SKITUR 2017 TIL TJEKKIET februar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKITUR 2017 TIL TJEKKIET februar"

Transkript

1 SKITUR 2017 TIL TJEKKIET februar

2 Skiområdet Rokytnice nad Jizerou består af i alt fem delområder. De fem områder i Rokytnice nad Jizerou er: Horní Domky Studenov Skiservis Udatný Pařez Modrá Hvězda Bahýnka Fordelt på disse områder er der knap 40 lifter (heraf i alt 6 stolelifter). Vi vil opholde os på de 2 største områder Horni Domky og Studenov. Horní Domky Ski center Horní Domky breder sig ud over de sydlige skråninger af Lysá hora [Lysá Mountain] i en højde af 630 til 1315 ovenfor havets overflade. Til sammenligning med andre, er det en af de bedste ski steder i Den Tjekkiske Republik i form af dens stilling, eksemplariske skiløjper og faciliteter. Det er hovedsageligt populær for sin store mangfoldighed og omfanget af dens downhill pister. Her finder du pister på alle sværhedsgrader - blå, rød og sort i en samlet længde på 11,4 km). Og en snow park i nærheden af den nederste skilift terminal i Lysá Mountain. Snowparken er udstyret med flere spring, forskellige barrierer og eget T lift. Det er hovedsageligt populært blandt Freestyle entusiaster. Ski center Horní Domky giver skiløbere og snowboardere en samlet bæreevne personer / timen takket være sine fire-sæde stolelift og seks T-bar elevatorer. Centret tilbyder andre tjenester såsom Udlejning af skiudstyr og ski servicecentre, restauranter, fastfood stande, og ski lektioner. Studenov Ski center Studenov breder sig ud over en højde på meter oven for havets overflade. Det er tilgængeligt fra midten Rokytnice nad Jizerou, lige ved siden af hotellet og er primært populært blandt børnefamilier og snowboardere til sin blide og relativt brede pister.

3 De blå og røde stier er for begyndere, øvede og øvede skiløbere ens. Skråninger i en samlet længde på 3,5 km Centret tilbyder andre tjenester såsom Udlejning af skiudstyr og ski servicecentre, restauranter, fastfood, og ski lektioner. Gode råd til ski ferien Frostvejr, solskin og masser af sne er altafgørende for, om skiferien bliver en succes. December og januar er typisk de koldeste måneder, mens solen får mere magt senere på sæsonen. Imidlertid er både frost og sol hårde ved huden, så man skal beskytte sig fornuftigt. Hvordan skiløberen bedst beskytter sin hud afhænger af, hvor skiferien går hen, og hvornår man holder den. Endelig er ens hudtype af stor betydning. Det er overhuden, hudens yderste lag, der beskytter mod ydre påvirkninger og regulerer hudens fugtighed. Yderst på huden er der et fedtlag, som sørger for, at hudens naturlige fugtindhold ikke fordamper. Frosten Kommer man ud i frostvejr uden at have beskyttet sin hud, kan man straks mærke, hvordan den bliver tør og ru. Endnu værre bliver det, hvis det blæser. En skiløber, som i vindstille vejr og ti graders frost bevæger sig med 18 km/t, påvirkes af kulde svarende til 21 graders frost. Jo lavere temperaturen er, jo mere reduceres hudens fedtproduktion. Det er uheldigt, for det er hudens eget fedtlag, der bedst beskytter mod frosten. Derfor er det vigtigt at bevare fedtlaget.

4 Da sæbe og varmt vand er med til at vaske fedtlaget af, bør man ikke vaske sig i ansigtet om morgenen. Barbering bør heller ikke foregå om morgenen. Det er bedst at tage bad og pleje huden om aftenen efter dagens skitur, og det er en god idé at anvende en god fugtighedslotion til kroppen lige efter badet. Til ansigtet bør man bruge et egnet hudplejemiddel både morgen og aften. Bruger man solcreme, hvilket der ofte er brug for, kan man vælge at bruge solcremen om morgenen og almindelig creme om aftenen. Uanset hvilken creme man bruger om morgenen, skal den smøres på i god tid, før man går ud, så vandet i den kan nå at fordampe. Valg af hudplejemiddel Hvis man opholder sig i bidende frost, er det allervigtigste at undgå, at huden bliver våd. Det er vigtigt, at huden kan ånde gennem cremen og sveden fordampe fra hudoverfladen. Hvis man anvender en vandfri creme, lægger sveden sig i hulrummet mellem huden og cremen. Derved dannes der et iskoldt omslag, som kan give frostsprængninger. Man bør derfor smøre sig med en fed vandholdig creme eller en lipogel. Kun under ekstreme forhold skal man anvende en vandfri creme. Vær særlig omhyggelig med at beskytte små børn. Solen Solen kan vi ikke få nok af om vinteren - tror vi. Men vintersolen skal man også tage sig i agt for. Nyfalden sne kaster 90% af sollyset tilbage, mens gammel sne reflekterer 50%. Til sammenligning reflekterer vand kun 9%. Når sollys reflekteres fra sne og vand, rammer strålerne dele af kroppen, der ellers aldrig udsættes for sollys. Man kan eksempelvis blive forbrændt bag ørerne eller under hagen. I bjergene, hvor solen er langt stærkere end den danske sol, skal man passe ekstra meget på. For hver 1600 meter man kommer over havoverfladen, stiger den ultraviolette bestrålings styrke med 20%. Derfor bør man anvende en solcreme med forholdsvis højt faktortal. Det er en god idé at medbringe cremen på løjpen, da ikke alle solcremer er vand- og svedfaste. På de mest udsatte steder, som læber, næse og ører, kan man bruge zinkpasta, der helt blokerer de ultraviolette stråler, eller en god læbepomade med solfaktor.

5 Brug gode solbriller Det er vigtigt at beskytte øjnene mod det stærke lys. De ideelle briller skærmer på én gang mod sne og vind, så øjnene ikke løber i vand, og beskytter mod ultraviolette stråler. Beklædning Skitøj har tre funktioner. Det skal lede sveden væk fra kroppen, det skal isolere, og det skal holde sne, vand og blæst ude. Der er forskel på hvilken slags beklædning, der egner sig bedst til langrend og til alpint skiløb. Langrendsløberen er mere fysisk aktiv og producerer meget varme, mens den alpine skiløber ofte må vente i liftkøen og tilbringe lang tid i kulde og blæst under lifttransporten. Det er bedst at klæde sig i lag på lag af tøj. Flere tynde lag varmer bedst, fordi luften mellem dem isolerer. Samtidig er det let at tage et lag af, hvis man begynder at svede. Husk også at beskytte hals og håndled fornuftigt. HUSK Al medicin bør medbringes hjemmefra Medbring altid et smertestillende lægemiddel på skiferien Medbring plaster og elastikbind til eventuelle vabler og overbelastede led Spørg på apoteket om velegnede hudplejemidler Forbered ferien i god tid, så du kan nå at komme i form. Trafikregler for nedfart Vær opmærksom vis hensyn! Optræd så du ikke risikerer at skade andre. Tilpas farten og løbet efter terrænet, vejret og din egen dygtighed. Vælg den rette løberetning! Den der kommer oppefra skal holde tilbage for for anløbende til det er muligt at passere uden at genere. Overhal med margin! Hold så stor afstand, at den passerede løber har tilstrækkelig plads. Start forsigtigt! Kontroller, at der er fri bane, før du starter. Stands kun hvor du kan ses! Hvis du bliver nødt til at standse, så gør det, hvor du bedst ses, og hvor andre kan komme forbi. Falder du, så forlad pisten hurtigst muligt.

6 Gå op ude ved siderne af pisten, især ved dårlig sigtbarhed. Respekter skiltene! Regler og anvisninger i bakkerne er til for din og andres sikkerhed. Følg dem! Hjælp til! Du skal hjælpe til ved ulykkestilfælde. Er du indblandet i en ulykke, skal du opgive navn og adresse Tænk på! God teknik mindsker risikoen for skade gå på skiskole. Skiskolen kan have fortrinsret til visse lifte. Brug kun godkendte bindinger og efterse dem regelmæssigt. Anvend godkendt hjelm. Snyd ski tyven ved at bytte, mærke eller låse dine ski. Det er mere glat end normalt på et liftanlæg, eftersom der sjældent gruses. Vær opmærksom på risikoen for tabte ski under stolelifte. Det er lettere at gribe, holde fast og slippe liftbøjlen, hvis du tager den lavt. Vær varmt klædt på og varm op efter en kold tur i liften. Vind og fart øger risikoen for forfrysninger. Hvil i tide, hvis du begynder at blive træt. Træthed øger risikoen for ulykker. Forøg derfor kondition og benstyrke før skisæsonen. Vis specielt hensyn til børn, der ofte gør uventede bevægelser. Ski patruljerne arbejder for din sikkerhed og trivsel. Snowpark tips: Vælg sværhedsgrad på pister og forhindringer efter dine evner. Løb et roligt første løb for at tage bestik af piste og snowpark Hold lidt igen, hvis der er dårlig sigt eller landingerne er hårde. Kør med hjelm og rygskjold! Løberegler: Tag det roligt løb i parken sker på egen risiko. Drop in Start dit løb fra toppen af parken, tjek at landingerne er fri. Hold farten stop ikke op på landingerne eller på steder, hvor du er skjult. Hold din linje hold dig til en løbelinje, undgå at løbe på skrå.

7 Løb med kontrol løb med respekt for din egen og andres sikkerhed. General info og regler Info Der skal pakkes i en sportstaske ikke hård kuffert eller trolley. Håndbagage til bussen madpakke til lørdag & Husk tydelig mærkning af din bagage Penge kr. er rigeligt til lommepenge veksles hjemmefra til Tjekkiske Koruna 1 DKK. Er ca. 3 CZK. de skal også bruge lidt til busturen ca. 30 euro i gennem Tyskland. Husk gyldigt pas og det gule og blå sygesikringsbevis husk kopi af pas til klubben Vi udleverer et lamineret kontaktkort, til alle unge med: personale tlf. nr., hotel adresse og tlf. nr. Som altid, når man deltager i Ung i Aarhus aktiviteter, skal man overholde de almindelige normer for god opførsel. Vi har for god ordens skyld nedenfor fremhævet et par af de regler, som det er vores erfaring, at de unge og forældre skal være særligt opmærksomme på, i forbindelse med skituren. Generelle regler: Ingen energidrik under hele turen Indkøb af knive og andre ulovligheder er ikke tilladt Det er en fælles tur alle er sammen med alle også på tværs af klubber. Vi samles til fællesmøde i restauranten hver aften ca. 22 Rygere (både E-cig og alm.) Skal ryge uden for hotellet ved opsatte askebægre. Pas på ikke at spærre indgangen. Som ikkeryger deltager du ikke i fællesskabet udenfor Nedenstående retningslinjer og regler er udarbejdet i samarbejde med Børn og Unges jurister. Alkohol og andre rus midler er strengt forbudt Stedets husregler overholdes altid Man er altid til stede under måltider, fælles samlinger og lign. Man er altid på hotellet kl. 22, på eget værelse kl. 23, og der er ro kl. 24 Overholdes ovenstående regler ikke, kan bl.a. følgende sanktioner benyttes

8 Sanktioner. 1. Hjemsendelse af den unge inkl. 1 voksen på forældres regning 2. Inddragelse af liftkort og dermed "husarrest" sammen med en voksen 3. Ved mistanker om alkohol eller lign. i bagagen, gennemgår en voksen al bagagen 4. Erstatningskrav som følge af hærværk medfører, at forældre og unge solidarisk opkræves betaling for reparation af div. skader Det er til enhver er tid forældrenes ansvar at have snakket med de unge om ovenstående og sikre at reglerne bliver overholdt. Piste regler: Alle skal på ski, alle dage kun ved store skader eller svær sygdom kan man blive på hotellet Alle skal køre med hjelm Man forlader aldrig bjerget uden tilladelse Alle skal køre med det udleverede kontaktkort på sig Alle skal have sin mobil med på bjerget Man skal mindst køre tre sammen på bjerget Vi mødes ved ski bussen ved bunden af bjerget kl Husk at køre efter evner. Ingen køre i ski bus uden en voksen Hotelregler: Alle skal være til morgenmad kl i ført ski tøj. Man skal ikke gå i bad om morgenen det gør man i mellem aftensmad og sengetid. Alle skal være på hotellet efter kl Sengetid kl Spisetider - morgenmad kl aftensmad kl.17.30/18.00 Alle værelser har hårtørrer, håndklæder og sengelinned Hvis der er noget der går i stykker på værelset så skal i betale erstatning selv

9 Pakkeliste til skitur Skal pakkes i en sportstaske og ikke i hård Kuffert eller trolley! Gyldigt Pas! Dit Gule og Blå sygesikringskort Penge i kontanter Korona og Euro Skiundertøj (svedtransporterende = kunststof) Skisokker (svedtransporterende = kunststof) Trøje (af fleece, mikrofiber, kunststof eller uld) Skibukser Skijakke Skihandsker Toiletsager (ingen hårtørrer, fladjern eller store artikler) Solcreme og læbepomade med solfaktor. Evt. medicin Mobiltelefon Evt. rygsæk til at have med på ski den samme kan bruges til håndbagage i bussen. Pude og/eller tæppe til bussen (ikke dyne) Madpakke og drikkelse til busturen, til Tjekkiet. Hue og evt. Halstørklæde Hjemmesko/ klipklapper eller lign. til Skibriller(goggles) / solbriller hotellet. Støvler/sko max et par Tøj (afslappet outfit til at gå i på hotellet, max. tre sæt)

10 Kontakt oplysninger Hotellets oplysninger Sportshotel Bohemia Adresse: Dolní 280, Semily-Rokytnice nad Jizerou, Tjekkiet Telefon: SKITURS FACEBOOK SIDE : Har du spørgsmål vedr. skituren kan du kontakte: Brian Skifter Tlf skifter@aarhus.dk René Hedegaard Nielsen Tlf rh.rene@aarhus.dk

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnelfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00.

Rejseplan fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 onsdag den 20. feb. efter aftensmaden torsdag d. 21. feb. kl. ca. 15.00. Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 15. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis. Krydser grænsen

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Ungdomsskolens Skitur 2014

Ungdomsskolens Skitur 2014 Ungdomsskolens Skitur 2014 Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 14. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis

Læs mere

Praktiske oplysninger Obertraun 2012

Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./5 kg.) (s. 4-5) 5. BFZ Obertraun (s. 6) 6. http://www.dachstein.at/ og http://www.tiscover.com/at/guide/196040at,de,

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Østrig Stadl Kreischberg

Østrig Stadl Kreischberg Østrig 2019 Stadl Kreischberg Østrigsturen 2019 Hermed får du en masse informationer om årets tur til Østrig. Hvis du savner oplysninger om noget, så spørg endelig Adresse Afrejse Besøg Brandalarm Busregler

Læs mere

Prisen: Pris for børn fra fritidsklubben er 2400 kr. + 10 timers arbejde. 6 rater 400 400 400 400 400 400. 5 rater - 480 480 480 480 480

Prisen: Pris for børn fra fritidsklubben er 2400 kr. + 10 timers arbejde. 6 rater 400 400 400 400 400 400. 5 rater - 480 480 480 480 480 PFC - Præstevængets Fritidscenter Så er det igen blevet tid til den legendariske PFC skitur. Denne gang går turen til et af Sveriges største skisportssteder Stöten. Turen er denne gang desværre kun for

Læs mere

Rygning er under ingen omstændigheder tilladt indenfor.

Rygning er under ingen omstændigheder tilladt indenfor. 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Skitur... 2 Specielt til forældre... 3 Pakkeliste... 4 Følgende kan ofte med fordel medbringes... 4 Påklædning på fjeldet.... 5 Valuta omregning:... 5 Rute

Læs mere

Skitur Neukirchen i Østrig

Skitur Neukirchen i Østrig Skitur 2017 Neukirchen i Østrig Hvor skal vi hen? Vi tager i år til Neukirchen i Østrig. et område hvor flere klubber fra Aarhus tager på deres årlige skitur, Området giver udfordringer for både den øvede

Læs mere

Østrig 2015. Neukirchen. am Grossvenediger

Østrig 2015. Neukirchen. am Grossvenediger Østrig 2015 Neukirchen am Grossvenediger Det ligger her Neukirchen ligger i nationalparken Hohe Tauern mellem Zell am See og Gerlos, i hjertet af Kitzbüheler Alperne. Området 61 km pister 14 lifte Gratis

Læs mere

Elevinfo Haukeli 2017

Elevinfo Haukeli 2017 Elevinfo Haukeli 2017 Kongensgaa aard Efterskole 04. februar 2017 10. februar 2017 Så er det ved at være tiden, hvor vi på Kongensgaard Efterskole skal på snelejrskole, denne gang til Haukeli, Norge. Og

Læs mere

Kandersteg. Mølleå Division

Kandersteg. Mølleå Division Kandersteg Mølleå Division 1. 12. juli 2006 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes d. 1. juli på Stengård St. kl. 11.45. Det tager ca. 20 timer

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev. Forældre skal deltage.

Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev. Forældre skal deltage. Til deltagerne på ungdomsskolens 2016 skitur i uge 8. Du indkaldes hermed til det obligatoriske orienteringsmøde: Torsdag den 21. januar kl. 19.00-21.00 Sct. Georgsgården, Nordens Allé 1, Brønderslev.

Læs mere

SKI SKISTAVE SKISTØVLER

SKI SKISTAVE SKISTØVLER GENERELT For at vi alle skal få det optimale ud af skituren har vi lavet en lille guide, som forhåbentlig giver svar på eventuelle spørgsmål, der kan opstå omkring turen, ski, snowboard, udstyr og beklædning.

Læs mere

Informationsfolder for FLE s skitur 2016. Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig

Informationsfolder for FLE s skitur 2016. Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig Bergeralm ved Steinach am Brenner Østrig Forord Skituren 2016 går igen år til skiområdet Bergeralm ved Steinach am Brenner. Steinach am Brenner ligger i det østrigske Tyrol ca. 20 km syd for Innsbruck

Læs mere

Velkommen til skimøde 2019

Velkommen til skimøde 2019 Velkommen til skimøde 2019 Jammerbugt, Rebild & Vesthimmerlands Ungdomsskoler Skitur til Neukirchen / Bramberg Uge 8, 2019 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Neukirchen - Byen - Skiområdet Venedigerblick

Læs mere

Velkommen til skimøde 2016

Velkommen til skimøde 2016 Velkommen til skimøde 2016 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2016 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

Guide: Sådan passer du på din hud i kulden

Guide: Sådan passer du på din hud i kulden Guide: Sådan passer du på din hud i kulden Udslæt, irritation og sprængte blodkar. Det er blot nogle af de skader, din hud kan få ved at opholde dig udenfor i kulden. Af Heidi Pedersen, 26. januar 2013

Læs mere

Kandersteg. Sandved/Tornemark

Kandersteg. Sandved/Tornemark Kandersteg Sandved/Tornemark 4. - 13. juli 2007 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes onsdag d 4. juli kl. 18.45 på Ringsted banegård og ankommer

Læs mere

Fredag den 9. februar til onsdag den 14. februar

Fredag den 9. februar til onsdag den 14. februar Bad Gastein 2018 Fredag den 9. februar til onsdag den 14. februar VIGTIGE DATOER Torsdag den 8. Februar: Aflevering af kufferter (tiderne sendes ud 2 uger før) OBS. Kun unge fra Ringkøbing-Skjern. Fredag

Læs mere

Informationsfolder for FLE s skitur 2012. Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig

Informationsfolder for FLE s skitur 2012. Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig Bergeralm ved Steinach am Brenner Østrig Forord Skituren 2012 går igen år til skiområdet Bergeralm ved Steinach am Brenner. Steinach am Brenner ligger i det østrigske Tyrol ca. 30 km syd for Innsbruck

Læs mere

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød Ita Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 23. juni kl. 10.30 Mødetid Fra kl. 10.00 senest 10.15 Bagageindlevering Torsdag d. 22. juni kl.

Læs mere

Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00

Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00 Til deltagerne på ungdomsskolens 2013 skitur i uge 8. Du indkaldes hermed til det obligatoriske orienteringsmøde: Mandag den 28. januar kl. 19.00-21.00 på Hjallerup skole, Idræts Alle 6, 9320 Hjallerup.

Læs mere

HMI Skilejrskole. Wagrain Program og sikkerhedsregler

HMI Skilejrskole. Wagrain Program og sikkerhedsregler HMI Skilejrskole Wagrain 2017 Program og sikkerhedsregler Lørdag den 28.01.17 (afrejse) 08.30-09.30 Fælles morgenmad & sang. 10.00-12.00 Pakning af baggage, rengøring af hele skolen, bagage til bussen

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer

Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer Infomøde 12. dec. Hafjell - Lillehammer SE Udlandstur 2014 tur i Norge Hafjell v. Lillehammer Hvem? Alle elever på Sydvestjyllands Efterskole og medarbejdere + ægtefæller og børn i alt 180. Hvornår? Afrejse

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød

Ita. Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken Allerød Ita Fritids- & ungdomsklubben Klub Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 28. juni kl. 10.30 Mødetid Fra kl. 10.00 senest 10.15 Bagageindlevering Torsdag d. 27. juni kl.

Læs mere

Natur/teknik Lidt om vejret Side 1. Lidt om vejret

Natur/teknik Lidt om vejret Side 1. Lidt om vejret Natur/teknik Lidt om vejret Side 1 Lidt om vejret Baggrund Alle mennesker interesserer sig for vejret. Meteorologer gør det professionelt. Fiskere gør det for deres sikkerheds skyld. Landmænd for udbyttes

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnenfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager Kære Roland 2- deltager Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til Det Skabende Roland 2 2014. Vi glæder os rigtig mega meget til at se dig og de 41 andre deltagere til en uforglemmelig uge.

Læs mere

Ski-møde 20/3 kl La Rosiere uge

Ski-møde 20/3 kl La Rosiere uge Ski-møde 20/3 kl. 17.30 La Rosiere uge 15 2019 Afgang/hjemkomst Mødetid i Kastrup lufthavn: Lørdag den 6. april senest kl. 7.00 Terminal 2 HUSK PAS / PENGE / mad til flyturen Fly nr. EZY2654 til Milano

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens. skitur til Neukirchen i Østrig

Velkommen til Ungdomsskolens. skitur til Neukirchen i Østrig Velkommen til Ungdomsskolens skitur 2019 til Neukirchen i Østrig Personale Johs. Odgaard Joan Kirkebak Louise Jakobsen Anders Thisted Mads Overgaard Maja Borg Mads Jespersen Kontakttelefon: 99 70 62 83

Læs mere

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod)

Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Patientvejledning Behandling af Aktinisk Keratose med Aldara (Imiquimod) Aktinisk Keratose 1 Du er sat i behandling med Aldara creme, fordi du har Aktinisk Keratose, også kaldet solkeratose. For at opnå

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

Hvad er atopisk eksem

Hvad er atopisk eksem Hvad er atopisk eksem Atopisk eksem, også kaldet børneeksem og astmaeksem giver tør hud med kløe og rødme. Omkring hvert 3. barn udvikler atopisk eksem. Eksemet starter ofte før 2 års alderen, og de fleste

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2017 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2018 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2018 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2018 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens. skitur 2015. til Hovden i Norge

Velkommen til Ungdomsskolens. skitur 2015. til Hovden i Norge Velkommen til Ungdomsskolens skitur 2015 til Hovden i Norge Personale Joan Kirkebak Janni Kristensen Louise Jakobsen Lars Moss Anders Thisted Henrik Nielsen Johs. Odgaard Kontakttelefon: 99 70 62 83 Rejseplan

Læs mere

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE Pandelampe Praktisk undertøj Vandresko/ støvle Gerne en lille let model med to til tre AAA batterier og LED pærer. Løbesko Der vil ofte indgå aktiviteter på

Læs mere

ISTID OG DYRS TILPASNING

ISTID OG DYRS TILPASNING ISTID OG DYRS TILPASNING - undervisningsmateriale For 12.000 år siden var der istid i Danmark. Den gang levede der dyr her, som var tilpasset klimaet. Mange af disse dyrearter lever ikke mere. På de følgende

Læs mere

SNE FOR ALVOR. Kun 3 timer fra færge til piste. Nu 26 alpine piste. Priser fra 3.080,- Se side 2-3. Se bagsiden. Se side 4-5

SNE FOR ALVOR. Kun 3 timer fra færge til piste. Nu 26 alpine piste. Priser fra 3.080,- Se side 2-3. Se bagsiden. Se side 4-5 SKI FOR SJOV Foto: Göran Assner Kun 3 timer fra færge til piste Se side 2-3 Nu 26 alpine piste Se bagsiden Priser fra 3.080,- Se side 4-5 Book ferien på www.colorline.dk SNE FOR ALVOR HOVDEN HAR DET 3

Læs mere

HAMMERUM!EFTERSKOLE! PROGRAM!

HAMMERUM!EFTERSKOLE! PROGRAM! LOFSDALEN2015 HAMMERUMEFTERSKOLE PROGRAM 2 HEILOFSDALEN2015 Programmetermegetafhængigtafvindogvejr,såImåforberedejerpå ændringermedkortvarsel. Fredagden16.januar 2.45 Godmorgen 3.15 Pakningafmadkasser

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Teramo 2014 de sidste informationer

Teramo 2014 de sidste informationer Teramo 2014 de sidste informationer Udrejse fredag den 4. juli 2014 Mødetid i Terminal 2 kl. 04:30 gælder alle U14P + U16D + U18D flyver med Air Berlin via Düsseldorf Afgang København kl. 06:25 Ankomst

Læs mere

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2019

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2019 Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2019 Kære kursusdeltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungerer samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

NORGESTUREN 2014 Elev- og forældreorientering

NORGESTUREN 2014 Elev- og forældreorientering NORGESTUREN 2014 Elev- og forældreorientering Et af skoleårets højdepunkter - NORGESTUREN - nærmer sig. Her er nogle foreløbige oplysninger. Vores rejsemål er: Johnsgård Turistsenter Sømådalen 2443 Drevsjø

Læs mere

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre.

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. Dansk Vandrelaug Kultorvet 7, 1. 1175 København K Tlf. 3312 1165 ma.-fre. kl. 13-17 Fax 3313 1165 dvl@dvl.dk www.dvl.dk

Læs mere

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET Sol SOL Selv om du holder af solen, så nyd den med måde, og undgå at blive solskoldet. Overdreven solbadning uden beskyttelse kan give varige hudskader og føre til kræft i huden. Huden bliver også ødelagt,

Læs mere

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole Sikkerhed på Faarevejle Efterskole 2017 1 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Natterend Passage af Skjoldsvej og Parkvænget Sejlads Skilejrskole Skoleskyderi/ Voldelig indtrængen Sløjd Trangia Badning

Læs mere

Her følger en række praktiske oplysninger. Læs det grundigt igennem, selv om der er meget læsestof:

Her følger en række praktiske oplysninger. Læs det grundigt igennem, selv om der er meget læsestof: Rejse til Kandersteg Kære rejsedeltager på turen til Kandersteg d. 3. 12. juli 2015: Om kort tid venter der dig en stor spejderoplevelse. Vi er pt. 57 fra Voerladegård Gruppe, der skal rejse sammen til

Læs mere

Velkommen til skimøde 2018

Velkommen til skimøde 2018 Velkommen til skimøde 2018 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2018 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2014

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2014 Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2014 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Rejsefolder. Sæson 2018/2019. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser.

Rejsefolder. Sæson 2018/2019. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. Rejsefolder Sæson 2018/2019 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Skitur til Østrig Tallene taler deres tydelige sprog i St. Johann, som er et af Højmark Rejsers

Læs mere

GODT AT VIDE OM: VINTERRONING

GODT AT VIDE OM: VINTERRONING GODT AT VIDE OM: VINTERRONING HVORNÅR ER DET VINTERRONING? DGI s anbefalinger - omkring påklædning i forhold til årstid og vandtemperatur: Fra 1. maj til 30. september og vandtemperatur på min. 16ºC Long

Læs mere

Lavuk Skitur 2017 Hôtel Le Chalet Blanc i det naturskønne Montgenévre i de Franske Alper

Lavuk Skitur 2017 Hôtel Le Chalet Blanc i det naturskønne Montgenévre i de Franske Alper Lavuk Skitur 2017 Hôtel Le Chalet Blanc i det naturskønne Montgenévre i de Franske Alper Vigtig information Du skal være i Kastrup lufthavn lørdag den 21. januar 2017 kl.08.45. Vi mødes udenfor 7 Eleven

Læs mere

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding.

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2013 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela

Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela Buen camino! AT7 El Camino de sidste 100 kilometer fra Sarria til Santiago de Campostela Praktisk information Hvornår skal vi hvad? Uge 34-35: Første vejledning Uge 36 (05.09.): Øvevandringstur. Esrum

Læs mere

Kandersteg. Thorning, Karup. Rødkær. 06. 15. juli 2014

Kandersteg. Thorning, Karup. Rødkær. 06. 15. juli 2014 Kandersteg Thorning, Karup & Rødkær 06. 15. juli 2014 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes d. 6. juli på Thorning Skoles P-plads kl. 12.00.

Læs mere

SKOLREJSE TIL ST TEN

SKOLREJSE TIL ST TEN SKOLREJSE TIL 20 ST TEN Tag skoleklassen til Stöten som har SÄLENS L NGSTE BEDSTE SKILØ OPLEV STÖTEN MED SKOLEKLASSEN Vi tager hånd om skolegrupper fra bookingen til hjemrejsen. I Stöten findes lange lette

Læs mere

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst

Info om turen til Bornholm Rejseplan og program for turen til Bornholm Station Afgang Station Ankomst Station Afgang Station Ankomst Info om turen til Bornholm Tak for sidst! Som lovet følger her nogle praktiske informationer vedr. turen til Bornholm d. 27.-31. maj. Vi har nu modtaget de endelige rejsetider fra DSB. Det viser sig desværre,

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

DATO FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Aftensro kl 22:00

DATO FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Aftensro kl 22:00 Ugens program for 2t, Nørre Gymnasiums studietur 24/4-29/4 Korsika 2016 DATO FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Aftensro kl 22:00 Søndag 24/4 REJSEDAG: Mødetidspunkt i Kastrup Lufthavn, terminal 2, kl 5.30 Fly

Læs mere

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig

Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Så er det nu det sker! Rejs med Silkeborg Skiklub på uge 7-turen til Vorderlanersbach i Østrig Igen i år har Silkeborg Skiklub bestilt det familievenlige Hotel Kirchlerhof - www.kirchlerhof.at - til uge

Læs mere

Østrig, Oberndorf, Uge 7, 2015

Østrig, Oberndorf, Uge 7, 2015 Tag med andre børnefamilier på skitur til Østrig og få introduceret børnene til skiløb på en afslappet facon af danske skiinstruktører. Vi skal bo i superlækre omgivelser på hotel Penzinghof i Oberndorf.

Læs mere

Pakkeliste til sommerrejse i Island

Pakkeliste til sommerrejse i Island Pakkeliste til sommerrejse i Island Rigtig beklædning er forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af en rejse, der foregår meget udendørs og i verdens smukkeste natur. Dette er vores forslag til

Læs mere

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Ferielejlighederne ligger i den smukke østrigske bjergby Bad Gastein i 1000 m. højde. Bad Gastein ligger ca. 2 timers kørsel fra München og kun 1 time fra Mozarts

Læs mere

Skiferie til Østrig for hele familien?

Skiferie til Østrig for hele familien? Skiferie til Østrig for hele familien? - så er det med Skiklub BFI I skal af sted! Kære alle forældre, elever og andre med tilknytning til Bornholms Frie Idrætsskole. Skiklub BFI har igen den fornøjelse,

Læs mere

Velkommen på Nathejk Sådan sniger I jer i mørket. Gode råd om påklædning Vigtig info Pak det helt rigtige udstyr.

Velkommen på Nathejk Sådan sniger I jer i mørket. Gode råd om påklædning Vigtig info Pak det helt rigtige udstyr. Velkommen på Nathejk Sådan sniger I jer i mørket Gode råd om påklædning Vigtig info Pak det helt rigtige udstyr www.nathejk.dk Velkommen på Nathejk! Denne bog er jeres. Den indeholder mange vigtige oplysninger

Læs mere

S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N

S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N & S T I F I N D E R T U R N E R I N G E N 2 0 1 8 Stifindere hos De Gule Spejdere - Giv aldrig op! Forestil jer en turnering hvor venskab og samarbejde giver Jer en førsteplads. En turnering hvor Jeres

Læs mere

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES D I T SY N E R V I GT I G T Hvad kan være symptomer på tørre øjne? Tørre øjne kan vise sig på mange forskellige måder som for eksempel:

Læs mere

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 1 Indhold Kort om hvad spejdernes lejr er for noget:... 3 Fællestransport:... 4 Besøgsdag/ Afhentningsdag for mikro og minier:... 4 Oppakning:... 5 Ordensregler:...

Læs mere

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte Sådan undgår du alpine skiskader foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte På ski uden skader foto: head Hvis du vil undgå at blive én af de 5.000 danske alpinløbere, der hvert år vender hjem

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly Velkommen til Skovbørnehaven Fredly 1 Velkommen til Skovbørnehaven Fredly, vi glæder os til at lære Jer og Jeres barn, at kende. For at byde jer den bedst mulige start har vi her samlet nogle oplysninger

Læs mere

Luftfugtighed... Det vil sige meget højt vandindhold...

Luftfugtighed... Det vil sige meget højt vandindhold... Luftfugtighed... Det vil sige meget højt vandindhold... Vand i en agurk... Det vil sige meget højt vandindhold... Hmmmmmmmmmm, øh, øh, øh, nånåda, ser man det... Det vil sige 2%fra at bo i en agurk..

Læs mere

Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab.

Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab. Regler for Vinter-roning i Stouby kajak fællesskab. Hvis man ror i tidsrummet mellem standerstrygning i 31. oktober og til standerhejsning i 1. april, skal man overholde en række bestemmelser. I det tidsrum

Læs mere

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem

Det, du glemte at spørge om. Gode råd om behandling af børneeksem Det, du glemte at spørge om Gode råd om behandling af børneeksem Hvad er børneeksem? Børneeksem kaldes også atopisk eksem og tidligere også astmaeksem. Børneeksem er en sygdom med tør, kløende hud og perioder

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens Aktivitetsprogram. Sæson Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser.

Velkommen til Ungdomsskolens Aktivitetsprogram. Sæson Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. Velkommen til Ungdomsskolens Aktivitetsprogram Sæson 2017-18 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Skitur til Østrig Tallene taler deres tydelige sprog i St.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Isotrex 0,05 % gel Isotretinoin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Skieventyr til Banff og Jasper

Skieventyr til Banff og Jasper Skieventyr til Banff og Jasper Tag til Canada og oplev de fantastiske muligheder for at stå på ski og snowboard. Oplev den smukke natur, de imponerende bjerge og ikke mindst de utrolige pister i Rocky

Læs mere

Din søndagsbåd til Skandinaviens største skioplevelser

Din søndagsbåd til Skandinaviens største skioplevelser FREDERIKSHAVN - OSLO HIRTSHALS - STAVANGER/BERGEN HIRTSHALS - LARVIK HIRTSHALS - KRISTIANSAND Din søndagsbåd til Skandinaviens største skioplevelser Gør dig fri De bedste skieventyr fra de bedste destinationer

Læs mere

STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013

STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013 17-6-2013 STABY EFTERSKOLE 8. KL. TUR TIL SVERIGE 2013 Infohæfte Leif Laugesen og Kaja Toft Kære elever og forældre i 8A Dette hæfte indeholder oplysninger om turen i uge 25 for 8. klasse. Turen starter

Læs mere

Spejderhytten Frederikshøj Løjt Kirkeby - Aabenraa

Spejderhytten Frederikshøj Løjt Kirkeby - Aabenraa Spejderhytten Frederikshøj Løjt Kirkeby - Aabenraa Praktiske oplysninger: Bagageindlevering: Lørdag d. 27. juli kl. 10.30 Lommepenge, gult og blåt sundhedskort samt pas afleveres samtidig med bagagen ved

Læs mere

Velkommen til skimøde 2017

Velkommen til skimøde 2017 Velkommen til skimøde 2017 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2017 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

PERSONLIG PAKKELISTE: PÅKLÆDNING: 1 JAKKE 1 PAR BUKSER 1 FDFSKJORTE 1 PAR STRØMPER 1 PAR SOKKER 1 UNDERTRØJE-KORT ELLER LANG ÆRMET STØVLER

PERSONLIG PAKKELISTE: PÅKLÆDNING: 1 JAKKE 1 PAR BUKSER 1 FDFSKJORTE 1 PAR STRØMPER 1 PAR SOKKER 1 UNDERTRØJE-KORT ELLER LANG ÆRMET STØVLER PERSONLIG PAKKELISTE: PÅKLÆDNING: 1 JAKKE 1 PAR BUKSER 1 FDFSKJORTE 1 PAR STRØMPER 1 PAR SOKKER 1 UNDERTRØJE-KORT ELLER LANG ÆRMET STØVLER RYGSÆK-SOVEPOSE: RYGSÆK M. OVERTRÆK SORT AFFALDSSÆK TIL AT HAVE

Læs mere

Hvad skal ledere vide om Spejderen!

Hvad skal ledere vide om Spejderen! Hvad skal ledere vide om Spejderen! 1. Har spejder nogen sygdomme. 2. Har spejderen brug for medicin. 3. Er spejderen vådligger (Ekstra sovepose skal medbringes). 4. Kan spejderen svømme. 5. Er spejderen

Læs mere

Brogården & Mosede Klub Lalandiatur d oktober. 2016

Brogården & Mosede Klub Lalandiatur d oktober. 2016 Brogården & Mosede Klub Lalandiatur d. 7. - 9. oktober. 2016 Så er det ved at være tid til at vi igen skal til Lalandia. Vi har 10 stk. 8-mands hytter med plads til 7-8 børn/unge og en medarbejder i hver

Læs mere

Praktisk info. - vedr. skiekskursion Bad Gastein

Praktisk info. - vedr. skiekskursion Bad Gastein Praktisk info - vedr. skiekskursion Bad Gastein Snedybde den 27/12-2018 I perioden tirsdag den 16/01-18 til søndag den 21/01-18 Tirsdag den 16/01-18 13.50-14.00 Pakning og afgang på OG 13.00-24.00 Bus:

Læs mere

Pleje af. barnets hud

Pleje af. barnets hud Pleje af barnets hud Indhold Tør hud Bad Bleskift og røde numser Arp Av! Mine ører falder af Suttemund Tørre læber/slikke-eksem Til mor og far: Forældre skal passe på hænderne Daglig hudpleje En velplejet

Læs mere