Skolestrukturdebat Holstebro kommune Tema: 10. årgangs placering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolestrukturdebat Holstebro kommune 2007. Tema: 10. årgangs placering"

Transkript

1 Skolestrukturdebat Holstebro kommune Kommissorium: Arbejdsgruppen har sagligt analyseret og vurderet og derefter beskrevet såvel fordele som ulemper ved forskellige placeringer af 10. årgang. Arbejdsgruppens medlemmer: Kent Sommer, skolebestyrelsesrepræsentant, Sønderlandskolen Per Mortensen, skolebestyrelsesrepræsentant, Tvis Skole Vera Hansen, skolebestyrelsesrepræsentant, Ejsing Skole Erland Eckerberg, medarbejderrepræsentant, Birkelundskolen Anette Westy, medarbejderrepræsentant, Sct. Jørgens Skole Anders Langskov, mødeleder og referent, skoleleder Vinderup Realskole Lars Eg, mødeleder og referent, Mejrup Skole

2 1 Indholdsfortegnelse: Forord.. side 1 Geografisk placering..side 2 Lokalsamfundet..side 3 Ressourcer..side 5 Indhold.side 6 Selvstændig enhed side 10!0. klasses betydning for det videre uddannelsesforløb..side 11 Forord: Arbejdsgruppen har valgt at bibeholde samtlige af de spørgsmål, som blev oplistet på de 3 opstartsmøder. Vi har opdelt spørgsmålene i 6 kategorier, og derefter har vi forsøgt at bevare hver enkelt af dem. En del af dem viste sig at være ens eller næsten ens i ordlyd og indhold. Derfor vil nogle af svarene være ens, nogle vil henvise til tidligere svar, mens andre vil udtrykke, at spørgsmålet er bevaret tidligere. I en enkelt af kategorierne (Selvstændig enhed ) har vi valgt at svare på stort set alle spørgsmål med ét svar. Arbejdsgruppen har afholdt 4 møder.

3 2 Geografisk placering Skal 10. kl. tættere på ungdomsuddannelserne? Ja, fordi 10. klasseforløbet er tæt knyttet til ungdomsuddannelserne. Bl.a. gennem brobygning. Ja, fordi tætte samarbejdsrelationer mellem uddannelsesinstitutioner sikrer sammenhæng, overgange samt hurtig indsats. Nej, fordi afstandene i Holstebro Kommune ikke er større. Hvad er rimelig transporttid? Som på øvrige ungdomsuddannelser, (max. en time) Bor man i et yderområde, må man acceptere længere transporttider, end hvis man boede i byområde. Er 10. kl. et reelt tilbud til alle elever i kommunen, hvis den kun tilbydes et centralt sted? 10. årgang spredt geografisk på flere overbygningsskoler? Ja, da 10. klasse skal være tæt knyttet til ungdomsuddannelserne og derfor må kunne udbydes på samme vilkår. Nej, hvis reelt betyder, at eleverne skal have lige langt til deres 10.klassetilbud. Ja, konkurrence er godt! Ja, 10. klasse er gode rollemodeller og har afsmittende effekt på den øvrige overbygning Ja, men der skal være min. 30 elever Ja, til nærhed og følelsen af vores skole. Nej, da det er for belastende hvis den enkelte skole hvert år skal være i tvivl om, om der er 10. klasse året efter Nej, for at skabe de rette valg- og holdmuligheder skal der være mange elever i 10.klasse.

4 3 Lokalsamfundet Hvor vigtigt er det med 10. kl. i lokalsamfundet? Ja, for jo flere tilbud i lokalsamfundet, jo mere liv, jo flere tilflyttere. Nej, da fravær af 10. klasse næppe har noget med lokalsamfundets overlevelse at gøre. Har den fysiske placering indflydelse på, om man vælger 10. kl. eller efterskole? Ja, for tvivlere kan det godt have en betydning Nej, at vælge efterskole er i høj grad et tilvalg, som ikke har noget med den fysiske placering af 10. klasse at gøre. Sikrer vi de svageste unge bedre med flere forskellige tilbud? Ja, det kan være godt for enkelte elever at forblive i et kendt og eller ikke så antalsmæssigt stort skolemiljø Nej. Den store enhed har oftest flere ressourcer og derfor også flere muligheder for at hjælpe den svage elev. Kunne forskellige studiemiljøer/skolekulturer tilgodese flere? Ja, det er nok sandsynligt. Men det forudsætter et stort nok elevgrundlag. I øvrigt er hovedformålet med 10.klasse en start på/ overgang til ungdomsuddannelse. Det i sig selv forudsætter, at der sker et kultur- og miljø- skifte. Skal efterskolerne vægtes højere på 10. årg. = nedprioritering af folkeskolens 10. klasse? Nej, folkeskolens tilbud om 10.klasse er et væsentligt alternativt tilbud til efterskoler. Nej, 10.klasse er et spejl af samfundet på godt og ondt. Her er plads til alle. Fællesskabet er omdrejningspunktet. Nej, på efterskolerne er der ikke plads til alle Nej, 10.klasse modtager hvert år elever, der er sendt hjem fra efterskoler.

5 4 Hvad bidrager 10. klasses elever med på skolerne? Den pædagogiske udvikling af læringsmiljøet har afsmittende virkning på den øvrige skole. De bidrager til at lukke skolen op mod omverdenen, ungdomsuddannelserne. De gør en skole mere attraktiv for mange interessenter. De bidrager til at udfordre og påvirke den øvrige skole. De bidrager til at forøge den faglige udvikling blandt lærerne. 10. klasses betydning for ungdomslivet i lokalområdet? Netværksdannelsen bæres med ud i fritids- og arbejdslivet. De unge bliver mere synlige. Hvilke sociale konsekvenser har 10. årgangs placering? Et samlet tilbud kan understøtte følelsen af at vi er én kommune - men også give en fornemmelse af, at der så kun er én by. Hvilke konsekvenser har det for skolevalg/elvetal i yderområderne, hvis eleverne ikke har et samlet kl. tilbud? Tilflyttermæssigt og dermed elevtalsmæssigt vil det sandsynligvis ikke betyde noget.

6 5 Ressourcer Hvordan skal ressourcetildelingen være? Ressourcerne skal være store nok til at kunne opfylde formål og øvrige intentioner med 10. klasse. Hvad er den reelle økonomiske forskel på 10. kl. efterskole og 10. kl. folkeskole? Hvordan sikrer Holstebro Kommune sig at leve op til den nye 2008-lov? Hvor mange lærere skal der til for at dække fagrækken? Hvad er de økonomiske konsekvenser for 10. årgangs placering? Det er ikke muligt for os at svare fyldestgørende på dette spørgsmål, da det i høj grad har noget med den kommunale selvforvaltning af statslige tilskud at gøre. Ved at afsætte ressourcer, der sikrer, at man kan opfylde formål og øvrige intentioner med 10. klasse. Det er ikke muligt at give et eksakt tal på, da det afhænger af den enkelte lærers kvalifikationer. Udgiften for kommunen til den enkelte elev er i princippet den samme uanset tilbud, idet hver enkelt elev udløser en fast timefaktor. Det billigste må være at placere 10. klasse på eksisterende skoler. Muligheden for at udløse ekstra klasser forøges med antallet af 10. klasse skoler. Lokalemæssige rammer? Vigtigt at have egne lokaler, gerne en afdeling, der er forbeholdt 10.klasse. Ligeledes vigtigt at 10. klasses elever er synlige for øvrige elever på skolen som rollemodeller. Hvor mange elever skal en 10. klasseenhed mindst bestå af? Min. 30 elever. Meget taler for at mange samles, så der kan gives et bredt undervisningstilbud, som fagligt og interessemæssigt opfylder mange unges forventninger til skolegang.

7 6 Indhold Hvad med internationalisering af 10. kl. i Holstebro Kommune? Kan man tilbyde et kvalitetsår, der kan tiltrække de unge? Sikrer vi de svageste unge bedre med flere forskellige tilbud? Kunne forskellige studiemiljøer/skolekulturer tilgodese flere? Giver en spredning bedre mulighed for mangeartede tilbud? Hvad ønsker vi at kunne tilbyde elever i 10. kl.? Specialisering, modenhed, dannelse, tryghed? Hvordan sikres det, at 10. kl. ved specialordningerne kan bygge bro til den 3-årige ungdomsuddannelse? Hvilke valgmuligheder skal en 10. klasses elev have m.h.t. valgfag? Valggrene? Den internationale dimension er integreret i folkeskolens fagrække, og bør derfor også være en naturlig del af indholdet i 10. klasse. Ja, med bevidst fokus på 10. klasse som en begyndelse på noget nyt/ overgang. Som et reelt tilbud til elever, der har behov for yderligere faglig kvalificering og uddannelsesafklaring. Som et tilbud i viften af mange tilbud til ungdomsuddannelser. Ja Jo flere tilbud, jo flere kan tilgodeses. En spredning kunne bevirke en højere grad af konkurrence mellem de enkelte tilbud og dette ville så gøre dem forskellige i indhold. Øget konkurrence kan højne kvaliteten af det enkelte tilbud Yderligere faglig kvalificering og uddannelsesafklaring. At understøtte udvikling af personlige og sociale kompetencer, der kan danne grundlag for gennemførelse af en ungdomsuddannelse 10. klasse skal også sikre eleverne oplevelser! 10. klasse skal gerne styrke elevernes selvopfattelse. Vort kendskab til disse elevers kompetencer er for usikkert til, at vi kan besvare spørgsmålet. Man skal lave et tilbud til eleverne, der sikrer en opfyldelse af formålet og de øvrige intentioner med 10. klasse.

8 7 10. årgangs relation til erhvervslivet? Nedenstående er eksempler på mulige relationer til erhvervslivet: Obligatorisk brobygning eller kombinationer af brobygning og ulønnet praktik med et uddannelsesperspektiv. Frivillig brobygning til erhvervsrettet ungdomsuddannelse eller kombinationer af brobygning til erhvervsrettet ungdomsuddannelse Virksomhedsbesøg, gæstelærere, virksomhedsspil, praktik samt øvrige UEA-aktiviteter Arbejde med den obligatoriske selvvalgte opgave, der har fokus på uddannelse og fremtidige jobønsker. 10. kl. skal tilbyde en bred vifte. Ja Hvordan kan 10. klasse bygge bro mellem 9. klasse og ungdomsuddannelserne? Ved at leve op til intentionerne om at være en start på ungdomsuddannelserne og ved i sit indhold bevidst at pejle sig frem mod disse. Ved at sikre at modenhed og parathed slår igennem hos de elever i 10. klasse, som tidligere i deres skoleforløb har haft svært ved at målrette deres indsats. Skal 10. klasse profileres mere? - og hvordan? Hvordan får man bedst 10. klassen til at leve op til lovens intentioner om at styrke den enkelte elev fagligt og socialt? Hvordan sikres 10. kl. eleverne et alsidigt og differentieret tilbud? 10. klasse skal profileres som et aktivt selvvalg og tilvalg, som giver muligheder og kompetencer, og som giver klare signaler om, at det ikke blot er et overgangsår. Ved at sikre gode og tilstrækkelige lærerkræfter Ved at sikre ressourcer til eksterne og interne aktiviteter. Jf. svar på forrige spørgsmål og på tidligere spørgsmål vedr. forskellige studiemiljøer/skolekulturer, og om en spredning giver bedre mulighed for mangeartede tilbud.

9 8 Hvordan sikres relationerne til UU- Nordvestjylland? Relationerne er sikret rent lovgivningsmæssigt Relationerne til UU-Nordvestjylland er en naturlig forudsætning for 10. klasse, idet: Uddannelsesplanen skal danne grundlag for undervisningens tilrettelæggelse, så den imødekommer den enkeltes elevs behov. Uddannelsesplanen skal anvendes i alle 10. klasser som værktøj i den løbende vejledning. Det er forpligtende at gøre brug af uddannelsesplanen i forbindelse med overgang fra grundskole til 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse. Hvordan sikres det, at 10. kl. bliver starten på en ungdomsuddannelse? Ved at sætte fokus på det i undervisningen Lovforslaget, som har været til 1. behandling, stadfæster 10. klasse som et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolen har brug for yderligere opkvalificering og afklaring af uddannelsesvalg for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Bliver den faglige kvalitet større ved at samle 10. kl. på én skole? Ikke nødvendigvis, men enheder kan blive så små, at det går ud over kvaliteten. Hvordan får man etableret et tæt samarbejde mellem 10. kl. og erhvervslivet? Spørgsmålet er tidligere besvaret Hvilke fagmæssige konsekvenser har 10. årgangs placering? Spørgsmålet er tidligere besvaret

10 9 Skal 10. klasse tilbyde andet end kun det faglige? Ja, oplevelser og aktiviteter af forskellig art, der styrker de unges modenhed, bevidstgørelse, muligheder og evner. Giver spredning af 10. kl. bedre tilbud? Spørgsmålet er tidligere besvaret Hvordan sikrer man fortsat at kunne tilbyde 10. kl. en bred vifte af tilbud ud over det faglige? Ved at lade skolen skabe nogle tilbud, som lærerne brænder for. At kommunen overlader det til institutionen at skabe det undervisningsmiljø, der understøtter elevernes læring og udvikling. Hvor mange elever skal en 10. klasseenhed mindst bestå af? Min årgangs relationer til ungdomsuddannelserne? Spørgsmålet er tidligere besvaret

11 10 Selvstændig enhed Skal vi samle 10. kl.? Det må være en politisk beslutning Kunne man forestille sig at oprette et 10. klasse center på en selvstændig skole? Vi har valgt at besvare disse spørgsmål ved at skelne mellem klasse modeller. Vi vurderer dem så med plusser og minusser. Hvilke lokalemæssige rammer skal der være for 10. klasserne? Hvor stor skal en 10. klasses enhed være, for at lærerne får faglige udfordringer nok? 10. årgang som en selvstændig enhed? Skal 10. klasse fortsat høre ind under folkeskolen? Bliver den faglige kvalitet større ved at samle 10. klasserne? Som alternativ til efterskolerne var det så hensigtsmæssigt at samle alle 10. klasser på kun en skole kun 10. klasse? Skal 10. klasse samles på én skole? Giver spredning af 10. kl. bedre tilbud? Bygge bro til ungdomsudd.? 10. årgang centralt på én overbygningsskole? Selvstændig enhed: + signalerer at der er tale om en overgangsudd. + alle begynder på en frisk et nyt sted - er der elevgrundlag til en selvstændig enhed - administrativt dyrt - svært at holde lærere i et et -årigt forløb - ingen rollemodeleffekt - ingen øvrige elever at forholde sig til - lang transporttid for mange Samlet på en eksisterende skole: + administrativt billigt + lærere kan rotere + flere lærere = større fagudbud + rollemodeller - lang transporttid for mange Spredt på flere skoler: + administrativt billigt + lærere kan rotere + rollemodeller + valgmulighed mellem skoler + kortere transporttid for flere - kan blive for lille - alsidigt varieret tilbud kan evt. ikke overholdes 10. årgang spredt geografisk på flere overbygningsskoler?

12 klasses betydning for det videre uddannelsesforløb Hvad betyder 10. kl. for frafaldsprocenten på ungdomsuddannelserne? Hvad skal 10. kl. kvalificere til - ud over det faglige? Hvor går eleverne hen efter 10. klasse? Et af de vigtige formål med 10. klasse er netop at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse gennem faglig kvalificering, uddannelsesafklaring, opsamling af frafaldne unge samt opkvalificering af uddannelsesplanen som aktivt redskab i forhold til den enkelte elevs behov. Er tidligere besvaret Sammenligner man unges valg efter 9. klasse og efter 10. klasse er det tydeligt, at spredningen i valg af ungdomsuddannelse er større efter 10. klasse. Erhvervsgymnasier HHX og HTX søges af 7% 9. klasser, mens 19% af 10. klasseeleverne søger disse. Søgning til erhvervsuddannelserne efter 9. klasse var 11% mod 31% blandt 10. klasserne. ( Bo Palle Jensen, Landsforeningen af 10. klasseskoler. ) Særkørsler fra Danmarks Statistik viser, at 10. klasseelever i højere grad færdiggør korte eller mellemlange uddannelser end 9. klasseelever ( Resonans nr. 8, FTF s blad ) Konkrete udtræk fra UU.Nordvestjylland understøtter den brede vifte i valgene. Hvem skal 10. kl. tilbudet gives Alle til? Hvad er relevansen med 10. kl.? Er tidligere besvaret Har 10. kl. en fremtid? Ja, under de forudsætninger vi har i dag

Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden:

Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden: Aftale om 10. klasse Undervisningsministeriet 2. november 2006 Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden: 10. klasse målrettes elever,

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Effekten af kommunale 10.-klassetilbud placeret i tilknytning til en folkeskole for skoleårene 2008/ /13. EVA 2016

Effekten af kommunale 10.-klassetilbud placeret i tilknytning til en folkeskole for skoleårene 2008/ /13. EVA 2016 Notat vedr. 10. klasse 10. klasse er et ekstra skoleår, hvis en elev har brug for at blive bedre i nogle fag eller er usikker på sit valg af ungdomsuddannelse. Der findes flere varianter af 10. klasse

Læs mere

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Med den politiske aftale om reformen af erhvervsuddannelserne er der stadfæstet en politisk målsætning om, at 30 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse

Læs mere

10. klasse på NEXT NEXT Juni Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser

10. klasse på NEXT NEXT Juni Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser 10. klasse på NEXT NEXT 2020 Juni 2017 Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser - 10. klasse på NEXT Uddannelse Den teknologiske udvikling betyder,

Læs mere

UU Nordvestjylland. Elevundersøgelse af klasser april 2016

UU Nordvestjylland. Elevundersøgelse af klasser april 2016 Elevundersøgelse af UU Nordvestjylland 9.-10. klasser april 2016 Målgruppen for undersøgelsen er elever i 9. og 10. klasse på alle landets folkeskoler, private grundskoler, kommunale ungdomsskoler og efterskoler,

Læs mere

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 203 Offentligt Til Skoleforvaltninger Skoleledere m.fl. Ungdommens Uddannelsesvejledning Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Nedenfor

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Fremtidig organisering af 10. klasse.

Fremtidig organisering af 10. klasse. Punkt 4. Fremtidig organisering af 10. klasse. 2014-35882. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse forskellige modeller for fremtidig organisering af 10. klasse med henblik på stillingtagen

Læs mere

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF 1 - Ansøgning 2-årig HF på UCRS.pdf Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 Skjern den 2. oktober 2016 Ansøgning om udbud af 2-årigt HF UCRS UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern ansøger hermed Ministeriet

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Randers Kommune. Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid

Randers Kommune. Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid Randers Kommune Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid Forord: Den politiske styregruppe for fremtidens skolevæsen har udvalgt og godkendt de bærende principper eller grundlaget

Læs mere

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Jeg har valgt denne skole, fordi jeg synes lærerne er gode, og at man fokuserer meget på trivsel. Emma 10.E Jeg valgte

Læs mere

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1:

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1: Kommissorium EUD 10 og EUDFle Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) 17.00.00 -A00-1-15 Version af projektaftalen Version 1: Tidsramme EUD10 og EUD Fle forventes at kunne starte op i skoleåret 2016/17. Projektbeskrivelsen

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1 10. klasse Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange 29-04-2015 Side 1 Rammen I 2008 blev 10. klasse målrettet unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk

NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk SKOLER OG INSTITUTIONER NOTAT Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 9. februar 2015 Tlf. dir.: 4477 3339 E-mail: jsw@balk.dk Kontakt: Janne Schwaner ÆNDRING I SØGEMØNSTERET

Læs mere

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 1 2 3 4 2 - Høringssvar fra Herning HF & VUC om 2-årigt HF på Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 5 6 3 -

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering Manual Danmarks Privatskoleforening Selvevaluering Skolens profil Kapitel 1 2 Skolens profil. Kapitel 1. Kapitel 1 Skolens profil Kapitel 1.a Skolens værdigrundlag / formål / profil. Kapitel 1.b Skolens

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 2014-35882 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Aalborg10 fortsat drives af Aalborg Kommune at Aalborg10 organisatorisk

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love Lov om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (10. klasse målrettes elever, som har behov for yderligere faglig kvalificering og uddannelsesafklaring for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse)

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen?

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen? Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen Hænger det sammen? Kvalitet i børns og unges hverdag kræver helhed og sammenhæng. Er det bare noget, vi siger? November 2002 1 Hænger det sammen?

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

Beskrivelse af udskolingen på Som det allerførste i folkeskoleloven hedder det: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse

Læs mere

Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015

Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015 Sagsnr.: 17.00.00-A00-12-16 Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015 Bilag 1 Data fordelt på enkelte skoler Skoleafdelingen 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Karaktergivning ved folkeskolens 9.-klasseprøver...4

Læs mere

Uddannelsesparathed og kendskab til arbejdsmarkedet Beskrivelse

Uddannelsesparathed og kendskab til arbejdsmarkedet Beskrivelse Gruppens medlemmer Uddannelsesparathed og kendskab til arbejdsmarkedet Beskrivelse Mødeplan for gruppens arbejde Formål med arbejdsgruppen Formanden for arbejdsgruppen er Jesper Okholm, Sct. Jørgens Skole

Læs mere

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Indstilling (udkast) Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Byrådet skal træffe

Læs mere

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger 10. klasse Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger Chefkonsulent Lone Basse, afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelser, Undervisningsministeriet Indsæt

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden'

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' Punkt 5. Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' 2018-093756 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, redegørelse for aftalen

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2012 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse og specialklasse har i marts og april 2012 evalueret den vejledning, som de har modtaget

Læs mere

Udvikling gennem bedre uddannelser

Udvikling gennem bedre uddannelser Udvikling gennem bedre uddannelser Udspillet er udarbejdet af Kommunernes Landsforening og udkom i 2013 som et bud på, hvordan uddannelsessystemet samlet set kan få et løft. Resume: Teksten er et udspil

Læs mere

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg:

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: Step Up Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: STATSSKOLE SØNDERBORG StepUp StepUp Udkast til studieordning og årshjul Dette er et udkast til en studieordning samt et årshjul

Læs mere

Selvevaluering på (skolens navn)

Selvevaluering på (skolens navn) Selvevaluering på (skolens navn) Forældrekreds og bestyrelse har d. / 20 i fællesskab truffet beslutning om, at tilsynet med undervisningen, føres af skolen ved selvevaluering. Skolestyrelsen er underrettet

Læs mere

Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse

Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse 2012 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 16. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 16. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 16. januar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer: Formand: Pernelle Jensen (V) Næstformand:

Læs mere

Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland Fra genopretning til udvikling

Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland Fra genopretning til udvikling Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland 2015-2020 Fra genopretning til udvikling Esnords strategi er revideret på bestyrelsesseminar september 2017 og godkendt i revideret form på bestyrelsesmødet d.

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2013 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse (herunder specialklasse) har i april og maj 2013 evalueret den vejledning, som de har

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Notat vedrørende mulige modeller for indhold og organisering af 10. klasse inkl. EUD10 Udarbejdet af skoleafdelingen/14112014

Notat vedrørende mulige modeller for indhold og organisering af 10. klasse inkl. EUD10 Udarbejdet af skoleafdelingen/14112014 Notat vedrørende mulige modeller for indhold og organisering af 10. klasse inkl. EUD10 Udarbejdet af skoleafdelingen/14112014 Resume Med vedtagelsen af den nye erhvervsuddannelsesreform blev det samtidigt

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Holstebro Kommune og Vinderup Realskole

Driftsoverenskomst mellem Holstebro Kommune og Vinderup Realskole Driftsoverenskomst mellem Holstebro Kommune og Vinderup Realskole Forslag Indhold 1. Aftaleparter...3 2. Aftalegrundlag...3 3. Lovgrundlag...3 4. Driftssted...3 5. Bestyrelse...4 6. Vision...4 7. Mål...4

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i og 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning

Læs mere

Forældreinformation 8. - 10. klasse

Forældreinformation 8. - 10. klasse Forældreinformation 8. - 10. klasse UU Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning Kære forældre. Dit barn skal vælge uddannelse efter grundskolen. Et valg, der har stor betydning for fremtiden.

Læs mere

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre 1. udgave, juni 2017 ISBN: 978-87-603-3148-0 (webudgave) Udgivet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Tidspunkt: 8. dec. 13.00-15.30 Sted: mødelokale 240 i Rådmandshaven Deltagere: Berit, Bjørn, Charlotte, Ditte, Hannah, Inger, Jette, Lis, Morten,

Læs mere

UNG US10 TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG US10

UNG US10 TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG US10 UNG TÅRNBY UNGDOMSSKOLE ÅBEN SKOLE VALGFAG 1920 FORORD Du er snart færdig med folkeskolen og står nu overfor at skulle træffe en beslutning om, hvad der nu skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, vil vi

Læs mere

EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS

EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS EVALUERING AF DEN HÅNDHOLDTE VEJLEDNING I HALSNÆS DECEMBER 2014 1 Hvad får den håndholdte fokusunge Arbejdet i grundskolen med håndholdte/fokuselever, UUH, nov. 2014 Den håndholdte vejledning i grundskolen

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

En styrket og sammenhængende overgangsvejledning

En styrket og sammenhængende overgangsvejledning En styrket og sammenhængende overgangsvejledning 93% af de unge starter på en ungdomsuddannelse når de forlader folkeskolen. Tallet har været stigende og er resultatet af en systematisering af uddannelsesplanlægningen

Læs mere

Projektforslag. 10. klassecenter Lundbæk

Projektforslag. 10. klassecenter Lundbæk Projektforslag 10. klassecenter Lundbæk Baggrund Med baggrund i aftalen fra Folkeskole til faglært byder Nordjyllands Landbrugsskole ind på opførelse og drift af et nyt 10. klassestilbud. Vestligt placeret

Læs mere

Pædagogisk grundlag for 10.klasse og GFU Silkeborg Ungdomsskole

Pædagogisk grundlag for 10.klasse og GFU Silkeborg Ungdomsskole Pædagogisk grundlag for 10.klasse og GFU Silkeborg Ungdomsskole Vision og mission for Silkeborg Ungdomsskole Silkeborg Ungdomsskole skal være kraft- og videnscenter for og om de 14-18-årige i Silkeborg

Læs mere

skole- året 2015/2016 AArhus kommune, BØrN og unge & PrIVAtskolerNe I AArhus klasse

skole- året 2015/2016 AArhus kommune, BØrN og unge & PrIVAtskolerNe I AArhus klasse skoleåret 2015/2016 Aarhus kommune, BØRN OG UNGE & PRIVATSKOLERNe I aarhus klasse 10. klassehæftet for skoleåret 2015/2016 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune, Børn og Unge

Læs mere

Kapitel 2 a 10. klasses struktur og indhold 19 a. Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolen har behov for

Kapitel 2 a 10. klasses struktur og indhold 19 a. Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolen har behov for Kapitel 2 a 10. klasses struktur og indhold 19 a. Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering og afklaring af uddannelsesvalg

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Fritidsundervisningen Ungdomsklubber Dagundervisningen 10. klasse Dagundervisningen Heltidsundervisning (UP) Dagundervisningen Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) Dagundervisningen

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

Beskrivelse af udskolingen på Søgårdsskolen

Beskrivelse af udskolingen på Søgårdsskolen Beskrivelse af udskolingen på Som det allerførste i folkeskoleloven hedder det: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse

Læs mere

Det forventes, at der kan ske optag fra skoleåret 2012/2013.

Det forventes, at der kan ske optag fra skoleåret 2012/2013. Analyse af mulighederne for udbud af HTX i Haslev EUC Sjælland har ansøgt om at reetablere HTX i Faxe Kommune, som har lavere HTX-frekvens end andre kommuner. Et nyt udbud kan evt. henvende sig til en

Læs mere

Sammenskrivning af interview vedr. 10. klasse

Sammenskrivning af interview vedr. 10. klasse Sammenskrivning af interview vedr. 10. klasse Opgaven for analysegruppen er at beskrive to modeller for den fremtidige organisering af 10. klasse. De to modeller beskrives nedenstående. Der er gennemført

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Unge, identitet, motivation og valg Carsten Hegnsvad, lektor cand psyk

Unge, identitet, motivation og valg Carsten Hegnsvad, lektor cand psyk Carsten Hegnsvad, lektor cand psyk Fremtidens folkeskole i Odder: Overbygning og ungdom Hvordan bidrager vi til at 95 pct. af eleverne gennemfører en ungdomsuddannelse? Hvad kan vi gøre for, at eleverne

Læs mere

Unge og uddannelse hvorfor og hvordan?

Unge og uddannelse hvorfor og hvordan? Unge og uddannelse hvorfor og hvordan? Jeg er blevet bedt om at sige noget tre ting 1. Hvor vigtigt det er for den unge selv, men også for samfundet, at de unge tager en ungdomsuddannelse? 2. Hvordan vi

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Brugerundersøgelse. 9.-10. klasser april 2015. UU Nordvestjylland. på skoleniveau (udvalgte temaer) Lemvig Holstebro Struer

Brugerundersøgelse. 9.-10. klasser april 2015. UU Nordvestjylland. på skoleniveau (udvalgte temaer) Lemvig Holstebro Struer Brugerundersøgelse 9.-10. klasser april 2015 på skoleniveau (udvalgte temaer) Lemvig Holstebro Struer UU Nordvestjylland Antal besvarelser fordelt på skoler og klasser Skolenavn 10. klasse 9. klasse Specialklasse

Læs mere

LO s 15 forslag til Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse

LO s 15 forslag til Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse Sagsnr. 18-0532 Vores ref. AVI/nvd Den 16. april 2018 LO s 15 forslag til Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse Baggrund Regeringen har lovet et udspil vedrørende udskolingen og styrkelsen

Læs mere

Hvad karakteriserer de gode skoler?

Hvad karakteriserer de gode skoler? Hvad karakteriserer de gode skoler? Oplæg på Børnerådet og Dansk Erhvervs konference Unge på tværs i uddannelsesuniverset 25. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvad karakteriserer den gode

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Tilbud om undervisning i 10. Klasse

Tilbud om undervisning i 10. Klasse Selvevaluering - kapitel 6 Friskolernes Kontor Prices Havevej 11 5600 Faaborg Telefon 62 61 30 13 Telefax 62 61 39 11 df@friskoler.dk www.friskoler.dk Tilbud om undervisning i 10. Klasse Ifølge friskolelovens

Læs mere

Kort og godt. om udviklingen af ungdomsuddannelsernes institutionsstruktur INSTITUTIONSSTRUKTUR

Kort og godt. om udviklingen af ungdomsuddannelsernes institutionsstruktur INSTITUTIONSSTRUKTUR Kort og godt om udviklingen af ungdomsuddannelsernes institutionsstruktur INSTITUTIONSSTRUKTUR 1 Indledning Danmark skal ruste sig til at udnytte mulighederne i den globale økonomi. Derfor er den helt

Læs mere

Læseplan for emnet uddannelse og job

Læseplan for emnet uddannelse og job Læseplan for emnet uddannelse og job Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Det personlige valg 5 Fra uddannelse til job 5 Arbejdsliv 6 2. trinforløb for 4.- 6. klassetrin

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse

Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse Undersøgelse af overgange fra efterskolens 10. klasse til ungdomsuddannelse 2 Efterskolerne arbejder målrettet med overgange til erhvervsuddannelse For få unge vælger at tage en erhvervsuddannelse. Ambitionen

Læs mere

VEJLEDNING PÅ MIDTJYSK 2018/2019

VEJLEDNING PÅ MIDTJYSK 2018/2019 TIL ELEVER OG FORÆLDRE VEJLEDNING PÅ MIDTJYSK 2018/2019 Velkommen til vejledningen på Midtjysk Denne lille folder beskriver i korte træk vejledningen på Midtjysk Efterskole. Her kan I finde forskellige

Læs mere

Analyse af behovet for ny erhvervsuddannelsesindgang i Høng

Analyse af behovet for ny erhvervsuddannelsesindgang i Høng Dato: 9. november 2012 Brevid: 1907970 Analyse af behovet for ny erhvervsuddannelsesindgang i Høng Læsevejledning Denne analyse afdækker uddannelsesniveau og uddannelsesmønster i Kalundborg Kommune. Der

Læs mere

Elevundersøgelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) April 2012

Elevundersøgelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) April 2012 Elevundersøgelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) April 2012 Undersøgelsens målgruppe og afgrænsning Målgruppen for undersøgelsen er elever i 9. og 10. klasse på alle landes folkeskoler, private

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

For at underbygge ansøgningen, har ansøger udarbejdet et bilagsmateriale, der tydeliggør uddannelsesproblematikkerne i Faxe Kommune.

For at underbygge ansøgningen, har ansøger udarbejdet et bilagsmateriale, der tydeliggør uddannelsesproblematikkerne i Faxe Kommune. Baggrund for ansøgning om etablering af HG i Haslev Zealand Business College har i samarbejde med Køge Handelsskole indsendt en ansøgning for at oprette HG (det merkantile grundforløb) i Haslev. Målet

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Hvor udbydes 10. klasse?

Hvor udbydes 10. klasse? Hvor udbydes. klasse? - oversigt over placeringen af de kommunale tilbud Dette notat har til formål at anskueliggøre, hvor de forskellige typer af. klasse bliver udbudt fordelt på kommuner og regioner.

Læs mere

US10 Tårnby 10. KLASSE

US10 Tårnby 10. KLASSE US10 Tårnby 10. KLASSE 2017-2018 FORORD US10 Du er snart færdig med folkeskolen og står nu overfor at skulle træffe en beslutning om, hvad der nu skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, vil vi give dig

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

Brugerundersøgelsen for 2014 blev gennemført i perioden 17. marts til 11. april 2014.

Brugerundersøgelsen for 2014 blev gennemført i perioden 17. marts til 11. april 2014. Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2014 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse og 10. klasse (herunder specialklasse) har i april og maj 2014 evalueret den vejledning, som de

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.) LOV nr 559 af 06/06/2007 (Gældende) Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne (Tidlig

Læs mere

Notat vedrørende organisering af 10. klasse fra 1. august 2009

Notat vedrørende organisering af 10. klasse fra 1. august 2009 Notat vedrørende organisering af 10. klasse fra 1. august 2009 Styregruppens medlemmer Lissen Møller, Skolechef Mette Karlsson, Udviklings- og sekretariatschef Merete Storgaard Jensen, Pædagogisk administrativ

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole Udviklingsplan 2014-2017 Ungdomsskolens formålsparagraf: Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato]

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato] LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 [Vælg en dato] Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse

Læs mere

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS 10. klassehæftet for skoleåret 2016/2017 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune,

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere