Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling"

Transkript

1 Evaluering af mentorforløb - udarbejdet af mentor Natalia Frøhling Evalueringen er lavet i december 2012 med 5 unge mellem år to unge kvinder og tre unge mænd. Mentor har interviewet Mentees, transskriberet interviewene, og udarbejdet nedestående analyse af de unges svar på evalueringen af mentorforløbene. Ud fra hvert punkt i analysen er der indsat et citat fra de unges interview for at illustrere, hvordan de unges synspunkt udfolder sig i forhold til de forskellige punkter. Hvilke rammer, oplever de unge, at mentorforløbet skaber for dem? Struktur En stabil og troværdig relation Dét at du har lavet en uddannelsesplan, så jeg ved, hvor lang tid det forskellige tager, men også hvor lang tid det hele tager i alt. Dét der med, at når jeg er færdig med min 9 klasse, så er der ligesom næste skridt. Så ved jeg, hvad jeg skal, og jeg har noget at gå efter. Det har været rigtig godt. Det hjælper, at man har et ugentligt møde eller hvert 14. dag, det holder mig i gang og jeg bliver motiveret. Jeg har haft så mange mennesker i mit liv, hvor jeg har skullet fortælle min historie. Det orker jeg ikke igen, vi kender hinanden nu - du ved de ting, som er svære for mig. Hvis det sku stå til mig, skulle jeg have dig som mentor altid, selvom jeg godt ved, det ikke kan lade sig gøre. Den største forskel du har gjort som min mentor, det var, da du hentede mig [ved arresten]. Det var dér jeg fandt ud af, at du rent faktisk kæmpede, sådan for real. Det med, at man faktisk kan se, at der bliver kæmpet for én, - at det ikke bare er noget, du siger -, det gør, at min motivation stiger. Jeg kan jo ikke bare sidde og se på, mens du går og siger kom nu. Ikke fordi man bliver tvunget til at kæmpe, men det gør man et eller andet sted alligevel, for man bliver skubbet ud over kanten, og så er det nu. Det er så rart.

2 Så jeg har ikke fået anden hjælp fra kommunen, andet en min sagsbehandler, som jeg så har haft tre forskellige af. Så hende har jeg ikke tillid til. Selvom vi kun har været sammen i tre måneder, så har vi alligevel opbygget en vis tillid til hinanden. Det er vildt, der kommer du som en vildt fremmed person og tilbyder mig den hjælp, som jeg skulle have brugt for ti år siden. Det er som at få en engel, der lige dumper ned. Et initiativ Jeg er glad for du tog kontakt, for hvis jeg selv skulle have gjort det, så ved jeg bare det ikke var blevet til noget. Sådan en som mig [med ADHD], hvor det hele går lidt stærkt, så ville det bare ryge i glemmebogen, og så kommer jeg først i tanke om det næste gang, der kommer rod i mit liv, og så tænker jeg fuck, det var også den mentor. Så det er godt, du kontakter. Det er bare lidt noget pis, hvis man som mig ikke tager telefonen, hvis ikke jeg kender nummeret så hvad kan man gøre men jeg er godt nok glad for, jeg tog den, den dag. Så er jeg da kommet så meget længere i mit liv. En chance til Nu er jeg nødt til at klare det her, fordi kommunen har faktisk betalt en ekstra person til at hjælpe mig, og det er ikke alle, der får tilbuddet, så jeg må bide på og sige tak for hjælpen. Hvis først jeg bryder det, så får jeg jo nok ikke hjælpen igen. Hjælp til prioritering Jeg har fundet ud af, hvor jeg skal lægge mine kræfter, og det hjælper mig. Hjælp til navigation i Det kommunale og institutionelle systemer (en indgang) Kommunen hader mig, jeg hader dem. Jeg vil helst ikke have noget med dem at gøre overhovedet. Da jeg ikke havde dig, så var det bare kaos jeg kunne ikke finde ud af det med pengene, og jeg ringede hele tiden til dem - var til møder så det er dejligt det bare er dig nu. F.eks. det der med at ringe til uddannelsesvejleder, de siger ALT muligt men jeg husker måske kun 10 %, fordi resten er sort for mig. De siger det på en måde, jeg ikke forstår. Så tænker jeg åh nej, det er for svært for mig, og jeg kan ikke gøre noget. Så derfor har det været en stor hjælp at få dig.

3 Hvis jeg går her op på kommunen og siger jeg har problemer, så bliver jeg kastet rundt til syv forskellige mennesker, som ikke forstår, hvad jeg snakker om. Så er det rart, at jeg kun behøver gå til dig, og ikke skal snakke med alle mulige andre. Det har jeg prøvet mange gange, og hvis jeg skal snakke med syv forskellige mennesker for at få besvaret mine spørgsmål, så står jeg af inden. Du får mig til at se tingene på en helt anden måde, sådan som du forklarer mig det. Det gør, at jeg får blod på tanden, fordi når jeg snakker med min beskæftigelsesrådgiver, så forklarer hun mig nogle ting og hun er skide sød men den måde hun forklare det på, er bare ikke nok, det er ikke dét, der gør, at jeg ligesom tager skridtet. Hvor du kommer ind og siger vi gør sådan, sådan og sådan, og det ser sådan, sådan og sådan ud, og det var lige de svar, jeg manglede. Derfor er det rart med den livline, du giver mig. At de opnår deres mål Det har været en stor hjælp [mentorforløbet]. Jeg er glad for, jeg er kommet i gang med dét, jeg gerne ville. Det afskrækkede mig, at det lå så langt væk og alle de problemer. Jeg havde ikke hørt om skolehjemmet før du fortalte det. Så det har været dejligt. Jeg har det som om, at hvis jeg ikke havde en mentor, så havde jeg ikke siddet her. Jeg havde ikke gået i skole, så havde jeg bare været ude på jobgården. Så det har gjort, at jeg er kommet videre. Tryghed til at turde nye udfordringer At jeg kom i gang for det første! Efter jeg bare har siddet i så mange år. Og så har jeg overskredet mine grænser, f.eks. med at tage offentlig transport og sådan før havde jeg nærmest angst for det, men nu synes jeg bare, det er fint. Fordi der er én, der kæmper sammen med én, så får man mere lyst til selv at kæmpe. Hvis jeg ser, at der er én, der faktisk gerne vil mig, og vil gøre en forskel for mig, så bliver jeg også selv engageret til at gøre en forskel for mig selv. Jeg kan jo se, det bærer den rigtige vej, så man får lyst til at kæmpe. Man får mere mod på at prøve tingene, i stedet for bare at trække sig tilbage og leve i det dér beskyttet miljø, som man altid har gjort. Så man tør komme ud af den boks og prøve noget nyt.

4 Du er den der kan gøre, at mulighederne kan ske for mig. Det gør mig mere tryg, for så ved jeg, at jeg kan gå til dig hvad kan man sige, en faglighed, som har forstand på tingene, og så har jeg din forklaring af støtte mig op ad. Hvis jeg er havnet i et problem, så kan jeg kontakte dig, og så kan du hjælpe mig med at få det løst. Så jeg føler, jeg støtter mig op ad dig, og det giver mig ro og så udvikler jeg mig. For så kan jeg faktisk tage mere, end jeg selv forventer.. Et forløb der kan tilpasses den enkeltes behov Men op til der [start på skolen] kunne jeg godt lide, vi havde det faste møde, hvor vi mødtes én gang om ugen og snakkede. Jeg har ikke brug for det på samme måde nu, så det har været fint, vi har tilpasset det. Det [mentorforløbet] skiller sig ud ved at være noget, der går ud over kommunens åbningstid. Selvfølgelig arbejder du også inden for den, men du er ligesom en livline, som vil mig udover det normale. Man ved, du tænker på én og det gør også, at man ikke føler sig alene. Man har nok i forvejen at holde styr på, og der er det rart, at du bare er der. Prøv at høre her, jeg har ikke noget dårligt at sige om mentorordning overhovedet! Jeg kan kun rose det til skyerne. Du hjælper mig. Det er i hvert fald i det tempo, som jeg selv kan følge med i. Det skal ikke gå for stærkt, for så bliver jeg presset. Så jeg kan godt lide den måde, du gør det på vi mødes hver torsdag, vi snakker sammen, og så aftaler vi igen næste torsdag. Er der nogle ændringer, så kontakter du mig og så får vi det løst indimellem. Jeg kan give dig et eksempel. Jeg kommer kun til møde med min sagsbehandler, hvis jeg selv bér om det, eller hvis jeg får et brev fra dem. Du kan ikke aftale, jeg har brug for at snakke med dig en gang om ugen. Du vil mig rigtig gerne, du bruger tid på mig. Du siger, vi kan mødes hver uge, hvis det er det du har brug for. Igen, det er også når jeg har brug for det, frem for med min sagsbehandler er det kun, når hun har tid. Det giver mig lyst til at starte, fordi vi har tid til feedback og problemer. Du tager mig mere seriøst, og hjælper mig med at udvikle mig, der hvor jeg ikke er stærk nok.

5 Helhedsorienteret støtte Jeg har følt undervejs, at jeg ville opgive, som vi også har snakket om, men fordi jeg havde én at støtte mig op ad - en til at hjælpe -, gjorde jeg det ikke. For jeg følte det uoverskueligt, så hjælpen og opbakningen gør en forskel. Mentor er det mest geniale, der nogensinde er opfundet, andre opgiver for hurtigt, du kæmper mere. Interesse og omsorg Det er det mest fantastiske, jeg nogensinde har oplevet [mentorforløbet]. Det er det helt seriøst! Jeg kan mærke, at jeg bliver et bedre menneske, jeg kommer længere ud af alt det lort der. At der er nogen, der faktisk kæmper for én, det er ubeskriveligt. Det er en dejlig følelse. Omsorg, og alle de ting, det er fantastisk. Det er dejligt, fordi du ikke tænker nu SKAL Michael gøre sådan, og sådan, du spørger altid, men hvad kan du godt tænke dig? Du giver mig altid et valg, frem for at fortælle mig, hvad jeg skal gøre. Alle andre fortæller mig altid, hvad jeg SKAL. Det er en meget kommanderende måde, og så tænker jeg fuck dig. Det er også dejligt, at du altid siger, Hvad nu hvis VI gør sådan og sådan, i steder for DU skal gøre sådan og sådan. det er rart at have dig med i tingene, når det er nogle nye muligheder. Så har jeg støtte i dig. Vores samarbejde er godt, for jeg kan mærke på dig, at det her det vil du gerne hjælpe mig med. Hvordan udvikler de unge sig i et mentorforløb? 1. eksempel Rigtig meget socialt og psykisk! Ting jeg før var bange for, dem gør jeg bare nu nu er det hverdag. Jeg er blevet meget mere social, jeg snakker med nye mennesker hver dag nu. Og det har jeg ikke været vant til i lang tid. 2. eksempel Ja, før var det forfærdeligt bare at gå derhjemme på kontanthjælp. Det var som om, jeg ikke eksisterede. Jeg lavede jo ikke noget. Jeg sad bare derhjemme og lavede intet. Det var så nederen. Jeg ville bare gerne ud, opleve noget, se og snakke med mennesker. Shit, hvor er der sket en forskel,

6 det er helt vildt! Nu er mit humør helt vildt godt, før skiftede det hele tiden. Nu kan jeg mærke det selv, jeg er blevet gladere, og jeg gider ikke bare sidde ned mere. Jeg vil meget mere, jeg vil ud og ikke bare ligge derhjemme og sove dagen lang. Jeg har det bare så godt i dag, og jeg håber det bliver ved. 3. eksempel Fagligt har jeg nok ikke rykket mig, der er jeg sådan rimelig skarp i forvejen, synes jeg. Men hvordan man opfører sig som menneske, det sociale, der har jeg. Det med at være menneskelig og god overfor andre, det lærer man. Når man lever i en firkantet verden, hvor man bare går og beskytter sig selv, så glemmer man at behandle folk, som man selv vil behandles. Når man lever i det miljø, jeg er vant til, så glemmer man hurtigt alle de der ting. 4. eksempel Jeg har udviklet mig socialt. Mentorforløbet har givet mig tryghed. Når jeg har dig som livline, så føler jeg mig mere tryg. Jeg er faktisk blevet meget mere jordnær end før. Jeg ser tingene på en anden måde. Der er ting der giver mere mening nu. Jeg interesserer mig pludselig for dokumentarer i tv, som jeg aldrig ville have set før. For ting, der sker ude i verdenen. På en måde er jeg blevet lidt mere voksen inden i Før var jeg ligeglad, der tænkte jeg bare, det er mig der bestemmer, det er jo mig der gør det her, så er det også mig, der har ret. Men at man faktisk skal have en andens mening, for at kunne få fuldendt sin egen jeg vokser sku med opgaven. Hvorfor har de unge ikke udviklet sig på egen hånd? Manglende netværk og nære relationer Fordi, jeg har f.eks. ikke særlig mange, der kan rådgive mig og hjælpe mig videre. Så det at få én der ligesom har styr på det og som ved, hvad der skal gøres, hvad man skal sige og sparker en videre til næste trin. Jeg kan godt lide at have den støtte, for jeg har ikke støtte andre steder. De små bump på vejen, det er det der gør, at jeg dropper ud, fordi jeg ikke har noget støtte. Derfor sagde jeg ja [til mentor], og så fik jeg dig. Det der med, at du også skriver til mig i privaten, når der er noget, jeg skal huske eller om, der er noget, du kan hjælpe mig med, det er rart. At vi ikke kun kender hinanden inde i det her

7 lokale på kommunen, men at du også kontakter mig udover for at høre, hvordan det er gået for eksempel. Der er ikke mange der spørger, hvordan min dag er gået, eller om jeg har problemer. Og at du så rent faktisk træder i kraft, når jeg har problemer, det er fedt, for jeg har ikke nogen andre, der kan hjælpe mig. Svært at bede om hjælp Jeg har sku ikke fået hjælp fra kommunen før. Men jeg har heller ikke bedt om det, måske havde jeg fået noget mere, hvis jeg havde bedt om det? Men jeg har aldrig bedt om hjælp. Men jeg har heller ikke vidst, hvad jeg kunne få hjælp til. Jeg har ikke nogen problemer med at skulle ringe eller skulle brokke mig, men dét der med at skulle have ekstra hjælp, det har jeg svært ved. Svært at stå alene Fordi jeg havde ikke selv overskuddet, føler jeg til at komme i gang med noget. Og når det [skolen] så lå helt i Roskilde det var forfærdeligt, synes jeg. Men så kom jeg ind på det skolehjem, og det har bare ændret det hele. Det hele har du jo hjulpet med, så jeg kunne få det så hurtigt. Hvis jeg selv skulle have fået det skolehjem, så havde jeg nok stadig ikke fået det. Jeg ville have givet op, fordi de gider bare ikke, tænker man. Men så kommer der en mentor, som bliver ved med at rykke én, det er rigtig dejligt. Hvis du ikke havde været her, så havde jeg selvfølgelig taget sagen i egen hånd, men jeg havde slet ikke gjort det på samme måde. F.eks. det møde vi havde med min arbejdsplads, det havde jeg ikke selv gjort, så var jeg bakket ud i stedet. Hvis du ikke havde været på, så var jeg bare stoppet. Ligeså snart der har været noget førhen, så har jeg bare trukket mig tilbage, fordi jeg ikke har vidst, hvad jeg kan gøre for at løse det. Jeg vil jo gerne den verden, men jeg kommer også fra en helt anden verden, som ikke rigtig kan forenes, og det giver mig mange problemer. Det er også det, der gør at jeg gerne vil det her. Det er fordi du har givet mig en anden måde at se tingene på.

8 Manglende motivation Jeg synes ikke kommunen i sig selv har hjulpet mig, de ville bare have jeg skulle starte på det der Jobgården. Jeg føler mig som en bums, hvis jeg skal møde op sådan et sted. Det gider jeg ikke og det motivere mig ikke. Manglende hjælp til handling Dét der er anderledes er f.eks., at dem på kommunen de sagde Du kan starte på en uddannelse og det var bare det. Du kommer ind og hjælper mig med at skrive og sende ansøgningen til uddannelsen osv. hjælper med alle de ting man ikke lige forstår. Føler ikke de er noget værd (værd at kæmpe for) Fordi, når jeg kan se, at andre vil hjælpe mig, så gør jeg det. Når der er en anden, der ikke synes, jeg skal sidde der, men synes jeg fortjener at komme videre, så gør jeg det. Så får jeg lyst. Og jeg bliver tilknyttet til dig. F.eks. hvis jeg forklarer de ting, jeg gerne vil, jeg ville ønske det og det, og hvis personen så ikke tager sig af det eller siger ja, ja, så vil jeg heller ikke. Så siger jeg bare fuck det og så går jeg. Jeg kan se, at du hjælper mig, og du vil noget godt for mig. Har svært ved at føle sig tilpas i normal -miljøer Den har været god [kontakten mellem mentor og mentee]. Jeg vil sige, at vi da har fået et fantastisk forhold, så du har gjort det rigtige hele vejen igennem. Fordi normalt, når du kommer fra den rigtige side af den verden, ik, så har jeg det med at lukke i og trække mig væk, fordi dét der, det er sku for., det kan jeg ikke! Men der er du god til at spørge meget ind, så man ikke bare får lov til at svare ja eller nej, men man får sku lov til at snakke, det er dejligt. En fortid med mange nederlag Giver utryghed Jeg har nok været bange for at tage chancen selv. Med al det mislykkedhed jeg har fået før hen, så har jeg ikke været noget succes med det. Jeg har været bange for at det stoppede mig igen. Jeg er viljestærk, men alligevel, jeg når at sige stop selv ud fra min egen vurdering, frem for af andres vurdering. Så det har hjulpet mig meget, for nu tør jeg tage chancen, frem for førhen,

9 hvor jeg bare tænkte Det ser virkelig uoverskueligt ud, altså det er for indviklet. Jeg er ikke så klog på de færdigheder, det kræver at uddanne sig, og nu skal jeg så i gang med noget helt nyt, og det er vildt at jeg tør tage chancen nu. Jeg er blevet lidt mere voksen med opgaven. Du kunne sagtes sige til mig, at jeg bare skulle starte på uddannelsen, hvis jeg tog initiativ selv, men problemet er, at jeg ikke kan li at tage det initiativ og selv gøre det. Mange mennesker kan godt tage en uddannelse selv, men jeg er ikke tryg i visse rammer i sær i skolen så jeg føler mig svag i forhold til uddannelse. Du er kommet med mange muligheder, som jeg ikke selv havde tænkt over.

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Bilag 10. Interview med Arda

Bilag 10. Interview med Arda Interview med Arda 5 10 15 20 25 30 Cecilia: Vil du ikke starte med at fortælle lidt om din motivation for at søge ind til Politiet? Arda: Min motivation for at søge ind til Politiet Der er rimelig mange.

Læs mere

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M

Bilag 1 - Interview med Marie 20/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M Mathias Frantsen (Interviewer) : I1 Mette Axen (Interviewer): I2 Marie (Interviewperson) : M I1: Du optager nu? I2: Ja I1: Ja, stærkt I2: Jeg ved ikke om vi skal vise starte med at vise videoen eller om

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A

Bilag 3 Fokusgruppeinterview A Bilag 3 Fokusgruppeinterview A 21. april 2016 Interviewer (I) Projektmedarbejder 1 (P1) Projektmedarbejder 2 (P2) Projektmedarbejder 3 (P3) Interviewer præsenterer dagsordenen for interviewet og case om

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Transskribering af interview med Aya

Transskribering af interview med Aya Transskribering af interview med Aya [00:00:18.04] Interviewer 1: Så vi taler med mennesker, der har været anbragte og hvordan det er at være anbragt og den overgang der er og overgangen til eget liv og

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik?

K: Og der har vi tænkt os at interviewe to 3.g'ere, hvor du så er den ene ik? Bilag 1 A=Anders K=Kristian S=Simone Optagelsen starter efter Simone er kommet ind i lokalet, og Kristian er igang med at forklare hvad der skal ske. K: Interviewet er i forhold til vores andet semesters

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

Dialogmøde omkring Udsathed blandt unge d. 31. januar 2012

Dialogmøde omkring Udsathed blandt unge d. 31. januar 2012 Dialogmøde omkring Udsathed blandt unge d. 31. januar 2012 Tirsdag d. 31. januar 2012 havde Udsatterådet arrangeret et dialogmøde for sårbare unge med fokus på udsathed. Mødet fandt sted på Kofoeds Skole

Læs mere

Er du mand for dit helbred?

Er du mand for dit helbred? Er du mand for dit helbred? 5 FORTÆLLINGER FRA DANSKE MÆND Leif 43 år: Jeg skulle have lyttet til kroppens signaler Danske mænd lever livet kort og hårdt Mange danske mænd tager livtag med døden hver dag.

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Bilag 4 Interview m. Gertrud

Bilag 4 Interview m. Gertrud 1 Bilag 4 Interview m. Gertrud Helene = H Troels = T Gertrud = G H: Sådan der. Så skulle den gerne være i gang. Så lægger vi den der. H: Mon ikke der er passende. Så snakker vi lidt højt jeg snakker i

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Op i røven. Finn Janning

Op i røven. Finn Janning Op i røven Finn Janning Gert: Jeg har ikke haft rigtig sex i mere end to måneder. Psykologen: Er det ikke lidt diskriminerende at sige rigtig sex? Hvad er rigtig sex? Taler vi stillinger, køn, alder, ja,

Læs mere

Interviewudskrift passion Erik Jespersen:

Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Interviewudskrift passion Erik Jespersen: Spørgsmål er i kursiv Svarene er med normal skrift Analyse af de enkelte spørgsmål og svar er med fed skrift Jeg vil gerne starte med at høre lidt om, hvem er

Læs mere

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning FARMAKONOM UDDANNELSEN Mentorordning Farmakonomskolen elev til elev-mentorordning September 2009 Indholdsfortegnelse Mentorordning på Farmakonomskolen... 4 Hvad er en mentor og en mentee?... 4 Formål

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

og standse angrebet, således at de ikke dræber hele vores art. Michelles sygdom havde givet mig ideen. De vil stadig fjerne alle spor og springe

og standse angrebet, således at de ikke dræber hele vores art. Michelles sygdom havde givet mig ideen. De vil stadig fjerne alle spor og springe Kapitel 19 Ligheder Min plan om at kontakte Rådet med det samme, røg i vasken. Hvad mekanikeren havde fået pillet ved var ikke til at sige, men det var ikke bare en ledning der skulle sættes rigtigt sammen.

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version)

Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version) Bilag 8.4: Udvalgte citater fra gruppe B-Tekst (Type B, Tekst-version) Citat 1: (sprogbrug, læsbarhed) Nadine Coogan: Overrasker Jeg synes ikke, at historien overrasker som sådan, men den er skrevet på

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet.

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet. 1 Væslen Gurli For længe længe siden, måske er det 100 år, var der i en tunnelmørk granskov en brændestabel. Sådan en stabel, hvor skovhuggerne lægger det træ, de fælder. Sådan nogle er der mange af i

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

LEDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

LEDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT LEDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Stop mobning. -du har også et ansvar

Stop mobning. -du har også et ansvar Stop mobning -du har også et ansvar Du kan være med til at stoppe mobning Mobning på arbejdspladsen gør stor skade på den, det går ud over. Mobning koster også virksomheden dyrt, når samarbejdet blandt

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) Resultat 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt, lille overvægt af piger. Det første tal i hvert felt er 9.årg. Det andet tal i hvert fald er 10 årg. På Nøvlingskov

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

starten på rådgivningen

starten på rådgivningen p l a n f o r 2.1 starten på rådgivningen Ved det første møde bør der som minimum afsættes 40 minutter. Denne vejledning retter sig mod den første indledende del af dette møde. Her er målet at skabe en

Læs mere

Når jeg tænker tilbage på

Når jeg tænker tilbage på At være i behandling En 23-årig klient beskriver de overvejelser hun har gjort sig undervejs i sit første behandlingsforløb, der startede på Udsigten. Artiklen er skrevet i perioden juli november 2005.

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Kom til os med håb og tro, når håbløsheden truer vores liv. Amen 14. trin. II 28. august 2016 Sundkirken 10 Salmer: 739 Rind nu op i Jesu navn 658 Når jeg er træt og trist 298 Helligånden trindt 157 Betesda-søjlernes buegange 373 Herre, jeg vil gerne tjene 568 Livsalige

Læs mere

BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY, TRANBJERG D. 16. AUGUST 2011

BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY, TRANBJERG D. 16. AUGUST 2011 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 BILAG 5 TRANSSKRIBERING AF FOKUSGRUPPEINTERVIEW MED FIRE DELTIDSANSATTE FRA KVICKLY,

Læs mere

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE

OM VOLD TIL 7. 10. KLASSE 1 UDDRAG AF STÆRKE SAMMEN OM TIL 7. 10. KLASSE 2 3 Til dette tema indgår en stribe links til undersider på redbarnet.dk/skole og andre hjemmesider. Når du har dette dokument åbent på computeren, kan du

Læs mere

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor.

Da jeg går forbi Brugsen på vej hjem, kommer jeg i tanke om. at Per lige har fået lavet en lille sneplov af træ til at trække efter en snor. Per og mig i sneen I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige op og gå på de største driver. Det er sjovt,

Læs mere

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Hvordan kan vi tackle udadreagerende adfærd? Hvem skal lære? Fagligheden og

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% 49 / 23% 117 / 56% 40 / 19% 4 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% 49 / 23% 117 / 56% 40 / 19% 4 / 2% Forlad arkivet Tilbage Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter

Informant 3. Meningskondenseret og kategoriseret transskription I3.1. Obligatoriske aktiviteter/pligter Informant 3 Meningskondenseret og kategoriseret transskription Obligatoriske aktiviteter/pligter I3.1 når jeg kigger tilbage på morgenerne var alt, hvad jeg gjorde af pligt i forhold til andre, jeg er

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32

5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 5. søndag efter påske. Joh 16, 23b-32 Kære menighed kære medkristne. Vi skal i dag tale om bøn, for det er det Jesus taler om. Jeg har et stort ønske for det, jeg nu skal sige. Og det er, at jeg ikke må

Læs mere

måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte

måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte kittel for mig er der ikke den store forskel på en sprint og en kort prolog jeg kan lide at køre begge dele så snart det er overstået 2

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697

Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 1. s. i fasten II 14. februar 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen Nat, søvn 740 366 Nogen må våge 336 Vor Gud han er Kain 698 698 Kain 336 192 v. 3-5 Kærligheden 697 Herre, jeg vil 697 Bøn:

Læs mere

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG JONATAN BESØG. Bibeltime 3 DUKKETEATER I M499. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M499 DAVID OG JONATAN Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 18,1-4; 23,14-18; 24,1-25 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Kappe og evt. sværd, bue, bælte, Mørkt gardin = hule

Læs mere

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed.

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MARTS 2015 2.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 42,2-6; 1.Thess.4,1-7; Matth.15,21-28 Salmer: 737,410,38,158,217 Helligånd, Guds åndedræt, Lær du mig at bede ret,

Læs mere

Interview med Thomas.

Interview med Thomas. Interview med Thomas. Hej Thomas, øhm ja, det er Victor Isbrand her, der er ved at lave et interview med Thomas (efternavn udeladt). Hvor gammel er du? Jeg er 23 vintre. Din øh, hvad laver du til daglig?

Læs mere

Bilag 2: Transskribering af interview 1

Bilag 2: Transskribering af interview 1 Bilag 2: Transskribering af interview 1 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Hvad er din stilling i Hummel og hvad laver du i dit job? Jeg arbejder som indkøber i skoafdelingen, hvor vi i alt er seks medarbejdere.

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Karsten. Karsten: Jeg er født på Nordfyn. Jeg har boet i Odense siden jeg var 22

Karsten. Karsten: Jeg er født på Nordfyn. Jeg har boet i Odense siden jeg var 22 Bilag 1. Karsten I: Hvor gammel er du? Karsten: Jeg er 55 I: Okay, Hvor kommer du fra? Karsten: Erhvervsmæssigt? I: Nej, hvor er du født og opvokset? Karsten: Jeg er født på Nordfyn. Jeg har boet i Odense

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 Hold: 0C, 0D, 1A, 1B, 1C, 1D, 2A, 2B, 2C, 2D, 3A, 3B, 3C, 4A, 4B, 4C, 0A, 0B Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE)

JULEPOSTHUSET. 23. december CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) STHUSET afs. 23 side 1 JULEPOSTHUSET 23. december "" LYD: CLS ØDEMARK KØRENDE HUNDESLÆDE SLÆDE KØRER IND I SNEDYNGE PISKEKNALD (CLS POLARNAT I ØDEMARK) (LYD AF KØRENDE HUNDESLÆDE) (DUMPE HYL FRA MADSEN

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Miniguide for oplægsholdere

Miniguide for oplægsholdere Miniguide for oplægsholdere Intro Vi har lavet den her miniguide, som en hjælp til dig i din fremtidige rolle som oplægsholder. Guiden er din værktøjskasse og huskeliste. Den samler alt det, vi gennemgår

Læs mere