Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet"

Transkript

1 Punkt 8 Energitilsynets møde den 24. juni juli 2014 Varme 13/10069 /SSH/MLD Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet indholdet af udkast til en faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet. Hvis tilsynet tilslutter sig indholdet af udkastet til bekendtgørelse, vil den kunne sendes i høring. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web 2. EU s energieffektivitetsdirektiv forpligter medlemsstaterne til at fastsætte mindstekrav til fakturering og faktureringsoplysninger baseret på faktisk forbrug. Energistyrelsen har vurderet, at implementering af direktivets forpligtelser kræver udstedelse af en bekendtgørelse på varmeområdet. Sekretariatet er enig i denne vurdering, da der ikke tidligere er udstedt regler, der regulerer forholdene omfattet af direktivets mindstekrav til fakturering og faktureringsoplysninger baseret på faktisk forbrug. Kompetencen til at udstede en faktureringsbekendtgørelse ligger hos Energitilsynet. 3. Dette er baggrunden for, at sekretariatet har affattet et udkast til en faktureringsbekendtgørelse, som hermed forelægges Energitilsynet. Udkastet sendes efterfølgende i høring. Tilsynet vil blive præsenteret for høringssvarene og sekretariatets vurdering heraf i forbindelse med forelæggelse af bekendtgørelsesudkast til endelig godkendelse på et kommende tilsynsmøde. Dette vil formentlig kunne ske på mødet i november Den nye bekendtgørelse vil herefter kunne optages i Lovtidende og træde i kraft 31. december I nærværende notat orienteres Energitilsynet også om de foreløbige overvejelser, som sekretariatet har gjort sig omkring indholdet af bekendtgørelsen.

2 2/12 Bemyndigelse 5. Energitilsynet tilsluttede sig på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering: - at sekretariatet med henblik på høring udsender det bilag 1 vedlagte udkast til faktureringsbekendtgørelse, jf. varmeforsyningslovens 23 b, stk. 3, og 34, stk. 2.

3 3/12 Sagsfremstilling Baggrund 6. EU s energieffektivitetsdirektiv 1 (herefter direktivet) indeholder forpligtelser angående fakturering og faktureringsoplysninger. Medlemsstaterne skal bl.a. sikre, at faktureringsoplysninger er nøjagtige og bygger på det faktiske forbrug i alle de sektorer, der er omfattet af direktivet; herunder varmedistribution. 7. Implementeringen af direktivets forpligtelser kræver udstedelse af en bekendtgørelse på varmeområdet. Energistyrelsen henvendte sig herom til sekretariatet ved af 18. februar Sekretariatet er først i forbindelse med denne mail blevet gjort opmærksom på direktivets nye bestemmelser, og at Energitilsynet skal udstede nærmere regler om fakturering. Direktivet indeholder forpligtelser, der går ud over Energitilsynets kompetence, ligesom enkelte forpligtelser allerede er implementeret andetsteds. Hertil kommer, at direktivet også indeholder forpligtelser, der alene relaterer sig til markederne for el og gas. Sekretariatet har derfor været i dialog med Energistyrelsen med henblik på en afklaring af, hvilke forpligtelser der skal implementeres på varmeområdet ved udstedelse af en bekendtgørelse Energitilsynet har siden haft hjemmel til at fastsætte regler om fakturering og specificering af omkostninger på varmeområdet. Ved lovændringen blev Energitilsynet givet kompetence til at tage de fornødne skridt til at sikre gennemsigtighed omkring tariffer, rabatter og andre betingelser, forudsat at disse oplysninger ikke relaterer sig til anlæggenes egentlige kommercielle aktiviteter. Tilsynet kan fastsætte regler om, hvordan sådanne oplysninger skal offentliggøres. 9. Energitilsynet kan således for at sikre gennemsigtigheden omkring tariffer, rabatter og andre betingelser fastsætte regler for, hvordan de varmeforsyningsvirksomheder, der er omfattet af varmeforsyningslovens prisbestemmelser, skal give disse oplysninger til varmekunderne, herunder hvilke oplysninger der skal fremgå ved fakturering. 1 Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/27/EU af 25. oktober 2012 om energieffektivitet, om ændring af direktiv 2009/125/EF og 2010/30/EU samt om ophævelse af direktiv 2004/8/EF og 2006/32/EF. 2 Energistyrelsens vurdering vedlægges i bilag 2. 3 Lov 451 af 31/05/2000 om ændring af lov om varmeforsyning. Der kan læses nærmere om lovændringen i lovforslag 1999/1 LSF 240 som fremsat den 29. marts 2000 af miljø- og energiministeren.

4 4/ Energitilsynet har ikke hidtil udnyttet hjemlen til at fastsætte sådanne nærmere regler. På områderne for el og gas er allerede udstedt en faktureringsbekendtgørelse Sekretariatet har i forbindelse med udarbejdelsen af udkastet til faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet sikret sig, at direktivets faktureringskrav overholdes. Det drejer sig bl.a. om mindstekravene til oplysning i fakturaen omkring aktuelle faktiske priser og faktisk energiforbrug samt samlet oversigt over de aktuelle energiomkostninger. Det vil først og fremmest sige de krav, der vedrører specificering af omkostninger. Endvidere har sekretariatet forholdt sig til kravene om, at modtagelse af fakturaoplysninger skal være gratis. Bemærkninger til bekendtgørelsens enkelte bestemmelser 12. Sekretariatet gennemgår i dette afsnit bekendtgørelsens enkelte bestemmelser i hovedtræk: indeholder bekendtgørelsens anvendelsesområde, formål og definitioner. Bestemmelsen definerer bl.a., hvilke forbrugere der er omfattet af bekendtgørelsen. Det følger af bestemmelsen, at der ved forbruger forstås en fysisk eller juridisk person, som aftager energi i form af opvarmet vand, damp og gas bortset fra naturgas til egen slutanvendelse eller til viderefordeling blandt en lukket kreds af forbrugere, når denne person er i et direkte kundeforhold med en varmedistributionsvirksomhed. 14. Direktivet anvender begrebet slutkunder, der defineres som en fysisk eller juridisk person, der køber energi til egen slutanvendelse. Energitilsynets kompetence efter varmeforsyningsloven er afgrænset til de forbrugere, der har en afregningsmåler/hovedmåler. Energitilsynet har således ikke kompetence til at stille krav til, hvad der skal gælde på den anden side af disse målere, eksempelvis hvor en boligforening afregner lejere via bimålere. Disse indirekte kunder er derfor ikke omfattet af nye faktureringsregler. Definitionen i 1 er imidlertid udvidet i forhold til direktivet til også at omfatte personer, der aftager energien til videreformidling blandt en lukket kreds af forbrugere, når denne person er i et direkte kundeforhold. Baggrunden herfor er, at sekretariatet efter drøftelser med Energistyrelsen har vurderet, at det bør sikres, at i hvert fald ejeren af hovedmåleren i denne situation 4 Bekendtgørelse nr. 486 af 29. maj 2007 om elselskabers fakturering og specificering af omkostninger over for modtagere af transport- og energiydelser og bekendtgørelse nr. 937 af 11/09/2006 om naturgasselskabernes fakturering og specificering af omkostninger over for modtagere af transport- og energiydelser.

5 5/12 får samme grad af information som øvrige direkte kunder, der anvender energien til egen slutanvendelse. 15. Energistyrelsen har tidligere oplyst sekretariatet om, at styrelsen forventede at indføre krav, der sikrer, at slutkunder med bimålere bliver stillet informationsmæssigt lige så godt som slutbrugere med egne afregningsmålere/hovedmålere. Energistyrelsen forventede at indføre kravene i en ny målerbekendtgørelse. Energistyrelsens udkast til ny målerbekendtgørelse har været sendt i høring hos sekretariatet. Udkastet til målerbekendtgørelsen indeholdt imidlertid ikke disse krav. Retsstillingen for slutkunder med bimålere er derfor på nuværende tidspunkt uafklaret. Sekretariatet forventer dog ikke, at udstedelsen af en ny målerbekendtgørelse vil føre til, at der skal foretages ændringer i faktureringsbekendtgørelsen. Sekretariatet mener endvidere, at direktivets krav vil være implementeret ved udstedelsen af faktureringsbekendtgørelsen og en ny målerbekendtgørelse. 16. Bestemmelsen indeholder endvidere definitioner af fakturaer og faktureringsoplysninger. Ved faktura forstås en opgørelse af det faktiske energiforbrug og de hermed forbundne omkostninger med betalingsanmodning. Ved faktureringsoplysninger forstås oplysninger om det faktiske energiforbrug baseret på den seneste periode og de hermed forbundne omkostninger uden betalingsanmodning vedrører varmedistributionsvirksomhedernes fremsendelse af faktura (opgørelse), herunder krav til hvor ofte varmedistributionsvirksomheden skal sende en faktura. Sekretariatet har ved udstedelsen forholdt sig til kravene til fakturering og faktureringsoplysninger i direktivets bilag VII. Ved udstedelsen af bekendtgørelsen opfylder Energitilsynet således de krav, som er fastsat i direktivet. Det fremgår bl.a. af disse mindstekrav, at faktureringen skal finde stede på grundlag af det faktiske forbrug mindst en gang årligt. I bestemmelsen fastlægges det derfor, at virksomhederne skal fremsende en faktura mindst en gang årligt. 18. Bestemmelsen regulerer videre varmeforsyningsvirksomhedernes mulighed for at skønne et forbrug, når forbrugeren selv foretager måleraflæsningen, det vil sige manuelt aflæste målere til forskel fra fjernaflæste målere. Det er alene, når forbrugeren ikke har givet meddelelse om måleraflæsningen for faktureringsperioden, at virksomheden kan basere faktureringen på et skønnet forbrug. Bestemmelsen fastsætter endvidere kravene til indholdet af fakturaen samt, at fakturaer kan udsendes elektronisk eller på anden måde. Det fremgår således bl.a. af bestemmelsen, at fakturaen skal indeholde oplysninger om det faktiske energiforbrug i MWh eller GJ, faktiske aktuelle priser opdelt på faste og variable bidrag, faktureringsperioden, dato for faktureringen og sidste rettidige indbetalingsdato. Det præciseres i øvrigt, at varmedistributionsvirksomheden i overensstemmelse med direktivets krav ikke må kræve særskilt betaling for udsendelse af faktura. Udsendelsen af fakturaer er ikke omkostningsfrit for virksomhederne. Det er dog

6 6/12 sekretariatets og Energistyrelsens vurdering, at der vil være tale om en administrationsomkostning, som virksomhederne kan indregne i de generelle priser i medfør af varmeforsyningslovens 20, stk vedrører faktureringsoplysninger. Det fremgår bl.a. af bestemmelsen, hvor ofte varmedistributionsvirksomheden skal stille faktureringsoplysninger til rådighed, og hvorledes oplysningerne skal stilles til rådighed. Bestemmelsen fastsætter på baggrund af minimumskravene til faktureringsoplysninger i direktivets bilag VII, at faktureringsoplysningerne skal stilles til rådighed mindst hver kvartal på forbrugerens anmodning, eller hvis forbrugeren har valgt elektronisk fakturering. Hvis forbrugeren selv foretager måleraflæsningen, skal forbrugeren give virksomheden oplysninger om målerstanden på en sådan måde, at aflæsningen kan modtages. 20. Bestemmelsen fastsætter endvidere, at faktureringsoplysningerne kan udsendes elektronisk eller på anden måde. Varmedistributionsvirksomheden må ikke kræve særskilt betaling for udsendelse af faktureringsoplysninger. Endelig følger det af bestemmelsen, at varmedistributionsvirksomheden skal sikre, at forbrugeren uden yderligere beregning har adgang til sine forbrugsoplysninger, samt oplyse forbrugeren om, hvor oplysningerne kan hentes indeholder sanktionsbestemmelser. Det vil i medfør af bestemmelsen være muligt med bøde at straffe de varmedistributionsvirksomheder, der ikke overholder bekendtgørelsens regler. Der henvises i den forbindelse til varmeforsyningslovens 34, stk. 2, hvoraf fremgår, at der i forskrifter, der udfærdiges i medfør af loven, kan fastsættes straf af bøder for overtrædelse af bestemmelser i forskrifterne indeholder ikrafttrædelsesbestemmelser. Det fremgår heraf, at bekendtgørelsen træder i kraft den 31. december Ikrafttrædelsesdatoen er fastsat på baggrund af artikel 10, stk. 1, i direktivet, hvoraf fremgår, at medlemsstaterne senest den 31. december 2014 skal sikre, at faktureringsoplysningerne er nøjagtige og bygger på det faktiske forbrug hvis det er teknisk muligt og økonomisk begrundet. 23. Sekretariatet har i bilag 3 udarbejdet en sammenstilling af direktivets krav og gennemførelsen heraf i udkastet til faktureringsbekendtgørelse.

7 7/12 Lovgrundlag 24. Nedenfor gengives indledningsvis Energitilsynets hjemmel i varmeforsyningsloven til at fastsætte regler om fakturering og specificering af omkostninger. Herefter gengives relevante definitioner i direktivets art. 10 og 11, om faktureringsoplysninger og omkostninger ved adgang til målingsog faktureringsoplysninger, herunder bilag VII om mindstekrav til fakturering og faktureringsoplysninger baseret på faktisk forbrug. Det gengives alene de dele af artiklerne i direktivet, som er relevante for varmeområdet. Varmeforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr af 14. december 2011 af lov om varmeforsyning med senere ændringer): 23 b. [ ] Stk. 3. Energitilsynet tager fornødne skridt til i øvrigt at sikre gennemsigtighed omkring tariffer, rabatter og andre betingelser. Energitilsynet kan fastsætte regler om, hvordan sådanne forhold skal offentliggøres af de af loven omfattede anlæg, og regler om fakturering og specificering af omkostninger. Direktivet (Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/27/EU af 25. oktober 2012 om energieffektivitet, om ændring af direktiv 2009/125/EF og 2010/30/EU samt om ophævelse af direktiv 2004/8/EF og 2006/32/EF): Artikel 2 I dette direktiv forstås ved: Definitioner 1)»energi«: alle former for energiprodukter, brændsel, varme, vedvarende energi, elektricitet og andre former for energi som defineret i artikel 2, litra d), i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1099/2008 af 22. oktober 2008 om energistatistik (1) 20)»energidistributør«: en fysisk eller juridisk person, herunder en distributionssystemoperatør, der er ansvarlig for transport af energi med henblik på levering til slutkunder eller til distributionsstationer, der sælger energi til slutkunder 21)»distributionssystemoperatør«:»distributionssystemoperatør«som defineret i henholdsvis direktiv 2009/72/EF og direktivet 2009/73/EF 22)»energileverandør i detailleddet«: en fysisk eller juridisk person, der sælger energi til slutkunder 23)»slutkunde«: en fysisk eller juridisk person, der køber energi til egen slutanvendelse

8 8/12 Artikel 10 Faktureringsoplysninger 1. Har slutkunderne ikke intelligente målere som omhandlet i direktiv 2009/72/EF og direktiv 2009/73/EF, sikrer medlems- staterne, hvis det er teknisk muligt og økonomisk begrundet, senest den 31. december 2014, at faktureringsoplysningerne er nøjagtige og bygger på det faktiske forbrug, jf. bilag VII, punkt 1.1, i alle de sektorer, der er omfattet af nærværende direktiv, herunder energidistributører, distributionssystemoperatører og energileverandører i detailleddet. 2. [ ] Denne forpligtelse kan opfyldes ved at indføre et system, hvor slutkunderne selv regelmæssigt foretager aflæsningen og under- retter energileverandøren om aflæsningerne fra deres måler. Kun i de tilfælde, hvor slutkunden ikke har givet meddelelse om måleraflæsning for en given faktureringsperiode, baseres faktureringen på et anslået forbrug eller en fast takst. 3. Uanset om der er installeret intelligente målere: a) [ ] b) skal medlemsstaterne sikre, at slutkunderne får mulighed for at vælge elektroniske faktureringsoplysninger og fakturaer, og at de på anmodning modtager en klar og letforståelig redegørelse for, hvordan deres faktura er fremkommet, navnlig hvis fakturaer ikke er baseret på det faktiske forbrug c) skal medlemsstaterne sikre, at fakturaen ledsages af relevante oplysninger, der giver slutkunderne en samlet oversigt over de aktuelle energiomkostninger, jf. bilag VII d) kan medlemsstaterne fastsætte, at oplysningerne på disse fakturaer på slutkundens anmodning ikke skal anses for at udgøre en betalingsanmodning. I sådanne tilfælde sikrer medlemsstaterne, at leverandører af energikilder tilbyder fleksible ordninger for faktiske betalinger e) [ ] Artikel 11 Omkostninger ved adgang til målings- og faktureringsoplysninger 1. Medlemsstaterne sikrer, at slutkunderne gratis modtager alle deres fakturaer og faktureringsoplysninger for energiforbrug, og at slutkunderne også på passende vis har gratis adgang til deres forbrugsoplysninger. 2. Uanset stk. 1 skal fordelingen af omkostningerne ved faktureringsoplysninger for individuelt forbrug af varme og køling i ejendomme med flere lejligheder og bygninger til flere formål, jf. artikel 9, stk. 3, gennemføres

9 9/12 på nonprofitbasis. Omkostninger som følge af overdragelsen af denne opgave til en tredjepart såsom en tjenesteleverandør eller den lokale energileverandør, som omfatter måling og fordeling af samt redegørelse for det faktiske individuelle forbrug i sådanne ejendomme, kan overføres til slutkunderne, for så vidt sådanne omkostninger er rimelige. BILAG VII Mindstekrav til fakturering og faktureringsoplysninger baseret på faktisk forbrug 1. Mindstekrav til fakturering 1.1. Fakturering baseret på faktisk forbrug For at give slutkunderne mulighed for at styre deres eget energiforbrug bør faktureringen finde sted på grundlag af det faktiske forbrug mindst en gang årligt, og faktureringsoplysningerne bør stilles til rådighed mindst hvert kvartal, på anmodning eller hvis forbrugerne har valgt elektronisk fakturering, ellers to gange årligt. Gas, der kun anvendes til madlavning, kan fritages for dette krav Mindstekrav til oplysningerne i fakturaen Medlemsstaterne sørger for, at slutkunderne i relevant omfang får klare og letforståelige oplysninger om følgende forhold i eller sammen med fakturaer, kontrakter, transaktioner og kvitteringer fra distributionsstationer: a) faktiske aktuelle priser og faktisk energiforbrug b) sammenligning af slutkundens aktuelle energiforbrug med forbruget i samme periode året før, helst i en grafisk fremstilling c) kontaktoplysninger om slutkundeorganisationer, energimyndigheder eller lignende organer, herunder websteder, hvorfra der kan hentes oplysninger om, hvilke foranstaltninger til forbedring af energieffektiviteten der tilbydes, sammenlignende slutbrugerprofiler og objektive tekniske specifikationer for energiforbrugende udstyr. Endvidere sørger medlemsstaterne for, at slutkunderne, når det er muligt og nyttigt, får klare og letforståelige oplysninger om sammenligninger med en normeret, gennemsnitlig slutkunde eller referenceslutkunde i samme brugerkategori i, sammen med eller som henvisninger i fakturaer, kontrakter, transaktioner og kvitteringer fra distributionsstationer Rådgivning om energieffektivitet som bilag til fakturaer og anden feedback til slutkunder Ved afsendelse af kontrakter og kontraktændringer og i de fakturaer, kunderne modtager, eller via websteder til individuelle kunder, skal energidistributører, distributionssystemoperatører og energileverandører i detailleddet give deres kunder klare og letforståelige oplysninger om, hvordan de kan kontakte uafhængige forbrugerrådgivnings- centre, energimyndigheder eller lignende institutioner, herunder disses internetadresser, hvor de kan få

10 10/12 råd om, hvilke referenceprofiler for deres energiforbrug og tekniske specifikationer for energiforbrugende apparater, der kan tjene til at begrænse forbruget af disse apparater.

11 11/12 Vurdering 25. En af Energitilsynets opgaver er at sikre gennemsigtighed om priser, rabatter og andre betingelser på varmeområdet. En måde at udmønte dette krav på er, at forbrugerne oplyses om og har overblik over priser m.m. på deres varmeregning. Energitilsynet skal udstede en faktureringsbekendtgørelse med hjemmel i varmeforsyningslovens 23 b. Energitilsynet skal således ikke implementere direktivet, da tilsynet ikke har hjemmel hertil. Når hjemlen i 23 b udnyttes, er det imidlertid vigtigt at have for øje, at der ikke fastsættes regler i strid med direktivet. Energitilsynet kan dog ikke udvide hjemlen i 23 b med bestemmelser i direktivet. 26. Energistyrelsen har vurderet, at der ved udstedelsen af bekendtgørelsen bør tilstræbes en minimumsimplementering af direktivet. Sekretariatet er enigt i denne vurdering, da bekendtgørelsen kommer til at regulere et område, der erfaringsmæssigt har været klaret på tilfredsstillende vis mellem varmedistributionsvirksomhederne og forbrugerne ved brugen af Dansk Fjernvarmes vejledning om Almindelige Bestemmelser for Fjernvarmelevering. Sekretariatet har på denne baggrund bestræbt sig på at foretage en minimumsimplementering i faktureringsbekendtgørelsen, uden at lovens krav om gennemsigtighed tilsidesættes. 27. Dansk Fjernvarme har udarbejdet en vejledning om Almindelige Bestemmelser for Fjernvarmelevering. Vejledningen er udarbejdet i dialog med Energitilsynet og Ankenævnet på Energiområdet, og efterfølende justeret i overensstemmelse med de anbefalinger, sekretariatet er kommet med. Vejledningens punkt 5 og 6 vedrører bl.a. forholdene om måling af fjernvarmeforbrug og betaling Af vejledningens punkt 5.5. fremgår bl.a., at der med henblik på afregning af fjernvarmeforbruget foretages periodiske aflæsninger af hovedmålere. For parcelhuse og lignende kan værket foranledige en årlig aflæsning, og der kan eventuelt være selvaflæsning i de tre øvrige kvartaler. 29. Det fremgår videre af vejledningens punkt 5.7., at hvis værket ikke modtager en forbrugers aflæsningskort, eller aflæsning ikke kan opnås ved værkets henvendelse, kan der udstedes regning baseret på af værket beregnet forbrug i overensstemmelse med gældende regler herom. 30. Sekretariatet vurderer på denne baggrund, at varmedistributionsvirksomhederne i stort omfang allerede opfylder mange af de krav, som indføres med bekendtgørelsen. Det er derfor endvidere sekretariatets vurdering, at vedtagelsen af faktureringsbekendtgørelsen ikke vil medføre store reaktioner fra virksomhederne, da de fleste virksomheder ikke vil opleve store ad- 5 Et uddrag fra Dansk Fjernvarmes vejledning er vedlagt som bilag 4.

12 12/12 ministrative eller praktiske problemer som følge heraf. Der kan dog være virksomheder, hvor f.eks. en tilretning af edb-systemerne kan forsinke processen, således at virksomheden ikke kan opfylde bekendtgørelsens krav pr. 31. december Hvis det efterfølgende viser sig, at vedtagelsen af faktureringsbekendtgørelsen medfører store administrative eller praktiske problemer for enkelte varmedistributionsvirksomheder, der gør, at de ikke vil kunne overholde bekendtgørelsens krav pr. 31. december 2014, vil sekretariatet set i lyset af den korte implementeringstid i en overgangsfase dispensere fra kravene i bekendtgørelsen. Sekretariatet vil således ikke tage sanktionsmulighederne i bekendtgørelsens 4 i brug, før virksomhederne har haft en rimelig tid til at omstille sig til bekendtgørelsens krav. Bemyndigelse 32. Energitilsynet tilsluttede sig på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering: - at sekretariatet med henblik på høring udsender det bilag 1 vedlagte udkast til faktureringsbekendtgørelse, jf. varmeforsyningslovens 23 b, stk. 3, og 34, stk. 2.

Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser overfor slutkunder om energiforbrug og fakturering m.v.

Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser overfor slutkunder om energiforbrug og fakturering m.v. BEK nr 1395 af 25/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-5534

Læs mere

Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen. Temadag på TI Varmemåling og varmeregnskaber

Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen. Temadag på TI Varmemåling og varmeregnskaber Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen Temadag på TI Varmemåling og varmeregnskaber Hvem er jeg? Jesper Nørgaard M.Sc. 2011 fra AAU (Indeklima og Energi) Videnskabelig assistent AAU 2011

Læs mere

15239/17 ADD 1 pfw/cos/mta 1 DGE 2B

15239/17 ADD 1 pfw/cos/mta 1 DGE 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. december 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0380 (COD) 15239/17 ADD 1 NOTE fra: til: ENER 488 ENV 1017 CLIMA 337 COMPET 842 CONSOM 385 FISC 323

Læs mere

Teknologisk Institut 2017

Teknologisk Institut 2017 Teknologisk Institut 2017 Emner Regelgrundlag Kort om lejeloven og bekendtgørelsesnummer 563 Formalia omkring regnskabets udformning Krav i forhold til varmtvandsmålere Visualisering af forbruget. Folie

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 48 Bilag 5 Offentligt Til L48 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning,

Læs mere

Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen. CLM temadag på FORCE Technology

Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen. CLM temadag på FORCE Technology Energieffektiviseringsdirektivet og målerbekendtgørelsen CLM temadag på FORCE Technology Hvem er jeg? Jesper Nørgaard M.Sc. 2011 fra AAU (Indeklima og Energi) Videnskabelig assistent AAU 2011 2013 Undervisning

Læs mere

Energieffektiviseringsdirektivet. Flowtemadag hos Flowcenter Danmark

Energieffektiviseringsdirektivet. Flowtemadag hos Flowcenter Danmark Energieffektiviseringsdirektivet Flowtemadag hos Flowcenter Danmark Hvem er jeg? Jesper Nørgaard M.Sc. 2011 fra AAU (Indeklima og Energi) Videnskabelig assistent AAU 2011 2013 Undervisning og vejledning

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1) (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 864 final - BILAG 1 til 4.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 864 final - BILAG 1 til 4. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0380 (COD) 15150/16 ADD 1 FORSLAG fra: modtaget: 1. december 2016 til: ENER 420 ENV 760 CLIMA 171 COMPET

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling

Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling Faktureringsbekendtgørelsen Agenda Rettelse af fordelingsfejl ny lejelov pr. 01. juli 2015 Gebyr ved tabte sager i Huslejenævnet Dato for endelig

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv.

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv. Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 18. december 2015 J nr. 2015-5895 / XB Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning til forbrugere om energiforbrug og fakturering Udkast

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1) BEK nr 1353 af 12/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Bilag 3 N Forbrugerbeskyttelsesbekendtgørelsen

Bilag 3 N Forbrugerbeskyttelsesbekendtgørelsen 15. januar 2013 J.nr. 2201/1182-0006 Ref. BAK Bilag 3 N Forbrugerbeskyttelsesbekendtgørelsen HØRINGSUDGAVE Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om naturgasforsyning 1) I medfør af 7 a

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2013) XXX draft ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE Vejledning vedrørende direktiv 2012/27/EU om energieffektivitet, om ændring af direktiv 2009/125/EF

Læs mere

BILAG. til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om ændring af direktiv 2012/27/EU om energieffektivitet

BILAG. til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om ændring af direktiv 2012/27/EU om energieffektivitet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2016 COM(2016) 761 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2012/27/EU om energieffektivitet {SWD(2016)

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om naturgasforsyning 1)

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om naturgasforsyning 1) BEK nr 311 af 20/03/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygmingsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0134

Læs mere

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER SIDE 1 AF 7 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- RESUMÉ 1. Sagen forelægges for Energitilsynet, idet sagen er af principiel

Læs mere

Temadag den 21. november 2013 Det nye energidirektiv EED 2012/27/EU

Temadag den 21. november 2013 Det nye energidirektiv EED 2012/27/EU Temadag den 21. november 2013 Det nye energidirektiv EED 2012/27/EU Keld Forchhammer Direktivets opbygning 66 Indledende betragtninger. 5 Kapitler 1: Formål, definitioner og energieffektiviseringsmål (Art.

Læs mere

Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber. Lars Nielsen ista kundecenter

Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber. Lars Nielsen ista kundecenter Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber Lars Nielsen ista kundecenter Agenda Love og regler for fordelingsregnskaber - Hvem er underlagt hvilke love Forbrugsregnskabets elementer - Udgiftstyper,

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6474 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. oktober 2010 Sag 4/0720-0101-0170 / DM Deres ref. Afgørelse ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Energitilsynet

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 27.5.2014 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0892/2008 af Mila Malonova Grecheva, bulgarsk statsborger, for beboerne i bygningskomplekset Vladislav

Læs mere

HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for industrianlæg og fjernkølingsanlæg

HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for industrianlæg og fjernkølingsanlæg HØRINGSUDKAST Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for industrianlæg og fjernkølingsanlæg 1 I medfør af 5, 15, 26 a, stk. 1, nr. 1 og 2, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2013-14 KEB Alm.del Bilag 355 Offentligt Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1 (til samtlige ministerier med tilhørende institutioner m.v.) I

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1)

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1) LOV nr 1521 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-9007

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 25. november 2014 26. november 2014 Varme 13/12521 /MLD Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet (2. behandling) Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsmæssighed af aftaler om realisering af energibesparelser

Bekendtgørelse om markedsmæssighed af aftaler om realisering af energibesparelser Bekendtgørelse om markedsmæssighed af aftaler om realisering af energibesparelser I medfør af 46, stk. 3 og 4, og 88 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1009 af 27. juni 2018 som senest ændret

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt)

Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) Skatteministeriet J. nr. 14-4348922 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af momsloven (Bemyndigelse til lempelse og fritagelse for faktureringspligt) 1 I momsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 106 af 23.

Læs mere

Dansk Energi takker for muligheden for at kommentere på denne fornyede høring af ovenstående

Dansk Energi takker for muligheden for at kommentere på denne fornyede høring af ovenstående Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Att.: Mette Louise Horneman Sendt pr. mail til ens@ens.dk med kopi til mlho@ens.dk Dok. ansvarlig: MSJ Sekretær: Sagsnr: s2016-616 Doknr: d2016-16492-4.0

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for industri- og fjernkølingsanlæg 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for industri- og fjernkølingsanlæg 1) BEK nr 564 af 02/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2018 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 3007/3015-0001

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget LBK nr 1065 af 12/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2807/1491-0019

Læs mere

Bekendtgørelse om deklaration af elektricitet til forbrugerne 1)

Bekendtgørelse om deklaration af elektricitet til forbrugerne 1) Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 186 Offentligt Udkast Bekendtgørelse om deklaration af elektricitet til forbrugerne 1) (Elmærknings-bekendtgørelsen) I medfør af 63 a, stk.

Læs mere

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME ERFA-TRÆF FOR ADMINISTRATION OG REGNSKAB AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME Birgitte Faaborg, konstitueret chef for faglig afdeling Dansk Fjernvarme GARANTIPROVISION 1. Statsstøttereglerne Kommissionens

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE 28. marts 2017 Ret & Administration 16/13465 SBCL ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE BAGGRUND 1. Ret og Administration har

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr.

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr. 2 4/1920-0301-0047 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. juli 2004-30. juni 2007. Påklaget beløb: 2.880 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: Telefonisk 29. september 2006.

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113,

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113, 27.12.2018 L 329/3 DIREKTIVER RÅDETS DIREKTIV (EU) 2018/2057 af 20. december 2018 om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem, for så vidt angår en midlertidig anvendelse af

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 16.4.2018 L 96/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/573 af 15. december 2017 om nøgleelementerne i aftaler om lagring af data, der indgås

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 12 Folketinget 2015-16. Fremsat den 7. oktober 2015 af energi,- forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt)

Forslag. Lovforslag nr. L 12 Folketinget 2015-16. Fremsat den 7. oktober 2015 af energi,- forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Lovforslag nr. L 12 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af energi,- forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede

Læs mere

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige ENERGITILSYNET Punkt 6 Energitilsynets møde den 25. juni 2013 Dato: 24. maj 2013 Sag:12/14039 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Klager: Karen Wengel Sankt Jørgens Vej 76 5700 Svendborg Indklaget energiselskab: Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. CVR 2211 3410 Bagergade 40 A 5700 Svendborg

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1)

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1) BEK nr 1234 af 22/10/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0020 Senere ændringer

Læs mere

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj.

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj. UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFOR- BRÆNDINGSANLÆG 15. oktober 2015 Varme 15/08156 TBHO I medfør af 5, stk. 3, i bekendtgørelse nr. 1213 af 17. december 2012 om fastsættelse af prislofter og

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Kommentarer hertil er anført i kursiv.

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Kommentarer hertil er anført i kursiv. N O T AT 20. november 2014 J.nr. 2008/2015-0020 Forsyning Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet og bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering

Læs mere

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE)

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) 12849/18 FISC 398 ECOFIN 882 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) 7118/17 LIMITE PUBLIC FISC 61 ECOFIN 187 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1)

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1) CIR1H nr 9477 af 02/07/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 20. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr.3003/3005-0003

Læs mere

12852/18 HOU/ks ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12852/18. Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS)

12852/18 HOU/ks ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12852/18. Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) 12852/18 FISC 400 ECOFIN 884 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 I medfør af 3, stk. 2, 30, 57, stk. 1, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Stenhuggerlauget i Danmark Nørre Voldgade 106 1358 København K. Vejledende udtalelse om Stenhuggerlaugets standardvilkår

Stenhuggerlauget i Danmark Nørre Voldgade 106 1358 København K. Vejledende udtalelse om Stenhuggerlaugets standardvilkår Stenhuggerlauget i Danmark Nørre Voldgade 106 1358 København K Dato: 13. november 2014 Sag: BITE-14/00495-10 Sagsbehandler: /KHJ Vejledende udtalelse om Stenhuggerlaugets standardvilkår Til Stenhuggerlauget

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6464 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

Indledning Hermed sendes et udkast til ny anmeldelsesbekendtgørelse i høring. Anmeldelsesbekendtgørelsen

Indledning Hermed sendes et udkast til ny anmeldelsesbekendtgørelse i høring. Anmeldelsesbekendtgørelsen Til virksomheder og organisationer, jf. vedlagte høringsliste 22. marts 2017 Varme 17/02831 RVN/TBHO Høring af udkast til ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen Indledning Hermed sendes et udkast til ny

Læs mere

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.3.2019 C(2019) 1616 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 4.3.2019 om ændring af bilag VIII og IX til direktiv 2012/27/EU om indholdet af de omfattende

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 4 Offentligt Til L 177 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT}] Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning

Læs mere

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2008 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/63/EF af 20. juni 2008 om konkurrence på markederne for teleterminaludstyr (EØS-relevant tekst) (kodificeret udgave) KOMMISSIONEN

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.7.2015 C(2015) 4359 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / af 1.7.2015 om de gældende systemer til vurdering og kontrol af konstansen af spildevandstekniske

Læs mere

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC ER

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC ER 1/9 Til Forsyningstilsynet Energinet Myndighedsenheden Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC

Læs mere

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS PUNKT 4 TILSYNSMØDE DEN 27. SEPTEMBER 2016 PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS 29. september 2016 Varme 13/03846 bgor/rvn 1.

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Dato: 30. januar 2013 Sag: 12/15569 Sagsbehandler: HRJ Afd.: Varme Jeres j.nr. 056121, dispensation vedrørende varmeforsyningslovens kapitel 4 I

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113,

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113, 7.12.2018 L 311/3 DIREKTIVER RÅDETS DIREKTIV (EU) 2018/1910 af 4. december 2018 om ændring af direktiv 2006/112/EF, for så vidt angår harmonisering og forenkling af visse regler i det fælles merværdiafgiftssystem

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29. september 2015 metodeanmeldt nye Tilslutningsbestemmelser

SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29. september 2015 metodeanmeldt nye Tilslutningsbestemmelser SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 24. februar 2016 Ret & Administration 15/09333 OTS Metodeanmeldelse af nye Tilslutningsbestemmelser for SEAS-NVE Net A/S SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29.

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 48 Folketinget Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 11. december 2014.

Betænkning. Til lovforslag nr. L 48 Folketinget Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 11. december 2014. Til lovforslag nr. L 48 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 11. december 2014 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 2685 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 7. oktober 2005 Med henblik

Læs mere

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel med værdipapirer 1) BEK nr 1178 af 11/10/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0005 Senere ændringer til

Læs mere

I forbindelse med disse ændringer er der i Rådets forordning 282/2011 vedtaget en række gennemførelsesbestemmelser.

I forbindelse med disse ændringer er der i Rådets forordning 282/2011 vedtaget en række gennemførelsesbestemmelser. Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0002 Bilag 1 Offentligt Notat Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Rådets forordning om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 282/2011 for så vidt angår særordninger

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. juni 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. juni 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. juni 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2012/0102 (CNS) 8741/16 FISC 70 ECOFIN 378 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

12848/18 HOU/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12848/18. Interinstitutionel sag: 2017/0251 (CNS)

12848/18 HOU/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12848/18. Interinstitutionel sag: 2017/0251 (CNS) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0251 (CNS) 12848/18 FISC 397 ECOFIN 881 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019

BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1910-0016 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Fjernkøling nuværende og fremtidig regulering

Fjernkøling nuværende og fremtidig regulering Fjernkøling nuværende og fremtidig regulering Silas Alvin Petersen og Kristian Will Jørgensen. SAP@ens.dk KWJ@ens.dk 3392 7810 3392 7535 Ver. 01/25..2015 Gældende regulering Nært forestående regulering

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk energisyn i store virksomheder 1)

Bekendtgørelse om obligatorisk energisyn i store virksomheder 1) (Gældende) Udskriftsdato: 23. november 2014 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 3007/3015-0001 Senere ændringer til

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil.

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 28. april 2015 Ret & Administration 14/06768 nhom Anmeldelse af vejledning om elkedler Dansk Energi har den 4. juni 2014 i medfør af elforsyningslovens

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Dokument Oprettet af Tove B. Hansen den 03-06-2014 Kommentar Til Næstved Varmeværk A.m.b.a. Sag nr. 14/06308 Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Til virksomhedens

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1) BEK nr 1128 af 07/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-3633

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

HØRINGSUDKAST Forslag

HØRINGSUDKAST Forslag Lovforslag nr. L xx Folketinget 2015-16 Fremsat den xx. xxx 2015 af energi-, forsynings- og klimaministeren HØRINGSUDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter,

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9310 Vodskov Forsyningsvirksomhederne Aalborg Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby v / Aalborg Kommune CVR 1613

Læs mere