Firmapension tiltrækker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Firmapension tiltrækker"

Transkript

1

2 Velkommen.

3 Firmapension tiltrækker Der findes mange oversete fordele ved en firmapensionsordning, som fortjener at se dagens lys. Med en firmapension stiller du dig bl.a. forrest i køen til at tiltrække kvalificerede medarbejdere, samtidigt med at du øger arbejdsglæden og motivationen blandt de nuværende medarbejdere. En firmapension viser også, at din virksomhed er socialt ansvarlig og tager hånd om medarbejderne - både som ansatte og pensionister. Ud over disse mere bløde fordele, findes der også mere håndgribelige og økonomiske fordele for både dig og dine medarbejdere ved en firmapension, som du kan læse meget mere om i denne miniguide. Så hvorfor skal du tilbyde dine medarbejdere en pensionsordning? Det svar vil forhåbentligt stå lysende klart, når du er færdig med at læse denne miniguide med de 7 mest oversete fordele til firmapension i 2021, hvor vi gør dig klogere på, hvad firmapension er, og hvorfor en pensionsordning er en fidus for både dig, din virksomhed og dine ansatte. Er I en mindre virksomhed med få ansatte, så tænker du måske, at en firmapension ikke er for dig. Men der kan du godt tro om igen. Der findes faktisk - tro det eller ej - firmapension skabt på de små og mellemstore virksomheders præmisser, hvor det ikke behøver at koste spidsen af en jetjager eller tage to uger af din tid at komme i gang. og fastholder.

4 Indhold Kapitel 1. Spring køen over Få adgang til kiropraktor og privathospital som en del af firmapensionen. Kapitel 2. Scor kassen Gør dig selv og dine medarbejdere til millionærer. Kapitel 3. Spar tid Få firmapension på 5 minutter. Kapitel 4. Spar penge Det behøver ikke koste en formue, at tjene en formue. Kapitel 5. Betal mindre i skat Spar penge i skat og brug dem på din pension i stedet. Kapitel 6. Undgå ekstra gebyrer Slip for gebyrer på klatpensionerne og få det hele samlet med et enkelt klik. Kapitel 7. Ha pension i lommen Få det fulde overblik over din pensionsformue uden bøvl. Bonus - Få overblikket over ordningerne Forskellen på privat pension og frivillig eller obligatorisk firmapension. Kom videre med firmapension Du kan komme videre på flere måder - og lige som det passer dig.

5 Kapitel 1. Spring køen over.

6 Få adgang til kiropraktor mm. Det er ikke alle, der ved det, men en stor del af en firmapensionsaftale er ekstraordinært billige forsikringer med særligt gode vilkår. Det er nogle bestemte forsikringer, der kan tegnes gennem en firmapension. De har alle sammen det til fælles, at de hjælper, når du og dine kollegaer har problemer med helbredet i større eller mindre grad. Når du tegner en firmapension, har du og dine medarbejdere eksempelvis mulighed for at tilvælge en sundhedsforsikring. Med en sundhedsforsikring får I en ekstra tryghed i hverdagen, hvis I skulle komme til skade. Brækker en medarbejder eksempelvis benet til fodbold, kan de med en sundhedsforsikring få udbetalt udgifter til behandling og genoptræning, og derved komme hurtigere gennem deres sygdomsforløb. Forsikringen dækker både behandling på privathospital og hos fysioterapeut. Både du og dine medarbejdere kan også vælge en tab af erhvervsevne forsikring. Denne vil hjælpe jer, hvis enten du eller dine medarbejdere skulle blive langtidssygemeldt med stress eller anden alvorlig sygdom. Forsikringen dækker ens løn, enten til man er frisk igen, eller til man går på pension. Stiller du muligheden til rådighed, har du som arbejdsgiver gjort dit for at hjælpe eventuelt syge medarbejdere bedst muligt videre. De forsikringer der er med i firmapensionsaftaler kan også tegnes privat, der koster de dog typisk 2-4 gange så meget. De typiske forsikringer i firmapension er livsforsikring, tab af erhvervsevne, sundhedsforsikring og visse kritiske sygdomme forsikring. Man kan sagtens blive forsikringskunde, selvom man har haft en helbredshistorik - her vil vores partner Velliv typisk vurdere risikoen og sammen med medarbejderen drøfte pris og dækning.

7 Kapitel 2. Scor kassen.

8 Bliv pensionsmillionær Du kan gøre dig selv og dine medarbejdere til millionærer. Hvad mange virksomhedsejere ikke ved, er, at du med en firmapension kan bidrage til, at både du og dine medarbejdere kan gå en pensionstilværelse i møde som millionærer. Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok. Det kræver naturligvis, at I kommer igang så tidligt som muligt med opsparingen, selvom det aldrig er for sent. Dog skal det understreges, at jo før du og dine medarbejdere starter indbetalingerne til opsparingen, jo sjovere bliver pensionstilværelsen at se frem til, fordi pengene har længere tid til at trække renter. I Grandhood har vi bl.a. en frivillig firmapension. Konkret for dig og dine medarbejdere betyder det, at I selv vælger hvem, og hvor mange der skal være med i ordningen, samt hvor meget virksomheden og medarbejderen ønsker at bidrage med. Dvs. at du som virksomhedsejer kan hjælpe dine medarbejdere med at blive millionærer, eller stille en pensionsordning til rådighed, som gør det muligt for dig selv og dine medarbejdere selv at blive det. Hvis du og dine medarbejdere sparer 2000 kr. op til pension de næste fem år, og der er 40 år til I går på pension, så kan renters rente gøre jer til millonærer. Indbetalt før skat: DKK Renters rente: DKK *I alt til pension: DKK *Læs forudsætninger for beregning på næste side.

9 Forudsætninger for beregning Det er med mange antagelser, når man skal forsøge at spå om fremtidens forrentning, vi har fulgt rådet for afkastforventningers prognose. Du vil på de fem år have indbetalt kr. før skat. De resterende kr. kommer udelukkende fra renters rente og er efter PAL-skat (beskatning af afkastet på din pension) Du kan gøre det samme for dine medarbejdere, uanset om du bidrager til deres opsparing eller ej, giver du dem adgang til lave omkostninger og alle de andre fordele ved en firmapension. Det vigtigste er at komme igang. Pr. md.: kr. før skat i 5 år. Indskud til pension på 5 år: kr. Opsparing efter 5 år inkl. rente & PAL-skat: kr. Opsparing ved pension: kr. På grafen kan du se udviklingen over tid, og hvordan de 35 år med renters rente, uden indbetalinger bidrager med kr. til din opsparing DKK DKK DKK pr. md. Ingen indbetalinger, kun renters rente. Million *Forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 7,2% og afkastbeskatning på med PAL-skat 15,3%, 40 år til pension ved første indbetaling. Inflation er ikke medregnet i eksemplet.

10 Spar tid. Kapitel 3.

11 Det tager ingen tid at få pension Som virksomhedsejer er tid en mangelvare, og mange vil hellere beskæftige sig med den del af forretningen de virkelig brænder for frem for administration. Derfor er det ikke overraskende, at mange simpelthen fravælger firmapension af frygt for tiden, de kommer til at bruge på oprettelse og administration. Heldigvis behøver det hverken være tidskrævende eller bøvlet. Tidsaspektet må og bør ikke stå i vejen for, at du som arbejdsgiver får taget stilling til pension. Pension er blandt de vigtigste økonomiske beslutninger i dit liv. Uanset om du lever til du er 75 eller 100 år, skal du delvist finansiere dig selv i mange år uden indtægt fra arbejdsmarkedet. Godt nok vil du og dine ansatte have folkepensionen at se frem til, der er et vigtigt bidrag til pensionstilværelsen, men for mange vil den næppe være nok, hvis I ønsker at opretholde den levestandard, I har i dag. I Grandhood har vi sat himmel og jord i bevægelse for at eliminere udfordringen omkring tid, så I kan placere fokus andetsteds. Vi har gjort ALT digitalt, så du og dine medarbejdere er klar med jeres nye firmapensionsordning i en app på telefonen på bare 5 minutter. Når først du har besluttet, I skal have firmapension, kan i komme i gang med det samme, og I kan tilmelde jer hvor og når som helst. Skulle I få brug for hjælp undervejs, tilbyder vi bl.a. personlig rådgivning og et webinar.»grandhood gør pension nemt og overskueligt! Deres transparente og plug-and-play løsning er en forfriskende ny-dreng-i-klassen-løsning i en ellers meget tung, gammel og uigennemskuelig branche. Alt fra a-z har været lige til«martin Deen, Partner og medejer hos bureauet Mighty Monday

12 Spar penge. Kapitel 4.

13 Nogle virksomheder vælger at give alle deres medarbejdere den samme %-sats, hvilket letter kommunikationen internt, mens andre virksomheder gør det til en naturlig del af lønforhandlingen, og alle kan have individuelle aftaler. Kom godt og billigt fra start Du tænker måske, at det er dyrt med en firmapension, men det behøver det faktisk ikke være. Nu er du halvvejs igennem - godt gået! Vi ved godt det med pension ikke altid er det mest spændende i hele verden, men du er godt i gang med at gøre noget godt for både dig selv og dine medarbejdere. Inden vi går videre, vil vi gerne dele noget med dig. Vi ved, at økonomien skal hænge sammen i virksomheden, derfor har vi gjort det billigt at komme i gang og være i gang. Vil du gerne invitere dine medarbejdere ind i vores firmapensionsordning koster det dig 59 kr/md. pr. medarbejder, der er med i ordningen. Igen skal vi huske at sige, at du ikke behøver at bidrage til dine ansattes pension. Det at du tilbyder medarbejderne adgang til firmapensionen er et kæmpe aktiv for dem i sig selv.

14 Kapitel 5. Betal mindre i skat.

15 Brug færre af dine penge på skat Let s be honest, skat er komplekst og det er ikke nødvendigvis lavet så den menige mand/kvinde, forstår det. Beskatning og pension er ingen undtagelse, men heldigvis er langt størstedelen af skattereglerne til din fordel, når det kommer til firmapension. En firmapension har mange andre gode fordele end at gøre din virksomhed til en attraktiv arbejdsplads og give dig og dine medarbejdere tryghed i dagligdagen og økonomisk sikkerhed i fremtiden. En firmapension har også skattemæssige fordele, som både du og dine medarbejdere kan nyde godt af. Den korte historie er at du får fuldt fradrag for dine indbetalinger på pension, også hvis du betaler topskat. Det betyder at de penge du indbetaler på din pension, bliver indbetalt før der bliver trukket skat på din lønseddel, og dine indbetalinger derfor er væsentligt højere end hvis du indbetalt på en privat opsparing i banken. Derudover bliver afkastet på din pension beskattet med blot 15,3% i stedet for 27% eller 42%, som det er tilfældet ved aktier. Med andre ord er der gode skattemæssige fordele for både dig og dine medarbejdere - uanset om I betaler topskat eller ej - ved at få fingrene i en firmapensionsordning. En pensionsordning er et attraktivt personalegode, der viser, at din virksomhed tager hånd om medarbejderne samtidigt med, at du selv får sikret din egen alderdom. Vi plejer derfor at sige, at en firmapensionsordning er et win-win.

16 Kapitel 6. Undgå ekstra gebyrer.

17 Få samlet klatpensionerne Få styr på jeres klatpensioner uden beregning og sig farvel til gebyrhajerne. Har du fået samlet dine klatpensioner, eller bliver de lige nu spist op af gebyrer? Bare rolig - hjælpen er nær. Måske har du læst om det i medierne - de berygtede klatpensioner - også kendt som hvilende pensionsordninger. Klatpension er et udtryk for pensionsopsparinger, der ikke længere indbetales aktivt til, som ligger i klatter på tværs af pensionsselskaber, man tidligere har været en del af. Typisk betaler du et fripolice gebyr for at have disse klatpensioner stående. Det er et velkendt fænomen, at opsparinger bliver ædt op af gebyrer over tid. Hos Grandhood har vi sørget for, at du gennem vores app kan få overblik over alle dine eksisterende pensionsordninger, du har liggende rundt omkring i klatter, og med et enkelt klik kan samle dem. Det afgivende selskab tager typisk et gebyr på ca kr. for at flytte pensionen, men er din opsparing på mere end kr. betaler vi gebyret for dig. Selv hvis din opsparing er under kr. kan det som regel svare sig for dig at samle dem. Klatpensionsproblemet: Administrationsomkostningerne til pensionsopsparingen, overstiger afkastet. Eksempel: Opsparing kr., afkast 5% årligt, 80kr. pr. md. i adm. omkostninger og 0,5% i investeringsomkostninger. Efter 12 mdr.: kr. i opsparing, altså har du tabt penge på at have dine penge stående.

18 Kapitel 7. Pensionsoverblik ved hånden.

19 I en ellers fastlåst dansk pensionsbranche, hvor omstillingsparathed og innovation knapt nok tales om, er det forfriskende at se et FinTech startup, der tager favntag med branchen gennem en platform, der tilbyder nem tilgang, overblik og valgmuligheder til pensionsopsparingen, sådan lød ordene da Grandhood vandt en Danish Digital Award i kategorien Innovation. Ha pensionen i lommen Med Grandhood har du dit pensionsoverblik ved hånden. Det behøver hverken at være tidskrævende eller bøvlet at få det fulde overblik over din pensionsformue. En af årsagerne til at pension ofte bliver en abstrakt størrelse er, at det kan være bøvlet at tilgå sin pension. Dermed kan det være svært at finde ud af, hvad dine indbetalinger nytter - og hvad du dermed reelt set kan forvente dig af din tredje alder. I Grandhood har vi udviklet en 100 % digital firmapensionsordning, hvor du og dine medarbejdere i en app på telefonen hele tiden vil kunne holde øje med, hvad I forventeligt vil have mellem hænderne, når I går på pension. Det er super god motivation hele tiden at kunne danne sig et overblik over ens pension.

20 Få overblikket. Bonus.

21 Hvad er hvad? Læs om forskellen på privat pension, frivillig firmapension og obligatorisk firmapension. Hos Grandhood tilbyder vi både obligatorisk og frivillig firmapension, så du frit kan vælge, hvad der passer bedst til dig og din virksomheds behov. Herunder har vi prøvet at skildre de væsentligste forskelle mellem de tre forskellige typer af pensionsordninger. Private pensionsordninger Privattegnede pensionsordninger har højere priser og typisk lavere dækninger end firmapensioner. Der vil også være større krav til helbredserklæringer på forsikringsdelen. Helbredserklæring går typisk ti år tilbage Højeste priser på forsikringer. Obligatorisk firmapension I en obligatorisk ordning er der nogle krav til virksomheden, fx at alle i firmaet skal være med i ordningen og et minimumsbidrag for virksomheden - til gengæld opnår medarbejderen de laveste priser på forsikringer, men kan ikke fravælge specifikke forsikringer. Frivillig firmapension I en frivillig firmapensionsordning får medarbejderen langt bedre priser og dækninger på forsikringer end ved en privat ordning, uden krav om at arbejdsgiver skal give et minimumsbidrag eller om, hvem der skal være med. Helbredserklæring ved forsikringer går kun 1 år tilbage ved almindelige dækningsstørrelser. En samlet forsikringsdækning over vil dog kræve 10 års helbredshistorik. Der er typisk markant billigere forsikringer end ved privat pensionsordning. Der er intet krav om helbredserklæring ved normale dækninger - kun førtidspensionserklæring. Derimod er der minimumskrav ift. hvem der skal være med og hvad der skal indbetales.

22 Kom videre med firmapension Du kan komme videre på flere måder - og lige som det passer dig. For dig, der er klar til at få firmapension nu For dig, der gerne vil snakke mere med os Tilmeld din virksomhed her Book et møde For dig, der gerne vil læse lidt mere i ro og mag Hent vores brochure

Telia pensionsordning. Pension

Telia pensionsordning. Pension Telia pensionsordning Pension Velkommen Telias pensionsordning 2 Forsikringer 3 - Dine forsikringer 4 - Forsikringsoversigt 5 Drømmer du om en alderdom med plads til det hele, så få dig en god pensionsordning

Læs mere

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Aon Risk Solutions Health & Benefits AonUP 2015 Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Velkommen Din pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing 5 Ratepension 6 Livsvarig

Læs mere

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet

Aon Risk Solutions Health & Benefits. AonUP. Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Aon Risk Solutions Health & Benefits AonUP 2015 Din pensionsordning - økonomisk trygge rammer hele livet Velkommen Din pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing 5 Ratepension 6 Livsvarig

Læs mere

PENSION OG FORSIKRING TIL EN GOD PRIS

PENSION OG FORSIKRING TIL EN GOD PRIS PENSION OG FORSIKRING TIL EN GOD PRIS MedlemsPlus er et unikt tilbud, som du har adgang til gennem den faglige organisation, du er medlem af. Det er til dig, der selv står for din pension eller ønsker

Læs mere

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden ER DU SIKRET? Mette, 35 år Tænk fremad og på familien Der er nok at se til. Karriere, hjem, sport, fritid og børn. Det giver livet mening og indhold, men kræver sin kvinde og overskud til overblik. Hvornår

Læs mere

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION?

NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? 2 NYE UDFORDRINGER SAMME PENSION? Med din pensionsordning i Danica Pension har du et økonomisk sikkerhedsnet, som er tilpasset netop dine behov. Det gælder både forsikring

Læs mere

Din pensionsordning skal passe til dit liv. MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning

Din pensionsordning skal passe til dit liv. MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning Din pensionsordning skal passe til dit liv MaskinmesterPension en fleksibel pensionsordning En fleksibel pensionsordning Med MaskinmesterPension får du mu - lighed for at sikre nutiden og spare op til

Læs mere

Velkommen i Industriens Pension

Velkommen i Industriens Pension Velkommen i Industriens Pension 2014 Se, hvad du kan få udbetalt Du kan nemt få overblik over, hvor mange penge du kan få udbetalt fra os: > Se det på dit årlige pensionsoverblik. > Se det under log ind

Læs mere

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Hvem kan købe Velfærdspakkerne?... det kan alle virksomhedsejere og deres ægtefælle eller samlever samt alle ledende medarbejdere i virksomheden. Du skal oprette

Læs mere

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder assistance 8 TIMER DIN PENSION - få overblik over dine muligheder 2 PENSIONSINFO Den rigtige pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Georg Jensen har vi

Læs mere

MARKANTE PENSIONSFORDELE TIL INGENIØRER

MARKANTE PENSIONSFORDELE TIL INGENIØRER MARKANTE PENSIONSFORDELE TIL INGENIØRER Det logiske valg www.dip.dk DER FINDES EN PENSIONSKASSE, SOM KENDER INGENIØRER BEDRE END DE FLESTE DIP er drevet af ingeniører for ingeniører, og det har vi været

Læs mere

Aktivér din pension. og kom godt fra start

Aktivér din pension. og kom godt fra start Aktivér din pension og kom godt fra start Indhold 05 Tryghed fra dag et for alle medarbejdere 06 Masser af fordele 08 Sådan får I Aktivér din pension 10 Så let er det at aktivere pensionen 12 Sådan ser

Læs mere

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek Forudsætninger bag Danica PensionsTjek INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger... 2 Spørgsmålene...

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Ny pensionsleverandør I EG Koncernen har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør fordi de opfylder vores høje

Læs mere

Til virksomheder betjent af en pensionsmægler. Aktivér din pension. og kom godt fra start

Til virksomheder betjent af en pensionsmægler. Aktivér din pension. og kom godt fra start Til virksomheder betjent af en pensionsmægler Aktivér din pension og kom godt fra start Indhold 05 Tryghed fra dag et for alle medarbejdere 06 Masser af fordele 08 Sådan får I Aktivér din pension 10 Så

Læs mere

PFA Plus. En komplet ordning. med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer.

PFA Plus. En komplet ordning. med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer. PFA Plus En komplet ordning med PFA Plus har du både mulighed for at få et godt afkast og for at være dækket af en række forsikringer. 1 Indhold Komplet ordning 4 Afkast 6 Overblik 8 Rådgivning 10 2 Hvorfor

Læs mere

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension TRYGHED - VÆKST - BALANCE LandmandsPension Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk Kun for medlemmer LandmandsPension af Landbrug&Fødevarer Dine penge - dit ansvar Hvis du vil sikre dig selv

Læs mere

Mulighed for at sammenligne jeres pensionsløsning med gennemsnittet for jeres branche og for virksomheder af samme størrelse.

Mulighed for at sammenligne jeres pensionsløsning med gennemsnittet for jeres branche og for virksomheder af samme størrelse. VIRKSOMHED Rapport d. 24. september 2014 PFA OPTIMATOR PFA Optimator er essensen af vores samlede viden om pensionsmarkedet i sin mest forenklede form. Et rådgivningsværktøj, der samler data fra PFA's

Læs mere

Forudsætninger for e-pensionstjek

Forudsætninger for e-pensionstjek Forudsætninger for e-pensionstjek Med e-pensionstjek vil SEB Pension give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere

Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra. pensionsordninger med indbygget tryghed

Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra. pensionsordninger med indbygget tryghed Velfærdspakken Basis og Velfærdspakken Ekstra pensionsordninger med indbygget tryghed Selvstændige sparer op hos Pension For Selvstændige Pension For Selvstændige (PFS) er etableret for at give dig adgang

Læs mere

Økonomisk tryghed - hele livet

Økonomisk tryghed - hele livet Økonomisk tryghed - hele livet Værd at vide > > Industriens Pension er tre gange i de senere år kåret til Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab af organisationen Investment & Pension Europe. > >

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE KUN FOR SELVSTÆNDIGE SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension I

Læs mere

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder Dine funktionærers firmapension få overblik over jeres muligheder En bedre pensionsordning til dine medarbejdere For at sikre den bedste pensionsordning til alle medlemmerne i Grafisk Arbejdsgiverforening

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? Nordea Liv & Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Pension med med muligheder mange muligheder

Pension med med muligheder mange muligheder Pension med Pensionmange med muligheder mange muligheder Brug livet! Det handler om dig Pension handler ikke kun om fremtiden, når du en dag går på pension. Det handler også om dit liv i dag. Pharmadanmark

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder Pensionsordning i Nordea Liv & Pension For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i TK Development har vi valgt Nordea Liv & Pension som

Læs mere

Du logger dig på pensionsinfo med din adgangskode til netbank eller digital signatur.

Du logger dig på pensionsinfo med din adgangskode til netbank eller digital signatur. Pension behøver ikke være svært Pensionsinfo.dk er en god hjælp til dig, der gerne vil have et nemt overblik over din pension uden at skulle finde gamle breve frem eller klikke rundt mellem forskellige

Læs mere

Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse

Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse 4markante pensionsfordele til ingeniører Der findes en pensionskasse, som kender ingeniører bedre end de fleste DIP er drevet af ingeniører for ingeniører.

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE KUN FOR SELVSTÆNDIGE SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension I

Læs mere

Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX

Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX Velfærdspakkerne BASIS, EKSTRA og FLEX Selvstændige sparer op hos Pension for Selvstændige Pension for Selvstændige (PFS) er etableret af Håndværksrådet, TEKNIQ og Dansk Byggeri for at give dig adgang

Læs mere

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS Søren Palfelt, marts 2013 DAGSORDEN PFA Plus Fremtidens pensionsløsning Hvad er det nye? Investering og afkast Forsikringsdækninger

Læs mere

PENSION HOS PFA. en komplet ordning

PENSION HOS PFA. en komplet ordning PENSION HOS PFA en komplet ordning 1 Indhold Komplet ordning 4 HVORFOR PFA PLUS? Afkast 6 Overblik 8 Rådgivning 10 En kvalificeret anbefaling Med PFA Plus kommer du til at opleve, at vi adskiller os fra

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE K U N F O R S E L V S T Æ N D I G E SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE 1 - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension

Læs mere

Din pensionsordning og sundhedsforsikring

Din pensionsordning og sundhedsforsikring Aon Risk Solutions Health & Benefits Din pensionsordning og sundhedsforsikring - trygge rammer hele livet April 2018 Velkommen Danske Advokaters Pensionsordning 3 Pensionsopsparing 4 Din pensionsopsparing

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen Din pension få overblik over dine muligheder Handicapformidlingen En bedre pensionsordning til dig Til dig og dine kolleger har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør. Din pensionsordning

Læs mere

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2

DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE MEDLEMSEJET PENGENE TILHØRER DIG 2 DINE FORDELE SOM MEDLEM AF LÆGERNES PENSIONSKASSE 31/21 13.08.2014 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pensionskasse? Kunne det være bedre for mig som læge at have en obligatorisk pensionsordning

Læs mere

Dine medarbejderes firmapension. Få overblik over jeres muligheder

Dine medarbejderes firmapension. Få overblik over jeres muligheder Dine medarbejderes firmapension Få overblik over jeres muligheder En bedre pensionsordning til dine medarbejdere For at sikre den bedste pensionsordning til alle medlemmerne i Grakom har vi valgt Nordea

Læs mere

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP)

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Information om din gruppeordning Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Indholdsfortegnelse Den nye gruppeordning 5 Typeeksempler på individuelle valg 8 Andre

Læs mere

Kend din pensionsordning. TDC Fælles gennemgang

Kend din pensionsordning. TDC Fælles gennemgang Kend din pensionsordning TDC Fælles gennemgang - 2016 Agenda Velkommen Om ISP Min Pension følg din ordning Optimering af din pension - valg og muligheder Anbefalinger når livet skifter Nye produkter og

Læs mere

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012

16,4 mia. kr. i afkast i 2011. Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 FOKUS 16,4 mia. kr. i afkast i 2011 Sampension opnåede flotte afkast og kom styrket ud af 2011. De gode takter fortsætter her i 2012 Årsrapporten 2011 fra Sampension er netop godkendt på generalforsamlingen

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsordning.

Læs mere

Nye prognoser giver ro om pensionen

Nye prognoser giver ro om pensionen Nye prognoser giver ro om pensionen Ældre og yngre kan tage det helt roligt midterfeltet skal overveje at justere indbetalingerne Pensionsbranchen har besluttet at revidere de fælles antagelser bag beregningen

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER

PENSION FOR FUNKTIONÆRER PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning Funktionærer som er omfattet af en overenskomst med HK eller TL 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for

Læs mere

LOS Pension. En enkel og fleksibel løsning

LOS Pension. En enkel og fleksibel løsning LOS Pension En enkel og fleksibel løsning 1 En enkel og fleksibel løsning LOS Pension er udviklet for at kunne imødekomme medlemmernes behov for at skabe ansvarlige og attraktive arbejdspladser. Den nye

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? SEB Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på aldersopsparingen

Læs mere

DIT LIV DIN ØKONOMI. og PenSam. Svanemærket tryksag 541-200 39.25.795.1413 Magnetix

DIT LIV DIN ØKONOMI. og PenSam. Svanemærket tryksag 541-200 39.25.795.1413 Magnetix DIT LIV DIN ØKONOMI og PenSam Svanemærket tryksag 541-200 39.25.795.1413 Magnetix 2 TRYGHED I DIN ØKONOMI - HELE LIVET Din pension i PenSam er med til at sikre dig en god indtægt, når du slutter på arbejdsmarkedet.

Læs mere

PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex

PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex PFS Pension for Selvstændige Velfærdspakke Flex Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København Pension for Selvstændige (PFS) er de selvstændigt erhvervsdrivendes egen pensionsordning. Pensionsordningen

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 Indhold EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING Fordele 4 Moderne investeringsmuligheder 5 Fordele med KundeKapital 6 Pension for Funktionærer er udviklet

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder Tryghed, frihed og sundhed En god pensionsordning skaber tryghed. En god pensionsordning giver dig frihed i form af en fornuftig opsparing, når du ikke længere

Læs mere

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension. af L r

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension. af L r Ku Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk or medlemm nf er af L r LandmandsPension an dbru ødev g&f are TRYGHED - VÆKST - BALANCE LandmandsPension Dine penge - dit valg Hvis du vil sikre dig

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. - en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. - en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER - en enkel og fleksibel løsning 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsløsning.

Læs mere

Pensionsguide. - du og pensionen skal være sikret hele livet - derfor skal du beslutte dig nu

Pensionsguide. - du og pensionen skal være sikret hele livet - derfor skal du beslutte dig nu Pensionsguide - du og pensionen skal være sikret hele livet - derfor skal du beslutte dig nu En pensions-opsparing med forsikring er et gode, som du giver dig selv og din familie Formålet er at sikre,

Læs mere

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE

FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE FORDELS-PENSION SELVSTÆNDIGE KUN FOR SELVSTÆNDIGE SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension I

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig Quick Care indfører nu pensionsordning for alle medarbejdere. Vi har valgt Nordea Liv & Pension som leverandør af din pension.

Læs mere

TLP - ORDNINGEN. for offentligt ansatte

TLP - ORDNINGEN. for offentligt ansatte TLP - ORDNINGEN for offentligt ansatte 1 FORDELE En solid løsning for dig TLP-ordningen er en god løsning for medarbejdere i både små og store virksomheder. Det skyldes bl.a., at ordningen bygger på en

Læs mere

Pensionsguide til arbejdsgivere

Pensionsguide til arbejdsgivere Pensionsguide til arbejdsgivere 2018 Industriens Pension Industriens Pension tilbyder en moderne og fleksibel pensionsordning med markedsrente som vi er stolte af at kunne sige, er en af Danmarks bedste.

Læs mere

PENSION MED GODE MULIGHEDER

PENSION MED GODE MULIGHEDER PENSION MED GODE MULIGHEDER EN ATTRAKTIV OG FLEKSIBEL LEDERPENSION TILPAS ORDNINGEN TIL DIT LIV Pension handler ikke kun om fremtiden, når du en dag går på pension. Det handler også om dit liv i dag. Om

Læs mere

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening

Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening Bliv flyvende med pension som medlem i Danmarks Rejsebureau Forening 2012 Bliv flyvende med DRF s nye rammeaftale for firmapension DRF s bestyrelse har i samarbejde med Nordea Liv & Pension netop etableret

Læs mere

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst.

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Pension i PenSam Velkommen i PenSam Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Hver måned sparer du penge op - og det kan du være stolt t af. Vi arbejder hårdt for, at

Læs mere

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA 2 Derfor sparer selvstændige op hos Pension for Selvstændige Hos Pension for Selvstændige får du ikke bare en pensionsordning. Vi spørger til dine individuelle ønsker

Læs mere

LOS PENSION. en enkel og fleksibel løsning

LOS PENSION. en enkel og fleksibel løsning LOS PENSION en enkel og fleksibel løsning 1 EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING LOS Pension er udviklet for at kunne imødekomme medlemmernes behov for at skabe ansvarlige og attraktive arbejdspladser. Den nye

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Midtconsult har vi valgt Nordea Liv & Pension som leverandør

Læs mere

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT RÅDGIVNING REVISION RÅDGIVNING ØKONOMISK VEJLEDNING REVISION OG REGNSKAB INDSIGT OG FORSTÅELSE SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT Nyt fra Roesgaard & Partners December 2015 Rådgivning - økonomisk vejledning Husk

Læs mere

Pension. Guide. Tjen en formue på din. sider. Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

Pension. Guide. Tjen en formue på din. sider. Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 Tjen en formue på din Pension sider Se 4 pensionsselskabers gennemsnitlige afkast Pension og penge: Scor kassen med et par klik

Læs mere

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension

Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Dine fordele som medlem af Lægernes Pension Lægernes Pension pensionskassen for læger 20.05.2016 31/24 Side 2/5 Er det en fordel at være medlem af Lægernes Pension? Kunne det være bedre for mig som læge

Læs mere

Seniorordning - en fordel for alle

Seniorordning - en fordel for alle Seniorordning - en fordel for alle Seniorordning er en ordning, hvor du kan gå ned i tid, når pensionsalderen nærmer sig, uden at gå så meget ned i løn. I stedet bliver der indbetalt mindre til din pension

Læs mere

FÅ EKSTRA. plus på kontoen I DIN ALDERDOM. PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

FÅ EKSTRA. plus på kontoen I DIN ALDERDOM. PlusPension giver dig opsparing for alle pengene FÅ EKSTRA plus på kontoen I DIN ALDERDOM PlusPension giver dig opsparing for alle pengene PLUSPENSION hvis du vil have noget ekstra at gøre godt med, når du går på pension. En stor del af dit liv skal

Læs mere

LOS PENSION en enkel og fleksibel løsning

LOS PENSION en enkel og fleksibel løsning LOS PENSION en enkel og fleksibel løsning 1 EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING LOS Pension er udviklet for at kunne imødekomme medlemmernes behov for at skabe ansvarlige og attraktive arbejdspladser. Den nye

Læs mere

Nyt om jeres pensionsordning. Sådan skaber vi tryghed for dig

Nyt om jeres pensionsordning. Sådan skaber vi tryghed for dig Nyt om jeres pensionsordning Sådan skaber vi tryghed for dig Emner a) Danica s værdier overfor dig b) Genforhandlet ny pensionsaftale c) Vilkår 31 millioner 1.300 Medlemmer Er tilbagebetalt til medlemmerne

Læs mere

Privatøkonomi Pension 15. november 2013

Privatøkonomi Pension 15. november 2013 Privatøkonomi Pension 15. november 213 Relaterede publikationer Privatøkonomi Vi bliver ældre og ældre sparer du nok op? Det har stor betydning for din pensionsopsparing, at du kommer i gang med at spare

Læs mere

Pension og efterløn? Pensionskonsulent Lise Andersen IDA, den 18. september 2012

Pension og efterløn? Pensionskonsulent Lise Andersen IDA, den 18. september 2012 Pension og efterløn? Pensionskonsulent Lise Andersen IDA, den 18. september 2012 Program 1. Pensionssystemet og opsparingsformer 2. Hvordan kommer du videre? 3. Hvor stor bør pensionen være? 4. Resume

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning

PENSION FOR FUNKTIONÆRER. en enkel og fleksibel løsning PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning 1 EN ENKEL OG FLEKSIBEL LØSNING Pension for Funktionærer er udviklet for at sikre en fortsat konkurrencedygtig og tidssvarende pensionsløsning. Løsningen

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene en stor del af dit liv skal leves efter du er gået på pension En stor del af dit liv skal leves, efter at du er

Læs mere

Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring

Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring Denne pjece har til formål at hjælpe dig, før du tegner livs- eller pensionsforsikring. Den fortæller kort om, hvad du skal overveje, inden du vælger,

Læs mere

Din pensionsordning. HK Stat Nordjylland og Sampension

Din pensionsordning. HK Stat Nordjylland og Sampension Din pensionsordning HK Stat Nordjylland og Sampension Følg med i din pensionsordning Logger du dig ind på sampension.dk med din NemID, finder du alt om din egen pensionsordning. Du kan blandt andet se

Læs mere

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA

VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA VELFÆRDSPAKKERNE FLEX, BASIS OG EKSTRA 2 Derfor sparer selvstændige op hos Pension for Selvstændige Hos Pension for Selvstændige får du ikke bare en pensionsordning. Vi spørger til dine individuelle ønsker

Læs mere

Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA.

Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA. Kære medlem Med virkning fra den 1. januar 2009 har KLF`s hovedbestyrelse besluttet at flytte alle pensionsindbetalinger fra Topdanmark til PFA. Til grund for beslutningen ligger en meget grundig gennemgang

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene Pluspension hvis du vil have noget ekstra at gøre godt med, når du går på pension. En stor del af dit liv skal

Læs mere

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension. af L r

LandmandsPension. Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk TRYGHED - VÆKST - BALANCE. LandmandsPension. af L r Ku Sådan sikrer du dig selv og din familie økonomisk or medlemm nf er af L r LandmandsPension an dbru ødev g&f are TRYGHED - VÆKST - BALANCE LandmandsPension Dine penge - dit ansvar Hvis du vil sikre dig

Læs mere

Pension for Funktionærer Sammen får I mere. Skab værdi for din virksomhed og dine medarbejdere med en attraktiv pensionsordning.

Pension for Funktionærer Sammen får I mere. Skab værdi for din virksomhed og dine medarbejdere med en attraktiv pensionsordning. Pension for Funktionærer Sammen får I mere Skab værdi for din virksomhed og dine medarbejdere med en attraktiv pensionsordning. Indhold En enkel og fleksibel løsning 3 Sammen får I mere 4 Moderne investeringsmuligheder

Læs mere

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT I PENSAM ER DU ALTID I GODE HÆNDER Din pensionsordning i PenSam giver dig en god basisdækning med muligheder for individuel tilpasning. Den indeholder opsparing til din

Læs mere

PENSION FOR FUNKTIONÆRER

PENSION FOR FUNKTIONÆRER PENSION FOR FUNKTIONÆRER en enkel og fleksibel løsning TL-medlemmer som er omfattet af offentlig overenskomst eller ansat på teater 1 VELKOMMEN TIL PENSION FOR FUNKTIONÆRER Pension for Funktionærer er

Læs mere

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS GØR DIN ARBEJDSPLADS STÆRKERE Medarbejderne er den vigtigste ressource, og med en god pensionsordning gør du din arbejdsplads stærkere. Du øger

Læs mere

Præmien fastsættes for ét år ad gangen. Den beregnes på baggrund af PFA Pensions tariffer og gruppens sammensætning. køn og erhverv.

Præmien fastsættes for ét år ad gangen. Den beregnes på baggrund af PFA Pensions tariffer og gruppens sammensætning. køn og erhverv. Hvornår ophører forsikringen: Forsikringen ophører med udgangen af den præmietermin, hvor præmiebetalingen ophører du fylder 60 år kundeforholdet i Salling Bank bortfalder aftalen opsiges af en af aftaleparterne

Læs mere

Få en god pension med PKAprivat. Pension og forsikringer til privatansatte og selvstændige

Få en god pension med PKAprivat. Pension og forsikringer til privatansatte og selvstændige Få en god pension med PKAprivat Pension og forsikringer til privatansatte og selvstændige Dine fordele i PKA En af Danmarks bedste renter - 4,8 pct. i 2016 Meget lave omkostninger Du kan samle dine pensioner

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene Pluspension hvis du vil have noget ekstra at gøre godt med, når du går på pension. En stor del af dit liv skal

Læs mere

Pension for selvstændiges. velfærdspakker. Pension forsikring sundhedssikring

Pension for selvstændiges. velfærdspakker. Pension forsikring sundhedssikring Pension for selvstændiges velfærdspakker Pension forsikring sundhedssikring 2 i dag er en god dag at begynde din pension Derfor sparer selvstændige op hos Pension for Selvstændige Hos Pension for Selvstændige

Læs mere

Pensions- og Sundhedspolitik. forslag til. personalehåndbogen

Pensions- og Sundhedspolitik. forslag til. personalehåndbogen Pensions- og Sundhedspolitik forslag til personalehåndbogen Virksomheden ser medarbejderne som virksomhedens vigtigste ressource. Derfor er vigtigt for virksomheden at sikre medarbejderen og dennes familie

Læs mere

Din pensionsordning. HK Privat Nordjylland og Sampension

Din pensionsordning. HK Privat Nordjylland og Sampension Din pensionsordning HK Privat Nordjylland og Sampension Følg din pension og kend dine forsikringer Logger du dig ind på sampension.dk med din NemID, finder du alt om din egen pensionsordning. Du kan blandt

Læs mere

Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde

Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde Få råd til at holde weekend, når du ikke længere skal arbejde Weekendpension for dig der vil spare mere op Fugt kanten og fold kortet Aftale om Weekendpension Navn CPR-nr. Adresse Postnr. og by E-mail

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene Pluspension hvis du vil have noget ekstra at gøre godt med, når du går på pension. En stor del af dit liv skal

Læs mere

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby DANICA LINK Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.dk DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

Topkunde, Toppension og Topfirma

Topkunde, Toppension og Topfirma Topkunde, Toppension og Topfirma 2016 1 1 En pensionsordning hos Topdanmark giver tryghed og sikkerhed for virksomhedens medarbejdere hele livet igennem. Vi tilbyder hurtig hjælp, hvis uheldet er ude,

Læs mere

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene

få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene få ekstra plus på kontoen i din alderdom PlusPension giver dig opsparing for alle pengene en stor del af dit liv skal leves efter du er gået på pension En stor del af dit liv skal leves, efter at du er

Læs mere

Hvad betyder skattereformen for din økonomi?

Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Skatten på din løn Et af hovedformålene med skattereformen er at give danskerne lavere skat på arbejde, og det sker allerede i 2010. Den lavere skat kommer

Læs mere