Styrket kultur. Tandplejen har i løbet af foråret gennemført et LEAN projekt i samarbejde med sundhedstjenesten.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styrket kultur. Tandplejen har i løbet af foråret gennemført et LEAN projekt i samarbejde med sundhedstjenesten."

Transkript

1 Egedal Kommunes Tandpleje Rapport 2013

2

3 Kort om 2013 Personalesituationen. På klinikken i Stenløse er der i 2013 ansat 3 nye medarbejdere, som alle er faldet godt ind i samarbejdet. Disse nye medarbejdere er ansat efter en tilsvarende afgang. På Ølstykke klinikken har en deltids stilling været ledig p.gr.a. barsel. Denne stilling har været besat med en medarbejder i fleksjob. Kompetenceudvikling. Flere medarbejdere har deltaget i et kursus angående Kost og Rygning. Deres viden er videregivet til de øvrige medarbejdere i tandplejen. Tobak er en af forebyggelsespakkerne. Den pakkes ud i januar Kurset har givet medarbejderne mere viden, når de skal tale om rygning med de unge. Flere af tandplejens nyere medarbejdere har deltaget i et kursusforløb, som både handler om tandfaglig viden på børne - og unge området, og om børn og unges udvikling. De er blevet bedre rustet til at takle behandling af børn på forskellige alderstrin og tage hensyn til, hvor børn er i deres udvikling, når de kommer på tandklinikken. Tandlæger har deltaget i kurser med opdatering af den tandfaglige viden på flere områder. Det er vigtigt, at brugerne kan opleve, at personalet i tandplejen benytter sig af nyeste viden Det er fast rutine i tandpleje, at medarbejdere, der har været på kursus, efterfølgende refererer på personalemøder om den erhvervede viden, således at andre også får gavn af denne. Styrket kultur. Tandplejen har i løbet af foråret gennemført et LEAN projekt i samarbejde med sundhedstjenesten. Der kom mange gode forslag til effektiviseringer. De fleste er gennemført. Der arbejdes videre i det daglige arbejde med at finde enklere arbejdsgange. Den spildtid, der opleves mange gange dagligt i arbejdet med journalskrivning, skyldes formentlig langsomme pc ere og langsomme linjer. Ældre pc ere er skiftet, uden det har givet forbedringer. I det daglige arbejder tandplejen på tværs af flere centre: CSO i forbindelse med omsorgstandpleje CSS i forbindelse med specialtandplejen og underretninger. CBS i forbindelse med økonomisk bistand til betaling af tandlægeregninger Hertil kommer andre centre ved ad hoc opgaver.

4 Tandregulering. Den 1. januar 2009 indledtes et samarbejde med Ballerup og Furesø kommuner om Center For Tandregulering. Centret er beliggende i Ballerup. Al tandregulering fra de 3 kommuner foretages i centret, mens screeninger foretages af specialtandlægerne på de lokale klinikker. Tandlæger og tandplejere benytter specialtandlægerne som konsulenter i spørgsmål vedrørende patienternes tandstilling. Alle visitationsopgaver er overført tandlæger og tandplejere i basistandplejen og er deres ansvar. Disse visitationer blev tidligere foretaget af specialtandlæger. Specialtandlægerne kommer kun på lokalklinikkerne til screeninger af de patienter, som tandlægerne og tandplejerne har visiteret til dette. Patienterne fra Egedal udtrykker stor tilfredshed med at komme i det nye center. I 2014 har reguleringsprocenten i Egedal været 27,4 %. I 2013 var reguleringsprocenten 23,6 % Sundhedsstyrelsens anbefaling er en reguleringsprocent på 25 %. Omsorgstandpleje. Pr. 31. december 2013 er der 59 patienter, der er omfattet af omsorgstandpleje. Antallet er lavere, end man kunne forvente i en størrelse som Egedal Kommune. Tallet er faldet gennem de senere år. Udførelsen af omsorgstandpleje er fra 1. januar 2011 udliciteret til et privat firma: Hjemmetandlægen. Tandlægerne kommer til borgerne i deres hjem. Erfaringerne er gode. Der har været meget få klager. Disse enkelte klager er efterfølgende diskuteret med lederen af det private firma. Der afholdes som minimum 2 årlige opfølgningsmøder med Hjemmetandlægens chef. Der er en egenbetaling på kr. 470,00,- i Beløbet reguleres hvert år i forhold til pristallet. Specialtandpleje Der har været 64 patienter tilmeldt til Specialtandplejen i Dette antal har været stabilt gennem årene. Der er fra 1. januar 2012 indgået en aftale med Specialtandplejen i Frederikssund om at behandle patienter fra Egedal. Efter alle patienter har vænnet sig til klinikken i Frederikssund, er der stor tilfredshed med ordningen. Patienterne er glade for at komme der, og personalet beskrives som meget kompetent. Der er en egenbetaling på højst kr ,- afhængig af ydelsen. Beløbet reguleres hvert år i forhold til pristallet.

5 Tandklinikker Tandklinikkerne i Stenløse og Ølstykke er nyindrettede i henholdsvis 2000 og De fremtræder stadig pæne og velholdte. På tandklinikken på Boesager skolen er der i sommeren 2013 sikret lovlige arbejdsmiljømæssige forhold for personalet med bl.a. vand og vask i personalerummet. De 3 klinikker og sterilisation er gennemrenoveret i efteråret Det forebyggende arbejde Det individuelle forebyggende arbejde foretages på klinikkerne i forbindelse med besøg på tandklinikken. Det generelle forebyggende arbejde foretages på skolerne eller i samarbejde med sundhedstjenesten. Tandplejen deltager i sundhedstjenestens Åbent hus arrangementer, hvor forældre informeres om forebyggelse for de helt små børn. Børnene ses første gang på tandklinikkerne, når de er 1½ år. Ved besøget tales der med forældrene om, hvordan de undgår, at deres barn får huller i tænderne. Samtidig kan børnene blive lidt fortrolige med besøget på en tandklinik. Der er udarbejdet en pjece, som giver gode råd om renhold af 6 årstænderne, idet det kan være meget vanskeligt at børste disse tænder rene i frembrudsperioden. Elever i 4. klasse undervises i caries, hvordan det opstår, og hvordan det undgås. Elever i 6. klasserne undervises i syreskader, og hvordan men undgår dem. Der er udarbejdet en pjece med gode råd til renhold af 12 års tænderne, der ligesom 6 års tænderne er vanskelige at holde rene i frembrudsperioden. Cariessituationen Der ses generelt en faldende tendens i mængden af caries. Der henvises i øvrigt til kurverne og beskrivelsen på side 9. Antal brugere. En gang om året laves en opgørelse til Danmarks Statistik. Denne optælling er foretaget pr Der var årige i alt. Det er 333 færre end i Tallet 0-17 årige indeholder alle indtil det fyldte 18. år. Det betyder, at der i alt er årige pr. fuldtids behandlende tandlæge pr. 31. december Hvis der fratrækkes de 0-17 årige, som har valgt et andet tandplejetilbud, vil der være årige pr. fuldtids behandlende tandlæge. Der er endvidere ansat tandplejere, der deltager i undersøgelser mm. Klinikassistenternes viden er opkvalificeret, så de kan foretage flere forebyggende ydelser selvstændigt. Valg af andet tandplejetilbud. 0,1 % valgt en anden kommunal tandpleje. Det drejer sig om 12 personer. Det drejer sig hovedsagelig om patienter, der af forskellige årsager har specielle behov. De årige 10,6 % har valgt privat tandlæge med fuld kommunal betaling.

6 Generelt kan det konkluderes, at der gennem årene kun har været et meget lille udsving i de procenter af de årige, som vælger et andet tandplejetilbud end kommunens klinikker. Kvalitetssikring af arbejdsgange. Der arbejdes med at udfærdige retningslinjer af forskellige arbejdsgange, vedtagne procedurer og meget andet. Retningslinjerne handler om faglige arbejdsmetoder, men også om administrative procedurer og personaleforhold. I hver retningslinje henvises til den faglige viden, der ligger til grund for beslutningen. Alle retningslinjer revideres efter 2 år, eller hvis der opstår ny viden på området. Kvalitetssikring af arbejdsgange er en løbende proces. Alle politiske politisk besluttede mål for tandplejen i 2013 er opfyldt. Kvalitetsstandarder. Der henvises i øvrigt til tandplejens kvalitetsstandarder.

7 Opgørelse over udeblivelser og sene afbud i Der er foretaget undersøgelser over udeblivelser (up) og sene afbud (ap) 2 gange i 2008 og for hele I 2008 er tallene opgjort manuelt, mens der i er trukket en statistik fra tandplejens fagprogram. Udeblivelser registreres, hvis et barn eller ung har fået en tid og ikke møder op på klinikken til den aftalte tid. Sene afbud registreres, hvis der ringes afbud samme dag, som man burde møde på tandklinikken. Procent up Procent ap I alt Maj ,4 7,8 24,6 November ,7 6,3 18, ,9 8,6 21, ,2 6,9 21, ,3 5,7 17, ,8 6,5 19, ,5 6,7 19,2 Tandplejen har som mål at nedbringe mængden af udeblivelser og sene afbud. Mængden af disse er generelt faldet gennem årene. I tandplejen arbejdes der videre med dette mål. Kurve over mængden af udeblivelser og sene afbud opgjort i alderstrin. Tallene er de faktiske tal. I 2013 har der i alt været aftaler i tandplejens aftalebøger. Heri er ikke indregnet de afbud, som er kommet tidligere end aftaledatoen. Disse afbud slettes i aftalebøgerne. Antallet af sene afbud fordeler sig nogenlunde jævnt hen over årgangene. Derimod ses der tydeligt flere udeblivelser for de årige. I de yngre aldersgrupper er det forældrene, der styrer aftalerne. I 2013 er der sendt en SMS med en påmindelse om en aftalt tid. Dette er sendt til alle, der har givet deres accept til dette og oplyst mobiltelefonnummer. Vi har i 2013 fået accept fra mange brugere til denne service.

8 Udeblivelser. Når der konstateres en udeblivelse, bliver der ringet til hjemmet med det samme. Hvis der ikke opnås kontakt, bliver der sendt en ny tid på et kort. Hvis der konstateres 3 udebliveler, og der ikke er kontakt med hjemmet, foretages en underretning. Det er personalets fornemmelse, at antallet af udeblivelser reduceres væsentligt, når der sendes en påmindelse med SMS. Det har været tydeligt i de perioder, hvor SMS muligheden har været ude af drift af tekniske årsager. Sene afbud. Det er aftalt, at den medarbejder, der modtager et afbud pr. telefon til samme dag, skal gøre det klart for den, der ringer, at det er meget uheldigt, da det kan være svært for tandplejen at få tiden besat med en anden. Dette gælder, hvis det ikke er sygdom, der er årsag til afbuddet og i øvrigt efter omstændighederne. Afbud modtages løbende. Det sker enten i en mail eller ved en telefonopringning. Hvis aftalen er modtaget i god tid inden det aftalte tidspunkt, kan tiden besættes med en anden. Der er nogle familier, som kræver lidt ekstra omsorg. I disse tilfælde bliver der foretaget individuelle tiltag i forsøg på at få aftalte tider overholdt. Der arbejdes løbende med tiltag til at nedbringe mængden af udeblivelser og sene afbud.

9 Cariessituationen i øvrigt. DMFS er antallet af tandflader med caries, fyldninger eller tænder, der er trukket ud (ekstraherede). Det er på blivende tænder. Diagrammet ovenfor viser DMFS tallene i Generelt ses et fald i cariesmængden for de registrerede årgange. Det er mest tydeligt for de 15 årige. Nedenstående tabel viser den procentvise andel af tandflader med caries i tandmellemrum og på glatte flader Det er i de blivende tænder. Generelt ses et fald i mængden af caries i tandmellemrum og på glatte flader. Alt i alt er det en pæn udvikling med nedgang i antallet af cariesangreb.

10 defs er antallet af tandflader med caries, fyldninger eller tænder, der er trukket ud (ekstraherede). Det er i mælketænder. Diagrammet ovenfor viser defs tallene i Generelt ses et fald i cariesmængden. Nedenstående tabel viser den procentvise andel af tandflader med caries i tandmellemrum og på glatte i Det er i mælketænder. Generelt ses et fald i cariesmængden. Det gælder dog ikke de 5 årige. Hos de 5 årige er cariessituationen relativ stabil hos de registrere årgange. Generelt er det en pæn udvikling i nedgangen af cariesangreb i mælketænder.

11

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019 Virksomhedsplan Ringsted Kommunale Tandpleje For perioden 2019 Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune 1. Beskrivelse af virksomheden hvem er vi? Ringsted Kommunale Tandpleje er en institution, der tilbyder

Læs mere

Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune. Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje

Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune. Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Virksomhedsplan Ringsted Kommunale Tandpleje For perioden 2014-2015 1. Beskrivelse af virksomheden hvem er vi? Ringsted Kommunale Tandpleje er en institution, der tilbyder

Læs mere

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten.

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten. 2 Sundhedstal 2013 Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen. Den Kommunale Tandplejes SCOR-tal for 2013 foreligger nu. Det viser sig igen i år, at børn og unges tandsundhed

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Evaluering i Tandplejen, efterår 2014

Evaluering i Tandplejen, efterår 2014 Evaluering i Tandplejen, efterår I følgende dokument fremgår gennemgang af Tandplejens evalueringer fra efteråret. Tandplejen har evalueret på følgende aftalemål fra og : Vi skaber bedre tandsundhed for

Læs mere

Aalborg Kommunes Tandpleje. Tandsundheden Status over tandsundheden i Aalborg Kommune i 2014 og et overblik over udviklingen.

Aalborg Kommunes Tandpleje. Tandsundheden Status over tandsundheden i Aalborg Kommune i 2014 og et overblik over udviklingen. Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden 2014 Status over tandsundheden i Aalborg Kommune i 2014 og et overblik over udviklingen. Sundhedsstyrelsen følger udviklingen i børn og unges tandsundhed på baggrund

Læs mere

Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen

Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen Kommunale Tandpleje Søndre Skoles Tandklinik Åboulevarden 64, 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 25 33 Grenå, den 21. januar 2011 Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen Baggrunden for dette notat er, at

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2013

Serviceprofil for Tandplejen 2013 Serviceprofil for Tandplejen 2013 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Forebyggende tandpleje og information

Læs mere

Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden Aalborg har de gladeste tænder

Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden Aalborg har de gladeste tænder Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden 2013 Aalborg har de gladeste tænder Aalborg har de gladeste tænder Tandplejen og Fristedet har i anledning af Tandplejens 100 års fødselsdag 24.04.2013 indspillet

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2019

Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende

Læs mere

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten.

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten. SCOR 2 Sundhedstal Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen. Den Kommunale Tandplejes SCOR-tal for foreligger nu. Det viser sig igen i år, at børn og unges tandsundhed

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Samsø Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Marts 2017 Samsø tilbyder tandpleje for børn og unge under 18 år. Alle 0-17-årige, der bor i Samsø er automatisk tilmeldt tandplejeordningen. 16-17 årige,

Læs mere

Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen.

Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen. 2 Tandsundhedstal Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen. 12.735 børn og unge i alderen 3-18 år i Herning Kommune danner grundlag for sundhedstallene i. Der har i været

Læs mere

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten.

Der ses igen i år variationer i sundhedstallene mellem de enkelte klinikker indenfor Herning Kommune. Disse er illustreret i anden del af rapporten. SCOR 2 Sundhedstal Tandsundheden følges nøje med årlige indberetninger til Sundhedsstyrelsen. Den Kommunale Tandplejes SCOR-tal for foreligger nu. Det viser sig igen i år at børn og unges tandsundhed i

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2015

Serviceprofil for Tandplejen 2015 Serviceprofil for Tandplejen 2015 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende sparring og rådgivning

Læs mere

Tandplejen. Børn og unge. for. Greve Kommune

Tandplejen. Børn og unge. for. Greve Kommune 10 Tandplejens Administration Dønnergårds Allé 221 2670 Greve Tlf. 43 97 33 10 mandag-torsdag kl. 8-15, fredag 8.20-15 e- mail: gkt@greve.dk Tandplejen for Børn og unge Hedely Tandklinik Dønnergårds Allé

Læs mere

2013 Gennemsnitlig def-s og DMF-s Norddjurs, Smnl-gr., Region Midt og Landstotal Tabel 1 og 4

2013 Gennemsnitlig def-s og DMF-s Norddjurs, Smnl-gr., Region Midt og Landstotal Tabel 1 og 4 Figur A 2013 Gennemsnitlig def-s og DMF-s, Smnl-gr., og Tabel 1 og 4 Tallene udtrykker gennemsnitlige antal flader. 3, 5 og 7 årige er det mælketænder (ud af 88 mulige tandflader) 12, 15 og 18 årige er

Læs mere

Aftale for Tandplejen 2013

Aftale for Tandplejen 2013 Aftale for Tandplejen 2013 Aftale for Tandplejen 2013 Indledning Denne aftale indgås mellem centerchefen og institutionslederen. Både centerchefen og institutionslederen kan tage initiativ til ændringer

Læs mere

Rubrik. u Tandpleje til børn og unge. urubindsatskatalog. Godkendt af byrådet

Rubrik. u Tandpleje til børn og unge. urubindsatskatalog. Godkendt af byrådet Rubrik u Tandpleje til børn og unge urubindsatskatalog Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Arbejdsgange... 4 2.1 Arbejdsgange: Småbørn (0-4 år)... 4 2.2 Arbejdsgange:

Læs mere

Serviceområde: Sundhedsområdet

Serviceområde: Sundhedsområdet Serviceområde: Sundhedsområdet Fokusområde: Genoptræning efter sundhedslovens 140. Hvilke behov dækker ydelsen: Vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt

Læs mere

Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje

Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje Bilag 3 Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje 1)Tandpleje for børn og unge Vederlagsfri forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge mellem 0-17 år. Det overordnende mål er at bevare

Læs mere

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Til: Børn- og Skoleudvalget Fra: Center for Udvikling, Effektivisering og Kommunikation Svar på politiske spørgsmål vedr. tandplejen 2011 I forbindelse

Læs mere

Horsens Kommunes strategi for tandsundhed

Horsens Kommunes strategi for tandsundhed Horsens Kommunes strategi for tandsundhed VELFÆRD OG SUNDHED 1 Tandplejen Horsens kommune. Vision: Sunde tænder i sunde munde for alle hele livet. Mission : Mest muligt tandsundhed for pengene. Dette opnås

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen Indholdsfortegnelse Lovgrundlag... 4 Formål med ydelsen... 4 Hedensted Kommunes målsætning... 4 Hvem kan modtage omsorgstandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandlere: Christine Gyldenhof og Martine Greve Hansen Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato:05.11.2014 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår

Læs mere

Én gang om året får Social- og Sundhedsudvalget forelagt en status på udmøntningen af tandsundhedsplanen.

Én gang om året får Social- og Sundhedsudvalget forelagt en status på udmøntningen af tandsundhedsplanen. Tandsundhedsplan for Frederikssund Kommune Jeg er glad for at kunne præsentere den første tandsundhedsplan i Frederikssund Kommune, som skal sætte retning for udviklingen i Tandplejen de kommende år. Tandplejen

Læs mere

Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget. Nøgletal for sundhedsområdet. Ledelsesinformation september 2018.

Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget. Nøgletal for sundhedsområdet. Ledelsesinformation september 2018. NOTAT Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget Nøgletal for sundhedsområdet Ledelsesinformation september 2018 Indhold Baggrund...2 1. Udgifter til kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet...3

Læs mere

Rubrik. RuTandpleje til børn og unge. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet

Rubrik. RuTandpleje til børn og unge. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet Rubrik RuTandpleje til børn og unge urub Kvalitetsstandard Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Tandpleje til børn og unge 1. Overordnede rammer 1.1. Formål Tandplejens mål er, at befolkningen ved en god

Læs mere

Tandsundhedsplan

Tandsundhedsplan Tandsundhedsplan 2018-2021 Foto: Frederikssund Kommune 2/16 Tandsundhedsplan 2018-2021 Tandsundhedsplan for Frederikssund Kommune Jeg er glad for at kunne præsentere den første tandsundhedsplan i Frederikssund

Læs mere

Aftale for Tandplejen 2009

Aftale for Tandplejen 2009 Aftale for Tandplejen 2009 Aftale for Tandplejen 2009 Indledning Denne aftale indgås mellem centerchefen og institutionslederen. Både centerchefen og institutionslederen kan tage initiativ til ændringer

Læs mere

16. april 2012. Sundheds- og Socialforvaltningen. Tandplejen

16. april 2012. Sundheds- og Socialforvaltningen. Tandplejen 16. april 2012 Sundheds- og Socialforvaltningen Tandplejen SIDE 2 Indhold Indledning... 5 Indsatsområder... 7 1. Nedbringe kariesforekomsten hos børn og unge... 7 2. Dækning af brugergruppen børn og unge...

Læs mere

Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget. Nøgletal for sundhedsområdet. Ledelsesinformation Juni Indhold NOTAT

Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget. Nøgletal for sundhedsområdet. Ledelsesinformation Juni Indhold NOTAT NOTAT Ledelsesinformation til Social- og Sundhedsudvalget Nøgletal for sundhedsområdet Ledelsesinformation Juni 2018 Indhold Ledelsesinformation Juni 2018...1 Baggrund...2 1. Udgifter til kommunal medfinansiering

Læs mere

Omsorgstandpleje. Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010

Omsorgstandpleje. Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010 Omsorgstandpleje Sundhedsloven 131 Kvalitetsstandard Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010 Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Omsorgstandpleje 1. Overordnede rammer 1. Formål

Læs mere

SUNDHEDSPLAN STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE 2012-2016

SUNDHEDSPLAN STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE 2012-2016 SUNDHEDSPLAN STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE 2012-2016 Generelle anbefalinger: Børst 2 x daglig Brug tandpasta med 1450 ppm Fluor Skyl ikke efter tandbørstningen Børst tyggeflader på tværs af tandrækken INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft.

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft. Notat Til: Børne - og Uddannelsesudvalget 29.marts 2016 Fra: Jette Lauvring Beregninger og notat om Tandplejen. Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge

Læs mere

STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE TANDSUNDHED 2012

STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE TANDSUNDHED 2012 STRUER KOMMUNALE TANDPLEJE TANDSUNDHED 2012 1 ; - Årsrapport omhandlende tandsundhedsudviklingen i Struer frem til 2012 er baseret på talmateriale fra Sundhedsstyrelsen. På grundlag af indberetning af

Læs mere

Evaluering af tandsundheden

Evaluering af tandsundheden Evaluering af tandsundheden [Skriv et citat fra dokumentet, eller gengiv en interessant pointe. Du kan placere tekstfeltet et hvilket som helst sted i dokumentet. Brug fanen Tegnefunktioner til at redigere

Læs mere

Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden Aalborg har de gladeste tænder

Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden Aalborg har de gladeste tænder Aalborg Kommunes Tandpleje Tandsundheden 2012 Aalborg har de gladeste tænder Aalborg har de gladeste tænder (omkvædet fra Tandplejens sang i anledning af 100 års fødselsdagen) Hos Aalborg Tandpleje kan

Læs mere

Status på tandsundheden i Holstebro Kommune 2015

Status på tandsundheden i Holstebro Kommune 2015 Notat om status på tandsundheden i Kommune 5/LL Status på tandsundheden i Kommune 5 Tandplejen i Kommune opgør hvert år tandsundheden i kommunen ud fra SCOR tal (Sundhedsstyrelsens Centrale Odontologiske

Læs mere

Mål og Midler Tandpleje

Mål og Midler Tandpleje Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

BESKRIVELSE TANDPLEJENS TILBUD

BESKRIVELSE TANDPLEJENS TILBUD BESKRIVELSE Børne- og Familieafdeling Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Tlf.: 9960 4000 AF TANDPLEJENS TILBUD August 2009 Indholdsfortegnelse 1. Almen forebyggende og behandlende tandpleje til unge Side 3 2.

Læs mere

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato: 26.11.2015 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår 2015 1 Indhold Politikområde:

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen Indholdsfortegnelse Lovgrundlag... 4 Formål med ydelsen... 4 Hedensted Kommunes målsætning... 4 Hvem kan modtage omsorgstandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen

Kvalitetsstandard for Omsorgstandplejen Kvalitetsstandard for n Indholdsfortegnelse Lovgrundlag...4 Formål med ydelsen...4 Hedensted Kommunes målsætning...4 Hvem kan modtage omsorgstandpleje...4 Visitation...5 Beskrivelse af ydelsen...5 Transport...6

Læs mere

1 of 5. Kvalitetsstandard FKO Den Fælleskommunale Tandreguleringsordning for Nord og Syddjurs Kommuner Godkendt i byrådet d. xxx 1

1 of 5. Kvalitetsstandard FKO Den Fælleskommunale Tandreguleringsordning for Nord og Syddjurs Kommuner Godkendt i byrådet d. xxx 1 1 of 5 Kvalitetsstandard FKO Den Fælleskommunale Tandreguleringsordning for Nord og Syddjurs Kommuner Godkendt i byrådet d. xxx 1 2 of 5 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede

Læs mere

Tandpleje til børn og unge

Tandpleje til børn og unge Tandpleje til børn og unge Sundhedsloven 127-134 Kvalitetsstandard Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 4. maj 2010 Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Tandpleje til børn og unge 1. Overordnede

Læs mere

TANDPLEJEN VI BEVARER SMILET... Næstved Kommune. Tandplejen Parkvej Parkvej Næstved Telefon

TANDPLEJEN VI BEVARER SMILET... Næstved Kommune. Tandplejen Parkvej Parkvej Næstved Telefon TANDPLEJEN Næstved Kommune Tandplejen Parkvej Parkvej 48 4700 Næstved Telefon 55881500 Tandplejen Karrebækvej Karrebækvej 80 4700 Næstved Telefon 55881580 VI BEVARER SMILET... VI BEVARER SMILET... Tandplejen

Læs mere

Der er ca. 50.000 indbyggere i Varde Kommune og heraf er ca. 13.000 under 18 år.

Der er ca. 50.000 indbyggere i Varde Kommune og heraf er ca. 13.000 under 18 år. Varde Kommune Varde Kommune er beliggende i Vestjylland er og er med sin store geografiske udstrækning landets 5. største i areal. I kommunen findes alt fra købstadsbyen Varde over industri til landbrug.

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere

BALLERUP : EGEDAL : FURESØ ÅRSBERETNING 2013. Center for Tandregulering I/S

BALLERUP : EGEDAL : FURESØ ÅRSBERETNING 2013. Center for Tandregulering I/S BALLERUP : EGEDAL : FURESØ ÅRSBERETNING 2013 Center for Tandregulering I/S 3 af 10 Indledning 3 af 10 Center for Tandregulering I/S (CFT) kunne fejre 5 års fødselsdag med udgangen af 2013. Center for Tandregulering

Læs mere

Vejen kommunale tandpleje

Vejen kommunale tandpleje Vejen kommunale tandpleje Drifts- og Afdelingschef Marianne Hald Andersen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune

Læs mere

Mål og Midler Tandpleje

Mål og Midler Tandpleje Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Sundhedsloven 2015 Indledning Fredensborg kommune tilbyder forebyggende og behandlende tandpleje til borgere, der på grund af

Læs mere

Vi bevarer smilet... www.bevar-smilet.dk. Sønderagerskolens tandklinik Tjaikofkis Vej 1 7400 Herning Tlf. 97 12 77 50. E-mail. tandplejen@herning.

Vi bevarer smilet... www.bevar-smilet.dk. Sønderagerskolens tandklinik Tjaikofkis Vej 1 7400 Herning Tlf. 97 12 77 50. E-mail. tandplejen@herning. Ta n d p l e j e n s K o n t o r SUN-adVErTiSiNg a/s Sønderagerskolens tandklinik Tjaikofkis Vej 1 Tlf. 97 12 77 50 Vi bevarer smilet... E-mail. tandplejen@herning.dk B e h a n d l i n g s k l i n i k

Læs mere

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet Rubrik RuOmsorgstandpleje urub Kvalitetsstandard Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Omsorgstandpleje 1. Overordnede rammer 1. Formål Formålet med omsorgstandpleje er - gennem opsøgende, regelmæssige undersøgelser,

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Evaluering af sammenlægningen af Den Kommunale Tandpleje på Faxe Sundhedscenter Baggrunden: Byrådet besluttede den 13. september 2012, at der inden vedtagelse af budget 2015

Læs mere

Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger.

Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger. Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger. Aftalen omhandler de områder af Norddjurs Kommune, der tidligere udgjorde Rougsø og den østlige del

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Version: xx.xx.xxxx Indholdsfortegnelse: Generelt gældende for at modtage omsorgstandpleje... 3 Formålet med omsorgstandplejen efter Sundhedsloven... 3 Vurdering

Læs mere

Administrative udfordringer i specialtandplejen

Administrative udfordringer i specialtandplejen Administrative udfordringer i specialtandplejen Visitation og omkostninger Børge Hede 16. januar 2014 Visitation 3.2 Visitation Visitation til specialtandpleje sker på grundlag af en faglig bedømmelse

Læs mere

T a n d p l e j e n. S e r v i c e i n f o r m a T i o n. T i d T i l d i T b a r n. K v a l i T e T. K o m p e T e n c e

T a n d p l e j e n. S e r v i c e i n f o r m a T i o n. T i d T i l d i T b a r n. K v a l i T e T. K o m p e T e n c e T a n d p l e j e n S e r v i c e i n f o r m a T i o n T i d T i l d i T b a r n K v a l i T e T K o m p e T e n c e indholdsoversigt Sunde tænder hele livet 3 det kommunale tandplejetilbud 4 Tandplejens

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Regionshuset

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Regionshuset Region Syddanmark Sygefravær 2012 Regionshuset 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på områder 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper 6 Sygefravær

Læs mere

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Specialtandpleje 15.12.2015 Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne, der på grund af psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse (handicap)

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af tandpleje

Konkurrenceudsættelse af tandpleje Konkurrenceudsættelse af tandpleje Forudsætninger: Viborg Kommunal Tandpleje skal give et sammenhængende tilbud om forebyggelse og behandling så tænder, mund og kæber bevares i funktionsdygtig stand gennem

Læs mere

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder.

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder. &9(+)8316à()8%2(4) )2 8ERHTPINIR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker de lovpligtige aktiviteter efter Lov om Tandpleje m.v. og Sygesikringslovens bestemmelser om samarbejde og sundhedsplanlægning.

Læs mere

Norddjurs Kommunale Tandpleje. Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje

Norddjurs Kommunale Tandpleje. Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Norddjurs Kommunale Tandpleje Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje 1. Hvad er s lovgrundlag 2. Hvilket behov dækker 3. Hvilke mål er der med Sundhedsloven 131 og 132 Forebyggelse og behandling af tand-/

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr. Bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje er der i afsat 32,2 mio. kr. Dertil skal tillægges pris-

Læs mere

Organisering i Esbjerg Kommunale Tandpleje

Organisering i Esbjerg Kommunale Tandpleje Tandplejen Bilag til sagen vedr. vedr. Orientering om Tandplejens Sundhedsplan 2017-2022. Sagsid: 18/28986 Børn & Familieudvalget den 10. december 2018. Organisering i Esbjerg Kommunale Tandpleje Den Kommunale

Læs mere

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse Tandplejen. Forslag til besparelse budget 2016-2019. Indholdsfortegnelse Forslag 1 Forlængelse af undersøgelsesintervaller...2 Forslag 2 Første besøg for 1½ årige bortfalder...4 Forslag 3 Forlængelse af

Læs mere

Tandplejen Aarhus 1915-2015

Tandplejen Aarhus 1915-2015 1. november 1915 åbnede Århus Skoletandklinik i lejede lokaler hos fattigvæsenet i Graven 21 Den nye skoletandklinik bestod af to klinikker, et venteværelse og et værelse til klinikfrøkenen. Kun de 1.700

Læs mere

Virksomhedsplan Tandplejen. I Hillerød Familier og Sundhed

Virksomhedsplan Tandplejen. I Hillerød Familier og Sundhed Virksomhedsplan 2017-2018 Tandplejen I Hillerød Familier og Sundhed Indhold Forord... 3 Tandplejens mission, vision, værdier og mål... 3 Aktivitetsplan i 2017 2018... 4 Tandplejens lovgrundlag... 6 Udfordringer

Læs mere

et sundt og velfungerende tandsæt og at give dem viden om tænder og tandpleje samt en

et sundt og velfungerende tandsæt og at give dem viden om tænder og tandpleje samt en Tandplejens brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Frederiksberg kommunes tandplejen ønsker din deltagelse i vores brugertilfredshedsundersøgelse. Tandplejens mål er, sammen med hjemmet, at sikre børn og

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 NOTAT 16. maj 2015 Journal nr. Indhold Indledning... 2 Styring af området... 3 Udviklingen i Frederikssund Kommune... 5 Status i forhold til øvrige kommuner... 6

Læs mere

Omsorgstandpleje - visitation - ansøgning. 04 den 23. maj 07

Omsorgstandpleje - visitation - ansøgning. 04 den 23. maj 07 Omsorgstandpleje - visitation - ansøgning 04 den 23. maj 07 1 Omsorgstandpleje - visitation Formål med omsorgstandpleje. Formålet med omsorgstandpleje er at tilbyde forebyggende og behandlende tandpleje

Læs mere

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje. 1. Rammer

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje. 1. Rammer Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Socialudvalget den 21. april 2009. Som en del af kvalitetsopfølgningen på sundhedsområdet

Læs mere

Afrapportering af Tandsundheden i Norddjurs Kommune for året 2015.

Afrapportering af Tandsundheden i Norddjurs Kommune for året 2015. Kommunale Tandpleje Afrapportering af Tandsundheden i Kommune for året 2015. Forord Hvert kalenderår indberetter Kommunale Tandpleje tandstatus hos enkelt barn/ung ved tandundersøgelserne - udtrykt ved

Læs mere

Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt

Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt 1 Specialtandpleje i kommunerne i Region Midt 2013 Patientunderlag I 2013 var 3.712 patienter indvisteret i i 17 af de 19 kommuner. Heraf blev

Læs mere

Modernisering af omsorgstandplejen. Velfærdsudvalget den 20. april 2017

Modernisering af omsorgstandplejen. Velfærdsudvalget den 20. april 2017 Modernisering af omsorgstandplejen Velfærdsudvalget den 20. april 2017 Albertslund Kommunale Tandpleje Børne og ungetandplejen 6.300 børn og unge fra 0-18 år Tandreguleringen Fælleskommunalt 60 selskab

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Region Syddanmark Sygefravær 2012 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på områder 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper 6 Sygefravær fordelt

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 De sociale institutioner

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 De sociale institutioner Region Syddanmark Sygefravær 2012 De sociale institutioner 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 3 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen...4 Hvem kan modtage specialtandpleje...4 Visitation...5 Beskrivelse af ydelsen...5 Transport...6 Organisering...6 Kvalitetskrav

Læs mere

Virksomhedsplan Tandplejen. I Hillerød Familier og Sundhed

Virksomhedsplan Tandplejen. I Hillerød Familier og Sundhed Virksomhedsplan 2019-2020 Tandplejen I Hillerød Familier og Sundhed Indhold Forord... 3 Tandplejens mission, vision, værdier og mål... 3 Aktivitetsplan i 2019 2020... 4 Tandplejens lovgrundlag... 6 Udfordringer

Læs mere

OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS TILBUD MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE

OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS TILBUD MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE En pjece om retningslinjer for håndtering af mobning og seksuel chikane Odense Tandpleje - Vi passer på hinanden - OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Socialudvalget, den 6. juni 2013 Lovgrundlag Indenrigs- og Sundhedsministeriet har med bekendtgørelse nr. 727 af 15. juni 2007

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundheds- og tandpleje viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundheds- og tandpleje viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 32,9 mio.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Tandplejen for Børn og Unge i Frederiksberg Kommune

VELKOMMEN TIL. Tandplejen for Børn og Unge i Frederiksberg Kommune VELKOMMEN TIL Tandplejen for Børn og Unge i Frederiksberg Kommune VELKOMMEN TIL TANDPLEJEN Produceret af Tandplejen for Børn og Unge Frederiksberg Kommunes Tandpleje Oktober 2018 Indholdsfortegnelse Første

Læs mere

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Velfærds- og Sundhedsudvalget den 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler:

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr. BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134315/10 Indledning Politikområdet yder særlige ydelser til Familieafdelingen,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den xxxx 2018 1 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 29.15.12-P23-1-18 Dato:30.1.2018 Indhold INTRODUKTION...

Læs mere

Afrapportering af Tandsundheden i Norddjurs Kommune for året 2014.

Afrapportering af Tandsundheden i Norddjurs Kommune for året 2014. Kommunale Tandpleje Afrapportering af Tandsundheden i Kommune for året 2014. Hvert kalenderår indberetter Kommunale Tandpleje tandstatus - udtrykt ved talværdier - til Sundhedsstyrelsens Centrale Odontologiske

Læs mere

Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune

Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune 1.0 Formål og indhold På økonomiudvalgsmøde den 17 april, blev der fremsat ønske om en belysning af udgifterne til den kommunale

Læs mere

Forebyggelse og sundhedsfremme side 1

Forebyggelse og sundhedsfremme side 1 Forebyggelse og sundhedsfremme side 1 Indhold 4.85 Kommunal tandpleje... 2 4.88 Sundhedsfremme og forebyggelse... 5 4.89 Sundhedstjenesten... 7 5.33 Forebyggende hjemmebesøg... 9 5.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner...

Læs mere

Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl.

Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. Udover de generelle punkter omtalt i baggrundsnotatet, bedes aftaleparterne

Læs mere

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje

Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Stillings- og personprofil Klinikchef til regionstandplejen i Den Regionale Tandpleje Region Syddanmark Juni 2016 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon:

Læs mere

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget Pkt.nr. 17 Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg. 420625 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at Socialudvalget tager orienteringen om ændring af lov om tandpleje

Læs mere

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje Kvalitetsstandard Sundhedsloven 131 Omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN

STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN - implementering af lov om tandpleje 2006 Større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen - implementering af lov om tandpleje

Læs mere

Omsorgstandplejen. Version: xx.xx.xxxx

Omsorgstandplejen. Version: xx.xx.xxxx Omsorgstandplejen Version: xx.xx.xxxx Det tilbyder vi Omsorgstandplejen er et tilbud til dig, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan benytte

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Faxe Kommunes Tandpleje 2016/2017

Tilfredshedsundersøgelse af Faxe Kommunes Tandpleje 2016/2017 Center for Børn & Undervisning Tilfredshedsundersøgelse af Faxe Kommunes Tandpleje 2016/2017 Side 1 af 9 Indhold 1. Indledning...2 2. Analyse...3 2.1. Overordnet tilfredshed...3 2.2. Spørgsmål til forældrene...3

Læs mere