BUDGET SOCIALUDVALGET Side: 1 AFBUREAUKRATISERING Dato:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BUDGET SOCIALUDVALGET Side: 1 AFBUREAUKRATISERING Dato:"

Transkript

1 SOCIALUDVALGET Side: 1 Bemærkninger vedr. afbureaukratiseringsforslagene: 1. Plejeplaner gøres frivillige Regeringens Forslag: Siden 2002 har det været et krav, at alle beboere i plejecentre skal have en plejeplan. Plejeplanen beskriver den samlede pleje for den enkelte beboer. Det kan fx være oplysninger om aktiviteter, der udføres med den ældre, spisetider, måltidernes sammensætning og rutiner ved sengetid. I dag bruger især sygeplejersker meget tid på plejeplanerne. Samtidig er der i forhold til lov om sygepleje krav om, at sygeplejerskerne dokumenterer deres handlinger. Det kan medføre, at der i mange tilfælde går tid med overlappende dokumentation. Den tid kan i stedet bruges på pleje af de ældre. I Svendborg Kommune foregår al dokumentation på ældreområdet i et elektronisk omsorgssystem kaldet Care. Arbejdsgangene i Svendborg Kommune er pr justeret således at alle faggrupper dokumenterer deres handlinger samme sted, kaldet en borgerplan. I forbindelse med ændring af arbejdsgange har ledelsen ændret krav om evaluering af planerne fra 4 gange årligt til 1 gang årligt De ændrede arbejdsgange er ved at være kørt ind, der er ikke reduceret i normeringen som følge af dette. Vi vurderer, at der vil her kunne hentes en besparelse svarende til det anslåede beløb på kr. fra Dette forslag kan gennemføres uanset om der er en lovgivningsmæssig ændring eller ej. 2. Enklere regler for visitation på ældreområdet Forslag: Inden en kommune beslutter at tildele hjemmehjælp eller en bolig i et plejecenter, skal kommunen foretage en visitation, hvor kommunen skal vurdere den ældres behov for hjælp. På baggrund af besøg hos den ældre træffer visitator afgørelse om, i hvilket omfang den ældre har ret til praktisk hjælp og personlige pleje og eventuelt en bolig i et plejecenter. Visitator skal altså sikre, at borgeren får den hjælp, som han eller hun har brug for. Borgerne kan så frit vælge hvilken godkendt leverandør de vil have. En undersøgelse af, hvad visitatorerne bruger deres arbejdstid på, har vist at visitatorerne kun bruger begrænset tid på at besøge de ældre og udrede deres behov for hjælp. Derimod bruger visitatorerne meget tid på at udarbejde skriftlige afgørelser og koordinere med leverandører, fx når den ældres plejebehov ændrer sig. Der er i dag krav om, at kommunen i alle sager, også når den ældre får opfyldt sit ønske om hjælp, skal udarbejde en skriftlig afgørelse med en begrundelse. Afgørelsen skal endvidere indeholde et særligt skema med oplysninger om, hvilke opgaver hjælpen omfatter, formålet med hjælpen, og for hvilken periode hjælpen gives.

2 SOCIALUDVALGET Side: 2 I Svendborg Kommune foretager al dokumentation af visitation via det elektroniske omsorgssystem Care. Det betyder, at de data der indtastet elektronisk kan genbruges i kommunikation med leverandørerne og i de skriftlige afgørelser til borgerne. Praksis i Svendborg Kommune er allerede, at tildeling af yderligere hjælp til en borger, når borgerens tilstand ændrer sig, ikke nødvendigvis kræver et visitationsbesøg. Dette kan klares elektronisk med leverandøren eller telefonisk med borgeren. I forhold til visitation i pleje og demensboliger, visiteres der i Svendborg ikke detaljeret til de enkelte ydelser, da de ydelser borgeren modtager er beskrevet generelt, og så er detaljerne beskrevet i borgeraftaler og borgerplaner. Samarbejde med sygehuse og leverandører i forhold til ændring i borgerens tilstand bruges der meget tid på. Visitatorerne er bagud i forhold til revurderinger hos borgerne. Vi vurderer således, at vi har hentet de forenklinger hjem, som bliver foreslået i oplægget, og vurderer ikke vi kan finde en besparelse her. 3. Frivilligt at gennemføre forebyggende hjemmebesøg Punktet behandles i Sundhedsudvalget 4. Enklere regler for tilsyn på ældreområdet Forslag: Der skal være sikkerhed for, at plejen og omsorgen i ældreplejen er i orden. Derfor er der i dag en række krav til kommunernes tilsyn med plejecentre. Fx skal kommunerne hvert år gennemføre mindst ét anmeldt og ét uanmeldt tilsyn med det enkelte plejecenter. Reglerne for, hvad tilsynet skal indeholde, og hvordan det gennemføres, er detaljerede. Sideløbende gennemfører embedslægen et årligt uanmeldt tilsyn. Reglerne om tilsyn på ældreområdet adskiller sig fra reglerne på andre sociale områder, hvor det i højere grad er op til kommunerne at tilrettelægge tilsynet. Kommunerne oplever derfor, at det på ældreområdet er vanskeligere at tilrettelægge tilsynet i overensstemmelse med kommunale fokusområder og behov. Kommunerne oplever samtidig, at der er overlap mellem de forskellige tilsyn. De mange krav til indholdet i tilsynet giver ikke tilstrækkelig mulighed for at fokusere indsatsen på områder, hvor der har vist sig problemer. Kommunerne ønsker også at kunne vurdere, om nogle plejecentre, hvor tidligere tilsyn har været uden anmærkninger, kan nøjes med færre tilsyn. Det vil give mulighed for at koncentrere indsatsen om de plejecentre, hvor der har været problemer.

3 SOCIALUDVALGET Side: 3 I Svendborg Kommune er der ansat en medarbejder på 30 timer til at gennemføre disse tilsyn. Vi vurderer at gennemførelsen af anmeldte besøg med borgere og pårørende er en god måde at sikre borgerdialog på, og samtidig foretage en måling af, hvordan plejecentret samlet set afløser sin opgave. Det foreslås fremadrettet, at de anmeldte besøg foretages af afdelingschef og sektionsleder. I forhold til uanmeldte besøg foretages disse af både embedslægeinstitutionen og den kommunale medarbejder. Det er vigtigt, at der er fokus på hvordan det foregår på de enkelte plejecentre. Det foreslås fremadrettet, at de uanmeldte besøg foretages af visitator i myndighedsafdelingen, i en mindre udgave end besøgene udføres i dag, så vi fortsat får udført besøgene. Retningslinier for dette vil skulle beskrives nærmere. Det foreslås at den faglige konsulent er tovholder på materiale til dette brug. Vi vurderer, at der vil her kunne hentes en besparelse svarende til det anslåede beløb på kr. Det skønnes, at i 2010 vil det kun kunne være med 1/3- virkning fra , og fuld virkning fra Frivilligt at oprette ældreråd Forslag: I dag er der krav om, at der skal oprettes et ældreråd i alle kommuner. Ældrerådet skal rådgive kommunalbestyrelsen om forhold, der har betydning for de ældre i kommunen. Der er en række krav til, hvordan arbejdet med ældrerådet skal tilrettelægges, fx hvordan rådene skal høres i forbindelse med kommunalbestyrelsens arbejde, og hvordan der skal afholdes valg til ældrerådet. Ældreråd betragtes som et godt samarbejdsforum. Ældrerådet har et budget på kr pr. år i Svendborg Kommune, til løbende udgifter og afholdelse af valg hver 4. år. Derudover er det overvejende ledelsestid som bruges på ældrerådet. En ledelsestid der ville skulle anvendes på høring på anden vis, hvis den ikke blev brugt med ældrerådet. Det vurderes at være hensigtsmæssigt at have et organ som er høringsberettiget, valgt af de ældre selv. Ud fra en samlet vurdering, at det hensigtsmæssige i at have et høringsorgan på dette område, vurderer vi ikke at kunne spare denne del.

4 SOCIALUDVALGET Side: 4 6. Frivilligt at oprette at oprette bruger- og pårørenderåd Der er i dag krav om, at der skal oprettes et bruger- og pårørenderåd på det enkelte plejecenter. Rådet skal fungere som et forum for dialog om hverdagen for beboerne, f.eks ved at fastlægge retningslinier for kostplaner, arbejdsrutiner og aktiviteter Bruger- og pårørenderåd betragtes som et godt samarbejdsforum. Det er sektionslederen der arbejder med bruger og pårørenderåd. Der er ikke budgetkroner i bruger- og pårørenderådsarbejdet. Dialogen om hverdagen på plejecentret er en del af den daglige drift., og samarbejdet med bruger- og pårørenderådet er en måde at strukturere dette på. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her. 6. Nedlæggelse af klageråd Forslag: Når en borger klager over praktisk hjælp og personlig pleje, skal klagen i dag først behandles af kommunens klageråd. Klager borgeren derimod over andre ydelser, skal klagen sendes direkte til Det Sociale Nævn og ikke til klagerådet. Det kan virke forvirrende for borgerne. Samtidig kan klagerådene kun komme med anbefalinger og medvirker derfor i de fleste tilfælde blot til en forlængelse af klagebehandlingstiden. Klagerådet i Svendborg har kun været mødtes 3 gange sidste år. Der er ikke budgetkroner i klagerådet. Der vil kun være ledelsestid sparet. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her. 7. Frivilligt at opkræve betaling for midlertidig hjemmehjælp Forslag: Kommunerne skal give midlertidig hjemmehjælp, hvis en person har brug for hjælp, men behovet ikke vurderes at være varigt. Midlertidig hjemmehjælp kan fx være nødvendig, når en borger bliver udskrevet fra hospitalet efter endt behandling. I dag skal kommunerne opkræve betaling for den midlertidige hjemmehjælp. Kommunerne opkræver ofte små beløb for midlertidig hjemmehjælp. Beregningen af borgerens betaling er samtidig ganske omfattende, da den forudsætter dokumentation af det leverede antal timer og opgørelse af modtagerens indkomstgrundlag. Flere kommuner har peget på, at administrationen af opkrævningerne ikke altid står mål med det, der opkræves.

5 SOCIALUDVALGET Side: 5 I Svendborg Kommune sender vi ikke regninger ud på midlertidig hjemmehjælp, hvis beløbet er under kr. 65,-. Registrering af midlertidig hjemmehjælp foregår når personalet i hjemmeplejen afvigeregistrerer elektronisk i Care. I 2009 har indtægterne på midlertidig hjemmehjælp, været større end udgifterne, ved at opkræve midlertidig hjemmehjælp. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her. 8. Enklere regler for dækning af merudgifter Forslag: Borgere med handicap kan få støtte til såkaldte merudgifter, der følger af deres handicap. Det kan være støtte til transport, tøj eller særlig kost. Reglerne for, hvordan merudgifter dækkes, stiller en række krav til sagsbehandlingen. Kommunerne skal blandt andet anvende en bestemt metode til at fastlægge borgerens nedsatte funktionsevne i alle sager. Det er også et krav, at kommunerne hvert år genvurderer niveauet for Støtten uanset om borgerens handicap ændrer sig. Det medfører unødig administration for både borgere og kommuner. Regeringen foreslår at forenkle reglerne for dækning af merudgifter: Kommunerne skal ikke bruge funktionsevnemetoden til at fastlægge borgerens nedsatte funktionsevne i sager, hvor kompensationsbehovet er åbenbart, eller hvor funktionsnedsættelsen er ubetydelig. Kravet om, at kommunerne skal genvurdere behovet for dækning af merudgifter årligt, afskaffes. Der udarbejdes vejledningsmateriale til de kommunale sagsbehandlere om metoder til at vurdere merudgifter. I 2009 har der været 252 merudgiftssager, heraf har 75 % svarende til 189 sager været opfølgningssager. En opfølgningssag koster i snit 1,5 timer, dvs. forslaget medfører en besparelse på 283 timer. Det skal bemærkes, at der i analysen er taget udgangspunkt i, at der ikke sker ændringer i borgerens handicap. Sker der ændringer, skal sagen genvurderes, og besparelsen forsvinder. Det er altså beskrevet den maksimale besparelse. Det opleves ofte, at udgifterne reduceres ved opfølgning i sagerne. Det kan således forventes, at hvis reglerne ændres, vil det medføre afledte udgifter på driften, der reducerer den reelle besparelse. I 2009 var der 63 nye sager. Forslaget indebærer også, at der ikke skal foretages funktionsevnevurdering i de sager hvor kompensationsbehovet er åbenbart. I ca. 1/3 del af de nye sager vurderes det, at funktionsevnevurderingen kan spares væk, dvs. i 21 sager. En funktionsevnevurdering tager i snit 1 time at udarbejde, det vil altså medføre en besparelse på yderligere 21 timer. Der vil dog samtidig være en vis risiko for afledte driftsudgifter.

6 SOCIALUDVALGET Side: 6 Vi vurderer, at forslaget medfører en administrativ besparelse på kr. Men samtidigt skal risikoen for afledte driftsudgifter påpeges. 9. Enklere regler for støtte til handicapbiler Forslag: Personer med varig og betydelig funktionsnedsættelse har mulighed for at få støtte til at købe en bil. Støtten gives fx, hvis bilen har betydning for, om personen kan uddanne sig eller passe et arbejde. Reglerne om støtte til køb af en handicapbil er komplicerede, og sagsbehandlingstiden ofte meget lang. Regeringen foreslår at forenkle reglerne for bevilling af støtte til handicapbiler: Kriterierne for tildeling af støtte til køb af handicapbil gøres mere præcise og gennemskuelige for både borgere og kommunale sagsbehandlere. En stor del af indberetningerne til den såkaldte bilstatistik afskaffes. Det gøres muligt at genbevilge en handicapbil alene ved en tro og love-erklæring fra borgeren. Lettere sagsgange ved udskiftning af bil er vurderet til 3,5 time pr. sag ved udskiftning på samme ansøgningsgrundlag. Lettere sagsgange betyder, at der ikke skal beskrives funktionsniveau, kørselsbehov, indhentes lægelige oplysninger, ske drøftelse på faggruppemøde og foretages gangtest m.v. Samlet besparelse 3,5 time i anslået 10 sager årligt a 200 kr. I alt kr. Det skal i denne sammenhæng bemærkes, at forslaget medfører en væsentlig risiko for bevilling af forholdsmæssigt flere biler end tidligere. Konsekvensen herved er en væsentlig udgiftsstigning, der på ingen måde står mål med besparelsen på konto 6. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her. 10. Målrettet brug af socialfaglige undersøgelser ved børn med handicap Behandles i Udvalget for Børn og Unge 11. Enklere regler om hjemmetræning og særlige dagtilbud Behandles i Udvalget for Børn og Unge

7 SOCIALUDVALGET Side: Bedre it-understøttelse på handicapområdet Forslag: Manglende it-understøttelse medfører, at sagsbehandlerne bruger en stor del af deres tid på at indhente og indtaste oplysninger fra interne og eksterne samarbejdspartnere. Ofte er det oplysninger, som allerede er indhentet én gang. Samtidig er der behov for bedre understøttelse af sagsbehandlingen, fx når en borger med handicap skal beviliges en plads i et botilbud eller have udarbejdet en handleplan. Regeringen vil i samarbejde med kommunerne og regionerne udvikle it-systemer, der skal understøtte sagsbehandlingen på handicap og udsatte voksne-området. 13. Ophævelse af krav om kvalitetsstandarder for længerevarende botilbud Forslag: Kommunerne skal i dag udarbejde kvalitetsstandarder for længerevarende botilbud efter servicelovens 108. Kvalitetsstandarderne skal blandt andet beskrive kommunernes krav til botilbuddenes fysiske rammer og organisering samt kommunens egen sagsbehandling for borgere, der bor på botilbuddene. Samtidig skal kommunerne føre tilsyn med botilbuddene, indberette oplysninger til Tilbudsportalen og føre tilsyn med den enkelte borger, der bor på botilbuddet. De forskellige regler fører til dobbeltarbejde og unødvendigt papirarbejde i kommunerne. Regeringen vil afskaffe kravet om udarbejdelse af kvalitetsstandarder for længerevarende botilbud. Der vil være tale om en mindre besparelse, da kvalitetsstandarderne er udarbejdet og udelukkende kræver en mindre redigering hvert andet år. Den anslåede besparelse vil være 5 timer hvert andet år. Omvendt er kvalitetsstandarderne et vigtigt arbejdsredskab for såvel myndighed som driftsenhed og tilsynsførende. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her. 14. Enklere regler for hjælp ved udlandsrejse Forslag: Borgere med handicap kan i en række tilfælde tage den hjælp, som de er bevilget i Danmark, med på en rejse til udlandet. Det kan fx være, hvis en hjælper skal deltage på en ferietur. Der er imidlertid krav om, at borgeren ved alle rejser skal ansøge kommunen om en dispensation, hvis hjælpen skal medbringes til udlandet. Det fører til unødig administration for både borgere og sagsbehandlere. Regeringen vil ændre reglerne om hjælp til borgere med handicap ved udlandsrejse. Borgerne skal have mulighed for at tage hjælpen med på rejser til udlandet i op til en måned Der er tale om få sager og dermed en minimal besparelse.

8 SOCIALUDVALGET Side: Bedre vejledning om reglerne for støtte til forbrugsgoder Forslag: Borgere med handicap kan søge om støtte til forbrugsgoder, fx en elevationsseng. Administrationen af reglerne om støtte til forbrugsgoder er kompliceret og tidskrævende. Sagsbehandleren skal i den enkelte sag fx vurdere, hvor udbredt den pågældende genstand er i almindelige husholdninger, og om forbrugsgodet forhandles bredt. Det har nemlig betydning for, om der kan bevilges støtte. Regeringen vil sikre, at der udarbejdes forbedrede vejledninger om metoder til vurdering af forbrugsgoder. 16. Enklere regler for udveksling af personoplysninger Forslag: Sagsbehandlerne på det sociale område bruger meget tid på at indhente oplysninger til sagsbehandlingen. Sagsbehandlerne er ofte i tvivl om, hvorvidt de må udlevere oplysninger til en anden myndighed, fordi der er regler for udlevering af personoplysninger i mange forskellige love. Det betyder, at sagsbehandlerne bruger tiden på at finde rundt i reglerne eller skal bruge tid på at indhente samtykkeerklæringer fra borgerne ofte flere gange for de samme oplysninger. Regeringen ønsker at forenkle reglerne for udveksling af personoplysninger og vil samtidig ophæve alle unødvendige særregler. Et konkret forslag til forenkling af reglerne vil ligge klar i marts Enklere regler for befordring Forslag: Borgerne har i en række tilfælde ret til støtte til befordring. Støtten gives fx i forbindelse med uddannelse, behandling på sygehuset, eller hvis man har et handicap. Regler om støtte til befordring findes mange steder fx i social-, beskæftigelses- og sundhedslovgivningen. Det sker ofte, at en borger har ret til støtte efter flere lovgivninger. Det gør det vanskeligt for borgere og kommuner at bruge de rigtige regler, og det kan gøre det vanskeligt for forskellige myndigheder at afgøre, hvem der har ansvaret for at hjælpe med støtte til befordring. Regeringen ønsker at samordne og forenkle reglerne om befordring på tværs af de forskellige lovgivninger.

9 SOCIALUDVALGET Side: Afskaffelse af indberetningerne til Det Centrale Informations- og Analysesystem (CIAS) Forslag: Siden kommunalreformen har kommunerne hvert kvartal skullet indberette en række detaljerede oplysninger om en lang række tilbud på det sociale område. Arbejdet med indberetningerne er omfattende og medfører meget manuelt arbejde i kommunerne. Indberetningerne har givet god viden om virkningen af kommunalreformen, men oplysningerne er ikke længere nødvendige. Regeringen vil ophæve kommunernes pligt til at indberette til Det Centrale Informations- og Analysesystem (CIAS) med virkning fra 1. januar Det vurderes, at der årligt bruges timer på indberetningen til CIAS, så der er tale om en mindre besparelse. 19. Sammenlægning af indberetningerne på stofmisbrugsområdet Forslag: I forbindelse med arbejdet med stofmisbrugere skal kommunerne i dag indberette overlappende data til fem forskellige registre. Det medfører unødvendigt tidsforbrug. Regeringen har indgået en aftale med kommunerne om at samle indberetningerne til fire af registrene, så der kun skal indberettes til ét register. Det femte register afskaffes. Det nye system betyder også, at kommunerne selv vil have online-adgang til både egne data og data fra resten af landet ét sted. Dermed vil indberetningerne også kunne bruges i kommunernes eget arbejde. Behandlingscenter Svendborg tilbyder ambulant misbrugsbehandling til samtlige fynske kommuner i henhold til entreprenøraftalerne. Indberetningen til databaserne foretages af Behandlingscenterets ambulante behandlingsenheder. Kommunaldirektørforum Fyn besluttede i november 2009, at entreprenørkommunerne skulle beskrive konsekvenserne ved en 5 % effektivisering af aftalerne. I den forbindelse har Svendborg Kommune inddraget denne besparelse i det materiale der er fremsendt til behandling i Kommunaldirektørforum Fyn og Borgmesterforum Fyn. Da det blev besluttet at indføre indberetningerne ved lov, blev kommunerne økonomisk kompenseret herfor. Kompensationen var væsentlig mindre end den besparelse, regeringen forventer at forslaget vil medføre. Den reelle besparelse for Svendborg Kommunes vedkommende vurderes at være under kr. Besparelsen vil tidligst slå igennem i Besparelsen skal ses i sammenhæng med det forslag der behandles i Kommunaldirektørforum Fyn og Borgmesterforum Fyn. Vi vurderer således, at vi ikke kan finde en besparelse her, da besparelsen figurerer andetsteds.

10 SOCIALUDVALGET Side: Forbedring af Tilbudsportalen Forslag: Tilbudsportalen indeholder en oversigt over alle tilbud på det sociale område, fx opholdssteder og døgninstitutioner. Tilbudsportalen skal sikre, at den enkelte sagsbehandler kan finde præcist det tilbud, der er behov for i den enkelte sag. Undersøgelser har imidlertid vist, at det kan være vanskeligt for sagsbehandlerne at bruge Tilbudsportalen og besværligt for fx opholdsteder at indberette til Tilbudsportalen. Regeringen vil forbedre Tilbudsportalen. Der skal være bedre mulighed for at søge oplysninger, og der skal være flere automatiske indberetninger. De kommunale udgifter til vedligeholdelse af Tilbudsportalen er yderst begrænset. I dag vurderes det, at hver institution bruger 1 time årligt på opdateringer, og administrativt bruges der ca. 5 timer årligt på gennemgang og godkendelse af indsendte formularer. 21. Enklere regler for botilbud administration Regeringens forslag: Forenkling af love, regler og vejledninger vedr. administration og takstberegninger i forbindelse med botilbud. Der afventes nærmere beskrivelse af regeringens forenklingsforslag. 22. Enklere regler for godkendelse af private botilbud Forslag: I dag skal kommunerne både godkende en række private botilbud og sørge for, at der er oplysninger om botilbuddene i Tilbudsportalen. De to opgaver har i stort omfang det samme indhold. Regeringen foreslår at ophæve kravet om selvstændig godkendelse af botilbud. Godkendelsen skal i stedet finde sted i forbindelse med indberetningen til Tilbudsportalen. Godkendelse af private botilbud er i dag udliciteret via entreprenørsamarbejdet til Faaborg-Midtfyn Kommune. En eventuel besparelse skal implementeres i Faaborg- Midtfyn Kommune og vil tidligst få gennemslagskraft fra Da forslaget umiddelbart ikke medfører lovændringer eller ændrede krav til de private leverandører, vil der reelt set ikke være tale om en besparelse, men om en opgaveflytning og en procedureændring.

11 SOCIALUDVALGET Side: Sammenskrivning af vejledninger Forslag: I forbindelse med lov- og bekendtgørelsesændringer på det sociale område udsendes ofte et supplement til de eksisterende vejledninger. Det betyder, at der ofte er mange vejledninger på det enkelte område. De mange vejledninger gør det vanskeligt for medarbejderne i kommunerne at finde den seneste vejledning til de gældende regler. Regeringen vil sikre, at der bliver udarbejdet nye samlede vejledninger på ældreområdet, handicapområdet, udsatte børn og unge-området samt dagtilbudsområdet i 2010.

Regeringens afbureaukratiseringspakke

Regeringens afbureaukratiseringspakke Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Sagsnr.: 2010/05222 Dato: 03-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Regeringens afbureaukratiseringspakke Olai Birch Planlægningskonsulent Baggrund Regeringen har iværksat et afbureaukratiseringsprogram,

Læs mere

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner

Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner Aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om afbureaukratisering i kommuner og regioner Afbureaukratisering af statslige regler og dokumentationskrav kan frigøre ressourcer i kommuner

Læs mere

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema.

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Inspirationspapir Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Folketinget har ved lovbekendtgørelse nr. 629 af 11. juni 2010, ændret lov

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88

KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88 1 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. Indledning... 3 2. Forudsætning

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84. Du kan søge

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune Tilsynspolitik Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune August 2018 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning:

Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning: Myndighedsområdet 17. august 2010 Gældende kvalitetsstandard for visitation i henhold til flg. lovgivning: - servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108 - lov nr. 564 af 6. juni

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2014 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune Ændringer på kvalitetsstandard for botilbud er ændret den 27. maj 2008 af Deborah Roed, fagkonsulent i sundhed og omsorg. Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for visiteret aktivitets-

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes kvalitetsstandard For Lov om social service 104 Aktivitets og samværstilbud Vedtaget af Byrådet, d 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 1. Forudsætninger... 4 1.1 Lovgrundlag

Læs mere

Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017.

Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017. Ændringer i Serviceloven ved LOV nr. 660 af 08/06/2017. Udvidelse og tydeliggørelse af muligheden for at yde en tidlig forebyggende indsats, forenkling af udmålingssystemet for merudgiftsydelsen, indførelse

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 177 Folketinget 2009-10. Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) til

Forslag. Lovforslag nr. L 177 Folketinget 2009-10. Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) til Lovforslag nr. L 177 Folketinget 2009-10 Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 LOVGRUNDLAG FORMÅL 104. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 108 Længerevarende botilbud Vedtaget af Byrådet, d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag for tilbud...

Læs mere

LEDSAGERORDNING JF. SERVICELOVENS 97. Orientering om ledsagerordninger i Guldborgsund kommune.

LEDSAGERORDNING JF. SERVICELOVENS 97. Orientering om ledsagerordninger i Guldborgsund kommune. LEDSAGERORDNING JF. SERVICELOVENS 97. Orientering om ledsagerordninger i Guldborgsund kommune. BETINGELSER FOR AT BLIVE VISITERET TIL EN LEDSAGERORDNING. Kan visiteres til borgere fra det 18 år til folkepensionsalderen.

Læs mere

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Introduktion Greve Kommune bevilger aflastning efter Lov om Social Service 84. Kvalitetsstandarden for aflastning beskriver det politisk

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Sagsnr.: 563-2008-45894 Doknr.: 563-2014-34723 Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Servicelovens 85 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Kvalitetsstandard Visitation Fanø Kommune Indhold Forord...2 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...3 3.1 Sagsbehandlingstid...4 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...4

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Generelt dokument for Hillerød Kommunes kvalitetsstandarder på det sociale område voksne med særlige behov

Generelt dokument for Hillerød Kommunes kvalitetsstandarder på det sociale område voksne med særlige behov Generelt dokument for Hillerød Kommunes kvalitetsstandarder på det sociale område voksne med særlige behov Kvalitetsstandardernes formål Formålet med Hillerød Kommunes kvalitetsstandarder på områderne

Læs mere

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden.

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 3.1.4 MIDLERTIDIGE AFLASTNINGSPLADSER Tildeling Hvem kan få hjælp Borgere der er fysisk og psykisk svækkede og har brug for

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til længerevarende ophold (SEL 108) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Servicelovens 108 2019 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 10-10-2013 Sagsid.: 11578 Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for genbrugshjælpemidler og forbrugsgoder jf. 112 og 113. Område

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Indledning Uanmeldte tilsyn 2009

Indledning Uanmeldte tilsyn 2009 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligerne i Svendborg Kommune ved mindst et anmeldt og et uanmeldt tilsyn på hvert plejecenter.

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...2 3.1 Sagsbehandlingstid...2 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...3 3.3 Revurdering...3 4.0 Målgruppe Hvem kan få hjælp?...3

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold kesocial og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Øget brug af tro og love-erklæringer

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Øget brug af tro og love-erklæringer KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Øget brug af tro og love-erklæringer På Socialudvalgets møde den 15. marts 2017 under punkt 7. Opfølgning på medlemsforslag

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 107 Midlertidige botilbud Vedtaget af Byrådet, d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag for tilbud...

Læs mere

Lov om Social Service 104

Lov om Social Service 104 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets- og samværstilbud Godkendt af Byrådet 29. februar 2012 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Kvalitetsstandardens

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Tilsynspolitik. Hjemmehjælp

Tilsynspolitik. Hjemmehjælp Tilsynspolitik Hjemmehjælp Baggrund Ifølge servicelovens 151c skal kommunerne udarbejde og offentliggøre en politik for tilsyn med pleje og omsorg og praktisk hjælp (hjemmehjælp). Tilsynspolitikken skal

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen. 21. januar 2015

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen. 21. januar 2015 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen 21. januar 2015 Høring om forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006 blev det besluttet at igangsætte

Læs mere

2009/1 LSF 177 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. til

2009/1 LSF 177 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. til 2009/1 LSF 177 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j. nr. 2009-7454 Fremsat den 24. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

UDKAST SOCIALFORVALTNINGEN -

UDKAST SOCIALFORVALTNINGEN - Bilag 1B UDKAST SOCIALFORVALTNINGEN - Kvalitetsstandarder for vedligeholdende træning efter Servicelovens 86, stk. 2 til handicappede, psykisk syge og misbrugere, 2007 Side 2 af 16 1.0 INDLEDNING... 3

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. til. Lov om ændring af lov om social service Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Afskaffelse af krav om en tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp og madservice i hjemmeplejen) I lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Område Randers Kommune

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Samarbejdsaftale i forbindelse med indførelse af pakker i Viborg Kommune, med afsæt i fælles sprog II

Samarbejdsaftale i forbindelse med indførelse af pakker i Viborg Kommune, med afsæt i fælles sprog II Samarbejdsaftale i forbindelse med indførelse af pakker i Viborg Kommune, med afsæt i fælles sprog II 1. Generel beskrivelse af pakkerne 1.1 Generelt De enkelte pakker giver plads til mindre variationer

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler juni 2011 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 29.juni 2011 Som en del af

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for merudgifter Servicelovens 100 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for merudgifter efter Lov om Social Service 100. Du kan

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem

Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem Kvalitetsstandard for pasning af døende i eget hjem Formålet med plejevederlag Hvem kan få plejevederlag? Formålet med plejevederlag er at du, som pårørende til en person, som er alvorligt syg og ønsker

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108)

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 12. november 2013 Acadre doc. 150820-13 1. Indledning

Læs mere

Revision af servicelovens voksenbestemmelser

Revision af servicelovens voksenbestemmelser SOCIAL OG SUNDHED Dato: 15. marts 2018 Sagsid: 27.00.00-P23-1-18 Revision af servicelovens voksenbestemmelser I november 2016 indgik regeringen aftale om en revision af servicelovens voksenbestemmelser.

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard. Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb. - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud. Serviceloven 83, stk. 1, nr.

Kvalitetsstandard. Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb. - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud. Serviceloven 83, stk. 1, nr. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 2 Lovgrundlag Formål Indhold Målgruppe/tildelingskriterier 83. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Indhold

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Maj 2013 Indhold 1.

Læs mere