1 Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14:15 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14:15 2"

Transkript

1 Refer Handicapråd Mødedo: 4. december 2014 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: 1 Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14: Høring - Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale område for voksne i Horsens Kommune - kl. 14:15-14:30 Stus på organisionsændring og flytning til nye lokaler i Handicap, Psykiri, Socialt Udste - kl. 14:30-14:40 Orientering om Stregien for Handicap, Psykiri, Social Udste kl. 14:40-14:50 Orientering om Mestringsenheden i Handicap, Psykiri, Socialt Udste - Kl. 14:50-15:00 6 Orientering om Headspace - Uds fra 18. september kl. 15:00-15: Orientering om afgørelse vedrørende hjemmel til dække udgifter til brugerrepræsentanter i forbindelse med udbud - kl. 15:10-15:15 8 Orientering fra Handicapkonsulenten - kl.15:15-15: Stus på Handicapprisen kl. 15:25-15: Mødekalender kl. 15:35-15: Underskrift af refer fra handicaprådsmøde den 18. september kl. 15:40-15:45 12 Eventuelt - kl. 15:45-16:

2 Side 2/16 1. Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14: P Horsens Kommune har udarbejdet forslag til sundhedspolitik Sundhedspolitikken er udarbejdet på tværs af direktørområderne. Den er opbygget efter de politisk godkendte udvalgsplaner. Sundhedsvisionen for er: Borgere i Horsens Kommune skal leve længere med flere gode leveår og forbedret livskvalitet Borgere i Horsens Kommune skal have lige muligheder for leve et sundt og aktivt liv. Borgere i Horsens Kommune skal være deltagende samfundsbogere og mindre afhængige af behandling og pleje. Sundhedspolitikken er koordineret med Sundhedsaftalen for , de 7 nionale mål for danskernes sundhed og Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. Høringsfrist 20. december Udkastet er sendt særskilt i høring i Ældreråd, Handicapråd og Ungeråd, samt særskilt til 1. behandling i alle fagudvalg i december Administrionen bemyndiges til i januar 2015 tilrette politikken i forhold til høringssvar, og politikken sendes derefter til 2. behandling i fagudvalg og Erhvervs- og Økonomiudvalg, med endelig godkendelse i Byrådet. v/ Ulla Hjorth, Velfærds- og Sundhedssstaben Handicaprådet beslutter om der skal afgives høringssvar. Handicaprådet besluttede afgive høringssvar inden den forlængede høringsfrist 15. januar Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt.

3 Bilag Forslag til Horsens Kommunes Sundhedspolitik Sundhed med vilje Side 3/16

4 Side 4/16 2. Høring - Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale område for voksne i Horsens Kommune - kl. 14:15-14: A De generelle bestemmelser om tilsyn i Retssikkerhedsloven, som pålægger kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver løses, er på enkelte områder suppleret af særlige bestemmelser i serviceloven (SEL). Tilsynet omfter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. Pligten til føre tilsyn gælder for opgaver, der udføres af kommunens eget personale og for opgaver udført af andre (fx selvejende institutioner, frivillige organisioner o.l.). Det er op til kommunalbestyrelsen tage stilling til, hvordan tilsynet konkret skal planlægges og udføres i kommunen. Der er dog pligt til aktivt tilsyn. Horsens Kommune bevarer de tilsynsforpligtelser, der ikke overføres til Socialtilsynet. Horsens Kommunes tilsynsforpligtelser vil således fra den 1. januar 2014 være: tilsyn med børns levevilkår personreleret tilsyn, herunder i forbindelse med magtanvendelse kriminalpræventivt tilsyn driftsorienteret tilsyn med egne og prive tilbud efter SEL, der er beliggende i kommunen, og som ikke er omftet af 4 i lov om socialtilsyn tilsyn med opgaver udført af prive fritvalgsleverandører Nærværende retningslinjer omhandler udøvelse af tilsyn med kommunens øvrige sociale tilbud på voksenområdet, tilsyn efter Tilbudsportalbekendtgørelsen samt tilsyn med magtanvendelsesreglerne. Tilsynet omfter både tilbud, som kommunens selv driver, og tilbud og opgaver, der udføres af andre.kommunen har ansvaret for føre tilsyn, uanset hvem der udfører opgaven. Retningslinjerne godkendt den 4. februar 2009 i Udvalget for Voksenservice (nu Udvalget for Velfærd og Sundhed) er tilpasset ny lovgivning gældende fra 1. januar Herunder præciseret Horsens Kommunes forpligtelser i forhold til indberette og oprette de enkelte tilbud på Tilbudsportalen efter en godkendelse af de indberettede oplysninger. v/ Inger Buhl Foged, Velfærds- og Sundhedsstaben Handicaprådet beslutter om der skal afgives høringssvar Handicaprådet besluttede afgive høringssvar inden høringsfristen den 16. december 2014.

5 Side 5/16 Der sendes et nyt bilag med referet, da der var vedhæftet et forkert bilag til punktet på dagsordenen. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt. Bilag Retningslinier for udførelse af tilsyn med tilbud til voksne borgere med vedvarende handicap.

6 Side 6/16 3. Stus på organisionsændring og flytning til nye lokaler i Handicap, Psykiri, Socialt Udste - kl. 14:30-14: A Organisionsændringen, der blev iværks 1. februar 2014 er kommet rigtig godt igang og mange store opgaver er blevet løst. Flytning af mange medarbejdere og borgere er foregået over sommeren og efterår og er nu ved være fint på plads. Der gives en stus på begge dele på mødet. / Ce H. Kristiansen, driftschef Handicap, Psykiri, Socialt Udste orienteringen tages til efterretning. Orienteringen tages til efterretning. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt. Bilag Handicaprådsmøde den 4 december 2014 (2)

7 Side 7/16 4. Orientering om Stregien for Handicap, Psykiri, Social Udste kl. 14:40-14: G Der er med udgangspunkt i Velfærds- og Sundhedsudvalgets vision, Regeringens forskellige stregier og de samfundsmæssige udfordringer udarbejdet en ny stregi for Handicap, Psykiri, Socialt Udste for 2015 til En proces, der har involveret alle medarbejderne med opstart i maj måned 2014 og afsluttes her ultimo november med en færdig stregi. Stregien præsenteres på mødet. v/ Ce H. Kristiansen, driftschef Handicap, Psykiri, Socialt Udste orienteringen tages til efterretning Orienteringen tages til efterretning. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt. Bilag Handicaprådsmøde den 4 december 2014 (2)

8 Side 8/16 5. Orientering om Mestringsenheden i Handicap, Psykiri, Socialt Udste - Kl. 14:50-15: G Mestringsenheden i Handicap, Psykiri, Socialt Udste starter den 1. januar 2015 med udgangspunkt i Specialvejledningen, Aktivitet og Samvær. Mestringsenheden er et intensivt trænings- og afklaringsforløb. Forløbet varer tre måneder og det forventes, der på årsbasis er 64 borgere, som får glæde af tilbuddet. Formålet med Mestringsenheden er, borgerne øger deres egenmestring og livskvalitet, samtidig med kommunens udgifter reduceres.ved hjælp af nye metoder, gruppeforløb og en intensiv indss forventes det nemlig, borgerne i højere grad kan klare sig selv efter endt forløb. Borgeren vil også gennem tilbuddet blive motiveret for arbejde videre med sine egne mål for få opfyldt sine håb og drømme for fremtiden. v/ Ce H. Kristiansen, driftschef Handicap, Psykiri, Socialt Udste orienteringen tages til efterretning. Orienteringen tages til efterretning. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt. Bilag Handicaprådsmøde den 4 december 2014 (2)

9 6. Orientering om Headspace - Uds fra 18. september kl. 15:00-15: Ø Headspace Horsens blev etableret i september Side 9/16 Der er oprettet 6 lokale centre i regi af headspace, der hører under Det Sociale Netværk. De øvrige centre er: København, Rødovre, Roskilde, Odense, Esbjerg og Aalborg. Headspace opgave er tilbyde åben, anonym rådgivnin til unge i Horsens, og tilbyde hjælp til brobygning til kommunale eller frivillige organisioner, hvis der er brug for det. Headspace horsens åbnede september 2013 og har rekrutteret frivillige til samtalerne og med de unge. De rekrutterede er primært psykologstuderende fra Aarhus. Det har været svært rekruttere lokale frivillige. Headspace har i det første år gennemført samtaler med 161 unge, der i gennemsnit har været til samtale 4,8 gange. De unge, der har besøgt headspace har været ældre end først forventet, majoriteten er mellem 17 og 24 år. Den overvejende motivion til henvende sig til headspace er: tristhed, bekymring, usikkerhed og nedtrykthed efterfulgt af grunde som konflikter med familie og venner, boligsituion og uddannelse og arbejde. Headspace Horsens består af en centerleder og to medarbejdere, der er finansieret af headspace, samt en deltidsmedarbejder, der er udlånt finansieret af Horsens Kommune. Centret har fået stillet den tidligere pedelbolig på Skolegade 7 til rådighed. Desuden ydes et driftstilskud på kr. i de to projektår. Midlerne afholdes indenfor budget i henholdsvis Uddannelses og Arbejdsmarked og Velfærd og Sundhed. v/ Helle Ibsen, Velfærds- og Sundhedsstaben orienteringen tages til efterretning Orienteringen tages til efterretning. Bilag Bilag til Handicaprådsmøde - Slides headspace Bilag til Handicaprådsmøde - Brobygningsvifte Horsens

10 7. Orientering om afgørelse vedrørende hjemmel til dække udgifter til brugerrepræsentanter i forbindelse med udbud - kl. 15:10-15:15 Side 10/ P Orientering om afgørelse fra Økonomiministeriet om godtgørelse af udgifter til brugerrepræsentanter på udbud af hjælpemidler. v/ Helle Ibsen, Velfærds- og Sundhedsstaben orienteringen tages til efterretning Orienteringen tages til efterretning. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog ikke under dette punkt. Bilag Mail fra Indkøbsfællesskabet for Hedensted, Horsens og Odder kommuner

11 8. Orientering fra Handicapkonsulenten - kl.15:15-15:25 Side 11/ P Orientering fra Handicapkonsulenten På Kick-off dagen den 8. oktober 2014 bidrog deltagerne med input til stregien for den social psykiriske indss i Horsens Kommune. Dette bidrag vil blive indarbejdet i stregien. Psykiristregien forløber efter planen. Der vil forelægge et udkast i februar Direktionen har indskærpet alle direktørområder sikrer deres respektive teleslyngeanlæg fungerer, og der udpeges en medarbejder, der er ansvarlig for opgaven. orienteringen tages til efterretning Orienteringen tages til efterretning. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog ikke under dette punkt.

12 Side 12/16 9. Stus på Handicapprisen kl. 15:25-15: P Stus på Handicapprisen Arbejdsgruppen har valgt Bjarne S. Pedersen ud af 11 indkomne kandider. Handicapprisen uddeles onsdag den 10. december 2014 i Sønderbro Kulturhus. v/ Jeanette L. Nielsen orienteringen tages til efterretning Orienteringen tages til efterretning. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog under dette punkt.

13 Side 13/ Mødekalender kl. 15:35-15: P Mødeplan for Handicaprådet 2015 mødeplanen vedtages. Mødeplanen for 2015 vedtages. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog ikke under dette punkt. Bilag Mødeplan 2015.doc

14 Side 14/ Underskrift af refer fra handicaprådsmøde den 18. september kl. 15:40-15: P Underskrift af referet Referet underskrives af de tilstedeværende. Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog ikke under dette punkt.

15 Side 15/ Eventuelt - kl. 15:45-16: P Under eventuelt drøftes / orienteres om en række emner, som har relevans for Handicaprådets virke, men ikke udgør et selvstændigt dagsordenspunkt. Jette Birgitte Pedersen orienterede om Temadagen: "Hvordan har du det" den 5. november 2014 på Horsens Rådhus. Der blev udleveret meriale med spørgsmål på 28 sider, som kunne være interessant for hele Handicaprådet se. Kirsten Schmidt undersøger mulighederne for få merialet. Ellen T. Schmidt og Jette Birgitte Pedersen orienterede om Seminardagen for kommunale Handicapråd den 10. november 2014 i Silkeborg. Der var et rigtig godt inspirionsoplæg ved Lars Goldschmidt og nogle gode workshops efterfølgende. Ellen T. Schmidt oplyser Handicaprådets fællesmøde med Velfærds- og Sundhedsudvalget bliver arrangeret i foråret Jeanette L. Nielsen deltog ikke under dette punkt. Suppleant Niels Peter Bøgballe deltog ikke under dette punkt.

16 Underskrifter Side 16/16

1 Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14:15 2

1 Høring - Sundhedspolitik kl. 14:00-14:15 2 Dagsorden Handicapråd Mødedo: 4 december 2014 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: 1 Høring - Sundhedspolitik 2015-2018 - kl 14:00-14:15 2 2 3 4 5 Høring - Retningslinjer for udførelse

Læs mere

Mødedato: 18. september 2014 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. september 2014 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Refer Handicapråd Mødedo: 18. september 2014 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Budgetopfølgning - Handicaprådets driftsbudget - Kl. 15:00-15:10 2 2 Styringsaftalen

Læs mere

Mødedato: 1. juni 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 1. juni 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedo: 1. juni 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktpersonordningen - Kl. 15:00 2 2 Tema - Center for

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Dagsorden Handicapråd Mødedo: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsention af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Mødedato: 22. maj 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 22. maj 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 22. maj 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Hvordan har du det - 2017 - Kl. 13:10 2 2 Plejehjemslæger 3 3 Høring - Revidering af retningslinjer

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Dagsorden Handicapråd

Dagsorden Handicapråd Dagsorden Handicapråd Mødedato: 13. december 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Plan- og Miljøudvalget - kl. 14:00-15:00 2 2 Orientering om status

Læs mere

1 Rundvisning og orientering om Bo Døgn, Ane Staunings Vej - Kl. 15:00-15:30 2 2 Orientering Status 103 strategien - Kl.

1 Rundvisning og orientering om Bo Døgn, Ane Staunings Vej - Kl. 15:00-15:30 2 2 Orientering Status 103 strategien - Kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 14. april 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Bo Døgn, Ane Staunings Vej 4, Horsens Indholdsfortegnelse: 1 Rundvisning og orientering om Bo Døgn, Ane Staunings Vej - Kl. 15:00-15:30

Læs mere

HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21

HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21 HORSENS KOMMUNE Møde nr. 21 Referat Fraværende: Helle Ibsen, Torben Engholm Mødested: Horsens Rådhus Mødelokale 3 Kl. 16:00 18:00 Blad nr.: 1 DELTAGERE: Charlotte Juhl Andersen,Jette Birgitte Pedersen,

Læs mere

Mødedato: 24. november 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 24. november 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 24. november 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Temaorientering-

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Stionen Ll. Sct. Hans Gade 7-9 Mødenr.: 7 Fraværende: NB: Sag nr. 56 blev behandlet som første punkt. Karl Engelbrecht,

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Dagsorden Handicapråd

Dagsorden Handicapråd Dagsorden Handicapråd Mødedato: 1. november 2018 Mødetid: 14:30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Procedurebeskrivelse Det kommunale driftsorienterede tilsyn med tilbud til voksne med betydelig

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Mødedato: 15. marts 2016 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 15. marts 2016 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 15. marts 2016 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Etablering af Siddeklinik og Hjælpemiddelrådgivning - Kl. 13:00-13:45 2 2 Godkendelse

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Mødedato: 21. juni 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. juni 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 21. juni 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ændring af Forretningsorden for Handicaprådet 2 2 Gensidig orientering 3 3 Eventuelt 5

Læs mere

Årshjul for Sundheds- og Psykiatriudvalget 2014

Årshjul for Sundheds- og Psykiatriudvalget 2014 Årshjul for s- og Psykiatriudvalget 2014 13. januar 2014 Kl. 17.00 Godkendelse af forretningsorden Mødeplan 2014 Drøftelse med afsæt i den digitale informationsmappe Psykiatri og Orientering om kommende

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2015

Årsberetning for Handicaprådet 2015 Årsberetning for Handicaprådet 2015 Årsrapport 2015 Handicapråds medlemmer: Formand: Næstformand: Tilforordnede: Sekretær: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt, Velfærds- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSIONEN

BEREDSKABSKOMMISSIONEN BEREDSKABSKOMMISSIONEN Refer Tidspunkt: 14:00 Mødested: Mødelokalet på Endelavevej 14, 8700 Horsens Mødenummer: 2 Deltagere: Beredskabskommissionen - Afbud fra Kim Hagsten Sørensen, Hedensted René Hemberg,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Tønder Kommune Socialudvalget. Referat. Mødedato: 13. januar Hasselvej 2, Løgumgaard. Starttidspunkt for møde: 15:15.

Tønder Kommune Socialudvalget. Referat. Mødedato: 13. januar Hasselvej 2, Løgumgaard. Starttidspunkt for møde: 15:15. Mødedo: 13. januar 2015 Mødelokale: Mødelokale, Hasselvej 2, Løgumgaard Starttidspunkt for møde: 15:15 Fraværende: 13. januar 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Gensidig

Læs mere

Retningslinjer for udførelse af tilsyn med plejeboliger i Horsens Kommune

Retningslinjer for udførelse af tilsyn med plejeboliger i Horsens Kommune Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.12.16-A26-1-18 Dato: 12.1.2018 Retningslinjer for udførelse af tilsyn med plejeboliger i Horsens Kommune 1 Retningslinjer

Læs mere

Mødedato: 16. september 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Ikke angivet. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. september 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Ikke angivet. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. september 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Ikke angivet Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Innovationssamarbejde på senhjerneskade- og demensområdet 3 3 Videreførelse

Læs mere

Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. januar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Vedtægter for Ældrerådet 2018-21 2 2 Forretningsgang for Ældrerådet 2018-21 4 3 Budget

Læs mere

Forslag Praksisbesøg for Velfærds- og Sundhedsudvalget. Områderne Sundhed og Omsorg, Handicap, psykiatri og socialt udsatte

Forslag Praksisbesøg for Velfærds- og Sundhedsudvalget. Områderne Sundhed og Omsorg, Handicap, psykiatri og socialt udsatte Forslag Praksisbesøg for Velfærds- og Sundhedsudvalget Områderne Sundhed og Omsorg, Handicap, psykiatri og socialt udsatte 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged

Læs mere

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - Ældre med særlige behov - Kl. 13:15-13:45 2 2 Orientering om procedure ved

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 2. juni 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN

VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN VELFÆRDS- OG SUNDHEDSUDVALGET 22. JUNI 2016 STATUS PÅ MESTRINGSENHEDEN Idéoplæg til Mestringsenhed, september 2013 En indsats, der sigter mod mestring og træning i dagligdags funktioner for herved at imødegå

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st.

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Deltagere: Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Afbud: Lars

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødedo: 19. marts 2009 Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Hjælpemiddelservice Ålandsvej 4, Viborg Mødenr.: 3 Fraværende: Mette Nielsen; Allan Clifford

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat Handicapråd. 2 Procedurebeskrivelse Det Kriminalpræventive Tilsyn - kl. 14:45-15: Handicaprådets mødekalender kl.

Referat Handicapråd. 2 Procedurebeskrivelse Det Kriminalpræventive Tilsyn - kl. 14:45-15: Handicaprådets mødekalender kl. Referat Handicapråd Mødedato: 1. november 2018 Mødetid: 14:30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Procedurebeskrivelse Det kommunale driftsorienterede tilsyn med tilbud til voksne med betydelig

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Udsatterådet. Referat

Udsatterådet. Referat Udsatterådet Referat til mødet den kl. 13:00 i Mødelokale C Medlemmer: Allan Andersen Ellen Kirk Jensen Trine Pedersen Trine Engholm Christensen Kirsten Harboe Andersen Peter Uno Andersen (A) Nina Damsgaard

Læs mere

Delegationsplan. for Horsens Kommune. Vedtaget af Horsens Byråd den

Delegationsplan. for Horsens Kommune. Vedtaget af Horsens Byråd den Delegationsplan for Horsens Kommune 2017 Vedtaget af Horsens yråd den 1 ndholdsfortegnelse ndholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Tværgående opgaver... 5 3. Velfærd og sundhed... 7 Signaturforklaring:

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. december 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Betina Stick i stedet er Poul Poulsen indkaldt. Fraværende Marlene Rye Andersen. Afbud fra formanden

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB.

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 20. december 2012 Tid 15:30 Sted NB. Fraværende Mødelokale 0.27 Stedfortræder Irene Hjortshøj deltog i stedet for Bruno Müller. Irene Hjortshøj deltog ikke i behandling

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Mørk, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 14. februar 2019 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Jacob Panton Kristiansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Organisationsændringen forudsætter nytænkning omkring opgaveløsningen i forhold til den enkelte borger, således at borgeren:

Organisationsændringen forudsætter nytænkning omkring opgaveløsningen i forhold til den enkelte borger, således at borgeren: Mødedo: 8. juni 2010 Organisering Aktivitet & Pleje og Sundhed Økonomiudvalget behandlede på sit møde 28. april 2010 (sag nr. 140) driftsreduktioner for budget 2011 2014 og godkendte forslag hertil. Heri

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 26. februar 2018 Kl. 15:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Rådhuset, Kl. 15:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping Møde slut: 12.00 Fraværende: Gytte Gade og Ulla Paulsen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 119 sprotokol

Læs mere

Handicaprådet DAGSORDEN

Handicaprådet DAGSORDEN REBILD KOMMUNE Handicaprådet Dagsorden Mandag den 26. august 2013, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Fraværende: Mødet slut: Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 14-08-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 14-08-2019

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødedo: 15. maj 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 17.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6, 2. sal Mødenr.: 4 Fraværende: Ulla Serup Thomsen;Mette Nielsen;Mogens Munk;Karl Engelbrecht Peter

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

REFERAT HANDICAPRA DSMØDE DEN 23. oktober 2017

REFERAT HANDICAPRA DSMØDE DEN 23. oktober 2017 Mødelokale 381 på Aarhus Rådhus Tid: kl.17:00 20:00 REFERAT HANDICAPRA DSMØDE DEN 23. oktober 2017 DELTAGERE: ANETTE POULSEN, PETER BACH-NIELSEN, KIRSTEN BUNDGAARD, NAUJA MAY FLEISCHER, BODIL VIBE RASMUSSEN,

Læs mere

Udkast Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udkast Velfærds- og Sundhedsudvalget Udkast Værdighedspolitik 2018-2021 Velfærds- og Sundhedsudvalget 4 Velfærds- og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: IBF/LL Sagsnr. 27.00.00-P22-2-17 Dato:09-05-2018 Indhold side Indledning..

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm, Lisbeth Troest

Læs mere

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering

Læs mere

Retningslinjer for udførelse af tilsyn med tilbud til voksne med vedvarende handicap.

Retningslinjer for udførelse af tilsyn med tilbud til voksne med vedvarende handicap. Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Dan Bundgaard Sagnr.: 27.12.16-A26-1-14 Dato: 24. november 2014 Retningslinjer for udførelse af tilsyn med tilbud til voksne med vedvarende

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 21. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 21. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste møde 3 2 Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018

Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Hillerød Handicapråd Årsberetning 2018 Handicaprådet den 26. februar 2019 Byrådet den 24. april 2019 1 Formanden skriver til beretningen Så er det tid til at gøre status for Hillerød Handicapråd 2018.

Læs mere

Stop-op-dag Norddjurs Kommunes Handicapråd

Stop-op-dag Norddjurs Kommunes Handicapråd Stop-op-dag Norddjurs Kommunes Handicapråd Notater Dronningens Ferieby 14. januar 2016 Hvad virker i forbindelse med afsendelse af handicaprådets budskab? At have en god, løbende dialog At udarbejde kvalificerede

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Som tidligere aftalt afholdtes der møde i Odense Handicapråd den 5. februar 2009 kl i mødelokale 224 AB på 2. etage på Odense Rådhus.

Som tidligere aftalt afholdtes der møde i Odense Handicapråd den 5. februar 2009 kl i mødelokale 224 AB på 2. etage på Odense Rådhus. Juridisk Kontor Til Handicaprådets medlemmer og suppleanter Flakhaven 2 Postboks 5000 Odense C www.odense.dk/handicapraadet Tlf. 66131372 Fax 66139209 E-mail bysekr.bmf@odense.dk Dagsorden til i Odense

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere