Gode råd om rottesikring. Undgå rotter i boligen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gode råd om rottesikring. Undgå rotter i boligen"

Transkript

1 Gode råd om rottesikring Undgå rotter i boligen

2 Rotten er den virkelig et problem? Hvor der er mennesker, er der rotter. Vi har ubevidst taget den brune rotte med os rundt i næsten hele verdenen og det er fordi rotterne har opdaget, at hvor der er mennesker, er der mad, vand og tørre redesteder de tre ting, enhver rotte har brug for. Problemet er, at rotterne kan sprede mange forskellige sygdomme og forårsage store ødelæggelser, blandt andet på vores boliger, madlagre og kloakker. Det er derfor vigtigt vi får bekæmpet rotterne så hurtigt og effektivt som muligt og lige her, kan du gøre en hel masse selv, da den bedste bekæmpelse faktisk er en god forebyggelse. Lidt fakta om rotter Rotten er en gnaver, der kan tygge gennem alt, der er mindre hårdt end jern. Rotten er meget adræt og kan både klatre og springe rigtig fint. En fuldvoksen rotte kan endda komme gennem et hul på kun 2 cm. Rotten bliver hurtigt til flere, og to rotter kan potentielt blive til flere end 800 rotter på et år men det sker heldigvis sjældent! Rotten er altædende, det betyder at også hundelort, nedfaldsfrugt, æg, mejsebolde, græsfrø, madaffald og en masse andre ting, kan holde rottens mave glad. Er alle rotter så et problem? Nej, der findes flere arter af rotter og ikke alle er et problem for os, enkelte steder bliver de endda anset for at være hellige, da mange dyr lever af dem. Man bruger trænede rotter til minesøgning og rotten er et yndet kæledyr, da den er meget intelligent. Men en fritlevende rotte i Danmark anses som et skadedyr, og skal derfor bekæmpes.

3 Rottesikring af kloakken Som boligejer er det din pligt at rottesikre og renholde din ejendom. Det er en bred forpligtigelse, som måske kan være lidt svær at forstå. Ikke alle ved for eksempel, at det også gælder kloakken, der hører til din ejendom. Det vil sige, at du også skal sikre, at din kloak er hel og funktionel, helt ud til skelbrønden. De store hovedkloakker er ikke særlig gode levesteder for rotterne, og derfor søger de ind i de mindre kloakgrene, som vi har under bygningerne. Især i byer, ser vi ofte problemer med rotter, der kommer fra kloakken. Derfor er det vigtigt at få tjekket og udbedret skader på kloakken. Gode råd til rottesikring i kloak: Inden du køber et hus, er det en god idé, at få en kloakmester til at lave en tv-inspektion af kloaksystemet, og et estimat af udgifterne til en eventuel udbedring, så du ved hvad du overtager. Hold øje med din grund. Ser du huller nær kloakbrønden, eller pludseligt sammensunkne fliser, hvor rørene løber, kan det være tegn på kloakbrud. Hvis dit kloaksystem er intakt og i god stand, kan du få opsat en rottespærre, der gør det svært for rotter, at trænge ind under din bygning. Husk spærren skal tilses årligt. Få tjekket faldstammeudluftningen, da disse ofte ikke er rottesikrede og let kan blive det. Vi ser ofte at rotter har fået adgang til loftet via en faldstammeudluftning. Husk at lave en midlertidig afpropning af kloakken, hvis den ikke skal bruges i længere tid, f.eks. under en ombygning.

4 Rottesikring af boligens ydre skal Her handler det om at holde rotten ude af huset, så det er vigtigt at huske en voksen rotte, kun skal bruge et hul på 2 cm, for at komme ind. Gode råd til rottesikring af den ydre skal: Tjek jævnligt boligens murværk, døre og vinduer for huller og sprækker, og få dem hurtigt fikset, hvis de kommer. Har du træer rundt om bygningen, bør du også tjekke taget for huller. Tagnedløb skal være tætsluttet ved udløb, da dette kan være en let vej for rotter, at få adgang til taget, hvorfra de kan komme ind på loftet. Sørg for at alle ventilationsriste er intakte og af metal. Mellemrummene på risten bør ikke overstige 1 cm (0,5 cm, hvis du også vil undgå mus). Hold døre og vinduer lukkede, når du ikke lufter ud. Steder hvor vinduer står permanent åbne, bør installeres et fintmasket (maks. 1x1 cm) metalnet, til at holde rotterne ude. Har du en pyntefacade påsat på muren, eller en hulmur, skal du sikre at den er tætlukket i bunden, eventuelt blot med galvaniseret metalnet (maskestørrelse maks. 1x1 cm), da dette ellers vil give rotten adgang til en perfekt redeplads, hvor det kan være meget svært, at komme til under bekæmpelsen. Katte- og hundelemme kan også benyttes af rotter, så hvis du har rotter i haven, bør du overveje at lukke lemmen af mens der bekæmpes. Derudover er det en rigtig god idé at holde bevoksning, permanent oplagring og byggerod ca. 0,5 meter væk fra bygningen, da rotten kan klatre i dette og dermed få adgang til åbne vinduer, ventilationsriste og evt. tag.

5 Rottesikring indendørs Selvom både kloakken og boligens ydre skal er sikret, er det en god idé at sikre indvendigt også jo flere lag rottesikring, des bedre. Gode råd til rottesikring indendørs: Sørg for at alle riste på gulvafløb er skruet fast. En rotte kan nemlig let skubbe op til 1,2 kg. og kan dermed skubbe en normal rist op, hvis den ikke er skruet fast. Kan kloakken ikke sikres inden bygningen, er der et par muligheder tilbage du kan sætte en gravid dame på faldstammen, hvis der er højde nok til det i kælderen, eller du kan få sat en toiletrottespærre på, lige under toilettet. Få en VVS er til at komme på besøg og vurdere mulighederne hos dig. Luk af ved kabelgennemføringer. Da der typisk er god plads rundt om kablerne, har rotten let adgang til vægge og etageadskillelser ved kabelgennemføringerne. Tjek for huller i væggene. Der kan f.eks. være problemer nær gulvet bag køkkenelementerne. Det kan derfor være en god idé at tage soklen af og se ind under køkkenskabene. Har du fået rotter ind i boligen? Selv med alle de bedste sikringer mod rotter, kan det jo desværre stadig ske, at du får rotter ind i hjemmet. Når det sker, skal du anmelde det til kommunen og så vil du få besøg af en af vores rottebekæmpere, der vil hjælpe dig med, at finde ud af hvor rotten er kommet ind i dit hjem og bekæmpe rotten. Gå ikke i panik. Selvom det er ubehageligt at have besøg af en rotte i hjemmet, er der heldigvis mange ting du selv kan gøre, for at mindske smitterisiko, mens bekæmpelsen står på.

6 Gode råd, når du har rotten på besøg: Fjern al mad, der står fremme. Rotten er altspisende og vil både gå i slikskålen, brødkurven, frugt og alt andet du har stående frit fremme. Sørg derfor for at få sat al din mad ind i køleskabet eller i en lukket beholder det er desværre ikke nok at sætte det i en plasticpose eller ind i køkkenskabet uden en lukket beholder. Er du i tvivl om rotten kan have rørt din mad, så smid den ud. Husk foderet til kæledyrene også spises af rotten, så undlad at have mad stående fremme til dine dyr mens rotten er på besøg. Gå ud med skraldet hver dag. Hvis rotten holder til i dit køkken, er det dog en god idé at gå ud med skraldet løbende, så der aldrig er skrald (især madaffald) i køkkenet. Vask alle overflader med varmt vand og sæbe, inden du bruger dem. Dette er især vigtigt i køkkenet, men hvis ikke rottens adgang i hjemmet er begrænset, bør du vaske overfladerne i hele hjemmet inden brug. Du kan eventuelt supplere med en afspritning, efter du har vasket overfladerne. Hold dørene lukkede indenfor, da dette vil begrænse rottens muligheder for at komme rundt i dit hjem. Har rotten været i møblerne bør du vaske eller få renset hynderne med almindelig sæbe og minimum 42 grader varmt vand. Alternativt kan du undlade at benytte møblerne i mindst en uge, da bakterierne så vil tørre ud og dø, og dermed ikke udgøre en smitterisiko. Du bør dog stadig tørre hynderne af med vand og sæbe før du stiller møblet i isolation.

7 Husk at anmelde rotter Som borger skal du huske at melde det til kommunen, når du ser en rotte, eller tegn herpå - også når det ikke er hjemme hos dig selv. Er du i tvivl om det er rotter, mus eller et helt tredje dyr, du har besøg af, så anmeld det alligevel og lad rottebekæmperen undersøge sagen. Hold øje med tegn på rotter og anmeld dem med det samme, så kommunen kan sætte en effektiv bekæmpelse i gang hurtigt. Tegnene kan f.eks. være huller i plænen, ekskrementer og gnavemærker i træværket. Som grundejer har du også pligt til at renholde og rottesikre din ejendom. Det er kommunens pligt at bekæmpe rotterne. Rottebekæmpelsen er betalt over ejendomsskatten, og du vil derfor ikke modtage en regning for bekæmpelsen. Du kan anmelde rotter på kommunens hjemmeside: På kommunens hjemmeside, kan du også finde mere information om kommunens rottebekæmpelse, samt finde flere gode råd til rottesikring.

8 Gode råd om rottesikring Undgå rotter i boligen Sorø Kommune Teknik, Miljø og Drift Rådhusvej Sorø

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere

by i 2015 Københavns Rottestrategi

by i 2015 Københavns Rottestrategi En rotteproblemfri by i 2015 Københavns Rottestrategi Københavns Rottestrategi En rotteproblemfri by i 2015 Tryk FORMULA Grafik og layout tmf design Foto Ursula Bach øvrige billeder Københavns Kommune

Læs mere

gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du

gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du 2017 Vi hjælper dig Gladsaxe Kommune står klar til at hjælpe dig, hvis du har problemer med rotter i dit hus, din lejlighed eller på din ejendom. Kommunens rottefænger

Læs mere

EN ROTTE- PROBLEMFRI BY I 2015 KØBENHAVNS ROTTESTRATEGI

EN ROTTE- PROBLEMFRI BY I 2015 KØBENHAVNS ROTTESTRATEGI EN ROTTE- PROBLEMFRI BY I 2015 KØBENHAVNS ROTTESTRATEGI KØBENHAVNS ROTTESTRATEGI EN ROTTEPROBLEMFRI BY I 2015 2 3 Verdens miljømetropol I 2015 vil Københavns Kommune være kendt som verdens miljømetropol.

Læs mere

Notat. Indhold, målsætninger etc. for rottebekæmpelse. Handlingsplan for rottebekæmpelse

Notat. Indhold, målsætninger etc. for rottebekæmpelse. Handlingsplan for rottebekæmpelse Notat Vedrørende: Handlingsplan for rottebekæmpelse Indhold, målsætninger etc. for rottebekæmpelse Handlingsplan for rottebekæmpelse skal ifølge bekendtgørelsen som minimum indeholde: overordnede mål for

Læs mere

Plan for forebyggelse og bekæmpelse

Plan for forebyggelse og bekæmpelse Plan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter 2014-2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag... 3 2. Status... 3 3. Mål... 6 4. Handleplan... 6 4.1. Udbedring af defekte kloakker og afløbsinstallationer...

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Rotteplan

Rotteplan Rotteplan 2016-2018 www.skive.dk 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2 FORMÅL... 2 3 KOMMUNEN... 2 4 BORGERNE... 2 5 LOVGRUNDLAG... 3 6 OVERORDNEDE MÅL FOR ROTTEBEKÆMPELSE FOR 2013-2015...

Læs mere

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand Min rensebrønd er fuld af vand, så jeg må hellere ringe til Spildevand Sådan fungerer din kloak Lolland forsyning - spildevand Det er din kloak Når du ejer et hus, er alle kloakledninger på din grund din

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Rottehandlingsplan

TÅRNBY KOMMUNE. Rottehandlingsplan TÅRNBY KOMMUNE Rottehandlingsplan 2018-2021 18. marts 2019 Indhold Forord og baggrund... 2 Status for rottebekæmpelsen i Tårnby Kommune... 2 Organisering og tildelte ressourcer... 2 Overordnede mål for

Læs mere

Rotteplan 2013-2015. www.skive.dk

Rotteplan 2013-2015. www.skive.dk Rotteplan 2013-2015 www.skive.dk 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2 FORMÅL... 2 3 OVERORDNEDE MÅL FOR ROTTEBEKÆMPELSE... 3 4 SKIVE KOMMUNE... 4 5 TILDELTE RESSOURCER... 5 6 SKIVE KOMMUNES

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse

Handlingsplan for rottebekæmpelse Handlingsplan for rottebekæmpelse 2017-2020 i\1/cs'i'/cu ff!j Næstved kommune Handlingsplan for rottebekæmpelse i Næstved kommune 2017-2020 2 Indhold Indledning lovgivning... 4 Overordnede mål for rottebekæmpelsen...

Læs mere

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter 2016-2018 Godkendt i Klima- og Miljøudvalget den 17. marts 2016 Fakta Hvorfor skal vi have en handlingsplan? Rotter kan komme igennem åbninger og

Læs mere

Rottehandlingsplan Vejen Kommune

Rottehandlingsplan Vejen Kommune Rottehandlingsplan 2016-2018 Vejen Kommune Indhold; Rotter og handlingsplan... 3 Servicemål for den kommunale rottebekæmpelse i Vejen Kommune... 3 Fokusområder i handlingsplan 2016-2018... 3 Fokusområde

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan 2019-2021 Rottehandlingsplan Indhold Indledning... 2 Lovgrundlag... 2 Generelt om rottebekæmpelse i Hjørring Kommune... 3 Overordnet mål for rottebekæmpelse... 3 Indsatsområder... 3 Serviceniveau og brugertilfredshed...

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse i Aalborg Kommune 2013 2015

Handlingsplan for rottebekæmpelse i Aalborg Kommune 2013 2015 Handlingsplan for rottebekæmpelse i Aalborg Kommune 2013 2015 Lovgrundlag I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 696 om forebyggelse og bekæmpelse af rotter af 29. juni 2012 er Aalborg Kommune

Læs mere

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter i Holbæk Kommune

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter i Holbæk Kommune Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter i Holbæk Kommune 2016-2018 1 Indhold Målet for den kommunale rottebekæmpelse i Holbæk Kommune... 3 Servicemål for den praktiske del af den kommunale

Læs mere

ROTTER PÅ DIN EjENDOm

ROTTER PÅ DIN EjENDOm ROTTER PÅ DIN ejendom UNDGÅ ROTTER I HAVEN Den daglige rottebekæmpelse i København varetages af kommunens eget autoriserede personale i skadedyrsenheden. Det er en fælles opgave at forebygge og anmelde

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig del af huset ligesom

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Å r h u s V a n d V i r k e r k l o a k k e n i k k e? 2 0 1 0 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste

Læs mere

Rotte- handlingsplan SKANDERBORG KOMMUNE

Rotte- handlingsplan SKANDERBORG KOMMUNE Rottehandlingsplan SKANDERBORG KOMMUNE 2016-2018 Rottehandlingsplan 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indhold Indledning - rotter og handlingsplan... 5 Organisering og økonomi... 6 Servicemål for den

Læs mere

Sådan bekæmper vi rotter - sammen

Sådan bekæmper vi rotter - sammen FORSLAG TIL ROTTEHANDLINGSPLAN 2017 Sådan bekæmper vi rotter - sammen Rotten er et skadedyr den er smittebærer og skal derfor bekæmpes på en forsvarlig og effektiv måde. Det er derfor afgørende, at borgere,

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? Reparation Rensning Ringe til hvem? Side Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er

Læs mere

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke Formand for Danske kloakmestre I menneskets fodspor, med store epidemier til følge. Alt hvad man tror man ved er forkert Hvorfor sætte en rotteforsinker?. De

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer en ejendom. Vi har erfaret, at kun de færreste er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig

Læs mere

Om skadedyr i fødevarevirksomheder

Om skadedyr i fødevarevirksomheder Om skadedyr i fødevarevirksomheder Skadedyrssikring Fødevarevirksomheder skal forhindre skadedyr i at komme ind i virksomheden. Skadedyr kan nedbryde eller forringe fødevarer, de kan sprede smitte og udløse

Læs mere

Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg?

Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg? Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg? Teknik & Miljø Hvad kan jeg forlange af kommunens rottebekæmper, når jeg har anmeldt rotter? Hvis du anmelder rotter til din kommunes Teknik & Miljø, bør det altid

Læs mere

Rottebekæmpelse. i Middelfart Kommune

Rottebekæmpelse. i Middelfart Kommune Rottebekæmpelse i Middelfart Kommune Denne folder er til dig, der gerne vil vide lidt mere om, hvordan den kommunale rottebekæmpelse foregår, og hvilke regler der er på området samt hvilke forpligtelser

Læs mere

Nordisk innovation Porduktkatalog

Nordisk innovation Porduktkatalog Nordisk innovation Porduktkatalog ROTTESPÆR TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø200mm, også til strømpeforet rør i ovenstående dimensioner Udført i

Læs mere

Hvilke mus kan plage os i husene? Hvad kendetegner husmusen?

Hvilke mus kan plage os i husene? Hvad kendetegner husmusen? Mus kan anrette store skader og i værste fald ødelægge elektriske installationer, hvilket forøger risikoen for brand. De bør derfor bekæmpes indendøre. Om efteråret søger de ind i husene, hvor de med stor

Læs mere

Rotterapport. Forundersøgelse. Journalnr.: ROK1-13-0315-1-2500 Adresse: slettet. Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet

Rotterapport. Forundersøgelse. Journalnr.: ROK1-13-0315-1-2500 Adresse: slettet. Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet Rotterapport Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet Kontaktperson: slettet Første anmeldelses dato: 25. januar 2013 Kommune: København Navn: A/B slettet Tlf./mail: slettet Adresse: slettet, 2500 Valby

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan Rottehandlingsplan 2019-2021 Indhold 1. Indledning...3 2. Flere anmeldelser igen...4 3. Kloakker og stikledninger...4 3.1 Kloakrottebekæmpelse...4 3.2 Rottespærre...5 3.2.1 Rottespærre på private ejendomme...5

Læs mere

Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg? Teknik & Miljø

Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg? Teknik & Miljø Bekæmpelse af Rotter - hvad gør jeg? Teknik & Miljø Hvad kan jeg forlange af kommunens rottebekæmper, når jeg har anmeldt rotter? Hvis du anmelder rotter til din kommunes Teknik & Miljø, bør det altid

Læs mere

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone.

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone. EF Annaga rden Faldstammer og vandrør Du skal være opmærksom på at der er krav til dit badeværelse og dine installationer - når du bor i en lejlighed. Her har vi opstillet foreningens generelle forholdsregler.

Læs mere

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Vand i kælderen Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Forsyning Helsingør Spildevand A/S Februar 2011 Hvorfor denne information? Du er måske en af de 6500 grundejere i Helsingør Kommune, som har en kælder

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan Rottehandlingsplan 2019-2021 Rottehandlingsplan 2019-2021 Vallensbæk Kommune 2018 Indholdet i rapporten må gengives med tydelig kildeangivelse. Udarbejdet af: Center for Park, Vej og Miljø, Ishøj Kommune

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? b Reparation b Rensning b Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer en ejendom. Vi har erfaret, at kun de færreste er bevidste om, at kloaksystemet er en helt

Læs mere

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade PRODUKTKATALOG rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade va-godkendt på teknologisk institut fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE? Rensning Reparation Kontakt

VIRKER KLOAKKEN IKKE? Rensning Reparation Kontakt VIRKER KLOAKKEN IKKE? Rensning Reparation Kontakt Hvem har ansvaret for kloakken? Kloaksystemet er en helt naturlig del af din ejendom akkurat som dine døre og vinduer. Her i pjecen får du en række gode

Læs mere

Forebyg vandskader. i virksomheden

Forebyg vandskader. i virksomheden Forebyg vandskader i virksomheden Gode råd til jer, der har haft vandskade Hvis I har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan I sikre jer mod vandskader

Læs mere

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN - en del af Topdanmark Gode råd til jer, der har haft vandskade Hvis I har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan I sikre

Læs mere

FOREBYGGELSE OG BEKÆMPELSE AF ROTTER. Jammerbugt Kommune - Handlingsplan

FOREBYGGELSE OG BEKÆMPELSE AF ROTTER. Jammerbugt Kommune - Handlingsplan FOREBYGGELSE OG BEKÆMPELSE AF ROTTER Jammerbugt Kommune - Handlingsplan 2017-2019 Det er kommunens pligt at bekæmpe rotter Hvis man som borger i Jammerbugt Kommune oplever problemer med rotter, skal man

Læs mere

Rottehandlingsplan Forebyggelse og bekæmpelse af rotter Jammerbugt Kommune Handlingsplan

Rottehandlingsplan Forebyggelse og bekæmpelse af rotter Jammerbugt Kommune Handlingsplan Forebyggelse og bekæmpelse af rotter Jammerbugt Kommune Handlingsplan 2018-20 1 Det er kommunens pligt at bekæmpe rotter. Hvis man som borger i Jammerbugt oplever problemer med rotter, skal man anmelde

Læs mere

Sådan passer du på din lejlighed

Sådan passer du på din lejlighed Sådan passer du på din lejlighed Kære beboer Som beboer har du ansvaret for at passe godt på din lejlighed. Når du flytter, skal den være i samme stand, som da du flyttede ind (bortset fra almindeligt

Læs mere

Den fulde tekst i 7 og 37. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter1)

Den fulde tekst i 7 og 37. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter1) Den fulde tekst i 7 og 37 Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter1) Ifølge 7 skal Kommunalbestyrelsen som grundejer, hvor det er hensigtsmæssigt

Læs mere

Rottehandlingsplan Varde Kommune

Rottehandlingsplan Varde Kommune Rottehandlingsplan 2016-2018 Varde Kommune Siden 1. januar 2013 har alle kommuner skulle have en handlingsplan for den kommunale rottebekæmpelse med krav om fornyelse minimum hvert tredje år. Rottehandlingsplanen

Læs mere

Handleplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Handleplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter Handleplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter Mål, fokusområder og indsatser for 2018-2025. Hvorfor skal vi have en handlingsplan for den kommunale rottebekæmpelse? Det har siden 1. januar 2013 været

Læs mere

Rottehandlingsplan for Greve Kommune

Rottehandlingsplan for Greve Kommune Rottehandlingsplan for Greve Kommune 2019-2021 Indhold Indledning... 1 Hvor mange rotteanmeldelser har vi i Greve Kommune?... 2 Den kommunale rottebekæmpelse i Greve Kommune... 4 Digital og telefonisk

Læs mere

Forebyg vandskader. ved regnvejr, skybrud og tøbrud

Forebyg vandskader. ved regnvejr, skybrud og tøbrud Forebyg vandskader ved regnvejr, skybrud og tøbrud Gode råd til dig, der har haft vandskade Hvis du har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan du sikre

Læs mere

Om skadedyr i fødevarevirksomheder

Om skadedyr i fødevarevirksomheder Om skadedyr i fødevarevirksomheder Fødevarevirksomheder skal forhindre skadedyr i at komme ind i virksomheden. Skadedyr kan nedbryde eller forringe fødevarer, de kan sprede smitte og udløse allergi hos

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? Lejre Forsyning Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere

Giftfri bekæmpelse af rotter i Kolding Kommune. Overordnede mål. Ingen rotter i gadebilledet.

Giftfri bekæmpelse af rotter i Kolding Kommune. Overordnede mål. Ingen rotter i gadebilledet. Vision Giftfri bekæmpelse af rotter i Kolding Kommune Overordnede mål Ingen rotter i gadebilledet. Det er strategiens målsætning: At forebygge frem for at bekæmpe, At rotterne bliver i kloakken, At der

Læs mere

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE PRODUKTKATALOG ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

virker kloakken ikke?

virker kloakken ikke? virker kloakken ikke? KLOAKFORSYNINGEN Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B April 2012 E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport PROJEKT E/F Klerkegade 17 A og B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B Projekt nr. 205806 Dokument nr. 123965191

Læs mere

Alm Brand Forsikring. Sådan forebygger du skader ved skybrud, regnvejr og oversvømmelse

Alm Brand Forsikring. Sådan forebygger du skader ved skybrud, regnvejr og oversvømmelse Alm Brand Forsikring Sådan forebygger du skader ved skybrud, regnvejr og oversvømmelse Gode akut-råd når skybrud er på vej Ifølge metrologerne skal vi vænne os til voldsommere vejr og kraftigere regnmængder,

Læs mere

ROTTESPÆRre TX11. STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE

ROTTESPÆRre TX11. STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE Produktkatalog ROTTESPÆRre TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

ROTTEHANDLINGSPLAN 2013-2015

ROTTEHANDLINGSPLAN 2013-2015 ROTTEHANDLINGSPLAN 2013-2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR LOVGRUNDLAG 3 FORMÅL 3 MÅLSÆTNING 3 INDSATSOMRÅDER 4 BESKRIVELSE AF TILTAG TIL OPNÅELSE AF BESKREVNE INDSATSOMRÅDER 4 1. INFORMATION OM

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer..

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer.. Indholdsfortegnelse Rengøring af huset. 1 Desinfektion af huset. 2 Tågedesinfektion 3 Vandsystemet. 4 Desinfektion af udenomsarealer.. 5 Forrum. 6 Fodersiloer.. 7 Diverse opgaver. 8 Udregningsskema.. 9

Læs mere

Model A normalistandsættelse

Model A normalistandsættelse AB HOLMEGAARDEN Vedligeholdelsesreglement Afdeling: 14 ungdomsboliger. Vedligeholdelsesreglement Model A normalistandsættelse A-ordningen - kort fortalt Lejeren sørger i bo perioden for boligens indvendige

Læs mere

Handlingsplan rottebekæmpelse i Kolding Kommune

Handlingsplan rottebekæmpelse i Kolding Kommune Handlingsplan for rottebekæmpelse i Kolding Kommune 2013-2016 Indhold Vision...3 Overordnede mål...3 Indsatsområder...3 1. Kommunal rottebekæmpelse...5 2. Information til borgere og virksomheder...6 3.

Læs mere

Hygiejne ledningsnet. > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger. nye veje for vandet

Hygiejne ledningsnet. > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger. nye veje for vandet Hygiejne ledningsnet > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger nye veje for vandet REGLER FOR HYGIEJNE VED ARBEJDE MED VANDLEDNINGER Vand er at betragte som en fødevare. Vi kan nemlig blive lige

Læs mere

HANDLEPLAN ROTTEBEKÆMPELSE

HANDLEPLAN ROTTEBEKÆMPELSE HANDLEPLAN ROTTEBEKÆMPELSE 2019-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... 3 Væsentlige ændringer... 3 Formål... 3 Mål for rottebekæmpelse 2019-2021... 4 Fokusområder for Rottehandleplan 2019-2021... 4 Borgerne...

Læs mere

Separatkloakering Vejle Spildevand

Separatkloakering Vejle Spildevand Separatkloakering Vejle Spildevand Separatkloakering grundejer Grundejerens udgifter Udgiften til separatkloakering eller privat håndtering af regnvand afhænger af: Rørføring hvor er tagnedløbene? Terrænet

Læs mere

Handleplan for rottebekæmpelse i Vordingborg Kommune

Handleplan for rottebekæmpelse i Vordingborg Kommune i Vordingborg Kommune 2014-2016 September 2013 1. Indledning Rotter er uønskede dyr i Danmark, fordi de kan forårsage massive bygningsskader og sprede forskellige sygdomme, herunder flere alvorlige sygdomme,

Læs mere

Andelsboligforeningen Matthæusgaarden Matthæusgade 26, kld. 1666 København V www.3i1.net post. Beskrivelse Ansvarlig Frist.

Andelsboligforeningen Matthæusgaarden Matthæusgade 26, kld. 1666 København V www.3i1.net post. Beskrivelse Ansvarlig Frist. Referat af bestyrelsesmødet den 05.11. 2012 Til stede:, René,, Bruno, Heidi Afbud: Peter, Anders, Rik 1 Meddelelser.: 2 Post: Breve Dato Fra Indhold Hvad gør vi? 19-09-12 Sanistål Kontoudtog ok 10-10-12

Læs mere

Sådan undgår du vand i kælderen

Sådan undgår du vand i kælderen Sådan undgår du vand i kælderen Sammen har vi ansvaret Det samlede spildevandsledningsnet i Guldborgsund Kommune er på ca. 900 km. Der er store variationer i tilstanden af vores ledningsnet, men generelt

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig April 2013 Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig Opsigelse 3 måneders varsel Den nemmeste måde at opsige

Læs mere

Handleplan for rottebekæmpelse i Viborg Kommune

Handleplan for rottebekæmpelse i Viborg Kommune Handleplan for rottebekæmpelse i Viborg Kommune 2013-2015 December 2012 Indledning Rotter er uønskede dyr i Danmark, fordi de kan forårsage massive bygningsskader og sprede forskellige sygdomme, herunder

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar december 2021.

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar december 2021. Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune, revision 1 Periode januar 2019 31. december 2021. Fredericia Kommune har udarbejdet den første handlingsplan for rottebekæmpelse i marts 2012.

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse

Handlingsplan for rottebekæmpelse Vej & Park Sagsbehandler: Sanne Kolding Johansen Handlingsplan for rottebekæmpelse Den 1. juli 2012 trådte en ny Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter i kraft. I henhold til denne nye

Læs mere

Notat. ROTTER INDENDØRS (i byområder) i beboelsen, kælder, skunk, loft m.m. FAQ i forbindelse med rottebekæmpelse OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL:

Notat. ROTTER INDENDØRS (i byområder) i beboelsen, kælder, skunk, loft m.m. FAQ i forbindelse med rottebekæmpelse OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL: Notat FAQ i forbindelse med rottebekæmpelse ROTTER INDENDØRS (i byområder) i beboelsen, kælder, skunk, loft m.m. OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL: Jeg har anmeldt rotter indendørs, hvad sker der nu? Når du anmelder

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan Rottehandlingsplan 2016-2019 1 Udarbejdet af konsulent Ann-Charlotte Heiberg i samarbejde med Center for Anlæg og Ejendomme Juni 2016 Kontaktperson: Hanne Hansen, Center for Anlæg og Ejendomme, Tlf. 7994

Læs mere

ROTTEHANDLINGSPLAN

ROTTEHANDLINGSPLAN ROTTEHANDLINGSPLAN 2016-2018 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR 1 INDLEDNING... 3 2 STATUS PÅ ROTTEOMRÅDET... 3 2.1 TILDELTE RESSOURCER PÅ ROTTEOMRÅDET... 3 3 MÅLSÆTNING... 4 4 INDSATSOMRÅDER... 4 5 TILTAG

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 2. august 2011. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015 Husorden for ejerforeningen 4OK Revideret 2015 AFFALD Køkken affald: På Landlystvej er opstillet grønne containere til køkkenaffald. Affaldsposerne skal snøres sammen inden de smides i containerne, så

Læs mere

Tømning af husspildevandstanke

Tømning af husspildevandstanke Tømning af husspildevandstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING GODE RÅD Furesø Fælles tømningsordning Alle ejendomme med en bundfældningstank også kaldet hustank, trekammertank, trixtank og septiktank er med i

Læs mere

Indsatsplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Indsatsplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter Indsatsplan forebyggelse og bekæmpelse af rotter Konkrete aktiviteter og tiltag i 2018-2020. Indhold Fokusområde 1: Sikring af den effektive rottebekæmpelse og forebyggelse...3 Indsats 1: Kontrol og kvalitet

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar december 2021.

Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar december 2021. Handlingsplan for rottebekæmpelse for Fredericia Kommune Periode 1. januar 2019-31. december 2021. Fredericia Kommune har udarbejdet en handlingsplan for rottebekæmpelsen siden marts 2012. Dette var et

Læs mere

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter. Revision Planperiode: jan dec. 2021

Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter. Revision Planperiode: jan dec. 2021 Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter Revision 2018 Planperiode: jan. 2019 - dec. 2021 1 Handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter 2. revision 2018, vedtaget i Byrådet den

Læs mere

Rottehandleplan Vedtaget af Glostrup Kommune xx-xx.xxxx

Rottehandleplan Vedtaget af Glostrup Kommune xx-xx.xxxx Rottehandleplan 2019-2021 Vedtaget af Glostrup Kommune xx-xx.xxxx Indhold 1. Indledning... 3 2. Status for rottebekæmpelse for rottebekæmpelse 2013-2018... 3 3. Opfølgning på rottehandleplanen 2016-2018...

Læs mere

Danmark er en sand rotterede

Danmark er en sand rotterede 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Danmark er en sand rotterede Oftere og oftere møder vi danskere en rotte, der kigger op af toilettet eller piler igennem haven. Faktisk bliver der anmeldt en rotte hvert 3. minut.

Læs mere

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK Ved du, hvad der sker med vandet, der løber ud i køkkenvasken? Eller vandet fra toilet, bad eller vaskemaskine? Her i brochuren finder du gode råd om afløb og kloak. Ved at følge

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet

Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Vedligeholdelsesreglement Tingbjerg Kollegiet Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Boligens vedligeholdelsesstand ved overtagelsen... 3 Overtagelse af boligen ved indflytning... 3 Vedligeholdelse i boperioden...

Læs mere

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen Lolland forsyning - spildevand Kælderen er dit ansvar Har du en kælder under dit hus, er det dig selv, der har ansvaret for afledning af spildevandet

Læs mere

musefangst NATUREN PÅ KROGERUP

musefangst NATUREN PÅ KROGERUP musefangst NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

Omfangsrapport FUGT. Skadelidte. Skadesdato Mustafa Osman. Adresse Albert Ibsensvej 10, 3 tv. Telefon Rekvirent.

Omfangsrapport FUGT. Skadelidte. Skadesdato Mustafa Osman. Adresse Albert Ibsensvej 10, 3 tv. Telefon Rekvirent. Sjælland ApS Herlev / Slagelse Telefon +45 7011 1214 Mail: info@dis.as www.dis.as Omfangsrapport Skadelidte Skadesdato 24-12-2016 Navn Mustafa Osman Adresse Albert Ibsensvej 10, 3 tv Post nr./by 4200 Slagelse

Læs mere

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning Indhold Boligen... 2 Afløb/toilet:... 2 Akutte skader:... 2 Antenne:... 2 Hvidevarer:... 2 Nøgler og låse:... 2 Skure:... 2 Særlige aftaler:... 3 Udluftning:... 3 Vandlåse:... 3 Vedligeholdelse af have:...

Læs mere

Rottehandleplan Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.xxxx

Rottehandleplan Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.xxxx Rottehandleplan 2016-2018 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.xxxx 2 Rottehandleplan 2016-2018 Indhold 1. Indledning... 4 2. Overordnede mål for rottebekæmpelsen i Glostrup... 4 3. Tildelte ressourcer...

Læs mere

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Fælledgården Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Indhold Ventilationsanlæg i alle rum... 4 Nye elinstallationer i lejligheden... 5 Entrédørene skiftes på én dag... 5 Nøgleboks når håndværkeren

Læs mere

Handlingsplan for rottebekæmpelse i Lejre Kommune

Handlingsplan for rottebekæmpelse i Lejre Kommune Handlingsplan for rottebekæmpelse i Lejre Kommune 2016 2018 Det har siden 1. januar 2013 været et krav, at alle kommuner skal have en handlingsplan for den kommunale rottebekæmpelse og at handlingsplanen

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan Rottehandlingsplan 2016-2019 1 Udarbejdet af konsulent Ann-Charlotte Heiberg i samarbejde med Center for Anlæg og Ejendomme Juni 2016 Kontaktperson: Hanne Hansen, Center for Anlæg og Ejendomme, Tlf. 7994

Læs mere

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2 Personlig hygiejne og rengøring FAKTA 4:1 Personlig hygiejne og rengøring Det er nødvendigt med en god personlig hygiejne og en god hygiejne i køkkenet, når du laver mad. Det er især vigtigt at vaske hænder

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

Egenkontrolprogrammet beskriver hvordan du holder øje og reagerer

Egenkontrolprogrammet beskriver hvordan du holder øje og reagerer Egenkontrolprogram Hvad er egenkontrolprogram? Egenkontrol er et overvågningsprogram af forskellige procedurer, som du selv udfører i din levnedsmiddelvirksomhed. Overvågningen sker ved at du efter at

Læs mere

INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE

INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE 1 INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE Indeklimaet i boliger på forurenede grunde kan være påvirket af jordforurening. Det skyldes, at forurenende stoffer fordamper

Læs mere

INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE

INDEKLIMA I BOLIGER PÅ FORURENEDE GRUNDE Har du brug for mere information så kontakt: Region Hovedstaden: www.regionh.dk Region Sjælland: www.regionsjaelland.dk Region Syddanmark: www.regionsyddanmark.dk Region Midtjylland: www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Lejerforhold ved fraflytning

Lejerforhold ved fraflytning Lejerforhold ved fraflytning Indholdsfortegnelse Lejerforhold ved fraflytning Istandsættelse...side 3 Flyttesyn og fraflytningsrapport...side 4 Ombygning eller ændringer...side 4 Det koster penge at flytte

Læs mere