Side 1. O V E R E N S K O M S T for honorarlønnede sygehuslæger OK-05

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1. O V E R E N S K O M S T for honorarlønnede sygehuslæger OK-05"

Transkript

1 AMTSRÅDSFORENINGEN Side 1 FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for honorarlønnede sygehuslæger 2005

2 Side 2

3 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE M.V OVERENSKOMSTENS OMRÅDE ARBEJDSOMRÅDE... 6 KAPITEL 2. LØN M.V NYT LØNSYSTEM GRUNDLØN FUNKTIONSLØN KVALIFIKATIONSLØN OVERGANGSBESTEMMELSER PENSION ATP-BIDRAG UDBETALING AF LØN OG INDBETALING AF PENSIONSBIDRAG KAPITEL 3. ARBEJDSTID, VAGT, FRIDAGE M.V ARBEJDSTID VAGT UDEN FOR TJENESTESTEDET EFFEKTIVT ARBEJDE UNDER VAGT UDEN FOR TJENESTESTEDET SENIORVILKÅR FRIHED OG ERSTATNINGSFRIHED HVILETID OG FRIDØGN KOMPENSATIONSFRIHED KAPITEL 4. ØVRIGE ANSÆTTELSESVILKÅR EFTERUDDANNELSE LØN UNDER SYGDOM... 15

4 Side BARNS 1. SYGEDAG ATTESTUDSTEDELSE PATIENTTRANSPORT BIBESKÆFTIGELSE EFTERLØN OPSIGELSE, AFSKEDIGELSE M.V OVERGANGSORDNINGER ØVRIGE ANSÆTTELSESVILKÅR KAPITEL 5. OVERENSKOMSTENS IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE IKRAFTTRÆDELSES- OG OPSIGELSESBESTEMMELSER PROTOKOLLAT NR. 1 VEDRØRENDE ANSÆTTELSE AF SYGEHUSLÆGER VED MINDRE SYGEHUSE MED 2 KLINISKE AFDELINGER PROTOKOLLAT NR. 2 VEDRØRENDE SYGEHUSLÆGERS DELTAGELSE I VAGT MED FREMMØDE INDEN FOR 10 MINUTTER, JF. 12, STK BILAG 1. OVERSIGT OVER AFTALER VEDRØRENDE SYGEHUSE, DER ALENE HAR TILKNYTTET HONORARLØNNEDE SYGEHUSLÆGER BILAG 2. VEJLEDENDE KRITERIER FOR FUNKTIONSLØN OG KVALIFIKATIONSLØN... 27

5 Side 5 KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE M.V. 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE **NYT** Stk. 1. Overenskomsten omfatter sygehuslæger ved blandede kirurgiske medicinske sygehuse med én overlæge inden for Amtsrådsforeningens forhandlingsområde. Selvejende institutioner, hvormed amtet har indgået driftsoverenskomst, er omfattet af nærværende overenskomst, hvis det af driftsoverenskomsten fremgår, at institutionen er forpligtet til at følge de overenskomster, som Amtsrådsforeningen har indgået, og der på tidspunktet for nærværende overenskomsts ikrafttræden ikke på institutionen er aftalt andet overenskomstgrundlag. Hvis der på institutionen er aftalt andet overenskomstgrundlag fortsætter dette, medmindre der indgås anden aftale mellem nærværende overenskomsts parter. Stk. 2. Overenskomsten omfatter ikke 1) tjenestemænd, 2) pensionerede tjenestemænd fra a) staten, folkeskolen og folkekirken, b) (amts)kommuner, c) offentligt finansierede eller koncessionerede virksomheder, 3) andre, der oppebærer understøttelse eller egenpension fra en pensionsordning, hvortil det offentlige har ydet bidrag, samt 4) personer, der er fyldt 70 år. Stk. 3. Efter aftale mellem overenskomstens parter kan der ansættes sygehuslæger ved mindre sygehuse med 2 kliniske afdelinger, jf. protokollat nr. 1 vedrørende ansættelse af sygehuslæger ved mindre sygehuse med 2 kliniske afdelinger.

6 Side 6 BEMÆRKNINGER: Et blandet kirurgisk-medicinsk sygehus er karakteriseret ved, at der kun er ansat 1 overlæge, og at der ved sygehuset foregår en reel kirurgisk og medicinsk virksomhed med mulighed for akut indlæggelse. Traditionelt har hovedvægten ved blandede sygehuse været lagt på den kirurgiske virksomhed. Parterne har, jf. bilag 1, indgået konkrete aftaler om ansættelse af sygehuslæger ved henholdsvis kirurgiske og medicinske specialsygehuse. Opmærksomheden henledes på, at overlægen ved et blandet kirurgisk-medicinsk sygehus skal være lægefagligt bedømt til stillingen i henhold til lægelovens ARBEJDSOMRÅDE En sygehuslæge er forpligtet til efter bestemmelse af overlægen ved det sygehus/afdeling, hvor pågældende er ansat, at deltage i lægearbejdet, der er henlagt til sygehuset/afdelingen. KAPITEL 2. LØN M.V. 3. NYT LØNSYSTEM Stk. 1. Lønsystemet består af fire elementer: Grundløn, jf. 4, funktionsløn, jf. 5, kvalifikationsløn, jf. 6, og resultatløn, jf. 27, pkt. 4. Lønnen til deltidsbeskæftigede beregnes som en forholdsmæssig del af lønnen til fuldtidsbeskæftigede. **NYT** Stk. 2. Sygehuslæger er omfattet af: 1. Aftale om lokal løndannelse for overlæger m.fl. (Amtsrådsforeningens Personaleadministrative Vejledning ) 1 2. Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse (APV ) 3. Aftale om gennemsnitsløngaranti (APV ) 1 Amtsrådsforeningens Personaleadministrative Vejledning benævnes fremover APV.

7 Side 7 BEMÆRKNINGER: Aftale om ny løndannelse med KTO er med virkning fra den erstattet af Aftale om lokal løndannelse for overlæger m.fl. Aftalen indeholder bl.a. bestemmelser om forhandlingssystemet, rets- og interessetvister samt opsigelse og ophør af aftaler om funktionsløn og kvalifikationsløn. 4. GRUNDLØN **NYT** Stk. 1. For sygehuslæger er grundlønnen kr. + et ikke-pensionsgivende tillæg på kr. med virkning fra den kr. + et ikke-pensionsgivende tillæg på kr. For sygehuslæger, der ansættes fra den eller senere, er grundlønnen kr. + et ikke-pensionsgivende tillæg på kr. med virkning fra den kr. + et ikke-pensionsgivende tillæg på kr. Alle løndele er angivet i niveau. **NYT** Stk. 2. Grundlønsforhøjelsen pr sker med fuldt og helt gennemslag, dvs. uden nogen form for modregning på grund af centrale eller lokale aftaler. Såvel centralt som lokalt aftalte trin og/eller tillæg bevares. **NYT** Stk. 3. Grundlønsforhøjelsen pr sker med fuldt gennemslag. Alle centralt aftalte trin/tillæg bevares. Alle lokalt aftalte trin/tillæg bevares, medmindre der lokalt er aftalt reduktion som følge af centralt aftalte ændringer. Der foretages modregning i udligningstillæg, medmindre andet er aftalt, herunder om der konkret skal tages særlig stilling for den enkelte ansatte. 5. FUNKTIONSLØN Stk. 1.

8 Side 8 Funktionsløn ydes ud over grundlønnen. Funktionsløn baseres på de funktioner (arbejds- og ansvarsområder), der er knyttet til den enkelte stilling, som sygehuslægen varetager. Funktionerne skal være særlige funktioner, der ligger ud over de funktioner, der forudsættes varetaget for grundlønnen. Stk. 2. Funktionsløn aftales decentralt på grundlag af de funktioner, sygehuslægen varetager. Funktionsløn ydes som pensionsgivende tillæg. Ikke-pensionsgivende tillæg, der er aftalt med ikrafttræden tidligere end den , forbliver ikke-pensionsgivende med mindre andet aftales. Fastsættelsen af funktionsløn kan bl.a. tage udgangspunkt i de eksempler, der er anført i bilag 2 om vejledende kriterier for funktions- og kvalifikationsløn. 6. KVALIFIKATIONSLØN Stk. 1. Kvalifikationstillæg ydes udover grundløn og eventuel funktionsløn. Kvalifikationstillæg baseres på den enkelte medarbejders kvalifikationer. Stk. 2. For sygehuslæger med 14 års anciennitet (eller derover) som læge efter bestået embedseksamen ydes et pensionsgivende tillæg på kr. årligt ( niveau). Stk. 3. Til sygehuslæger, der har autorisation som speciallæge, ydes et ikkepensionsgivende tillæg på kr. årligt ( niveau). Stk. 4. Kvalifikationsløn aftales i øvrigt decentralt. Kvalifikationsløn ydes som pensionsgivende tillæg. Ikke-pensionsgivende tillæg, der er aftalt med ikrafttræden tidligere end den , forbliver ikke-pensionsgivende med mindre andet aftales. Fastsættelsen af kvalifikationsløn kan bl.a. tage udgangspunkt i de eksempler, der er anført i bilag 2 om vejledende kriterier for funktions- og kvalifikationsløn.

9 Side 9 7. OVERGANGSBESTEMMELSER Stk. 1. Sygehuslæger, der var ansat den , bevarede i forbindelse med overgang til nye lønformer pr. den , bevarer som minimum deres hidtidige samlede faste løn inkl. tillæg, herunder evt. tillæg af decentral løn. Denne personlige løngaranti gælder, så længe de pågældende sygehuslæger er ansat i samme stilling, som de var ansat i ved overgang til nye lønformer. Ændres beskæftigelsesgraden, reguleres den personalige løngaranti tilsvarende. Den del af lønnen, som har været reguleret med procentregulering, reguleres fortsat. Aftale om lønforbedringer af decentral løn eller andre lokale lønordninger opretholdes kun i det omfang, der er tale om varige ordninger for den enkelte ansatte. I modsat fald forholdes efter den lokale aftales ordlyd. Stk. 2. Sygehuslæger, som ved overgang til nye lønformer fik et ikke-pensionsgivende overgangstillæg på kr. ( niveau), bevarer dette overgangstillæg under ansættelsen i hidtidig stilling. Stk. 3. Overgangstillægget kan ikke modregnes i funktions- og kvalifikationslønnen under den pågældendes ansættelse, dog bortset fra forfremmelser til højere grundlønninger. Overgangstillægget indgår ikke i vurderingen af, hvilken funktions- og kvalifikationsløn, der skal aftales for den pågældende fremover. 8. PENSION Stk. 1. Det samlede pensionsbidrag udgør 16,12% af de pensionsgivende løndele. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Lønspecifikationen skal indeholde oplysninger herom. Stk. 2. Efter anmodning fra en sygehuslæge kan der i en nærmere fastsat periode tilbageholdes et ekstraordinært pensionsbidrag.

10 Side 10 Stk. 3. Hvis en sygehuslæge afholder ferie med feriegodtgørelse ydet af en tidligere arbejdsgiver eller afholder ferie uden ret til ferie med løn eller feriegodtgørelse, indbetales sædvanlige pensionsbidrag, som om der var afholdt ferie med løn. Stk. 4. Ændringer i vedtægter/regulativer for Lægernes Pensionskasse skal godkendes af overenskomstens parter. Stk. 5. Tilbagekøb uden forbindelse med pensionsbegivenhedens indtræden kan ikke finde sted for bidrag, der er indbetalt efter den For bidrag indbetalt inden denne dato gælder de hidtidige regler. Tilbagekøb kan dog finde sted for så vidt angår pensionsbidrag, der er indbetalt for udenlandske statsborgere i forbindelse med, at de tager bopæl uden for Danmark. Lægernes Pensionskasse har udarbejdet skema om ansættelsesoplysninger m.v. herom. 9. ATP-BIDRAG Sygehuslæger er omfattet af ATP-ordningens C-sats, jf. APV UDBETALING AF LØN OG INDBETALING AF PENSIONSBIDRAG Lønnen udbetales månedsvis bagud. Samtidig med udbetaling af lønnen indbetaler amtet det samlede pensionsbidrag til Lægernes Pensionskasse. KAPITEL 3. ARBEJDSTID, VAGT, FRIDAGE M.V. 11. ARBEJDSTID Stk. 1. For sygehuslæger er ikke fastsat en højeste arbejdstid. Disse sygehuslægers arbejdstid kan derfor ikke afgrænses til et bestemt omfang, hvoraf følger, at der ikke kan ydes godtgørelse for overarbejde. Arbejdet søges tilrettelagt således, at den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid for en fuldtidsbeskæftiget sygehuslæge ikke væsentligt overstiger 37 timer pr. uge.

11 Side 11 Stk. 2. Det daglige arbejde tilrettelægges under hensyn til sygehusets/afdelingens/institutionens drift, herunder patientbehandling samt de af ledelsen nærmere fastsatte bestemmelser herfor. For den enkelte sygehuslæge udarbejdes for en lokalt nærmere fastsat periode en plan over vagter, ugentlige fridage og eventuelle afspadseringsdage. Ved ændringer i vagtformen gives et varsel på 3 måneder. Stk. 3. Sygehuslæger er omfattet af Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere (APV ). 12. VAGT UDEN FOR TJENESTESTEDET Stk. 1. Sygehuslæger kan pålægges vagt uden for tjenestestedet, hvor sygehuslægen tilkaldes til effektivt arbejde. Vagt uden for tjenestestedet indebærer, at sygehuslægen skal kunne give møde omgående efter tilkald, dog normalt senest 30 minutter efter tilkald. Sygehuslægen tager ud fra en lægelig vurdering selv stilling til, om det er nødvendigt at indfinde sig på afdelingen. Vagt uden for tjenestestedet kan normalt højst pålægges hvert 3. døgn. Stk. 2. Vagt uden for tjenestestedet betales på hverdage med 1.090,01 kr. pr. vagt ( niveau) og på lørdage, søndage og søgnehelligdage med 1.486,77 kr. pr. vagt ( niveau). Har en sygehuslæge inden for en måned undtagelsesvis mere end 10 vagter uden for tjenestestedet, betales en særlig godtgørelse, der udgør: a. 50% af vagthonoraret for den vagt og b. 100% af vagthonoraret for den 16. og følgende vagter. Stk. 3. Der ydes sygehuslæger, der varetager vagt ved sygehuse med akut modtagelse uden underordnede læger foran, et tillæg på 85,28 kr. pr. vagt ( niveau). Stk. 4. Ved tilkald under vagt uden for tjenestestedet i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 6 transporteres sygehuslægen vederlagsfrit til og fra tjenestestedet.

12 Side 12 Stk. 5. Overlæger, vagtbærende overlæger, afdelingslæger, sygehuslæger og 1. reservelæger/reservelæger kan indgå i samme vagt uanset sygehustype. Stk. 6. Under fravær på grund af ferie, sygdom, graviditet, barsel, adoption, omsorg og barns 1. sygedag ydes erstatning for mistet vagtindtægt. Der ydes ikke erstatning for mistet vagtindtægt, når ferie afholdes med feriegodtgørelse. Stk. 7. Sygehuslæger kan efter lokalaftale deltage i vagter med hurtigere fremmøde end anført i stk. 1, jf. protokollat nr EFFEKTIVT ARBEJDE UNDER VAGT UDEN FOR TJENESTESTEDET **NYT** Det effektive arbejde under vagt indregnes i arbejdstiden. I stedet for indregning i arbejdstiden kan der lokalt aftales betaling for effektivt arbejde under vagt. Betalingen udgør 409,36 kr. pr. time ( niveau). Såfremt tilgodehavende afspadsering som følge af vagtarbejde for sygehuslæger ikke er givet ved udgangen af 3. måned efter det er præsteret, udbetales timerne med 409,36 kr. pr. time ( niveau). Det effektive arbejde under vagt opgøres pr. påbegyndt time, hvor yderligere arbejde inden for samme time ikke medregnes. Ved tilkald uden for tjenestestedet regnes det effektive arbejde fra tilkaldelsen til afslutningen af arbejdet. Telefonopkald under vagten opgøres dog svarende til den faktiske belastning. Det gennemsnitlige antal timers effektive arbejde under vagt fastlægges efter lokal forhandling for vagtlaget. Hvis parterne ikke kan blive enige, foretages en arbejdstidsregistrering, herunder opgørelse af det effektive arbejde under vagter, i en 3- måneders periode. En lokalaftale om gennemsnitsopgørelse kan af hver af parterne opsiges med 3 måneders varsel. Når aftalen opsiges, indledes forhandlinger om en ny aftale.

13 Side SENIORVILKÅR Sygehuslæger, der efter det 62. år har vagt uden for tjenestestedet, har ret til 2 ugers frihed med løn om året. For sygehuslæger, der har ret til en uges kompensationsfrihed, bortfalder denne kompensationsfrihed samtidig hermed. For sygehuslæger, der har fraskrevet sig retten til kompensationsfrihed, bortfalder tillægget på kr. ( niveau), som er ydet som erstatning herfor. 15. FRIHED OG ERSTATNINGSFRIHED Stk. 1. Sygehuslæger har normalt fri på lørdage, søndage og søgnehelligdage. Stk. 2. Har en sygehuslæge haft vagt på en lørdag, søndag eller søgnehelligdag ydes en anden fridag herfor. Denne fridag medregnes ikke i den ugentlige arbejdstid. Stk. 3. Der ydes en ugentlig fridøgnsperiode af 55 til 64 timers samlet varighed. Opdeles fridøgnsperioden skal hver periode udgøre mindst 35 timer, dog 32 timer såfremt der er indgået aftale om nedsættelse af hviletiden. Sammenlægning af flere fridøgnsperioder sker ved at forlænge perioden med 24 timer pr. fridøgn. 16. HVILETID OG FRIDØGN Med henblik på en fortsat opretholdelse af et rimeligt beredskab inden for sygehus- og institutionsområdet m.v. er der i henhold til kapitel 5 i Beskæftigelsesministeriets bekendtgørelse nr. 611 af om hvileperiode og fridøgn m.v. (APV ) mellem Foreningen af Speciallæger og Amtsrådsforeningen aftalt følgende supplerende bestemmelser om daglig hviletid og ugentlig fridøgn til de i arbejdsmiljølovens kapital 9 og ovennævnte bekendtgørelses kapitel 2 og 4 omtalte regler: 1) Vagt bortset fra effektiv tjeneste er hviletid.

14 Side 14 2) Reglerne i ovennævnte bekendtgørelses 16, stk. 3, hvorefter nedsættelse eller udskydelse af hvileperioden højst kan ske i 10 døgn i hver kalendermåned og i højst 45 døgn i et kalenderår, finder ikke anvendelse. 3) Under vagttjeneste bevirker telefonopkald, der ikke medfører aktivitet, ingen afbrydelse af hviletiden, dog således at der i tidsrummet kl kun kan indgå indtil 3 opkald (uden aktivitet), før hviletiden afbrydes. 4) Ved skriftlig aftale mellem de enkelte sygehus/institution og Foreningen af Speciallæger kan det fastsættes, at nedsættelse af hviletiden mellem to døgns hovedarbejder til 8 timer kan finde sted. 5) Ved skriftlig aftale mellem det enkelte sygehus/institution og Foreningen af Speciallæger kan det fastsættes, at der kan tilrettelægges tjeneste således, at der kan være op til 12 døgn mellem 2 fridøgn. 6) Hvor det ikke umiddelbart er muligt at foretage arbejdstilrettelæggelse i overensstemmelse med ovennævnte bestemmelser, træffes der aftale mellem overenskomstens parter om særlige løsninger, der skal tilstræbe overholdelse af foranstående bestemmelser og arbejdsmiljølovens og bekendtgørelsens bestemmelser i videst muligt omfang. Aftalen skal forelægges Arbejdstilsynet til godkendelse. 17. KOMPENSATIONSFRIHED Stk. 1. For alle, der ansættes fra den eller senere, gælder, at de ikke er omfattet af bestemmelser om kompensationsfrihed. Stk. 2. Følgende bestemmelser er gældende for sygehuslæger ansat før den : I stedet for ulempegodtgørelse for tjeneste på søn- og helligdage m.v. ydes der sygehuslæger 1 uges kompensationsfrihed årligt. Kompensationsfrihed holdes så vidt muligt i sammenhængende perioder og fortrinsvis på tidspunkter, hvor fraværet er mindst følelig for afdelingens drift. Afviklingen af kompensationsfriheden sker uden begrænsning af reglerne i aftale om ferie for personale ansat i kommuner og amter.

15 Side 15 Fraskriver en sygehuslæge sig retten til 1 uges frihed, ydes et ikkepensionsgivende tillæg på kr. årligt ( niveau). Vedrører fraskrivelsen en tidsbegrænset periode, kan dette kun ske med amtets accept. Kompensationsfriheden kan efter aftale mellem den ansatte og amtet opspares med henblik på afvikling efter det 60. år eller på et andet aftalt tidspunkt. Fratræder den ansatte sin stilling inden den opsparede kompensationsfrihed er afviklet, udbetales de manglende dage med 7,4/1924 af den årlige faste løn (ekskl. pensionsbidrag) pr. ikke afviklet kompensationsfridag. KAPITEL 4. ØVRIGE ANSÆTTELSESVILKÅR 18. EFTERUDDANNELSE Af hensyn til den enkelte sygehuslæges faglige udvikling og kvaliteten i patientbehandlingen m.v. sikres sygehuslæger deltagelse i efteruddannelse i mindst 10 dage årligt. Af hensyn til koordineringen af de driftsmæssige forhold m.v. sker deltagelse i efteruddannelse efter indstilling fra den ledende overlæge/områdets lægechef. 19. LØN UNDER SYGDOM Under sygdom oppebærer sygehuslæger løn efter de for amtskommunale tjenestemænd gældende regler. 20. BARNS 1. SYGEDAG Stk. 1. Amtet kan give en sygehuslæge hel eller delvis tjenestefrihed uden lønafkortning til pasning af sygt barn, når 1) det er barnets første sygedag, 2) hensynet til barnets forhold gør dette nødvendigt, 3) forholdene på tjenestestedet tillader det, 4) barnet er under 18 år, og

16 Side 16 5) barnet er hjemmeværende.

17 Stk. 2. Ordningen kan for den enkelte inddrages ved misbrug Side ATTESTUDSTEDELSE Indtil ændrede bestemmelser måtte blive fastsat ved forhandling mellem Amtsrådsforeningen og Den alm. danske Lægeforening gælder følgende: 1. Det påhviler sygehuslæger uden særligt vederlag at udfærdige eller medvirke ved udfærdigelsen af attester om de foretagne lægelige undersøgelser og behandlinger samt om disses resultat og om patienternes tilstand, for så vidt den pågældende attest vedrører den sygdom, som patienten behandles eller har været behandlet for på institutionen, eller attesten vedrører sådanne oplysninger, som institutionen måtte ligge inde med, og som i øvrigt ikke uden særlig vanskelighed vil kunne tilvejebringes. Uden særligt vederlag påhviler det herefter sygehuslæger at udstede: Dødsattester, herunder kopier, medicolegale ligsynsattester og attester vedrørende transport af lig, indstillings- og optagelsesattester til helbredelsesinstitutioner, plejehjem, alderdomshjem o.l., simple syge- og raskmeldinger, samt udtalelser, der kan ligestilles med lægebreve og journaludskrifter, herunder sådanne politiattester, hvis indhold svarer til vidneudsagn. 2. Sygehuslæger kan kræve særskilt honorar for udstedelse af følgende attester, for så vidt honorar efter tidligere anerkendt praksis har kunnet kræves: Forsikringsattester til syge-, ulykkes- og livsforsikringsselskaber, samt attester til (amts)ankenævn, revaliderings- og pensionsnævn og ankestyrelsen, attester til sikringsstyrelsen, afdelingen for ulykkesforsikring og afdelingen for sygesikring og dagpenge i det omfang, hvor taksten er i henhold til gældende lov, speciallægeerklæringer og sådanne erklæringer, der efter deres form og indhold må sidestilles hermed, samt politierklæringer og erklæringer til retsligt brug indeholdende nærmere motiveret skøn.

18 Side Den tid, der medgår til udfærdigelsen af de attester, for hvilke særskilt honorar kan kræves, kan ikke medregnes i arbejdstiden. **NYT** 22. PATIENTTRANSPORT I de tilfælde, hvor sygehuslæger tjenstligt deltager i ambulancetransporter med bil eller flyvemaskine, tegnes der rejseforsikring, der giver en dækning på kr. med virkning fra den kr. - ved død eller ulykke. 23. BIBESKÆFTIGELSE Funktionærlovens 15 om bibeskæftigelse er gældende for sygehuslæger (APV ). Sygehuslæger skal orientere ansættelsesstedet, såfremt de påtager sig bibeskæftigelse ved privathospitaler og lignende institutioner. 24. EFTERLØN Der ydes efterløn i henhold til reglerne i funktionærlovens 8 (APV ). 25. OPSIGELSE, AFSKEDIGELSE M.V. Stk. 1. Enhver sygehuslæge kan opsige sin stilling med 3 måneders varsel og kan opsiges fra sin stilling med 6 måneders varsel til den 1. i en måned. Stk. 2. Ved afskedigelse gælder i øvrigt bestemmelserne i kapitel 5, 27, stk. 1, og 29 i Tjenestemandsregulativ for amtskommuner (APV ). Stk. 3. Såfremt afskedigelse af en sygehuslæge er begrundet i nedlæggelse eller omdannelse af et sygehus, hvor pågældende er ansat, forlænges opsigelsesvarslet til 1 år. I sådanne tilfælde er sygehuslægen, såfremt der kan tilvejebringes mulighed herfor, pligtig at modtage anden stilling af tilsvarende art eller anden stilling inden for pågældende amts sygehusvæsen, og der bortses her fra begrænsningen af sygehuslægers ansættelsesområde, jf. 1. I sidstnævnte tilfælde vil sygehuslægens løn-

19 Side 19 og ansættelsesvilkår fortsat blive fastsat efter reglerne i nærværende overenskomst. Stk. 4. Såfremt der ikke kan tilvejebringes mulighed for anden placering af sygehuslægen, gælder bestemmelserne i kapitel 5, 30 i Tjenestemandsregulativ for amtskommuner (APV ). BEMÆRKNINGER: Sygehuslæger har i lighed med funktionærlovens 10, stk. 2, adgang til forhandling i forbindelse med afskedigelse (af en sygehuslæge) på grund af nedlæggelse eller omdannelse af et sygehus. Rådighedslønnen efter stk. 4 består af de i 4 7 nævnte løndele. I visse situationer er sygehuslæger omfattet af funktionærlovens 2 om fratrædelsesgodtgørelse (APV ). 26. OVERGANGSORDNINGER 1. For de ved Ærøskøbing sygehus ansatte sygehuslæger gælder, at der ikke ydes særskilt betaling for de første 10 vagter, idet disse vagter betales ved fortsat ydelse af et ikke-pensionsgivende bestillingstillæg på kr. årligt ( niveau). Såfremt der - som en fast ordning - pålægges vagter ud over 10, skal disse honoreres efter følgende regler: A. For de første 5 vagter ydes 1.397,27 kr. pr. vagt ( niveau). B. For de følgende vagter ydes 1.863,02 kr. pr. vagt ( niveau). BEMÆRKNINGER: Det er som hidtil forudsat, at de 10 vagter, som de under overgangsordningerne værende sygehuslæger er forpligtet til at holde pr. måned, fordeles jævnt over måneden, ligesom det pligtige vagtantal reduceres forholdsmæssigt i måneden, f.eks. på grund af ferie, sygdom og lignende. Under fravær på grund af ferie, sygdom, graviditet, barsel, adoption, omsorg og barns 1. sygedag oppebærer sygehuslæger godtgørelse for eventuel mistet vagtbetaling,

20 Side 20 beregnet som et gennemsnit af de i de sidste 3 måneder holdte vagter. 2. For sygehuslæger ansat før den gælder følgende: Rådighedslønnen, der ydes i henhold til 25, stk. 4, omfatter de i 4 7 (indtil den : de i bilag 3) nævnte løndele tillagt et ikkepensionsgivende bestillingstillæg på kr. årligt ( niveau). 3. Sygehuslæger ansat inden den har ret til konsultation og konciliær praksis, men må ikke kontraktlig være tilknyttet sygesikringen som alment praktiserende læge. I øvrigt er de for overlæger gældende pligter og rettigheder vedrørende konsultation herunder speciallægekonsultation på grundlag af tilslutning til sygesikringsoverenskomsten gældende for sygehuslæger, jf. 7, stk. 1, 2 og 4, i protokollat nr. 1 til aftalen for lægelige chefer. **NYT** 4. Sygehuslæger, der efter den pålægges vagtfri stilling i forbindelse med nedlæggelse eller omdannelse af et sygehus, hvor pågældende er ansat, tildeles et ikke-pensionsgivende tillæg på kr. ( niveau). I tillægget indgår en forpligtelse til og betaling for op til 3 månedlige vagter efter reglerne i overenskomsten. Tillægget ydes tidligst pr Bestemmelsen omfatter ikke sygehuslæger, der som led i en seniorordning overgår til en vagtfri stilling. 27. ØVRIGE ANSÆTTELSESVILKÅR **NYT** Følgende aftaler i Protokollat om generelle ansættelsesvilkår (APV ) gælder: 1. Ansættelsesbreve (APV ). 2. Lønninger (APV ). 4. Resultatløn (APV ). 6. Midlertidig tjeneste i højere stilling (funktion) (APV ). 7. Lønberegning/lønfradrag (APV ). 8. Åremålsansættelse (APV ). 9. Supplerende pension (APV ). 12. Tilrettelæggelse af arbejdstid (APV ).

21 13. Decentrale arbejdstidsaftaler (APV ). 14. Deltidsarbejde (APV ) Side 21 En sygehuslæge kan ansættes på deltid efter konkret aftale mellem amtet og Foreningen af Speciallæger. 15. Tidsbegrænset ansættelse (APV ). 18. Tele- og hjemmearbejde (APV ). 19. Ferie (APV ). 20. Barsel mv. (APV ). 21. Tjenestefrihed uden løn (APV ). 22. Seniorpolitik (APV ). 23. Befordringsgodtgørelse (APV ). Udgifter ved tjenesterejser godtgøres efter de regler, der gælder i amtet. 24. Kompetenceudvikling (APV ). 25. Socialt kapitel (APV ). 26. Virksomhedsoverenskomster (APV ). 27. Retstvistaftalen (APV ). 28. SU og tillidsrepræsentanter (APV ). 29. MED og tillidsrepræsentanter (APV ). 30. Sammenhængende personalepolitisk drøftelse 31. Aftale om midlertidige tværgående samarbejdsudvalg (APV ). 32. Statistikgrundlag for de lokale lønforhandlinger (APV ) KAPITEL 5. OVERENSKOMSTENS IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE 28. IKRAFTTRÆDELSES- OG OPSIGELSESBESTEMMELSER **NYT** Stk. 1. Overenskomsten har virkning fra den **NYT** Stk. 2. Overenskomsten kan af hver af parterne opsiges med mindst 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den Opsigelsen skal ske skriftligt.

22 Side 22 København, den For FORENINGEN AF SPECIALLÆGER: Peter Haahr / Flemming Vesterø Jensen For AMTSRÅDSFORENINGEN: Signe Friberg Nielsen / Thorkild Rotenberg

23 Side 23

24 Side 24 PROTOKOLLAT NR. 1 VEDRØRENDE ANSÆTTELSE AF SYGEHUSLÆGER VED MINDRE SYGEHUSE MED 2 KLINISKE AFDELINGER 1. Amtsrådsforeningen og Foreningen af Speciallæger har drøftet bemandingen af medicinske og kirurgiske afdelinger ved mindre sygehuse med 2 kliniske afdelinger. Det er herved forudsat, at der kan oprettes indtil 100 sygehuslægestillinger. 2. Parterne er enige om, at vagtfunktionen ved disse sygehuse burde varetages af speciallæger, men at der for tiden også må tages overordnede hensyn til at opretholde kvaliteten ved hovedsygehuse og afdelinger med lands- og landsdelsfunktioner. 3. På den baggrund kan der i henhold til 1, stk. 3, i overenskomsten vedrørende honorarlønnede sygehuslæger ligeledes ansættes sygehuslægestillinger ved kirurgiske og medicinske afdelinger ved disse sygehuse. Det forudsættes, at der i givet fald sker en deling af eventuelle fælles bagvagter mellem medicinske og kirurgiske afdelinger ved disse sygehuse. Der er enighed om, at overlæger, vagtbærende overlæger, afdelingslæger, sygehuslæger og 1. reservelæger/reservelæger kan indgå i samme vagt. 4. Det forudsættes, at der - inden ansættelsen af en sygehuslæge - hos Sundhedsstyrelsen indhentes en vurdering af ansøgerens faglige kvalifikationer og en tilkendegivelse af, at den pågældende kan uddannes til speciallæge. Det tilstræbes, at sygehuslægen har mindst 5 års klinisk erfaring inden for fagområdet (specialet). 5. Af hensyn til en højnelse af kvaliteten ved disse sygehuse og muligheden for genplacering af sygehuslægerne, eventuel som følge af ændringer i sygehusstrukturen, tilbydes videreuddannelse til speciallæge i kirurgi eller medicin inden for 5 år. 6. Det forudsættes, at man lokalt har afklaret, om man ønsker overlæger, vagtbærende overlæger, afdelingslæger eller sygehuslæger.

25 Side 25 PROTOKOLLAT NR. 2 VEDRØRENDE SYGEHUSLÆGERS DELTAGELSE I VAGT MED FREMMØDE INDEN FOR 10 MINUTTER, JF. 12, STK. 1. Efter lokalaftale kan sygehuslæger indgå i vagter med hurtigere fremmøde end nævnt i 12, stk. 1. Aftale om vagter med hurtigere fremmøde kan alene etableres ved blandede kirurgiske-medicinske sygehuse, jf. 1, stk. 1, hvor der traditionelt har været ansat sygehuslæger. Ved tilkald til sygehuset under sådanne vagter skal sygehuslægen kunne indfinde sig inden for 10 minutter. Etablering af denne vagtform vil kun finde sted, såfremt der er etableret en vagtordning i optageområdet. Det forudsættes, at sygehusets skadestue fungerer som en "lukket" skadestue, dvs. hvor akutbehandling som hovedregel sker efter visitation hos en alment praktiserende læge. Det forudsættes endvidere, at der bl.a. gennem visitationsretningslinier er etableret et nært samarbejde med et større sygehus (centralsygehus) i området. Med mindre andet aftales lokalt deltager sygehuslægerne ikke ved lægeledsagelse under patienttransporter. Vagt af denne art kan normalt højst pålægges hvert 6. døgn. Hvis vagt af denne type tilrettelægges i en kombination med vagt uden for tjenestestedet, kan vagter normalt højst pålægges hvert 5. døgn. Regler for vagthyppighed gælder som et gennemsnit for den periode vagtplanen dækker. Vagten betales på hverdage med 2.180,02 kr. pr. vagt ( niveau) og på lørdage, søndage og søgnehelligdage med 2.973,55 kr. pr. vagt ( niveau).

26 Side 26 BILAG 1. OVERSIGT OVER AFTALER VEDRØRENDE SYGEHUSE, DER ALENE HAR TILKNYTTET HONORARLØNNEDE SYGEHUSLÆGER. Aftaler vedrørende: Nykøbing Sjælland sygehus, j.nr /94 Ærøskøbing sygehus, j.nr /83 Brovst sygehus, j.nr /95 Rudkøbing sygehus, j.nr /90

27 Side 27 BILAG 2. VEJLEDENDE KRITERIER FOR FUNKTIONSLØN OG KVALIFIKATIONSLØN Det bemærkes, at listen over vejledende kriterier ikke er udtømmende. A. FUNKTIONSLØN Som eksempler på funktioner og arbejdsområder, der decentralt kan anvendes som eventuelle kriterier for aftaler om funktionsløn/tillæg kan nedenstående nævnes. Tillæggene kan ydes til sygehuslæger, der enten selv varetager opgaverne eller er ansvarlige for opgavernes varetagelse: Formidlings- og informationsaktiviteter Særligt belastet arbejde eller arbejdsvilkår. Eksempelvis belastede arbejdsforhold, særligt belastende eller hyppige vagter, bagvagtsfunktion for lægestuderende eller læger tidligt i uddannelsesforløbet Særlige instruktions- eller supervisionsopgaver Præhospitalbehandling Udvikling af samarbejdsformer, eksempelvis projektarbejde, teamarbejde Arbejde ved geografisk adskilte enheder Ekstraordinært meget planlagt merarbejde Særlig aftalt assistance på eller for andre afdelinger, afsnit eller for eksterne parter Patienttransport Deltagelse i udrykningstjeneste med lægeambulance patient eller donortransport Katastrofeberedskab Kvalitetssikring

28 Side 28 B. KVALIFIKATIONSLØN Som eksempler på elementer, der kan indgå ved fastsættelse af kvalifikationsløn kan nedenstående nævnes. Relevant efteruddannelse af betydning for arbejdet Samarbejdskvalifikationer, eksempelvis i forbindelse med tværfagligt samarbejde Forskningsmæssige kvalifikationer Særlig faglig ekspertise eller interesse Høj faglig standard såvel diagnostisk som behandlingsmæssigt Kvalitet, etik og effektivitet i opgaveløsningen Høje operative færdigheder Kommunikative kvalifikationer Pædagogiske kvalifikationer. Eksempelvis undervisningserfaring, pædagogisk uddannelse Særlige kvalifikationer til brug for instruktions- eller supervisionsopgaver Udviklingsorienteret, idérig Lokalkendskab Rekruttering og fastholdelse Øvrige personlige egenskaber

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN PHARMADANMARK AFTALE vedrørende sygehus-/hospitalsapotekere **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere KL Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber Side 1 Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1.

Læs mere

Side 1 OK-05 O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

Side 1 OK-05 O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger 2005 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE M.V... 5 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE...

Læs mere

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05 AMTSRÅDSFORENINGEN 34.04.1 Side 1 FOA - FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner 2005 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

INGENIØRER. O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører

INGENIØRER. O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører AMTSRÅDSFORENINGEN 33.13.1 Side 1 DANSKE SKOV- OG LANDSKABS- INGENIØRER O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører 2005 = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale mv. tilrettet

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF DANSKE LÆGESTUDERENDE OVERENSKOMST for lægestuderende, der ansættes som vikar i underordnet lægestilling **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger KL De Offentlige Tandlæger Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

64.04 O.15 22/2016 Side 1

64.04 O.15 22/2016 Side 1 Side 1 Aftale vedrørende aflønning mv. for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte pædagogisk uddannede personale ved kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed kommunalbestyrelsen

Læs mere

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner AMTSRÅDSFORENINGEN 34.04.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

Økonomiforvaltningen Sagsnr Oktober 2005 Aftalenr. 1377

Økonomiforvaltningen Sagsnr Oktober 2005 Aftalenr. 1377 Økonomiforvaltningen Sagsnr. 265048 Oktober 2005 Aftalenr. 1377 Københavns Kommune og Socialpædagogernes Landsforbund, Dansk Socialrådgiverforening og FOA Fag og Arbejde har aftalt fornyelse pr. 1. april

Læs mere

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Ledernes Hovedorganisation Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER AFTALE vedrørende lægelige chefer **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Lederne Socialpædagogernes Landsforbund Side 2 Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

AFTALE. vedrørende løn- og arbejdsforhold for kontorpersonale

AFTALE. vedrørende løn- og arbejdsforhold for kontorpersonale AMTSRÅDSFORENINGEN 22.01.1 Side 1 HK/KOMMUNAL AFTALE vedrørende løn- og arbejdsforhold for kontorpersonale 2005 = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale mv. tilrettet f.eks. 01-07-2005

Læs mere

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger KL De Offentlige Tandlæger Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side 44.02 Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF DANSKE LÆGESTUDERENDE OVERENSKOMST for lægestuderende, der ansættes som vikar i underordnet lægestilling **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL Overenskomst Chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2013 Overenskomst for chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF 2013-1 - Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Overenskomst for hjemmedagplejere

Overenskomst for hjemmedagplejere Overenskomst for hjemmedagplejere Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte 66.11 Side 1 Side 2 Kapitel 1... 3 1. Område... 3 Kapitel 2. Månedslønnede... 3 2. Personafgrænsning... 3 3.

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER AFTALE vedrørende lægelige chefer **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger

Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger KL Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Ingeniørforeningen, IDA Teknisk Landsforbund Indholdsfortegnelse Side Side

Læs mere

33.04 O.15 45/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger

33.04 O.15 45/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger 33.04 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef- og lederstillinger KL Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Ingeniørforeningen, IDA Teknisk Landsforbund Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER AFTALE vedrørende lægelige chefer **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER AFTALE vedrørende lægelige chefer **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

KAPITEL 1. AFTALENS OMRÅDE M.V. **NYT** 1. AFTALEN. Aftalen omfatter stillinger som lægelige chefer.

KAPITEL 1. AFTALENS OMRÅDE M.V. **NYT** 1. AFTALEN. Aftalen omfatter stillinger som lægelige chefer. KAPITEL 1. AFTALENS OMRÅDE M.V. 1. AFTALEN Aftalen omfatter stillinger som lægelige chefer. Aftalen med tilhørende protokollater er indgået i henhold til 32, stk. 1, i Tjenestemandsregulativ for amtskommuner

Læs mere

33.04 O.13 02/2014 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef-/lederstillinger ved de kommunale redningsberedskaber

33.04 O.13 02/2014 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef-/lederstillinger ved de kommunale redningsberedskaber Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabspersonale i chef-/lederstillinger ved de kommunale redningsberedskaber KL Det Offentlige Beredskabs Landsfo rbund Ingeniørforeningen i Danmark Teknisk Landsforbund

Læs mere

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1 Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune KL Akademikerne HK/KOMMUNAL 5.30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Administrerende direktører...

Læs mere

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl.

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. 6.30.12 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. KL Frederiksberg Kommunalforening Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og

Læs mere

Side 1. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter

Side 1. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter AMTSRÅDSFORENINGEN 32.10.1 Side 1 LEDERNES HOVEDORGANISATION O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter 2005 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale

Læs mere

O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE

O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE 1. Område... 3 2. Ansættelsesbrev... 3 3. Løn... 3 4. Løndannelsen...

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

OVERENSKOMST for ernæringsog. husholdningsøkonomer

OVERENSKOMST for ernæringsog. husholdningsøkonomer AMTSRÅDSFORENINGEN 32.14.1 Side 1 LÆRERNES CENTRALORGANISATION OVERENSKOMST for ernæringsog husholdningsøkonomer 2005 = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale mv. tilrettet f.eks. 01-07-2005

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

YNGRE LÆGER. A F T A L E vedrørende vederlag til læger for undervisnings- og foredragsvirksomhed for personalegrupper ved sygehuse m.v.

YNGRE LÆGER. A F T A L E vedrørende vederlag til læger for undervisnings- og foredragsvirksomhed for personalegrupper ved sygehuse m.v. AMTSRÅDSFORENINGEN 35.05.1 Side 1 FORENINGEN AF SPECIALLÆGER YNGRE LÆGER A F T A L E vedrørende vederlag til læger for undervisnings- og foredragsvirksomhed for personalegrupper ved sygehuse m.v. 2005

Læs mere

Forhandlingskartellets Fællesaftale (Aftale for tjenestemandsansatte)

Forhandlingskartellets Fællesaftale (Aftale for tjenestemandsansatte) handlingskartellets Fællesaftale (Aftale for tjenestemandsansatte) KL Danske Skov- og Landskabsingeniører og Have- og Parkingeniører HI Organisation for ledende medarbejdere i Idræts-, Kultur og Fritidssektoren

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis

Læs mere

30.32 O.15 31/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte socialrådgivere og socialformidlere

30.32 O.15 31/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte socialrådgivere og socialformidlere Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte socialrådgivere og socialformidlere KL Dansk Socialrådgiverforening HK/KOMMUNAL Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere

Aftale vedrørende aflønning af ledere og souschefer ved institutioner, der i Københavns Kommune drives i henhold til lov om social service 94

Aftale vedrørende aflønning af ledere og souschefer ved institutioner, der i Københavns Kommune drives i henhold til lov om social service 94 Aftale vedrørende aflønning af ledere og souschefer ved institutioner, der i Københavns Kommune drives i henhold til lov om social service 94 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Københavns Kommune 1 Aftalen

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer KL Forbundet af Offentligt Ansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere O.08 29/2010 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere O.08 29/2010 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere KL Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

C.630/33.06 Side 1. Ansættelses- og uddannelsesaftale for læger, der ansættes i stillinger som led i den lægelige videreuddannelse

C.630/33.06 Side 1. Ansættelses- og uddannelsesaftale for læger, der ansættes i stillinger som led i den lægelige videreuddannelse Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø - Tlf.: 35 29 80 00 Cirkulære nr. 630 af november 2005 Ansættelses- og uddannelsesaftale for læger, der ansættes i stillinger som

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens

Læs mere

Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl.

Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl. XX/2018 Side 1 Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl. KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk Metal Fagligt Fælles bund 3F FOA Fag og Arbejde Fødevareforbundet NNF Malerforbundet i

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler 1998 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2005 Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr. 041-06 PKAT nr. 54 J.nr. 04-333/10-2 Dataark PKAT med specifikation 054 Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

Overenskomst for hjemmedagplejere

Overenskomst for hjemmedagplejere Overenskomst for hjemmedagplejere KL FOA - Fag og Arbejde 66.11 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 66.11 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 2. Afgrænsning månedslønnede og timelønnede...3

Læs mere

Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet

Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet 2.3.4 1993 Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet 2.3.4 1 CIRKULÆRE OM PROTOKOLLAT FOR AKADEMIKERE I SUNDHEDSMINISTERIET Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation

Læs mere

Protokollat. om virksomhedsspecifikke særaftaler. for. Privathospitalet Mølholm A/S

Protokollat. om virksomhedsspecifikke særaftaler. for. Privathospitalet Mølholm A/S Protokollat om virksomhedsspecifikke særaftaler for Privathospitalet Mølholm A/S 2017-2020 Kapitel 1 Løn og pension... 3 1 Løn... 3 2 Pension... 4 Kapitel 2 Deltidsansatte og timelønnede... 4 3 Deltidsansatte...

Læs mere

November Københavns Kommunes bemærkninger til overenskomstbestemmelserne er anført i tilslutning til de enkelte bestemmelser.

November Københavns Kommunes bemærkninger til overenskomstbestemmelserne er anført i tilslutning til de enkelte bestemmelser. Økonomiforvaltningen November 2000 J.nr. Københavns Kommune og Socialpædagogernes Landsforbund, Københavns Kommunalforening, Dansk Socialrådgiverforening og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse

Læs mere

40.12 O.15 41/2015 Side 1. Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl.

40.12 O.15 41/2015 Side 1. Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl. Side 1 Aftale for håndværkere og IT-supportere m.fl. KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk Metal Fagligt Fælles bund 3F FOA Fag og Arbejde Fødevareforbundet NNF Malerforbundet i Danmark

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner O.15 22/2016 Side 1

Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner O.15 22/2016 Side 1 Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner KL 62.05 Side 1 BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 62.05 Side

Læs mere

Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler

Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler 2002 Cirkulære af 27. februar 2004 Perst. nr. 023-04 PKAT nr. 144 J.nr. 01-333/11-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære...

Læs mere

Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde

Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde . Afdelingsleder Lokalaftale om løn- og ansættelsesvilkår for personale beskæftiget med pædagogisk arbejde hos Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde Lokalaftalen omhandler nedenstående løn- og

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S AMTSRÅDSFORENINGEN HT.60.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS

Læs mere

VEDRØRENDE AFTALEN OM KONVERTERING AF ULEMPETIL- LÆG

VEDRØRENDE AFTALEN OM KONVERTERING AF ULEMPETIL- LÆG Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Juli 1999 J.nr. 7-3200-1098 VEDRØRENDE AFTALEN OM KONVERTERING AF ULEMPETIL- LÆG I forbindelse med KTO-aftalen af den 25. februar 1999

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG

REGIONERNES LØNNINGS- OG Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN HK/KOMMUNAL DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Aftale for ledere og souschefer ved forsorgshjem, krisecentre m.v., der i regionerne drives

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner AMTSRÅDSFORENINGEN Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger

O V E R E N S K O M S T. for. overlæger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORENINGEN AF SPECIALLÆGER O V E R E N S K O M S T for overlæger **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Side 2 Kapitel 1. Overenskomstens område... 3 1.

Læs mere

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land 1995 Cirkulære om Organisationsaftale for maskinmestre i land INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 Aftalenr. 3502

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 Aftalenr. 3502 Økonomiforvaltningen Sagsnr. 251525 September 2005 Aftalenr. 3502 Københavns Kommune og FOA - Fag og Arbejde har aftalt fornyelse pr. 1. april 2005 af overenskomsten for parkeringsserviceassistenter og

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter Kommunernes Landsforening Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte 1. Overenskomstens område...

Læs mere

indgået i henhold til

indgået i henhold til KOMMUNER LOKAL AFTALE indgået i henhold til Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - pædagogisk område indgået mellem KL, FOA og Socialpædagogerne. Aftale om hviletid og fridøgn indenfor døgninstitutionsområdet

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste

Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste 4.3.56 1. marts 1995 Cirkulære om Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste 4.3.56 A INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Side 1 Rammeaftale om seniorpolitik KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune O.15 43/2015 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune O.15 43/2015 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Pension

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen

Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2.4.27 1994 Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2 INDHOLD Side Cirkulære... 1 Aftale om aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som: funktionær ikke-funktionær

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE KVINDELIGT ARBEJDERFORBUND DANMARK OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere