1 Indledning og baggrund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Indledning og baggrund"

Transkript

1 VESTFORSYNINGEN ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Indledning og baggrund 1 2 Forslag til vej- og stinet 3 3 Kortlægning af trafik Forudsætninger Resultater 5 4 Hjermvej Nordre Ringvej Kapacitetsberegninger 7 5 Tværprofil Hjermvej 7 1 Indledning og baggrund Holstebro Kommune har i perioden 20. december februar 2014 fremlagt lokalplanforslag 1097 i offentlig høring. Lokalplanforslaget har til formål at sikre mulighed for oprettelse af et erhvervsprojekt under titlen Food Hub College samt at muliggøre en ændring af forløbet af vejen Nupark, så denne ikke længere vil være tilsluttet Nordre Ringvej som følge af det kommende motorvejsprojekt ved Holstebro N. På denne baggrund har Vestforsyning A/S bedt COWI foretage en trafikal vurdering af adgangsforholdene til området omkring Måbjergværket. Foruden lokalplanforslag 1097 er området omkring Måbjergværket omfattet af lokalplan 1085, som blev vedtaget i PROJEKTNR. A DOKUMENTNR VERSION 1.1 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET RLHA KONTROLLERET GRH GODKENDT GRH

2 2/8 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET Inden for området af de to lokalplaner findes foruden Måbjergværket også Maabjerg BioEnergy, som er et af verdens største biogasanlæg. Nord for biogasanlægget er der planer om etablering af en bioethanolfabrik, Maabjerg Bioethanol. Disse tre energivirksomheder er alle samlet i Maabjerg Energy Concept (MEC). Endelig er der inden for lokalplanområdet et større kontormiljø på ca m 2 samt det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s inkl. offentlig genbrugsplads. En oversigt over området, områdets vigtigste funktioner samt afgrænsningerne af de to lokalplanområder ses af Figur 1. Figur 1: Området omkring Maabjerg Energy Concept med angivelse af de omtalte lokalplaner.

3 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET 3/8 2 Forslag til vej- og stinet Med udgangspunkt i de lokalplanlagte funktioner i området omkring Maabjerg Energy Concept og Nupark samt de foreslåede vejomlægninger har COWI skitseret et forslag til en fremtidig vej- og stistruktur for området. Skitseringen tager udgangspunkt i følgende væsentlige ændringer: Ombygning af rundkørsler ved Hjermvej/Nordre Ringvej og Struer Landevej/Nordre Ringvej til signalregulerede kryds som følge af etableringen af motorvejen. Lukning af overkørsel fra Nordre Ringvej til Nupark. Forlængelse af Nupark mod øst med ny tilslutning til Hjermvej. Nupark tilsluttes Hjermvej i et nyt kryds. Nupark skal kun fungere som adgangsvej for person- og varebiler, mens al trafik til Maabjerg Energy Concepts tre anlæg skal ske fra de to nordlige adgangsveje. Oprettelse af ny adgangsvej til Maabjerg Bioethanol fra Hjermvej. Forlængelse af nuværende adgangsvej til Maabjergværket frem til Energivej. Omlægning af ca. 200 m. strækning på Hjermvej. Udvidelse af Hjermvej, så tværprofilet tilpasses den øgede mængde lastbiltransporter. Anlæggelse af dobbeltrettet cykelsti på den østlige side af Hjermvej med underføring under motorvejen. Den nye situation giver tre overordnede adgangsveje fra Hjermvej. En samlet oversigt over en ny vej- og stistruktur ses af Figur 2.

4 4/8 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET Figur 2: Forslag til ny vej- og stistruktur i området ved Maabjerg Energy Concept. 3 Kortlægning af trafik Der er foretaget en kortlægning af trafikken for tre situationer: Basissituation 2014: Der tages udgangspunkt i områdets nuværende funktioner. Basissituation 2018: Trafikken fremskrives til 2018 for områdets nuværende funktioner er valgt, da den nye motorvej ventes at åbne dette år. Udvidet 2018: Der tages udgangspunkt i Basissituation 2018, men medregnet ny trafik til Maabjerg Bioethanol, Food Hub City og ændringer som følge af

5 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET 5/8 vejlukninger og omlægninger. Der er ikke medregnet ny trafik fra den kommende motorvej. 3.1 Forudsætninger Der gennemføres beregninger og vurdering af trafikmængderne i seks vejsnit: Energivej v. indkørslen fra Struer Landevej Nupark umiddelbart syd for erhvervsområdet. Hjermvej S umiddelbart nord for tilslutningen til Nordre Ringvej. Hjermvej N umiddelbart nord for indkørslen til Måbjergværket. Nordre Ringvej mellem Struer Landevej og Hjermvej. Ny adgangsvej til Maabjerg Bioethanol v. indkørslen fra Hjermvej. Alle trafikmængder er bestemt som hverdagsdøgntrafik (HDT). Basissituation 2014 Situationen tager udgangspunkt i tællinger gennemført af Holstebro Kommune i 2013 samt vurderinger af trafik til og fra funktioner i området jf. notat fra COWI "Layout og intern transport logistik" af 28. marts Basissituation 2018 Situationen tager udgangspunkt i Basissituation 2014, hvor trafikmængderne fremskrives til 2018-niveau med en årlig stigning på 1 pct. Udvidet situation 2018 Situationen tager udgangspunkt i Basissituation 2018 og tillægges forventet trafik til og fra Maabjerg Bioethanol samt trafik til det Food Hub City. Endelig tager situationen højde for ændrede trafikmønstre som følge af omlægningen af Nupark. Sidstnævnte forventes at betyde, at den nuværende trafik, som kører til Nupark via Nordre Ringvej, fremover fordeles på Energivej og den nye adgang fra Hjermvej med henholdsvis 1/3 og 2/3. Den nye trafik til Maabjerg Bioethanol er bestemt med udgangspunkt i notat fra COWI "Layout og intern transport logistik" af 28/ Resultater Trafikmængderne for de tre situationer ses af Tabel 1. Basis 2014 Basis 2018 Udvidet 2018 Tung trafik Personbiler Tung trafik Personbiler Tung trafik Personbiler Energivej Nupark Hjermvej, S Hjermvej, N Nordre Ringvej Ny adgangsvej Tabel 1: Trafikmængder for de tre skitserede situationer fordelt på seks trafiksnit.

6 6/8 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET 4 Hjermvej Nordre Ringvej Den nuværende rundkørsel mellem Hjermvej og Nordre Ringvej bliver med anlæggelsen af Holstebromotorvejen foreslået ombygget til et signalreguleret kryds. For at illustrere arealbehovet i krydset, som skal sikre tilstrækkelig plads til de køretøjer, der forventes at ankomme til virksomhederne i området, er der i figur 3 vist en principiel udformning af krydset med udgangspunkt i Hjermvejs nuværende midterlinje. Figur 3: Skitse af mulig krydsudformning ved tilslutning af motorvejen til krydset Hjermvej/Nordre Ringvej. Kørebanebredder og krydsgeometri er udarbejdet iht. modulvogntog, type 3 under forudsætning af, at der etableres overkørbararealer i krydsets hjørner. Der er ikke regnet med udlæg til cykelstier eller fortov i krydset, da forløbet heraf er uafklaret. Modulvogntog må i Danmark måle op til 25,25 m. og krydset dimensioneres, så der er plads til et vogntog i svingbanen. Herudover er der behov for ca. 25 m. frem mod svingbanen til korrekt placering af vogntoget. Der reserveres således 50 m. frem mod krydset fra Hjermvej. Det skitserede kryds har et samlet tværsnit på Hjermvej fra nord på 20,5 m. inkl. rabat og skråninger. De overkørbare arealer i krydsets hjørner er 15 x 32 m. og dækker et areal på ca. 75 m 2 pr. stk.

7 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET 7/8 4.1 Kapacitetsberegninger For det skitserede kryds er der gennemført kapacitetsberegninger for den udvidede 2018 situation. Hertil er lagt et groft overslag over trafikmængden for den kommende motorvej, som tilsluttes krydset mod øst. Der er regnet på en spidstime, som antages at bære 12 pct. af den daglige trafik jf. Vejdirektoratets vejregel for kapacitet og serviceniveau. For Hjermvej og Nordre Ringvej anvendes de i Tabel 1 bestemte trafikmængder og for motorvejen anslås trafikmængden til pr. døgn vurderet på baggrund af de viste trafiktal i VVM-redegørelsen for motorvejen. Trafikken er herefter retningsfordelt som angivet i Tabel 2. Tabel 2: Højre Venstre Ligeud Hjermvej, N 15 % 50 % 35 % Hjermvej, S 55 % 20 % 25 % Nordre Ringvej 30 % 25 % 45 % Motorvej 25 % 30 % 45 % Forudsatte retningsfordelinger i det nye signalregulerede kryds ved Hjermvej/Nordre Ringvej. De opstillede forudsætninger giver kapaciteter i krydset som angivet på Figur 4. Belastningsgraderne overstiger i ingen tilfælde 50 %. Under normale omstændigheder betragtes belastningsgrader op til 80 % som acceptable. Der forventes således ingen afviklingsmæssige problemer for den opstillede situation. Figur 4: Resultater af kapacitetsberegning for nyt kryds ved Hjermvej/Nordre Ringvej. 5 Tværprofil Hjermvej Med udgangspunkt i de beregnede trafikmængder for den udvidede situation 2018, er der udarbejdet forslag til nyt tværprofil for Hjermvej nord for Nordre Ringvej.

8 8/8 ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET Tværprofilet foreslås udvidet, så der anlægges to kørespor på hver 3,5 meter. På hver side af kørebanen anlægges henholdsvis yder- og siderabat på 1 meter. I vejens østlige side forslås anlagt en dobbeltrettet cykelsti med bredde på 2,5 meter. Tværprofilet er skitseret på Figur 6. Det nuværende tværprofil er skitseret på Figur 5. Cykelstien foreslås i østlig side, idet dette vil fjerne konfliktpunkterne med tunge køretøjer, der skal foretage indkørsler til området ved Maabjerg Energy Concept. Cyklister kan således uhindret rejse nord/syd. Ved eventuelle krydsninger af Hjermvej for cyklister fra cykelstien må der etableres helleanlæg med plads til ventende cyklister. Det vurderes, at antallet af cyklister til de østlige funktioner i området (Måbjergværket, Maabjerg BioEnergy og Maabjerg Bioethanol) vil være begrænset. Der anbefales desuden en hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Figur 5: Nuværende tværprofil for Hjermvej set mod nord med angivelse af kørebane (K) og yderrabat (Y). Figur 6: Forslag til nyt tværprofil for Hjermvej set mod nord med angivelse af kørebane (K), kantbane (KB), yderrabat (Y), skillerabat (S) og dobbeltrettet cykelsti (C).

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej.

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej. Aalborg Kommune Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3 VIBORG KOMMUNE CITY SENSE VIBORG AFRAPPORTERING, EFTERÅR 2015 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej 1 Værløse Kommune Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej Hovedrapport August 1999 Dokument nr. 44438-001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato August 1999 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt MSD 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk

NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk NOTAT Dato: 26/10, 2009 Sagsb.: JJK Sagsnr.: Dir.tlf.: 72367318 E-mail: jjk@holb.dk Vedr.: Trafikal analyse for Ugerløse syd. Indledning I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslag 16,03, Ugerløse

Læs mere

Figur 1 på næste side viser krydset.

Figur 1 på næste side viser krydset. MEMO TITEL Lukning af Mellem Broerne DATO 19. marts 2012 TIL John Arvid KOPI Anders Hansen FRA Lárus Ágústsson PROJEKTNR A020320 ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 Notat Bilag 2 Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 COWI s vurdering af ture til og fra dagligvarebutikken er baseret på erfaringstal fra etablering af lignende dagligvarebutikker og er CO- WI

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat

Vejdirektoratet. Afdeling hos kunden/bygherren. Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej. Trafikteknisk notat Vejdirektoratet Afdeling hos kunden/bygherren Signalanlæg i krydset Borgdalsvej - Linåvej Trafikteknisk notat 4920not003, Rev. 0, 6.6.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT VEJDIREKTORATET FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Basis 2014

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding.

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding. Aalborg Kommune Anlæg BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 DK-9400 Nørresundby Att: Gitte Fogedgaard Gitte.fogedgaard@aalborg.dk Mette Halgaard Mette.halgaard@aalborg.dk Vodskov, 8. december

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009 Lokalplan nr. 875 er på nogle punkter ikke i overensstemmelse med Kommuneplan 2009. Lokalplanen muliggør etablering af et luftafkast ved den

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN HOBRO KOMMUNE TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund

Læs mere

Notat. Katedralen, Lindholm Brygge KONSEKVENSER AF TRAFIKAL ANALYSE. Løsningsforslag for 2 kryds. 7. oktober 2009 / rev. 26.

Notat. Katedralen, Lindholm Brygge KONSEKVENSER AF TRAFIKAL ANALYSE. Løsningsforslag for 2 kryds. 7. oktober 2009 / rev. 26. Notat NIRAS A/S Vestre Havnepromenade 9 Postboks 119 DK-9100 Aalborg Katedralen, Lindholm Brygge KONSEKVENSER AF TRAFIKAL ANALYSE Telefon 9630 6400 Fax 9630 6474 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3 FREDERIKSSUND KOMMUNE FREDERIKSSUND IDRÆTSBY MODELBEREGNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Trafik til

Læs mere

Afstandsmærker på motorveje. april 2011

Afstandsmærker på motorveje. april 2011 Effekt efter 3 år Afstandsmærker på motorveje april 2011 Indhold Resumé 3 1. Introduktion 4 2. Analysestrækninger og dataindsamling 5 2.1 Analysestrækninger 5 2.2 Dataindsamling 5 2.3 Databehandling 6

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert.

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert. Den lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t indenfor tættere bebygget område 80 km/t udenfor tættere bebygget område 80 km/t motortrafikvej 130 km/t motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål er med

Læs mere

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Notat Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Hillerødgade er i Kommuneplanen klassificeret som overordnet trafikvej og fortsætter i begge ender af vejen ind i Københavns Kommune.

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B Middelfart Øst Skitseforslag til udbygning af det kommunale vejnet i forbindelse med ny motorvejstilslutning, og planer for byudvikling i den østlige del af Middelfart. Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2 SILKEBORG KOMMUNE TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD

Læs mere

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger På baggrund af høringssvar

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Vedr. Svar på indsigelser til lokalplan 921, Gl. Kongevej Viby J Hermed svar på indsigelser til lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen LOKALPLAN NR 44-362 For området ved Næsby-Hallen INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanens baggrund 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

Tilsanding i og ved Frederikshavn Marina. Besejlingsforhold til og fra Frederikshavn Marina

Tilsanding i og ved Frederikshavn Marina. Besejlingsforhold til og fra Frederikshavn Marina FREDERIKSHAVN HAVN A/S Udvidelse af Frederikshavn Havn COWIs respons til Jan Lauridsens indsigelse ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Velkomst og indledning Baggrund og beskrivelse af VVM-processen. VVM-undersøgelse - Rute 18 Herning-Holstebro mv.

Velkomst og indledning Baggrund og beskrivelse af VVM-processen. VVM-undersøgelse - Rute 18 Herning-Holstebro mv. BORGERMØDE VVM-UNDERSØGELSE MOTORVEJ HERNING-HOLSTEBRO OG VEJFORBINDELSE TIL GØDSTRUP HERNING 14. AUGUST 2012 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.05 Velkomst og indledning Udvalgsformand Finn Stengel Petersen

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

Estimat over fremtidig trafik til IKEA

Estimat over fremtidig trafik til IKEA BILAG Estimat over fremtidig trafik til IKEA Estimat af fremtidig trafik til IKEA For at estimere den fremtidige trafik til IKEA tages der udgangspunkt i en tælling af trafikken i IKEA Århus og i antallet

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Mortang Advokater. 0 Indledning. Hørsholm Sognegård Parkeringsanalyse. NOTAT 31. maj 2011 brj/uvh

Mortang Advokater. 0 Indledning. Hørsholm Sognegård Parkeringsanalyse. NOTAT 31. maj 2011 brj/uvh Hørsholm Sognegård Parkeringsanalyse NOTAT 31. maj 2011 brj/uvh 0 Indledning I forbindelse med projekteringen af en ny boligejendom for enden af Barakstien samt et tilhørende landskabsprojekt, har Mortang

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Tlf.: 33 66 35 90, Fax: 33 66 71 31, E-mail: helar@btf.kk.dk NOTAT DATO : 8. oktober 2004 TIL : Vejdirektoratet

Læs mere

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Af civilingeniør Søren Underlien Jensen Vejdirektoratet, Trafiksikkerhed og Miljø Dette paper beskriver resultater fra en før/efter-uheldsundersøgelse

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro. Teknisk notat.

Indholdsfortegnelse. Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro. Teknisk notat. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3 Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådet i Faxe

Trafiksikkerhedsrådet i Faxe Trafiksikkerhedsrådet i Faxe Mødereferat Trafiksikkerhedsrådsmøde nr. 16, den 26. januar 2012 Trafiksikkerhedsrådets medlemmer: René Tuekær [RT], Formand for Teknik- og Miljøudvalget Jørgen Christensen

Læs mere

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. november 2012 Mette Engelbrecht Larsen metl@vd.dk 7244 3348 DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL RESULTATER FRA DEN UDVIDEDE DØDSULYKKESSTATISTIK INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012.

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen er beliggende i Tranbjerg syd for Århus. Skolerne har ca. 1.150 elever fordelt på 0.-10. klassetrin. SFO og klub er

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 5 Kommuneplan 2013 Område til vindmøller sydvest for Hogager Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er lagt frem i offentlig høring i 9 uger fra den

Læs mere

Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. Manglende og usikre adgangsforhold til området for cyklister og gående.

Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. Manglende og usikre adgangsforhold til området for cyklister og gående. Allerød, den 9. november 2011. Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. På vegne af beboerne i Møllemoseparken ønsker Grundejerforeningen Møllemoseparken hermed at gøre indsigelse

Læs mere

Regulering af Storå i Holstebro.

Regulering af Storå i Holstebro. Regulering af Storå i Holstebro. Beskrivelse af projektets indvirkning på Storå - 2008. Principmodel af projektet omkring Storå, set fra Storebro mod Sønderbro. Denne projektbeskrivelse er udarbejdet med

Læs mere

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Skagen Kommune Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Kommuneplanen

Læs mere

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED Hedensted Kommune ønsker at forbedre forholdene for de lette trafikanter, og derved få flere til at cykle. Dette skal ske ved at etablere en sti mellem

Læs mere

UDBYGNING AF VIBORGVEJ MELLEM RINGVEJEN OG E45

UDBYGNING AF VIBORGVEJ MELLEM RINGVEJEN OG E45 AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF VIBORGVEJ MELLEM RINGVEJEN OG E45 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Ve 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING, SKITSEPROJEKT 1 Formål

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Hasselager Skole, revision 2012.

Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole er beliggende i Hasselager vest for Aarhus. Skolen har ca. 700 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. Ved skoleforliget i 2012 er Hasselager Skole fusioneret

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3 VEJDIREKTORATET RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT, TRAFIKMODELBEREGNING

Læs mere

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2

NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2. 3 Forbrugsforhold i Rønne Øst 2 REMA 1000 NYT LOKALCENTER VED ALMINDINGS RUNDDEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Dagligvarehandlen i Rønne 2

Læs mere

NOTAT VEJTRAFIKSTØJ. Der er regnet på eksisterende forhold, samt forholdene 2025 med det nye tilslutningsanlæg.

NOTAT VEJTRAFIKSTØJ. Der er regnet på eksisterende forhold, samt forholdene 2025 med det nye tilslutningsanlæg. NOTAT VEJTRAFIKSTØJ Projekt Ombygning af Aulbyvej Kunde Middelfart Kommune Notat nr. 2 Dato 2012-07-27 Til Fra KS Ditte Storm, Middelfart Kommune Jacob Storm Jørgensen Ole Funk Knudsen 1. Indledning I

Læs mere

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej

Udbygning af Helsingørmotorvejen. Isterød og Øverødvej Udbygning af Helsingørmotorvejen mellem Isterød og Øverødvej Debatoplæg December 2006 Borgermøde Onsdag den 10. januar 2007 kl. 19.00 Mariehøj Centret, Blå indgang, Boldsalen Øverødvej 246 A i Holte Udbygning

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Risskov Skole, revision 2012.

Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole er beliggende i den nordøstlige del af Aarhus. Skolen har knap 800 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. SFO er beliggende i umiddelbar nærhed til skolen, mens

Læs mere

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1.

Vejdirektoratet. Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen. Signalregulering af rampekryds. 4429not002, Rev. 2, 24.1. Vejdirektoratet Rampekryds på Slagelse Omfartsvej ved E20 Vestmotorvejen Signalregulering af rampekryds 4429not002, Rev. 2, 24.1.2013 Udført: MWE Kontrolleret: PBH Godkendt: TW Side 1 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA UDKAST MT Højgaard A/S Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning 17. januar 2014 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med planerne for området omkring Sorgenfri Torv har Via Trafik analyseret de fremtidige

Læs mere

Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade

Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade Analyse af scenarier November 2013 Frederiksberg Kommune Udarbejdet af: Elena Pérez-Rebollo Kontrolleret af: Lene Hansen Godkendt af: Elena Pérez-Rebollo

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper:

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper: VEJDIREKTORATET FUNTIONSBESKRIVELSE FOR NYT SIGNALANLÆG VED KOLLEKOLLEVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Signalgrupper

Læs mere

Udvidelse af Skejby Sygehus

Udvidelse af Skejby Sygehus Orientering og debat Udvidelse af Skejby Sygehus Hvordan skal udvidelsen ske? Skal byggeriet eventuelt kunne gå i højden? Samlet trafikplan for Skejbyområdet hvordan? Øverst Planområdet set fra sydøst

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Udarbejdet af : Martin Elmegaard Mortensen, Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af : Brian Gardner Mogensen

Læs mere

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler.

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. I forbindelse med udbygningen af Motorring 3 forventes anlægsarbejderne at medføre en omlejring af trafik til bl.a. (se figur 1). For

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisknotat T: +45 9630 6400. D: 96306458 Vestre Havnepromenade 9 F: +45 9630 6474

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisknotat T: +45 9630 6400. D: 96306458 Vestre Havnepromenade 9 F: +45 9630 6474 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisknotat INDHOLD 7. december 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217725157 Version 2 Udarbejdet af: GULD Kontrolleret af: POU Godkendt af: ASO

Læs mere

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3 ÅRSTIDERNE ARKITEKTER TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Tracé- og belægningstyper 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Tracé- og belægningstyper Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog

Læs mere

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25 Notat Dato: 13.12.2016 Projekt nr.: 1006456 T: +45 2429 4987 E: bklh@moe.dk Projekt: Etablering af dagligvarebutik på Kornmarksvej 25 Emne: Notat nr.: 001 Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på

Læs mere

Lokalplanforslag nr. Erhverv m.m. syd for Lægårdvej, Holstebro(PlanNr.: 1113)

Lokalplanforslag nr. Erhverv m.m. syd for Lægårdvej, Holstebro(PlanNr.: 1113) 1 - EnergiMidt oplyser - ingen el og fiberanlæg i områ Hører til journalnummer: 01.02.05-P16-1-15 Holstebro kommune Teknik og Miljø Dato: 23-03-2015 Vor ref.: bch Projektnr.: Inst.nr.: Direkte tlf.: 96152048

Læs mere

Lokalplan 349. for Vinterøen

Lokalplan 349. for Vinterøen Lokalplan 349 for Vinterøen INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 349 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING OG LOVGIVNING

Læs mere

Vejklassificering differentierede vejnet

Vejklassificering differentierede vejnet Vejklassificering differentierede vejnet Af Ole Thomsen, Nordjyllands Amt, og Frank Studstrup, COWI Introduktion Vejmyndighederne - staten, amterne og kommunerne - har på hver deres veje til opgave at

Læs mere

Notat TRAFIKANALYSE. Projekt ved Katedralen, Lindholm Brygge. 17. august 2009 / rev. 26. oktober 2009

Notat TRAFIKANALYSE. Projekt ved Katedralen, Lindholm Brygge. 17. august 2009 / rev. 26. oktober 2009 Notat NIRAS A/S Vestre Havnepromenade 9 Postboks 119 DK-9100 Aalborg Telefon 9630 6400 Fax 9630 6474 E-mail niras@niras.dk TRAFIKANALYSE CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Projekt ved Katedralen, Lindholm

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplan H 30 for Else-Mariehjemmet side 3 Baggrunden for lokalplanen side 3 Indholdet i lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN

Læs mere