når kvalitet tæller Handlingsplan med forslag til at optimere kvaliteten i revisorbranchen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "når kvalitet tæller Handlingsplan med forslag til at optimere kvaliteten i revisorbranchen"

Transkript

1 når kvalitet tæller Handlingsplan med forslag til at optimere kvaliteten i revisorbranchen

2 Introduktion 2 indhold 3 Indledning 3 Hvorfor en handlingsplan? 4 Kvalitet er værdiskabende 5 FSR danske revisorers forslag fra FSR danske revisorers medlemmer finder kvalitetsarbejdet vigtigt 8 Handlingsplanens indhold 9 1. Foreningens aktive understøttelse af medlemmernes kvalitet Måling af kvaliteten i revisionen Standarder om kvalitet Fokus på intern overvågning Faglig information, dialogmøder og udvikling for SMV-revisorer Årsagsanalyse Sager ved Revisornævnet Forslag til fremtidens kvalitetskontrol Åbenhed om, hvilke revisionsvirksomheder der er udtaget til kvalitetskontrol Åbenhed om årsagen til udvælgelse Forhåndsgodkendelse af kvalitetsstyringssystem Kvalitetskontrollens omfang og indhold Digitaliseringsparat kvalitetskontrol Hurtigere responstid Retfærdig gebyrstruktur Navnefrigørelse i sager, hvor Revisornævnet har idømt bøder Det offentlige tilsyn med revisorerne skal have tilstrækkelige og kompetente ressourcer

3 Introduktion 3 indledning Revisorbranchens troværdighed er afhængig af, at kvaliteten er i orden og til stadighed forbedres. Denne handlingsplan indeholder FSR danske revisorers konkrete forslag til, hvordan kvaliteten i branchen kan optimeres. FSR danske revisorer ønsker en styrket, effektiv og kompetent offentlig kontrol. Branchen er indstillet på at bidrage hertil, så længe finansieringen er fair og de, der underlægges tilsyn, betaler at der kan måles på kvaliteten og effektiviteten i branchens tillidsydelser og udviklingen heri at fokusere på og prioriterer at forbedre medlemmernes egen kontrol med kvaliteten og holder orden i eget hus ved at ekskludere medlemmer, som groft tilsidesætter eller gentagne gange ikke lever op til kvalitetskravene. Hvorfor en handlingsplan? Resultaterne af den offentlige kvalitetskontrol med revisorerne viser, at kvaliteten er god. Resultatet for viser dog samtidig, at der er plads til forbedringer. Kvalitet og høj faglighed i arbejdet er forudsætningen for revisors rolle som offentlighedens tillidsrepræsentant og eneretten til at revidere virksomhedernes regnskaber og afgive erklæringer med sikkerhed. Udviklingen gør, at der er stadigt stigende forventninger til revisors etik og moral. Foreningens medlemmer ønsker at leve op til de stadigt stigende forventninger i varetagelsen af deres samfundsmæssige rolle. De ved, at de ikke kun skal overholde gældende lovgivning, de skal også have legitimiteten i orden. Det betyder, at de har en stærk etisk bevidsthed, er professionelt skeptiske og leverer kvalitet, der er bedre end de formelle minimumskrav. Medlemmerne er på denne måde med til at sikre et velfungerende erhvervsliv. FSR danske revisorer har længe haft og vil fortsat have et højt generelt kvalitetsniveau hos medlemmerne som en vigtig del af foreningens strategi. Høj kvalitet er med til at sikre revisors omdømme, og omdømme er et Must Win Battle for foreningen. Med denne nye handlingsplan intensiverer FSR danske revisorer sammen med foreningens Kvalitetsudvalg arbejdet med at sikre, at foreningens medlemmer leverer den højeste kvalitet. Handlingplanen er et signal til omverdenen om, at foreningens medlemmer prioriterer kvalitet i arbejdet meget højt og står sammen om at ville optimere kvaliteten. Handlingsplanen dækker perioden for foreningens strategi Når troværdighed tæller med en stærk opstartsperiode i : Redegørelsen for 2016 er den seneste, der er udarbejdet.

4 Introduktion 4 Kvalitet er værdiskabende Revisionsbranchen er en vigtig aktør i et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Det er afgørende, at offentligheden og erhvervslivets aktører har tillid til revisors erklæringer. Tilliden til, at revisor er uafhængig, fagligt kompetent og agerer med en høj integritet, er grundlaget for den troværdighed, revisorerne nyder i erhvervslivet og i samfundet generelt. Prisen for denne betroede stilling er, at revisor skal leve op til en række særlige krav. Blandt de vigtigste krav er, at revisionsvirksomhederne skal have et kvalitetsstyringssystem, og at revisor og revisionsvirksomheden skal underlægge sig kvalitetskontrol. Godkendte revisionsvirksomheder har således siden 2004 været underlagt en offentlig kvalitetskontrol i regi af Revisortilsynet 2. Kravene om et kvalitetsstyringssystem og kvalitetskontrol er rimelige og værdiskabende, da de i sidste ende er med til at sikre revisors omdømme og rollen som offentlighedens tillidsrepræsentant. Øget kvalitet giver færre fejl, øget kundetilfredshed og større legitimitet hos både de virksomheder, som køber revisors ydelser, og hos regnskabsbrugerne, herunder investorer og offentlige myndigheder. FSR - danske revisorer har erhvervet rettigheder til et internationalt kvalitetsstyringssystem, CaseWare, som det tilbyder til sine medlemmer. Det er et professionelt revisions- og regnskabsværktøj, der gør opgaver i relation til planlægning, udførelse og erklæringsafgivelse mere effektivt. CaseWare sikrer, at revisor har de bedst mulige værktøjer til rådighed i forbindelse med afgivelse af erklæringer og regnskabsaflæggelse. CaseWare har fokus på effektivitet og kvalitet, og sikrer, at revisor til enhver tid kan udføre sine opgaver i overensstemmelse med gældende lovgivning. Foreningen styrker generelt indsatsen for at få så mange medlemmer som muligt til at anvende CaseWare eller et andet professionelt kvalitetsstyringssystem for derigennem at sikre kvaliteten. Foreningen arbejder endvidere med en løbende ajourføring og opdatering af CaseWare og kvalitetsmanualen med kvalitets- og effektivitetsfremmende tiltag og forbedringer, eksempelvis på handlingsniveau. formålet med et kvalitetsstyringssystem En revisionsvirksomhed skal etablere og opretholde et kvalitetsstyringssystem, der kan give revisionsvirksomheden høj grad af sikkerhed for, at revisionsvirksomheden og dets personale overholder faglige standarder samt relevante krav i lov og øvrig regulering, og at erklæringer afgivet af revisionsvirksomheden eller af opgaveansvarlige partnere er passende efter omstændighederne. Kvalitetsstyringen er med til at skabe tillid til, at revisor som offentlighedens tillidsrepræsentant arbejder uafhængigt af kunden og med høj etisk integritet og professionalisme. 2: I 2016 blev Revisortilsynet nedlagt og kvalitetskontrollen varetages herefter af Erhvervsstyrelsen.

5 Introduktion 5 FSR danske revisorers forslag fra 2013 I 2013 vedtog FSR danske revisorer med Styrket kvalitet i revisorbranchen 17 konkrete forslag, som alle på hver deres måde kunne forbedre kvaliteten i branchen. 17-punkts planen, som den populært blev kaldt, indeholdt både forslag til, hvordan FSR danske revisorer som forening kunne hjælpe medlemmerne til bedre kvalitet, og forslag til krav, som medlemmernes kvalitet skulle opfylde. Endelig indeholdt 17-punkts planen også en række forslag til ændringer i lovgivningen. Stort set alle disse forslag er i dag gennemført i en eller anden form. I bilag 1 er angivet resultatet af de 17 forslag. Erhvervsstyrelsens redegørelse for kvalitetskontrollen 2015 viste en positiv udvikling i kvaliteten 3. Færre revisionsvirksomheder og færre revisorer end tidligere fik en reaktion som følge af kvalitetskontrollen, ligesom færre revisorer og revisionsvirksomheder blev indbragt for Revisornævnet. Redegørelsen for 2016 kan ikke sammenlignes med tidligere, da kvalitetskontrollerne i 2016 er de første, der er gennemført efter de ændrede regler i revisorloven, der trådte i kraft med virkning fra 17. juni Resultatet viser dog, at der stadig er plads til forbedringer, og foreningens medlemmer er bevidste om og indstillet på, at kvaliteten skal optimeres, hvis revisorerne skal beholde legitimiteten. kvalitetsstyringssystemets indhold Arten, omfanget og dokumentationen af virksomhedens kvalitetsstyringssystem afhænger af forskellige faktorer, såsom revisionsvirksomhedens størrelse, ledelsesstruktur, antal kontorer, delegering og underskriftskompetence, personalets kompetencer, viden og erfaring, og arten og kompleksiteten af virksomhedens praksis, herunder hvilken slags kunder revisionsvirksomheden har. Kvalitetsstyringssystemet skal omfatte politikker og procedurer, der adresserer følgende elementer: Ledelsesansvar for kvalitet i virksomheden ( tone of the top ) Etiske krav Accept og videreførelse af kundeforhold og specifikke engagementer Ressourcer Udførelse af opgaverne Overvågning og evaluering Outsourcing. 3: I forbindelse med 2015 kvalitetskontrollen blev der taget hensyn til ændringen af revisorloven om at mindre forseelser som udgangspunkt ikke skal indbringes for Revisornævnet. Dette resulterede bl.a. i, at Erhvervsstyrelsen foretog en revurdering af de sager, der allerede var indbragt for Revisornævnet i forbindelse med 2015 kvalitetskontrollen. Resultatet for 2015 kvalitetskontrollen er derved ikke direkte sammenligneligt med tidligere års redegørelser. 4: Som er offentliggjort den 9. november 2018.

6 Introduktion 6 FSR danske revisorers medlemmer finder kvalitetsarbejdet vigtigt FSR danske revisorer holder løbende medlemsmøder i hele landet, hvor foreningen har spurgt medlemmerne om, hvad de anser for vigtigt i forbindelse med kvalitet og kvalitetskontrol. Medlemmernes tilbagemeldinger har givet en bruttoliste med mere end 150 bud på, hvad FSR danske revisorer bør prioritere i foreningens videre arbejde med kvalitet og kvalitetskontrol. Nedenfor er anført de vigtigste hovedemner, budskaber og begrundelser/kommentarer. Medlemmernes budskaber/ønsker: EMNE BUDSKAB BEGRUNDELSE/KOMMENTARER FOR BUDSKABET/ØNSKET Fremtidens kvalitetskontrol skal være Fleksibel Digitaliseringsparat Med hurtigere responstid Værdiskabende Differentieret Krav til kvalitetsstyringssystem Dvs. f.eks. en fleksibel fortolkning af krav i standarderne, således at kontrollen følger med udviklingen Tillade anvendelse af ny teknologi F.eks. et maks. antal dage, førend der ligger en rapport og afgørelse Det skal være en fordel at have været kontrolleret Kontrol skal kunne ske efter ønske og i så fald være formildende i forhold til sanktion Værdien/effekten af kvalitetskontrol skal måles og synliggøres I forhold til f.eks. kundesegment og antal erklæringer Små revisionsvirksomheder bør bruge et kvalitetsstyringssystem, der er godkendt. Udvælgelse til kontrol Ikke kun risikobaseret Transparens Ingen revisionsvirksomhed må i mange år kunne gå under radaren Årsag til udvælgelse skal oplyses Åbenhed om, hvilke revisionsvirksomheder der udtages, bl.a. med henblik på forebyggende indsats.

7 Introduktion 7 Medlemmernes budskaber/ønsker (fortsat): EMNE BUDSKAB BEGRUNDELSE/KOMMENTARER FOR BUDSKABET/ØNSKET Reaktioner Fokus på væsentlighed Fokus på vejledning Transparens Risiko for 3. mand Jf. lovbemærkningerne Oplysning om navn ved kendelser om bøde i Revisornævn I Erhvervsstyrelsens årlige redegørelser skal der oplyses om, hvad der identificerer som forbedringspunkter og gives vejledning om det kan være hjælp til andre. Ydelser fra foreningen CaseWare Efterfølgende intern kontrol (intern overvågning) Værktøjer Tvister Fokus på kvalitetsstyring i CaseWare Synliggøre, at den interne overvågning af kvalitetsstyringssystemet kan gøres gennem foreningen (kontrollantkorps) Uden betaling, f.eks. uafhængighedskursus og hjælp til årsagsanalyse Hjælp fra foreningen. Erhvervsstyrelsen Øget kontrol af ikkereviderede regnskaber Retfærdig gebyrstruktur Gennemsigtighed omkring omkostninger Revision bliver nedprioriteret for at holde sagerne ude af kvalitetskontrol Hvor de, der belaster systemet, betaler mest For at skabe legitimitet for kvalitetskontrollen hos dem, der kontrolleres.

8 8 handlingsplanens indhold Handlingsplanen indeholder 31 konkrete initiativer. Den første del Foreningens aktive understøttelse af medlemmernes kvalitet har 14 tiltag, som foreningen selv vil arbejde videre med. Der skal fortsat ikke herske tvivl om, at FSR danske revisorer ikke vil acceptere dårlig kvalitet hos medlemmerne. Anden del af handlingsplanen Forslag til fremtidens kvalitetskontrol har 17 forslag, som er møntet på udførelsen af det offentlige tilsyn med revisorerne. Vi vil igennem dialog og samarbejde med Erhvervsministeriet som det ansvarlige ressortministerium og Erhvervsstyrelsen som den ansvarlige og udøvende myndighed arbejde for en optimering af kvaliteten i revisorbranchen. Forslagene vil medvirke hertil. 14 tiltag 17 forslag

9 Tiltag 9 1. foreningens aktive understøttelse af medlemmernes kvalitet Foreningen har som brancheorganisation en yderst vigtig opgave i at bidrage til, og støtte op om, kvaliteten i vores medlemmers arbejde. I tilrettelæggelsen af foreningens arbejde med kvalitet har foreningen også for øje, at medlemmerne har forskellige behov alt efter, om der er tale om store revisionsvirksomheder eller netværk, eller der er tale om små revisionsvirksomheder, ofte endda revisionsvirksomheder med kun en revisor. Foreningen ønsker at spille en endnu mere aktiv rolle i forhold til at hjælpe vores medlemmer til at levere den bedst mulige kvalitet. Foreningen stiller derfor en række serviceydelser og redskaber til rådighed for medlemmerne, som det fremgår af listen nedenfor Måling af kvaliteten i revisionen Kvalitet i revisors arbejde er afgørende for revisionsbranchen og for revisorernes legitimitet. Det fremgår bl.a. af Erhvervsstyrelsens strategi for kvalitetskontrollen, hvori der står: Det er essentielt, at kreditgivere, investorer, offentlige myndigheder og andre interessenter kan have tiltro til, at revisor varetager opgaven som offentlighedens tillidsrepræsentant med den omhu, objektivitet og kvalitet som hvervet kræver. Branchen har derfor en interesse i at påvise, at kvaliteten i revisionen til stadighed forbedres for at sikre revisors omdømme og offentlighedens tillid. Ved den offentlige kvalitetskontrol konstateres, om revisionsvirksomhedernes kvalitetsstyringssystem er tilstrækkeligt og anvendes, og om der er fejl eller mangler i de udførte erklæringsopgaver. Der måles imidlertid ikke på kvaliteten i de udførte erklæringsopgaver. Revisionskvalitet er et komplekst emne og måling af den endnu mere komplekst. Der er derfor heller ikke endnu nogen universelt anerkendt definition af revisionskvalitet, heller ikke i revisionsstandarderne. Dog er der i forskellige lande taget initiativer til definition af kriterier for måling af kvaliteten (kaldet Audit Quality Indicators). Foreningen vil tage initiativ til at formulere nogle indikatorer på revisionskvalitet, som kan anerkendes bredt og bruges f.eks. ved måling af effekten af at have et offentligt tilsyn med revisorerne. Sådanne indikatorer skal danne baggrund for dialogen med Erhvervsstyrelsen om, hvordan vi i Danmark kan måle revisionskvaliteten og udviklingen i denne. tiltag Foreningen udarbejder konkrete forslag til kriterier for måling af kvaliteten i revisionen (Audit Quality Indicators). 5: Nogle lande har organisationer eller fora, som arbejder hermed, for eksempel det amerikanske Center for Audit Quality, ligesom den europæiske revisorforening Accountancy Europe også arbejder hermed.

10 Tiltag Standarder om kvalitet Den internationale standardsætter på revisionsområdet IAASB har netop sendt udkast til nye internationale kvalitetsstyringsstandarder i høring. De nye standarder skal erstatte den gældende internationale kvalitetsstyringsstandard kaldet ISQC 1. Formålet er at fremtidssikre kvalitetsstyringsstandarden, så den er tilpasset de stadigt mere komplekse og hurtigt skiftende omgivelser, som revisorer og revisionsvirksomheder arbejder i, herunder den teknologiske udvikling og nye arbejds- og forretningsmodeller, eksempelvis offshoring og outsourcing. Det er derfor hensigten, at kvalitetsstyringsstandarden ændres fra at være proces- og tjeklistefokuseret til at have stærkere fokus på ledelsens tilgang til kvalitetsstyring (system of quality management) og dermed også mere principbaseret. Både EU-reglerne på revisionsområdet og revisorlovens ordlyd omkring kvalitetsstyring bygger på den eksisterende formulering af ISQC 1. Det skal derfor vurderes, hvordan de kommende ændringer i ISQC 1 spiller sammen med den gældende lovgivning på området. Foreningen følger arbejdet med kvalitetsstyringsstandarderne tæt og søger via sit medlemskab af den europæiske revisororganisation at præge udviklingen, så rammevilkårene for revision og andre tillidsydelser fremmer revisorernes anvendelse af ny teknologi og digitalisering til at forbedre revisionskvaliteten. tiltag Foreningen vil når indholdet af den nye reviderede kvalitetsstyringsstandard ligger fast, analysere samspillet mellem den nye standard og de eksisterende regler. I forlængelse heraf vil foreningen komme med et konkret udspil til evt. lovændringer for at sikre, at rammevilkårene er klare og konsistente udarbejde vejledninger om indholdet og konsekven- sen af de nye standarder hjælpe medlemmerne med implementeringen af de nye kvalitetsstyringsstandarder gennem faglig understøttelse, for eksempel ved hjælp af retningslinjer, anbefalinger, kurser og konkrete værktøjer.

11 Tiltag Fokus på intern overvågning Alt for ofte konstateres det i den offentlige kvalitetskontrol, at mindre revisionsvirksomheder ikke i alle tilfælde får udført en årlig dokumenteret efterfølgende intern kontrol (intern overvågning) af kvalitetsstyringssystemet og en løbende kontrol af enkeltsager. Den interne overvågning af kvalitetsstyringssystemet er en løbende proces, som skal udføres og dokumenteres minimum en gang årligt. Kontrollen af selve systemet skal foretages af en fagligt kompetent person i eller uden for revisionsvirksomheden. Den interne kontrol af enkeltsager skal omfatte mindst én afsluttet erklæringsopgave med sikkerhed for hver underskrivende godkendt revisor. Denne kontrol kan foretages over en periode af eksempelvis tre år afhængigt af revisionsvirksomhedens egen politik, hvor de underskrivende revisorer herved, eksempelvis, har fået udtaget en erklæringsopgave til intern kontrol på skift over en treårig periode, men ikke nødvendigvis i samme år. Denne kontrol skal ligeledes foretages af en fagligt kompetent person, og der må naturligvis ikke ske egenkontrol af sager, idet den underskrivende godkendte revisor ikke må foretage intern kontrol af sine egne sager. I mindre revisionsvirksomheder vil det derfor ofte kræve, at en ekstern person med de fornødne faglige kompetencer hyres ind og foretager den interne kontrol af enkeltsagerne. Udgangspunktet og det essentielle i en revisionsvirksomheds interne overvågning er at kunne vise, at kvalitetsstyringssystemet bl.a. er fagligt opdateret, fungerer effektivt, og det anvendes hensigtsmæssigt. Dertil er det vigtigt, at eventuelle fejl og mangler efterfølgende rettes op og kommunikeres ud til alle involverede parter, så revisionsvirksomheden fremadrettet kan vise og dokumentere forbedringerne. Mindre revisionsvirksomheder, eksempelvis med kun en godkendt revisor, bør derfor nøje overveje, om den interne kontrol af enkeltsager kun skal omfatte én erklæringsopgave over en periode af eksempelvis tre år, da det kan være svært på baggrund af kun én sag at måle, hvorvidt kvalitetsstyringssystemet generelt fungerer effektivt og anvendes hensigtsmæssigt. Foreningen har siden 2014 haft et kvalitetskorps bestående af praktiserende revisorer. Kvalitetskorpset kan hjælpe medlemmerne med faglig sparring og gennemførelse af den interne overvågning, både på systemniveau, og når det gælder enkeltsager. I 2015 blev foreningens vedtægter skærpet med udvidede pligter for medlemmerne i forhold til intern overvågning. Foreningen fik hjemmel til at kræve oplysninger fra medlemmerne om den efterfølgende interne kontrol (intern overvågning) i revisionsvirksomheder. Foreningen kan således ifølge vedtægtsændringen anmode revisionsvirksomhederne om på tro og love at bekræfte, at virksomheden har udført intern overvågning, samt stille krav om, at revisionsvirksomheden indsender resultatet af denne kontrol til foreningen. tiltag Foreningen vil anbefale sine medlemmer, at der ved gennemførelsen af den årlige interne overvågning af kvalitetsstyringssystemet også udtages minimum en enkeltsag og gerne flere idet det vil give et bedre indblik i kvaliteten på sagsniveau i 2019 gennemføre en informations- og uddannelseskampagne i forhold til kravene til, og gennemførelsen af, efterfølgende intern kontrol (intern overvågning) i 2019 følge op på vedtægtsændringen om intern overvågning via en stikprøveundersøgelse.

12 Tiltag Faglig information, dialogmøder og udvikling for SMV-revisorer Foreningen udarbejder løbende artikler, analyser og faglige nyheder om kvalitetsarbejdet. For eksempel udarbejdes der løbende analyser af de sager, som afgøres i Revisornævnet, og sådanne analyser er også publiceret gennem artikler i for eksempel Revision & Regnskabsvæsen. Faglige nyheder udarbejdes ligeledes løbende og udsendes i foreningens nyhedsbreve og ligger på hjemmesiden. I november 2018 var temaet kvalitet i foreningens medlemsblad Signatur. Foreningen udbyder også kurser med forskellige perspektiver på kvalitetsarbejdet, herunder også mulighederne for at forbedre kvaliteten gennem brug af ny teknologi. Ifølge FSR danske revisorers medlemsundersøgelse er information, uddannelse og faglig udvikling i foreningens regi vigtig for medlemmerne. Foreningen vil derfor i 2019 have fokus på og intensivere forbedring i kvaliteten herigennem, især i SMV-segmentet, herunder også hvordan revisionskvaliteten kan forbedres gennem brug af ny teknologi. Dialog mellem foreningen og medlemmerne og dialog medlemmerne imellem om kvalitet er et andet vigtigt redskab til at sætte fokus på kvaliteten. Dialogen kan blandt andet bestå i udveksling af erfaringen med at finde, udbedre og forhindre fejl og mangler, ligesom dialogen kan kaste lys over, hvilke slags fejl og mangler som fylder mest, både i revisionsvirksomhedernes hverdag og i forbindelse med kvalitetskontrollernes gennemførelse. Kvalitetskontrolbesøg af de mindre og små revisionsvirksomheder udføres af praktiserende revisorer, som er godkendt af Erhvervsstyrelsen. Disse kvalitetskontrollanter opnår ved udførelse af kvalitetskontrolbesøgene stor indsigt i, hvilke fejl og mangler som er hyppigst og mest alvorlige. Denne indsigt er vigtig for alle praktiserende revisorer, ligesom den faglige indsigt, som foreningens sekretariat og Kvalitetsudvalg opnår gennem arbejdet med kvalitet, også kan give vigtig viden til kvalitetskontrollanterne og Erhvervsstyrelsen. I forhold til SMV-revisorer har FSR danske revisorer i forbindelse med sin strategi for Når troværdighed tæller vedtaget en særlig indsats for revisorer, der arbejder i SMV-segmentet. Foreningen afholdt også i januar 2019 årets SMV-Forum*2019, hvor kvalitet og ny teknologi var på dagsordenen under overskriften Kvalitech. tiltag Foreningen arrangerer hvert efterår dialogmøder med medlemmerne om arbejdet med kvaliteten i virksomhederne og erfaringerne fra kvalitetskontrollen inviterer årligt de eksterne kvalitetskontrollanter til et dialogmøde med Kvalitetsudvalget vil via podcasts, webinarer, chatrooms, tidsskrifter, nyheder og artikler distribuere outputtet af møderne, så det kommer alle medlemmer til gode. Den særlige indsats for SMV-revisorer bliver udmøntet i strategiperioden og vil bl.a. synliggøre medlemmernes kvalitet og troværdighed.

13 SAGSNUMMER TITEL KUNDE DATO Tiltag Årsagsanalyse FSR danske revisorer tilskynder til, at danske revisionsvirksomheder arbejder systematisk med at begrænse fejl og forbedre kvaliteten. Når man har begået en fejl eller identificerer en mangel, er det vigtigt at gøre sig klart, hvorfor fejlen eller manglen opstod, for at forhindre, at denne gentager sig. En årsagsanalyse er et vigtigt redskab hertil og vil fremme kvaliteten i revisionen, både på opgaveniveau og på virksomhedsniveau. Det fremgår af de retningslinjer for kvalitetskontrol, som Erhvervsstyrelsen har udarbejdet, at styrelsen forventer, at revisionsvirksomhederne dokumenterer de analyser af egne fejl, som virksomheden har gennemført, hvis revisionsvirksomheden som resultat af en kvalitetskontrol får pålagt at udarbejde en handlingsplan. De større revisionsvirksomheder arbejder allerede mere eller mindre systematisk med årsagsanalyser. Årsagsanalyser bør dog også sættes på den lille eller mindre revisionsvirksomheds dagsorden. Foreningen har derfor i efteråret 2018 udarbejdet et let tilgængeligt værktøj, som de små og mindre revisionsvirksomheder kan anvende. tiltag Foreningen lancerer og udbreder i 2019 sit redskab til at udføre årsagsanalyser. Redskabet er målrettet til mindre og små revisionsvirksomheder. FSR - Årsagsanalyse Analysediagram 13 FSR - Årsagsanalyse Dit redskab til at styrke kvaliteten ved at forebygge fejl 1 Identifikation Hvad er problemet? 2 Definition Hvad skete der? Indhold 3 Analyse Hvorfor skete det? 2 Introduktion 4 FSR - Årsagsanalyses fem trin 5 Typiske årsager til fejl i revisionen 6 Sådan gør du 9 Analysediagram, eksempler Var det den reelle årsag? Hvis nej, hvorfor skete det under førnævnte? Var det den reelle årsag? Hvis nej, hvorfor skete det under førnævnte? Var det den reelle årsag? Hvis nej, hvorfor skete det under førnævnte? Var det den reelle årsag? Hvis nej, hvorfor skete det under førnævnte? Den reelle årsag 4 Løsning Mulige løsninger 5 Opfølgning Mulige handlingsplaner Dokumentation: Helt overordnet skal du dokumentere indhentningen af data og input fra alle fem trin. 6:

14 Tiltag Sager ved Revisornævnet Revisornævnet behandler klager over, at en godkendte revisor, eller revisionsvirksomhed, ved udøvelsen af sin virksomhed har tilsidesat de pligter, som stillingen medfører. Ved revisorlovsændringerne i 2016 blev lovens sanktionsregime, efter forslag fra foreningen, ændret således, at der lempes i bunden og skærpes i toppen. Det vil sige, at mindre fejl og mangler sanktioneres med advarsler i stedet for bødestraf. Til gengæld forhøjes bødestørrelsen ved alvorlige forseelser. De foreløbige analyser af Revisornævnets afgørelser efter lovændringerne viser, at det nye sanktionsregime også efterleves. Nogle af foreningens medlemmer kommer i en situation, hvor de får en sag for Revisornævnet, og nogle medlemmer efterspørger i den forbindelse hjælp fra foreningen. Foreningen varetager medlemmernes interesser generelt i forhold til offentlige myndigheder, Folketinget, organisationer mv. samt svarer på generelle faglige spørgsmål. Desværre kan foreningen ikke gå ind i konkrete sager, der verserer for f.eks. Revisornævnet. Hvis det drejer sig om konkrete faglige spørgsmål, kan medlemmet via foreningens Hotline få hjælp til svar fra foreningen. Også i forhold til kvalitet giver foreningen generel fortolkning af reglerne, men kan ikke påtage sig en partsrolle. Hvis et medlem har behov for konkret hjælp i forhold til sager i forbindelse med kvalitetskontrol og Revisornævnet, kan foreningen henvise til eksperter, som har erfaring med sådanne sager. tiltag Foreningen følger og analyserer udviklingen i kvalitetskontrollen og sager ved Revisornævnet med henblik på at konstatere, om det ændrede sanktionsregime efterleves, samt at uddrage læring i forhold til, hvad der sanktineres udgiver årligt en rapport om udviklingen udarbejder relevant materiale om udviklingen til medlemmerne, f.eks. podcasts, webinarer og artikler, herunder om hvad og hvordan der sanktioneres.

15 Forslag forslag til fremtidens kvalitetskontrol Den offentlige kvalitetskontrol af revisionsvirksomhederne er et vigtigt led i at skabe og fastholde tilliden til kvaliteten af revisors arbejde. Derfor skal kvalitetskontrollen foregå så effektivt og målrettet som muligt. Det betyder for det første, at det er de rigtige revisionsvirksomheder, der udtages til kontrol. For det andet, at kvalitetskontrollen udføres på den ressourcemæssigt mindst belastende måde, både for den kontrollerede revisionsvirksomhed og for Erhvervsstyrelsen, som jo er finansieret af revisorbranchen. Og for det tredje, at der foretages en ensartet kontrol af sammenlignelige sager. Erhvervsstyrelsen varetager den offentlige kvalitetskontrol af revisionsvirksomhederne og ønsker ifølge sin strategi for at indgå i en løbende dialog med erhvervslivets aktører såvel som revisionsbranchen om vores fælles mål at sikre en fortsat tillid til den finansielle information, der danner rammerne for et effektivt erhvervsliv. Ifølge strategien ønsker Erhvervsstyrelsen også Som offentlig tilsynsmyndighed at udvise åbenhed omkring tilsynsstrategi, arbejdsmetoder- og former, organisering mv. FSR danske revisorer ønsker sammen med Erhvervsstyrelsen som den ansvarlige offentlige myndighed at drøfte og udvikle en fælles vision for revisorbranchens relevans og rolle, samt hvordan branchen bedst opfylder forventningerne og medvirker til at sikre et velfungerende erhvervsliv. For at understøtte en sådan vision har FSR danske revisorer bl.a. følgende forslag til, hvordan det offentlige tilsyn med revisorerne kan indrettes, så det, som det er udtrykt i strategien, bliver et: fortsat effektivt og forandringsparat offentligt tilsyn med revisionsvirksomheder og revisorer, herunder et værdibaseret tilsyn til nytte for både erhvervslivet generelt, såvel som revisionsbranchen specifikt. 7: Erhvervsstyrelsen strategi af 11. januar

16 Forslag Åbenhed om, hvilke revisionsvirksomheder der er udtaget til kvalitetskontrol Indtil revisorlovsændringerne i 2016 oplyste Revisortilsynet på forespørgsel, hvilke revisionsvirksomheder der i et givet år var udtaget til kvalitetskontrol. FSR - danske revisorer brugte disse oplysninger til bl.a. at tage kontakt til de medlemmer, der var udtaget, for at tilbyde hjælp og råd i forbindelse med kvalitetskontrollen og for at kunne følge op på resultatet af kvalitetskontrollen. I 2015 indførte foreningen, via foreningens vedtægter, en pligt for alle medlemmer til at indsende resultatet af kvalitetskontrollen til sekretariatet. Formålet med dette var primært at kunne følge op på og hjælpe medlemmer, som havde problemer i forhold til kvalitetskontrollen. Samtidig kunne foreningen få indblik i, hvilke fejl der typisk fandtes på tværs af virksomheder og segmenter, for herigennem at fokusere sin faglige indsats og efteruddannelsestilbud. Via oplysningerne om udtagne revisionsvirksomheder kunne foreningen kontrollere, om denne forpligtigelse i vedtægterne blev overholdt. Ændringerne af revisorloven i 2016 har medført, at Erhvervsstyrelsen ikke længere udleverer oplysninger om, hvilke revisionsvirksomheder der er udtaget til kvalitetskontrol. Begrundelsen er, at udtagelsen er at betragte som en fortrolig oplysning, fordi udtagelsen nu er risikobaseret. Foreningen finder dette uheldigt, da oplysning om, hvilke revisionsvirksomheder der er udtaget, er et vigtigt redskab i foreningens indsats for at forbedre kvaliteten og er nødvendigt, for at indsatsen kan fokuseres derhen, hvor den er vigtigst. Da en del af udtagelsen til kvalitetskontrol hvert år er tilfældig (for at kunne teste, om risikofaktorerne er de rigtige), mener foreningen, at oplysning om udtagelsen kan ske på trods af fortrolighedshensyn. Alle revisionsvirksomheder kan blive udtaget og udtagelsen er dermed ikke en indikation for, om en virksomhed er blevet udtaget som følge af en risikoindikator. forslag Åbenhed om, hvilke revisionsvirksomheder der udtages ti kvalitetskontrol.

17 Forslag Åbenhed om årsagen til udvælgelse Erhvervsstyrelsen offentliggør i sine årlige retningslinjer for kvalitetskontrollen de risikofaktorer, som styrelsen anvender til udvælgelse af revisionsvirksomheder til kvalitetskontrol. Risikofaktorerne er ikke prioriterede, ligesom det ikke er muligt at se vægtningen. Hverken de udvalgte revisionsvirksomheder eller de kvalitetskontrollanter, som skal kontrollere ikke-pie revisionsvirksomhederne, kan, som praksis er nu, få oplyst, hvilke risikofaktorer der har v æret afgørende for udvælgelsen af den konkrete revisionsvirksomhed til kvalitetskontrol. Foreningen er enig i den risikobaserede udvælgelse og finder det positivt, at risikofaktorerne generelt offentliggøres for på den måde at skabe transparens i kvalitetskontrollen. Foreningen finder dog samtidig, at kvalitetskontrollanten og revisionsvirksomheden i alle tilfælde bør have oplyst, hvilke risikoindikatorer der har været udslagsgivende for udvælgelsen af den revisionsvirksomhed, som kvalitetskontrollanten skal kontrollere. Når kvalitetskontrollanten får en sådan oplysning, kan kvalitetskontrollanten fokusere kontrollen og på den måde undgå at anvende unødige ressourcer på unødvendig kontrol. Ligeledes vil en revisionsvirksomhed, der er udvalgt til kontrol, kunne drage lære af at vide, hvilke risikoindikatorer der ligger til grund for udvælgelsen, og også tilrettelægge sit arbejde, så der bliver ekstra fokus på risikoområderne. Åbenhed om de konkrete risikoindikatorer til den enkelte revisionsvirksomhed og kvalitetskontrollanten vil også være med til at øge transparensen i Erhvervsstyrelsen i overensstemmelse med styrelsens egen udmelding om åbenhed. Det fremgår af revisorlovens 29, stk. 3, at Erhvervsstyrelsen tilrettelægger kvalitetskontrollen på grundlag af en risikoanalyse. Dog skal revisionsvirksomheder, der reviderer store og mellemstore virksomheder (som defineret i årsregnskabsloven), mindst kontrolleres hvert 6. år, ligesom revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af interesse for offentligheden, skal kontrolleres mindst hvert 3. eller 6. år. For størstedelen af revisionsvirksomhederne gælder altså, at de ikke som tidligere er underlagt en regelmæssig kvalitetskontrol mindst hvert 6. år. Foreningen finder, at det skal sikres, at ingen revisionsvirksomhed i mange år kan gå under radaren, og derfor bør antal år siden seneste kvalitetskontrol vægte højt som risikoindikator. forslag Årsag til udvælgelse af den enkelte revisionsvirksomhed oplyses til såvel kvalitetskontrolanten som den revisionsvirksomhed, der er udvalgt til kvalitetskontrol Antal år siden seneste kvalitetskontrol vægtes højt som risikoindikator.

18 Forslag Forhåndsgodkendelse af kvalitetsstyringssystem Ifølge retningslinjerne for kvalitetskontrol skal kvalitetskontrollanten altid kontrollere arten og indholdet af en revisionsvirksomheds kvalitetsstyringssystem, herunder om revisionsvirksomhedens kvalitetsstyringssystem er tilstrækkeligt. Mange revisionsvirksomheder anvender et kvalitetsstyringssystem, som er udviklet og bliver vedligeholdt et centralt sted, for eksempel CaseWare eller de store revisionsvirksomheders internationalt udviklede kvalitetsstyringssystemer. Uanset at revisionsvirksomheden anvender et sådant system, så foreskriver reglerne, at kvalitetskontrollanten skal gennemgå selve systemets indhold, dvs. om manualen indeholder tilstrækkelige politikker, og værktøjet indeholder tilstrækkelige procedurer. Det betyder, at det samme system kan risikere at blive genstand for en gennemgang en hel del gange i løbet af samme år, hvis der er mange blandt de udtagne revisionsvirksomheder, der anvender systemet. Foreningen finder, at kvalitetsstyringssystemer, som anvendes af mange revisionsvirksomheder, bør kunne gennemgås én gang i Erhvervsstyrelsens regi i et givent kontrolår. En sådan central godkendelse af kvalitetsstyringssystemet vil betyde, at der ikke skal bruges kostbar kontrollanttid på at gennemgå systemet i hver enkelt revisionsvirksomhed, for systemet er allerede kontrolleret. Tiden kan bruges på at kontrollere, om revisionsvirksomheden anvender systemet korrekt. Det vil være hensigtsmæssigt og ressourcebesparende, både for revisionsvirksomhederne og for Erhvervsstyrelsens tilsyn med revisorerne. Hvor der er sket tilpasninger af systemet eller tilføjelser, skal sådanne ændringer selvfølgelig kontrolleres. forslag Kvalitetsstyringssystemer, som anvendes af mange revisionsvirksomheder, og som opdateres centralt, skal som udgangspunkt godkendes centralt, og det er anvendelsen af systemet, der kontrolleres i den enkelte revisionsvirksomhed. Hvis revisionsvirksomheden har tilpasset systemet på nogle områder, eksempelvis politikker for konsultation, egenovervågning, uafhængighed mv., skal sådanne områder kontrolleres.

19 Forslag Kvalitetskontrollens omfang og indhold I henhold til revisorloven skal kvalitetskontrollen omfatte en vurdering af kvalitetsstyringssystemet samt udførelsen af og uafhængigheden i forbindelse med afgivelse af erklæringer med sikkerhed. I EU-reglerne på revisionsområdet og i revisorloven er det fastsat, at kvalitetskontrollen på grundlag af tilstrækkelig afprøvning af udvalgte revisionsfiler skal indeholde en vurdering af opfyldelsen af gældende revisionsstandarder og uafhængighedskrav, af de anvendte ressourcers omfang og kvalitet, af de beregnede revisionshonorarer samt af revisionsvirksomhedens interne kvalitetskontrolsystem. Samtidig er det i EU-direktivet fastsat, at kvalitetskontrollen skal være hensigtsmæssig og forholdsmæssig under hensyntagen til omfanget og kompleksiteten af den aktivitet, som revisionsvirksomheden eller revisoren udfører. En kvalitetskontrol er ressourcekrævende for de revisionsvirksomheder, som er udtaget til kvalitetskontrol. Dette gælder især for små revisionsvirksomheder og i revisionsvirksomheder, som ikke afgiver ret mange erklæringer med sikkerhed. De danske regler for kvalitetskontrollen, herunder især retningslinjerne, foreskriver mange handlinger, som kvalitetskontrollanten ikke kan fravælge at udføre. Der er således ikke megen mulighed for kvalitetskontrollanterne til at tilrettelægge og justere kvalitetskontrollen. Foreningen finder, at kvalitetskontrollanten bør have mulighed for at differentiere kvalitetskontrollen i forhold til de omstændigheder, der gælder for den revisionsvirksomhed, som skal kontrolleres, f.eks. kundesegmentet og antal erklæringer, der er blevet afgivet. Det vil være hensigtsmæssigt og ressourcebesparende, både for revisionsvirksomhederne og for Erhvervsstyrelsen. Endvidere skal det sikres, at samme slags sager kontrolleres ensartet og efter samme kriterier, uanset hvilken størrelse revisionsvirksomhed sagen er udarbejdet i. Det vil sige, at der for eksempel skal stilles de samme kvalitetskrav til en revisionserklæring, der er udarbejdet for en lille kunde i en lille revisionsvirksomhed, som de kvalitetskrav, der stilles til en revisionserklæring, der er udarbejdet for en sammenlignelig lille kunde i en stor revisionsvirksomhed. forslag I kvalitetskontrollens omfang skal der tages hensyn til f.eks. kundesegment og antal erklæringer med sikkerhed, der er afgivet. Antallet af stikprøver skal stå i rimeligt forhold til antallet af erklæringer. Hvis der f.eks. kun er afgivet fire erklæringer med sikkerhed, bør minimumskravet på tre stikprøver kunne modificeres Der skal sikres et ligebehandlingsprincip, så der stilles samme kvalitetskriterier til sammenlignelige sager, uanset om de er udarbejdet i en stor eller lille revisionsvirksomhed.

20 Forslag Digitaliseringsparat kvalitetskontrol Ny teknologi betyder i disse år, at revisors arbejdsmetoder ændrer sig. For eksempel betyder dataanalyse, at der nu kan laves 100% kontrol i stedet for stikprøver. Den teknologiske udvikling betyder også, at der skal eksperimenteres en del, førend nye redskaber bliver perfekte. Tilsynsmyndigheder er nødt til at overveje, hvordan de vurderer anvendelse af ny teknologi i deres kontrol af tillidsydelserne, herunder om den fungerer efter hensigten. Og myndighederne skal tillade, at f.eks. krav i standarder opfyldes på andre og nye måder. Og endelig skal myndighederne have de nødvendige kompetencer til at kunne kontrollere og vurdere revisors og revisionsvirksomhedernes brug af ny teknologi. forslag Kvalitetskontrollen skal have en fleksibel tilgang til krav i standarderne, således at kontrollen følger med udviklingen samt tillader anvendelse af ny teknologi, herunder tillader, at der eksperimenteres i det omfang, det ikke går ud over kvaliteten eller betyder fejl eller mangler i revisors erklæringer Der skal være transparens og åbenhed om, hvordan anvendelse af ny teknologi bedømmes af Erhvervsstyrelsen i forbindelse med kvalitetskontrollen og undersøgelsesinstituttet, så andre revisionsvirksomheder kan blive orienteret om, hvad der er tilladt.

21 Forslag Hurtigere responstid De senere års kvalitetskontrol har vist endda meget lange sagsbehandlingstider. Således er der for eksempel en del revisionsvirksomheder, som er blevet kontrolleret i 2016, som først har fået færdigbehandlet og afsluttet kvalitetskontrollen i 2018, det vil sige to år efter kvalitetskontrollens gennemførelse. Når en revisionsvirksomhed er udtaget, bør kontrolforløbet afsluttes inden for en rimelig tid, f.eks. et maks. antal dage, førend der ligger en rapport efter afslutningen af en kontrol, især i ukomplicerede sager. I en del sager er der revisorer, som har ventet meget lang tid på at få afgjort, om kvalitetskontrollen af deres sager ville resultere i en undersøgelse, og om en undersøgelse ville resultere i en indbringelse for Revisornævnet. En sådan ventetid er belastende for den enkelte revisor. Uforudsete forhold, for eksempel ressourcemangel, kan føre til forlængede sagsbehandlingstider, men dette bør ikke gå ud over revisorerne og revisionsvirksomhederne, som jo betaler for det offentlige tilsyn via gebyrer og timebetaling. forslag Det tilstræbes, at sager afsluttes inden for 6 måneder, efter at Erhvervstyrelsen i kontrol af ikke-pie-revisionsvirksomheder har modtaget kvalitetskontrollantens rapportering vedrørende kvalitetskontrollen medmindre forsinkelsen skyldes den kontrollerede revisionsvirksomhed Der garanteres en maksimal sagsbehandlingstid i sager af undersøgelse vedrørende revisorer eller revisionsvirksomheder som følge af kvalitetskontrollen.

22 Forslag Retfærdig gebyrstruktur Den nuværende gebyrstruktur medfører, at revisorer, der både er tilknyttet en aktiv revisionsvirksomhed og en passiv via deres holdingvirksomheder eller lign., får dobbeltopkrævninger eller i visse tilfælde endda bliver opkrævet tre gange. Hvis ejerskabet derimod er personligt, opkræves der kun for den aktive revisionsvirksomhed, som de er tilknyttet. Aktive revisionsvirksomheder og disses tilknyttede revisorer er reelt dem, der underlægges kontrolsystemet ved kvalitetskontrollen, undersøgelser og revisornævnssager, da disse udtages til kvalitetskontrol på risikobaseret eller cyklisk basis. Og i øvrigt indbringes for Revisornævnet, hvad enten dette sker via undersøgelser eller fra andre myndigheder. Foreningen finder, at de aktive revisionsvirksomheder og tilknyttede revisorer bør finansiere dels kvalitetskontrollen og dels undersøgelse og Revisornævnet. Det er revisionsvirksomhedens ansvar at sikre, at alle godkendte revisorer, der har beskæftigelse eller anden tilknytning, registreres og tilknyttes revisionsvirksomheden. Er en revisor tilknyttet flere aktive revisionsvirksomheder, opkræves gebyr for hver. Dette kan let administreres i Virk.dk. Revisorlovændringen fra 2016 betyder, at der indbringes og behandles langt færre sager ved Revisornævnet. Således fik Revisornævnet i sager mod 51 sager i Faldet i antal sager bør medføre, at gebyret til Revisornævnet sættes ned. forslag Gebyropkrævningen indrettes, så den afspejler følgende forhold: Revisorer, der er tilknyttet aktive revisionsvirksomheder, opkræves gebyr Holdingvirksomheder, der ikke afgiver erklæringer med sikkerhed, og tilknyttede revisorer opkræves ikke gebyr Revisionsvirksomheder og disses tilknyttede revisorer, der ikke afgiver erklæringer med sikkerhed, opkræves ikke gebyr. Alternativt opkræves der et mindre gebyr Alternativt kan man lade dem, der underlægges systemet, betale mere, f.eks. når kvalitetskontrollen medfører, at der iværksættes og gennemføres en undersøgelse Gebyret til Revisornævnet sættes ned som følge af færre antal sager til behandling.

23 Forslag Navnefrigørelse i sager, hvor Revisornævnet har idømt bøder Ændringerne i EU-revisordirektivet i 2014 medførte som udgangspunkt en pligt til, at alle sanktioner, som pålægges af Erhvervsstyrelsen i forbindelse med undersøgelser samt af Revisornævnet, skal offentliggøres. Ved gennemførelsen af ændringerne i revisorloven valgte man i Danmark at udnytte en undtagelse i direktivet, der gav lov til at lade være med at offentliggøre identiteten på fysiske personer og enkeltmandsvirksomheder, medmindre der er tale om frakendelse af godkendelsen eller nedlæggelse af midlertidigt forbud mod revisors udførelse af revision og udøvelse af visse funktioner i en PIE eller revisionsvirksomhed. Begrundelsen for, at der alligevel skulle finde offentliggørelse sted i disse tilfælde, var, at det anses for nødvendigt at advare regnskabsbrugerne og offentligheden i disse tilfælde. Ændringerne i revisorloven omkring offentliggørelse har altså betydet, at der bortset fra ovennævnte undtagelser alene sker offentliggørelse af sanktioner med angivelse af identiteten for revisionsvirksomheder. Foreningen finder, at det er uheldigt, at man ikke offentliggør identiteten på fysiske personer og enkeltmandsvirksomheder, når disse ikendes sanktioner i Revisornævnet. En kunde, der søger revisor, har således ikke mulighed for at tjekke, om en revisor, som kunden påtænker at hyre, har fået bøder i Revisornævnet og i givet fald hvorfor. Det er en vigtig oplysning for kunden, når kunden ønsker en revisor, der leverer god kvalitet. Samtidig har foreningen ringere mulighed for at holde orden i eget hus blandt medlemmerne, når identiteten på de dømte ikke kendes. forslag Der sker offentliggørelse af identiteten på fysiske personer og enkeltmandsvirksomheder, der idømmes bøder af Revisornævnet over en vis størrelse, f.eks. over kr.

24 Forslag Det offentlige tilsyn med revisorerne skal have tilstrækkelige og kompetente ressourcer Det er vigtigt, at den offentlige tilsynsmyndighed har de nødvendige ressourcer og kompetencer, så tilsynet proaktivt, på forkant med udviklingen, kan kontrollere revisionsvirksomheder og komme med bud på, hvordan rammevilkårene for revisors arbejde sikrer optimering af kvaliteten. Ligeledes at Erhvervsstyrelsen i situationer, hvor der kan stilles spørgsmål ved revisors arbejde, kompetent og med tilstrækkelige ressourcer kan undersøge sagen og træffe afgørelse. Langvarige kontrolsager og undersøgelser skader tilliden til både finansmarkederne og revisorerne, ligesom en kontrol, der ikke fokuserer på de mest komplekse virksomheder af offentlig interesse, gør det. FSR danske revisorer er derfor indstillet på, at branchen medvirker yderligere til at styrke det offentlige tilsyn med revisorerne for at sikre, at de nødvendige ressourcer og kompetencer er til stede i tilsynet. Branchen er indstillet på at finansiere dette, når finansieringen er fair, så det er de, der underlægges tilsyn, som betaler. forslag Der tilføres Erhvervsstyrelsens tilsyn med revisorer og revisionsvirksomheder flere ressourcer og kompetencer, der målrettes de samfundsmæssigt vigtige og svære sager.

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

8. juli Kvalitetskontrol og revisorers arbejde

8. juli Kvalitetskontrol og revisorers arbejde Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk 8. juli 2010 X:faglig\js\kvalitetsstyring\notat

Læs mere

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol trol 2011 Offentliggjort den 1. marts 2013 REVISORTILSYNET SEKRETARIAT: ERHVERVSSTYRELSEN, LANGELINIE ALLÈ 17, 2100 KØBENHAVN V E-mail: revisortilsynet@erst.dk

Læs mere

Seks forslag til et nyt og effektivt kvalitetskontrolsystem

Seks forslag til et nyt og effektivt kvalitetskontrolsystem Seks forslag til et nyt og effektivt kvalitetskontrolsystem FSR danske revisorers forslag til et risikobaseret kontrolsystem Tilliden til kvaliteten af revisorers arbejde er afgørende for et velfungerende

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 28. januar 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 28. januar 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 28. januar 2009 23. januar 2009. Nr. 42. Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni

Læs mere

Registreret revisor B er tidligere ved Revisornævnets kendelse af [dato] tildelt en advarsel for mangler ved erklæringsarbejde.

Registreret revisor B er tidligere ved Revisornævnets kendelse af [dato] tildelt en advarsel for mangler ved erklæringsarbejde. Den 30. november 2011 blev der i sag nr. 20/2011 Revisortilsynet mod A ApS CVR xx xx xx xx og Registreret revisor B cpr.nr. xxxxxx-xxxx afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 27. januar 2011

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Kvalitetskontrol. Status og erfaringer på kvalitetskontrol samt forventninger til den fremtidige kvalitetskontrol 19. september 2012.

Kvalitetskontrol. Status og erfaringer på kvalitetskontrol samt forventninger til den fremtidige kvalitetskontrol 19. september 2012. Status og erfaringer på kvalitetskontrol samt forventninger til den fremtidige kvalitetskontrol Side 1 Resultat af Revisortilsynets kvalitetskontrol 2011 Typiske fejl og mangler Revisortilsynets arbejde

Læs mere

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol trol 2012 Offentliggjort den 6.. december 2013 REVISORTILSYNET SEKRETARIAT: ERHVERVSSTYRELSEN, LANGELINIE ALLÈ 17, 2100 KØBENHAVN Ø E-mail: revisortilsynet@erst.dk

Læs mere

K e n d e l s e: Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 87/2011. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e: Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 87/2011. Revisortilsynet. mod Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 87/2011 Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden A ApS, CVR-nr. 3161 8460 og registreret revisor Torben Steen Rasmussen afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 31. oktober 2013 blev i sag nr. 53/2013 Revisortilsynet mod registeret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere

Informationsmøde for virksomheder udtaget til kvalitetskontrol i 2017

Informationsmøde for virksomheder udtaget til kvalitetskontrol i 2017 Informationsmøde for virksomheder udtaget til kvalitetskontrol i 2017 Ved Marianne Ploug og Christel Maria Thousing juni 2017 Agenda Organisering, lovgrundlag og hovedændringer vedr. kvalitetskontrollen

Læs mere

Meddelelse om kravene til revisors dokumentation ved afgivelse af erklæringer med sikkerhed

Meddelelse om kravene til revisors dokumentation ved afgivelse af erklæringer med sikkerhed MEDDELELSE 25. oktober 2011 /rpa Meddelelse om kravene til revisors dokumentation ved afgivelse af erklæringer med sikkerhed 1. Indledning Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er ansvarlig for det offentlige

Læs mere

REDEGØRELSE FOR TILSYNSAKTIVITETER I PERIODEN HERUNDER DEN GENNEMFØRTE KVALITETSKONTROL I 2015 OG UNDERSØGELSER AFGJORT I

REDEGØRELSE FOR TILSYNSAKTIVITETER I PERIODEN HERUNDER DEN GENNEMFØRTE KVALITETSKONTROL I 2015 OG UNDERSØGELSER AFGJORT I E R H V E R V S S T Y R E L S E N S T I L S Y N M E D R E V I S O R E R O G R E V I S I O N S V I R K S O M H E D E R REDEGØRELSE FOR TILSYNSAKTIVITETER I PERIODEN 2015-2017 HERUNDER DEN GENNEMFØRTE KVALITETSKONTROL

Læs mere

FSR danske revisorer 13. april Velkommen til medlemsmøder forår 2015

FSR danske revisorer 13. april Velkommen til medlemsmøder forår 2015 FSR danske revisorer 13. april 2015 Velkommen til medlemsmøder forår 2015 Holdet i dag: Foreningens adm. direktør, Charlotte Jepsen sætter scenen og retningen for foreningens kvalitetsarbejde Formand for

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

K E N D E L S E: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at indklagede B har været registreret som revisor fra den 11. januar 1973.

K E N D E L S E: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at indklagede B har været registreret som revisor fra den 11. januar 1973. Den 28. januar 2008 blev der i sag nr. 11/2007-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden A og registreret revisor B afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved breve af 20. marts og 21. juni 2007 har Revisortilsynet

Læs mere

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e:

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e: Den 15. september 2009 blev der i sag nr. 45/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74 og Registreret revisor Charlotte Vedel Kure Bjerre

Læs mere

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende 7.5.2008 HENSTILLINGER KOMMISSIONEN KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6. maj 2008 om ekstern kvalitetssikring i forbindelse med lovpligtige revisorer og revisionsfirmaer,

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. september 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor Hanne Hansen.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. september 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor Hanne Hansen. Den 15. april 2014 blev der i sag nr.113/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Hanne Kildahl Hansen afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. september 2013 har Revisortilsynet klaget

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder 1) BEK nr 968 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2014-9046 Senere ændringer til

Læs mere

K e n d el s e : Den 13. juli 2009 blev i sag nr. 46/2007-R. Revisortilsynet. mod

K e n d el s e : Den 13. juli 2009 blev i sag nr. 46/2007-R. Revisortilsynet. mod Den 13. juli 2009 blev i sag nr. 46/2007-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Revisionscentret for Læger og Tandlæger, CVR nr. 76 62 90 13 afsagt følgende K e n d el s e : Ved skrivelse af 16. juli

Læs mere

T: 4636 6000 F: 4636 0770 E: rir@rir.dk www.rir.dk. Himmelev Bygade 70 Postbox 116 4000 Roskilde

T: 4636 6000 F: 4636 0770 E: rir@rir.dk www.rir.dk. Himmelev Bygade 70 Postbox 116 4000 Roskilde RIR Revision Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 78 05 24 Gennemsigtighedsrapport 2014 Himmelev Bygade 70 Postbox 116 4000 Roskilde CVR-nr. 33 78 05 24 T: 4636 6000 F: 4636 0770 E: rir@rir.dk

Læs mere

#Revisionsvirksomhed# #Revisor(er)# #Adresse (kontorsted)# #Postnr./By# #Måned og årstal# Page 1 of 10

#Revisionsvirksomhed# #Revisor(er)# #Adresse (kontorsted)# #Postnr./By# #Måned og årstal# Page 1 of 10 Issue Tracker #sag# Regnskabsåret #201x# #Stikprøvekategori: Enkeltsag PIE# #Stikprøvekategori: Enkeltsag non-pie# #Stikprøvekategori: Enkeltsag intern overvågning# #Stikprøvekategori: Enkeltsag - konkurs#

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. august 2008 har Revisortilsynet klaget over J. Revision v/ Jan Rasmussen og registreret revisor Jan Rasmussen.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. august 2008 har Revisortilsynet klaget over J. Revision v/ Jan Rasmussen og registreret revisor Jan Rasmussen. Den 19. april 2010 blev der i sag nr. 61/2008-R Revisortilsynet mod J. Revision v/ Jan Rasmussen CVR-nr. 21 17 24 48 og registreret revisor Jan Rasmussen afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at afgive høringssvar om de følgende udsendte bekendtgørelser til revisorloven:

FSR danske revisorer takker for muligheden for at afgive høringssvar om de følgende udsendte bekendtgørelser til revisorloven: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Chefkonsulent Peter Krogslund Jensen Petkro@erst.dk Chefkonsulent Henrik Davidsen hendav@erst.dk 8. juni 2016 Høringssvar om de resterende bekendtgørelser

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at Ole Wanting blev beskikket som registreret revisor den 29. august 1986.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at Ole Wanting blev beskikket som registreret revisor den 29. august 1986. Den 21. december 2009 blev der i Sag nr. 30/2009-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Registreret revisor Ole Wanting CVR-nr. 55 36 59 54 og Registreret revisor Ole Wanting afsagt følgende K e n

Læs mere

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom Revisortilsynet, juli j 2011 1 Indholdsfortegnelse 2. Godkendelse som kvalitetskontrollant og kvalitetskontrollantens pligter...

Læs mere

(*): Spørgsmål der er markeret med (*) kan undlades i revisionsvirksomheder hvor erklæringsopgaver med sikkerhed udelukkende udføres af 1 person.

(*): Spørgsmål der er markeret med (*) kan undlades i revisionsvirksomheder hvor erklæringsopgaver med sikkerhed udelukkende udføres af 1 person. Bilag 2, Arbejdsprogram til gennemgang af revisionsvirksomheden og dens generelle kvalitetsstyringssystem Revisionsvirksomheder, der ikke reviderer virksomheder af offentlig interesse Dokumentation af

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr R) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr. 35-2007-R) REVISORTILSYNET mod Registreret revisionsvirksomhed RR og Registreret revisor

Læs mere

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2013

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2013 Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2013 Offentliggjort den 14. november 2014 REVISORTILSYNET SEKRETARIAT: ERHVERVSSTYRELSEN, LANGELINIE ALLÈ 17, 2100 KØBENHAVN Ø E-mail: revisortilsynet@erst.dk

Læs mere

Standard for offentlig revision nr. 2 Rigsrevisionens kvalitetsstyring SOR 2 SOR 2. Standarderne SOR 2. for offentlig

Standard for offentlig revision nr. 2 Rigsrevisionens kvalitetsstyring SOR 2 SOR 2. Standarderne SOR 2. for offentlig Standard for offentlig revision nr. 2 Rigsrevisionens kvalitetsstyring SOR 2 SOR 2 Standarderne for offentlig SOR 2 SOR 2 STANDARD FOR OFFENTLIG REVISION NR. 2 (VERSION 1.1) 1 Rigsrevisionens kvalitetsstyring

Læs mere

Godkendelse som kvalitetskontrollant og kvalitetskontrollantens pligter 1

Godkendelse som kvalitetskontrollant og kvalitetskontrollantens pligter 1 Godkendelse som kvalitetskontrollant og kvalitetskontrollantens pligter 1 Indhold 1. Betingelser for at blive kvalitetskontrollant... 2 2. Ansøgning og godkendelsesprocedure... 3 3. Betingelser for at

Læs mere

Revisortilsynets kvalitetskontrol Resultater og fokus

Revisortilsynets kvalitetskontrol Resultater og fokus Revisortilsynets kvalitetskontrol Resultater og fokus Ved Birgitte Hove fra Revisortilsynets sekretariat Agenda Kvalitetskontrol og organisering Fokusområder Resultater af kvalitetskontrol 2012 Typiske

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 5. december 2006 (sag nr. 46-2005-R) Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden RRR ved registreret revisor RR

Læs mere

Forslag til ny revisorlov. v/ Victor Kjær Vicedirektør

Forslag til ny revisorlov. v/ Victor Kjær Vicedirektør Forslag til ny revisorlov v/ Victor Kjær Vicedirektør Lovforslaget udtryk for balanceret tilgang Minimumsimplementering, men stadig nye krav til revisor og ledelse Bredt anvendelsesområde Lempede krav

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer. Sikring af kvaliteten i revisorernes arbejde.

Forslag til vedtægtsændringer. Sikring af kvaliteten i revisorernes arbejde. Forslag til vedtægtsændringer Sikring af kvaliteten i revisorernes arbejde. 3 Kvalitet er vores adelsmærke Det er afgørende, at vi revisorer selv går i front for at sikre, at der også i fremtiden sættes

Læs mere

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2010

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2010 Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2010 Offentliggjort den 24. Oktober 2011 REVISORTILSYNET SEKRETARIAT: ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN, KAMPMANNSGADE 1, 1780 KØBENHAVN V E-mail: revisortilsynet@eogs.dk

Læs mere

Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom. Grannskoðaraeftirlitið, februar 2011

Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom. Grannskoðaraeftirlitið, februar 2011 Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom Grannskoðaraeftirlitið, februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Retningslinjernes hjemmel og lovgrundlag... 3

Læs mere

Revisortilsynets behandling af sagerne 1

Revisortilsynets behandling af sagerne 1 Revisortilsynets behandling af sagerne 1 Indhold 1. Erklæring ikke indkommet... 2 2. Fejl i kvalitetskontrollantens erklæring... 2 3. Kvalitetskontrol uden væsentlige fejl og mangler... 2 4. Kvalitetskontrol

Læs mere

K e n d e l s e : Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e : Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R. Revisortilsynet. mod Den 5. november 2008 blev i sag nr. 29/2008-R Revisortilsynet mod 1) Revisionsvirksomheden A CVR nr. xx xx xx xx og 2) Registreret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 23. april

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 20. juni 2006 (sag nr. 4-2006-R) REVISORTILSYNET mod Revisorvirksomheden RR Ved brev af 13. januar 2006 har Revisortilsynet

Læs mere

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 22. november 2013 har Revisortilsynet i medfør af

Læs mere

Standard for kvalitetsstyring i Rigsrevisionen. Juli 2015. rigsrevisionen. rigsrevisionen

Standard for kvalitetsstyring i Rigsrevisionen. Juli 2015. rigsrevisionen. rigsrevisionen Standard for kvalitetsstyring i Rigsrevisionen Juli 2015 rigsrevisionen rigsrevisionen S T A N D A R D F O R K V A L I T E T S S T Y R I N G I R I G S R E V I S I O N E N Indholdsfortegnelse Forord...

Læs mere

K e n de l s e: Ved skrivelse af 21. juni 2007 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor C.

K e n de l s e: Ved skrivelse af 21. juni 2007 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor C. Den 25. august 2008 blev i sag nr. 32/2007-R Revisortilsynet mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n de l s e: Ved skrivelse af 21. juni 2007 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere

K e n d e l s e: Den 26. oktober 2009 blev der i. sag nr. 58/2008-R. Revisortilsynet. mod. Revisionsfirmaet Jan Schreiner CVR-nr.

K e n d e l s e: Den 26. oktober 2009 blev der i. sag nr. 58/2008-R. Revisortilsynet. mod. Revisionsfirmaet Jan Schreiner CVR-nr. Den 26. oktober 2009 blev der i sag nr. 58/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsfirmaet Jan Schreiner CVR-nr. 49 98 76 17 afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 25. august 2008 har Revisortilsynet

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr R) Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 28. august 2007 (sag nr. 10-2006-R) REVISORTILSYNET mod RR Revision Ved brev af 26. januar 2006 har Revisortilsynet

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr R) Side 1 af 7 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 26.november 2007 (sag nr. 29-2007-R) REVISORTILSYNET mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 14. juni 2007

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 24. august 2016 blev der i sag nr. 4/2016 Revisortilsynet mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

K e n d e l s e : Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e : Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R. Revisortilsynet. mod Den 21. december 2009 blev i sag nr. 59/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Registreret Revisor Lars Aamand, CVR nr. 25 43 33 35 og Registreret revisor Lars Ulrich Aamand afsagt følgende K

Læs mere

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom Revisortilsynet, maj 2009 (revideret udgave, oktober 2009) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 1.1 Hjemmelsgrundlag... 5 1.2.

Læs mere

Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank)

Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank) Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank) Virksomhedens ledelse har ansvaret for etablering, implementering anvendelse af det generelle erklæringsopgaver med sikkerhed samt

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

K e n d e l s e : Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været registreret revisor fra den 21. marts 1995 til den 17. juli 2007.

K e n d e l s e : Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været registreret revisor fra den 21. marts 1995 til den 17. juli 2007. Den 13. maj 2008 blev i sag nr. 44/2007-R Revisortilsynet mod A v/ registreret revisor B CVR nr. xx xx xx xx afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 16. juli 2007 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2014/15 (15. december 2015)

Gennemsigtighedsrapport 2014/15 (15. december 2015) Gennemsigtighedsrapport 2014/15 (15. december 2015) I henhold til lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven) skal revisionsvirksomheder, der afgiver revisionspåtegninger på regnskaber

Læs mere

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom

Retningslinjer. for gennemførelse af kvalitetskontrol. og rapportering herom Retningslinjer for gennemførelse af kvalitetskontrol og rapportering herom Revisortilsynet, juni j 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Godkendelse som kvalitetskontrollant og kvalitetskontrollantens

Læs mere

Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 207 Offentligt. En udvidet gennemgang. ny erklæringsstandard til små og mellemstore virksomheder

Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 207 Offentligt. En udvidet gennemgang. ny erklæringsstandard til små og mellemstore virksomheder Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 207 Offentligt Statsautoriserede Revisorer FSR kerhedforeningen Tillid afbalance Troværdighed En udvidet gennemgang ny erklæringsstandard til små og mellemstore

Læs mere

Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Gennemsigtighedsrapport 2012

Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Gennemsigtighedsrapport 2012 Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Gennemsigtighedsrapport 2012 Rapport om gennemsigtighed for 2012 Den danske revisorlov bestemmer i 27, at en revisionsvirksomhed, der afgiver revisionspåtegninger

Læs mere

Andersen & Martini A/S

Andersen & Martini A/S Udkast til kommissorium for revisionsudvalget 1. Formål Revisionsudvalget udpeges af bestyrelsen til at bistå denne i udførelsen af bestyrelsens tilsynsopgaver. Revisionsudvalget overvåger: Effektiviteten

Læs mere

K e n d e l s e: Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 90/2011. Revisortilsynet. mod

K e n d e l s e: Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 90/2011. Revisortilsynet. mod Den 17. december 2012 blev der i sag nr. 90/2011 Revisortilsynet mod Revisionsfirmaet Revision 1, CVR-nr. 1565 9777 og registreret revisor R afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 26. august

Læs mere

Side 1 af 9. [Revisionsvirksomhed] [Revisor(er)] [Måned og årstal]

Side 1 af 9. [Revisionsvirksomhed] [Revisor(er)] [Måned og årstal] Issue Tracker [sag] Regnskabsår [201x] [Stikprøvekategori: Enkeltsag PIE] [Stikprøvekategori: Enkeltsag ikke-pie] [Stikprøvekategori: Enkeltsag intern overvågning] [Revisionsvirksomhed] [Revisor(er)] [Måned

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. marts 2011 blev der i. sag nr. 45/2010. Revisortilsynet. mod. Revisionsvirksomheden A ApS CVR-nr.

K e n d e l s e: Den 28. marts 2011 blev der i. sag nr. 45/2010. Revisortilsynet. mod. Revisionsvirksomheden A ApS CVR-nr. Den 28. marts 2011 blev der i sag nr. 45/2010 Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden A ApS CVR-nr. xx xx xx xx og Registreret revisor B og Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved

Læs mere

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 17. februar 2016 har Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

Foreningsbaseret kvalitetskontrol. Beretning 2007/2008. Juli 2008

Foreningsbaseret kvalitetskontrol. Beretning 2007/2008. Juli 2008 Foreningsbaseret kvalitetskontrol Beretning 2007/2008 Juli 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Kvalitetsstyring 2 3. Foreningsbaseret kvalitetskontrol 3 4. Gennemførte kontroller i 1994-2007 4

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2011

Gennemsigtighedsrapport 2011 Gennemsigtighedsrapport 2011 I henhold til Revisorlovens 27 samt EU s 8. direktiv er det fra og med 2009 et lovkrav, at revisionsfirmaer, som udfører erklæringsopgaver for virksomheder med offentlig interesse,

Læs mere

#Foreløbig# #Endelig# Issue Tracker Kontrolåret #201x# Gennemgang af revisionsvirksomhedens kvalitetsstyring

#Foreløbig# #Endelig# Issue Tracker Kontrolåret #201x# Gennemgang af revisionsvirksomhedens kvalitetsstyring #Foreløbig# #Endelig# Issue Tracker Kontrolåret #201x# Gennemgang af revisionsvirksomhedens kvalitetsstyring #Revisionsvirksomhed# #Adresse (kontorsted)# #Postnr./By# #Måned og årstal# 1 of 12 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2014

Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2014 Redegørelse om Revisortilsynets kvalitetskontrol 2014 Offentliggjort den 30. marts 2016 REVISORTILSYNET SEKRETARIAT: ERHVERVSSTYRELSEN, LANGELINIE ALLÈ 17, 2100 KØBENHAVN Ø revisortilsynet@erst.dk www.erhvervsstyrelsen.dk/revisortilsynet

Læs mere

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse ERHVERVSSTYRELSEN Offentliggjort den 27. juni 2018 Indhold Indledning... 1 1. Udvælgelse

Læs mere

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse (PIE)

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse (PIE) Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse (PIE) Offentliggjort den 25. marts 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 1. Udvælgelse

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. september 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor Claus Skoda.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. september 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor Claus Skoda. Den 21. marts 2014 blev der i sag nr. 112/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Claus Skoda afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. september 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret

Læs mere

Danske Døves Landsforbund. Udskrift af revisionsprotokol side (Redegørelse for revisors arbejde mv.)

Danske Døves Landsforbund. Udskrift af revisionsprotokol side (Redegørelse for revisors arbejde mv.) Danske Døves Landsforbund Udskrift af revisionsprotokol side 303-306 (Redegørelse for revisors arbejde mv.) STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af RSM International - et verdensomspændende

Læs mere

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark.

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark. Opdateret 17. maj 2017 God foreningsledelse i Djøf tænk længere 1. Indledning Djøf er en forening dannet af medlemmerne, og mere end 90.000 højtuddannede og kompetente mennesker har valgt at være medlemmer

Læs mere

KVALITETSKONTROL I 2 016,

KVALITETSKONTROL I 2 016, Å R L I G R E D E G Ø R E L S E F O R E R H V E R V S S T Y R E L S E N S T I L S Y N M E D R E V I S O R E R O G R E V I S I O N S V I R K S O M H E D E R KVALITETSKONTROL I 2 016, UNDERSØGELSER EF TER

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 24. januar 2007 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 24. januar 2007 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 24. januar 2007 (sag nr. 44-2006-R) Revisortilsynet mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 13. juni 2006 har

Læs mere

Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank)

Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank) Bilag 7, Den uafhængige revisors erklæring om kvalitetskontrol (blank) Til ledelsen i Revisionsvirksomheden XX Adresse CVR-nr. og Revisortilsynet Undertegnede statsaut./reg. Revisor NN har efter aftale

Læs mere

Revisionskomitéen. Under udførelsen af udvalgets opgaver skal udvalget opretholde et effektivt samarbejde med bestyrelse, ledelse og revisorer.

Revisionskomitéen. Under udførelsen af udvalgets opgaver skal udvalget opretholde et effektivt samarbejde med bestyrelse, ledelse og revisorer. Thrane & Thranes bestyrelse har nedsat en revisionskomite. Revisionskomitéen Revisionskomiteens medlemmer er: Morten Eldrup-Jørgensen (formand og uafhængigt medlem med ekspertise inden for blandt andet

Læs mere

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2.

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 15. oktober 2014 blev der i sag nr. 29/2014 Erhvervsstyrelsen mod A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 11. april 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt

Læs mere

Foreningsåret 2007/2008 var det 14. år med foreningsbaseret kvalitetskontrol i FSR.

Foreningsåret 2007/2008 var det 14. år med foreningsbaseret kvalitetskontrol i FSR. Kvalitetsudvalget Udvalget har i foreningsåret afholdt 8 møder. Kvalitetsudvalget 2007/2008 Jørgen Holm Andersen, formand, København Peter Kofoed Larsen, viceformand, København Jørgen Jakobsen, Viborg

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk 10. august 2012 KKo Erhvervsstyrelsen Att.: Ellen Marie Friis Johansen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: elmajo@erst.dk DI har den 29. juni 2012 modtaget ovenstående lovforslag

Læs mere

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse

Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse Retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder, der reviderer virksomheder af offentlig interesse ERHVERVSSTYRELSEN Offentliggjort den 6. juli 2017 Indhold Indledning... 1 1. Udvælgelse af

Læs mere

Udvælgelse af revisionsvirksomheder til kvalitetskontrol 1

Udvælgelse af revisionsvirksomheder til kvalitetskontrol 1 Udvælgelse af revisionsvirksomheder til kvalitetskontrol 1 Indhold 1. Virksomhedstype og hyppighed... 2 2. Holdingselskaber... 2 3. Netværk... 2 3. Ekstraordinær kontrol... 3 4. Virksomheder, der ikke

Læs mere

Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 samt eksempler

Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 samt eksempler Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 samt eksempler Indhold Indhold... 1 Vejledning til udfyldelse af arbejdsprogrammer i bilag 2-4... 2 Vejledning til udfyldelse af Issue Tracker... 3 Eksempel

Læs mere

kendelse: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2.

kendelse: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 21. februar 2017 blev der i sag nr. 051/2016 Revisortilsynet (nu Erhvervsstyrelsen) mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved brev af 22. februar 2016 har Revisortilsynet (nu Erhvervsstyrelsen)

Læs mere

Redegørelse Revisortilsynet. SEKRETARIAT: ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN, KAMPMANNSGADE 1, 1780 KØBENHAVN V web: www.

Redegørelse Revisortilsynet. SEKRETARIAT: ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN, KAMPMANNSGADE 1, 1780 KØBENHAVN V   web: www. Redegørelse 2008 Revisortilsynet SEKRETARIAT: ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN, KAMPMANNSGADE, 780 KØBENHAVN V E-mail: revisortilsynet evisortilsynet@eogs.dk web: www.revisortilsynet evisortilsynet.dk INDHOLDSFORTEGNELSE.

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

Erhvervsstyrelsens revisortilsyn (ERT) Strategi

Erhvervsstyrelsens revisortilsyn (ERT) Strategi 11. januar 2017 MARSAM Erhvervsstyrelsens revisortilsyn (ERT) Strategi 2017-2019 Forord Revisionsbranchen er en vigtig aktør i et effektivt erhvervsliv. Det er afgørende, at offentligheden og erhvervslivets

Læs mere

CVR 25 49 21 45 Gennemsigtighedsrapport 2013

CVR 25 49 21 45 Gennemsigtighedsrapport 2013 Gennemsigtighedsrapport 2013 Gennemsigtighedsrapport 2013 l henhold til lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven) bestemmer 27 i overensstemmelse med EU's 8. direktiv, at en revisionsvirksomhed,

Læs mere

kendelse: Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende

kendelse: Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. november 2014 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks

Finansrådets ledelseskodeks Finansrådets ledelseskodeks 22. november 2013 Den finansielle krise og følgevirkningerne af den har vist, at dele af banksektoren har været præget af dårlig ledelse og uhensigtsmæssige ledelsesstrukturer.

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS

Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS Revisionsprotokollat vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesprotokollat) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven) Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk belhvl@ftnet.dk Dato: 24. august 2016 Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og

Læs mere

Gennemførelse af kvalitetskontrol for. PIE revisionsvirksomheder. og rapportering herom 1)

Gennemførelse af kvalitetskontrol for. PIE revisionsvirksomheder. og rapportering herom 1) Gennemførelse af kvalitetskontrol for PIE revisionsvirksomheder og rapportering herom 1) 1 Af 26. juni 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Revisortilsynets kontrol... 3 1.2 Stikprøvens størrelse og sammensætning...

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade Brønderslev. CVR-nr.: Tiltrædelsesprotokollat

Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade Brønderslev. CVR-nr.: Tiltrædelsesprotokollat Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52 9700 Brønderslev CVR-nr.: 50 56 70 28 Tiltrædelsesprotokollat Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Revisionens formål og omfang... 1 3. Revisors ansvar...

Læs mere

kendelse: Revisortilsynet har ved skrivelse af 15. februar 2013 klaget over registreret revisor A.

kendelse: Revisortilsynet har ved skrivelse af 15. februar 2013 klaget over registreret revisor A. Den 15. november 2013 blev der i sag nr. 32/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Revisortilsynet har ved skrivelse af 15. februar 2013 klaget over registreret revisor

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 22. august 2011 blev i sag nr. 73/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over

Læs mere

K E N D E L S E: Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 073/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor H. afsagt sålydende

K E N D E L S E: Den 22. maj 2015 blev der i. sag nr. 073/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor H. afsagt sålydende Den 22. maj 2015 blev der i sag nr. 073/2014 Revisortilsynet mod Registreret revisor H afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 5. september 2014 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

K e n d e l s e: Den 10. oktober 2014 blev der i. sag nr. 36/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor A. afsagt følgende

K e n d e l s e: Den 10. oktober 2014 blev der i. sag nr. 36/2014. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor A. afsagt følgende Den 10. oktober 2014 blev der i sag nr. 36/2014 Revisortilsynet mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 1. maj 2014 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere