NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE"

Transkript

1 NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE

2 Ændringer i fodboldloven pr. 1. juli 2016 Kære dommer Som du måske ved ændres fodboldloven pr. 1. juli Den færdige lovbog vil dog først ligge klar i løbet af efteråret. Derfor har DBU s Dommergruppe og FLU s Breddedommergruppe udarbejdet nedenstående, hvor du kan læse hvilke ændringer, der er i den nye fodboldlov. Det er opdelt i to: 1. En oversigt over de væsentligste ændringer - fremhævet og uddybet med eksempler 2. En total oversigt over alle ændringer og præciseringer opdelt efter Har du spørgsmål til fortolkningerne, er du velkommen til at kontakte din lokalunion eller en af nedenstående tre medlemmer fra DBU s lovgruppe. Elite: Jan Carlsen, Bredde Øst: Allan Vennike, Bredde Vest: Poul Johan Christensen, Mvh. DBU s Dommergruppe og FLU s Breddedommergruppe

3 De væsentligste ændringer 1 Det tekniske område Alle reklamer skal være mindst 1 meter fra grænselinjerne. En kamp skal afbrydes, hvis et hold kommer under 7 spillere (i DK kun 3-kampe). I kampe under LU fortsættes selv om man kommer under 7 mand på et hold. Hvis en reserve / udskiftet / udvist spiller / official griber ind i spillet og begår en forseelse, dømmes direkte frispark / straffespark. Hvis en bold berører noget uvedkommende på vej i mål, dømmes mål, hvis det ikke har nogen praktisk betydning for forsvarerne. Hvis en spiller sparker bolden mod mål, og den f.eks. standses på vejen mod målet af en tilskuer, og dommeren skønner at bolden alligevel var gået i mål, så dømmes der mål. 4 Spillerens udstyr En spiller, som tilfældigt taber støvle eller benskinne, kan spille videre til næste spilstop. En spiller, som har været ude for at skifte udstyr eller bringe det i orden, kan komme ind under spillet, når udstyret er kontrolleret (af dommer / linjedommer / 4. dommer), og dommeren giver tegn. 5 Dommeren Dommeren skal ved sit skøn og sine afgørelser tage hensyn til fodboldloven og spillets ånd Hvis der eksempelvis ikke er tydelige streger, manglende hjørneflag, græsset ikke er slået etc. etc. skal dommeren alligevel forsøge at få kampen afviklet; kun hvis banen f.eks. er farlig, skal dommeren undlade at spille. En spiller, som er blevet skadet som følge af en forseelse til advarsel / udvisning, kan behandles kortvarigt på banen og derefter blive inde.

4 8 Spillets igangsættelse Ved alle igangsættelser, hvor bolden sparkes, skal den klart bevæge sig for at være i spil. Det er vigtigt, at dommeren m.fl. kan se, at bolden har bevæget sig efter at den er sparket. Et hjørnespark eller et frispark hvor bolden blot berøres let oveni er ergo ikke en korrekt igangsætning. Begyndelsessparket bliver retningsfrit (skal ikke længere sparkes fremad). Dommeren må ikke instruere igangsættelsen, når han lader bolden falde. Når dommeren lader bolden falde, skal bolden røre mindst to spillere, før en scoring kan anerkendes. 11 Offside Frisparket skal tages dér, hvor strafbarheden opstod (selv hvis det er på egen banehalvdel) ikke hvor spilleren var, da bolden sidst blev spillet af en medspiller. Hvis en spiller i offsideposition eksempelvis løber tilbage på egen banehalvdel og her rører bolden, igangsættes dér, hvor bolden blev berørt og ikke dér, hvor spilleren stod, da den sidst blev spillet/rørt af en medspiller En forsvarer uden for banen tæller kun med, indtil spillet afbrydes, eller bolden er sparket mod midterlinjen og er ude af straffesparksfeltet. Tilsvarende for en angriber træder han ind før det, betragtes han som stående på mållinjen / sidelinjen, hvor han trådte ud. 12 utilladelig spillemåde Hvis dommeren undtagelsesvis anvender fordelsreglen i forbindelse med en udvisning, og den pågældende spiller derefter griber ind i spillet, dømmes indirekte frispark, og udvisningen effektueres. Forseelser mod reserver, udskiftede spillere, medspillere, officials, dommere etc. straffes nu med direkte frispark.

5 Forseelser begået uden for banen straffes med direkte frispark på grænselinjen (straffespark, hvis bag mållinjen og inden for straffesparksfeltets forlængelse). Hvis der begås en forseelse bag mållinjen til et direkte frispark mens bolden er i spil, og forseelsen begås af en forsvarsspiller udenfor banen i området indenfor straffesparksfeltets forlængelse, dømmes straffespark. Er det udenfor straffesparksfeltets forlængelse, dømmes direkte frispark til angribende hold på selve mållinjen. Triple Punishment (straffespark, udvisning og karantæne) VÆR ISÆR OBS PÅ NEDENSTÅENDE! Berøvelse af oplagt scoringsmulighed i straffesparksfeltet giver ikke længere automatisk udvisning, men mindst advarsel. MEN Puffe / holde giver altid udvisning Hands giver altid udvisning Er der intet forsøg på / mulighed for at spille bolden, er der altid udvisning Er forseelsen i sig selv til en udvisning, er der altid udvisning. Målmanden kan nu lave et benspænd med hænderne. Hvis han kaster sig og herved vælter en modspiller vha. armene (satset/hensynsløst) dømmes straffespark og målmanden advares. En forsvarsspiller spænder ben for en modspiller; men det var hans hensigt at spille bolden. Advarsel og straffespark. I et forsøg på at tackle bolden fra en modspiller rammer forsvarsspilleren modspillerens ben. Advarsel og straffespark. 14 Straffespark Hvis en forkert spiller tager straffesparket, dømmes indirekte frispark og advarsel. Hvis bolden sparkes bagud, dømmes indirekte frispark. Hvis angriberen finter ulovligt (efter at tilløbet er afsluttet), dømmes indirekte frispark og advarsel. Hvis målmanden begår en forseelse, som betyder, at sparket skal tages om, skal han advares.

6 Straffesparkskonkurrence Hvis ikke vejrforhold, baneforhold, hensynet til sikkerhed e.l. taler mod det, trækker dommeren lod for at afgøre, hvilket mål der skal sparkes imod. Der skal altid være lige mange spillere på holdene både før og under konkurrencen dvs. at hvis det ene hold bliver reduceret undervejs, skal det andet reducere tilsvarende. Dommeren behøver ikke kende rækkefølgen på sparkerne (ikke nyt, men nu skrevet direkte ind)

7 Alle ændringer og præciseringer 1 Banen Kunstgræs og naturligt underlag må ikke blandes sammen. En kunstgræsbane skal være grøn. Afmærkningen af banen skal være med ubrudte linjer. Enhver form logoer fysisk eller virtuelt på banen og dens rekvisitter er forbudt i spilletiden. Dette gælder også for målnettene, det tekniske område og området i målet mellem mållinje og målnettet. Alle reklamer skal være mindst 1 meter fra linjerne. Logoer fra forbund må være på hjørneflagene. Der må ikke være reklamer. 2 Bolden Enhver form for reklame på bolden er forbudt. Undtaget er dog logoer for turneringen, forbundet, samt fabrikantens registrerede varemærke. 3 Spillerne En kamp kan ikke begynde / fortsætte, hvis et hold har færre end 7 spillere. Under lokalunionerne kan kampen ikke begynde med færre end 7 spillere, men kampen fortsætter (selvom holdet undervejs reduceres til færre end 7 spillere). Reserver kan foretage alle igangsættelser. Udskiftningen skal dog først være gennemført korrekt. Hvis en navngiven reserve ved kampens start træder ind på banen, i stedet for en navngiven spiller, og dommeren ikke er informeret herom, tillader dommeren at reserven deltager i kampen, der skal ikke gives følgestraf, og efterfølgende indberetter dommeren dette til rette vedkommende. Enhver, der ikke er spiller, udskiftningsspiller eller official er spillet uvedkommende. Hvis en official, reserve, udskiftet eller udvist spiller blander sig i spillet på banen, og spillet bliver standset, igangsættes med et direkte frispark/straffespark til modstanderne.

8 Hvis bolden er på vej i mål, og indblandingen ikke forhindrer en forsvarende spiller i at spille bolden, dømmes mål, hvis bolden efterfølgende går i mål. (også hvis den pågældende har rørt bolden), medmindre bolden går i modspillernes mål. En spiller, der er udvist før kampen, kan erstattes af en af de navngivne reservespillere. Antallet af reservespillere reduceres tilsvarende Hvis dommeren, efter at der er scoret et mål, og spillet er genoptaget opdager, at der var en ekstra person på banen, da målet blev scoret, kan målet ikke annulleres. Dommeren skal indberette dette til rette vedkommende. Anføreren har ingen speciel status eller specielle rettigheder, men han har en vis grad af ansvar for sit holds opførsel. 4 Spillernes udstyr Hvis der anvendes tape eller andet tilsvarende materiale uden på strømperne, skal det have sammen grundfarve som den strømpe, som det anvendes på eller dækker. Dette gælder ikke under lokalunionerne. En spiller, som tilfældigt taber sin fodbeklædning eller benskinne, skal sætte den på plads så hurtigt som muligt og seneste ved næste spilstop. Hvis spilleren før dette spiller bolden og/eller scorer, anerkendes målet. Undershorts skal have samme farve som den overvejende farve på bukserne eller den nederste del af bukserne. Dette gælder ikke under lokalunionerne. Målmanden må anvende kasket, hvis den ikke er farlig Enhver form for elektronisk kommunikation mellem spillere, reserver, udskiftede og udviste spillere og/eller teknisk personale er forbudt. Spillere der er sendt ud for at bringe sit udstyr i orden, må genindtræde selv om bolden ikke er ude af spil dette skal dog kontrolleres forinden af en fra dommerteamet, og dommeren skal give sin tilladelse.

9 5 Dommeren Hvis spillet er genoptaget, halvlegen eller kampen fløjtet af og dommeren har forladt banen kan dommeren ikke ændre sin kendelse. Dommeren skal straffe den alvorligste forseelse (vurderet ud fra følgestraf, igangsættelse, graden af fysisk indsats samt taktisk indflydelse), hvis der begås to samtidige forseelser. Har myndighed til at vise gule og røde kort, fra han træder ind på banen ved kampens begyndelse, og indtil kampens afslutning (indbefattet pausen, forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence). Har retten til at tildele disciplinære sanktioner fra det øjeblik, han træder ind på banen for at kontrollere den før kampen, til han forlader banen efter kampen (indbefattet straffesparkskonkurrence). Hvis en spiller før kampen begår en forseelse til udvisning, har dommeren ret til at nægte spilleren at deltage i kampen. Dommeren skal indberette enhver overtrædelse. En skadet spiller må kortvarig behandles på banen og må blive inde, dersom modspilleren, der begik forseelsen tildeles en advarsel eller en udvisning for forseelsen. Hvis en bold, en anden genstand eller et dyr kommer ind på banen under kampen, skal dommeren kun standse spillet (og genoptage det ved at lade bolden falde), hvis det har indflydelse på spillet. Hvis bolden er på vej i mål, og indblandingen ikke forhindrer en forsvarende spiller i at spille bolden, dømmes mål, hvis bolden efterfølgende går i mål (selv hvis den pågældende har rørt bolden), medmindre bolden går i modspillernes mål. Obligatorisk udstyr for dommeren er: Fløjte, ur, røde og gule kort, samt notesbog og blyant. Dommeren må bruge: Kommunikationsudstyr (Bip-flag og headset), EPTS eller andet udstyr til fysiske målinger og markeringsspray (Markeringsspray gælder ikke under lokalunionerne.) Dommerens markeringer bliver nu en del af loven. En fordelsmarkering kan nu gennemføres med en arm.

10 6 Det øvrige dommerteam Hvis der er mållinjedommer, skal linjedommeren ved straffespark placere sig på linje med straffesparkspletten. Omfatter nu også informationer til fjerdedommeren og til mållinjedommerne. Markeringer for linjedommer og mållinjedommer fremgår nu af loven. 7 Spilletid Indlæggelse af drikkepauser bliver nu en del af loven. Dette gælder når vejret er meget varmt. Længde og andre forhold omkring drikkepauser skal dog fremgå af turneringsreglementet. Der skal tillægges ekstra tid for behandling af skadede spillere og drikkepauser. 8 Spillets igangsættelse og genoptagelse Hvis der begås en forseelse mens bolden ikke er i spil, ændres den oprindelige igangsættelsen ikke. Bolden er i spil, når den er sparket og klart bevæger sig. Det er dommeren som tager afgørelsen, -om bolden klart har bevæget sig. Ved begyndelsesspark er igangsættelsen retningsfrit. Ved begyndelsesspark er det ikke tilladt, at stå på modstandernes banehalvdel. Dommeren må ikke instruere spillerne eller give råd når han lader bolden falde. Alle spillere må deltage, når dommeren lader bolden falde. Når dommeren har ladet bolden falde, skal den berøres af mindst 2 forskellige spillere, før der kan scores. Hvis bolden går i mål, uden at mindst to spillere har rørt bolden, skal der dømmes et målspark, hvis bolden gik i modspillernes mål og hjørnespark, hvis bolden gik i eget mål. 9 Bolden i og ude af spil Hvis bolden rammer en fra dommerteamet, er bolden fortsat i spil. Dog ikke hvis den først har passeret en af banens grænselinjer.

11 Straffesparkskonkurrence: 10 Resultatet af kampen Dommeren trækker lod ved at kaste en mønt i vejret, for at afgøre ved hvilket mål, sparkene skal tages. Dommeren trækker igen lod ved at kaste en mønt i vejret, og holdet der vinder, vælger, om det vil sparke første eller sidst. En spiller som kortvarigt har forladt banen (For eksempel på grund af en skade eller udstyr) kan deltage i straffesparkskonkurrencen. Dommeren skal ikke orienteres om rækkefølgen af sparkere. Med undtagelse af en reserve for en skadet målmand må kun spillere, der er på banen ved kampens slutning, deltage i straffesparkskonkurrencen Hvis et hold ved kampens slutning, før eller under straffesparkskonkurrencen har flere spillere end det andet hold, skal det reducere antallet af spillere, så begge hold har lige mange, og anføreren skal underrette dommeren om navn og nummer på de fravalgte spillere. Disse må ikke deltage i straffesparkskonkurrencen (undtagen som beskrevet nedenfor). En målmand, som bliver skadet før eller under en straffesparkskonkurrence, kan - hvis holdet ikke har brugt alle tilladte reserver - erstattes af en navngiven reserve eller en spiller, som blev fravalgt for at udligne antallet af spillere. Målmanden må ikke deltage yderligere og må ikke sparke. Et straffespark i en straffesparkskonkurrence er afsluttet, når bolden holder op med at bevæge sig eller går ud af spil, eller dommeren standser spillet for en forseelse. Hvert spark skal tages af en spiller, der ikke tidligere har sparket. Først når alle berettigede spillere på et hold har sparket, må en spiller fra samme hold tage sit andet spark. Dette princip er gældende for enhver efterfølgende sekvens af spark, men et hold må skifte rækkefølgen af sparkere. En straffesparkskonkurrence kan ikke udsættes på grund af en spiller, som har forladt banen. Spillerens spark vil blive betragtet som tabt (ikke scoring), hvis spilleren ikke er tilbage i tide til at tage sit spark.

12 Dommeren skal ikke afbryde kampen, hvis et hold bliver reduceret til færre end syv spillere under en straffesparkskonkurrence. 11 Offside Midterlinjen er neutral i forbindelse med offside. Hverken spillernes eller målmændenes hænder/arme tæller med når vurderingen af strafbar offside skal tages. Genere en modspiller indføres i forbindelse med at opnå en fordel, idet man kan genere en modspiller når bolden springer tilbage fra en målstang, overligger, hjørneflag eller modspiller, ligesom hvis bolden kommer fra en modspiller som følge af en forsætlig redning. For enhver strafbar offside skal dommeren dømme indirekte frispark til modspillerne fra det sted, hvor forseelsen blev begået, også hvis det er på spillerens egen banehalvdel. En forsvarsspiller, som forlader banen uden dommerens tilladelse, skal ved vurdering af offside-position betragtes som stående på egen mållinje eller sidelinje indtil næste stop i spillet, eller indtil det forsvarende hold har spillet bolden mod midterlinjen, og den er uden for deres straffesparksfelt. Hvis forsvareren forsætligt forlod banen, skal han advares ved næste spilstop. En angrebsspiller må forlade eller forblive uden for banen for ikke at deltage aktivt i spillet. Hvis spilleren genindtræder over mållinjen og deltager aktivt i spillet før næste spilstop, eller før det forsvarende hold har spillet bolden mod midterlinjen, og den er uden for deres straffesparksfelt, betragtes han i offside-henseende som stående på mållinjen. En spiller, som forsætligt forlader banen, genindtræder uden dommerens tilladelse og ikke skal straffes for offside, men får en fordel derved, skal advares. Hvis en angrebsspiller står bag mållinjen inde i målet, og bolden går i mål, skal målet godkendes, medmindre spilleren begår en offside-forseelse eller en 12-forseelse. I så fald genoptages spillet med et indirekte eller direkte frispark. 12 Utilladelig spillemåde og usportslig opførsel Bolden skal være i spil for at man kan dømme et frispark eller et straffespark.

13 Hvis der er fysisk kontakt i forbindelse med en forseelse, skal der dømmes et direkte frispark. Tackler en modspiller bliver nu til tackler eller angriber en modspiller. Idet man kan angribe med andre dele af kroppen, for eksempel knæet. Farligt spil med fysisk kontakt eller obstruktion med fysisk kontakt medfører direkte frispark/straffespark (der er nu 11 grove frispark) Nr. 11 hedder bremser en modspiller med fysisk kontakt. Hvis dommeren har anvendt fordelsreglen i forbindelse med en forseelse, som ville have medført en advarsel / udvisning, hvis spillet var blevet standset, skal denne advarsel / udvisning tildeles ved næste spilstop - bortset fra, hvis en berøvelse af oplagt scoringsmulighed resulterer i mål. I så fald advares spilleren for usportslig opførsel. Fordelsreglen bør ikke anvendes i situationer med spil, som i alvorlig grad er utilladelig eller voldsom adfærd, medmindre der foreligger en klar scoringsmulighed. Dommeren skal udvise spilleren ved næste spilstop, men hvis den pågældende spiller bolden eller angriber / generer en modspiller, skal dommeren standse spillet, udvise spilleren og genoptage spillet med et indirekte frispark. Der er nu 6 forseelser til advarsel, idet indtræder og forlader banen uden dommerens tilladelse er slået sammen. En spiller, som uden at det sker i kamp om bolden forsætligt slår en modspiller eller nogen anden person i hovedet eller ansigt med hånd eller arm gør sig skyldig i voldsom adfærd, med mindre det sker med ubetydelig kraft. Hvis bolden er i spil, og en spiller begår en forseelse på banen mod en medspiller, reserve, udskiftet spiller, dommerteamet eller officials dømmes direkte frispark/straffespark. Frisparket tages fra det punkt på grænselinjen som er nærmeste det sted hvor forseelsen blev begået. Hvis dette punkt er inden for spillerens eget straffesparksfelt og frisparket er et direkte frispark, dømmes straffespark. En målmand der vælter en angriber med armene begår benspænd. Hvis bolden er i spil, og en spiller begår en forseelse uden for banen: Hvis spilleren allerede er uden for banen, lader dommeren bolden falde, der hvor den var da spillet blev standset.

14 Hvis spilleren forlader banen for at begå forseelsen, dømmes indirekte frispark fra det sted, hvor bolden var, da spillet blev standset. Hvis spilleren forlader banen i spillets medfør og begår en forseelse mod en anden spiller, dømmes frispark fra det punkt på grænselinjen, som er nærmest det sted, hvor forseelsen blev begået. Hvis dette punkt er inden for spillerens eget straffesparksfelt, og frisparket er et direkte frispark, dømmes straffespark. Berøvelse af oplagt scoringsmulighed i straffesparksfeltet: Hvis en spiller begår en forseelse mod en modspiller i eget straffesparksfelt og derved berøver en oplagt scoringsmulighed, og dommeren dømmer straffespark skal spilleren advares medmindre: Hvis forseelsen var at holde eller puffe en modspiller, den spiller der begår forseelsen ikke forsøger at spille bolden eller har mulighed for det eller forseelsen er af en karakter som vil medføre udvisning, uanset hvor på banen den blev begået, samt at berøve den andet hold et mål ved at spille bolden forsætligt med hånden (dog ikke målmanden). I alle disse tilfælde skal spilleren udvises. Berøvelse af en oplagt scoringsmulighed udenfor straffesparksfeltet: Ingen ændringer. 13 Frispark Frispark for forseelser, hvor en spiller træder ind på, genindtræder på eller forlader banen uden tilladelse, tages fra sted på banen, hvor bolden var, da spillet blev standset. Igangsættelse: Bolden skal sparkes og klart bevæge sig. Dommeren afgør om bolden klart har bevæget sig. Hvis en modspiller når et frispark tages er nærmere bolden end foreskrevet, tages frisparket om, medmindre fordelsreglen kan anvendes. Men hvis en spiller tager et frispark hurtigt, og en modspiller, som er mindre end 9,15 m fra bolden, opsnapper den, lader dommeren spillet fortsætte. En modspiller, som forsætligt forhindrer et frispark i at blive taget hurtigt, skal advares for at forhale en igangsættelse.

15 14 Straffespark Straffespark kan også dømmes for forseelser udenfor straffesparksfeltet bag målet i straffesparksfeltets forlængelse bag mållinjen. Bolden skal ligge helt stille på straffesparksmærket, og bolden skal sparkes fremad og klart bevæge sig. Et straffespark er afsluttet, når bolden holder op med at bevæge sig eller går ud af spil, eller dommeren standser spillet for en forseelse Er straffespark spillet baglæns udløser et indirekte frispark til modpartiet Et straffespark taget af en anden spiller end den, dommeren har fået oplyst udløser et indirekte frispark til modpartiet samt advarsel til sparkeren. En ulovlig finte, når støttebenet er sat ved siden af bolden udløser et indirekte frispark til modpartiet samt advarsel til spilleren, der fintede. Hvis målmanden går før tid på et straffespark, og bolden ikke går i mål, skal han advares Hvis spillere fra begge hold begår ulovligheder, skal sparket tages om, medmindre en spiller begår en strengere forseelse, f.eks. finter når støttebenet er sat. 15 Indkast Hvis en spiller ved udførelsen af et korrekt indkast forsætligt kaster bolden ind på en modspiller for at kunne spille den igen, og dette ikke sker på en satset eller hensynsløs måde eller med unødig stor kraft, lader dommeren spillet fortsætte. Spilleren skal kaste bolden bagfra over hovedet med begge hænder fra det sted, hvor bolden forlod banen. En modspiller, som usportsligt distraherer eller er til gene for kasteren (herunder at være mindre end 2 meter fra det sted, hvor indkastet skal tages), skal advares for usportslig opførsel. Hvis indkastet er udført, dømmes indirekte frispark.

16 16 Målspark Der kan scores direkte på målspark, men kun i modspillernes mål. Hvis bolden sparkes direkte i eget mål, dømmes hjørnespark til modspillerne, hvis bolden forinden har forladt straffesparksfeltet. Bolden skal ligge helt stille før igangsættelsen. Hvis en modspiller, som er i straffesparksfeltet, da målsparket tages rører eller forsøger at erobre bolden, før den er rørt af en anden spiller, tages målsparket om. Hvis en spiller løber ind i straffesparksfeltet, før bolden er i spil, og begår en forseelse mod en modspiller, eller der begås en forseelse mod ham, tages målsparket om. Spilleren, som begår forseelsen, advares eller udvises, alt efter forseelsens karakter. 17 Hjørnespark Der kan scores direkte på hjørnespark, men kun i modspillernes mål. Hvis bolden sparkes direkte i eget mål, dømmes hjørnespark til modspillerne. Bolden skal ligge helt stille og skal klart bevæge sig ved igangsættelse.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Kære dommer DBU s Dommer gruppe og FLU s Breddedommergruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer, der er

Læs mere

Prak9ske lovændringer 2016/2017

Prak9ske lovændringer 2016/2017 Prak9ske lovændringer 2016/2017 Ny lovbog 2016 / 2017 Referat fra The Board s årlige møde 28. februar 2015: Formålet med revisionen er at gøre fodboldloven mere 9lgængelig og leqere at forstå for alle

Læs mere

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse? Navn Målmanden har bolden i hænderne og sparker den ud. Den rammer dommeren i ryggen og hopper tilbage mod mål. Målmanden får hånden på bolden i et forsøg på at redde den fra at gå I mål - men den ender

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019. Den Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019. Kære dommer DBU s Fodboldlovgruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer, der er i fodboldloven pr.1.

Læs mere

Spilleregler for indefodbold

Spilleregler for indefodbold Spilleregler for indefodbold 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger anvendes: 1 - Midterlinjen.

Læs mere

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Fyrkat Cup indbyder til indefodboldstævne i Hobro Idrætscenter 23., 24. og 25. januar 2015. Tilmelding sker gennem www.staevner.dk Alt efter antal tilmeldte

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018. Den 03 juli 2018 Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018. Kære dommer DBU s Dommer gruppe og FLU s Breddedommergruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer,

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Page 1 of 8 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER - små mål Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende

Læs mere

Spilleregler for indefodbold

Spilleregler for indefodbold Spilleregler for indefodbold 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger anvendes: 1 - Midterlinjen.

Læs mere

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board (seneste udgave) med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår

Læs mere

Fodboldloven. 56. udgave 2005/2006 Udgivet af Dansk Boldspil-Union

Fodboldloven. 56. udgave 2005/2006 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 56. udgave 2005/2006 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Forord DBU udsender hermed sin 56. udgave af Fodboldloven. 2005 har været et relativt stille år, hvad lovændringer angår. Den ændring

Læs mere

Kampleder 7- og11 mands

Kampleder 7- og11 mands Spilleregler for 7:7 rækker (For U-10 Drenge, U-11 Piger, U-11 Drenge, U-12 Piger, U-12 Drenge) Se regler her Banestørrelsen Længde min. 50 meter max. 68 meter. Bredde min. 36 meter max 56 meter. Idealstørrelse

Læs mere

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane Spilleregler for indefodbold (*) For at lette forståelsen og dermed forhåbentlig undgå tvivlstilfælde er DBU Lolland-Falster enkelte steder i regelsættet fremkommet med tilføjelser. Disse tilføjelser er

Læs mere

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder Side 1 af 5 OBS!!! DBUs spilleregler 2014/15 er tilpasset Oplandsturneringen. Særregler i Oplandsturneringen er markeret med kursiv skrift og rød skriftfarve. Herunder er skitseret de primære forskelle

Læs mere

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af DBU Jylland med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af

Læs mere

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen? Navn Beskrivelse Forsvarerne har fået tilkendt et frispark lige uden for eget straffesparksfelt. Sparkeren vil tage frisparket hurtigt, selv om en angriber ikke er 9,15 m væk. Da bolden passerer angriberen,

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 2015 Basisbank Cup 2015 Basisbank Cup 2015, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 7. februar 2015 klokken 13.00. Mødetid Holdene

Læs mere

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 201 Basisbank Cup 2014 Basisbank Cup 2014, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 6. december. Mødetid Holdene skal melde deres

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Ændringer i fodboldloven 2019/2020

Ændringer i fodboldloven 2019/2020 Ændringer i fodboldloven 2019/2020 Fodboldloven, der i Danmark i praksis træder i kraft, når opstarten går til efterårssæsonen 2019 indeholder en del ændringer i forhold til den fodboldlov, der var gældende

Læs mere

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal,

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, 2018-2019. DBU Lolland-Falster Formål: Formålet med retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal sikre, at

Læs mere

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende paragraffer. Se nyeste udgave

Læs mere

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede Navn: Favoritdommer: Beskrivelse 1. Under en straffesparkskonkurrence pådrager målmanden sig sin anden advarsel og bliver udvist. Må holdet sætte reservemålmanden ind? 1 Ja Nej 2 Ja, hvis de ikke har brugt

Læs mere

Fodboldloven 2014/2015

Fodboldloven 2014/2015 Fodboldloven 2014/2015 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 65. udgave 2014/2015 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk, Lise Fabricius/lise@dbu.dk, Jacob Roar Hansen/roar@dbu.dk

Læs mere

Fodboldloven 2013/2014

Fodboldloven 2013/2014 Fodboldloven 2013/2014 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 64. udgave 2013/2014 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag: 6000 Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk, Lise Fabricius/lise@dbu.dk, Jacob Roar

Læs mere

Fodboldloven 2007/2008

Fodboldloven 2007/2008 Fodboldloven 2007/2008 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 58. udgave 2007/2008 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag: 8000 Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk, Lise Fabricius/lise@dbu.dk, Henrik Vick/vick@dbu.dk

Læs mere

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v. DBU Lolland-Falster Spilleregler m. v. INDEFODBOLD 2018 / 2019 Spilleregler til store mål for sæsonen 2018/2019 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board (2014/2015-udgaven) med

Læs mere

Fodboldloven 2010/2011

Fodboldloven 2010/2011 Fodboldloven 2010/2011 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 61. udgave 2010/2011 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag: 6000 Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk, Lise Fabricius/lise@dbu.dk, Carl Herup

Læs mere

Fodboldloven 2009/2010

Fodboldloven 2009/2010 Fodboldloven 2009/2010 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 2009/2010 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 60. udgave 2009/2010 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag: 5000 Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk,

Læs mere

10. samt januar

10. samt januar 10. samt 17. - 18. januar 1 2015 43. sæson I samarbejde med vores sponsorer har vi fornøjelsen, for 43. gang at arrangere indefodboldturnering for skolerne i Aalbæk og Skagen. Resultater, billeder og spilleregler

Læs mere

Fodboldloven 2015/2016

Fodboldloven 2015/2016 Fodboldloven 2015/2016 Dansk Boldspil-Union 1 Kolofon Fodboldloven 2015/2016 66. udgave 2015/2016 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Redaktion: DBU s Fodboldlovgruppe Layout/Dtp: Formegon Aps Foto: Per og

Læs mere

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE BALLERUP-SKOVLUNDE FODBOLD INVITERER TIL BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE En turnering for sjov i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 25. februar 2018 TAK for jeres tilslutning og vi glæder os til en hyggelig

Læs mere

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Forenklede spilleregler s. 2 Regler for dispensation s. 3 Afbudstakter til kommunemesterskab s. 3 Indefodboldloven s. 4 1 Årgang Oversigt over forenklede

Læs mere

14. samt januar

14. samt januar 14. samt 21. - 22. januar 2017 45. sæson I samarbejde med vores sponsorer har vi fornøjelsen, for 45. gang at arrangere indefodboldturnering for skolerne i Aalbæk, Strandby og Skagen. Resultater, billeder

Læs mere

KFD Teorimesterskab 2013

KFD Teorimesterskab 2013 Navn Beskrivelse I 1 runde af den såkaldte forårsturnering bliver en spiller på banen så sur på modspillernes træner ude på bænken, at han kaster en snebold efter ham Han rammer dog ikke Hvad dømmer dommeren

Læs mere

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup.

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup. 2016 Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup. Vi ved, at du glæder dig til at dømme en eller flere 8 mands kampe ved Kronborg Cup 2016. Vi har her samlet spillereglerne fra DBU Sjælland, som vi spiller efter.

Læs mere

FODBOLDLOVEN 2016/2017

FODBOLDLOVEN 2016/2017 FODBOLDLOVEN 2016/2017 WWW.DBU.DK/ FODBOLDLOVEN EN DEL AF NOGET STØRRE FODBOLDLOVEN 2016/2017 Fodboldloven 67. udgave 2016/2017 Udgivet af Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1 2605 Brøndby Redaktion: DBU s

Læs mere

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle. FODBOLD for begyndere Når du skal lære at spille fodbold, er der mange nye regler og begreber, der kan være svære i starten. Heldigvis kan de nemt læres og derfor har vi lavet den her infografik, der forklarer

Læs mere

4. udgave 2014 Udgivet af Dansk Boldspil-Union

4. udgave 2014 Udgivet af Dansk Boldspil-Union FUTSALLOVEN 2014-2015 4. udgave 2014 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Layout/Dtp: DBU Grafisk Bettina Emcken/Lise Fabricius/Carl Herup Høgnesen/Jacob Roar Hansen Redaktion: DBUs Dommerudvalgs lovgruppe

Læs mere

Fodboldloven. 54. udgave 2003/2004 Udgivet af Dansk Boldspil-Union

Fodboldloven. 54. udgave 2003/2004 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 54. udgave 2003/2004 Udgivet af Dansk Boldspil-Union 1 2 Forord DBU udsender hermed sin 54. udgave af Fodboldloven. Heller ikke i 2003 har The Board s årlige møde betydet væsentlige regelændringer.

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Spørgsmål og svar samt orientering.

Spørgsmål og svar samt orientering. Indefodboldudvalget side 1 Spørgsmål og svar samt orientering. DFU s Indefodboldudvalg bliver ind imellem anmodet om at tage stilling til spørgsmål om indefodbold. En del af disse spørgsmål og svar er

Læs mere

FODBOLDLOVEN 2017/2018

FODBOLDLOVEN 2017/2018 FODBOLDLOVEN 2017/2018 WWW.DBU.DK/ FODBOLDLOVEN EN DEL AF NOGET STØRRE FODBOLDLOVEN 2017/2018 Fodboldloven 68. udgave 2017/2018 Udgivet af Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1 2605 Brøndby Redaktion: DBU s

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

Spire Cup 2014. Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer.

Spire Cup 2014. Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer. Spire Cup 2014 Så er det tid for den årlige indendørs fodboldturnering for gl. Pandrup Kommune og hermed fremsendes stævneprogram, som løber af stablen 11.-14. november. Stævnet afvikles i Nolshallen,

Læs mere

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017 Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017 Spilletid for alle puljer: 8 min. (9 min. pr. kampafvikling). I 4-holdspuljer er der sat fem minutters pause af mellem hver anden puljekamp,

Læs mere

Love for Futsal 2010/2011

Love for Futsal 2010/2011 Love for Futsal 2010/2011 Love for Futsal 2010/2011-1. udgave Side 1 Forord. DBU udsender hermed sin 1. udgave af Futsalloven. Loven er oversat direkte fra seneste udgivelse af FIFA s Futsal Laws of the

Læs mere

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008.

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008. 17-03-2008 Firma Cup 2008 Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. på Borgerskolen Søndag 16/03-2008 Arrangør: Get2 Sport & Taastrup FC Sådan finder du

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere.

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

Spilleregler for 3-mands fodbold

Spilleregler for 3-mands fodbold Spilleregler for 3-mands fodbold 1 Banestørrelsen Idealstørrelse 13 meter x 21 meter. 2 Målstørrelse Idealstørrelsen for målene er 1 X 1,5 meter. 3 Boldstørrelse Der benyttes boldstørrelse 3. 4 Spillernes

Læs mere

Spilleregler for 3-mands fodbold

Spilleregler for 3-mands fodbold Spilleregler for 3-mands fodbold 1 Banestørrelsen Idealstørrelse 13 meter x 21 meter. 2 Målstørrelse Idealstørrelsen for målene er 1 X 1,5 meter. 3 Boldstørrelse Der benyttes boldstørrelse 3. 4 Spillernes

Læs mere

Spire Cup Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer.

Spire Cup Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer. Spire Cup 2014 Så er det tid for den årlige indendørs fodboldturnering for gl. Pandrup Kommune og hermed fremsendes stævneprogram, som løber af stablen 11.-14. november. Stævnet afvikles i Nolshallen,

Læs mere

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2017/2018

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2017/2018 Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2017/2018 Indefodboldloven s. 2 Regler for dispensation s. 8 Afbudstakster s. 9 Datoer for finalestævner s. 10 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget

Læs mere

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 7 Diverse ændringer... 7. DIVISIONERING... 8 1 Seniorer... 8 2 Ungdom... 8 3 Spillerbeskrivelser...

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 7 Diverse ændringer... 7. DIVISIONERING... 8 1 Seniorer... 8 2 Ungdom... 8 3 Spillerbeskrivelser... Indholdsfortegnelse Side FODBOLDLOVEN FOR 7-MANDS... 2 1 Banen... 2 2 Bolden... 2 3 Spillernes antal... 2 4 Spillernes udstyr... 3 5 Dommeren... 3 6 Linjedommere... 3 7 Spilletid... 3 8. Spillets igangsættelse...

Læs mere

Stævneprogram. Søndag den 13. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre

Stævneprogram. Søndag den 13. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre Stævneprogram Søndag den 13. januar 2019 Rødovre Hallen Rødovre Parkvej 425 2610 Rødovre Puljeinddeling og program Herresenior Satair Super Sonics 1 Satair Super Sonics 2 Widex 1 Widex 2 Det Lille Bryggeri

Læs mere

Spilleregler for Futsal

Spilleregler for Futsal Page 1 of 11 Spilleregler for Futsal Justeringer Forudsat at de involverede nationalforbund er enige herom, og principperne for disse love overholdes, kan lovene tilpasses på følgende punkter i kampe for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 8 Diverse ændringer...8. DIVISIONERING Seniorer Ungdom Spillerbeskrivelser...

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 8 Diverse ændringer...8. DIVISIONERING Seniorer Ungdom Spillerbeskrivelser... Indholdsfortegnelse Side FODBOLDLOVEN FOR 8-MANDS... 2 1 Banen... 2 2 Bolden... 2 3 Spillernes antal... 2 4 Spillernes udstyr... 3 5 Dommeren... 3 6 Linjedommere... 3 7 Spilletid... 3 8. Spillets igangsættelse...

Læs mere

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2018/2019

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2018/2019 Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2018/2019 Indefodboldloven s. 2 Dommere s. 8 Regler for dispensation s. 8 Afbudstakster s. 9 Datoer for finalestævner s. 10 INDEFODBOLDLOVEN 2018/2019

Læs mere

09. samt 16. - 17. januar

09. samt 16. - 17. januar 09. samt 16. - 17. januar 2016 44. sæson I samarbejde med vores sponsorer har vi fornøjelsen, for 44. gang at arrangerer indefodboldturnering for skolerne i Strandby, Aalbæk og Skagen. Resultater, billeder

Læs mere

Dommerens placering. 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark. 2. Dommerens placering ved målspark

Dommerens placering. 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark. 2. Dommerens placering ved målspark Dommerens placering 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark 2. Dommerens placering ved målspark Dommerens placering 3. Dommerens placering ved hjørnespark (1) 4. Dommerens placering ved hjørnespark

Læs mere

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget

Futsal officielt regelsæt. Futsal spilleregler. Dansk Arbejder Idrætsforbund Region Hovedstaden - fodboldudvalget Futsal spilleregler Indholdsfortegnelse 1 Banen 2 Bolden 3 Antal spillere 4 Spillernes udstyr 5 Dommeren 6 Dommerassistenten 7 Tidtageren og den 3. dommer 8 Kampens længde 9 Spillets start og genstart

Læs mere

FODBOLDLOVEN 2019/2020

FODBOLDLOVEN 2019/2020 FODBOLDLOVEN 2019/2020 WWW.DBU.DK/ FODBOLDLOVEN EN DEL AF NOGET STØRRE FODBOLDLOVEN 2019/2020 Fodboldloven 70. udgave 2019/2020 Udgivet af Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1 2605 Brøndby Redaktion: DBU s

Læs mere

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Banen 2 Bolden 3 Antal spillere 4 Spillernes udstyr 5 Dommeren 6 Dommerassistenten 7 Tidtageren og den 3. dommer 8 Kampens længde 9 Spillets start og genstart 10 Bolden i spil og

Læs mere

FODBOLDLOVEN 2018/2019

FODBOLDLOVEN 2018/2019 FODBOLDLOVEN 2018/2019 WWW.DBU.DK/ FODBOLDLOVEN EN DEL AF NOGET STØRRE FODBOLDLOVEN 2018/2019 Fodboldloven 69. udgave 2018/2019 Udgivet af Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1 2605 Brøndby Redaktion: DBU s

Læs mere

Stævneprogram. Søndag den 27. januar Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads Kbh. Ø

Stævneprogram. Søndag den 27. januar Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads Kbh. Ø Stævneprogram Søndag den 27. januar 2019 Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads 7 2100 Kbh. Ø Puljeinddeling og program Pulje 1 Pulje 2 Danske Bank 2 Det Lille Bryggeri Vallensbæk IF Team Kåsse Sjærrrrr Calcio

Læs mere

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse

Futsal officielt regelsæt. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Banen 2 Bolden 3 Antal spillere 4 Spillernes udstyr 5 Dommeren 6 Dommerassistenten 7 Tidtageren og den 3. dommer 8 Kampens længde 9 Spillets start og genstart 10 Bolden i spil og

Læs mere

Stævneprogram. Søndag den 20. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre

Stævneprogram. Søndag den 20. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre Stævneprogram Søndag den 20. januar 2019 Rødovre Hallen Rødovre Parkvej 425 2610 Rødovre Puljeinddeling og program Damesenior Herresenior pulje 1 Herresenior pulje 2 HIK 1 Danske Bank 1 FC Wihlborgs 2

Læs mere

Vikinge Cup 2016 EFTERÅR. Program FFB Vikinge Cup 2016 EFTERÅR

Vikinge Cup 2016 EFTERÅR. Program FFB Vikinge Cup 2016 EFTERÅR Program FFB Vikinge Cup 2016 Weekenden 23. 25. september 2016 på Frederikssund Stadion Kalvøvej 9, 3600 Frederikssund Vi vil gerne takke alle hold, trænere, forældre og andre supportere for jeres deltagelse

Læs mere

Stævneprogram. Lørdag den 12. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre. Version II

Stævneprogram. Lørdag den 12. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre. Version II Stævneprogram Version II Lørdag den 12. januar 2019 Rødovre Hallen Rødovre Parkvej 425 2610 Rødovre Puljeinddeling og program Herresenior pulje 1 Herresenior pulje 2 Damesenior Team DEA Kung Pow EVA VIPVAB

Læs mere

Velkommen til Næstved IF Forældreforenings Julestævne 2 1

Velkommen til Næstved IF Forældreforenings Julestævne 2 1 Velkommen til Næstved IF Forældreforenings Julestævne 2 1 Lørdag den 27. november og søndag den 28. november 2010 på Sydbyskolen, Parkvej 109, 4700 Næstved En repræsentant fra holdet bedes melde sig ved

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej 1 Har journalister og tilskuere pligt til at kende spillereglerne? 2 Skal trænere som også kaldes officials kende spillereglerne? 3 Er målrammens indvendige mål 3,08m x 2,08m? 4 Kaldes 3-meterlinjen for

Læs mere

Stævneprogram. Søndag den 3. februar Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads Kbh. Ø

Stævneprogram. Søndag den 3. februar Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads Kbh. Ø Stævneprogram Søndag den 3. februar 2019 Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads 7 2100 Kbh. Ø Puljeinddeling og program Damer Herrer Pulje 1 Herrer Pulje 2 Herrer Pulje 3 Herrer Pulje 4 HIK 1 PAN 1 Posten

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Fraugde Cup Stævneprogram for indefodboldstævnet Weekenden den 1. og 2. december 2018 i Fraugde Hallen. Arrangør: Fraugde G & IF

Fraugde Cup Stævneprogram for indefodboldstævnet Weekenden den 1. og 2. december 2018 i Fraugde Hallen. Arrangør: Fraugde G & IF Fraugde Cup 2018 Stævneprogram for indefodboldstævnet Weekenden den 1. og 2. december 2018 i Fraugde Hallen Arrangør: Fraugde G & IF 1 Velkommen til fodboldfest i Fraugde. Fraugde G & IF vil gerne byde

Læs mere

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere.

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. et anbefales: Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. Spillet skal være mellem dommeren og 2. dommeren ommerne skal arbejde diagonalt forskudt over for hinanden At placere sig uden for sidelinjen og arbejde

Læs mere

Program påske lørdag

Program påske lørdag Program påske lørdag 09.00 14.00 8 mands U11 og U12 13.45 14.15 Præmieoverrækkelse U11 og U12 Aktiviteter Besøg AL s stand, gæt bolde og vind eller få en snak om alt fra lønkonti til realkreditlån. Speedcage

Læs mere

STÆVNEPROGRAM INDEFODBOLD HOVEDSPONSOR

STÆVNEPROGRAM INDEFODBOLD HOVEDSPONSOR STÆVNEPROGRAM INDEFODBOLD HOVEDSPONSOR TURNERINGSREGLEMENT 1. Banen. Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Banen er uden for målstængerne omgivet

Læs mere

FODBOLD. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

FODBOLD. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1 FODBOLD Opdateret maj 2011 Nyt punkt 7 stk. 7.3. Generelle turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere

Spilleregler for 3-mands fodbold

Spilleregler for 3-mands fodbold Spilleregler for 3-mands fodbold 1 Banestørrelsen Idealstørrelse 13 meter x 21 meter. 2 Målstørrelse Idealstørrelsen for målene er 1 X 1,5 meter. 3 Boldstørrelse Der benyttes boldstørrelse 3. 4 Spillernes

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m. 1. Banen og omliggende område skal være som i følgende oversigt: Dimensionerne. Banen skal være rektangulær, længden skal være mellem 25 og 42 m og bredden skal være mellem 15 og 25 m bredt. Længden skal

Læs mere

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse Sådan gør du: Du har modtaget en 4-cifret kode i e-mailen fra Bet25. Den kode skal du dele ud til dine 6 holdkammerater, som de skal taste ind på deres Bet25-konto under menuen, som vist på billedet: Turneringsstruktur

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

KOMMUNEMESTERSKABER INDENDØRS FODBOLD FOR UNGDOM 2012

KOMMUNEMESTERSKABER INDENDØRS FODBOLD FOR UNGDOM 2012 FREDERIKSSUND KOMMUNE KOMMUNEMESTERSKABER INDENDØRS FODBOLD FOR UNGDOM 2012 MØLLEGÅRDHALLEN Møllevej 90, 3630 Jægerspris www.jik.dk LØRDAG, den 3. marts 2012 og SØNDAG, den 4. marts 2012 PROGRAMINDHOLD:

Læs mere

Turneringsregler til Firmaidræt Open i fodbold - udefodbold

Turneringsregler til Firmaidræt Open i fodbold - udefodbold Turneringsregler til Firmaidræt Open i fodbold - udefodbold Aldersgrænse Deltagerberettigede er alle, der på stævnedagen er fyldt 16 år. Oldboysspillere skal på stævnedagen være fyldt 32 år. Oldgirlsspillere

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

ÅRHUSMESTERSKABERNE I INDEFODBOLD 2015

ÅRHUSMESTERSKABERNE I INDEFODBOLD 2015 ÅRHUSMESTERSKABERNE I INDEFODBOLD 2015 HEI HALLEN 5. Januar 11. 12. Januar 18. 19. Januar PROGRAM VELKOMMEN TIL ÅRHUSMESTERSKABERNE I INDEFODBOLD 2015 HEI Fodbold har fornøjelsen af at byde jer velkommen

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 En kamp skal afgøres ved en straffekastrunde. Inden HVID 9 skal kaste, kommer han med flere usportslige kommentarer

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

SPILLEREGLER FOR FUTSAL

SPILLEREGLER FOR FUTSAL SPILLEREGLER FOR FUTSAL Indholdsfortegnelse: 1. Banen 2. Bolden 3. Antal Spillere 4. Spillernes udstyr 5. Dommer 6. Dommer assistent 7. Tidtager 8. Den 3. dommer 9. Spillets varighed 10. Spilstart 11.

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere