Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præsentation af. FastholdelsesTaskforce"

Transkript

1 Præsentation af FastholdelsesTaskforce

2 Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i læringsrummet med henblik på en betydelig forbedret fastholdelse af målgruppen på skolerne. Storskala implementering FastholdelsesTaskforcen samarbejder med 40 erhvervsskoler om implementering af bestemte pædagogiske tilgange, metoder og værktøjer på et større antal erhvervsskoler. Netværk FastholdelsesTaskforcen gennemfører netværksaktiviteter som klyngemøder, netværksmøder og konferencer med henblik på vidensdeling og gensidig inspiration. FastholdelsesTaskforcen samarbejder med erhvervsskoler og deres lokale samarbejdspartnere om vejledning og andre overgangsaktiviteter med fokus på målgruppens valg af erhvervsfaglige uddannelser. Evaluering og forskning FastholdelsesTaskforcen dokumenterer effekten af indsatserne gennem evaluering og forskning.

3 FastholdelsesTaskforce FastholdelsesTaskforcen er et særligt landsdækkende tiltag til styrkelse af kvaliteten og pædagogikken i de erhvervsfaglige uddannelser med henblik på at skabe bedre uddannelsesmuligheder for unge i målgruppen og øge fastholdelsen. FastholdelsesTaskforcen består af et udgående konsulentkorps på fem konsulenter, en daglig leder og en student. Korpset er placeret i Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser i Ministeriet for Børn og Undervisning. Formål FastholdelsesTaskforcens formål er: At bidrage til at flere unge i målgruppen påbegynder og gennemfører en erhvervsfaglig uddannelse. At understøtte Regeringens målsætning om at 95 procent af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. At styrke erhvervsskolernes succes med at få flere unge til at påbegynde og gennemføre en erhvervsfaglig uddannelse samt give skolerne et pædagogisk kvalitetsløft. Formålet nås ved at indgå indsatssamarbejde med en række erhvervsskoler og ved at afprøve og udbrede udvalgte pædagogiske metoder og værktøjer på et større antal erhvervsskoler. På baggrund heraf er det målet at tilvejebringe viden om effekterne af samarbejdet og de afprøvede metoder og værktøjer. Resultaterne synliggøres for sektoren for erhvervsrettede uddannelser og andre relevante målgrupper.

4 Målgruppe Målgruppen for indsatsen er unge primært mellem 15 og 25 år, der har potentiale for en erhvervsfaglig uddannelse, men som af forskellige grunde har vanskeligt ved at gennemføre en uddannelse. Målgruppen er unge med særligt behov for at blive motiveret og støttet i gennemførelse af en uddannelse. De kan være kendetegnet ved: Begrænset forældreopbakning. Opvækst i socialt udsatte miljøer. Opvækst i uddannelsesfremmede miljøer. Etnisk minoritetsbaggrund. Der vil også være særlig fokus på unge drenge, da de oftere falder fra eller foretager mange omvalg. Uddannelses fremmede miljøer Begrænset forældre opbakning Behov for Etnisk minoritets baggrund motivation og støtte Socialt udsatte Drenge med mange omvalg miljøer Arbejdet tager udgangspunkt i erfaringerne fra Fastholdelseskaravanens arbejde, som viser, at målgruppen ofte har udfordringer, som lederne og underviserne har svært ved at tackle, når undervisningen tilrettelægges og gennemføres. Det kan være personlige, sociale eller faglige udfordringer, der kræver differentieret undervisning og særlig opmærksomhed på, at den unge får succes og progression i læringen.

5 Arbejdsfelt Modelskoler FastholdelsesTaskforcen udvælger et antal erhvervsskoler som modelskoler med en indsatsperiode på cirka to år. Disse skoler tilbydes et kvalitetsløft, der omfatter udvikling af den pædagogiske ledelse og implementering af udvalgte pædagogiske redskaber og metoder med tilhørende kompetenceudvikling. Målsætningen er, at de deltagende skoler øger fastholdelsen af målgruppen og løfter kvaliteten i undervisningen betydeligt således, at de efterfølgende kan danne model for andre erhvervsskoler. Storskala implementering På et større antal erhvervsskoler/afdelinger implementerer FastholdelsesTaskforcen fire forskellige pædagogiske tilgange, metoder og værktøjer. De deltagende skoler får mulighed for at arbejde med et redskab over en periode på cirka et år. Målsætningen er at styrke fastholdelsen på skolerne og validere effekten af de afprøvede værktøjer og metoder, således at implementeringen kan give viden om, hvad der virker. Netværk FastholdelsesTaskforcen gennemfører netværksaktiviteter som klyngemøder, netværksmøder og konferencer med henblik på vidensdeling og gensidig inspiration. Som en tværgående indsats er der fokus på at styrke netværkssamarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og Ungdommens Uddannelsesvejledning, herunder at gøre de unge parate til uddannelse og få etableret en konstruktiv forældrekontakt til formidling af information om erhvervsuddannelserne. Evaluering og forskning Med udgangspunkt i FastholdelsesTaskforcens evaluerings- og forskningsdesign dokumenteres effekten af den samlede indsats og de konkrete pædagogiske metoder og værktøjers validitet.

6 Proces for modelskoler 1 FastholdelsesTaskforcen indleder drøftelse med erhvervsskolens ledelse. Mål: Der etableres en samarbejdsaftale med to perioder. Aftalen skal tilpasses og påvirke skolens samlede strategi vedrørende fastholdelse af målgruppen samt beskrive skolens ansvar og succesmålene. 2 En arbejdsgruppe med repræsentanter fra skolens ledelse, underviserne og FastholdelsesTaskforcen driver processen. Mål: Arbejdsgruppen udarbejder en virkeliggørelsesplan, som viser, hvordan skolen vil indfri målene. Virkeliggørelsesplanen indeholder forandringsteori, milepæle og forankringsplan. Aktiviteterne for 1. aftaleperiode gennemføres. 3 Aftaleperioden afsluttes med evaluering og afregning af samtlige udgifter indenfor perioden. Mål: Tilfredsstillende fremskridt og resultater. Her besluttes det, om anden aftaleperiode skal igangsættes. Aftale 1 måned Arbejdsgruppe 2-3 måneder Aftaleperiode måneder 4 Aktiviteterne for 2. aftaleperiode gennemføres. Aftaleperioden afsluttes med evaluering og afregning af samtlige udgifter indenfor perioden. Mål: Øget fastholdelses af målgruppen og tydelige kvalitetsforbedringer i skolens hverdag. Der gennemføres en evaluering, hvor 5 FastholdelsesTaskforcens eksterne evaluator har ansvar for den centrale del. Mål: Viden om indsatsernes effekt og dokumentation for øget fastholdelse måneder Aftaleperiode 2 Evaluering

7 Proces for storskala implementering FastholdelsesTaskforcen udsender indbydelse til 1 deltagelse og indgår efter udvælgelse aftaler med erhvervsskoler. Mål: Der indgås samarbejdsaftale om implementering af et konkret værktøj eller metode. 2 FastholdelsesTaskforcen inviterer de udvalgte skoler til et indledende møde. Mål: De deltagende skoler mødes til introduktion og gensidig inspiration. Der aftales procedure med tilhørende klyngemøder for indsatsperioden. Aktiviteterne for aftaleperioden gennemføres enten på 3 hele skolen eller på en grundforløbsafdeling. Aftaleperioden afsluttes med evaluering og afregning af samtlige udgifter indenfor perioden. Mål: Styrket fastholdelse af målgruppen og tydelige pædagogiske kvalitetsforbedringer i skolens/afdelingens hverdag. Der gennemføres en evaluering, hvor 4 FastholdelsesTaskforcens eksterne evaluator har ansvar for den centrale del. Mål: Viden om indsatsernes effekt og dokumentation for øget fastholdelse. 3 måneder 1 måned 9 12 måneder Aftale Netværk Indsats Evaluering forskning

8 Deltagelse FastholdelsesTaskforcens arbejde og aktiviteter indledes med, at erhvervsskoler får tilbud om deltagelse med efterfølgende indgåelse af forpligtigende samarbejdsaftaler. Modelskolerne tilbydes samarbejde på baggrund af en række kriterier, der vedrører frafaldsstatistik inden for de sidste tre år og forhold hos eleverne, der erfaringsmæssigt kan medføre et større frafald fra uddannelserne. Således kan der for eksempel blive set på elevernes gennemsnitkarakter fra folkeskolens afgangsprøve, forældrenes uddannelsesbaggrund og antallet af elever med etnisk minoritetsbaggrund. Med udgangspunkt i disse forhold tilbydes samarbejde til nogle af de skoler/afdelinger, der har store udfordringer med frafald hos målgruppen. I storskala implementeringen indbydes alle erhvervsskoler i flere omgange til at deltage. Skolerne opfordres til at indsende interessetilkendegivelse, og blandt de interesserede skoler eller afdelinger findes et relevant antal til deltagelse. FastholdelsesTaskforce beskriver kriterierne for deltagelsen i indbydelsen. Kriterierne vil være afhængige af hvilken indsats, der skal implementeres. Deltagelseskriterier og procedurer offentliggøres på FastholdelsesTaskforcens hjemmeside.

9 Mission FastholdelsesTaskforcens mission er: At afprøve og udbrede virkningsfulde pædagogiske tilgange, metoder og værktøjer på erhvervsskoleområdet, så målgruppen i væsentlig højere grad gennemfører erhvervsfaglige uddannelser. At bidrage til øget kvalitet i den didaktiske og pædagogiske ledelse med det formål at forankre effektfulde pædagogiske tilgange, metoder og værktøjer på erhvervsskolerne. At indsamle valid viden om effekten af pædagogiske og didaktiske tiltag hos samarbejdsskoler og andre involverede institutioner.

10 Målsætninger FastholdelsesTaskforcens målsætninger er: At etablere samarbejde med en række udvalgte erhvervsskoler, hvor udvikling af den pædagogiske ledelse afprøves med henblik på at sikre et kvalitetsløft af undervisning og øvrige skoletilbud, der øger elevernes læringsudbytte. At udbrede udvalgte pædagogiske metoder og værktøjer til et stort antal erhvervsskoler. At styrke gennemførslen markant for målgruppen på de involverede skoler. At tilvejebringe viden om metodernes og værktøjernes effekt for elevernes læringsudbytte, fastholdelse og gennemførsel, som kan anvendes fremadrettet. At synliggøre resultater og viden for sektoren for erhvervsrettede uddannelser og andre relevante interne og eksterne målgrupper.

11 FastholdelsesTaskforcens værdier Enkelhed Vi forenkler vores tilbud og skaber klare rammer til skoler og andre samarbejdspartnere. Handlekraft Vi tilbyder vores samarbejdsskoler aktiviteter, der går tæt på løsningen af dagligdagens udfordringer og opgaver. Kreativitet Vi skaber rum til forandring og møder vores samarbejdspartnere med nysgerrighed og anerkendelse. Ordentlighed Vi behandler samarbejdspartnere med respekt, lydhørhed og anerkendelse.

12 FastholdelsesTaskforcen er finansieret af satspuljemidler og understøtter at socialt udsatte unge med udfordringer, unge fra uddannelsesfremmede miljøer og etniske minoritetsunge begynder på og gennemfører en erhvervsfaglig uddannelse. Projektet er fireårigt og afsluttes ved udgangen af Arbejdet tager afsæt i erfaringerne fra Fastholdelseskaravanen og retter sig primært mod to spor: I det ene spor vil FastholdelsesTaskforcen arbejde med et antal modelskoler, hvor fokus vil være på styrket fastholdelse og kvalitet i den pædagogiske ledelse og i den pædagogiske praksis i læringsrummet. I det andet spor vil FastholdelsesTaskforcen arbejde med storskala implementering af allerede udviklede værktøjer, metoder og pædagogikker i samarbejde med et større antal erhvervsskoler for derigennem at styrke fastholdelsen.

13 Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere Baggrund En vigtig forudsætning for et succesfuldt arbejde med kvalitetsløft af en erhvervsskoles pædagogiske virkemidler, er at den enkelte leder har de fornødne ledelsesmæssige kompetencer. Derigennem sikres øget fastholdelse af udsatte elevgrupper på skolens uddannelser (her grundforløbene). Lederen skal være i stand til igennem dialog med og ledelse af sine medarbejdere at skabe forståelse for og accept af forandringers nødvendighed og at sikre rammerne herfor. Under Fastholdelseskaravanens indsatsperiode er der i den forbindelse ved flere lejligheder ytret ønske om, samt synliggjort behov for, at der arbejdes med det pædagogiske lederskab. Der peges på, at det bør foregå parallelt med at lærerne kompetenceudvikles indenfor og arbejder konkret med udvikling, afprøvning og implementering af pædagogiske værktøjer, metoder og redskaber. I forbindelse med FastholdelsesTaskforces indsatssamarbejde med en række modelskoler, - vil der derfor som en naturlig og kvalitetssikrende del af dette nye indsatssamarbejde blive gennemført praksisnær kompetenceudvikling af de i samarbejdet involverede pædagogiske ledere. Det er på den baggrund at denne beskrivelse skal ses. FastholdelsesTaskforcens indsats skal med fokus på projektets særlige målgruppe indgå på en naturlig måde i forhold til øvrige indsatser skolen arbejder med under de af MBU jf. FL 13 og OK 13 til skolerne udmeldte kvalitetsinitiativer på EUD området, hvor et af indsatsområderne er kompetenceløft lærere og ledere. Elevmålgruppen er årige unge med særligt behov for at blive motiveret og støttet i gennemførelse af en uddannelse. De kan være kendetegnet ved begrænset forældreopbakning, opvækst i socialt udsatte miljøer, opvækst i uddannelsesfremmede miljøer eller etnisk minoritetsbaggrund. Der er særlig fokus på unge drenge, da de oftere falder fra eller foretager mange omvalg. Målgruppe for kompetenceudviklingen Målgruppen for kompetenceudviklingen er de pædagogiske ledere på erhvervsskoler, som indgår i modelskolesamarbejde med FastholdelsesTaskforcen. Ledere på det taktiske niveau, (typisk uddannelsesledere og lignende) der er dagligt ansvarlig for de uddannelser / grundforløb, som skolen udbyder. Formål Formålet er at sikre øget elevfastholdelse ved kvalitetsløft af det praksisnære pædagogiske lederskab på de erhvervsskoler FastholdelsesTaskforcen gennemfører modelskolesamarbejde med.

14 Mål Målet er at kvalificere den praksisnære sammenhæng mellem det pædagogiske lederskab, elevgruppen og: skolens strategi for kvalitetsudvikling ved at arbejde med mål for løbende udvikling af den pædagogiske praksis herunder sætte og synliggøre mål for relevant og rettidig kompetenceudvikling overfor medarbejderne samt ved udformning af forandrings- og evalueringsplaner på det taktiske plan tydelighed og synlighed omkring løsningsmodeller for pædagogik og fastholdelse samt skolens målsætninger herom, som for eksempel udmøntet i skolens handlingsplan for øget gennemførelse samt ved at understøtte undervisernes pædagogiske udvikling og praksis i den forbindelse. en tidlig involvering af medarbejdere og samarbejdsinstitutioner, herunder sikre struktur for udbredelse af viden og metoder den enkelte leders eget ejerskab til praksisnær gennemførelse af sit lederskab overfor medarbejderne. Succeskriterier Efter gennemført kompetenceudvikling skal det kunne ses ved, at arbejdet med omhandlede elevmålgruppe er kendetegnet ved at: andelen af fastholdte elever er steget markant. lederen er i praksis et fyrtårn og rollemodel overfor lærerne i arbejdet med elevernes fastholdelse. lederen er tydelig, ressourceorienteret og anerkendende i sin kommunikation. lederen agerer i fastholdelsessammenhæng tydeligt bindeled mellem skolens strategiske niveau og underviserne. lederen støtter løbende op om underviserne, ved i praksis at give sparring, feedback, coaching og supervision. lederen er ofte synlig overfor elevmålgruppen ved tilstedeværelse i relevante konkrete aktiviteter. der er tilvejebragt en fælles positiv og ressourceorienteret tilgang til det pædagogiske og didaktiske arbejde. der er synlige og tydelige strategier for undervisernes pædagogiske kompetenceudvikling. der er synlige og tydelige valg af pædagogiske metoder og didaktiske redskaber. Indhold De endelige indholdselementer i aftalen med skolen er grundlæggende fastlagt på starttidspunktet, men kan i en vis udstrækning afstemmes løbende i et samarbejde imellem FastholdelsesTaskforcen, de skoler der indgår i samarbejdet og leverandøren af kompetenceudviklingen. FastholdelsesTaskforcens indsats på området skal ses som et praksisnært supplement til de generelle indsatser skolerne skal arbejde med på området kvalitetsudvikling af den pædagogisk didaktiske ledelse i regi af kvalitetsinitiativerne. FastholdelsesTaskforcens indsats tager i den forbindelse udgangspunkt i de særkender, der er i forhold til FastholdelsesTaskforcens fokuserede elevmålgruppe. FastholdelsesTaskforcen skal sikre at elevmålgruppen i væsentlig større omfang fastholdes i og gennemfører erhvervsuddannelser. I den forbindelse skal den pædagogiske ledelse specifikt udvikle kompetencer til på en mere praksisnær måde at understøtte underviserne i at løfte opgaven med fastholdelse. Kompetenceudviklingen har som minimum følgende indholdselementer: Værdsættende og anerkendende ledelse af undervisningspersonale, der arbejder med implementering af ny pædagogik i forhold til nævnte elevmålgruppe. Underviseren, som lederens vigtigste ressource lederens ledelsestilgang i praksis. Lederens italesættelse og ambassadørskab overfor underviserne af skolens opgave med at motivere og give EUD image i forhold til elevmålgruppen. Lederens syn/holdning til unge i erhvervsuddannelse og fastholdelse af alle elever der er påbegyndt jf. ovennævnte elevmålgruppe. Lederens indsigt, - i forhold til elevmålgruppens særlige udfordringer, - i læreteamets spin-kompetencer og den enkelte undervisers forandringskapacitet Lederens prioriterings- og handlingsfelt i den forbindelse. Praksisnær pædagogisk ledelse af underviserne, som forandringsagenter i elevens læringsproces, herunder praksisnære øvelser i hvordan lederen kan indgå i sparring, supervision og coaching af lærerne/lærerteams i forbindelse med deres pædagogiske faglige arbejde overfor omhandlede elevmålgruppe. Lederens feedback proces i praksis herunder fokus på værdier i handling og kommunikation.

15 Lederens rolle som bindeled imellem det strategiske niveau og underviserne ved implementering af et didaktisk og pædagogisk grundlag for skolen/afdelingen/enheden. Dette med særlig fokus i forhold til nævnte elevmålgruppe. Lederen, som garant for en optimal pædagogik, for skolens elever i fastholdelsesperspektiv, herunder lederens styringstilgang ved valg og udmøntning af didaktisk- og pædagogisk metodik rettet mod elevmålgruppen Lederens tydelige målstyring i praksis frem mod endelige resultater herunder den løbende kvalitetsudvikling af undervisningen. Hvordan kommunikere, hvordan forpligte, hvordan sikres implementering og forankring i den praksis der finder sted i undervisningsrummet? Dette med særlig fokus i forhold til nævnte elevmålgruppe. Kommunikation og tydelig ledelse i et erhvervspædagogisk undervisningsmiljø, - kommunikere tydeligt at de er vores elever og dem kærer vi os om! Lederen og dennes rollemodel - f.eks. gensidig supervision imellem lederen og rollemodellen. Lederen som rollemodel for underviserenes ledelse af eleven i læringsrummet, herunder lederens konkrete deltagelse i aktiviteter for elevmålgruppen. Metode Metodevalget skal være en vekslen imellem teori og praksis, - med hovedvægten på praksis. Kompetenceudviklingen af de pædagogiske ledere skal derfor tage udgangspunkt i praksisnærhed således: Start, midtvejs og afsluttende fællesseminar med teoretiske oplæg og dialog om øvelser og opgaver. Dette med udgangspunkt i de beskrevne forventede indholdselementer. Øvelser og opgaver løses i praksis på egen skole Coaching og supervision foretaget af leverandøren overfor lederen i egen praksis på skolen. Gensidig supervision de deltagende ledere / skoler imellem. Netværk For at understøtte implementeringsprocessen indgår de involverede ledere i netværk med de andre parallelt igangsatte modelskolers ledere, hvor de i fællesskab kan drøfte deres praktiske erfaringer samt drøfte generelle implementeringsudfordringer. I tilknytning hertil foretages der konkrete øvelser med gensidig kollegial supervision skolerne imellem. Dette faciliteres af leverandøren. Form Eksterne internatkurser kombineret med praksisnær supervision, dels ved sparring foretaget af eksterne specialister og dels foretaget som gensidig kollegial praksistræning / supervision. Der vil desuden være praksisrelaterede hjemmeopgaver til løsning imellem de enkelte kursussessioner. Kompetencebevis Merit Der udstedes kompetencebevis. Det skal tilstræbes, at forløbet i væsentlig omfang på praksisnær måde støtter op om eventuel øvrig kompetenceudvikling for de pågældende pædagogiske ledere, herunder i relevant omfang giver merit (ECTS point) i relation til kravet for de pædagogiske ledere om moduler på diplomniveau. Involverede De involverede i forløbet er: Leverandør/kontrakthaver på opgaven. Modelskolernes daglige pædagogiske ledere på taktisk niveau. Relevante konsulenter fra FastholdelsesTaskforcen. En ekstern forskningsrelateret oplægsholder på opstartsseminaret, som ud fra forskningsvinklen stiller skarpt på pædagogisk ledelse.

16 Gennemførelsesplan Der gennemføres ét hold på anslået ca. 15 deltagere i perioden ultimo september 2013 til ultimo juni 2014 med deltagelse af involverede pædagogiske ledere fra de første 4 modelskoler. Der planlægges endvidere gennemført yderligere to hold: Et med ca. 15 deltagere fra 2 modelskoler i perioden ultimo februar 2014 til ultimo december 2014 Et med ca. 15 deltagere fra 4 modelskoler i perioden ultimo september 2014 til ultimo juni Der planlægges med en gennemførelsesstruktur således: Et startseminar (internat) med en varighed af 1½ dag (ca. 15 arbejdstimer) Første session af individuel coaching og supervision foretaget af leverandøren overfor den enkelte leder (ca. 5 arbejdstimer) Første session af parvis gensidig supervision ledere imellem, - på egen skole eller med leder på anden modelskole (ca. 5 arbejdstimer) Individuel løsning af praksisrelateret hjemmeopgave (ca. 10 arbejdstimer) Et midtvejs seminar med en varighed af 1 dag (ca. 10 arbejdstimer) Anden session af individuel coaching og supervision foretaget af leverandøren overfor den enkelte leder (ca. 5 arbejdstimer) Anden session af parvis gensidig supervision ledere imellem, - på egen skole eller med leder på anden modelskole (ca. 5 arbejdstimer) Individuel løsning af praksisrelateret hjemmeopgave (ca. 10 arbejdstimer) Et afslutningsseminar (internat) med en varighed af 1½ dag (ca. 15 arbejdstimer) Omfang Kompetenceudviklingen forventes jf. foranstående for den enkelte deltager at have et omgang, som i alt vil udgøre ca. 80 arbejdstimer. Evaluering Evalueringen af FastholdelsesTaskforcens indsatsarbejde på modelskolerne herunder kvalitetsløft af den pædagogiske ledelse foretages af FastholdelsesTaskforcens eksterne evaluator. Denne evaluering finder sted på den enkelte modelskole og munder ud i en samlet konklusion på hver skole og på tværs af modelskolerne. Den eksterne evaluering af ledelsesudviklingen skal vurdere effekten af kompetenceudviklingsforløbet for ledere i forhold til følgende: I hvilken grad giver det gennemslag/øget kvalitet i undervisernes arbejde med planlægning og gennemførelse af undervisningen og deraf afledt fastholdelseseffekt af eleverne, at der er foretaget kompetenceudvikling af de pædagogiske ledere? Hvilken betydning har graden af ledelsens ejerskab/engagement for implementering af forankringsaktiviteter? Hvordan vurderer de deltagende pædagogiske ledere udbyttet af det i regi af FastholdelsesTaskforce gennemførte kompetenceudviklingsforløb? Der udarbejdes et samlet evalueringsnotat om modelskolernes ledelsesudvikling med en kort opsamling på resultater og konklusioner, som kan anvendes til generel erfaringsspredning herunder til brug på hjemmeside, nyhedsbreve, mm.

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

Motivationspædagogik. hvad er det?

Motivationspædagogik. hvad er det? Spor 2 Storskalaimplementering af Motivationspædagogik Motivationspædagogik hvad er det? Hvem, hvad, hvor for lærere, ledere og andet pædagogisk personale på erhvervsskoler Undervisningsministeriet Afdeling

Læs mere

Inspirationsdage. Pædagogisk ledelse. metoder til at styrke et godt pædagogisk undervisningsmiljø

Inspirationsdage. Pædagogisk ledelse. metoder til at styrke et godt pædagogisk undervisningsmiljø Inspirationsdage Pædagogisk ledelse metoder til at styrke et godt pædagogisk undervisningsmiljø Præsentation Inspirationsdag i et samarbejde imellem: FastholdelsesTaskforce Uddannelsesbenchmark ESB-netværket

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning

Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 KORT BESKRIVELSE AF OPGAVEN... 3 1.2 FORMÅL MED OPGAVEN... 4 1.3 BAGGRUND... 4 1.4 MÅLGRUPPE FOR OPGAVEN...

Læs mere

Helhedsorienteret undervisning.

Helhedsorienteret undervisning. Helhedsorienteret Undervisning Indledning Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce

Læs mere

Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen.

Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. Helhedsorienteret undervisning er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce samarbejde med mindst 40 erhvervsskoler

Læs mere

lyst til læring på erhvervsskoler

lyst til læring på erhvervsskoler lyst til læring på erhvervsskoler Motivationspædagogik er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce samarbejde

Læs mere

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce

Læs mere

FastholdelsesTaskforce og samarbejdet med modelskoler

FastholdelsesTaskforce og samarbejdet med modelskoler FastholdelsesTaskforce og samarbejdet med modelskoler Herunder: Kvalitetsudvikling af pædagogisk ledelse Undervisningsministeriet Center for de Erhvervsrettede Ungdoms- og Voksenuddannelsers Udvikling

Læs mere

FastholdelsesTaskforces opfølgningspapir - pa midtvejsevalueringsrapport

FastholdelsesTaskforces opfølgningspapir - pa midtvejsevalueringsrapport FastholdelsesTaskforces opfølgningspapir - pa midtvejsevalueringsrapport Midtvejsevalueringen af FastholdelsesTaskforces indsatser er en formativ evaluering, der har til hensigt at gøre status og vurdere,

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD Faglært til fremtiden Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, 2013 Kompetenceudviklingen skal medvirke til at gøre undervisningen bedre og give

Læs mere

FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne

FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne Konferencen Pædagogik der virker FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne tirsdag 23. maj 2017 oplæg ved teamleder Preben Holm Et tilbageblik fra endestationen Hvad med fremtiden

Læs mere

Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback

Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback 1 Progressiv læring er et værktøj til at løse følgende udfordringer: 1. Eleverne har vanskeligt

Læs mere

PÆDAGOGIK DER VIRKER. Inspiration og anbefalinger for ledere og undervisere til en styrket fastholdelsesindsats

PÆDAGOGIK DER VIRKER. Inspiration og anbefalinger for ledere og undervisere til en styrket fastholdelsesindsats PÆDAGOGIK DER VIRKER Inspiration og anbefalinger for ledere og undervisere til en styrket fastholdelsesindsats INDEX Del 1: Indledning 4 Læsevejledning 4 Del 2: Fastholdelsesindsatser skaber resultater

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning Pædagogisk ledelse Målsætning 1 Team Målsætning 2 Kvalitet Elev Undervisning Differentiering Målsætning 3 Undervisningsmiljø Målsætning 4 De 4 målsætninger: I aftalen om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

Kvalitetsinitiativer (FL 2013)

Kvalitetsinitiativer (FL 2013) Kvalitetsinitiativer (FL 2013) Til inspiration Regeringen indgik den 8. november 2012 en finanslovsaftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om: Bedre erhvervsuddannelser

Læs mere

Kompetenceudvikling EUD reform workshop

Kompetenceudvikling EUD reform workshop Kompetenceudvikling EUD reform workshop Susanne Gottlieb Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser 9.2.2. Markant løft af lærernes pædagogiske kompetencer alle lærere [skal] inden 2020 have

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

Fra udfordring til forankring. - Inspiration til proces og metode

Fra udfordring til forankring. - Inspiration til proces og metode Fra udfordring til forankring - Inspiration til proces og metode p Indledning Udfordring Analyse Handlingsplan Indsats Evaluering Forankring Fra udfordring til forankring - Inspiration til proces og metode

Læs mere

Fastholdelseskaravanens resultater

Fastholdelseskaravanens resultater Fastholdelseskaravanens resultater Veje til fastholdelse 13. november 2012 Ernst & Young har evalueret Fastholdelseskaravanen siden 2008 Vi har evalueret en lang række udvalgte indsatser i dybden. Vi har

Læs mere

Indledning. Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse.

Indledning. Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse. spolitik Indledning Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse. spolitikken skal bidrage til at udfordre og udvikle den daglige ledelse i retning af øget

Læs mere

EVALUERING AF INDSATSEN MÅLRETTET MODELSKOLER- NES PÆDAGOGISKE LEDERE

EVALUERING AF INDSATSEN MÅLRETTET MODELSKOLER- NES PÆDAGOGISKE LEDERE Til FastholdelsesTaskforce Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Dokumenttype Evalueringsnotat, endelig Dato Marts, 2016 EVALUERING AF INDSATSEN MÅLRETTET MODELSKOLER- NES PÆDAGOGISKE LEDERE

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Udviklingscentret på EUC Sjælland

Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland skaber sammenhænge mellem den overordnede kvalitetsudvikling og udviklingen af pædagogisk praksis. Udviklingscentret understøtter løbende

Læs mere

Skolemål og praktikmål. Opgaver BEDRE KOBLING MELLEM SKOLE OG PRAKTIK MED TILTAGET PLAKAT OG SIGNATURPROJEKT GRUNDFORLØB

Skolemål og praktikmål. Opgaver BEDRE KOBLING MELLEM SKOLE OG PRAKTIK MED TILTAGET PLAKAT OG SIGNATURPROJEKT GRUNDFORLØB Opgaver BEDRE KOBLING MELLEM SKOLE OG PRAKTIK MED TILTAGET PLAKAT OG SIGNATURPROJEKT Plakat og signaturprojekt i tema 2 i Evaluering af projekter i puljen til vidensunderstøttelse af implementering af

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

6) kan indgå i samarbejde med kolleger og ledelse og 7) kan indgå i kunderelationer.

6) kan indgå i samarbejde med kolleger og ledelse og 7) kan indgå i kunderelationer. Kvalitetssystem Tovholderinstitutionen har det overordnede ansvar for kvaliteten og for, at den udvikles og sikres i overensstemmelse med lovgivningen, og at der udarbejdes en årsrapport om institutionssamarbejdets

Læs mere

Undersøgelse af professionshøjskolernes tilgang til og arbejde med det strategiske kompetenceløft af erhvervsskolelærerne

Undersøgelse af professionshøjskolernes tilgang til og arbejde med det strategiske kompetenceløft af erhvervsskolelærerne Projektbeskrivelse Undersøgelse af professionshøjskolernes tilgang til og arbejde med det strategiske kompetenceløft af erhvervsskolelærerne Undervisningsministeriet har bedt Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

Inkluderende pædagogik og specialundervisning

Inkluderende pædagogik og specialundervisning 2013 Centrale videnstemaer til Inkluderende pædagogik og specialundervisning Oplæg fra praksis- og videnspanelet under Ressourcecenter for Inklusion og Specialundervisning viden til praksis. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Bilag 3. Baggrundsmateriale. Progressiv læring

Bilag 3. Baggrundsmateriale. Progressiv læring Bilag 3 Baggrundsmateriale Progressiv læring Indhold Baggrundsmaterialet informerer om den kontekst, udbuddet skal forstås i. Der er alene tale om informationsmateriale, som ikke stiller nogen krav til

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Bilag 1: Projektbeskrivelse Projekttitel Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Tema Ansvarlig Sagsnummer Lokale rollemodelkorps Mette Gram og Lotte T. Larsen (Brug For Alle Unge) og Mahtab

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

De pædagogiske praksiskonsulenter

De pædagogiske praksiskonsulenter De pædagogiske praksiskonsulenter Rådgivnings- og vejledningsforløb på dagtilbudsområdet KL s dagtilbudskonference d.17. maj 2017 Dagens workshop Formål : At præsentere vores rådgivnings- og vejledningsindsats

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - UNDERVISNING OG LÆRING 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE DIPLOMMODUL! Dette særligt

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Derfor vil vi undersøge:

Derfor vil vi undersøge: Ansøgning fra Ungdomsskoleforeningen (USF) 1. Titel: Hvad er titlen på projektet/ opgaven? 2. Ansøger: Hvem er ansøger, herunder tovholder/ansvarlig, samt eventuelle samarbejdspartnere? 3. Formål og problemformulering:

Læs mere

Status ved endestationen Oplæg ved Fastholdelseskaravanens afslutningskonference v/ projektleder Preben Holm

Status ved endestationen Oplæg ved Fastholdelseskaravanens afslutningskonference v/ projektleder Preben Holm Status ved endestationen Oplæg ved Fastholdelseskaravanens afslutningskonference v/ projektleder Preben Holm 14. November 2012 Et satspulje- og EU Socialfondsprojekt Medfinansieret af Den Europæiske Socialfond

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole Indledning KL inviterede i foråret 2014 alle kommuner til et samarbejde om at realisere en ny folkeskole. Formålet med samarbejdet er at udvikle politisk og

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI DIGITALISERINGSSTRATEGI 2 INDHOLD 4 INDLEDNING 5 Fokusområder i digitaliseringsstrategien 5 Visionen for digitaliseringsstrategien 6 UDVIKLING AF BØRN OG UNGES DIGITALE KOMPETENCER 6 Målene for udviklingen

Læs mere

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8.

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om styrket praksisfaglighed i folkeskolen

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

FÆLLESSKABER FOR ALLE. En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området

FÆLLESSKABER FOR ALLE. En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området FÆLLESSKABER FOR ALLE En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området Fællesskaber for Alle har bidraget til at styrke almenområdets inklusionskraft Fællesskaber for Alle er

Læs mere

kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan

kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan Indhold TILBUD KOMPETENCEUDVIKLINGSINITIATIVET: KOMPETENCEFORLØB MED HENBLIK PÅ REALISERING AF EN STYRKET PÆDAGOGISK LÆREPLAN OG FORTSATTE UDVIKLING AF

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelserne Center for de Erhvervsrettede

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold:

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold: Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Når udfordringen i læreruddannelsen er at udvikle en mere ambitiøs studiekultur (jf. Evaluering af Læreruddannelsen, dec. 2018) anbefaler arbejdsgruppen,

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi For at vi på ZBC kan leve op til kravene i den kommende EUD reform er det nødvendigt, at vi fortsat sikrer udvikling af medarbejdernes kompetencer. Udgangspunktet for kompetenceudviklingen

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune - på et dialogbaseret grundlag Folkeskolen er en kommunal opgave, og det er således kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten af det samlede

Læs mere

Projektplan. FoUprojekt. Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse

Projektplan. FoUprojekt. Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse Projektplan FoUprojekt Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse Dette er projektplanen for Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse, der ligger til grund for Niels Brocks ansøgning om FoU-midler i 2013. Formål

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvem er målgruppen 3 Redskabets anvendelsesmuligheder... 4 Fordele ved at anvende Temperaturmålingen 5 Opmærksomhedspunkter ved anvendelse af Temperaturmålingen 5

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER Pædagogik SOSU Sjælland har en pædagogik der udfordrer, udvikler og uddanner Faglighed SOSU Sjælland har høj faglighed i undervisningen Undervisningsmiljø SOSU

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere 5/12/2015 April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere Redaktion: Design: Fotografi:

Læs mere

Pædagogisk ledelse i EUD

Pædagogisk ledelse i EUD Pædagogisk ledelse i EUD Pædagogisk ledelse er for mange både ledere og lærere et nyt begreb og en ny måde at forstå og praktisere ledelse på. Der hersker derfor mange forskellige opfattelser af og holdninger

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Den 4., 6., 9. og 10. oktober 2017 Temadag for handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Side 1 Dagens program 09.30-10.00: Ankomst: kaffe og morgenmad

Læs mere

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer

TUP I teksten anvendes både begreberne RKV og IKV. RKV anvendes generelt som en paraplybegreb, der i denne tekst referer TUP 2012 Det er AMU s formål at medvirke til at styrke arbejdsstyrkens kompetenceudvikling på både kort og langt sigt. Godt 1 mio. danskere mellem 20 og 64 år har ikke gennemført en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Branchetværgående. for undervisere på AMU lederuddannelse

Branchetværgående. for undervisere på AMU lederuddannelse Erfaringer fra Udviklingsprojektet BLUN Branchetværgående LærerUddannelse og Netværk for undervisere på AMU lederuddannelse Konference: Praksisbaseret viden og videnbaseret praksis 6. December 2010 Udviklingsprojektet

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it

Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it Baggrund I den netop indgåede økonomiaftale for 2018, er regeringen og KL enige om, at vi skal styrke kvaliteten i dagtilbuddene, og

Læs mere

Kvalitetsløft og OK Side 1

Kvalitetsløft og OK Side 1 Kvalitetsløft og OK 13 Side 1 Mål Regeringens overordnede mål: Den bedst uddannede generation i danmarkshistorien Tre mål: Alle elever og kursister skal blive så dygtige, som de kan Uddannelserne skal

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB Introduktion Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise har med støtte fra Velux Fonden igangsat et toårigt projekt, der vil hjælpe med at inkludere og fastholde socialt udsatte

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere