Dagsorden Åse Nielsen fra Struer Kommune er udgået af gruppen og Mariann Mikkelsen er nu medlem fra Struer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden Åse Nielsen fra Struer Kommune er udgået af gruppen og Mariann Mikkelsen er nu medlem fra Struer."

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel Referat fra møde i Faglig Følgegruppe Mandag den 6.maj 2013 Dato: l Else Hjortbak Dagsorden Åse Nielsen fra Struer Kommune er udgået af gruppen og Mariann Mikkelsen er nu medlem fra Struer. 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Punktet 10 E flyttes fra at være skriftlig orientering til at være et ordinært punkt. Dette godkendes. Mail: else.hjortbak@vest.rm.dk Lokaltlf.: Mobil: Side 1/10 2. Godkendelse af referat fra møde den 23. januar 2013 Referat: Referat godkendt. 3. Opgaveoverdragelse v Bente Møller Pedersen Indstilling: Drøftelse af MTV om opgaveoverdragelse med henblik på godkendelse og planlægning af implementering Sagsfremstilling: MTV opgaveoverdragelse (se vedhæftede) beskrivelsen har været forelagt Klyngestyregruppen april Klyngestyregruppen har udbedt sig opkvalificering af enkelte punkter i notatet. Denne opkvalificering er med i det vedhæftede bilag. Klyngestyregruppen har godkendt notatet under forudsætning at Faglig Følgegruppe fagligt kan godkende det. Referat: Anerkendelse af det store arbejde, det er at udarbejde en MTV. MTV har været forelagt Klyngestyregruppen, der havde enkelte ønsker til kvalificering. Derefter blev den givet videre til Faglig Følgegruppe med henblik på implementering. MTV har været til høring flere steder i HEV, og der er her givet grønt lys til at gå videre.

2 De regionale retningslinjer er videreformidlet til Merete Kjærsholm, Holstebro kommune. Merete vil gennemgå dem og vurdere på, om de direkte kan anvendes af kommunerne. Retningslinjerne skal ligge på Sundhedsaftaler e-dok. Er det noget patienterne kan sige nej til? Det kan de ikke de kan ikke selv bestemme, hvor behandlingen foregår. Ift. økonomi er det svært at komme tættere på, end vi er nu. Vi kan sammenligne os med Viborg på den måde, at vi kender det antal de har haft og vi kan påregne at vi får lidt flere. Kommunerne ønsker at MTV skal kvalificeres lidt mere ift. økonomidelen, for de er ikke helt enige i det, der står. Det vil de gerne have mulighed for at gå tilbage og kvalificere yderligere. Derudover vil kommunerne gerne have udarbejdet en implementeringsplan/ forløbsplan. Side 2 De ønsker samtidig mere tydelighed omkring besparelser for regionen. Det vil det politiske niveau i kommunerne helt sikkert have et ønske om at kende til. Det drøftes om der skal nedsættes en gruppe, der ser på det økonomiske. Kommunerne vil selv komme med et udspil på en kvalificering af den kommunale økonomi. De melder tilbage til Else Hjortbak. Det samme gøres der fra regional side. Else Hjortbak er tovholder. Det overvejes, om ikke der kunne være behov for at holde et startmøde i en slags faglig ledelses/sparringsgruppe. Det er ikke den arbejdsgruppe, der har udarbejdet MTV-rapporten. Det skal være et sted, hvor vi prøver at finde en fælles fortolkning. Det aftales, at det skal afholdes inden sommerferien. Else Hjortbak indkalder. Der skal sidde en fra hver kommune i gruppen, det vil forkorte kommunikationsvejen. Fra HEV vil det blive Gunna Andersen og Ulla Kloster, der deltager. Evt. en repræsentant fra hvert sengeafsnit. Sidste frist for tilbagemelding om navne på personer til Else senest 17. maj 2013 Hvornår går dette i luften? Dette her behøver ikke i Faglig Følgegruppe igen inden vi igangsætter det. Det er vigtigt, at det kommer hurtigt i luften, men det skal også gøres ordentligt. De skriftlige instrukser og retningslinjer skal ligge klar, når vi går i gang.

3 Det aftales, at vi går i gang den 1. september Undervisningsdagene tilpasses, så de kommer til at ligge medio august. Information til de praktiserende læger: info på et kommende fyraftensmøde medio juni + via praksis.dk Når vi kommer tættere på, så laver vi fælles pressemeddelelse på det. 4. Implementering af MedCom standarder v/else Hjortbak Indstilling: Drøftelse af implementeringsplan for MedCom standarder med henblik på godkendelse og planlægning af implementering Side 3 Sagsfremstilling: Gitte Rasmussen fra Herning Kommune og Else Hjortbak fra HEV er på Klyngestyregruppemøde udpeget til at varetage implementeringen af de 4 kommunale MedCom standarder. Der er nedsat to tværsektorielle arbejdsgrupper. En gruppe til det IT tekniske og én gruppe til organisatoriske og sundhedsfaglige (sidstnævnte gruppe er nedsat af samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning). For begge gruppe er der deltagelse fra alle 6 kommuner, HEV og Region Midtjylland. IT mæssigt er HEV klar. Kommunerne forventer at være klar efter sommer Arbejdet tager udgangspunkt i rammeaftalen om anvendelse af MedCom 7 hjemme-sygehus aftaler Referat: I HEV er der en opgave i at få personalet klædt på til opgaven. Vi tænker, at vi ikke afholder et pilotprojekt da det kan give vanskeligheder, hvis vi lukker op for det. I stedet laver vi en test på, at der er hul igennem til alle kommuner. Der bliver en fælles skolebænk i september. Der skal arbejdes med at gøre formålet med Fælles skolebænk helt klart. Det er vigtigt, at vi forstår, hvad hinanden har af opgaver i dette her. Fx at personalet i HEV ved, hvorfor de skal bruge en funktionsevnebeskrivelse. Så vi får en gennemgående forståelse for hinanden. Det skal handle om samarbejdsrelationer. Måske skal der også ligge et møde i foråret 2014, hvor vi har nogle erfaringer med det. Vi tænker dette implementeret i oktober/november. Det forventes, at vi sender fra begyndelsen af oktober, men den præcise dato meldes ud senere.

4 5. Anvendelse af korrespondancer mellem praktiserende læger og hospitalslæger v/ Birthe Nyhuus Indstilling: Drøftelse af sagen med henblik på at udarbejde en handlingsplan Sagsfremstilling: Korrespondancebreve mellem praktiserende læger og hospitalslæger anvendes i Vestklyngen/Region Midtjylland og andre regioner. Korrespondancebrevene skal anvendes som supplement til epikriser. Oplysningerne i korrespondancebrevene opleves i de fleste tilfælde som meget relevante, men måske kunne der overvejes en bagatelgrænse. Der bestilles ofte medicin på korrespondancen, hvilket ikke er intentionen med korrespondancebrev. Side 4 Referat: Almen praksis ønsker, at der i højere grad er et filter ift. hvad der spørges om via korrespondancer. Der ligger et regionalt dokument om korrespondance-breve mellem hospitalslæger og praktiserende læger. Hospitalslæger vil modtage information om anvendelse af korrespondance-breve til de praktiserende læger. Flere kommuner har udarbejdet retningslinjer for den elektroniske kommunikation med almen praksis. Kommune og kommune læge har selv samarbejdsudvalg, hvor samarbejdet drøftes. Ligeledes er der i nogle kommuner lavet et aftalesæt omkring god praksis ifm. brugen af korrespondancer. 6. Sundhedsaftalen for personer med behov for palliativ indsats v/else Hjortbak Indstilling: Drøftelse af sag med henblik på beslutning om at nedsætte en tværsektoriel planlægningsgruppe med ansvar for afholdelse af tværsektorielle netværksgrupper Sagsfremstilling: Hospitalsenheden Vest har udpeget lægelige og sygeplejefaglige kontaktpersoner i afdelingerne. Onkologisk afdeling/palliativt team er ansvarlig for afholdelse af netværksmøder for nøglepersoner, hvor formålet er at optimere palliation i sengeafsnit/ambulatorier. Kommunerne har i oktober måned udfyldt et skema med opfyldelse af de områder der er nævnt i Sundhedsaftalen for personer med behov for palliativ indsats. Dette skema er vedhæftet. Alle kommuner bedes vurdere om der er sket ændringer siden oktober måned.

5 HEV vil stille et forlag om at etablere et Klyngenetværk i Vest for nøglepersoner fra HEV, kommuner og almen praksis. Til etablering af dette foreslås det, at der nedsættes en planlægningsgruppe med repræsentation fra alle 3 sektorer. Referat: Er der justeringer til det udarbejdede skema, så bedes kommunerne melde tilbage til Else Hjortbak eller Ditte Rasmussen senest torsdag den 23.maj. Så tilrettes skemaet. Det besluttes, at der deltager en repræsentant fra kommunerne i en planlægningsgruppe. Navnet på repræsentanten sendes til Else Hjortbak. Planlægningsgruppen skal beslutte, hvad der skal ske i netværksgruppen. Her skal lægges rammen for, hvad der skal ske i netværksmøderne. Planlægningsgruppen skal ikke være en stående gruppe. Side 5 7. Fælles skolebænk i forbindelse med Forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft v/else Hjortbak Indstilling: oplæg til debat med henblik på igangsættelse af fælles skolebænk indenfor rehabilitering og i forbindelse med kræft Sagsfremstilling: I forlængelse af forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft er der en der ved at blive udarbejdet en sundhedsaftale. Denne sundhedsaftale er godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget. Den er på vej til at godkendelse i Regionsrådet og de 19 kommunalbestyrelser. Den skulle således gerne være klar til implementering omkring 1. september i år. Onkologisk afdeling Hospitalsenheden Vest har rejst ønsket om allerede nu at begynde planlægning af fællesskolebænk på området. Uddrag af Forløbsprogrammet for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft Tværfagligt samarbejde, side 24 Udbyttet af den samlede faglige indsats ved rehabilitering og palliation hænger sammen med, at indsatsen er organiseret i et tæt koordineret tværfagligt samarbejde. For at det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde i praksis kan understøtte timing, målrettethed, prioritering og udbytte af indsatsen, kræver det, at de lokale ledelser har fokus på og aktivt understøtter, at der arbejdes med fælles mål, prioritering og evaluering i en samlet plan for patienten og pårørende i samarbejde og afstemning med patienten og de pårørende (jf. afsnit 4.3). Indsatsen og intensiteten af det tværfaglige samarbejde afhænger af patientens sygdoms- og livssituation. Rammerne for det tværfaglige

6 samarbejde skal organiseres således, at der er mulighed for en differentieret indsats og for fleksibilitet jf. beskrivelsen af målgrupperne (afsnit 2.1). Referat: Vi har et forløbsprogram og en sundhedsaftale på vej. Der er en udfordring med rehabilitering af disse patienter/borgere. Der er behov for, at vi drøfter snitflader og samarbejdsflader. Punktet udsættes til næste møde i Faglig Følgegruppe i september 2013, da vi der kender det indholdsmæssige i Sundhedsaftalen. Så er der også mulighed for deltagelse fra Onkologisk Afdeling. Side 6

7 8. Sundhedsaftalen for personer med demens Indstilling: til orientering og drøftelse Sagsfremstilling: Hospitalsenheden Vest oplever, at vi i dag ser langt flere patienter til udredning for demens i vores neurologiske og geriatriske afsnit end det var tilfældet før sundhedsaftalen trådte i kraft. Det giver et stort pres på afdelingerne. På den baggrund er igangsat en dialog med psykiatrien i forhold til, hvordan området skal organiseres fremadrettet. Der arbejdes mod en afklaring snarest muligt. I forhold til status i kommunerne er det på et tidligere møde aftalt, at HEV skulle udarbejde et skema til udfyldelse i kommunerne om status på de områder i sundhedsaftalen, som kommunerne er ansvarlige for. Det har været vanskeligt at sætte ansvarsområderne i skemaform og der ønskes derfor en drøftelse af, hvorvidt det vil være mere hensigtsmæssigt, at der laves en beskrivelse af den indsats, der er i den enkelte kommune. Hvis der fortsat ønskes udarbejdet et skema, så indstilles det, at der deltager en kommunal repræsentant i arbejdet. Side 7 Referat: Kommunerne vil gerne påtage sig at udarbejde dette skema. Kommunerne giver en tilbagemelding til Ditte Rasmussen senest den 31.maj. 9. Gensidig orientering Lemvig: Ikke til stede Struer: Ikke til stede ved dette punkt. Ikast-Brande: Intet nyt at berette. Herning: Har lavet en omjustering i Sundhed og Ældre. Nu har de kun tre områder, mod fire tidligere hvor nu sygeplejedelen er skilt ud. Sygepleje, akutfunktion, aften/nat på både sygepleje. Dette er for at kunne klare at varetage det accelererede patientforløb. Der er terapeuter i områderne. Ringkøbing-Skjern: Ikke nyt at berette. Holstebro: Holstebro ønsker nu at supplere deres organisering med korttidspladser, så døgnrehabliteringsdelen bliver en del af korttidspladserne. Dette træder i kraft pr. 5. august De midlertidige pladser bibeholdes. Holstebro holder i juni waste-runde på deres plejehjemspladser. Dette bringes ind på næste møde i Faglig Følgegruppe. Almen praksis: Overenskomst-konflikten fylder meget. Der skal dog stadig holdes fast i at sikre det gode samarbejde. Det er vigtigt at sige, at vi har et rigtig godt samarbejde i Region Midtjylland. Kommer på FMK til efteråret Hospitalsenheden Vest: Kommer på FMK medio juni Pt. arbejdes der meget med overbelægning i HEV. Der er igangsat

8 arbejde i 4 spor et omkring henvisning/modtagelse af patienter, et omkring det interne flow i hospitalet, et omkring placeringen af børn/unge i hospitalet og et omkring samspillet med omgivelserne. Parallelt med de 4 spor er der iværksat et arbejde, som skal belyse om enheden med fordel kan konvertere yderligere stationær operationsaktivitet til ambulant. Evt. frigjorte ressourcer på dette område skal anvendes til at skabe yderligere flow i de akutte patientforløb. Geriatri-projektet mellem HEV og Holstebro Kommune: Vi har nu en måneds erfaring. Der er kun 3 konverteret til ambulante forløb. Der er rigtig god brug for den kommunale sygeplejerske i hospitalsregi og man oplever, at tingene glider lettere, når man har en, der kender det kommunale system. Der indsamles gode erfaringer. På næste møde i FF laves et mere substantielt orienteringspunkt. Side E: Audit af omlægning af neurologiområdet Indstilling: At ansvar for formidling og implementering af kvalitetsforbedringer, beskrevet i projektrapporten, placeres i neurologisk netværksgruppe (samarbejde mellem neurologisk afdeling HEV og Vestklyngens seks kommuner). Sagsfremstilling: Rapporten er endelig færdig i slutningen af maj. Projektmedarbejder Vita Hagelskjær afslutter samtidig sin ansættelse på projektet. Der er behov for stillingtagen til formidling af rapportens resultater og implementering. Når det forslås at placere ansvaret i neurologisk netværksgruppe er det fordi gruppen er tværsektorielt sammensat og i forvejen arbejder med implementering af Sundhedsaftalen for voksne med erhvervet hjerneskade og Forløbsprogram for rehabilitering af voksne med erhvervet hjerneskade. Referat: Formand for den neurologiske netværksgruppe er Gitte Kjær Nielsen og en skiftende kommunal repræsentant. Lige pt. er det Helene Henriksen fra Struer Kommune. Det vurderes, at det er vigtig at kende mere til indholdet i rapporten, før der kan tages endelig stilling til formidlingsform og rækkefølge. Der kan med fordel laves en anbefaling om dette i rapporten. Rapporten formidles til Klyngestyregruppen og andre relevante fora.

9 10. Skriftlig orientering: A: Implementering af forløbsprogrammet Lænde/rygsmerter Oprindeligt var ansvaret for implementeringen af forløbsprogrammet for lænde/rygsmerter placeret i Samarbejdsgruppen Træning. Efterfølgende har der været rejst tvivl om det var den rette gruppe. Denne beslutning er ændret og nu er det Samarbejdsgruppen for Sundhedsfremme der har ansvaret for implementeringen i samarbejde med Samarbejdsgruppen Træning. B: Opfølgende hjemmebesøg Der arbejdes på at indføre et nyt regionalt elektronisk screeningskema til patienter til opfølgende hjemmebesøg. Dette skema planlægges at blive taget i brug inden sommer. På sigt vil dette skema kunne sendes elektronisk til kommunerne. Side 9 C: Styrket forløbskoordinering Klyngestyregruppen har udpeget Gitte Nørgaard fra Herning Kommune og Else Hjortbak HEV til projektgruppe for kvalitetsudvikling af patientforløb for den ældre medicinske patient D: Slip Sundheden fri Pr. 1. marts 2013 er Birthe Lodahl Haxholm ansat som projektleder i Slipsundheden fri, som er tværsektorielt innovationsprojekt mellem Herning kommune, Holstebro kommune og Hospitalsenheden Vest. Projektet eksperimenterer med, hvordan ældre borgere med medicinske problemstillinger kan opleve mere sammenhængende forløb, når de pga. ændret funktionsevne modtager sundhedsydelser fra almen praktiserende læge, kommune og/eller hospital. Fokus er at innovere på organisering af sundhedstilbuddene, så de rette ydelser gives til rette tid, af de rette sundhedsprofessionelle, i de rette omgivelser (eget hjem, kommunalt tilbud, hospital), og at overgange mellem indsatser og sektorer gøres så sømløse som muligt. Der er en ambition om at kommune, alment praktiserende læge og region gennem konsortietankegang kan agere som et samlet og integreret sundhedsvæsen, der sætter sig ud over den gængse silotænkning. Der tilstræbes fælles incitamenter til bedre planlægning, forebyggelse, koordination og behandling, med henblik på at borgeren og pårørende har gode oplevelser ved sundhedsindsatserne, og der skabes mere sundhed for pengene. Projektet gennemføres som samarbejdsdreven innovation, og vil inddrage borgere, pårørende, sundhedspersonale og almen praktiserende læger i Herning og Holstebro kommune, samt sundhedspersonale på akut og medicinske afdelinger Hospitalsenheden Vest. I 2013 afdækkes problemstillinger med at skabe sammenhængende forløb, og der udvikles nye processer og organisationsformer ved idé genereringer og prøvehandlinger.

10 I 2014 afprøves og justeres de nye måder at organisere og finansiere indsatserne på, konsortiemodel for fælles organisering beskrives, og projektet evalueres. Projektet er støttet af Task Force for nære sundhedstilbud og sundhedsinnovation. F: Fælles skolebænk i forbindelse med implementeringen af Sundhedsaftalen for voksne med erhvervet hjerneskade og Forløbsprogrammet for Rehabilitering af voksne med erhvervet hjerneskade. Der er i nedsat en lille arbejdsgruppe med repræsentation fra kommuner og neurologisk afdeling til planlægning af fællesskolebænk for personale der arbejder med voksne med erhvervet hjerneskade. Planen er at fælles skolebænk afholdes vinter 2013/2014 Side Eventuelt Ikke noget til eventuelt. 12. Næste møde Næste møde den er flyttet til Herning kommune. Mødested vil blive annonceret ved opdatering af elektronisk mødeindkaldelse

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 15. april 2013 kl

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 15. april 2013 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Herning Kommune, Sundhed og Ældre Holstebro

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl. 8.30 11.30 Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel.

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 25. november 2013 kl

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen for Sundhedsaftaler. i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 25. november 2013 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Klyngestyregruppen for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl. 13 15 Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv.

Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv. Udfordringer og erfaringer fra tværsektorielt samarbejde, når det er bedst set fra et hospitalsledelsesperspektiv. 13.oktober 2013 Ida Götke www.regionmidtjylland.dk Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem

Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem Væskebehandling og intravenøs antibiotikabehandling i eget hjem Else Rose Hjortbak, Kvalitetskonsulent, Hospitalsenheden Vest Mail: else.hjortbak@vest.rm.dk Merete Kjærsgaard, Sygeplejechef, Holstebro

Læs mere

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012 Samarbejdsgrupper i Regionalt Regi Sundhedskoordinationsudvalget: Sundhedskoordinationsudvalget har til formål at understøtte sammenhængende behandlingsforløb på tværs af det regionale og det kommunale

Læs mere

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud i Region Hovedstaden Baggrunden for det tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram Region Hovedstadens tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat fra møde i. Implementeringsgruppen vedrørende Sundheds-IT og digitale arbejdsgange. Tirsdag den 8. december 2015 kl

Referat fra møde i. Implementeringsgruppen vedrørende Sundheds-IT og digitale arbejdsgange. Tirsdag den 8. december 2015 kl Hospitalsenheden Vest Kvalitet- og Udvikllng Lægaardvej 12 7500 Holstebro Tel. +45 7843 8725 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i 30. november 2015 Else Rose Hjortbak Implementeringsgruppen

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Workshop DSKS 09. januar 2015

Workshop DSKS 09. januar 2015 Workshop DSKS 09. januar 2015 Sundhedsaftalerne -gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Fra nationalt perspektiv Bente Møller, Sundhedsstyrelsen Fra midtjysk perspektiv Oversygeplejerske

Læs mere

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Bedre sammenhæng i tværsektorielle forløb Faglig udvikling Aktiv styring og planlægning Fokus og målgruppe (sundhedspolitikken) Fokus:

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl. 13-16 Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500

Læs mere

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner 9. oktober 2017 Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner Baggrund Alle borgere har ret til udredning og behandling

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for børne- og

Læs mere

Afdelingen for Kommunesamarbejde

Afdelingen for Kommunesamarbejde Projekt Implementering af den gode og Formål Formålet med projektet er via udarbejdelse af er, at: Sikre målrettede, sammenhængende og effektive sforløb for patienter, der har behov for efter udskrivning

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen

Det sammenhængende sundhedsvæsen Det sammenhængende sundhedsvæsen Virker strukturreformen og har vi fået et mere sammenhængende sundhedsvæsen? DRG Konferencen 2013 Direktør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland.

Læs mere

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Årsmøde for visitatorer 12.-13. November 2012 Svendborg Kvalitetskonsulent Hospitalsenheden Vest Regionshospitalerne Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing

Læs mere

Sygeplejen i fremtiden?

Sygeplejen i fremtiden? Sygeplejen i fremtiden? Den 5. november 2010 Silkeborg Workshop Fagidentitet og professionsudvikling i relation til det kommunale område. Inge Bank Sundheds- og Omsorgschef i Silkeborg Kommune 1 Fremtidens

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft

Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft Resume af sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft Sundhedsaftalen skal ses som et supplement til forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse kræft og som en tillægsaftale

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Opbygning af sundhedsaftalen

Opbygning af sundhedsaftalen Sundhedsaftale om rehabilitering i forbindelse med kræft v. oversygeplejerske Marie-Louise Ulsøe og leder af Sundhedscenter Vest Ulla Svendsen www.regionmidtjylland.dk Opbygning af sundhedsaftalen Sundhedsaftalen

Læs mere

Referat fra møde i. Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 30. juni 2014 kl

Referat fra møde i. Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Mandag den 30. juni 2014 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Mandag den

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Sundhedsstyregruppen 16. januar 2016 www.regionmidtjylland.dk DÆMP-handlingsplanens indsatsområder Otte indsatsområder i handlingsplanen

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

Klyngestyregruppemøde d

Klyngestyregruppemøde d Klyngestyregruppemøde d. 30.11.2016 Tværsektorielt projekt om hjælpemidler og behandlingsredskaber oplæg v. Bent Schultz og Jens Henrik Horslund, Konsulenthuset Horslund. Program 1. Afrapportering i forbindelse

Læs mere

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014)

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Implementeringen af indsatserne i sundhedsaftalen vil ske løbende i hele aftaleperioden. Indsatserne i sundhedsaftalen har forskellig karakter.

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen Det nære sundhedsvæsen v/beskæftigelses-, social- og sundhedsdirektør Jesper Hosbond Jensen Økonomiaftalen for 2013 KL s udspil og anbefalinger Processen Uddrag af den politiske sundhedsaftale i Nordjylland

Læs mere

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune.

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen Praksisplan 2015-2018 - besvaret af Organisation

Læs mere

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre Kom godt hjem - udskrivelse af de svageste ældre v. Gitte Nørgaard Projektets rammer Vestklyngen: 6 kommuner, Hospitalsenheden Vest og klyngens praktiserende læger 3 år (2017 2019) Støttet med 3,7 mio

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Til Sundhedskoordinationsudvalget

Til Sundhedskoordinationsudvalget Patientinddragelsesudvalget Region Midtjylland -, Til Sundhedskoordinationsudvalget Region Midtjylland 20. februar 2019 Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Agenda. Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet. Visioner og mål i Sundhedsaftalen

Agenda. Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet. Visioner og mål i Sundhedsaftalen Agenda Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet Visioner og mål i Sundhedsaftalen 2015-2018 Status på implementering af Sundhedsaftalen 2015-2018 De næste skridt Sundhedsaftalen 2019-2022 Udfordringer

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Udkast til samarbejdsaftale om alvorligt syge og døende

Udkast til samarbejdsaftale om alvorligt syge og døende ARBEJDSPROCESSEN 1 Opgaven aftalt i forbindelse med sundhedsaftalerne 2007 Kommissorium (uddrag), godkendt august 2007: Udarbejde forslag til fælles målsætninger for samarbejdet om alvorligt syge og døende,

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde om rehabilitering af borgere med apopleksi

Tværsektorielt samarbejde om rehabilitering af borgere med apopleksi Sundhedsaftalen 2015-2018: Vi ønsker at skabe større fleksibilitet og kvalitet i opgaveløsningen, så borgerne oplever, at forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser er sammenhængende, og at

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter v. Jens Bejer Damgaard, kontorchef, Nære Sundhedstilbud www.regionmidtjylland.dk Disposition Kort oprids af grundlaget for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom

Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom 2010-2012 Hovedrapporten indeholder tværgående analyser og eksterne vurderinger CFK har lavet en evalueringsrapport,

Læs mere

2015 Økonomi/ressourcetræk for 2015 Økonomi/ressourcetræk for 2016

2015 Økonomi/ressourcetræk for 2015 Økonomi/ressourcetræk for 2016 IMPLEMENTERINGSPLAN for Sundhedsaftalen for 2015-2018 Farvekode: Borgeren som aktiv samarbejdspart Farvekode: Nye og bedre samarbejdsformer Farvekode: Lighed i sundhed Farvekode: Sammenhæng og kvalitet

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal For perioden frem til og med 2. kvartal 2018 Hvilke indsatser forventes at lande hvornår i DAS og Samordningsudvalgene - Sundhedsn 2015-2018 Opdateret 07.09.2017 Indsats 6 Nye samarbejdsformer Udvælge

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering 21.03.2018 Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering Titel Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hjerterehabilitering Dato og version D. 21. marts 2018 version 1.2

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget NOTAT KKR MIDTJYLLAND Emner til drøftelse Praksisplanudvalget Formålet med denne henvendelse er at indlede en drøftelse i kommunerne om hvilke emner, kommunerne ønsker drøftet i Praksisplanudvalget. Praksisplanudvalgene

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen

Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Den 4. april 2013 Ref.: KRL J.nr. 1303-0002 Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen Indledningsvist vil

Læs mere

Temaer for mit oplæg:

Temaer for mit oplæg: Indsatser for den ældre medicinske patient Formand for Sundhedskoordinationsudvalget og regionsrådsmedlem Anders Kühnau www.regionmidtjylland.dk Temaer for mit oplæg: Hvad kendetegner sundhedsvæsenet i

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Godkendt Arbejdsplan sundhedsaftalen (27. marts 2015) (rev. 8. juni 2015)

Godkendt Arbejdsplan sundhedsaftalen (27. marts 2015) (rev. 8. juni 2015) Godkendt Arbejdsplan sundhedsaftalen -2018 (27. marts ) (rev. 8. juni ) Implementeringen af indsatserne i sundhedsaftalen vil ske løbende i hele aftaleperioden. Indsatserne i sundhedsaftalen har forskellig

Læs mere

Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500.

Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500. Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl. 13-16 Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere