Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse"

Transkript

1 Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Børne- og Familieudvalget og forvaltningen ved Thisted Kommune præsenterede på kvartalsmødet for skoler i august udviklingsplanen for skoleområdet. Siden det møde har vi som forældrevalgte i skolebestyrelsen sammen med foreninger og erhvervsdrivende i Koldby Skoles opland været i dialog med borgere og forældre i området. Denne lange debat er mundet ud i dette hørings svar, som bygger på 3 modeller, som vi vil vægte efterfølgende. Model 2 er klart den model, vi foretrækker, men vi mener også, at de øvrige er realistiske i sidste instans. Modellerne skal betragtes som vores alternativer til modellerne omhandlende hhv. Koldby Skole og de øvrige lukningstruede skoler i planen. Problematisering: Som forældre og borgere i Koldby Skoles distrikt og i Thy betragter vi forudsætningerne for udviklingsplanen på skoleområdet som alt for snævre. Forudsætningerne handler om den bæredygtige skole alene. Bæredygtigheden bygger på økonomi, befolkningsprognose og faglig bæredygtighed. Vedr. økonomien: Det vigende børnetal i Thisted Kommune er årsagen til, at der er behov for at spare på skoleområdet. Den tænkning vil vi gerne udfordre. Hvis politikkerne i Thy lukker skolerne i de små samfund, får det fatale følger for befolkningstallet i hele Thy. Folder vi bæredygtigheds tænkningen ud til at omfatte ikke bare skoleområdet, men hele egnen Thy vil resultaterne af udviklingsplanen blive AFVIKLING! De små og nære samfund, hvor børnefamilierne tiltrækkes på grund af trygheden, det lokale initiativ og ansvaret for hinanden. Af det nære, som vi kan blive langt bedre som kommune til at promovere koblingen mellem det at være en grøn kommune midt i Nationalpark Thy og med sunde og trygge omgivelser vores mindre børn kan vokse op i. Tør vi virkeligt gamble med byerne, hvor skolen er et af de helt centrale omdrejningspunkter? Tør vi tro på, at tilflytterne til vores område kommer, hvis vi fjerne det nære i vores byer? Når vi spørger tilflyttere og tilbageflyttere, om de var kommet til Koldby uden skolen - så er svaret klart. NEJ, de var ikke kommet uden skolen. Starter Thisted Kommune så ikke en markant nedadgående spiral ved at lægge de små skoler ned?

2 I Koldby har vi oplevet en befolkningstilgang de seneste år. Mon den vil fortsætte uden skolen? Her vil vi i øvrigt også henvise til bekymringerne omkring foreningslivets fremtid med en lukning af skolen, jf. høringssvar fra Koldby-Hørdum Idrætsforening. Vi vil også gerne stille spørgsmålstegn ved den reelle besparelse ved lukningen af de små skoler. Hvor store bliver transportomkostningerne? Hvad gør betydeligt mere transport oven i en lang skoledag ved elevernes trivsel og læring? Og hvilke behov for støtte giver det i elevernes hverdag? Hvad vil det reelle økonomiske tab for kommunen være ved manglende tilflytning og lavere huspriser? Vedr. befolkningsprognosen: Når man ser på udviklingen i børnetallet for Koldby Skoles skoledistrikt, så er 2014 faktisk lavpunktet i de år, som analysen beskæftiger sig med. Fra 2014 er børnetallet igen svagt stigende. Det ses ved at der i 2014 er 17 børn i årgangen mens der i årene frem til 2021 er mellem 19 og 26 børn i årgangene. Koldby Skoles markedsandel er viser en stigende tendens. Selv om prognoserne for de kommende år er baseret på et gennemsnit, som regner tidligere års lavere markedsandele med, så har Koldby Skole i årene frem mod 2021 et stabilt børnetal. Altså er der ikke udsigt til markant færre børn i Koldby Skole i fremtiden end i dag på den baggrund mener vi, at det vil være uforsvarligt at lukke et driftigt lokalsamfund ved at lukke skolen. Skolen er i øvrigt i rigtig fin stand og har ikke behov for de samme investeringer, som eksempelvis Snedsted vil have, hvis de skal modtage flere børn. Vedr. faglig bæredygtighed Gennem processen omkring udviklingsplanen har der været adskillige analyser fremme, som hver især har peget på den rigtige skolestørrelse. Nogle peger på større skoler og andre peger på at mindre skoler fungerer fint, og der ingen besparelse er ved at lukke de små skoler. Udviklingsplanen peger på 150 elever, som en magiske grænse. Centralt står forvaltningens ord fra kvartalsmødet om, at det ikke er klasserne størrelse, der er afgørende for elevernes læring. Det er i stedet lærerens evne til at bedrive klasseledelse og lærerens motivation. På en skole som Koldby Skole og andre ligestillede i kommunen har vi en stærk ledelse, som vægter den pædagogiske udvikling samt sparring og supervision af lærere højt. Dette ses ikke

3 mindst af den igangværende implementering af skolereformen, hvor der med succes er gennemført en række nye modeller i skolen. Et stærkt fagligt miljø kan selv på en lille skole på tværs af fagene understøtte klasseledelse ligesom et godt og nært miljø, hvor man kan se sin egen rolle i helheden, understøtter motivation og trivsel hos den enkelte lærer. Derudover mener vi også, at det lokale er et væsentligt element i den faglige bæredygtighed. Børnene kommer i trygge og kendte rammer og møder i klasse børn, forældre og lærere, som de kender fra området, fritidsaktiviteter mm. Den røde tråd, som er et stærkt fundament for børnene og deres overgang mellem dagpleje/vuggestue, børnehave og skole, bliver med en bevarelse af skolen intakt en hel central ting for deres trivsel og evne til at lære. Her følger vores modeller for den fremtidige skole i Koldby. Modeller som også kan betragtes som inspiration til strukturen for klasse skolerne i Thy generelt: Model 1 - Ud under åben himmel 1: Bevar skolen som i dag. Som det ses ovenfor stabiliseres Koldby skoles elevtal over de kommende år. Dermed foreslår vi i vores model 1, at skolen drives videre som i dag. Som forældre oplever vi i dag et stærkt og udviklingspræget miljø på skolen. Et miljø, som giver vores børn en skolegang, som til fulde opfylder forventningerne til 0. 6.klasses niveau. Som borger oplever vi skolen som en stærk driver i lokalsamfundet. Det er omkring skolen Foreningssamarbejdet for Koldby, Hørdum og Skyum (mfl) samles 3-4 gange årligt for at planlægge og iværksætte fælles aktiviteter. Senest er der etableret en foreningssfo, som 75 % af børnene i SFOen allerede benytter sig af. 80% af foreningerne i området kommer i skoleåret 14/15 til at levere aktiviteter til foreningssfo en. Ved at bevare skolen bevarer vi: - Det trygge og nære miljø for vores mindre børn. - Egnens særkende, som er det, der gennem de seneste år har sikret en positiv befolkningstilvækst - Grundlaget for at bevare og udvikling bosætning, erhverv og foreningsliv i området. - Kun ved at bevare skolen som en selvstændig skole kan de nævnte karakteristika bevares en afdelings skole er ikke en mulighed for os. Bliver Koldby Skole en afdelingsskole stiftes Koldby Friskole.

4 Dog kan vi se visse forbedringspunkter, som vi her vil foreslå: Forslag: - Styrk lærernes udvikling ved at lade dem mødes i netværk på tværs af skoler omkring deres liniefag, klasseledelse, inklusion mm. - Flyt lærere i stedet for elever dermed kan imødekommes behovet for liniefagslærere i den nye reform. Fag, som har mange timer hører eksempelvis hjemme på hjemskolen, fag, som har færre timer, kan deles mellem 2-3 skoler (her bør lærerne høres om, hvad der er praktisk muligt). - I udviklingsplanen for skoleområdet ændres skoledistrikterne for nogle skoler. Man kunne træffe det valg at trække grænserne for skoledistrikterne, så alle skoler klasse bliver bæredygtige i udviklingsplanens optik. Dermed behandler man også borgerne i lokalsamfundene ens!

5 Model 2 Ud under åben himmel 2: Denne model har vores 1. prioritet Det andet af de forslag, vi stiller, bygger på følgende: - Thisted Kommune med en klar vision om at være en grøn og naturrig bosætningskommune - Thisted som et smørhul for familier i det vestjyske. - Selvstændige skoler med resultatkontrakter med Thisted Kommune - Skolerne inddrager lokalsamfundet i at opfylde resultatkontrakten. Implementeres udviklingsplanen for skoleområdet, bliver det en afviklingsplan for Thy. Model 2 for Koldby Skole (som også kunne være model for alle andre klasse skoler i Thy) vender afviklingen på hovedet. Der er potentiale for, at Thisted Kommune i langt højere grad brander sig som et smørhul for børnefamilier. Her er roligere, små enheder, en masse lokale initiativer, højt til loftet og masser af oplevelser både i naturen og kulturelt i børnehøjde. Og ikke længere til byerne, koncerterne og cafeerne end at de kan nås på en lørdag, hvis ikke de lokale tilbud rækker. Der bør udarbejdes en visionsproces, hvor Thisted kommune går foran for at få de lokale kræfter fra små og større byer, virksomheder som allerede i dag arbejder med innovation og andre kreative kræfter til at tegne billedet af Thy i fremtiden. Der findes masser af lokale initiativer i de små samfund, men skal vi for alvor nå ud til resten af landet, er der behov for en fælles vision og ledestjerne og kommunen som tovholder. Thisted Kommune bør gå foran i den eksterne markedsføring af denne plan, som bliver til ad denne vej. Koldby - og andre lokalsamfund - laver en resultat kontrakt med kommunen om, hvad skolen og byen skal opnå for at udfylde sin rolle i at levere det lokalsamfund, som visionen fastlægger. Til gengæld får lokalsamfundene arbejdsro de kommende 5 år (der gennemføres naturligvis midtvejsevalueringer) til at føre de aftalte ting ud i livet. For Koldby kunne en resultatkontrakt bestå i: - Fastholde minimum 15 elever i gennemsnit i hver klasse - Udforme en stærk profil, som øger skolens markedsandel. o I Koldby er vi pt. i gang med forhandlinger med Sangens Hus i Herning om at udvikle en profil omkring sang og bevægelse. Det betyder, at vi trækker væsentlige kompetencer fra Sangens Hus og de lokale foreninger ind i skolen.

6 Formålet er at udnytte de positive erfaringer med, hvordan sang og bevægelse understøtter sprogudvikling, indlæring og inklusion og derigennem styrker fagligheden. Bevægelsesdelen vil kunne styrkes dels gennem erfaringerne, som allerede nu skabes i samarbejdet mellem foreningerne og SFO en i foreningssfo en. Ligesom Koldby Sport og Bevægelse, som er på vej, vil blive en væsentlig scene for dette arbejde. Bliver sang og bevægelse ikke aktuelt i Koldby skole, såfremt denne ikke består som selvstændig enhed, så trækkes profilen med ind i Koldby Friskole. - Foreningssamarbejdet udformer en lokal tilrettet bosætningspolitik ud fra spørgsmål som: o Hvad kan nuværende borgere gøre for at tiltrække og fastholde tilflyttere o Hvad vil vi stå for i vores område o Hvordan kan vi i lokalsamfundet gøre os synlige og vise det blomstrende foreningsliv der eksisterer i byen - Samarbejde med Børnehuset og juniorklub om sang og bevægelse, så der trækkes ressourcer til disse institutioner også. Denne model er visionær og mobiliserer alle lokale kræfter mod ét Thy og sikrer at alle lokale samfund i Thy arbejder mod samme vision og strategi for området. Samtidig mobiliseres de lokale kræfter i et samarbejde for at bevare det lokale og dermed bidrage aktivt til udviklingen af Thisted Kommune. Forslagene fra ovenstående model 1 kan selvfølgelig også implementeres her. Model 3 Ud under åben himmel 3 : En samling af ressourcerne i Koldbøtten børnehus og Koldby Skole Den sidste model vi vil nævne, som kan styrke lokalsamfundet og effektivisere, så det økonomiske krav imødekommes, er en samdrift mellem Koldby Skole og Børnehuset Koldbøtten. Hvis sparekravet skal imødekommes skal denne model gælde for alle lokalsamfundene i hvert fald i landområdet. Niveauerne er nedenfor skitseret med Koldby som eksempel. En sådan samdrift kan ses på to niveauer: Niveau A: Koldby Skole og Børnehuset Koldbøtten samkøres under en driftsenhed. Dette vil betyde, at Koldbøtten børnehus bevarer sin lokale struktur med en pædagogisk leder i huset, som den har i dag og de gode rammer, der i dag danner grundlag for et særdeles velfungerende hus.

7 Ledelsesmæssigt knyttes børnehuset op på skoleledelsen. Dette giver følgende fordele: - Man kan spare områdeledelsen af børnehusene, som umiddelbart i dag ikke er synligt for forældre og børn. - Man kan samkøre rengøring og pedelfunktioner under teknisk serviceleder på skolen og dermed sikre en optimering af ressourcerne på servicefronten. - Man kan samkøre pædagogernes arbejde dvs. udnytte timerne bedre idet husene har forskellige spidsbelastningsperioder. Således at pædagogerne i børnehuset og SFO en/skolen kan gå på tværs af de to huse. Dette vil også styrke Den røde tråd. - Man kan trække profiler som Sang og bevægelse og de ressourcer, der ligger gemt i det, med ind i børnehaven til fordel for børnenes sproglige udvikling og indlærings/koncentrationsevne. Niveau B: Niveau B betyder en total sammensmeltning mellem skole og børnehaven. Koldbøtten Børnehus flytter på Koldby Skole. Det er muligt selv, om det betyder, at de gode kvm. og lokaler, som klasserne har i dag bliver inddraget. Børnehaven vil kunne flytte ind i den nuværende SFO. SFO en kan flyttes på indskolingsgangen. Behovet for SFO lokaler er mindre i dag end tidligere, idet børnene tilbringer kortere tid i SFOen med skolereformen og foreningssfo aktiviterne. Man kunne også tænke i fælles aktiviteter med juniorklubben, hvor eleverne i 3. klasse kan være med sammen med klasse allerede fra starten af 3. klasse og ikke først i april, som det er nu. Pladsen på indskolingsgangen skabes ved at flytte 3. klasse op til mellemtrinet. Skolen er kendetegnet ved gode fællesarealer, som ligeledes vil kunne inddrages. Der vil dog blive behov for at investerer i legeplads til børnehave, ligesom det vil være nødvendigt at se nærmere på, hvor der kan findes tilpas skærmede lokaler for vuggestuen. På skolens grund ligger to huse, som i dag er ubrugte. Disse ville muligvis kunne inddrages Fordelene ved denne model er de samme som i Niveau A blot samdriften bliver lettere og større ved at de to institutioner ligger under samme tag. Desuden er fordele: - At der spare en matrikkel den børnehuset i dag ligger på. - At optimeringen af de pædagogiske og servicemæssige funktioner bliver større. Vi håber I vil se positivt på vores initiativer og betragte dem som reelle bud på, hvordan vi kan sikre et Thy i udvikling i stedet for i afvikling.

8 Som I kan se, så bygger alle modeller i dette oplæg på Koldby Skole som selvstændig enhed. Vi tror ikke på afdelingsmodellen eller en glidende overgang til Snedsted Skole, som der bliver lagt op til i udviklingsplanen. Det vil udvande lærer- og elevgrundlaget på skolen og påvirke arbejdsmiljøet for børn og voksne i en grad, vi ikke ønsker at være med til. Så bliver alternativet friskolen.

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS 1 HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS Det siges, at som man spørger får man svar. I udviklingsplanerne er det forvaltningen, der spørger og borgerne, som skal svarer. Det er blevet fortalt på borgermøder,

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Gruppe 1 Elev i Fjerritslev koster 36.000 kr. (men koster det ikke mere, hvis man regner underskuddet med?) Elevtalsprognosen for Ørebro passer

Læs mere

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvaret er udarbejdet på baggrund af kommentarer til strukturændringsforslagene fra A-

Læs mere

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET.

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. Vi kan ikke få armene ned, da vi ser rigtig mange muligheder i forhold til dette projekt. Vi ser en mangfoldighed og en fornyelse, som vil

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Allested-Vejle skole Nr. Broby skole Pontoppidanskolen Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Udarbejdet af skolebestyrelserne på Nord- og Sydskolerne i Fåborg-Midtfyn kommune Sammen

Læs mere

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!!

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! ( det med rødt er kopieret direkte fra kommunens rapport). Jeg tager udgangspunkt i argumenterne for hvorfor

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse

Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse Til Børne og Familieforvaltningen Thisted kommune Asylgade 30 7700 Thisted - Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse Thisted kommune har sendt Stagstrup Skole i officiel høring til lukning og eleverne

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole).

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole). Dialogmøde den 13. maj 2014 på Biersted Skole Gruppe A Man lægger økonomien og beslutningerne ned i skolecentret, som så i stedet for politikerne skal tage stilling til om Gjøl Skole skal lukkes. Hvad

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Anders Matzen. Barn i 2.b og 0. klasse. Jeg ønsker at stille op til skolebestyrelsen, fordi:

Anders Matzen. Barn i 2.b og 0. klasse. Jeg ønsker at stille op til skolebestyrelsen, fordi: Anders Matzen Barn i 2.b og 0. klasse Jeg er super optaget af, at Hareskov Skole fastholder og udvikler sit fokus på et stærkt fagligt miljø. Det er afgørende for at skolen kan forsætte med at være byens

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet

Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet Udarbejdet af Arbejdsgruppen omkring Starup-Tofterup. Vi er blevet opfordret til at komme med løsningsforslag, og det

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Skole og daginstitutioner mødes på ledelsesniveau i oktober måned, for at evaluere sidste overlevering, udvikling af vores samarbejde, vores kommunikation,

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Borgermøde Rådhushallen 20. september 2010

Borgermøde Rådhushallen 20. september 2010 Borgermøde Rådhushallen 20. september 2010 1 Skolernes kapacitet Skoleområdet får tildelt midler pr. elev, uanset om der er mange eller få i klasselokalet Hvis vi bevarer det samme høje antal klasser som

Læs mere

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn "Landsbyordning".

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn Landsbyordning. 1 - Ulfborg Skole, Skolebestyrelsen Høring vedrørende etablering af Landsbyordninger Skolebestyrelsen ved Ulfborg Skole forhold til udvikling af lokalsamfundet i forbindelse med etablering af Landbyordningen?

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2018/19 Christiansfeld skole

Skolebestyrelsens årsberetning 2018/19 Christiansfeld skole 24. juni 2019 Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret 2018/2019 Skoleåret 2018/19 er ved at være slut. Med det følger skolebestyrelsens årsberetning. Den endelige beretning for skoleåret blev behandlet

Læs mere

Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus

Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus Indledning: Vi har lige nu et godt liv ved kysten og vores børn elsker at være helt tæt på Nationalpark Thy. Vi er stolte

Læs mere

Høringssvar til: Ny skolestruktur i Silkeborg kommune

Høringssvar til: Ny skolestruktur i Silkeborg kommune Høringssvar til: Ny skolestruktur i Silkeborg kommune Af Lars Ole Hansen, Brombærvej 15, Silkeborg Email: loh@simcorp.com Børne- og unge udvalgets vision for folkeskolen er, at vi i Silkeborg Kommune vil

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17 Med denne plan er der lagt op til markante ændringer inden for de rammer og metoder vi traditionelt har benyttet i undervisningen. For hver fase henholdsvis

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm

Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm Forslag fra gruppe 1. Hindsholm, marts 2007 Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm Arbejdsgruppen består af: Niels Lorentsen, medlem af bestyrelsen i Tangloppen. Peter Andersen, medlem af

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17

Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17 Visions- og strategiplan for Jyllinge Skole 2014-17 Med denne plan er der lagt op til markante ændringer inden for de rammer og metoder vi traditionelt har benyttet i undervisningen. For hver fase henholdsvis

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag

Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: 1180808 Sagsbeh.: PH Åben sag HISTORIK Den 23. marts 2010 iværksatte udvalget et arbejde med at tilvejebringe datamateriale og modeller til ny struktur

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning - 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé:

Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Jobadministration» Jobprofiler 2017» Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé: Redaktion: Alle Målgruppe: Intern Offentlig Nyhed: Ja Nej Periode: 29-06-2017 -> portal:

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål Silkeborg Kommunes dialog med skolebestyrelser angående ny skolestruktur Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Input fra Skolen ved Tuse Næs Debatmøde blev afholdt mandag d. 23. marts 2014 på afdeling Tuse, hvor der var omkring 60 fremmødt. Forsat god debat! Bæredygtige skoler og

Læs mere

skole og dagpasningsområdet skal sammentænkes eksempelvis med alternative organiseringsmuligheder som f.eks. landsbymodeller

skole og dagpasningsområdet skal sammentænkes eksempelvis med alternative organiseringsmuligheder som f.eks. landsbymodeller Høringssvar vedr. udviklingsplanen for skoleområdet i Thisted Kommune. Skolebestyrelsen Tilsted skole Den 2608-2014 besluttede byrådet at sende model 1 samt model 2 fra udviklingsplanen i høring dog med

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Læring og trivsel hos børn og unge Omstillingsgruppens anbefalinger Materiale til byrådet - juni 2014 På baggrund af de første to møder i omstillingsgruppen er der formuleret tre temaer: Større sammenhæng

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Høringssvar til Børnepasningskapacitet

Høringssvar til Børnepasningskapacitet Høringssvar til Børnepasningskapacitet Høringspunkt Høringsberettiget 3.1 Høringsberettiget 3.2 Høringsberettigedes bemærkning 3.1. Der arbejdes henimod oprettelse af Vuggestue i alle skoledistrikter 3.

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Ørnhøj Skole

NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Ørnhøj Skole NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Ørnhøj Skole 1. Indledning Ørnhøj Skole søger en skoleleder, der brænder for den lokale skole. Har du gode samarbejdskompetencer? Og kan du gå foran i udviklingen

Læs mere

NOTATARK. En vision for Hvidovre Kommune

NOTATARK. En vision for Hvidovre Kommune NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Kommunaldirektørens område Udvikling Kommunikation Sagsbehandler: Bodil Ulff Larsen En vision for Hvidovre Kommune 28.02.2013/bll Kommunalbestyrelsen har gennem en længere periode

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Budget for Højvangskolen 2014

Budget for Højvangskolen 2014 Budget for Højvangskolen 2014 Skolens samlede økonomiske situation er som bekendt udfordret af tidligere års merforbrug i forhold til det udmeldte budget. Derfor blev der i januar nedsat en økonomisk taskforce

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Helhedsskole på Issø-skolen.

Helhedsskole på Issø-skolen. Helhedsskole på Issø-skolen. Beskrivelsen af Helhedsskole på Issø-skolen tager afsæt i: Formål for Skole og Dagtilbud frem mod 2014 Rammebetingelser for arbejdet med mål og indholdsbeskrivelser af SFO

Læs mere

Job- og Kravprofil. Skoleder Havrehedskolen

Job- og Kravprofil. Skoleder Havrehedskolen Job- og Kravprofil Skoleder Havrehedskolen Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen... 3 Havrehedskolen... 4 Ledelsesopgaven... 5 Arbejdsopgaven... 5 Lederprofil...

Læs mere

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune 9 Fokus OMRÅDER Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Viceskoleleder. Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil

Viceskoleleder. Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil Viceskoleleder Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning 2 Ansættelsesudvalg 2 Tidsplan 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen 3 Særslev-Hårslev-Skolen 4 Ledelsesopgaven 4 Lederprofil 5 Ansættelsesvilkår

Læs mere

Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision.

Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision. Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision. Hvad arbejder vi hen imod? Strukturen i fremtidens skole Tænkt af skolebestyrelsen 2011 2013 Pædagogikken / Fagligheden Tænkt af personalet

Læs mere

Børnehjørnet opnormeres, hvilket også kommer Skattekisten i Tybjerg til gode. I fremtiden tilbydes børnehave/vuggestue/ressourcegruppe i Elverhøj.

Børnehjørnet opnormeres, hvilket også kommer Skattekisten i Tybjerg til gode. I fremtiden tilbydes børnehave/vuggestue/ressourcegruppe i Elverhøj. Kære Børn og Skoleudvalg Næstved Kommune. Områdebestyrelsen i NORD sender jer hermed vores høringssvar angående vippen og pladssituationen 2015-2016 i område NORD. Vi forsøger, at belyse hvad vippen får

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016 Team- samarbejde &Trivsel Kære forældre I Børne- og Kulturforvaltningen sætter vi i denne udgave af nyhedsbrevet fokus på teamsamarbejde blandt skolens pædagogiske personale og elevtrivsel og gør status

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Trivselsundersøgelse Handlingsplan

Trivselsundersøgelse Handlingsplan Trivselsundersøgelse 2015 Handlingsplan Dato: November 2015 Handleplanen dækker: Amagerskolen Beskrivelse af analysen: I foråret 2015 er der lavet en trivselsundersøgelse på Amagerskolen, hvor alle børn

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Den inkluderende skole FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Disposition Baggrund og værdier Forståelse af inklusion Et inkluderende læringsmiljø Forudsætninger kompetencer og viden En kompleks og fælles

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud

Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud VALLENSBÆK KOMMUNE Kapacitetsprognose for skoler og dagtilbud Vallensbæk Kommune 2016-2026 Center for Økonomi og Indkøb 29-03-2016 Indhold 1. Skoleprognose... 2 1.1. Skoleområdet overordnet... 2 1.2. Pilehaveskolen...

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Resultatkontrakt for Børneinstitution Hunderup

Resultatkontrakt for Børneinstitution Hunderup Resultatkontrakt 2011-2012 for Børneinstitution Hunderup 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

HVORFOR EN FORENINGS SFO?

HVORFOR EN FORENINGS SFO? FORENINGS SFO PIXIE EN FORENINGS SFO ER ET BUD PÅ EN HELHEDSHVERDAG FOR BØRNENE SOM BÅDE VIL KUNNE SPILLE SAMMEN MED DEN NYE SKOLEREFORM, OG SOM KAN LAVES UAFHÆNGIGT. HVORFOR EN FORENINGS SFO? Fordi en

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole FOLKESKOLEREFORMEN Risskov Skole Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Vejen til. Fremtidens skole. i Skanderborg Kommune

Vejen til. Fremtidens skole. i Skanderborg Kommune Vejen til Fremtidens skole i Skanderborg Kommune Forord Indledning Politiske visioner Indsa Sammenhængende børnepolitik Vejen til fremtidens skole i Skanderborg Kommune tager udgangspunkt i den politiske

Læs mere

Skabelon Skolen profil (Overgang børnehave 0. klasse)

Skabelon Skolen profil (Overgang børnehave 0. klasse) Skabelon Skolen profil (Overgang børnehave 0. klasse) Om denne skabelon Skoler skal søge via deres kommune. Retningslinjer for ansøgningen fremgår af vejledningen om kommunale udviklingsprojekter og længere

Læs mere

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2273661 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af områdestruktur 13. februar 2016 Indledning Som en del af budgetvedtagelsen i

Læs mere

Ørebroskolen forventninger til en kommende leder

Ørebroskolen forventninger til en kommende leder Ørebroskolen forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen. Baggrund for tilbagemelding (Se program og bilag for aftenen)

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Hvad arbejder vi hen imod?

Hvad arbejder vi hen imod? Resenbro Skole s vision. 1 Hvad arbejder vi hen imod? Strukturen i fremtidens skole Tænkt af skolebestyrelsen 2011 2013 Pædagogikken / Fagligheden Tænkt af personalet og n på skolen, fritidsdelen Vision

Læs mere

Kandidat til skolebestyrelsesvalget ved Sjørring Skole 2010

Kandidat til skolebestyrelsesvalget ved Sjørring Skole 2010 Charlotte K. Justesen, Fiskervej 26, Nr. Vorupør. Sara i Indskolingen - 2. kl. Sabrina i Mellemtrinet - 4. kl. Medlem af skolebestyrelsen ved Vorupør Skole fra 1. april 2006. Medlem af skolebestyrelsen

Læs mere

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Ledelsesberetning Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Skolens formål Skolens formål er at drive friskole, fritidsordning, fribørnehave og snarligt frivuggestue ifølge skolens værdigrundlag og efter

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag

Den Sammenhængende Skoledag Vestre Skole og Åløkkeskolen for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen http://odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende Skoledag handler det om at skabe helhed og sammenhæng i børnenes

Læs mere

Bevar overbygningen på Jels Skole. Argumentation herfor fra skolebestyrelsen for Jels Skole

Bevar overbygningen på Jels Skole. Argumentation herfor fra skolebestyrelsen for Jels Skole Bevar overbygningen på Jels Skole Argumentation herfor fra skolebestyrelsen for Jels Skole Overbygningen på Jels Skole Fakta elevtal Fakta økonomi 360 gr. undersøgelse Fakta faglighed Undersøgelser Bløde

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Den store institution bør opdeles i satellitter, for at skabe tryghed for det enkelte barn. Inddrage 10 klasse elever i institutionen

Læs mere

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel.

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel. Høringstema 5 Herrup Skole og Sevel Skole. Flertallet i Udvalget ønsker at sammenlægge Herrup Skole og Sevel Skole i et skoleforbund med mulighed for at undervise 0.-3. årg. på Herrup Skole og 0.-7. årgang

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere