SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2017-2020"

Transkript

1 Nr. Spørgsmålsstiller Spørgsmål Spørgedato Svaransvarlig Svardato 1 Carsten Oddershede Hvor meget er det muligt at hæve skatten indenfor frit lejde Økonomi & Indkøb ordningen? Hvad er de økonomiske konsekvenser herved for både kommune og borgere? 2 Niclas Bekker Poulsen Hvad ville det koste at klassificere Brydestien (Hundigegårdskvarteret) til en offentlig sti, som kommunen varetog vedligeholdelsen af. Stien vil blive en brugt cykelvej for mange af de nye elever som skal til Krogårdsskolen, og derfor har vi en interesse i at den er tilgængelig hele året Teknik & Miljø Niclas Bekker Poulsen Hvor mange børn er der pr. pædagog i vores institutioner i henholdsvis vuggestue/børnehave. 4 Niclas Bekker Poulsen Hvad ville det kræve/koste at tilsikre, at der ikke er pædagoger som står alene med mange børn i yderpunkterne af åbningstiden (max 6 i børnehave og max 3 i vuggestue)? 5 Jette Andersen Hvad kan der spares af kroner på årsbasis, men en nednormering på 1 aftenvagt og 1 dagsvagt i " Det Akutte tilbud" i Aktivhuset Freyas. 6 Niclas Bekker Poulsen Hvad vil det koste at sænke lærernes gennemsnitstal således, at der undervises gennemsnitligt 730 timer årligt? Hvad vil man spare ved indførelse af ovenstående set i lyset af vi i dag betaler overtid for alle timer over 750 timer? Er der et besparelsespotentiale i ovenstående ved at man kan forvente mindre brug af vikar? 7 Niclas Bekker Poulsen Hvis man gerne vil hæve andelen af uddannet lærere i vores skoler, således at minimum 90% er faglært i forhold til det vi har i dag, hvad vil det koste? 8 Niclas Bekker Poulsen Kan der gives en uddybende forklaring på forskellen på sidste års budgetspørgsmål 5, samt dette år besvarelse på skat fra Carsten Oddershede. I svaret til Carsten Oddershede i år, er den gennemsnitlige merskat 920,- per år per bolig ( ca. 76,- om måneden), hvor den sidste år var ca. 51,- per måned? Hvad ville merskatten være per 1/2 million ens grund bliver beskattet af, hvis skattelettelserne bliver annuleret? Dagtilbud & Skoler Dagtilbud & Skoler Job & Socialservice Dagtilbud & Skoler Dagtilbud & Skoler Økonomi & Indkøb BUDGETOPLÆG

2 Budgetspørgsmål 1 Hvor meget er det muligt at hæve skatten indenfor frit lejde ordningen? Hvad er de økonomiske konsekvenser herved for både kommune og borgere? Stillet af: Carsten Oddershede Dato: 26. maj 2016 Besvaret af: Økonomi & Indkøb Svar dato: 8. juni 2016 I Lov om skattesanktion fra 2008 indgår bestemmelsen om såkaldt frit lejde. Det frie lejde indebærer, at de kommuner, der tidligere har sat skatten ned, friholdes for en individuel nedsættelse af bloktilskuddet for den del af en skattestigning, der modsvares af en tidligere skattesænkning. Såfremt en kommune med frit lejde vælger at hæve skatten svarende til deres frie lejde, vil kommunen blive friholdt for en individuel modregning i tilfælde af et samlet brud på skatteaftalen. Den kollektive modregning vil kommunen stadig få andel i hvis kommunernes samlede skatter stiger. En eventuel skattestigning ud over frit lejde vil være omfattet af sanktionen på linje med skattestigninger foretaget i kommuner, der ikke har optjent frit lejde. Frit lejde gælder ligesom skattesanktionen for indkomstskat, grundskyld og dækningsafgift. Det frie lejde opgøres på baggrund af de skattepoint, som skatten er sænket med og således ikke med baggrund i det historiske provenu. Det frie lejde beregnes som et samlet provenu for alle tre skattearter. Byrådet vedtog i hhv og 2015 at sætte grundskylden ned. I 2014 blev den sat ned fra 18,06 promille til 17,69, mens grundskyldspromillen i 2015 blev sat ned til 16,94. Dækningsafgiften er i 2015 sat ned fra 5 til 4,5 promille. Bemærk der er budgetteret med en sækning af dækningsafgiften til 4 promille fra Såfremt Greve kommune sætter hhv. grundskyld og dækningsafgidt op igen til niveauerne fra før skattesænkningerne (og ikke sænker dækningsafgiften som forudsat), inden for frit lejde ordningen, vil kommunen i 2017 forventeligt opnå et forhøjet provenu på ca. 18,5 mio. kr. Beløbet betales af hhv. borgere og virksomheder. De økonomiske konsekvenser for de enkelte virksomheder og borgere vil afhænge af deres individuelle skatteforhold. For en gennemsnitlig parcelejer i Greve kommune vil det betyde en gennemsnitlig grundskyldsforhøjelse på ca. 920 kr. i 2017.

3 Budgetspørgsmål 2 Hvad ville det koste at klassificere Brydestien (Hundigegårdskvarteret) til en offentlig sti, som kommunen varetog vedligeholdelsen af. Stien vil blive en brugt cykelvej for mange af de nye elever som skal til Krogårdsskolen, og derfor har vi en interesse i at den er tilgængelig hele året. Stillet af: Niclas Bekker Poulsen Dato: 8. juni 2016 Besvaret af: Teknik & Miljø Svar dato: 22. juni 2016 At optage Brydestien som offentlig sti vil koste ca kr. årligt i driftsudgifter, i et år med mild vinter. Beløbet dækker kun løbende vedligehold, renholdelse og vintervedligeholdelse. Omkostninger til nyt slidlag på stien er således ikke medregnet heri. Inden en optagelse af stien som offentlig vil der skulle forhandles med grundejerforeningen om, hvorvidt de skal asfaltere stien, inden kommunen overtager denne. Ved at optage stien som offentlig vil kommunen fremadrettet stå for asfalteringerne på stien, hvilket vil belaste kommunens asfaltbudget yderligere. En kommune må ikke forskelsbehandle. Optages Brydestien som offentlig, vil det derfor skabe præsedens i forhold til kommunens øvrige private fællesstier, som benyttes af skolebørn. Andre grundejerforeningers ønsker om optagelse af deres stier som offentlige vil skulle imødekommes. De samlede omkostninger må derfor forventes at blive betydeligt større, hvis Brydestien gøres offentlig. Eriksmindestien vil blive lige så belastet som Brydestien, så her må en henvendelse fra grundejerforeningen forventes at komme, hvis Brydestien optages som offentlig. Brydestien og Eriksmindestien er sammenhængende, men skifter navn under Hundige Centervej. Der er mange stier i kommunen, som benyttes af skolebørn, og som er private fællesstier, og hvor vedligeholdelsen og snerydning varetages af grundejerforeningerne. Det er administrationens opfattelse, at dette fungerer fint, og hovedparten af grundejerforeningerne opfylder deres forpligtelse. Enkelte grundejerforeninger henvender sig og ønsker, at stierne optages som offentlige, fordi skolebørn benytter stien. Kommunen er ikke forpligtet til dette, og grundejerforeningerne skal opfylde reglerne i lov om private fællesveje, selvom skolebørn benytter stien. Optagelse af private fællesstier, som skolebørn benytter, som offentlige, vil således betyde, at der for hver sti skal afsættes midler til drift og til nye slidlag.

4 Budgetspørgsmål 3 Hvor mange børn er der pr. pædagog i vores institutioner i henholdsvis vuggestue/børnehave. Stillet af: Niclas Bekker Poulsen Dato: 9. juni 2016 Besvaret af: Dagtilbud & Skoler Svar dato: 16. juni 2016 På Byrådets budgettemamøde den 29. marts 2016 blev der fremlagt nøgletal vedr. personalenormeringen på dagtilbudsområdet i Greve Kommune. I tabellen nedenfor fremgår personalenormeringen i hhv. vuggestuer, børnehave og integrerede institutioner i 2014: Personalenormering på dagtilbudsområdet, 2014 Vuggestuer Børnehaver Aldersintegrerede institutioner Greve 3,2 6,6 6,9 I vuggestuer var der 3,2 indskrevne børn pr. fuldtidsbeskæftiget med pædagogiske arbejdsopgaver, mens der i børnehaver var 6,6 indskrevne børn pr. fuldtidsbeskæftiget med pædagogiske arbejdsopgaver. I de aldersintegrerede institutioner er der indmeldt såvel 0-2 årige som 3-5 årige. Her var der i Greve Kommune 6,9 indskrevne børn pr. fuldtidsbeskæftiget med pædagogiske arbejdsopgaver i Det skal bemærkes, at der i Greve Kommune kun er 2 vuggestuer, dvs. daginstitutioner hvor der kun er indmeldt 0-2 årige. De resterende 0-2 årige børn i daginstitutioner er indmeldt i aldersintegrerede institutioner med både 0-2 årige og 3-5 årige børn. Desværre er det ikke muligt at opdele personalenormeringen på 0-3 årige og 3-5 årige i integrerede institutioner. I Greve Kommune skyldes det, at der tildeles et beløb pr. barn, og at det pædagogiske personale ikke specifikt ansættes til at passe børn i en bestemt aldersgruppe i integrerede institutioner.

5 Budgetspørgsmål 5 Hvad kan der spares af kroner på årsbasis, men en nednormering på 1 aftenvagt og 1 dagsvagt i " Det Akutte tilbud" i Aktivhuset Freyas. Stillet af: Jette Andersen Dato: 13. juni 2016 Besvaret af: Job & Socialservice Svar dato: 29. juni 2016 Det Sociale Akuttilbud er et delvist statsfinansieret projekt og Greve Kommune modtager ca. 1,0 mio.kr. i tilskud årligt i perioden Såfremt der ændres i normeringen med 1 dagsvagt og 1 aftenvagt er det ikke længere muligt at opretholde tilbuddet i dets nuværende form, hvilket er en forudsætning for, at kommunen fortsat kan modtage statstilskuddet på ca. 1,0 mio.kr.årligt til og med år 2017.

6 Budgetspørgsmål 8 Kan der gives en uddybende forklaring på forskellen på sidste års budgetspørgsmål 5, samt dette år besvarelse på skat fra Carsten Oddershede. I svaret til Carsten Oddershede i år, er den gennemsnitlige merskat 920,- per år per bolig ( ca. 76,- om måneden), hvor den sidste år var ca. 51,- per måned? Hvad ville merskatten være per 1/2 million ens grund bliver beskattet af, hvis skattelettelserne bliver annuleret? Stillet af: Niclas Bekker Poulsen Dato: 17. juni 2016 Besvaret af: Økonomi & Indkøb Svar dato: 27. juni 2016 Ad 1) Forskellen mellem budgetspørgsmål 5 fra sidste år og svaret i budgetspørgsmål 1 til Carsten Oddershede skyldes to elementer. I budgetspørgsmål 5 fra sidste år er alene regnet på konsekvensen af, hvis man trækker skattelettelsen fra 2015 tilbage. I budgetspørgsmål 1 til Carsten Oddershede er regnet på effekten af skattelettelsen fra både 2014 og 2015, hvorfor beløbet er højere. Derudover tager beregningerne udgangspunkt i det på beregningstidspunktet kendte udskrivningsgrundlag. Det forventede grundlag for 2017 i hhv og 2016 afviger også fra hinanden. Dette medfører visse forskydinger. Ad 2) Såfremt skattelettelsen fra 2015 rulles tilbage vil merskatten (grundskylden) pr. halve million udgøre ca. 375 kr. i 2017, svarende til ca. 31 kr. pr. måned.

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI KOMMUNAL INDKOMSTSKAT

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI KOMMUNAL INDKOMSTSKAT OPGAVEOMRÅDER Indtægtssiden: Kommunal indkomstskat Kommunal grundskyld Anden skat på fast ejendom Selskabsskatter Dødsboskat ØKONOMI Finansiering: Budget BO1 BO2 BO3 Løbende priser 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter 2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter Nyt kapitel Resumé I 2013 var der mere bevægelse i de kommunale skatter end i de foregående år. 13 kommuner valgte at sætte skatten op, mens 11 satte

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Indtægter 2016 - statsgaranti eller selvbudgettering?

Indtægter 2016 - statsgaranti eller selvbudgettering? Brøndby Kommune Centralforvaltningen Økonomiafdelingen 1. september 2015 UNDERBILAG C TIL BUDGETBILAG V Indtægter 2016 - statsgaranti eller selvbudgettering? Brøndby Kommune har som tidligere år - valget

Læs mere

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET Nr. Spørgsmålsstiller Spørgsmål Spørgedato Svaransvarlig Svardato 1 Carsten Oddershede Hvor meget er det muligt at hæve skatten indenfor frit lejde 26.5.2016 Økonomi & Indkøb 8.6.2016 ordningen? Hvad er

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2015 budgetteret til 2.367,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen:

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG. På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Lb. Nr. UDD-OM-01 Lukning af SFO og Klubber Område: SFO II Funktion: 3.22.05 På nuværende tidspunkt har Faxe Kommune følgende fritidstilbud til børn i skolealderen: Klassetrin Alder Elever i egne SFO Type

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET Nr. Spørgsmålsstiller Spørgsmål Spørgedato Svaransvarlig Svardato 1 Carsten Oddershede 26.5.2016 Økonomi & Indkøb 8.6.2016 både kommune og borgere? 2 Niclas Bekker Poulsen Hvad ville det koste at klassificere

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Det er derfor staten og ikke kommunen, der får gavn af stigende grundskyldsindtægter.

Det er derfor staten og ikke kommunen, der får gavn af stigende grundskyldsindtægter. Notat 15. oktober 213 Økonomiafdelingen Faktaark om grundskyld og skattelettelser Opsummering Grundskyld: Betales af grundens værdi med en andel svarende til grundskyldspromillen. Betales af alle grundejere

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 17.01.00-P00-1-16 Dato: 1. marts 2016 Model for tildeling af budget til modtageklasser og modtagehold Børne- og skoleudvalget blev i november

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 29. maj 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 29. maj 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 29. maj 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume I Lov om dag-, fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge, er der

Læs mere

Notat. Budget 2015 - indtægter. Indledning. 15. august 2014. Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2015-2018.

Notat. Budget 2015 - indtægter. Indledning. 15. august 2014. Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2015-2018. Notat Økonomi Økonomi og Udbud Budget 2015 - indtægter 15. august 2014 Indledning Notatet kommenterer på den forventede indtægtsudvikling for årene 2015-2018. Sagsid. Konsekvenserne af kommuneaftalen -

Læs mere

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&...

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&... Side 1 af 9 Vejledning til det elektroniske ansøgningsskema Alle felterne skal udfyldes, før det er muligt at gå til næste side. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Hvis et eller flere felter ikke

Læs mere

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Regeringen fremlagde den 30. august 2016 deres omfattende 2025-plan. En del af denne plan vedrører dagpengeområdet. Og helt overordnet vil planen under sloganet,

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Regeringens skattereform og boligmarkedet

Regeringens skattereform og boligmarkedet 29. maj 2012 Regeringens skattereform og boligmarkedet Vi har set nærmere på regeringens forslag til skattereform i forhold til boligmarkedet. Konklusionerne er som følger: Redaktion Christian Hilligsøe

Læs mere

Kommunal udligning. - en kort præsentation

Kommunal udligning. - en kort præsentation - en kort præsentation Indenrigsministeriet Juni 2001 - en kort præsentation Udgiver: Tryk: Indenrigsministeriet, Økonomisk afdeling Slotsholmsgade 6, 1216 København K. Juni 2001 Tlf.: 3392 3380 Fa: 3311

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

HØRINGSSVAR MODULORDNINGER 2013. Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis.

HØRINGSSVAR MODULORDNINGER 2013. Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis. Indhold Indledning vedr. omlægning af modulerne 7, 5 og 4 timers pladser til større fleksibilitet på ugebasis.... 1 Nuværende rammer... 1 Indførelse af fleksible moduler forsøg i KastanjeGården... 1 Opmærksomhedspunkter

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget L 8 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget L 8 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget L 8 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1-4 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg vedr. L8. Spørgsmål nr. 1 Ministeren bedes angive

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

Indstilling. Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 19. marts 2010 Århus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Fleksibel overgangsordning for frokostmåltidet på dagtilbudsområdet i 2010 1.

Læs mere

15 års skattereformer har tilgodeset de rigeste

15 års skattereformer har tilgodeset de rigeste Status på års skattereformer års skattereformer har tilgodeset de rigeste I løbet af de seneste år er der gennemført en række skattereformer, der har lettet skatten på arbejde. Opsummerer man ændringerne

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018 SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018 Nr. Spørgsmålsstiller Spørgsmål Spørgedato Svaransvarlig Svardato 1 Henrik Klem Lassen Hvad koster en sænkning af grundskylden ned til de 16 promille? 25.5.2015 Økonomi

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven Lovforslag nr. L 77 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af personskatteloven (Kompensation for kommunale skatteforhøjelser)

Læs mere

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg

Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Årsrapport 2009 for Børnehuset Spodsbjerg Side 1 af 8 1. Sammendrag har været inde i en god udvikling. Der er sat fokus på pædagogisk udvikling, den enkelte medarbejders kompetencer og hvordan disse bliver

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet September 2014 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet gennemført af Epinion for DeFacto i juni 2014. Der er 1.058,

Læs mere

Skal dit barn have et kommunalt frokostmåltid? - information om ordningen i Viborg Kommune. Dagtilbudsafdelingen

Skal dit barn have et kommunalt frokostmåltid? - information om ordningen i Viborg Kommune. Dagtilbudsafdelingen Skal dit barn have et kommunalt frokostmåltid? - information om ordningen i Viborg Kommune Dagtilbudsafdelingen Indledning Fra 2011 skal Viborg Kommune tilbyde et kommunalt frokostmåltid i de børnehuse,

Læs mere

NORDSTJERNEN. Adresse: Åbningstid: Mandag - torsdag: 6.00-17.00. Bygninger: Udearealer: Stand: Udgifter/drift og vedligehold: Tilgængelighed:

NORDSTJERNEN. Adresse: Åbningstid: Mandag - torsdag: 6.00-17.00. Bygninger: Udearealer: Stand: Udgifter/drift og vedligehold: Tilgængelighed: NORDSTJERNEN Adresse: Snødevej 138, 5953 Tranekær Åbningstid: Mandag - torsdag: 6.00-17.00 Fredag: 6.00-16.00 Bygninger: Udearealer: Stand: Udgifter/drift og vedligehold: Ca. 300m 2 + adgang til mange

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2014 budgetteret til 2.367,1 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Folketingets Finansudvalget lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Administrationsgrundlag for dag- og fritidstilbud

Administrationsgrundlag for dag- og fritidstilbud Administrationsgrundlag for dag- og fritidstilbud Administrationsgrundlaget beskriver principperne for, hvorledes løn- og driftsrammer tildeles dag- og fritidstilbudene i Furesø Kommune, samt hvilke omkostninger

Læs mere

fordels-pension selvstændige

fordels-pension selvstændige fordels-pension selvstændige k u n f o r s e l v s t æ n d i g e SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE 1 - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension

Læs mere

Budgethøringssvar til TMU fra Center for Job & Socialservice Høringssvar fra Lokal Med 14. september 2015 i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) 6. Anlægsbudget a. Anlægskatalog inkl. investeringsoversigt

Læs mere

Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag

Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag AK-Samvirke analyse Status for den første måneds udbetaling af efterlønsbidrag De ældre bliver i efterlønsordningen MK 22-05-2012 22. maj 2012 Analyseoverblik: Danskerne har siden den 2. april 2012 haft

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag

Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag AK-Samvirke analyse Status for de første to måneders udbetaling af efterlønsbidrag De ældre bliver i efterlønsordningen MK 18-06-2012 18. juni 2012 Analyseoverblik: Danskerne har siden den 2. april 2012

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Den nuværende udbygning bør altså bibeholdes på 0 5 årsområdet da:

Den nuværende udbygning bør altså bibeholdes på 0 5 årsområdet da: Behovsprognose 2014 på 0 5 års området I 2013 fremgik det, at Børne og Ungdomsforvaltningens sprognose, at der var for 81 børnegrupper frem til 2017. Med en udbygning til 90 % af spidsbelastningset, så

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 243-1. Baggrund Balanceforskydninger Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse af lån, der betragtes

Læs mere

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471

Yderligere bemærkninger til ændringsforslag til L200 Skatteministeriets j. nr. 13-0250471 Folketingets Skatteudvalg: Udvalgssekretær Tina Grønlund pr. e-mail: tina.gronlund@ft.dk Skatteministeriet: Juraogsamfundsoekonomi@skm.dk Fuldmægtig Sune Fomsgaard Pr. e-mail: sf@skm.dk Chefkonsulent Mogens

Læs mere

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT GIV DIG SELV LIDT MERE TRYGHED I HVERDAGEN DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. NÅR

Læs mere

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Bæredygtige institutionsenheder 3 2 Flygtninge 4 3 Fokus på børnene 5 4 overgange mellem

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor:

Forslaget vil understøtte den overordnede vision for Aarhus Kommune er Aarhus en god by for alle, hvor: Forslag 3: Byrådsmøde d. 6. maj 2015 - Budgetforslag fra SF: Bedre forhold for handicappede Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF s beslutningsforslag om bedre forhold

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, klub-, SFO-, og fritidshjemsområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. maj 2009 1.

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, klub-, SFO-, og fritidshjemsområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. maj 2009 1. Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, klub-, SFO-, og fritidshjemsområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. maj 2009 1. maj 2011 Godkendt af SBU den XX 20113. februar 2009 1 Nærværende

Læs mere

Brugernes Førerhundeordning BFO

Brugernes Førerhundeordning BFO Brugernes Førerhundeordning BFO Hvem er vi Brugernes Førerhundeordning blev startet i september 2010 af et antal førerhunde- brugere som igennem længere tid havde haft ønske om, at førerhundene blev trænet

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet ikke for alle en fordel for foa-medlemmer Kan man sætte en pris på tryghed? er et særligt tilbud til dig, der er medlem af både FOA og FOAs A-kasse,

Læs mere

Flere børn gør pædagoger mere syge

Flere børn gør pædagoger mere syge Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analse og Forskning Om KORA Nt og presse Vi tilbder Arrangementer Kontakt Søg o Udgivelser Nøgletal Medarbejdere Projekter i gang a Arbejdsmarked og uddannelse

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges?

Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? 22-plan & timingen af reformer, der øger arbejdsudbuddet Kommer der automatisk flere i arbejde, når arbejdsstyrken øges? På langt sigt vil en større arbejdsstyrke føre til en næsten tilsvarende større

Læs mere

Fyringstruede danskere skærer ned på forbruget, sparer mere op og ændrer adfærd på jobbet.

Fyringstruede danskere skærer ned på forbruget, sparer mere op og ændrer adfærd på jobbet. Fyringstruede danskere skærer ned på forbruget, sparer mere op og ændrer adfærd på jobbet. Denne undersøgelse omhandler danskernes oplevelse af sikkerhed i jobbet, og hvilke konsekvenser deres følelse

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Indhold Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Tilpasninger og mindre besparelser på drift af kollektiv trafik efter udbud, omlægning af ruter og kørsel efter ferieplan (77)... 3 Reduktion af vejdrift (78)...

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Pædagogisk personale i grundskolen

Pædagogisk personale i grundskolen Pædagogisk personale i grundskolen Af Mathilde Molsgaard I perioden fra 2008/09 til 2011/12 er antallet af pædagogisk personale i grundskolen samlet set faldet. Nedgangen er overordnet sket blandt lærere

Læs mere

Strategi for Indsatser og Anbringelse

Strategi for Indsatser og Anbringelse Strategi for Indsatser og Anbringelse - I Børne- og Familieafdelingen, Hjørring Kommune Indeværende strategi er en naturlig forlængelse af Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik. Strategien

Læs mere

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling)

Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) Sikkerhedsstillelse ved overførsel af affald i EU-området (ikke-midlertidig-behandling) I forordning 1013/2006 artikel 4, stk. 5 og i artikel 6 er der anført at der skal stilles en sikkerhedsstillelse

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Boligejere er forberedte på rentestigninger

Boligejere er forberedte på rentestigninger Analyse: S339 - D20554 21. januar 2011 Boligejere er forberedte på rentestigninger Cirka en halv million boligejere har fået en rekordlav rente på deres rentetilpasningslån i november og december 2010.

Læs mere

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018

SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018 SPØRGSMÅL/SVAR BUDGET 2015-2018 Nr. Spørgsmålsstiller Spørgsmål Spørgedato Svaransvarlig Svardato 1 Henrik Klem Lassen Hvad koster en sænkning af grundskylden ned til de 16 promille? 25.5.2015 Økonomi

Læs mere

Læsevejledning til resultater på regionsplan

Læsevejledning til resultater på regionsplan Læsevejledning til resultater på regionsplan Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne...

Læs mere

Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM. Af Mads Lundby Hansen

Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM. Af Mads Lundby Hansen Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM Af Mads Lundby Hansen 1 Velkommen til CEPOS TANK&TÆNK Denne publikation er en del af CEPOS TANK&TÆNK. CEPOS TANK&TÆNK henvender sig til elever og lærere på de gymnasiale uddannelser,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 28 Bilag 14 Offentligt J.nr. 2011-321-0020 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 28 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven

Læs mere

Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020

Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020 Den 27. Maj 2016. Til Udvalget for Børn og Unge Fra Personalegruppen i Børnehuset Kærnen og Nibsbjerghus Skovbørnehave Høringssvar vedr. Masterplanen for dagtilbud for perioden 2016-2020 Dette hørringssvar

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Den 10. september 2013 Aarhus Kommune

Den 10. september 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling B Den 10. september 2013 Aarhus Kommune Jette Skive har stillet en række spørgsmål vedrørende taxakørsel af skolebørn i Aarhus. På de områder hvor MBU forestår befordringen, benyttes

Læs mere

Nøgletal vedrørende den kommunale ældreomsorgs udvikling

Nøgletal vedrørende den kommunale ældreomsorgs udvikling Axel Mossin. December 2012. Nøgletal vedrørende den kommunale ældreomsorgs udvikling 1. Økonomi- og Indenrigsministeriets kommunale nøgletal - www.noegletal.dk Vedrørende Frederiksberg kan de senere års

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-513-11950 Hjørring, den 2. december 2015 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende

Læs mere