Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk"

Transkript

1 Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune, Movia, Lokaltog og Region Hovedstaden. Den nuværende busterminal er placeret syd for Stationen, hvilket medfører betydelig omvejskørsel, op til 4-6 minutter pr. afgang på den gennemkørende linje 320R. Ved at placere busterminalen foran stationen opnås kortere køreveje, større fleksibilitet og en mere overskuelig indretning. Samtidig er der mulighed for en samlet opgradering og forskønnelse af stationsforpladsen, der kan medvirke til en bedre sammenhæng med byen. Den eksisterende cykelparkering udvides, og overdækkes delvis. Der kan etableres pendlerparkering på det område, hvor busterminalen er placeret i dag, delvis til erstatning for pladser der i dag findes foran stationsbygningen. Projektet forventes at tiltrække i ca. 140 nye passagerer pr. dag, fordelt på buspassagerer, der sparer køretid og togpassagerer, der får lettere ved at komme til stationen på cykel eller i bil. 3. Baggrund Projektet ligger i forlængelse af en række projekter, der har haft til formål at øge den kollektive trafiks attraktivitet i Nordsjælland og forbedre samspillet mellem bus og tog. Dette gælder bl.a. indførelse af R-busser og øget drift på Frederiksværkbanen. I Handlingsplan for udvikling af Lokalbanen er Frederiksværk Stationsplads vist som eksempel på, hvordan områderne omkring Lokalbanens stationer kan udvikles med henblik på at integrere stationerne bedst muligt med byerne, de er placeret i og således at stationerne og banen dermed bliver et større aktiv i lokalområdet. Ligeledes er projektet i overensstemmelse med Region Hovedstadens Regionale Vækst og Udviklingsstrategi (ReVUS), hvor rammevilkåret effektiv og bæredygtig mobilitet blandt andet søges opfyldt ved indsatser som giver mere effektiv mobilitet og sammenhæng på tværs af regionen. Med en klar forbedring til både bussens fremkommelighed og parkeringsforhold ved Lokalbanen er det med til at fremme effektiv og bæredygtig mobilitet i den kollektive trafik.

2 Visualisering af Frederiksværk Stationsplads fra Handlingsplan for udvikling af Lokalbanen, Lokalbanen, MOVIA, Region Hovedstaden juli Forslaget, der ansøges til, er justeret lidt i forhold til, hvad visualiseringen viser. 4. Formål Formålet med projektet er at styrke busdriften og sammenhængen mellem bus og tog i Frederiksværk ved at omlægge Stationspladsen, så der opnås kortere køretid for busserne, kortere gangafstande ved skift mellem bus og tog og en bedre sammenhæng mellem Stationspladsen og bymidten, som kan synliggøre at den kollektive trafik udgør et attraktivt alternativ for Frederiksværks borgere. Projektet forbereder samtidig infrastrukturen på Stationspladsen for en eventuel øget buskapacitet i fremtiden. 5. Projektets indhold Med den nuværende indretning af Stationspladsen er busterminalen placeret syd for stationsbygningen med tilkørsel fra Strandvejen. Terminalen er indrettet med skrålamelopstilling. Der er ikke plads til at foretage U-sving i terminalen. Derfor må alle busser, uanset om de er gennemkørende eller har endestation, køre 300 m frem og tilbage til vendemulighed placeret i den fjerneste ende af busdepotet syd for busterminalen. Dette påfører eksempelvis den gennemkørende linje 320R en ekstra køretid på ca. 6 minutter pr. afgang. Indretningen medfører endvidere, at Frederiksværks bybus, linje 391, ikke kan komme ind på Stationspladsen men har terminal ved stoppestedet Godthåbsvej ca. 250 m fra stationen til stor gene for mulighederne for at skifte mellem bybus og tog. Den nuværende busterminal syd for stationsbygningen, set syd fra Projektet foreslår en samlet omdisponering af Stationspladsen og Busterminalen.

3 Busstoppestederne flyttes til området foran Stationsbygningen, og der skabes mulighed for tilog frakørsel både til Strandvejen og til Jernbanegade/Hermannsgade via Classensgade, hvor der etableres en bussluse i den i dag spærrede vej. Herved opnås fuldstændig fleksibilitet i anvendelsen af alle stoppesteder, der kan tilkøres og forlades fra/til alle retninger. Der er disponeret med 4 stoppesteder placeret i begge sider af en busgade. Stoppestederne kan f.eks. anvendes sådan: 1. Linje 320R mod Frederikssund 2. Linje 320R mod Helsinge 3. Lokallinjer i retning mod nord 4. Lokallinjer i retning mod syd Diagrammer af driftsprincip for linje 320R i dag og i projektet. I dag må linje 320R køre igennem terminalen og vende i depotområde syd for terminalen. Projektet på Stationspladsen medfører, at der nedlægges 20 af de eksisterende 45 parkeringspladser på pladsen. Heraf bruges en del allerede i dag primært af pendlere. Derfor etableres pendlerparkering i det område, hvor busterminalen findes i dag. Der kan etableres 84 pladser, dels i den nuværende busterminal, dels på et område, hvor der i dag findes et pakhus, som ikke er i brug mere. De nye parkeringspladser er optimalt placeret pendlerparkering med direkte adgang til perronerne. Cykelparkeringen omkring stationen opgraderes. Ved den eksisterende cykelparkering nord for stationsbygningen etableres overdækket cykelparkering, og der etableres en ny overdækket cykelparkering syd for stationsbygningen. Begge har direkte adgang til perron. Den eksisterende cykelparkering overfor busterminalen bevares og opgraderes med ny belægning og stativer. Den samlede cykelparkeringskapacitet øges med 122 pladser til 318 pladser,

4 hvoraf 168 er overdækket mod 0 overdækkede pladser i dag. Der kommer således både mere og bedre cykelparkering. Der er mulighed for at indrette en del af cykelparkeringen som aflåselig. Valsetorvet, et af de nye byrum i Frederiksværk Bymidte Det tilstræbes at skabe et attraktivt miljø både omkring busstoppesteder og parkering, bl.a. gennem valg af kvalitetsbelægningsmaterialer, -inventar og belysning. Projektet koordineres med det igangværende projekt Stålsat By, som indebærer en opgradering af Frederiksværks byrum. Projektdeltagerne ønsker desuden, at Stationspladsen skal være et demonstrationsprojekt for stationsforpladser og stoppesteder i MOVIA-området. Formålet med disse tiltag er at opnå større tryghed for passagerer og andre borgere og en bedre visuel sammenhæng mellem byen, stationen og busterminalen. Disse tiltag vil i sig selv gøre den kollektive trafik til et mere attraktivt valg.

5 Skitseplan ikke i mål

6 6. Passagertal før projektets gennemførelse Passagertal på Frederiksværk Station før projektet: Linje Påstigere Gennemrejsende Alle pass. Frederiksværkbanen, påstigere på Frederiksværk station 889 Line 320R Linje 326 og Linje 391, alle passagerer Passagertallene er baseret på tællinger udført af MOVIA på en hverdag i Succeskriterier for passagertilvæksten efter projektets gennemførelse Vi forventer, at projektet vil medvirke til at gøre den kollektive trafik i området mere attraktiv, således at der genereres nye kunder. Linje Passagerer Vækst Ny passagerer Frederiksværkbanen, påstigere på Frederiksværk station 889 5% 44 Line 320R, påstigere 273 5% 14 Linje 320R, gennemrejsende 87 20% 17 Linje 326 og 327, påstigere 131 5% 7 Linje 391, alle passagerer % 60 I alt påvirkede passagerer Den større vækst på linje 320R skyldes, at linjen er gennemkørende, og de gennemrejsende passagerer vil spare 6 minutters rejsetid. Rejsende på linje 326 og 327 vil spare 2 minutter pr. afgang. Den største vækst forventes på linje 391, hvor skift mellem bus og tog vil blive langt mere attraktivt end i dag. Væksten på Frederiksværkbanen skyldes, at det generelt bliver lettere og hurtigere at tage bussen til toget, og at det bliver mere attraktivt at tage cyklen eller bilen til stationen. De forventede gevinster er vurderet i samarbejde med MOVIA og Lokaltog. Væksten i passagerer vil ved afrapportering af projektet blive evalueret ved gennemførelse af passagertællinger af MOVIA og Lokaltog. 8. Øvrige succeskriterier for projektet Vi forventer følgende tidsbesparelser pr. afgang pr. linje Linje Forventet besparelse Line 320R 4-6 minutter Linje 326 og minutter med passagerer + sparet tomkørsel Linje 391 Ingen besparelse, da denne linje ikke sparer kørevej De forventede gevinster er vurderet i samarbejde med MOVIA. Den reelle tidsbesparelse vil ved afrapportering af projektet blive evalueret ved gennemførelse af udtræk fra bussernes GPS-system / log. 9. Projektorganisering Ansøger/Bygherre: Region Hovedstaden ved Pia Nielsen Samarbejdspartnere: MOVIA v. Tom Noach

7 Lokaltog v. Rösli Gisselmann Halsnæs Kommune v. Jeppe Skovgaard Schmidt MOVIA bidrager med faglig og teknisk sparring om udformning af løsningerne og med passagertals- og rejsetidsoplysninger. Lokaltog ejer den nuværende busterminal. Region Hovedstaden varetager egenfinansiering af projektet. 10. Tidsplan Tidsplan for samtlige aktiviteter, milepæle og delmål af projektet, herunder også afrapportering af projektet. 1. juni 2016:Tilsagn fra Trafikstyrelsen Juli november 2016: Projektering December 2016: Statusrapport Januar 2017: Udbud Marts november 2017: Anlæg December 2017: Statusrapport Januar 2018: Terminalen indvies. Maj 2018: Passagertællinger og køretidsmålinger September 2018: Evaluering og afsluttende rapport 11. Rapportering af projektet I henhold til tidsplanen indsendes statusrapporter ultimo 2016 og ultimo I efteråret 2018 indsendes en afsluttende rapport inkl. evaluering. Effektmålinger udføres ved indsamling af data fra MOVIA (passagertal og rejsehastigheder). 12. Projektets finansiering Budget i oversigtsform: Aktivitet I alt Projektering og analyse Udførelse Tilsyn Evaluering I alt Støttebeløb Der søges om 50 % medfinansiering svarende til kr. Der søges om udbetaling i 3 rater. Ultimo 2016: kr. Ultimo 2017: kr. Ultimo 2018: kr. (25 % af støttebeløb) Projektet ansøges med forbehold for politisk godkendelse af projektbevilling af midler ved Regionsrådet 14. juni 2016.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Kolding Banegård 2. Resumé Baggrunden for

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe 2. Resumé I december 2010 omlagde Region Sjælland sine lokaltog- og

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: September 2017

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: September 2017 Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune Version: September 2017 Indhold Projekter...3 1. Grenaa Station ventefaciliteter...3 2. Ny station i Hessel...5 3. Trustrup Station (Udført)...8 4. Niveaufri

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Trafikstyrelsen Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune.

Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune. Bilag til ansøgning om trafikpuljemidler til opgradering af 3 lokalbanestationer i Holbæk Kommune. Projektbeskrivelse Generel udfordring Projektets formål er at løfte lokalbane-miljøet ind i det 21. århundrede,

Læs mere

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: Maj 2017

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune. Version: Maj 2017 Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune - Version: Maj 2017 1. Grenaa Station 02052017 Baggrund: Der skal gøres en indsats for at styrke passagertilvæksten på Grenaabanen frem mod åbningen

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde 1. Projekttitel 5 fremkommelighedsprojekter på landevej 505 mellem Assens og Odense. 2. Resumé Fremkommelighed på vejene

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden 1. Projekttitel RejseGuiden 2. Resumé Projektet RejseGuiden fokuserer på at teste de nyeste teknologiske muligheder for at give målrettet information til

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning

- At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling 2015 til efterretning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. juni 2014 Tommy Frost 18 Resultatet af Trafikbestilling 2015 Indstilling: Det indstilles, - At bestyrelsen tager orientering om resultatet af Trafikbestilling

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde. Ansøgning fra Greve Kommune

Fremkommelighedspuljen 7. runde. Ansøgning fra Greve Kommune Fremkommelighedspuljen 7. runde Ansøgning fra Greve Kommune Indhold ANSØGNINGSSKEMA: Fremkommelighedspuljen... 2 PROJEKTBESKRIVELSE... 4 1. Projekttitel... 4 2. Resumé... 4 3. Baggrund... 4 4. Formål...

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Trafikplan 2013 Opfølgning 2015 22 Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Indhold: 1. Movias opfølgning på Trafikplan 2013 2. De første tanker om Trafikplan 2016 3. Puljer Region Hovedstaden

Læs mere

Trafik og infrastruktur

Trafik og infrastruktur Ballerup Midt - mennesker i centrum Bilag 4 Trafik og infrastruktur Vejnettet Konkurrenceområdet er afgrænset af Motorringvej 4, Sydbuen, Vestbuen og Ballerup Byvej (Frederikssundsvej), som bærer meget

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012

Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012 Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012 Ved Jeppe Gaard 10.05.2012 / København Fremkommelighed der batter Dagsorden 1. Projektets formål og succeskriterier 2. Tidsplan 3. Processen for

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 7. runde 1. Projekttitel Intelligent busterminal på Banegårdspladsen i Herning 2. Resumé Herning Kommune fik i 2009 midler fra Trafikstyrelsens Fremkommelighedspulje

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Rebild Kommune har i dag et velfungerende rutenet, der tilgodeser både skoleelever og pendlere. Der er dog altid plads

Læs mere

Implementering af korrespondancesikring i X Bus

Implementering af korrespondancesikring i X Bus Implementering af korrespondancesikring i X Bus 1. Projekttitel Implementering af korrespondancesikring i X Bus 2. Resumé Projektet formål er, at implementere en proces og et system for korrespondancesikring

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS

EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS Til Herning Kommune Dato Oktober 2017 EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS EVALUERING HERNING BANEGÅRDSPLADS Revision 1 Dato 26-10-2017 Udarbejdet af ASKU Kontrolleret af STS Godkendt af STS Ref. 11000016401

Læs mere

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer.

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer. Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Bedre kollektiv trafik i Stevns Kommune 2. Resumé Stevns Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen både internt i kommunen og forbindelserne ud af kommunen.

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

BEVILLINGSAFTALE. mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød, og medundertegnede

BEVILLINGSAFTALE. mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød, og medundertegnede Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Sag: 16035882. Dato: BEVILLINGSAFTALE mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød,

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015 1 Tilsagnsnotat Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde 8. januar 2015 2 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde i alt givet tilsagn om 39,6 mio. kr. til 12 projekter. Puljen til

Læs mere

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT HT har gennem de seneste år differentiseret busproduktet i S-, E- og P-busser foruden lokale og regionale linier, servicebus- og telebuslinier. HT har udviklet

Læs mere

Ringbysamarbejdets arbejdsprogram

Ringbysamarbejdets arbejdsprogram Ringbysamarbejdets arbejdsprogram Med arbejdsprogrammet igangsætter vi mange nye projekter Som tilsammen skal realisere by- og erhvervsudviklingspotentialet Hovedtemaerne Internationalt demonstrationsprojekt

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Stoppestedet - hvordan indrettes det optimale skift og hvordan kan stoppestedsoplande øges. v/ Marie Vang Nielsen, Rådgiver, Movia

Stoppestedet - hvordan indrettes det optimale skift og hvordan kan stoppestedsoplande øges. v/ Marie Vang Nielsen, Rådgiver, Movia Stoppestedet - hvordan indrettes det optimale skift og hvordan kan stoppestedsoplande øges v/ Marie Vang Nielsen, Rådgiver, Movia Hvordan indrettes det optimale skift? Inspiration og vejledninger Bussen

Læs mere

Trafikdage på Aalborg Universitet

Trafikdage på Aalborg Universitet Udvikling af lokalbanerne i Hovedstadsområdet Side 1 af 7 UDVIKLING AF LOKALBANERNE I HOVEDSTADSOMRÅDET Forfatter : Adm. direktør, Lokalbanen A/S BAGGRUND 20. december 2000 blev det ved lov nr. 1317 besluttet,

Læs mere

Bedre adgang til Rødovre stations sydlige indgang

Bedre adgang til Rødovre stations sydlige indgang Bedre adgang til Rødovre stations sydlige indgang Bedre adgang til Rødovre stations sydlige indgang... 1 1. Baggrunden for ansøgningen... 1 1.1. Hvidovres Kommunes visioner og planer for området... 1 1.2.

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia.

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia. Notat Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Administrationsgrundlag - Anlægspuljen 1. Baggrund Med afsæt i

Læs mere

For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus

For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus Projektbeskrivelse For ansøgning om midler fra Passagerpuljen til projekt K-Bus Indhold Motivation for ansøgning... 1 K-Bus projektet... 2 Opdeling i delprojekter... 4 Formål med delprojektet... 5 Resultater

Læs mere

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune

Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune Orientering om letbaneprojekterne Norddjurs Kommune - Version: November 2016 Projekterne vedrørende pendlerparkering ved Østergade i Grenaa og trafikknudepunkt ved Anholt-færgen er bortfaldet jf. de politiske

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal 1. Projekttitel Ny trafikterminal i Frederikshavn 2. Resumé Frederikshavn station og busterminal ligger adskilt fra hinanden med

Læs mere

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Præsentation TØF 2. oktober 2012 1. Om projektet -forudsætninger Interviews med involverede parter(fynbus, kommuner, operatører, DSB, AFA) 2.904 stoppesteder, ca. 1.400

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS Aalborg Nærbane Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS For at dæmme op for den voldsomme vækst i trafikken ønsker vi at gøre den kollektive trafik mere attraktiv.

Læs mere

Parker og Rejs anlæg til cykler

Parker og Rejs anlæg til cykler Parker og Rejs anlæg til cykler Arkitekt Lise Kærn, Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) Afdelingsleder Eyvind Lindboe, Glostrup Kommune Indledning Hovedstadens Udviklingsråd lancerede i sommeren 2001 sin

Læs mere

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Samlet ansøgningsmateriale 24. januar 2014 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Puljen til forbedring af den

Læs mere

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Ansvarsfordeling Element Movia Vejmyndighed Stoppestedsplacering x x Stoppestedsindretning x x Gravetilladelser og udgravning til fundamenter Opsætning

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Ansøgning til pulje til yderområer Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) og de nordjyske kommuner sætter i fællesskab fokus på forbedring af stoppestedsfaciliteterne

Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik Indholdsfortegnelse Dato: Januar 2016 Læsevejledning og metode Læsevejledning til faktaark (side 1) Side Læsevejledning

Læs mere

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Samlet vejledningsmateriale 3. september 2014 1 Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Indhold Pulje til supercykelstier

Læs mere

Erfaringsopsamling af nyere trafikterminaler

Erfaringsopsamling af nyere trafikterminaler Erfaringsopsamling af nyere trafikterminaler Vejforum 2012 Mogens Møller Via Trafik Morten Feldthaus 1 Formål med erfaringsopsamling Drage erfaringer fra eksempler på 3 forskellige typer af nyere busterminaler

Læs mere

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade

Midlertidig terminal, Ejlskovsgade By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byrum og Mobilitet Midlertidig terminal, Ejlskovsgade Dette notat beskriver kort baggrunden for etablering af en midlertidig terminal i Ejlskovsgade. Det beskriver

Læs mere

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter

Læs mere

Evaluering af trafikbestilling 2016

Evaluering af trafikbestilling 2016 Evaluering af trafikbestilling 2016 Baggrund Befordringsanalysen i 2014 I 2015 vedtog Byrådet at indføre en række forbedringer i den kollektive trafik. Forud for beslutningen havde en tværgående projektgruppe

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler fra Vejregelgruppen Kollektiv trafik på veje Mogens Møller mm@viatrafik.dk Ingeniør og partner

Læs mere

Evaluering af trafikbestilling 2016

Evaluering af trafikbestilling 2016 Evaluering af trafikbestilling 2016 Baggrund Befordringsanalysen fra 2014 I 2015 vedtog Byrådet at indføre en række forbedringer i den kollektive trafik. Forud for beslutningen havde en tværgående projektgruppe

Læs mere

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken.

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. 1. Projekttitel Øget busfremkommelighed på Malmparken st. 2. Resumé Malmparken er en central vejstrækning på ca. 800 m mellem Ballerup Boulevard og Ballerup

Læs mere

Busstoppesteders serviceniveau

Busstoppesteders serviceniveau Fredensborg Kommune Uddrag af referat fra mødet i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget den 12. august 2014 Busstoppesteders serviceniveau Sagsnr.: 14/15381 Se alle bilag i sagen Beslutningstema Stillingtagen

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere