Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger"

Transkript

1 1. august 2007 EM 2007/32 Bemærkninger til lovforslaget 1. Lovforslagets baggrund: Almindelige bemærkninger Dette lovforslag indebærer en ajourføring af 9 i landstingslov om stempelafgift. Ajourføringen tager højde for de ændringer af lovtitler, som er sket siden bestemmelsen sidst blev ajourført i Desuden tages højde for udviklingen i lovgivningspraksis således, at den administrative praksis vedrørende afgiftsfrihed for dokumenter udstedt i medfør af overenskomst af 19. august 1986 om oprettelse af Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden lovfæstes. Da 9 hidtil har været ændret 6 gange siden 1987 og dette forslag vil medføre yderligere 5 ændringer, har Landsstyret af hensyn til overskueligheden fundet det rigtigst at fremsætte et samlet forslag til 9. Efter stempelafgiftslovens 11a er dokumenter oprettet i anledning af fusion mellem aktie- eller anpartsselskaber fritaget for stempelafgift, når Skatterådet har godkendt fusionen som stempelfri. Der har været rejst spørgsmål om, hvorvidt bestemmelsen også finder anvendelse i forbindelse med spaltninger af sådanne selskaber. Bestemmelsen foreslås præciseret med henblik på afklaring af dette spørgsmål. Endvidere er kompetencen til at godkende, at fusioner og spaltninger sker skattefrit og dermed også stempelfrit overført fra Skatterådet til skatteforvaltningen som led i den ændring af opgavefordelingen, som fandt sted ved vedtagelsen af landstingslov om forvaltning af skatter. 2. Lovforslagets indhold: I sin nuværende udgave indebærer stempelafgiftslovens 9, stk. 1, at en række dokumenter udstedt i medfør af visse landstingsforordninger og landstingslove er fritaget for stempelafgift. Stempelfriheden omfatter eksempelvis pantebreve udstedt i medfør af landstingsforordning om støtte til boligbyggeri i Grønland og ejerpantebreve udstedt i medfør af landstingsforordning om erhvervsstøtte. Siden seneste ajourføring af stempelafgiftslovens 9, stk. 1, har Landstinget vedtaget landstingsforordning om erhvervsfremme af fiskeri og fangst, der i forhold til fiskeri og fangsterhvervene afløser landstingsforordning om erhvervsstøtte. Det foreslås, at disse ændringer indarbejdes i stempelafgiftsloven.

2 I henhold til artikel 6 i overenskomst af 19. august 1986 om oprettelse af Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden skal låneaftaler, i hvilken fonden er part, være fritaget for stempelafgifter og andre gebyrer til det offentlige. Denne forpligtelse er hidtil blevet efterlevet ved, at sådanne dokumenter er blevet fritaget for stempelafgift i medfør af 26 i stempelafgiftsloven. Under hensyn til udviklingen i lovgivningspraksis foreslås der i 9, stk. 1, i stempelafgiftsloven indsat en udtrykkelig bestemmelse om, at låneaftaler, hvori Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden er part, fritages for stempelafgift. Endvidere behandles på indeværende samling et forslag til landstingsforordning om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. I fald Landstinget vedtager nævnte forslag vil landstingsforordning om boligstøtte blive ophævet. Det foreslås, at denne ændring allerede nu indarbejdes i stempelafgiftslovens 9. Endelig foreslås det præciseret, at stempelfriheden efter 11a for dokumenter, der oprettes i anledning af fusioner mellem aktie- og anpartsselskaber, også omfatter dokumenter oprettet i anledning af spaltninger, når skatteforvaltningen har godkendt fusionen eller spaltningen som skattefri. Bortset fra ovennævnte ændringer er der alene tale om redaktionelle ændringer af gældende bestemmelser. 3. Økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige: Forslaget skønnes ikke at have nye administrative eller økonomiske konsekvenser for det offentlige, idet der er tale om videreførelse af allerede gældende og praktiserede afgiftsfritagelser. 4. Økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet: Forslaget skønnes ikke at have administrative eller økonomiske konsekvenser for erhvervslivet. 5. Miljø- og naturmæssige konsekvenser: Forslaget har ikke miljø- eller naturmæssige konsekvenser. 6. Administrative konsekvenser for borgerne: Forslaget har ikke administrative konsekvenser for borgerne. 7. Forholdet til Rigsfællesskabet eller selvstyre: Forslaget har ikke rigsfællesskabs- eller selvstyreaspekter. 8. Høring af myndigheder og organisationer:

3 Forslaget har været til høring hos samtlige direktorater, KANUKOKA, Grønlands Arbejdsgiverforening (GA), ILIK, Nunaqavissut Suliffiutillit Kattuffiat (NUSUKA), Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat (SIK) og KNAPK. Høringssvarene er tilstillet Skatte- og Afgiftsudvalget. Høringssvaret fra Erhvervsdirektoratet har bevirket, at 9, stk. 1, nr. 6 og 7, kun omfatter allerede udstedte dokumenter. Høringssvaret fra Direktoratet for Boliger og Infrastruktur er indarbejdet i forslaget. Grønlands Arbejdsgiverforening har bemærket, at afgiftsfritagelsen for Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden er konkurrenceforvridende. Som nævnt ovenfor er fonden i henhold til artikel 6, stk. 3, i overenskomst af 19. august 1986 om oprettelse af Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden fritaget for stempelafgift. Som medunderskriver på denne overenskomst påhviler der Grønlands Hjemmestyre en international forpligtelse til at sikre, at bl.a. det nævnte krav opfyldes. Fondens udlån i 2005 til aktiviteter her i landet udgjorde i alt 18,7 millioner kr. Øvrige høringsparter havde ingen bemærkninger til forslaget. Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser Til nr. 1 Til 1 Efter bestemmelsen er en række pantebreve og overdragelsesdokumenter stempelfri. Det drejer sig om en række pantebreve, skadesløsbreve, ejerpantebreve, håndpantsætningsdokumenter og overdragelsesdokumenter, der vedrører Hjemmestyrets erhvervsstøtte og støtte til boligbyggeri samt Den nordiske udviklingsfond for Vestnordens fremme af udviklingen af et alsidigt og konkurrencedygtigt erhvervsliv i Vestnorden. Stk. 1 Nr. 1 og 2 Bestemmelserne i nr. 1 og 2, foreslås udvidet til at gælde pantebreve og skadesløsbreve udstedt til Landsstyret i medfør af kapitel 4 eller kapitel 5 i landstingsforordning om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v., der behandles på Landstingets efterårssamling 2007 som EM 2007/xx [direktoratet skal indsætte dagsordenspunkt eller evt. slette henvisningen til dagsordenspunkt].

4 Bestemmelserne i nr. 1 og 2, er herudover videreført uændret bortset fra ændringer af lovteknisk karakter. Bestemmelserne medfører, at pantebreve og skadesløsbreve, der udstedes til Landsstyret i medfør af kapitel 4 eller 5 i landstingsforordning om støtte til boligbyggeri eller landstingsforordning om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v., og dokumenter om overdragelse af fast ejendom, der har indestående gæld til Landsstyret i medfør af kapitel 4 eller 5 i landstingsforordning om støtte til boligbyggeri eller landstingsforordning om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. fritages for stempelafgift. Nr. 3-5 Bestemmelserne i nr. 3-5, er videreført uændret bortset fra ændringer af lovteknisk karakter. Stempelfriheden omfatter pantebreve og skadesløsbreve, der udstedes til erhvervsstøtteudvalget i medfør af landstingsforordning om erhvervsstøtte. Stempelfriheden omfatter endvidere ejerpantebreve samt dokumenter om håndpantsætning af ejerpantebrev, når ejerpantebrevet udelukkende anvendes til sikkerhed for forpligtelser over for erhvervsstøtteudvalget i medfør af landstingsforordning om erhvervsstøtte, samt dokumenter om overdragelse af fast ejendom, skib eller løsøre til erhvervsstøtteudvalget i medfør af landstingsforordning om erhvervsstøtte. Nr. 6 og 7 Bestemmelserne i nr. 6 og 7, er ligeledes videreført uændret bortset fra ændringer af lovteknisk karakter. Pante- og gældsbreve, der i henhold til den nu ophævede landstingslov om finansieringsstøtte til turisterhvervet er udstedt til fonden for finansieringsstøtte til etablering af overnatningsfaciliteter til turister (Unnuisa), eller til udvalget for finansieringsstøtte til iværksættere inden for turisterhvervet (TAT) vil således fortsat være stempelfri. Nr. 8 Det foreslås, at anvendelsesområdet for stempelafgiftslovens 9, stk. 1, udvides til at omfatte pantebreve og skadesløsbreve udstedt til Landsstyret i medfør af landstingsforordning om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Bestemmelsen tager sigte på pantebreve og skadesløsbreve som omhandlet i nævnte landstingsforordnings 15. Nr. 9 Anvendelsesområdet for stempelafgiftslovens 9, stk. 1, foreslås desuden udvidet til at omfatte ejerpantebreve samt dokumenter om håndpantsætning af ejerpantebrev, når ejerpantebrevet udelukkende anvendes til sikkerhed for forpligtelser over for Landsstyret i medfør af landstingsforordning om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Denne bestemmelse tager sigte på ejerpantebreve og håndpantsætningserklæringer som omhandlet i nævnte landstingsforordnings 15. Nr. 10 og 11

5 Herudover foreslås pantebreve og skadesløsbreve udstedt til sikkerhed for lån ydet af Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden, samt ejerpantebreve og dokumenter om håndpantsætning af ejerpantebreve, når dokumenterne udelukkende anvendes til sikkerhed for forpligtelser over for Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden, fritaget for stempelafgift med hjemmel i stempelafgiftslovens 9, stk. 1, nr. 10 og 11. Nr. 12 Endvidere foreslås dokumenter om overdragelse af fast ejendom, der har indestående gæld til Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden, fritaget for stempelafgift efter nr. 12, når overdragelsen sker til eller fra Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden. Fritagelsen tager sigte på overdragelser, der sker som led i fondens inddrivelse af fondens udestående tilgodehavender, herunder såvel frivillige overdragelser, som overdragelser, der finder sted i forbindelse med tvangssalg. Stk. 2-4 Det foreslås, at stk. 2 udvides til at gælde for dokumenter omfattet af de nye bestemmelser i stk. 1, nr. 8 og 9, og at der tilføjes et nyt stk. 4 omhandlende dokumenter udstedt til Den nordiske udviklingsfond for Vestnorden. Stk. 3 foreslås uændret videreført. Med bestemmelserne fastsættes, at det er en forudsætning for stempelfritagelsen efter stk. 1, nr. 1, 3 og 6-11, at dokumenterne ikke overdrages til eje eller sikkerhed for andre end de, der er nævnt i bestemmelserne. Hvis dette alligevel sker, indtræder der stempelpligt. Stempelpligten indtræder på det tidspunkt, hvor der oprettes dokument om overdragelsen. Hvis for eksempel udstederen af et ejerpantebrev, der er håndpantsat hos Landsstyret, giver en bank sekundær håndpant i ejerpantebrevet til sikkerhed for en underliggende fordring, skal ejerpantebrevet stemples ved oprettelsen af dokumentet om den sekundære håndpantsætning. Ejerpantebrevet skal stemples efter stempelafgiftslovens 5 af det beløb, der stilles pant for, typisk ejerpantebrevets pålydende, uanset størrelsen af det lån, banken har ydet. Lyder ejerpantebrevet eksempelvis på kr. og yder banken et lån på kr. mod sikkerhed i ejerpantebrevet, skal der betales stempelafgift af de kr., som er lig med den sikkerhed banken opnår i forbindelse med pantsætningen af ejerpantebrevet. Banken og håndpantsætteren hæfter for afgiften. Til nr. 2 Det foreslås, at overdragelse af alle stempelpligtige aktiver fra det indskydende selskab til det modtagende selskab gøres stempelfri, når overdragelsen sker som led i en fusion eller spaltning. Det samme skal gælde for gælds- eller pantebreve, som det indskydende selskab har udstedt, og som det modtagende selskab overtager forpligtelserne for, når dette sker som led i en fusion eller spaltning. Ved fusion forstås den transaktion:

6 - At 1 eller flere selskaber som følge af og samtidig med deres opløsning uden likvidation overfører deres samlede aktiver til et andet eksisterende selskab, ved at de tildeler deres selskabsdeltagere aktier eller anparter i det andet selskab. - At 2 eller flere selskaber som følge af og samtidig med deres opløsning uden likvidation overfører deres samlede aktiver eller passiver til et selskab, som de opretter ved at tildele deres selskabsdeltagere aktier eller anparter i det nye selskab. - At 1 selskab som følge af og samtidig med sin opløsning uden likvidation overfører sine samlede aktiver og passiver til et selskab, som sidder inde med samtlige aktier eller anparter i selskabet. Ved spaltning forstås den transaktion, hvorved et selskab overfører en del eller samtlige sine aktiver og passiver til 1 eller flere eksisterende eller nye selskaber i henhold til en pro rata-regel, og tildeler sine selskabsdeltagere aktier eller anparter i det eller de modtagende selskaber. Såfremt det modtagende selskab eksempelvis forhøjer dets kassekredit, vil en forhøjelse af et pantebrev, som ligger til sikkerhed for kassekreditten, kunne ske stempelfrit, såfremt forhøjelsen modsvarer den del af det indskydende selskabs kassekredit, der var udnyttet på fusions- eller spaltningsdagen. Stempelfriheden er betinget af, at de fusionerede eller spaltende selskaber har ansøgt og fået skatteforvaltningens tilladelse til at gennemføre fusionen eller spaltningen som skattefri. Skattemyndighederne godkender som hovedregel en skattefri fusion eller spaltning, når den sker efter successionsprincippet, hvilket vil sige, at det modtagende selskab indtræder i det indskydende selskabs afskrivningssaldi, anskaffelsestidspunkter med videre, samt at vederlaget til selskabsdeltagerne i det indskydende selskab erlægges i form af aktier i det modtagende selskab, og at en eventuel kontant udligningssum højst udgør 10 procent af disse aktiers pålydende værdi. Bestemmelsen finder også anvendelse, når Skatterådet har godkendt en skattefri fusion eller spaltning efter behandling af en klage over et afslag fra skatteforvaltningen. Til 2 Det foreslås, at landstingsloven træder i kraft den 1. januar 2008.

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 25. januar 2007 FM 2007/32 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund: Med nærværende forslag tages der højde for de ændringer af lovtitler med videre, som er sket

Læs mere

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift 1. Dokumenter om overdragelse af fast ejendom i Grønland stemples med 1,5 % af købesummen, dog mindst af værdien i handel og vandel. 2. Dokumenter

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 4. august 2006 EM 2006/32 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Lovforslaget følger op på de ændringer af lovgivningen, som er en følge af det samtidig fremsatte

Læs mere

Landstingslov nr. 13 af 2. november 2006 om børneopsparing. Berettigede

Landstingslov nr. 13 af 2. november 2006 om børneopsparing. Berettigede Landstingslov nr. 13 af 2. november 2006 om børneopsparing Berettigede 1. Et barn mellem 0-18 år er berettiget til en skattefri børneopsparing, når barnet per 1. januar: 1) Er tilmeldt Det Centrale Personregister

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 1. august 2007 EM 2007/34 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Det er Landsstyrets opfattelse, at tiden nu er inde til at ophæve sambeskatningen af samlevende

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

8. marts 2008 EM2008/XX

8. marts 2008 EM2008/XX 8. marts 2008 EM2008/XX Forslag til: Landstingsforordning nr. x af xx 2008 om ændring af landstingsforordning om leje af boliger (Øget tidsfrist for rettidig betaling. Mulighed for at indgå afdragsordning

Læs mere

24. august 2012 EM 2012/79. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

24. august 2012 EM 2012/79. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 24. august 2012 EM 2012/79 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Naalakkersuisut har besluttet at foreslå en skatteomlægning. Omlægningen indebærer bl.a., at

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Xx august 2016 Bemærkninger til lovforslaget EM 2016/xx Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog i 1993 at oprette et boligselskab til at administrere Selvstyrets udlejningsboliger. En

Læs mere

Bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Tidspresset under Inatsisartutsamlingerne har i de senere år været stigende, ikke mindst under efterårssamlingerne. Dette vanskeliggør

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 EM 2008/67 1. Lovforslagets baggrund Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger I 1985 vedtog Landstinget en regel om, at renter af lån sikret ved pant i fast ejendom beliggende

Læs mere

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 19. marts 2014 FM2014/128 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001 om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (isog vandeksportloven)

Læs mere

7. august 2006 EM 2006/30. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

7. august 2006 EM 2006/30. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 7. august 2006 EM 2006/30 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund: Lovforslaget er en del af den fornødne lovgivning for at kunne gennemføre den omstrukturering

Læs mere

Landstingslov nr. 3 af 5. juni 1986 om ændring af landstingslov om indkomstskat

Landstingslov nr. 3 af 5. juni 1986 om ændring af landstingslov om indkomstskat Landstingslov nr. 3 af 5. juni 1986 om ændring af landstingslov om indkomstskat I landstingslov nr. 5 af 19. maj 1979 om indkomstskat, som ændret senest ved landstingslov nr. 9 af 28. oktober 1985, foretages

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2004 EM2004/29 Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn og unge er vedtaget på Forårssamlingen 2003. Anvendelsen

Læs mere

11. august 2016 EM 2016/23. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

11. august 2016 EM 2016/23. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 11. august 2016 EM 2016/23 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af det forslag til Inatsisartutbeslutning, der blev 1. behandlet af Inatsisartut

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

8. august 2013 EM 2013/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

8. august 2013 EM 2013/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 8. august 2013 EM 2013/103 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Fiskebestanden udgør en del af det grønlandske samfunds naturkapital og har stor værdi for samfundet.

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. 13. maj 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 8. august 2013 EM 2013/101 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Forslaget er foranlediget af de berørte rederiers ønske om at gøre op med de svagheder, som den

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. december 2005 VM 2006/13 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Det nuværende regelgrundlag for udøvelse af havnemyndighed er 1 i Hjemmestyrets bekendtgørelse

Læs mere

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 25. februar 2016 FM 2016/25 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Dette forslag skal ses i sammenhæng med 18, stk. 3, nr. 4, i forslaget til Inatsisartutlov om kommunernes og

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007

Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007 Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 129 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2006-511-0084 Udkast 29. januar 2007 Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af tinglysning og registrering af ejer- og

Læs mere

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 16. maj 2017 FM 2017/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af det forslag til Inatsisartutbeslutning, som blev behandlet i og vedtaget af

Læs mere

4. august 2008 EM 2008/73

4. august 2008 EM 2008/73 4. august 2008 EM 2008/73 Forslag til landstingsforordning nr. x af xx 2008 om ændring af landstingsforordning om leje af boliger (Øget tidsfrist for rettidig betaling og mulighed for at indgå afdragsordning

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner

Kapitel 1 Formål og definitioner Landstingslov nr. 23 af 18. december 2003 om kommunernes mulighed for at bidrage til erhvervsudvikling gennem investering i erhvervsmæssig virksomhed m.v. Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Formålet med

Læs mere

21. april 2017 FM 2017/21 RETTELSESBLAD 2. Erstatter rettelsesblad af 19. april 2017

21. april 2017 FM 2017/21 RETTELSESBLAD 2. Erstatter rettelsesblad af 19. april 2017 21. april 2017 FM 2017/21 RETTELSESBLAD 2 Erstatter rettelsesblad af 19. april 2017 Begrundelse På grund af sent indkommet lovteknisk høringssvar, er det fundet nødvendigt at fremsende et nyt rettelsesblad

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger xx. august 2016 EM 2016/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af en Inatsisartutbeslutning på efterårssamlingen i 2015. Det blev ved

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg

Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 78 - Bilag 13 Offentligt J.nr. 2005-511-0048 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 78 Forslag til Lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 11. juni 2018 EM2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at der ved vedtagelse af Inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering

Læs mere

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 6. november 2017 FM 2018/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1. Den overordnede baggrund for forslaget Den overordnede baggrund for ændringsforslaget er et ønske fra

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 3. august 2006 EM 2006/35 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Landsstyremedlemmet for Familie og Justitsvæsens ændringsforslag skal skabe en klar hjemmel for bevilling

Læs mere

Almindelige bemærkninger.

Almindelige bemærkninger. 11. marts 2004 FM 2004/23 Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på konto 20.11.50. FL 2004 er afsat 3 millioner kroner til det i forslaget skitserede

Læs mere

"Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre".

Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre. 1. august 2007 EM 2007/35 Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx. xxx 2007 om ændring af landstingslov om inddrivelse og forebyggelse af restancer til det offentlige (Én landsdækkende inddrivelsesmyndighed)

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 27. december 2005 VM 2006/14 1. Indledning: Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Ud fra ønsket om, at kommunerne skal kunne anvende revalideringsordningen optimalt, fremsættes

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 12. april 2012 FM 2012/44 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra Udvalget

Læs mere

Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger Ansvaret for Grønlands havmiljø er delt mellem Grønland og Danmark, idet landstingsforordning

Læs mere

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: JS@SKAT.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. 23. april 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger xx. februar 2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning På efterårssamlingen 2017 vedtog Inatsisartut Inatsisartutlov om beskatning af afkast af visse pensionskapitaler

Læs mere

21. august 2018 EM2018/215. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

21. august 2018 EM2018/215. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 21. august 2018 EM2018/215 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at der ved vedtagelse af inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering

Læs mere

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen.

I henhold til anpartsselskabslovens 67 a kan en spaltning ske til bestående selskaber eller nye selskaber, der opstår som led i spaltningen. Kendelse af 30. juni 2005. (j.nr. 04-119.434) Nægtet offentliggørelse af modtagelsen af spaltningsplan i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - under henvisning til, at de modtagende selskaber hverken er bestående

Læs mere

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 27. juni 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge muligheder

Læs mere

Der er modtaget høringssvar fra Datatilsynet, Udbetaling Danmark (UDK) og en privat borger (PB).

Der er modtaget høringssvar fra Datatilsynet, Udbetaling Danmark (UDK) og en privat borger (PB). NOTAT J.nr. 18-110-000004 Ref. DONI/MORBLO Den 3. oktober 2018 Høringsnotat forslag til lov om ophævelse af en række love på Miljø- og Fødevareministeriets og Udenrigsministeriets områder Baggrund Udkast

Læs mere

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk I medfør af 1 i lov nr. 134 af 28. marts 1984 om støtte til erhverv i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Formål

Læs mere

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger.

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. 23. april 2004 FM 2004/23 Rettelsesblad (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på Finansloven for

Læs mere

23. oktober 2007 EM 2007/44. Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse,

23. oktober 2007 EM 2007/44. Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, 23. oktober 2007 EM 2007/44 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. til Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse

Læs mere

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen TfS 2008, 76 SR Emne: Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen Resume: Skatterådet bekræftede, at den påtænkte spaltning af A ApS - som er et pengetankselskab - opfylder betingelserne om skattefri

Læs mere

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

20. august 2015 EM 2015/164. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 20. august 2015 EM 2015/164 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1 Overordnet baggrund for forslaget Inatsisartutlov nr. 13 af 22. november 2011 om den gymnasiale uddannelse

Læs mere

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger)

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger) Høringsudkast Forslag Sagsnr. 2017-324 Doknr. 470813 Dato 03-07-2017 til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden,

Læs mere

Side 1 af 6 UDDRAG AF Ministeriet for Grønlands lovbekendtgørelse nr. 99 af 21. marts 1984 Ajourført med ændringer til og med 12. juni 1996. Kapitel 7 Fuldbyrdelse af domme m.v. A. Civile sager 1. Tvangsfuldbyrdelse

Læs mere

10. august 2006 EM 2006/53. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2006 EM 2006/53. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2006 EM 2006/53 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Der har været tvivl om, hvilke hjemmelsbeføjelser 24 og 25 i landstingsforordning

Læs mere

x. x 2016 FM 2017/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger

x. x 2016 FM 2017/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger x. x 2016 FM 2017/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Med forslaget indføres en adgang for Naalakkersuisut til at fastsætte regler om krav til fakturering.

Læs mere

25. januar 2008 FM 2008/17 16.10.2007 EM 2007/62. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

25. januar 2008 FM 2008/17 16.10.2007 EM 2007/62. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 25. januar 2008 FM 2008/17 16.10.2007 EM 2007/62 1. Baggrunden for forordningsforslaget Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Forslaget lægger vægt på at skabe mulighed for i videre

Læs mere

4. maj 2017 EM 2017/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

4. maj 2017 EM 2017/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 4. maj 2017 EM 2017/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog Forslag til Inatsisartutbeslutning om at

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

4. marts 2016 FM 2016/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

4. marts 2016 FM 2016/100. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 4. marts 2016 FM 2016/100 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog under forårssamlingen 2015 et ændringsforslag til et beslutningsforslag (FM 2015/41).

Læs mere

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 9. september 2011 EM 2011/110 Bemærkninger til lovforslaget 1. Lovforslagets baggrund Almindelige bemærkninger Det foreslås, at der indføres et nyt indeks til beregning af rejeafgiften, i situationer hvor

Læs mere

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutslov nr. xx af xx.xx.2015 om SIKUKI Nuuk Harbour A/S og anlæg af havn ved Nuuk. Fremsat af formanden for Naalakkersuisut Afgivet

Læs mere

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2017 EM 2017/90 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af den Inatsisartutbeslutning, som blev vedtaget som EM 2015/120 på efterårssamlingen

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 25. januar 2008 31.07.2007 EM 2008/10 FM 2008/39 EM 2007/39 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn

Læs mere

14. februar 2006 VM 2006/8. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

14. februar 2006 VM 2006/8. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14. februar 2006 VM 2006/8 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Landstingsloven om vederlag m.v. til medlemmer af Landstinget og Landsstyret m.v. blev vedtaget under EM

Læs mere

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 11. oktober 2017 EM 2017/123 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formandskabet har fundet behov for at udvide adgangen til familieledsagelse i forbindelse med Inatsisartut

Læs mere

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 13. januar 2011 FM 2011/28 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Formålet med forslaget er at få en mere effektiv håndhævelse af reglerne i Inatsisartutloven om indhentning

Læs mere

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 18-06-2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber (budget- og regnskabsloven) trådte

Læs mere

9. december 2016 FM2017/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

9. december 2016 FM2017/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 9. december 2016 FM2017/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning om revalidering er fra 2001 og senest ændret i 2006. Der pågår i øjeblikket en række

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. november 2013 FM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog under sin efterårssamling i 2010 som dagsordenspunkt 68 et beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut pålægges at

Læs mere

13. august 2012 EM 2012/85. Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Kapitel 1 Anvendelsesområde

13. august 2012 EM 2012/85. Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst. Kapitel 1 Anvendelsesområde 13. august 2012 EM 2012/85 Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af yy. måned 2012 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne inatsisartutlov har til formål at fremme et effektivt

Læs mere

Regelanvendelse. Holdingselskaber

Regelanvendelse. Holdingselskaber UDKAST Bekendtgørelse om landinspektørselskaber I medfør af 4 a, stk. 7 og 8, og 8, stk. 3 og 4, i lov om landinspektørvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. xx af xx xxxx 2012, samt 8, stk. 6, i lovbekendtgørelse

Læs mere

26. april 2019 EM 2019/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde

26. april 2019 EM 2019/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde 26. april 2019 EM 2019/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om boligstøttelån Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne inatsisartutlov finder anvendelse på bestående lån ydet af Grønlands

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 25. september 2009 EM 2009/92 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Baggrunden for forordningsforslaget I forbindelse med Strukturudvalgets betænkning blev pædagogisk-psykologisk

Læs mere

Lov om ændring af færdselslov for Grønland

Lov om ændring af færdselslov for Grønland 1 Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselslov for Grønland (Periodisk syn af registrerede køretøjer) 1 I færdselslov for Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 995 af 26. oktober 2009, foretages følgende

Læs mere

Derudover kan der etableres et pantebrev. Sikringsakten er tinglysning jf. TL 1. Pantebrevet håndpantsættes jf. GBL 22.

Derudover kan der etableres et pantebrev. Sikringsakten er tinglysning jf. TL 1. Pantebrevet håndpantsættes jf. GBL 22. Opgave 1.1 Ved besvarelsen af opgaven skal den studerende kunne identificere de muligheder, der findes for stiftelse af sikkerheder og hvilke sikringsakter dette kræver. Det er muligt, at etablere sikkerhed

Læs mere

8. januar 2015 FM 2015/89. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

8. januar 2015 FM 2015/89. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 8. januar 2015 FM 2015/89 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Nærværende forslag blev fremsat i forbindelse med efterårssamlingen 2014, men på grund af udskrivelse af

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Fusion og spaltning

Orientering om den nye selskabslov Fusion og spaltning Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Fusion og spaltning Side 2 Fusion og spaltning Reglerne om nationale fusioner og spaltninger er ændret indenfor følgende områder: Fusions- og spaltningsplan

Læs mere

Lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven. og forskellige andre love og om ophævelse af lov om afgift

Lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven. og forskellige andre love og om ophævelse af lov om afgift Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt pr. e-mail til lovgivningogoekonomi@skm.dk, mst@skm.dk, jje@skm.dk og ds@skm.dk Lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven og forskellige

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Almindelige bemærkninger Forslag til ændring af Landstingslov om landstinget og landsstyret indeholder 2 præciseringer af lovteksten. Dels præciseres Landstingets Revisionsudvalgs opgaver dels præciseres

Læs mere

Udkast. I lov nr. 560 af 24. juni 2005 om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love (Virksomhedspant) foretages følgende ændring:

Udkast. I lov nr. 560 af 24. juni 2005 om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love (Virksomhedspant) foretages følgende ændring: Civilafdelingen Udkast Dato: Kontor: Procesretskontoret Sagsbeh: Anders Forman Sagsnr.: 2013-4006-0006 Dok.: 1227481 Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven for Færøerne og lov nr. 560 af 24. juni

Læs mere

28. februar 2011 FM 2011/88. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

28. februar 2011 FM 2011/88. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 28. februar 2011 FM 2011/88 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Forslaget har til hensigt at forbedre rammebetingelserne for fiskeriet som en følge af udviklingen i fiskerierhvervet.

Læs mere

EM2016/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

EM2016/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 29-07-2016 EM2016/28 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001 om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (isog vandeksportloven)

Læs mere

NAALAKKERSUISUT. Til: Jens Immanuelsen (Siumut), medlem af Inatsisartut. Kære Jens Immanuelsen

NAALAKKERSUISUT. Til: Jens Immanuelsen (Siumut), medlem af Inatsisartut. Kære Jens Immanuelsen Aningaasaqarnermut Nunamullu Namminermut Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Indenrigsanliggender NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT af GREENLAND Til: Jens Immanuelsen (Siumut), medlem af Inatsisartut

Læs mere

25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 EM 2007/43. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 EM 2007/43. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Forordningsforslaget indeholder ændring af 2 bestemmelser i den gældende landstingsforordning.

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Landstingsforordning om ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af miljøet.

Bemærkninger til forslag til Landstingsforordning om ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af miljøet. Bemærkninger til forslag til Landstingsforordning om ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af miljøet. 1. Almindelige bemærkninger. Landstingsforordning nr. 12 af 22. december 1988 om beskyttelse

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 11. august 2006 6. marts 2006 EM 2006/9 FM2006/14 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Lovforslagets baggrund Forslag til landstingslov om arbejdsmarkedsafgift skal afløse den nuværende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sundhedsvæsenet i Grønland

Forslag. Lov om ændring af lov om sundhedsvæsenet i Grønland 2008/1 LSF 52 (Gældende) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, REGSU, j.nr. 2003-12140-21 Fremsat

Læs mere

Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004. Skattefri spaltning. når din virksomhed står ved en skillevej

Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004. Skattefri spaltning. når din virksomhed står ved en skillevej Temahæfte 4 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Skattefri spaltning når din virksomhed står ved en skillevej Indhold Når din virksomhed står ved en skillevej Forord Når din

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 21. august 2015 EM 2015/119 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er oprindeligt fremsat og 1. behandlet på forårssamlingen 2014, som en del af et lovforslag, der

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Den xx. xxx 2017 EM 2017/XX Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre, at husstande hvor den ene ægtefælle eller samlever afgår ved døden, eller

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Indledning I 2013 indledtes på forsøgsbasis makrelfiskeri i Grønland. Den samlede fangst udgjorde 51.337 tons i 2013. Med

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 2. januar 2007 FM2007/22 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget til landstingsforordning om ejerlejligheder indeholder bestemmelser om de grundlæggende regler

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 6 af 2. december 2009 om erhvervsfremme af landbrug. Kapitel 1 Formål med og principper for erhvervsstøtte

Inatsisartutlov nr. 6 af 2. december 2009 om erhvervsfremme af landbrug. Kapitel 1 Formål med og principper for erhvervsstøtte Inatsisartutlov nr. 6 af 2. december 2009 om erhvervsfremme af landbrug. Kapitel 1 Formål med og principper for erhvervsstøtte 1. Denne lov har til formål at bidrage til Grønlands selvforsyning samt fremme

Læs mere

1. december 2014 FM 2015/XX. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

1. december 2014 FM 2015/XX. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 1. december 2014 FM 2015/XX Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov nr. 19 af 3. december 2012 om koncession til turistvirksomhed i udvalgte landområder trådte

Læs mere

29. marts 2019 EM2019/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

29. marts 2019 EM2019/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 29. marts 2019 EM2019/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning På efterårssamlingen 2018 blev der stillet et beslutningsforslag om, at ordensreglerne i bilag 4 til landstingsforordning

Læs mere

05. november 2015 EM 2015/21. Ændringsforslag. til

05. november 2015 EM 2015/21. Ændringsforslag. til 05. november 2015 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af XX. XXX 2015 om ændring af inatsisartutlov om afgift på hellefisk og makrel i det havgående fiskeri Fremsat af Naalakkersuisut

Læs mere

10. februar 2014 FM 2014/143. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

10. februar 2014 FM 2014/143. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 10. februar 2014 FM 2014/143 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1 Overordnet baggrund for forslaget Inatsisartutlov nr. 13 af 22. november 2011 om den gymnasiale uddannelse

Læs mere