Bibelbegejstring TEMA. 7 Asabe spreder bibelglæde på tværkulturel sommerlejr. 12 Sonnich besøgte 20 lejre på 1 sommer!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bibelbegejstring TEMA. 7 Asabe spreder bibelglæde på tværkulturel sommerlejr. 12 Sonnich besøgte 20 lejre på 1 sommer!"

Transkript

1 September årgang TEMA Bibelbegejstring 7 Asabe spreder bibelglæde på tværkulturel sommerlejr 12 Sonnich besøgte 20 lejre på 1 sommer! 18 Det giver bibelglæde at hænge ud med Gud GRATIS VENNEBLAD FRA DFS

2 LEDER Lær af børns begejstring Såvel børn som voksne skal lære de fantastiske beretninger i Bibelen af kende og derigennem få bibelbegejstring. For de små opstår begejstringen over Bibelen af de spændende beretninger om Samson, Daniel i løvekulen, det talende æsel, Kong David, Jesus liv osv. Det er beretninger, som skaber levende billeder og fuldstændigt kan opsluge de mindste - og os andre med for den sags skyld. Det er samtidig beretninger, som er evigt gyldige. Også derfor er det så vigtigt, at alle børn får mulighed for at høre dem. Med alderen kommer en større erkendelse og erfaring, som gør, at vi kan opfange dybereliggende lag i beretningerne - og med det følger ofte en erkendelse af vores egen fejlbarlighed og behov for frelse. Derfor kan vi på en anden måde begejstres over, at Gud giver sig til kende gennem det, vi læser i Bibelen. Han er skaber og opretholder. Han elsker, så vi kan elske. Han fortæller, at vi er værdifulde og at vi er skabt i hans billede. Derfor satte han en gennemgribende plan i værk for at frelse mennesket og Jorden, der var lige ved at gå fortabt. Han sætter stadig alt ind på at redde os fra det, vi selv har rodet os ud i. Der er god grund til bibelbegejstring. Vær med til at give den videre til næste generation! STEEN MØLLER LAURSEN Landsleder i DFS Velkommen til nye klubber! Fælles Fredag, Messy Church i Bjerringbro IM Juniorkirke, Borgerkirken i Silkeborg Børnekirken Kongeriget, Borgerkirken i Silkeborg Messy Church i Kristkirken i Kolding Vi er nu 300 klubber i DFS Små skridt udgives af DFS, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler Korskærvej 25, 7000 Fredericia Tlf Redaktion: Henrik Torrier Nielsen Anette Ingemansen Lissen Margård Bendix Jensen Steen Møller Laursen Tryk: Jørn Thomsen Elbo A/S Oplag: stk. Layout: Paul Erik Hummelmose ISSN: Bladet er gratis og udkommer 4 gange årligt. Bestil på Mere information: Besøg soendagsskoler.dk Kontonr.: MobilePay:

3 NYT FRA LANDSKONTORET NYE LEGESTUEBØGER Minifrø er et helt nyt materiale til dig, der vil fortælle legestuebørn om Gud. Minifrø 1 er den første af to bøger; hertil hører sangbogen Minisang, hvor en del af de 40 sange er nye og skrevet specifikt til brug i legestuen. Sangene indspilles og lægges ind på hjemmesiden, så legestuer også kan lære de nye sange. Tekstplanen over de 44 samlinger følger centrale tekster i Gamle og Nye Testamente, heriblandt kirkeårets højtider. Læs mere om bogen, der også kan bruges til babysalmesang, på leder.soendagsskoler.dk Minifrø Minifrø 1 Kreativ forkyndelse til de små FREMSTØD MED EVIGGLAD Henover sommeren har DFS lavet en praktisk guide til kirker, klubber og kredse, der gerne vil lave fremstød med Evigglad, den rullende søndagsskole, der har alt fra kængurustylter og konsulenter til snobrød og hoppeborge. Tanken er at gøre det enkelt og overskueligt, helt fra de første overvejelser til afholdelsen af arrangementet. evigglad.soendagsskoler.dk NYE KORT SÆTTER SAMTALEN I GANG DFS har udgivet samtalekort med fotos og kunstbilleder til hhv. børn og juniorer. I juniorsættet er der derudover 240 spørgsmålskort, fordelt på seks emner i juniorernes tros- og hverdagsliv. Kortene lægger relevante dilemmaer frem, som juniorer i fællesskab kan samtale om. Fotos og kunstbilleder kan bruges på en masse forskellige måder som beskrevet i det tilhørende hæfte. Svaret giver eftertanke om, hvordan man handler i et praktisk liv, som kristen. Alle DFS-klubber vil modtage et spil, hvis de ikke allerede har gjort det. Se mere på samtale.soendagsskoler.dk T-SHIRTS GI R OPMÆRKSOMHED De nye T-shirts med DFS værdier på ryggen og logoet foran er kommet i flere, større, størrelser. De kan bestilles fx til et fremstød i byen, hvor det skal være tydeligt, hvem der er kontaktperson. Find dem - og andre ting til jeres fremstød - på fremstoed.soendagsskoler.dk 2 3

4 Disse to fyre arbejder på Grejsdalens Efterskole Det gør Gud også Kom og se, hvad de udretter i fællesskab inspirations KONFERENCE Besøg os på efterskolernes dag søndag d. 29. sep DFS vil nurse, facilitere fællesskab og give udrustning til vores ledere. Derfor: Kom med som en af de 150, som gratis* ta r på konference lørdag 2. maj 2020! * Klubber og kredse i DFS får tilsendt rabatkode. Andre er selvfølgelig velkomne til normalpris 550 kr. inspirationskonference.dk DET BLIR VARMERE OG VARMERE Giv din nysgerrighed høj fem og følg den til enden af regnbuen og mærk guld heeelt tæt på! Få en forsmag og oplev skolen, Gud i centrum, vores hverdag og mærk energien. Kør efter varmen, guldet og gejsten og vi lover dig guuuld (og skovene er grønne). tjek djurslands.dk Tør du gå glip af Efterskolernes Dag hos os den 29. september kl ?

5 INDSAMLING De vandt i Vinding! Ledere i Vinding Søndagsskole i Sørvad lidt syd for Holstebro havde svært ved at tro beskeden, da de fik besøg af DFS-konsulent Randi Taulborg en søndag i august: De havde vundet den årlige konkurrence for DFS-klubber tilsluttet DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd. Hvert år kan en DUF-klub vinde en præmie, hvor hele klubben kommer af sted til en valgfri forlystelsespark med alt betalt. DFS har lodtrækningen for at tilskynde og takke lederne for at lave det foreningsopbyggende arbejde, som årligt giver DFS over 3 mio. i DUF-tilskud via tipsmidlerne. Derudover får DUF-klubberne rabat på Evigglad samt udvalgte kurser og materialer. Klubben havde indsendt vedtægter, program, kontingenter, referat af børnerådsmøder det, der skal til for at være en DFS-klub foreningsopbygget under DUF. Der var mange andre klubber, der havde gjort det samme, men i år var heldet altså med Vinding Søndagsskole. GAVE-STATUS KR. MÅL FOR 2019 Børn giver slikpenge til Indien Sara Møller Olesen var med som leder på Skjernkredsens Lejr 1 på Holmsborg. Her har børnene, der går i klasse, lommepenge med, som de kan købe slik og små gaveartikler for. Men efter børnene en aften havde hørt om Indien og projektet derovre, så besluttede lederne at lave en anderledes indsamling. - Slikboden var ved ét bord i spisesalen, kuglepenne og den slags ved et andet, og jeg sad ved et tredje bord og modtog beløb fra de børn, der ville, fortæller Sara. Måske halvdelen af dem valgte at give alt mellem 50 øre og 10 kr. Det gav nogle gode snakke med børnene om, hvad de har og hvad de mangler - og hvor få penge for os, der gør en stor forskel i Indien. Læs mere om DFS projekt i Indien på indien.soendagsskoler.dk De kr. er indsamlet fra 1/1-31/ TAK for enhver gave! stoet.soendagsskoler.dk MobilePay:

6 TEMA: BIBELBEGEJSTRING HUN DELER LIVSBEKRÆFTENDE ORD FRA BIBELEN MED BØRNENE I KLUBBEN Tekst og foto: Anette Ingemansen Bibelen betyder rigtig meget for Ida Dilling Nørgaard, der har været leder i børneklubben i Slagelse i 16 år. Hun er glad for Bibelen, og den er meget vigtig for hende, når hun forbereder sig til børneklubben. - Jeg kan læse i Bibelen, hvad Gud har gjort for mig. Gennem sit ord formidler han, hvad han vil mig, fortæller Ida, der er 38 år. - Det er dejligt at have Bibelen lige ved hånden. Her har jeg noget håndgribeligt, der udtrykker Guds plan og vilje med mig. Det gør mig tryg og glad. Der har været mange gange, at hun er Ida Dilling Nørgaard er leder i en børneklub i Slagelse. Hun bliver rigtig glad af at læse i Bibelen, når hun læser tekster, der handler om Guds kærlighed. blevet rigtig glad, når hun har læst i Guds ord. - Det sker tit i forbindelse med, at jeg opdager noget nyt og livsbekræftende, som jeg kan bringe videre til børnene i klubben, siger Ida. Jeg tænker også på alle de steder i Bibelen, hvor jeg bliver mindet om Guds kærlighed. Han elsker os og venter på, at vi kommer til ham. Det er lidt som i lignelsen med den fortabte søn. Gud venter ligesom faderen, der spejder og spejder efter sin søn. Og han bliver uendelig lykkelig, når vi vender om til ham. Smitter med sin bibelglæde Hun kan slet ikke lade være med at dele sin glæde over Bibelen med børnene i klubben. - Jeg fortæller dem, at de gode historier i Bibelen er ord fra Gud. Det er ikke bare noget, jeg finder på. Det er vigtigt for mig, at de finder ud, at det er Guds ord, vi bygger vores tro på. Det står fast, selv om vi kan være i tvivl, og at vi ikke altid forstår det, forklarer Ida.

7 ASABE SPREDER BIBEL- GLÆDE PÅ TVÆRKULTUREL SOMMERLEJR Tekst og foto: Anette Ingemansen Asabe Dalatu fra Nigeria har i flere år været leder på tværkulturel sommerlejr på Børkop Højskole. Hun bestiller faktisk næsten ikke andet end at fortælle de andre deltagere, der kommer fra mange lande, hvor glad hun er for Bibelen. - Jeg kan ikke undvære Bibelen. Her får jeg alt, hvad jeg brug for i mit kristne liv. Asabe Dalatu kommer fra Nigeria og kan ikke undvære sin bibel, som hun altid har læst i. Jeg vil gerne, at andre skal få del i alt det gode, som Bibelen har til mennesker, fortæller Asabe, der er 62 år og har boet i Danmark i mange år. Hun kommer fra et kristent hjem i Nigeria. - Det har altid været naturligt for mig at læse i Bibelen, siger Asabe og fremhæver Joh 3,16 som hendes favoritvers. KØN OG SEKSUALITET Jacob Munks nye bog En langt bedre vej er et bidrag i den debat, der ligesom køn og seksualitet i vores tid, synes konstant at pege i mange retninger - der alle er lige gode. Bogen peger på en anden vej, de traditionelle værdier som kærlighed, ægteskab og to køn, som Bibelen lærer os. Jacob er også medforfatter til seksualundervisningsmaterialet Jeg er køn, som DFS er medudgiver af. Fagbogen forsøger at guide til at holde fast og give gode værdier - til en langt bedre vej - videre til næste generation. lohse.dk 6 7

8 TEMA: BIBELBEGEJSTRING PÅ JAGT EFTER GUDS KÆRLIGHEDSMISSION I BIBELEN Tekst: Anette Ingemansen Gang på gang har Kurt Nielsen fra Holstebro erfaret, at han har opdaget nogle ting i livet, som har fået ham til at gå tilbage til Bibelen og læse teksterne igen. Det har givet ham en fornyet bibelglæde. For nogle år siden var han i Israel. - Jeg var spændt på at se alle de steder, jeg havde læst om i Bibelen, og om det holdt i forhold til min egen tro. Jeg blev ikke så berørt af de steder, der var helligst. For eksempel det sted, hvor Jesus var blevet korsfæstet, eller hvor han blev gravlagt. Men det var meget stort for mig at være ude i stilheden som for eksempel i Gordons have. Det gav en genklang i mig i forhold til det evangelium, jeg selv har fået lov at klynge mig til, fortæller Kurt Nielsen, der er fritidsforkynder i Indre Mission. - Oplevelserne inspirerede mig til at læse bibelteksterne, der omhandlede de pågældende steder igen. Kunst begejstrer Kunstværker med kristne motiver får ham også til at søge Bibelens tekster og læse dem igen. - Jeg møder rigtig mange af Guds skatte i Bibelen, og det gør mig så glad, siger Kurt. Bibelen er Guds levende ord, som jeg vender tilbage til igen og igen. Her stadfæster Gud sin relation til mig. Går på opdagelse Kurt betragter Bibelen lidt som et stort åben terræn, hvor der lægger meget skjult, som venter på at blive opdaget. - Jeg elsker at gå på jagt efter Guds kærlighedsmission i Bibelen. Her møder jeg Gud, som søger efter mennesker, og her møder jeg Gud, som elsker mig. Han har skabt mig og frelst mig og sender mig ud i verden for at formidle hans kærlighed til andre mennesker, slutter Kurt Nielsen.

9 BIBELEN ER KOMMET TIL AT BETYDE MERE FOR BODIL Tekst og foto: Anette Ingemansen Bibelen har altid fulgt 8o-årige Bodil Christiansen fra Herlev. Hun husker fra hendes bedsteforældres hjem, at der hang bibelvers på væggen. - Der hang et billede med et broderet bibelvers hen over døren i den fine stue. Det hørte med til hjemmet. Jeg tror, at bibelverset handlede om, at Gud er kærlighed, fortæller Bodil, der er glad for de tekster i Bibelen, der peger hen på Jesus. - Dem bliver jeg glad af at læse, og de giver mig noget at tænke over. noget nyt hver dag, som jeg skal tænke over, eller som jeg bliver inspireret af. Det er ikke så længe siden, at Bodil mistede sin mand. Hun fremhæver et ord fra Bibelen, som trøster hende. - Jesus ord om, at den, som tror på ham, skal leve, om han dør. De ord bærer mig, fortæller hun. I de sidste år har Bodil fået mere tid til at læse i Bibelen. - Jeg sætter mig gerne et kvarter eller tyve minutter og læser i Bibelen, og jeg oplever, at den er kommet til at betyde mere for mig, siger Bodil. Jeg møder Bodil Christiansen møder noget nyt i Bibelen, hver gang hun læser i den. 8 9

10 JUBILÆUM BØRNEKLUB FEJRER 25-ÅRS-JUBILÆUM Kirkekrummernes ledere havde sørget for kagemand, sangleg og god forkyndelse Både børn og ledere havde en rigtig festlig eftermiddag. Marianne Hjorth Lodahl er leder i Kirkekrummerne i Hasle på Bornholm. I konfirmandstuen i præstegården mødes de fredag med mulighed for at droppe ind fra Det er godt nok mange år, udbrød en 6-årig dreng, da lederne fortalte om årsagen til, at der blev serveret flot kagemand med»kirkekrummerne 25 år«skrevet i chokoladeglasur. Marianne har været leder i seks år og har i en del af de år haft tre af sine egne børn med i klubben. Den yngste har været med helt fra spæd. Den ældste datter, der nu er 11 år, bidrager i dag nogle gange med opgaver som ungleder. Stærkt sammenhold blandt lederne I det hele taget er det en klub, hvor flere generationer mødes. To af klubbens medlemmer er børn af en mor, der selv gik i klubben som barn. Måske er det en af årsagerne til, at sammenholdet blandt lederne er så stærkt. - Vi er gode ved hinanden og passer på hinanden, siger Marianne. Det er en dejlig flok at arbejde sammen med. Vi er fem ledere, som er gode til at deles om de forskellige ansvarsområder. Derfor er klubben også mindre skrøbelig, hvis en nu fx skulle stoppe pga. flytning. I vores fars hus Jubilæumsfesten blev holdt inden for normal klubtid, og det blev en rigtig god fredag eftermiddag. Først forkyndte lederne, som de plejer. Det handlede om spændingen ved at prøve noget nyt for første gang og var ud fra fortællingen om Jesus i templet som 12-årig. Kirkekrummerne bruger Børnefrø som inspiration til lederne. - Jesus ville være i sin fars hus, og det er netop dét, vi vil med børnene. Vi vil vise, at det er godt at være sammen med vores Far. Han kan hjælpe børnene gennem livet, fastslår Marianne, som også selv har rigtig gode minder fra sin barndom, hvor hun gik i klub og kom på lejre. Hilsner udefra Derefter var det så ellers i gang med de

11 Børn, ledere og også nogle forældre nød godt af den lokale bagers håndværk til festen. Det er skønt at høre om jubilæer! Det vidner om passion og udholdenhed i byer over hele landet. Kirkekrummerne er bare en af mange klubber, der kan fejre jubilæum. Alene i 2019 drejer det sig om 29 klubber: 10 år: Singing Superkids Gospel-kids, Mega-boblerne, Maxi-boblerne, Mini-boblerne, Minimyren Galten, Gospel-kids-teens Timring og Tiphede, Hedensted Valgmenigheds børne- og juniorklub og Messy Church (Holstebro IM). 25 år: Kirkekrummerne Hasle, Englebørn (legestue i Fredens Kirke), Ringkøbing Juniorklub, Hedensted Juniorklub, Fiskbæk Juniorklub UA, MandagsCafeen (Birkelse), Kirkens Legestue Farsø, Kettrup/Gøttrup Juniorklub og Zions Kirkes Legestue (Esbjerg). 40 år: Kirkefrø (Løsning). 110 år: Strandby Børnekirke og Torsdagsklubben (Gram). 125 år: Gludsted Børneklub, Spiren (Nr. Snede), Nyker Børne- og Juniorklub, Gudhjem Mandagsklub og Grindsted Søndagsskole. 130 år: Lunderskov Børneklub, Aulum Børnekirke, Bedsted Børne- og juniorklub og Binderup Børne- og juniorklub. Den ældste klub er Rønne Børneklub Spiren, som i år kører på 143. år - imponerende! festlige aktiviteter. Sangene blev ikke bare foreslået, men de mest populære sange i klubben var på forhånd skrevet ned på papir, som børnene så med magneter skulle fiske op fra gulvet. Kagemanden vakte forstået jubel og lokalet var pyntet med flag, frugt og festlige servietter. Klubben havde fået flere hilsner udefra. Man kunne mærke på børnene, at det gav en lidt højtidelig stemning, da lederne fortalte, at det får man nogle gange til vigtige begivenheder. Der var hilsen fra DFS landsleder og formand, som i anledningen af jubilæet også havde sendt et gavekort med. Pengene var blevet brugt på nøgleringe og kuglepenne fra lohse.dk, så børnene fik en lille gave med hjem. Den lokale præst havde også sendt en hilsen pr. mail, ligesom en tidligere leder, der i dag bor på Færøerne, havde gjort det. Der er et godt samarbejde med præsten i Hasle Kirke, som bakker op om de ting, der sker i klubben. Det er fx blevet en tradition, at Kirkekrummernes program til juleafslutningen varer en time længere - for der kommer præsten forbi. Han er også med til at printe og uddele programmer for både Kirkekrummerne og FDF i byen. Og med de glade børn, det gode lokale samarbejde og de gæve ledere skal Kirkekrummerne nok holde i mange år endnu! 10 11

12 LEJRE SONNICH BESØGTE 20 LEJRE PÅ 1 SOMMER! Som udviklingskonsulent i DFS har han brugt sommeren på at danne sig et overblik over DFS mange lejre - Hvis det at være på sommerlejr er en god ting, så må 20 jo være meget bedre, siger Sonnich Sunil Nørtoft Thacker med et stort smil. Han har brugt 26 dage af sommeren på at være rundt i hele landet. - En af mine store arbejdsopgaver er at undersøge muligheden for at lave nye lejrtyper. Derfor er det nødvendigt at få et kendskab til de lejre, der allerede afholdes. Samtidig er det at jeg kender lederne og de mig en vigtigt brik for det fremtidige arbejde med at afprøve nye idéer, påpeger udviklingskonsulenten. Får inspiration til arbejdet De mange lejrbesøg har givet et førstehåndsindtryk af meget forskellige måder at holde lejr på. Størstedelen af lejrene er klassiske lejre med bibeltime, løb, aftenprogram m.m. Men selvom lejrene på overfladen er ens på mange punkter, så er indholdet dog vidt forskelligt. - På flere lejre var der markedsdag, men sådan en kan være meget forskellig. På én lejr foregik det på en græsmark, hvor deltagerne i hold gik rundt for at prøve ting som at skyde en leder, trække en bil og købe popcorn, alt sammen som en konkurrence, hvor vinderholdet sluttede med flest penge. På en anden lejr var markedsdagen bare sjov og ballade uden vinder, hvor deltagerne går individuelt rundt. Det er et af mange konkrete eksempler på, at der er mange gode måder at gøre det samme på, og på den måde får jeg inspiration til lejrarbejdet, fortæller Sonnich. Det har været inspirerende og opløftende for udviklingskonsulenten at komme rundt og besøge de mange På Kjelsø lejren var der sneboldkamp, hvor lederne skulle skydes dog ikke i minusgrader, men med bløde poser mel.

13 Feddet bød på OL-dag, bl.a. med længdespring som her, hvor publikum ivrigt fulgte med. lejre, hvor entusiastiske ledere får det hele til at køre. På flere af lejrene var der også stor glæde over at få besøg fra DFS og at man fra landskontoret er interesserede i arbejdet lokalt på lejrene. - Jeg er i den grad blevet taget godt imod på de forskellige lejre. Det at komme ud og møde en masse gode, glade mennesker er fantastisk og det Vi håber, at alle ledere har nydt at være på lejr i sommeren - og forsat vil gøre det i fremtiden! Sidder nogen med en idé til en anderledes måde at holde lejr på, så kan Sonnichs kontaktoplysninger findes på sonnich.soendagsskoler.dk har været dejligt at føle og høre, at det betyder noget for lederne at få besøg af os fra DFS, fastslår Sonnich. Bibelen fylder meget Fælles for alle lejre er det bibelske indhold. Lejrlederne fortæller børnene om Jesus og den kærlighed, han har til os med entusiasme og iver. - Det er særlig glædeligt at høre børnene genfortælle, hvad de har hørt til bibeltimerne, og synger med på de mange gode børnesange. Specielt har sangen M.E.G.A. Venner sat sig godt fast i min hjerne efter at have hørt der blive skrålet igennem til den på mange af lejrene. De anderledes lejre En lejr, der gjorde tingene lidt anderledes, var bondegårdslejren i Sønderjylland. Lejren foregår på en gård og handler i stor stil om at være sammen med dyrene og passe dem. Børnene sover på hølofter og der bliver slagtet kyllinger til aftensmaden. De klassiske bibeltimer er erstattet med længere andagter ved måltiderne, da formiddagen bruges til praktiske gøremål på gården. - Det at holde lejr på denne måde er meget inspirerende. Det er fedt at se, hvordan alternative fokuspunkter fungerer, uden at de mister det kristne indhold, fremhæver Sonnich, der også oplevede det samme på Junior- SportsCamp

14 dtrevision.dk brandtrevision.dk Din revisor for søndagsskoler Vi kan hjælpe jer igang med DUF tilskudsmidler. Kontakt Jan Knudsen Minifrø KREATIV FORKYNDELSE FOR DE SMÅ Tag et afgørende skridt vælg SE Minisang Syng, leg og bevægelse med barnet KØB MINIFRØ 1 & MINISANG TIL LEGESTUEN I DAG! leder.soendagsskoler.dk

15 ANSÆTTELSER TO FYNBOER SKAL HJÆLPE FRIVILLIGE MED AT FORTÆLLE BØRN OM GUD Laura og Frederik begyndte 15. august som hhv. volontør og konsulent i DFS Fynskredsen og landsudvalget har længe ønsket flere kræfter til øens forkyndende arbejde og i august lykkedes det endelig, da Laura og Frederik blev ansat. Laura Grinderslev Christensen er 20 år og nylig student fra musiklinjen på Midtfyns Gymnasium. Hun synger i kor og spiller violin og klaver, foruden guitar, fløjte og trompet. Laura skal som volontør være med til at oprette og støtte børneklubber, sætte gang i Messy Church og diakonalt arbejde i Odense samt hjælpe i byens tal-dansk-café. Frederik Meyer Olesen er også musikalsk, hvilket bl.a. kan ses med en række sange over bibelvers på Frit fra leveren på YouTube. Han overtager ansvaret for Fynskredsen, som Britta Bank Møller har varetaget sammen med hendes fire øvrige kredse. På den måde har Fyn været underbemandet, og kredsens frivillige kræfter er derfor lige så glade som den erfarne konsulent, der nu får to nye kollegaer. Fyn har p.t. 11 klubber og 4 steder, der afholdes lejre. - Jeg skal finde flere steder at starte børneklub. Samtidig skal jeg være en ressource for de eksisterende klubber, fortæller Frederik om nogle af de vigtigste arbejdsopgaver. Frederik er 26 år og kommer fra Løsning, hvor han har gået i børne- og junior/teenklub. Efter gymnasiet var han volontør i Australien og USA, hvor han i et år fortalte børn om Gud med musik og dukketeater. - Her fik jeg smag for den kristne organisation og for at forkynde evangeliet, fortæller han. Under opholdet mødte han Katie, og de to er nu gift. I dag bor parret i Odense, hvor han i 2018 blev uddannet lærer. Udover i 10 år at have været leder på flere af DFS børnelejre var han i foråret 2019 i virksomhedspraktik som kirkeog kulturmedarbejder i Sankt Hans Kirke i Odense, hvor han også har været leder i børneklubben Børnehjørnet. I fritiden spiller han musik og discgolf og parret kommer i Odense Indre Mission

16 TEMA: BIBELBEGEJSTRING BØGER GI R BIBELBEGEJSTRING Der findes mange måder at smitte børnene med sin glæde over Bibelen Vær bibelaktive Vær aktive sammen med bibelfortællingen og leg bibelglæden ind. Her er et lille udsnit af malebøger, apps og findebøger. Min egen Bibel Min egen bog, som jeg kan bladre i, høre fra og få et konkret forhold til. Indtil barnet er stort nok til en»rigtig«bibel, så er der utallige alderssvarende muligheder. Bibelaktiviteter På legekasse.dk kan du med lege og kreative idéer fremme bibelglæden. Her er bibelløb, bibelspil, en bibel af tændstikæsker, collage med bibelsk tema, etc. Søg og find det hele på materialer.soendagsskoler.dk 10 måder at få børn bibelbegejstrede 1. Læser I en bibelhistorie eller har Noa hørt en i skolen, så vis ham, hvor den står i hans egen bibel. 2. Når I tager i kirke, så tager hele familien hver sin bibel med og slår op, når præsten læser op. 3. Lad børn se din begejstring - det smitter! 4. I klubben står lederne med Bibelen i hånden, når de fortæller bibelhistorie, og læser op herfra, når de lærer bibelvers. 5. Giv sammenhængen og overblikket, hvordan man slår et vers op og lærer rækkefølgen af bøgerne udenad - så er det ikke en uoverskuelig mursten af en bog, men et praktisk værktøj til livet. 6. Fortæl, at Bibelen ikke bare er en bog med seje historier, men Gud, der rækker ud til hans skaberværk gennem sit Ord - og at det er en fortælling til og om børnene selv, også i praktiske situationer som mobning, sygdom, venskab, etc. 7. Fortæl, hvor man kan begynde. Tag en bog - eller udvalgte kapitler fra en bog - ad gangen, og kryds af, efterhånden som I når igennem kerneskrifter. 8. Lær vers udenad. Begynd med Joh 3,16 og lignende. 9. Find ud af, hvad der begejstrer. Er det action som Jerikos mure, søde prinsesser som Ester eller spænding som David, der flygter fra Saul? 10. Bed for - og sammen med - barnet. Det er Gud, skal åbner hjertet, ikke teknikker og smarte idéer i sig selv!

17 ANDAGT ER JESUS BLEVET VÆK FOR DIG? Bibelglæde gennem højtlæsning Mange bibelfortællinger er gengivet i små og store bøger, bl.a. i den helt nye bog En ven der tilgi r, hvor vi følger Peter, der AL- DRIG vil svigte Jesus! Hjælp og vejledning Andagtsbøger kan forklare, hvad Bibelen handler om, fx det nye Hæng ud med Gud. Jesus vokser op, og som skik og brug i en jødisk familie, drager han med sine forældre til Jerusalem til påskefesten. Han er 12 år, året før, han som 13-årig ceremonielt skulle blive søn af loven. Efter påskefejringen går turen hjemad igen og så sker enhver forælders mareridt: deres barn, Jesus, er blevet væk! De havde troet, han gik med familie eller andre fra Nazaret, men væk var han! Ingen telefon eller Messenger kunne hjælpe, men en dagsvandring tilbage til Jerusalem. De har sikkert grædt, bedt, ja måske også bebrejdet hinanden, hvorfor de ikke havde holdt bedre øje. Efter en dags søgen i Jerusalem, ender de i templet, måske i et stille håb om snart at finde ham. Og dér sidder han midt imellem de lærde og lytter og svarer. Maria og Josef undrer sig og bebrejder Jesus, hvordan han kunne gøre det mod dem. Lige så undrende spørger Jesus, hvorfor de ledte efter ham: Vidste I ikke, at jeg bør være i min faders hus? Forældrene forstod ikke svaret, men Maria gemte ordene i hjertet. Jesus var blevet væk, men de fandt ham i templet. Jesus kan også blive væk for os, bed for... men hvornår opdager vi, at han er blevet væk? Har arbejde, fritidsinteresser, familie, Facebook stille og ubemærket overtaget tiden, hvor vi søger Gud og er sammen med ham? Er Bibelen blevet støvet, falder vi i søvn midt i Fadervor, er vi for trætte søndag formiddag og også i ugens løb til møde? Hvor søger vi for at finde ham? Jesus var som barn med i synagogen i Nazaret, var blevet oplært der - og sikkert også derhjemme. Det fulgte ham ind i voksenlivet (Luk 4,16). Vi kan også her lære af Jesus, nemlig at have gode vaner. Fx prioritere gudstjeneste om søndagen, lade sine børn være med i klub og på lejr, bede og læse Bibelen sammen. For Jesus var det naturligt at være i sin fars hus. Det er mit håb, at du og jeg også må søge ind vores fars hus, i Bibelen, og være en del af det kristne fællesskab. Både som en god vane, men også som en hjælp, når vi synes, Gud er blevet væk for os, for Jesus siger selv: Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort (Joh 6,37b). Kirsten Braüner Bækgaard Medlem af DFS landsudvalg at begejstringen for Guds Ord må vokse i DFS, lige fra børn og deres forældre til lederne, der skal smitte med deres bibelbegejstring. at klubber, kirker, lejre og kristne fællesskaber i Danmark må stå fast på Bibelen og deri finde liv, opmuntring og glæde, både i læsningen og forkyndelsen. at børn og juniorer i dette halvår må møde nye venner og ledere, der vil dem det godt - og ikke mindst få en dybere relation med Gud

18 TEMA: BIBELBEGEJSTRING DET GIVER BIBELGLÆDE AT HÆNGE UD MED GUD Kvartalshæfter skal åbne Bibelen i familier med børn Tekst: Anette Ingemansen Hæng ud med Gud er et materiale, som skal inspirere familier til at blive glade for at læse i Bibelen sammen en»bibelåbner«. Det understreger Britta Bank Møller. - I Guds ord er der gemt en kraft, som kan vække og forny troen. Projektgruppen bag materialet har et ønske om, at familier i fællesskab åbner Bibelen og får øje på alle de skatte, den rummer. Den har et livsvigtigt budskab til alle aldersgrupper. Britta er konsulent i DFS og har gennem to år siddet med i en redaktionsgruppe bestående af flere organisationer, som har arbejdet med at udforme det nye bibelmateriale. - Vi tror, der er et behov for at støtte forældrene i trosoplæringen, så det ikke kun bliver en opgave, som børne- og juniorklubberne tager sig af. Gud har givet forældre en meget vigtig opgave - nemlig at vejlede deres børn til en levende relation til Gud. Og Gud har lovet at bære med og kan bruge mig, selv om jeg ikke er perfekt som forælder, forklarer konsulenten. - Hæng ud med Gud-materialet kan hjælpe forældre med at slå op i Bibelen sammen med deres børn, læse nogle vers og via nogle spørgsmål til teksten undre sig og tale sammen om teksten. Samtalen kan give hjælp til at sætte ord på troen og livet med Gud. DFS vil nemlig gerne hjælpe forældre med at give det allerbedste til børnene, og det er ordet om Jesus. Bibelen er ifølge konsulenten ikke hvilken som helst bog. - Den er Guds kærlighedsbrev til mig. I Bibelen møder jeg Gud, som taler til mig gennem sit ord. Han viser mig vejen for mit liv, fastslår konsulenten. Læs mere om hæftet på materialer.soendagsskoler.dk

19 NOTER Plads til 150 DFS vil nurse, facilitere fællesskab og give udrustning til vores ledere. Det er udgangspunktet for konferencen 2. maj 2020, hvor 150 gratis kan tage med. Klubber og kredse i DFS får tilsendt rabatkode. Andre ledere er selvfølgelig velkomne til normalpris 550 kr. Fællesskab og samtaler mellem de frivillige vil blive prioriteret højere end normalt, og der kommer samtaleoplæg med Steen Palmqvist, Mikael Arendt Laursen, DFS-konsulenter og Carsten Hjorth Pedersen. inspirationskonference.dk inspirations KONFERENCE KALENDER 5. oktober: Flygtningebørn og traumer, Menighedsfakultetet evangeliskalliance.dk 26. oktober: Messy Church inspirationsdag, Christiansgården, Århus inspirationsdag.messychurch.dk november: Godly Play kursus, Diakonhøjskolen godlyplay.dk Står sammen om DFS Til Syng den igen 5. oktober samler de også i år ind til Søndagsskolerne. - Man står sammen om DFS på den aften. Det er en fælles sag, det kan man virkelig mærke, siger Hanne Pedersen, der står for indsamlingen og påpeger, at hun også er dybt taknemmelig for, at der er så mange, der vil hjælpe med at samle ind på aftenen. På forhånd tak for støtten! syngdenigen.dk marts 2020: Godly Play kursus, Emmaus galleri og kursuscenter 24. april 2020: Repræsentantskabsmøde, Børkop Højskole rm.soendagsskoler.dk 2. maj 2020: Inspirationskonference, Børkop Højskole inspirationskonference.dk Inspirationsdag i Århus Der kommer løbende nye steder, hvor der holdes Messy Church, gudstjeneste for alle aldre. Det er en god idé at lidt tid til at sætte sig ind i hvad Messy Church er og kan, inden man starter op. Her er MC-inspirationsdagen 26. oktober oplagt. Tilmelding senest 9. oktober på inspirationsdag.messychurch.dk messy ChuRcH Læs mere på soendagsskoler.dk 18 19

20 Afs.: Korskærvej 25, 7000 Fredericia Sorteret Magasinpost (SMP) ID: JUNIORER ER BEGEJSTREDE OVER GUDS MAGT - Jeg bliver rigtig glad, når jeg læser et af Jesus undere i Bibelen, for de viser, hvor meget Jesus kan gøre, fortæller 11-årige Helena fra Jelling. Ved siden af sidder den jævnaldrende Lea fra Slagelse. - Underne viser, hvor meget Gud egentlig kan gøre. Jeg kan godt lide underet med den lamme mand. Hans venner tror så meget på, at Jesus kan helbrede ham, at de bærer deres ven hen til ham. Den tredje i gruppen, Natasja på 12 år fra Givskud, bliver rigtig glad af at læse i Lukasevangeliet. - Han fortæller mange sjove ting, siger hun og griner. De tre juniorer har hver deres bibel, og de bruger den. - Jeg kan finde gode råd i Bibelen, hvis jeg har det svært, forklarer Lea. Natasja nikker. Hun bruger nogle gange Bibelen som opslagsbog, hvis hun har brug for at vide noget mere om et emne. Natasja, Lea og Helena bruger Bibelen som guide i mange ting. For Helena er det lidt anderledes. - Nogle gange kan man tvivle på, om man tror. Så kan Bibelen en hjælp til at finde ud af, hvordan det hænger sammen, siger Helena.

Inspiration til kirkeårets tekster for børn KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER FOR BØRN 4-9 ÅR BESTIL PÅ KIRKEFRØ.DK. i to bind med masser af online hjælpemidler

Inspiration til kirkeårets tekster for børn KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER FOR BØRN 4-9 ÅR BESTIL PÅ KIRKEFRØ.DK. i to bind med masser af online hjælpemidler 1 & 2 Inspiration til kirkeårets tekster for børn KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER FOR BØRN 4-9 ÅR i to bind med masser af online hjælpemidler BESTIL PÅ KIRKEFRØ.DK Arbejder du med kirke for børn? Så er Kirkefrø

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER. Inspiration til kirkeårets tekster for børn. i to bind med masser af online hjælpemidler

KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER. Inspiration til kirkeårets tekster for børn. i to bind med masser af online hjælpemidler 1 & 2 Inspiration til kirkeårets tekster for børn KIRKEÅRETS TEKSTRÆKKER i to bind med masser af online hjælpemidler BESTIL PÅ KIRKEFROE. SOENDAGSSKOLER.DK I DAG! Arbejder du med kirke for børn? Så er

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

OPDAG GUD SAMMEN Inspirationskonference 2016 NYHEDSBREV FEBRUAR En dag for børne-, junior- og kirkemedarbejdere

OPDAG GUD SAMMEN Inspirationskonference 2016 NYHEDSBREV FEBRUAR En dag for børne-, junior- og kirkemedarbejdere NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Hej ledere i børneklubber, børnekirker, legestuer, juniorklubber og Messy Church! Tak for sidst! Til de af jer, der var med til Inspirationsaften i Bethesda 26. januar 16. Messy

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Best Friends Forever! -2

Best Friends Forever! -2 Best Friends Forever! -2 Jeg står ved Jesus kors. Mål: Vi fortæller børnene, at vi kan være bedste venner med Jesus. For at kunne være bedste venner, må vi også være villige til at stå ved Jesus kors ligesom

Læs mere

Bent Molbech Pedersen Landsleder. Lisbeth Margård Bendix Jensen Konsulent i DFS, Materialer

Bent Molbech Pedersen Landsleder. Lisbeth Margård Bendix Jensen Konsulent i DFS, Materialer Forord Vi vil inspirere dig til at skabe relationer Vi er stolte over at kunne præsentere Juniorfrø 1, som er den første bog i en serie af tre grundbøger fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS).

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Natanael møder Jesus,

Læs mere

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN 1. søndag efter Hellig tre Konger, Hurup og Ørum Lukas 2, 41 52 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN De fleste familier har deres egne små anekdoter eller fortællinger. Nogle

Læs mere

BIBELCAMPING Bibeltimer 2014

BIBELCAMPING Bibeltimer 2014 LEDERHÆFTE BIBELCAMPING Bibeltimer 2014 TEMA MAN SKULLE TRO, DET VAR LØGN Utroligt, hvad du kan Elisa eller er det ikke dig, der gør det? - et link til NT Dette hæfte tilhører: Bibelcampingmateriale for

Læs mere

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores

Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores Hvordan får vi flere børnefamilier med i missionshuset eller hvordan får vi startet en børneklub? Børnefamilier bliver der færre og færre af i vores missionshuse rundt om i regionen. Her er jeres forslag

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Det lover jeg dig -3

Det lover jeg dig -3 Det lover jeg dig -3 Søg det, som Gud lover. Mål: Børnene forstår, at Gud belønner dem, der søger ham. Gud har lovet, at de, der søger og bliver ved med at søge, også vil finde. Opmuntr børnene til at

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker.

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus - 3

Jeg vil ligne Jesus - 3 Jeg vil ligne Jesus -3 Jeg vil leve som Jesus. Mål: Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus ved den måde, vi er på. Vi kan ligne ham med alt det, vi er og gør. Tekst: Apostlene lever som

Læs mere

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -1 Jesus er på vej! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi mindes, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Mange glæder sig over, at det snart

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 1.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Luk. 2,

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 1.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Luk. 2, side 1 Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger. Tekst: Luk. 2, 41-52. Et glimt ind i Jesu barndomsliv. Et glimt som enhver kan genkende sig i. Lukas gav os Jesu egen historie og i den fortælles også ethvert

Læs mere

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR 2011 1.SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 Jeg er din barndoms gade Jeg er dit væsens rod. Jeg er

Læs mere

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Luk op for Jesus -5. Jesus ønsker, at du er parat.

Luk op for Jesus -5. Jesus ønsker, at du er parat. Luk op for Jesus -5 Jesus ønsker, at du er parat. Mål: Lær børnene, at Jesus har gjort alt klar til, at vi kan leve et evigt liv med ham Han ønsker, at vi er med til denne store fest. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Gud taler til mennesker -1

Gud taler til mennesker -1 Gud taler til mennesker -1 Gud taler til børn Mål: Børnene opdager, at Gud taler til mennesker og deler sine hemmeligheder med dem, der søger ham, ærer ham og holder sig tæt til ham. Børnene får forståelse

Læs mere

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus.

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus. Jeg vil se Jesus -1 Johannes Døberen ser Jesus. Mål: Vi vil skabe forventning i børnene. Forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Gennem undervisningen vil

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus -1

Jeg vil ligne Jesus -1 Jeg vil ligne Jesus 1 Jeg vil bede som Jesus. Mål: Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus ved den måde, vi lever på. Børn hører, at Jesus brugte meget tid på at bede og tale med sin Far

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Børnene lærer, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Vi fortæller børnene, at deres Far i himlen

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -2 Jesus er kommet! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi fejrer, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Vi fejrer, at Jesus ønsker at komme

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest.

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Luk op for Jesus -3 Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Mål: Lær børnene, at Jesus har gjort alt klar til, at vi kan leve et evigt liv med ham. Det bliver en fest, og Jesus ønsker, at hvert eneste

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid!

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Gud har en plan -2 Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 2: At give mennesker en fantastisk fremtid. Alt det, som Gud har beredt for os, går ud over vores fatteevne

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Jeg gør Jesus kendt -1

Jeg gør Jesus kendt -1 Jeg gør Jesus kendt -1 Gør Jesus kendt der, hvor du er - med det, du har! Mål: Alle børn må vide, at alle kan gøre Jesus kendt, lige der, hvor de er, og med de gaver og talenter, de har. Denne gang tager

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

børn og juniorer 2011

børn og juniorer 2011 Bibelcampingmateriale for børn og juniorer 2011 Forord Dette års bibelcampingmateriale indeholder 12 timer fordelt på to emner: Kære Gud hør lige her og I Daniels fodspor. Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler

Læs mere

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren Godt Nyt Vi er så heldige, at vi får besøg at Kathryne Kirke. Hun synger profetisk, og det er noget du endelig ikke må gå glip af. Det er en velsignelse at lytte

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden.

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Mål: At fylde børnene med forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker, at vi er med til

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version Den gode overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave Brønderslev Kommune 2018 Version 150218 Kære forældre Tiden er nu kommet til, at jeres barn snart skal starte i børnehave. Starten i børnehave er

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Best Friends Forever! -3

Best Friends Forever! -3 Best Friends Forever! -3 Jeg står ved den åbne grav. Mål: Vi fejrer med børnene, at Jesus lever! Vi kan være bedste venner for altid! Sikken en fest! Tekst: Jesus genopstår (Joh. 20, 1-10 + 19-23). Visualisering:

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2017

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2017 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2017 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

I Jesus fodspor -2. Jesus betaler en pris

I Jesus fodspor -2. Jesus betaler en pris I Jesus fodspor -2 Jesus betaler en pris Mål: At børnene ønsker at følge Jesus, også når det betyder, at det koster noget. Tekst: Mat. 8, 18-22. (Jesus underviser dem, der vil følge ham). Visualisering:

Læs mere

Jesus Guds gave til os -4

Jesus Guds gave til os -4 Jesus Guds gave til os -4 Freds Fyrste Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en Fyrste/Konge. Jesus Rige er et Rige af fred. I hans fredsrige skal

Læs mere

Hvordan ser en lyserød elefant ud?

Hvordan ser en lyserød elefant ud? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 15. maj 2016 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Jer 31,31-34; ApG2,1-11; Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 289 * 291 * 298,3 * 287 LL: 290 * 297 * 289 * 291 * 298,3

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg vil se Jesus -4. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og en forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Vi er en familie -6. Gør som Jesus

Vi er en familie -6. Gør som Jesus Vi er en familie -6 Gør som Jesus Mål: Børn lærer, at vi må efterligne Jesus. Jesus viser os, hvordan vi elsker hinanden i praksis. Det er godt at gøre ligesom Jesus og tjene hinanden. I denne undervisning

Læs mere

Gud taler til mennesker -4

Gud taler til mennesker -4 Gud taler til mennesker -4 Gud taler til dig Mål: Børn opdager, at Gud taler til dem på mange forskellige måder. Vi forklarer børnene, at vi skal være villige til at gøre, som Gud siger. Lydighed er vejen

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

Giv det største til de mindste

Giv det største til de mindste Giv det største til de mindste LÆS BL.A. OM: DFS-konsulenter dækker hele Danmark Gejst, højt humør og fællesskab Messy Church Gospel-kids er sang, bevægelse og livsglæde Evigglad - den rullende søndagsskole

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Børnene må høre, at Jesus ikke holder nogen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Jesus ønsker

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere