Ansættelsesret. Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansættelsesret. Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed."

Transkript

1 Ansættelsesret Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed. Hos Lundgrens trækker du på omfattende ekspertise og mange års erfaring med rådgivning inden for alle ansættelsesretlige spørgsmål. Vi bistår internationale koncerner, børsnoterede virksomheder, små og mellemstore virksomheder, direktører, offentlige myndigheder, organisationer og andre relevante aktører inden for følgende områder: Ansættelse og afskedigelse Direktørers retsforhold Incitamentsprogrammer, bonus og aktieaflønning Diskrimination Medarbejdere i en virksomhedsoverdragelse Konkurrencebegrænsninger og -klausuler HR compliance Medarbejderhåndbøger og personalepolitik Samarbejdet med konsulenter, free-lancere og vikarer Håndtering af personlige data Kollektiv arbejdsret og overenskomstforhold Offentlig arbejdsret og tjenestemandsforhold Medarbejderrepræsentation Ansættelsesretlige tvister Internationale ansættelsesforhold

2 Læs mere A N S Æ T T E L S E O G A F S K E D I G E L S E Vores ekspertise i ansættelsesret hjælper jer med at gennemføre alle processer vedrørende ansættelse og afskedigelse af medarbejdere bedst muligt. Den sørger også for, at I overholder alle ansættelsesretlige regler. I får en sparringspartner, som står klar til at besvare spørgsmål og hjælper med at træffe de rigtige beslutninger i svære situationer. Er der for eksempel tale om potentiel afskedigelse af særligt beskyttede medarbejdere, giver vi jer et klart og dækkende billede af de muligheder og risici, det indebærer. D I R E K T Ø R E R S R E T S F O R H O L D Det kræver særlige kompetencer at håndtere direktørers retsforhold. Både fordi direktører ansættelsesretligt adskiller sig fra virksomhedens øvrige medarbejdere, og fordi det netop i forhold til direktører er vigtigt, at både ansættelse og afskedigelse forløber problemfrit og positivt. Hos Lundgrens lægger vi vægt på både at levere de korrekte ansættelsesretlige løsninger og at bistå med de mange andre spørgsmål, som melder sig ved en direktørs til- eller fratræden. I N C I T A M E N T S P R O G R A M M E R, B O N U S O G A K T I E A F L Ø N N I N G Der findes mange typer incitamentsordninger. Nogle kontantbaserede, andre aktiebaserede, men de har alle særlige karakteristika, fordele og ulemper. Når I skal vælge det incitamentsprogram, der passer bedst til virksomhedens behov, bør du overveje en række spørgsmål, som kan have ansættelsesretlig, skatteretlig eller selskabsretlig karakter. Vi leverer rådgivningen på alle relevante områder som en samlet ydelse og hjælper jer med at etablere, administrere, ændre og afvikle incitamentsordninger fra A-Z. D I S K R I M I N A T I O N Hos Lundgrens er vi eksperter i de mange og komplekse regler, der gælder i forhold til diskrimination. Vi rådgiver bl.a. på områder som: Køn Graviditet, barsel og orlov Race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse Medarbejderrepræsentanter Deltidsansatte og tidsbegrænsede ansatte Rådgivningen knytter sig typisk til ansættelse, afskedigelse eller ændringer af ansættelsesvilkår. Du kan altid regne med, at vi hurtigt og effektivt afdækker de relevante risici og muligheder i den konkrete situation. M E D A R B E J D E R E I E N V I R K S O M H E D S O V E R D R A G E L S E En af de største udfordringer ved en virksomhedsoverdragelse er håndtering af medarbejderne. Det er en følsom situation, og reglerne er komplekse og ændrer sig løbende.

3 Vi kan give jer svar på de mange spørgsmål, der opstår undervejs: Hvornår er der tale om en virksomhedsoverdragelse i lovens forstand? Hvilke medarbejdere indgår i en overdragelse? Kan I opsige medarbejdere i forbindelse med en overdragelse, og hvad skal I være særligt opmærksomme på? Hvordan håndterer I kollektive overenskomster ved virksomhedsoverdragelse? Hvilke medarbejdere skal indgå i overdragelsen? Særlige problemstillinger vedrørende nøglemedarbejdere, herunder opsigelsesvarsler, konkurrence- og kundeklausuler, incitamentsordninger og exit-klausuler Brug af garantier, skadesløsholdelser og betingelser for closing Exit- og stay-on aftaler K O N K U R R E N C E B E G R Æ N S N I N G E R O G - K L A U S U L E R Hvornår skal en virksomhed beskytte sin forretning med konkurrence- og kundeklausuler? Hvilket værn mod konkurrence har arbejdsgiver i form af medarbejderes loyalitetspligt og markedsføringslovens regler? Hvordan sikrer virksomheden sig imod at betale for klausuler, der ikke er brug for? Du kan få svar på disse spørgsmål og mange andre hos vores eksperter. De rådgiver inden for alle aspekter af ansættelsesret og hjælper for eksempel med at træffe beslutning om brug og udformning af ansættelsesklausuler. H R C O M P L I A N C E Lundgrens tilbyder skræddersyede programmer til sikring af HR compliance hos vores kunder. Det er særligt relevant i de situationer, hvor I har behov for at være i fuld ansættelsesretlig compliance. For eksempel før frasalg af en virksomhed eller en større afskedigelsesrunde. Lundgrens HR compliance program sikrer jer en hurtig og effektiv gennemgang af alle relevante dokumenter og processer. Vi leverer den nødvendige bistand og rådgivning til hurtigst muligt at bringe virksomheden i fuld ansættelsesretlig compliance. M E D A R B E J D E R H Å N D B Ø G E R O G P E R S O N A L E P O L I T I K I de fleste virksomheder opstår der behov for at regulere væsentlige forhold i relation til virksomhedens medarbejdere. Det kan for eksempel være brug af internet, , datasikkerhed, mobning og seksuel chikane, sociale medier, medarbejderrepræsentation, pensionsordninger, barsel eller forsikringsordninger. Lundgrens rådgiver jer om brugen af personalepolitikker og hjælper med at udforme løsninger, der matcher de konkrete behov og jeres virksomhed. S A M A R B E J D E T M E D K O N S U L E N T E R, F R E E - L A N C E R E O G V I K A R E R En række samarbejdsformer på det danske arbejdsmarked kræver særlig juridisk opmærksomhed. Er en konsulent, der er tilknyttet en virksomhed som selvstændigt erhvervsdrivende, reelt lønmodtager? Er en vikar fra et vikarbureau beskyttet af vikarlovens diskriminationsforbud? Lundgrens har specialistkompetencer på dette område.

4 H Å N D T E R I N G A F P E R S O N L I G E D A T A Hvilke data vedrørende jeres medarbejdere må I som virksomhed behandle, og hvilke krav stiller lovgivningen i den forbindelse? Må I overføre jeres medarbejderes data til udlandet? Hvornår kan I indhente straffeattester på medarbejdere, og hvilke krav skal I leve op til i forbindelse med overvågning? Vores specialister i persondataret rådgiver om alle persondataretlige forhold. I kan også trække på os, når det gælder anmeldelser til Datatilsynet, samtykkeerklæringer, databehandleraftaler, udfærdigelse af whistleblower-ordninger, gennemførelse af persondataretlig compliance og generel sparring vedrørende persondataretlige problemstillinger. K O L L E K T I V A R B E J D S R E T O G O V E R E N S K O M S T F O R H O L D Den kollektive arbejdsret er central i dansk ansættelsesret. Vi bistår med håndteringen af den kollektive arbejdsret i alle de sammenhænge, hvor det er relevant. For eksempel ved etablering af virksomhed i Danmark, ved virksomhedsoverdragelse eller ved ansættelse og afskedigelse af medarbejdere. Du kan også benytte dig af vores partneres og medarbejderes erfaring med forhandling af kollektive overenskomster, håndtering af sager om fortolkning af og brud på kollektive overenskomster og håndtering af kollektive tvister. O F F E N T L I G A N S Æ T T E L S E S R E T O G T J E N E S T E M A N D S F O R H O L D Lundgrens rådgiver om de særlige regler, der gælder for offentligt ansatte. Hvornår bliver for eksempel en partshøring aktuel, og hvordan foregår den? I får også adgang til relevant erfaring i at håndtere tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte, uanset om det er i forbindelse med afskedigelse, stillingsændringer eller virksomhedsoverdragelser. M E D A R B E J D E R R E P R Æ S E N T A T I O N Reglerne vedrørende medarbejderrepræsentation er komplekse. Derfor bistår vi med etablering af relevante medarbejderrepræsentationer som for eksempel medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, arbejdsmiljøorganisation og informations- og høringsudvalg. I kan også få rådgivning og sparring i forhold til at inddrage medarbejderrepræsentanterne i processer som større virksomhedsforandringer eller masseafskedigelser. A N S Æ T T E L S E S R E T L I G E T V I S T E R Hovedparten af de ansættelsesretlige sager, som vi behandler, løser vi gennem forlig. Som regel har begge parter behov for at få en sag afsluttet og komme hurtigt videre. Takket være vores erfaring kan vi hjælpe med at forhandle med fagforeninger og advokater og nå frem til gode løsninger. Kan vi ikke løse en uoverensstemmelse via forlig, sørger vi for at håndtere sagen bedst muligt ved domstolene, voldgift eller de særlige fora for ansættelsesretlig tvistløsning. Vi har mange års erfaring med retssagsbehandling og fører i øvrigt kun de sager, som vi vurderer, at vi har en reel chance for at vinde.

5 I N T E R N A T I O N A L E A N S Æ T T E L S E S F O R H O L D Når du rekrutterer medarbejdere fra udlandet eller udstationerer danske medarbejdere til udlandet, bliver ansættelsesforholdet internationalt. I den situation er der flere problemstillinger, du skal overveje især i relation til ansættelsesret, arbejds- og opholdstilladelse, skat og social sikring. Lundgrens hjælper blandt andet med: Hvad du som arbejdsgiver skal overveje, når du udarbejder ansættelseskontrakter for internationale ansættelser Hvilket lands lovgivning der gælder for den internationale ansættelse Hvornår en udenlandsk medarbejder skal have arbejds- og opholdstilladelse for at kunne arbejde i Danmark Hvilke skattemæssige forhold en arbejdsgiver skal være opmærksom på i forbindelse med internationale ansættelser, for eksempel i Øresundsregionen Hvordan en arbejdsgiver skal håndtere spørgsmålet om social sikring i forbindelse med internationale ansættelser

SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD...

SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD... INVITATION TIL MORGENMØDE SKAT OG SOCIAL SIKRING I ANSÆTTELSESFORHOLD - 10 TING, SOM HR BØR VIDE OM SKAT OG SOCIAL SIKRING NORRBOM VINDING INVITERER TIL MORGENMØDE TORSDAG DEN 26. MARTS 2015 KL. 9.00 11.30,

Læs mere

10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER...

10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER... INVITATION TIL MORGENMØDE 10 ANSÆTTELSESRETLIGE FALDGRUBER VI GENNEMFØRTE MED STOR SUCCES ET TILSVARENDE MORGENMØDE FOR ET PAR ÅR SIDEN, OG VI SÆTTER IGEN FOKUS PÅ 10 NYE PROBLEMSTILLINGER, SOM DET ER

Læs mere

INVITATION TIL KURSUS GRUNDLÆGGENDE ANSÆTTELSESRET

INVITATION TIL KURSUS GRUNDLÆGGENDE ANSÆTTELSESRET INVITATION TIL KURSUS GRUNDLÆGGENDE ANSÆTTELSESRET GRUNDLÆGGENDE ANSÆTTELSESRET Norrbom Vinding inviterer til et kursus i ansættelsesret torsdag den 29. september 2016, hvor vi vil opdatere alle, der i

Læs mere

personalepolitikker og forbuddet mod diskrimination ved advokat Yvonne Frederiksen

personalepolitikker og forbuddet mod diskrimination ved advokat Yvonne Frederiksen Nye udfordringer d for HR - personalepolitikker og forbuddet mod diskrimination ved advokat Yvonne Frederiksen I stigende grad fokus på, at personalepolitikker kan bruges som et led i at tiltrække og fastholde

Læs mere

Krænkende handlinger på arbejdspladsen

Krænkende handlinger på arbejdspladsen Invitation til morgenmøde (begrænset antal deltagere) Krænkende handlinger på arbejdspladsen med fokus på det private arbejdsmarked Under overskriften krænkende handlinger på arbejdspladsen inviterer vi

Læs mere

at undgå diskrimination

at undgå diskrimination GODE RÅD OM... at undgå diskrimination SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 Begrebet forskelsbehandling 4 Chikane 4 Nationalitet 4 Handicap 5 Alder 6 Registrering 7 Godtgørelse for overtrædelse af loven 7 Ugyldige

Læs mere

Uddannelsesdagen 2015. Mette Klingsten, Bech-Bruun Den 28. maj 2015

Uddannelsesdagen 2015. Mette Klingsten, Bech-Bruun Den 28. maj 2015 Uddannelsesdagen 2015 Mette Klingsten, Bech-Bruun Den 28. maj 2015 Nye regler om konkurrencebegrænsende klausuler Forberedelse samt tilpasning til de nye regler ved fremtidige ansættelsesklausuler 3 Ny

Læs mere

PROGRAM Personalejuridisk konference 2018

PROGRAM Personalejuridisk konference 2018 KL OG COK PROGRAM Personalejuridisk konference 2018 Program Dag 1 10:00 Velkomst ved Pernille Christensen og Jørgen Vinding 10:15 I dybden med domme og kendelser individuel arbejdsret Konferencen starter

Læs mere

ARBEJDS- OG ANSÆTTELSESRET

ARBEJDS- OG ANSÆTTELSESRET NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2008 ARBEJDS- OG ANSÆTTELSESRET Lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler Af advokat Tina Reissmann og advokatfuldmægtig Jacob Falsner Som omtalt i Plesners nyhedsbrev i marts

Læs mere

HR-certificering Bliv certificeret i centrale ansættelsesretlige forhold. Tilmeld dig på

HR-certificering Bliv certificeret i centrale ansættelsesretlige forhold. Tilmeld dig på HR-certificering Bliv certificeret i centrale ansættelsesretlige forhold Tilmeld dig på www.juc.dk/hrc 1 NY 360 GRADERS HR-CERTIFI- CERING JUC udbyder nu en helt ny certificering i den komplekse HR-disciplin,

Læs mere

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret HR Summer School 1 HR Summer School Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret 2 HR Summer School Indhold HR Summer School 3 Program 4 Uddannelsens opbygning 6 Generation Z og fremtidens arbejdsmarked

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse Virksomhedsoverdragelse 1. Virksomhedsoverdragelse Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse regulerer forholdet mellem en overdraget virksomhed og virksomhedens medarbejdere. Loven

Læs mere

10 ansættelsesretlige faldgruber, som HR ofte falder i

10 ansættelsesretlige faldgruber, som HR ofte falder i Invitation til morgenmøde i Aarhus 10 ansættelsesretlige faldgruber, som HR ofte falder i På grund af et overvældende antal tilmeldinger til dette morgenmøde tidligere på måneden i København, har vi besluttet

Læs mere

DER ER INGEN GRÆNSER HR-juRa HaNDlER om: VoRES forretning ER Global, og VI tager DEt INtERNatIoNalE SERIøSt. www.norrbomvinding.com.

DER ER INGEN GRÆNSER HR-juRa HaNDlER om: VoRES forretning ER Global, og VI tager DEt INtERNatIoNalE SERIøSt. www.norrbomvinding.com. EN PROFIL DE FLESTE PROBLEMER HAR EN JURIDISK LØSNING MEN JURA ER IKKE altid NOK Norrbom Vinding er et advokatfirma, som rådgiver offentlige og private virksomheder inden for alle dele af arbejds- og ansættelsesretten.

Læs mere

HR & LØN Din eksterne afdeling

HR & LØN Din eksterne afdeling HR & LØN Din eksterne afdeling e Amesto HR services Mange kender HR som en personaleafdeling fremfor en HR-afdeling, men HR er ikke kun bløde værdier, HR bidrager også til virksomhedens bundlinje. HR-afdelingen

Læs mere

10 aktuelle ansættelsesretlige temaer

10 aktuelle ansættelsesretlige temaer Invitation til morgenmøde 10 aktuelle ansættelsesretlige temaer Under overskriften 10 aktuelle ansættelsesretlige temaer inviterer vi arbejdsgiversiden til morgenmøder med fokus på det arbejds- og ansættelsesretlige

Læs mere

Whistleblowerordninger i offentlige myndigheder

Whistleblowerordninger i offentlige myndigheder Whistleblowerordninger i offentlige myndigheder Aarhus, den 3. november 2016 Agenda 2 1. Er det et lovkrav? 2. Er der behov for en whistleblowerordning for offentlige myndigheder? 3. Juridiske udfordringer

Læs mere

DE NYE REGLER I SYGEDAGPENGELOVEN OG EU-DOMSTOLENS DOM I FEDMESAGEN

DE NYE REGLER I SYGEDAGPENGELOVEN OG EU-DOMSTOLENS DOM I FEDMESAGEN INVITATION TIL MORGENMØDE DE NYE REGLER I SYGEDAGPENGELOVEN OG EU-DOMSTOLENS DOM I FEDMESAGEN - GENNEMGANG AF DE SENESTE ÆNDRINGER I SYGEDAGPENGEREGLERNE OG KONSEKVENSERNE AF EU-DOMSTOLENS DOM I FEDMESAGEN,

Læs mere

Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven

Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven Finn Schwarz & Jens Jakob Hartmann Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven Kapitel 1 Beskrivelse af regelsystemerne 13 1. Indledning og oversigt 13 2. Internationale og

Læs mere

Loyalitet og klausuler

Loyalitet og klausuler Invitation til morgenmøde Loyalitet og klausuler Vi vil på dette morgenmøde give vores bud på, hvordan verdensbilledet ser ud lige nu i forhold til loyalitet, ansættelsesklausuler og markedsføringsloven.

Læs mere

at jobklausuler skal aftales skriftligt med den enkelte lønmodtager, som begrænses i sine jobmuligheder som følge af jobklausulen, og

at jobklausuler skal aftales skriftligt med den enkelte lønmodtager, som begrænses i sine jobmuligheder som følge af jobklausulen, og NYT Nr. 8 årgang 2 JULI 2008 NY LOV OM ARBEJDSGIVERS BRUG AF JOBKL AUSULER Den 12. juni 2008 vedtog Folketinget lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler ( jobklausulloven), lov nr. 460/2008. Lovens overordnede

Læs mere

INVITATION TIL SEMINAR DISKRIMINATION DET SENESTE ÅRS RETSUDVIKLING ...

INVITATION TIL SEMINAR DISKRIMINATION DET SENESTE ÅRS RETSUDVIKLING ... INVITATION TIL SEMINAR (BEGRÆNSET ANTAL PLADSER) DISKRIMINATION DET SENESTE ÅRS RETSUDVIKLING Norrbom Vinding inviterer til seminar, hvor vi gør status på baggrund af det seneste års retspraksis. Vi vil

Læs mere

OUTSOURCING OG SHARED SERVICES

OUTSOURCING OG SHARED SERVICES INVITATION TIL PÅ VEJ HJEM-MØDE OUTSOURCING OG SHARED SERVICES NORRBOM VINDING INVITERER TIL PÅ VEJ HJEM- MØDE TIRSDAG DEN 10. NOVEMBER 2015 KL.16.00 18.30, HVOR VI DRØFTER EN RÆKKE AF DE TEMAER, SOM OUTSOURCING

Læs mere

Om ferieloven og samtidighedsferie

Om ferieloven og samtidighedsferie Invitation til morgenmøde (begrænset antal deltagere) Om ferieloven og samtidighedsferie Kom og hør om de kommende ændringer i ferieloven særligt om samtidighedsferie. Norrbom Vinding inviterer til morgenmøde

Læs mere

Regler og rettigheder

Regler og rettigheder Juni 2018 Regler og rettigheder når du arbejder i Danmark Her kan du læse om nogle af de vigtigste regler og rettigheder, som du skal kende, når du arbejder i Danmark. Du kan få mere at vide på hjemmesiden

Læs mere

#MeToo udfordringerne for HR

#MeToo udfordringerne for HR Invitation til morgenmøde #MeToo udfordringerne for HR #MeToo-bevægelsen har med lynets hast bevæget sig fra filmindustrien i USA til en lang række andre brancher og lande, og flere virksomheder/ organisationer

Læs mere

KONFLIKTLØSNING 2009

KONFLIKTLØSNING 2009 KONFLIKTLØSNING 2009 2 Alle virksomheder, hvad enten de er offentlige eller private, kan komme ud for, at der opstår en konflikt eller tvist med fx en samarbejdspartner. Uafklarede konflikter kan imidlertid

Læs mere

PROGRAM Personalejuridisk konference 2019

PROGRAM Personalejuridisk konference 2019 KL OG COK PROGRAM Personalejuridisk konference 2019 Program Dag 1 Kl. 10.00 Kl. 10.15 Velkomst, ved Pernille Christensen og Jørgen Vinding Domme og perspektivering l, ved Pernille Christensen og Jørgen

Læs mere

N O TAT. Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse

N O TAT. Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse N O TAT Hvilke medarbejdere er omfattet af en virksomhedsoverdragelse Dette notat behandler spørgsmålet om hvilke medarbejdere, der er beskyttet af virksomhedsoverdragelsesloven. Notatet er udarbejdet

Læs mere

HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR

HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR INVITATION TIL MORGENMØDE HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR...... HVORDAN NAVIGERER HR UDEN OM FALDGRUBERNE PÅ MORGENMØDET VIL VI BLANDT ANDET SÆTTE FOKUS PÅ: Virksomhedens forpligtelser i forbindelse med en medarbejders

Læs mere

Ansættelses- og arbejdsret HR-LØSNINGER DER HOLDER

Ansættelses- og arbejdsret HR-LØSNINGER DER HOLDER Ansættelses- og arbejdsret HR-LØSNINGER DER HOLDER 1 HR-løsninger der holder HR-løsninger der holder Som arbejdsgiver er man i løbende berøring med ansættelses- og arbejdsretten. De fleste arbejdsgivere

Læs mere

ARBEJDE I UDLANDET 2011 Særligt om udlandsansættelse

ARBEJDE I UDLANDET 2011 Særligt om udlandsansættelse ARBEJDE I UDLANDET 2011 Særligt om udlandsansættelse Indhold: 1. Ansættelsesvilkår 2. Lønforhold 3. Ophør 4. Tjekliste ved udlandsansættelse 1. Ansættelsesvilkår I Danmark er de fleste ingeniørers arbejdsvilkår

Læs mere

Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven

Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven Finn Schwarz & Jens Jakob Hjorth-Hartmann Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet forskelsbehandlingsloven Under medvirken af: Christian Traberg Bennetzen Pernille Meulengracht Carlsson Jonas

Læs mere

Lovforslag om ansættelsesklausuler. Konkurrence-, kunde-, jobog kombinerede klausuler

Lovforslag om ansættelsesklausuler. Konkurrence-, kunde-, jobog kombinerede klausuler Lovforslag om ansættelsesklausuler Konkurrence-, kunde-, jobog kombinerede klausuler DISPOSITION 1. LOVFORSLAGETS BAGGRUND 2. DE GÆLDENDE REGLER 3. DE NYE REGLER 4. IKRAFTRÆDELSE Baggrund Forslag til lov

Læs mere

Økonomikonference 2013 - Landmanden som virksomhedsleder med ansatte

Økonomikonference 2013 - Landmanden som virksomhedsleder med ansatte Økonomikonference 2013 - Landmanden som virksomhedsleder med ansatte Jacob Langvad Nielsen VFL, erhvervsjura Specialkonsulent Advokat (L) E-mail: jln@vfl.dk 3. oktober 2013 Dagsorden Ansættelsesretlig

Læs mere

DISKRIMINATION SENESTE NYT

DISKRIMINATION SENESTE NYT INVITATION TIL MORGENMØDE DISKRIMINATION SENESTE NYT - HVORDAN NAVIGERER HR UDEN OM FALDGRUBERNE I LYSET AF DEN NYESTE PRAKSIS FRA EU-DOMSTOLEN OG DE DANSKE DOMSTOLE PÅ MORGENMØDET VIL VI BLANDT ANDET

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance. Gratis rådgivning

Borgerstyret Personlig Assistance. Gratis rådgivning Borgerstyret Personlig Assistance Gratis rådgivning BPA-arbejdsgiver c/o Kooperationen Reventlowsgade 14, 2. 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk www.bpa-arbejdsgiver.dk 2 Hos

Læs mere

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ MENNESKERETTIGHEDER ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MILJØ ANTI-KORRUPTION INDHOLD Forside side 1 Indholdsfortegnelse side 2 Brev fra Adm. Direktør, Vikargruppen side 3 Menneskerettigheder side 4 Arbejdstagerrettigheder

Læs mere

Bilag til Administrationskatalog for sociale klausuler. Forslag til kontraktformuleringer

Bilag til Administrationskatalog for sociale klausuler. Forslag til kontraktformuleringer Forslag til kontraktformuleringer Nedenstående er formuleret en række forslag til kontraktformuleringer, der kan anvendes ved udbud, der indeholder sociale klausuler. Formuleringerne er tænkt som forslag

Læs mere

STRESS OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ...

STRESS OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ... INVITATION TIL MORGENMØDE STRESS OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ Virksomheder oplever i stigende grad sygemeldinger på grund af stress, og disse situationer er ofte vanskelige at håndtere for både den konkrete

Læs mere

C O P E N H A G E N L A W

C O P E N H A G E N L A W 28. marts 2016 Non-compete, customer and job clauses following the new regulation of January 2016. Summary in English: A bill concerning non-compete, customer and job clauses entered into force on 1 January

Læs mere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere HR og ansættelsesret - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere Advokat Sussi Skovgaard-Holm Advokatfuldmægtig Stine Kenneth Larsen Dansk Industri Bliv skarp på, hvornår

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Uddannelsesdagen 2015. Mette Klingsten og Morten Hove Tang-Jensen Den 28. maj 2015

Uddannelsesdagen 2015. Mette Klingsten og Morten Hove Tang-Jensen Den 28. maj 2015 Uddannelsesdagen 2015 Mette Klingsten og Morten Hove Tang-Jensen Den 28. maj 2015 CSR: Whistleblowing Forretningsstrategi og tiltag ved implementeringen af whistleblowerordninger 3 4 Forankring af CSR

Læs mere

Kort om opsigelse af medarbejdere

Kort om opsigelse af medarbejdere Kort om opsigelse af medarbejdere Medarbejderens opsigelsesvarsel Funktionærer skal opsige deres stilling med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Øvrige medarbejderes opsigelsesvarsler fremgår af

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Hvad sker der når en forening bliver arbejdsgiver?

Hvad sker der når en forening bliver arbejdsgiver? Hvad sker der når en forening bliver arbejdsgiver? Inspirationsseminar 20.November Dansk Forening for Rosport Helle Glyø helle@glyoe.com 22762760 Hvem er jeg? Helle Glyø Hvem er jeg? Selvstændig konsulent

Læs mere

Dansk Erhverv & FAQ 30/08/2018. DANSK ERHVERV Hvad kan vi? To do. Dansk Erhverv - hvad kan vi? FAQ Kom og spørg!

Dansk Erhverv & FAQ 30/08/2018. DANSK ERHVERV Hvad kan vi? To do. Dansk Erhverv - hvad kan vi? FAQ Kom og spørg! Oplæg ITB, København August 2018 Dansk Erhverv & FAQ Chefkonsulent, advokat Steffen Kjøller Jensen To do Dansk Erhverv - hvad kan vi? FAQ Kom og spørg! DANSK ERHVERV Hvad kan vi? 1 Hvem er vi? Dansk Erhverv

Læs mere

GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere

GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere Vi arbejder for virksomheder, der bygger på grokraft og vækst med naturen som leverandør. GLS-A er et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere fra primær

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

HR OG DATASIKKERHED DATATILSYNET HAR FORMULERET NYE MINIMUMSKRAV FOR SIKKERHED I FORBINDELSE MED PERSONALEADMINISTRATION

HR OG DATASIKKERHED DATATILSYNET HAR FORMULERET NYE MINIMUMSKRAV FOR SIKKERHED I FORBINDELSE MED PERSONALEADMINISTRATION INVITATION TIL GÅ HJEM-MØDE HR OG DATASIKKERHED DATATILSYNET HAR FORMULERET NYE MINIMUMSKRAV FOR SIKKERHED I FORBINDELSE MED PERSONALEADMINISTRATION HØR NÆRMERE OM, HVILKE VILKÅR VIRKSOMHEDER SKAL IAGTTAGE

Læs mere

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt WWW.SKAUREIPURTH.COM Kursus i samarbejde med Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2.

Læs mere

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C Thea Præstmark WWW.SKAUREIPURTH.COM Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2. Hvad er personoplysninger? 3. Hvem er hvem og hvem skal hvad (dataansvarlig og

Læs mere

GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden

GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden GLS-A en investering i aftaler, tryghed og viden Vi står bag dig Overenskomster Arbejdsmiljø Uddannelse GLS-A et kompetencecenter for grønne arbejdsgivere Vi arbejder for virksomheder, der bygger på grokraft

Læs mere

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab

fremtiden starter her... FULL-SERVICE Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Bliver du forskelsbehandlet?

Bliver du forskelsbehandlet? HVIS EN FODbOLDKLub GIVER KVINDEHOLDENE DE DåRLIGSTE baner AT SpILLE på FOTOS, SMS ER ELLER ANDET MATERIALE Du ER VELKOMMEN TIL AT INDSENDE FORSKELLIGE FORMER FOR KOpIERET MATERIALE TIL AT underbygge DIN

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse Annette Fæster Petersen Chefkonsulent, advokat (H) Personalejura Service, DI

Virksomhedsoverdragelse Annette Fæster Petersen Chefkonsulent, advokat (H) Personalejura Service, DI Annette Fæster Petersen Virksomhedsoverdragelse 18. juni 14 Virksomhedsoverdragelse Annette Fæster Petersen Chefkonsulent, advokat (H) Personalejura Service, DI Hvad er virksomhedsoverdragelse? 1. Der

Læs mere

8.8 Alder og særlige ophørsgrunde

8.8 Alder og særlige ophørsgrunde HR Jura Forlaget Andersen 8.8 Alder og særlige ophørsgrunde Af Advokat Miriam Michaelsen, MAQS Law Firm mim@dk.maqs.dk Indhold Denne artikel handler overordnet om emnerne alder og særlige årsager til ansættelsesforholdets

Læs mere

Forskelsbehandlingslove n. Handicapkonference Aalborg 7. oktober 2010 Pia Justesen, Advokat og PhD

Forskelsbehandlingslove n. Handicapkonference Aalborg 7. oktober 2010 Pia Justesen, Advokat og PhD + Forskelsbehandlingslove n Handicapkonference Aalborg 7. oktober 2010 Pia Justesen, Advokat og PhD E-mail: pj@justadvice.dk 1 + Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Diskriminationsgrunde:

Læs mere

Fertilitetsbehandling beskytter ikke som graviditet. DI mener. Medarbejderen var ikke i hormonbehandling. Beskyttede medarbejdere

Fertilitetsbehandling beskytter ikke som graviditet. DI mener. Medarbejderen var ikke i hormonbehandling. Beskyttede medarbejdere 43 beskyttede medarbejdere opsagt Oprettet: 02-09-2010 Opdateret: 03-09-2010 Det var sagligt, da en virksomhed opsagde 43 tillidsrepræsentanter, sikkerhedsrepræsentanter og medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Nedenfor under punkt 1 er en kort gennemgang af reglerne om ordregiverens forpligtelse til at overdrage oplysninger til leverandøren.

Nedenfor under punkt 1 er en kort gennemgang af reglerne om ordregiverens forpligtelse til at overdrage oplysninger til leverandøren. N O TAT Udveksling af medarbejderoplysninger ime l- lem ordregiver og leverandøren April 2011 Side 1/9 Dette notat behandler spørgsmålet om udveksling af medarbejderoplysninger imellem ordregiver og leverandøren

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

3.2 Ansættelsesaftalen

3.2 Ansættelsesaftalen HR Jura Forlaget Andersen 3.2 Af advokat Jeppe Høyer Jørgensen, MAQS Law Firm jhj@dk.maqs.com Indhold Denne artikel har følgende indhold: 1. Personkreds - hvem har krav på ansættelsesbevis? 2. Indholdskrav

Læs mere

Persondata og HR hverdagens udfordringer. Advokat Jens Harkov Hansen, CIPP/E

Persondata og HR hverdagens udfordringer. Advokat Jens Harkov Hansen, CIPP/E Persondata og HR hverdagens udfordringer Advokat Jens Harkov Hansen, CIPP/E Persondataretlige udfordringer og HR Indhentelse af oplysninger om ansøgere Personalesagen Kontrol og overvågning af medarbejdere

Læs mere

Bilag 6 Samfundsansvar

Bilag 6 Samfundsansvar Bilag 6 Samfundsansvar Rammeaftale laboratoriemålinger mv. i forbindelse med markedskontrol af energirelaterede produkter Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF

Læs mere

Ansættelsesklausuler

Ansættelsesklausuler Ansættelsesklausuler Grundet efterspørgsel og flere henvendelser på ansættelsesklausuler, udsender vi hermed en beskrivelse af reglerne vedrørende ansættelsesklausuler. Nedenstående skal ses som et supplement

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Ligebehandlingsnævnet

Bekendtgørelse af lov om Ligebehandlingsnævnet LBK nr 1230 af 02/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j-nr. 2016-5962 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. oktober 2015 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget Lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

Kooperationen Reventlowsgade 14, 2. 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk www.bpa-arbejdsgiver.dk

Kooperationen Reventlowsgade 14, 2. 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk www.bpa-arbejdsgiver.dk Kooperationen Reventlowsgade 14, 2. 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk www.bpa-arbejdsgiver.dk BPA er til dig, der har en permanent fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse,

Læs mere

Bilag 4. Samfundsansvar

Bilag 4. Samfundsansvar Bilag 4 Samfundsansvar Rammeaftale varetagelse af tolkebistand Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 2 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav...

Læs mere

Nyhedsbrev. Ansættelsesret juni, 2013

Nyhedsbrev. Ansættelsesret juni, 2013 Nyhedsbrev Ansættelsesret juni, 2013 I dette nyhedsbrev gennemgår vi to vigtige love. Den ene vedrører nogle netop vedtagne regler om ændringer af vikarers retsstilling i Danmark, den anden vedrører reglerne

Læs mere

EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER. Birthe Boisen, juridisk konsulent

EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER. Birthe Boisen, juridisk konsulent EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER Birthe Boisen, juridisk konsulent bfb@danskfjernvarme.dk Lov om Ansættelsesbeviser Ansættelsesaftalen LOV OM ANSÆTTELSESBEVISER Hvem er omfattet af loven Alle

Læs mere

Når der ikke er arbejde nok til alle

Når der ikke er arbejde nok til alle Når der ikke er arbejde nok til alle Overenskomstansatte Danmarks Lærerforening Telefontavle Danmarks Lærerforening 33 69 63 00 Lokalkreds Der kan være flere grunde til, at der skal skæres ned i antallet

Læs mere

STANDARDKONCEPTER TIL ANSÆTTELSESBREVE M.V.

STANDARDKONCEPTER TIL ANSÆTTELSESBREVE M.V. Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Oktober 2003 ARF j.nr. APV1100-0226 STANDARDKONCEPTER TIL ANSÆTTELSESBREVE M.V. 1. GENERELT Som et personaleadministrativt værktøj

Læs mere

Nye regler om klausuler

Nye regler om klausuler - Forslag til lov om ansættelsesklausuler (L 196) Christian K. Clasen og Arvid Andersen Dansk Forening for Arbejdsret Baggrund og status Regeringen varslede ændringer med Vækstpakke 2014 Udkastet til lovforslaget

Læs mere

Eversheds HR Briefing August Whistleblower hotlines (2) Skal medarbejderne samtykke til etablering af ordningen?

Eversheds HR Briefing August Whistleblower hotlines (2) Skal medarbejderne samtykke til etablering af ordningen? Briefing Eversheds HR Briefing August 2009 1 Indledning 2 Baggrund 3 Etablering af whistleblower hotline - trin for trin 4 Eversheds HR Group Whistleblower hotlines (2) Indledning Skal medarbejderne informeres

Læs mere

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard 2 PERSONDATAFORORDNINGEN I løbet af 2016 vedtog EU nye regler for behandling

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL

VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL INDHOLD Retten til fravær... 3 Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel?... 3 Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... 3 Kan en medarbejder udskyde

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om ansøgere og om vores medarbejdere.

Læs mere

Ansattes opstart af egen virksomhed når iværksætterdrømmen realiseres

Ansattes opstart af egen virksomhed når iværksætterdrømmen realiseres - 1 Ansattes opstart af egen virksomhed når iværksætterdrømmen realiseres Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Når iværksætterdrømmen føres ud i livet og lønmodtagertilværelsen udskiftes med

Læs mere

SOCIALE MEDIER. Eksempler på adfærd, som kan udgøre brud på medarbejderens forpligtelser i ansættelsesforholdet:

SOCIALE MEDIER. Eksempler på adfærd, som kan udgøre brud på medarbejderens forpligtelser i ansættelsesforholdet: SOCIALE MEDIER Loyalitetspligten og sociale medier I et ansættelsesforhold er medarbejderen underlagt en loyalitetsforpligtelse, som indebærer, at medarbejderen skal optræde loyalt og ikke udvise en adfærd,

Læs mere

Persondataret i ansættelsesforhold

Persondataret i ansættelsesforhold PETER BLUME & JENS KRISTIANSEN Persondataret i ansættelsesforhold JURIST- OG ØKONOMFORBUNDETS FORLAG Persondataret i ansættelsesforhold Peter Blume & Jens Kristiansen Persondataret i ansættelsesforhold

Læs mere

Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET:

Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET: Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET: Carsted Rosenberg LLP Advokatfirma er et internationalt arbejdende advokatfirma med kontorer i København og Frankfurt am Main med stærke internationale relationer.

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalia Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse af

Læs mere

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen)

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) 24.11.2016 Bestyrelses møde Side 1 Indledning Sparekassen Sjælland - Fyn koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved

Læs mere

Strafferetlige emner med fokus på ansættelsessagen del II

Strafferetlige emner med fokus på ansættelsessagen del II Invitation til morgenmøde offentlig arbejdsgiver Strafferetlige emner med fokus på ansættelsessagen del II Under overskriften Norrbom Vinding offentlig arbejdsgiver inviterer vi arbejdsgiversiden til morgenmøder

Læs mere

Noter til arbejdsret 2018/2019

Noter til arbejdsret 2018/2019 Noter til arbejdsret 2018/2019 Retslig Procesform:... 42 Ansættelse ved landbrug... 42 Ansættelse som sømand... 42 Erhvervsuddannelsesloven... 42 Retlig procesform... 42 Flexicurity... 43 Sociale sikkerhedsnet...

Læs mere

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster N O TAT Frasigelse af kollektive overenskomster Dette notat handler om frasigelse af de kollektive rettigheder og pligter i forhold til overdragerens kollektive overenskomster i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Læs mere

Tilkendegivelse. faglig voldgift nr. FV KA Pleje. (advokat Steen Elkjær Jørgensen) mod FOA. (advokat Peter Nisbeth

Tilkendegivelse. faglig voldgift nr. FV KA Pleje. (advokat Steen Elkjær Jørgensen) mod FOA. (advokat Peter Nisbeth Tilkendegivelse i faglig voldgift nr. FV2016.0090 KA Pleje (advokat Steen Elkjær Jørgensen) mod FOA (advokat Peter Nisbeth 2 1. Tvisten Det fremgår af 40, stk. 3, i overenskomsten mellem KA Pleje og FOA,

Læs mere

Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse

Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse Oprettet: 02-06-2010 Opdateret: 02-06-2010 En medarbejder med epilepsi blev opsagt to dage efter et anfald. Virksomheden begrundede opsigelsen med hensynet til

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

NYHED: HR Jura webinars

NYHED: HR Jura webinars September 2016 NYHED: HR Jura webinars Velkommen til Accuras arbejds- og ansættelsesretlige webinarer Accuras Afdeling for Arbejds- og Ansættelsesret inviterer til deltagelse på vores webinar-program,

Læs mere

Retten til fravær Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel? Kan en medarbejder forlænge sin orlov?...

Retten til fravær Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel? Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... Indhold Retten til fravær... 2 Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel?... 2 Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... 3 Kan en medarbejder udskyde en del af sin orlov?... 3 Kan en

Læs mere

Personalejura LUP. LUP, personalejura ved Henriette Kiersgaard, PLA

Personalejura LUP. LUP, personalejura ved Henriette Kiersgaard, PLA Personalejura LUP Program Ledelsesretten/pligten Ansættelseskontrakten Advarsler Opsigelser Usaglig opsigelse Vilkårsændringer Ledelsesretten Septemberforliget (september 1899) Arbejdsgiverne anerkendte

Læs mere

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til hemmeligholdelsesaftale Indhold INDLEDNING... 2 AFTALENS PARTER... 2 1. FORMÅL... 2 2. PLIGT TIL HEMMELIGHOLDELSE... 3 3. PLIGTENS SUBJEKT...

Læs mere

Frasigelse af kollektive overenskomster

Frasigelse af kollektive overenskomster NOTAT Frasigelse af kollektive overenskomster Dette notat handler om frasigelse af de kollektive rettigheder og pligter i forhold til overdragerens kollektive overenskomster i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Læs mere

Forslag til Lov om ansættelsesklausuler (Regulering af ansættelsesklausuler) Kapitel 1. Definitioner

Forslag til Lov om ansættelsesklausuler (Regulering af ansættelsesklausuler) Kapitel 1. Definitioner Fremsat den 29. april 2015 af beskæftigelsesministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ansættelsesklausuler (Regulering af ansættelsesklausuler) Kapitel 1 Definitioner 1. Denne lov finder anvendelse

Læs mere

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Ansøgere hos ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til

Læs mere