdere Claus René Pedersson fra Banedanmark Lars Henrik Brockhoff

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Spørgsmål til udkast til ændringer i autorisationsbekendtgørelsen kan rettes til undertegnede på rika@fvst.dk eller Carl-Aage Morgen på cam@fvst.dk.

Spørgsmål til udkast til ændringer i autorisationsbekendtgørelsen kan rettes til undertegnede på rika@fvst.dk eller Carl-Aage Morgen på cam@fvst.dk. Til eksterne høringsparter J.nr.: 2015-28-31-00108/RIKA 07.05.2015 Høring om udkast til ændring af bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevarevirksomhed m.v. - nye regler for stalddørssalg

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed

Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed 1. Generelle forudsætninger Ret til at drive jernbanevirksomhed kræver tilladelse udstedt af Trafikstyrelsen, jf. 3, stk.

Læs mere

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om udpegning og notifikation af bemyndigede organer til at udføre certificerings-, kontrol- og prøvningsopgaver i henhold til EF-direktiv om byggevarer (89/106/EØF) BEK nr 229 af 31/03/2001

Læs mere

Jordregulativ Lolland Kommune

Jordregulativ Lolland Kommune Jordregulativ Lolland Kommune Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, tmm@lolland.dk, www.lolland.dk 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette

Læs mere

Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende

Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende Til a-kasserne Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende ægtefæller) Arbejdsmarkedsstyrelsen vedlægger

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Folketinget Transport- og Bygningsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen

Læs mere

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende:

Indledning Forslaget blev den 21. december 2005 sendt til ekstern høring hos følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 155 - Bilag 1 Offentligt MINISTERIET FOR FAMILIE- OG FORBRUGERANLIGGENDER FAMILIESTYRELSEN Den 23. januar 2006 J.nr.: 05-79-00001 Sagsbehandler: jewa N O T A T Om høringsvar til

Læs mere

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel

Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel 25. juni 2009 Bilteknisk Afdeling J. nr.: FS318-000444 Sagsbeh.: Jesper Jukic Deres ref.: Høringsnotat om barnesæde på tohjulet motorcykel Den 27. marts 2009 udsendte Færdselsstyrelsen udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017.

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 18. maj 2016 Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer

Læs mere

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«.

2. I 1, stk. 4, nr. 5, ændres:» 1, stk. 4 og 5,«til:» 3«. 3. I 1, stk. 6, 2. pkt., indsættes efter»bestemmelserne i«:» 4 og 5,«. Civilafdelingen Dato: 29. oktober 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christian Fuglsang Sagsnr.: 2015-706-0029 Dok.: 1769212 Justitsministeriets bidrag til Erhvervs- og Vækstministeriets forslag

Læs mere

Ansøgning om sikkerhedsgodkendelse - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA. Version 2.0

Ansøgning om sikkerhedsgodkendelse - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA. Version 2.0 Ansøgning om sikkerhedsgodkendelse - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA Version 2.0 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA: ANSØGNING OM SIKKERHEDSGODKENDELSE 1.1-1.2. Navn og adresse på den sikkerhedsmyndighed/-organisation,

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 16.5.2007 KOM(2007) 257 endelig 2007/0091 (CNB) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 974/98 med henblik på indførelse

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Givið út 22. apríl 2016 18. april 2016. Nr. 360. Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19, stk. 1, i lov om psykologer m.v., som sat i kraft

Læs mere

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2007/2 LSF 63 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2431 Fremsat den 30. januar 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer LBK nr 748 af 01/07/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 12. august 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 2008-14320-235 Senere

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes 22. november 2017 Det er politisk besluttet at elektrificere dele af jernbanen i Danmark. Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1)

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1) LBK nr 1068 af 15/09/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2504/1224-0032 Senere

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler)

Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) Skatteministeriet J. nr. 16-0048101 Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven 1) (Fastsættelse af brændstofforbrug for særligt store personbiler) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven, jf.

Læs mere

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere:

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Til Ansøger s generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Ortopædisk kirurgi samt samhørende funktioner i patologisk anatomi og diagnostisk radiologi Regioner og

Læs mere

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Bekendtgørelse nr. 543 af 12. juni 2012 Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner Kapitel 2 Sikkerhedsrådgiverens

Læs mere

Udkast 15. januar 2015

Udkast 15. januar 2015 Udkast 15. januar 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Anvendelse af egne chauffører, ophævelse af chaufførudlånsordningen, aflønning af chaufførvikarer, udvidet anvendelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til ny(e) afdeling(er) - Investeringsforening

Ansøgning om tilladelse til ny(e) afdeling(er) - Investeringsforening Ansøgning om tilladelse til ny(e) afdeling(er) - Investeringsforening Finanstilsynet henviser til lov om investeringsforeninger (LIF) bekendtgørelser udstedt i medfør af LIF Skemaet skal udfyldes af ansøgeren

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland)

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland) Til: - Færøernes Landsstyre - Grønlands Selvstyre Cc: - Rigsombudsmanden for Færøerne - Rigsombudsmanden for Grønland Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. januar 2015 (J.nr. 2013-0035279) Ansøgning om optagelse

Læs mere

Samlenotat. Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt

Samlenotat. Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0053 Bilag 2 Offentligt Samlenotat Dato 28. april 2016 Dagsorden Side 1. Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme for udveksling af oplysninger vedrørende mellemstatslige

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

Bekendtgørelse om menighedsråds medvirken ved ansættelse i præste- og provstestillinger m.m.

Bekendtgørelse om menighedsråds medvirken ved ansættelse i præste- og provstestillinger m.m. BEK nr 1315 af 21/11/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. august 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 120354/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2014 (j.nr. 2013-0036197) Ikke part og anmodning

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej.

Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer: TS20000-00019 Dato 6.08.2013 Kommenteret høringsoversigt vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige. Almindelige bemærkninger EM 2001/27 Bemærkninger til forslag til landstingsforordning om aktivering af ledige Almindelige bemærkninger Under Landstingets forårssamling 2001 blev Landstingsforordning nr. 4 af 31. maj 2001 om revalidering

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 11.5.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 11.5.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.5.2015 C(2015) 3035 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 11.5.2015 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 Udkast Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 I medfør af 43, stk. 12, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780246 Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat om bekendtgørelse om krav til letbaneførere og trafikstyringspersonale på letbaneområdet Trafikstyrelsen

Læs mere

Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune Statsforvaltningens afgørelse af 19. december 2008 til Fåborg- Midtfyn Kommune 19-12- 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune har den 4. december 2008 anmodet statsforvaltningen om samtykke til dispensation fra reglerne

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af afgørelse nr. 445/2014/EU om en EU-aktion vedrørende

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 313 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender 13. april 2007 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om ændring af bilag I,

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016

Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016 Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016 1. marts 2016 Grøn = Retsakt trådt i kraft Titel Baggrund og indhold Status Civil luftfart Bekendtgørelse om specifikke regler for droner, der anvendes erhvervsmæssigt.

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016 CSM-RA i Danmark - Den Danske Banekonference 2016 Dagsorden 1. Kort intro til Trafik- og Byggestyrelsen og Center for jernbane 2. Overordnede betragtninger om brugen af CSM-RA i Danmark, fordele og udfordringer,

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 3 2.

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016

Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016 Trafik- og Byggestyrelsens Regelplan 2016 1. marts 2016 Grøn = Retsakt trådt i kraft Titel Baggrund og indhold Status Civil luftfart Bekendtgørelse om specifikke regler for droner, der anvendes erhvervsmæssigt.

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Der oprettes en pulje til finansiering af støtteordninger, der har til formål at støtte

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Doverodde Lystbådehavn Doverodde Havnevej 2 7760 Hurup Thy Kystdirektoratet J.nr. 16/00059-13 Ref. Anna L. S. Østergaard 03-06-2016 Tilladelse til etablering af bølgeskærm i Doverodde Lystbådehavn ud for

Læs mere

Sådan skriver I et lovforslag

Sådan skriver I et lovforslag Sådan skriver I et lovforslag Vores lovforslag vil begrænse klimaforandringerne UNGDOMS- PARLAMENT 2011 TIL ELEVERNE Det er vores fremtid, det gælder! det vil gå ud over virksomhederne! HVEM SKAL BETALE

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v.

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v. LBK nr 440 af 01/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0006087 Senere ændringer

Læs mere

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Bekendtgørelse om overførsel af affald og overførsel af brugt elektrisk og elektronisk udstyr 1)

Bekendtgørelse om overførsel af affald og overførsel af brugt elektrisk og elektronisk udstyr 1) BEK nr 132 af 06/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7041-00016 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2006 KOM(2006) 811 endelig 2004/0248 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af arkivloven

Forslag. Lov om ændring af arkivloven Lovforslag nr. L 174 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. april 2016 af kulturministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af arkivloven (Kroers, foreningers og virksomheders anvendelse af kongekronen)

Læs mere

Til KL. Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft

Til KL. Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft Til KL Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft Ankestyrelsen har netop offentliggjort en ny principafgørelse 75-15, der fastlægger praksis

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Finanstilsynet (Danmark) Tryggingareftirliti (Færøerne)

Samarbejdsaftale. mellem. Finanstilsynet (Danmark) Tryggingareftirliti (Færøerne) Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet (Danmark) og Tryggingareftirliti (Færøerne) Juli 2010 Vedrørende udøvelse af skadesforsikringsvirksomhed i form af grænseoverskridende tjenesteydelsesvirksomhed og

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold

Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold Indgåelse af aftaler med sikkerhedsmæssigt indhold Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt - Differentiering af krav i henhold til type Sessionen Baggrund samt erfaringer fra tilsyn De lovmæssige

Læs mere

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination

TDC A/S Nørregade 21 0900 København C. IT- og Telestyrelsens tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 28. januar 2005 s tilsyn med overholdelse af telelovens 52 - Ikkediskrimination I medfør af 52 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 skal TDC A/S som udbyder med stræk markedsposition

Læs mere

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

2. august 2011 EM 2011/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 2. august 2011 EM 2011/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Fra politisk hold er der et ønske om, at det gøres obligatorisk for de offentlige udbydere at tage et generelt

Læs mere

Vi har modtaget Deres brev af 24. april 2007 vedrørende oprettelsen af Deres livrente hos A, og vi beklager det sene svar.

Vi har modtaget Deres brev af 24. april 2007 vedrørende oprettelsen af Deres livrente hos A, og vi beklager det sene svar. Kendelse af 29. oktober 2007 (J.nr. 2007-0013452). Klager ikke part i eventuel sag mellem Finanstilsynet og forsikringsselskab. Lov om finansiel virksomhed 344, 35, 355 og 43. (Cato Baldvinsson, Anders

Læs mere

Social, Børne- og Integrationsministeriet Handicap J.nr. 2013-274 Leo 6. september 2013

Social, Børne- og Integrationsministeriet Handicap J.nr. 2013-274 Leo 6. september 2013 Socialudvalget 2013-14 L 15 Bilag 1 Offentligt Social, Børne- og Integrationsministeriet Handicap J.nr. 2013-274 Leo 6. september 2013 Notat om Bemærkninger til høringssvarene vedr. forslag til lov om

Læs mere

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25.

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer for vejtransportområdet

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

investeringsfonde m.v.

investeringsfonde m.v. BEK nr 819 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0018 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING Byggeri Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2016 Ejerdokumentation for byggeriets opførelse Afgives i forbindelse med

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. COWI A/S Lars Hansson Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 16/02327-10 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til Lars Hansson Tilladelse til geotekniske

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere