VÆRD AT VIDE. Håndbog for skolepraktik. Fotofelt. - kompetencer til en fremtid med succes

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VÆRD AT VIDE. Håndbog for skolepraktik. Fotofelt. - kompetencer til en fremtid med succes"

Transkript

1 VÆRD AT VIDE Håndbog for skolepraktik Fotofelt - kompetencer til en fremtid med succes

2 Skolepraktik Indledning Når du har afsluttet og bestået dit grundforløb, kan du søge om optagelse i skolepraktik, hvis ikke du har en uddannelsesaftale med en virksomhed. Når du starter din skolepraktikperiode, er du startet på din uddannelse. Dog håber vi, at det kun er midlertidig, idet du helst skal indgå en aftale med en virksomhed, hvor du kan færdiggøre din uddannelse. Når du er i skolepraktik, er der ikke tale om et ansættelsesforhold. Det vil sige, at der ikke er en 3 mdr. prøvetid, men at der er tale om prøvetid i hele perioden. Du skal i hele perioden opfylde EMMA kriterierne for at kunne være i skolepraktik. Det gælder både, hvis du er i skolepraktik her på skolen eller i virksomheds forlagt undervisning. EMMA Kriterierne Når du har valgt at starte i skolepraktik, skal du overholde EMMA kriterierne, som er: Egnet: Det vil sige, at du har bestået grundforløbet og opfylder adgangskravene til det ønskede speciale, og at du skal være egnet til at gennemføre uddannelsen. Derunder hører også, at du skal være mødestabil. Mobil geografisk: Det vil sige, at du skal være klar til at tage en praktikplads over hele landet. Der er mulighed for at søge økonomisk støtte til flyttehjælp, indskud og andre udgifter, hos AUB (Arbejdsgivernes uddannelsesbidrag). Flere oplysninger på Skole og uddannelse - borger.dk. Mobilt faglig: Det betyder, at du skal tage en praktikplads i en branche, som dit grundforløb giver adgang til, også selvom det ikke er den uddannelse, du ønsker dig mest. Du skal være fleksibel og have flere uddannelsesønsker. Aktivt søgende: Du skal kunne dokumentere, at du aktivt forsøger at finde dig en praktikplads, så husk at notere, hvor du har søgt. Du skal uploade dine ansøgninger i Du skal have en synlig profil på så virksomhederne har mulighed for at finde dig. Koder til praktikpladsen.dk, udleveres på skolen. På praktikpladsen.dk ligger der en vejledning i, hvordan du opretter en profil. Inden du kan optages i skolepraktik, bliver du indkaldt til en EMMA-vurdering, som danner baggrund for din optagelse. Denne vurdering vil ske her på skolen.

3 Advarsel Hvis ikke ovenstående regler overholdes, får du en mundtlig advarsel. Overtræder du igen, får du en skriftlig advarsel og sker det igen, kan du ikke fortsætte i skolepraktik. Hvis dine overtrædelser medfører, at du bliver meldt ud af skolepraktik, kan du IKKE starte i skolepraktik igen. Skolepraktikydelse Som skolepraktikant modtager du ikke løn men en månedlig skolepraktikydelse, svarende til de gældende satser, som for 2016 er: Under 18 år kr. pr. mdr. før skat Over 18 år kr. pr. mdr. før skat. Skolepraktikydelsen kan ikke suppleres med anden offentlig ydelse. Hvis din samlede transportvej er mere end 20 km. hver dag, kan du får refunderet det, der svarer til det billigste offentlige transportmiddel. Du kan få refunderet 90 % af det billigste offentlige transportmiddel, når du er i virksomhedsforlagt undervisning eller på skolens praktikværksted og 100 %, når du er på skoleophold. Der gælder andre regler, når du indgår en restaftale eller en delaftale med en virksomhed, så er du lønmodtager og kan derfor trække kørsel fra i skat. Alle ydelser vil blive udbetalt til din NEM-konto. Har du ikke en NEM-konto, skal du oprette en. Den oprettes i dit pengeinstitut. Din lønseddel får du i din e-boks. Er du i tvivl om brugen af e-boks, så kontakt Praktikcenter Aars. Vi hjælper gerne med at komme i gang. Husk du skal først have bestilt et NEM-id for at kunne bruge e-boks. Sygdom/fravær Hvis du bliver syg eller har andet fravær, skal du melde det imellem kl og 9.00 til skolen. Til virksomheden skal du melde det til normal arbejdstids opstart. Du kan ikke melde fravær ved at sende en mail eller sms. Det skal være telefonisk kontakt. Hvis ikke du melder det, regnes det for ulovlig fravær, og der vil ikke blive udbetalt skolepraktikydelse for de dage, du udebliver. Ved gentagelser kan det medføre ophør i skolepraktik. Sygdom/fravær meldes til: Asger Andersen tlf Mette Louise Pedersen tlf Michael Røjen tlf /

4 Kørekort Afhængig af hvilken uddannelse du er i gang med, ydes der tilskud til kørekort, når du er i skolepraktik. Tilskuddet ydes til myndighedskravet for erhvervelse af kørekort, dog maks kr. Myndighedskravet: Personbil op til kg. 29 Teori lektioner. 4 Lektioner på lukket øvelsesbane. 16 Lektioner i manøvre på vej. 4 Lektioner i manøvre på køreteknisk anlæg. 1 Prøvegebyr. 1 Førstehjælp. 1 Lægerklæring. Arbejdstøj og arbejdssko Der ydes tilskud til arbejdstøj og arbejdssko når du er i skolepraktik, hvis din uddannelse er berettiget til at modtage tilsvarende ydelser fra arbejdsgiveren. Skolen skal påse, at de afholdte udgifter er mindst mulige. Ferie Når du er i skolepraktik, optjener du ikke ferie, som du ville gøre, hvis du havde en uddannelsesaftale med en virksomhed. Du får skolepraktikydelse i ferien, mens du er i skolepraktik. Du optjener ikke feriepenge, som du kan bruge efter skolepraktikken, eller når du får en praktikaftale. Har du optjent feriepenge i et tidligere job, skal de bruges, inden du kan få skolepraktikydelse i ferien. Du har 30 feriedage pr. år, når du er i skolepraktik. Er du i gang med en skoleperiode, kan du ikke holde ferie. Er du tilknyttet praktikpladsværkstedet afholdes ferie i henhold til ferieplanen. Uddannelsens forløb At gennemføre sin uddannelse i skolepraktik har samme varighed, som hvis du tager den i en virksomhed. Den tid, du har været i skolepraktik, bliver normalt modregnet, når du får en restaftale med en virksomhed. 30 dage efter du har bestået og afsluttet dit grundforløb, skal du starte i skolepraktik her på skolen eller ude i en virksomhed i det der kaldes VFU (virksomheds forlagt undervisning).

5 Din uddannelse vil være en vekseluddannelse. Det vil sige, at du veksler mellem skoleophold og praktik. Der er udarbejdet praktikmål, som du får med ud i virksomheden. På den måde har du mulighed for at sikre dig, at alle de praktikmål, der er lagt for din uddannelse, bliver opfyldt. Hvis du uforskyldt mister din uddannelsesaftale, (eks. hvis virksomheden lukker) har du ret til at fortsætte din uddannelse i skolepraktik. Adresseændring Hvis du skifter adresse, er det vigtig, at du melder det til skolen og til virksomheden, hvis du er i virksomhedsforlagt undervisning. Vi skal altid have de sidste nye kontaktoplysninger på dig. Det gælder også mail og telefonnummer. Tandlæge/lægebesøg Tandlæge og lægebesøg m.m. lægges uden for arbejdstiden, så vidt det er muligt. Begravelse Du kan få fri til begravelse, hvis det er nærmeste familie. Forsvarets dag Der er frihed til at komme til forsvarets dag. Der kan dog søges om udsættelse, hvis du er under uddannelse, indtil det år du fylder 25 år, eller indtil et år før afslutningen af din uddannelse. Forsikringsforhold Skolen har en forsikring gennem statens selvforsikring, som dækker dig, hvis du kommer til skade under arbejdet. Det er altid en god ide at have en ansvarsforsikring, hvis du er så uheldig at forvolde skade på udstyr i virksomheden eller på andre personer. I de fleste tilfælde har virksomheden en forsikring, der dækker skader du forvolder på materiel. Ved tyveri af dine ejendele har skolen ikke en forsikring, der dækker. Der skal du selv have en indbo/tyveriforsikring. Kontakt dit eller dine forældres forsikringsselskab, for præcis at få oplyst deres vilkår. Skolehjem Hvis du er berettiget til at bo på skolehjem, er der egenbetaling kr. 495/uge. Hvis du er forsørger eller under 18 år, er der ingen egenbetaling.

6 Praktik Når man starter i skolepraktik, er der mulighed for at være i praktik på skolen eller i det, der kaldes virksomhedsforlagt undervisning (VFU). På Erhvervsskolerne Aars sørger vi i videst mulig omfang for, at du kommer i VFU. Det giver en bedre oplevelse af, hvordan det foregår i den virkelige verden. VFU skal du bruge til at sælge dig selv til virksomheden, så de får øjnene op for, at det lige netop er dig, de skal tilbyde en praktikplads. Der er flere eksempler på, at en virksomhed har taget en elev før tid, hvis VFU perioden er gået rigtig godt. Delaftale Nogle virksomheder har perioder, hvor de har mere travlt end i andre perioder. I sådanne tilfælde er det muligt at lave en delaftale med virksomheden. Når en delaftale er slut, har du ret til at komme tilbage i skolepraktik. At have en delaftale er det samme som at have en uddannelsesaftale bare i en kortere periode. Virksomheden betaler din løn. Du skal stadig leve op til EMMA reglerne for at have mulighed for at komme tilbage i skolepraktik. Restlæreforhold Om det er skolepraktik eller delaftale, er det klare mål altid at opnå en restaftale med en virksomhed. Når du indgår en aftale med en virksomhed, skal du kontakte Praktikcenter Aars, som laver de fornødne dokumenter. Ordensregler Den ugentlige arbejdstid i skolepraktik er 37 timer. Du skal under hele uddannelsen, både under skoleophold og i praktik, overholde arbejdstiden. Mødetiderne skal overholdes, også i forbindelse med pauser. Du må ikke møde påvirket, og alle former for alkohol/euforiserende stoffer må ikke medtages/indtages. Misbrug vil medføre øjeblikkelig bortvisning, og udmeldelse af skolepraktik. Tyveri vil medføre øjeblikkelig bortvisning, og udmeldelse af skolepraktik, og det vil blive politianmeldt. Hærværk vil også medføre bortvisning og udmeldelse af skolepraktik. Du vil blive gjort erstatningspligtig for de skader, du har forvoldt. Du skal altid rette dig efter de regler, der er foreskrevet på skolen eller i virksomheden, hvis du er i VFU.

7 Børnetilskud til forældre i visse praktik-skoleperioder Det supplerende børnetilskud kan søges af forældre, der er i skole-eller praktikforløb på en SU-berettiget uddannelse, og som får løn eller skolepraktikydelse under forløbet. Man søger om tilskuddet ved at sende en ansøgningsblanket til Udbetaling Danmark. Hvis man er enlig forsøger, skal der vedlægges dokumentation for skole-eller praktikforløbet (hvilket uddannelsessted, start- og stopdato for uddannelsen) samt ansøgers indtægt. Hvis man er gift eller samlevende, skal der vedlægges dokumentation for ansøgers skole- eller praktikforløb (hvilket uddannelsessted, start- og stopdato for uddannelsen) smat ansøgers indtægt. Herudover skal der vedlægges dokumentation for, at ægtefælle/samlever enten deltager i SU-berettiget uddannelse (SU-oversigten) eller at ægtefælle/ samlever modtager uddannelseshjælp efter aktivlove (lønseddel). Ansøgningsblanketten er tilgængelig på borger.dk. Man kan først få ret til tilskuddet i måneden efter, man har søgt om det, og hvor betingelserne for tilskuddet i øvrigt er opfyldt. Hvis praktikforløbet starter den 1. i måneden, og betingelserne i øvrigt er opfyldt vil man være berettiget til supplerende børnetilskud fra den pågældende måned, hvis man har ansøgt i måneden inden. Tilskuddets størrelse Det supplerende børnetilskud er en skattefri ydelse, mens SU er skattepligtig. Det supplerende børnetilskud beregnes derfor som 55 procent af forskellen mellem den pågældendes praktikløn eller skolepraktikydelse (inklusiv eventuel anden indkomst) og SU-satsen med forsøgertillæg. Dermed opnås, at summen af supplerende børnetilskud og modtagerens øvrige indkomst efter skat er sammenlignelig med satsen for SU med forsøgertillæg efter skat. Kontakt Udbetaling Danmark Udbetaling Danmark kan kontakte på telefon , Man kan læse mere om det supplerende børnetilskud på

8 - kompetencer til en fremtid med succes Kontakt Husk, hvis du er i tvivl om noget vedr. skolepraktik, er du altid velkommen til at kontakte Praktikcenter Aars: Asger Andersen Praktikcenterleder aa@erhvervsskolerne.dk Telefon / Mette Louise Pedersen Hovedforløb - øvrige mlpe@erhvervsskolerne.dk Telefon Michael Amdisen Røjen mar@erhvervsskolerne.dk Telefon / Du kan læse mere om Praktikcenter Aars på erhvervsskolerne.dk Østre Boulevard Aars Tlf Fax aars@erhvervsskolerne.dk erhvervsskolerne.dk

ÅNDBOG FOR ELEVER I NEXT PRAKTIKCENTER INTRODUKTION TIL SKP EN/ 01

ÅNDBOG FOR ELEVER I NEXT PRAKTIKCENTER INTRODUKTION TIL SKP EN/ 01 H ÅNDBOG FOR ELEVER I NEXT PRAKTIKCENTER INTRODUKTION TIL SKP EN/ 01 VELKOMMEN I SKOLEPRAKTIKKEN EMMA-krav 3 Elevplan.dk 3 Forskellige praktikformer 3 VELKOMMEN I SKOLEPRAKTIK Denne håndbog beskriver krav

Læs mere

Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars

Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars Forretningsplan for Praktikcenter Aars ved Erhvervsskolerne Aars Tidsplan: Tilpasning og udvidelse af lokaler, hvor det er nødvendigt: 1/8/13-1/9/13 Samarbejdsaftaler og aftaler med erhvervslivet færdiggøres

Læs mere

Praktikcenterhåndbog. En vejledning til dig, der er under praktikuddannelse i praktikcenter CPH WEST

Praktikcenterhåndbog. En vejledning til dig, der er under praktikuddannelse i praktikcenter CPH WEST Praktikcenterhåndbog En vejledning til dig, der er under praktikuddannelse i praktikcenter CPH WEST 3-4-2014 Bilag 8 1 Indhold Velkommen til praktikcentret... 3 EMMA... 4 Ordensregler... 6 Advarsler...

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen Hotel- og Restaurantskolen Håndbog for elever i praktikcenteret Indholdsfortegnelse Velkommen EMMA-vurdering Trivsel i praktikcenteret Praktikydelse m.v. Sygdom og andet fravær Ferie og helligdage Forsikringsforhold

Læs mere

aarhustech.dk VELKOMMEN TIL PRAKTIKCENTRET AARHUS TECH

aarhustech.dk VELKOMMEN TIL PRAKTIKCENTRET AARHUS TECH VELKOMMEN TIL PRAKTIKCENTRET AARHUS TECH Velkommen i skolepraktik Vi glæder os til at arbejde sammen med dig om din uddannelse. Vi håber, du vil få glæde og gavn af de kompetencer og færdigheder, vi kan

Læs mere

SKP-håndbogen. En vejledning til dig, der er i skolepraktik. CPH WEST - Frisør

SKP-håndbogen. En vejledning til dig, der er i skolepraktik. CPH WEST - Frisør SKP-håndbogen En vejledning til dig, der er i skolepraktik CPH WEST - Frisør Indholdsfortegnelse Velkommen til Skolepraktikken... 1 Ordensregler. 2 SKP-administrationen. 3 Din SKP kontaktperson 3 Personaleoplysninger

Læs mere

Håndbog for elever i Esnords praktikcenter

Håndbog for elever i Esnords praktikcenter Erhvervsskolen Nordsjælland Håndbog for elever i Esnords praktikcenter 2017-2018 Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Velkommen til skolepraktikken på

Læs mere

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto SKP HÅNDBOGEN -for Auto 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 3 Velkommen til SKP 4 Praktikmål 5 Opgavebeskrivelser 5 EMMA 6 Ordensregler 7 Fravær 7 Læge- og tandlægebesøg 7 Fravær der berettiger

Læs mere

Håndbog for elever i Esnords praktikcenter

Håndbog for elever i Esnords praktikcenter Erhvervsskolen Nordsjælland Håndbog for elever i Esnords praktikcenter 2019 Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Velkommen til skolepraktikken på Esnord

Læs mere

Skolepraktik tilbydes indenfor visse uddannelser til elever, der efter grundforløbet ikke har fået en uddannelsesaftale.

Skolepraktik tilbydes indenfor visse uddannelser til elever, der efter grundforløbet ikke har fået en uddannelsesaftale. 1 Skolepraktik tilbydes indenfor visse uddannelser til elever, der efter grundforløbet ikke har fået en uddannelsesaftale. Skolepraktik At være elev i skolepraktik (SKP) erstatter det at være ansat som

Læs mere

Til elever og forældre. Skolepraktik. Håndbog

Til elever og forældre. Skolepraktik. Håndbog Til elever og forældre Skolepraktik Håndbog Krav til skolepraktikelever www.praktikpladsen.dk du skal være synlig og have en opdateret profil Elevplads.dk praktikpladssøgningen skal registreres Egnet egnet

Læs mere

Skoleaftale i Praktikcentret

Skoleaftale i Praktikcentret Skoleaftale i Praktikcentret Til elever og forældre Krav til elever med skoleaftaler i Praktikcentret www.praktikpladsen.dk Du skal være synlig og have en opdateret profil. Egnet Du skal have bestået grundforløbet.

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen Hotel- og Restaurantskolen Håndbog for elever i praktikcenteret Velkommen Velkommen som elev i Hotel- og Restaurantskolens praktikcenter (PC). Vi er glade for at kunne hjælpe dig i gang med din uddannelse

Læs mere

Skolepraktik. Håndbog om skolepraktikordningen på Uddannelsescenter Holstebro. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.

Skolepraktik. Håndbog om skolepraktikordningen på Uddannelsescenter Holstebro. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro. Skolepraktik Håndbog om skolepraktikordningen på Uddannelsescenter Holstebro Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Indholdsfortegnelse Hvad er skolepraktik side 3 Skolepraktik

Læs mere

DjH. Skolepraktikelev. www.hadstents.dk. Den jydske Haandværkerskole

DjH. Skolepraktikelev. www.hadstents.dk. Den jydske Haandværkerskole Den jydske Haandværkerskole Skolepraktikelev DjH Skolepraktik tilbydes indenfor visse uddannelser, til elever der efter grundforløb ikke har fået en uddannelsesaftale. Udgave 2 / 2011 www.hadstents.dk

Læs mere

PraktikCenter Viborg Håndbog 2015

PraktikCenter Viborg Håndbog 2015 PraktikCenter Viborg Håndbog 2015 1 Indhold Indledning................................. 3 Skoleaftale................................. 3 Uddannelsens varighed og indhold.................... 3 Varighed.........................................

Læs mere

Indhold Praktikcenterskole / Samarbejdsskole... 3 Krav som eleven skal opfylde i optagelsesmåneden... 3 EMMA... 3 Praktikpladssøgning...

Indhold Praktikcenterskole / Samarbejdsskole... 3 Krav som eleven skal opfylde i optagelsesmåneden... 3 EMMA... 3 Praktikpladssøgning... SKP-Håndbog 1 Indhold Praktikcenterskole / Samarbejdsskole... 3 Krav som eleven skal opfylde i optagelsesmåneden... 3 EMMA... 3 Praktikpladssøgning.... 3 Der er udviklet en app, som kan hjælpe med ideer

Læs mere

Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK

Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK Program Hvad er Skolepraktik Uddannelser i skolepraktik Optagelse EMMA-kriterierne Skolepraktikelevers retslige stilling Økonomi Ferie Om Praktikcentret Hvad er skolepraktik?

Læs mere

Information til dig om skolepraktik

Information til dig om skolepraktik Information til dig om skolepraktik Klejnsmed Praktikkoblingen Til dig der har bestået grundforløbet indenfor Produktion og Udvikling - men mangler en læreplads Praktikkoblingen er navnet på en virksomhed,

Læs mere

Regler i skolepraktik

Regler i skolepraktik Regler i skolepraktik - for elever i skolepraktik uden uddannelsesaftale Praktikcenter EUC Nordvestsjælland www.praktikcenter-eucnvs.dk ARBEJDSTID, MØDETIDER OG BEKLÆDNING Arbejdstid Den ugentlige arbejdstid

Læs mere

Håndbog om praktikcentret PRAKTIKCENTRET ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

Håndbog om praktikcentret PRAKTIKCENTRET ROSKILDE TEKNISKE SKOLE Håndbog om praktikcentret PRAKTIKCENTRET ROSKILDE TEKNISKE SKOLE Indhold Velkommen til praktikcenteret 4 Uddannelsens varighed 5 Uddannelsens indhold 5 Uddannelsesplan 5 Faglige krav og evaluering 5 EMMA-kriterierne

Læs mere

Håndbog for elever i Esnords skolepraktik

Håndbog for elever i Esnords skolepraktik Erhvervsskolen Nordsjælland Håndbog for elever i Esnords skolepraktik 2015 - for dig, der vil og kan INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD SIDE VELKOMMEN TIL SKOLEPRAKTIKKEN PÅ ESNORD 3 Nyttige adresser og kontaktpersoner

Læs mere

ELEVHÅNDBOG PRAKTIKCENTER

ELEVHÅNDBOG PRAKTIKCENTER PRAKTIKCENTER ELEVHÅNDBOG 2018 ELEVHÅNDBOGEN Vi har lavet en håndbog til dig som er elev i Praktikcentret, så du kan få et overblik over dine rettigheder og vigtige regler du bør forholde dig til BRUG

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik FOOD

Informationsmøde om skolepraktik FOOD Informationsmøde om skolepraktik FOOD Uddannelser med skolepraktik Svendborg Erhvervsskole er godkendt Praktikcenter for Gastronom Ernæringsassistent Skolepraktik på anden skole Skal du i skolepraktik

Læs mere

SKP-håndbogen En vejledning til dig, der er i skolepraktik (SKP) på Erhvervsskolen Nordsjælland

SKP-håndbogen En vejledning til dig, der er i skolepraktik (SKP) på Erhvervsskolen Nordsjælland SKP-håndbogen En vejledning til dig, der er i skolepraktik (SKP) på Erhvervsskolen Nordsjælland Bygningsmaler Elektriker Ernæringsassistent Gastronom Murer Personvognsmekaniker Serviceassistent Snedkeruddannelsen

Læs mere

HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET

HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET HVIS DU VIL BRUGE MERE END HOVEDET Syddansk Erhvervsskole er Danmarks største tekniske erhvervsskole med mere end 5.200 årselever og Danmarks største tekniske gymnasium. Vi bor på flere adresser i både

Læs mere

SKOLEPRAKTIK HÅNDBOG

SKOLEPRAKTIK HÅNDBOG SKOLEPRAKTIK HÅNDBOG SKOLEPRAKTIK UDDANNELSENS VARIGHED OG INDHOLD Skolepraktik (SKP) er en uddannelsesgaranti Selandia tilbyder elever, der står uden anden mulighed for at gøre deres uddannelse færdig.

Læs mere

Håndbog for elever i Esnords skolepraktik

Håndbog for elever i Esnords skolepraktik Erhvervsskolen Nordsjælland Håndbog for elever i Esnords skolepraktik 2015 - for dig, der vil og kan INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD SIDE VELKOMMEN TIL SKOLEPRAKTIKKEN PÅ ESNORD 3 Nyttige adresser og kontaktpersoner

Læs mere

Praktikcenter Viborg

Praktikcenter Viborg Praktikcenter Viborg Håndbog for praktikcenter 2014 Indhold Indledning...3 Uddannelsens varighed og indhold...3 Varighed:...3 Uddannelsens indhold:...3 Faglige krav og evaluering, EMMA-evaluering af praktikforløb...3

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik

Informationsmøde om skolepraktik Informationsmøde om skolepraktik TECH Side 1 Uddannelser med skolepraktik på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier Smed Personvognsmekaniker Elektriker Gastronom Ernæringsassistent Tømrer Snedkeruddannelsen

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik. Svendborg Erhvervsskole

Informationsmøde om skolepraktik. Svendborg Erhvervsskole Informationsmøde om skolepraktik Svendborg Erhvervsskole Uddannelser Svendborg Erhvervsskole er godkendt Praktikcenter for Smedeuddannelsen Tømrer Elektriker Snedkeruddannelsen Ernæringsassistent Svendborg

Læs mere

sde.dk I skolepraktik i Praktikcentret Håndbog for skolepraktik

sde.dk I skolepraktik i Praktikcentret Håndbog for skolepraktik sde.dk I skolepraktik i Praktikcentret på Syddansk Erhvervsskole Håndbog for skolepraktik Velkommen i skolepraktik Hvis du ikke har fået en læreplads eller uforskyldt har mistet din lærerplads, kan du

Læs mere

Kære nye praktikcenterelev. Velkommen til Praktikcenter CPH West. Denne håndbog er en vejledning til dig, der er i praktikcentret på CPH WEST.

Kære nye praktikcenterelev. Velkommen til Praktikcenter CPH West. Denne håndbog er en vejledning til dig, der er i praktikcentret på CPH WEST. Kære nye praktikcenterelev Velkommen til Praktikcenter CPH West. Denne håndbog er en vejledning til dig, der er i praktikcentret på CPH WEST. Håndbogen giver en orientering om de vigtigste regler gældende

Læs mere

SKP håndbogen for smed

SKP håndbogen for smed SKP håndbogen for smed Udarbejdet af Henning Petersen og Isak Wickstrøm Faglærer og ansvarlig for SKP Smed CPHWest Afdelingsleder: Kim von Bülow Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Bilag 4-1. eucnord.dk

Bilag 4-1. eucnord.dk Bilag 4-1 C NORD EUC N O R D E U C N O R D E U C N O R D E U C N O RD EUC NORD EUC NORD EUC NO RD EUC NORD E U C N O R D E U C N O R D E U C N O R D E U C NORD EUC NORD EUC NORD EU C N ORD EUC N O R D

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. HÅNDBOG - Praktikcenter 2016. En uddannelse med mange muligheder

Gør tanke til handling VIA University College. HÅNDBOG - Praktikcenter 2016. En uddannelse med mange muligheder Gør tanke til handling VIA University College HÅNDBOG - Praktikcenter 2016 En uddannelse med mange muligheder Praktikcenter for Beklædningshåndværkere Velkommen i Praktikcentret. Vi glæder os til at arbejde

Læs mere

PraktikCenter Viborg Håndbog 2017

PraktikCenter Viborg Håndbog 2017 PraktikCenter Viborg Håndbog 2017 1 Indhold Indledning................................. 3 Uddannelsesaftale............................. 3 Uddannelsens varighed og indhold.................... 3 Varighed.........................................

Læs mere

SÅDAN INDGÅR DIN VIRKSOMHED EN UDDANNELSESAFTALE TIL VIRKSOMHEDER OM. indgåelse af uddannelsesaftaler

SÅDAN INDGÅR DIN VIRKSOMHED EN UDDANNELSESAFTALE TIL VIRKSOMHEDER OM. indgåelse af uddannelsesaftaler SÅDAN INDGÅR DIN VIRKSOMHED EN UDDANNELSESAFTALE TIL VIRKSOMHEDER OM indgåelse af uddannelsesaftaler Få en aftale, der matcher din virksomhed Ved at tage en elev er din virksomhed med til at uddanne den

Læs mere

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet Orienteringsmøde om skolepraktik Din indgang til svendebrevet 1 Dagens program Uddannelsens opbygning Uddannelsesaftale Praktikcentret Konsulenter Uddannelsesadministrationen Susanne Dinesen Optagelse

Læs mere

PraktikCenter Viborg Håndbog 2019

PraktikCenter Viborg Håndbog 2019 PraktikCenter Viborg Håndbog 2019 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesaftale... 3 Uddannelsens varighed og indhold...4 Varighed...4 Uddannelsens indhold...4 Praktikplan...4 EMMA-evaluering af uddannelsesforløbet...4

Læs mere

Skolepraktik håndbog. Indhold

Skolepraktik håndbog. Indhold Skolepraktik håndbog. Indhold Skolepraktik håndbog.... 1 Indledning:... 2 Start i skolepraktikken... 3 Hvad kræves der af dig?... 3 Hvad er SKP:... 3 Uddannelsens varighed og indhold... 4 Uddannelseshåndbogen...

Læs mere

Skolepraktik HÅNDBOG 2015

Skolepraktik HÅNDBOG 2015 Skolepraktik HÅNDBOG 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen til Praktikcenter CELF... 3 Mål med skolepraktikordningen på CELF... 3 Hvem møder du i Praktikcenter CELF... 4 Optagelse i skolepraktik... 4 EMMA

Læs mere

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant Industritekniker og Klejnsmed Information PRAKTIK Velkommen som skolepraktikant Syddansk Erhvervsskole Tillykke med din optagelse som skolepraktikant på Syddansk Erhvervsskole Som skolepraktikelev på Syddansk

Læs mere

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb

Information om skolepraktik. - til dig som går på grundforløb Information om skolepraktik - til dig som går på grundforløb På de næste sider finder du en masse nyttige informationer til dig som er i gang med grundforløbet. Måske overvejer du at komme i Skolepraktik,

Læs mere

Kvalitetshåndbog for SkolePraktik

Kvalitetshåndbog for SkolePraktik Idégrundlag Idégrundlaget for SkolePraktikuddannelsen er at give eleven rammer for at tage den praktiske del af uddannelsen inden for kontor-, handels- eller butiksfaget. Eleven skal modnes - såvel fagligt

Læs mere

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Lægesekretærelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, som lægesekretærelev på Hospitalsenhed

Læs mere

Skolepraktik HÅNDBOG

Skolepraktik HÅNDBOG Skolepraktik HÅNDBOG Indholdsfortegnelse Velkommen til Praktikcenter CELF... 3 Mål med skolepraktikordningen på CELF... 3 Hvem møder du i Praktikcenter CELF... 4 Optagelse i skolepraktik... 4 EMMA regler:...4-5

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter Kvalitetshåndbog Praktikcenter Business College Syd Sønderborg Handelsskole Sdr. Landevej 30 Sønderborg Gældende for Kontoruddannelse med speciale Handelsuddannelse med speciale Detailhandelsuddannelse

Læs mere

Praktikcenter HÅNDBOG

Praktikcenter HÅNDBOG Praktikcenter HÅNDBOG 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen til Praktikcenter CELF... 3 Mål med skolepraktikordningen på CELF... 3 Hvem møder du i Praktikcenter CELF... 4 Optagelse i skolepraktik... 4 EMMA

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev

Social- og sundhedsassistentelev Social- og sundhedsassistentelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, der er social- og

Læs mere

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Skolepraktikhåndbog Bygningsmaler Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Indholdsfortegnelse Velkommen side 3 Det er os du møder side 3 Forskelle side 4 Ligheder side 4 Arbejdstid

Læs mere

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS HVORDAN BLIVER VI PRAKTIKVIRKSOMHED? Der findes mange uddannelser, og det er derfor vigtigt først at finde frem til hvilken type elev som vil passe

Læs mere

Skolepraktik GF2 TECH

Skolepraktik GF2 TECH Skolepraktik GF2 TECH Hvad er skolepraktik? Uddannelsesgaranti når der udbydes skolepraktik på uddannelsen Skolen fungerer som din virksomhed Instruktøren fungerer som din mester Virkelighedsnære opgaver

Læs mere

PraktikCentret Køge VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK

PraktikCentret Køge VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK PraktikCentret Køge VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK HVEM ER VI? PraktikCentret Køge er et af de største praktikcentre i Danmark på kontorområdet og har siden

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST 24-4-2014 1 Indhold 1. Mål... 3 2. Virksomhedssamarbejder... 3 3. Opsøgning af praktikpladser... 4 4. Godkendelse af virksomheder... 4 5. Udvikling af kvaliteten... 5 6. Kvalitetskriterier og mål... 5

Læs mere

H HVORFOR OG HVORDAN!?

H HVORFOR OG HVORDAN!? HVORFOR OG HVORDAN!? 2 ENerhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder med praktik. Der er ingen tvivl om, at

Læs mere

H HVORFOR OG HVORDAN!?

H HVORFOR OG HVORDAN!? HVORFOR OG HVORDAN!? ENerhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder med praktik. Der er ingen tvivl om, at VIRKSOMHEDSPRAKTIKKEN

Læs mere

Velkommen. Kære praktikcenterelev. Knord byder dig velkommen i Praktikcentret.

Velkommen. Kære praktikcenterelev. Knord byder dig velkommen i Praktikcentret. Indhold Velkommen... 2 Hvem er hvem i Praktikcentret... 3 Værdier i Praktikcentret det grundlag vi arbejder ud fra:... 4 Praktisk information... 5 At være optaget i Praktikcentret... 6 EMMA kriterierne:...

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars Erhvervsskolerne Aars Erhvervsskolerne Aars Erhvervsgymnasier (HHX,HTX) EUD/EUX grundforløb Smedeuddannelsen Ernæringsassistentuddannelsen Handels- og salgsassistentuddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet Orienteringsmøde om skolepraktik Din indgang til svendebrevet 1 Dagens program Historier fra skolepraktik Praktikcentret Uddannelsens opbygning Konsulenter Uddannelsesadministrationen Uddannelsesaftale

Læs mere

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN Forside Til opslagstavlen TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN TIL ÆLDREOMRÅDET, HJEMMEPLEJEN I VORDINGBORG KOMMUNE VI SER FREM TIL AT SAMARBEJDE MED DIG Med

Læs mere

Lønrefusion fra AUB. Fakta om lønrefusion. Voksenelever. Målgrupper for tilskuddet. Løntilskud og støtteperiodens længde

Lønrefusion fra AUB. Fakta om lønrefusion. Voksenelever. Målgrupper for tilskuddet. Løntilskud og støtteperiodens længde Klar til elever Fakta om lønrefusion Lønrefusion fra AUB For at være berettiget til at modtage støtte fra AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) til en elev skal arbejdsgiveren betale til ATP. Virksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse om udbetaling af økonomisk støtte til praktikophold i udlandet m.v. fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Bekendtgørelse om udbetaling af økonomisk støtte til praktikophold i udlandet m.v. fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag BEK nr 1274 af 13/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Arbejdsgivernes

Læs mere

Jura - aktuelt nyt og spørgsmål. 02-05-2013 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1

Jura - aktuelt nyt og spørgsmål. 02-05-2013 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Jura - aktuelt nyt og spørgsmål Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 Jura - aktuelt nyt og spørgsmål 1. Rammerne for drift af skolepraktik 2. Salg og produktion 3. Uddannelsesaftaler,

Læs mere

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST

Kvalitetshåndbog for Praktikcenter CPH WEST 13-8-2015 1 Indhold 1. Mål... 3 2. Virksomhedssamarbejder... 3 3. Opsøgning af praktikpladser... 4 4. Godkendelse af virksomheder... 4 5. Udvikling af kvaliteten... 5 6. Kvalitetskriterier og mål... 5

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 23. maj 2017

Lovtidende A Udgivet den 23. maj 2017 Lovtidende A 2017 Udgivet den 23. maj 2017 19. maj 2017. Nr. 498. Bekendtgørelse om udbetaling af økonomisk støtte til praktikophold i udlandet m.v. fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag I medfør af 11,

Læs mere

LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?! PRAKTIKCENTER 2017

LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?!  PRAKTIKCENTER 2017 PRAKTIKCENTER 2017 LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?! WWW.EUCSJ.DK EN erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder

Læs mere

Informationsdag for elever og lærermestre

Informationsdag for elever og lærermestre Informationsdag for elever og lærermestre Tirsdag d. 8. januar 2013 på Asmildkloster Landbrugsskole Løn til elever under skoleophold For at beregne løn til elever er det vigtigt Eleven har en uddannelsesplan

Læs mere

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen

Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Ordensregler for EUD-elever på Skovskolen Som EUD-elev på Skovskolen er der nogen generelle ordensregler du skal følge i hverdagen. Reglerne er vedtaget for at skabe det bedst mulige studiemiljø. Vi forventer,

Læs mere

Kosmetikerfaget. August 2015

Kosmetikerfaget. August 2015 Kosmetikerfaget August 2015 Det faglige udvalg for frisør- og kosmetikeruddannelsen FRISØRFAGETS FÆLLESUDVALG Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Telefon 63 17 34 44 www.frisorfaget.dk www.kosmetiker.dk fu@frisorfaget.dk

Læs mere

EGU Håndbog. For virksomheder. Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune

EGU Håndbog. For virksomheder. Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune EGU Håndbog For virksomheder Et samarbejde mellem Ringsted ProduktionsHøjsSkole, Ringsted kommune og Sorø kommune Indhold Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er opdelt

Læs mere

Frisør- og kosmetikerfaget. Januar 2015

Frisør- og kosmetikerfaget. Januar 2015 Frisør- og kosmetikerfaget Januar 2015 Det faglige udvalg for frisør- og kosmetikeruddannelsen FRISØRFAGETS FÆLLESUDVALG Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Telefon 63 17 34 44 Telefax. 65 92 65 14 www.frisorfaget.dk

Læs mere

2017/2018. SKP-håndbog. for skolepraktikelever Praktikcenter Campus Bornholm

2017/2018. SKP-håndbog. for skolepraktikelever Praktikcenter Campus Bornholm 2017/2018 SKP-håndbog for skolepraktikelever Praktikcenter Campus Bornholm Paktikcenter Campus Bornholm Ved Lunden 3 3700 Rønne Tlf. 5695 9700 www.campusbornholm.dk Senest revideret: 03-08-2017 Campus

Læs mere

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Arbejds- og åbningstider Skolens daglige åbningstid er 7.30 15.30, fredag dog kun til 14.00. De daglige mødetider for eleverne ER: Mandag Torsdag 8.05-14.35

Læs mere

Lærlinge og elever sådan kommer du i gang

Lærlinge og elever sådan kommer du i gang Lærlinge og elever sådan kommer du i gang Derfor er det vigtigt at tage lærlinge og elever Der er brug for dygtige faglærte nu og i fremtiden. Prognoserne viser, at der vil komme til at mangle faglærte

Læs mere

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet

Orienteringsmøde om skolepraktik. Din indgang til svendebrevet Orienteringsmøde om skolepraktik Din indgang til svendebrevet 1 Dagens program Historier fra skolepraktik Uddannelsens opbygning Uddannelsesaftale Praktikcentret Konsulenter Uddannelsesadministrationen

Læs mere

Investér i fremtiden - ansæt en elev/lærling!

Investér i fremtiden - ansæt en elev/lærling! Investér i fremtiden - ansæt en elev/lærling! Har du råd til at lade være med at ansætte en elev? Sådan kommer din virksomhed i gang med en elev Hvad er en uddannelsesaftale? Januar 2014 Døesvej 70-76

Læs mere

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune

Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune Information til Pædagogisk Assistentelever Velkommen som PA-elev i Kalundborg Kommune SMÅBØRN Information til PA-elever Kalundborg Kommune Velkommen Du er nu ansat som PA-elev i Kalundborg Kommune og vi

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik August 2018 Kære Lokale Uddannelsesudvalg! De faglige udvalg har udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Elevhåndbog for SoSu-elever

Elevhåndbog for SoSu-elever Velkommen som nyansat i Køge Kommune Elevhåndbog for SoSu-elever Fælles og Kulturforvaltningen Personaleafdelingen 12 1 Introduktion Kontaktpersoner Velkommen til din nye arbejdsplads i Køge Kommune. Vi

Læs mere

- en trindelt uddannelse

- en trindelt uddannelse Beklædningshåndværker - en trindelt uddannelse Beklædningshåndværkeruddannelsens opbygning Beklædningshåndværkeruddannelsen er en trindelt uddannelse, der består af en blanding af skoleophold og praktikuddannelse.

Læs mere

HÅNDBOG FOR SKOLEPRAKTIKANTER

HÅNDBOG FOR SKOLEPRAKTIKANTER HÅNDBOG FOR SKOLEPRAKTIKANTER Revideret Januar 2017 CHRISTIAN SØBORG Skolepraktikinstruktør Tlf. 93565476 E-mail: chso@ign.ku.dk Nødebo TORKILD KJÆR CHRISTENSEN Skolepraktikinstruktør Tlf. 26115393 E-mail:

Læs mere

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Kære PAU-elev Velkommen som elev i Roskilde Kommune. Dette hæfte indeholder en del praktiske oplysninger til

Læs mere

UDDANNELSE HVORFOR OG HVORDAN!? H

UDDANNELSE HVORFOR OG HVORDAN!? H UDDANNELSE af lærlinge styrker virksomhedens rekruttering af arbejdskraft, og I får mulighed for at udruste lærlinge med de kvalifi kationer, der knytter sig til jeres virksomhed. Der er fl ere fl eksible

Læs mere

Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2018 til 30. april 2019

Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2018 til 30. april 2019 Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2018 til 30. april 2019 Husk at læse vejledningen på side 6 og 7, før du udfylder blanketten, og vær opmærksom på, at din a-kasse har pligt til at vejlede dig

Læs mere

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev

Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Værd at vide som Pædagogisk Assistentelev Modelfoto: Colourbox.com Indhold Uddannelsen... 3 Opsigelse... 3 Straffeattest og børneattest... 4 Løn... 4 Tavshedspligt... 5 Ferie... 6 Sygdom... 7 Fravær ved

Læs mere

Krogh Rasmussen Rengøring. Personalehåndbog

Krogh Rasmussen Rengøring. Personalehåndbog Krogh Rasmussen Rengøring Personalehåndbog Med denne personalehåndbog vil jeg godt byde dig velkommen i KROGH RASMUSSEN RENGØRING. For at sikre et godt arbejdsklima og gøre hverdagen lettere, er firmaets

Læs mere

Opfordring til virksomhederne: Tag en lærling! Uddannelsen til tømrer

Opfordring til virksomhederne: Tag en lærling! Uddannelsen til tømrer Opfordring til virksomhederne: Tag en lærling! Uddannelsen til tømrer 2004 Dansk Byggeri 2004, 1. udgave Omslag: Accelloprint Oplag: 5.000 DTP/grafisk opsætning: Dansk Byggeri Repro og tryk: Elbo Grafisk

Læs mere

ORIENTERING. om lønforhold, ferieregler, tilskud m.v. i. TRÆFAGENES BYGGEUDDANNELSE for specialerne. Tømrer Gulvlægger ALU-Tømrer Tækkemand

ORIENTERING. om lønforhold, ferieregler, tilskud m.v. i. TRÆFAGENES BYGGEUDDANNELSE for specialerne. Tømrer Gulvlægger ALU-Tømrer Tækkemand ORIENTERING om lønforhold, ferieregler, tilskud m.v. i TRÆFAGENES BYGGEUDDANNELSE for specialerne Tømrer Gulvlægger ALU-Tømrer Tækkemand Træfagenes Byggeuddannelse Bygmestervej 5, 2. 2400 København NV

Læs mere

BRANCHEORGANISATION FOR VÆRKSTEDER

BRANCHEORGANISATION FOR VÆRKSTEDER BRANCHEORGANISATION FOR VÆRKSTEDER 1 VEJLEDNING FOR MESTRE SOM PÅTÆNKER AT UDDANNE LÆRLINGE I AUTOBRANCHEN ----------------------------------------------------- Personvognsmekaniker Automontør Pladesmed

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune Pædagogisk Assistent Uddannelse i Egedal kommune 2 3 Velkommen til uddannelsen som Pædagogisk Assistent Fakta om Egedal Kommune Egedal Kommune ligger i attraktive og naturskønne omgivelser tæt på København.

Læs mere

Ansøgning om feriedagpenge

Ansøgning om feriedagpenge Ansøgning om feriedagpenge Husk at læse vejledningen på side 3 og 4, før du udfylder blanketten, og vær opmærksom på, at a-kassen har pligt til at vejlede dig. Ferieåret 1. maj 2018 til 30. april 2019

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice 7. november 2013 Ref. nr.: 3-2013 Indhold Boligstøtte... 2 Mellemkommunal refusion... 2 Hvilke sager indgår i den mellemkommunale

Læs mere

Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2019 til 30. april 2020

Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2019 til 30. april 2020 Ansøgning om feriedagpenge Ferieåret 1. maj 2019 til 30. april 2020 Husk at læse vejledningen på side 6 og 7, før du udfylder blanketten, og vær opmærksom på, at din a-kasse har pligt til at vejlede dig

Læs mere

CELF - din lokale fagskole

CELF - din lokale fagskole CELF - din lokale fagskole Uddannelsesbog for virksomheder 5 gode grunde til at uddanne elever 1 2 3 4 5 I sikrer et højt fagligt niveau i jeres virksomhed I skræddersyr jeres medarbejdere til virksomheden

Læs mere

Udspil til SKP reform

Udspil til SKP reform Udspil til SKP reform 16. marts 2016 #SKPreform Introduktion Dette er Erhvervsskolernes ElevOrganisations udspil til ændringer i skolepraktikken og området omkring skolepraktikken. Vi så selvfølgelig helst,

Læs mere