Mærk Næstved Godt liv for familien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mærk Næstved Godt liv for familien"

Transkript

1 NÆSTVED KOMMUNES VISION Mærk Næstved Godt liv for familien Det vi vil. Det vi kan. Det vi gør. Juni 2014

2 2 Mærk Næstved Godt liv for familien Indhold 1 Intro 2 Det vi vil Visionen: Mærk Næstved Godt liv for familien 3 Målene 4 Det vi kan: Styrkepositionerne 5 Det vi gør: Indsatserne

3 3 Mærk Næstved Godt liv for familien 1 Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid: Inden for synsvidde, men uden for rækkevidde. Med en vision for Næstved Kommune ønsker vi, at alle borgere, medarbejdere, samarbejdspartnere får et tydeligt billede af den fremtid, vi ønsker for vores kommune. Noget fælles at navigere efter, der kan give sammenhæng og retning. Både i dagligdagen og når de langsigtede prioriteringer skal besluttes. En klar vision er også afgørende udadtil. Vores kommune eksisterer i kraft af, at borgerne aktivt vælger os. Konkurrencen er stor. Næstved Kommunes vision Mærk Næstved blev vedtaget i 2010, men udviklingen har ikke stået stille, og det er nyttigt igen at indstille sigtelinjerne på de tre spor, som kommunen dengang definerede som rammen for indsatsen: Uddannelse, Oplevelser og Erhverv. I den kommende periode skal vi fokusere på de konkrete indsatser i de tre spor og vi skal for alvor rette blikket udad, mod hvordan vi vokser og bliver synlige også uden for kommunegrænsen. Visionen Mærk Næstved Godt liv for familien sætter retning på rejsen. Dette dokument beskriver visionen: Det vi vil. Dokumentet beskriver også styrkepositionerne, vores særlige ressourcer: Det vi kan. Og det beskriver de indsatser, der er nødvendige for at nå målene: Det vi gør. Dette dokument beskriver visionen: Det vi vil. Dokumentet beskriver også styrkepositionerne, vores særlige ressourcer: Det vi kan. Og det beskriver de indsatser, der er nødvendige for at nå målene: Det vi gør. Bemærk, at Mærk Næstved Godt liv for familien i princippet er til intern gavn og brug. Visionen henvender sig i sin sproglige form til de borgere, virksomheder og besøgende, som vi gerne vil begejstre og engagere, men dens målgruppe er i første omgang ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere.

4 4 Mærk Næstved Godt liv for familien 2 Det vi vil. Visionen: Mærk Næstved Godt liv for familien Mærk næstved Godt liv for familien Næstved Kommune vil være blandt Sjællands tre mest attraktive steder at bo, leve og arbejde for familier. Derfor bliver vi ved med at tilbyde de levekvaliteter, som moderne familier efterspørger; det gode liv, gode arbejdspladser, læringsmiljøer for hele familien og masser af aktiviteter i natur og kultur. Næstved har plads til familier, der vil mærke og mærkes af et godt liv. Et godt liv omfatter sunde levevilkår som frisk luft, motion og bæredygtige arbejdspladser. Et godt liv omfatter naturen i kulturen og kulturen i naturen. Og den velfærd, vi vil tilbyde hele familien: Sikre gode vilkår for vores børn, et fornuftigt velfærdsniveau, involvering og fælleskab i både politik og kultur. Vi vil gøre Næstved Kommune til et godt sted at leve fordi vores velfærd, arbejdspladser og fritidsliv bygger på viden om god livsstil og læring. Næstved tilbyder masser af jobmuligheder. Du kan pendle til hovedstaden med et moderne og effektivt transportsystem, der i 2018 bringer transporttiden ned på godt en halv time. Og vil du arbejde i Næstved, er vi stolte af vores erhvervsprofil. Vi er Danmarks centrum for fleksibelt småerhverv. Vi har særlige nicher inden for bæredygtigt byggeri, ventilation og kunsthåndværk. Vi er Sydsjællands handelscentrum og vil styrke vores position inden for moderne og bæredygtig landbrugsog fødevareproduktion. Vi satser på turismen med de særlige oplevelser i natur og kulturlandskaber, på lidt over en halv time fra hovedstaden. Næstved er læring for hele familien. Vi sætter moderne rammer for vores dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, hvor børn og unge, pædagoger, lærere og virksomheder er sammen om en helt særlig læringsprofil med fokus på hverdagserhverv og praktisk innovation. Næstved Kommune vil have gode dagtilbud og folkeskoler målt både på det faglige niveau, elevernes trivsel og forældrenes tilfredshed. Og vi er mestre i at samarbejde på tværs af erhverv, uddannelse og oplevelser. Næstved er oplevelser i fællesskab. Vi skaber et blomstrende kulturliv, klæder børn og unge på til fremtiden og gør Næstved Kommune til et attraktivt sted at bo og leve med masser af oplevelser i kultur og natur. Vi vil være et kulturelt centrum på Midt- og Sydsjælland med kulturaktiviteter, der tager udgangspunkt i familiernes hverdagsliv og hvor vi tilbyder oplevelser og events i det offentlige rum. En særlig stolthed er vores ungdomskultur, der opleves og mærkes, og som frem for alt sætter nye standarder inden for kreativitet og involvering. I Næstved hænger tingene sammen. For os er erhverv, læring og oplevelser en livsstil. Med et samarbejde mellem erhverv, uddannelse og kultur- og oplevelsessektoren gør vi det muligt at udvikle vores byggeri, landbrug og industri, at blive klogere, at innovere og at dele oplevelserne med både borgere og besøgende.

5 5 Mærk Næstved Godt liv for familien

6 6 Mærk Næstved Godt liv for familien 3 Målene Næstved Kommunes vision fokuserer på fire temaer under overskriften Godt liv for familien : Gode og sunde levevilkår Masser af jobmuligheder Læring for hele familien Oplevelser i fællesskab Visionens samlede mål er på den baggrund en Næstved Kommune, der har fundet sin særlige position som et af Sjællands tre mest attraktive steder at bo, leve og arbejde for familier. Der er tale om en vision for bosætning, der udvikler Næstved som kommunen, der giver familierne plads og rum til godt liv. Visionens mere konkrete mål er alle relaterede til visionens fire temaer: Mål for gode og sunde levevilkår, herunder nettotilvækst af borgere Mål for jobmuligheder og erhverv, herunder en førerposition inden for fleksibelt småerhverv Mål for læring, herunder udviklingen af fremragende læringsmiljøer for børn, unge og voksne Mål for oplevelser i fællesskab, herunder styrkelse af brandet som Midt- og Sydsjællands centrum for aktiviteter i kultur og natur, der tager udgangspunkt i familiernes hverdagsliv Der er tale om en vision for bosætning, der udvikler Næstved som kommunen, der giver familierne plads til godt liv.

7 7 Mærk Næstved Godt liv for familien Mål for GODT LIV: Næstved Kommune har nettotilvækst af borgere En del af Næstveds borgere arbejder i København eller forstadskommunerne, men bor i Næstved-området. Næstved er kommunens hovedby og vækstdynamo. Centerbyer og landområder er attraktive for bosætning. Det gode liv i Næstved er manifesteret i sunde arbejdspladser og fritidsaktiviteter, velfungerende dagtilbud, skoler, foreninger og kultur- og naturoplevelser af stor værdi for borgere og besøgende/turister. Tilsammen er Næstved Kommune rammen for både et godt og sundt liv baseret på en moderne infrastruktur, der vil blive udviklet yderligere i de kommende år. Næstved Kommune behøver motorvejen mellem Næstved og Rønnede, der dagligt vil transportere biler. Og vi behøver udviklingen af en god, intern infrastruktur, ligesom der er muligheder i opgradering af den digitale infrastruktur og herunder de innovative muligheder for fjern- og flexarbejde, fjernstudie mv. Konkrete mål for 2018: Nettotilvækst på borgere. Truffet beslutning om og fundet finansiering til Rute 54. Antallet af voksne borgere med selvvurderet dårligt helbred er faldet fra 16 % til 14 %. Antallet af borgere, der bor hvor grønne områder er let tilgængelige, er steget med 2 %. Mål for FLEKSIBELT SMÅERHVERV: Næstved Kommune har en førerposition inden for fleksibelt småerhverv Vi ønsker at skabe arbejdspladser og styrke Næstved Kommunes brand indenfor bæredygtigt byggeri og detailhandel. I fremtiden skal vi skabe flere arbejdspladser ved at styrke hele den moderne værdikæde med samarbejde mellem erhverv, uddannelse og oplevelsessektoren. Der skal skabes et marked for bæredygtigt byggeri, vi skal udvikle nye styrkepositioner, fx indenfor vores ventilationsvirksomheder. Vi skal styrke handelslivets oplevelsesdimension som det allerede sker med samarbejdet omkring om Kultur-natten. Det er også et indsatsområde, at styrke kommunens generelle erhvervsservice og erhvervsomdømme gennem en målrettet indsats. Konkrete mål for 2018: flere arbejdspladser på fokuserede indsatsområder, feks indenfor byggeri og detailhandel. Ressource City har styrket kommunens brand som frontløber inden for bæredygtigt byggeri. De tomme butikker i Næstveds bymidte er genudlejet. Vækst på 14 % i turismen (incl. erhvervsturisme) og antal besøgende der overnatter, benytter byen til konferencer, hotelophold osv.

8 8 Mærk Næstved Godt liv for familien Mål for LÆRING; SKOLE OG UDDANNELSE: Næstved kommune har udviklet fremragende læringsmiljøer for børn, unge og voksne Næstved Kommune vil have gode dagtilbud og folkeskoler målt både på faglige resultater og elevernes trivsel med et særligt fokus på iværksætteri, praktisk innovation, håndværk og bæredygtighed. Vi er i front med at udvikle og implementere nye og varieret læringsformer og bedst til at levere rollemodeller inden for faglige uddannelser og småerhverv. I fremtiden skal særligt dagtilbud, skole- og læringsmulighederne for både børn, unge og voksne sikres fortsat faglig udvikling. Konkrete mål for 2018: Tiltrukket mindst tre nye uddannelser, der matcher erhvervslivets efterspørgsel. Campus Næstved er etableret. Det faglige uddannelsesniveau på alle niveaue er løftet efter skolereformen. Næstved har øget nettovækst på uddannelsespladser indenfor de videregående erhvervsrettede uddannelser med 10 %. Mål for OPLEVELSER; KULTUR OG NATUR: Næstved Kommune har styrket sit brand som Midt- og Sydsjællands kulturcentrum for aktiviteter, der tager udgangspunkt i familiernes hverdagsliv Vi kommer til at have rammer der giver mulighed for større events. Og vi er et af de top 20 mest attraktive steder at afholde events. Vi har bygget videre på vores styrkeposition indenfor børne- og ungdomskultur og talentudvikling. Det samme gælder de mange natur- og kulturmuligheder, hvor det naturlige fokus på familiernes hverdagskultur skal udmøntes yderligere, og gøres nærværende med elementer fra oplevelsesøkonomien, branding, events mv. Konkrete mål for 2018: Truffet beslutning om etablering af 1-2 større oplevelsestilbud som feks Oplevelsescentret Holmegaard Park og Corpusius. Park Arena har skabt Mærk Næstved events med deltagere der får national opmærksomhed. På strategiske steder i byen er der etableret platforme der kommunikerer kommunens tilbud og oplevelser. Og ved udvalgte indfaldsveje er der etableret symboler med lokalområdets særegne kendetegn.

9 9 Mærk Næstved Godt liv for familien 4 Det vi kan. Styrkepositionerne: Erhvervsstruktur, beliggenheden og det gode liv. Styrkepositionerne er særlige for Næstved Kommune. De betyder, at vi kan gøre en forskel og indfri visionens mål. Styrkepositionerne er historisk betingede. De har at gøre med netop vores identitet og kultur, og de bygger på kvaliteter og kompetencer, der også fremover vil gøre en forskel i den nationale konkurrence. Vores styrker kan mærkes i alle vores indsatser. Det er styrkerne, vi kendes på. Vores særlige kvaliteter. Dét, der gør os til noget særligt; erhvervsstrukturen, beliggenheden og det gode liv. Det gælder for erhvervsstrukturen, at byggeri, håndværk og industri med færre end 10 medarbejdere i almindelighed er dominerende i Region Sjælland, og i særdeleshed i Næstved Kommune det vi kalder fleksibelt småerhverv. Over 25 % af de private job findes her inden for ressourceområdet bygge og bolig, hvilket bl.a. omfatter håndværkere, arkitekter og rådgivende ingeniører. Desuden er Næstved Kommune kendetegnet ved detailhandel, engroshandel og service. Herunder et handelsliv, der leverer både attraktivitet i Næstved bymidte samt muligheder for storcentre. Det gælder for beliggenheden, at vi udnytter nærheden til hovedstaden. I Næstved er man i forbindelse med alting. Vores centrale beliggenhed gør, at det er hurtigt at komme til og fra kommunen. For erhvervstransporten ligger Næstved midt på Danmarks østlige transportkorridor. Og for persontransporten i bil og med den kollektive trafik kan vi i de kommende år have et moderne og effektivt kollektivt transportsystem, effektive motorveje, der i 2018 bringer transporttiden til hovedstaden helt ned på 34 minutter. Det gælder for det gode liv, at vi tilbyder gode levekvaliteter for alle familier, der ønsker gode rammer, tryghed, sundhed og kultur-/naturoplevelser. Det siger vi, fordi vores by scorer højt på alle de parametre, der verden over kendetegner de mest populære byområder og fordi vi er en del af en voksende hovedstadsregion.

10 10 Mærk Næstved Godt liv for familien 5 Det vi gør: indsatser og aktiviteter Visionens konkrete indsatser og aktiviteter ligger i forlængelse af de fire, konkrete mål: Næstved kommune har nettotilvækst af borgere. Næstved kommune har en førerposition inden for fleksibelt småerhverv Næstved kommune har udviklet læringsmiljøer for børn, unge og voksne. Næstved kommune har styrket sit brand som Midt- og Sydsjællands kulturcentrum for aktiviteter, der tager udgangspunkt i familiernes hverdagsliv. Indsatserne og aktiviteterne omfatter dét, der skal realiseres både for at Næstved kommune leverer varen, og for at kommunen profilerer sig på en række særlige områder. Nedenstående er en række eksempler, der angiver retningen og indholdet i de kommende års arbejde. Listen er således ikke dags dato udtømmende; nye projekter vil opstå, listen vil blive revideret løbende. I oversigten findes der indsatser, aktiviteter og projekter der understøtter målene i visionen. Alle er igangsat, undervejs eller i en afsøgningsfase.

11 11 Mærk Næstved Godt liv for familien Næstved har i 2018 Tema: GODT LIV Tema: FLEKSIBELT SMÅERHVERV Tema: SKOLE OG UDDANNELSE Tema: KULTUR OG NATUR Mål: Mål: Mål: Mål: NETTOTILFLYTNING AF BORGERE FØRERPOSITION INDEN FOR FLEKSIBELT SMÅERHVERV UDVIKLING AF FREMRAGENDE LÆRINGSMILJØER STYRKET BRAND SOM KULTURCENTRUM FOR AKTVITETER Vi vil nå målet gennem konkrete indsatser og aktiviteter: Vi vil nå målet gennem konkrete indsatser og aktiviteter: Vi vil nå målet gennem konkrete indsatser og aktiviteter: Vi vil nå målet gennem konkrete indsatser og aktiviteter: Bosætningsstrategi Med en bosætningsstrategi vil Næstved Kommune arbejde på at tiltrække nye borgere til kommunen Kommunikationsindsats for udbredelse af visionen Udbredelse af visionen kan bl.a. ske gennem involvering af medarbejdere, Storytelling, events spektakulære begivenheder, mund-til-mund metoden osv. Kampagner der bygger på resultater fra den foregående periode Projekter der er resultater af visionsarbejdet fra foregående periode synliggøres. Forbedret infrastruktur I 2018 lægger der beslutning om anlæg og finansiering af motorvej ved Rønnede. En forbedret infrastruktur skal være med til at gøre Næstved attraktiv overfor tilflyttere og virksomheder. Branding Mærk Næstved Godt liv for familien er løftet gennem en fokuseret branding indsats. Erhvervsservice State-of-the-art erhvervsservice taksforce én indgang, proaktiv dialog, netværk mv. Ressource City Danmarks førende demonstrationscenter inden for up-cycling med kontorfaciliteter, testlaboratorium, undervisning og demonstrationspark. Partnerskaber med iværksættere, uddannelser, håndværkere. Næstved som handelscentrum. Skal fortsat være et af de 2-3 stærkeste handelscentre i Danmark ved at styrke og koncentrere detailhandelen i Næstved Midtby; profilerede kædebutikker og de særlige butikker i bymidten, samt et spændende bymiljø med flere oplevelser, gode parkeringsog tilkørselsmuligheder mv. Skarp profil på Campus Næstved Campus Næstved er en samling af Næstveds uddannelser ved stationen lige midt i Næstveds bymidte nødvendigt med fokus på merkantile og håndværksmæssige/designmæssige uddannelser. Flere håndværksuddannelser til Næstved. Tiltrække håndværks- og tekniske uddannelser til kommunen. Oplevelsescentret Holmegaard Park En relancering med udgangspunkt i samarbejdet med skoler, lokale virksomheder mv. Park Arena Hal 3 Lokale og Anlægsfonden har bevilget 48 mio. kr. i lån til opførelsen af Næstved Arena. Den nye arena bliver et aktivitetssted for både elite og bredde. Arenaen vil kunne rumme både landskampe, skoleidræt og gymnastikforening. Nunatak Friluftcenter i Herlufmagle. Et center, der kobler det formelle og det uformelle læringsrum og skolen med foreningslivet. Corpusius Corpusius er et særligt og spændende oplevelsescenter et kropseksperimentarium fyldt med fascinerende oplevelser, der formidler viden om anatomiske, fysiologiske og psykiske emner. Involvering Borgere og medarbejdere spiller en central rolle i udbredelsen af visionen

12

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Byrådets vision 2018 November 2014 2 LEAD / November 2014 Indhold 1. Intro 2. Grundlaget: Fortællingen om Roskilde Kommune 3. Målene: Det vi kæmper for 4. Indsatser

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Trafikalt knudepunkt i Hovedstadsregionen Høje-Taastrup Kommune er placeret lige dér, hvor hovedstadsområdet åbner sig mod resten af landet. Kommunen er et knudepunkt

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Vision Lyngby-Taarbæk Kommune har et stærkt erhvervsliv. Iværksættere og smv er går hånd i hånd med et af Danmarks mest innovative videns miljøer - og et af de aller bedste handelsmiljøer.

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

OPLÆG TIL INDIKATORER FOR TVÆRPOLITISKE MÅL

OPLÆG TIL INDIKATORER FOR TVÆRPOLITISKE MÅL Alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse Uddannelses- og beskæftigelsesstatistik Slut Udvalgenes Flere jobparate skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate skal tættere på arbejdsmarkedet

Læs mere

Introduktion for byrådet

Introduktion for byrådet Introduktion for byrådet Slagelse, 13. Januar 2014 En vision bliver til En politisk skabende 1-årig proces Grundig analyse af Slagelse Kommunes udfordringer og styrker Slagelse Kommune Vision Et enigt

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Strategiske mål. Erhvervsudviklingsstrategien bygger på to strategiske mål og fire indsatsområder.

Strategiske mål. Erhvervsudviklingsstrategien bygger på to strategiske mål og fire indsatsområder. Næstved Kommune 2015-2018 1 Sammen om fremtiden Næstved er et af Danmarks største erhvervsområder øst for Storebælt. Sådan skal det også være i fremtiden. Næstved Kommune har derfor som mål, at virksomhederne

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger.

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger. Beskæftigelses og vækstpolitik Forord Beskæftigelses- og vækstpolitikken er en del af Middelfart Kommunes kommunalplan: Middelfartplanen. Med Middelfartplanen ønsker vi at skabe et samlet dokument, spændende

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund 2 af sporene fra konference om kvalificeret arbejdskraft Claus Steen Madsen, direktør teknik, miljø og erhverv Fra konferencen

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Tæt Tæt på hinanden på hinanden Tæt Tæt på naturen på naturen 1 Høringsoplæg VISIONEN 2031 Fordi vi kan mere i fællesskaber Tæt på hinanden Tæt på naturen Fordi vi ønsker en

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Baggrund. Erhvervsudvalget

Baggrund. Erhvervsudvalget Baggrund - Køge - en gammel industriby - Tradition for samarbejde mellem byråd, arbejdsgivere og lønmodtagere - Køge Erhvervsudviklingsråd (KEUR) - Fusion med Skovbo Kommune - En del af Region Sjælland

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Flyttetendenser. Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015

Flyttetendenser. Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015 Flyttetendenser Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015 Indhold Udarbejdelse af materialer....3 Generelle flyttetendenser....4 Tilflyttere....6 Fraflyttere....8 Anbefalinger til bosætningsstrategien...10

Læs mere

Job- og personprofil for Erhvervsdirektør

Job- og personprofil for Erhvervsdirektør Job- og personprofil for Erhvervsdirektør Direktøren i Næstved Erhverv A/S har besluttet at tiltræde en direktørstilling i andet regi. Stillingen som direktør opslås derfor til besættelse cirka 1. november

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune En sundhedsstrategi, der virker En sundhedsstrategi med to spor Slagelse Kommune har en stor udfordring med befolkningens sundhedstilstand. Sundhedsprofil

Læs mere

Udkast til Ungestrategi Bilag

Udkast til Ungestrategi Bilag Udkast til Ungestrategi Bilag 1 16.12.2014 INDLEDNING Gladsaxe skal være et attraktivt sted at bo og leve for unge. De unge er forskellige og har individuelle behov og ønsker, der afhænger af deres personlighed,

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST)

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række konkrete initiativer.

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE

HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE Henrik Børsting Aagaard Leder Kommuneplan og Udvikling, Vejle Kommune 26. November 2010 VEJLE I TAL Stigende befolkningstal (2007/104.101, 2010/106.603)

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i 4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i For 25 år siden valgte 83% af alle mennesker bosted efter virksomheden eller jobbet. I dag vælger 65% af

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Vækstpolitik 2013-2017

Vækstpolitik 2013-2017 Vækstpolitik 2013-2017 Strategiske samarbejder For at opnå tilstrækkelig kompetence og styrke til i 2017 at være en af Danmarks 10 bedste erhvervskommuner, vil kommunen indgå i en række strategiske samarbejder/partnerskaber.

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Uddybning af visionen

Uddybning af visionen Uddybning af visionen Vedtaget af Byrådet den 26. juni 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Mission... 1 Visionskerne... 2 Grupper i særligt fokus... 4 Familier... 4 Besøgende... 5 Kommunens særlige

Læs mere

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016 LOKALT ENGAGEMENT DE TRE ER FOR UDVIKLINGEN I SEKRETARIATET 2016 VÆKST I FYSISK SOCIAL Odense Byråds otte politiske mål for Vollsmoses fremtid fra byrådsbeslutning den 12.12.2012: Vollsmose skal gå fra

Læs mere

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være VISION 2 0 1 2 Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være Visionen for Favrskov Kommune fastlægger de overordnede pejlemærker for den kommunale servicevirksomhed og beskriver de rammer, som

Læs mere

Vision 2021. Nordfyns Kommune

Vision 2021. Nordfyns Kommune Vision 2021 Nordfyns Kommune Nordfyns Kommune Vision 2021 Baggrund hvorfor dette Visionspapir? Ved den ny kommunalbestyrelses tiltræden den 1. januar 2014 besluttede kommunalbestyrelsen at udarbejde en

Læs mere

Erhvervspolitik for Haderslev Kommune version 1

Erhvervspolitik for Haderslev Kommune version 1 Erhvervspolitik for Haderslev Kommune 2012 - version 1 Et stærkt erhvervsliv i vækst er forudsætningen for at kunne opretholde og udvikle vores velfærdssamfund Baggrund Haderslev Kommune vil fremstå som

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv.

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Strategi for implementering af visionen Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Indhold Indledning...3

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Strategiplan for Bosætning

Strategiplan for Bosætning Strategiplan for Bosætning 2018-2022 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? 1. Nettotilflytning af antal børnefamilier stiger med 20% pr. år. (Svarende til 30 borgere baseret på tal fra 2014-til

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I går det godt. De fleste virksomheder

Læs mere

Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst

Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst Innovativ planstrategi -samskabelse og vækst Niels Ågesen, Kommunaldirektør i Vejle, 25.09.2014 Men hvad skaber samskabelse og vækst? Men hvad skaber samskabelse og vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi?

Læs mere

Trekantområdet kort. Området. Samarbejdet. 7 kommuner indbyggere. Etableret 1993/2007

Trekantområdet kort. Området. Samarbejdet. 7 kommuner indbyggere. Etableret 1993/2007 Trekantområdet kort Området 420.000 indbyggere 3 større byområder Kolding 60.300 Vejle 55.876 Fredericia-Middelfart 55.663 BNP/indb.: 354.000 DKK Ledighed: 3,7% Samarbejdet 7 kommuner Etableret 1993/2007

Læs mere

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen

Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK. Foto: IBC. Foto: IBC. Foto: Fredericia Kommune. Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2017 2021 Fredericia Byråds UDDANNELSESPOLITIK Foto: Fredericia Kommune Foto: Maskinmesterskolen/Dorthe F. Hansen 2 FORORD I 2016 oprettede Fredericia Byråd uddannelsesudvalget med det formål at udvikle

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om 1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK Krig, fred og kærlighed Vi er Skanderborg Kommune ligger i et geografisk og historisk smørhul. Her kan du bo 15 minutter fra Aarhus, midt i naturen og være en del af de

Læs mere