Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås."

Transkript

1 Baggesenskolen skoleåret 2014/2015

2 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommerferien er ved at nærme sig. Det nye skoleår er ved at være planlagt og vi alle er så småt ved at være ferieklar! Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Der har på skolen gennem det sidste halve år pågået en stor arbejdsindsats i 12 forskellige arbejdsgrupper, hvor der har været arbejdet med forslag til, hvordan vi på Baggesenskolen kunne prioritere de indsatser og udfordringer, som folkeskolereformen stiller til os! Folkeskolereformen har tre overordnede mål: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis. Overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås. En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning og læring. Reformen indebærer flere fagopdelte timer og ny tid til understøttende undervisning, der skal supplere den fagopdelte undervisning. Hermed sikres mulighed for nye læringsmiljøer, der understøtter, at alle elever lærer, trives og udvikler sig fagligt og alsidigt. Timetallet i dansk, matematik, natur og teknik og musik forhøjes på forskellige klassetrin. Der indføres obligatorisk valgfag fra 7. Klasse. Motion og bevægelse skal indgå i dagligdagen minimum 45 minutter hver dag. Der kommer ligeledes et nyt fag på skemaet Håndværk og design, der erstatter sløjd og håndarbejde. Der indføres engelsk fra 1. Klasse, samt tysk fra 5. Klasse. Elever i 0. Klasse 3. Klasse skal være i skole 30 timer om ugen. Elever i 4. Klasse 6. Klasse skal være i skole 33 timer om ugen. Elever i 7. Klasse 9. Klasse skal være i skole 35 timer om ugen.

3 Lærernes arbejdstid I forlængelse af det politiske forlig omkring skolereformen blev der ligeledes indgået aftale omkring ændrede vilkår for specielt lærernes arbejdstid. Dette betyder, at lærerne som udgangspunkt skal afvikle alt deres arbejdstid på skolen. Vi har besluttet følgende arbejdstid i de 40 skoleuger. Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Dette betyder også for jer, at det er i dette tidsrum, I kan komme i kontakt med lærerne som udgangspunkt via mail på forældreintra men i særlige tilfælde telefonisk via skolens kontor. Man kan altså ikke som hidtil kontakte lærerne om aftenen på telefon eller sms og forvente et svar! Skole hjem samarbejde For kommende skoleår vil vi prioritere den samme ressource/tid til samtaler omkring elevens faglige udvikling og trivsel som I kender fra i år. Vi har tidligere meldt ud at skole/hjem samarbejdet skulle ligge inden klokken grundet lærernes nye overenskomst. Men der er lige pt. indgået en forhandling mellem Slagelse kommune og DLF kreds 54, som betyder at skole/hjemsamarbejdet kommer til at blive afviklet som vi kender det fra i år. Det samme gør sig gældende ifht. lærernes mulighed for deltagelse i sociale arrangementer 1 arrangement om året vil det være muligt at prioritere. Forældremøder vil blive afviklet som I kender i år 2 gange årligt i tidsrummet efter klokken Lektiecafeer/fordybelsescafeer Lektiecafe er som udgangspunkt obligatorisk for eleverne i 0. Klasse til 3. Klasse. Lektiecafeen vil blive varetaget af pædagoger i SFOèn, som vi kender det i år. Hvis man ikke ønsker at sit barn skal deltage i fordybelsescafeer men have andet pædagogisk tilbud skal I som forældre framelde dette via forældreintra, hvor der i løbet af ferien vil blive mulighed for dette. For elever i 4. Klasse til 9. Klasse er lektiecafeen frivillig. Dette betyder, at hvis eleverne, i samråd med jer som forældre, ikke finder det relevant at benytte lektiecafeen, må eleverne gå hjem. Lektiecafeens timer vil ligge som de sidste timer på skoledagen. Trivselstime Fokus på trivsel er ikke noget nyt på Baggesenskolen men fra kommende skoleår vil hver klasse have en trivselstime på skemaet. Denne time vil som udgangspunkt blive varetaget af en pædagog i 0. Klasse til 6. Klasse. Trivselstimen vil i udskolingen blive varetaget af klasselæreren. Trivselstimen skal ses som en del af det tættere og mere forpligtende teamsamarbejde mellem pædagoger og lærere. Vi vil ligeledes fortsætte med at lave en årlig trivselsundersøgelse i hver klasse fulgt op af en trivselskonference, hvor klasselærer, ledelse og AKT lærer deltager.

4 Understøttende undervisning Der vil være 2 lektioner understøttende undervisning i indskolingen og på mellemtrinnet om ugen. Disse timer vil blive varetage af en pædagog. Tanken med den understøttende undervisning er, at den skal bruges til at understøtte den mere praktisk musiske dimension af de fagfaglige timer. Hvordan disse timer vil blive anvendt sker igen i dette tætte og forpligtende samarbejde mellem pædagoger og lærere. Hvert klasseteam vil, i det kommende år, have et ugentligt møde til at understøtte det forpligtende samarbejde. Den understøttende undervisning i udskolingen vil blive brugt til lektiecafe og valgfag. Valgfag For kommende skoleår skal alle elever i udskolingen have 2 timers obligatorisk valgfag. Der har været afviklet en ønskeproces og følgende fag er oprettet. Scor et 12 tal i matematik Outdoor Engelsk Lego Mindstorm Kost og Sundhed Event Fashion, Art & Design Yderligere information omkring fag og indhold kan læses i valgfagsfolderen, der ligger på forældreintra. Bevægelse Med reformen er der kommet et fokus på bevægelse men ikke kun i idræt. Vi vil arbejde med bevægelse som en integreret del af undervisningen. I dansk, matematik og engelsk vil fokus være på 45 minutters bevægelse om ugen. For de resterende mindre fag tænkes bevægelsesdelen ind som en naturlig del af undervisningen. Vi har fra skolens side indkøbt materialer der understøtter de forventninger, der er til bevægelsesindsatsen. Der er indkøbt et materiale fra kræftens bekæmpelse Leg på Streg, der understøtter bevægelsesaktiviteter i dansk og matematik. Der er ligeledes indkøbt udeværksteder til matematik i hele skoleforløbet. Vi har endvidere investeret i en digital vidensbrønd, som er et interaktivt gulv, hvor lærere og pædagoger nemt kan udarbejde digitale forløb til alle fag. Der vil også for kommende skoleår være en indsats omkring legeagenter i frikvartererne. Legeagenter er store elever, der uddannes til at sætte legeaktiviteter i gang i pauserne for specielt de små elever. Det vil være pædagoger fra SFOèn, der står for disse aktiviteter.

5 Udeskole For kommende skoleår skal alle elever på mellemtrinnet have to lektioner udeskole om ugen. Timerne vil blive varetaget af en lærer og pædagog i samarbejde. Det vil være forskelligt fra klasse til klasse hvilke fag, der er en del af udeskoleundervisningen. Vi er p.t. i gang med et udviklingsarbejde ifht at udvikle vores egne faciliteter til vores udeskole. Engelsk/tysk Engelsk vil fra næste år være på skemaet fra 1. Klasse. Eleverne vil modtage små doser gange om ugen frem for 45 minutter 1 gang om ugen. Tysk vil ligeledes være et obligatorisk fag i 5. og 6. klasse. Kunst og design Et nyt fag ser dagens lys til næste år. Kunst og design vil på Baggesenskolen være et tværfagligt fag mellem sløjd, billedkunst og håndarbejde. Der skal både arbejdes projekt og innovationsorienteret, samt med intensive forløb med faglige færdigheder. Eleverne på 4. og 5. Klassetrin skal have 5 lektioner om ugen. Klasserne vil blive delt på hold med både 4. og 5. klasser med en holdstørrelse svarende til 2 klasser. Timerne vil blive varetaget at 2 lærere og 1 pædagog. Hjemkundskab kost og motion For kommende skoleår vil hjemkundskab hedde kost og motion. Dette er ikke for at ændre på faget faglige mål men mere tænkt som en signalgiver til at hjemkundskab er så meget mere end at lave mad men også et fag, som beskæftiger sig med kost og sundhed. Emneuger/fagdage skolefest Hidtil har vi haft to emneuger om året med undervisning fra Dette er besluttet ændret for kommende skoleår. Der vil være 5 fagdage planlagt i et rul hen over skoleåret, samt en emneuge op til årets store fælles skolefest. Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 22. maj Undervisningen for både fagdage og emneuge vil være fra klokken 8 14 alle dage. Kompetenceudvikling Samtlige lærere og pædagoger vil i det kommende skoleår fortsætte udviklingsarbejdet med Visible Learning. Kompetenceudviklingsforløbet, der tager afsæt i John Hatties forskning omkring hvilke indsatser og tiltag, der giver den bedste effekt for elevernes faglige progression. Alle lærere og pædagoger skal på to kursusdage med undervisere fra London. Vi vil ligeledes have endnu en kursusdag med vores fortsatte arbejde omkring klasserumsledelse. Dette vil igen være phd Helle Plaugborg, der varetager dette. Derudover vil der være indsatser omkring bevægelse og it som en integreret del af undervisningen. Alt i alt mange forandringer og indsatser for det kommende skoleår. Vi ser frem til et spændende skoleår og er sikre på, at vi sammen, skole, forældre og elever vil opleve et mere spændende og lærerrigt skoleår for alle med faglig progression og trivsel i centrum!

6 Vi glæder os til at se jer alle til et nyt og spændende skoleår mandag den 11. august Legeplads I sommerferien vil en del af skolegården blive renoveret. Der vil blive etableret ny sandkasse og legeområde for de mindste. Hegnet ud mod banken vil ligeledes blive udskiftet og renoveret. SFO I SFO en vil vi fortsat arbejde med en høj pædagogisk kvalitet, med udgangspunkt i spændende aktiviteter og udfordringer for de tilmeldte børn. Blandt andet fastholdes den daglige frugtcafe og det årlige tilbud om koloni til ca. 6o børn på klassetrin. SFO ens åbningstid. Åbningstiden ændres fra 1. august 2014 således: På skoledage: og til På skolefridage: 6.00 til (børn med eftermiddagsplads må være i SFO en fra kl. 8.00) SFO-takst. Prisen er nedsat pr. 1. august 2014 koster en heldagsplads 1281 kr. og en eftermiddagsplads 1087 kr. Ønsker man, at ind- /udmelde eller ændre plads fra hel til eftermiddag eller omvendt, så skal man benytte netborger.dk eller kontakte kommunens pladsanvisning. Første skoledag efter sommerferien. Første til niende klasse møder klokken 9.00 I egen klasse. Den første time vil være sammen med klasselæreren. Her efter vil der være almindeligt skema resten af dagen. De nye børnehaveklasser møder i Multihuset klokken Her vil eleverne sammen med deres børnehaveklasseleder gå ud i klassen. Der vil være orientering til forældre og herefter er I velkommen til at gå ud i klasserne. Børnehaveklassen vil have fri klokken denne dag og SFOèn vil være åben. Vi glæder os til at byde jer velkommen til et nyt og spændende skoleår! Venlig hilsen Bettina Kallenbach

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommeren er så småt begyndt at indfinde sig, og afgangselevernes sidste skoledag nærmer sig. Dette betyder at et skoleår går

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN

FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN FOLKESKOLEREFORMEN PÅ ELLEVANGSKOLEN FOLKESKOLEREFORMEN - De indholdsmæssige dimensioner Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.

Læs mere

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Fyraftensmøde Skads Skole Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Kl. 17.00-18.00. 1 2 Nye nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Skoletider. 0.kl 3.kl. 7.55-13.55 = 30 timer 4.kl.- 6.kl. 7.55 13.55/14.55 = 33 timer 7.kl. 9. kl. 7.55 14.55/15.55 = 35 timer. NB!

Skoletider. 0.kl 3.kl. 7.55-13.55 = 30 timer 4.kl.- 6.kl. 7.55 13.55/14.55 = 33 timer 7.kl. 9. kl. 7.55 14.55/15.55 = 35 timer. NB! Skolereform 2014 Formål Reformen har tre overordnede mål: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Aftenens program Velkomst v/ln Folkeskolereformen i overordnede træk v/ln Ny lov om lærernes arbejdstid og konsekvenser heraf v/ln Pause

Læs mere

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen

Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en. Den gode skole skaber vi sammen Lidt om næste skoleår, eksempler på strukturen for en skoleuge Den gode skole skaber vi sammen Indledning Kære forældre Vi har nu orienteret eleverne fra 3. klasse og op om næste skoleår, og har gennemgået

Læs mere

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 Folkeskolereformen Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 1 Program for aftenen Velkomst og program Folkeskolereformen overordnet set Folkeskolereformen på BRS Arbejdsprocessen med folkeskolereformen

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

FAKTA om Folkeskolereformen. Regeringens aftale med forligsparterne om en folkeskolereform.

FAKTA om Folkeskolereformen. Regeringens aftale med forligsparterne om en folkeskolereform. Object 1 FAKTA om Folkeskolereformen Status 1. november 2013 indsamlet af Ivar Tønnesen, formand for skolebestyrelsen Rødkilde Skole. Regeringens aftale med forligsparterne om en folkeskolereform. Den

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Årsmøde 2013/14 Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Dagsorden for årsmødet (18:00 20:30) Intro og velkomst (5 minutter) Årsberetning ved formand (10 minutter) Ny folkeskolereform hvordan bliver

Læs mere

MÅL FOR INFORMATIONSMØDET OM TOSPROGEDE ELEVER

MÅL FOR INFORMATIONSMØDET OM TOSPROGEDE ELEVER Velkommen! MÅL FOR INFORMATIONSMØDET OM TOSPROGEDE ELEVER at tydeliggøre, hvordan reformen skaber endnu bedre muligheder for at styrke tosprogede elevers faglighed PROGRAM 20.3.14 Kl. 11.00 11.10 Velkomst

Læs mere

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger

Gjellerupskolen. Udviklingsplanen - Målsætninger Udviklingsplanen - Målsætninger 1 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox.

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox. Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid Juni 2014 Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Lektiehjælp er ikke obligatorisk. Hvis dit barn ikke skal have lektiehjælp, er fritidshjem og klubber åbne i den tid, der er lektiehjælp.

Lektiehjælp er ikke obligatorisk. Hvis dit barn ikke skal have lektiehjælp, er fritidshjem og klubber åbne i den tid, der er lektiehjælp. Brev til forældre om skolestart august 2014 Til alle på Peder Lykke Skolen Det er en helt særlig tid, fordi vi skal begynde et nyt skoleår med nye og spændende forandringer, som personalet har arbejdet

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Folkeskolereform 2014. Åben Skole

Folkeskolereform 2014. Åben Skole Folkeskolereform 2014 Åben Skole Tre nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Alle skal blive dygtigere ikke lige dygtige. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Stoholm Skole. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. =

Stoholm Skole. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. = 0. = 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 531 7 8 9 4 5 6 1 2 3 100 Kvalitetsrapport 2012 Rammebetingelser Klassetrin 0-9 0-9 0-9 Spor i almentilbud 2 2 2 Specialtilbud på skolen Nej Nej Nej Antal

Læs mere

Folkeskolereformen i København

Folkeskolereformen i København Folkeskolereformen i København Kort fortalt Oktober 2014 Formål med reformen At gøre folkeskolen endnu bedre At øge det faglige niveau (i dag forlader 15 og 17 pct. folkeskolen uden tilstrækkelige læse-

Læs mere

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole Nærum Skole Børne- og Skoleudvalget har derfor bedt om en samlet status på deres næste møde d. 3. Juni. Jeg har derfor brug for en kort status fra jer alle i forhold til nedennævnte områder (2-3 linjer

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Velkommen til fælles forældremøde. Tommerup Skole 19.06.14 Vedr. Folkeskolereformen

Velkommen til fælles forældremøde. Tommerup Skole 19.06.14 Vedr. Folkeskolereformen Velkommen til fælles forældremøde Tommerup Skole 19.06.14 Vedr. Folkeskolereformen Fællessang Orientering om reformens væsentlige ændringer og hvordan, vi har planlagt kommende skoleår på Tommerup Skole

Læs mere

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE

SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE SFO BAGSVÆRD/BAGSVÆRD SKOLE PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan

Læs mere

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Endnu bedre skole i Varde Kommune - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Skelgårdsskolen. Velkommen til et nyt skoleår. 11. august 2015

TÅRNBY KOMMUNE Skelgårdsskolen. Velkommen til et nyt skoleår. 11. august 2015 TÅRNBY KOMMUNE Skelgårdsskolen Velkommen til et nyt skoleår 11. august 2015 Skolen står klar og venter på alle eleverne. Medarbejderne har planlagt og forberedt det nye år siden sidste uge, og der har

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Præsentation Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Visionen Antvorskov Skole er en anerkendende og inkluderende virksomhed,

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

Kvalitetsrapport For 2013/14 Båring Skole Båring Børneunivers

Kvalitetsrapport For 2013/14 Båring Skole Båring Børneunivers Kvalitetsrapport For 2013/14 Båring Skole Båring Børneunivers 1 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 1.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 2. Mål og resultatmål... 3

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 SkoleNyt oktober 2014 Indledning Så kom vi i gang med det nye skoleår. I skrivende stund har vi været igennem syv uger. Børn og voksne har mærket på deres

Læs mere

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen Velkommen til info aften vedr. læringsreformen 1. Velkomst og præsentation 2. Kort gennemgang af reformen 3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen 4. Skolebestyrelsen 5. Farvel Skolereform - Læringsreform

Læs mere

Forældre skal kobles på den fagligt fordybende Lektiecafé

Forældre skal kobles på den fagligt fordybende Lektiecafé Forældre skal kobles på den fagligt fordybende Lektiecafé Det var én af de konklusioner, som de fremmødte forældre drog på Skolebestyrelsens årsmøde for forældre onsdag den 9. september. Selv om fremmødet

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Progression for Udviklingsmappen på Skægkærskolen

Progression for Udviklingsmappen på Skægkærskolen www.skaegkaerskolen.silkeborg.dk, se under Håndbogen Den røde tråd 9.14 Progression for Udviklingsmappen på Skægkærskolen Udarbejdet af arbejdsgruppen: Lene Rasmussen, Lene Vella Ottosen og Helen Riisgaard

Læs mere

Viby Skole & folkeskolereformen. Hvad betyder Folkeskolereformen for Viby Skole og dit barn?

Viby Skole & folkeskolereformen. Hvad betyder Folkeskolereformen for Viby Skole og dit barn? Viby Skole & folkeskolereformen Hvad betyder Folkeskolereformen for Viby Skole og dit barn? Dagsorden Hvorfor ny Folkeskolereform? Den længere og mere varieret skoledag Bevægelse i skolen Nye fag og nye

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 48. Sidste skoledag inden sommerferien. Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt, og sidste skoledag kommer til at foregå således:

Nyhedsbrev nr. 48. Sidste skoledag inden sommerferien. Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt, og sidste skoledag kommer til at foregå således: www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. juni 2013 Nyhedsbrev nr. 48 Sidste skoledag inden sommerferien Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt, og sidste skoledag kommer til at foregå således:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 15. januar 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5325 Fax +45 8888 5501 Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19 Pia.Werborg@middelfart.dk

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

August 2014. Indskolingen. Snedsted Skole Hovedgaden 5 7752 Snedsted Tlf. 99 17 34 25.

August 2014. Indskolingen. Snedsted Skole Hovedgaden 5 7752 Snedsted Tlf. 99 17 34 25. August 2014 Indskolingen Snedsted Skole Hovedgaden 5 7752 Snedsted Tlf. 99 17 34 25 snedsted.skole@thisted.dk www.snedsted-skole.skoleintra.dk Indskolingen efter 1. august 2014 1. august 2014 træder den

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt 2 kommet med pejlemærker for, hvordan midlerne bør anvendes, så de har størst mulig effekt på elevernes læring

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Folkeskolereform i Hjørring Kommune

Folkeskolereform i Hjørring Kommune Folkeskolereform i Hjørring Kommune Børne- og Undervisningsudvalgets Temadag 1. oktober 2013 En attraktiv lærerig dag for alle børn En dag med muligheder for børn og voksne Dagens program 16.30 VELKOMST

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette

Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Tilstede: Skolebestyrelsesmøde med mad Torsdag den 18/6 2015 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Annette Eigil, Allan, Annette BJ, MJ, Me, PL, Kim, Asger, Troels K, Bettina, Troels, Annette, Tine. Elevrådet ikke

Læs mere

Karlslunde skole - SFO Kastanien Kastanien SFO, her udvikles og dannes børn

Karlslunde skole - SFO Kastanien Kastanien SFO, her udvikles og dannes børn Karlslunde skole - SFO Kastanien Kastanien SFO, her udvikles og dannes børn Skoleåret 2015-16 KARLSLUNDE SKOLE OG SFO 2015!1 En samlet skole, med et fælles afsæt, for børnenes skyld Kort beskrivelse af

Læs mere

Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole

Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole Folkeskolereformen De nationale mål er: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO September 2010 Siden sidst.. D. 26. august om aftenen fik mange børn, fra Karup skole, en rigtig god oplevelse ved at deltage i Karup Å-løbet. Tak til alle jer forældre,

Læs mere

Hjemområde G 2010-2011

Hjemområde G 2010-2011 Hjemområde G 2010-2011 VELKOMMEN TIL HJEMOMRÅDE G Teamets lærere består af: CHARLOTTE VELIN MØGELVANG Underviser i dansk, idræt, naturteknik og håndarbejde. Er klasselærer for 5.G charlotte.velin.moegelvang@skolekom.dk

Læs mere

Fysisk aktivitet og bevægelse i skolen. Paarup Skole

Fysisk aktivitet og bevægelse i skolen. Paarup Skole Fysisk aktivitet og bevægelse i skolen Paarup Skole Program Intro og præsentation Fysisk aktivitet den nye reform Fysisk aktivitet - hvad ved vi! Fysisk aktivitet - mål eller middel? Typer af fysisk aktivitet

Læs mere

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag DALMOSE SKOLE Valg og profilfag Skoleåret 2015-2016 Tysk er obligatorisk fra 5. klasse til 9. klasse. Det er kun i helt særlige tilfælde, at en elev kan fritages for tysk. Det kan kun ske ved skriftlig

Læs mere

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformen. Skolereformens mål 1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016

0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 0. klasse på Zahles: 0. klasse 2015-2016 Informationsmøde om 0. klasse 2016/17 er den 5/11 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole er en privat gymnasieskole, der har et sammenhængende forløb fra 0. klasse til

Læs mere

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om forestående skolebestyrelsesvalg Folkeskolereformen Mål og Indhold

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Folkeskolereformen i København

Folkeskolereformen i København Folkeskolereformen i København Skolen ved Sundet Skolebestyrelsen 20. marts 2014 v/ Arkitekt Barbara Kirstine Holm Jørgensen & Programleder Sarah De Masi 1 Emner i præsentationen Reformens mål De politisk

Læs mere

Orienteringsmøde. Skolereformen på. Fællesskolen Bevtoft-Over Jerstal

Orienteringsmøde. Skolereformen på. Fællesskolen Bevtoft-Over Jerstal Orienteringsmøde Skolereformen på Fællesskolen Bevtoft-Over Jerstal Retning og mål Mødetider Kørsel Undervisningen Skoledagen Lektiehjælp Skole-hjemsamarbejde Kommunikation SFO Samarbejde Den åbne skole

Læs mere

Nibe Skole - 2011. Resume. Evalueringsrapporten 2011 Rullende skolestart

Nibe Skole - 2011. Resume. Evalueringsrapporten 2011 Rullende skolestart Resume Evalueringsrapporten 2011 Rullende skolestart Nibe Skole - 2011 Dette resume er en gennemgang af hovedresultaterne af den undersøgelse, der har været lavet over Nibe Skoles rullende skolestart i

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere