Brugersiderne for renteberegninger. Indhold. 1. Indledning. Anvendelse af. (Version 28. september 2014)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugersiderne for renteberegninger. Indhold. 1. Indledning. Anvendelse af. (Version 28. september 2014)"

Transkript

1 Anvendelse af Brugersiderne for renteberegninger. (Version 28. september 2014) Indhold Brugersiderne for renteberegninger Indledning Forudsætninger Indtastning af udbetaling/skyldigt beløb og beregning Indtastning af indbetaling/afdrag og beregning Nedskrivning af saldo Status på en vilkårlig dato Ny beregning Gem indtastning Indlæs tidligere gemt fil Lidt om datasikkerhed og databeskyttelse Kendte problemer? Appendiks A: Indledning Brugersiderne for renteberegning benyttes til løbende udregninger uden indtastningsbegrænsninger, hvor der bl.a. kan holdes styr på hovedstol, renter og afdrag samt uforrentede beløb. Siderne for registrerede brugere er tilgængelige på webadressen hvortil der linkes i menuen under punktet Brugersider. Under menupunktet Brugersider kan pt. du vælge mellem følgende moduler:

2 Rentedage Siden kan benyttes til at opgøre antallet af rentedage fra en start dato til en slutdato når et år består af 360 rentedage (12 måneder à 30 dage). Enkelt beregning På siden kan der foretages en enkelt renteberegning ad gangen ved indtastning af en start- og slutdato samt det beløb (hovedstolen), der skal forrentes. Der kan indtastes en startdato tilbage fra rentelovens start den 1. juli Enkelte beregninger Flere enkelte beregninger, der organiseres kronologisk linje for linje i et skema og som foretager sammenlægning af henholdsvis hovedstole og renter. Kan fx benyttes ved efterbetalingsager, hvor flere beløb efterbetales samme dato Kompleks fra 2013 (For beløb forfalden fra 1. marts 2013 og senere) Siden håndterer flere beregninger med udbetalinger og indbetalinger (afdrag) organiseret i kronologisk orden. Desuden er der mulighed for at gemme indtastninger i en fil for senere beregninger mv. Kompleks fra 2002 (For beløb forfalden fra 1. august 2002 og senere) Kompleks fra 1978 (For beløb forfalden fra 1. juli 1978 og senere) Forskellen på 3 sider Kompleks 2013, Kompleks 2002 eller Kompleks 1978 er, at de retter sig mod det tidspunkt, hvor det ældste beløb i din opgørelse er forfalden. Der findes på nuværende tidspunkt 3 rentetabeller for udregning af mora-/procesrenten afhængig af, om et beløb er forfalden før 1. august 2002, mellem 1. august 2002 og 28. februar 2013, eller fra og med 1. marts Da siderne kan håndtere flere løbende udbetalinger, skal der vises 3 kolonner yderligere for hver rentetabel, der er behov for. Det betyder at siden Kompleks 1978, der kan håndtere forfaldne beløb for hele perioden tilbage til juli 1978, har brug for hele 19 kolonner, for at vise hovedstole, renter, afdrag og restgæld. Derimod kan siden Kompleks 2013, der udelukkende håndterer forfaldne beløb fra 1. marts 2013 og senere, nøjes med at benytte 12 kolonner; og denne side er derfor betydelig mere overskuelig. Kompleks norsk forsinkelsesrente (For beløb forfalden fra 1994 og senere) Siden håndterer flere beregninger med udbetalinger og indbetalinger (afdrag) organiseret i kronologisk orden. Desuden er der mulighed for at gemme indtastninger i en fil for senere beregninger mv. Denne vejledning I denne vejledning vil jeg gennemgå funktionaliteten med udgangspunkt i siden Kompleks Adgang til siden forudsætter, at man er registreret bruger. Siden har en række funktioner, som giver mulighed for at indtaste løbende udbetalinger (forfaldne beløb) samt tilbagebetalinger (afdrag), hvorefter der udregnes morarente for de forløbne perioder. Desuden kan der indtastes beløb, der ikke skal forrentes og der kan foretages nedskrivning af hovedstole. Indtastninger

3 kan overføres til et Word dokument eller et excel-ark. De kan også gemmes på en XML-fil, hvilket giver mulighed for at de på et senere tidspunkt kan genindlæses i modulet. Side Kompleks 1978 ser således ud: Nedenfor gennemgås sidens funktionalitet.

4 2. Forudsætninger På websiden Kompleks 1978 kan du beregne morarente/procesrente for beløb forfalden efter 1. juli Dvs. at morarenten beregnes på baggrund af Nationalbankens diskonto med en fastsat tillægsprocent for beløb forfalden før 1. august Beløb forfalden i perioden 1. august 2002 til 28. februar 2013 beregnes på baggrund af Nationalbankens udlånsrente pr. hhv. 1. januar og 1. juli med et tillæg på 7 %, mens beløb forfalden fra 1. marts 2013 og senere beregnes på baggrund af Nationalbankens udlånsrente pr. hhv. 1. januar og 1. juli med et tillæg på 8 %. Resultaterne præsenteres som samlede beregninger, se endvidere punkt 6: Status på en vilkårlig dato. Websiden er pr. sag indtil videre begrænset til at kunne håndtere indtastninger på op til 250 hændelsesdatoer. 3. Indtastning af udbetaling/skyldigt beløb og beregning Gør det til en vane, at starte enhver ny indtastning med at trykke på den grønne knap: Programmeringen af websiden er bygget op med en række sessionsvariabler, der holder styr på dine indtastninger. Hvis du flytter rundt mellem siderne, kan der opstå utilsigtede fejl, fordi der bliver indlæst en gammel variabel. Se i øvrigt nedenfor under punkt 7, ny beregning. Beregningerne er datostyrede og der er derfor altid brug for at kende mindst 2 datoer, for at kunne udregne renten. På websiden benyttes ordet hændelsesdato. Det kan fx være datoen for hvornår gælden er forfalden (den dato renten skal beregnes fra), hvornår der modtages et afdrag eller en fremtidig dato, så vi kan se, hvor meget der skal indbetales, for at hele gælden med renter kan indfries. Start altid med at indtaste datoen for hvornår gældsposten skal beregnes fra. I feltet Hændelsesdato indtastes en dato i dette format: dd-mm-åååå, fx. indtastes datoen 3. maj 2010 som Du kan også finde datoen ved hjælp af kalenderen og klikke på den ønskede dato. Så indsættes datoen i indtastningsfeltet Gældsposten eller det skyldige beløb indtastes i feltet Udbetaling.

5 Du skal nu trykke på tasten Udregn, hvorefter de indtastede oplysninger vises i skemaet Udregninger: Det udbetalte beløb opsummeres under H stol 3, dvs. saldo for beløb, der skal forrentes fra den 1. marts 2013 og senere. Som det ses, er der ingen renteudregning, fordi der ikke er en yderligere hændelsesdato. Restgælden den udgør derfor det udbetalte beløb. Hvis der fx er en yderligere gældspost på kr ,00, hvor renten skal beregnes fra 28. juni 2013, indsættes datoen og beløbet under hændelsesdato og udbetaling. Efter tryk på Udregn ser skemaet således ud: Det fremgår nu af skemaet, at der er forløbet 19 rentedage fra 9. til 28. juni I den periode er den oprindelige hovedstol (gæld) forrentet med kr. 10,87(R3 S). Pr. den 28. juni udgør den nye hovedstol kr ,48(H stol 3) og den samlede restgæld denne dato er på kr ,35. Bemærk at renten ikke tilskrives hovedstolen og at der derfor ikke betales renters rente. 4. Indtastning af indbetaling/afdrag og beregning Når der foretages en indbetaling/afdrages på gælden forudsætter det, at der allerede er indtastet en Udbetaling/gæld. Hvis vi fortsætter med eksemplet ovenfor og fx den 12. august 2013 modtager en indbetaling/afdrag på kr.

6 200, indtastes datoen som Hændelsesdato og indbetaling/afdrag indtastes i feltet Indbetaling : Når du trykker på Udregn overføres oplysningerne til skemaet: Du kan nu i kolonnen Indbetalt se, at der er registreret kr Denne indbetaling er benyttet til først at afskrive kr. 50,26 på den indtil den 12. august 2013 tilskrevne rente. De kr. 50,26 fremkommer ved at sammenlægge rentesaldoen den 28. juni på kr. 10,87 med den opgjorte rente pr. 12. august på kr. 39,39. Rentesaldoen pr. den 12. august 2013 er derfor nedskrevet til kr. 0. Restbeløbet på kr. 149,74 benyttes til at afskrive på hovedstolen/gælden, der derfor nu er nedbragt fra kr ,48 til kr. 3780,74. Hvis en gæld består af flere beløb fordelt på flere forskellige rentetabeller, vil afskrivningen foregå i denne rækkefølge: Rentesaldo3, rentesaldo2, rentesaldo1, hovedstol3, hovedstol2, hovedstol1 og til sidst uden rente. 5. Nedskrivning af saldo I visse særlige situationer kan der opstå behov for at nedskrive elle afskrive en hovedstol eller saldoen for det uforrentede beløb, dvs. foretage en indbetaling, uden at rentesaldoen nedskrives først. For at gøre dette, kan man ikke blot indtaste et negativt beløb, fordi programmet er baseret på hændelsesdatoer, der definerer hvilken rentetabel der skal anvendes. I stedet skal man vælge, hvilken saldo der skal nedskrives. Hvis du klikker på det lille plustegn foran ordet Nedskrivning :

7 Vil du få adgang til at vælge, hvilken hovedstol der nedskrives: Som standard er valgt Normalt afdrag, der nedskriver som anført ovenfor under punkt 4. Der vil kun være mulighed for at vælge mellem saldoer, hvortil der faktisk er registreret en udbetaling. På billedet kan ses, at det i dette eksempel (jf. punkt 4) bortset fra et almindeligt afdrag kun er muligt at nedskrive Hovedstolssaldo 3. Her ses eksemplet med en nedskrivning på kr af Hovedstolssaldo 3 pr. 25. juli 2014: Hovedstolssaldoen er nedbragt, og der er beregnet renter af saldoen på 3.780,74 fra 12. august 2013 til 25. juli Status på en vilkårlig dato Hvis du vil se en opgørelse på en vilkårlig dato, indsættes datoen som Hændelsesdato, mens felterne Udbetaling og Indbetaling forbliver urørte med angivelsen 0. Hvis skyldneren i eksemplet ovenfor fx ønsker at indfri gælden pr. 31. december 2013, indsættes datoen og der trykkes på knappen udregn. Skemaet vil herefter vise følgende:

8 Skyldneren kan herefter få oplyst, at betales gælden pr. 31. december 2013, skal der indbetales i alt kr ,58. Heraf udgør tilskrevet rente kr. 118,84 mens resten på 3.780,74 udgøres af hovedstolen. Af eksemplet kan man også hurtigt regne ud, at der i kalenderåret 2010 i alt er tilskrevet rente med 10, , ,84 = kr. 169, Ny beregning For at rydde de indtastede beløb og foretage en ny helt beregning, skal du bare trykke på den grønne knap Ny (ryd variabler): Herefter kan du begynde på en helt ny indtastning. 8. Gem indtastning Du kan gemme din indtastning som en XML fil. Så kan du indlæse filen på et senere tidspunkt og fortsætte med dine indtastninger, fx næste gang der modtages et afdrag. Når du har foretaget en indtastning, vil der automatisk blive gemt en fil på webserveren, som du kan downloade. Filens navn vil være angivet, hvis du har skrevet et filnavn i feltet øverst til højre: Du henter filen ved at trykke på det link, der findes nederst på siden. Der vil stå Hent din fil her! : Når du trykker på linket, vil filen blive åbnet op i et nyt vindue din Internet browser og se sådan ud:

9 Nu kan du gemme filen lokalt på din computer ved at trykke Ctrl+s eller gå ind i browsermenuen filer og tryk på Gem som. I den dialogboks som herefter åbnes op, vil filen være angivet med sit filnavn :

10 Du kan eventuelt give filen et andet navn, vælge hvor den skal gemmes og så trykke på Gem-knappen. Se i øvrigt afsnit 10 nedenfor om datasikkerhed og databeskyttelse. Bemærk: Du skal være opmærksom på, at hver gang du foretager en udregning(indtastning), vil din fil på webserveren blive overskrevet. Det betyder, at du afhængig af din webbrowsers indstillinger kan risikere, at den fil du har i browseren, er den samme som du senest har hentet. Dette skyldes at filen har samme navn og placering og at browseren derfor genindlæser den allerede tidligere hentede fil fra cachen på din egen computer, i stedet for at hente den nye seneste fil fra webserveren. Du bør derfor genindlæse filen i browseren og tjekke, at du har fat i den rigtige seneste udgave af filen. Du genindlæser filen i browseren ved at trykke på genindlæs knappen i browseren:

11 Hvis du vil tjekke at det er den rigtige fil, skal du sammenholde skemaet med udregninger og XML filen. Se fx efter, at den nederste indtastning i XML filens nr, svarer til antallet af linjer i udregningsskemaet: XML fil: Udregningsskemaet: 9. Indlæs tidligere gemt fil Når du har en gemt fil fra en tidligere indtastning, kan du let indlæse filen. Start med at trykke på knappen Gennemse : Så får du vist en dialogboks, hvorfra du kan gennemse din computer og finde den fil du vil indlæse: Når du fundet filen og markeret den, trykker du på knappen Åbn. Du vil herefter få vist stien til din fil i den lille tekstfelt til venstre for Gennemse-knappen:

12 Nu skal du blot trykke på knappen Indlæs, hvorefter din fil vil blive uploadet til serveren og indlæst på siden. Samtidig vil du kunne se, at navnet på din fil vil blive vist i tekstfeltet Navn på uploadet/hentet fil (Sags navn) : Vær opmærksom på, at når du indlæser en fil, vil eventuelle tidligere indtastninger blive slettet. Se i øvrigt afsnittet nedenfor om datasikkerhed og databeskyttelse. 10. Lidt om datasikkerhed og databeskyttelse Der henvises til beskrivelsen på med hensyn til vilkår for anvendelse samt om beskyttelse af private oplysninger. Derudover skal det yderligere oplyses, at de indtastninger som du foretager ved hjælp af den websiden TILBAGEBETALING med beregning af Morarente gemmes i en fil på webserveren med det filnavn, som du selv benytter eller anfører. Såfremt der ikke er angivet noget filnavn, vil oplysningerne blive gemt med det sessionsid, som webserveren automatisk har tildelt dig. SessionsID et er et automatisk genereret identifikationsnummer (fx ekwg4vvps33urnozd1jnmisv ), som holder styr på brugeren, så længe den pågældende session er aktiv på webserveren. Filerne med indtastninger indeholder i øvrigt ikke oplysninger, som vil kunne identificere brugeren. Filerne vil med jævne mellemrum blive slettet fra webserveren. Sikkerhed ved benyttelse af brugersiderne: Afviklingen af brugersiderne er sikret ved hjælp af SSL, dvs. at kommunikationen mellem din computer og serveren bliver krypteret ved hjælp af et digitalt certifikat, som vil blive installeret til brug for din browser.

13 Dette indebærer, at du i browseren vil få vist en markering af, at det er en sikker kommunikation. I Internet Explorer vises det fx med angivelse af en hængelås: Du kan også blive bedt om at acceptere forbindelsen, fx her et eksempel med browseren Crome: Certifikatoplysningerne ser således ud: Den krypterede kommunikation omfatter således indlogning og indtastning af oplysninger på brugersiderne, og omfatter også overførsel af filer. Det betyder fx, at en fil navngivet med et cpr-nummer vil blive overført krypteret stand. Uploadede filer vil blive slettet fra serveren med jævne mellem.

14 Udover den krypterede kommunikation mellem browser og klient, kan man som registreret bruger tilkøbe mulighed for, at egne filer på serveren placeres i en særskilt mappe. Adgang til egne filer opnås ved hjælp af en sikker FTP-forbindelse (SFTP over SSH). 11. Kendte problemer? Der er pt. ikke registreret problemer. Se i øvrigt siden Ændringer, hvor der orienteres om seneste opdateringer, ligesom du kan tilmelde dig et nyhedsbrev ved at benytte linket på siderne øverst til venstre: Appendiks A: Konvertering fra AK-Samvirkes renteprogram Hvis du har en fil, der er gemt fra AK-Samvirkes Renteprogram version 5.1.2(19. juni 2011), kan du med et særligt program konvertere filerne herfra til brug for webversion på Programmet hedder Rentefil_konverter.exe og ser således ud:

15 Programmet er meget simpelt at anvende. Du trykker på knappen Indlæs rentefil (*.svk), hvorefter du med en dialogboks får mulighed for at gennemse din computer og netværk for at finde den fil, du vil konvertere. Du vil kun få vist relevante filer lavet med AK-Samvirkes renteprogram, dvs. filer med endelsen *.svk: Når du har fundet filen og trykket på knappen Åbn, lukkes dialogboksen og i tekstboksen på programmet, kan du nu se filnavnet på den konverterede fil, som allerede er blevet dannet: Den nye fil vil i dette eksempel hedde test1.xml, som kan indlæses på websiden.

16 Hvis du åbner din stifinder og ser i mappen, hvor den oprindelig rentefil fra AK-Samvirkes renteprogram lå, vil du nu kunne se, at du både har den oprindelige *.svk-fil samt en ny XML fil: Du kan nu indlæse XML filen til webserveren på ved at finde filen med tryk på Gennemse knappen og derefter trykke på Indlæs : Vær opmærksom på, at der på webudgaven ikke findes felt med CPR oplysning eller bemærkninger. Disse oplysninger vil derfor ikke bliver gemt på webserveren.

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan

Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan Denne guide kan du bruge enten når du er under uddannelse, eller når du afventer at modtage din tilbagebetalingsplan Hvorfor denne

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Version 2010.02 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in 4 Vedligeholdelse af stamoplysninger

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Konvertering af DADAS data til Dansk Supermarked VI-skema

Konvertering af DADAS data til Dansk Supermarked VI-skema Konvertering af DADAS data til Dansk Supermarked VI-skema GS1 Denmark Version 5 November 2012 1 Konvertering af DADAS data til alternativt vareindmeldelsesskema Skal man konvertere data fra SINFOS/DADAS

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Opgavestyring, op og download af mange filer

Opgavestyring, op og download af mange filer 1 Opgavestyring, op og download af mange filer Det er muligt at downloade alle besvarelser i en arbejdsgang til din PC, hvorefter der kan rettes og kommenteres på besvarelserne, til sidst kan alle de kommenterede

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret.

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret. PBS menuen 5.1 5. PBS-MENUEN Generelt Et PBS-modul er ensbetydende med besparelser, både omkostnings- og administrationsmæssigt, idet en stor del af det arbejde, som er forbundet med opkrævninger, overtages

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynet - 2. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 2 2 FORUDSÆTNINGER... 3 3 TRIN FOR TRIN... 4 3.1 Hent

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL Når man er logget på KMS systemet, vælges Dataudtræk under punktet Vælg modul, hvorefter der klikkes på Gå til: På næste side klikkes på knappen Opret:

Læs mere

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner Sådan uploader du r og studieplaner Undervisningsbeskrivelserne og studieplanerne uploades via en hjemmeside, og derfor skal du blot bruge en almindelig webbrowser, når du som lærer vil uploade din /studieplan

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Konvertering af DADAS data til Reitan VI-skema

Konvertering af DADAS data til Reitan VI-skema Konvertering af DADAS data til Reitan VI-skema GS1 Denmark Version 5 Juli 2012 1 Konvertering af DADAS data til alternativt vareindmeldelsesskema Skal man konvertere data fra SINFOS/DADAS om til et alternativt

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 De indledende øvelser er fuldstændig de samme som i TYPO3 TRIN FOR TRIN 1 side 1-2. Du åbner altså din browser, skriver ale.dk/typo3 i Adressefeltet, og klikker på ordet Side i menuen

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Når der er prisopdateringer fra Mekonomen, vil du modtage en mail med prisfilerne vedhæftet. I denne modtagne mail fra Mekonem vil der være en kort beskrivelse af,

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

dpix til Word Indholdsfortegnelse

dpix til Word Indholdsfortegnelse dpix til Word Indholdsfortegnelse dpix til Word...1 Installation af Java...1 Klargøring af Word...1 Installation (opdatering) af dpix...2 Første start af Word med dpix...2 Udarbejdelse af et opgavesæt...4

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Kalenderliste. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kalenderliste. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 3.0 Kalenderliste 15. maj 2012 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Outlook integration via Exchange server

Outlook integration via Exchange server Outlook integration via Exchange server Affect IT tilbyder synkronisering af skemaer fra WebUntis til Exchange. Vi understøtter ligeledes Office365. Idet begivenhederne indlæses direkte i Exchange, vil

Læs mere

Projekt Ny Sundhedsrådgivning

Projekt Ny Sundhedsrådgivning Projekt Ny Sundhedsrådgivning Vejledning til elektronisk formular: "Besøgsnotat konsulent" Dansk Kvæg Afd. Udvikling 4.november 2004, PML Indholdsfortegnelse: Formål:... 3 Generelt:... 3 Krav til afvikling:...

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls 20-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

WinSplits Online & O-Service for Dummies

WinSplits Online & O-Service for Dummies Indhold Lidt om denne vejledning... 1 Forberedelser inden du kan starte... 2 Hvordan ser det færdige resultatet ud?... 3 Stræktider fra løbsprogrammet... 4 Overfør stræktider til WinSplits Online... 7

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i NP Privatskole... 3 2 Importer brugerdata... 5 3 Når du har importeret, sker

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

Bestil fast fondsudtræk

Bestil fast fondsudtræk Bestil fast fondsudtræk Emne Bestilling af fondsudtræk er pr. 26.04.2015 integreret i Jyske Netbank Erhverv. Vejledning Registrering af faste indstillinger Inden du bestiller det første faste fondsudtræk,

Læs mere

Import-vejledning. Fra NP Privatskole til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009

Import-vejledning. Fra NP Privatskole til UNI Login. - For UNI Login brugeradministratorer. 1. udgave, januar 2009 Import-vejledning Fra NP Privatskole til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 1. udgave, januar 2009 UNI C 2009 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Eksporter fra NP Privatskole...

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls 18-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 5 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut måned... 9 Godkendte/afviste måneder...

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Kursus i EkspresLøn. De syv menupunkter, vi skal bruge i dette kursus, er markeret med rød ring. Tryk..virksomheder i øverste højre hjørne.

Kursus i EkspresLøn. De syv menupunkter, vi skal bruge i dette kursus, er markeret med rød ring. Tryk..virksomheder i øverste højre hjørne. Kursus i EkspresLøn EkspresLøn startes ved at dobbelt-klikke på EkspresLøn-ikonet på skrivebordet:, eller vælge Start Programmer EkspresLøn. Når programmet startes første gang fremkommer dette vindue:

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynets indberetningssystem FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynet - 1. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 HVAD ER FINANSTILSYNETS INDBERETNINGSSYSTEM?... 2 2 HVORDAN FÅR JEG DANNET

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Binært LAS-format Denne indstilling import Laser scan datafiler, i LAS format.

Binært LAS-format Denne indstilling import Laser scan datafiler, i LAS format. Kvadratnetsmodel - Import af Laser Scan Datafiler Funktionen til at oprette kvadratnetsmodeller er nu blevet udvidet og omfatter nu også en funktion til at importere laser scanning datafiler. Metoden bag

Læs mere

STINA-vejledning STINA Online

STINA-vejledning STINA Online DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 2.2 November 2008 STINA-vejledning STINA Online Indledning Vejledningen henvender sig til personer i virksomheder, der indberetter til Nationalbanken via

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan Denne guide kan du bruge, når du er i gang med at afvikle på dit SU-lån

Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan Denne guide kan du bruge, når du er i gang med at afvikle på dit SU-lån Miniguide: Sådan bruger du selvbetjeningsløsningen www.borger.dk/su-laan Denne guide kan du bruge, når du er i gang med at afvikle på dit SU-lån Hvorfor denne guide?... 2 Log in på selvbetjeningsløsningen...

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Afregning af rejser på Mit HK

Afregning af rejser på Mit HK Afregning af rejser på Mit HK HK 28-06-2018 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. 2. INDLEDNING 3 2.1 Find afregning på Mit HK 3 3. UDFYLDNING AF AFREGNING 4 3.1 Kørsel i egen bil 5 3.2 Udgiftsposter 8 3.3 Intet

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Guide til VandData for kommuner

Guide til VandData for kommuner Guide til VandData for kommuner Januar 2017 Version 1.0 Indhold Kapitel 1 Indledning... 1 1.1 Link til VandData... 1 1.2 Baggrund... 1 1.3 Øvrige relevante guides... 1 1.4 Guidens struktur... 1 Kapitel

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere