Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver"

Transkript

1 SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri, dvs. importer, eksporter, genanvend og gennemgå. Hvis man forsøger at åbne xml-filen ved at dobbeltklikke på filen, kommer udelukkende det kode frem, som ses nedenfor:

2 SIDE 18 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Som ansøger eller tilbudsgiver, skal man først vælge Jeg er en økonomisk aktør, og dernæst Importere ESPD. Herefter uploader man den xml-fil, som udgør ordregiverens eespd, og som ansøgeren eller tilbudsgiveren har downloadet sammen med det øvrige udbudsmateriale.

3 SIDE 19 DET ELEKTRONISKE ESPD 2.2 Procedure Når der klikkes på Næste, åbner procedure -fanebladet, hvor oplysningerne om ordregiveren og det konkrete udbud er importeret fra oplysningerne i bekendtgørelsen. Den økonomiske aktør skal derfor blot udfylde felterne med oplysninger om sig selv. Spørgsmålet markeret nedenfor skal kun besvares, hvis ordregiveren har anmodet herom i udbudsmaterialet. Feltet vedrørende delkontrakter, skal kun udfyldes, hvis udbuddet er delt op i delkontrakter og her angives, hvilke delkontrakter man ønsker at afgive tilbud på.

4 SIDE 20 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Hvis ordregiveren har stillet krav om det, skal virksomheden angive oplysninger om den eller de personer, der er beføjet til at repræsentere virksomheden i forbindelse med det konkrete udbud. Herunder skal det oplyses, om virksomheden baserer sig på andre enheders kapacitet for opfylde egnethedskriterierne i del IV, samt eventuelle objektive og ikke-diskriminerende kriterier i del V. Hvis der svares ja hertil, skal virksomheden vedlægge et særskilt ESPD med de oplysninger, der anmodes om i del II.A og B og del III for hver enhed, som ansøgeren eller tilbudsgiveren baserer sig på. Herudover skal del IV og V udfyldes, når det har betydning for vurderingen af, om ansøgeren eller tilbudsgiveren opfylder ordregiverens minimumskrav til egnethed eller udvælgelse.

5 SIDE 21 DET ELEKTRONISKE ESPD Afsnittet nedenfor, der vedrører oplysninger om underleverandører, hvis kapacitet den økonomiske aktør ikke baserer sig på, udfyldes kun, hvis ordregiveren udtrykkeligt anmoder om oplysningerne. Underleverandørerne skal kun nævnes ved navn, hvis ansøgeren eller tilbudsgiveren på dette tidlige tidspunkt i proceduren har fastlagt, hvilke underleverandører, der skal udføre opgaverne.

6 SIDE 22 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.3 Udelukkelse Under fanebladet Udelukkelse skal man oplyse, om man er omfattet af udbudslovens udelukkelsesgrunde. Alle udelukkelsesgrundene er i udgangspunktet udfyldt med et Nej, og man skal derfor kun udfylde noget i denne del, hvis man ønsker at tilkendegive at være omfattet af den pågældende udelukkelsesgrund. Grunde vedrørende straffedomme svarer til de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens 135, stk. 1, nr. 1-6.

7 SIDE 23 DET ELEKTRONISKE ESPD Svares Ja til en af disse udelukkelsesgrunde, skal man indtaste nærmere oplysninger om den dom, der medfører udelukkelse, samt de foranstaltninger, der er truffet med henblik på at vise sin pålidelighed på trods af at være omfattet af en udelukkelsesgrund (self-cleaning). Hvis ordregiveren kan skaffe dokumentationen direkte igennem adgang til en national database, kan dette oplyses ved at indtaste den pågældende adresse på hjemmesiden. Ordregiver kan herefter ikke kræve dokumentation fra virksomheden, men må selv indhente den fra databasen. Der er også mulighed for at indtaste en eventuel kode, som i nogle medlemsstater anvendes som adgang til sådan nationale databaser.

8 SIDE 24 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER De to udelukkelsesgrunde nedenfor svarer til udelukkelsesgrunden i udbudslovens 135, stk. 3. Hvis virksomheden svarer ja til, at den har ubetalt forfalden gæld, skal følgende også oplyses:» landet hvortil virksomheden har ubetalt forfalden gæld» gældens størrelse» hvordan det er blevet konstateret, at virksomheden har ubetalt forfalden gæld, f.eks. ved en retlig eller administrativ afgørelse eller på anden måde. Det er efter udbudsloven ikke et krav, at ubetalt forfalden gæld til offentlige myndigheder vedrørende skatter, afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger skal være fastslået ved en retlig eller administrativ afgørelse, der har endelig og bindende virkning. Det er derfor ikke nødvendigt at udfylde denne del af eespd et.

9 SIDE 25 DET ELEKTRONISKE ESPD Hvis virksomheden svarer ja til, at den har tilsidesat gældende forpligtelser inden for det miljø-, social- eller arbejdsretlige område 8, skal det beskrives, hvordan disse forpligtelser er tilsidesat og hvilke foranstaltninger, der er truffet med henblik på at vise sin pålidelighed på trods af at være omfattet af en udelukkelsesgrund (self-cleaning). Det samme gør sig gældende, hvis den økonomiske aktør er gået konkurs. 9 Her anføres i stedet, hvorfor den økonomiske aktør alligevel er i stand til at gennemføre kontrakten til trods for at være konkursramt. 8 Svarende til at være omfattet af udelukkelsesgrunden i udbudslovens 137, stk. 1, nr Svarende til at være omfattet af udelukkelsesgrunden i udbudslovens 137, stk. 1, nr. 2, der også omfatter insolvens- eller likvidationsbehandling, tvangsakkord, aktiver der administreres af en kurator, samt at erhvervsvirksomheden er indstillet.

10 SIDE 26 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Udelukkelsesgrundene nedenfor svarer til udbudslovens 136, nr. 1 og 2 henholdsvis. Hvis der svares ja til en af disse to udelukkelsesgrunde, bliver man bedt om at beskrive interessekonflikten eller involveringen i udbudsproceduren nærmere. I udbudsdirektivet er disse udelukkelsesgrunde frivillige, men i udbudsloven er de obligatoriske. Det skal forstås på den måde, at ordregiver forpligtes til at udelukke ansøgeren eller tilbudsgiveren, hvis ordregiveren kan påvise, at der er en interessekonflikt, eller en konkurrencefordrejning som følge af deltagelse i udbudsproceduren, der ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger. En virksomhed, der har svaret ja til spørgsmålet om interessekonflikt, skal derfor udelukkes, hvis ordregiveren skønner, at virksomhedens foranstaltninger til at afhjælpe interessekonflikten ikke er tilstrækkelige, og at interessekonflikten ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger end udelukkelse. En virksomhed, der har svaret ja til spørgsmålet om involvering i forberedelsen af udbudsproceduren, skal derimod blot beskrive involveringen. Det er herefter op til ordregiveren at vurdere, hvorvidt denne involvering medfører konkurrencefordrejning, der ikke kan afhjælpes med mindre indgribende foranstaltninger eller ej.

11 SIDE 27 DET ELEKTRONISKE ESPD Den sidste udelukkelsesgrund svarer til udbudslovens obligatoriske udelukkelsesgrund i 136, nr. 3 vedrørende groft urigtige oplysninger, tilbageholdelse af oplysninger eller at virksomheden ikke er i stand til at fremsende supplerende dokumenter, dvs. dokumentation for de erklæringer, der afgives i eespd et. Herudover indeholder denne del også den frivillige udelukkelsesgrund i 137, stk. 1, nr. 6. I forordning nr. 2016/7, der gennemfører standardformularen til ESPD, er spørgsmålet til denne udelukkelsesgrund formuleret således, at man skal svare Ja, hvis man ikke er omfattet. Det er rettet op i eespd et og som kan ses nedenfor, skal man heri svare nej til samtlige udelukkelsesgrunde, hvis man ikke er omfattet. Der er i eespd et også mulighed for at angive andre udelukkelsesgrunde end de, der er nævnt i udbudsdirektivet i fald en sådan skulle være indført i den nationale lovgivning. Der er ikke fastsat andre udelukkelsesgrunde i udbudsloven og denne del skal derfor ikke udfyldes.

12 SIDE 28 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.4 Udvælgelse Fanebladet Udvælgelse vedrører de krav til ansøgernes eller tilbudsgivernes egnethed, som ordregiveren har beskrevet i sit udbudsmateriale, dvs. det der i udbudsloven betegnes egnethed 10. Det første felt, som ikke er blevet oversat til dansk endnu, og som derfor har overskriften All selection criteria switch, giver de økonomiske aktører mulighed for med et enkelt museklik at tilkendegive, at de opfylder samtlige krav til egnethed. Hvis dette felt er aktiveret af ordregiveren, er det meningen, at de økonomiske aktører ikke opnår mulighed for at udfylde andet under Udvælgelse. Denne funktionalitet vil dog først blive implementeret af Europa-Kommissionen i starten af april måned Indtil da vil del A-D være synlig for de økonomiske aktører, også selvom ordregiveren har aktiveret All selection criteria switch. Med andre ord gør det i eespd ets nuværende form ikke nogen forskel, om ordregiveren aktiverer dette felt eller ej. Hvis ordregiver ikke ønsker at give de økonomiske aktører mulighed for at benytte feltet, skal det derfor anføres i udbudsmaterialet. Når den økonomiske aktør svarer Ja til, at den opfylder alle minimumskrav til egnethed, forsvinder del A-D, og man skal herefter blot trykke Næste. 10 Udvælgelse i udbudsloven vedrører adgangen til at begrænse antallet af kvalificerede ansøgere, jf. 145.

13 SIDE 29 DET ELEKTRONISKE ESPD Ordregiver kan ved vurderingen af virksomhedernes egnethed til at udføre det pågældende erhverv kræve, at ansøgere eller tilbudsgivere er optaget i et fagligt register eller handelsregister i den medlemsstat, hvor de har hjemsted. Ordregiver kan også kræve bevis for, at en virksomhed har en bestemt autorisation eller medlemskab af en bestemt organisation, hvis det er påkrævet i virksomhedens hjemland, når man udfører den pågældende tjenesteydelse. Del A i eespd et giver mulighed for, at virksomhederne svarer Ja eller Nej til, om man er optaget i det pågældende krævede register. Herudover kan der afgives en kort beskrivelse af den autorisation eller det medlemskab, som eventuelt kræves for at udføre en given tjenesteydelse. Et sådan krav kan fx vedrøre el-, VVSog kloakinstallation, der kræver autorisation fra Sikkerhedsstyrelsen.

14 SIDE 30 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER Under Økonomisk og Finansiel Formåen udfyldes år, beløb og valuta for samtlige felter, der vedrører omsætningskrav. Det gælder krav til samlet årsomsætning, gennemsnitlig årsomsætning, specifik årsomsætning samt specifik gennemsnitlig omsætning. Hvis oplysningerne vedrørende omsætning, enten samlet eller specifikt, ikke er til rådighed for hele den periode, som ordregiveren har anmodet om, angives den dato, hvor virksomheden blev etableret. Dette gøres i feltet nedenfor, der endnu ikke er blevet oversat til dansk.

15 SIDE 31 DET ELEKTRONISKE ESPD I felterne nedenfor skal det oplyses om og hvordan virksomheden lever op til eventuelle minimumskrav til virksomhedernes nøgletal, som ordregiveren har fastsat. De individuelle enheder, der indgår i formlen på et sådan nøgletal skal oplyses, samt værdien af selve nøgletallet, når værdierne sættes ind i formlen. For eksempel skal det ved krav til virksomhedernes soliditetsgrad både oplyses, hvilken egenkapital virksomheden har samt værdien af de samlede aktiver udover selve værdien, når du dividerer egenkapitalen med de samlede aktiver, dvs. selve soliditetsgraden. Værdien af selve nøgletallet indsættes i feltet benævnt Nøgletal, og de resterende oplysninger indsættes i feltet benævnt Beskrivelse. Under Erhvervsansvarsforsikring skal det forsikrede beløb oplyses samt valutaen. Feltet Øvrige økonomiske og finansielle krav er et frit felt, hvor virksomhederne kan oplyse, hvordan de lever op til eventuelle andre krav til finansiel og økonomisk formåen, som ordregiveren har fastsat.

16 SIDE 32 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER I eespd et er det muligt at angive en liste over henholdsvis arbejder, betydelige leverancer af varer samt udførelse af betydelige tjenesteydelseskontrakter. Til dette skal der blot anføres beløb, valuta, dato for udførelse af kontrakten og modtagere af ydelsen udover en kort beskrivelse af arbejdet, leverancen eller tjenesteydelsen.

17 SIDE 33 DET ELEKTRONISKE ESPD Har ordregiveren stillet krav om en af nedenstående, kan den økonomiske aktør beskrive, hvordan den opfylder det pågældende krav. Ordregiveren kan i medfør af 155, nr. 6 kræve at gennemføre en kontrol selv eller ved et kompetent officielt organ i visse særlige tilfælde. Kontrollen kan kun kræves gennemført, når der er tale om varer eller tjenesteydelser, der er komplekse eller skal tjene et særligt formål. Det er eksempelvis ved køb af varer eller ydelser, der består af mange indbyrdes forbundne eller sammenflettede enkeltelementer. Kontrollen vedrører en leverandørs produktionskapacitet eller tjenesteyderens tekniske og faglige formåen, og om nødvendigt deres undersøgelses- og forskningsfaciliteter og de foranstaltninger, der træffes til kontrol af kvaliteten. Undersøgelses- og forskningsfaciliteter er eksempelvis laboratorier, værksteder og andre faciliteter, hvor man udøver en aktivitet med henblik på at opnå ny viden eller udvikle nye produkter. Hvis ordregiveren har stillet et sådan krav, skal den økonomiske aktør svare Ja eller Nej til, om den vil tillade en sådan kontrol.

18 SIDE 34 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER I felterne nedenfor kan virksomheden oplyse, hvilke uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer den besidder samt, hvilke miljøstyringsforanstaltninger den kan anvende. Herudover kan virksomheden oplyse det årlige gennemsnitlige antal beskæftigede og antallet af ledere gennem de sidste 3 år.

19 SIDE 35 DET ELEKTRONISKE ESPD I felterne nedenfor kan virksomheden oplyse, om den i forbindelse med vareindkøbskontrakter vil levere de prøver, beskrivelser eller fotografier, som ordregiveren har krævet. Herudover kan det oplyses, om virksomheden vil levere attester for autencitet på ordregiverens anmodning. Til sidst kan virksomheden oplyse, om den kan levere de testrapporter eller certifikater, som ordregiveren eventuelt har stillet krav om. Hvis virksomheden ikke kan levere disse, skal det oplyses, hvilke andre former for beviser, der kan leveres. Hvis ordregiveren har krævet opfyldelse af kvalitetssikringsstandarder og/eller miljøledelsesstandarder, skal virksomheden i denne del oplyse, om den kan fremlægge sådan certifikater. Hvis ikke virksomheden kan fremlægge certifikaterne, skal det forklares hvorfor, og det skal angives, hvilke andre former for bevis, der kan fremlægges.

20 SIDE 36 KAPITEL 2 UDFYLDELSEN AF EESPD SOM ANSØGER ELLER TILBUDSGIVER 2.5 Afslut Fanebladet Afslut vedrører ordregivernes muligheder for at begrænse antallet af ansøgere, som vil blive opfordret til at afgive tilbud eller deltage i en dialog i medfør af udbudslovens 145 samt de afsluttende erklæringer, som den økonomiske aktør afgiver ved indlevering af et ESPD. De økonomiske aktører skal kun udfylde feltet vedrørende begrænsning af antallet af ansøgere, når ordregiveren i sit udbudsmateriale har anført hvilke objektive og ikke-diskriminerende kriterier, der skal anvendes med henblik på begrænsning af antallet af ansøgere. I så fald skal virksomheden svare Ja og beskrive, hvordan den opfylder de objektive og ikkediskriminerende kriterier, som ordregiveren vil anvende til at begrænse antallet af ansøgere.

Det elektroniske ESPD. Sådan virker det

Det elektroniske ESPD. Sådan virker det Det elektroniske ESPD Sådan virker det Marts 2016 Det elektroniske ESPD Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 9788770296298

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument Vejledning

Det fælles europæiske udbudsdokument Vejledning Det fælles europæiske udbudsdokument Vejledning Det fælles europæiske udbudsdokument Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Vejledningen

Læs mere

AALBORG KOMMUNE DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE. Det fælles europæiske dokument (ESPD)

AALBORG KOMMUNE DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE. Det fælles europæiske dokument (ESPD) AALBORG KOMMUNE By- og Landskabsforvaltningen Trafik og Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE Det fælles europæiske dokument (ESPD)

Læs mere

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED OFFENTLIGT EU-UDBUD VEDRØRENDE RAMMEAFTALE OM IT-KONSULENTBISTAND TIL SUPPORT, VEDLIGEHOLD

Læs mere

Sådan bruger du ESPD'et i udbud

Sådan bruger du ESPD'et i udbud Sådan bruger du ESPD'et i udbud Maria Haugaard, advokat 14. december 2016 Bird & Bird LLP 2016 Introduktion til ESPD'et Hvad er ESPD'et? ESPD står for "European Single Procurement Document". Dette følger

Læs mere

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ESPD ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-644-1 Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence-

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

ESPD Sådan virker det. Carl Jacobsens Vej Valby Tlf.: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ESPD ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-642-7 ESPD Sådan virker det er udarbejdet

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:77864-2016:text:da:html Danmark-Fredericia: Kaffe, te og hermed beslægtede produkter 2016/S 047-077864 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

ESPD. Sa dan virker det

ESPD. Sa dan virker det ESPD Sa dan virker det Marts 2017 ESPD Sådan virker det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-667-0 Vejledningen

Læs mere

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder En anmodning om optagelse på kvalifikationsordningen for rydningsvirksomheder består af det fælles europæiske udbudsdokument (European

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 14 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov

Side 2 af 23 Titel: Rammeaftale om renovering af brønde og ledninger i Københavns omegnskommuner Kort beskrivelse: Der udbydes en rammeaftale om renov Side 1 af 23 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Givið út 22. apríl 2016 18. april 2016. Nr. 360. Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19, stk. 1, i lov om psykologer m.v., som sat i kraft

Læs mere

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016.

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Version 1.0 LEMVIG KOMMUNES 1. UDBUD AF SPECIALKØRSEL SPØRGSMÅL/SVAR TIL UDBUDSMATERIALET Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Nr. Spørgsmål Svar Besvarelsesdato 1. Er Lemvig Kommunes 1. udbud

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE. Mod undertegnede tilbudsgiver er således ikke afsagt en endelig dom om:

TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE. Mod undertegnede tilbudsgiver er således ikke afsagt en endelig dom om: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BILAG C: TRO OG LOVE ERKLÆRING VEDR. UDBUDSDIREK- TIVETS UDELUKKELSESGRUNDE OG GÆLD TIL DET OFFENT- LIGE Udbudsdirektivets udelukkelsesgrunde Undertegnede

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER. Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD

GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER. Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD GULDBORGSUND KOMMUNE VINTERTJENESTE LASTBILENTREPRISER Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD Version 1.0 Marts 2019 Side 1 Oplysninger om ESPD findes på dette link: https://www.kfst.dk/offentlig-konkurrence/udbud/udbudsregler/espd

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem.

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem. Informationsmøde Prækvalifikation til Flytteaftalen Tirsdag d. 14. august 2012 kl. 9:30 v/ Julie Vig Albertsen (Statens Indkøb), Thomas Impgaard Sørensen (Kammeradvokaten), Karoline Hellem (Statens Indkøb)

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano UDBUDSBETINGELSER Juni 2013 Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke til inano Aarhus Universitet Indkøbskontoret Fuglesangs Allé 26 8210 Aarhus V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 19 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Entreprenør Hattemagervej Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER

AALBORG KOMMUNE. Entreprenør Hattemagervej Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 LASTBILENTREPRISER og TRAKTORENTREPRISER Bilag A Vejledning i udfyldning af ESPD Version 1.0 Maj 2018

Læs mere

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier

Fra vejledningen Udbud-trin-for-trin. Udvælgelseskriterier Udvælgelseskriterier Den første sortering af tilbuddene sker på baggrund af en række udvælgelseskriterier. Her er der typisk tale om en række mindstekrav, der skal sikre, at leverandøren kan magte opgaven.

Læs mere

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale.

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende prækvalifikation på begrænset EU-udbud af håndværkerydelser for Professionshøjskolen Metropol, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 067-116264. 27.04.2016 Ansøger skal være opmærksom

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 5 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE ORIENTERING... 2 1. RETSGRUNDLAGET... 2 2. TILBUDSFASEN... 2 3. TILBUDSAFGIVELSE... 3 4. EGNETHED...

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer, i forbindelse med hvilke der er offentliggjort en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) SPD Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 13 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:168469-2016:text:da:html Danmark-Odense: Regnskabs- og revisionsvirksomhed 2016/S 094-168469 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE

BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE BILAG 1 TRO OG LOVE ERKLÆRING OM UBETALT, FORFALDEN GÆLD TIL DET OFFENTLIGE L 3/2 Den Europæiske Unions Tidende 6.1.2016 STANDARDFORMULAR FOR DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD) Del 1: Oplysninger

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10)

2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10) Program: 1. Velkomst v. chefjurist Laila Barslund Pedersen (kl. 13) 2. Forventninger til KOMBITs strategi for anvendelse af den nye udbudslov v. jurist Kenneth Elmegaard Borgstrøm (ca. kl. 13:10) 3. Cases

Læs mere

Vejledning om udelukkelsesgrunde

Vejledning om udelukkelsesgrunde Vejledning om udelukkelsesgrunde 1. Baggrund Denne vejledning, om brugen af udelukkelsesgrunde i forbindelse med udbud og tilbudsindhentninger, er udarbejdet på baggrund af byrådets beslutning af 7. november

Læs mere

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Behandling af fraktionen Hård plast

Behandling af fraktionen Hård plast I/S Amager Ressourcecenter Behandling af fraktionen Hård plast Udbudsvilkår, offentligt udbud Juli 2016 Sag nr. 12-282 Dok. nr. 3822/16 Indhold 1 INDLEDNING 4 1.1 Kort om udbuddet og kontrakten 4 1.2 Kontraktperiode

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

vedrørende prækvalifikation

vedrørende prækvalifikation Version 31.05.2016 Side 0 af 13 Indhold Bilag 1a Underskrift og oplysninger... 2 Bilag 1b - Nøgletal... 6 Bilag 1c - Referenceliste... 7 Version 31.05.2016 Side 1 af 13 Bilag 1a Underskrift og oplysninger

Læs mere

Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen

Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen Vejledning til ansøgerne om udfyldelse af ESPD European Single Procurement Document vedr. udbud af have- / skovdrift i Slots- og Kulturstyrelsen Du skal være særligt opmærksom på, at hvis en ansøger i

Læs mere

ESPD - tips, tricks og gode råd

ESPD - tips, tricks og gode råd ESPD - tips, tricks og gode råd Værdibyg, 13. december 2016 v. Niels Karl Heilskov Rytter ESPD retligt grundlag og koncept Konceptet i en nøddeskal: Virksomheder afgiver formel erklæring til ordregiver

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 16 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Social, Sundhed og Beskæftigelse

Social, Sundhed og Beskæftigelse Social, Sundhed og Beskæftigelse Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodninger Herning Kommune Visitationsenheden Torvet 7400 Herning Mrk. "Anmodning om godkendelse Frit valg" Mrk. "Anmodning om

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Udbudsbetingelser Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Offentligt

Læs mere

DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE - FORSYNINGSVIRKSOMHED

DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE - FORSYNINGSVIRKSOMHED 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307085-2010:text:da:html DK-Frederiksberg: Anlægsarbejde: renovering af hovedvandledninger 2010/S 201-307085 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 11 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet

ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud. Rammeaftale om patentkonsulentydelser. til Aarhus Universitet ANNONCERING BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud Rammeaftale om patentkonsulentydelser til Aarhus Universitet Juni 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Generel

Læs mere

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS Udbudsbetingelser Udvælgelse og ESPD Side 1 af 6 KMS 412 8.0 1. Indledning Dette er gennemførelse af et begrænset udbud i EU efter Udbudslovens afsnit II om offentlige indkøb over tærskelværdien. Udbuddet

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

Bekendtgørelse om indgåede kontrakter Resultat af udbudsproceduren

Bekendtgørelse om indgåede kontrakter Resultat af udbudsproceduren Supplement til Den Europæiske Unions Tidende Oplysninger og onlineformularer: http://simap.ted.europa.eu Del I: Ordregivende myndighed I.1) Navn og adresser 1 (angiv alle ordregivende myndigheder med ansvar

Læs mere

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser

Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:97076-2016:text:da:html Danmark-Roskilde: Stilladser 2016/S 058-097076 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed Tjenesteydelser

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014272 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Ole Bajda Nielsen) 8. februar 2008 K E N D E L S E Haubjerg Interiør A/S (selv) mod Københavns Kommune (advokat Jesper Langemark, København)

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Side 1 af 12 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program.

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program. REFERAT Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Mødetitel: Sted: Gå-hjem-møde om den nye udbudslov Lokale i DR Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk Mødedato: 4. april

Læs mere

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB 26-03-2015 Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB Udbudsbrev I overensstemmelse med Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Læs mere

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker.

Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Indsamling af glas, alu-dåser og PET-flasker. Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/40920838.aspx Ekstern udbuds ID 305822-2013 Udbudstype Udbud Dokumenttype Udbudsbekendtgørelse Udbudsprocedure

Læs mere

ESPD. Dokumentation og e-certis

ESPD. Dokumentation og e-certis ESPD Dokumentation og e-certis Juni 2017 ESPD Dokumentation og e-certis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN 978-87-7029-673-1

Læs mere

Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 11 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:286216-2016:text:da:html Danmark-Grenaa: Isrydning 2016/S 158-286216 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Direktiv

Læs mere

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale.

Ansøger skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige prækvalifikationsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende prækvalifikation på begrænset EU-udbud af håndværkerydelser for Professionshøjskolen Metropol, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 067-116264. 06.07.2016 Bemærk! Ordregivers tilføjelser

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

Del IV: Udvælgelseskriterier. Som vi kalder minimumskrav til egnethed i udbudsloven

Del IV: Udvælgelseskriterier. Som vi kalder minimumskrav til egnethed i udbudsloven Del IV: Udvælgelseskriterier Som vi kalder minimumskrav til egnethed i udbudsloven Ordregiver kan her valgfrit markere ud fra de udvælgelseskriterier, som ordregiver ønsker at anvende. Stemmer overens

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_njensnin NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: nhj@horten.dk

Læs mere