Fakturafordeler Udvidet uddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakturafordeler Udvidet uddannelse"

Transkript

1 IndFak Dagsorden Fakturafordeler Udvidet uddannelse

2 Dagsorden 1. Præsentation 2. Ideen bag IndFak 3. Elementær forretningsforståelse 4. Sikrer funktions forståelse 5. Superbruger hvad er det?

3 Ideen bag IndFak Fælles indkøbs og fakturasystem i staten (IndFak) IndFak er statens kommende indkøbs og fakturasystem, som Økonomistyrelsen er ansvarlig for indkøb af. IndFakvil blive et fælles system til understøttelse af indkøbs og fakturaprocessen for de statslige myndigheder. Hovedsigtet med det fælles system er at understøtte: en effektiv tilrettelæggelse af de digitale indkøbsprocesser en enkel og effektiv integration til Navision Stat etableringen tbl af administrative i ti fællesskaber den statslige styring af indkøb

4 Indkøber rollen i relation til resten af IndFak Systemadministration opsætningsmuligheder Fakturafordeler Rekvirent Disponent Fremsøge nye dokumenter Bekræfte varemodtagelsen Godkend Send til anden org. Konverter Afvis (Udfylde kontering) Afvis (Udfylde kontering) Afvis Redigere Behandle dokumenter (Udfylde kontering) Send til: Disponent Anden rekvirent Send til: Anden disponent Rekvirent Send til: Rekvirent Disponent Fakturafordeler Fakturafordeler

5 Indkøber rollen i relation til resten af IndFak 1. Aftaleindgåelse 2. Leverandøroprettelse 3. Rekvisition 4. Ordreafsendelse 5. Lager 6. Leverancemodtagelse 7. Faktura 8. Kredit Kredit modtagelse nota Udlæg Bogføring Btli Betaling nota

6 Case 1: En af fk fakturafordelerensf dl daglige opgaver er at følge op på de dokumenter som er under behandling hos de øvrige brugere af systemet. Hvilke statusbetegnelser skal du søge på for at finde disse fakturaer og angiv brugerens rolle ud for hver status. Rekvirent Afventer modtagelse uden ordre, Afvist Disponent Fuldt varemodtaget, Faktura match fejlet, Afvist

7 Case 2: Du oplever ofte at fakturaer ikke bliver betalt til tiden, fordi de øvrige bruge glemmer at behandledem dem. Fakturaerne ligger derfor og afventer på brugerne forside. Hvordan og i hvilke tilfælde kan du afhjælpe situationen med hjælp fra systemet? For at hjælpe dig med at rykke brugerne for behandling, er der mulighed for at opsætte automatiske rykkere, men hvilken rolle giver rettigheder til det og ved du evt. hvordan det kan sættes op?

8 Hvis betaling datoen er overskrevet er det muligt at sende en manuel rykker ved at klikke på datoen i søgeresultatet. Det er muligt for systemadministratoren at opsætte automatisk mail notifikationer, således at brugere modtager påmindelse vedrørende en specifik faktura. Ved du hvordan du kontakter en systemadministrator?

9 Case 4: Du har modtaget to nye faktura den ene er kommet ind via et scanningsbureau og den anden er en almindelig elektronisk faktura. Hvordan kan du se forskel på disse to faktura?

10 Case 5: Du har modtaget en faktura som er kommet ind via et scanningsbureau og den skal nu behandles. Hvad kan man gøre for at få fakturaens varelinjer til at ligne den oprindelige fkt faktura fra leverandøren? Konvertere fakturaen til en manuel. Herved er det muligt at tilføje og redigere fakturalinjen.

11 Case 6: Når en faktura bliver godkendt i IndFak sendes fakturaen til Navision. Men hvilken tekst er det egentlig der sendes med sammen med kontering og diverse oplysninger fra fakturahovedet?

12 Case 7: Du har modtaget to papirfaktura fra to leverandører, hvoraf den ene er en dansk leverandør og den anden er spansk. Hvordan vil du behandle disse to faktura?

13 Case 8: En bruger har lavet en fejl i konteringen og fakturaen er blevet godkendt og sendt til Navision. Hvad kan der gøres for at rette op på fejlen? Ved du evt. hvilke brugerroller der har adgang til dette? Det er muligt for fakturafordeler samt disponenten at foretage en omkontering af det dtgodkendte dokument. Der kan også blive sendt en kreditnota til den oprindelige faktura.

14 Case 9: Din organisation i IndFak ser ud som vist i figuren til højre. Du har to forskellige regnskaber i organisation B og C og skal flytte en faktura fra det ene regnskab til det andet. Organisation A I hvilken organisation skal du med rollen fakturafordeler befinde dig for at kunne gøre dette? Organisation B Organisation C I organisationen hvor fakturaen skal flyttes fra

15 Case 10: Du modtager hele tiden nye faktura som du skal sende rundt i din organisation. Men hvilken fakturastatus er det en faktura får når den kommer ind i IndFak og hvordan søger man en nyankommet kreditnota frem? Faktura uden ordre modtaget Faktura match fejlet

16 Case 11: I IndFak er det muligt at opsætte en standard fakturafordeler (default fakturamanager under regnskab) som alle nye faktura bliver sendt til. Standard fakturafordeleren er taget på ferie og har ikke sat stedfortræder funktionen op og har flere faktura liggende. Man kunne få systemadministratoren til at opsætte stedfortræder funktionen, men denne sidder i møde resten af dagen. Hvordan kan man ellers få sendt de ventende faktura videre, forudsat man selv har fakturafordelerrollen? Det er muligt at søge fakturaerne frem og behandle dem

17 Case 12: I IndFak er der modtaget en faktura, som vedrører en ordre som du ved må være afgivet viaindfak IndFak. Du kan se at leverandøren har udfyldt ordre nr. feltet i fakturaen med noget der kunne minde om jeres rekvisitions nr. serie (fx øs 16_1), men fakturaen er kommet ind med status faktura uden ordre. Hvad kan dugø gøre for at koble fakturaen ae og ordren sammen? Hvad kan du gøre hvis en faktura skal kobles med en kontrakt?

18 Case 13: Du har modtaget en faktura som du som ganske almindelig fakturafordeler ikke kan åbne. Systemet giver digen besked om at du ikke har rettigheder til dokumentet, men hvordan kan det passe når du er fakturafordeler. Hvordan er denne faktura anderledes end de normale? Leverandøren har mulighed for at markere en faktura som fortrolig. For at se disse fakturaer, så skal du være opsat til dette. Det er din systemadministrator, som sørge for denne opsætning.

19 Case 14: Som fakturafordeler modtager du rigtig mange faktura, hvor varemodtageren (brugeren rekvirent) kan være er ukendt for dig. Hvordan håndterer du disse faktura både internt og i forhold til den pågældende leverandør? Har I faste procedurer i din organisation fx er det altid er dig som Har I faste procedurer i din organisation fx er det altid er dig som fakturafordeler der skal sørge for at leverandøren angiver en reference?

20 Case 15: En bruger i din organisation har svært ved at forstå afvis knappen i IndFak og kommer til at bruge den, når en faktura ikke er til ham. Fakturaen skal modtages af jer, men blot af en anden bruger. Hvordan kan du hjælpe dem med at få betalt de afviste faktura? Som fakturafordeler har du mulighed for at genåbne det afviste faktura og sende den til en anden rekvirent. Har I en procedure for hvornår en faktura skal afvises, og en kreditnota skal klbestilles?

21 Case 16: En bruger i din organisation tror at man skal klikke på gem faktura, for at gemme den i IndFak. Brugeren ved desværre ikke at alle dokumenter som kommer ind eller bliver udarbejdet i IndFak automatiskvilvære være tilgængelige. Men nuligger der såen række faktura gemt på den pågældende brugers forside, som ikke er blevet betalt. Hvad kan du gøre for at hjælpe brugeren?

22 Gem knappen skal kun bruges, hvis du ønsker at gemme ændringer i dokumentet, men endnu ikke ønsker at sende den videre til en anden bruger. Alle dokumenter vil blive gemt i IndFak når de sendes videre til bogføring gi Navision. Du kan derfor altid søge dem frem igen.

23 Case 17: En bruger eller du selv er i gang med at kontere en faktura, hvor fx mange fakturalinjerskalfordeles fordeles og konteres forskelligt. Brugeren bliver forstyrret af en telefonsamtale og vil gerne til frokost efterfølgende og får ikke afsluttet behandlingen af fakturaen. Hvordan sikrer brugeren at fordelingen og den del af konteringen som er på plads padsikke mistes uden at suegø skulle gøre fakturaen atuae færdig? ædg? Anvend Gem funktionen.

24 Case 18: En bruger eller du selv har modtaget en faktura i IndFak som skal behandles med en særlig momssats. I IndFak har du umiddelbart kun to typer af moms tilgængelig 25% og 0%. Hvad kan du gøre for at kunne behandle fakturaen korrekt? Kontakte systemadministrator? (Er det muligt at tilføje en ekstra moms sats efter at fakturaen er modtaget?)

25 Case 19: En bruger eller du selv har modtaget en faktura i IndFak som blandt andet skalkonteres konteres på et projektnummer som ikke er at findei i IndFak. Hvad kan være årsagen til dette? Og hvordan kommer projektnummeret over i IndFak så fkt fakturaen kan behandles? Projekt nummer bliver overført til IndFak fra Navision via stamdata. Det vigtigt at konteringsoplysningerne er oprettet i Navision. Har I en procedure for oprettet af nye konteringsnumre i Navision?

26 Case 20: En rekvirent kontakter dig og fortæller at han ikke har mulighed for at vælge sin chef som disponent? Hvad kan fejlen være og hvordan du rette? Vigtigt at afdække om rekvirenten før har kunne vælge disponenten? Hvis ja undersøg om fakturatotalen overstiger chefens prokura Hvis nej Er chefen oprettet? I den rigtige organisation? Dubør afdække ovenstående sammen med systemadministrator.

27 Case 21: Ved søgning af nye fakturaer opdager du at en faktura er registreret med cvr. nummer i søgeresultatets leverandørkolonne? Hvad skyldes ovenstående og hvordan vil du forsøge at udbedre dette? Hvis ikke leverandøren er oprettet i Navision og overført via stamdata overførelsen, så vil leverandøren kun være registret med cvr. nummer. Har I en producere for at oprette kreditoren?

28 Superbruger hvad er det? Superbruger uddannelse er rettet mod brugere, som har en særlig tilknytning til IndFak. Med særlig tilknytning menes, at brugeren har en særlig funktion i forhold til anvendelsen af IndFak i den institution hvor brugeren arbejder. Ensuperbrugers profil vil typisk kunnekarakterisereskarakteriseres ved: Anvender IndFak hyppigt Hjælper kollegaer med spørgsmål til anvendelsen af IndFak Sørger for at nye kollegaer får den rette uddannelse i IndFak Indsamler information omkring en problemstilling i IndFak og indmelder til Økonomistyrelsens Rådgivningog Support Forudsætning:?

IndFak. Indkøber Udvidet uddannelse

IndFak. Indkøber Udvidet uddannelse IndFak Indkøber Udvidet uddannelse Dagsorden 1. Præsentation 2. Ideen bag IndFak 3. Elementær forretningsforståelse 4. Sikrer funktions forståelse 5. Superbruger hvad er det? Ideen bag IndFak Fælles indkøbs

Læs mere

IndFak Modtager manual

IndFak Modtager manual IndFak Modtager manual 1. Modtagerens arbejdsopgaver... 3 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 3 1.1.1 Indkøbsprocessen... 3 1.1.2 Varemodtagelse... 4 1.1.3 Fakturaprocessen... 4 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås:

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås: 1. s arbejdsopgaver I IndFak er det din opgave som fakturamanager, at have overblikket over alle indkomne fakturaer. En fakturamanager kan vha. søgefunktionen se status for, fakturaer, kreditnotaer, kontoudtog

Læs mere

Rekvirent med prokura kvik-guide

Rekvirent med prokura kvik-guide Rekvirent med prokura kvik-guide Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer 1. Kontering, varemodtage og godkende... 2 2. Afvis varemodtagelse... 8 3. Videresend... 9 3.1 Send til anden

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Rekvirent kvik-guide

Rekvirent kvik-guide Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer 1. Kontering og Bekræft varemodtagelse... 2 2. Afvis varemodtagelse... 7 3. Videresend... 8 3.1 Send til anden rekvirent... 8 3.2 Bekræft varemodtagelse,

Læs mere

Rekvirent kvik-guide

Rekvirent kvik-guide Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer Rekvirenter på ST og HE skal indtil videre anvende Videresend og vælge Accept (varemodtag) - send til disponent 1. Kontering og Videresend > Accept

Læs mere

Rekvirent kvik-guide

Rekvirent kvik-guide Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer Rekvirenter på ST skal indtil videre anvende Videresend og vælge Bekræft varemodtagelse, og videresend til anden disponent 1. Kontering og Videresend

Læs mere

Disponent Godkend faktura

Disponent Godkend faktura Disponent Godkend faktura V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Godkend en faktura... 4 2.1 Gennemgå faktura... 4 2.1.1 Faktura hoved... 5 2.1.2 Fakturalinjer... 6 2.1.3 Forsendelses muligheder...

Læs mere

Disponent kvik-guide

Disponent kvik-guide Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer 1. Godkend... 2 1.1 Konter eller ændre kontering... 4 2. Afvis godkendelse... 6 3. Videresend... 7 3.1 Send til rekvirent... 7 3.2 Send til anden

Læs mere

Indkøber Basisuddannelse

Indkøber Basisuddannelse Indkøber Basisuddannelse Dagsorden Præsentation Indkøberens arbejdsopgaver Lærings mål Best practice i digital indkøb Gennemgang Indkøberes IndFak opgaver Opgaver Indkøberens arbejdsopgaver Som Indkøber

Læs mere

IndFak Fakturafordeler manual

IndFak Fakturafordeler manual IndFak Fakturafordeler manual IndFak Fakturafordeler manual... 1 1. Fakturafordelers arbejdsopgaver... 4 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 4 1.1.1 Indkøbsprocessen... 4 1.1.2 Varemodtagelse... 5

Læs mere

Rekvirent Varemodtagelse på faktura

Rekvirent Varemodtagelse på faktura Rekvirent Varemodtagelse på faktura Versionsnummer Dato Forfatter Kommentarer 0.9 12.01.2010 KTH www.progratorgatetrade.com/indfak V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Bekræft varemodtagelse

Læs mere

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering IndFak Indkøbs- og Fakturasystem Implementering Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Systemet skal anvendes af alle statslige NS institutioner og kan anvendes

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Fakturaarkiv

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Fakturaarkiv 1. Søgning... 2 1.1 Fakturahoved... 3 1.2 Dokumentstatus... 4 1.3 Kontering... 5 1.4 Behandling... 5 1.5 Overførsel til Excel... 6 Side 1 af 6 1. Søgning I et kan du søge de fakturaer frem som du har varemodtaget,

Læs mere

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer.

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. Indholdsfortegnelse: 1. Log ind... 3 1.1 Glemt adgangskode?... 4 2. Dashboard = Forsiden... 6 3. Hovedmenu... 7 4. Faktura til varemodtagelse...

Læs mere

Fakturaen vil blive sendt til dig fra en Rekvirent og du vil modtage en mail med et link til IndFak.

Fakturaen vil blive sendt til dig fra en Rekvirent og du vil modtage en mail med et link til IndFak. 1. ens arbejdsopgaver Som disponent består din primære arbejdsopgave i at godkende fakturaer inden de sendes videre til betaling i Navision. 2. Fakturagodkendelse Fakturaen vil blive sendt til dig fra

Læs mere

IndFak Brugeradministration

IndFak Brugeradministration IndFak Brugeradministration Versionsnummer Dato Forfatter Kommentarer 0.9 13.01.2010 KTH www.progratorgatetrade.com/indfak V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Brugere... 4 2.1 Oprette en

Læs mere

Fakturafordeler Basisuddannelse

Fakturafordeler Basisuddannelse IndFak Fakturafordeler Basisuddannelse Dagsorden Præsentation Fakturafordelerens arbejdsopgaver Lærings mål Best practice i digital indkøb Gennemgang af IndFak opgaver Opgaver Fakturafordelerens arbejdsopgaver

Læs mere

Workshop 1 Implementering af IndFak2. marts 2015 1

Workshop 1 Implementering af IndFak2. marts 2015 1 Workshop 1 Implementering af IndFak2 1 DAGSORDEN 1. Velkomst og formål 2. Status på IndFak2 og opstartsforløb 3. Best Practice og systemløsning 4. Ny funktionalitet og arbejdsgange (NavisionStat & IndFak2)

Læs mere

Ordre Faktura match i IndFak

Ordre Faktura match i IndFak Ordre Faktura match i IndFak Indhold 1. Formål... 2 2. Standardopsætning... 2 2.1. Opsætning af matchtolerancer... 2 3. Varemodtagelse på ordren... 2 3.1. Varemodtagelse på ordre... 2 3.2. Tjek varemodtagelse

Læs mere

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Indkøbs workshop Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Novemberr 2015 MÅLGRUPPE Medarbejdere i jeres Institution som har kendskab til indkøbsaftaler, indkøbsprocesser og kontering, som i praksis skal

Læs mere

Rettigheder og Roller i IndFak

Rettigheder og Roller i IndFak Rettigheder og Roller i IndFak September 2015 ØSY Generelt om rettigheder i IndFak En brugers rettigheder i IndFak kan inddeles i to typer af rettigheder 1. Adgangsrettigheder fx retten til at tilgå en

Læs mere

Introduktion til IndFak - FGU. Webinar April 2019

Introduktion til IndFak - FGU. Webinar April 2019 Introduktion til IndFak - FGU Webinar April 2019 1 IndFak Best Practice IndFak understøtter Best Practice processer Indkøb implementeres i særskilt spor 2020 (mørkegrøn) Kan anvendes med fakturamodulet

Læs mere

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering

IndFak Indkøbs- og Fakturasystem. Implementering IndFak Indkøbs- og Fakturasystem Implementering Formål og baggrund med IndFak Ét system til håndtering af indkøb og fakturaer i staten Referencegruppe været med til at kravspecificere Anskaffet ved udbud

Læs mere

Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke.

Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke. Best Practice 6. juli 2011 ØKO/JMH J.nr. 2007-6211-111 Side 1 af 6 Oprettelse af udenlandske fakturaer i IndFak I IndFak kan en fakturamanager oprette manuelle fakturaer. Funktionaliteten bør kun anvendes

Læs mere

IndFak Rekvirent manual

IndFak Rekvirent manual IndFak Rekvirent manual 1. Rekvirentens arbejdsopgaver... 4 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 4 1.1.1 Indkøbsprocessen... 5 1.1.2 Varemodtagelse... 5 1.1.3 Fakturaprocessen... 5 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1

Workshop 2 Implementering af IndFak2. marts 2015 1 Workshop 2 Implementering af IndFak2 1 DAGSORDEN 1. Formål 2. IndFak 2 organisationsoversigt 3. Kontrol af stamdata (Manuel faktura) 4. Administration og Fakturaadministration 5. Tilføj brugere til kontorer

Læs mere

Udfyld alle obligatoriske felter markeret med blåt, samt evt. valg af Disponent og linjekontering.

Udfyld alle obligatoriske felter markeret med blåt, samt evt. valg af Disponent og linjekontering. Oprette et nyt dokument manuelt I tilfælde af at du modtager en papir faktura fra en udenlandsk leverandør, så kan du indtaste den og manuelt omdanne den til en elektronisk faktura. Den originale faktura

Læs mere

Disponent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer.

Disponent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. Indholdsfortegnelse: 1. Log ind... 3 1.1 Glemt adgangskode?... 4 2. Dashboard = Forsiden... 6 3. Hovedmenu... 7 4. Faktura til godkendelse...

Læs mere

Disponent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer.

Disponent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. Indholdsfortegnelse: manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. 1. Log ind... 3 1.1 Ændre sprog... 4 1.2 Glemt adgangskode... 5 2. Dashboard = Forsiden... 8 3. Hovedmenu... 9 4.

Læs mere

DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE

DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE FINDER DU IKKE SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL I GUIDEN, ER DU VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE EN ØKONOMIMEDARBEJDER præsen TATION 1 LOGIN https://eprocurement.gatetrade.net

Læs mere

Rekvirent manual. Indholdsfortegnelse:

Rekvirent manual. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: manual 1. Log ind... 3 1.1 Glemt adgangskode?... 4 1.2 Ændre sprog... 7 2. Dashboard = Forsiden... 8 3. Hovedmenu... 9 4. Faktura til varemodtagelse... 10 4.1 Fakturahoved... 11 4.1.1

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak

Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak Oktober 2015 ØSY Bestilling i IndFak kan udføres af en/flere brugere, afhængig af de roller og prokura brugeren har fået tildelt. Det er

Læs mere

Procedurer for arbejdsgang i IndFak

Procedurer for arbejdsgang i IndFak Modtager(e): Institutleder samt forretningscontroller ved Sci Tech, Aarhus NOTAT Procedurer for arbejdsgang i IndFak Karin Sutherland Teamleder Sci-Tech Dato: 04. oktober 2012 Side 1/5 Som følge af den

Læs mere

IndFak. Systemadministrator Basis uddannelse

IndFak. Systemadministrator Basis uddannelse IndFak Systemadministrator Basis uddannelse Dagsorden Præsentation Systemadministratorens arbejdsopgaver Lærings mål Best practice i digital indkøb Gennemgang af IndFak opgaver Opgaver Systemadministratorens

Læs mere

Match v2.0 Roller og Regler

Match v2.0 Roller og Regler Match v2.0 Roller og Regler 1 MATCH 2.0 INDHOLD Opsætning af roller, matchregler og Flow Brugergrænseflade for opsætning af matchregler Mulighed for selv at opsætte match-kriterier, afvigelsestolerancer,

Læs mere

Økonomi- og Planlægning Budgetkontor

Økonomi- og Planlægning Budgetkontor Konverter faktura og sammenlægning af fakturalinjer I IndFak har du mulighed for at sammenlægge fakturalinjer og herved sikrer en mere effektiv fakturahåndtering. Du har kun mulighed for at sammenlægge

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

Match 2.0 i IndFak Flow, Roller og Regler. September 2019

Match 2.0 i IndFak Flow, Roller og Regler. September 2019 Match 2.0 i IndFak Flow, Roller og Regler September 2019 Match 2.0 Indhold Matchprocessen Den overordnede matchproces Opsætning af roller, matchregler og flow Brugergrænseflade for opsætning af matchregler

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

Disponent Godkend ordre

Disponent Godkend ordre Disponent Godkend ordre Versionsnummer Dato Forfatter Kommentarer 0.9 12.01.2010 KTH www.progratorgatetrade.com/indfak V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Behandling af ordre til godkendelse...

Læs mere

Fakturafordeler Ny faktura i IndFak

Fakturafordeler Ny faktura i IndFak Fakturafordeler Ny faktura i IndFak Versionsnummer Dato Forfatter Kommentarer 0.9 13.01.2010 KTH www.progratorgatetrade.com/indfak V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Ny faktura i IndFak...

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Varemodtagelse. Indholdsfortegnelse

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Varemodtagelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1... 2 1.1 Varemodtag dine varer... 2 1.2 Kopier dokument... 4 1.3 Delvis varemodtagelse... 5 1.4 Valgmuligheder... 6 1.4.1 Bekræft ordre... 6 1.4.2 Annuller... 7 1.4.3 Luk ordre...

Læs mere

Aktuel driftsstatus for IndFak

Aktuel driftsstatus for IndFak Aktuel driftsstatus for IndFak Side 1 af 5 Der er på nuværende tidspunkt 72 institutioner, som anvender IndFak. Der er fortsat forskellige driftsmæssige problemer samt uhensigtsmæssigheder i systemet.

Læs mere

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak 1 Microsoft Dynamics Fall 16 AX Scanfak 1 2 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge og kedelige administrative rutiner ved håndtering

Læs mere

Varesøgning Rekvisition - Ordre - Varemodtagelse

Varesøgning Rekvisition - Ordre - Varemodtagelse Varesøgning Rekvisition - Ordre - Varemodtagelse 2 Varesøgning Varesøgning Fremsøg varer Der er 6 forskellige måder at starte oprettelsen af en ordre ved varesøgning 1. Angiv et søgeord og en oversigt

Læs mere

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Opstartsmøde indkøb Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 September 2015 INDKØB I INDFAK - OVERBLIK LDV IndFak Varekataloger Upload af kataloger Aftaler FM, SKI, lokale Katalogordre eordre afsendes

Læs mere

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 INTEGRATION OVERSIGT (STANDARD OPSÆTNING) Her er en kort gennemgang af integrationens workflow ved en standard opsætning: Funktion Fra Til Info Eksport

Læs mere

Release note for build 6.0.901.406 Dato for build: 25.08.2011

Release note for build 6.0.901.406 Dato for build: 25.08.2011 Release note for build 6.0.901.406 Dato for build: 25.08.2011 Løst og koderettet i build 6.0.901.406-25.08.2011 2319 Kataloglinier skifter ikke status efter de enkeltvis er afvist. E - Nice to P155978

Læs mere

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall 1 Microsoft Dynamics AX Scanfak Fall 16 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge administrative rutiner ved håndtering af kreditor

Læs mere

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger.

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger. Overførsel af købsordre til GRENE (Simpel) Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Grenes webshop trækker man

Læs mere

IndFak Indkøber manual

IndFak Indkøber manual IndFak Indkøber manual 1. Indkøberens arbejdsopgaver... 4 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 4 1.1.1 Indkøbsprocessen... 4 1.1.2 Varemodtagelse... 5 1.1.3 Fakturaprocessen... 5 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet.

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet. Small Business Lav en faktura Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man laver en faktura. Fremgangsmåden kan også anvendes til at oprette Et salgstilbud eller en salgsordre. Inden

Læs mere

Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder gitter og hjælpelinjer Vis Indsæt dato September 2017

Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder gitter og hjælpelinjer Vis Indsæt dato September 2017 Aftaler i IndFak Aftalemodul i IndFak Samler leverandøraktivering, aftaleadministration, kataloggodkendelse og varegruppehåndtering i ét modul. Rammeaftaler og Aftaler er opbygget som paraply-aftaler Rammeaftalen

Læs mere

Følgende skal opsættes inden igangsætning:

Følgende skal opsættes inden igangsætning: Import af fakturaer fra leverandør Det er muligt at modtage faktura fra udvalgte leverandør elektronisk dvs. at leverandørens faktura indlæses i DSM og herfra er det muligt at varemodtage og bogføre fakturaen.

Læs mere

Grundpakke. ediva.dk. ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering!

Grundpakke. ediva.dk. ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering! ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering! Med ediva er der mange flere muligheder, end bare at scanne jeres fakturaer ind. Allerede i standard systemet

Læs mere

NY & FORBEDRET SIGNFLOW

NY & FORBEDRET SIGNFLOW SignFlow ændres løbende med såvel helt nye funktioner som forbedringer af allerede eksisterende funktionalitet. Alle nye ændringer i SignFlow er nu samlet i version 2016.2, som stilles til rådighed for

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at udføre funktionen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

Funktionsmanual for FINANS

Funktionsmanual for FINANS Funktionsmanual for FINANS Denne manual er lavet med udgangspunkt i EazyProjects standardflow for finans, dette kan naturligvis afvige alt efter hvordan man benytter EazyProjects funktioner. FAKTURERING...

Læs mere

Fakturahåndtering...2 Fakturaadministration...2 Godkendelsesflow...2 Automatisk routing af nye fakturabilag...6 Kontor og brugere...

Fakturahåndtering...2 Fakturaadministration...2 Godkendelsesflow...2 Automatisk routing af nye fakturabilag...6 Kontor og brugere... Fakturahåndtering...2 Fakturaadministration...2 Godkendelsesflow...2 Automatisk routing af nye fakturabilag...6 Kontor og brugere...8 Beløbsgrænser (Prokura)...14 Arkivadgang...16 Filtrering af dimensioner/konteringselementer...18

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Manual. ILM indkøbs- og logistikmodul Version SAP 7.0 november 2011. Koncernøkonomi

Manual. ILM indkøbs- og logistikmodul Version SAP 7.0 november 2011. Koncernøkonomi Manual ILM indkøbs- og logistikmodul Version SAP 7.0 november 2011 Koncernøkonomi Indholdsfortegnelse: 1. Log-in...3 1.1 Ved skift af password... 3 2. Internet sikkerhedsindstillinger...4 2.1 Pop-up blokeringer...

Læs mere

Konter kreditorfakturaer

Konter kreditorfakturaer Økonomiafdelingen Dokument dato: 22. maj 2018 Dokumentansvarlig: MAKJ Senest revideret: 22. maj 2018 Senest revideret af: MAKJ Dato for næste revision: Godkendt dato: 15. juni 2018 Godkendt af: MBH Sagsnr.:

Læs mere

Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017

Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017 Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017 Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte o90support@seges.dk eller din lokale DLBRvirksomhed. Se i øvrigt siden FAQ hvor du vil kunne

Læs mere

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder.

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. SALDI Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. 1. Systemdata: Opsætning af regnskabs- og brugerdata samt backup. 2. Finans: Bogføring og regnskabs relaterede rapporter.

Læs mere

FÆLLES INDKØB & DISPONERING FI&D

FÆLLES INDKØB & DISPONERING FI&D FÆLLES INDKØB & DISPONERING FI&D HVEM, HVORFOR & HVORDAN? AGENDA Velkomst Præsentation af FI&D Live Demo Spørgsmål IMPLEMENTERINGSFORLØBET Lederen af enheden indkaldes til møde (10 uger før udrulning)

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at klikke på knappen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering November 2013 Best Practice Processer for Digital Indkøbsog Fakturahåndtering november 2013 Side 2 af 32 1 Indledning 3 1.1

Læs mere

INDFAK - Tricom 66. Release Note. Dato: Sølvgade 38E, 1307 København K

INDFAK - Tricom 66. Release Note. Dato: Sølvgade 38E, 1307 København K INDFAK - Tricom 66 Release Note Dato: 18-03-2019 Sølvgade 38E, 1307 København K +45 70 60 58 20 info@tricom.dk www.tricom.dk Indholdsfortegnelse Varesøgning... 3 Mulighed for at få vist subtotaler i den

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.8.0 (opdateret marts 2019) Vælg Fakturablanket... 2 Start indberetning... 3 Login med NemLog-in... 4 Opret faktura... 5 Udfyld faktura...

Læs mere

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0

Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 INDFAK2 og NS 7.0 ØSY/STPEL/TIE 30.06.2015 Vejledning der beskriver processen mellem manuelle bilag i IndFak2 og NS 7.0 Formål I denne vejledning kan du se hvilke oplysninger der skal udfyldes ved oprettelse

Læs mere

Nyt fakturamatch d. 9. maj

Nyt fakturamatch d. 9. maj Nyt fakturamatch d. 9. maj Fakturamatch med katalogvarer og Fakturamatch med fritekstbestillinger 1 Nyt fakturamatch Nuværende fakturaløsning: Fakturaerne ender i Gatewayen, fordi systemet ikke ved, hvordan

Læs mere

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Opgaver Aarhus Universitet august/september 2012 Budgetkontoret Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: 87150000 E-mail: budget@au.dk www.au.dk/budget

Læs mere

Nyt fakturamatch d. 9. maj

Nyt fakturamatch d. 9. maj Nyt fakturamatch d. 9. maj Fakturamatch med katalogvarer og Fakturamatch med fritekstbestillinger 1 Nyt fakturamatch Nuværende fakturaløsning: Fakturaerne ender i Gatewayen, fordi systemet ikke ved, hvordan

Læs mere

Nye procedurer for IndFak

Nye procedurer for IndFak Modtager(e): Medarbejdere med tjenestested Roskilde, Silkeborg og Kalø NOTAT Nye procedurer for IndFak Sanne Olofsson Dolmer Økonomileder ST Dato: 29. maj 2012 Side 1/5 Som følge af den igangværende harmonisering

Læs mere

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Hydra-Grenes webshop

Læs mere

IndFak Disponent manual

IndFak Disponent manual IndFak Disponent manual 1. Disponentens arbejdsopgaver... 4 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 4 1.1.1 Indkøbsprocessen... 4 1.1.2 Varemodtagelse... 5 1.1.3 Fakturaprocessen... 5 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04. Service Level Agreement (SLA) Kreditor

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04. Service Level Agreement (SLA) Kreditor Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Kreditor INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Ansvarlig... 2 1.3 Relevans for medarbejdere...

Læs mere

Indkøb Opsætningsworkshop

Indkøb Opsætningsworkshop Indkøb Opsætningsworkshop 2019 Agenda Velkomst og bordet rundt Formål og indkøbscirkulæret Aftaler Best practice, roller og match Administration og opsætning Opgaver inden indkøbsworkshoppen Afslutning

Læs mere

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer 1. Kreditor generelt For at Navision Stat kan modtage en elektronisk faktura på en given kreditor skal der foretages opsætning heraf. Dette betyder,

Læs mere

2A Kravspecifikation

2A Kravspecifikation 2A Kravspecifikation Dokumentejer: Jakob M. Hein Version Dato Ændring Af Distribution 01 1/10 2013 Første udgave JMH Side 2 af 95 2A.1 INTRODUKTION TIL DET ØNSKEDE SYSTEM... 4 2A.2 ARBEJDSGANGE I IFS...

Læs mere

Mamut Stellar NemHandel

Mamut Stellar NemHandel Mamut Stellar NemHandel Med Mamut Stellar NemHandel kan man afsende og modtage e-fakturaer i OIOXML og OIOUBL-format. Der er forskel på opsætning i Mamut Stellar for at kunne sende og til at kunne modtage.

Læs mere

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering DLBR Ø90 Online Kasseregistrering Her beskrives hvordan du anvender kasseregistrering og de tilknyttede faciliteter til din løbende bogføring i Ø90 Online. Redigeret

Læs mere

Bemærk! Det er ministerområdernes ansvar at registreringen foretages korrekt, herunder at det sker på de korrekte konti..

Bemærk! Det er ministerområdernes ansvar at registreringen foretages korrekt, herunder at det sker på de korrekte konti.. FAQ INDKØB 15. april 2009 KUN/MAI/CDN Regelsættet: 1. Hvornår skal der angives en indkøbskategori? Indkøbskategorien skal benyttes på alle driftsrelaterede udgifter. Det vil oftest være udgifter, som bogføres

Læs mere

DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL

DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL DEAS FAKTURAPORTAL Indhold DEAS e-fakturering Hvem kan bruge DEAS fakturaportal? Her finder du DEAS fakturaportal

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Sådan sender du gratis faktura med Sproom formularen - En komplet beskrivelse af funktioner og felter

Sådan sender du gratis faktura med Sproom formularen - En komplet beskrivelse af funktioner og felter Sådan sender du gratis faktura med Sproom formularen - En komplet beskrivelse af funktioner og felter Indhold Når du er logget ind på Sproom.net 4 1: Menu 4 Hjem 4 Salg 4 Indkøb 5 Services 5 Indstillinger

Læs mere

VELKOMMEN TIL ØKONOMIKURSUS I CONFERENCE MANAGER HVAD VIL VI BERØRE I DAG? ØKONOMIKURSUS PROCEDURE FOR KONTERING ORDREANSVARLIG OG INTERN AFREGNING

VELKOMMEN TIL ØKONOMIKURSUS I CONFERENCE MANAGER HVAD VIL VI BERØRE I DAG? ØKONOMIKURSUS PROCEDURE FOR KONTERING ORDREANSVARLIG OG INTERN AFREGNING VELKOMMEN TIL I HVAD VIL VI BERØRE I DAG? PROCEDURE FOR KONTERING ORDREANSVARLIG OG INTERN AFREGNING MOMS OG MOMSFRITAGELSE ORDRELISTEN OG FAKTURALISTEN GENNEMGANG AF RYKKERHÅNDTERING REFUNDERING I SYSTEMET

Læs mere

Workshop Indkøb Implementering af IndFak Indkøb. September 2019

Workshop Indkøb Implementering af IndFak Indkøb. September 2019 Workshop Indkøb Implementering af IndFak Indkøb September 2019 Agenda Velkomst og bordet rundt Opsummering Kort drøftelse af indkøb i jeres institutioner Systemdemo og hands on: Aftaler Ordreafgivelse

Læs mere

Kom godt i gang med Easybooks

Kom godt i gang med Easybooks Kom godt i gang med Easybooks Easybooks er et brugervenligt og gratis regnskabsprogram, som betjenes direkte via internettet ved hjælp af en browser, for eksempel via Internet Explorer eller Mozilla Firefox.

Læs mere

DSM. Service Ordre oprettes til Producent. Behandling. 7 Faktura til Producent

DSM. Service Ordre oprettes til Producent. Behandling. 7 Faktura til Producent DSM Forhandlerreklamationssystem Overordnet Flowdiagram 1 Forhandler/ÅF Opretter reklamation på web 5 DSM Service Ordre oprettes til Producent 2 DSM Negativ Service Ordre oprettes til Forhandler/ ÅF 6

Læs mere

Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010

Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010 Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Ordreafsendelse og -modtagelse 5 2.1 Krav til den ordreafgivende myndighed - indhold af ordren 5 2.2 Myndighedens

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Skrivelse. Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende. Indsigtsbegæringsrapport. Juli Side 1 af 5

Skrivelse. Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende. Indsigtsbegæringsrapport. Juli Side 1 af 5 Skrivelse Indsigtsbegæringsrapport Målgruppe: rapportadministratorer i LDV samt den indsigtsansøgende Juli 2018 Side 1 af 5 1. Skrivelse om Indsigtsbegæringsrapport Denne skrivelse beskriver udformningen

Læs mere