Det Lokale Beskæftigelsesråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Lokale Beskæftigelsesråd"

Transkript

1 Sidenr. 236 Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 27. oktober 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: : Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Godkendelse af dagsorden: Dagsorden godkendtes

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 237 Sagsnr. Side 1. Drøftelse af udkast til Sundhedspolitik og bidrag til sundhedsplanen LBR s budget pr. 1. oktober 2011 og oversigt over projekter Kommunens anvendelse af praktikker for 3. kvartal 2011 samt voksenlærlinge-forløb pr. 1. oktober Opfølgningsrapport 3. kvartal Revideret strategiplan og plan for udmøntning af midler for Beskæftigelsesministerens udmelding af indsatsområder for anvendelse af tilskud Kampagne flere praktik- og lærepladser Nyt fra medlemmerne Orientering fra Socialforvaltningen

3 Sidenr Drøftelse af udkast til Sundhedspolitik og bidrag til sundhedsplanen Sagsid.: 09/15246 Resumé Sundhedschefen giver en kort orientering om udkast til Sundhedspolitikken Bidrag til sundhedsplanen drøftes. Tilføjelse til resumé Sundhedspolitikken er blevet præsenteret og indsatser til sundhedsplanen er blevet drøftet i alle stående udvalg, Ældrerådet, Handicaprådet, Integrationsrådet og Det lokale Beskæftigelsesråd. Sundhedspolitikken er blevet revideret, baseret på indkomne kommentarer og sundhedsplanen med konkrete indsatser er blevet udarbejdet. Sundhedspolitikken og sundhedsplanen fremsendes til godkendelse. Sagen behandles i Uddannelsesudvalget, Børneudvalget, Fritidsudvalget, Seniorudvalget, Teknik- og boligudvalget, Kultur- og Erhvervsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Ældrerådet, Handicaprådet, Plan- og Miljøudvalget, Integrationsrådet, Det lokale Beskæftigelsesråd og Social- og Sundhedsudvalget. Forslag Socialdirektøren foreslår at fagudvalgene medvirker til at sætte sundhed på dagsordenen og at fagudvalgene bidrager til sundhedsplanen. Nyt forslag Socialdirektøren foreslår at udkastet til sundhedspolitikken og sundhedsplanen godkendes at eventuelle bidrag fra Fritidsudvalget indarbejdes i Sundhedspolitikken og sundhedsplanen at eventuelle bidrag fra Intergrationsrådet indarbejdes i Sundhedspolitikken og sundhedsplanen at eventuelle bidrag fra Det lokale Beskæftigelsesråd indarbejdes i Sundhedspolitikken og sundhedsplanen at sundhedspolitikken og sundhedsplanen sendes til høring med de tilføjede bidrag i samtlige tidligere hørte udvalg og råd.

4 Sidenr. 239 Nyt forslag Socialdirektøren foreslår at Sundhedspolitikken og Sundhedsplanen godkendes Beslutning Uddannelsesudvalget den Godkendt. Beslutning Børneudvalget den Godkendt. Beslutning Fritidsudvalget den Sagen udsættes til næste møde, idet forvaltningen pålægges at fremkomme med konkrete forslag til udvalgets bidrag til sundhedsplanen. Beslutning Seniorudvalget den Godkendt. Beslutning Teknik- og Boligudvalget den Godkendt, idet forvaltningen bemyndiges til i samarbejde med sundhedsområdet at udarbejde forslag til relevante projekter til sundhedsplanens handlingsdel med afsæt i transportplanens forarbejder. Beslutning Kultur- og Erhvervsudvalget den Kultur- og Erhvervsudvalget fremsender bidrag til sundhedsplanen som foreslået af By- og Udviklingsforvaltningen, idet bidraget suppleres med indsatser fra Kvarterhuset, Nicolai og Kolding Bibliotekerne. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den Et enigt Arbejdsmarkedsudvalg fremsender følgende bidrag: 1. Social- og sundhedsmæssig rehabilitering klar til jobrettet indsats (9 mio. kr. og projektmidler) a. Undgå ommere- rette sammenhængende indsats første gang b. Fokus på stress, angst og depression c. ADHD og personlighedsforstyrrelser d. Gerne forsøg målrettet i ghettoområdet Skovparken 2. Forebyggende sundhedsindsatser på virksomhederne, herunder Kolding Kommune.

5 Sidenr Fortsat fokus på KRAM- (kost,røg,alkohol,motion) faktorerne i tilbud til ledige og sygemeldte-sundhedsnøglepersoner, motion, stress og depression mv. 4. Udarbejdelse af screeningsværktøj af ledige og sygemeldte med alkoholproblemer 5. Hurtigere udredning af borgeren ved øget fokus på sammenhængen mellem den kommunale og regionale sundhedsindsats herunder ved en øget anvendelse af sundhedslovens 239. Beslutning Ældrerådet den Ældrerådet drøftede udkast til sundhedspolitik og tog den til efterretning. Beslutning Handicaprådet den Handicaprådet foreslår følgende indarbejdet: Tilgængelighed for handicappede til sundhedstilbud og motion, f.eks. ved at der etableres naturstier med fast belægning og ledepunkter samt handicaptoiletter. Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Godkendt med følgende bemærkninger: Plan- og Miljøudvalget fremsender som bidrag til sundhedsplanen en tilkendegivelse om, at kommunen i kommende lokalplaner, blandt andet ved hjælp af en bevægelsesstrategi, vil medvirke til at sikre fysisk aktivitet i nærmiljøet, mulighed for idræt i grønne områder og fremme cykling som transport, ligesom kommunen i Planstrategi 2011 vil sætte fokus på sundhed. Det betyder, at der ved byggemodninger afsættes midler til gå- og cykelstier og grønne områder med fokus på bevægelse, ligesom der arbejdes for at skabe et sammenhængende gå- og cykelstisystem i hele Kolding. Beslutning den anbefaler, at sundhedsindsatsen også rettes mod andre boligområder med særligt behov. Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den Udkastet til sundhedspolitikken og sundhedsplanen godkendtes med få redaktionelle ændringer. Sundhedspolitikken og sundhedsplanen sendes til høring med de tilføjede bidrag i samtlige tidligere hørte udvalg og råd. Beslutning Fritidsudvalget den Godkendt.

6 Sidenr. 241 Beslutning Integrationsrådet den På Integrationsrådets møde den 22. juni 2011 blev beslutningen i sagen 11/6498 Opsamling fra Integrationsrådets temamøde om sundhed den 27. april 2011 : Et enigt råd besluttede, at de indkomne forslag fremsendes som høringssvar til sundhedsplanen. Bilag: Input fra temamøde om sundhed den 27. april Hans M. Christensen, Idil Ali Ahmed, Muhubu Mahamud Barre Beslutning Børneudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse. Tine Roos Nørgaard, Mette Balsby Beslutning Seniorudvalget den Godkendt med følgende bemærkning: Seniorudvalget gør opmærksom på nødvendigheden af at udarbejde sundhedskonsekvensvurderinger ved beslutninger. Søren Rasmussen, Hanne Dam Beslutning Fritidsudvalget den Godkendt. Beslutning Ældrerådet den Taget til efterretning. Beslutning Handicaprådet den Anbefales.

7 Sidenr. 242 Hans Erik Adsbøl Beslutning Uddannelsesudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse. Marlene B. Lorentzen Beslutning Teknik- og Boligudvalget den Godkendt. Poul Erik Jensen Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt. Erik Lund, Hans Erik Adsbøl Beslutning Plan- og Miljøudvalget den Godkendt. Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse med redaktionelle bemærkninger. Marlene B Lorentzen, Hans Erik Adsbøl Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen.

8 Sidenr. 243 Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget besluttede i marts 2011, at det videre arbejde med sundhedspolitikken sker ved udarbejdelse af et dokument som indeholder såvel sundhedspolitikken som sundhedsplanen, og at det videre arbejde bygger på aktiv inddragelse af fagforvaltningerne og fagudvalg samt borgere og interessenter. Sundhedschefen orienterer derfor alle stående udvalg om udkastet til den tværgående sundhedspolitik i løbet af maj og juni Ydermere, afholdes der møder med alle forvaltninger i løbet af maj 2011 for at diskutere konkrete indsatser på tværs af fagområderne. Udkastet til sundhedspolitikken er blevet udarbejdet efter drøftelse af vision, mission, målgrupper, fokusområder og principper i Social- og Sundhedsudvalget i maj Der blev afholdt en Sundhedskonference i juni 2010 for byrådspolitikere, direktion, afdelingsledere, frivillige organisationer, fagforeninger, sundhedsprofessionelle, uddannelsessteder, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og andre interesserede. Formålet med konferencen var at diskutere samspil mellem sundhedspolitik og andre politikområder i kommunen, og hvordan forebyggelse og sundhedsfremme kan styrkes af alle parter. Forslagene fra konferencen indgår i baggrundsmaterialet for diskussionerne med de forskellige forvaltninger. En sundhedsplan udarbejdes i begyndelsen af juni på baggrund af forslag fra de forskellige forvaltninger. Sundhedsplanen består af forslag til konkrete indsatser, der vil bidrage til at opfylde målene i sundhedspolitikken. Borgere er blevet inddraget gennem debat på Facebook. Derudover er 2500 borgere blevet involveret gennem udarbejdelsen af Sundhedsprofilen 2010 og 1057 borgere gennem udarbejdelse af analysen om bevægelsesmuligheder i Kolding by. Sundhedspolitikken for er baseret på evalueringen af Kolding Kommunes Sundhedspolitik , nye publicerede resultater om forebyggelse, Sundhedsprofilen 2010 og diskussioner i det nu nedlagte Sundhedskoordinationsforum (SUFO). Sundhedspolitikken er mere fokuseret og har færre fokusområder end sundhedspolitikken Sundhedspolitikkens målgrupper er alle borgere med særligt fokus på børn, unge og sårbare grupper. Der er udarbejdet konkrete mål indenfor fokusområderne røg, fysisk aktivitet, alkohol, mental sundhed og sund mad. Tilføjelse til sagsfremstilling Godkendt. Tilføjelser til resumé Sundhedspolitikken og Sundhedsplanen fremsendes med redaktionelle ændringer. Sundhedspolitikken og Sundhedsplanen sendes til høring med de tilføjede bidrag.

9 Sidenr. 244 Formandsbeslutning i henhold til Styrelseslovens 22 stk. 2. anser det for en ambitiøs sundhedsplan, som kræver samarbejde på tværs af alle forvaltninger samt et stort fokus på opgaven med at opnå de fastlagte mål. Bilag: /11 Åben sundhedspolitik+plan2011.pdf

10 Sidenr LBR s budget pr. 1. oktober 2011 og oversigt over projekter Sagsid.: 10/28602 Resumé Orientering om s budget pr. 1. oktober 2011 samt oversigt over igangsatte projekter pr. 1. august De igangsatte projekter omhandler de projekter, som har bevilget midler til. Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at oversigterne tages til efterretning. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at oversigterne gennemgåes på mødet. Bilag: /11 Åben Oversigt over projekter pr. 1. oktober /11 Åben LBR - budget pr. 1. oktober 2011

11 Sidenr Kommunens anvendelse af praktikker for 3. kvartal 2011 samt voksenlærlinge-forløb pr. 1. oktober 2011 Sagsid.: 06/17126 Resumé Der er udarbejdet en status over kommunens anvendelse af virksomhedspraktikker og ansættelser med løntilskud for 3. kvartal Oversigten indeholder navn på de virksomheder, der har borgere ansat i praktik eller løntilskud. Dette gælder både private, kommunale, regionale og statslige arbejdspladser samt foreninger, organisationer og selvejende institutioner. Herudover bliver også orienteret om kommunens anvendelse af voksenlærlinge pr. 1. oktober Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at orienteringerne tages til efterretning. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at det af lov om aktiv beskæftigelsesindsats 49a samt i 96 i bekendtgørelsen fremgår, at kommunen skal underrette Det Lokale Beskæftigelesesråd om anvendelsen af virksomhedspraktikker og ansættelser med løntilskud. Kommunen skal underrette én gang om måneden. Den enkelte kommune og råd vil dog kunne aftale, at underretningen sker med længere eller kortere intervaller, hvis der er enighed herom. På s møde den 12. december 2006 (sag nr ) blev det besluttet, at underretningerne fremlægges kvartalsvis på rådets ordinære møder. Herudover vil der også fremgå en oversigt over kommunens anvendelse af voksenlærlinge.

12 Sidenr. 247 Bilag: /11 Åben Løntilskud og virksomhedspraktik 3. kvartal 2011.xls /11 Åben Voksenlærlinge-forløb pr. 4. oktober 2011

13 Sidenr Opfølgningsrapport 3. kvartal 2011 Sagsid.: 11/18530 Resumé Beskæftigelsesregion Syddanmark har udarbejdet opfølgningsrapport for 3. kvartal Opfølgningsrapporten indeholder en gennemgang af status i forhold til de udmeldte ministermål på beskæftigelsesområdet. Sagen behandles i Arbejdsmarkedsudvalget og Forslag Socialdirektøren foreslår, at opfølgningsrapporten tages til efterretning. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt. Erik Lund, Hans Erik Adsbøl Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Forvaltningen vil på mødet gennemgå opfølgningsrapporten. Bilag: /11 Åben Opfølgningsrapport 3.kvt.2011

14 Sidenr Revideret strategiplan og plan for udmøntning af midler for 2012 Sagsid.: 11/12242 Resumé Der er udarbejdet en revideret strategiplan for samt plan for udmøntning af Det lokale Beskæftigelsesråds midler for Planen for udmøntning af midler for 2012 er indarbejdet i strategiplanen, og er udarbejdet på baggrund af fællesseminaret mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale beskæftigelsesråd den 6. og 7. april Et seminar, som resulterede i udarbejdelsen af et idekatalog, som blev behandlet på fællesmødet den 12. maj Da der er tale om en rullende strategiplan, er det kun de væsentligste ændringer på baggrund af ovenstående, som er beskrevet i dette dagsordenspunkt. Der vil forud for alle initiativer og projekter blive udarbejdet dagsordenspunkter, som der særskilt skal træffes beslutning i. I forhold til de jobklare ledige, er der i den reviderede strategiplan lagt op til et større fokus på borgere, der er i fare for at miste dagpengeretten på grund af den problematik med halvering af dagpengeperioden fra 4 2 år. Herudover skal Jobcentrets nyoprettede afdeling i Skovparken være midtpunkt for nye initiativer og aktiviteter. I begge henseender, er det vigtigt med et godt og tæt samarbejde med byens virksomheder, hvilket bl.a. vil ske ved de fremadrettede møder i den nyoprettede interessent-tænketank, hvor byens virksomheder får mulighed for at byde ind med ideer til den fremtidige arbejdsmarkedsindsats. I forhold til de svageste ledige, vil der fra rådets side fremadrettet være stort fokus på målgruppen af unge med psykiske lidelser. Der vil derfor blive igangsat initiativer, som tager udgangspunkt i udvikling af sociale og personlige kompetencer, som vejen tilbage til arbejdsmarkedet. I forhold til indsatsen over de unge borgere, vil der blive igangsat en kampagne/et projekt, som skal øge antallet af praktik- eller lærepladser på kommunens virksomheder, evt. med hjælp fra frivillighedens verden. I forhold til de sygemeldte borgere, vil der blive gjort en ekstra indsats for at styrke kommunikationen mellem den sygemeldte og Jobcenter Kolding. Dette med formål at øge tilliden fra borgeren og fjerne unødige frustrationer. Sagen behandles i og Arbejdsmarkedsudvalget (høring)

15 Sidenr. 250 Forslag Socialdirektøren foreslår, at strategiplanen for inkl. plan for udmøntning af midler for 2012 godkendes og at strategiplanen sendes til relevante samarbejdspartnere. Nyt forslag Socialdirektøren foreslår, at Arbejdsmarkedsudvalget afgiver høringssvar. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen med følgende ændringer: At virksomhedscentre for jobklare ledige udgår At tanken om støtte til kommunikation i forhold til sygemeldte udgår af planen for udmøntning af midler samt øvrige redaktionelle ændringer Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt. Erik Lund, Hans Erik Adsbøl Beslutning den Orienteringen toges til efterretning. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling s strategiplan er en rullende plan, hvilket vil sige, at de overordnede mål og det særlige fokus løber over flere år. Det er således primært aktiviteterne (planen for anvendelse af midler) som er ændret i overensstemmelse med forslagene fra fællesseminaret i april samt det vedtagne idékatalog. Det overordnede mål for de jobklare, er ændret i forhold til sidste år.

16 Sidenr. 251 Sidste års overordnede mål medvirke til at skabe faglig og geografisk mobilitet er ændret til fokus på potentielle og faktuelle langtidsledige. Strategiplanen er udarbejdet med udgangspunkt i, at rådet vil tilrettelægge sin indsats ved at: Støtte projekter, der skaber metodeudvikling og/eller fremskaffer ny viden gerne i samarbejde med andre relevante parter Arbejde projekt- og udviklingsorienteret, gerne på tværs af politikområder, således at der skabes helhed og sammenhæng i indsatsen overfor både borgere, virksomheder og samarbejdspartnere Formidle viden, f.eks. gennem temadage, seminarer og dialogmøder Igangsætte kampagner, som kan sætte fokus på udvalgte problematikker Strategiplanen med tilhørende forslag til anvendelse af midler, er i lighed med tidligere år, inddelt i nedenstående temaer: a) Virksomhedsservice og samarbejde b) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for jobklare ledige c) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for de svageste ledige d) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for potentielt og faktuelt sygemeldte borgere e) Unges vej i job og/eller uddannelse f) Kommunikation og synliggørelse af LBR g) Rådets mødevirksomhed De 7 temaer/indsatser er hver især opbygget således: Fokus i lovgivningen LBR s overordnede mål LBR s særlige fokusområder LBR s aktiviteter/plan for anvendelse af den statslige bevilling a) Virksomhedsservice og samarbejde Det er, i lighed med sidste år, s overordnede mål, at medvirke til at udbygge og målrette samarbejdet med byens virksomheder, idet dette er en helt nødvendig forudsætning for at skabe balance mellem udbud og efterspørgsel af arbejdskraft. Der foregår i det daglige et tæt og systematisk samarbejde på det operationelle niveau ved at Jobcenter Kolding i gennemsnit har 950 borgere på byens virksomheder. Det Lokale Beskæftigelsesråd besluttede på sit møde i juni måned at støtte op omkring oprettelse af en tænketank, hvor byens virksomheder, på et mere strategiskniveau, kan mødes med politikere, Det Lokale Beskæftigelsesråd samt det øverste ledelsesniveau på Jobcenter Kolding. Formålet er at inddrage virksomhederne i at løse de arbejdsmarkedspolitiske udfordringer. Hertil kommer at dette forum vil kunne anvendes til at rekruttere virksomheder, der vil indgå i de ekspertpaneler, som tænkes etableret som en del af en virksomhedsrettet strategi. Desuden tænkes dette forum anvendt til at komme i dialog med virksomhederne om at øge antallet af virksomheder der stiller praktik- og/eller lærerpladser til rådighed for de unge.

17 Sidenr. 252 b) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for de jobklare ledige Den stigende ledighed har siden 2008 betydet nye udfordringer i jobcentres indsats, idet man skal håndtere flere ledige end tidligere og selv om der siden marts 2010 har været et lille fald i antallet af ledige dagpengemodtagere, således at der p.t. er ca ledige dagpengemodtagere, så vil den afkortede dagpengeperiode og fordoblingen af kravet til optjening af en ny dagpengeret efter 1. juli 2012, indebære en risiko for, at mange af de ledige vil miste retten til dagpenge og samtidig ikke være berettiget til at modtage kontanthjælp. En problematik, som det foreslås, at sætte ekstra fokus på ved, i samarbejde med a-kasserne og de faglige organisationer, at afdække problemets omfang og ikke mindst pege på initiativer. De Jobklare indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret på næsten alle ydelsesgrupper, og med etableringen af en afdeling af Jobcenter Kolding i Skovparken, er der skabt basis for, at konkret kan støtte op om målrettede initiativer for netop denne gruppe af jobklare ledige. c) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for de svageste ledige For målgruppen af de svageste ledige, er s overordnede mål, at medvirke til, at så stor en andel som muligt, kommer tættere på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det foreslås, at rådet har særligt fokus på gruppen af kontanthjælpsmodtagere under 40 år, idet 33 % af nytilgangen til førtidspension i 2010 var under 40 år. Hertil kommer at tal viser, at 73 % af tilkendelserne af førtidspension til personer under 40 år skyldes psykiske lidelser. d) Vejen tilbage til arbejdsmarkedet for potentielt og faktuelt sygemeldte borgere s overordnede mål for gruppen af potentielt og faktuelt sygemeldte borgere er, i lighed med sidste år, at have fokus på den tidlige og forebyggende indsats på virksomhederne. Dette foreslås gjort ved, at rådet støtter op omkring initiativer, som foregår ude på virksomhederne, f.eks. en særlig indsats på virksomheder med et højt sygefravær. Rådets fokusområde med at medvirke til at skabe sammenhæng i indsatsen, har rådet allerede understøttet i 2011 ved at bevilge midler til ansættelse af en praksiskonsulent, der blandt andet har fokus på dialogen og kommunikationen. Næste skridt i forhold til at sikre en god kommunikation og dialog hele vejen rundt, kan være medfinansiering af en indsats, som kan forbedre kommunikationen mellem borgerne og Jobcenter Kolding. Dette tænkes gjort ved at reformulere Jobcentrets standardbreve. Basis for et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem borger og Jobcenter starter ofte ved den første skriftlige kommunikation. En revision og forbedring af standardbrevene kan medvirke til at forbedre samarbejdet mellem borgeren og sagsbehandleren, og ikke mindst, kan en god kommunikation forhåbentlig øge tilliden fra borgeren, således at sagsbehandleren i højere grad kan bruges som sparringspartner og rådgiver igennem hele forløbet. Det foreslås desuden, at sætter sig i spidsen for en revision af LO-aftalen, således at der er helhed og sammenhæng i indsatsen hele vejen rundt om borgeren. e) Unges vej i job og/eller uddannelse

18 Sidenr. 253 Det er Lokale Beskæftigelsesråds overordnede mål, at medvirke til at flest muligt får en ungdomsuddannelse. Det foreslås, at rådet i sin indsats i 2012 sætte fokus på, at øge antallet af praktik- og lærerpladser, ligesom etablering af et frivilligt mentorkorps, som f.eks. kobles på afgangsklasserne på nogle af ungdomsuddannelserne, kan være et initiativ, der kan understøtte dette mål. f) Kommunikation og synliggørelse af i Kolding Kommune s overordnede mål er, at formidle viden og information til andre aktører og samarbejdspartnere, og det foreslås, at rådet fortsat arbejder systematisk med at udsende pressemeddelelser, nyhedsbreve og igangsætter kampagner, når der er brug for at sætte særligt fokus på en bestemt målgruppe eller problematik. g) s mødevirksomhed s overordnede mål er, at øge ejerskabet af initiativer hos såvel rådets medlemmer, samarbejdspartnere samt Jobcentrets medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at rådets medlemmer på alle møder afsætter tid til vidensdeling, således at der kan blive peget på nye indsatsområder. Lovgivning I henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats 47, stk. 2 skal årligt udarbejde en plan for, hvilke initiativer, der påtænkes gennemført i det kommende år. Planen skal sendes til høring hos de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret (Arbejdsmarkedsudvalget). Såfremt der er uenighed mellem rådet og de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret om, hvorvidt anvendelsen af midlerne ligger indenfor de overordnede rammer i beskæftigelsesplanen, kan midlerne ikke anvendes. Jævnfør 48 i samme lov kan midlerne anvendes til: Efter lokale forhold at udvikle og underbygge virksomhedernes medvirken i virksomhedsrettede tilbud Efter lokale forhold at udvikle nye tilbud og nye jobtyper til personer med begrænsninger i arbejdsevnen, eller som i øvrigt har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet Opkvalificering og efteruddannelse af medarbejdere som led i aktiviteter eller initiativer efter 47. Bilag: /11 Åben Strategiplan pdf

19 Sidenr Beskæftigelsesministerens udmelding af indsatsområder for anvendelse af tilskud 2012 Sagsid.: 11/17792 Resumé Beskæftigelsesministeren har i brev af 22. august 2011 udmeldt indsatsområderne for anvendelsen af tilskuddebe til de lokale beskæftigelsesråd i Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at udmeldingen tages til efterretning. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Beskæftigelsesministeren ligger i udmeldingen vægt på, at der bliver gjort en særlig indsats for at de unge får en uddannelse/et job og det påpeges, hvor vigtigt det er, at unge får en god start på voksen- og arbejdslivet. I den forbindelse anbefaler beskæftigelsesministeren, at de lokale beskæftigelsesråd understøtter kommunerne og jobcentrene i at fastholde den aktive linje i beskæftigelsesindsatsen over for især de udsatte unge, så flere unge får en aktiv og virksomhedsrettet indsats dette ske ved f.eks. at benytte sig af mentorstøtte.

20 Sidenr. 255 Der opfordres derfor til, at den årlige bevilling til de lokale beskæftigelsesråd, anvendes på følgende indsatsområde: At de lokale beskæftigelsesråd understøtter indsatser over for de udsatte grupper på arbejdsmarkedet, hvor den hidtidige indsats ikke har været tilstrækkelig til at fastholde eller finde veje til beskæftigelse, herunder at de lokale beskæftigelsesråd understøtter en forstærket indsats over for de udsatte unge, som har svært ved at finde job og starte i uddannelse. Bilag: /11 Åben Beskæftigelsesministerens udmelding af indsatsområder for anvendelse af tilskuddene til LBR for 2012.pdf

21 Sidenr Kampagne flere praktik- og lærepladser Sagsid.: 11/10661 Resumé Hansenberg, International Business College og Jobcenter Kolding er gået sammen om projekt Flere praktikpladser i Kolding Kommune, hvor der ansøges Det Lokale Beskæftigelsesråd om midler til gennemførelse af projekter. Udover midler finansieret af, er der også ansøgt midler til projektet af Industripolitisk Udvalg (RIPU). Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at bevilger kr til projekt Flere praktikpladser i Kolding Kommune. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov Sagsfremstilling Behovet for flere praktik- og lærepladser er steget markant de seneste år. Der er et behov for at flere virksomheder blive mere bevidste om mulighederne i at oprette flere elev- og lærepladser. På den baggrund er Jobcenter Kolding gået sammen med Hansenberg og IBC og har udformet projektet Flere praktikpladser i Kolding Kommune. Projektet er kommet i stand på baggrund af, at RIPU i foråret 2011 afviklede kampagnen Dreams on Tour, hvor formålet var at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse ved at informere om karrieremulighederne, når man har gennemført en uddannelse indenfor industrien. Så fase 1 har været at informere de unge om mulighederne. Fase 2 er så at få flere virksomhederne til at byde ind og tilbyde uddannelsesforløb til de unge og her kommer projekt Flere praktikpladser i Kolding Kommune på banen.

22 Sidenr. 257 Helt faktuelt er der pt. brug for følgende uddannelsesaftaler i Kolding Kommune: 30 uddannelsesaftaler indenfor produktion og udvikling 60 uddannelsesaftaler indenfor strøm, styring og IT 56 uddannelsesaftaler indenfor bil, fly og andre transportmidler For at få flere uddannelsesaftaler i hus, vil der i projektet blive ansat en projektleder, som face-to-face skal besøge virksomhederne og informere om virksomhedernes muligheder. Der er tale om ca. 400 virksomhedsbesøg over en 5 måneders periode. I vedhæftede projektbeskrivelse/ansøgning er målgruppe, indhold, organisering mv. yderligere beskrevet. Økonomi Projektets samlede beløb er kr. Af dette beløb, ansøges RIPU på deres møde den 24. oktober 2011 om kr Det resterende beløb kr ansøges Det Lokale Beskæftigelsesråd. Af nedenstående tabel ses de forskellige udgiftsposter og heraf ses det, hvilke udgifter som RIPU ansøges om og hvilke udgifter som LBR ansøges om. RIPU LBR Ide og konceptudvikling (Masters reklamebureau) Opsøgende arbejde virksomheder inkl. besøg + research Koordinering med Hansenberg Projektledelse hos Masters Reklamebureau Kørsel (400 virksomhedsbesøg, anslået km) Løn til projektleder (ialt kr ) Midtvejsevent DM i Skills Januar 2012 Transport og forplejning Diverse Annoncering Udarbejdelse af direct mail mv Indpakning af bil Plakater og annoncering Udarbejdelse af brevlinier Portoudgifter I alt kr

23 Sidenr. 258 s strategiplan Af rådets strategiplan, som blev vedtaget på rådets møde den 18. august 2011, fremgår det under strategi E Unges vej i job og/eller uddannelse, at LBR vil have et særligt fokus på unge som har gennemført en ungdomsuddannelse, men som ikke fortsætter på en videregående uddannelse eller i et lære- eller praktikforhold. Herudover vil LBR have fokus på at styrke dialogen med uddannelsesinstitutionerne. Af strategien fremgår det ligeledes, at nogle af aktiviteterne til at indfri målene, er at afvikle en kampagne for at skaffe flere praktik- og lærepladser. Lovgivning Af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, kapitel 7, 48, fremgår det at de lokale beskæftigelsesråd kan anvende deres midler til efter lokale forhold at udvikle og underbygge virksomhedernes medvirken i virksomhedsrettet tilbud. Bilag: /11 Åben Flere praktikpladser - projektbeskrivelse

24 Sidenr Nyt fra medlemmerne Sagsid.: 10/31160 Resumé For at sikre en maksimal inddragelse af s baglande, orienterer rådets medlemmer på mødet om nyt fra deres organisationer. Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at orienteringerne tages til efterretning. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov

25 Sidenr Orientering fra Socialforvaltningen Sagsid.: 10/31160 Resumé Orientering om nyt fra Socialforvaltninen. Sagen behandles i Forslag Socialdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Et enigt råd tiltrådte indstillingen. Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson, Morten Heilskov

26 Sidenr. 261 Oplæst og godkendt Mette Balsby Formand Jens Lund Næstformand Jens M. Andersen Næstformand Frank Grevelund Medlem Inge-Mette Ohrt Rasmussen Medlem Jytte Kristensen Medlem Niels Abildtrup Medlem Per Bergenhagen Medlem Svend Erik Hansson Medlem Jesper Vestergård Hansen Medlem Mogens Jørgensen Medlem Marwan Zobi Medlem Morten Heilskov Medlem

STRATEGIPLAN 2011-2014

STRATEGIPLAN 2011-2014 STRATEGIPLAN 2011-2014 Rådets mission at medvirke til at skabe balance mellem udbud og efterspørgsel af arbejdskraft såvel i forhold til det rummelige arbejdsmarked som i forhold til det ordinære arbejdsmarked

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 12. januar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 162 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 20. juni 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:45 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Anders

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 162 Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: 20. juni 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Fraværende: Indholdsfortegnelse Sidenr. 163 Sagsnr.

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: KUC, Ågade 27 : Bemærkninger: Hans Erik Adsbøl Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr.

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 182 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 15. august 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:35 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Multiflex Fabriksvej 20, 6000 Kolding Inge-Mette

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 202 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 24. oktober 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:35 Mødelokale: Fraværende: House of Innovation Jernbanegade 27, 6000 Kolding Svend Erik

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 79 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 15:45 Mødelokale: Udvalgsværelset Innovationsfabrikken (den gamle Gori-fabrik), Birkemosevej,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 55 Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: 16. august 2012 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: Fraværende: Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Jens M. Andersen,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Det Lokale Beskæftigelsesråd i Kolding Kommune Strategiplan for indsatsen i 2013-2016 Indledning De lokale beskæftigelsesråd skal, jvf. lovbekendtgørelse nr. 731 af 15. juni 2010 om styringen af den aktive

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Indholdsfortegnelse Sidenr. 1 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 15. december 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: : Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Svend Erik

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 144 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 8. maj 2013 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Bemærkninger: Dagsordenen blev godkendt

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. februar 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Sulejman Topic, Anwar Maxamed, Idil Ali Ahmed, Muhubu Mahamud

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 33 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 21. juni 2012 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødelokale: : Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Inge-Mette Ohrt Rasmussen, Jens

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Referat Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 15:30 Møde afsluttet: 17:00 Særlige forhold: Mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud:

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 1 Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 23. februar 2012 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:00 Mødelokale: : Udvalgsværelset, Dieselvej 6, 6000 Kolding Jytte Kristensen, Jan Isacsson, Svend

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Til LBR Syddjurs Dato: 28.11.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Sags nr. 12/42166 Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Tilstede: Gunnar Sørensen, Michael Udsen, Berit Dehli, Lisbeth Bøwes,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 31 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 7. maj 2014 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhusets gæstekantine Lis Bilov, Niels Abildtrup,

Læs mere

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 160 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 161

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 25. august 2008

Referat fra LBR mødet den 25. august 2008 Referat fra LBR mødet den 25. august 2008 kl 14.00 i Jobcenter Struer Afbud/fraværende: Martin Munkebo, Mona Rask, Grethe Riksted, Poul Kjær Nielsen, Iben Kollemorten og Annelise Knudsen (suppleant). 1)

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 10.12.2012 kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 270. Bordet rundt... 3 271. Budget/regnskab

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 178 Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: 16. juni 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: Fraværende: Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Karen Rasmussen, Svend

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013 Mødedato: 18. december 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 16:15 Tilstede: Conni Andersen, Grethe Grønfeldt, Hans L. Hansen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 14. november 2013 kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. Resultatmål for projekt: Ekstraordinære initiativer

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 04.04.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 4. april 2013 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 6. oktober 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering...2 3. JA - Dialogtema Virksomhedsservice...3 4. JA - Halvårsopfølgning

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl. 14.00 - i Jobcenter Struer Afbud: Helle Toftgaard, Olga Tækker, John Nielsen, Lisbeth Madsen og Per Hesselberg 1) Orientering a) Ledelsesrapport Ledelsesrapporten

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 13. oktober Torsdag 13.10.2011 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af Youth Explorer 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 19.01.2010, kl. 08:30 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Udpegning af næstformand...... 4 3 Mødekalender for 2010...... 5 4

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 24.05.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2008...3 2. Ændring af forretningsorden...5

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 06.10.2011 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/9 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 6. oktober 2011 1. Godkendelse

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 45 Social- og Sundhedsudvalget Referat Mødedato: 23. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Mødelokalet, 4. etage Nicolaiplads 6, 6000 Kolding

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Det Lokale Beskæftigelsesråd BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 20. august 2013 Start kl.: 12:00 Slut kl.: 15:00 Medlemmer: John Saaby Jensen, formand Torben Nielsen, DA Vakant, DA Torben Jakobsen,

Læs mere

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 14.00 Ordinært møde Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl. 14.00 afbud: Allan Baach 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport januar 2010 Ledelsesrapporten fra januar rummer oplysninger om status på ministerens

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Lejre 23.april 2013 Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Tirsdag den 23. april 2013, Kl. 15.00 17.00 Rådhuset i Hvalsø (kantinen), Møllebjergvej 4, 4430 Hvalsø. Deltagere: Christian

Læs mere

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013 From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 213 Til Jobcenter Hermed fremsendes Beskæftigelsesregion opfølgningsrapport til Job- og Arbejdsmarkedsudvalget og det Lokale

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 27. august 2014

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 27. august 2014 Mødedato: 27. august 2014 Mødelokale: Starttidspunkt for møde: Sluttidspunkt for møde: Byrådssalen, Tønder Rådhus 15:00 15:45 Tilstede: Susanne Linnet, Connie Andersen, Jens Egon Jørgensen, Jens Ellekjær,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. december 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Betina Stick i stedet er Poul Poulsen indkaldt. Fraværende Marlene Rye Andersen. Afbud fra formanden

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. maj 2008 på Jobcenter Syddjurs

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. maj 2008 på Jobcenter Syddjurs Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 21. maj 2008 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753 5131 E-mail: hd@syddjurs.dk Referat af møde i

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 18. august Torsdag 18.08.2011 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Økonomisk oversigt 3 Status over igangværende LBR-indsatsområder,

Læs mere

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende:

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende: Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 13. december 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring Fraværende: Hans Rønnau, Jesper F. Clausen og Katharina Hauge Antonsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 07. december 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 07. december 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 07. december 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 070. Godkendelse af dagsorden 95 071. Godkendelse af referat 96 072. Orientering om konsekvenserne

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl. 14.00 Afbud: Niels W. Petersen (Karsten G. Hansen deltager som suppleant), Henrik Jensen, Mona Rask og Bo Ravn 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 23. august 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 18:30 Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding : Bemærkninger: Tine Roos Nørgaard, Muhubu Mahamud Barre, Per Simonsen

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse af dagsorden 3 26 Beskæftigelsesplan 2018 - Kommentering 4 27

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere