SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. www.1helsingor.dk er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK"

Transkript

1 SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1HELSINGOR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE BADEN- POWELL BESTYRELSEN Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division under Det Danske Spejderkorps. Gruppen består i dag af over 140 medlemmer fordelt på 6 afdelinger. Gruppens historie og traditioner kan du læse mere om forrest i denne mappe. er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. Adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe findes på bagsiden af Spejderstafetten. Adresser på spejderkammeraterne udleveres 1-2 gange årligt afdelingsvis; så må du selv sætte adresselisten i Spejdermappen! Hvis en spejder er forhindret i at komme til et møde eller en tur, skal afbud gives direkte til en af afdelingens ledere - og helst senest dagen inden Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv... I forbindelse med arbejdsstoffet i de enkelte afdelinger, findes der er række mærker, som kan uddeles til spejderne, der har gennemført de tilhørende aktiviteter. Mærkerne sys på uniformens højre overarm. Duelighedstegn er en gammel betegnelse, som stadig bruges om aktivitetsmærker. Spejderbevægelsens grundlægger, i det daglige omtalt som B-P. Gruppens bestyrelse har ansvaret for gruppens økonomi og for at de enkelte afdelinger ledes i overensstemmelse med korpsets love. Bestyrelsen består af forældre, ledere og unge spejdere mellem 15 og 23 år. Vi har valgt en bestyrelse på 9 personer dvs. 3 forældre, 3 ledere, og 3 unge. Bestyrelsen vælges på grupperådsmødet.

2 BJØRNEUNGERNE BLADE BLÆKPATRONER BLÅ SOMMER BOGFINKEN BÅLET DDS DINIZULI DIVISION DIVISIONS- TURNERING DIVISIONSMÆRKE DUELIGHEDSTEGN EGERNET Navnet på en mikro-patrulje. 1. Helsingør Gruppe udgiver sit eget blad "Spejderstafetten", der udkommer ca. 4 gange årligt. Det Danske Spejderkorps udgiver bladet "Spejdersnus" for mikro-, mini- og juniorspejdere samt bladet "Track" for junior-, trops- og seniorspejdere. Disse blade udkommer 6 gange om året. Se under "Printerpatroner". Korpslejr, der afholdes i Sønderjylland hvert 5. år med deltagere fra hele landet og mange fra resten af verden. Næste gang bliver Blå Sommer Navnet på en mini-patrulje. Lille lommebog for de årige - med mange nyttige oplysninger. Forkortelse for Det Danske Spejderkorps. Årligt spejderløb for de 12- til 16-årige, det foregår den sidste "hele" weekend i januar. Løbet består af 3 dele, nemlig et dag-o-løb, et nat-o-løb samt et opgaveløb. En hård, men også sjov, weekend. Landet er opdelt i 43 divisioner. 1. Helsingør Gruppe hører til Øresund Division (se denne). Er en turnering, der afholdes for f.eks. alle juniorer i hele divisionen. Stofmærke med Øresund Divisions logo til at sy på uniformen på højre brystlomme (se under "Velkommen" forrest i mappen). Gammel betegnelse for aktivitetsmærke (se nærmere under Aktivitetsmærke). Navnet på en tropsspejder-patrulje. Det Danske Spejderkorps adresse er dds@dds.dk. adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe kan findes på bagsiden i Spejderstafetten eller på

3 FALCK FALKEN FAMILIESPEJD FLAMMEN FLANHART FLEECETRØJER FORSIKRING FORÆLDRE GILLASTIG GLENTEN DDS har et abonnement hos Falck, som dækker ambulance og sygetransport i Danmark. Navnet på en tropsspejder-patrulje. Familiespejd er betegnelsen for den nyeste afdeling i 1. Helsingør Gruppe for børn fra 3-6 år sammen med deres forældre. Det skal give en forsmag på, hvad det vil sige at være "rigtig" spejder. Familiespejd foregår hver anden søndag fra kl Lille lommebog for de 8-11 årige - med mange nyttige oplysninger. En gammel KLAN (se denne) i 1. Helsingør Gruppe, som stadig ses - mest til hyggespisning... Du kan købe mørkeblå fleecetrøjer med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for nærmere info... Se side 11 i brochuren "Velkommen i Det Danske Spejderkorps" forrest i mappen. For os ledere betyder det utrolig meget, at forældrene viser interesse for deres barns spejderarbejde, bakker op og minder om de forskellige møder og ture. Nogle gange beder vi jer om hjælp til f.eks. kørsel, kagebagning eller håndværkshjælp til Spejdergården, så derfor håber vi, at I har sat rigtig mange krydser på "forældrehjælpe-sedlen" bag på indmeldelsesblanketten. Vi har en dejlig forældrepatrulje som hedder Klan Lasius (se denne) En hytte (Gillastugan) og lejrplads ejet af DDS. Den ligger ved Söderåsen i Sverige. Navnet på en tropsspejder-patrulje. GLØGGBOD Gruppen havde i mange år en gløgg- og æbleskivebod på Axeltorv i Helsingør den 1. søndag i advent. Gløggboden stoppede med Julemarkedets "indtog".

4 GNISTEN GOOD-TURN GRUPPEBÅND GRUPPEDAG GRUPPELEDER GRUPPENS FØDSELS- DAG Lille lommebog for de 6-9 årige - med mange nyttige oplysninger. Er et engelsk udtryk, som vi også bruger på dansk. Det betyder nærmest "en god gerning". Good-turn var f.eks. da bl.a. spejderne samlede soveposer og telte ind til jordskælvsofrene i Pakistan. Stofmærke med påskriften 1. HELSINGØR til at sy på uniformen på venstre brystlommeklap (se tegningen forrest i mappen). Alle nuværende og kommende spejdere i 1. Helsingør Gruppe + forældre og søskende tager hvert år - den 3. søndag i august måned - på en tur til Gurredam Spejdercenter. Her har vi en dejlig dag sammen, med spejderløb, madlavning over bål, oprykninger mm. Denne dag er vi ofte over 150 mennesker. Gruppelederne forsøger at koordinere gruppens fælles aktiviteter, afholder ledermøder samt støtter op om lederne i de enkelte afdelinger. 1. Helsingør Gruppes fødselsdag den 11. januar fejres med et sjovt arrangement for hele gruppen (som regel i den week- -end, der er tættest på den 11.) GRUPPERÅDSMØDE Årligt møde for forældre, ledere og spejdere over 15 år, (= gruppens generalforsamling). Afholdes hvert år inden den 1. marts. På mødet vælges repræsentanterne til gruppens bestyrelse for 2 år ad gangen. GRUPPEWEEKEND GURREDAM En weekendtur for alle spejderne i 1. Helsingør Gruppe, som afholdes i forbindelse med gruppedagen, dvs. den 3. weekend i august. Spejdercenter med hytte og lejrpladser, beliggende Gurrevej 322, 3000 Helsingør. 1. Helsingør Gruppe har her sin egen lejrplads med shelter. GRÆVLINGEUNGERNE Navnet på en mikro-patrulje.

5 HEJ-BOG HIKE/HEJK HJEMMESIDE HOLGER DANSKE HYTTEN ILDEN INDMELDELSE Lille bog i lommeformat, som indeholder mange nyttige spejderoplysninger. Bogen er afdelings-opdelt, dvs. den hedder Hej-mikro, Hej-mini o.s.v. I 2007 kom der nye lommebøger: Gnisten, Flammen, Bålet, Ilden - se disse... Vandretur med oppakning - som regel med primitiv overnatning... Se nærmere under "Internet". Gruppens midlertidige mødelokale beliggende på Gl. Hellebækvej 58, Helsingør. Lille lommebog for de årige - med mange nyttige oplysninger. I 1. Helsingør Gruppe har vi lavet vores egen indmeldelsesblanket. Spejder + forældre udfylder og afleverer blanketten til en leder. Indmeldelsesblanketten udleveres af en leder eller hentes på gruppens hjemmeside INDMELDELSESGEBYR Indmeldelsesgebyret er p.t. 150 kr., som dækker tørklæde, knobbånd, lommebog, mug, rabatkort til Spejdersport, denne spejdermappe samt diverse mærker til uniformen. INTERNET Det Danske Spejderkorps's internetadresse er 1. Helsingør Gruppes internetadresse er JUNIOR KASKETTER Spejdere fra år. Juniorernes mødedag er mandag kl. 19:00 til 20:30. Du kan købe en lækker kasket i natur/blå med DDS-logo og gruppenavn for 60 kr. Kontakt din leder. KLAN HORUS = Seniorafdelingen i gruppen. Seniorerne er fra 16 til 23 år.

6 KLAN LASIUS KNOBBÅND KONTINGENT KORPSLEJR KORPSLODSEDDEL KORPSRÅDSMØDE KRONBORGMÆRKET LEDER LEOPARDEN Forældrepatrulje i 1. Helsingør Gruppe, som hjælper gruppen med mange praktiske opgaver - samtidig med at de hygger sig sammen. Kontakt til Klan Lasius? - se adresselisten i Spejderstafetten. Knobbåndet er et stykke farvet tov, som kan hænge i bæltet. Knobbåndet kan bruges til mange ting, - selvfølgelig også til at øve knob med!! Kontingentet opkræves 2 gange årligt, den 1. januar og den 1. juli. Beløbet er p.t. 475 kr. pr. gang. (dog 300 kr. for familiespejd). Kassereren sender en når der skal betales... Se BLÅ SOMMER. Hvert år i februar holder DDS et landslotteri. Indtægterne herfra går dels til gruppen, dels til vedligeholdelse af korpsets kursusejendomme. Det Danske Spejderkorps's årlige generalforsamling med direkte repræsentation fra alle landets spejdergrupper. Der er 2 deltagere (1 ung år og 1 leder eller forældre) fra 1. Helsingør Gruppe. Repræsentanterne vælges på grupperådsmødet. 1. Helsingør Gruppes eget spritnye arbejdsstof, som blev "søsat" september Mærket består af et grundmærke samt 8 delmærker (1 mikro, 2 mini, 2 junior, 2 trop og 1 klan). Desuden får hver spejder udleveret sin egen logbog. Delmærkerne udleveres en gang årligt - på Gruppedags-weekenden (lørdag aften). Hver afdeling har sin afdelingsleder og assistenter. Navne på ledere og assistenter findes på bagsiden af Spejderstafetten. Alle vores ledere og assistenter underskriver en ledererklæring, hvilket bl.a. indebærer et check hos Rigspolitiet mht. seksuelt misbrug af børn. Har du lyst til at være leder i 1. Helsingør, så kontakt en af gruppelederne. Navnet på en junior-patrulje.

7 LOMMEORDEN LÆRKEN LØVEN MEDLEMSKORT En spejderlomme bør altid indeholde Hej-Bog, papir, medlemskort, blyant, plaster, sikkerhedsnål, lommetørklæde, viskelæder, elastik samt knobbånd og sangbog (nærmere info fås af din egen leder). Navnet på en mini-patrulje. Navnet på en junior-patrulje. Lille kort i plastlomme med enkelte oplysninger, så hvert medlem har et bevis på sit medlemsskab af Det Danske Spejderkorps / 1. Helsingør Gruppe. MIKRO MINI MØDEKNAP MØDELOKALER NATHEJK OPRYKNING PATRULJE Spejdere fra 6-8 år. Mikroernes mødedag er søndag kl. 10 til 12. Spejdere fra 8-10 år. Miniernes mødedag er onsdag kl. 18:30 til 20:00. En lille sølvknap med korpslogo, som udleveres på gruppedagen til de mødestabile, der har deltaget i alle møder i et helt år med maks. 3 afbud. Gruppens faste mødelokale er Spejdergården (se denne). Desuden har vi fået lov til at låne hytten "Holger Danske" på Gl. Hellebækvej - i en periode. En lang og hård weekend i september for de største af spejderne (14-16 år) - et sted på Sjælland. Oprykning fra én afdeling til den næste, f.eks. fra mikrospejder til minispejder, foregår som en symbolsk tovtrækning på Gruppedagen i august måned. Hver afdeling er opdelt i patruljer, hver med 6-8 spejdere. PATRULJEMØDER Hver tropsspejder-patrulje afholder selv deres eget patruljemøde med støtte/vejledning fra tropsleder/ -assistent.

8 PLANKURSER PRINTERPATRONER PUMAEN RABAT RABATKORT RIKKI-TIKKI RUNDSKUEHÆFTER RÆVEUNGERNE RØDKÆLKEN SANGBOG SCT. GEORG Er kurser i skolernes efterårsferie, der tilbydes spejderne (fortrinsvis patruljeledere og patruljeassistenter). De foregår flere steder i landet og har til formål at give spejderne et fundament at arbejde videre på hjemme i patruljerne. Gruppen indsamlede brugte printerpatroner til videresalg, men det er nu stoppet grundet yderst ringe indtjening. Navnet på en junior-patrulje. 1. Helsingør Gruppes medlemmer kan få 10 % rabat i alle Spejdersport-butikkerne (husk rabatkortet) samt i butik "Outdoor Season", Bramstræde 4A, Helsingør. Medlemmer af DDS får 10% rabat ved køb i Spejdersport. Husk rabatkortet!! Rabatkortet udleveres ved indmeldelsen. Navn på en tropsspejder-patrulje. Hvert år sælger gruppen - i lighed med de andre spejdergrupper i kommunen - rundskuehæfter for Sct. Georgs Gilderne. Gruppen får penge for hvert solgt hæfte. I 2008 var det 8 kr. pr. hæfte, og vi solgte næsten 500 hæfter. Navnet på en mikro-patrulje. Navnet på en mini-patrulje. Kan købes direkte hos din leder eller i Spejdersport. Fra du er minispejder forventes det, at du har din egen sangbog. Sct. Georg var ifølge sagnet en tapper ridder, der ufortrødent gik løs på en forfærdelig drage for at frelse prinsessen. Da han havde dræbt dragen med sit sværd, drog han bort uden at få belønning for sin indsats. B.P. har valgt Sct. Georg som alle spejderes forbillede for bl.a. at fremhæve det uselviske i spejderarbejdet.

9 SCT. GEORGSDAG SCT. GEORGSGILDE SENIOR SHELTER SKOLEFERIER SOMMERLEJR SPEJDER SPEJDER-5-KAMP SPEJDERGÅRDEN SPEJDERHJÆLPEN Den 23. april er Sct. Georgsdag. Denne dag mødes hele 1. Helsingør Gruppe (ofte på Kronborg), hører sagnet om Sct. Georg og aflægger spejderløftet. Er en forening af voksne over 21 år (oftest tidligere spejdere), som gerne vil bevare tilknytningen til - og på forskellig vis støtte - spejderbevægelsen. Spejdere fra år. Seniorernes mødedag er p.t. onsdag (se også under "KLANEN"). En lille primitiv hytte, hvor den ene side er åben - som regel med bålsted udenfor langs åbningen. Normalt holder vi ikke møder i skoleferierne... Årets højdepunkt! Sommerlejre kan holdes afdelingsvis, gruppevis, eller som korpslejr. Spejdere fra år (af og til kaldes disse spejdere også for storspejdere/tropsspejdere). Hvert år i september holdes der Spejder-5-kamp på Gurredam. Som navnet siger kæmpes der i 5 discipliner, og det gør man i hold af 3 spejdere og i 2 aldersgrupper (juniorer og tropsspejdere). Gruppens mødelokale. Adressen er Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør. En hjælpefond, der drives sammen med flere andre spejderkorps. Hvert år i september afholdes "Spejderhjælpsugen". I denne uge påtager spejderne sig betalt arbejde og afleverer de indtjente penge til Spejderhjælpen. Pengene bruges til forskellige udviklingsprojekter, der hjælper syge, nødlidende og vanskeligt stillede børn og unge - især i ulandene. Spejderhjælpens motto er: "Raske børn hjælper syge børn." I 2008 tjente spejderne i 1. Helsingør Gruppe over 3000 kr. til Spejderhjælpen.

10 SPEJDERSNUS SPEJDERSPORT SPEJDERSTAFETTEN "Spejdersnus" er korpsets blad til mikro-, mini- og juniorspejderne. Det udkommer 6 gange årligt og udleveres på møderne. DDS's egen butik, hvor uniform og andet tilbehør kan købes med rabat (vis rabatkort). Se "Velkommen i Det Danske Spejderkorps", side 14, for adresser, eller kig ind på 1. Helsingør Gruppes eget medlemsblad med mange oplysninger om fælles gruppeture / adresser / telefonnumre - altså MEGET VIGTIG LÆSNING!!!! Spejderstafetten kan også hentes på STORSPEJDER SVALEN SWEATSHIRT THINKING DAY TIGEREN TRACK T-SHIRT TÆNKEDAG Gammel betegnelse for tropsspejder (se SPEJDER). Navnet på en mini-patrulje. Du kan købe sweatshirt med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for mere info... Se Tænkedag. Navnet på en junior-patrulje. "Track" er korpsets blad til junior-, trops- og seniorspejderne. Bladet udkommer 6 gange om året. Du kan købe grå og blå T-shirts med gruppenavn og logo. 60 kr. for børnestørrelser og 70 kr. for voksenstørrelser. Kontakt din leder... Lord og Lady Baden Powell havde begge fødselsdag den 22. februar. Derfor er denne dag blevet gjort til international venskabsdag for spejdere i hele verden. 1. Helsingør Gruppe holder et fællesmøde denne dag. Hver spejder giver 2 kroner for hvert påbegyndt spejderår, og alle bidragene samles i Thinking Day Fonden, som støtter udviklingen af spejderarbejdet, specielt i den tredje verden.

11 TØRKLÆDE UDMELDELSE ULVEUNGERNE UNIFORM VALDEMARSDAG VANDREDAG WEEKENDTURE ZOO-DAG ØRESUND DIVISION Gruppens tørklæde er halvt rødt og halvt grønt (rød til højre), og det udleveres ved indmeldelsen. Seniorernes tørklæde er eget design!! Udmeldelse skal ske før den første i den måned, hvor kontingentet forfalder, dvs. inden den 1. januar eller den 1. juli til spejderens leder, gruppelederen eller direkte til kassereren - skriftligt. Navnet på en mikro-patrulje. Se brochuren "Velkommen i Det Danske Spejderkorps" forrest i mappen. Uniformen er en meget praktisk påklædning til både møder og ture. Husk at rabatkortet giver 10% rabat ved køb af bl.a. uniform i Spejdersport. Spørg evt. lederne om der er brugte uniformer til salg i gruppen... Det danske flags fødselsdag den 15. juni. Denne dag er der som regel optog gennem Helsingør, og som slutter på Kronborg med sang og taler (også kaldet Valdemarsparade). 1. Helsingør Gruppe deltager i dette optog - som det sidste spejderarrangement inden sommerferien. En fælles vandredag for alle spejdere, søskende, forældre m.fl. Vi vandrer som regel den sidste søndag i september måned. Weekendture arrangeres flere gange årligt, som regel afdelingsvis. En årlig tilbagevendende begivenhed den 1. søndag i maj, som alle blå spejdere i hele Nordsjælland kan deltage i. Dagen foregår selvfølgelig i Zoologisk Have i København og er et heldagsarrangement. Alle grupperne fra Hørsholm i syd til Ålsgårde i nord er samlet i en division. Vores division hedder Øresund Division og der er over 20 grupper i Øresund Division, som er én af landets største. Hos divisionen kan grupperne hente hjælp og vejledning.

12 ÅRSSTJERNE Årsstjerner uddeles på gruppedagen i august. Spejdere fra 1. Helsingør Gruppe kan være udmeldt af gruppen i indtil 1 år uden at miste deres "spejderanciennitet" (antal årsstjerner).

LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv...

LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv... LEDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1.HELSINGOR.DK 1.HELSINGØR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division under Det Danske

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv.

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv. Indhold: Side 3 Nyt fra formanden 4 Lommeorden 5 Hej Mikro/mini 6 Program for mikro/mini 7 100 år med bevægelse 8 Lodsedler 9 Tænkedag, hvad er det? 10 Hvorfor fik vi en ny Hej -bog 11 Fastelavnstur 11

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Oplysninger til spejderforældre

Oplysninger til spejderforældre Oplysninger til spejderforældre Velkommen... 1 Formål... 1 Baggrund... 1 Opbygning af spejderorganisation... 1 Tilmelding og udmeldelse... 2 Årets gang ved Gjølspejderne gruppe... 3 Her under er der beskrevet

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold.

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. side 1 ud af 5 Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. Gruppens historie. Peder Bodil spejderne

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: Enghytten Tlf:

Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: Enghytten Tlf: HOS Det Danske Spejderkorps Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: 70261541 Enghytten Tlf: 54921541. www.nakskovspejderne.dk E-mail: Info@nakskovspejderne.dk Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 Til nye spejdere

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Referat af Grupperådsmøde lørdag d. 2. marts 2013 Hammermølle gruppe, DDS Pkt. 1; Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Charlie vælges

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten.

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gnisten Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps Nr. 2-2019 Marts - Maj GL Kære alle spejdere og forældre 2 Så er det ved at blive forår og måske har det været lidt skuffende, at der ikke er kommet mere sne...så

Læs mere

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl Erik Harefod Junior Forældremøde 6. Oktober 2016 kl. 18.30-20.30 Dagsorden Velkommen At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderlommen Spejderture endags eller med overnatning

Læs mere

Velkommen som spejder i Skjoldmøerne

Velkommen som spejder i Skjoldmøerne Velkommen som spejder i Skjoldmøerne KÆRE NYE SPEJDER! Velkommen til Skjoldmøerne Gruppe og velkommen til Vi er glade for, at du har valgt at være spejder sammen med os. At du nu er blevet spejder, betyder

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Indgangsbøn Oplæg til debat, (provokation) og dialog. Spørg hvis noget skal uddybes. Bidrag med egne erfaringer. Hvordan

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden.

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Spejderne i Ans Velkommen som KFUM-spejder i Ans Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Formål: For over 100år siden grundlagde

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV...

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... 3 FORÆLDRENE... 4 MØDETIDER... 4 KONTINGENT...

Læs mere

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop!

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Når du står med denne folder er det sikkert fordi du lige er blevet søspejder i Kong Volmer Søtrop. Vi har samlet lidt nyttig information til dig om hvad vi

Læs mere

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2018/2019 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Claus Nar Gruppe. Runen. Det Danske Spejderkorps. 61. årgang August 2011 Nr. 1

Claus Nar Gruppe. Runen. Det Danske Spejderkorps. 61. årgang August 2011 Nr. 1 Claus Nar Gruppe Runen Det Danske Spejderkorps 61. årgang August 2011 Nr. 1 Kære Claus Nar Gruppe Bestyrelsen har besluttet at vi fremover vil kommunikere lidt bedre med jer. Nyheder vil også fremover

Læs mere

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2015/2016 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Januar Februar Marts 2010

Januar Februar Marts 2010 Januar Februar Marts 2010 Indholdsfortegnelse: Side Kalender 3 5 km. vandretur 4 Andre lande 5 Sy projekt 6 Grupperådsmøde 8 Rengøring 9 Tænkedag 10 Hyttetur 11 Navne, telefonnumre og e-mails 12 Nu - kommer

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting.

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Pigespejderordbog Augusta Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Bakken (Spejderbakken) Er De grønne pigespejderes kursuscenter

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Deadline næste nummer af Bladet 15. marts 2009 Redaktøren

Deadline næste nummer af Bladet 15. marts 2009 Redaktøren - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Årets spejder 11 Hvad er grupperådet? 12 Roller og ansvar

Læs mere

August - oktober Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl Spejdergården Poulholm, Gl.

August - oktober Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl Spejdergården Poulholm, Gl. Mikroskopet August - oktober 2019 Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30. Spejdergården Poulholm, Gl. Skivevej 99 www.waingungastammen.gruppe.dds.dk Kære mikrospejdere

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 Kong Svend er stadig en stor spejdergruppe, og vi er også blevet lidt flere i løbet af 2015. Vi startede året med at være 163

Læs mere

ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS

ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Indhold Bestyrelsen... side 3 Gruppelederne... side 4 Familiespejd... side 6 Mikro... side 7 Mini... side 8 Junior... side 9 Trop...

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Billeder fra sommerlejren Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Emilie indvier vores indgangsportal på sommerlejren Farvel og tak for denne gang til de små

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren - 1 - Side 3 Nyt fra formanden 4 Referat af grupperådsmødet 9 Sankt Georgs Dag - Hvad er det? 10 Tænkedag 2015 11 Hyttedag 12 Hej mikroer 13 Mikroprogram 14 Hej mini 15 Miniprogram 16 Mærkedage mini 17

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE Januar 2018 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Året er ved at gå på hæld og det er tid til et tilbageblik på året der er gået. Den altoverskyggende aktivitet

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren Indhold: Side 3 Rockfest i Rødovre, Næstved og Ringsted 4 Korpslejr/Blå Sommer 2009 5 Mikro-/Miniprogram 6 Mikrogrenen 7 Minigrenen 8 Nyt fra Styrelsen 9 Juniorsommerlejr på Bornholm 10 Juniorprogram 11

Læs mere

Velkommen til 1. Avedøre

Velkommen til 1. Avedøre Velkommen til 1. Avedøre Vi er en spejdergruppe bestående af minier, juniorer, tropspejdere og seniorer. Vi vil gerne uddanne børn og unge mennesker ved at give dem værktøj til at gebærde sig i samfundet,

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS

ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE Bestyrelses formandens beretning for 2009/ 2010.- Gruppebestyrelsen ( gb) har det økonomiske ansvar for gruppens aktiviteter. Har til opgave at støtte gruppens

Læs mere

Velkommen i. Det Danske Spejderkorps

Velkommen i. Det Danske Spejderkorps Velkommen i Det Danske Spejderkorps Velkommen som Blå spejder er udgivet af Det Danske Spejderkorps Tekst Jeanette Hedegaard Tine Lind Troels Lorenzen Foto Anders Rostgaard Bystrup Anders Finderup Andreas

Læs mere

Skovfolkets grupperådsmøde

Skovfolkets grupperådsmøde Skovfolkets grupperådsmøde Søndag den 24. februar kl. 13-15 i Spejderskoven - Bastillen Program 1) Valg af dirigent og referent. 2) Beretning 3) Regnskab 2012 4) Behandling af indkomne forslag 5) Væsentlige

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200 forside Adresseliste Formand Linda Hjort Brinken 33 5270 Odense NV 66 18 27 33 Kassere: Helle Vibeke Berg Karenvænget 9 5270 Odense NV 66 18 30 40 Gruppeledere Henriette Stæhr Bjarkevej 4 1. tv 5200 Odense

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012 Fra sommerlejr på Spejdernes Lejr i Holstebro Gruppeblad - Pionererne 61. årg. August - September - Oktober Nr. 4 2012 Troppen EKKO Redaktionen Højsagervej 7, 5884 Gudme Tlf. 41 27 00 06 e-mail: ekko@pionererne.dk

Læs mere

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014. GraastenSpejderne DDS

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014. GraastenSpejderne DDS TUPLA GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014 GraastenSpejderne DDS 1 Forsidebillede: Glade Mikrospejdere og der kommer flere og flere til! 2 Gruppen Sommeren er over os, og det er fantastisk! Vi nyder

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gruppehåndbog 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division Forord Du sidder nu med 3. Vesterbro Vildgæssenes Gruppehåndbog. Håndbogen giver svar på alle praktiske

Læs mere

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør Kære forældre, spejdere over 14 år og ledere i 1. Helsingør, I inviteres hermed

Læs mere

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2017/2018 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019 Referat af Generalforsamling hos De grønne pigespejdere i Jonstrup Tirsdag den kl. 19-21 i lokalet under Kvisten, Jonstrupvej 288 E., 3500 Værløse Tilstede: Dorthe (gruppeleder), Hanne (tropleder), Monica

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 18. februar 2013 i Egehytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent. Jannie

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

T H I S T E D S P E J D E R N E

T H I S T E D S P E J D E R N E Bestyrelsesmøde onsdag den 12.10.2016. Tid: onsdag den 12.10.2016 kl. 19-21.30. Til stede: Gitte, Susanne, Jesper, Søren, Bodil, Ole Afbud: Conny, Lind, Anna Dagsorden: Punkt Emne Referat 1 Godkendelse

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan (revideret november 2016)

Karl af Riises Udviklingsplan (revideret november 2016) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2016) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL GRUPPENS STRUKTUR UDDANNELSE LEDERE OG VÆRDIER AKTIVITETER KORPS OG SAMFUND FACILITETER LEDERROLLER Karl af

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

Medlemskaber og medlemsbegrebet i Det Danske Spejderkorps

Medlemskaber og medlemsbegrebet i Det Danske Spejderkorps Medlemskaber og sbegrebet i Det Danske Spejderkorps Funktioner i Blåt Medlem og spejderfunktioner der kræver ledererklæring og børneattest Regelsæt pr. 24. februar 2010 Arbejdsgruppen Blåt Medlem Udgivet

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e Hvordan vi tiltrækker flere spejdere og frivillige illi ledere! Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Marts 1964 Juli 1964 Sep. 1972 1997-2002 FORÅRET 2003 41 børn 8 frivillige ledere EFTERÅRET 2004

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning.

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 6. september 2011 kl. 19.00 21.30 Tilstede: Jacob, Anders Pingo, Elmer, Janus, Drejer, Ane, Ole, Bo Fraværende:.. Referat baseret på noter fra Drejer og

Læs mere

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE DE BLÅ GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk Nr. 1 Jan. 2014 DE BLÅ er et gruppeblad for Gørlev Gruppe, Det Danske Spejderkops. DE BLÅ udkommer 4 gange årligt efterårsferie,jul,påske og sommerferie.

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

Sjølund Gruppe www. sjolund.spejder.dk Facebook: Sjølund Gruppe Vordingborg Det Danske Spejderkorps Sjølund KOKS

Sjølund Gruppe www. sjolund.spejder.dk Facebook: Sjølund Gruppe Vordingborg Det Danske Spejderkorps Sjølund KOKS Sjølund Gruppe Det Danske Spejderkorps www. sjolund.spejder.dk Facebook: Sjølund Gruppe Vordingborg Det Danske Spejderkorps September 2018 Nr. 126 24. årgang Sjølund KOKS Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 95 17. årgang august 2011 BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 2 Indholdsfortegnelse 13 Troppen

Læs mere

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe Maj 2013 Årgang. 03 NR. 08 www.spejdernet.dk/esb Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Ledere og grupperåd

Læs mere

3 styks flotte luciaoptog

3 styks flotte luciaoptog KFUM-Spejderne i Kalvehave, Sankt Eriks Hytte, Viemosegade 7b, 4771 Kalvehave ÅRGANG 5, JANUAR 2013 WWW.KFUM-KALVEHAVE.DK 3 styks flotte luciaoptog Dejligt at være sammen med jer om denne årlige tradition

Læs mere

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 Hej alle sammen! Hermed den nye Stafetten for de næste 3 mdr. samt fællesdatoer for det næste år, så læg datoer ind i jeres kalender allerede nu. Julen er

Læs mere

Velkommen i bestyrelsen

Velkommen i bestyrelsen Velkommen i bestyrelsen 1 Indhold De Blå værdier 4 Formål 5 Organisationen 6 Relationer til korpset 7 Netværk 7 Sammensætning af bestyrelsen og gruppen 8 Bestyrelsens opgaver 11 Gruppens økonomi 15 Uddannelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk

Årsrapport. Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget. Ullerslevgruppe.dk Årsrapport 2016 Beretning Udviklingsplaner Regnskab Budget 1 Årsrapporten 2016 Ullerslev spejdergruppe alle børn skal opleve succes...side 3 Beretning fra bestyrelse og ledelse...side 4 Referat af grupperåds

Læs mere

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) Alex Weinreich 86428424 Christine Weinreich 86428424 Thomas Krogh 75920330 Søren Krogh Mikro Birte Sonne Mini 86432166 29802193 51562013

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

1. RY GRUPPE s. Formål & Udviklingsplan

1. RY GRUPPE s. Formål & Udviklingsplan 1. RY GRUPPE s Formål & Udviklingsplan 2014-2018 1. RY GRUPPE s FORMÅL Med udgangspunkt i DDS s formål, har 1.Ry Gruppe til formål at sikre udvikling af spejdere og ledere således, at de med stolthed er

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere