Martin Bastrup Mikkelsen, elevrepræsentant Silkeborg Simon Adsbøl, elevsuppleant Silkeborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Martin Bastrup Mikkelsen, elevrepræsentant Silkeborg Simon Adsbøl, elevsuppleant Silkeborg"

Transkript

1 Referat af LUU-PÆD møde den 13. maj 2016 kl Inviterede: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen, FOA Silkeborg - Skanderborg Doris Jensen, Social- og sundhedsskolen i Silkeborg Betina Balslev, Social- og sundhedsskolen i Silkeborg Kamilla Løvendal, Social- og sundhedsskolen i Silkeborg Afbud: Nell Lind, elevrepræsentant Skanderborg Martin Bastrup Mikkelsen, elevrepræsentant Silkeborg Simon Adsbøl, elevsuppleant Silkeborg 1. Godkendelse af referat af 1. møde i LUU-PÆD 2016 Bilag 1: Referat af Referat af 1. møde i LUU-PÆD den Referat er godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden 3. Redegørelse til PASS 2016 (Doris Jensen) Bilag 2 Forespørgsel fra PASS 2016 vedr. reformen docx færdig PAU Orientering om redegørelse til PASS den 1. april om implementering af EUD-reformen. Der er redegjort for at LUU har snakket om reformen og forholdt sig til hvad betydning den har for vores uddannelse. Der er også redegjort for hvordan vi har arbejdet med det og hvordan vi holder grundforløbsprøven. Redegørelsen om Tilrettelæggelsen af RKV var vanskelig, idet det har været udfordrende for os og andre skoler. RKV har været fyldt med usikkerhed og uklarheder. Derfor informerede vi PASS om at der ikke var kommet en fast procedure til dette punkt. Efter redegørelsen er sendt er vi så blevet lidt klogere og har besluttet os at GF2 elever skal have deres RKV inden de starter og færdiggjort indenfor deres 14 første dage. Ministeriet har nedsat et udvalg til at lave en ny RKV-lov og vi afventer nyt herfra. Talentspor har vi lige taget hul på og der arbejdes hermed. Vi har endnu ikke aftalt hvordan skole og praktikplads samarbejder herom. Uddannelseschefen deltager i en temadag den 23/5 og

2 EUX er blevet langeret og har fået nogle få tilmeldinger, dog ikke nok til vi kan starte det op her til august. Skolen og LUU følger med på de større skoler og håber at vi på et tidspunkt kan starte et EUX hold op. Redegørelsen til PASS skal udfyldes en gang om året. Derfor ville det være hensigtsmæssigt at det bliver lagt i årshjulet og bliver sat på det 1. møde i LUU. På den måde kan vi være på forkant og få lavet et udkast der kan gennemgås af alle medlemmer i LUU. 4. Praktikpjecen (Anni Hedegård og Eva Bak) Bilag 3 Praktikpjece for den pædagogiske assistentuddannelse påbegyndt efter 1. august 2015 En arbejdsgruppe har udarbejdet en praktikpjece. LUU har drøftet og kommenteret indholdet. Uddannelseschefen sørger for at rettelserne bliver indføjet. EUD-reformen har bl.a. til hensigt at styrke koblingen mellem praktikuddannelsen og det, de lærer på skolen. Praktikpjecen skal understøtte dette og tydeliggøre, at lærerne systematisk forbereder eleverne på den kommende praktikperiode, og at de samler op på elevens læring efter en praktikperiode. Der gennemføres praktikbesøg i alle 3 praktikperioder. Praktikbesøgene skal bidrage til at styrke den praksisrelaterede undervisning, således at lærerene kan inddrage eksempler fra elevens praktik i undervisningen, og således at læreren kan begrunde og understøtte teoriundervisningen ved at forklare hvorfor og hvordan teorien skal anvendes i elevens pædagogiske arbejde. LUU drøfter hvordan praktikinstitution og skole kan arbejde sammen om kortere forløb på praktikstedet for underviserne mhbp. at styrke den praksisrelaterede undervisning. Det er vigtigt at alle er bekendte med pjecen, sådan alle, om det er skolen, praktikstedet, eleven eller kommunen, er klar over at det dette der er aftalt. Pjecen laves som et opslagsværk til praktikvejlederene, så de ikke er i tvivl om hvad praktikmålene og aftalerne er og hvad deres opgave er. Tanken er på sigt, at pjecen bliver elektronisk. Punkt til næste møde: En temadrøftelse om elevernes arbejdstid. FOA påpeger at de modtager spørgsmål fra elever og at det er vigtigt at de kan svare og forklare, hvorledes arbejdstiden er tilrettelagt. Hvorledes italesættes fx tid til vejledning og tid til opgaver stillet af skolen?

3 5. Den nye PAU-uddannelse i praksis Underviser Ellen Bjørnager fra PAU1602 i Skanderborg fortæller om opstarten af den nye PAU. Hvordan har overgangen fra GF2 og opstarten i praktikken været for eleverne? Hvad var indholdet på de 3 indkaldes dage i marts? Indtryk fra praktikbesøgene? Erfaringsopsamling hvad gør vi anderledes næste gang? Praktikvejlederen fra Skanderborg fortæller om det første praktikforløb med de nye GF2 elever. Anni Hedegård supplerer med indtryk fra praktikvejlederne. Der deltog 1 underviser, 3 vejledere og 1 elev fra Skanderborg. Ellen (underviser): De elever der er sendt ud er blevet godt modtaget. Der er forståelse for at eleverne starter på et andet niveau end praktikstederne er vant til. Praktikstederne bruger blød teori, der er koblet til hverdagen. Vejlederne tager udgangspunkt i hvor eleven er - fagligt og personligt. Matthias (elev): føler sig godt rustet, og er glad for at få lov at lære via praksis. Det er dér man får aha-oplevelserne og stor indsigt. Man lærer meget af at stå i situationen og mærke udfordringerne direkte. Vejlederne: Det kræver noget andet at være vejleder for de nye elever, der kommer fra GF2. Det er en spændende udfordring. De har brug for mere information om målene og hvorledes der skal vejledes. Indkaldsdagene har bl.a. handlet om: - Erfaringsudveksling i mellem de studerende. Selvom det ligner GF2, er det et ansættelsesforhold. Emnet om at være ansat har også været på indkaldsdagene som f.eks. indebar information om sygesamtaler, mødepligt osv. Eleverne er blevet spurgt hvad den største udfordring havde været ved at starte i praktik og mange svarede at det var de konkrete udfordringer, som fx når telefonen ringer, og man ikke ved hvem der er i den anden ende. På GF2 kan skolen arbejde på at ruste eleverne både fagligt og personligt til at møde praksis. Erfaringsopsamling: - Det er vigtigt at praktikvejlederne får en praktikvejlederuddannelse - Skolen og arbejdsgiver skal informere vejlederne grundigt om den nye uddannelse og om skolepraktikplanen - PA elever kommer på forbesøg inden praktikken starter. (ca. 1 måned inden opstart) - Eleverne efterspørgeren fælles opstart på uddannelsen. For at styrke det sociale fællesskab i klassen fra starten.

4 - LUU ønsker at følge de nye hold og indkalde elever/undervisere i skoleperiode 1 i Skanderborg og evt. lave samme opfølgning på praktik 1 i Silkeborg 6. Talentspor og fag på ekspertniveau (Doris Jensen) Bilag 4 vedr. Talentspor LUU orienteres om talentspor og fag på ekspertniveau og der drøftes hvorledes skole og praktik kan uddanne og udfordre disse elever bedst muligt. Uddrag af Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser: Talentspor og fag på ekspertniveau skal forbedre elevernes beskæftigelsesmuligheder inden for beskæftigelsesområdet, og forberede eleverne på nationale og internationale konkurrencer. Muligheden for grundfag på højere niveauer skal øge overgangen til relevante videregående uddannelser. Uddannelsen skal ligeledes udfordre eleverne så meget som muligt, så de bliver så dygtige som de kan På SOSU-Silkeborg informeres eleverne på GF2 om talentspor og fag på ekspertniveau, men hvordan træffer eleven et kvalificeret valg? Hvordan udvælger arbejdsgiver talenterne? Talentspor indebærer at 13 uger af de 47 uger er på talentniveau. Der kan yderligere gennemføres valgfri uddannelsesspecifikke fag på ekspertniveau. Dette er dog ikke et krav, men en valgmulighed. Undervisernes opgave er at undervise differenceret. Elever på talentspor skal præstere noget ekstra, når de er ude i praktikken. Uddannelseschefen skal på temadag om talentspor den 23. maj og punktet tages op på næste LUU. Silkeborg og Skanderborg har hver ansat omkring 7 studerende på talentspor. Det er næsten 50 %. Forventningen ligger på ca. 20 %.

5 7. Skolen i tal (årshjul) (Doris Jensen) Der orienteres om optaget til GF2PAU fra august 2016 samt for optaget til PAU1608. Der orienteres generelt om frafald og andre forhold af betydning for skolens ressourcer og kvaliteten i uddannelsen. Der er blevet ansat 17 PA studerende hos Silkeborg Kommune. Der kommer 2 tilbage fra barsel og følger holdet også. Lige nu er status på GF2 at der er 17 ansøgere i Skanderborg og 27 ansøgere i Silkeborg. EUD reformen har kostet os mange årselever. Der er mindre frafald på grundforløbet. Handleplan for øget gennemførsel 2016 (årshjul) (Doris Jensen) + bilag Bilag 5 Handleplan for øget gennemførsel 2016 Frafald for de PAU Hold der startede i 2014 er 6,3% Det interessante er hvilke temaer man har fokus på som skole. Vi har bl.a. fokus på at kompetenceudvikle lærernes praksis og på at give feedback til eleverne og undervise differeret. Der har været konsulenter på underviserne. Underviserne har, i samarbejde med konsulenterne, selv kunne vælge hvilke områder, de vil have fokus på og videreudvikle. Konsulenten er med i undervisningen som observatør og derefter kommer konsulenten med feed back og kommentarer. Skolen forvente at udgive en antologi i samarbejde med konsulenterne og Charlotte Wegener om projektet om at kompetenceudvikle undervisernes praksis.

6 8. Orientering om arbejdet med LUP (Betina Ekkersgaard Balslev) En arbejdsgruppe har lavet udkast til LUP for PAU. Udkast præsenteres og LUU drøfter og kommenterer udkastet. Betina orienterede om arbejdsgruppens arbejde. Det er et spændende arbejde, da der kommer helt nye fag på PA uddannelsen. I arbejdsgruppen er der repræsenter fra forskellige teams i huset og fra Silkeborg og Skanderborg. Skole 1 Skole 2 Skole 3 Introforløb, udvikling og trivsel, kommunikation og samarbejde, aktiviteter i pædagogisk praksis. Samfund og kultur, aktiviteter og læring, kommunikation og sprogets betydning, mennesker med særlige behov. Inklusion, aktiviteter og sundhed, faglig identitet. Der er en udfordring, at elever slutter deres uddannelse på forskellige tidspunkter. Der 2 elever fra Skanderborg og 3 elever fra Silkeborg, der bliver afkortet, og derfor afslutter på andre tidspunkter end deres hold. Eleverne er frustrerede over, at de skal afkortes. Næste fase er at de sidste kompetencemål skal fordeles og faglærerne skal inddrages i drøftelserne om helhedsorienteret undervisning. Konsulent Torben Størner indgår i dette arbejde. 9. Orientering ved formand Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Jytte orienterede om de kommende overenskomstforhandlinger, som især har fokus på fra ufaglært til faglært. FOA Silkeborg-Skanderborg og haft møde med Skanderborg kommune vedr. rotationsprojekt for pædagogmedhjælpere, for at de kan på en PAU uddannelse som EUV1. Der er info-møde den 23/5 og skolen deltager sammen med FOA. FOA har opmærksomhed på en ny LUU-struktur, som vil være resultatet af en fusion. 10. Orientering ved næstformand Eva Bak, Silkeborg Kommune Det har været inspirerende at der har været en erfaringsdeling i LUU mellem Skanderborg og Silkeborg kommune.

7 11. Orientering ved skolen ved uddannelseschef Doris Jensen Der blev orienteret kort om den kommende fusion. Bestyrelsen som varetager opgaven og det vides ikke, hvornår beslutninger og ændringer bliver offentliggjort. Men i løbet af sommeren forventer skolen at der er mere konkrete oplysninger tilgængelige. Det er aftalt med arbejdsgiverne at skolens undervisere må kontakte praktiksteder for at gennemføre kortere virksomhedsophold. Der arbejdes på EUV1-forløbet i Skanderborg. Det starter evt. 1. januar Orientering ved elevrådene i hhv. Silkeborg og Skanderborg Ingen elevrepræsentanter deltog i mødet. 13. Evt. Der blev drøftet, hvornår det er hensigtsmæssigt at lægge valget til elevrådet. Det blev besluttet at det skal foregå på deres 1. skoleperiode. Der blev fortalt kort om foredraget med Lisbeth Zorning. Det er vigtigt at elevrådet indgår i planlægning og gennemførelse af arrangementer. Foredraget var godt og evalueringen i elevrådet var positivt og det helt sikkert kunne bruges i undervisningen. FOA havde bestilt en bus og hentede eleverne i Skanderborg. FOA tilkendegiver at de er meget interesseret i at vide hvis der er andet de kan byde ind med. Det skal dog have faglig relevans. FOA melder selvfølgelig også selv ind med mulige foredragsholdere, hvis de får nogle tilbud ind. Betina nævnte Hjernemadsen og der bliver undersøgt hvor meget han koster. Mobning blev også nævnt som et aktuelt emne.

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt.

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt. Referat af 4. møde i LUU-PÆD den 11.11.2015 Kl. 11:30-14.30 Deltagere: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

3. Orientering om grundforløbsprøven og det uddannelsesspecifikke fag på grundforløb 2.del

3. Orientering om grundforløbsprøven og det uddannelsesspecifikke fag på grundforløb 2.del Dagsorden til LUU-PÆD møde den 9. februar 2016 kl. 12.00-15.00 Inviterede: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

Anni Hedegaard Kristoffersen er syg. Derfor orienteres der kun om forholdene i Silkeborg Kommune under punkt 4 og 5.

Anni Hedegaard Kristoffersen er syg. Derfor orienteres der kun om forholdene i Silkeborg Kommune under punkt 4 og 5. Dagsorden til LUU-PÆD møde den 16.09.2015 Kl. 12:00-14.30 Deltagere: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Aase Rohde Christensen, FOA Silkeborg - Skanderborg Doris Jensen, Social-

Læs mere

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Praktik i Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 April 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland

Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland Deltagere: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune Ole Svejstrup, Uddannelseskoordinator

Læs mere

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Øget differentiering og specialisering i Erhvervsuddannelserne EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Uddannelsesforbundets TR-kursus Odense 10. Marts 2016 To greb til at styrke kvaliteten i EUD 1)

Læs mere

Til orientering er pædagogisk assistent ikke repræsenteret i ETU en fra Skanderborg.

Til orientering er pædagogisk assistent ikke repræsenteret i ETU en fra Skanderborg. Dagsrden til LUU-PÆD møde den 10. april 2015 Side 1 kl. 09:00 12:00 Deltagere: Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Eva Bak Silkebrg kmmune Nel Lind, elevrepræsentant Skanderbrg Martin B. Mikkelsen, elevrepræsentant

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Maj 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referatet godkendt. Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland

Referatet godkendt. Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland Til stede: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune (Formand) Vacant, Områdechef Børn og

Læs mere

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole.

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Mødet afholdes på Randers Social- og sundhedsskole. Mandag d.28.september 2015 fra 12.00 til 15.00 i lokale

Læs mere

Velkomst ved Direktør Anette Schmidt Laursen. Der blev uddelt power point om skolen.

Velkomst ved Direktør Anette Schmidt Laursen. Der blev uddelt power point om skolen. Referat LUU-PÆD 26. februar 2018 SOSU Østjylland Deltagere: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune Berit Vinther, Områdechef Børn

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 10. juni 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 10. juni 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde D. 10. juni 2015 kl. 9-15 på Social- og Sundhedsskolen TIL STEDE: NINA JEXEN, ILSE SØRENSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, KAREN M LUND, ULLA LAURSEN, ANNE HØYRUP, EVA PEDERSEN, DORTE

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2018 Silkeborg og Skanderborg Juni 2018 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder

Læs mere

Nyhedsbrev Min uddannelse - model til eleverne

Nyhedsbrev Min uddannelse - model til eleverne Referat LUU-PÆD 24.september 2018 på SOSU Østjylland Deltagere: Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune Ole Svejstrup, Uddannelsesansvarlig Social og beskæftigelse, Aarhus kommune Jytte Flyvbjerg

Læs mere

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 LUU PAU Dato: 16. december 2015. Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 Deltagere: Annie Hansen, Jørgen Nitschke, Carina Rasmussen, Hanne Dorte Iversen, Grethe Buch, Pia

Læs mere

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 LUU PAU Dato: 10. oktober 2017. Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 Mødedeltagere: Mette Kim Bjerre, Annie Hansen, Henning Troelsen, Lone Rasmussen, Pia Ranck, Thomas

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted:, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Valeur Tid: kl. 9.00 12.00 Emne

Læs mere

SOSU Østjylland Afdeling i Silkeborg Høgevej 4 DK-8600 Silkeborg sosuoj.dk

SOSU Østjylland Afdeling i Silkeborg Høgevej 4 DK-8600 Silkeborg sosuoj.dk Referat LUU-PÆD 22.maj 2019 Deltagere: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune (Formand) Ole Svejstrup, Uddannelsesansvarlig Social

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

REFERAT LUU/LEU PAU. Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Tidspunkt: 10. februar 2016 kl Referent: Berit Borgå

REFERAT LUU/LEU PAU. Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Tidspunkt: 10. februar 2016 kl Referent: Berit Borgå REFERAT LUU/LEU PAU Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Lone Rask Hansen Skive Kommune, pædagogisk adm.medarbejder Gitte Hansen FOA, faglig sekretær Gitte Jensen - SOSU STV, vicedirektør

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen REFERAT LUU PAU 4. november 2016 Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen Afbud: Grethe Buch, Peter Søegaard, Henning Troelsen

Læs mere

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent Mødetidspunkt: Onsdag 7. juni 2017 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat fra mødet Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen,

Læs mere

Dagsorden for møde i LUU, SOSU-området

Dagsorden for møde i LUU, SOSU-området Dagsorden for møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 10. marts 2017 Kl. 9:00 12:00, Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA) Næstformand,

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 24. februar 2017 Kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Møde LUU SOSU Dato: 11. december 2018. Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Mødedeltagere: Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Grethe Buch, Gitta Kørchen, Hanne Christensen, Hanne

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lotte Meilstrup, FOA Jette Hovedskov,

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10 Referat LUU møde 22. Maj kl. 8.30-11.30 i lokale D1.10 Inviterede: Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Afbud: Lone Kolbæk i stedet deltog Mette Høy (Region Midt), Sonja Svenkerud (elevrådsrepræsentant) og Majbritt Nielsen (FOA)

Afbud: Lone Kolbæk i stedet deltog Mette Høy (Region Midt), Sonja Svenkerud (elevrådsrepræsentant) og Majbritt Nielsen (FOA) 1 Dagsorden LUU SOSU møde den 10. september 2015 kl. 12.00 15.00 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region

Læs mere

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september Mødetype: 4. møde i LUU SOSU 5. november 2018 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Hermansen Sted:, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1. Tid: kl. 8.30 11.30

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser I forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen er der opstillet

Læs mere

REFERAT UCN PAU Lokalt Uddannelsesudvalg

REFERAT UCN PAU Lokalt Uddannelsesudvalg REFERAT UCN PAU Lokalt Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Fredag den 25. november 2016 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU Til stede: Ulla Kappel Jonna Thuesen Søren Josefsen Anne Marie Jakobsen Jeanette Schmidt Christensen* Ruth Nykjær Marianne Brogaard Jensen Arne Højvang Jensen* Helle Saksager Linette Finne Lisbeth Nørgaard

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen Referat TILSTEDE: DORTE MAYAN HANSEN, NINA JEXEN, EVA PEDERSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, ANNE HØYRUP, TOVE HUSUM, RUTH SKRIVER,

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Fra 30 til 19% Baggrund for reformen

Læs mere

Gennemgang og drøftelse af skolepraktikplaner for: GF2 rettet mod det pædagogiske område

Gennemgang og drøftelse af skolepraktikplaner for: GF2 rettet mod det pædagogiske område Referat fra mødet i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Mødet afholdes på skolen Tirsdag d.5.maj fra kl.13.00 til 16.00 Deltagere: Kenneth Pedersen, Birthe

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik

Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik Evaluering af ny metode til at skabe sammenhæng mellem skole og praktik Randers Social- og Sundhedsskole indførte i efteråret 2013 en ny struktur for timerne ud i praktik og ind fra praktik. Tidligere

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Jf. Bekendtgørelse nr.1518 af 13/12/07 om erhvervsuddannelser (hovedbekendtgørelsen) Lov om bekendtgørelse nr. 1244 af 23. oktober 2007 Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole.

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Onsdag d.25.november 2015 fra kl.13.00 til 16.00 Deltagere: Lene Fuglsang Buhl(LFB), Birthe Bøggild(BB),

Læs mere

Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016

Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016 Opfølgningsplan Pædagogisk assistentuddannelse UCC 2016 Alle indsatsområder afrapporteres i forhold til fastsatte mål og/eller succeskriterier. Indsatsområde: Gennemførsel og frafald Som erhvervsuddannelse

Læs mere

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V.

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Referat LUU-møde Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl. 12-16 Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Referat fra LUU-møde

Referat fra LUU-møde Referat fra LUU-møde Tidspunkt Torsdag d. 21. juni 2017 Sted SOPU Munkengen, Hillerød Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/ ansvarsfordeling Orientering fra skolen: - Ny formand for

Læs mere

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Dagsorden LUU møde Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Side 2 af 5 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne?

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? Oplæg på NCE konferencen: Ny viden om erhvervsuddannelserne Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? 1. marts 2016 11.15-12.30 og 14.30 15.45 Kontoret for erhvervsuddannelser, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Torsdag den 15. december 2016 Kl. 10.00-14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) - OK Jens

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 15. november 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 12. oktober 2018 Kl. 9.00 12.00, mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Kim Henriksen, FOA Herning - formand (KH) Tanja Nielsen,

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015 Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lilian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro 1. Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 23. august 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro (GN) Susanne Andersen, FOA Herning

Læs mere

RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN

RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN Udarbejdet og godkendt af LUU januar 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 2 DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE... 4 3 ELEVEN... 6 4 SKOLEN...

Læs mere

April RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE

April RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE April 2017 1 RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 2 DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE... 4 3 ELEVEN... 6 4 SKOLEN... 6 April 2017 2 1 INDLEDNING

Læs mere

Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan.

Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan. Handleplanen for HG/EUD/EUX Business Ballerup for skoleåret 2015 2016 er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handleplan. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde 13/6 2019, kl Selandia Park 6, lokale 21.

Referat fra Fælles LUU møde 13/6 2019, kl Selandia Park 6, lokale 21. Referat fra Fælles LUU møde 13/6 2019, kl. 11.10-14.40 Selandia Park 6, lokale 21. Tilstede: LUU PA: Ulla Mikkelsen, Camilla Svendsen, Åse Høybye, Helle Hjarsø, Tine Kornval Jacobsen, Maibritt Gisli, Ea

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 4/4, Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse

Referat fra Fælles LUU møde den 4/4, Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Referat fra Fælles LUU møde den 4/4, 2016. Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Referent: Merete Frank Christensen Tilstede: Marianne Frederiksen, Ulla Mikkelsen, Åse Høybye, Helle Hjarsø, Karin Andersen, Anne

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreform

Erhvervsuddannelsesreform Erhvervsuddannelsesreform 2014-2015 Ursula Dybmose, KL Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner, PASS 1. september 2014 Indhold Reformens mål Grundforløbet Flytning af 7 uger Adgangskrav til hovedforløbet

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Redaktion: Gert

Læs mere

Punkt 2. Godkendelse af forretningsorden. Drøftelse:

Punkt 2. Godkendelse af forretningsorden. Drøftelse: Referat for møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 12. juni 2015 kl. 08.00 13.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Gitte Kjær Nielsen, Region Midtjylland (GKN) Lis

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 16. september 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Tomm Andersen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Lisbeth Vandborg,

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

Referat fra møde i LUU PÆD

Referat fra møde i LUU PÆD fra møde i Minervavej 47, 8960 Randers SØ Tirsdag den kl. 13.00 til 16.00 i lokale 15. Deltagere: Lene Fuglsang Buhl(LFB), Birthe Bøggild(BB), Karin Mathisen(KM), Karina Bang Rasmussen(KBR), Eline Vermedal

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.09.17...

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB 1 Indhold Ny EUD-reform og talentudvikling... 2 Det lovmæssige... 2 Talentfag på social- og sundhedsuddannelsen og pædagogisk assistent... 3 Talentspor er fag på ekspertniveau...

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER Tidspunkt: 3. september 2009 Deltagere: Arbejdsgivere, praktikansvarlige og skolen Referent: Anne Høyrup Referat AD 1. orientering vedrørende SOSU uddannelsen Fællestaxameteret

Læs mere

Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen

Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Dagsorden Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Holstebro E8, på E-gangen

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Fredag den 16. september 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Håndbog til praktikvejledere PA elever

Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos: Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde D. 16. september 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen TIL STEDE: NINA JEXEN, ILSE SØRENSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, KAREN M LUND, ULLA LAURSEN, ANNE HØYRUP, EVA PEDERSEN,

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Evalueringsoversigt på Randers Social- og Sundhedsskole

Evalueringsoversigt på Randers Social- og Sundhedsskole Evalueringsoversigt på Randers Social- og Sundhedsskole Hvorfor Hvordan og ETU Elevtilfredshed sundersøgelse UMV Undervisnings miljøvurdering Lovpligtig Lovpligtig Medarbejdere MTU (medarbejdert ilfredshedsund

Læs mere

Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole.

Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Mødet afholdes på Randers Social- og sundhedsskole. Fredag d.24.april fra kl.12.00 til 16.30(OBS

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 8. april 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat af møde i Lokalt Uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne

Referat af møde i Lokalt Uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Referat af møde i Lokalt Uddannelsesudvalg for social og sundhedsuddannelserne Mandag den 14. juni 2010 kl. 9.00 12.00 på Social og Sundhedsskolen Syd Lokale 1.2. Medlemmer: Alice Andersen FOA næstformand

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15

LUP Trin 2. Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 LUP Trin 2 Oplæg skolepraktikinformationsmøde d. 7.12.15 EUD-reform GF 2 20 ugers forløb, hvor en del af det teoretiske fra det gamle Trin 1 s første skoleperiode læres Adgangskrav: 02 i dansk og matematik

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.:

Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.: Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.: 10.10-13.20 Troensevej 2, 4700 Næstved; Lokale 307. Tilstede: LUU PA: Marianne Frederiksen, Ulla Mikkelsen, Niels Bjerregård Pedersen, Åse Høybye, Helle

Læs mere

Møde LUU PAU Dato: 9. marts kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 310

Møde LUU PAU Dato: 9. marts kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 310 Møde LUU PAU Dato: 9. marts 2018. kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 310 Mødedeltagere: Annie Hansen, Grethe Buch, Lone Rasmussen, Mette Kim Bjerre, Peter Søegaard, Pia

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid Tirsdag den 19.09.2017 kl. 8.30-12.00 Sted Remisen bemærk ændret mødested Deltagere Lene Nielsen,

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere