Madplanen hænger ved køkkenet og forældrene er altid velkomne til at kigge på den og få en snak om kosten med køkkendamen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Madplanen hænger ved køkkenet og forældrene er altid velkomne til at kigge på den og få en snak om kosten med køkkendamen."

Transkript

1 Regnbuens mad-og måltidspolitik 2011 Det er Regnbuens målsætning: at servere sund, næringsrig og varieret kost, gerne økologisk. at overholde de ernæringsmæssige retningslinier fra kommunen og fødevaredirektoratet.. at lære børnene sunde kostvaner ved hjælp af gode eksempler og rart samvær omkring måltidet. at udvikle børnenes motoriske færdigheder i forbindelse med måltidet. at køkkendamen er engageret og interesseret i at lave sund og ernæringsrigtig mad og følger med indenfor området bl.a. ved at deltage i kurser o.lign. at respektere forældrenes ønsker m.h.t. kosten ved allergi, religion o.lign. at synliggøre og inddrage forældrene i kostpolitikken, madplanen m.m. at minimere sukkerindtaget i dagligdagen, til fødselsdage, traditioner mm. at lære børnene om håndhygiejne før og efter spisning. at lære børnene om vores kulturs bordskik på en god og hyggelig måde. At spise sammen er hyggeligt og gir næring til mange ting, samvær, samtaler, pædagogik. At vi som voksne er bevidste om, at vi er rollemodeller for børnene og hvordan vi omtaler mad og agerer ved måltidet. At skabe en god og rolig ramme omkring måltidet. I madplanen tager vi udgangspunkt i børnenes behov, årstiden m.m. Vi bestræber os på at gøre madplanen varieret. I madplanen indgår grøddag, fisk, indmad, kød, grønt, rugbrød osv. Madplanen hænger ved køkkenet og forældrene er altid velkomne til at kigge på den og få en snak om kosten med køkkendamen. I Frb. Kommune skal min. 75 % af kosten være økologisk. Vi køber økologisk mælk, grønt, kød osv. i det omfang vi har mulighed for det. Vi drikker mælk og vand til morgenmaden og frokosten. Skal barnet på diæt eller har allergi, skal vi have en lægeerklæring, idet det er vigtigt altid at have lægens vurdering, inden man sætter barnet på diæt, da det ellers kan blive fejlernæret. Har forældrene ønsker om, at barnet ikke må få specielle madvarer f.eks. svinekød af religiøse grunde, respekterer vi det, men vi laver ikke speciel kost, men tilbyder barnet noget andet f.eks. kartofler, grøntsager el.lign. Madordning: Bestyrelsen har, efter tilkendegivelse fra de øvrige forældre, besluttet at deltage i den kommunale frokostordning, hvor vuggestue- og børnehavebørnene får frokost tilberedt i vores eget køkken. Stillingtagen til frokostordning vil skulle ske hvert andet år. morgenmad Indtil kl har børnene mulighed for at få morgenmad. Vi sidder ved det store bord i gangen og bestræber os på at skabe en hyggelig stund, så vi kan starte dagen på en rar måde. Til morgenmad er der

2 havregryn og rugbrød,ost og frugt. Børnene kan få mælk, og det er også muligt for forældrene at sætte sig ned og drikke en kop kaffe. vuggestuen: Kost til børn under 1 år: Vi følger meget nøje den kostplan, vi har fået af sundhedsplejersken (udgivet af sundhedsstyrelsen). Vi taler altid grundigt med forældrene, om hvad barnet har fået at spise derhjemme, og aftaler hvad barnet må få at spise i vuggestuen. Alle børn under 1 år får modermælkserstatning/sødmælk efter aftale med forældrene, enten i kop eller sutteflaske. Kost til børn over 1 år: Børnene følger den alm. madplan, med mindre andet er aftalt med forældrene. Alle børn mellem 1 og 3 år drikker letmælk af kop. Har vi børn over 3 år kan de få let - eller skummetmælk at drikke. Formiddagsmåltid: Vi holder morgensamling efter behov, kl. ca. 9, hvor børnene får lidt at spise og drikke Morgenmåltidet består af f.eks. vand samt brød og frugt. Frokost: Kl. 11 er frokosten klar. Vi henter madvognen i køkkenet, og når den kommer ind på stuen, vækker det jubel hos børnene. Når vi spiser, sidder vi i mindre grupper ved flere borde. Nogle gange spiser børnene samtidig og nogle gange på forskellige tidspunkter. F.eks. hvis nogle børn er på tur og kommer senere hjem. Inden børnene skal spise vasker de hænder, og derefter sætter de sig ved bordene. Maden bliver stående på rullebordet, da der i perioder er forkølede børn i vuggestuen, som kan nyse på maden, hvis den står på bordet. Den voksne kommer maden på tallerkenen, så den ser indbydende ud maden bliver ikke blandet sammen. Barnet skal have mulighed for at se, hvad det skal have at spise. På den måde kan barnet selv vælge, om det har lyst til at spise al maden. Vi tvinger aldrig et barn til at spise noget, hvis det ikke har lyst, men vi opfordrer gerne barnet til at prøve at smage på maden. Under måltidet, hvor den voksne spiser det samme som børnene, prøver vi at skabe en rar stemning. Vi snakker om maden, om hvad vi har lavet om formiddagen eller om andre ting, som optager børnene. Vi vil gerne hjælpe til med at barnet selv lærer at spise, og fra barnet er ca. 10 mdr. får det mulighed for at være med til at spise selv. Barnet bruger gerne fingrene til at røre ved maden og putte den ind i munden. Barnet får en ske i hånden samtidig med, at den voksne mader barnet med en anden ske.

3 Når barnet er ca. 2 år får det mulighed for at spise med kniv og gaffel. Vi hjælper det selvfølgelig med at skære maden ud, men f.eks. kartofler er ikke så svære, og det er dejligt selv at kunne. Hvis vi løber tør for mælk på stuen, beder vi et af de store børn om at hente mælk i køkkenet hos køkkendamen, og det er en meget stolt mælkehenter, som kommer ind på stuen igen bærende på en ny mælk. De mindste børn (½ - ca.2 år) kommer ud at sove, efterhånden som de er færdige med at spise, idet de ofte er meget trætte, når de har spist. De større børn bliver siddende ved bordet og venter på hinanden (indenfor rimelighedens grænser), eller sætter sig hen i sofaen med en bog, indtil de skal ind for at sove til middag. Børnene løber aldrig rundt med mad i vuggestuen, og har de rejst sig fra bordet, er de færdige med at spise. Når måltidet er slut og børnene er lagt til at sove, snakker de voksne om, hvad børnene har syntes om maden og skriver på dagssedlen, hvad børnene har spist. Børnehaven: Frokost. Før vi spiser frokost vasker vi hænder og sætter børnene sætter sig på deres garderobeplads. Det gør vi for at skabe ro og fokus på, hvad vi skal nu. Tit har børnene været i aktivitet eller på tur og nu skal der ske noget andet, nemlig spisning. En voksen dækker vort rullebord og henter maden i køkkenet, tit sammen med 1 eller flere børn, der hjælper med at dække bord. Imedens bliver der i garderoben leget lille hund imens. Når middagen er klar tæller dem der har hjulpet med at dække bord, alle børnene i garderoben, og hjælperne skiftes til at sige en farve, og hvis man har tøj i den farve, må man gå ind og sætte sig ved middagsbordet. I garderoben skaber vi en fællesskabsfølelse mellem de børn, der har lavet forskellige ting til formiddag. Nu er vi sammen alle sammen og skal sammen ind og spise. Samtidigt har vi mulighed for at øve at tælle og huske forskellige farver. Vi spiser frokost kl.11. Klubbørnene sætter sig i et lille separat rum, vi kalder Klubben. Det er de store børn, der skal starte i skole efter sommerferien. Tit kan der være klubgæster fra Eliten, som vi kalder de øvrige børn. Eliten spiser på stuen ved 2 3 borde, alt efter hvor mange børn vi er. Vi bestræber os på, når det er muligt, at der sidder en voksen med ved hvert bord og er ligesom vært. Dette kan lade sig gøre, når børneantallet er til at spise omkring 3 borde og vi er 3 voksne. Ellers spiser de store Klubbørn for sig selv og de voksne sidder ved de mindste børn. Maden er serveret på små fade og mælken i små kander og børnene tager selv maden og mælken og sender den videre. Det øver dem i, at kunne selv og hjælpe hinanden og samtale. Vi er en social gruppe rundt om et bord og vi har måltidet, som fælles fokuspunkt. Der er meget læring gemt i det at spise sammen. Frokosten betragter vi både som et måltid, der skal dække børnenes energi- og næringsbehov, men også som en social aktivitet.

4 Når alle er klar omkring bordet, bliver der sagt vær så god og måltidet starter. Vi kræver ikke, at børnene skal sige Tak for mad, men de fleste siger, nu er jeg færdig, mæt eller tak for mad. Vi holder en rimelig bordskik, men der kan både pjattes og grines. Vi vil gerne have at børnene bliver siddende ved bordet mens de spiser, når de altså ikke lige skal på toilettet e.l. Vi har ingen regler om, i hvilken rækkefølge maden skal spises. Jo færre regler vi har, jo færre konflikter giver det, og hvis børnene er sultne, skal de nok spise. Hvis børnene ikke er sultne, tvinger vi dem ikke til at spise. Magtkampe om mad får som regel tingene til at gå i hårdknude. Langsomt spisende børn har mulighed for at sidde længere tid. Når børnene er færdige med at spise, skal de rydde op efter sig selv. Tallerken, bestik og kop skal stilles på rullebordet. Derefter bliver borde og stole vasket af og gulvet fejet. Børnene går efter oprydning på toilettet igen, tisser og vasker hænder. Frugt. På et forældremøde har forældrene vedtaget flg. frugtordning: Børnene tager selv en frugtmadkasse med hver dag, som bliver sat i vores køleskab på stuen. Frugtmadkassen består af frugt, grønsager, nødder, rugbrød osv. Vi spiser frugt ml. kl hver dag og også her vasker vi hænder inden og efter. Om sommeren spiser vi tit på vores legeplads og om vinteren spiser vi tit i 2 grupper på skift inde i klubben. Børnene snakker, taler sammen og lader sig inspirere af hinandens frugtmadkasser. Kostpolitik i forbindelse med Regnbuens traditioner: I forbindelse med Regnbuens traditioner, forsøger vi at minimere sukkerindtaget, dette gør vi bl.a. ved ikke at servere slik og saftevand for børnene, medens de er i Regnbuen. Det lader vi være op til forældre og bedsteforældre. F.eks : Fastelavn: På børnenes fastelavnsris er der pynt, som børnene selv har fremstillet. Der er ikke slik på fastelavnsriset. Til frokost bliver der serveret pølser, brød og grønsagsstave. I børnehaven bider børnene til bolle om eftermiddagen. Boller, som børnene selv har været med til at bage. Påskefrokost: En af de sidste dage før påske handler klubbørnene ind og dækker bord i børnehaven. Lotte tilbereder påskefrokost til hele huset.

5 Vi holder påskefrokost med børnene på stuerne. Vi dækker op med blomster, dug og servietter og spiser påskemad, f.eks. kyllingelår, karrysild, æg, karse mm. Om eftermiddagen triller vi æg af hårdkogte æg på legepladsen og leger gemmeleg med æggene. Første December løber vi julen ind alle børn og voksne i Regnbuen. Vi løber rundt på legepladsen og i huset i en lang kæde, medens vi synger Nu er det jul igen. Bagefter spiser vi Risengrød på stuerne. Julefrokost for børn: Julefrokost er en tradition blandt voksne. Man mødes med venner/kollegaer, spiser god mad og hygger sig. Sådan er det også for børnene i Regnbuen. Her er det børnehavebørnene, der inviterer de ældste børn i vuggestuen på julefrokost. Dette er en meget social aktivitet. Der er et stort fællesskab omkring forberedelsen af frokosten, børnene er med til at handle ind, fremstille pindemadder, dække bord m.m. De er meget stolte, når alt er klart. Frokosten er hyggelig. Børnehavens vindueskarm bliver lavet om til ta selv buffet, hvor børnene udvælger de bedste pindemadder, får dem placeret på tallerkenen og balancerer hen til bordet. Der er en livlig trafik mellem borde og buffet. Børnene får kendskab til forskelligt mad og oplever, at maden kan se anderledes ud end den plejer. Desuden prøver de at spise på en anden måde end de er vant til. Til Regnbuens fødselsdag bliver der om eftermiddagen serveret æbleskiver for børnene for at markere dagen. Julefest: Vi synger julesange, danser om juletræet, kalder på julemanden som kommer ned fra loftet med godter til børnene (en forældre/bedsteforældre/personale er julemand). I godteposerne er der f.eks. appelsiner, æbler, pebernødder, gulerødder. Børnene har hørt meget om julemanden, og her oplever de ham som en rar person. Nogle af børnene har ikke set julemanden før, så de kan godt blive lidt usikre/bange og derfor sidder de hos en voksen, de er tryg ved. På den måde oplever børnene, at julemanden ikke er farlig. Vi spiser alle traditionel julemad, flæskesteg m. rødkål, kartofler og sovs. De børn, der ikke spiser svinekød, får tilbudt kalkun. Fødselsdage : Når børnene holder fødselsdag i Regnbuen kan de have frugt, en kage eller en is med. Vi tænder lys for barnet og synger en fødselsdagssang. Udarbejdet af : Britta Søndergaard, Maibritt Fuglsang Poulsen, Mai Rørvig, Jeannette Winther

6

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 I Planeten er det vigtigt, at børnene oplever det at spise som noget rart og trygt således at børnene får lyst til at deltage i måltidet. Det betyder at

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- og kostpolitik for Herslev Flexinstitution I Børnehuset har vi valgt at sætte fokus på børnehavens kost- og trivselspolitik. Dette

Læs mere

Tovværkets Børnegårds

Tovværkets Børnegårds Tovværkets Børnegårds Kostpolitik Formålet med en kostpolitik Vi har på Tovværkets Børnegård valgt at udarbejde en kostpolitik for at tydeliggøre, hvilke pædagogiske overvejelser vi har gjort os i forhold

Læs mere

Kost og sundhedspolitik

Kost og sundhedspolitik Kost og sundhedspolitik Ud fra Slagelse kommunes vejledning har Børnehuset ved Noret, i samarbejde med forældrebestyrelsen sammensat følgende principper for kost og sundhedspolitik. Formål Formålet med

Læs mere

Børnehuset Hanens kostpolitik

Børnehuset Hanens kostpolitik Børnehuset Hanens kostpolitik Kostpolitik i Børnehuset Hanen I Børnehuset Hanen bliver der lavet mad til alle børn hver dag. Maden består af økologiske produkter, friske varer, årstidens grønsager og hjemmebagt

Læs mere

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg Kostpolitik for Dalens Børnehuse Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret nobember 2017 1 Kostpolitik for Dalens Børnehuse I Dalens Børnehuse har vi en madordning som er obligatorisk for alle børn. Vi har

Læs mere

Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen. Vuggestuerne

Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen. Vuggestuerne Overordnet kostpolitik og kosttilbud i Dagtilbuddet Skovvangen I Skovvangen tilbydes der kost i alle afdelingerne - dog ud fra forskellige principper. I vuggestuen Kornbakken og vuggestuen Århusbo er der

Læs mere

Hjertinggårdens kostpolitik.

Hjertinggårdens kostpolitik. Hvad er en kostpolitik?: Det er vores holdning og mening om den kost børnene indtager, når de er i Hjertinggården. Kostpolitikken er et pædagogisk arbejdsredskab samt en praktisk beskrivelse af noget,

Læs mere

Kostpolitik - En sund start på livet

Kostpolitik - En sund start på livet Kostpolitik - En sund start på livet Udarbejdet af forældrerepræsentanter og pædagoger i Børnehuset Himmelblå 2016 Hvorfor en kostpolitik Børnene opholder sig mange af deres vågne timer i institutionen

Læs mere

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Hvad er en mad- og måltidspolitik? En mad- og måltidspolitik er et velegnet styringsredskab for arbejdet med mad og måltider i børnehaven. En kostpolitik er en fælles vedtaget og

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR NIM BØRNEHUS

KOSTPOLITIK FOR NIM BØRNEHUS KOSTPOLITIK FOR NIM BØRNEHUS Sidst revideret: 06.7.2016 Kostpolitik for Nim Børnehus Kostpolitikken skal synliggøre Børnehusets holdninger vedrørende kost overfor forældre, og samtidig tjene som retningslinje

Læs mere

Kostpolitik for Dagtilbud Hinnerup Nord/Øst

Kostpolitik for Dagtilbud Hinnerup Nord/Øst Kostpolitik for Dagtilbud Hinnerup Nord/Øst Favrskov Kommune Vores kostpolitik er udarbejdet i samarbejde med forældrebestyrelsen. Igennem vores kostpolitik vil vi gerne udtrykke vores holdning til den

Læs mere

Kostpolitik for Firkløveren 2014.

Kostpolitik for Firkløveren 2014. Kostpolitik for Firkløveren 2014. I Firkløveren arbejder vi ud fra de anbefalede ernæringsprincipper fra Ishøj Kommune. Under overskriften et godt børneliv - et fælles ansvar skal Firkløveren være med

Læs mere

Kostpolitik i Valhalla.

Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitikken er udarbejdet i tæt samarbejde mellem personale og forældreråd. Kostpolitikken skal sikre os opmærksomhed på madkultur, for de forskellige aldersgrupper, og til de

Læs mere

Kostpolitik. Se fødevarestyrelsens anbefalinger på:

Kostpolitik. Se fødevarestyrelsens anbefalinger på: Kostpolitik Målet med denne politik er: - At understøtte gode kostvaner i samarbejde med forældrene. - At tage medansvar, når vi serverer noget i børnehaven, for at børnene får så gode kostvaner som muligt

Læs mere

Mad- og måltidskultur i. Ulstrup Børnehus. Favrskov Kommune. April 2017

Mad- og måltidskultur i. Ulstrup Børnehus. Favrskov Kommune. April 2017 Mad- og måltidskultur i Ulstrup Børnehus April 2017 Favrskov Kommune Denne mad- og måltidspolitik er udarbejdet i samarbejde med forældrebestyrelsen. Bestyrelsen har besluttet, at hver enhed udarbejder

Læs mere

Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Falkonergården

Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Falkonergården Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Falkonergården For at fremme sunde kost- og motionsvaner og undgå overvægt allerede i børnealderen har forældre og personale udarbejdet følgende mad- og måltidspolitik,

Læs mere

Mad politikken tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger om sund kost.

Mad politikken tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger om sund kost. KOSTPOLITIK FOR BØRNEHUSET STJERNEN. Mad politikken tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger om sund kost. Formålet med Frederiksberg kommunes mad og måltids politik er

Læs mere

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Forord Eventyrhuset vil gerne give dit barn en god hverdag med velvære, trivsel, udvikling og en god opvækst med sunde kostvaner. Det er vigtigt med en sund kost,

Læs mere

Sunde Børn i en Sund By

Sunde Børn i en Sund By Sunde Børn i en Sund By Mad- og måltidspolitik for dagplejen i Brædstrup børn og unge Forord Horsens Kommune ønsker at fremme sund kost, motion og god hygiejne blandt børn i alderen 0-6 år. Som led heri

Læs mere

Kostpolitik for Børnehuset Katamaranen

Kostpolitik for Børnehuset Katamaranen Kostpolitik for Børnehuset Katamaranen I samarbejde med bestyrelsen har Børnehuset Katamaranen udarbejdet en kostpolitik, som beskriver institutionens holdning til kost, og hvordan vi udmønter den i praksis

Læs mere

Det anbefales, at der spises 6 måltider om dagen bestående af 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.

Det anbefales, at der spises 6 måltider om dagen bestående af 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Kostvejledning Det overordnede formål med kostvejledningen er, at sikre børnenes trivsel med sund og energi rigtigt mad i det daglige, men lige så vigtigt, at børnene lærer betydningen af at spise sundt,

Læs mere

Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Vanddråben.

Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Vanddråben. Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Vanddråben. ugust 2008. Vi tror på god sund mad af høj kvalitet tilberedt med kærlighed 1 Indholdsfortegnelse Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Vanddråben....

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016.

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kost- og ernæringspolitik for Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kostpolitik for Trækronerne. Mad er vigtigt som brændstof, nydelse og som samlende element i hverdagen. Både derhjemme, i institutionen

Læs mere

Kostpolitik i Børnehuset Egetræet.

Kostpolitik i Børnehuset Egetræet. Kostpolitik i Børnehuset Egetræet. Indledning: Denne kostpolitik er udarbejdet af Bestyrelsen og personalet i Egetræet. Kostpolitikken tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til

Læs mere

Vuggestuen og børnehaven Nøkkerosen. Politik for sund kost, bevægelse og udelæring. Kostpolitik:

Vuggestuen og børnehaven Nøkkerosen. Politik for sund kost, bevægelse og udelæring. Kostpolitik: Vuggestuen og børnehaven Nøkkerosen. Politik for sund kost, bevægelse og udelæring Regions kommunens formål med politikken for sund kost, bevægelse og udelæring er at fremme børn og unges trivsel, forebygge

Læs mere

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Overordnede mål: Basthøj kost- og bevægelsespolitik tager afsæt i Egedals kommunes politik samt Ganløse Slagslundes bestyrelses overordnede mål for mad, måltid og bevægelse.

Læs mere

Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster.

Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster. Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster. De fleste børn tilbringer meget tid i daginstitution og to måske tre af dagens måltider, bliver spist her. I måltidspolitikken for Tønder

Læs mere

Kost og måltidspolitik i Daginstitutionen Tved, musik- og idrætsbørnehaven

Kost og måltidspolitik i Daginstitutionen Tved, musik- og idrætsbørnehaven Kost og måltidspolitik i Daginstitutionen Tved, musik- og idrætsbørnehaven Hvad vil vi med måltidet? Måltidet (specielt frokosten) er i Daginstitutionen Tved ét af de steder, hvor den faste gruppe samles,

Læs mere

Kost og måltidspolitik i Galaksen

Kost og måltidspolitik i Galaksen Kost og måltidspolitik i Galaksen Politikken skal medvirke til at udvikle og sikre sunde mad og måltider. Politikken skal endvidere bidrage til at skabe og fastholde sunde mad og måltidsvaner. Kostpolitikken

Læs mere

SanseSlottets Kost og måltids politik

SanseSlottets Kost og måltids politik SanseSlottets Kost og måltids politik Revideret juni 2015 Indhold Hvem får mad?... 2 Formål... 2 Målsætning... 2 Morgenmad... 2 Formiddags og eftermiddagsmad... 2 Frokost... 3 Drikkelse... 3 Spise-café...

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

Før Spisning: Samling; En aktivitet i sig selv/ro på tropperne/beskrives selvstændigt for hvert Team. Hygiejne: Vask af hænder, evt. ansigt.

Før Spisning: Samling; En aktivitet i sig selv/ro på tropperne/beskrives selvstændigt for hvert Team. Hygiejne: Vask af hænder, evt. ansigt. Frokostmåltidet er i Daginstitutionen Tved ét af de tidspunkter, hvor den faste gruppe samles, og er sig selv. Det er her, børn og voksne samles efter at have været i gang i hele huset om formiddagen.

Læs mere

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet, og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. Formålet med

Læs mere

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen.

Hygiejne. Vasker hænder før måltider. Efter hvert toiletbesøg. Efter måltider ved behov. Når børnene kommer ind fra legepladsen. Kost og bevægelsespolitik for Børnehuset Andedammen. Udarbejdet 22.4.2009. Citat fra forbrugerstyrelsen: Det er af stor betydning for børns trivsel og helbred, at de under opvæksten får en god og ernæringsrigtig

Læs mere

Holdning til allergi/vegetarbørn og børn fra andre kulturer:

Holdning til allergi/vegetarbørn og børn fra andre kulturer: Kostpolitik 2015. Forældrebestyrelsen, personalet og køkkenassistenten har i samarbejde udarbejdet en kostpolitik, der vil blive set på 1 gang om året. Kostpolitikken vil blive fulgt i det daglige arbejde.

Læs mere

Madmod og madglæde. - i daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg

Madmod og madglæde. - i daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg Madmod og madglæde - i daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg Småfolk er elskelige og sårbare, opmærksomme og letpåvirkelige. De er indlæringsparate og har alle muligheder for sammen med de voksne at

Læs mere

Børneuniverset Vuggestuen Kostpolitik

Børneuniverset Vuggestuen Kostpolitik Børneuniverset Vuggestuen Kostpolitik De gode kostvaner grundlægges i barndommen og følger os hele livet igennem. Børn skal have sund og nærende mad. Kosten har stor betydning for barnets vækst og udvikling.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

forældrene i valget af en sund madpakke og kan derfor anbefale følgende retningslinjer:

forældrene i valget af en sund madpakke og kan derfor anbefale følgende retningslinjer: Vores mål med en kostpolitik er, at sikre børnene en sund kost i det daglige og dermed indføre sunde kostvaner på længere sigt. De fleste børn opholder sig en stor del af dagen i børnehaven, personalet

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbuds kostpolitik Formål Formålet med loven om frokostordning i dagtilbud er, at give alle børn

Læs mere

Kostpolitik for Daginstitution Ådalsparken:

Kostpolitik for Daginstitution Ådalsparken: Kostpolitik for Daginstitution Ådalsparken: Hovedansvaret for børnenes kost er forældrenes, men da vi skal sørge for mad til de yngste og arrangerer maddage for de store, har vi et medansvar for børnenes

Læs mere

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade.

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Børnehaven Bredstrupsgades lokale sundhedspolitik er udarbejdet i et samarbejde mellem personale og forældrebestyrelse. Sundhedspolitikken har sit udgangspunkt

Læs mere

Version af 17. januar 2011. Mad- og måltidspolitik for 0-6 årige - i dagpleje, vuggestue og børnehave

Version af 17. januar 2011. Mad- og måltidspolitik for 0-6 årige - i dagpleje, vuggestue og børnehave Mad- og måltidspolitik for 0-6 årige - i dagpleje, vuggestue og børnehave 1 Mad- og måltidspolitik Horsens Kommune ønsker at 1. alle børn får sund mad og drikke, som lever op til kvaliteten i de nationale

Læs mere

Mad- og måltidskultur i. Thorsø Børnehus. Favrskov Kommune. April 2017

Mad- og måltidskultur i. Thorsø Børnehus. Favrskov Kommune. April 2017 Mad- og måltidskultur i Thorsø Børnehus April 2017 Favrskov Kommune Denne mad- og måltidspolitik er udarbejdet i samarbejde med forældrebestyrelsen. Bestyrelsen har besluttet, at hver enhed udarbejder

Læs mere

Kostpolitik for Hørning BørneUnivers

Kostpolitik for Hørning BørneUnivers Kostpolitik for Hørning BørneUnivers Indhold Forord... 2 1. Formål med kostpolitikken i Hørning BørneUnivers... 2 2. Generelle principper... 2 3. Hørning BørneUnivers tilbyder følgende måltider... 3 4.

Læs mere

Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst.

Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst. Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst. Hvorfor en Madkultur: Børnene opholder sig i institutionen i en stor del af deres vågne tid og har derfor brug for at have god energi til en

Læs mere

Virksomhedsplan for Specialinstitutionen Magnoliahuset. Mad og måltidspolitik.

Virksomhedsplan for Specialinstitutionen Magnoliahuset. Mad og måltidspolitik. Mad og måltidspolitik. Udarbejdet 2008/2009. Revideret maj 2010 Revideret oktober 2012 Revideret juni 2016 1 INSTITUTIONENS VISIONER OG MÅL. Magnoliahusets mål er at servere sund og varieret kost, hvor

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Bella Luna.

Lokal kostpolitik for Børnehuset Bella Luna. Lokal kostpolitik for Børnehuset Bella Luna. Se vejledningen på side 2. Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Bella Luna vedtaget følgende lokale kostpolitik: Det vil vi (vores

Læs mere

KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset

KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset Varieret sund mad giver gode kostvaner Barnet har brug for 'brændstof' for at kunne vokse, lege og lære. De er aktive dagen igennem og det er derfor vigtig kosten er

Læs mere

MAD OG MÅLTIDSPOLITIK KARLA GRØN. Revideret den 28.05.15

MAD OG MÅLTIDSPOLITIK KARLA GRØN. Revideret den 28.05.15 MAD OG MÅLTIDSPOLITIK KARLA GRØN Revideret den 28.05.15 Mad og måltidspolitik for Karla Grøn Denne mad og måltidspolitik er lavet på baggrund af Vejle kommunes inspirationshæfte til institutionernes mad-og

Læs mere

Vi vil sikre at børnene får viden om mad, smag og konsistens.

Vi vil sikre at børnene får viden om mad, smag og konsistens. Mad og måltider i Børnehuset Hvidehøj. Overordnede mål: Hvidehøjs mad og måltider tager afsæt i Egedals kommunes politik samt Ganløse Slagslundes bestyrelses overordnede mål for mad og måltider. Vi vil

Læs mere

Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud

Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud Kostpolitik for Galten/Låsby Dagtilbud Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud tager udgangspunkt i Skanderborg kommunes kostpolitik for dagtilbudsområdet, og fødevarestyrelsens anbefalinger om de 8

Læs mere

Mål for vores kostpolitik

Mål for vores kostpolitik Mål for vores kostpolitik Daginstitutionen Nørremarken har et mål om at børnene er sunde og i trivsel, og vi arbejder for at styrke børnenes sundhed. Det er vigtigt for os at både forældre og personale

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

Kost og måltidspolitik i Manøhytten

Kost og måltidspolitik i Manøhytten Manøvej 64 4700 Næstved Tlf. 55 88 74 50 Email: manoehytten@naestved.dk og doped@naestved.dk Kost og måltidspolitik i Manøhytten Vores holdning i forhold til kost er, at børnene får et naturligt og selvfølgeligt

Læs mere

Mad og måltider i dagplejen. Mariagerfjord Kommune

Mad og måltider i dagplejen. Mariagerfjord Kommune Mad og måltider i dagplejen Mariagerfjord Kommune Indhold Målet med dagplejens mad og måltidspolitik er at sætte rammerne for at børnenes mad er ernæringsrigtig, og de får gode kostvaner og energi til

Læs mere

Kostpolitik for Helsted Børnehus

Kostpolitik for Helsted Børnehus Kostpolitik for Helsted Børnehus Hvorfor en kostpolitik? Der er fart på i børnenes dagligdag der skal, lege og lærer en masse nyt. Børnene skal vokse og udvikle sig og det er derfor vigtigt at de får,

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Dalgården revideret 2016 Et væsentligt omdrejningspunkt i børnenes hverdag er måltiderne. At få mad i maven er et grundlæggende behov, og måltiderne giver samtidig

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Børneinstitutionen Lindehuset Mad og måltidspolitik

Børneinstitutionen Lindehuset Mad og måltidspolitik Vedtaget 22. juni 2012 1. Lindehusets visioner og mål for mad og måltidspolitikken Et ernæringsrigtigt og varieret måltid som skal være med til at danne en sund og varieret madkultur hos børnene Børnene

Læs mere

Louisegårdens kostpolitik

Louisegårdens kostpolitik Louisegårdens kostpolitik Ledelsen og personalet har i samarbejde med forældrebestyrelsen udarbejdet en kostpolitik for Børnehuset Louisegården. Politikken er udarbejdet med henblik på at informere omkring

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune.

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune. Kostpolitik 2 Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune. Kostpolitikken skal ses som information til forældre i dagplejen,

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik 1 Mad- og måltidspolitik 2 Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem forældrebestyrelsen og personalet i foråret 2011. Ansvarlig leder: Søren Fynbo Daginstitution Højvang Tyrstedvej 2 8700 Horsens

Læs mere

Kostpolitik ved egenproduktion

Kostpolitik ved egenproduktion Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik ved egenproduktion Foreløbigt gældende for Vuggestuen Smaaland, D.I.I. Villekulla, Vuggestuen Vimmerby Kostpolitik ved egenproduktion for Dagtilbud Ø-gaderne: Vuggestuen

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

Mad- og Måltidspolitik

Mad- og Måltidspolitik Mad- og Måltidspolitik 2014 Idræts og naturbørnehuset Tingvej 3 6535 Branderup J 13-01-2014 2 Mad- og Måltidspolitik 1. Derfor er det vigtigt at vi har en mad- og måltidspolitik. Hvad og hvorfor: - Idræts-

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR BØRNEINSTITUTIONEN TJØRNEPARKEN

KOSTPOLITIK FOR BØRNEINSTITUTIONEN TJØRNEPARKEN KOSTPOLITIK FOR BØRNEINSTITUTIONEN TJØRNEPARKEN Formål Formålet med retningslinjer for kost er at sikre en ernæringsrigtig kost i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Læs mere

Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik

Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik Gældende for: Vuggestuen Vimmerby Vuggestuen Småland D.I.I. Villekulla Udarbejdet Maj 2010 Indholdsfortegnelse Formål og målsætning... 1 Køkkenpersonalets arbejde... 1

Læs mere

Sundhedspolitik for Daginstitutionen Norddalsparken

Sundhedspolitik for Daginstitutionen Norddalsparken Sundhedspolitik for Daginstitutionen Norddalsparken Vi har med udgangspunkt i Esbjerg Kommunes Sundhedspolitik udarbejdet politikker omkring børns Kost Bevægelse Trivsel Kost Vi tager udgangspunkt i de

Læs mere

MAD OG MÅLTIDER I BØRNEHAVEN

MAD OG MÅLTIDER I BØRNEHAVEN MAD & MÅLTIDER MAD OG MÅLTIDER I BØRNEHAVEN Det overordnede mål med vores kostpolitik er at fremme børnenes sundhed og velbefindende - vi véd, at glade børn trives. Måltiderne er en vigtig del af hverdagen

Læs mere

Info-folder For Hornum Børnehave

Info-folder For Hornum Børnehave Kostpolitik Info-folder For Hornum Børnehave 2 Overordnet kostpolitik: Hornum Børnehaves kostpolitik: Dit barn spiser en stor del af dets måltider her hos os, og vi vil derfor gerne videregive vores kostpolitik

Læs mere

Sandved Børnegårds Kostpolitik

Sandved Børnegårds Kostpolitik Kostpolitik Sandved Børnegårds Kostpolitik Vi vil, fra børnegårdens side, tage initiativ til at børnenes sundhed gøres til et emne, vi diskuterer og forholder os mere bevidst til. Det, at mange børn spiser

Læs mere

Kostpolitik for Helsted Børnehus

Kostpolitik for Helsted Børnehus Kostpolitik for Helsted Børnehus Hvorfor en kostpolitik? Der er fart på i børnenes dagligdag der skal, lege og lærer en masse nyt. Børnene skal vokse og udvikle sig og det er derfor vigtigt at de får,

Læs mere

Imidlertid ved vi også, at vi kan forebygge eller begrænse en del af disse livsstilssygdomme ved at have sunde spisevaner. Måltiderne rummer altså

Imidlertid ved vi også, at vi kan forebygge eller begrænse en del af disse livsstilssygdomme ved at have sunde spisevaner. Måltiderne rummer altså Fællesskolens mad- og måltidspolitik Hoptrup Hovedgade 66 6100 Haderslev 74343850 Anne-Marie Andersen Skoleleder 21216386 diamaa@haderslev.dk Lisbet Hansen Souschef 21216391 dilhan@haderslev.dk SFO SFO-leder

Læs mere

Kost- og måltidspolitik i Rosenhaven

Kost- og måltidspolitik i Rosenhaven Kost- og måltidspolitik i Rosenhaven Generelt Gennem den mad vi serverer, vores kost- og måltidspolitik og det daglige arbejde i Rosenhaven vil vi gerne: Give børnene mulighed for at udvikle sig optimalt

Læs mere

MAD MED MUSKLER KOSTPOLITIK BØRNEHAVEN KLATRETRÆET

MAD MED MUSKLER KOSTPOLITIK BØRNEHAVEN KLATRETRÆET MAD MED MUSKLER KOSTPOLITIK BØRNEHAVEN KLATRETRÆET Mad med muskler 1.0 Forord Mad med muskler 1.4 Rammer omkring måltidet 1.6 Tillæg til Motorikken og Naturens mad med muskler kost politik 1.0 Forord Mad

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Børnehuset Trehøje vedtaget følgende lokale kostpolitik: Det vil vi (vores mål med kostpolitikken)

Læs mere

KOSTPOLITIK BØGELY SKOVBØRNEHAVE

KOSTPOLITIK BØGELY SKOVBØRNEHAVE KOSTPOLITIK BØGELY SKOVBØRNEHAVE 1. Målsætning og vision Med vores kostpolitik ønsker vi, at sikre børnenes trivsel og gode kostvaner. Sund mad er en meget vigtig forudsætning for, at vi kan sikre vores

Læs mere

Mad og måltidspolitik for Børnehuset Mariehønen

Mad og måltidspolitik for Børnehuset Mariehønen Mad og måltidspolitik for Børnehuset Mariehønen Vi tilbyder sund kost: Den kost vi serverer for børnene i børnehuset Mariehønen er en del af børnenes hverdag og er derfor af stor betydning for deres opvækst

Læs mere

Mad, måltider og bevægelse i Dalby Børnehuse

Mad, måltider og bevægelse i Dalby Børnehuse Mad, måltider og bevægelse i Dalby Børnehuse Indledning. Vi ved, at det har betydning for børns udvikling og trivsel i hverdagen, at de via ernæringsrig kost får brændstof til krop og hjerne, så de har

Læs mere

Børnehusene Team Høngs. kost- og bevægelsespolitik. Sunde børn er glade børn

Børnehusene Team Høngs. kost- og bevægelsespolitik. Sunde børn er glade børn Børnehusene Team Høngs kost- og bevægelsespolitik For vuggestuer - dagplejere og børnehaver Sunde børn er glade børn Børn, der oplever glæden ved at spise sund mad og bevæge sig, trives og udvikler sunde

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

LOKAL MAD- OG MÅLTIDS- POLITIK

LOKAL MAD- OG MÅLTIDS- POLITIK LOKAL MAD- OG MÅLTIDS- POLITIK Dagnæs Dagtilbud 2019 Foto: Martin Bubandt, Politiken VORES VISIONER FOR MAD- OG MÅLTIDSPOLITIKKEN Børnenes kostvaner grundlægges tidligt i barndommen, og vil ofte følge

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Børnehuset Trehøje vedtaget følgende lokale kostpolitik: Det vil vi (vores mål med kostpolitikken)

Læs mere

Mad og måltidspolitik Sunde børn i en sund by

Mad og måltidspolitik Sunde børn i en sund by Mad og måltidspolitik Sunde børn i en sund by Dagplejen NORD Forord Horsens Kommune ønsker at fremme sund kost, motion og god hygiejne blandt børn i alderen 0-6 år. Som led heri er der udarbejdet en fælles

Læs mere

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Madmod og Madglæde i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Småfolk er elskelige og sårbare, opmærksomme og letpåvirkelige. De er indlæringsparate og har alle muligheder for sammen med de voksne at skabe

Læs mere

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS 1 Kostpolitik 1 Forord: Tønder kommunes overordnede kostpolitik danner grundlag for børnehavens kostpolitik. 2 Målsætningen: Vi vil sikre sunde og glade børn i Tønder Kommune. Tønder Kommune forventer

Læs mere

Kostpolitik For. Børnehuset Skovtroldene

Kostpolitik For. Børnehuset Skovtroldene Kostpolitik For Børnehuset Skovtroldene Skovtroldenes kostpolitik tager udgangspunkt i Skanderborg kommunes kostpolitik for daginstitutionsområdet, og fødevarestyrelsens anbefalinger om de 8 kostråd. Den

Læs mere

Langhøj dagtilbud og SFO s kostpolitik.

Langhøj dagtilbud og SFO s kostpolitik. Langhøj Dagtilbud og SFO Bækvej 6,Asp 7600 Struer Tlf: 96848940 Langhøj dagtilbud og SFO s kostpolitik. I forbindelse med den stigende interesse og fokus på sundhed og trivsel, skabes indsatser for at

Læs mere

Børnecentret Høllevang kostpolitik

Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik er udarbejdet i samarbejde med personale og forældrebestyrelse. Vi følger de retningslinjer som

Læs mere

Kostpolitik For. Børnehuset Skovtroldene

Kostpolitik For. Børnehuset Skovtroldene Kostpolitik For Børnehuset Skovtroldene Skovtroldenes kostpolitik tager udgangspunkt i Skanderborg kommunes kostpolitik for daginstitutionsområdet, og fødevarestyrelsens anbefalinger om de 8 kostråd. Den

Læs mere

KOSTPOLITIK. Børneoasen Lind. Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015

KOSTPOLITIK. Børneoasen Lind. Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015 2015 KOSTPOLITIK Børneoasen Lind Vuggestuen Børnehaver Fritidshjem 1 og 2 (Fritidsklubben) 01-01-2015 Kostpolitik i Børneoasen Kostpolitikken i Børneoasen skal være med til at sikre børnenes trivsel og

Læs mere

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK 2012 - BØRNEHUSENE BULDERVANG MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK BØRNEHUSENE BULDERVANG Måltidet er ikke bare mad Ud over at skulle dække et fysisk behov, er måltidet en social funktion, som vi vægter højt Vi spiser

Læs mere

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune.

Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere i dagplejen i Jammerbugt Kommune. Kostpolitik 2 K O S T P O L I T I K I D E N K O M M U N A L E D A G P L E J E I J A M M E R B U G T K O M M U N E Denne Kostpolitik er udarbejdet i samarbejde mellem forældrebestyrelsen og medarbejdere

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK 2017 Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK 2017 Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud KOSTPOLITIK 2017 Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbuds kostpolitik Formål Denne kostpolitik tager udgangspunkt i ovenstående og i Struer

Læs mere

Mad og Måltid i Dagplejen. Juli Natur og Udvikling

Mad og Måltid i Dagplejen. Juli Natur og Udvikling Mad og Måltid i Dagplejen Juli 2016 Natur og Udvikling Mad og Måltid i Dagplejen Børn skal have dejlig og nærende mad, i trygge rammer. Forord Halsnæs kommune har udarbejdet en overordnet Mad- og Måltidspolitik

Læs mere