Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015"

Transkript

1 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere almene boliger, for at løse kommunens boligbehov for forskellige befolkningsgrupper. Der er aktuelt behov for mange små og billige boliger til blandt andet studerende, hjemløse, flygtninge og økonomisk udsatte grupper. Herudover er der interesse for at etablere nye almene familieboliger. Denne oversigt for etablering af nye almene boliger beskriver, i hvilke områder i kommunen, der kan bygges almene boliger for at bidrage til at opfylde behovet. Formål Formålet med oversigten er at pege på områder, hvor der kan placeres byggeri, der kan løse det aktuelle og forventelige boligbehov, ved at der bygges nye almene boliger i en sammenhæng, der understøtter realisering af kommunens planer og strategi for byudviklingen. Boligerne kan enten indgå i eksisterende boligområder eller etableres i nye udbygningsområder og samtidigt bidrage til en positiv byudvikling i kommunen. Oversigten Oversigten indeholder følgende områder: 1. Ringparken 2. Musicon: Det Høje C 3. Bifaldet Nord 4. Viby: Skousbo 5. Slagterigrunden 6. Kildegården 7. Sortebrødre Plads 8. Trekroner: Toppen, Skademosen og Folden/Hegnet.

2 Side2/11 Ringparken Beliggenhed: Hjørnet Sdr. Ringvej/Køgevej, Roskilde Ejerforhold: Boligselskabet Sjælland. Byudviklingsstatus: Område med detailhandel, butikker og institutioner. Nyt projekt: Boligselskabet ønsker, at opføre nye almene boliger sammen med udvidet detailhandelsbutik og genhusning af eksisterende institutioner. Projektet skal bidrage til et samlet løft af hjørnet. Fokuspunkter: For at sikre blandede boligområder bør et nyt projekt indeholde en blanding af både private og almene boliger. De eksisterende institutioner skal genhuses i det omfang, der er behov for dem. Den eksisterende dagligvarebutik kan udvides og øvrige butikker bevares, såfremt trafikafviklingen til hele byggeriet kan arrangeres uden gener. Lokalplan: Behov for ny lokalplan og kommuneplantillæg. Anbefaling: Forvaltningen drøfter udformningen af nyt byggeri i området med Boligselskabet Sjælland. En omdannelse vil være en bymæssig fordel i området. Når der er skabt et afklaret grundlag for omdannelsen, vil sagen blive forelagt politisk.

3 Side3/11 Musicon, Det høje C Beliggenhed: Ved Rabalderstræde på Musicon. Ejerforhold: Roskilde Kommune. Byudviklingsstatus: Nyt byudviklingsområde. Nyt projekt: Af hensyn til bydelens samlede balance og Musicons profil er det vigtigt, at almene boliger etableres i mindre enheder og i tæt sammenhæng med private boliger. Der er mulighed for at opføre ca. 60 private og ca. 70 almene boliger. Fokuspunkter: Et nyt boligprojekt skal efter kommunens opfattelse indeholde en blanding af både private og almene boliger samt en butik. Lokalplan: Behov for ny lokalplan. Anbefaling: Der forventes at blive indgået et aftalegrundlag med KAB om etablering af ca. 70 almene boliger i Det Høje C, samtidig med et aftalegrundlag med Prium Investor om etablering af ca private boliger samme sted.

4 Side4/11 Bifaldet Nord Beliggenhed: Hjørnet Sdr. Ringvej/Rabalderstræde, Musicon. Ejerforhold: Privat. Byudviklingsstatus: Område med erhverv samt administration og lager for Roskildefonden. Nyt projekt: Forvaltningen drøfter udformningen af nyt byggeri i området med Roskildefonden og de private ejere samt aktører på boligmarkedet. Fokuspunkter: Et nyt boligprojekt skal efter kommunens opfattelse indeholde en blanding af både private og almene boliger. Hertil kan der være erhverv og butikker. Eventuelt skal et nyt byggeri rumme Roskildefondens aktiviteter. Lokalplan: Behov for ny lokalplan. Anbefaling: Projektet for almene boliger kan gennemføres nu, hvis der kan laves aftaler med private grundejere.

5 Side5/11 Viby, Skousbo Beliggenhed: Nyt byudviklingsområde ved Viby. Ejerforhold: Roskilde Kommune og privat. Byudviklingsstatus: Jordbrugsområde. Nyt projekt: Kommunen har udarbejdet et forslag til en helhedsplan for området med private og almene boliger. Samlet set rummer helhedsplanen 700 nye boliger. Der ønskes blandede boligområder med en bred variation i boligtyper og ejerformer. Planen lægger op til at der bygges tættest mod stationen og bymidten mens bebyggelsen opløses i mindre enheder ud mod landskabet. Sideløbende med arbejdet med helhedsplanen udarbejdes kommuneplantillæg og lokalplan for første etape (ca. 75 boliger) af området langs Ørstedvej. Fokuspunkter: Boligerne i området skal efter helhedsplanens ideer indeholde en blanding af ejerformer og boligtyper, herunder bofællesskaber. Lokalplan: Lokalplanen for første etape er under udarbejdelse. Anbefaling: I forbindelse med lokalplanlægningen af første etape kan der i 2016 optages drøftelser med almene boligaktører, herunder Boligselskabet Sjælland om gennemførelse af boligbyggeri.

6 Side6/11 Slagterigrunden Beliggenhed: Roskilde midtby ved stationen. Ejerforhold: Boligselskabet Sjælland. Byudviklingsstatus: Tidligere erhvervsområde, slagteriskole. Nyt projekt: Dele af bygningerne på området skal nedrives og der skal opføres ca. 50% private og 50% almene boliger samt butikker og erhverv. Fokuspunkter: De trafikale forhold skal afklares, herunder parkeringsforhold. Erhverv kan opføres som støjdæmper mod banen. Lokalplan: Der skal udarbejdes ny lokalplan. Anbefaling: Der er igangværende drøftelser med Boligselskabet Sjælland om opførelse af byggeri på grunden.

7 Side7/11 Kildegården Beliggenhed: Hjørnet Helligkorsvej/Møllehusvej. Ejerforhold: Roskilde Kommune og privat. Byudviklingsstatus: Kildegården skal være et kraftcenter for kultur, idræt og fritid. Område skal rumme foreningsaktiviteter, ungdomsboliger, fritidsaktiviteter og butikker. Der skal udarbejdes en helhedsplan for området, som kan danne baggrund for videre lokalplanlægning. Helhedsplanen skal indeholde bud på områdets disponering, placering og udformning af nyt kunstens hus samt indretning af de centrale udearealer. Nyt projekt: I forbindelse med ny udbygning i området skal der bygges et nyt kunstens hus, et nyt springcenter samt boliger. En del af disse boliger kan evt. være almene. Fokuspunkter: Et nyt boligprojekt skal efter kommunens opfattelse indeholde en blanding af både private og almene boliger. Lokalplan: Behov for ny lokalplan. Anbefaling: Beslutningsoplæg om udbud af arealer kan fremlægges i I forbindelse hermed skal det besluttes om der skal indarbejdes nye almene boliger i projektet.

8 Side8/11 Sortebrødre Plads Beliggenhed: Ved Kvickly i Roskilde bymidte. Ejerforhold: Roskilde Kommune og privat. Byudviklingsstatus: Område med parkering til detailhandel. Nyt projekt: Området anvendes i dag til parkering i forbindelse med bl.a. detailhandel (Kvickly mv.). Der er udarbejdet forslag til omdannelse af pladsen til parkeringshus, erhverv, boliger samt udvidelse af Kvicklys butiksareal. Efter realisering af parkeringshuset kan der tages hul på opgaven med at bygge private og almene boliger, der kan medvirke til at realisere projektet i samarbejde med boligselskaber og private aktører. Lokalplan: Behov for ny lokalplan. Anbefaling: Når parkeringshuset er etableret (ca. 2018) kan forvaltningen drøfte udformningen af nyt byggeri i området med boligaktører, herunder Boligselskabet Sjælland.

9 Side9/11 Trekroner, Toppen Beliggenhed: Toppen ved Skademosegård i Trekroner. Ejerforhold: Roskilde Kommune. Byudviklingsstatus: Byområde med byudvikling i form af private parcelhuse og tæt-lav boliger. Området er i dag præget af privat parcelhusbyggeri og nogle bofællesskaber i tæt-lav byggeri. En afdeling med almene boliger i 3 etager vil bidrage til at gøre området mere varieret både i ejerforhold og byggeri. Nyt projekt: Forvaltningen drøfter udformning af nyt alment boligprojekt med Boligselskabet Sjælland. Der er tale om ca. 60 familieboliger, heraf ca. 10 små, billige boliger.. Fokuspunkter: Et nyt boligprojekt skal efter kommunens opfattelse indeholde en blanding af både store og små boliger. Lokalplan: Gældende lokalplan 520. Anbefaling: Forvaltningen drøfter udformningen af nyt byggeri i området med Boligselskabet Sjælland. Politisk behandling af skema A forventes primo 2016.

10 Side10/11 Trekroner, Skademosen Beliggenhed: Nord for Skademosegård i Trekroner. Ejerforhold: Roskilde Kommune. Byudviklingsstatus: Byudviklingsområde med byudvikling i form af private parcelhuse og tæt-lav boliger. Nyt projekt: I forbindelse med ny udbygning i området kan der bygges ca. 60 boliger. Fokuspunkter: En andel på ca. halvdelen eller ca boliger, heraf en del mindre boliger, kan med fordel være almene for at skabe et område med boliger af blandet ejerskab. Lokalplan: Gældende lokalplan 521. Anbefaling: Beslutning om udbud af boliger i området, herunder andel til almene boliger forventes i 2016.

11 Side11/11 Trekroner, Folden/Hegnet Beliggenhed: Syd for Toppen i Trekroner. Ejerforhold: Roskilde Kommune. Byudviklingsstatus: Byudviklingsområde med byudvikling i form af private parcelhuse og tæt-lav boliger. Økonomiudvalget besluttede i oktober 2015, punkt 512, at udbyde en del af grunden til et alment boligprojekt. Nyt projekt: I forbindelse med ny udbygning i området kan der bygges boliger og evt. butikker og erhverv. Fokuspunkter: En del af de nye boliger kan med fordel være almene for at skabe et område med boliger af blandet ejerskab. Lokalplan: Behov for ny lokalplan. Forventes færdig ultimo Anbefaling: Ved udbud af grunden kan der tages hensyn til muligheden for at etablere almene boliger. Der forventes et udbud gennemført i 2016.

NOTAT: Placering af nye almene boliger.

NOTAT: Placering af nye almene boliger. Sagsnr. 246187 Brevid. 194019 12. august 2014 NOTAT: Placering af nye almene boliger. Indledning: Der er behov for flere almene boliger, for at kommunens kan løse boligbehovet for udsatte befolkningsgrupper.

Læs mere

BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE

BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE oktober 2016 BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Toppen...3 Skademosen...4 Skousbo, Viby...5 Sankt Peders Stræde...6 Slagterigrunden...7 Trekanten...8 Parkvænget...9 Ringparken

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286808 Brevid. 2546026 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk 7. april 2017 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/17 1. Baggrund og sammenfatning Der har i Roskilde Kommune

Læs mere

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95557 Brevid. 1239235 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker 13. august 2012 Roskilde Kommune har i foråret 2011

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 250481 Brevid. 1947926 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk 28. juli 2014 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/18 1. Baggrund og sammenfatning

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet Kultur og Idræt Sagsnr. 251967 Brevid. 1980469 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet 13.

Læs mere

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER OFFENTLIGT INDHOLD: PARTNERSKABSPROJEKTER GENERELT S. 2 SENIORBOFÆLLESSKAB I TIKØBSGADE S. 3 A.C. MEYERS VÆNGE S. 4 STRANDLODSVEJ S. 5 GÅRDHAVEHUSE

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK

OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK Roskilde Kommune 2018 Anbefalet af boligpolitisk følgegruppe d. 30.10.18 BOLIGPOLITIK: BYER I SOCIAL BALANCE Roskilde Kommune er en attraktiv bosætningskommune med en varieret

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Center Lindegården - Lindegårdshusene. Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune

Center Lindegården - Lindegårdshusene. Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune Center Lindegården - Lindegårdshusene Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune CENTER LINDEGÅRDEN Center Lindegården er et socialpsykiatrisk bocenter under Københavns Kommunes

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Direktionssekretariatet Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2010-2021 Sagsbehandler: Jesper Lohse Jørgensen Notatet redegør

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2011 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet.

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet. 11- punktprogram for Det Høje C 1. Lokalplanens baggrund Som led i udviklingen af Musicon, og fordi der nu igen er gang i især boligbyggeriet, er det blevet aktuelt for kommunen at udbyde arealer i Det

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Seniorbofællesskaber. Gruppemøder februar 2014. Vedrørende arealer

Seniorbofællesskaber. Gruppemøder februar 2014. Vedrørende arealer Seniorbofællesskaber Gruppemøder februar 2014 Vedrørende arealer Furesø nord Furesø syd Laanshøj Østre Kvarter Laanshøj Østre Kvarter Laanshøj Østre Kvarter Laanshøj Østre Kvarter HusCompagniet 52 rækkehuse

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin Baggrund Mogens De Linde ejer flere ejendomme i Sadolinområdet ved Holmbladsgade

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-25.01 Fremtidens Banegårdsplads Fordebat Fremtidens Banegårdsplads Høringsperiode 8. november 2017 til 8. december 2017 Planerne for Banegårdspladsen er udsendt i fordebat

Læs mere

Kære Thomas og Malene, Tak for et godt møde i sidste uge.

Kære Thomas og Malene, Tak for et godt møde i sidste uge. From: Stinne Bjerg Sent: 18. december 2017 13:52 To: Thomas Baggesen; Malene Meier Schultz-Jørgensen Cc: Lone Plovstrup Subject: Center Lindegården Attachments: Lindegården_notat

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 6 Godkendelse af dagsorden 3 7 Tids- og procesplan 4 8 Byens rolle - nu og frem

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Indhold Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum 1. Formål 2. Geografisk afgrænsning 3. Leverancer Bilag 1: Kort Bilag 2: Procesbeskrivelse

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE

HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE Notat Lyngby-Taarbæk Kommune HELHEDSPLAN FOR LUNDTOFTE 17. november 2016 Projekt nr. 224817 Dokument nr. 1221970545 Version 1 Udarbejdet af MALN Kontrolleret af MST Godkendt af PFK Opsamling på workshop

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Ny Roskilde Idrætspark

Ny Roskilde Idrætspark Ny Roskilde Idrætspark Superliga stadion i Roskilde? Idrættens Analyseinstitut, Royal Arena 11. april 2018 v/amir Nuspahic, FB Gruppen A/S Agenda: Indledning Kort om FB Gruppen og hvad vi står for Ny Roskilde

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet Plan og Udvikling Sagsnr. 266937 Brevid. 2281722 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk Opsamling på høringssvar: Forslag til lokalplan 626 for boliger ved Folden og Hegnet i Trekroner 21. februar

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Notat. Miljø og Teknik. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2012/0002507 Dato: 09-01-2013. Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2013-2024

Notat. Miljø og Teknik. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2012/0002507 Dato: 09-01-2013. Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2013-2024 Miljø og Teknik Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2012/0002507 Dato: 09-01-2013 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2013-2024 Sagsbehandler: Jørgen Krog Notatet redegør for administrationens skøn

Læs mere

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.2 5 TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 V E J L E K O M M U N E FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 Forslag godkendt i Byrådet d. 20.08.2008 Offentligt

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø

Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø Referat for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 18. januar 2012 kl. 09:00 i Lokale K1, Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 451. Afslutning af fordebat ved planlægning for område ved Himmerlandsgade,

Læs mere

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Bilag nr. 3 til ØK den 26. oktober 2011 Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Forvaltningen har udarbejdet et udkast til en helhedsplan for Fischers Plads, der fremgår af side 4. Udkast til helhedsplanen

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Lokalplan 965, Centerområde og medborgerhus ved Rosenhøj i Viby - Forslag

Lokalplan 965, Centerområde og medborgerhus ved Rosenhøj i Viby - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 965, Centerområde og medborgerhus ved Rosenhøj i Viby - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017 9.00 (9.15) Afgang fra Kolding - Skovbrynet 1, 6000 Kolding Kaffe og croissant eller frugt i bussen ca. 9.45. 10.15 Ankomst og Afgang Skanderborg Rådhus - Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg nyere sidevej

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Placering af et nyt bofællesskab med ca. 18 boliger forudsætter et nyt plangrundlag i form af lokalplan og evt. kommuneplantillæg.

Placering af et nyt bofællesskab med ca. 18 boliger forudsætter et nyt plangrundlag i form af lokalplan og evt. kommuneplantillæg. Notat om placering af nyt bofællesskab Notatet her indeholder primært en gennemgang af muligheder for placering af et nyt bofællesskab med ca. 18 boliger for voksne personer med varig nedsat psykisk og

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune Planchef Kristian Nabe-Nielsen Kommuneplan 2013 Hvor er vi? 17. april: Byrådets holder temamøde 15. maj: Byrådet behandler forslag til Kommuneplan 2013 10 ugers offentlig

Læs mere

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger Baggrund På ØU-mødet d. 2. oktober drøftedes billige boliger, og der

Læs mere

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 Notat Til: De almene boligorganisationer i Assens Kommune. 14. juni Sags id: 17/1771 Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 I dette notat beskrives den proces,

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Tendenser på boligmarkedet

Tendenser på boligmarkedet Tendenser på boligmarkedet Erfaringer med billige boliger, skæve boliger og ungdomsboliger Vejle Kommune, 29. marts 2016 P r o f e s s o r, a r k i t e k t, C l a u s B e c h - D a n i e l s e n, S b i,

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold:

Køge Kommune modtog som resultat af idéfasen 21 skriftlige henvendelser. Disse drejede sig i hovedtræk om følgende forhold: Idéfase for Kommuneplantillæg nr. 12 Køge Park I forlængelse af det igangværende arbejde med udvikling af et nyt stadionanlæg og erhvervsfaciliteter, Køge Park, skal der gennemføres en idéfase. Det skyldes,

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER Assens Kommune en del af den fynske udvikling - StrategiFYN 2014-2017 - Ny strategifyn 2018-2021 på vej Vision 2018 Vi vil have flere til at bo i vores kommune, fordi Vision

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Esben Haarder Paludan, Planchef Seminar i Køge den 20. marts Det vil jeg fortælle.. Planstrategi 2011 - hvad ville vi - hvordan gik det Planstrategi

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget 9. januar 2017 Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden Baggrund ISS-grunden er beliggende i Nordvestkvarteret

Læs mere

Forslag til Tillæg 3 til Kommuneplan 2014

Forslag til Tillæg 3 til Kommuneplan 2014 Forslag til Tillæg 3 til Kommuneplan 2014 Omdannelse af Irma-grunden på Korsdalsvej / Fjeldhammervej Rammeområde Rammeområde 4F01 R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 3 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Forslaget

Læs mere

Fremtidens København

Fremtidens København Kommuneplan 15 i Vanløse Fremtidens København / Ingvar Sejr Hansen // Økonomiforvaltningen Kommuneplan 2015 Befolkningsudvikling Stigning på 33 % på 20 år 100.000 flere københavnere i 2027 Forholdsvist

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry. Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde

1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry. Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde 1. Udkast til helhedsplan for den østlige del af Ry Skitse til disponering Skitse til aflastningsområde Emner Infrastruktur Anvendelse Detailhandel Ejerforhold inden for området Gældende kommuneplanrammer

Læs mere

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE FAMILIEBOLIGER MED PLADS TIL BÅDE ARBEJDE, FAMILIELIV OG FÆLLESSKAB Som beboer i de Kreative Familieboliger får man en unik mulighed

Læs mere

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter Afdeling: Sekretariat for udviklingsdirektør Dato: 27-10-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 16/17192 Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 271473 Brevid. 2445612 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 637 for Boliger på Skousbo 28. november 2016

Læs mere

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Bilag nr. 1 til Økonomiudvalgets møde den 15. maj 2013 Som frikommuneforsøg godkendes, at Viborg Byråd ved afgrænsning af bydelscentre i Viborg by kan fravige planlovens

Læs mere

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. februar 2017 Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1047 - Byområde

Læs mere

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17.

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. april 2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by Asferg

Læs mere

VIBY SJÆLLAND FRIHED, FÆLLESKAB OG GOD ENERGI

VIBY SJÆLLAND FRIHED, FÆLLESKAB OG GOD ENERGI Faktaark Bolig- og byudviklingsprojektet VIBY SJÆLLAND FRIHED, FÆLLESKAB OG GOD ENERGI Alle tidersskousbo Indholdsfortegnelse Viby Sjælland 2 Indbyggertal 2 Institutioner 3 Boligmassen i Viby Sjælland

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Fremtidens boligbyggeri i København

Fremtidens boligbyggeri i København Fremtidens boligbyggeri i København 16. januar 2012 Direktør Anne Skovbro, Københavns Kommune Side 2 > 100.000 flere københavnere i 2025! > Hvem er de nye københavnere? > Hvor kan de bo? Side 3 Høj befolkningsvækst

Læs mere

Åbyen - storparcel D & E

Åbyen - storparcel D & E ÅBYEN ETAPE II FORSLAG APRIL 2015 Åbyen - storparcel D & E Storparcel E 1870kvm / 4500 kvm Storparcel D 1000kvm / 2000 kvm BAGGRUND Efter en vellykket opførelse og udlejning af 30 almene boliger på storparcellerne

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK. Kolding Kommune 2010

KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK. Kolding Kommune 2010 KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK Kolding Kommune 2010 INDHOLD Indledning... 3 Boligudbuddet... 4 Politik... 4 Målsætninger og virkemidler... 4 Boligområder... 7 Politik... 7 Målsætninger og virkemidler...

Læs mere

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har sat til salg. Ejendommen

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY TEKNISK FORVALTNING XXX 200X Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Gedved Kommune. Områdets beliggenhed og status Området,

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3 Salg på pris og projekt UDBUD AF HELLIGKORSVEJ 3 Roskilde Kommune udbyder ejendommen Helligkorsvej 3, beliggende på Kildegårdsarealet centralt i Roskilde By. Der skal

Læs mere

Bagsværd Bypark Tillæg 1 til Lokalplan Nye anvendelser i Bagsværd Bypark (BR ) udvider anvendelsesbestemmelserne

Bagsværd Bypark Tillæg 1 til Lokalplan Nye anvendelser i Bagsværd Bypark (BR ) udvider anvendelsesbestemmelserne GLADSAXE KOMMUNE Byplanafdelingen Status på nyere lokalplaner, marts 2014 NOTAT Dato: 25. februar 2014 Af: Pernille Dragskov Hummelmose Gladsaxe Kommune har ca. 175 gældende lokalplaner. I dette notat

Læs mere

Økonomiudvalget. NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune

Økonomiudvalget. NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune Økonomiudvalget Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 84089 Brevid. 1419543 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Etablering af vindmøller i Roskilde Kommune 9. marts

Læs mere

Notat vedr. anvendelse af delområder

Notat vedr. anvendelse af delområder Sporbyen Scandia Notat vedr. anvendelse af delområder Notatet er udarbejdet med det formål at synliggøre den ønskede anvendelse på delområdeniveau. Den endelige afklaring af de forskellige funktioner i

Læs mere