Nærværende notat og skemaer er baseret på den opdaterede version af IAS 24, der gælder for regnskabsår, der begynder 1. januar 2011 eller senere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nærværende notat og skemaer er baseret på den opdaterede version af IAS 24, der gælder for regnskabsår, der begynder 1. januar 2011 eller senere."

Transkript

1

2 Standarden fastlægger oplysningskrav vedrørende nærtstående parter og transaktioner med disse. Transaktioner og mellemværender mellem en virksomhed og andre virksomheder i samme koncern skal oplyses i den enkelte virksomheds separate regnskab. Disse transaktioner elimineres i koncernregnskabet, hvorfor de ikke skal oplyses heri. Formålet med IAS 24 er at henlede opmærksomheden på, at virksomhedens resultat og dens økonomiske udvikling og stilling kan være påvirket af nærtstående parter og transaktioner med disse. IAS 24 indeholder en definition af nærtstående parter, der bl.a. indebærer, at to parter er nærtstående, hvis den ene part direkte eller indirekte kontrollerer eller har betydelig indflydelse på den anden part. Dette kan fx være som følge af et moder /datterselskabsforhold, ved repræsentation i ledelsen eller ved nært familieskab til et sådant ledelsesmedlem. To virksomheder anses også for nærtstående, hvis de kontrolleres af samme modervirksomhed. Nærværende notat og skemaer er baseret på den opdaterede version af IAS 24, der gælder for regnskabsår, der begynder 1. januar 2011 eller senere. I forhold til den tidligere version af IAS 24 er der foretaget præcisering af definitionen af nærtstående parter og der er givet lempelser for visse af oplysningskravene om transaktioner mellem offentligt ejede virksomheder og den pågældende offentlige myndighed samt mellem virksomheder, der er underlagt samme offentlige myndigheds kontrol, fælles kontrol eller betydelige indflydelse. Nedenfor findes et skema (bilag 1), der kan anvendes som hjælpeværktøj ved identifikation af nærtstående parter til virksomheden. Endvidere er kravene i IAS 24 om oplysning om nærtstående parter og transaktioner med disse oplistet i bilag 2, og IAS 24 s definition på nærtstående parter og på nærstående familiemedlemmer er gengivet i bilag 3. December 2011 Ansvar for indhold Selvom der er gjort en stor indsats for at sikre, at oplysningerne i dette notat med tilhørende bilag er korrekte, fralægger Deloitte sig ethvert ansvar for eventuelle indholdsmæssige og faktuelle fejl og for eventuelle tab, der måtte opstå for de personer, som udelukkende sætter deres lid til oplysningerne heri.

3 Bilag 1: Identifikation af nærtstående parter Signaturforklaring Personer, der har kontrol eller fælles kontrol over selskabet, deres nærtstående familie og selskaber kontrolleret eller fælles kontrolleret eller under betydelig indflydelse af disse personer og selskaber, hvor disse personer sidder i ledelsen Er der personer, der ultimativt har kontrol eller fælles kontrol over selskabet? Personer, der har kontrol over selskabet eller et moderselskab til selskabet. Personer, der har fælles kontrol over selskabet eller et moderselskab til selskabet. Personer, der har kontrol over et selskab, der har fælles kontrol over selskabet. a) En person eller et nært medlem af denne persons familie er nærtstående til en regnskabsaflæggende virksomhed, hvis denne person: i. har kontrol eller fælles kontrol over den regnskabsaflæggende virksomhed. Nærtstående familiemedlemmer til ovenstående personer.

4 Selskaber, som ovenstående personer eller disses nærtstående familie-medlemmer har kontrol, fælles kontrol over eller betydelig indflydelse på, inklusive fx associerede virksomheder til selskaber, hvorover personerne har kontrol, og datterselskaber vi. Virksomheden er kontrolleret af eller er til selskaber, hvorpå personerne har under fælles kontrol af en person identificeret betydelig indflydelse. under a). vii. En person identificeret under a) i. har betydelig indflydelse på virksomheden eller er nøgleperson i virksomhedens (eller virksomhedens modervirksomheds) ledelse. Selskaber, hvor ovenstående personer eller disses nærtstående familie-medlemmer er medlem af ledelsen, inklusive datterselskaber til de selskaber, hvor personerne er medlem af ledelsen. vii. En person identificeret under a) i. har betydelig indflydelse på virksomheden eller er nøgleperson i virksomhedens (eller virksomhedens modervirksomheds) ledelse.

5 Personer, der har betydelig indflydelse på selskabet, deres nærtstående familie og selskaber kontrolleret af disse personer Er der personer, der ultimativt har betydelig indflydelse på selskabet? Personer, der har betydelig indflydelse på selskabet eller et moderselskab til selskabet. Personer, der har kontrol over et selskab, der har betydelig indflydelse på selskabet. a) En person eller et nært medlem af denne persons familie er nærtstående til en regnskabsaflæggende virksomhed, hvis denne person: ii. har betydelig indflydelse på den regnskabsaflæggende virksomhed. Nærtstående familiemedlemmer til ovenstående personer. Selskaber, som ovenstående personer eller disses nærtstående familie-medlemmer har kontrol eller fælles kontrol over. vi. Virksomheden er kontrolleret af eller er under fælles kontrol af en person identificeret under a).

6 Selskaber, der har kontrol over selskabet, og disses datterselskaber, joint ventures og associerede virksomheder Er der selskaber, der har kontrol over selskabet? Selskabets moderselskab eller bedstemoderselskab. i. Virksomheden og den regnskabsaflæggende virksomhed er medlem af samme koncern (hvilket vil sige, at hver modervirksomhed, Datterselskaber til selskabets moderselskab eller bedste-moderselskab (søsterselskaber). dattervirksomhed eller søstervirksomhed er nærtstående til hinanden). Joint ventures og associerede virksomheder til selskabets moderselskab eller bedstemoder. ii. En virksomhed er en associeret virksomhed eller et joint venture til den anden virksomhed (eller en associeret virksomhed eller et joint venture til en koncern, som den anden virksomhed er medlem af).

7 Selskaber, der har fælles kontrol over selskabet, og disses datterselskaber, joint ventures og associerede virksomheder Er der selskaber, der direkte eller indirekte har fælles kontrol over selskabet? Selskaber, der har fælles kontrol over selskabet eller et moderselskab til selskabet. Selskaber, der har kontrol over et selskab, der har fælles kontrol over selskabet. ii. En virksomhed er en associeret Datterselskaber til selskaber, der direkte eller indirekte har fælles kontrol over selskabet. virksomhed eller et joint venture til den anden virksomhed (eller en associeret virksomhed eller et joint venture til en koncern, som den anden virksomhed er medlem af). Joint ventures til selskaber, der direkte eller indirekte har fælles kontrol over selskabet. iii. Begge virksomheder er joint venture i forhold til samme tredjepart. Associerede virksomheder til selskaber, der direkte eller indirekte har fælles kontrol over selskabet. iv. En virksomhed er joint venture i forhold til en tredje virksomhed, og den anden virksomhed er en associeret virksomhed i forhold til den tredje virksomhed.

8 Selskaber, der har betydelig indflydelse på selskabet, og disses datterselskaber og joint ventures Er der selskaber, der direkte eller indirekte har betydelig indflydelse på selskabet? Selskaber, der har betydelig indflydelse på selskabet eller et moderselskab til selskabet. Selskaber, der har kontrol over et selskab, der har betydelig indflydelse på selskabet. ii. En virksomhed er en associeret virksomhed eller et joint venture til den anden virksomhed (eller en associeret virksomhed eller et joint venture til en koncern, som den anden virksomhed er medlem af). Datterselskaber til selskaber, der direkte eller indirekte har betydelig indflydelse på selskabet. Joint ventures til selskaber, der direkte eller indirekte har betydelig indflydelse på selskabet. iv. En virksomhed er joint venture i forhold til en tredje virksomhed, og den anden virksomhed er en associeret virksomhed i forhold til den tredje virksomhed.

9 Medlemmer af selskabets ledelse eller i ledelsen i et moderselskab, deres nærtstående familie og selskaber kontrolleret eller fælles kontrolleret af disse personer Ledelsen i selskabet. Ledelsen i et selskab, der har kontrol over selskabet (moderselskab og bedstemoderselskab mv.) Nærtstående familiemedlemmer til et medlem af ledelsen i ovenstående selskaber. a) En person eller et nært medlem af denne persons familie er nærtstående til en regnskabsaflæggende virksomhed, hvis denne person: iii. er nøgleperson i den regnskabsaflæggende virksomheds ledelse eller i ledelsen i den regnskabsaflæggende virksomheds modervirksomhed. Selskaber, som medlemmer af ledelsen i ovenstående selskaber eller disses nærtstående familiemedlemmer har kontrol eller fælles kontrol over. vi. Virksomheden er kontrolleret af eller er under fælles kontrol af en person identificeret under a).

10 Datterselskaber, joint ventures og associerede virksomheder Har selskabet datterselskaber, joint ventures og associerede virksomheder? Selskabets datterselskaber og datterdatterselskaber mv. (kun relevant i moderselskabets regnskab). i. Virksomheden og den regnskabsaflæggende virksomhed er medlem af samme koncern (hvilket vil sige, at hver modervirksomhed, dattervirksomhed eller søstervirksomhed er nærtstående til hinanden). Selskabets joint ventures og datterselskaber til disse joint ventures eller selskabets datterselskabers joint ventures og datterselskaber til disse joint ventures. ii. En virksomhed er en associeret virksomhed eller et joint venture til den anden Selskabets associerede virksomheder og datterselskaber til disse associerede virksomheder eller selskabets datterselskabers associerede virksom-heder og datterselskaber til disse associerede virksomheder. virksomhed (eller en associeret virksomhed eller et joint venture til en koncern, som den anden virksomhed er medlem af).

11 Bilag 2: Oplysningskrav Oplysningskrav Uddybninger Konsekvenser for selskabets årsrapport Forbindelser mellem nærtstående parter Forbindelser mellem modervirksomheder og dattervirksomheder skal oplyses, uanset om der har været transaktioner mellem disse parter. En virksomhed skal oplyse navnet på sin umiddelbare modervirksomhed og sin ultimative ejer (person eller selskab), der har bestemmende indflydelse på selskabet, hvis denne er en anden end den umiddelbare modervirksomhed. Hvis hverken modervirksomheden eller den ultimative ejer med bestemmende indflydelse offentliggør regnskaber, skal navnet på den øverste af de mellemliggende ejere, der offentliggør regnskaber, også oplyses. Transaktioner mellem nærtstående parter Hvis der har været transaktioner med nærtstående parter, skal virksomheden oplyse om karakteren af forbindelsen med de nærtstående parter. Desuden skal der gives de oplysning om transaktioner og mellemværender, der er nødvendige for at forstå forholdets mulige indvirkning på regnskabet. Oplysningerne skal som minimum omfatte: a) Transaktionernes beløbsmæssige omfang b) Den beløbsmæssige størrelse af mellemværender og betingelserne for disse, herunder om der er stillet sikkerhed, hvordan mellemværenderne skal afregnes og en beskrivelse af afgivne eller modtagne garantier c) Nedskrivning af tilgodehavender i forhold til den beløbsmæssige størrelse af tilgodehavenderne d) Periodens udgiftsførte tab og hensættelser til tab på tilgodehavender hos nærtstående parter. Ovenstående oplysninger skal opdeles i kategorier af nærtstående parter i form af: modervirksomheden, virksomheder med fælles kontrol over eller betydelig indflydelse på virksomheden, dattervirksomheder,

12 Oplysningskrav Uddybninger Konsekvenser for selskabets årsrapport associerede virksomheder, joint ventures, hvori virksomheden er venturedeltager, nøglepersoner i ledelsen hos virksomheden eller modervirksomheden og andre nærtstående parter. Poster af ensartet karakter kan oplyses samlet, medmindre særskilt oplysning er nødvendig for at forstå transaktionernes indvirkning på regnskabet. Aflønning af nøglepersoner i ledelsen Oplysning om vederlag skal opdeles i kategorier Vederlag til nøglepersoner i ledelsen skal oplyses samlet for ledelsen og for hver af følgende kategorier: a) Kortfristede personaleydelser b) Pensionsordninger c) Andre langfristede personaleydelser d) Fratrædelsesgodtgørelser e) Aktiebaserede aflønning Markedsmæssige vilkår Krav om dokumentation Oplysning om, at transaktioner med nærtstående parter er gennemført på markedsvilkår, må alene gives, hvis sådanne vilkår kan dokumenteres.

13 Bilag 3: Udvalgte definitioner i IAS Nedenstående udtryk anvendes i denne standard med følgende betydning: En nærtstående part er en person eller en virksomhed, der har forbindelse med den virksomhed, som udarbejder sit årsregnskab (i denne standard benævnt den»regnskabsaflæggende virksomhed«). a. En person eller et nært medlem af denne persons familie er nærtstående til en regnskabsaflæggende virksomhed, hvis denne person: i) har kontrol eller fælles kontrol over den regnskabsaflæggende virksomhed, ii) har betydelig indflydelse på den regnskabsaflæggende virksomhed eller iii) er nøgleperson i den regnskabsaflæggende virksomheds ledelse eller i ledelsen i den regnskabsaflæggende virksomheds modervirksomhed. b. En virksomhed er nærtstående til en i) Virksomheden og den regnskabsaflæggende virksomhed er medlem af samme koncern (hvilket vil sige, at hver modervirksomhed, dattervirksomhed eller søstervirksomhed er nærtstående til hinanden). ii) En virksomhed er en associerede virksomhed eller et joint venture til den anden virksomhed (eller en associeret virksomhed eller et joint venture i forhold til en koncern, som den anden virksomhed er medlem af). iii) Begge virksomheder er joint venture i forhold til samme tredjepart. iv) En virksomhed er joint venture i forhold til en tredje virksomhed, og den anden virksomhed er en associeret virksomhed i forhold til den tredje virksomhed. v) Virksomheden er en pensionsordning for ansatte i enten den regnskabsaflæggende virksomhed eller en virksomhed, der er en nærtstående part til den regnskabsaflæggende virksomhed. Hvis den regnskabsaflæggende virksomhed selv er en sådan ordning, er de finansierende arbejdsgivere også nærtstående parter til den regnskabsaflæggende virksomhed. vi) Virksomheden er kontrolleret af eller er under fælles kontrol af en person identificeret under a). vii) En person identificeret under a) i. har betydelig indflydelse på virksomheden eller er nøgleperson i virksomhedens (eller virksomhedens modervirksomheds) ledelse.

14 Nærtstående familiemedlemmer er familiemedlemmer, som må forventes at kunne påvirke eller blive påvirket af den pågældende person i deres transaktioner med virksomheden og omfatter: a) den pågældendes børn og ægtefælle eller partner b) den pågældendes ægtefælles eller partners børn og c) øvrige som den pågældende eller den pågældendes ægtefælle eller partner står i et afhængighedsforhold til.

15

Oplysninger om nærtstående parter og. transaktioner med nærtstående parter. Hvad skal oplyses i årsregnskabet?

Oplysninger om nærtstående parter og. transaktioner med nærtstående parter. Hvad skal oplyses i årsregnskabet? Oplysninger om nærtstående parter og transaktioner med nærtstående parter Hvad skal oplyses i årsregnskabet? Alle erhvervsdrivende fonde skal i årsregnskabet oplyse om transaktionerne med nærtstående parter.

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 20.7.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 186/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 632/2010 af 19. juli 2010 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008

Læs mere

D044554/01 BILAG. Investeringsvirksomheder: Anvendelse af konsolideringsfritagelsen. (Ændringer til IFRS 10, IFRS 12 og IAS 28)

D044554/01 BILAG. Investeringsvirksomheder: Anvendelse af konsolideringsfritagelsen. (Ændringer til IFRS 10, IFRS 12 og IAS 28) DA D044554/01 BILAG Investeringsvirksomheder: Anvendelse af konsolideringsfritagelsen (Ændringer til IFRS 10, IFRS 12 og IAS 28) Ændringer til IFRS 10 Koncernregnskaber Afsnit 4 og 32 ændres, og afsnit

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.9.2016 L 257/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/1703 af 22. september 2016 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale

Læs mere

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements )

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements ) UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2012 Annex Vl Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements ) A. Princip 1. Hver bestanddel af årsrapporten skal kunne identificeres

Læs mere

L 139/8 Den Europæiske Unions Tidende 5.6.2009

L 139/8 Den Europæiske Unions Tidende 5.6.2009 L 139/8 Den Europæiske Unions Tidende 5.6.2009 IFRIC FORTOLKNINGSBIDRAG 16 Sikring af nettoinvesteringer i en udenlandsk virksomhed HENVISNINGER IAS 8 Anvendt regnskabspraksis, ændringer i regnskabsmæssige

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (7) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (7) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 23.12.2015 L 336/49 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2015/2441 af 18. december 2015 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse

Læs mere

Regnskabstema - Ledelsesvederlag efter årsregnskabsloven

Regnskabstema - Ledelsesvederlag efter årsregnskabsloven Regnskabstema - Ledelsesvederlag efter årsregnskabsloven Årsregnskabsloven stiller krav om oplysning om ledelsesvederlag i virksomhedens årsrapport. Omfanget af oplysningerne afhænger af virksomhedens

Læs mere

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements)

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements) UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2015 Annex Vl Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements) A. Princip 1. Hver

Læs mere

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC IAS 21 Omhandler Tilhørende IFRIC/SIC Valutaomregning IFRIC 16, Regnskabsmæssig afdækning af valutarisikoen i en investering i en udenlandsk enhed IFRIC 22, Valutakursomregning af forudbetalinger SIC 7,

Læs mere

Supplement til EY's årsrapportmodeller

Supplement til EY's årsrapportmodeller Supplement til EY's årsrapportmodeller Særlige præsentations- og oplysningskrav for Gældende for regnskabsår, der starter 1. januar 2015 eller senere Forord Dette supplement har som primært formål at give

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014

Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014 Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014 Af Allan Wøhlk Høgh og Jan Fedders Kontakt Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail: jfe@pwc.dk Allan Wøhlk Høgh Telefon: 3945 3137 Mobil:

Læs mere

L 320/432 DA Den Europæiske Unions Tidende 29.11.2008

L 320/432 DA Den Europæiske Unions Tidende 29.11.2008 L 320/432 DA Den Europæiske Unions Tidende 29.11.2008 IFRS 8 Driftssegmenter GRUNDPRINCIP 1. En virksomhed skal give oplysninger, der gør det muligt for brugere af dens årsregnskab at vurdere arten og

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS:

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS: IFRS-nyt 2010-03 Faglig udviklingsafdeling IFRS-NYT 2010-03 Indhold: Ny IFRS: IFRS-standarder og fortolkningsbidrag (godkendt af EU) Kommende ændringer af IFRS-standarder. Temaer: Tema I: Fokusområder

Læs mere

Fonden Danske Diakonhjem

Fonden Danske Diakonhjem Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Danske Diakonhjem Vedrørende årsrapport 2018 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Tjekliste til årsrapporten 2016 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2017

Tjekliste til årsrapporten 2016 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2017 Tjekliste til årsrapporten 2016 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2017 www.beierholm.dk Tjeklisten har til formål at give overblik over oplysningskrav og medvirke til overholdelse af disse i årsrapporter

Læs mere

Tjekliste til årsrapporten 2018 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2019

Tjekliste til årsrapporten 2018 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2019 Tjekliste til årsrapporten 2018 for regnskabsklasse B Ajourført januar 2019 www.beierholm.dk Tjeklisten har til formål at give overblik over oplysningskrav og medvirke til overholdelse af disse i årsrapporter

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. + Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Væksthus Nordjylland

Væksthus Nordjylland Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Væksthus Nordjylland Skema til Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

ESMAs fokusområder 2014

ESMAs fokusområder 2014 ESMAs fokusområder 2014 Det europæiske værdipapirtilsyn (ESMA) har udsendt en meddelelse (Public Statement), hvori der er redegjort for fokusområderne for de europæiske tilsynsmyndigheders regnskabskontrol

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2018-31.12.2018 og udgør en bestanddel af Fondens årsrapport

Læs mere

Aarhus Universitet - Business and Social Sciences

Aarhus Universitet - Business and Social Sciences BILAG 1 Undtagelser i IAS 39 IAS 39 skal anvendes af alle virksomheder på alle typer af finansielle instrumenter med undtagelse af følgende: 1 a) De kapitalandele i dattervirksomheder, associerede virksomheder

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Redegørelsen dækker perioden fra Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Redegørelsen dækker perioden fra Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies (Millas) Fond kaldet Oticon Fonden. Redegørelsen dækker perioden fra 01.01.2016-31.12-2016

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse for Isabellafonden

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse for Isabellafonden Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse for Isabellafonden 1 Følg eller forklar Det følger af årsregnskabslovens 77 a, at fonde, som er omfattet af lov om erhvervsdrivende fonde, skal medtage bestyrelsens

Læs mere

Fonden Hedensted Centret

Fonden Hedensted Centret Fonden Hedensted Centret Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies (Millas) Fond kaldet Oticon Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2017-31.12.2017

Læs mere

Den Erhvervsdrivende Fond Varde Fritidscenter 2018

Den Erhvervsdrivende Fond Varde Fritidscenter 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Den Erhvervsdrivende Fond Varde Fritidscenter 2018 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015.

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2009 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S

ÅRSREGNSKAB 2009 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S ÅRSREGNSKAB 2009 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S Årsregnskabet for moderselskabet NNE Pharmaplan A/S er en integreret del af årsrapporten 2009 for NNE Pharmaplan NNE Pharmaplan A/S Resultatopgørelse

Læs mere

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET Har du brug for hjælp? Skriv til os på: betalingsbalance@nationalbanken.dk eller kontakt: Lasse Vogelius på tlf. 3363 6853 Samir

Læs mere

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Købmand Herman Sallings Fond Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik

Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Corporate Governance redegørelse vedr. Glunz & Jensen A/S for regnskabsåret 2015/16 (1. juni maj 2016)

Corporate Governance redegørelse vedr. Glunz & Jensen A/S for regnskabsåret 2015/16 (1. juni maj 2016) Forklaring på / 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer og øvrige interessenter 1.1.1. Det anbefales, at bestyrelsen sikrer

Læs mere

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2013 for Copenhagen Capital A/S (tidligere KlimaInvest A/S), CVRnr.

Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2013 for Copenhagen Capital A/S (tidligere KlimaInvest A/S), CVRnr. Bestyrelsen for Copenhagen Capital A/S c/o Dansk OTC Tingskiftevej 5 2900 Hellerup Dato 18. marts 2015 FleNie J. nr. 2014-7527/2014-0037450 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Emne Officiel politik Afsender LEGO Fonden Version 2017.1 Dato 30. maj, 2017 Godkendt Bestyrelsen Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a 2016 LEGO Fonden CVR:

Læs mere

Thomas B. Thriges Fond

Thomas B. Thriges Fond Thomas B. Thriges Fond Årsrapport 2014/15 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk!

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. $ Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Gældende for Arbejdsbevægelsens Kooperative Finansieringsfond

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Gældende for Arbejdsbevægelsens Kooperative Finansieringsfond Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Gældende for Arbejdsbevægelsens Kooperative Finansieringsfond Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Creative Business Cup Skema for lovpligtig redegørelse om god fondsledelse fra Deloitte 29-05-2018 (002) 1 Hvad

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den selvejende institution Vingstedcentret - kaldet Vingsted Fonden (version 14/3 2016) Skema til Lovpligtig

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Settlementet på Vesterbro

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Settlementet på Vesterbro Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Vesterbro Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges

Læs mere

Totalindkomstopgørelsen som én opgørelse

Totalindkomstopgørelsen som én opgørelse Totalindkomstopgørelsen som én opgørelse Forklaringsnoter 1. IAS 1.10(b), 1.10A Totalindkomst præsenteres enten som én samlet opgørelse (en totalindkomstopgørelse) eller to opgørelser (en resultatopgørelse

Læs mere

[Fondens navn] Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

[Fondens navn] Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. [Fondens navn] Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

EV INVEST AF 1959 ApS

EV INVEST AF 1959 ApS EV INVEST AF 1959 ApS Skottevej 6 6600 Vejen Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Erik Vestergaard Dirigent

Læs mere

2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen

2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen Rosenholm fonden Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2018 31.12.2018.

Læs mere

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 1. halvår 1. halvår 2013/2014 2012/2013 2012/13 2011/12 2010/2011 Hovedtal (t.dkk) Nettoomsætning 16.633 13.055 29.039 17.212 13.448 Bruttoresultat 8.710 9.404 16.454 14.740

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2017 31.12.2017.

Læs mere

Syddansk Universitetsforlag

Syddansk Universitetsforlag Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Syddansk Universitetsforlag Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Version: 28. maj 2018

Version: 28. maj 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 28. maj 2018 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Gæld og eventualforpligtelser Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Definition af forpligtelser 33 Stk. 2. En forpligtelse skal indregnes

Læs mere

Computershare Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner

Computershare Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner www.pwc.dk Oplysning i årsrapporten om ledelsesvederlag fakta og reflektioner December 2017 v/ Henrik Steffensen, Partner, Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Kort om reglerne IFRS og årsregnskabsloven.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Omhandler Aage og Johanne Louis-Hansen Fondens regnskabsperioden 2016-17 Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fairtrade Mærket Danmark Fonden

Fairtrade Mærket Danmark Fonden Fairtrade Mærket Danmark Fonden Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 1. januar 31. december 2015. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: Hirtshals Fyr Fond Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2008 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S

ÅRSREGNSKAB 2008 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S ÅRSREGNSKAB 2008 FOR MODERSELSKABET NNE Pharmaplan A/S Årsregnskabet for moderselskabet NNE Pharmaplan A/S er en integreret del af årsrapporten 2008 for NNE Pharmaplan NNE Pharmaplan A/S - Resultatopgørelse,

Læs mere

Riisfort Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. April 2015

Riisfort Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. April 2015 Riisfort Fonden Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a April 2015 1 Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse,

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18.

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj Skema til redegørelse version af 18. Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, 6. maj 2013 Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab for danske selskaber, der

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for 2017. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Udarbejdet i forbindelse med fondens årsrapport for regnskabsåret 2015. Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af

Læs mere

Dansk Arkitektur Center (Fond)

Dansk Arkitektur Center (Fond) Skema for Lovpligtig redegørelse om god Fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77a. Dansk Arkitektur Center (Fond) Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77a 1 Hvad

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Murersvendenes Aktieselskab s Fond af CVR.nr.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Murersvendenes Aktieselskab s Fond af CVR.nr. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Murersvendenes Aktieselskab s Fond af 1989 CVR.nr. 13012806 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandles og godkendes på årsmødet den 12.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandles og godkendes på årsmødet den 12. F Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandles og godkendes på årsmødet den 12. marts 2019 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

SORANSK SAMFUNDS BOLIGFOND. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

SORANSK SAMFUNDS BOLIGFOND. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. SORANSK SAMFUNDS BOLIGFOND Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller forklar Det følger af årsregnskabslovens 77 a, at fonde, som er omfattet af lov

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

CBS Executive Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

CBS Executive Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. CBS Executive Fonden Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Udarbejdet i forbindelse med Fondens årsrapport for regnskabsperioden 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2012

Delårsrapport for 1. halvår 2012 27.08.12 Meddelelse nr. 18, 2012 Delårsrapport for 1. halvår 2012 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 30. juni 2012. Delårsrapporten

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Ændringer til årsregnskabsloven

Ændringer til årsregnskabsloven Ændringer til årsregnskabsloven i høring Af Jan Fedders og Kim Tang Lassen Kontakt Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail: jfe@pwc.dk Kim Tang Lassen Telefon: 3945 3522 Mobil: 2381 0467

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Jurrådets Fond Cvr 83 80 90 19 Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport

Læs mere

1. kvartalsrapport for Dantax A/S

1. kvartalsrapport for Dantax A/S 1. kvartalsrapport for Dantax A/S 36591528 25. oktober 2017 Per Mogensen Dirigent Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Indsendelsesoplysninger...3 Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse 1. juli

Læs mere

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK - 2770 Kastrup CVR-nr. 14 70 72 04 Årsregnskab for moderselskabet Københavns Lufthavne A/S 2014 I henhold til årsregnskabsloven 149, stk. 2 er årsregnskabet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandlet og godkendt på årsmødet den 11.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandlet og godkendt på årsmødet den 11. F Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Behandlet og godkendt på årsmødet den 11. marts 2016 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

FONDEN DBK. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

FONDEN DBK. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2016 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere