SPR NGBRÆTAARHUS. mod nye livsmål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPR NGBRÆTAARHUS. mod nye livsmål"

Transkript

1 SPR NGBRÆTAARHUS mod nye livsmål

2 Springbræt Aarhus Springbræt Aarhus er et tilbud til dig, der kan lide sport og idræt og som er berettiget til STU. (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) Hos Springbræt Aarhus kombinerer vi interessen for bevægelse, leg og sundhed med almen undervisning. Vi ved nemlig, at sundhed og bevægelse giver os de bedste muligheder for at få noget godt ud af vores liv. - Vi tror på, at alle mennesker kan lære noget nyt, når rammerne er gode - Hver dag idræt, hvor vi dyrker spil, leg og træning på det niveau, der passer dig - Vi tager ud og ser AGF, Bakken Bears og andre dygtige sportsfolk - Undervisning med fokus på, at du lærer de vigtigste redskaber til at begå dig - Du arbejder først og fremmest med det som du selv synes, at du har brug for - Vi ved, at det er vigtigt at have noget at stå op til hver dag. Derfor arbejder vi benhårdt på at skaffe vore elever spændende praktikpladser og forskellige jobs. Springbræt Aarhus hverdag - Mødetid 5 dage om ugen kl Hver dag er der morgensamling, hvor vi hører lidt om verdenen udenfor - Hver dag er der idræt hvor vi dyrker spil, leg og træning på det niveau, der passer dig - Hver dag er der almen undervisning, hvor vi lægger vægt på, at du lærer de vigtigste redskaber til at begå dig. Det er f.eks. dansk, regning, EDB og engelsk - Du arbejder først og fremmest med det som du selv synes, at du har brug for at lære - Vi tager tit ud af huset og laver sport, som vi ikke kan gøre hjemme (svømmehal, ridning, bowling osv.) - Vi tager også ud for at se AGF, Bakken Bears og andre dygtige sportsfolk. Vi kan se kampe og møde spillerne ved træning

3 IDRÆT VIDEN SUND KOST

4 GLÆDE TEORI TRÆNING

5 Om Springbræt Aarhus Springbræt Aarhus er et helt nyt STU tilbud til unge. Springbræt Aarhus bygger på stor viden om hvad bevægelse og sund livsstil gør ved unge, der gerne skal lære så meget som muligt. Springbræt Aarhus er også et projekt, hvor den pædagogiske viden om læring, sundhed og trivsel er i højsædet. Derfor arbejder vi med individuelle mål og programmer, men også med teamwork. På den måde lærer den unge både at arbejde selvstændigt og i grupper. Dagligdagen er tilrettelagt, så der både er sammenhæng og udvikling. Det er vores erfaring, at unge, der har været fagligt udfordret, får en ny og god chance, når vi tager udgangspunkt i de unges egne interesser og det kropslige. Projektet gennemføres i samarbejde med FO-Aarhus og med støtte fra folkeoplysningsloven. Springbræt Aarhus er en del af folkeoplysningstraditionen. Derfor ligner skolen på mange måder en højskole med en dagligdag fuld af glæde og vigtige spørgsmål. Vi arbejder på at etablere gode og personlige relationer til eleverne således, at de har en stærk mentor ved deres side. Vi arbejder på at gøre FO-Aarhus store netværk til vores. Det er en win-win situation, når virksomheder kan finde et job til de unge, der ikke nødvendigvis passer ind i andre ungdomsuddannelser. Virksomheden får nyttig arbejdskraft, og den unge opnår det, der er vigtigst for dem; tilknytning til arbejdsmarkedet. De ansatte på Springbræt Aarhus er kendetegnet ved et stort engagement og mange erfaringer fra idrætslivet. Vi giver ikke op og får altid det bedste ud af hinanden - også i modvind. Vores tilgang til arbejdet er gåpåmod og leg. Derfor kan vi også hjælpe andre med teamwork og inspiration gennem leg og spil. F.eks. - Skoleklasser - Gymnasieklasser - Introuger med indhold - Temadage - Virksomhedsarrangementer - Andet Udadvendte opgaver løses altid ved, at vi i fællesskab aftaler forløbet, dets aktiviteter og hvad vi gerne vil opnå via samarbejdet.

6 Elever Springbræt Aarhus er et tilbud til dig, der kan lide sport og idræt og som er berettiget til STU. Vi håber du er ligesom os Vi elsker nemlig idræt, og vi vil gerne holde os nogenlunde sunde og i en god form. Det betyder ikke, at vi er elitesportsfolk; men vi ved, at sundhed og bevægelse giver os de bedste muligheder for at få noget godt ud af vores liv. Vi ved også, at det er vigtigt at have noget at stå op til hver dag. Derfor arbejder vi benhårdt på at skaffe vore elever praktikpladser og forskellige jobs. Vi tror på dig - Alle mennesker kan og vil en hel masse ting - Alle mennesker kan udvikle sig gennem idræt og leg - Alle mennesker fungerer bedst, når de får overblik og starter med det de gør bedst - Alle mennesker kan lære noget nyt, når rammerne er gode - Vi skal ikke alle kunne det samme, men vi skal helst kunne så meget, at vi kan klare os selv - Alle mennesker skal gerne bidrage til vores samfund Vi støtter dig På Springbræt Aarhus får du en fast mentor. Det er en af dem, som du har timer med på skolen. Din mentor vil være den, der lærer dig bedst at kende. Din mentor vil være kontakten til din familie. Vi håber nemlig, at vi skal samarbejde med dig og dit netværk. Mentoren vil være den, der hjælper dig med at komme i praktik. Vi støtter dig i, at praktikken bliver en god oplevelse, der forhåbentlig får dig i job eller anden uddannelse. Glæde Hver dag skal gerne være en glæde. Det bliver den, når vi har det rart sammen og når vi laver noget, der er sjovt og meningsfuldt. Sundhed er en blanding af mange ting, såsom sund kost, bevægelse, livskvalitet, selvtillid og mange flere. Vi ønsker at kombinere glæde og sundhed i det omfang, der passer til hver enkelt.

7 VI TROR PÅ DIG VI STØTTER DIG

8 Elementer Skolens dagligdag består af flere hovedelementer Idræt og bevægelse Sund kost og livsstil Hvad ønsker vi Mestring Indre motivation Samarbejde Udholdenhed Fremme sundhed Forebygge livstilssygdomme Udvikle egne handlekompetencer Hvordan Gennem vel tilrettelagte udfordringer. Teamwork. Fordybelse Madlavning Sundhed og hygiejne Det gode eksempel Grundlæggende undervisning Kompetencer til at håndtere udfordringer som borger De gode vaner Via elevernes motivation omkring sport arbejder vi med grundlæggende færdigheder som regning, dansk, teknologi og engelsk. Erhvervsrettet undervisning Praktikophold Handlekompetencer så eleverne kan håndtere diverse jobs En stadig klarere mulighed for at eleverne kan komme i en form for arbejde Gennem fællessamlinger arbejder vi med borgerrelaterede spørgsmål I dialog med praktikstedet tilpasser vi undervisningen så den enkelte udvikler netop det der er brug for. Typisk personlige kompetencer. Organisation Springbræt Aarhus fungerer som en selvstændig enhed, der er etableret af FO-Aarhus. Skolen indgår i FO-netværket og samarbejder med myndigheder, vejledere, klubber, erhvervsliv etc. Vi ønsker at være pædagogisk nytænkende, og vi samarbejder derfor med relevante uddannelsessteder og forskningsenheder. Skolen ønsker at brande projektet som en bæredygtig og ubureaukratisk løsning på en væsentlig samfundsudfordring. Skolen starter det første hold d. 5. september 2016.

9 Til vejledere i Aarhus kommune Springbræt Aarhus er et helt nyt koncept, som er startet i samarbejde med FO-Aarhus. Springbræt Aarhus bygger på en række aspekter som her præsenteres. Erfaring Springbræt Aarhus bygger på erfaringer fra bl.a. Folkehøjskolen. Det relationelle arbejde åbner mulighed for positive dialoger om elevernes fremtid som menneske, som borger og som del af arbejdslivet. Projektleder Louis Mogensen har tidligere afholdt lignende projekter med asylansøgere og unge uden ungdomsuddannelse i i Nordjylland. Springbræt Aarhus bygger på erfaringer og forskning. Begge dele peger på, at begreber som motivation og sundhed er afgørende i forhold til, at borgere klarer sig og opnår handlekompetencer i et kompliceret liv. Tilgang til elever på kanten Springbræt Aarhus bygger på et positivt livssyn. Vi tror på, at et godt liv består af mange elementer. Hvoraf det vigtigste er, at den enkelte oplever sammenhæng; begribelighed, håndterbarhed og meningsfuldhed. Vi arbejder på, at de unge opnår handlekompetencer. Det forstår vi således, at man klarer sig der, hvor man selv kan. På Springbræt Aarhus arbejder vi ud fra, at alle kan bidrage. Gennem pædagogisk idræt udfordrer vi den enkelte til at udvikle sig. Alle er forskellige; men samarbejde og socialt netværk er ønskeligt for alle i et samfund. Vi mener, at det er afgørende, at vi magter at udvikle vores erhvervsliv således, at der også er muligheder for vore unge. Vi tror på en stigende bevidsthed om bæredygtighed og socialt ansvar. Det ønsker vi at udvikle i Aarhus. Vi mener, at det fleksible arbejdsmarked kræver dialog og evne til at se utraditionelt på udfordringerne. Det er en del af opgaven, at etablere dette mellem kommune, skole og erhvervsliv. FO-Aarhus har et netværkskartotek med mere end 700 interessenter.

10 Til virksomheder Tankegangen bag Springbræt Aarhus er, at vi laver et match af unges interesse for sport og vores indsigt i sund levevis. Dette match flytter de unges kompetencer således, at de kan bestride opgaver i virksomheder og organisationer. Det sundere liv Vi ved af erfaring og fra forskning, at sund levevis med bevægelse har god indflydelse på bl.a. de kognitive evner, sanseintegration, motivation, kommunikation, samarbejde og troen på egne evner. Gennem fokus på sunde vaner kan vi præge og hjælpe unge til at udvikle handlekompetencer. Vi mener, at et sundt liv også kan måles på om man udvikler sig således, at man selv klarer de udfordringer som man har mulighed for. Skolens pædagogik tager udgangspunkt i, at alle skal kunne fungere i et socialt fællesskab, hvor man løser opgaver sammen. Derfor lægger vi vægt på, at alle udvikler sig optimalt. Det betyder, at man gør det i sit eget tempo med netop de udfordringer, der stimulerer udvikling. Gennem sporten udvikler vi glæde, mestringslyst og evne, udholdenhed, kreativitet, holdspil og meget andet. Mere end sport Vi starter med sporten, fordi vi synes, at det er vigtigt at tage udgangspunkt i noget, der kan begejstre de unge. Sporten bliver samtidig løftestang til at lære de unge at begå sig i tilværelsen som deltagere i et komplekst samfund. Hver ung får en håndholdt indsats. Det betyder, at vi konsekvent sætter nye læringsmål op for den unge. Det gør vi i samarbejde med den unge selv, evt. familien (så de kan bakke op) og den virksomhed, hvor den unge har praktikforløb. I praksis har den unge en mentor på skolen, som sikrer at læringsmål og undervisning bliver rettet mod netop den unges behov.

11 Praksis Vi arbejder med unge, der er på kanten af arbejdsmarkedet. I denne sammenhæng er det unge, der skal have en STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse), fordi andre ungdomsuddannelser ikke er mulige. Det kan der være mange grunde til. Nogle vil formentlig ikke kunne gennemføre anden ungdomsuddannelse, mens andre har behov for en omvej til et almindeligt arbejde. Disse unge mennesker kan indgå i et STU forløb gennem tre år. Vores ambition er, at de derefter enten er i ordinær uddannelse eller i en type job som de kan håndtere - også eventuelle skåne- eller fleksjob. På skolen udvikler vi generelle personlige og sociale kompetencer. Vi tager fat på udvikling af faglige kompetencer sådan, at tilværelsen og et kommende arbejde bliver håndterbart. Vi underviser dagligt, og sammen med virksomhederne tilrettelægger vi praktikforløb for den unge. Det er vigtigt, at det er den unges behov og virksomhedens muligheder, der er afgørende for omfang og placering. Der kan eks. være tale om en formiddag om ugen, flere dage i ugen eller et længere forløb. Skolen indretter undervisningen efter aftalen. Når den unge kommer tilbage fra praktik har skolen, via mentor, fået ideer til nye udviklingspotentialer. Måske viser det sig, at matchet ikke er rigtigt, og så ændrer vi på ordningen. Praktisk Vi har gennem 2015/16 arbejdet med at beskrive projektet. Nu er det godkendt af Aarhus kommune, og det første elevhold starter på skolen d. 5. september Vi overvejer at udvide konceptet til andre brugergrupper, f.eks. flygtninge. Virksomheder De udfordrede unge er en fælles udfordring. Vi kan overlade dem til offentlig forsørgelse, men vi mener, at der findes bedre løsninger. Ved et samarbejde kan vi finde de muligheder, der gør, at de unge føler tilknytning, samtidig med, at vi tager del i ansvaret. Vi har brug for virksomheder, der vil være med. Det bedste er at kunne se et langt perspektiv, hvor den unge gennem forskellige praktikforløb eventuelt kan ende med et job under en eller anden form, men det er ikke en forpligtelse. Vi ønsker at brande projektet som nyskabende og ubureaukratisk. Derfor vil vore mentorer være behjælpelige gennem ethvert forløb. Vores behov er i første omgang en positiv tilkendegivelse fra virksomheder og organisationer. Vi skal gerne kunne dokumentere, at FO-Aarhus store netværk gerne vil bakke op om dette projekt. Vi modtager altid gerne tilbagemeldinger vedr. virksomheders interesse eller gode forslag.

12 SPR NGBRÆTAARHUS mod nye livsmål SPRINGBRÆT AARHUS Frederiksgade Aarhus C Tlf Mail: info@springbraet-aarhus.dk Web: springbraet-aarhus.dk Facebook: facebook.com/springbraetaarhus Projektleder Louis Mogensen Frederiksgade Aarhus C Mail: louis@louismogensen.dk Tlf.: Pædagogisk leder: Kenneth Andersen Frederiksgade 78 C 8000 Aarhus C Mail: info@springbraet-aarhus.dk Tlf.: FO- Aarhus Frederiksgade 78C 8000 Aarhus C Tlf.: Web: fo-aarhus.dk Facebook: facebook.com/foaarhus Torben Dreier Skoleleder Mail: td@fo-aarhus.dk Tlf.:

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

Moduler i social- og specialpædagogik på Uddannelsescenter Marjatta

Moduler i social- og specialpædagogik på Uddannelsescenter Marjatta UDDANNELSESCENTER Marjatta-moduler Moduler i social- og specialpædagogik på Uddannelsescenter Marjatta Strandvejen 11, DK 47 3 University College Sjælland (UCSJ) og Uddannelsescenter Marjatta (UCM) har

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, #

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, # Vi vil være bedre FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, 2014-2017 #31574-14 Indhold Vi vil være bedre...3 Læring, motivation og trivsel...5 Hoved og hænder...6 Hjertet med...7 Form og fornyelse...8

Læs mere

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; )

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; ) Værdier og pædagogisk metode i Introduktion Undervisningen af unge i skal gøre en forskel for den enkelte unge. Eller sagt på en anden måde skal vi levere en høj kvalitet i undervisningen. Derfor er det

Læs mere

Forord. og fritidstilbud.

Forord. og fritidstilbud. 0-17 år Forord Roskilde Kommunes børn og unge skal udvikle sig til at blive demokratiske medborgere med et kritisk og nysgerrigt blik på verden. De skal udvikle deres kreativitet og talenter og blive så

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Identitet og venskaber:

Identitet og venskaber: Identitet og venskaber: Social trivsel er for alle børn forbundet med at være tryg, anerkendt og føle sig værdsat. Venskaber er derfor vigtige for det enkelte barn. Børn skal trives med deres sociale roller

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Udtalelse fra en mor. Pia Rosendal. Da vi mødte Alberts X begyndte solen at skinne for første gang i halvandet år fordi:

Udtalelse fra en mor. Pia Rosendal. Da vi mødte Alberts X begyndte solen at skinne for første gang i halvandet år fordi: Alberts Udtalelse fra en mor Pia Rosendal Da vi mødte Alberts X begyndte solen at skinne for første gang i halvandet år fordi: Her bliver den unge og forældre taget i hånden. Her bliver ord til handling.

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Om flow, læring og kreativitet i den pædagogiske verden. Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet

Om flow, læring og kreativitet i den pædagogiske verden. Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet Om flow, læring og kreativitet i den pædagogiske verden Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet knoop@edu.au.dk Fri leg er den vigtigste aktivitet, hvad angår udvikling og vedligeholdelse af personlige kompetencer.

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

arkitekt og projektrådgivning

arkitekt og projektrådgivning mellemrum arkitekt og projektrådgivning Udvikling og forandring opstår på baggrund af nye behov og muligheder Udviklings- og forandringsprocesser kræver engagement Udvikling og forandring opnås, når mennesker

Læs mere

Pejlemærker for ressourceforløbet. Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017

Pejlemærker for ressourceforløbet. Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017 Pejlemærker for ressourceforløbet Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017 Vision Holstebro Kommune skal fremadrettet sikre værdi i ressourceforløb Der skal være fokus på at: Skabe værdi - både for borgere,

Læs mere

En skole med indsigt

En skole med indsigt En skole med indsigt At vælge skole for sit barn er et vigtigt skridt. Sølystskolen er en inkluderende skole, hvor vi er vant til at se på hvilke behov, den enkelte elev har. Vi vil gerne have forældre,

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

HANDELSSKOLENS STU - Et særligt tilrettelagt uddannelsestilbud fra handelsskolen

HANDELSSKOLENS STU - Et særligt tilrettelagt uddannelsestilbud fra handelsskolen HANDELSSKOLENS STU - Et særligt tilrettelagt uddannelsestilbud fra handelsskolen LÆS MERE PÅ HS-STU.DK Få en uddannelse inden for butik, handel, kontor og e-handel HANDELSSKOLENS STU På Handelsskolens

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb STU ved NBU-Skolen STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb Nordjysk Børne- Ungecenter DIT LIV, DIN UDDANNELSE Kunne du tænke dig en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du selv har indflydelse

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? Indenfor UngeLivets målgruppe kan ses følgende

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? et er ikke en diagnose, der afgør, hvorvidt

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Vi vil være bedre Frederikshavn Kommunes skolepolitik inkl. udmøntning 2014-2017

Vi vil være bedre Frederikshavn Kommunes skolepolitik inkl. udmøntning 2014-2017 Vi vil være bedre Frederikshavn Kommunes skolepolitik inkl. udmøntning 2014-2017 #100254-14 Indhold Vi vil være bedre...4 Læring i fokus...6 Læring, motivation og trivsel...7 Hoved og hænder...8 Ambitionen

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Kvalitetsstandard For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Ungnorddjurs Åboulevarden 64 8500 Grenaa tlf : 89 59 25 50 www.ungnorddjurs.dk ung@ungnorddjurs.dk Heltidsundervisning i Ungnorddjurs Vision Heltidsundervisningen

Læs mere

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse < < støtte og hjælp på vejen til ordinær beskæftigelse 2 3 En attraktiv arbejdsplads Beskæftigelsesindsats drevet som socialøkonomisk virksomhed et lærings- og udviklingsmiljø

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet VEJLEDNING Mentorordning: De unge skal holdes i hånden ved hjælp af en mentor. Det er vigtigt med nogle, der kan "samle den unge op" og guide den Mentorordningen kan være 1) individuelt tilpassede forløb,

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Værdigrundlag Ishøj Skole

Værdigrundlag Ishøj Skole Værdigrundlag Ishøj Skole Ishøj Skole er skolen for alle, præget af åbenhed, gensidig tillid og respekt for hinanden. Vi ønsker, at alle til stadighed skal være i en proces, der er kendetegnet ved videns-

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

September Kære elever i udskolingen

September Kære elever i udskolingen September 2017 Kære elever i udskolingen Igen i år har vi valgt at følge op på succesen med at arbejde med linjer i et koncentreret forløb over to hele uger. Du skal derfor i uge 41 (op til efterårsferien)

Læs mere

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati Empowerment Niveauer Empowerment Idræt er vigtig i unges udvikling, fordi det styrker fysisk og mental sundhed samtidig med, at det skaber vigtige, sociale relationer. Idræt er en mulighed for leg, deltagelse

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU GLADSAXE KOMMUNE GXU Pædagogisk grundlag GXU NOTAT Dato: 18. marts 2014 Af: Jette Blondin Pædagogisk grundlag GXU GXU vi uddanner til livet, og vi uddanner til uddannelse Indholdsfortegnelse GLADSAXE KOMMUNE...

Læs mere

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Formål, kompetencemål og undervisningsmetoder Formålet med arbejdet på Omsorg & Pædagogik er at arbejde for en afklaring af elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU Job. 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Job 1 Odense-Vestfyn-Brangstrup STU-job er en del af den 3-årige Særligt Tilrettelagte Uddannelse (STU) på CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup. STU er for unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune 2017-2022 Sundhed handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at alle borgere er i stand til at leve det liv, de gerne

Læs mere

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform?

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Muligheder: Vi skal tænke anderledes Folkeskolen har med reformudspillet fået en markant udfordring, som giver muligheder

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

IDRÆTSBØRNEHAVE. IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup

IDRÆTSBØRNEHAVE. IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup IDRÆTSBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Tommerup Pædagogisk idræt Leg Bevægelse Idræt Idræt: En aktivitet, spil/øvelse. Bevæger kroppen efter bestemte regler, alene eller sammen med andre, i konkurrence. Kroppen

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag

Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag BRUUNBIZ idérig kommunikation 2016 Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag sosusilkeborg.dk Billedunivers i Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag er skabt af fotograf Lisbeth Barfoed Skolens pædagogiske

Læs mere

Pejlemærker for ressourceforløbet. Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017

Pejlemærker for ressourceforløbet. Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017 Pejlemærker for ressourceforløbet Arbejdsmarkedsudvalget 26. april 2017 Vision Holstebro Kommune skal fremadrettet have endnu bedre ressourceforløb Ressourceforløbet skal have fokus på at borgerne får:

Læs mere

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave Bevægelse og lege Barnet er sin krop og har sin krop. Barnet er i verden gennem kroppen. Den udvikling og læring, som finder sted blandt børn i dagtilbud, er særlig

Læs mere

Ung & Sund Midtvejsevaluering

Ung & Sund Midtvejsevaluering Ung og Sund Midtvejsevalueringen SUNDHEDSSTYRELSEN En ikke-disposition for oplægget Programteorien Om evalueringen Ung og Sund-indsatsens formål: Det overordnede formål med projektet er at styrke sundhedsmæssigt

Læs mere

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG 1 Hvor kommer læringen fra? Empowermentprojektet Projekt for 30 kommuner, der har udviklet og afprøvet forskellige empowermentorienterede metoder og tilgange Ca. 3700 deltagere

Læs mere

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering

UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet. STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering UNGE MED SÆRLIGE BEHOV - på vej videre i livet STU EGU Bo-tilbud Projektskolen Erhvervsafklaring Beskyttet Beskæftigelse Ressourceforløb/Aktivering GRENNESSMINDE ALTID I UDVIKLING - det går stærkt Hanne

Læs mere

Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet North-West University

Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet North-West University Det er lettest, hvis det er lidt svært - eller: Trivsel er sundhed, og sundhed er livskvaliteter, som den enkelte kan tilstræbe, og miljøet kan fremme, og som alle har en fælles interesse i Hans Henrik

Læs mere

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet.

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. Det pædagogiske grundlag Dagtilbud skal basere deres

Læs mere

Sprog- og læsepolitik

Sprog- og læsepolitik Sprogog læsepolitik d Forord Forord Forord Vores sprog er adgangsbilletten til at tage del i livet. Vi har brug for at magte talesproget, og talesproget er en vigtig forudsætning for en god læse- og skriveudvikling.

Læs mere

BLIV ERHVERVSMENTOR og tag del i et stærkt netværk af erhvervsledere

BLIV ERHVERVSMENTOR og tag del i et stærkt netværk af erhvervsledere BLIV ERHVERVSMENTOR og tag del i et stærkt netværk af erhvervsledere GØR EN FORSKEL UNGE PÅ KANTEN IND I FÆLLESSKABET Der er få ting i livet, der er mere tilfredsstillende end følelsen af at vokse fagligt

Læs mere

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Ungepolitikken - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: møde de unge, der hvor de. Både fysisk på f.eks. uddannelsesinstitutionerne og menneskeligt,

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU

Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU Særligt Tilrettelagt Uddannelse STU Erkende Vælge Handle CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup tilbyder den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) til unge med særlige behov, der ikke har mulighed for at

Læs mere

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt?

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt? Kvalitetssikring Måling : Opstart på Integro Baggrund: Cpr. nummer: _ Køn: Kvinde Mand Er du: Gift Samlevende Enlig Hvor mange børn har du: Hvor længe har du været ledig inden for de sidste år? Har du

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Dagtilbud for fremtiden. Børnesyn. Forældreinddragelse. Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune

Dagtilbud for fremtiden. Børnesyn. Forældreinddragelse. Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune 2014-16 Dagtilbud for fremtiden Inklusion Læring Børnesyn Sundhed Forældreinddragelse Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune 2014-16 Forord I årene 2011-13 har Dagtilbud og Dagplejen i Aalborg

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Notat. Projekt Indsigt, Projektnummer 84. Projekt nr. 84. Mads Sinding Jørgensen Dato for afholdelse. Godkendt d.

Notat. Projekt Indsigt, Projektnummer 84. Projekt nr. 84. Mads Sinding Jørgensen Dato for afholdelse. Godkendt d. Notat Projekt nr. 84 Rambøll Management Konsulent Referent Dato for afholdelse Godkendt d. Lene Mehlsen Thomsen Mads Sinding Jørgensen 05-09-2007 Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf: 3397 8200

Læs mere

National Links Source Short description Link

National Links Source Short description Link National Links 14.11.18 Name of Country Denmark Name of tool or initiative Source Short description Link Børns og unges sundhed, kost og motion Det nationale videncenter KOSMOS På hjemmesiden findes en

Læs mere

Vejledning til arbejdet med de personlige kompetencer.

Vejledning til arbejdet med de personlige kompetencer. Vejledning til arbejdet med de personlige kompetencer. Målgruppe: Primært elever, men også undervisere og vejledere. Baggrund: Vejledningen er tænkt som et brugbart materiale for eleverne på SOSU- og PA-

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser

LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser LÆRING PÅ tværs netværk mellem skoler, virksomheder og ungdomsuddannelser HVORFOR SKOLE- VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE? Vi ved, at elevernes læring styrkes, når undervisningen er varieret og anvendelsesorienteret,

Læs mere

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger Virksomhedskoncept SAMARBEJDET GIVER DE UNGE BLOD PÅ TANDEN, OG DE FÅR ØJNENE OP FOR, HVAD DET BETYDER AT TAGE KONTAKT, TURDE SØGE INFORMATION, STILLE SPØRGSMÅLSTEGN VED, HVORDAN MAN SELV KAN ÆNDRE NOGET.

Læs mere