Omstilling og effektivisering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omstilling og effektivisering"

Transkript

1 Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg: Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Adm. prioritering: 2 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: I den nye halmodel fra 2012 er der afsat et fleksibelt rådighedsbeløb på ca mio. kr., som er afhængigt af aktivitetstimetallet i idrætahallerne. Jo flere aktivitetstimer, desto mere udbetalt tilskud og dermed færre midler i rådighedsbeløbet. Rådighedsbeløbet anvendes som puljemidler til udvikling i idrætshallerne gennem 4 udviklingspuljer. Det foreslås at puljerne skæres ned med kr. i 2014, således at det kun er en et-årig besparelse og at puljerne kan etableres fuldstændigt igen i Den varige besparelse på kr. på fritidsområdet skal findes igennem et mere omfattende og langsigtet analysearbejde på idrætshalområdet i løbet af det næste års tid - det skal ses i lyset af de store besparelser over de kommende år. Stillingtagen til varig udmøntning af besparelsen forslås således udsat til budget 2015 som del af 4 års planen for budgettilpasning. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Rådighedsbeløbet i halmodellen er fleksibelt og derfor lidt usikkert at forudsige for 2014, men budgetrammen er den samme som i Der skal ske store forøgelser i hallernes aktivitetstimetal, hvis rådighedsbeløbet skulle komme under kr. Når idrætshallerne søger til puljemidlerne modsvares det af en egenfinansiering fra hallerne, samt ekstern fundraising - målet med pujlerne er at skabe en mere bæredygtig drift og udvikling i hallerne. Puljerne anvendes til flg. udviklingstiltag i idrætshallerne: energioptimering ( kr.), sund kost ( kr.), igangsætning af nye aktiviteter ( kr.) og udviklingsplaner ( kr.) Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Idrætshallerne er inde i en fornuftig udvikling godt støttet af udviklingspuljerne og de tiltag der skabes på baggrund af udviklingsplaner, mm. I Fritidsstrategiens målsætninger satses der på nytænkning, samtænkning af faciliteter, udvikling af nye aktiviteter, moderniseringer, driftsoptimering, mm og disse forhold vil stadig udvikle sig. Puljerne har dog den ønskede effekt at idrætshallerne med økonomisk opbakning fra kommunen kan generere flere midler fra eksterne puljer og fonde til f.eks. energioptimerende foranstaltninger. Vi ser derfor kun reduktionen i 2014 som en midlertidig løsning og vil efterfølgende lave en mere langsigtet vurdering fra 2015 og fremefter.

2 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Haltilskudsmodellens fokus på mere forretningsdrevne idrætshaller med mere nytænkning, udvikling af sund kost, nye aktivitetsformer og mere bæredygtig drift vil få vanskeligere ved at nå målsætningerne eftersom det vil være sværere at søge om økonomisk støtte i opstarten af diverse projekter. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

3 Nr. 9 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Udløb af lån til idrætshaller i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg: Funktion: Kultur- og fritidsudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Ved kommunesammenlægningen blev det besluttet at ligestille alle idrætshaller ved at kommunen betaler eksisterende lån og afdrag i idrætshallerne. I 2014 udløber to af disse lån fra idrætshallerne, hvilket skaber et øget råderum i 2014 på i alt kr. De to lån der udløber er et lån fra Espe hallen til kommunen og et realkreditlån fra Ryslingehallen. Det foreslås at de to lån indgår som en varig besparelse. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Midler der løber tilbage til kommunen som et udslag af mindre udgifter til betaling af idrætshallernes lån er som udgangspunkt ikke budgetsat. Anvendelsen af midlerne er dog fastsat i haltilskudsmodellen, som angiver at midlerne bruges på øget vedligeholdelse i idrætshallerne. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi:

4 Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

5 Nr. 10 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Afbureaukratisering og effektivisering Besparelsesforslag vedr. Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne Jytte Risager Kultur- og fritidsudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne forventer at implementere et nyt fælles nationalt biblioteks-edb-system i 2015 eller Besparelsen forventes at blive ca kr. pr. år. Sideløbende hermed arbejder vi på at skabe et tættere bibliotekssamarbejde blandt de fynske kommuner. Der arbejdes med forskellige indsatsområder, bl.a. fælles materialevalg og materialesamling. Når dette realiseres forventes en besparelse på kr. pr. år. Indtil disse innovationsprojekter kan realiseres foreslås besparelser på folkebiblioteksområdet som salamibesparelser, hvor der hentes besparelser på indkøb af materialer, inventar, arrangementer og administration for kr. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Det har stor betydning for Faabog-Midtfyn Bibliotekernes fortsatte udvikling, at der vedvarende kan investeres i digitalisering. Digitaliseringen kræver store økonomiske investeringer, som det kan være vanskeligt at finde, fordi der samtidig er kommunale besparelser.

6 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Den fortsatte digitaliseringsudvikling af Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne er i overensstemmelse med kommunens udviklingsstrategi. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Der har medio april 2013 været afholdt fælles personalemøde med økonomien i Faaborg-Midtfyn Kommune som hovedemne. Bibliotekets budget blev gennemgået - og medarbejderne blev opfordret til at bidrage til valg af besparelsesområder. Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Et enigt MED-udvalg tilslutter sig forslaget på MED-møde d Øvrige bemærkninger:

7 Nr. 11 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Strukturtilpasning Reducering af ugentligt undervisningstimetal Helle Jakobsen Kultur- og fritidsudvalg Adm. prioritering: Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Musikskolen har kun mulighed for at spare på sin kerneydelse nemlig musikundervisningen. Vi stiller et forslag op til hvordan en besparelse i 2014 på netto kr. kunne gennemføres. Musikskolens budget er sammensat af 3 elementer: et kommunalt tilskud, et statstilskud og brugerbetaling. Når man spare på det kommunale tilskud får det følger på størrelsen af de 2 andre elementer. Det vil sige en besparelse vil reelt betyde at musikskolen udover de mister statstilskud samt brugerbetaling så den reelle brutto besparelse vil blive ca Vi har tænkt os besparelsen på kr. kunne foretages ved at reducerer i antal ugentlige solo undervisningslektioner. Dette bl.a. ud fra - at elevens egenbetalling ikke kan hæves (vi ligger højt) - at kvaliteten i tilbuddene til de elever der får undrvisning ikke bør reduceres og bla. skal der være råd til aktiviteter ud over selve soloundervisningen. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: 1 lektion koster kr. pr. år For at finde netto kr. skal det ugentlige timetal reduceres med 12 lektioner. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Mulighederne for at opfylde Musikskolens udviklingsmål vanskeligøres ved at økonomien bliver dårligere.

8 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Kigger vi på kommunens udviklingsstrategi, er der udtrykt ønske om, at skabe gode vilkår for alle børn/unge. Kultur og fritidstilbud skal bruges som løftestang og være med til at lokke nye tilflyttere til kommunen og gøre den til en god bosætningskommune. Med ovenstående besparelse, kan vi ikke bevare Musikskolens serviceniveau som det er nu. Musikskolen leverer mange musik- og kulturoplevelser til glæde for børn og voksne rundt om i FMK. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: For at reducere antal undervisnings lektioner, vil lærere blive nedvarslet pr.1/ Da deres nedvarslinger først kan få effekt et halvt år senere d. kan vi kun spare 5/12 af de i Det vil sige ca kr. i Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Forslaget er blevet drøftet på MED-møde d. 22/ Medarbejder Bemærkninger synes fra ikke MED-system/medarbejderrepræsentanter: besparelsen er hensigtmæssig. Den vil blive for dyr for musikskolen i forhold til manglende deltagerbetaling og manglende statstilskud. Vi ønsker at fastholde besparelsen på faggruppedage. Det Øvrige har været bemærkninger: drøftet i MED-udvalget alternativt at bortspare faggruppedage, men ledelsen af musikskolen indstiller ikke dette, fordi kvaliteten i tilbuddene til de elever der får undrvisning ikke bør reduceres og bla. skal der være råd til aktiviteter ud over selve soloundervisningen.

9 Nr. 12 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på fritidshusene/ aktivittetshusens driftsbudget 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg: Funktion: Kultur- og fritidsudvalg Adm. prioritering: 2 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Forslag om en besparelse på "kulturdelen" af de tre fritidshuse/ aktivitetshuses driftsbudgetter. Besparelsen er på kr. der fordeles i forhold til fritidshusene/ aktivitetshusenes budgetter, således at besparelsen på Skullerodsholms budget bliver kr. Husmandsstedets budget bliver kr. & Ferritslev Fritidshus kr. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Ved budget 2012, blev der i forbindelse med indføring af juniorklubber i hele kommunen, foretaget en regulering af tilskuddet til juniorklubberne i de tre fritidshuse, hvorved de tre fritidshuses budgetter til juniorklubber, der var sat til 50 % af det kommunale tilskud, blev reduceret med hhv , og kr. De nu foreslåede besparelse berører ikke juniorklubberne, men er derimod en reduktion i tilskuddet til husenes øvrige drift. Skullerodsholm har i 2013 modtaget et samlet kommunalt tilskud på kr. Husmandsstedet kr. og Ferritslev Fritidshus kr. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: De tre fritidshuse/ aktivitetshuse medvirker til at sikre et rigt kultur- og foreningsliv i lokalområderne. Effekten af den foreslåede budgetreduktion vurderes begrænset. Andre kultur og idrætsfaciliteter i kommunen har også måtte bære budgetreduktioner siden 2007.

10 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Begrænset effekt. Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 90 Projektnavn Reduktion af international pulje Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.35.64 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Beskrivelse af forslag

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Total

Total Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 31 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Rehabilitering fremfor sygehusbehandling 32 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Reduktion i trænings- og aktivitetsbesøg

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 101 Projektnavn Strategisk integrationsindsats Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 054660 Aftaleenhed Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 1 Projektnavn Øget virksomhedsvendt aktivering i Ressourceforløb Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 05.58.82 Aftaleenhed Fagsekretariat Social

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. Område: Kategori: Emne: Fagudvalg: Funktion: Omstilling, effektivisering og innovation BUR Strukturtilpasning Sammenlægning af de 2 områder til 1 område Børne- og undervisningsudvalg Fagchefs prioritering:

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 5 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion af demografipulje Socialudvalg

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Aftale om Genåbning af Budget 2010

Aftale om Genåbning af Budget 2010 Ringe, den 23. marts 2010 Aftale om Genåbning af Budget 2010 Indledning Faaborg-Midtfyn Kommune står, som mange af landets øvrige kommuner, over for store økonomiske udfordringer. Dette skyldes bl.a. den

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Forslag til besparelse

Forslag til besparelse Nr. Forslag til besparelse Fagudvalg: Socialudvalget Fagområde: Pleje og Omsorg Forslag: Fagsekretariatet Andel af samlet besparelse inden for fagområdet (pct.): 10,0% Beskrivelse af det fremsatte spareforslag:

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 7 Børne- og Uddannelsesudvalget Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i 4. - 6. klasse 722 1.733 1.733 1.733 8 Børne-

Læs mere

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: GAMMELT ANLÆG Anvendelse af IT i undervisningen Fagsekretariat Undervisning Andet Digitalisering Børn- og undervisning

Læs mere

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Nr. 1 NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Børn, unge og uddannelse Projektnavn: Vejledende timetal 7.- 9. klasse Aftaleholder: Fagsekretariat Undervisning Fagudvalg: Børne- og undervisningsudvalg

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Renovering af kommunale klubhuse. Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af kommunale klubhuse Christian Tønnesen Kultur- og fritidsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Råd til udvikling. Økonomisk strategi 2015-2018

Råd til udvikling. Økonomisk strategi 2015-2018 Råd til udvikling Økonomisk strategi 2015-2018 1 1. Indledning Den økonomiske strategi, Råd til udvikling, har til formål at skabe et økonomisk grundlag for en positiv udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Oplæg om halområdet i FMK Ringe, 10. september 2015

Oplæg om halområdet i FMK Ringe, 10. september 2015 Oplæg om halområdet i FMK Ringe, 10. september 2015 Haltilskudsmodel 2012 Tidligere model angav driftsudgifter, som mål for tilskuddet Ingen incitament til at spare eller optimere Ny model fra 2012 fokus

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 14 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Anvendt Borgernær Teknologi Anvendt Borgernær Teknologi Socialudvalg,

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR ÆNDRINGSFORSLAG TIL BUDGETFORSLAG FOR 2017 OG BUDGETOVERSLAG FOR 2018-2020 Fremsat af : Enhedslisten & Radikale Venstre Ved beløbsændringer i forhold til budgetforslaget angiver + merudgift / mindreindtægt

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Udkast til halmodel for Faaborg-Midtfyn Kommune Sag: P Evald Bundgård Iversen Plan og kultur

Udkast til halmodel for Faaborg-Midtfyn Kommune Sag: P Evald Bundgård Iversen Plan og kultur Udkast til halmodel for Faaborg-Midtfyn Kommune Sag: 04.04.00-P20-2-10 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 16-12-2010 Dette notat beskriver halmodellen for Faaborg-Midtfyn Kommune, som den foreslås udformet

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Kultur- og lokalsamfundsudvalget

Kultur- og lokalsamfundsudvalget Kultur- og lokalsamfundsudvalget Budget 2018 beslutning om udmøntning af midler til idrætshaller i halmodellen og lokaletilskud på folkeoplysningsområdet Oplægget er drøftet igennem i Kultur- og lokalsamfundsudvalget

Læs mere

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013.

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013. Nr. 10 Indsatsområde: Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Adm. prioritering: ØVRIG DRIFT Politisk indsatsområde Digitale valg Fællessekretariatet Økonomiudvalg Funktion: 06.42.43.1. Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg udvalget Funktion 03.22.01 Stab IT Indsatsområde Digitalisering Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018 Opfølgning på Budgetforlig -26: Fremtidens Allerød 1. november 2018 Som opfølgning på det vedtagne budget for -26 er udarbejdet en oversigt over budgetvedtagelsens ændringer, herunder forligstekster, driftsudvidelser,

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018

ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 ØKONOMISK POLITIK 2014 2018 Ajourført: 13. marts 2014 Økonomi & Løn Østergade 23 5400 Bogense www.nordfynskommune.dk Sagsnummer: 480-2014-9961 Dokumentnr.: 480-2014-61217 Godkendt af Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Fagpersonale Bibliotek -177-177 -177-177 Forslaget

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015.

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015. Nr. 13 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Børn, unge og uddannelse Initiativpriser og prisfest 2014 Aftaleholder: Direktionen Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Budget spørgsmål og svar

Budget spørgsmål og svar 11. februar 2016 Budget 2017 - spørgsmål og svar Den økonomiske situation Hvorfor skal vi spare? Hvor meget skal vi spare? Hvordan ser vores økonomiske situation ud? Hvad betyder det, at vi skal finde

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne

Baggrund for den økonomiske politik og udmøntningen af denne Baggrund for den økonomiske politik 2014-2017 og udmøntningen af denne 1 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske mål. Disse

Læs mere

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen.

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen. Anlæg Nummer 107 Projektnavn Køb af biler til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Fagsekretariat Pleje Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Projektbeskrivelse

Læs mere

Høringssvar fra område- MED for Kultur og Fritid til budget og effektiviseringsforslag 2013 2016 Område Med for Kultur og Fritid har på sit møde den 27. august drøftet udkast til budget og effektiviseringsforslag

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter KFIU 3 Aftale med FOU: Øget fokus på aktiviteter for børn, unge og socialt udsatte samt effektivisering af facilitetsudnyttelsen og kommunalt støttede aktiviteter inden for kultur og fritidsområdet. Effektivisering

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016 Borgerdialog og MED-møde Budgetproces 2016 Frederikssund Kommune Budget 2016 Frederikssund Kommune skal til enhver tid drives så effektivt som muligt til glæde for alle borgere og virksomheder. Den aktuelle

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune 1 Økonomisk Politik, 2014-2017 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske

Læs mere

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 10. september 2014 Afsættet for budgetlægningen

Læs mere

Overført anlæg. Side 3

Overført anlæg. Side 3 Overført anlæg Nummer 38 Projektnavn Renovering af idrætshaller Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Kultur, fritid og friluftsliv

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 21. august 2014 Afsættet for budgetlægningen for 2015

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 1 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Borgerservice Afbureaukratisering og effektivisering Øget brug af selvbetjening/reduceret

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik

Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik Nr. 9 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik Aftaleholder: Plan og kultur Fagudvalg: Teknik- og miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger. 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger. 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500 BUDGET 2016-19 UDVALGET for BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet:11.03.15 Rev.:28.04.15 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 003.00.01 Skoleområdet -375-1.500-1.500-1.500

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] 1 Tandplejen indkøb af Digitale røntgenapparater 840 2 Tandplejen øge budgettet med 100 kr. per barn 770 3

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014.

Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014. Klub 7072 startet den 20. januar 1934 Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014. I 2. budgetopfølgning for 2013 beskrives, at der er indarbejdet en forventning til omstilling og innovation af kommunens

Læs mere

Økonomisk Politik. Godkendt i Byrådet den [skriv dato]

Økonomisk Politik. Godkendt i Byrådet den [skriv dato] l Økonomisk Politik 1 Godkendt i Byrådet den [skriv dato] Forord Fredensborg Kommunes økonomi kan på mange måder sammenlignes med en almindelig husholdningsøkonomi. Vi skal have balance mellem indtægter

Læs mere

Budgetprocedure. Budget 2018 ( ) Sag: S Ringe, den Indledning

Budgetprocedure. Budget 2018 ( ) Sag: S Ringe, den Indledning Budgetprocedure Budget 2018 (2019-2021) Sag: 00.30.00-S00-6-16 Ringe, den 21.12.2016 Indledning Med vedtagelsen af Budget 2017 og overslagsår blev der lagt flere økonomiske spor, som muliggør en større

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Brugerbetaling og tilskud er Nr. Politikområde Bestilling 2020 2021 2020 2023 BSU 1 30 Egenbetaling af bleer i dagsinstitutioner -120.000-120.000-120.000-120.000 BSU 2a 31 Øget brugerbetaling på SFO-området

Læs mere