DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER"

Transkript

1 MARTS 2010 DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER Den 1. marts 2010 trådte hovedparten af den nye selskabslov i kraft. Den nye selskabslov erstatter den aktieselskabslov og anpartsselskabslov og ændrer på en række væsentlige punkter de tidligere regler heri. Nedenfor følger en oversigt over nogle af de væsentligste ændringer, der vedrører ikkebørsnoterede aktieselskaber. Henvisninger i parentes er til paragraffer i selskabsloven (SEL). NY TERMINOLOGI Som følge af at reglerne for aktieselskaber og anpartsselskaber samles i en lov, indføres en række nye fællesbegreber (de respektive begreber for aktieselskaber og anpartsselskaber mv. bevares), hvoraf de væsentligste er følgende (SEL 5): Kapitalselskab Et aktieselskab eller et anpartsselskab. Ændringer med grå baggrund er endnu ikke trådt i kraft, men forventes sat i kraft den 1. maj Kapitalandel En aktie eller anpart. Visse bestemmelser i vedtægterne vil skulle ændres som følge af Selskabsloven. Sådanne påkrævede ændringer skal gennemføres på førstkommende generalforsamling efter lovens ikrafttræden. Sidst i dette nyhedsbrev er der medtaget en oversigt over sådanne påkrævede ændringer. Kapitalejer En aktionær eller en anpartshaver. Kapitalklasse En aktieklasse eller anpartsklasse. Ejeraftale Aktionæroverindkomst eller anpartshaveroverenskomst.

2 2/6 MARTS 2010 Ejerbevis Bevis på ejerskab til en kapitalandel (aktiebrev). Ejerbog Aktiebog eller anpartshaverfortegnelse. Ejerregister Nyt lovpligtigt register, som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fører over visse kapitalejeres kapitalposter. Fondsandele Aktier eller anparter, der udstedes i forbindelse med fondsudstedelse. Selskabskapital Aktiekapital eller anpartskapital. Det centrale ledelsesorgan/det øverste ledelsesorgan Bestyrelsen i aktieselskaber. STIFTELSE Reglerne om stiftelse af et aktieselskab forenkles på linje med, hvad der i dag gælder for anpartsselskaber. Der stilles således ikke længere krav om afholdelse af en konstituerende generalforsamling og udarbejdelse af tegningslister. Mulighed for at beslutte, at stiftelsen af et aktieselskab først skal have virkning på et senere tidspunkt end ved beslutningen. (SEL 26) Mulighed for at stifte et selskab med regnskabsmæssig tilbagevirkende kraft ved indskud af en bestemmende kapitalpost i et andet selskab. (SEL 26) Hjemsted og revisor kan udelades i vedtægterne (men fortsat anmeldelsespligt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen). (SEL 28) Der er ikke længere krav om, at hovednavnet tilføjes i parentes, ved anvendelse af et selskabs binavne. (SEL 3) SELSKABSKAPITAL Minimumskravet til selskabskapitalen for aktieselskaber er fortsat kr For så vidt angår anpartsselskaber, nedsættes kravet til selskabskapitalen til kr (SEL 4) Ikke længere krav om fuld indbetaling af selskabskapitalen ved kontant aktietegning. Krav om indbetaling af mindst 25 % af den tegnede selskabskapital, dog mindst nominelt kr samt fuld betaling af en eventuel overkurs. (SEL 33) Den resterende andel af selskabskapitalen skal indbetales på anfordring fra selskabets bestyrelse med en frist på 2-4 uger. Overdrager en aktionær en ikke fuldt ud indbetalt aktiepost, hæfter vedkommende solidarisk med erhververen (og senere erhververe) af aktieposten for den resterende indbetaling af aktieposten. (SEL 33-34) Fuld stemmeret på aktier, der ikke er (fuldt) indbetalt. Stemmeretten mistes dog for disse aktier, såfremt den fulde selskabskapital ikke betales på anfordring af bestyrelsen, ligesom aktierne ikke anses for repræsenteret på generalforsamlingen. (SEL 34) Ved tegning af aktier mod indskud af aktiver kan vurderingsberetning i visse tilfælde undlades. (SEL 38) De særlige vedtagelseskrav for selskabets erhvervelse af aktiver fra selskabets stiftere og aktionærer indtil 24 måneder efter stiftelsen begrænses til alene at omfatte selskabets erhvervelser fra stifterne. (SEL 42)

3 3/6 MARTS 2010 KAPITALANDELE Der gives mulighed for at udstede stykaktier som alternativ til aktier med nominel værdi. Stykaktierne har ingen nominel værdi, og alle stykaktier i selskabet udgør en lige stor andel af selskabskapitalen. (SEL 47) Den tidligere begrænsning mod differentiering af aktiernes stemmeret ud over 1 til 10 ophæves. Der gives således mulighed for frit at foretage stemmedifferentiering, herunder at udstede aktier helt uden stemmeret. (SEL 46) Der indføres et offentligt tilgængeligt ejerregister hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvor alle storaktionærer skal registreres (dvs. aktionærer der besidder aktier, som udgør mindst 5 % af stemmerettighederne eller mindst 5 % af selskabskapitalen). (SEL 58) Selskabet skal fortsat føre en aktiebog (ejerbog) med fortegnelse over alle aktionærer, men der kræves nu notering af yderligere oplysninger om aktionærer og aktier. (SEL 52) SPROG Generalforsamlingen kan med simpel majoritet beslutte, at selskabsretlige dokumenter udarbejdes på engelsk (eller på et af de øvrige skandinaviske sprog). Dokumenter, der skal være offentligt tilgængelige som eksempelvis vedtægter, stiftelsesdokumenter og erklæringer udarbejdet af vurderingsmænd, skal dog fortsat indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på dansk. (SEL 13 og 100) Generalforsamlingen kan med simpelt majoritet beslutte, at generalforsamlingen holdes på engelsk (eller et af de øvrige skandinaviske sprog). (SEL 100) Hvis generalforsamlingen har truffet beslutning om engelsk som koncernsprog, kan bestyrelsen med simpelt flertal beslutte at vælge, at bestyrelsesmøder holdes på engelsk. (SEL 126) TVANGSINDLØSNING Reglerne om lovbestemt og vedtægtsbestemt tvangsindløsning er præciseret. (SEL 69-73) Beslutning om lovbestemt tvangsindløsning kan nu træffes uden ledelsens medvirken. GENERALFORSAMLING Aktionærerne kan i enighed bestemme, at beslutninger i selskabet generelt skal træffes på anden måde end ved afholdelse af generalforsamling (i lighed med hvad der i dag tillades for anpartsselskaber). (SEL 76) Indkaldelse til generalforsamling skal foretages tidligst 4 uger og, medmindre vedtægterne foreskriver en længere frist, senest 2 uger før generalforsamlingen. (SEL 94) Dagsorden og fuldstændige forslag - og årsrapporten for den ordinære generalforsamlings vedkommende - skal gøres tilgængelige for aktionærerne senest 2 uger før generalforsamlingen. Selskabet kan selv bestemme, hvorledes materialet gøres tilgængeligt. Det er således ikke længere et krav, at materialet fremlægges på selskabets kontor, eller at materialet skal sendes til de noterede aktionærer, der har bedt om dette. (SEL 98) Aktionærer har krav på at få forslag optaget på dagsordenen på selskabets ordinære generalforsamling, hvis forslaget er fremsat over for bestyrelsen mindst 6 uger før generalforsamlingens afholdelse. (SEL 90) Aktionærerne har ret til at stemme skriftligt forud for generalforsamlingen (dvs. brevstemme). (SEL 104)

4 4/6 MARTS 2010 Anmeldelsesfrist for aktionærers deltagelse i Ved tegning af aktier mod indskud af aktiver generalforsamlingen kan nu fastsættes i kan vurderingsberetning undlades ved indskud vedtægterne til højst 3 dage før general- af visse aktiver, såfremt bestyrelsen afgiver en forsamlingens afholdelse. (SEL 84) erklæring om værdien af aktiverne. (SEL 160) Der indføres mulighed for at give tidsubegrænset fuldmagter til andre end selskabers Hvis selskabet er underlagt revisionspligt, kan ledelse. Fuldmagter må dog ikke være den generalforsamlingsvalgte revisor kun uigenkaldelige. afsættes før hvervets udløb, hvis et begrundet forhold giver anledning hertil. (SEL 146) Fuldmagter til selskabets ledelse er fortsat begrænset til 12 måneder og skal være givet Der er der ikke længere krav om, at antallet af til en bestemt generalforsamling med en på revisorer og deres valgperiode fremgår af forhånd kendt dagsorden. (SEL 80) vedtægterne. (SEL 28) Aktionærer, der repræsenterer mindst 5 % af selskabets aktiekapital, kan kræve afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling (mod tidligere 10 %). (SEL 89) AKTIONÆROVERENSKOMST Aktionæroverenskomster er ikke bindende for selskabet og de beslutninger, der træffes af generalforsamlingen, men ejeraftaler er fortsat bindende for de aktionærer, som har tiltrådt ejeraftalen. (SEL 82) SELSKABETS LEDELSE Frit valg mellem to ledelsesstrukturer; i) selskabet ledes af en bestyrelse og en direktion og ii) selskabet ledes af en direktion, hvor direktionen ansættes og afskediges af et tilsynsråd, hvis eneste funktion er at føre tilsyn med direktionen. (SEL 111) KAPITALAFGANG Udbetaling af ekstraordinært udbytte kan vedtages både af generalforsamlingen og af selskabets ledelse efter bemyndigelse. (SEL 182) Der er ikke længere krav om, at bemyndigelse til ledelsen til at udbetale ekstraordinært udbytte skal fremgår af vedtægterne. (SEL 182) Der er fortsat krav om udarbejdelse af balance ved udlodning af ekstraordinært udbytte. I visse tilfælde kan balancen i seneste årsrapport anvendes. (SEL 183) Ledelsesberetning og revisorerklæring kan undlades, hvis alle aktionærerne er enige herom. (SEL 185) MEDARBEJDERREPRÆSENTATION Reglerne om medarbejderrepræsentation gøres mere fleksible, således at reglerne i vidt omfang kan fraviges, hvis ledelse og medarbejderne er enige herom. (SEL ) KAPITALFORHØJELSE Ledelsesberetning og revisorerklæring kan undlades, hvis alle aktionærerne er enige herom. (SEL 156) Aktionærerne har ret til andel i selskabets overskud i forhold til deres ejerandel, medmindre andet er fastsat i selskabets vedtægter. (SEL 1) EGNE AKTIER Der indføres adgang for selskabet til at erhverve egne aktier inden for selskabets frie reserver. Den tidligere generelle grænse på 10 % af aktiekapitalen ophæves. (SEL 197)

5 5/6 MARTS 2010 Erhvervelse af egne aktier må dog kun omfatte fuldt indbetalte kapitalandele. (SEL 196) Generalforsamlingens bemyndigelse til selskabets ledelse til at erhverve egne aktier kan gives i en periode på op til 5 år (mod tidligere højst 18 måneder). (SEL 198) AKTIONÆRLÅN OG SELVFINANSIERING Selvfinansiering tillades på visse betingelser. Ved selvfinansiering menes, at et selskab yder lån, stiller midler til rådighed eller stiller sikkerhed i forbindelse med erhvervelse af aktier i selskaber eller dets moderselskab. Det er blandt andet et krav, at bestyrelsen vurderer, at selvfinansieringen er forsvarlig, at den sker på markedsvilkår, at den godkendes af generalforsamlingen, og at der foretages en kreditvurdering af låntager. Den økonomiske bistand må alene udgøres af beløb, der kunne anvendes til udlodning af udbytte. (SEL ) Forbuddet mod aktionærlån omfatter fortsat aktionærer og ledelsen m.fl. i selskabet og dets moderselskab, bortset fra nedenstående undtagelser.(sel 210) Selskabers lån til moderselskaber og skyldforhold, som opstår i forbindelse med sædvanlige forretningsmæssige dispositioner, er nu udtrykkeligt undtaget forbuddet mod aktionærlån. (SEL ) SELSKABERS OPLØSNING Mulighed for acontoudlodning af likvidationsprovenu. (SEL 223) FUSION OG SPALTNING Reglerne forenkles, herunder med mulighed for at aktionærerne kan aftale, at visse dokumenter, herunder vurderingsmandsudtalelse om fusions- og spaltningsplanen og vederlaget ikke udarbejdes. SALGSPLIGT I TILFÆLDE AF ERSTATNINGS- ANSVAR Hvis en aktionær groft uagtsomt eller forsætligt har påført selskabet, andre aktionærer eller tredjemand et tab, og er der er fare for fortsat misbrug, kan domstolene pålægge den skadevoldende aktionær at sælge sine aktier til de øvrige aktionærer eller selskabet. Dette er en udvidelse af de nugældende regler, hvor den skadevoldende kapitalejer alene kan tilpligtes at indløse (overtage) den eller de øvrige aktionærers aktier. (SEL 362) PÅKRÆVEDE VEDTÆGTSÆNDRINGER Det er et generelt krav, at kapitalselskaber skal gennemføre de vedtægtsændringer, som er nødvendige for at bringe vedtægterne i overensstemmelse med de regler i Selskabslovens, som trådte i kraft den 1. marts Sådanne påkrævede vedtægtsændringer skal gennemføres på den førstkommende generalforsamling efter den 1. marts Lån kan ydes til moderselskaber i EU-/EØSlande. Endvidere bliver der mulighed for at yde lån til moderselskaber i lande uden for EU/EØS. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har endnu ikke fastsat, hvilke lande der bliver omfattet, men det er forventningen, at der bliver tale om lande, der af OECD betragtes som lavrisiko-lande (Australien, Canada, Japan, Sydkorea, New Zealand, Singapore, Schweiz, USA, Hong Kong og Taiwan). (SEL 211) Nedenfor følger en oversigt påkrævede ændringer af bestemmelser, der typisk er medtaget i vedtægterne. Indkaldelse til generalforsamling skal ske tidligst 4 uger og senest 2 uger før generalforsamlingen (mod tidligere mindst 8 dage).

6 6/6 MARTS 2010 Dagsorden og fuldstændige forslag - og årsrapporten for den ordinære generalforsamlings vedkommende - skal gøres tilgængelige for aktionærerne senest 2 uger før generalforsamlingen (mod tidligere 8 dage). Aktionærer har krav på at få forslag optaget på dagsordenen på selskabets ordinære generalforsamling, hvis forslaget er fremsat over for bestyrelsen mindst 6 uger før generalforsamlingens afholdelse. Anmeldelsesfrist for aktionærers deltagelse i generalforsamlingen kan højst være 3 dage før generalforsamlingens afholdelse (mod tidligere højst 5 dage). Aktionærer, der repræsenterer mindst 5 % af selskabets aktiekapital, kan kræve afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling (mod tidligere 10 %). Selskabslovens 82 fastslår, at aktionæroverenskomster ikke er bindende for selskabet og de beslutninger, der træffes af generalforsamlingen. Med henblik på at etablere den fornødne selskabsretlige sikkerhed for overholdelse af aktionæroverenskomsten kan det overvejes, om der er bestemmelser i aktionæroverenskomsten (eksempelvis regler om forkøbsret, køberet, medsalgsret- og pligt), som med fordel bør overføres til selskabets vedtægter. En anden mulighed er at aftale skærpede sanktionsmuligheder i aktionæroverenskomsten. Du er velkommen til at kontakte din sædvanlige rådgiver hos os Nielsen Nørager eller en af nedenstående advokater, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til dette nyhedsbrev. Frederiksberggade København K Tel Fax JAN PRESFELDT PARTNER JP@NNLAW.DK THOMAS WEISBJERG PARTNER TWE@NNLAW.DK JAKOB MOSEGAARD LARSEN PARTNER JML@NNLAW.DK

Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V

Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER. Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V Juni 2009 SELSKABSLOVEN OVERSIGT OVER ÆNDRINGER Gorrissen Federspiel Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard 1553 København V Ny selskabslov (A/S og ApS) Oversigt over ændringer Den 29. maj 2009 vedtog Folketinget

Læs mere

Følgende dele af loven forventes sat i kraft

Følgende dele af loven forventes sat i kraft Følgende dele af loven forventes sat i kraft Kapitel 1 Indledende bestemmelser De nye definitionsbestemmelser, der bl.a. er konsekvens af, at reglerne for aktie- og anpartsselskaber samles i én lov og

Læs mere

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010 SØREN THEILGAARD Advokat, møderet for Højesteret Søren Theilgaard Advokatanpartsselskab, CVR.nr. 16 93 63 08 H.C. Ørstedsvej 38. 2.th. 1879 Frederiksberg C e-mail: theilgaardlaw@gmail.com www.theilgaardlaw.dk

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 CORPORATE COMMERCIAL Lovforslag om den nye selskabslov Af Advokat Jacob Christensen og Advokatfuldmægtig Husna Sahar Jahangir I forsættelse af vores nyhedsbrev af november

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009 NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009 CORPORATE COMMERCIAL Den nye selskabslov Af advokat Jacob Christensen og advokatfuldmægtig Johanna Wickenberg I forlængelse af vores nyhedsbrev fra april 2009 om det fremsatte

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen 18.11.2009 UDKAST Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af selskabsloven, ophævelse af aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven og overgangsbestemmelser

Læs mere

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater Præsentation af den nye selskabslov Formuepleje seminar februar 2010 Holst, Advokater 1. Introduktion Dagens program: 1. Introduktion 2. Stiftelse 3. Kapitalandele, ejerbog og ejerregister 4. Ledelse 5.

Læs mere

Første fase i selskabslovens ikrafttræden 1. marts 2010 - Ændringer, som er trådt i kraft, og ændringer, som først træder i kraft senere

Første fase i selskabslovens ikrafttræden 1. marts 2010 - Ændringer, som er trådt i kraft, og ændringer, som først træder i kraft senere 2. marts 2010 /LBU/GKJ Sag Første fase i selskabslovens ikrafttræden 1. marts 2010 - Ændringer, som er trådt i kraft, og ændringer, som først træder i kraft senere 1. Ændringer, som er trådt i kraft Selskabslovens

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber. 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler

Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber. 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler 15. september 2009 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i loven om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovens enkelte kapitler Kapitel 1 - Indledende bestemmelser. Kapitlet indeholder en

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 79 Offentligt 27. november 2008 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovforslagets enkelte kapitler

Læs mere

Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt

Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Kapitalkrav Gældende ret Ny lovgivning Aktieselskabslovens 1, stk. 3, og anpartsselskabslovens 1, stk. 3: Kravene til kapitalens størrelse

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK LOVENS SYSTEMATIK Reglerne om kapitalselskaber i SL er, hvor ikke andet særligt er angivet i loven, fælles for aktie- og anpartsselskaber. NYE UDTRYK OG BEGREBER Jfr. 5 (definitioner): Kapitalselskaber

Læs mere

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Access Small Cap A/S K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S K R O M A N N R E U M E R T, A D V O K A T F I R M A SUNDKROGSGADE 5, D K - 2 1 0 0 K Ø B E N H A V N Ø, T E

Læs mere

Vedtægter for PenSam A/S

Vedtægter for PenSam A/S Vedtægter for PenSam A/S 2 Vedtægter for PenSam A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at levere services

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 15.04.2015 1 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle og

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser

Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalforhøjelser Side 2 Kapitalforhøjelser Reglerne om kapitalforhøjelser er ændret indenfor følgende områder: Beslutning Bemyndigelse Procedurekrav Beslutningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S April 2016 Indholdsfortegnelse 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 4. Selskabets kapital... 3 5. Selskabets aktier... 3 6. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S Indholdsfortegnelse 1. Navn... 2 2. Hjemsted... 2 3. Formål... 2 4. Selskabets kapital... 2 5. Selskabets aktier... 2 6. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse... 2

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S VEDTÆGTER for ENERGIMIDT NET A/S CVR-nr. 28 33 18 78 18. juni 2015 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er EnergiMidt Net A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiMidt Net Vest A/S, ELRO Net A/S og ELRO

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang

Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalafgang Side 2 Kapitalafgang Reglerne om kapitalafgang er ændret indenfor følgendeområder: Præcisering af ledelsens ansvar ved kapitalafgang Vurderingsberetning

Læs mere

VEDTÆGTER. CVR-nr. 29 19 56 92 BERLIN HIGH END A/S 61.137/TWE 08.01.2013 1

VEDTÆGTER. CVR-nr. 29 19 56 92 BERLIN HIGH END A/S 61.137/TWE 08.01.2013 1 VEDTÆGTER BERLIN HIGH END A/S CVR-nr. 29 19 56 92 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Navn... 3 2. Formål... 3 3. Selskabets kapital... 3 4. Selskabets aktier... 4 5. Generalforsamling, kompetence, sted og indkaldelse...

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 J. nr. 36900 V E D T Æ G T E R for RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 30-05-2011 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX Telecom A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 2. Vestas internal protocol Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål... 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele)... 3 3 Bemyndigelser

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet)

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) 28. april 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) Selskabets bestyrelse indkalder hermed til ekstraordinær

Læs mere

VEDTÆGTER. For. EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr

VEDTÆGTER. For. EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr VEDTÆGTER For EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30557751 VEDTÆGTER 1. NAVN Selskabets navn er EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S. 2. HJEMSTED Selskabets hjemsted er Horsens Kommune. 3. FORMÅL Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S CVR-nr. 12 51 75 99 1. Selskabets navn er Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet

Læs mere

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål:

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål: Forslag til nye V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S Selskabets navn, hjemsted og formål: 1 Selskabets navn er HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets hjemsted er Silkeborg Kommune. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Selskabsreform. selskabsrådgivning

Selskabsreform. selskabsrådgivning Erik Werlauff Selskabsreform g selskabsrådgivning (:i '"?$ THOMSON REUTERS Indhold Forkortelser 11 I. INTRODUKTION - reformen og dens baggrund 13 Fremstillingen i det følgende 15 Reformens baggrund 15

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 V E D T Æ G T E R for RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX Telecom A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research A/S (RTX Telecom A/S)

Læs mere

MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN

MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN WINSLØW ADVOKATFIRMA, GAMMEL STRAND 34, 1202 KØBENHAVN K T: (+45) 3332 1033 F: (+45) 3696 0909 WINLAW@WINLAW.DK

Læs mere

Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af lov om aktieselskaber og anpartsselskaber (selskabsloven)

Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af lov om aktieselskaber og anpartsselskaber (selskabsloven) BEK nr 172 af 22/02/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 28. august 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2010-0021182

Læs mere

Ændring af Selskabsloven. Nyhedsbrev Corporate M&A Juni 2013

Ændring af Selskabsloven. Nyhedsbrev Corporate M&A Juni 2013 Ændring af Selskabsloven Nyhedsbrev Corporate M&A Juni 2013 ÆNDRING AF SELSKABSLOVEN Folketinget har den 16 maj 2013 vedtaget en revision af selskabsloven. Dele af lovændringen kræver tilpasning af Erhvervsstyrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Initiator Pharma A/S

VEDTÆGTER. for. Initiator Pharma A/S Den 2. december 2016 Ref. 23-311/SS/MS VEDTÆGTER for Initiator Pharma A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Initiator Pharma A/S. 2 Selskabets hjemsted er Århus Kommune. 3 Selskabets

Læs mere

BERLIN IV A/S VEDTÆGTER

BERLIN IV A/S VEDTÆGTER BERLIN IV A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Berlin IV A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte i ejendomme, herunder ved ejerskab af aktier (kapitalandele)

Læs mere

Fuldstændige forslag * * * * * Bestyrelsen foreslår, at formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen tages til efterretning.

Fuldstændige forslag * * * * * Bestyrelsen foreslår, at formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen tages til efterretning. Ordinær generalforsamling i TORM A/S, CVR nr. 22460218, onsdag den 28. april 2010 kl. 10:00, der afholdes på Radisson Blu Falconer Hotel, Falkoner Allé 9, 2000 Frederiksberg: Fuldstændige forslag * * *

Læs mere

Advokater DEN NYE SELSKABSLOV FORSIKRING & ERSTATNING

Advokater DEN NYE SELSKABSLOV FORSIKRING & ERSTATNING Advokater DEN NYE SELSKABSLOV FORSIKRING & ERSTATNING FEBRUAR 2010 INDHOLD 1.1 Stiftelse ændringer pr. 1. marts 2010 3 1.2 Stiftelse senere ændringer 3 2.1 Selskabskapital ændringer pr. 1. marts 2010 3

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Overblik over den nye lov Ikke en detaljeret gennemgang, hvor vi når omkring alle detaljerne

Overblik over den nye lov Ikke en detaljeret gennemgang, hvor vi når omkring alle detaljerne Ny selskabslov Tilgang i oplæg Overblik over den nye lov Ikke en detaljeret gennemgang, hvor vi når omkring alle detaljerne Fravalgt visse emner, der omhandler et begrænset antal Fravalgt visse emner,

Læs mere

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 31.3.2010 GKJ - NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Kolonne 1 angiver de gældende bestemmelser i selskabsloven (lov nr. 470 af 12. juni 2009) og ikrafttrædelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse

Læs mere

1.4 Selskabets formål er at drive konsulent og IT virksomhed og andre hermed forbundne aktiviteter.

1.4 Selskabets formål er at drive konsulent og IT virksomhed og andre hermed forbundne aktiviteter. Lett Advokatfirma Jakob B. Ravnsbo Advokat J.nr. 273195-DOA VEDTÆGTER for Athena IT-Group A/S CVR nr. 19 56 02 01 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Athena IT-Group A/S. 1.2 Selskabet driver

Læs mere

Vedtægter Matas A/S, CVR-nr

Vedtægter Matas A/S, CVR-nr Vedtægter Matas A/S, CVR-nr. 27 52 84 06 Side 2 1 Navn og formål 1.1 Selskabets navn er Matas A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene MHolding A/S og MHolding 1 A/S. 1.3 Selskabets

Læs mere

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S VEDTÆGTER For EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30557751 K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S K R O M A N N R E U M E R T, A D V O K A T F I R M A SUNDKROGSGADE 5, D K - 2

Læs mere

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4 Vejledning Kapitalnedsættelse Denne vejledning handler om reglerne om nedsættelse af selskabskapitalen i kapitalselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0 Dato: 19-02-2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30 55 77 51 Ordinær generalforsamling i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S ("Selskabet") afholdes tirsdag den 29. maj

Læs mere

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER

ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER ADMIRAL CAPITAL A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Admiral Capital A/S. 1.2 Selskabets binavn er Re-Cap A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

AdvokatFyn a/s. for. Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. Selskabets hjemsted er Ærø Kommune.

AdvokatFyn a/s. for. Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. Selskabets hjemsted er Ærø Kommune. J.nr. 103-310065/ MK / BC VEDTÆGTER for "ÆrøXpressen A/S" CVR-nr.38 24 06 41 1. Navn Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. 2. Hjemsted Selskabets hjemsted er Ærø Kommune. 3. Formål Selskabets formål er

Læs mere

Stiftelsesdokument. for. Behandlingscenter Stop Ung ApS

Stiftelsesdokument. for. Behandlingscenter Stop Ung ApS December 2014 ldi@cphlex.dk Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry

Læs mere

Nyheder inden for regnskab

Nyheder inden for regnskab Nyheder inden for regnskab Nr. 11 december 2008 Indhold Økonomi- og erhvervsministeriet Betænkning om ny selskabslovgivning PricewaterhouseCoopers Få styr på årsregnskabsloven IFRS essential Økonomi- og

Læs mere

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma 121-187610 NVA/nva VEDTÆGTER for Ølandhus ApS Advokatfirma 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Ølandhus ApS. 1.2 Selskabets hjemsted er Jammerbugt Kommune. 1.3 Selskabet har begrænset hæftelse,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax

VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr.157077 VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR. 33 05 91 24 \\fd09fs02\tshomes$\fb\fbifk\desktop\til web\publiseret

Læs mere

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S).

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Vedtægter FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06 Navn 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Hjemsted 2. Selskabet er hjemmehørende i Danmark. Formål 3.

Læs mere

1. Introduktion 2. Vigtige overgangsbestemmelser 3. Praktiske og aktuelle forhold Vedtægterne Påkrævede ændringer Eventuelle ændringer

1. Introduktion 2. Vigtige overgangsbestemmelser 3. Praktiske og aktuelle forhold Vedtægterne Påkrævede ændringer Eventuelle ændringer Ny selskabslov Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Vigtige overgangsbestemmelser 3. Praktiske og aktuelle forhold Vedtægterne Påkrævede ændringer Eventuelle ændringer Generalforsamlingen Påkrævede ændringer

Læs mere

Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S

Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S Side: 1/6 1 Navn og formål 1.1 Selskabets navn er The Drilling Company of 1972 A/S. 1.2 Selskabets formål er, direkte eller indirekte, at udøve virksomhed inden

Læs mere

VEDTÆGTER. for. EnergiMidt Net A/S

VEDTÆGTER. for. EnergiMidt Net A/S VEDTÆGTER for EnergiMidt Net A/S CVR-nr. 28 33 18 78 31. december 2016 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er "EnergiMidt Net A/S". 1 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene "ELRO Net

Læs mere

udbetales. Bestyrelsen er endvidere bemyndiget til at forhøje selskabskapitalen ved udstedelse af nye aktier i én eller flere

udbetales. Bestyrelsen er endvidere bemyndiget til at forhøje selskabskapitalen ved udstedelse af nye aktier i én eller flere GAMLE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S NYE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S Navn, hjemsted og formål Navn, hjemsted og formål 1 1 Selskabets navn er FLSmidth & Co. A/S. Selskabets binavne er F.L.Smidth & Co. A/S

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Viborg Håndbold Klub A/S

V E D T Æ G T E R. Viborg Håndbold Klub A/S V E D T Æ G T E R FOR Viborg Håndbold Klub A/S CVR-nr. 21 44 14 06 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabets navn er Viborg Håndbold Klub A/S. 1.2. Binavne skal være følgende: Viborg HK A/S (Viborg

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENIIG VARME A/S

VEDTÆGTER. for ENIIG VARME A/S VEDTÆGTER for ENIIG VARME A/S CVR-nr. 25 80 98 07 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er Eniig Varme A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiGruppen Varme A/S (EnergiGruppen Jylland Varme A/S), EG Jylland

Læs mere

Ny selskabslov - første etape sat i kraft

Ny selskabslov - første etape sat i kraft Ny selskabslov - første etape sat i kraft Orientering fra Faglig udviklingsafdeling, Beierholm Folketinget vedtog før sommerferien 2009 en ny selskabslov, der først her i marts 2010 sættes i kraft og faktisk

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr V E D T Æ G T E R for RTX A/S cvr. nr. 17 00 21 47 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research A/S (RTX A/S), RTX Wireless Communication

Læs mere

INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING. I overensstemmelse med vedtægternes 5 indkaldes herved til ordinær generalforsamling i TORM A/S (CVR nr.

INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING. I overensstemmelse med vedtægternes 5 indkaldes herved til ordinær generalforsamling i TORM A/S (CVR nr. INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING I overensstemmelse med vedtægternes 5 indkaldes herved til ordinær generalforsamling i TORM A/S (CVR nr. 22460218) onsdag den 28. april 2010 kl. 10:00 på Radisson Blu

Læs mere

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13

Læs mere

Stiftelse af ApS og A/S

Stiftelse af ApS og A/S Vejledning Stiftelse af ApS og A/S Denne vejledning handler om reglerne om stiftelse af anpartsselskaber og aktieselskaber, herunder blandt andet hvilke dokumenter der skal udarbejdes, og hvad de skal

Læs mere

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS VEDTÆGTER for SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Selskabets navn er Sputnikkollegiet Frederiksberg ApS. Selskabets hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter Dampskibsselskabet NORDEN A/S

Vedtægter Dampskibsselskabet NORDEN A/S 1 Vedtægter 2017 Dampskibsselskabet NORDEN A/S 2 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Dampskibsselskabet NORDEN A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne: Dampskibsselskabet NORDEN

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr VEDTÆGTER For Danish Crown A/S CVR-nr. 26 12 12 64 VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Danish Crown A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Danish Crown Holding A/S, DC Holding

Læs mere

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S til indkaldelsen til ordinær generalforsamling i FLSmidth & Co. A/S torsdag den 30. marts 2017 GAMLE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S NYE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S Navn, hjemsted og formål Navn, hjemsted

Læs mere

F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G

F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G Kredit G/17/5 F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G Gældende Forslag 1. Navn Selskabets navn er BRFkredit a/s. Selskabets navn er BRFkredit a/s. Selskabets binavne er Jyske Realkredit a/s og Jyske Kredit

Læs mere

Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR. ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583

Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR. ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583 Advokat Kelvin V. Thelin Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583 November 2011September 2012 Indholdsfortegnelse 1. Navn og formål... 3 2. Selskabets kapital og kapitalandele...

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalandele, ejerfortegnelser m.v.

Orientering om den nye selskabslov Kapitalandele, ejerfortegnelser m.v. Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalandele, ejerfortegnelser m.v. Side 2 Kapitalandele, ejerfortegnelser mv. Reglerne om kapitalandele, ejerfortegnelser mv. er ændret indenfor følgende

Læs mere

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af kapitalselskab...

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør nominelt DKK , Aktierne skal lyde på navn og skal være noteret i Selskabets ejerbog.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør nominelt DKK , Aktierne skal lyde på navn og skal være noteret i Selskabets ejerbog. Bolagsordning Vedtægter Nordic Waterproofing Holding A/S, CVR No. 33 39 53 61 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Nordic Waterproofing Holding A/S. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er, direkte eller indirekte,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. HB Køge A/S

VEDTÆGTER. for. HB Køge A/S J. nr. 670-33867 SS/JB VEDTÆGTER for HB Køge A/S 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er HB Køge A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: 1.2.1. FC Midtsjælland A/S (HB Køge A/S) 1.2.2. FC

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S GÆLDENDE TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. NY TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabet driver tillige

Læs mere

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S W:\44102\147236\000005.doc 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er Rebild Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212 VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for COMENDO A/S

VEDTÆGTER. for COMENDO A/S VEDTÆGTER for COMENDO A/S CVR-nr. 26 68 56 21 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Comendo A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: 2 Hjemsted VPS A/S (Comendo A/S) Virus Protection Systems

Læs mere

NYE GAMLE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S

NYE GAMLE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S GAMLE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S NYE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S Navn, hjemsted og formål Navn, hjemsted og formål 1 1 Selskabets navn er FLSmidth & Co. A/S. Selskabets binavne er F.L.Smidth & Co. A/S

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2010 i NKT Holding A/S

Ordinær generalforsamling 2010 i NKT Holding A/S Nasdaq OMX Copenhagen Nikolaj Plads 6 1007 København K 25. marts 2010 Meddelelse nr. 9 Ordinær generalforsamling 2010 i NKT Holding A/S Torsdag den 25. marts 2010 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

S T I F T E L S E S D O K U M E N T

S T I F T E L S E S D O K U M E N T ADVOKATFIRMAET DRACHMANN Torvet 15, 4800 Nykøbing F. Telefon 54845090 - Fax 54845099 E-mail drachmann@drachmann.com J.nr.: MJ-10838-37 S T I F T E L S E S D O K U M E N T Undertegnede Foreningen Idestrup

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

HD (R) Afhandling ASB Handelshøjskolen i Århus. Den nye selskabslov af den 29. maj 2009. Bilag

HD (R) Afhandling ASB Handelshøjskolen i Århus. Den nye selskabslov af den 29. maj 2009. Bilag HD (R) Afhandling ASB Handelshøjskolen i Århus Den nye selskabslov af den 29. maj 2009 På hvilke områder er den nye selskabslov væsentligt ændret i forhold til den tidligere lovgivning for aktie- og anpartsselskaber,

Læs mere

Stiftelsesdokument. for. Bulgarian Investment Company A/S. Bulgarian Investment Company A/S

Stiftelsesdokument. for. Bulgarian Investment Company A/S. Bulgarian Investment Company A/S Advokat Mogens Flagstad Flagstad Advokaterne Rønhave Strand Immortellevej 13A 2950 Vedbæk tlf.: 77 300 400 fax: 77 300 600 e-mail:mf@flagstadlaw.com Stiftelsesdokument for Bulgarian Investment Company

Læs mere

Vedtægter for FLSmidth & Co. A/S

Vedtægter for FLSmidth & Co. A/S Vedtægter for FLSmidth & Co. A/S Navn og formål 1 Selskabets navn er FLSmidth & Co. A/S. Selskabets binavne er F.L.Smidth & Co. A/S og FLS Industries A/S. 2 Selskabets formål er at drive handel, ingeniør-,

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S ********* Selskabets navn, hjemsted og formål.

V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S ********* Selskabets navn, hjemsted og formål. V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S 63798 ********* Selskabets navn, hjemsted og formål. Selskabets navn er Nuup Bussii A/S. Selskabets hjemsted er Kommuneqarfik Sermersooq. 1 2 Selskabets formål

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co.

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 14. april 2016 Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. CVR-nr. 63 96 58 12 Side 2 1. Selskabets

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR

V E D T Æ G T E R FOR V E D T Æ G T E R FOR 20. november 2018 Side 1 af 9 Navn 1 1.1. Selskabets navn er. Selskabets binavn er BRFkredit a/s. Formål 2 2. Selskabets formål er at drive realkreditvirksomhed og anden virksomhed,

Læs mere

Vedtægter. PWT Holding A/S

Vedtægter. PWT Holding A/S Vedtægter PWT Holding A/S 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er PWT Holding A/S. 1.2 Selskabet har hjemsted i Aalborg Kommune. 1.3 Selskabets formål er at besidde kapital, kapitalandele

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

Vedtægter. for. Seek4Cars AJS CVR.nr

Vedtægter. for. Seek4Cars AJS CVR.nr Jr.nr. 21020-0001 Vedtægter for Seek4Cars AJS CVR.nr. 32473989 Toldbod Plads 2 9000 Aalborg T +45 98 77 50 30 F +45 98 77 50 39 www.hna.dk 1. Navn 1.1. Selskabets navn er Seek4Cars A/S. 2. Formål 2.1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16 VEDTÆGTER for PANDORA A/S CVR-nr. 28 50 51 16 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er PANDORA A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med anlægsinvestering, finansiering, industri, handel og

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr VEDTÆGTER for Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr. 29 21 33 64 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Property Bonds VIII (Sverige II) A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Københavns

Læs mere