Voksne med fysisk handicap (herunder senhjerneskade)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Voksne med fysisk handicap (herunder senhjerneskade)"

Transkript

1 Voksne med fysisk handicap (herunder senhjerneskade) (BEK 36, 2, stk. 1-3) Her svares på behov for og forventet forbrug af tilbud samt udviklingstendenser og indholdsmæssige krav til målgruppen som et hele. 63. Kommunens generelle bemærkninger til det forventede forbrug og behov for pladser til målgruppen. Bemærk, at dette spørgsmål er inkluderet for at give kommunen mulighed for at angive konkrete tal, hvis kommunen har dette behov. Skriv bemærkninger i det hvide felt Væsentlige ændringer på kort sigt (2010) 64. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget af brugen af tilbud udenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 65) NEJ (gå til spørgsmål 66) Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning 66. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i forbrugsmønster i forhold til tilbuddene i regionen? JA (gå til spørgsmål 67) NEJ (gå til spørgsmål 68) Hvis JA i spørgsmål Beskriv den væsentlige ændring herunder hvilke/hvilket tilbud, det drejer sig om.

2 68. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af tilbud indenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 69) NEJ (gå til spørgsmål 70), dette skete i 2008 hvor kommunen i langt højere grad selv hjemtog opgaver Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppe og ændringen er i op- eller nedadgående retning. 70. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af private opholdssteder? JA (gå til spørgsmål 71) NEJ (gå til spørgsmål 72) nej Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om ændringen er i op- eller nedadgående retning, og om der er tale om brug af opholdssteder til konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen

3 72. Laver eller planlægger kommunen forebyggende tiltag (f.eks. hjemmevejledning, aflastning eller andet), der kan have betydning for behovet for tilbud til målgruppen? JA, (gå til spørgsmål 73) NEJ (gå til spørgsmål 74) Ja, der ydes hjemmevejledning og aktiverende tilbud ligesom der er aflastningsmuligheder på plejecentrene allerede. Der opleves langt tidligere udskrivelser fra hospitalerne hvilket gør at der er sat et udviklingstiltag i gang som handler om kompetenceudvikling, øget normering, udgående sygepleje i aften/nat og uddannelse af specialsygeplejersker. Dette sker for at imødekomme den øgede kompleksitet på bl.a. senhjerneskadeområdet. Der er ansat hjerneskadekoordinator mhp at have én indgang til kommunen og mhp at koordinere tilbuddene. Hvis JA i spørgsmål Beskriv tiltagene og den forventede betydning for behovet for tilbud. Der er lavet en beskrivelse af tilbuddene til senhjerneskadede borgere i kommunen med forslag til fremtidige indsatser for at sikre koordinerede og sammenhængende tilbud. Ligeledes er der ønske om at anvende Regionens tilbud eller private tilbud i situationer hvor kommunen ikke har kompetencerne, ex. Høskov,Vejlefjord. 74. Har kommunen andre planer, som kan påvirke behovet for pladser og tilbud til målgruppen? JA (gå til spørgsmål 75) NEJ (gå til spørgsmål 76) Dette afhænger af hvordan beskrivelsen af fremtidige tilbud modtages og prioriteres ledelsesmæssigt og politisk. Hvis JA i spørgsmål Beskriv planerne og den forventede betydning for behovet for tilbud. Målet er helt klart at lave sammenhængende, kvalitative og koordinerede forløb på tværs af kommunens afdelinger.

4 Væsentlige ændringer på langt sigt ( ) 76. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget af brugen af tilbud udenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 77) NEJ (gå til spørgsmål 78) nej Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning 78. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i forbrugsmønster i forhold til tilbuddene i regionen? JA (gå til spørgsmål 79) NEJ (gå til spørgsmål 80) nej Hvis JA i spørgsmål Beskriv den væsentlige ændring herunder hvilke/hvilket tilbud, det drejer sig om.

5 80. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af tilbud indenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 81) NEJ (gå til spørgsmål 82) nej Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppe og ændringen er i op- eller nedadgående retning. 82. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af private opholdssteder? JA (gå til spørgsmål 83) NEJ (gå til spørgsmål 84) nej Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om ændringen er i op- eller nedadgående retning, og om der er tale om brug af opholdssteder til konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen

6 84. Laver eller planlægger kommunen forebyggende tiltag (f.eks. hjemmevejledning, aflastning eller andet), der kan have betydning for behovet for tilbud til målgruppen? JA, (gå til spørgsmål 85) NEJ (gå til spørgsmål 86) Ikke yderligere kommentarer Hvis JA i spørgsmål Beskriv tiltagene og den forventede betydning for behovet for tilbud. 86. Har kommunen andre planer, som kan påvirke behovet for pladser og tilbud til målgruppen? JA (gå til spørgsmål 87) NEJ (gå til spørgsmål 88) Der er planer om at udvide døgngenoptræningspladser til det dobbelte antal, 20 stk. Hvis JA i spørgsmål Beskriv planerne og den forventede betydning for behovet for tilbud. Skal politisk prioriteres og bevilges.

7 Indholdsmæssige krav og udviklingstendenser på kort og langt sigt (BEK 36, 2, stk. 1, litra 1 og stk. 3) 88. Oplever kommunen tendenser indenfor målgruppen, der kræver nye typer af tilbud? JA (gå til spørgsmål 89) NEJ (gå til spørgsmål 90) De tidligere udskrivelser, flere genoptræningsplaner Hvis JA i spørgsmål Beskriv hvilke tendenser og tilbud Kræver andre kompetencer, anden normering, andre hjælpemidler, andre rammer til yngre senhjerneskadede. 90. Har kommunen i øvrigt indholdsmæssige krav til målgruppens tilbud? JA (gå til spørgsmål 91) NEJ (gå til spørgsmål 92). Hvis JA i spørgsmål Beskriv hvilke Målgruppen voksne med fysisk handicap (herunder senhjerneskade) er afsluttet.

8 Hjælpemiddelområdet Høreområdet. Det ældreafdeling tidl. købte af ydelser var kun i relation til voksne hørehandicappede og bestod alene i - grundundervisning i brug af Høreapparat (HA) - råd og vejledning til brugere af HA - justering af HA Det var den ydelse Hjælpemiddelsektionen hjemtog i 2008 og selv ansatte hørekonsulenter. De andre ydelser vedr. voksne ligger i handicapafdelingen - som jeg ikke kan vurdere udviklingen på. Derfor har Hjælpemiddelsektionen hverken op- eller nedadgående forbrug hos regionen i den sammenhæng. Synsområdet Her hjemtog vi i 2008 tilsvarende sagsbehandlingen af synstekniske hjælpemidler og ansatte egne synskonsulenter. I 2008 købte Hjælpemiddelsektionen dog fortsat ydelser fra Center for Syn og kommunikation ved regionen. Da denne institution er overgået til Århus Kommune pr er det der Hjælpemiddelsektionen nu køber de relevante ydelser. Tilsvarende gælder også de få ydelser Hjælpemiddelsektionen i 2008 købte i forbindelse med kommunikationstekniske hjælpemidler ved Taleinstituttet. Disse ydelser købes nu også ved Århus Kommune for at have tilbuddene samlet. Hjælpemiddelsektionen forventer, at det er hertil (Århus Kommune) vi skal angive fremtidige behov i 2010 og årene fremover. Hjælpemiddelområdet Her hjemtog Hjælpemiddelsektionen al rådgivning fra Regionen i 2008 og ansatte terapeuter med specialist viden hertil.

9 Personer med behov for tilbud på hjælpemiddelområdet (BEK 36, 2, stk. 1-3). Her svares på behov for og forventet forbrug af tilbud samt udviklingstendenser og indholdsmæssige krav til målgruppen som et hele Kommunens generelle bemærkninger til det forventede forbrug til målgruppen. Bemærk, at dette spørgsmål er inkluderet for at give kommunen mulighed for at angive konkrete tal, hvis kommunen har dette behov. Skriv bemærkninger i det hvide felt Væsentlige ændringer på kort sigt (2010) 209. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget af brugen af tilbud udenfor regionen? JA, (gå til spørgsmål 210) NEJ (gå til spørgsmål 211) Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning 211. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i forbrugsmønster i forhold til tilbuddene i regionen? JA (gå til spørgsmål 212) NEJ (gå til spørgsmål 213) Hvis JA i spørgsmål Beskriv den væsentlige ændring herunder hvilke/hvilket tilbud, det drejer sig om

10 213. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af tilbud indenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 214) NEJ (gå til spørgsmål 215) Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning 215. Laver eller planlægger kommunen forebyggende tiltag (f.eks. hjemmevejledning, aflastning eller andet), der kan have betydning for behovet for tilbud til målgruppen? JA, (gå til spørgsmål 216) NEJ (gå til spørgsmål 217) Hvis JA i spørgsmål Beskriv tiltagene og den forventede betydning for behovet for tilbud.

11 217. Har kommunen andre planer, som kan påvirke behovet for pladser og tilbud til målgruppen? Svarmuligheder JA (gå til spørgsmål 218) NEJ (gå til spørgsmål 219) Hvis JA i spørgsmål Beskriv planerne og den forventede betydning for behovet for tilbud. Væsentlige ændringer på langt sigt ( ) 219. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget af brugen af tilbud udenfor regionen? JA, (gå til spørgsmål 220) NEJ (gå til spørgsmål 221) Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning

12 221. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i forbrugsmønster i forhold til tilbuddene i regionen? JA (gå til spørgsmål 222) NEJ (gå til spørgsmål 223) Hvis JA i spørgsmål Beskriv den væsentlige ændring herunder hvilke/hvilket tilbud, det drejer sig om 223. Har kommunen planer om at ændre væsentligt i omfanget i brugen af tilbud indenfor regionen? JA (gå til spørgsmål 224) NEJ (gå til spørgsmål 225) Hvis JA i spørgsmål Uddybende bemærkninger til den væsentlige ændring herunder om der er tale om konkrete diagnoser/handicap indenfor målgruppen, hvilke/hvilket tilbud, der er tale om og ændringen er i opadgående eller nedadgående retning

13 225. Laver eller planlægger kommunen forebyggende tiltag (f.eks. hjemmevejledning, aflastning eller andet), der kan have betydning for behovet for tilbud til målgruppen? JA, (gå til spørgsmål 226) NEJ (gå til spørgsmål 227) Hvis JA i spørgsmål Beskriv tiltagene og den forventede betydning for behovet for tilbud Har kommunen andre planer, som kan påvirke behovet for pladser og tilbud til målgruppen? JA (gå til spørgsmål 228) NEJ (gå til spørgsmål 229) Hvis JA i spørgsmål Beskriv planerne og den forventede betydning for behovet for tilbud.

14 Indholdsmæssige krav og udviklingstendenser på kort og langt sigt (BEK 36, 2, litra 1 og stk. 3) 229. Oplever kommunen tendenser indenfor målgruppen, der kræver nye typer af tilbud? JA (gå til spørgsmål 230) NEJ (gå til spørgsmål 231) Hvis JA i spørgsmål Beskriv hvilke tendenser og tilbud 231. Har kommunen i øvrigt indholdsmæssige krav til målgruppens tilbud? JA (gå til spørgsmål 232) NEJ (gå til spørgsmål 233) Hvis JA i spørgsmål Beskriv hvilke Målgruppen personer med behov for tilbud på hjælpemiddelområdet er afsluttet.

15

16

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011 I denne del skal der svares på: Overordnede spørgsmål vedr. kommunens rolle som efterspørger af tilbud set i forhold til foregående år (2009/2010)

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Dette skema omfatter kommunens forventninger til forbrug af pladser på de specialundervisningstilbud,

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften . Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper og giver et hurtigt samlet overblik i forhold

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune fra:hvidovre kommune fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Søren Ethelberg Tlf. nr. 36393811 Mail.: set@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr.

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Albertslund kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Lisa Overgaard Jesper Bergenholttz 43 68 65 50 Tlf. nr. 43 68 61 06 Mail.: Lisa.Overggard@albrtslund.dk

Læs mere

0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Ét svar i hver linje

0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Ét svar i hver linje 0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt. afklarende

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Egedal kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Kontaktperson Hans Nordskov Hansen Tlf. nr. 72596451 Mail.: hans.hansen@egekom.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:furesø kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Furesø kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb... 1 Resumé... 2 1. Oplæg til ny organisering af rehabilitering og det sammenhængende borgerforløb...

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt

Læs mere

Den kommunale redegørelse til rammeaftale Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn

Den kommunale redegørelse til rammeaftale Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn Side 1 af 20 Generelt Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn Dato for afsluttet indberetning: 30.04.2009 Dato for politisk godkendelse: 09.10.2009 G1a. Hvordan vurderer kommunen værdien

Læs mere

anette holm tlf

anette holm tlf 0% 1% 100% 1 af 67. Skabelon for Børn- og ungeområde (Alle -henvisninger er til Serviceloven, Lovbekendtgørelse nr 1117 af 26/09/2007): Ét svar i hver linje Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:albertslund kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Line Friis Brorholt/ Unna Scherer Tlf. nr. 43686155/ 43686404 Mail.: Line.friis.brorholt@albertslund.dk

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

http://defgosoftware2.net/defgo/surveyservlet;jsessionid=e7b5b995f46712cdd152...

http://defgosoftware2.net/defgo/surveyservlet;jsessionid=e7b5b995f46712cdd152... Side 1 af 16 0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt.

Læs mere

Udkast til. Rammeaftale 2008. - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark

Udkast til. Rammeaftale 2008. - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark Udkast til Rammeaftale 2008 - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark 25. juli 2007 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING 2 KOMMUNALE REDEGØRELSER 3 FREDERICIASKOLEN 4 NYBORGSKOLEN

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune 1 PROCES Kvalificering med Handicapråd, den 26.april 2018 Kvalificering med ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere april/maj 2018 Politisk behandling forår 2018 Hvert driftsområde udarbejder handleplaner,

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF:

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010. for tilbud omfattet af rammeaftalen. Jammerbugt Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010. for tilbud omfattet af rammeaftalen. Jammerbugt Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010 for tilbud omfattet af rammeaftalen Jammerbugt Kommune Indledning Denne skabelon omfatter kommunernes forventninger

Læs mere

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives.

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives. Side 1 af 13 sider. Gribskov kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v.

Læs mere

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 10-10-2013 Sagsid.: 11578 Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for genbrugshjælpemidler og forbrugsgoder jf. 112 og 113. Område

Læs mere

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015 Sidst revideret 20-02-2015 Svendborg Kommune Social og Sundhed Myndighedsafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Telefon: 62 23 30 00 socmyn@svendborg.dk www.svendborg.dk BAGGRUNDSNOTAT Vurdering af hjemtagelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Kontaktperson Simon Lund Tlf. nr. 48 49 11 71 Mail.: slu@horsholm.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Høreapparater undervisning - instruktion

Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Hvad indgår i Høreapparater + ørepropper Undervisning om høreapparaters muligheder

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet for tilbud omfattet af rammeaftalen. Brønderslev Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet for tilbud omfattet af rammeaftalen. Brønderslev Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010 for tilbud omfattet af rammeaftalen Brønderslev Kommune Indledning Denne skabelon omfatter kommunernes forventninger

Læs mere

Langeland kommunes redegørelse 2007

Langeland kommunes redegørelse 2007 Langeland kommunes redegørelse 2007 - til brug for rammeaftalen for specialundervisning i Region Syddanmark OBS! Det anbefales at læse den medfølgende vejledning inden udarbejdelsen af redegørelsen. 1

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Halsnæs kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Stig Hjermind Tlf. nr. 24985493 Mail.: sthj@halsnaes.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning

Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning Ansøgning om rehabiliteringsophold - vejledning Via dette skema kan du som borger ansøge om et rehabiliteringsophold eller forløb ved kommunens rehabiliteringscenter (jf. bestemmelserne i Serviceloven

Læs mere

Tilbud til voksne med synsnedsættelser

Tilbud til voksne med synsnedsættelser Kommunikationscentret Tilbud til voksne med synsnedsættelser 1 2 Hvem er vi? Synsafdelingen består af syv synskonsulenter og to optikere alle med en høj faglig ekspertise inden for det synsfaglige område

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på sociale

Læs mere

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018 Seniorrådet i Gladsaxe v/ formand Inge Maria Mandrup Rådhus Allé, 2860 Søborg Formandens telefonnummer: 61 40 30 16 Formandens e-mail: ingemandrup@hotmail.com Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak

Læs mere

Hvem henvender vi os til?

Hvem henvender vi os til? 1 Hvem er vi? SYN Synsafdelingen består af 5 synskonsulenter og 2 optikere alle med en høj faglig ekspertise inden for det synsfaglige område samt special og svagsynsoptiske område. Hvem henvender vi os

Læs mere

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats

uljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Puljen til løft af ældreområdet Udbygning af eksisterende indsats/ ny indsats Styrket rehabilitering- Status i VK Formål løn udgift udgift revision andre og genoptræningsindsats indsats formidling udgift

Læs mere

Vis udskrift: "Børn 2009" https://app01.defgosoftware.net/defgo/surveyservlet?dummy=12651894683574748383&id=1223730&target=showpopup&jsbf=showa...

Vis udskrift: Børn 2009 https://app01.defgosoftware.net/defgo/surveyservlet?dummy=12651894683574748383&id=1223730&target=showpopup&jsbf=showa... Side 1 af 35 0% 0% 100% 1 af 55. Skabelon for Børn- og ungeområdet (Alle -henvisninger er til Serviceloven, senest bekendtgjort ved Lovbekendtgørelse nr. 941 af 1. oktober 2009): På flere spørgsmål er

Læs mere

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9 Indledning... 4 Kapitel 1: Baggrund for rammeaftalen... 5 Rammeaftalens opbygning og indhold... 5 Lovgrundlag... 6 Rammeaftalens parter og aktører... 6 Proces og tidsplan i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem.

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem. Baggrund om ViSP samarbejdet Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) er oprettet 1. august 2003 ved en sammenlægning af de hidtidige Specialskoler for Voksne i Næstved og i Nykøbing F. Borgerne har fri

Læs mere

Hjerneskadehus arbejdspapir, april 2017

Hjerneskadehus arbejdspapir, april 2017 1 Sygehus Højt specialiseret tilbud (CNN)center for neurorehab Fælles myndighed Andre instanser (Fx: skole, jobcenter, pårørende, læger mv.) Indgang Hjerneskadehus - Flerfagligt indgangsteam - Koordinerende

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

Herning Kommune FUNKTIONS- NEDSÆTTELSE OG ERHVERV. Center for Kommunikation

Herning Kommune FUNKTIONS- NEDSÆTTELSE OG ERHVERV. Center for Kommunikation Herning Kommune FUNKTIONS- NEDSÆTTELSE OG ERHVERV Center for Kommunikation 1 Center for Kommunikation CENTER FOR KOMMUNIKATION Centret består af: Synsafdelingen Handicapteknologiafdelingen Høreafdelingen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:københavns kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Københavns kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få?

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Spastikerforeningen Indhold Aflastning for familier... 4 Aflastning for barnet/den unge... 4 Anbringelse udenfor hjemmet... 4 Boligændringer... 4 Børnefagligundersøgelse

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

Årsberetning Høreområdet

Årsberetning Høreområdet Årsberetning 2018 Høreområdet 1 Indhold Høreområdet...1 Indledning...3 Implementering af Høreområdet...3 Arbejdsopgaver...3 Tilgængelighed...4 Information om hjemtagelsen...4 Høreteknisk udstyr og test-

Læs mere

Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning:

Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning: Myndighedsområdet 17. august 2010 Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning: - servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108 - lov nr. 564 af 6. juni

Læs mere

De kommunale redegørelser forud for Rammeaftale 2009

De kommunale redegørelser forud for Rammeaftale 2009 I denne del skal der svares på spørgsmål, der vedrører: samarbejdet om indgåelse af Rammeaftale 2008 evt. problemer med at finde tilstrækkelige og egnede tilbud altså udmøntningen af Rammeaftale 2008 akutte

Læs mere

4. Beskriv og vurdér samarbejdet med Regionsrådet og de øvrige kommuner i forbindelse med indgåelse af rammeaftalen for 2010

4. Beskriv og vurdér samarbejdet med Regionsrådet og de øvrige kommuner i forbindelse med indgåelse af rammeaftalen for 2010 1. Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr.: Mette Sielemann, 4849 3145 1.2. Kommunenummer: 223 2. Kun for kommuner, der af ministeriet er pålagt at indgå i forpligtende samarbejder: Beskriv og vurdér

Læs mere

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 18-12-2008 Sagsid.: Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Område

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Helsingør kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: euh43@helsingor.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

Tyngde Start-Slut, Alle

Tyngde Start-Slut, Alle Evaluering af Korttidscenter I 2013 blev der oprettet et korttidscenter i Center Sundhed, og det blev besluttet at indsatsen skulle evalueres i 2014. Formålet med Korttidscenteret er, at borgeren skal

Læs mere

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Lov og ret Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Indhold Den vigtige lov: Serviceloven... 4 Den særlige familievejlederordning... 4 Træning og behandling... 4 Merudgifter... 4 Tabt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Frederiksberg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Kontaktperson Det sociale voksenområde: Claus Jarset Tlf. nr. 3821 5040 Mail.: clja01@frederiksberg.dk Skemaet

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale. Frederikshavn Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale. Frederikshavn Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Frederikshavn Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:ishøj/vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet 1 Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet Indhold Oversigt over de oplysninger, som skal foreligge inden 1. maj 2009 1. Nye

Læs mere

Spørgeskema vedrørende den centrale udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser

Spørgeskema vedrørende den centrale udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser Spørgeskema vedrørende den centrale udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser National koordination - Socialstyrelsen KKR Syddanmark I N D L E D E N D E O P L Y S N I N G E R FRIST FOR FREMSENDELSE

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Derfor mener Scleroseforeningen: Afsluttende bemærkninger

Derfor mener Scleroseforeningen: Afsluttende bemærkninger Derfor mener Scleroseforeningen: At den foreliggende gennemgribende ændring af Servicelovens voksenbestemmelser, også bliver brugt til direkte i lovteksten, at tydeliggøre retten til hjælp til forældreopgaver

Læs mere

Ny N S y tart r Tema

Ny N S y tart r Tema Ny Start Tema Baggrund Der er i Rebild Kommune en større gruppe af socialudsatte familier, hvor: Familierne har kontakt til flere forskellige sagsbehandlere / myndighedspersoner i Rebild Kommune. De voksne

Læs mere

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt:

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation

Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation Strategi: Organisering, ledelse og kommunikation Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018 Indledning Rebild Kommune skal fremadrettet løfte flere og mere komplekse opgaver end i dag. Dette bl.a.

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 29. sep. 2010 Sagsid.: std Version nr.: 3 Kvalitetsstandard for Område Specialundervisning for voksne Kompenserende

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Velkommen. Myndighedsafdelingen

Velkommen. Myndighedsafdelingen Velkommen Myndighedsafdelingen PROGRAM Hvem er vi Rehabilitering hvad er det? Hjælp til rengøring og personlig pleje og rehabilitering Efterbyggelse Spørgsmål Myndighedsafdelingen i Ældre- og Handicap

Læs mere

Show answers: Spørgeskemaundersøgelse

Show answers: Spørgeskemaundersøgelse Side 1 af 16 0% 1% 100% 1 af 52. Skabelon for regionsredegørelse 2007 Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt. afklarende spørgsmål): 2 af 52. Regionens navn: Region Nordjylland Region Midtjylland

Læs mere

Udmøntning af Thisted Kommunes værdighedsstrategi, herunder midler fra værdighedsmilliarden og bloktilskud

Udmøntning af Thisted Kommunes værdighedsstrategi, herunder midler fra værdighedsmilliarden og bloktilskud Udmøntning af Thisted Kommunes værdighedsstrategi, herunder midler fra værdighedsmilliarden og bloktilskud Udmøntning af værdighedsstrategien 2019-2022 Livskvalitet Thisted kommune vil understøtte borgere

Læs mere

Notat Udvikling i det nære sundhedsvæsen

Notat Udvikling i det nære sundhedsvæsen SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Sundhed og Ældre Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk Kontaktpersoner: Anne Christmann Ramsgaard Inge Voer Laursen Dato: 9. september Notat Udvikling

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Else Petersen Tlf. nr. 60230709 Mail.: elpe@halsnaes.dk Skemaet er tænkt et værktøj til brug ved udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj,

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune Glostrup kommune Side 1 af 13 sider. Glostrup kommune Kontaktperson Social Service: Johan Kroesen PPR: Søren Post Mail.: johan.kroesen@glostrup. dk Soren.post@glostrup.dk Tlf. nr. Skemaet er tænkt som

Læs mere

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf.

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning/ rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel på plejeboligområdet 2014

Ressourcetildelingsmodel på plejeboligområdet 2014 Ressourcetildelingsmodel på plejeboligområdet 2014 Side 1 af 8 Indledning: I forbindelse med det vedtagne budget 2014, har det været nødvendigt, at revidere den vedtagne ressourcetildelingsmodel på plejeboligområdet.

Læs mere

Godkendt: August 2016

Godkendt: August 2016 1 of 5 Overskrift: Hjerneskadekoordinering Akkrediteringsstandard: Hjerneskaderehabilitering Godkendt: August 2016 Revideres næste gang: August 2017 Formål: At sikre at borgere med følger efter hjerneskader

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Allerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Kontaktperson Gitte Overgaard Tlf. nr. 4810 0244 Mail.: Giov@alleroed.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold tha@sm.dk

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold tha@sm.dk Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold tha@sm.dk Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3. Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.9 2015 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning* til

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier som modtager familiebehandling eller har anbragte børn og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier, med ca. 1.100 individer,

Læs mere