Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007"

Transkript

1 Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterregulering af aftale om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver, rettigheder og pligter som følge af opgaveflytninger 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. 1. Efterreguleringsoversigten. 1.1 Indledende bemærkninger Udgangspunktet for den indgåede fordelingsaftale var de aktiver og passiver, der indgik i amtets balance for regnskab Som led i Sønderjyllands Amts ordinære opgavevaretagelse i 2005 og 2006 er der på vanlig vis bl.a. sket: til - og afgang af aktiver afskrivninger på materielle anlægsaktiver ændring af hensættelser til tjenestemandspensioner forskydninger i finansielle aktiver og passiver, bl.a. i lyset af de seneste års økonomiaftaler med regeringen. Der skal derfor som planlagt gennemføres en efterregulering af fordelingsaftalen på baggrund af regnskab 2006 og det dertil hørende likvidationsregnskab. Denne efterreguleringsoversigt om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver mv. udarbejdes på baggrund af den fordelingsaftale, der blev godkendt af de modtagende myndigheder den 31. marts Med hensyn til opgavefordeling, lovgrundlag, værdiansættelsesprincipper, rettigheder og pligter samt personale kan der i høj grad henvises til den godkendte fordelingsaftale. Kun væsentlige ændringer eller tilføjelser dertil vil derfor blive nævnt. Den disposition og systematik der er anvendt i den oprindelige fordelingsaftale, er tilstræbt videreført i denne oversigt. 1.2 Lovgrundlag Ud over det lovgrundlag der lå til grund for fordelingsaftalen, bygger efterreguleringsoversigten endvidere på følgende: Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelsen om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen (BEK nr. 380 af 25/ ). Hvor der i aftalen er henvist til ovennævnte bekendtgørelse, vil den blive omtalt som

2 ændringsbekendtgørelsen. 1.3 Fordelingsprincipper i forbindelse med efterregulering Principperne for efterreguleringen er centralt fastsatte og følger af bekendtgørelse om fordeling af aktiver og passiver mv. Reglerne er samlet i bekendtgørelsens kapital 5 ( 19-27). Efterreguleringen omfatter følgende hovedelementer: Udarbejdelse af ny balance på baggrund af regnskab 2006 og likvidationsregnskab Der medtages de aktiver og passiver, som i henhold til Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner for regnskab 2004 skal indgå i balancen for det endeligt godkendte regnskab Tilsvarende anvendes de værdiansættelsesprincipper der er benyttet i det endeligt godkendte regnskab Værdiansættelsen foretages i overensstemmelse med oplysningerne i det endeligt godkendte regnskab 2006 til værdien ultimo 2006 samt det efterfølgende likvidationsregnskab. Det vil sige uændrede principper, for hvilke aktiver og passiver der indgår, og hvordan disse skal værdiansættes. Der vil for de enkelte aktiver og passiver blive medtaget sammenligningstal for Genberegning af nettoformue Med udgangspunkt heri foretages genberegning af amtets nettoformue. Der elimineres for de samme regnskabsposter som ved opgørelsen pr. 31. december Fordeling af beregnet nettoformue på modtagende myndigheder Den beregnede nettoformue fordeles på de modtagende myndigheder efter uændrede fordelingsnøgler og på baggrund af indbyggertallet i Sønderjyllands Amt pr. 1. januar Fordeling af aktiver og passiver Den i fordelingsaftalen foretagne fordeling af aktiver og passiver er som udgangspunkt endelig. Følgende aktiver og passiver er dog ikke endelig: Likvide aktiver skal anvendes med henblik på, at de modtagende myndigheder opnår deres korrekte andel af nettoformuen. Tilgodehavender hos staten og gæld til staten overføres til staten. Kortfristede tilgodehavender i øvrigt, kortfristet gæld til pengeinstitutter samt kortfristet gæld i øvrigt fordeles til Region Syddanmark.

3 Vedrørende det sidste punkt nævnt ovenfor vil efterreguleringsopgørelsen i nogle tilfælde principielt ikke være i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Dette skyldes, at enkelte institutioner af administrativt praktiske grunde eksempelvis selv vil modtage indbetalinger fra debitorer samt have foretaget udbetalinger til kreditorer. Af andre særlige forhold kan nævnes, at tilgang af aktiver og passiver, der ikke har en nær eller naturlig tilknytning til aktiver og passiver, som er endeligt fordelt, eller tilknyttet en opgave, skal overgå til Region Syddanmark som den største modtagende myndighed. Dette vil bl.a. have den konsekvens, at optaget langfristet gæld i 2005 og 2006, som ikke er øremærket, overgår til regionen. Dette vil vanskeliggøre muligheden for, at en række af de modtagende myndigheder, kan opnå deres korrekte andel af nettoformuen. For at smidiggøre denne del af processen foreslås det, at også denne langfristede gæld fordeles mellem de modtagende myndigheder med henblik på at få de enkelte nettoformuer til at gå op. Alternativet vil være, at et mellemværende overfor Region Syddanmark skal udredes efter bekendtgørelsens 41 stk. 2. Dette vil i så fald være til en højere rente og kortere løbetid. Denne fravigelse kræver, at fravigelsesbestemmelsen i 42 tages i anvendelse. 1.4 Sociale kan-institutioner Der skal i overensstemmelse med de ovenfor nævnte principper udarbejdes særskilte opgørelser for disse institutioner. Det foreslås derfor, at de modtagende myndigheders institutions-portefølje ses under et (nettoprincip), således at kompensation i form af aktiver på nogle institutioner modregnes i kompensation i den langfristede gæld på andre institutioner. Opgørelserne af disse samles i et særskilt bilag til de modtagende myndigheder. Bilaget er disponeret på baggrund af, at det nu er afgjort, hvilke institutioner som hver enkelt myndighed har overtaget pr. 1. januar Institutionerne samles derfor i afsnit for hver enkelt modtagende myndighed. 1.5 Overdragelse I forbindelse med overdragelsesforløbet er de fysiske aktiver, dele af den langfristede gæld, rettigheder og pligter samt medarbejdere blevet overdraget. De væsentligste aktiver og passiver der mangler at blive overdraget er deponerede beløb, langfristet gæld samt eventuelle kompensationsbeløb. Der vil derfor for hver modtagende myndighed foreligge en specifikation heraf.

4 1.6 Særlige forhold På baggrund af bl.a. præcisering fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet opgøres nettoformuen uden varebeholdninger. Disse overføres til de modtagende myndigheder uden om nettoformuen i overensstemmelse med bek. 5 stk. 1. For at have så sikkert et estimat som muligt for værdien af hensættelsen til tjenestemandspensioner har Sampension foretaget en ny aktuarmæssig beregning for værdien pr. 31. december Indenrigs- og Sundhedsministeriet har godkendt Sønderjyllands Amtsråds beslutning om at overdrage museumsbygningerne til Museum Sønderjylland. Efter ønske fra staten, har Sønderjyllands Amt i delingsaftalen placeret aktiver og passiver, rettigheder og pligter under staten. Værdien af bygningerne indgår ultimo 2006 i efterreguleringen og henregnes også i den forbindelse til staten. Tilgodehavende vedrørende Jordkøbsnævnet er ikke medtaget i nettoformuen, da det betragtes som et internt lån. 1.7 Dialog mellem de modtagende myndigheder I ændringsbekendtgørelsen er det krævet, at der inden afgivelse af efterreguleringsoversigten til revision skal være en dialog mellem Region Syddanmark og de øvrige berørte myndigheder. Denne dialog har foregået på følgende måde: Med de modtagende myndigheder vil der i maj måned blive afholdt møde i den dialoggruppe der blev nedsat i forbindelse med udarbejdelsen af delingsaftalen. Der vil endvidere blive fremsendt materiale før mødet.

5 2. Sammenfatning af Sønderjyllands Amts nettoformue 2.1 Udvikling i Sønderjyllands Amts nettoformue fra 2004 til 2006 Tabel 1. I nedenstående tabel er det vist, hvorledes nettoformuen til fordeling mellem de modtagende myndigheder har udviklet sig i perioden fra fordelingsaftalen til efterreguleringsopgørelsen. Tabel 1: Udvikling i Sønderjyllands Amts samlede nettoformue Mio. kr. I alt Nettoformue pr. 31. december ,9 Likvide aktiver -644,6 Kortfristede tilgodehavender -0,5 Langfristede udlån og tilgodehavender 23,7 Anlægsaktiver skal institutioner -2,5 Opgaverelaterede anlægsaktiver -3,9 Ikke opgaverelaterede anlægsaktiver -10,4 Kortfristet gæld 375,4 Langfristet gæld -192,6 Hensatte forpligtelser vedrørende aktive tjenestemænd 20,9 Nettoformue pr. 31. december ,3 Af ovenstående ses det, at nettoformuen er faldet med 434,6 mio. kr. fra ultimo 2004 til ultimo Faldet skyldes især et fald i de likvide aktiver på 644,6 mio. kr. Faldet i de likvide aktiver ophæves dog delvist ved, at der samlet set er sket en nedbringelse af kortog langfristet gæld på 182,7 mio. kr. Tabel 2. I nedenstående tabel et det vist, hvorledes nettoformuen har ændret sig på forvaltningsniveau. Tabel 2: Udvikling i Sønderjyllands Amts nettoformue på forvaltningsniveau Mio. kr. Staten Regioner Kommuner I alt Nettoformue pr. 31. december , ,7 251, ,9 Likvide aktiver 0-644, ,6 Kortfristede tilgodehavender 50,5 14,1-65,1-0,5 Langfristede udlån og tilgodehavender 0,1 0,5 23,2 23,7 Anlægsaktiver skal institutioner 10,0-3,9-8,6-2,5 Opgaverelaterede anlægsaktiver -1,2 0-2,7-3,9 Ikke opgaverelaterede anlægsaktiver -0,1 0-10,3-10,4 Kortfristet gæld 152,2 207,6 15,5 375,4 Langfristet gæld -4,3-165,0-23,3-192,6 Hensatte forpligtelser vedrørende aktive tjenestemænd 14,5 16,4-10,1 20,9 Kompensationsbeløb -269,5 253,3 16,2 0 Nettoformue pr. 31. december ,3 917,1 185, ,3 Andel af nettoformue i % Af Tabel 2 ses det, at for statens vedkommende medfører især stigningen i kortfristede tilgodehavender og faldet i kortfristet gæld, samtidig med at nettoformuens størrelse generelt er mindre, at der overfor regionen og kommunerne skal udredes et kompensationsbeløb på 269,5 mio. kr.

6 For regionens vedkommende opnås den mindre formueandel ved, at regionen overtager en række gældsposter fra Sønderjyllands Amt bl.a. den negative likvide beholdning. Med hensyn til kommunerne opnås den mindre formueandel ved, at der sker fald i de kortfristede tilgodehavender. Stigningen i langfristede tilgodehavender skyldes, at amtets udlån til handicapbiler til borgere i kommunerne er tildelt kommunerne. Tabel 3. I tabel 3 ses fremgår nettoformuefordeling, kompensationsbeløb og lange lån for kommunerne. Tabel 3: Udvikling i Sønderjyllands Amts nettoformue på kommuneniveau Mio. kr. Haderslev Sønderborg Tønder Aabenraa Kolding Vejen I alt Nettoformue pr. 31. december ,9 75,9 40,8 59,7 7,9 10,8 251,1 Likvide aktiver Kortfristede tilgodehavender -1,4-36,0-7,4-1,1-10,7-8,4-65,0 Langfristede udlån og tilgodehavender 5,9 8,3 0,5 6,3 1,2 0,9 23,1 Anlægsaktiver skal institutioner -1,1-1,6 0-5, ,6 Opgaverelaterede anlægsaktiver -0,6-0,3-1,2-0,4 0-0,2-2,7 Ikke opgaverelaterede anlægsaktiver -10,6 6,0-4,0-1,5 0-0,2-10,3 Kortfristet gæld 3,1 0,2 0,1 13,7 0 0,2 15,5 Langfristet gæld -5, ,6 0,9 0-23,3 Hensatte forpligtelser vedrørende aktive tjenestemænd -2,7 3,4-2,1-7,9-0,7 0-10,0 Likvide aktiver/kompensationsbeløb -0,3 0,3 3,6 0 7,8 4,8 16,2 Nettoformue pr. 31. december ,8 56,2 30,3 44,3 6,4 7,9 185,9

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Den 15. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau af fordelingsaftale Strukturreform 2007 II Fordeling på forvaltningsniveau Indhold Del II Fordeling på forvaltningsniveau... 3 1. Læsevejledning... 3 2. Indledning... 3 3. Principper for efterregulering

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Trindvold pr. 1. januar 2011... 3

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Odense Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. januar 2009

Efterregulering af aftale vedrørende Odense Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. januar 2009 Efterregulering af aftale vedrørende Odense Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. januar 29 Efterregulering af aftale vedrørende Odense Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner

Læs mere

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 7/881 Telefon: 76631656 Dato: 2. november 27 Revision og korrektion

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Region Midtjylland Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 10 Kommunernes

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 1. INDLEDNING Holstebro Kommune har anmodet Region Midtjylland om at udarbejde en aftale vedrørende

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg Kommunens årsberetning Hoved- og nøgletal Oversigt over økonomiske nøgletal i mio. kr. 2014 2013 2012 2011 sopgørelsen (udgiftsbaseret) Resultat af ordinær driftsvirksomhed 180,0 188,3 195,0 185,1 83,3

Læs mere

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Modtagere på høringslisten Dato: 5. juli 2005 Kontor: 4.ø.kt. J.nr.: Sagsbeh.: KRH Fil-navn: Dokument 2 Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse

Læs mere

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen 3.6 side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 6 Balance LIKVIDE AKTIVER 6.10.01 Kontante beholdninger 6.10.05 Indskud i pengeinstitutter m.v. 6.10.07 Investerings- og placeringsforeninger

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. maj 2010

Efterregulering af aftale vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. maj 2010 Efterregulering af aftale vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner pr. 1. maj 2010 Efterregulering af aftale vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af institutionen Trindvold fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2011

Aftaleudkast vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af institutionen Trindvold fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2011 Aftaleudkast vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af institutionen Trindvold fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2011 Aftaleudkast vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af institutionen Trindvold

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Odense Kommunes overtagelse af sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2009

Aftaleudkast vedrørende Odense Kommunes overtagelse af sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2009 Aftaleudkast vedrørende Odense Kommunes overtagelse af sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. 1. januar 2009 Aftaleudkast vedrørende Odense Kommunes overtagelse af visse regionale tilbud på socialområdet

Læs mere

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Roskilde Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.9 - side 1 Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22) 9.22.01 Kontante beholdninger 9.22.05 Indskud i pengeinstitutter m.v.

Læs mere

7.7 Bilag til kapitel 7

7.7 Bilag til kapitel 7 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.7 - side 1 Dato: Februar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 7.7 Bilag til kapitel 7 7.7.1 Bilag 1 Resultatopgørelse Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Region Syddanmark Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse: Side 1 Indledning...3 2 Ledelsespåtegning...4 3 Revisionspåtegning...5 4 Anvendt regnskabspraksis i Region Syddanmark...6 4.1 Indledning...6

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Svendborg Kommunes overtagelse af institutionen Skovsbovej pr. 1. januar 2010

Efterregulering af aftale vedrørende Svendborg Kommunes overtagelse af institutionen Skovsbovej pr. 1. januar 2010 Efterregulering af aftale vedrørende Svendborg Kommunes overtagelse af institutionen Skovsbovej pr. 1. januar 2010 Efterregulering af aftale vedrørende Svendborg Kommunes overtagelse af Skovsbovej fra

Læs mere

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Region Syddanmark Beretning om

Læs mere

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Februar 2016 dok. nr. 22102/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

Årsrapport 2017 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 21437-18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler.

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler. Notat AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale. AffaldVarme Århus aflægger regnskab efter de kommunale regler, hvilket ifølge Indenrigs-

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Økonomiudvalget (1.000 kr.) Hovedfunktion Primo 2012 Ultimo 2012 Grunde 9.58.80 3.373 3.373 Bygninger 9.58.81 3.423 3.674 Tekniske

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2019 Akt 379438 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 20438-17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2019 dok. nr. 416634 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 27474/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2017 dok. nr. 30667/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Årsregnskab 2010. Poul Due Jensen s Fond

Årsregnskab 2010. Poul Due Jensen s Fond Årsregnskab 2010 Poul Due Jensen s Fond Resultatopgørelse for poul due jensen s fond 1. januar - 31. december Note 2010 2009 Administrationsomkostninger 1 (4) (3) Indtægter af kapitalandele i dattervirksomheder

Læs mere

Endelig deling af Sønderhald Kommune

Endelig deling af Sønderhald Kommune Endelig deling af Sønderhald Kommune mellem Norddjurs og Randers kommuner Efterregulering af delingsaftalen for Sønderhald kommune, i henhold til kapitel 5 i bekendtgørelse nr. 868 af 16. september 2005

Læs mere

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2018 dok. nr. 2018/71/2 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 31863/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 28214/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Marts 2019 dok. nr. 416452 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter J.nr.: 1-34-73-0001-09 28. april 2010 poca Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter Den fælles politiske dagsorden, som i februar og marts blev godkendt i de otte byråd og regionsrådet,

Læs mere

Endelig deling af Langå Kommune

Endelig deling af Langå Kommune Endelig deling af Langå Kommune mellem Favrskov og Randers kommuner Efterregulering af delingsaftalen for Langå kommune, i henhold til kapitel 5 i bekendtgørelse nr. 868 af 16. september 2005 om deling

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2015 Metroselskabet. Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni 2015

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2015 Metroselskabet. Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni 2015 Kvartalsrapport pr. 31. marts Metroselskabet Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni Resultatopgørelse Note 2014 Indtægter 2 Metroens takstindtægter 771.529 182.920 176.906 190.173 735.290 714.790

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt

Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt Efterregulering af delingsaftale for Københavns Amt Forord Vedlagt er et notat, der indeholder efterreguleringen af delingsaftalen for Københavns Amt på baggrund af det foreløbige regnskab for 2006, der

Læs mere

FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår)

FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår) FANGEL BIOENERGI APS CVR-NR 26 26 21 19 ÅRSRAPPORT FOR 2012 (12. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19 / 6 2013. Karsten Buchhave Dirigent 1

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Vejle Kommunes overtagelse af en række regionale tilbud på socialområdet pr. 1. januar 2008

Efterregulering af aftale vedrørende Vejle Kommunes overtagelse af en række regionale tilbud på socialområdet pr. 1. januar 2008 Efterregulering af aftale vedrørende Vejle Kommunes overtagelse af en række regionale tilbud på socialområdet pr. 1. januar 28 Efterregulering af aftale vedrørende Vejle Kommunes overtagelse af en række

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Randers Kommunes overtagelse af Boligerne Lene Bredahls Gade, Mellerup Skolehjem og IKH, Randers fra Region Midtjylland pr.

Aftaleudkast vedrørende Randers Kommunes overtagelse af Boligerne Lene Bredahls Gade, Mellerup Skolehjem og IKH, Randers fra Region Midtjylland pr. Aftaleudkast vedrørende Randers Kommunes overtagelse af Boligerne Lene Bredahls Gade, Mellerup Skolehjem og IKH, Randers fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2014 1. INDLEDNING Randers Kommune har anmodet

Læs mere

Nettoomsætning 568.995 639.499 Andre eksterne omkostninger -298.173-319.534. Bruttofortjeneste 270.822 319.965

Nettoomsætning 568.995 639.499 Andre eksterne omkostninger -298.173-319.534. Bruttofortjeneste 270.822 319.965 Resultatopgørelse Perioden 1. januar 2007-31. december 2007 1 2 Nettoomsætning 568.995 639.499 Andre eksterne omkostninger -298.173-319.534 Bruttofortjeneste 270.822 319.965 3 Løn, gager og personaleomkostninger

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Udkast vedrørende Middelfart Kommunes overtagelse af de regionale sociale tilbud Teglgårdshuset og Kollegiet fra Region Syddanmark pr. 1.

Udkast vedrørende Middelfart Kommunes overtagelse af de regionale sociale tilbud Teglgårdshuset og Kollegiet fra Region Syddanmark pr. 1. Udkast vedrørende Middelfart Kommunes overtagelse af de regionale sociale tilbud Teglgårdshuset og Kollegiet fra Region Syddanmark pr. 1. januar 217 Udkast vedrørende Middelfart Kommunes overtagelse af

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2018 Dok. nr. 26114/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226 Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080 Realkreditobligationer 34.635.294 Statsobligationer

Læs mere

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Kalin Zaeitar Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger Virksomhedsoplysninger...

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger - 165 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Marts 2019 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg

Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg Dato: 19. juli 2006 Kontor: Kmadm. J.nr.: 2005-2540-28 Sagsbeh.: HEN Fil-navn: Orienteringsskr. 19. juli 2006 Orientering om endelig version af Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af 3 sociale institutioner pr. 1. januar 2010

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af 3 sociale institutioner pr. 1. januar 2010 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af 3 sociale institutioner pr. 1. januar 21 Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af 3 sociale institutioner

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Byggeri Dansk ErhvervsFremme Dansk Handel og Service

Læs mere

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2017

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2017 NK BILER ApS Porthusvænget 14 5700 Svendborg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Korosh Dalaei Dirigent

Læs mere

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Årsrapport for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Resultatopgørelse 1. januar marts 2016

Resultatopgørelse 1. januar marts 2016 Resultatopgørelse 1. januar - 31. marts Omsætning 3.663 3.859 Direkte Omkostninger -6.438-6.598 Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) -2.775-2.739 Afskrivninger Afskrivning på materielle anlægsaktiver

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2016

NK BILER ApS. Porthusvænget Svendborg. Årsrapport 1. januar december 2016 NK BILER ApS Porthusvænget 14 5700 Svendborg Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2017 Korosh Dalalei Dirigent

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016...

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576. REGNSKAB 2006 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241 Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051 Realkreditobligationer 10.576.642 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

Arealudviklingsselskabet I/S

Arealudviklingsselskabet I/S 28. april 2008 Arealudviklingsselskabet I/S CVR-nr. 30 82 37 02 Delregnskaber for 2007 for konkurrenceudsatte aktiviteter 1 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse...

Læs mere

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 1. UDKAST 28.10.2009 Svendborg Affald A/S under stiftelse Ryttermarken 21 5700 Svendborg Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 Indhold: Påtegninger Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Ledelsesberetning

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

NORDIC BUSINESS CENTER ApS

NORDIC BUSINESS CENTER ApS NORDIC BUSINESS CENTER ApS Jyllandsgade 20 9000 Aalborg Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/07/2019 Torben Krogh

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen Bekendtgørelse om serieregnskaber i realkreditinstitutter Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Generelle bestemmelser Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. X. X. 20XX

Aftaleudkast vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. X. X. 20XX Aftaleudkast vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 sociale institutioner fra Region Syddanmark pr. X. X. 20XX Aftaleudkast vedrørende Fredericia Kommunes overtagelse af 2 regionale tilbud på

Læs mere

Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010.

Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010. Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010. 1. Indledning. Roskilde Byråd har i møde den 29. april

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730.

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730. RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2007 730.000 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...................................................

Læs mere

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2016 dok. nr. 25134/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH Note 1 Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget Regnskab Kommunal indkomstskat -3.299,6-3.299,3-3.299,2 Selskabsskat -36,0-36,0-36,0 Anden skat pålignet visse indkomster -2,6-2,6-2,6 Grundskyld -237,4-237,4-233,6

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705. REGNSKAB 2005 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718 Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183 Realkreditobligationer 10.705.139 Kommunekreditobligationer

Læs mere

3 Virksomhedens årsregnskab

3 Virksomhedens årsregnskab 3 Virksomhedens årsregnskab Når du har studeret dette kapitel, er du i stand til at: Redegøre for indholdet i virksomhedens årsregnskab og årsrapport Redegøre for opbygningen af årsregnskabet Forstå hovedposterne

Læs mere

Regnskabssammendrag 2013

Regnskabssammendrag 2013 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 31716/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Center for Senhjerneskade pr. 1. januar 2017

Efterregulering af aftale vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af Center for Senhjerneskade pr. 1. januar 2017 Efterregulering af aftale vedrørende Klding Kmmunes vertagelse af Center fr Senhjerneskade pr. 1. januar 217 Efterregulering af aftale vedrørende Klding Kmmunes vertagelse af Center fr Senhjerneskade pr.

Læs mere