social- og sundhedsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "social- og sundhedsområdet"

Transkript

1 Århus Social- og Sundhedsskole social- og sundhedsområdet efter- og videreuddannelse KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2012 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI EFTERÅR 2012

2 velkommen til efteråret 2012 I dette kursusprogram kan du se de uddannelser, vi har valgt at udbyde i efteråret Ud over de kurser og uddannelser, der er i dette kursusprogram, tilbyder efterog videreuddannelsesafdelingen f.eks. også: portøruddannelse og kurser for portører og serviceassistenter uddannelsespakker for ledige, målrettet udvalgte jobfunktioner GVU - grundlæggende voksenuddannelse for ufaglærte med erhvervserfaring Du kan finde specialbrochurer og datoer på vores hjemmeside, eller de kan rekvireres hos afdelingens sekretariat. Derudover kan vi tilbyde ca. 200 andre kompetencegivende uddannelser, som kan oprettes ved tilstrækkeligt antal interessetilkendegivelser. skræddersyede kurser Finder du eller din arbejdsplads ikke lige det kursus eller efteruddannelsestilbud, I har behov for, så kontakt efter- og videreuddannelsesafdelingen, så skræddersyr vi sammen et forløb, der passer til netop jeres behov. Vi kan skræddersy kurser eller uddannelsesforløb målrettet en hel arbejdsplads. konsulentbesøg og uddannelsesplanlægning Har du brug for et konsulentbesøg til drøftelse af uddannelsesmulighederne eller hjælp til uddannelsesplanlægning, kan du kontakte skolen for at aftale et konsulentbesøg. Skolen er en del af VEU-Center Østjylland og samarbejder med andre uddannelsesudbydere i regionen. Kontakt uddannelseskonsulent Jette Nicolajsen, tlf eller efter- og videreuddannelseschef Lis Fibæk, tlf Læsning, stavning og regning Du kan få hjælp, hvis du har problemer med at læse og stave. Du kan f.eks. låne en computer, som gør det nemmere for dig. Du kan også få testet din kunnen i læsning, og regning. Hvis du ønsker det, kan du før eller under et kursus tage en test. Hvis du ønsker hjælp eller test, kan du kontakte skolens kursussekretærer, eller du kan give besked til din underviser på den første kursusdag. Kontakt Kursussekretær Elisabeth Kobberøe, tlf , ERK@adm.sosuaarhus.dk. Uddannelseskonsulent Jette Nicolajsen, tlf , JFN@adm.sosuaarhus.dk Efter- og videreuddannelseschef Lis Fibæk, tlf , LFL@adm.sosuaarhus.dk find mange flere informationer Du kan finde flere informationer, og løbende læse om nye tiltag og nyheder på skolens hjemmeside. Her kan du også finde et online kursuskatalog, en kursuskalender og en oversigt over alle de mange kurser, der er mulighed for at skræddersy til din arbejdsplads, eller som kan oprettes ved tilstrækkelig interesse.

3 Velfærdsteknologi og innovation Velfærdsteknologi Du får forståelse for hvad velfærdsteknologi er, og herunder de etiske og arbejdsmæssige aspekter, således at du kan vejlede og understøtte brug af relevante velfærdsteknologiske hjælpemidler i forhold til borgeres behov, værdier og hverdagsliv. Du får også viden om forskellige velfærdsteknologiske løsninger og kommunale politikker og anbefalinger. Kursusperiode: 3/10-5/ Tilmeldingsfrist: 5/ Kursusnr.: e12sa03101 Målnr.: Innovation - kreativitet og ideudvikling På kurset lærer du at blive bedre til at få og udvikle gode ideer sammen med kolleger, således at du kan arbejde kreativt og innovativt, f.eks. i forbindelse med nye opgaver og tiltag på arbejdspladsen. Du får redskaber og metoder, der kan hjælpe dig til at se nye muligheder og løsninger i din daglige praksis. Kursusperiode: 1/10-2/ Tilmeldingsfrist: 3/ Varighed: 2 dage Kursusnr.: e12sa01102 Målnr.: Innovation - gennemførelse og formidling På kurset udvikler du kompetencer i forhold til at gå foran i arbejdet med kreative og innovative processer på den enkelte arbejdsplads. Du udvikler dine kompetencer til at kunne fungere som innovationsagent eller innovationsnøgleperson på arbejdspladsen, således at du kan bidrage aktivt til udvikling, udbredelse og fastholdelse af innovation på arbejdspladsen. Kursusperiode: 19/11-20/ Tilmeldingsfrist: 22/ Varighed: 2 dage Kursusnr.: e12sa19111 Målnr.: Kvalitet i offentlige velfærdsydelser På kurset får du viden om principper, standarder og kvalitetsmål på centralt og decentralt niveau. Du lærer at anvende teknikker og metoder, der på dit eget arbejdsfelt kan bidrage til at sikre kvalitet i leverede offentlige velfærdsydelser. Kursusperiode: 19/9-21/ Tilmeldingsfrist: 22/ Kursusnr.: e12sa19091 Målnr.:

4 sundhed, omsorg og sygepleje Lægemiddelbrug - for hjælpere Kurset giver dig viden om de almindeligst forekommende lægemidler og deres virkning og bivirkning, således at du efterfølgende kan medvirke ved administration af borgerens brug af medicin og inddrage borgeren i medicineringen, med udgangspunkt i borgerens ressourcer. Kursusperiode: 26/9-28/ Tilmeldingsfrist: 29/ Kursusnr.: e12sa26091 Målnr.: Medicinadministration - for assistenter På kurset arbejdes med almen farmakologi og med mere specifik lægemiddellære i forhold til udvalgte hovedgrupper af medicin. Du kan efterfølgende selvstændigt administrere lægemidler til den enkelte borger/patient. Kursusperiode: 17/9-21/ Tilmeldingsfrist: 20/ Kursusnr.: e12sa17091 Målnr.: SårPLEjE - for Hjælpere På kurset får du viden om forebyggelse af sår og faktorer af betydning for optimal sårheling, således at du efterfølgende kan medvirke ved mindre kompliceret sårpleje i et tværfagligt samarbejde. Kursusperiode: 5/9-7/ Tilmeldingsfrist: 8/ Kursusnr.: e12sa05091 Målnr.: Sårbehandling - for assistenter Du får viden og færdigheder, som sætter dig i stand til at arbejde med behandlingskrævende sår. Formålet er, at du inden for dit arbejds- og kompetenceområde efterfølgende, kan deltage i den pleje og omsorg, der ydes til mennesker med behandlingskrævende sår. Kursusperiode: 29/10-31/ Tilmeldingsfrist: 1/ Kursusnr.: e12sa29101 Målnr.:

5 Sundhed, omsorg og sygepleje Tidlig opsporing af sygdomstegn - Den ældre medicinske patient Du får kompetencer til at kunne medvirke til en tidlig opsporing af sygdomstegn hos f.eks. den ældre medicinske patient. Du får viden og færdigheder, således at du kan observere og handle hensigtsmæssigt i forhold til en ændret sundhedstilstand. Kursusperiode: 29/10-2/ Tilmeldingsfrist: 1/ Kursusnr.: e12sa29102 Målnr.: Postoperativ observation og pleje Du får viden og færdigheder, således at du efterfølgende kan observere, vurdere og dokumentere samt handle hensigtsmæssigt ved afvigelser i forhold til det normale postoperative forløb. Kursusperiode: 3/9-5/ Tilmeldingsfrist: 6/ Kursusnr.: e12sa03092 Målnr.: Borgere med kronisk sygdom Efter uddannelsen kan du i samarbejde med borgeren med kronisk sygdom identificere borgerens behov og støtte den enkelte borgers rehabilitering med afsæt i det gode hverdagsliv. Du lærer bl.a. at medvirke til en styrkelse af borgerens egenomsorg, mestringsevne og egenbehandling. Kursusperiode: 10/9-14/ Tilmeldingsfrist: 13/ Kursusnr.: e12sa10094 Målnr.: omsorg OG ETIK I PLEJE AF ALVORLIGT SYGE På kurset får du færdigheder i at kunne varetage de specielle palliative omsorgs- og plejeopgaver, der knytter sig til arbejdet med alvorligt syge og døende mennesker. Kursusperiode: 20/8-24/ Tilmeldingsfrist: 23/ Kursusnr.: e12sa20081 Målnr.: Palliativ omsorg for personer med demens På kurset får du viden om demens og palliation, således at du kan identificere symptomer på, at mennesker med demens er døende, og i samarbejde med andre kan medvirke til en værdig livsafslutning og forebygge unødig hospitalsindlæggelse. Kursusperiode: 26/9-28/9 og 1/ Tilmeldingsfrist: 30/ Varighed: 4 dage Kursusnr.: e12sa26092 Målnr.:

6 sundhed og pædagogik Sundhedspædagogik Du får kendskab til forskellige sundhedsbegreber og forskellige perspektiver på sundhedspædagogik, således at du kan støtte den enkelte borgers handlekompetencer til at sætte og nå egne mål med afsæt i borgerens værdier, kultur og opfattelse af sundhed. Kursusperiode: 24/9-26/ Tilmeldingsfrist: 27/ Kursusnr.: e12sa24092 Målnr.: Ernæringsscreening - God Mad - godt liv Kurset giver dig kompetencer til at medvirke til at vurdere den ældre borgers ernæringstilstand gennem screening samt til at observere den ældre borgers generelle ernæringsmæssige tilstand. Kursusperiode: 10/9-12/ Tilmeldingsfrist: 13/ Kursusnr.: e12sa10091 Målnr.: Samarbejde med ældre om gode kostvaner - GOd MAd - godt liv Du får en grundlæggende viden om kostens betydning for den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet, og du får færdigheder i at skabe et godt samarbejde med borgeren om gode kostvaner ved at tage udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, funktionsniveau og motivation. Kursusperiode: 24/9-25/ Tilmeldingsfrist: 27/ Varighed: 2 dage Kursusnr.: e12sa24091 Målnr.: Pædagogiske metoder i ældreplejen På kurset får du nye pædagogiske redskaber i arbejdet med ældre mennesker, således at du kan honorere de krav, der stilles i det ældrepædagogiske arbejde i såvel i leve- og bomiljøer, som i den primære sektors pleje- og omsorg. Kursusperiode: 8/10-10/10 og 19/11-20/ Tilmeldingsfrist: 10/ Kursusnr.: e12sa08101 Målnr.:

7 Rehabilitering og træning Rehabilitering som arbejdsform På dette kursus lærer du de grundlæggende begreber i og forståelser af rehabilitering. Du får viden om rehabilitering, således at du efterfølgende kan arbejde ud fra centrale værdier og elementer i rehabilitering, samt bidrage til en målrettet rehabiliteringsindsats. Kursusperiode: 3/9-4/ Tilmeldingsfrist: 6/ Varighed: 2 dage Kursusnr.: e12sa03094 Målnr.: Tværsektorielt arbejde med rehabilitering Med fokus på overgange i borgerforløbet får du udviklet dine kompetencer til at indgå i et tværsektorielt og tværfagligt samarbejde, således at du kan bidrage i koordineringen af et helhedsorienteret rehabiliteringsforløb med borgeren i centrum. Kursusperiode: 17/9-21/ Tilmeldingsfrist: 20/ Kursusnr.: e12sa17092 Målnr.: MEdvirken ved rehabilitering Du får viden og færdigheder, så du ud fra rehabiliteringsprincipper kan samarbejde tværfagligt om og medvirke ved tilrettelæggelse af dagliglivet sammen med borgeren. Kurset sætter fokus på hverdagsrehabilitering og det daglige arbejde med at skabe rammerne for et selvstændigt og meningsfuldt liv for borgeren. Kursusperiode: 1/10-3/ Tilmeldingsfrist: 3/ Kursusnr.: e12sa01103 Målnr.: Træning i borgerens eget hjem Efter uddannelsen kan du tilrettelægge en forebyggende, vedligeholdende og genoptrænende træningsindsats med et rehabiliterende sigte som en del af det daglige omsorgsarbejde. Du lærer at arbejde aktiverende med udgangspunkt i borgerens ressourcer og medvirke til at fremme borgerens sundhed gennem træning af funktioner på krops-, aktivitets-, og deltagelsesniveau. Kursusperiode: 3/9-5/ Tilmeldingsfrist: 6/ Kursusnr.: e12sa03095 Målnr.: Træningsassistent Formålet med kurset er, at deltageren efterfølgende i samarbejde med terapeuter kan indgå i træningsarbejdet med borgere i genoptræningsindsatsen. Du kan i den forebyggende indsats efterfølgende medvirke til at forebygge begrænsninger i borgerens fysiske, psykiske og sociale funktionsevne, således at dette fremmer dennes selvstændige og meningsfulde liv. Kursusperiode: 17/9-20/9 og d. 19/11-22/ Tilmeldingsfrist: 20/ Varighed: 8 dage Kursusnr.: e12sa17093 Målnr.: og

8 Kommunikation og Konflikt Kontakt med sindslidende borgere På kurset får du øget kendskab til menneskets adfærd ved psykoser og angsttilstande og bliver mere bevidst om dit ansvar for samarbejde med den sindslidende og dennes samarbejdspartnere. Kursusperiode: 3/9-7/ Tilmeldingsfrist: 6/ Kursusnr.: e12sa03093 Målnr Borgere med misbrugsproblemer På kurset får du viden, der kan styrke dit samarbejde med misbrugere, således at du bliver bedre til at yde professionel omsorg og støtte i forhold til mennesker med alkohol- og misbrugsproblemer. Kursusperiode: 22/10-26/ Tilmeldingsfrist: 24/ Kursusnr.: e12sa22103 Målnr.: Anerkendende kommunikation Anerkendende kommunikation har stor betydning for det kollegiale samarbejde og for den professionelle relation til borgere, patienter og pårørende. På kurset får du kommunikationsredskaber og færdigheder i de grundlæggende principper for anerkendende kommunikation. Kursusperiode: 8/10-10/ Tilmeldingsfrist: 7/ Kursusnr.: e12pa08101 Målnr.: Konflikthåndtering Formålet med kurset er, at du i din professionelle adfærd bliver bedre til at skelne mellem konfliktfremmende og -dæmpende adfærd. Du lærer enkle teknikker til håndtering af konflikter med baggrund i forståelse af sprogets betydning, menneskers psykologiske spil og forskellige roller. Kursusperiode: 29/10-31/ Tilmeldingsfrist: 29/ Kursusnr.: e12pa29102 Målnr.: VOLDSFOREBYGGELSE OG KONFLIKTHÅNDTERING Plejepersonale står ofte i situationer, hvor der er risiko for at kontakten udvikler sig aggressivt eller voldeligt. På kurset sætter vi fokus på, hvordan der kan arbejdes målrettet med at forebygge vold mod personalet. Formålet er at sikre personalet og samtidig sikre kvaliteten i arbejdet med den vanskelige borgerkontakt. Kursusperiode: 24/9-28/ Tilmeldingsfrist: 27/ Kursusnr.: e12sp24091 Målnr.:

9 vejledning Vejledning i Forflytning - Forflytningsvejleder Uddannelsen gør dig i stand til at vejlede i forflytning på baggrund af analyse og vurdering af forflytninger, således at motivation til forandring og udvikling øges i den forflytningsmæssige praksis. Kursusperiode: 10/9-12/9 og 22/10-24/ Tilmeldingsfrist: 13/ Varighed: 6 dage Kursusnr.: e12sa10092 Målnr.: Praktikvejledning af sosu-elever - særlig indsats for praktikvejledere med vejledningserfaring Du lærer at planlægge, gennemføre og evaluere individuelle læringsforløb og vejlede elever med særlige læringsmæssige udfordringer i forbindelse med praktikken. Kursusperiode: 12/11-16/ Tilmeldingsfrist: 15/ Kursusnr.: e12sa12111 Målnr.: Praktikvejledning af sosu-elever Formålet med uddannelsen er, at du i samarbejde med praktikansvarlige og andre vejledere kan planlægge, gennemføre og evaluere praktikforløb for social- og sundhedshjælper- eller social- og sundhedsassistentelever. Praktikvejledning af social- og sundhedshjælperelever Modul 1: 3/9-6/ samt 20/9 og 11/ Modul 2: 22/10-24/ samt 15/11 og 22/ Opfølgning: 29/ Kursusnr.: e12sa03096 Tilmeldingsfrist: 13/ Målnr.: Praktikvejledning af social- og sundhedsassistentelever Modul 1: 10/9-13/ samt 20/9 og 11/ Modul 2: 29/10-31/ samt 15/11 og 22/ Opfølgning: 6/ Kursusnr.: e12sa10095 Tilmeldingsfrist: 20/ Målnr.:

10 Øvrige kurser sterilassistentuddannelse Uddannelsen giver deltageren forudsætninger for at deltage i arbejdet med genbehandling af steriliserbart medicinsk udstyr i henhold til overordnede standarder og retningslinjer. Kursusperiode: 22/10-25/10, 19/11-22/11 og 10/12-11/ Varighed: 10 dage Kursusnr.: e12sa22101 Tilmeldingsfrist: 24/ Målnr.: handicaphjælper - Personlig hjælper Formål med kurset, er du i rollen som personlig hjælper forbedrer dine kompetencer til at yde hjælp professionelt og arbejdsmiljømæssigt forsvarligt. Kursusperiode: 8/10-10/10 og 12/11-13/ Tilmeldingsfrist: 10/ Kursusnr.: e12sa08102 Målnr.: førstehjælp Vi tilbyder 3 timers introduktion til førstehjælp som amu-uddannelse, som kan rekvireres. Her bliver du orienteret om og får elementære færdigheder i nødflytning, livreddende førstehjælp og alarmering. Derudover kan førstehjælpskurser á 3, 6 og 12 timers varighed rekvireres. For begge typer førstehjælpskursus kan man også forhåndstilmelde sig. Kurserne oprettes ved tilstrækkeligt antal forhåndstilmeldte. Kursusperiode: Kan rekvireres eller du kan forhåndstilmelde dig på kursussekretariatet Varighed 3 timer Deltagerbetaling: kr. 47,20 Målnr: , 6, og 12 timers førstehjælpskurserne kan rekvireres. Kontakt skolen om pris. Individuel Kompetencevurdering Individuel kompetencevurdering i AMU er realkompetencevurdering, der giver dig anerkendelse for din viden, dine færdigheder og dine kompetencer. Individuel kompetencevurdering i AMU giver dig mulighed for individuel uddannelsesplanlægning i AMU, og for at få udstedt AMU-uddannelsesbevis(-er) og AMU-kompetencebevis for anerkendte kompetencer, når der er grundlag herfor.. Kursusperiode: Følg med på skolens hjemmeside for datoer eller henvend dig til kursussekretariatet for at få en aftale med en vejleder om individuel kompetencevurdering Målnr.: Vurdering af basale færdigheder Alle, der deltager i AMU-kurser eller Individuel kompetencevurdering i AMU kan efter ønske få vurderet deres færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik samt vejledning til undervisningsmuligheder heri efter behov. Kursusperiode: Følg med på skolens hjemmeside for datoer eller henvend dig til kursussekretariatet for at få en aftale om at få foretaget en vurdering af dine basale færdigheder. Målnr.:

11 EFTER- og videreuddannelse KU-SOSU - for social- og sundhedshjælpere Det overordnede formål med efteruddannelsen er at give dig et kompetenceløft og en ajourføring af din uddannelse med den nyeste viden, samt mulighed for teoretisk og praktisk fordybelse. Læs mere på Kursusperiode Kursusmodul 1: 24/9-5/ og 24/10-26/ Kursusmodul 2: 5/11-16/ og 29/11-30/ Kursusmodul 3: 10/12-14/ Tilmeldingsfrist: 27/ Kursusnr.: e12sa24101 Obligatorisk deltagerbetaling kr. 696 Varighed: 30 dage Målnr.: 45061,40125, 40126, 40933, 44782, 43766, KUA - for social- og sundhedsassistenter Det overordnede mål med uddannelsen er, at du videreudvikler personlige og erhvervsfaglige kompetencer gennem øget faglig viden og kunnen. KUA-efteruddannelsen består af en basisdel á 16 dages varighed og en række valgfrie fagdele á ca. 24 dages varighed. I efteråret 2012 udbydes basisdelen og i foråret 2013 udbydes som faglig del: Rehabilitering. Du kan tilmelde dig basisdel og faglig del enkeltvis eller samlet. Du kan læse mere om indhold og temaer på Kursusperiode Basisdel: 22/10-31/ og 26/11-5/ Tilmeldingsfrist: 24/ Varighed: 16 dage Kursusnr.: e12sa22104 Målnr.: 45061, 40208, 40598, Rehabilitering - faglig del: 14/1-23/1 2013, 25/2-8/3 og 2/4-12/ Tilmeldingsfrist: 17/ Varighed: 25 dage Kursusnr.: e13sa14011 Målnr.: 40125, 40127, 40128, 47262, 42952, 42687, 42929, Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse (VVU) i Sundhedspraksis er en videreuddannelse for bl. a. social- og sundhedsassistenter, der ønsker at udvikle kompetencer til at kunne løse såvel nuværende som fremtidige arbejdsopgaver på et mere kompetent niveau eller til at varetage nye jobfunktioner, som f.eks. koordinator, nøgleperson, projektleder eller lignende. Uddannelsen består af en række moduler, som kan vælges enkeltvis, eller du kan vælge at tage hele uddannelsen, der er adgangsgivende til diplomuddannelser. Læs mere på AKADEMIUDDANNELSE I SUNDHEDSPRAKSIS Alle akademiuddannelser er i 2012 under revision. Følg med på skolens hjemmeside eller på Erhvervsakademi Aarhus' hjemmeside for aktuel information om uddannelsens moduler og datoer for modulstart. 11

12 praktiske oplysninger tilmelding Det er et lovkrav, at virksomheder tilmelder medarbejdere digitalt via portalen: øvrige kan også tilmelde sig på eller ved at kontakte skolen. vær opmærksom på regler for framelding og udeblivelse, som fremgår af skolens hjemmeside. veu-godtgørelse og tilskud til transport personer, der tilhører den primære amu-målgruppe, kan søge veu-godtgørelse. forudsætning for veu-godtgørelse er, at der er tale om et løntab eller en tabt arbejdsmulighed. ansøgning om tilskud skal ske digitalt via portalen: adgang og pris amu-kurser er i princippet åbne for alle. kurser udviklet specielt til social- og sundhedsområdet er normalt gratis at deltage i, dog skal deltagere med uddannelse over erhvervsuddannelsesniveau betale deltagerbetaling. pris oplyses på skolen. vær også opmærksom på, at virksomheder skal betale gebyr for en medarbejders udeblivelse eller for sen afmelding. for virksomheder, der ønsker hele hold, kan der også forekomme tillægspris for fl eksibel tilrettelæggelse og/eller for holdopfyld. læs mere om praktiske oplysninger på skolens hjemmeside scan koden for at komme direkte til efterog videreuddannelse Århus Social- og Sundhedsskole århus social- og sundhedsskole efter- og videreuddannelsesafdelingen olof palmes allé 35, 8200 århus n telefon fax

social- og sundhedsområdet

social- og sundhedsområdet Århus Social- og Sundhedsskole social- og sundhedsområdet efter- og videreuddannelse KURSUSPROGRAM FORÅR 2012 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI FORÅR 2012 velkommen til foråret 2012 Dette kursuskatalog indeholder

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET Århus Social- og Sundhedsskole SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE KURSUSPROGRAM FORÅR 2013 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI FORÅR 2013 SKRÆDDERSYEDE KURSER Finder du eller din arbejdsplads

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddannelSe

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddannelSe Århus Social- og Sundhedsskole SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddannelSe KUrSUSPrOGrAM EFTERÅR 2013 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI EFTErÅr 2013 SkrædderSyede kurser Finder du eller din arbejdsplads

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddANNeLSe

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddANNeLSe Århus Social- og Sundhedsskole SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET efter- og VIdereuddANNeLSe KUrSUSPrOGrAM FORÅR 2014 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI FOrÅr 2014 LæS Mere om ALLe kurser på WWW.SOSUAARHUS.DK SkrædderSyede

Læs mere

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022 Kursuskalender Forår 2016 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Det PæDaGoGiSke område

Det PæDaGoGiSke område Århus Social- og Sundhedsskole Det PæDaGoGiSke område kurser og efteruddannelse KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2012 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDS- STEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI EFTERÅR

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 29. august 2016 praktikvejledning af SOSU-elever 1. august dage e16sa29081

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 29. august 2016 praktikvejledning af SOSU-elever 1. august dage e16sa29081 Kursuskalender Efterår 2016 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

28. augsut 2017 Praktikvejledning Grundkursus 31. juli dage e17sa28081

28. augsut 2017 Praktikvejledning Grundkursus 31. juli dage e17sa28081 Kursuskalender 2017 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Afdeling i Aarhus Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE Århus Social- og Sundhedsskole DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE KURSER OG EFTERUDDANNELSE KURSUSPROGRAM FORÅR 2013 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDSSTEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI FORÅR 2013

Læs mere

Kursusnr. afd. Silkeborg 8. januar 2018 Praktikvejledning - Grundkursus 11 dage 11 dage e180108prv

Kursusnr. afd. Silkeborg 8. januar 2018 Praktikvejledning - Grundkursus 11 dage 11 dage e180108prv Kursuskalender 2018 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuoj.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Antal dage Kursusnr. afd. Aarhus

Læs mere

Kursuskalender 2017 Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Afdeling i Aarhus

Kursuskalender 2017 Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Afdeling i Aarhus Kursuskalender 2017 Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Afdeling i Aarhus Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 22. februar 2016 Magt og omsorg 11. januar dage e16pa22021

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 22. februar 2016 Magt og omsorg 11. januar dage e16pa22021 Kursuskalender Forår 2016 Socialpædagogisk & fysisk og psykisk handicap Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 5. september 2016 Neurorehabilitering af senhjerneskadede 1. august dage e16pa05091

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 5. september 2016 Neurorehabilitering af senhjerneskadede 1. august dage e16pa05091 Kursuskalender Efterår 2016 Socialpædagogisk & fysisk og psykisk handicap Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar dage e16sa01022

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar dage e16sa01022 Kursuskalender Forår 2016 Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato Titel

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse Århus Social- og Sundhedsskole DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2013 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDS- STEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI EFTERÅR

Læs mere

Kurser Efter- og videreuddannelse på social- og sundhedsområdet. Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler

Kurser Efter- og videreuddannelse på social- og sundhedsområdet. Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Kurser 2019 Efter- og videreuddannelse på social- og sundhedsområdet Ta efteruddannelse på SOSU Østjylland Sundhed, sygepleje, omsorg Læs mere, se datoer og

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 30. januar 2017 Pædagogisk arbejde i folkeskolen 15. december dage e17pa30011

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 30. januar 2017 Pædagogisk arbejde i folkeskolen 15. december dage e17pa30011 Kursuskalender Forår 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Startdato Titel Antal dage Kursusnr. afd. Aarhus. Kursusnr. afd. Silkeborg 8. januar 2018 Praktikvejleder - Grundkursus 11 dage e180108prvs

Startdato Titel Antal dage Kursusnr. afd. Aarhus. Kursusnr. afd. Silkeborg 8. januar 2018 Praktikvejleder - Grundkursus 11 dage e180108prvs Kursuskalender Forår 2018 Sundheds- og sygeplejeopgaver på hospitaler Se mange flere kurser på www.sosuoj.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Antal dage Kursusnr. afd.

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 6. marts 2017 Praktikvejledning - overbygning 6. februar dage e17sa06032

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 6. marts 2017 Praktikvejledning - overbygning 6. februar dage e17sa06032 Kursuskalender Forår 2017 Socialpædagogisk & fysisk og psykisk handicap Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 28. august 2017 Praktikvejledning - grundkursus 31. juli dage e17sa28081

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 28. august 2017 Praktikvejledning - grundkursus 31. juli dage e17sa28081 Kursuskalender 2017 Socialpædagogisk & fysisk og psykisk handicap Afdeling i Aarhus Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus

Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 24. august 2016 Samspil og relationer - AFTEN 1. august dage e16pa24081

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 24. august 2016 Samspil og relationer - AFTEN 1. august dage e16pa24081 Kursuskalender 2016 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

SSH - UPDATE. Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere uddannet før 2013. Afholdes som splitforløb på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

SSH - UPDATE. Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere uddannet før 2013. Afholdes som splitforløb på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg SSH - UPDATE Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere uddannet før 2013 Afholdes som splitforløb på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Udarbejdet i et samarbejde mellem landets social- og sundhedsskoler,

Læs mere

Kursusnummer afd. Silkeborg 5. februar 2018 Forældresamarbejde og samskabelse på et anerkendende grundlag 3 dage e18pa05021 e18pa05022

Kursusnummer afd. Silkeborg 5. februar 2018 Forældresamarbejde og samskabelse på et anerkendende grundlag 3 dage e18pa05021 e18pa05022 Kursuskalender Forår 2018 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuoj.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Antal dage Kursusnummer afd. Aarhus

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE KURSER OG EFTERUDDANNELSE

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE KURSER OG EFTERUDDANNELSE LÆS MERE PÅ SOSUAARHUS.DK Århus Social- og Sundhedsskole DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE KURSER OG EFTERUDDANNELSE KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDS- STEDER SOCIALPÆDAGOGIK

Læs mere

KURSUSUDBUD 2012. Holdnr. Navn Datoer Tid. Hospicemetoder i praksis. 5 dage i alt split 08.00 15.25

KURSUSUDBUD 2012. Holdnr. Navn Datoer Tid. Hospicemetoder i praksis. 5 dage i alt split 08.00 15.25 KURSUSUDBUD 2012 Navn Datoer Tid ams1201 787409ams1201 Hospicemetoder i praksis - amu-kode: 43436 30.05.12 + 31.05.12 + 06.06.12 + 07.06.12 + 08.06.12 ams1202 787409ams1202 Hospicemetoder i praksis - amu-kode:

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse Århus Social- og Sundhedsskole DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE kurser og efteruddannelse KURSUSPROGRAM FORÅR 2014 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDS- STEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI FORÅR 2014

Læs mere

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at:

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: 1.1. BASISDEL MÅL Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: Deltagerne: styrker den faglige identitet og øger bevidstheden

Læs mere

SOSU-kurser Pædagogiske kurser

SOSU-kurser Pædagogiske kurser SOSU-kurser Pædagogiske kurser 2015 sosuc.dk Kurser på SOSU C Kataloget er til dig, som er social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, omsorgshjælper, pædagogisk assistent, portør eller ufaglært.

Læs mere

SSH - UPDATE. Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere. uddannet før 2013

SSH - UPDATE. Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere. uddannet før 2013 SSH - UPDATE Kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere uddannet før 2013 Udarbejdet i et samarbejde mellem landets Social- og Sundhedsskoler December 2012 revideret november 2013 S. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever For udfyldelse af skemaet se Vejledning til ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever.

Læs mere

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Baggrund Region Syddanmark har i årene 2010 2012 iværksat en kronikerindsats med

Læs mere

Sundhed, trivsel og livskvalitet

Sundhed, trivsel og livskvalitet Sundhed, trivsel og livskvalitet AALBORG / HIMMERLAND Sundhed, trivsel og livskvalitet Erhvervsskolerne og SOSU Nord udbyder i samarbejde et nyt kursusforløb rettet mod medarbejdere på ældreområdet. Fokus

Læs mere

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1 Indhold Demens 1 Palliation 1 Velfærdsteknologi Rehabilitering 1 Borgere med psykisk sygdom. 1 Demens 1 På dette valgfri specialefag præsenteres eleverne for demens, inden for primærområdet. Der vil blive

Læs mere

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Struktur af uddannelsen Strukturen som vi kender den i dag, bibeholdes: 1 uge skole 13 uger praktik 15 uger skole 26 uger praktik 1 uge skole Påbygning

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen gældende fra januar 2017 1 Indholdsfortegnelse: Samarbejde med borgeren med demens og pårørende 3 Kost og motion til udsatte grupper

Læs mere

Valgfri specialefag for SSA uddannelsen trin 2

Valgfri specialefag for SSA uddannelsen trin 2 Indhold Palliation 2 Den opererede borger/patient Velfærdsteknologi Rehabilitering 2 Demens 2 Ledelse og organisation (afventer fra ansvarlige for faget) 1 Palliation 2 På dette valgfri specialefag arbejdes

Læs mere

PSYKIATRI AMU-UDDANNELSER INDHOLD OG TEMAER SIGNALEMENT AF DET SOCIALPSYKIATRISKE OMRÅDE MED KENDTE OG NYE UD- FRA PATIENT TIL PERSON

PSYKIATRI AMU-UDDANNELSER INDHOLD OG TEMAER SIGNALEMENT AF DET SOCIALPSYKIATRISKE OMRÅDE MED KENDTE OG NYE UD- FRA PATIENT TIL PERSON PSYKIATRI Titel: Psykiatri Varighed: 24 dage AMU-UDDANNELSER 42685 Socialpsykiatri fagligt samarbejde (10 dage) Eller 40597: Recovery (10 dage) Eller 46835: Støtte ved kognitiv behandling (10 dage) Plus

Læs mere

AMU FORÅR 2016 - SOCIAL & SUNDHED

AMU FORÅR 2016 - SOCIAL & SUNDHED AMU FORÅR 2016 - SOCIAL & SUNDHED Velkommen til Social & SundhedsSkolen, Hernings kursuskatalog for 2016. I kataloget finder du tilbud om efteruddannelse indenfor sundheds- og ældreområdet, specialområdet

Læs mere

Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold

Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold Bedømmelseskriterier for arbejdsmiljø og ergonomi... 2 Bedømmelseskriterier for Pleje og dokumentation (Avanceret niveau)... 5 Bedømmelseskriterier for Pleje og dokumentation

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Kompetencemål Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag

Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Kompetencemål Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag Gældende for hold startet efter 1. januar 2017 Indhold 1. KOMPETENCEMÅL...

Læs mere

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Temadage i praktik 1 & 2

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Temadage i praktik 1 & 2 Praktikkatalog Social- og sundhedshjælperuddannelsen Temadage i praktik 1 & 2 Formål: Dagene bidrager til at eleverne udvikler sig fagligt og personligt i løbet af praktikperioderne Temadag 1: Mødet med

Læs mere

kursuskatalog 2013 kursus- og udviklingsafdelingen Social- og Sundhedsskolen Skive. Thisted. Viborg

kursuskatalog 2013 kursus- og udviklingsafdelingen Social- og Sundhedsskolen Skive. Thisted. Viborg kursuskatalog 2013 kursus- og udviklingsafdelingen Social- og Sundhedsskolen Skive. Thisted. Viborg INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til kursuskataloget 2013.........................................................................................

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE LÆS MERE PÅ SOSUAARHUS.DK Århus Social- og Sundhedsskole SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 EFTERÅR 2014 GERONTOLOGI SOMATIK PSYKIATRI SKRÆDDERSYEDE KURSER

Læs mere

Overvejer du at gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 6 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk

Overvejer du at gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 6 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk Overvejer du at gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 6 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk område noget for dig! Vi udbyder et forløb i Ringsted

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedshjælperuddannelse Ny uddannelse Social og sundhedsuddannelse En uddannelse bliver til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedsuddannelse En uddannelse blev til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse Erhvervsuddannelsen til social-

Læs mere

Det PæDaGoGiSke område

Det PæDaGoGiSke område Århus Social- og Sundhedsskole Det PæDaGoGiSke område kurser og efteruddannelse KURSUSPROGRAM FORÅR 2012 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI FORÅR 2012 velkommen til foråret 2012

Læs mere

Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende

Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende skoleperioder er under udarbejdelse medio foråret 2017 3. Læringsaktiviteter:

Læs mere

Nyt indhold i LUP for trin 1

Nyt indhold i LUP for trin 1 Trin 1 1.2.2016 Nyt indhold i LUP for trin 1 Generelt afsnit tilpasset den nye EUD reform og skolens pædagogiske strategi Afsnit om tilrettelæggelse af undervisningen på Trin 1 Opbyggelsen af uddannelsen:

Læs mere

Gældende fra 1. januar 2013. Godkendt i LUU November 2012. Undervisningsplan. Social- og sundhedsuddannelsen Trin 2. Skoleperiode 3.

Gældende fra 1. januar 2013. Godkendt i LUU November 2012. Undervisningsplan. Social- og sundhedsuddannelsen Trin 2. Skoleperiode 3. Gældende fra 1. januar 2013 Godkendt i LUU November 2012 Undervisningsplan Social- og sundhedsuddannelsen Trin 2 Skoleperiode 3 9 uger Skoleperiode 3. Områdefag og grundfag Koordinering, kvalitetssikring

Læs mere

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter

Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler. Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Et kursussamarbejde mellem kronikerprojekt Kompetenceudvikling og SOSU-skoler Kroniker kurser for hjælpere og assistenter Baggrund Region Syddanmark har i årene 2010 2012 iværksat en kronikerindsats med

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag

Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1 Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag Gældende for hold startet efter 1. januar 2013 1. KOMPETENCEMÅL TRIN 1... 3 2. MÅL FOR FAGENE - TRIN 1...

Læs mere

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser:

Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser: Social & SundhedsSkolen er godkendt til at udbyde følgende arbejdsmarkedsuddannelser: pr. 11. november 2014 Arbejdsmarkedsuddannelse / enkeltfag: Periode: 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan 09-09-2014

Læs mere

INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED

INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED KURSUSAFDELINGEN IGU- INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE IGU- Integrationsgrunduddannelse er en ny toårig uddannelse for flygtninge, der svarer til EGU for danskere. Uddannelsen

Læs mere

Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk

Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk område noget for dig! Vi udbyder et forløb i Ringsted Den 21/9

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse (vvu) i Sundhedspraksis Kort videregående uddannelsesniveau Uddannelsen giver kompetencer til at varetage generelle og specialiserede funktioner og

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

6 ugers jobrettet uddannelse

6 ugers jobrettet uddannelse 6 ugers jobrettet uddannelse For ledige Uddannelsespakker Omsorg for borgere med demens 28 dage (Forløb nr. 21 på den landsdækkende positivliste) Dokumentation og kvalitet i omsorgsarbejdet 28 dage (Forløb

Læs mere

Kurser efter uddannelser 2014

Kurser efter uddannelser 2014 Find din egen værdi og dyrk den Kurser og efter uddannelser 2014 Kursussæson 2014 2014 Tværfaglighed og rehabilitering i forhold til alle sygdomskategorier, elektronisk dokumentation/kommunikation. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser

SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser Katalog 2013 SOSU-kurser Portørkurser Pædagogiske kurser sosuc.dk 1202_SOSUC_Kursuskatalog_2013.indd 1 20/06/12 15.40 Godt kursus! Fik lært utrolig meget, som kan bruges i mit arbejde Kursist fra "Medvirken

Læs mere

ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6

ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6 Bedømmelseskriterier Social- og sundhedshjælperuddannelsen Uddannelsesspecifikke fag ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6

Læs mere

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen Hjælpeskemaet udfyldes med elevens personlige oplysninger. Praktikstedet markerer i skemaet, hvilket niveau (begynder, rutineret,

Læs mere

Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skoleforløbets opbygning fordelt på temaer, valgfag og valgfri uddannelsesspecifikke

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THISTED. VIBORG

KURSUSKATALOG 2015 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THISTED. VIBORG KURSUSKATALOG 2015 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THI. VIBORG SFORTEGNELSE Velkommen til kursuskataloget 2015...3 Neuropædagogik i arbejdet med udviklingshæmmede....4

Læs mere

Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København. Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød

Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København. Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød Skoleforløbets

Læs mere

SYGEPLEJE BRAINSTORM

SYGEPLEJE BRAINSTORM SYGEPLEJE BRAINSTORM Hvad er der brug for, at de nye social- og sundhedsassistenter bliver dygtigere til, når: 1. Der lægges mere vægt på en metodisk tilgang til sygeplejen? 2. De skal indgå i mere komplekse

Læs mere

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen Marts 2009 Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen agligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS)

Læs mere

Hvem udbyder hvad? SoSu- Aarhus. SoSu- Randers

Hvem udbyder hvad? SoSu- Aarhus. SoSu- Randers Hvem udbyder hvad? Målnr. Og Titel SoSu- Aarhus SoSu- Randers SoSu- Silkeborg 31202 Patienttransport og løft m.v. 40063 Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud 40080 Individuel kompetencevurdering i AMU 40081

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse: Demens 1 3 Palliation 1 4 Borger med psykisk sygdom 5 Velfærdsteknologi 1 6 Rehabilitering 1 7 2 Demens 1

Læs mere

Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold

Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold Bedømmelseskriterier trin 2 Indhold Bedømmelseskriterier for farmakologi og medicinhåndtering (avanceret niveau)... 2 Bedømmelseskriterier for forebyggelse og rehabilitering (avanceret niveau)... Bedømmelseskriterier

Læs mere

AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK

AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK Velkommen til Social & SundhedsSkolen, Hernings kursuskatalog for 2016. I kataloget finder du tilbud om efteruddannelse indenfor sundheds- og ældreområdet, specialområdet og

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU ÅBNE PÆDAGOGISKE ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER FORÅR/EFTERÅR 2016 PÆDAGOGMEDHJÆLPER I DAGINSTITUTION PLANLÆGNING AF PÆDAGOGISKE AKTIVITETER LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER BØRNS KOMPETENCEUDVIKLING (0-5

Læs mere

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato :

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato : Navn: Praktiksted: Periode: Vejleder: Praktik 1 Praktik 2 Praktik 3 6. Eleven kan anvende et mundtligt og skriftligt fagsprog, som er i overensstemmelse social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.

Læs mere

Skema: Vejledende standpunkt i praktik ved interne overgange

Skema: Vejledende standpunkt i praktik ved interne overgange Skema: Vejledende standpunkt i praktik ved interne overgange Sæt kryds: o 1. praktik efter delpraktik A o 2. praktik mellem praktiksteder i psykiatrien o 3. praktik mellem somatik og primær (primær og

Læs mere

NB. Spørgsmål 1-8 skal besvares. Praktikvirksomhedens navn og adresse: Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

NB. Spørgsmål 1-8 skal besvares. Praktikvirksomhedens navn og adresse: Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedsassistentuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Praktik 1 & 2 Intro- og temadage

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Praktik 1 & 2 Intro- og temadage Praktikkatalog Social- og sundhedshjælperuddannelsen Praktik 1 & 2 Intro- og temadage Formål: Dagene bidrager til at eleverne udvikler sig fagligt og personligt i løbet af praktikperioderne Introdag: At

Læs mere

Kursusforløb for ledige social- og sundhedshjælpere

Kursusforløb for ledige social- og sundhedshjælpere Kursusforløb for ledige social- og sundhedshjælpere Få et kompetenceløft mens du går ledig Et kursus i din ledighedsperiode kan øge dine jobsøgningsmuligheder Som ledig dagpengemodtager i første ledighedsperiode

Læs mere

Overvejelser om skolepraktik på social- og sundhedsuddannelsen

Overvejelser om skolepraktik på social- og sundhedsuddannelsen Overvejelser om skolepraktik på social- og sundhedsuddannelsen Overordnet konklusion Ud fra vores første spæde research, mener vi, at praktikmålene godt kan nås i skolepraktik. Det er dog en forudsætning,

Læs mere

SKOLEVEJLEDNING SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN SKOLEPERIODE 2

SKOLEVEJLEDNING SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN SKOLEPERIODE 2 SKOLEVEJLEDNING SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN NORDSJÆLLAND SKOLEPERIODE 2 Dit fornavn Holdnr. Skolevejledningen Skolevejledningen er et redskab, du skal bruge til dialog mellem dig, praktikvejlederen

Læs mere

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Praktik 1 & 2 Intro- og temadage. Formål: At sikre progression i elevens læring i praktikken

Praktikkatalog. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Praktik 1 & 2 Intro- og temadage. Formål: At sikre progression i elevens læring i praktikken Praktikkatalog Social- og sundhedshjælperuddannelsen Praktik 1 & 2 Intro- og temadage Formål: At skabe et struktureret og sammenhængende praktikforløb for social- og sundhedshjælperelever og praktikvejledere

Læs mere

Forklar betydningen. Kliniske sygeplejehandlinger. Sygeplejeprocessen

Forklar betydningen. Kliniske sygeplejehandlinger. Sygeplejeprocessen Mål 1 Eleven kan gennemføre og reflektere over kliniske sygeplejehandlinger, herunder selvstændigt anvende sygeplejeprocessen til at indsamle data, identificere, analysere, planlægge, udføre og evaluere

Læs mere

EPOS - udvikling i antal deltagere

EPOS - udvikling i antal deltagere Aktivitetsudvikling på uddannelser udviklet af EPOS - i hhv. antal deltagere og i årselever 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Total EPOS 59.384 61.081 70.095 71.652 71.588 50.799 384.599 EPOS - udvikling i

Læs mere

6 ugers jobrettet uddannelse på SOSU Nord

6 ugers jobrettet uddannelse på SOSU Nord For ledige 6 ugers jobrettet uddannelse på SOSU Nord Inden for social- og sundhedområdet samt det pædagogiske område. Omsorg for borgere med demens (Forløb nr. 21 på den landsdækkende positivliste) (Kursusnummer:

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Praktikøvelser. ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter. fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2.

Praktikøvelser. ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter. fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Praktikøvelser fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2 ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter Alle sidehenvisninger refererer til den trykte bog. Gads Forlag Praktikmål 1 Eleven

Læs mere

Praktikvejledertræf 2018

Praktikvejledertræf 2018 Praktikvejledertræf 2018 SSH - Uddannelsen 2. Skoleperiode 1 Mål for (1.og) 2. Skoleperiode Personlig hjælp, omsorg og pleje 1. Eleven kan anvende viden om menneskets grundlæggende behov og funktionsniveau

Læs mere

1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN. Navn. Uddannelsesretning og holdnummer

1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN. Navn. Uddannelsesretning og holdnummer 1 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede UDDANNELSESPLAN Navn Uddannelsesretning og holdnummer 2 Personlig uddannelsesplan Grundforløb for tosprogede Indholdsfortegnelse: Præsentation og

Læs mere

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent.

Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. Odder Kommune Fagprofil - Social- og sundhedsassistent. For social- og sundhedsassistenter ansat ved Odder Kommunes Ældreservice I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang.

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløbet - Afsluttende prøve AFSLUTTENDE PRØVE GF FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 2 AFSLUTTENDE PRØVE GF SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL SOSU... 5 AFSLUTTENDE PRØVE GF - SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL PA...

Læs mere

KURSUSKATALOG 2016 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THISTED. VIBORG

KURSUSKATALOG 2016 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THISTED. VIBORG KURSUSKATALOG 2016 KURSUS- OG UDVIKLINGSAFDELINGEN SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE. THI. VIBORG SFORTEGNELSE Pædagogiske metoder i ældreplejen - med borgeren i centrum....3 Inddragende velfærdsteknologi

Læs mere

Lokalt bilag til praktikerklæring Social og sundhedshjælperuddannelsen

Lokalt bilag til praktikerklæring Social og sundhedshjælperuddannelsen Elev navn: Midtvejsevaluering Slutevaluering d. d. Cpr : Hold : SSH Praktik 1B: d. Praktik 2: d. Praktikstedets/afdelingens navn: Disse ark er udfyldes af praktikvejleder hver gang eleven midtvejs- og

Læs mere