Velkommen hos Jordemoder.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen hos Jordemoder.dk"

Transkript

1 Velkommen hos Jordemoder.dk Information før insemination Tak for din henvendelse til os omkring insemination du har nu taget det første skridt på vejen til at blive mor - og vi håber at materialet kan give dig svar på nogle af de spørgsmål og tanker du sikkert gør dig lige nu. Vi glæder os til at tale med dig til den indledende journalsamtale, som skal foretages inden du kan blive insemineret. Bor du langt væk kan vi tage den over telefonen. Journalsamtalen Vi laver journaloptegnelser og rådgiver dig om, hvordan du optimerer dine chancer for at blive gravid. Du får vejledning i, hvordan du ved hjælp af ægløsningstest finder det rigtige tidspunkt for insemination. Vi skal også snakke om dit helbred, hvordan det er at blive mor på denne måde samt finde ud af om insemination med anonym eller åben donorsæd er det rigtige valg for dig. Vi kan ikke råde dig til, hvilken beslutning der er den rigtige for dig, men støtte dig i at komme ind omkring dine forskellige bevæggrunde for at vælge hhv. anonym eller åben donor. Journalsamtalen er uforpligtende og når du har haft samtalen bestemmer du selv, om og hvornår du vil starte med insemination. Ved journalsamtalen beder vi samtidig om en kopi af dit pas eller kørekort. Efterfølgende når du er i kontakt med os hos Jordemoder.dk vil vi bede dig oplyse dit fulde cpr nummer samt fremvise personlig identifikation. Dette for at følge dansk lovgivning samt øge sikkerheden for dig. Kontakt Vi træffes på telefon alle dage. Jordemoder.dk har åben for insemination alle årets 365 dage. Undersøgelser forud for inseminationen Inden vi påbegynder et inseminationsforløb skal du hos din egen læge testes for: Klamydia, Hepatitis og HIV. Det er et krav for at blive insemineret at du er sikker på, at du ikke er smittet med disse sygdomme. De danske myndigheder kræver at du er smittefri og du skal derfor medbringe eller vedlægge en laboratorieudskrift der viser, at du er testet negativ for de ovenfor nævnte sygdomme.

2 Hvis du mener at kunne være smittet med andre kønssygdomme, er det vigtigt at du taler med din læge om at få taget relevante test. Årsagen er, at en insemination kan forværre og i værste fald sprede en infektion, hvis det sterile inseminationskateter fører bakterier eller virus fra livmodermunden op i livmoderen. Jordemoder.dk kan naturligvis ikke påtage sig ansvaret for om du er smittefri, når du insemineres. Derfor forventer vi at du er dig dit ansvar bevidst, og skriver desuden i journalen under på, at det fra den pågældende dato er dit eget ansvar, at du er helt rask, når du kommer til insemination hos jordemoder.dk Undersøgelse for fosterskadelige infektioner Disse er ikke obligatoriske at få taget ift. opstart af inseminationsforløbet, men er udelukkende af oplysende karakter. Er du i tvivl om du har haft nedenstående infektioner kan dette bestemmes ved en blodprøve hos din læge. Det drejer sig om: Røde hunde (Rubellla) Røde hunde er en alvorlig infektion hvis du er gravid. Men efter indførelsen af MFR-vaccinationsprogrammet er infektionen næsten udryddet. Derfor er det ikke et krav fra vores side, at du bliver testet. Parvovirus (Lussingesyge) Er primært udbredt blandt børn indtil 12 års alderen. Så en test er primært relevant hvis du arbejder med børn eller har børn i institution. Toxoplasmose (Haresyge) Toxoplasmose er en lille snylter der har katten som hovedvært og overføres til mennesket via kattens afføring. Af samme årsag anbefaler vi derfor, at du tænker over din kontakt med en evt. kat og ligeledes undgår at tømme kattebakken. Gynækologisk udredning Er gratis når du bliver henvist fra egen læge men ikke et krav for at blive insemineret. Hvis du efter gentagne inseminations forsøg ikke har opnået graviditet, kan det være en god idé at udrede dig for eventuelle gynækologiske problemer. Hormonstimulation Generelt fraråder vi hormonstimulation til raske kvinder, såfremt du har normale hormonværdier og menstruationscyklus. Ganske enkelt fordi det normalvis ikke øger dine chancer for graviditet.

3 Cyklus og ægløsning Cyklus betyder cirkel og henviser til mønsteret for dine kønshormoners aktivitet. Cirklen starter på menstruationens 1. dag. Herefter sker der en ændring i hormonerne, som medfører at æggets modningsproces starter at livmoderslimhinden svulmer op og gør sig klar til at kunne modtage det befrugtede æg. Hvis ægget ikke befrugtes udstødes slimhinden, som medfører en blødning menstruation. I journalen skal du notere det sidste halve års menstruations intervaller, hvis du kan. Det er især vigtigt, hvis du skal insemineres i din naturlige cyklus. Hvor længe dine blødninger varer er ikke vigtigt. Kun datoen for den sidste menstruations første dag. Din menstruations 1. dag er dag 1 i din cyklus. Har du haft lidt pletblødning et par dage før din menstruation rigtigt begynder, skal de ikke tælles med. Kommer din menstruation om aftenen, er den næste dag den 1. dag i din cyklus. Ægløsningstest Testen reagerer på ægløsningshormonet LH, som kun er aktivt i de få dage, hvor din ægløsning er undervejs. Hormonet udskilles i din urin, og det udnyttes i testene. Nogle kvinder kan mærke når de har ægløsning eller se at deres udflåd ændrer karakter i dagene op til ægløsningen. Men da tegnene ikke er entydige støtter vi os op ad de kemiske ægløsningsteste. Du kan købe ægløsningsteste via I det øjeblik ægløsningstesten skifter fra negativ til positiv, vil der komme en ægløsning indenfor de næste ca timer. For mere nøjagtigt at finde ud af hvornår testen skifter er det en god idé, hvis du tester både morgen og aften. Der kommer kun én ægløsning så når testen er positiv behøver du ikke teste mere. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde hvor længe en ægløsningstest er positiv. Du skal derfor ikke blive bekymret, hvis ægløsningstesten dagen før har været positiv og dagen efter er negativ. Hvis din test f.eks. om morgenen er på vej til at blive positiv er det en god idé at test igen om eftermiddagen. Husk at når du ikke tester på morgenurin skal den være så koncentreret som muligt. Hos Jordemoder.dk scanner vi altid inden insemination foretages, også selvom du har testet for ægløsning.

4 Hvornår skal inseminationen finde sted Når ægløsningstesten er positiv skal du ringe til os. Den første positive test fortæller os, at ægløsningen sker indenfor de næste ca timer og du skal derfor insemineres indenfor dette tidsrum. Er du i tvivl om aflæsning af testen, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf Det mest optimale ville selvfølgelig være at inseminere i det øjeblik hvor ægløsningen rent faktisk sker men det er desværre ikke muligt! Til gengæld kan sæden leve ca. 1 døgn i din krop efter inseminationen. Frisk sæd kan leve i op til 3 døgn i en kvindes krop, hvis det er af en god kvalitet. Frossen donorsæd er aktiv i ca. 24 timer. Pga. sygdomsrisiko anvender vi hos Jordemoder.dk kun donorsæd der har været nedfrosset i min. 6 måneder. Inseminationen Så snart din ægløsningstest er positiv skal du ringe til os, så vi kan aftale en tid til insemination. Selve inseminationen tager ganske få minutter, og foregår ved, at vi lægger sæden op i din livmoder gennem et sterilt kateter, hvorefter sædcellerne herfra selv finder vej til ægget. Vi forklarer i detaljer hvad der skal ske og den gynækologiske undersøgelse foregår i dit tempo. Vi har selvfølgelig altid god tid til at svare på spørgsmål samt give dig hvile efterfølgende. Efter inseminationen kan du opleve at bløde lidt og måske føle ømhed eller menstruationslignende smerter. Det er imidlertid helt normalt. Føler du dig utilpas får egentlige smerter, ildelugtende udflåd eller temperaturforhøjelse i dagen efter inseminationen skal du søge læge. I dagene efter inseminationen kan du i øvrigt røre dig og dyrke motion som du plejer. Vi anbefaler dog at du undgår svømmehal de første par dage. Det optimale er naturligvis at finde det helt rigtige tidspunkt for ægløsningen er dermed inseminationen. Alligevel kan det i nogle tilfælde være en god idé at inseminere to gange i samme cyklus.

5 Efter inseminationen Efter inseminationen giver vi dig en graviditetstest med hjem. Hvis du ikke har fået menstruation ca. 16 dage efter inseminationen kan du tage testen. Vi ønsker dig al mulig held og lykke! Uanset om testen er positiv eller negativ vil vi gerne bede dig om at tage kontakt til os, da vi meget omhyggeligt samler alle data omkring dig. Endvidere har vi pligt til at underrette sædbanken og Sundhedsstyrelsen om graviditeter fra de enkelte donorer. Donorer Hos Jordemoder.dk køber vi donorsæd hos anerkendte danske sædbanker. Du kan så vidt det er muligt vælge donor efter følgende parametre: øjenfarve, hårfarve og højde. Ønsker du sæd fra en donor med anden etnisk baggrund kan dette sagtens lade sig gøre ved en særbestilling fra sædbanken. Hos Jordemoder.dk kan du også vælge insemination med åben donorsæd. De åbne donorer har indvilliget i, at der, når dit barn er fyldt 18 år kan frigives yderligere information om donor samt etableres ét personligt møde. I Danmark er der helt klare regler lovgivningsmæssige retningslinjer for, hvilke sygdomme donorerne skal undersøges for og hvordan sæden skal opbevares. Se mere herom på eller Sundhedsstyrelsen kræver at følgende 2 citater oplyses til kvinder, der insemineres med donorsæd. Citat: Sundhedsstyrelsens vejledning om kunstig befrugtning af Arvelige sygdomme: Ved udvælgelse af sæddonorer er risiko for videregivelse af arvelige sygdomme, misdannelser mv. søgt begrænset ved kun at anvende donorer som har oplyst at de ikke har kendskab til sådanne arverisici i deres slægt, og hvor der af en læge er udspurgt nærmere for at belyse dette. Trods disse forsigtighedsregler er en arverisiko ikke udelukket, men for gruppen af sæddonorer mindre end i et gennemsnit af danske mænd. Minimal risiko for HIV: AIDS er en meget alvorlig sygdom, der ødelægger kroppens immunforsvar mod infektionssygdomme og visse kræftsvulster. Sygdommen skyldes et virus, som kan forekomme i bl.a. sæd. Man har i videst mulige omfang sikret sig, at donorerne ikke har haft en adfærd, der indebærer risiko for at være smittet med HIV. Herudover undersøges donorerne med blodprøver for HIV-infektion, før godkendelse. Sæden anvendes først, når den har været nedfrosset i mindst 6 måneder, og der på ny er udført blodprøver af donor for HIV-infektion for at udelukke, at donor i denne periode har udviklet antistoffer mod HIV. Til trods for disser sikkerhedsforanstaltninger kan en helt minimal risiko for overførsel af HIV ved insemination ikke udelukkes.

6 Statistik Der findes flere statistikker over antallet af nødvendige inseminationer for at opnå graviditet. Gennemsnit og procenter er én ting, forløbet for hver enkelt kvinde er noget helt andet og kan variere ganske meget fra kvinde til kvinde. Det kan på flere måder være en følelsesladet udfordring at skulle insemineres mange gange før der opnås et resultat. Derfor anbefaler vi, at du inden påbegyndelse af inseminationsforløbet har gjort dig nogle tanker om, hvor mange gange du selv er villig til at skulle gennemgå insemination. I Danmark er det tilladt at inseminere kvinder til og med 45 år. Risikoen for spontan abort er den samme uanset, hvilken måde du er blevet gravid på Kost og levevis Du kan selv øge dine chancer for at opnå graviditet. Vi anbefaler at du spiser en sund varieret kost indeholdende 600g grøntsager dagligt samt dyrker regelmæssig motion. Sundhedsstyrelsen anbefaler alle kvinder som overvejer graviditet at indtage 400 mygram folinsyre om dagen samt de første 12 uger i graviditeten. Hvis du ikke spiser fisk et par gange om ugen er det en god ide at indtage fiskeoliekapsler. Relevante kosttilskud i øvrigt har vist sig at være Zink samt C og E-vitamin. Du kan med fordel spise kosttilskuddet Bio-Gravid, som indeholder alt hvad du og dit kommende barn har bruge for. Bio-gravid kan købes i Matas og helsekostforretninger samt hos Rygning nedsætter dine chancer for graviditet væsentligt, så ideelt set bør du holde, selvom vi godt ved det er svært! Sundhedsstyrelsen anbefaler afholdenhed fra alkohol fra graviditeten planlægges. Hvad angår indtag af kaffe, te samt koffeinholdige drikke peger undersøgelser i flere retninger. Så hvis du vil være på den sikre side kan det være en god idé at begrænse indtaget mest muligt. Det viser sig også at overvægt kan have indflydelse på dine muligheder for at blive gravid, så det er en god idé inden opstart af inseminationen at din fysiske tilstand er så optimal som overhovedet muligt.

7 Tro og love erklæring Jeg bekræfter på tro og love at jeg har afgivet rigtige oplysninger i forbindelse med afholdelse af journalsamtalen. Jeg bekræfter at have gennemlæst og forstået det udleverede materiale Information om insemination. Jeg ønsker at blive insemineret under de beskrevne forhold og tager selv det fulde ansvar for at være rask før enhver kommende insemination hos Jordemoder.dk også ift. Klamydia, Hepatitis og HIV. Jeg er bekendt med og accepterer, at Jordemoder.dk kan ikke drages til ansvar for resultatet eller følgerne af en opstået graviditet. Endelig forpligter jeg mig til at underrette Jordemoder.dk om resultatet af hver insemination. I det tilfælde jeg selv medbringer egen privat donorsæd accepterer jeg at Jordemoder.dk ikke kan tage ansvar for donorsædens kvalitet eller om der i forbindelse med brugen af donorsæden skulle forekomme risiko for sygdomsoverførsel af nogen art. Dato... Underskrift... Jeg er som ovenståendes partner/ægtefælle indforstået med, at min partner søger insemination hos Jordemoder.dk Dato... Underskrift...

8

Velkommen hos Jordemoder.dk

Velkommen hos Jordemoder.dk Velkommen hos Jordemoder.dk Information før insemination Tak for din henvendelse til os omkring insemination du har nu taget det første skridt på vejen til at blive mor - og vi håber at materialet kan

Læs mere

Informationsmateriale før insemination

Informationsmateriale før insemination Informationsmateriale før insemination Velkommen hos Storkereden Hos Storkereden er vi klar til at tage godt imod dig for at sikre et godt inseminationsforløb. Det er vigtigt at du føler dig tryg og i

Læs mere

Information om insemination

Information om insemination 1 Information om insemination Vester Voldgade 106,3 1552 København Tlf.: 33 33 71 01 info@vitanova.dk Side 2 Velkommen til Vitanova og tak for din henvendelse. Du har nu taget det første skridt til at

Læs mere

Insemination med donor sæd

Insemination med donor sæd 1 Insemination med donor sæd - IUID Når mandens sædkvalitet ikke efter nøje vurdering kan anvendes, kan man vælge at anvende donor. Kvinder som ikke lever sammen med en mand, kan også vælge denne løsning

Læs mere

Insemination med donor sæd

Insemination med donor sæd 1 Insemination med donor sæd - IUID Når mandens sædkvalitet ikke efter nøje vurdering kan anvendes, kan man vælge at anvende anonym donor. Kvinder som ikke lever sammen med en mand kan også vælge denne

Læs mere

Insemination med donor sæd

Insemination med donor sæd 1 Insemination med donor sæd Contact: www.copenhagenfertilitycenter.com E-mail: info@copenhagenfertilitycenter.com Phone: +45 33257000 Address: Lygten 2c, DK 2400NV, Copenhagen Denmark Skodsborg Strandvej

Læs mere

Information om insemination

Information om insemination Information om insemination Vester Voldgade 106,3 1552 København Tlf.: 33 33 71 01 info@vitanova.dk Side 1 Velkommen til Vitanova og tak for din henvendelse. Du har nu taget det første skridt til at blive

Læs mere

Insemination med donorsæd

Insemination med donorsæd Insemination med donorsæd Insemination med donorsæd foregår på samme måde som med partners sæd, blot anvendes optøet donorsæd. Behandlingen anvendes til par, hvor manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller

Læs mere

Inseminationsbehandling

Inseminationsbehandling Inseminationsbehandling Inseminationsbehandlung Formålet med inseminationsbehandling Ved inseminationen bliver sædcellerne sprøjtet direkte ind i livmoderen. Derfor er vejen ud i æggelederen kortere, og

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Forord... 3. Hvem kan hjælpes med ægdonation... 3. Hvordan udføres ægdonationsbehandlingen... 4

Indholdsfortegnelse... 2. Forord... 3. Hvem kan hjælpes med ægdonation... 3. Hvordan udføres ægdonationsbehandlingen... 4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Hvem kan hjælpes med ægdonation... 3 Hvordan udføres ægdonationsbehandlingen... 4 Hvornår udføres ægdonation... 4 Samtale... 4 Venteliste... 5 Aktivliste...

Læs mere

BARNLØSHEDSBEHANDLING INSEMINATION IUI-H / IUI-D

BARNLØSHEDSBEHANDLING INSEMINATION IUI-H / IUI-D GYNÆKOLOGISK KLINIK Speciallæge Niels Lund Odensevej 25, 1. sal, 5500 Middelfart Tlf. 6440 0046 E-mail: gyn@drlund.dk BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI-H / IUI-D 1 Barnløshed Først undersøges årsagen

Læs mere

Insemination med partners sæd

Insemination med partners sæd Insemination med partners sæd Insemination med partnerens sæd, hvor sæden sprøjtes direkte op i livmoderhulen, kan øge chancen for graviditet hos par med uforklarlig, ufrivillig barnløshed, let til moderat

Læs mere

Insemination med partners sæd

Insemination med partners sæd Patient information Insemination med partners sæd - IUIH 1 Patient information Nordica Fertilitetsklinik E-mail: copenhagen@nordica.org Insemination med partners sæd - IUIH 2 Insemination Insemination

Læs mere

Patientvejledning. 6. Behandling med nedfrosne æg - hormonstimuleret cyklus

Patientvejledning. 6. Behandling med nedfrosne æg - hormonstimuleret cyklus Patientvejledning 6. Behandling med nedfrosne æg - hormonstimuleret cyklus Behandling med nedfrosne æg (FET) i hormonstimuleret cyklus Du er nu klar til at få lagt dine befrugtede, optøede æg (embryoner)

Læs mere

Insemination med partners sæd

Insemination med partners sæd 1 Insemination med partners sæd Contact: www.copenhagenfertilitycenter.com E-mail: info@copenhagenfertilitycenter.com Phone: +45 33257000 Address: Lygten 2c, DK 2400NV, Copenhagen Denmark Skodsborg Strandvej

Læs mere

Fertilitets- og Endokrinologisk Klinik, Sjællands Universitetshospital, Roskilde KVINDENS JOURNAL 2016

Fertilitets- og Endokrinologisk Klinik, Sjællands Universitetshospital, Roskilde KVINDENS JOURNAL 2016 KVINDENS JOURNAL 2016 Kvindens navn Kvindens CPR Stilling Oprindelsesland: Telefon privat Mandens navn Kvindens alder Gift/ugift Taler du dansk? Hvis nej, hvilket sprog? Telefon arbejde Mandens CPR 1.

Læs mere

Patientvejledning. 7. Behandling med nedfrosne æg - spontan cyklus

Patientvejledning. 7. Behandling med nedfrosne æg - spontan cyklus Patientvejledning 7. Behandling med nedfrosne æg - spontan cyklus Behandling med nedfrosne æg (FET) i naturlig cyklus Du er nu klar til at få lagt dine befrugtede, optøede æg (embryoner) tilbage. Embryoner

Læs mere

Insemination efter daglige hormonindsprøjtninger

Insemination efter daglige hormonindsprøjtninger Side 1 af 6 Vejledning om stimulation af kvindens ægmodning i form af daglige hormonindsprøjtninger og insemination i livmoderen. Hvilke behandlinger dækker denne patientvejledning? Denne vejledning dækker

Læs mere

Ægdonation hvad går det ud på? Information til kvinder, der overvejer at blive ægdonor

Ægdonation hvad går det ud på? Information til kvinder, der overvejer at blive ægdonor Ægdonation hvad går det ud på? Information til kvinder, der overvejer at blive ægdonor Speciallæge Peter Lundström, Fertilitetsklinikken IVF Centrumgaden 24, 2. sal, 2750 Ballerup Tlf. 44 60 90 20, ivf@lundstrom.dk,

Læs mere

Vejledning om stimulation af kvindens ægmodning i form af daglige hormonindsprøjtninger og insemination i livmoderen.

Vejledning om stimulation af kvindens ægmodning i form af daglige hormonindsprøjtninger og insemination i livmoderen. Side 1 af 6 Vejledning om stimulation af kvindens ægmodning i form af daglige hormonindsprøjtninger og insemination i livmoderen. Hvilke behandlinger dækker denne patientvejledning? Denne vejledning dækker

Læs mere

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~ Info IUI ~ 1 ~ INSEMINATION - IUI Info IUI ~ 2 ~ INSEMINATION Ved uforklaret ufrivillig barnløshed, og ved tilfælde med uregelmæssig menstruation, usikker ægløsning eller nedsat sædkvalitet, kan chancen

Læs mere

Familiedannelse. efter sæd- eller ægdonation

Familiedannelse. efter sæd- eller ægdonation Familiedannelse efter sæd- eller ægdonation 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 6 Donationsformer 8 Antal behandlinger efter donation i Danmark 10 Om at anvende donorsæd 12 Hvad siger loven om faderskab

Læs mere

Information før insemination

Information før insemination LÆS DETTE MATERIALE FLERE GANGE Information før insemination Velkommen til StorkKlinik Vi glæder os til at tale med dig til den indledende journalsamtale, hvad enten det bliver på StorkKlinik eller via

Læs mere

Vejledning til kvinder der ønsker at donere æg

Vejledning til kvinder der ønsker at donere æg Telefonnummer direkte: 35 45 83 24 (Elisabeth Larsen) E-mail: elisabeth.clare.larsen@rh.regionh.dk Vejledning til kvinder der ønsker at donere æg Baggrund: Rigshospitalets Fertilitetsklinik tilbyder ægdonation

Læs mere

Information før insemination

Information før insemination LÆS DETTE MATERIALE FLERE GANGE Information før insemination Velkommen til StorkKlinik Vi glæder os til at tale med dig til den indledende journalsamtale, hvad enten det bliver på StorkKlinik eller via

Læs mere

Information om IVF. Vester Voldgade 106,3 1552 København Tlf.: 33 33 71 01 info@vitanova.dk

Information om IVF. Vester Voldgade 106,3 1552 København Tlf.: 33 33 71 01 info@vitanova.dk Information om IVF Vester Voldgade 106,3 1552 København Tlf.: 33 33 71 01 info@vitanova.dk Side 1 Information om IVF Velkommen til Vitanova og tak for din henvendelse. Med denne information håber vi, at

Læs mere

Patientvejledning. 8. Behandling med nedfrosne æg - substitueret cyklus

Patientvejledning. 8. Behandling med nedfrosne æg - substitueret cyklus Patientvejledning 8. Behandling med nedfrosne æg - substitueret cyklus Behandling med nedfrosne/optøede æg (FET) i hormonsubstitueret cyklus Du er nu klar til at få lagt dine befrugtede, optøede æg (embryoner)

Læs mere

Insemination efter hormonstimulation med tabletter

Insemination efter hormonstimulation med tabletter Side 1 af 6 Insemination efter hormonstimulation med tabletter Hvilke behandlinger dækker denne patientvejledning. Denne vejledning dækker behandling i form af insemination, hvor mandens sæd anvendes.

Læs mere

Behandling for ufrivillig barnløshed

Behandling for ufrivillig barnløshed Når I skal i behandling for ufrivillig barnløshed, afhænger behandlingsmetoderne af årsagen til jeres I denne pjece kan I læse generel information om de forskellige behandlingsmetoder. Præcis hvordan jeres

Læs mere

BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI H / IUI D

BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI H / IUI D BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI H / IUI D Barnløshed Først undsøges årsagen til ufrivillig barnløshed. Dette kan skyldes grunde hos kvinden, manden ell være uforklarlig. Eft at have undsøgt dig/j

Læs mere

GYNÆKOLOGISK KLINIK Rungsted Bytorv 4817 6250 gynaekolog@felding.dk

GYNÆKOLOGISK KLINIK Rungsted Bytorv 4817 6250 gynaekolog@felding.dk GYNÆKOLOGISK KLINIK Rungsted Bytorv 4817 6250 gynaekolog@felding.dk Patientinformation Behandling af ufrivillig barnløshed med stimulation af æggestokkene og insemination med oprenset sæd i livmoderen

Læs mere

Insemination med Donorsæd (IUI D) Information

Insemination med Donorsæd (IUI D) Information Insemination med Donorsæd (IUI D) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Typer af sæddonation... 3 Juridiske og andre forhold ved anvendelse af donorsæd...

Læs mere

Klar besked om P-STAV / SPIRAL

Klar besked om P-STAV / SPIRAL Klar besked om PSTAV / SPIRAL PSTAV Pstaven kaldes også hormonstav. Det er en langtidsvirkende præventionsmetode, der kun indeholder ét hormon, gestagen. Det er en tynd stav på størrelse med en tændstik.

Læs mere

Fertilitetsklinikken udfører reagensglasbehandling (IVFbehandling) Fertilitetsbehandling på Fertilitetsklinikken, Roskilde Sygehus

Fertilitetsklinikken udfører reagensglasbehandling (IVFbehandling) Fertilitetsbehandling på Fertilitetsklinikken, Roskilde Sygehus Side 1 af 5 Velkommen til Fertilitetsklinikken, Roskilde Sygehus. Indholdsfortegnelse: Om Fertilitetsklinikken Henvisning til klinikken Gentagne aborter Inseminationsbehandling Ventetid til inseminationsbehandling

Læs mere

Patient information. Ægdonation. - I udlandet. www.nordica.org 1

Patient information. Ægdonation. - I udlandet. www.nordica.org 1 Patient information Ægdonation - I udlandet 1 Patient information Nordica Fertilitetsklinik Lygten 2C 1.sal 2400 København NV Tlf.: +45 3325 7000 E-mail: copenhagen@nordica.org Ægdonation - I udlandet

Læs mere

Ægdonor på Copenhagen Fertility Center Kunne du tænke dig at blive ægdonor?

Ægdonor på Copenhagen Fertility Center Kunne du tænke dig at blive ægdonor? 1 Ægdonor på Copenhagen Fertility Center Kunne du tænke dig at blive ægdonor? Her kan du læse mere om det at blive ægdonor på Copenhagen Fertility Center 2 Danske regler om donation af ubefrugtede æg:

Læs mere

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~ Info IUI ~ 1 ~ INSEMINATION - IUI Info IUI ~ 2 ~ INSEMINATION Ved uforklaret ufrivillig barnløshed, og ved tilfælde med uregelmæssig menstruation, usikker ægløsning eller nedsat sædkvalitet, kan chancen

Læs mere

Insemination i livmoderen med sæd fra partner (IUI-H) Patientinformation

Insemination i livmoderen med sæd fra partner (IUI-H) Patientinformation Insemination i livmoderen med sæd fra partner (IUI-H) Patientinformation Fertilitetsklinikken Trianglen - Lundevangsvej 12 2900 Hellerup Telefon: +45 3940 7000 Fax: +45 3940 7075 - Email: info@trianglen.dk

Læs mere

Ægdonation information. Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen

Ægdonation information. Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen Ægdonation information Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Om denne vejledning... 3 Om ægdonation... 3 Om ægdonorer... 3 Kompensation

Læs mere

Insemination med donor sæd

Insemination med donor sæd Patient infrmatin Inseminatin med dnr sæd - IUID www.nrdica.rg 1 Patient infrmatin Nrdica Fertilitetsklinik E-mail: cpenhagen@nrdica.rg Inseminatin med dnr sæd - IUID www.nrdica.rg 2 Inseminatin med dnr

Læs mere

Høring over bekendtgørelser og vejledninger om væv og celler samt assisteret

Høring over bekendtgørelser og vejledninger om væv og celler samt assisteret NOTAT 24. oktober 2014 J.nr.: 1406108 Dok. nr.: 1559218 HKJ.DKETIK Høring over bekendtgørelser og vejledninger om væv og celler samt assisteret reproduktion har modtaget bekendtgørelser og vejledninger

Læs mere

Livsstil og frugtbarhed

Livsstil og frugtbarhed Merck Serono is a Livsstil og frugtbarhed Hvad kan jeg selv gøre for at øge min graviditetschance? division of Merck Fertilitet og livsstil A5 0113 FINAL.indd 1 18/01/13 13.14 Er der noget vi selv kan

Læs mere

Bekendtgørelse om assisteret reproduktion

Bekendtgørelse om assisteret reproduktion BEK nr 672 af 08/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1301525 Senere ændringer til

Læs mere

ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS

ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS Lise Helmsøe-Zinck, speciallæge i gynækologi og obstetrik Søborg hovedgade 221, 2860 Søborg Tlf. 60422613 ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS Inden du bestemmer dig for abort, bør du

Læs mere

Information før insemination

Information før insemination LÆS DETTE MATERIALE FLERE GANGE Information før insemination Velkommen til StorkKlinik Vi glæder os til at tale med dig til den indledende journalsamtale, hvad enten det bliver på StorkKlinik eller via

Læs mere

Insemination med Partner sæd (IUI H) Information

Insemination med Partner sæd (IUI H) Information Insemination med Partner sæd (IUI H) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Insemination med sæd fra den mandlige partner (IUI-H)... 3 Den normale befrugtning...

Læs mere

SMITTET HEPATITIS OG HIV

SMITTET HEPATITIS OG HIV 1 SMITTET HEPATITIS OG HIV 2 Facts om hepatitis C: Du kan godt blive testet for hepatitis B, C og hiv, selv om du er svær at stikke Hepatitis C smitter også seksuelt Det er ikke nødvendigt at lave en leverbiopsi

Læs mere

Jaydess (levonorgestrel) minispiral

Jaydess (levonorgestrel) minispiral Jaydess (levonorgestrel) minispiral Brugervejledning Indhold Hvad er en minispiral? Virkning? Påvirkning? Velkommen Alle har forskellige prioriteringer, og på det her tidspunkt i dit liv er graviditet

Læs mere

Insemination med Donorsæd (IUI D) Information

Insemination med Donorsæd (IUI D) Information Insemination med Donorsæd (IUI D) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indsamling og opbevaring af informationer... 3 Typer af sæddonation... 3 Juridiske

Læs mere

Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Hillerød Hospital Fertilitetsambulatoriet Tlf. 48 29 37 35, hverdage kl. 13.00 14.00.

Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Hillerød Hospital Fertilitetsambulatoriet Tlf. 48 29 37 35, hverdage kl. 13.00 14.00. Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Hillerød Hospital Fertilitetsambulatoriet Tlf. 48 29 37 35, hverdage kl. 13.00 14.00. Patientinformation Behandling af ufrivillig barnløshed med stimulation af æggestokkene

Læs mere

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~ Info IUI ~ 1 ~ INSEMINATION - IUI Info IUI ~ 2 ~ INSEMINATION Ved uforklaret ufrivillig barnløshed, og ved tilfælde med uregelmæssig menstruation, usikker ægløsning eller nedsat sædkvalitet, kan chancen

Læs mere

Afslutning af graviditet efter 12. uge

Afslutning af graviditet efter 12. uge Sept. 2011 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Afslutning af graviditet efter 12. uge med levende foster 2 Afslutning af graviditet efter

Læs mere

Patientvejledning. 11. Behandling med ægdonation

Patientvejledning. 11. Behandling med ægdonation Patientvejledning 11. Behandling med ægdonation Behandling med ægdonation Både par og enlige har mulighed for at modtage ubefrugtede æg fra en anden kvinde. Ægdonation kan tilbydes: Hvis kvinden ikke selv

Læs mere

Fertilitetsklinikken Trianglen

Fertilitetsklinikken Trianglen Insemination med Partner sæd (IUI H) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Vigtige nye regler om egenbetaling for inseminationsbehandling i alle speciallægepraksisser Egenbetaling for insemination

Læs mere

Information til kvinder, der skal have frosset væv fra en æggestok før behandling med kemoterapi og/eller strålebehandling

Information til kvinder, der skal have frosset væv fra en æggestok før behandling med kemoterapi og/eller strålebehandling Information til kvinder, der skal have frosset væv fra en æggestok før behandling med kemoterapi og/eller strålebehandling Baggrund Dine æggestokke indeholder alle de æg, der fra pubertet til overgangsalder

Læs mere

Ivan M. Grunnet INSEMINATION IUID

Ivan M. Grunnet INSEMINATION IUID Ivan M. Grunnet Speciallæge i gynækologi Skt. Anne Plads 2, 5000 Odense C. Tlf. 66 14 76 00. Ydernr. 244570 Email: klinikken@ivangrunnet.dk www.ivangrunnet.dk INSEMINATION IUID INSEMINATION Ved uforklarlig

Læs mere

Information til barnløshed (infertilitet) udredning og behandling

Information til barnløshed (infertilitet) udredning og behandling Information til barnløshed (infertilitet) udredning og behandling Vi tilbyder gratis udredning og behandling for barnløshed (infertilitet) hos par, enlige og lesbiske som har henvisning fra egen læge.

Læs mere

Bloddonorer hiv og leverbetændelse

Bloddonorer hiv og leverbetændelse Styrelsen for Patientsikkerhed Oktober 2017 Vigtig meddelelse: til alle bloddonorer om virussmitte med blod Kolofon Titel på udgivelsen: Bloddonorer hiv og leverbetændelse Udgivet af: Styrelsen for Patientsikkerhed

Læs mere

Insemination med donorsæd

Insemination med donorsæd 1 Inseminatin med dnrsæd Når mandens sædkvalitet ikke efter nøje vurdering kan anvendes, kan man vælge at anvende dnr. Kvinder sm ikke lever sammen med en mand, kan gså vælge denne løsning efter dansk

Læs mere

P-pille/mini-pille KLAR BESKED

P-pille/mini-pille KLAR BESKED P-pille/mini-pille K L A R B E S K E D Hvad er p-piller? P-piller er tabletter, der indeholder to hormoner, østrogen og gestagen. Sådan virker p-piller P-piller forhindrer ægløsning ved at blokere for

Læs mere

Ægdonation information. Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen

Ægdonation information. Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen Ægdonation information Information til modtagere af donerede æg ( recipienter ) Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indsamling og opbevaring af informationer...

Læs mere

Afslutning af graviditet efter 12. uge

Afslutning af graviditet efter 12. uge Sept. 2011 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Afslutning af graviditet efter 12. uge med dødt foster 2 Afslutning af graviditet efter

Læs mere

BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI-H / IUI-D

BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI-H / IUI-D BARNLØSHEDSBEHANDLING OG INSEMINATION IUI-H / IUI-D Barnløshed Først undsøges årsagen til ufrivillig barnløshed. Dette kan skyldes grunde hos kvinden, manden ell være uforklarlig. Det kan også skyldes

Læs mere

forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser

forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser INFEKTIONS- SYGDOMME S T A T E N S S E R U M I N S T I T U T forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme og medfødte lidelser Statens Serum Institut Artillerivej 5 2300 København S TIL DEN GRAVIDE Tel.:

Læs mere

Medicinsk provokeret abort

Medicinsk provokeret abort Marts 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Medicinsk provokeret abort 2 Medicinsk provokeret abort Hvordan foregår en medicinsk abort?

Læs mere

Graviditet og børn også en mulighed for HIV-positive

Graviditet og børn også en mulighed for HIV-positive Ogilvy Healthworld Flere brochurer kan rekvireres hos Abbott på telefon 39 77 00 00 Graviditet og børn også en mulighed for HIV-positive Information til HIV-positive kvinder og andre interesserede Sponsoreret

Læs mere

Kære kvinde FORDELE OG ULEMPER VED MEDICINSK OG KIRURGISK ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS FORDELE

Kære kvinde FORDELE OG ULEMPER VED MEDICINSK OG KIRURGISK ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS FORDELE ABORT I SPECIALLÆGEPRAKSIS Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik Rungsted Bytorv 1, 2960 Rungsted Kyst Tlf. 4817 6250 hverdage 9-12 www.felding.dk gynaekolog@felding.dk Kære kvinde Inden

Læs mere

Reciprok translokation

Reciprok translokation Patientinformation Reciprok translokation Ægsortering Præimplantationsdiagnostik (PGD) Fertilitetsklinikken Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Ægsortering Hvad er præimplantationsdiagnostik? Ved præimplantationsdiagnostik,

Læs mere

Ægløsningstest Strimmel

Ægløsningstest Strimmel DK Ægløsningstest Strimmel Brugsanvisning Version 1.0 SE 17012017 Cat.No. W2-S Babyplan Ægløsningstest er en kvalitativ test som bruges til at forudsige hvornår der er stigning i LH, og dermed, hvornår

Læs mere

Patientvejledning. Medicinsk abort

Patientvejledning. Medicinsk abort Patientvejledning Medicinsk abort Du kan få foretaget medicinsk abort hos Aleris- Hamlet i Aarhus. Henvisning fra egen læge er ikke nødvendig. Du kan ringe direkte til Aleris-Hamlet og bestille tid til

Læs mere

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod Bloddonorer, aids og leverbetændelse 2014 Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod læs dette før du giver blod (se erklæring til underskrift) Du må ikke give blod, hvis du inden for

Læs mere

MENSTRUATION

MENSTRUATION WWW.MENSDYSTEN.DK MENSTRUATION HVAD ER MENSTRUATION? Menstruation er en blødning fra livmoderen. Den kommer ca. en gang om måneden fra puberteten og frem til klimakteriet ved 50-års alderen. Hvor meget

Læs mere

Igangsættelse af fødslen

Igangsættelse af fødslen Februar 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Igangsættelse af fødslen 2 Igangsættelse af fødslen Beslutningen om at sætte fødslen i

Læs mere

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~

INSEMINATION - IUI. Info IUI ~ 1 ~ Info IUI ~ 1 ~ INSEMINATION - IUI Info IUI ~ 2 ~ INSEMINATION Ved uforklaret ufrivillig barnløshed, og ved tilfælde med uregelmæssig menstruation, usikker ægløsning eller nedsat sædkvalitet, kan chancen

Læs mere

Sæddonation. Afgrænsning af emnet

Sæddonation. Afgrænsning af emnet Sæddonation Medlemmer af arbejdsgruppen: Anne Sofie Rex, Tine Nørregård Hansen, Bjørn Bay, Marie Louise Muff Wissing, Elisabeth Carlsen, Karin Erb & Jens Fedder (tovholder). Afgrænsning af emnet Denne

Læs mere

Insemination med Partner sæd (IUI H) Information

Insemination med Partner sæd (IUI H) Information Insemination med Partner sæd (IUI H) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indsamling og opbevaring af informationer... 3 Insemination med sæd fra den

Læs mere

Kirurgisk udskrabning ved ufrivillig abort

Kirurgisk udskrabning ved ufrivillig abort Kirurgisk udskrabning v. ufrivillig abort Marts 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Kirurgisk udskrabning ved ufrivillig abort 2 Kirurgisk

Læs mere

Fertilitetsklinikken Trianglen

Fertilitetsklinikken Trianglen Insemination med Donorsæd (IUI D) Information Fertilitetsklinikken Trianglen Vigtige nye regler om egenbetaling for inseminationsbehandling i alle speciallægepraksisser Egenbetaling for insemination hvis

Læs mere

Reagensglasbehandling

Reagensglasbehandling I har fået tilbudt IVF-behandling på grund af ufrivillig barnløshed. IVF står for In Vitro Fertilisation, der på dansk kaldes ægtransplantation. Behandlingen bliver oftest kaldt reagensglasbehandling eller

Læs mere

Information vedrørende graviditetsbetinget sukkersyge

Information vedrørende graviditetsbetinget sukkersyge Information vedrørende graviditetsbetinget sukkersyge Regionshospitalet Randers Gynækologisk/Obstetrisk afdeling 2 Definition Graviditetsbetinget sukkersyge er en form for sukkersyge, der opstår under

Læs mere

Medicinsk abort uge 8+1 til 9+0

Medicinsk abort uge 8+1 til 9+0 Patientinformation Medicinsk abort uge 8+1 til 9+0 Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Medicinsk abort fra uge 8+1 til 9+0 Forundersøgelse Inden den medicinske abort kan

Læs mere

Ægløsningstest Stav. Brugsanvisning. Version 1.0 DK Cat.No. W2-MII

Ægløsningstest Stav. Brugsanvisning. Version 1.0 DK Cat.No. W2-MII DK Ægløsningstest Stav Brugsanvisning Version 1.0 DK 17012017 Cat.No. W2-MII Babyplan Ægløsningstest er en kvalitativ test som bruges til at forudsige hvornår der er stigning i LH, og dermed, hvornår du

Læs mere

Klar besked om P-PILLER / MINIPILLER

Klar besked om P-PILLER / MINIPILLER Klar besked om PPILLER / MINIPILLER PPILLER Ppiller er tabletter, der indeholder to hormoner: Østrogen og gestagen. Ppiller forhindrer ægløsning ved at blokere for dannelsen af de overordnede kønshormoner.

Læs mere

Patientvejledning. Medicinsk abort. Uønsket graviditet

Patientvejledning. Medicinsk abort. Uønsket graviditet Patientvejledning Medicinsk abort Uønsket graviditet Siden 1973 har alle kvinder i Danmark haft ret til at få foretaget en abort. Loven fastslår, at dette skal ske inden udgangen af 12. graviditetsuge.

Læs mere

Loven om kunstig befrugtning. U-kursus i Reproduktionsmedicin 29/1 2014 Thue Bryndorf

Loven om kunstig befrugtning. U-kursus i Reproduktionsmedicin 29/1 2014 Thue Bryndorf Loven om kunstig befrugtning U-kursus i Reproduktionsmedicin 29/1 2014 Thue Bryndorf Christina & Dennis Christina 26 år, Dennis 29 år, ingen fælles børn, 3 års uhonoreret grav-ønske Henvender sig på privat

Læs mere

INSEMINATION DONOR Hos kvinder og kvindepar.

INSEMINATION DONOR Hos kvinder og kvindepar. Ivan M. Grunnet Speciallæge i gynækologi Skt. Anne Plads 2, 5000 Odense C. Tlf. 66 14 76 00. Ydernr. 244570 Email: klinikken@ivangrunnet.dk www.ivangrunnet.dk INSEMINATION DONOR Hos kvinder og kvindepar.

Læs mere

Prævention KLAR BESKED

Prævention KLAR BESKED Prævention K L A R B E S K E D Er det nødvendigt at bruge prævention? Ja, hvis du vil have et sexliv uden at få børn, så er det. På den måde bestemmer du selv, hvornår og hvor mange børn du vil have. Bruger

Læs mere

At forberede sig på at se en fertilitetsspecialist. Spørgsmål til den kvindelige partner. Tag endnu et skridt fremad

At forberede sig på at se en fertilitetsspecialist. Spørgsmål til den kvindelige partner. Tag endnu et skridt fremad At forberede sig på at se en fertilitetsspecialist Tag endnu et skridt fremad Det kræver stor dygtighed at identificere kilden til fertilitetsproblemer og anbefale den rette behandling. En fertilitetsklinik

Læs mere

LIVSSTIL OG FRUGTBARHED. Hvad kan jeg selv gøre for at øge min graviditetschance?

LIVSSTIL OG FRUGTBARHED. Hvad kan jeg selv gøre for at øge min graviditetschance? LIVSSTIL OG FRUGTBARHED Hvad kan jeg selv gøre for at øge min graviditetschance? 1 Er der noget vi selv kan gøre for at øge chancen? er et af de spørgsmål, de fleste stiller, når det ikke lige lykkes at

Læs mere

PROJEKT FAMILIEPLANLÆGNING I ALKOHOL- OG STOFBEHANDLINGEN. Familieambulatoriet

PROJEKT FAMILIEPLANLÆGNING I ALKOHOL- OG STOFBEHANDLINGEN. Familieambulatoriet PROJEKT FAMILIEPLANLÆGNING I ALKOHOL- OG STOFBEHANDLINGEN Familieambulatoriet KONTAKTOPLYSNINGER Spørgsmål vedrørende projektet kontakt: E-mail: auh.projekt.familieplanlaegningsindsats@rm.dk Telefon: 2478

Læs mere

Barnløshedsbehandling

Barnløshedsbehandling Barnløshedsbehandling Behandlingstilbud på Dansk Fertilitetsklinik Hurtigt og effektivt undersøgelsesprogram af årsagen til barnløshed Reagensglasbefrugtning (IVF) Mikroinsemination (ICSI) Sædudtagning

Læs mere

Spørgeskema. Afsnit for Kvindesygdomme

Spørgeskema. Afsnit for Kvindesygdomme Aarhus Universitetshospital Skejby Patientlabel Spørgeskema Afsnit for Kvindesygdomme I forbindelse med din undersøgelse og behandling vil vi bede dig udfylde dette spørgeskema så præcist som muligt og

Læs mere

Patientvejledning. 10. Ægdonation - til donorer

Patientvejledning. 10. Ægdonation - til donorer Patientvejledning 10. Ægdonation - til donorer Vejledning til ægdonorer Hvis du er interesseret i at hjælpe kvinder, der ikke selv danner æg, kan du blive ægdonor hos Aleris-Hamlet Fertility. Lovmæssige

Læs mere

Udfyld den manglende information, og udskriv en oversigt til at have med til konsultationen, før du konsulterer din læge.

Udfyld den manglende information, og udskriv en oversigt til at have med til konsultationen, før du konsulterer din læge. At forberede en konsultation hos en læge En start sammen At træffe en aftale om at konsultere en læge er et af de første positive skridt, du kan tage i retning af at nå dit mål om at få et barn. Det er

Læs mere

Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn

Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn Trækronernes retningslinjer ved sygdomme hos børn. Denne information er udarbejdet af personalet, vi har taget udgangspunkt i sundhedsstyrelsens vejledning:

Læs mere

Fertilitetsinstruks, 2015.

Fertilitetsinstruks, 2015. Fertilitetsinstruks, 2015. Klinikken tilbyder Udredning og behandling af infertile par, men ikke enlige kvinder, i form af insemination samt fertilitetsfremmende operationer, vandskanning og HSU, samt

Læs mere

Fertilitetsinstruks, 2013.

Fertilitetsinstruks, 2013. Fertilitetsinstruks, 2013. Klinikken tilbyder Udredning og behandling af infertile par, men ikke enlige kvinder, i form af IVF- og IVF/ICSI behandling i samarbejde med Fertilitetsklinikken på Holbæk Sygehus,

Læs mere

Patientvejledning. Medicinsk abort. Uønsket graviditet

Patientvejledning. Medicinsk abort. Uønsket graviditet Patientvejledning Medicinsk abort Uønsket graviditet Siden 1973 har alle kvinder i Danmark haft ret til at få foretaget en abort. Loven fastslår, at dette skal ske inden udgangen af 12. graviditetsuge.

Læs mere

Hvilket telefonnummer vil du/i gerne have vi kontakter dig/jer på? Er du overfølsom eller allergisk over for medicin? Hvis ja, hvad hedder medicinen:

Hvilket telefonnummer vil du/i gerne have vi kontakter dig/jer på? Er du overfølsom eller allergisk over for medicin? Hvis ja, hvad hedder medicinen: Patient oplysningsskema for Par Oplysninger om kvinden: Navn: Din vægt (i kg) CPR.nummer: Din højde (i cm) Din stilling: Dit BMI: Adresse: Telefon (privat): Telefon (Arbejde): Mobiltelefon: Emailadresse:

Læs mere