Indledning. Vi vil på de kommende sider komme med vores forslag til Nationalparkplanen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. Vi vil på de kommende sider komme med vores forslag til Nationalparkplanen."

Transkript

1 Indledning Sydvestjysk Udviklingsforum (SVUF) er en fælleskommunal forening. Medlemmerne er Varde, Esbjerg, Tønder, Fanø og Vejen kommuner. SVUF har fokus på vækst og udvikling samt sikring af gode rammebetingelser i og på tværs af medlemskommunerne. Et af indsatsområderne er udvikling af oplevelsesøkonomien og dermed turismen. Til dette formål er der indgået et strategisk samarbejde mellem medlemskommunernes turistorganisationer og SVUF. Samarbejdet er forankret i Destination Sydvestjylland, og koordineres via et destinationssekretariat (DMO). Vadehavsområdet udgør et stort potentiale rent turismemæssigt, og med indvielsen af Nationalpark Vadehavet d. 16. oktober 2010 er der for alvor sat skub i en proces, der forhåbentlig kommer til at bevirke, at flere gæster får mulighed for at opleve de unikke muligheder i og omkring vadehavet samtidig med, at der bliver skabt nye virksomheder og jobs, der kan sikre lokal vækst og udvikling. Derfor er der allerede igangsat en række aktiviteter, og der er etableret et tæt samarbejde mellem en række aktører via Vadehavsprojektet (opstart medio 2009 se der er et udviklingsprojekt under Destination Sydvestjylland. Vadehavsprojektet har til formål at udvikle turismen og styrke oplevelseserhvervet i og omkring Nationalpark Vadehavet. Der er mere en 50 partnere involveret i projektet repræsenterede det private erhverv, turistorganisationerne, kommunerne og videninstitutionerne. Vi vil på de kommende sider komme med vores forslag til Nationalparkplanen. Vi ønsker god arbejdslyst med Nationalparkplanen, og ser som nævnt frem til et godt samarbejde over den kommende periode. Med venlig hilsen Poul Therkelsen Bodil Glistrup Colin Seymour Turistdirektør Turistchef Turistchef Fanø Kommune Tønder Kommune Varde Kommune Henrik V. Kastrupsen Turistchef Esbjerg Kommune Majbritt Skovbjerg Turismekoordinator Vejen Kommune Erik Dam Afdelingsleder Sydvestjysk Udviklingsforum

2 Baggrund Turismeerhvervet er af stor betydning for Vadehavskommunerne. Turismeforbruget udgør 3,8 mia. kr. årligt (2008 tal), hvilket svare til cirka 25 % af Region Syddanmarks samlede turismeforbrug. Over et år har vi i området, hvad der svarer til 9,7 mio. kommercielle og ikke kommercielle overnatninger samt endagsbesøg (2008 tal), og turismen afleder i alt jobs (2008 tal), svarende til 3,4 % af kommunernes samlede beskæftigelse. Forslag til indsatser Som nævnt igangsatte vi medio 2009 en række initiativer via Vadehavsprojektet. Nedenfor vil nogle af initiativerne blive fremhævet. Cykelturisme Cykelturisme er i fremgang i Danmark. I Destination Sydvestjylland arbejdes der med følgende initiativer: Der er indgået en samarbejdsaftale med Dansk Cyklistforbund, omkring den generelle udvikling af cykelturismen i Destination Sydvestjylland. Der er igangsat et arbejde med kortlægning cykelruter og brug af webbaserede cykelkort. Samarbejdet sker på tværs af kommuner og af private og offentlige aktører. Der er igangsat et samarbejde omkring udvikling af Cykel applikationer til brug for smartphones Der arbejdes sammen med vandrehjem og øvrige overnatningsaktører om udvikling af pakketurskoncepter både i forhold til kortere og længere ophold. Der er lavet aftaler med Dansk Cyklistforbund om afvikling af cyklistuge 2012 i Ribe i juni måned Ovennævnte udvikles og afprøves frem til og med medio Yderligere udvikling af indhold og / eller ture vil foregå i et samarbejde mellem en række interessenter, og udvikling af konkrete tematiske Nationalparkruter / ture kunne være oplagte samarbejdsmuligheder. Vedligehold, udbygning at stinettet samt markedsføring af Nationalparken som cykelferiemål vil kunne medtages i planen. Åerne i Vadehavet Sammen med sportsfisker foreningerne og i samarbejde med erhvervet, er der udarbejdet en række lystfiskertiltag, der har til formål at tiltrække besøgende til de Sydvestjyske fiskevande.

3 Der er endvidere igangsat projekter der har til formål at udvikle sejladsmuligheder og andre tilbud relateret til åerne i Vadehavsområdet. I første omgang er der fokus på hhv. Varde Å og Ribe Å, men det er tanken også at fokusere på fx Vidåen i det videre arbejde. Bedre adgang til og brug af Vadehavets åer vil alt andet lige medføre, at vore gæster og dermed befolkningen får mulighed for flere og bedre naturoplevelser. Samarbejde om den videre udvikling af infrastruktur til og på åerne vil derfor kunne indgå som konkrete punkter i den kommende handlingsplan Man kunne endvidere tænke sig en fælles formidlingsplatform for vore åer På vandet P.t. arbejdes der med etablering af et koncept for udvikling af havkajakturisme i Vadehavet. Tanken er, at ruter, landingspladser, turbeskrivelser, lovgivning, sikkerhed m.m. kortlægges. Klubber og potentielle aktører defineres og der udarbejdes forretningsplaner målrettet konkrete aktører. Der har været afholdt møder omkring etablering af en sejlrute i Vadehavet. Dette kræver dog større investeringer, men vil givet være en god ide at arbejde videre med. Sælsafari og øvrige udflugtsture praktiseres i et vist omfang i dag. Der har været dialog med en række aktører om et samarbejde, men der er ikke aftalt yderligere endnu. Kajakturismen er i vækst. Vadehavsområdet er et spændende farvand. Derfor oplagt at samarbejde om udviklingen af denne turismeform. Etablering af sejlruter og koordinering og markedsføring af udflugtsture vil give vore gæster og lokalbefolkningen nye oplevelsesmuligheder Nationalparken kunne evt. understøtte med forundersøgelsesmidler og midler til igangsætning af mulige konsortier. De lokale produkter Udvikling, afsætning og branding af lokale produkter er der stor fokus på i destinationssamarbejdet. Kort kan følgende punkter fremhæves Lammefestival afviklet i juni Evalueringen bliver foretaget snarest, og det forventes, at festivalellen gennemføres igen i Formål er at synliggøre de lokale fødevare.

4 Sydvestjysk Fødevarenetværk. Netværk initieret af to private virksomheder med cirka 40 deltagere. Formål med netværket er at sikre samarbejde (fra jord til bord), forædling og salg af regionale fødevarer. Stor PR og markedsføringsindsats igangsat i forhold til regionale produkter. Storytelling og synliggørelse af producenter, produkter og restauranter er væsentlige fokusområder, der kan være med til at sikre en merværdi for de lokale produkter. Øget samarbejde om branding af produkter fra Vadehavsområdet kunne være et konkret tiltag i handlingsplanen. Formidling og samarbejde med bestående centre Der er igangsat et arbejde med udvikling af 100 finurlige fortællinger fra Vadehavsområdet. Resultatet vil være billeder og tekster, der kan bruges af alle aktører i Vadehavsområdet. Det er endvidere tanken at bruge materialet overfor medier og andre eksterne aktører. Der er gennemført et forprojekt 12 mio. trækfugle på rejse der gerne skulle medføre, at Vadehavscentret i 2013 kan indvie et nyt stort center, der fokuserer på trækfuglene i Vadehavet. Der er lavet aftaler med Vadehavets Formidlerforum (VFF) omkring udvikling af tekster og billeder, der skal give gæster et svar på 20 reasons to go til Vadehavet. Samtidig med skal materialet understøtte oplevelsesøkonomien i centrene. Der er indledt samarbejde med private aktører om udvikling af bestående og nye ture i Vadehavsområdet hvor finder vi Sort sol nr. 2. Vi forventer at gennemføre de første forsøg i efteråret Der er igangsat en række initiativer der skal være med til at brande området og skabe større interesse. Derudover er der indledt samarbejde med bl.a. VFF om en styrkelse af de bestående centre. Nationalparkplanen bør derudover komme med forslag til en yderligere udvikling og samarbejde mellem de bestående centre. Derudover bør man komme med anbefalinger om nye større tiltag, der kan understøtte udviklingen af Vadehavsområdet. Sammen med Destinationen og kommunerne kunne der evt. udarbejdes en masterplan, der udpeget konkrete områder, hvor nye større tiltag kunne etableres.

5 Kommunikation og markedsføring Nedenfor følger en liste over en række punkter, som Destination Sydvestjylland arbejder med kommunikations og markedsføringsmæssigt. Det vil være oplagt at koordinere og supplere på en række af punkterne i den kommende Nationalparkplan. Der er udarbejdet ny webportal for Destinationen Portalen kommer til at spille sammen med de kommunale turisme sites. Derudover er portalen indgang til en række andre digitale portaler mobile, digitale standere, sociale platforme og øvrige turistsites. Portalen skal således formidle tilbud og give købsmuligheder til vore gæster. I flere af kommunerne i destinationen arbejdes der med oprettelse af digitale turistinfosteder. I regi af Vadehavsprojektet har der været drøftelser vedr. infogateways, der skal sikre information og synliggørelse af destinationen. På tværs af turistbureauerne er der indledt en dialog om fælles skiltning (digitalt og fysisk). Generelt er der stor kompetence omkring kommunikation overfor såvel turismeerhvervet og overfor vore mange gæster. Denne viden stilles naturligvis til rådighed i forhold til det videre samarbejde med Nationalparkplanen. Destinationen har stor fokus på formidling og markedsføring overfor vore gæster. Nationalparken skal selvfølgelig have en strategi i forhold til formidling og markedsføring, hvorfor det vil være oplagt at sikre afklaring i forhold til snitflader mellem destinationen og Nationalparken (hvem gør hvad)? Yderligere information om konkrete indsatser kan findes på følgende site: Yderligere punkter SVUF besidder stor erfaring vedr. projektansøgninger og projektgennemførelse. Vi stiller os derfor gerne til rådighed i forhold til fremtidige ansøgninger, der kan være med til at styrke udvikling af oplevelseserhvervet i Nationalparken. SVUF har tidligere arbejdet med internationale projekter. Den erfaring bidrager vi gerne med i forhold til projekter og strategisk samarbejde med de øvrige Vadehavslande. Destination Sydvestjylland og turismeorganisationerne har stor berøringsflade indenfor turismeerhvervet. Vi stiller os derfor gerne til rådighed i forhold til kommunikation og markedsføring overfor turismeerhvervet og overfor vore gæster i Vadehavsområdet. Vi forventer os således meget af etableringen af Nationalpark Vadehavet. Med en målrettet indsats, vil det være muligt at udvikle besøgsøkonomien til gavn for vækst og udvikling lokalt.

6 Vi mener endvidere at næste skridt vil være en dansk afklaring i forhold til en mulig tilslutning til Verdensnaturarvs udpegning for Vadehavet. En sådan udpegning vil sikre, at vi vil kunne tiltrække nye, købestærke segmenter til Vadehavsregionen, og derved styrke besøgsøkonomien og den lokale udvikling. Det må dog være en forudsætning, at der kan skabes den nødvendige lokale opbakning til sagen, hvorfor vi anbefaler, at man snarest muligt søger at tilvejebringe en sådan afklaring.

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV 2016-2020 21 April 2017 BAGGRUND Med optagelsen af den danske del af Vadehavet på UNESCOs verdensarvsliste i 2014 og etableringen af Nationalpark Vadehavet i 2010

Læs mere

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne 10.00: Præsentation af oplæg til branding compass og værdisæt

Læs mere

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling NP Vadehavet Betydning for turisme-og erhvervsudvikling Nationalpark som begreb Kendt fra hele verden Yellowstone -verdens første nationalpark i 1872 Grønlands nationalpark fra 1974 -verdens største med

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014 Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017 August, 2014 Hals Agenda 7. Marts 2013 1. Baggrund 2. Mission 3. Vision 4. Indsatsområder 1. Baggrund Turismeudviklingsstrategi 2017 er udarbejdet

Læs mere

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi 9. april 2014 NOTAT Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi Notatet indeholder Rømø-Tønder Turistforenings bestyrelses overvejelser omkring den fremtidige organisations- og samarbejdsstrategi for

Læs mere

VisitIkast-Brande. Turismefremme i Ikast-Brande Kommune. Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10.

VisitIkast-Brande. Turismefremme i Ikast-Brande Kommune. Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10. VisitIkast-Brande Turismefremme i Ikast-Brande Kommune Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10. april 2018 26-03-2017 Jette Nielsen, Visit Ikast-Brande 1 Indsatsområder 2018-2022

Læs mere

Dansk Cykelturisme ny forening. Peter Ole Sørensen Dansk Cykelturisme 26. nov. 2014

Dansk Cykelturisme ny forening. Peter Ole Sørensen Dansk Cykelturisme 26. nov. 2014 Dansk Cykelturisme ny forening Peter Ole Sørensen Dansk Cykelturisme 26. nov. 2014 PROJEKTET FINANSIERES AF: EU ERHVERVSMINISTERIET CAMPINGRÅDET FRILUFTSRÅDET ARBEJDSMARKEDETS FERIEFOND PROJEKTETS PARTNERE

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst

Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst Vestkystens kultur og fødevareoplevelser Et projekt, der skal styrke den fælles fødevarefortælling ved Danmarks Vestkyst Introduktion Fem faser i projektet Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser,

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet Høringsmøde på Rømø om Et bud på udviklingsperspektiver ved v/ borgmester Laurids Rudebeck 10. august 2010 1. Udviklingsperspektivet er grundlaget for vores positive indstilling til 2. Nogle konkrete bud

Læs mere

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Præsentation af redegørelse og vækstmodel for turismen i Syddanmark 1 Turismekonference d. 21. oktober 2013 Hvorfor denne redegørelse? Nu skal det virke! Oplevelseserhverv

Læs mere

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF - et natur & kulturformidlingscenter - INTRODUKTION Vadehavets Formidlerforum blev dannet under Nationalpark Vadehavets pilotprojektfase og har siden

Læs mere

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Programskitse Syddansk Grøn Vækst program Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Særlig pulje til kommuner og regioner Fødevareministeriet har afsat en særlig

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Aktivitet Beskrivelse Tovholder Prioritet (høj 1- lav 3) Frist Budget + finansiering Turisme Digital oplevelsesformidling i Destination Sydvestjylland

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Turistchef Colin Seymour, ProVarde

Turistchef Colin Seymour, ProVarde Turismeni Varde i VardeKommune Kommunei tal i tal Turismen Turistchef Colin Seymour, ProVarde z Varde Kommune er sammen med Ringkøbing-Skjern kommune i udbrud og i førertrøjen, hvad angår vækst og udvikling

Læs mere

Sammen står vi stærkt

Sammen står vi stærkt Sammen står vi stærkt Strategi og destinationsudvikling Hvordan kommer vi dertil? Hvad vil vi opnå? Destination og organisation - en præsentation af arbejdet frem til etablering af Destination Sydvestjylland

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Oplevelsesøkonomi i og omkring Vadehavet. Sydvestjysk Udviklingsforum (SVUF) Niels Bohrsvej 6, 6700 Esbjerg

Oplevelsesøkonomi i og omkring Vadehavet. Sydvestjysk Udviklingsforum (SVUF) Niels Bohrsvej 6, 6700 Esbjerg Indstillingsskema til vækstforum Bilag 21b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 10.393.500 kr. 10.393.500 kr. Ansøger

Læs mere

Bilag 20b. 13. januar Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter

Bilag 20b. 13. januar Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter Bilag 20b 13. januar 2012 Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter Benchmarkingen er foretaget med udgangspunkt i: Den strategiske ramme (2011), som Manto A/S har været med til at udarbejde på nationalt

Læs mere

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden Punkt 10. Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden 2018-2020 2017-026140 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, at forvaltningen fortsat afsætter op til 68.000 kr. årligt i

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Turisme Business Region North Denmark 2. september 2016 Baggrund for fælles indsats for turismen i Nordjylland Med vedtagelse af vækstplan for turisme i Danmark og ny national organisering af turismefremme

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.136.620 kr. 1.136.620 kr.

Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.136.620 kr. 1.136.620 kr. Bilag 23a Indstillingsskema til Vækstforum Grøn Vækst Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.136.620 kr. 1.136.620 kr. J.nr.: 12/920 Projektnavn: Ansøger: Adresse: Kontaktperson:

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Anvendelse af 2 mio. kr. puljen til udmøntning af strategiplanen

Anvendelse af 2 mio. kr. puljen til udmøntning af strategiplanen Emne 1: Myndighedsopgaver på tværs - selvbetjeningsløsninger Selvbetjeningsløsninger medvirker til at gøre myndighedsområdet meget stift og ikke dynamisk, idet enhver henvendelse, anmeldelse, ansøgning

Læs mere

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK Tematurisme i SydkystDanmark Visionsoplæg til debat, d. 26. september 2018 Gæster Samfund Kultur Tematurisme Dagens turister har mange ansigter og de bombarderes med tilbud

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Status på 21 forretningsplaner igangsat af UdviklingsRåd Sønderjylland juni 2006

Status på 21 forretningsplaner igangsat af UdviklingsRåd Sønderjylland juni 2006 Turisme Status over forretningsplaner. Her ses en oversigt over status for forretningsplanerne inden for turismeområdet. Handlinger: Rød = ej gennemført Gul = igangværende Grøn = gennemført sion NR 1.

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Handlingsplan

Handlingsplan Handlingsplan 2016 1 Baggrund Handlingsplan 2016 er udarbejdet af Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune med afsæt i Erhvervs- og Vækststrategien 2014-2016 Mere i gang flere i gang. Handlingsplan

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Deltagere: Henrik Nielsen, Bjarne Hansen, Christian Kaastrup, Grete Schødts Afbud: Morten Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato: 1-3-2009

Valgte Prioriteter. 1. Information fra Vækstforum. 2. Valg af indsatsområde og kategori. 3. Stamoplysninger om ansøger. Projekt start dato: 1-3-2009 Valgte Prioriteter Projekt start dato: 1-3-2009 Projekt slut dato: 29-2-2012 Bevilling A: Syddanmark: Regionalfonden: Prioritet 1 - Innovation og viden Vedhæftede filer Bilag vedr. initiativ 4-7.doc Budget

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

VÆKSTPLAN FOR TURISME

VÆKSTPLAN FOR TURISME VÆKSTPLAN FOR TURISME MINISTERUDVALG FOR NY ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK To kerneelementer i vækstpolitikken: De generelle vækstvilkår skal sikres: Arbejdsudbud, uddannelse, forskning, konkurrencevilkår,

Læs mere

Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan for Nationalpark Vadehavet

Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan for Nationalpark Vadehavet Bemærkninger til Forslag til Nationalparkplan 2019 2025 for Nationalpark Vadehavet Bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet har med det fremsendte debatoplæg skabt et godt redskab for styring af nationalparken

Læs mere

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen Skagen, den 24. oktober 2016 Kære Carsten Sand Nielsen På vegne af bestyrelsen for Fonden Visit Nordjylland fremsender jeg hermed en officiel anmodning til

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2015-2017

HANDLINGSPLAN 2015-2017 HANDLINGSPLAN 2015-2017 Handlingsplanen er den konkrete udmøntning af Rømø-Tønder Turistforenings strategi. Handlingsplanen følger de 10 indsatsområder i strategien. 1. Ekstern markedsføring drevet af

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab Byplanmødet 4. oktober 2018, Hjørring V. Erik Buhl, formand for Partnerskab for Vestkystturisme og borgmester, Varde kommune UDVIKLINGSPLAN

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme Frederikshavn Kommune Hjørring kommune Jammerbugt kommune Thisted kommune Lemvig kommune Holstebro kommune Ringkøbing-Skjern kommune Varde kommune Esbjerg kommune Fanø kommune Tønder kommune Att. Borgmestre

Læs mere

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet DN Esbjerg s Vadehavsudvalgs forslag til den kommende Nationalparksplan. ============================================================ Nationalpark Vadehavet Att.: Bestyrelsesformand Bent Poulsen. 1 Vedr.:

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark Oktober 2012 ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET Fra Skjoldungeland til Nationalpark På de sidste bestyrelsesmøder i nationalparkprojekt Skjoldungelandet er det vurderet, at fortsat udviklings- og forankringsarbejde

Læs mere

Destination Sydvestjylland Strategi 2012-2015. En god forretning!

Destination Sydvestjylland Strategi 2012-2015. En god forretning! Destination Sydvestjylland Strategi 2012-2015 En god forretning! 2 Destination Sydvestjylland Strategi 2012-2015 Indhold Forord... 5 En god forretning!...6 1. Baggrunden...8 2. Nøglen til succes...12 3.

Læs mere

Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland. April 2017

Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland. April 2017 Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland April 2017 1 Udgangspunkt: Cykling er i vækst Antal cyklende turister 22% Antal overnatninger 5% 2 Vækst i perioden 2008-2014, Danmark VISION I 2020 cykler

Læs mere

Destination Sydvestjylland: Samarbejdsformer for succes

Destination Sydvestjylland: Samarbejdsformer for succes Bilag 22b Indstillingsskema til vækstforum Oprindelig ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 7.738.550,00 kr. 7.207.550,00 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Cykelturismens potentialer

Cykelturismens potentialer Cykelturismens potentialer Moderator: Mette Dam Mikkelsen UNESCO Verdensarvs - cykelruter i Hillerød Jens Erik Larsen, Foreningen Frie Fugle Cykelturisme ved Vadehavet Henrik Lythe Jørgensen, Business

Læs mere

Det fremtidige arbejde med. Vestkystruten

Det fremtidige arbejde med. Vestkystruten Det fremtidige arbejde med Vestkystruten Henrik Lythe Jørgensen og Peter Ole Sørensen Projekt Rekreative ruter Cyklistforbundet og Dansk Cykelturisme August 2016 Cykelrute i nogenlunde tilstand Der er

Læs mere

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD VISION OG STRATEGI 2017-2022 SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD 1 V s t Vision og strategi 2017-2022 kort version Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad VisitSilkeborgs vision

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1. 1 of 5 Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 1 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den

Læs mere

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service Agenda 1. Vækstplan juni 2014 2. A7ale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner 3. Interessent analyse 4. Dansk Kyst- og Naturturisme organisering 5. Next steps og Hdsplan 6. Missionen 7.

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

203-7 203-8 203-9 203-1

203-7 203-8 203-9 203-1 203-7 203-8 203-9 203-1 203-10 203-2 203-11 203-3 203-4 203-5 203-6 VADEHAVSSEKRETARIATET Torvegade 74 6700 Esbjerg - +45 7616 1325 / 7616 1324 Noter fra workshoppen: Markedsføring og turisme i Nationalpark

Læs mere

Udvikling af Destination Fyn Komprimeret Projektbeskrivelse Marts 2012

Udvikling af Destination Fyn Komprimeret Projektbeskrivelse Marts 2012 Udvikling af Destination Fyn Komprimeret Projektbeskrivelse Marts 2012 Den fulde version, inklusive detaljebeskrivelser af delprojekterne kan bestilles via mail til Lisanne Gerlich på liger@udviklingfyn.dk

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Kultur -- / Handlingsplan Kultur --

Kultur -- / Handlingsplan Kultur -- Kultur -- / Handlingsplan 2018-2019 s.3 s.4 Forord En spændende region -- / Udgivelse: Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle -- / Design & produktion: Mediegruppen as -- / Forsidefoto: Hyldager Fotografi

Læs mere

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018 Policy Paper April 2018 Stærke destinationer, der vil og kan Danske Destinationer er en brancheorganisation for de stærkeste destinationsselskaber i Danmark. De 14 destinationer, der er medlemmer, er turismens

Læs mere

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april 2016 Søren Krogh Succeskriterier Succeskriterier for samtale mellem turismeerhverv og kultursektoren: At kulturturisme fokus bliver bedre ved at vi anvender og

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN December 2015 Kompetencer I hvilken grad har virksomheden inden for det sidste år oplevet problemer med at skaffe

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 FORMÅL OG PROCES Denvigtige sønderjyske turisme I 2010 brugte turister 3,3 mia. kr. i destinationen lig med en værditilvækst på 1,7 mia. kr. i

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Ny organisering af turismearbejdet på Fanø

Ny organisering af turismearbejdet på Fanø Ny organisering af turismearbejdet på Fanø Resume: Formålet med forslaget er at styrke erhvervs- og turismeudviklingen Fanø Kommune overtager ansvaret for drift af Turistbureau Fanø Kommune overtager arbejdet

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder

Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder Tønder, 12. marts 2014 Notat Tønder kommunes deltagelse i tværkommunale samarbejder Generelle overvejelser om tværkommunalt samarbejde Der er en lang tradition for mellemkommunale samarbejder, hvor der

Læs mere

Sjællad sleden. Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt

Sjællad sleden. Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt Sjællad sleden Naturparker i Region Sjælland ved regionsrådsmedlem Henning Fougt Hvad skal I bl.a. høre om? Naturparker som mulighed Regional Udviklingsstrategi Regional analyse Naturparknetværk Støtte

Læs mere

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Samarbejde mellem Ringkøbing- Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Turisme, Herning Kommune og Danmarks Center for Vildlaks Fantastisk naturressource Erhvervs-

Læs mere

V s t. VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 og prioriterede indsatser

V s t. VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 og prioriterede indsatser VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 Det strategiske fundament for VisitSilkeborg VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 er udarbejdet af: VisitSilkeborg info@silkeborg.com Tlf. 86 82 19 11 www.silkeborg.com

Læs mere

HVAD ER MIKROTURISME?

HVAD ER MIKROTURISME? HVAD ER MIKROTURISME? Mikroturisme er båret af mindre turismevirksomheder på mindre destinationer uden for de større byer. I projektet Benefit4Regions er der fokus på mikroturisme uden for de større byer

Læs mere

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv 17. august 2017 Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv Program for efterårsmødet Velkomst v/ borgmester Erik Buhl Orientering om aktuelle emner v/ borgmester Erik Buhl To

Læs mere

UDGIVET 2015. Arbejdsark

UDGIVET 2015. Arbejdsark UDGIVET 2015 Arbejdsark Indeks for et områdes turismepotentiale Figur 1: Indeks for et områdes turismepotentiale Figur 1 viser, hvordan et områdes turismepotentiale kan vurderes ud fra fire centrale parametre:

Læs mere

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014 Fishing Zealand Møde i Faxe Kommunes Naturråd d. 22. april 2014 Paul Debois Chefkonsulent, Vordingborg Kommune ( tovholder ) Sekretær for Fishing Zealand Formål Den bærende ide for Fishing Zealand projektet

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1. Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 6 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den 12. maj.

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere